نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 361539
دستبرد دوباره به دارایی های ایران این بار در کانادا/ تاکتیک جدید آمریکا و متحدانش برای اعمال فشار به ایران
بخش بین الملل الف، 23 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۰
بعد از اجرایی شدن برجام، آمریکا و متحدانش تمرکز خود را بر اعمال فشار به ایران در قالب ادعایی برنامه های تروریستی قرار داده اند و ظرف دو ماه تا به امروز دو بار به اموال و دارایی های ایران در خارج از کشور دستبرد زده اند. به نظر می رسد این رویکرد آگاهانه که از سوی کشورهای غربی اتخاذ شده می بایست جدی گرفته شود تا برای دفعات بعد شاهد تکرار چنین اتفاقاتی نباشیم.

به گزارش الف، دادگاهی در کانادا حکم کرد ۱۳ میلیون دلار از دارایی‌های غیردیپلماتیک ایران که در کانادا بلوکه است، به عنوان غرامت به خانواده‌های آمریکایی که سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۲ کشته شده‌اند پرداخت شود. آمریکا مدعی است که ایران پشت این حملات بوده است.

شبکه روسی راشاتودی گزارش کرد که در حکم دیوان عالی اونتاریو ، تهران مسئول تأمین بودجه و آموزش اعضای حماس و حزب‌الله شناخته شده است.در رأی دادگاه مورد نظر آمده که این غرامت از حساب‌های بانکی و اموال غیر منقول ایران در کانادا پرداخت خواهد شد.

این پول به خانواده شهروندان آمریکایی کشته‌شده در انفجارها یا گروگان‌گیری‌ها در بوئنوس آیرس، اسرائيل، عربستان سعودی و لبنان بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۲ پرداخت خواهد شد.

در تصمیم این دادگاه آمده است: تروریسم یکی از بزرگترین تهدیدات جهانی است. مسئله این است که آیا ایران می‌تواند به دلیل حمایت از تروریسم در دادگاههای کانادا مصونیت داشته باشد یا خیر.

دادخواست علیه ایران بنا به «قانون عدالت برای قربانیان ترور ۲۰۱۲ » صادر شده است؛ این قانون اجازه می‌دهد خانواده‌های قربانیان تروریسم از دولت‌های حامی گروه‌های تروریستی ادعای خسارت کرده و غرامت دریافت کنند. کانادا در این قانون، ایران را یکی از کشورهای حامی تروریسم در نظر گرفته است.

این رأی درست در زمانی صادر شده که جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در تلاش است تا رابطه کشور خود با تهران را از سر گرفته و بهبود بخشد. به گزارش اسپوتنیک، وزیر امور خارجه کانادا تایید کرد کشورش گفتگوها با ایران را در زمینه ازسرگیری مناسبات آغاز کرده است. استفان دیون روز جمعه در گفتگو با شبکه سی بی سی تایید کرد گفتگوها در سطح رسمی آغاز شده است. البته گفته شده که اختلافات دو جناح محافظه کار و لیبرال در کانادا نیز در صدور این حکم بی تاثیر نبوده تا مانع از نزدیک شدن بیشتر دو کشور شوند.

این در حالی است که حسین جابری انصاری در واکنش درباره حکم دادگاه عالی ایالت اونتاریو کانادا گفت: از منظر سیاسی این اقدام مغایربا ادعای دولت جدید کانادا مبنی برتمایل به عادی سازی روابط دو کشور و جبران سیاست‌های افراطی دولت پیشین کانادا است. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران این اقدام را گامی جدید در مسیر سیاست های خصمانه دولت افراطی گذشته کانادا می داند که با رای مردم ساقط شد.

جابری انصاری در ادامه گفت: شناسایی و اجرای آراء سیاسی و غیابی صادره ازسوی محاکم امریکایی که در دیوان عالی ایالت مذکور کانادا مورد تایید قرار گرفته است، مغایر با تعهدات بین المللی دولت کانادا وفق اصول و قواعد شناخته شده حقوق بین الملل در مورد مصونیت قضایی دولتها و اموال آنها است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود: هرگونه عادی سازی روابط دیپلماتیک دو کشور مستلزم بازنگری اساسی در سیاست‌های افراطی و نادرست گذشته دولت کانادا از جمله در زمینه نقض مصونیت قضایی دولت ایران است.

گفتنی است پیش‌تر نیز دیوان‌ عالی امریکا حکم برداشت ۲ میلیارد دلاری از محل دارایی‌های مصادره شده ایران را به بهانه پرداخت غرامت به قربانیان بمب گذاری های بیروت تایید کرده بود. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران ضمن ردِ این حکم دادگاه امریکایی، آن را اقدامی سیاسی خوانده و گفته بود این موضوع را در مجامع حقوقی بین المللی پیگیری می کند.

به نظر می رسد آمریکا و متحدان غربی اش بعد از به ثمر رسیدن برجام، تلاش دارند تا فشارهای بیشتری در قالب تروریسم و حقوق بشر به ایران وارد کنند تا رفتار ایران را در منطقه تغییر داده و به زعم خود تهران را به بازیگری فاقد تنش در نظام بین الملل تبدیل کنند.
 
کلمات کلیدی : کانادا+ایران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۱۷:۴۸
دیپلماسی لبخند نتایج معکوس به بار اورد, (3754315) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۱۸:۵۴
جواب كانادا به، به اصطلاح تنش زدايي اقايان خوش خيال! (3754316) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۰:۰۱
نتيجه سياست خارجي برجام زده! (3754317) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۰:۳۸
امير كبير ما دقيقا كجاست،!!؟ (3754318) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۴:۰۴
هنوز زمان زیادی از وعده گشایش های رییس جمهور سپری نشده که این گشایش بزرگ روی داد, (3754324) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۶:۲۰
اقايان وزارت خارجه اين را هم به صهيونيست ها! و مخالفان برجام نسبت خواهند داد، غافل از اين كه وزارت خزانه داري دولت امريكا،كانادا را تحريك به اين كار مي كند، (3754334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۷:۰۶
البته اصل مسئله دستبرد مهم نیست !
مهم این است که بتوان توجیهی برای وصل کردن این موضوع به دولت قبل پیدا کرد! (3754336) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۷:۱۰
همه می دانند که کانادا فرذند خوانده آمریکا و انگلیس است. این کشور به خاوری که از بیت المال مردم ایران سو استفاده کرده، پناه داده است. به هیچ عنوان نباید برای تجدید روابط دیپلماتیک با کانادا عجله کرد. (3754338) (alef-13)
 
حسین
New Zealand
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۷:۴۸
دولت تدبیر و امید لطفا اقدامات لازم رو انجام بدید. دستدرازی دولت امریکا را گردن دولت قبلی انداختید، این یکی هم حتما تقصیر دولت گذشته است شما کاری نمی توانید بکنید. از دیدگاه شما تمام مصائب و مشکلات کشور بخاطر دولت قبلیست و کار زیادی هم از دولت شما برنمی اید. سوال این میشود که شما با دانش این مسایل جهت حل مشکلات وعده های انتخاباتی دادید. پس چرا روز بروز انهم با وجود برجام که به ان مفتخرید اوضاع نابسامانتر میشود؟ ایا دول متخاصم غربی به این جمعبندی رسیده اند که دولت کنونی جلوی هر تصمیمشان سر خم می نماید؟ (3754339) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۳۳:۴۶
همان تحریم های هسته ای, شد به اسم تروریسم!برجام فقط عنوان تحریم را عوض کرد,! (3754352) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۳۵:۰۵
اقايان با ذوق زدگی از بهبود روابط دو کشور در پسا برجام خبر می دادند, (3754357) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۳۷:۱۴
جليلي هم ميتوانست اين همه امتياز بدهد و اين برجام ضعيف را به ارمغان اورد، و در هيبت يك قهرمان در،انتخابات 92 شركت كند، اما نوع نگاه او ملی بود و دنبال توافق به هر قیمتی, با اهداف,جناحی نبود, (3754360) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۴۰:۳۳
از گشایش های پسا برجام. (3754366) (alef-3)
 
:----)
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۵۱:۲۶
برگ زرین دیگری در گشایش های برجامی کلید (3754387) (alef-3)
 
حامد
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۵۵:۵۴
عه
همین 1 ماه پیش بود که تلویزیوون گفت دولت جدید کانادا گفته : ما از قطع رابطه با ایران خسارت های زیادی متحمل شدیم و به دنبال چراغ سبز ایران برای برقراری ارتباط مجدد با ایران هستیم !!!!! (3754392) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۹:۵۷:۴۳
نصف پولامونو اینا بردن بقیه شم مدیران دولتی
دیگه پولی نمونده برای وام 10 تومنی ازدواج (3754396) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۰۰:۴۶
تمام پول نفتی که داریم از افزایش تولید در میاریم رو آمریکا و کانادا دارن مصادره میکنن
چه میکنه این افتاب تابان برجام (3754402) (alef-13)
 
جسمانی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۵:۵۶
ما اجازه نمیدهیم این لقمه از گلوی کانادا پائین برود (3754445) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۸:۰۶
تا موقع ای که دولت دست رو دست گذاشته و منتظر فرج است آش همین است و کاسه هم همین

متاسفانه امریکا و اروپا با اجرای برجام گستاختر شده اند و باید جواب این گستاخی ها را داد، بعد وقتی چند نفر می روند و به سفارتی سنگ می اندازند و شیشه می شکنند آنوقت دولت جیقش به هوا می رود که به خاک یک کشور حمله کرده اید، خوب این نتیجه بی سیاستی و بی مدیریتی مسئولین است و متاسفانه مردم را بجای امیدوار کردند نا امید کرده اند.

یقینا کاسه ای زیر نیم کاسه است. (3754452) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۳۱:۲۰
اونجا هم مصادره نمیشد خودمون مصادره میکردیم واین پولا به مردم نمی رسید (3754459) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۳:۴۸
دستاورد دیگری از برجام که وزیر امور خارجه ادعا میکند هر روز یک گشایش داشته !!!!!!!!!!!!! البته گشایش برای یک اقلیتی و فرسایش برای اکثریت. (3754694) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۴۰:۰۸
با لجبازی بازهم زیان میبینیم
عدم شرکت در دادگاه هائیکه به شکایت ها برعلیه ایران رسیدگی میکنند بر این اساس که ما صلاحیتشان را برسمیت نمیشناسیم عملا بنفع شاکیان تمام شده . با اندک شناخت از روند قضائی در این کشور ها نباید از روایط دیپلماتیک با مقامات اجرائی انتظاری داشت . این شکایت ها چون بر اساس حوادثی استوار استکه در هیچ دادگاه و مرجع صالحی نقش ایران را اثبات نکرده لذا از همان ابتد میتوان جلوی آن را گرفت . (3754473) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۵۹:۱۱
آنها دسبرد ميزنند و بسياري از مديران داخلي هم تحت عناوين مختلف (حقوق ، مزايا ، اضافه كار ، آكورد ، پاداش ، وام ،حق تخصص ، كارانه ، حق سفره ة خارج از شمول ، رشوه ، پورسانت ، حق كارشناسي ، حق قدم ، مسكن ، خودرو ، سفرهاي خارج كشور ،مأموريت داخلي و...) به اموال مردم دستبرد ميزنند . خارجيها تكليفشان با ايران روشن است با اين دزدان داخلي و زياده خواهان چه بايد كرد ؟ من كه چشمم آب نميخورد اتفاقي بيفتد . مدتي سروصدا و بعد همه چي آروم ميشه و همه هم خوشبخت جز مردم (3754529) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۵۹:۳۴
جالبه توی همه کشورها بی حساب و کتاب دارایی داریم و اونام براحتی صاحب میشن.خسته نباشین مسوولین!!! (3754531) (alef-13)
 
dsd
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۱:۴۲:۵۹
هر روز یک گشایش.. (3754645) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۲:۴۴
کانادا و آمریکا این کار میکنند و نقطه مشترکشان این است کشور با انها رابطه سیاسی-دیپلماتیک ندارد ولی رابطه مالی از گذشته باقی مانده و دارای عمومی ایران در آنجا باقی گذاشتند.
نمونه ندانم کرای اوایل انقلاب که یک جانبه قرادهای نظامی مهم مثل 300 اف 16 لغو کردند! (3754692) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۶:۳۹
مشخصه که یهودی‌ها دارند تلاش می‌کنند جلوی تلاشهای دولت جدید کانادا برای برقراری مجدد رابطه با ایران رو بگیرند.
باید قبول کنیم که سیاست خارجی ما در بعد از انقلاب اشکال داشته. درست نیست که نفوذ و قدرت تاثیر 80 میلیون ایرانی به مراتب از 8 میلیون نفر یهودی کمتر باشه. (3754704) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۲۰:۳۵
بنده خدا سرمایه اصلی که از ایران هرساله روانه کانادا میشود دهها هزار تحصیل کرده و نخبگان علمی است که این دلارها دربرابرش ارزشی ندارد (3754748) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۰:۰۸
دكتر محمود كجايى (3754803) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۳:۲۴:۵۴
پولی که به مردم ایران نمی رسه از اولش پول مردم ایران نبوده. یه ایرانی حس می کنه که پول دولت تا حدود خوبی پول اونم هست ولی نمیشه درباره ایران چنین گفت. متاسفم. (3754955) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۳-۲۴ ۰۳:۴۲:۰۰
من با کمال میل قبول میکنم که سهمم از پول نفت را در آمریکا مصادره کنند اما در داخل اختلاس نشود (3756026) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.