نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 191934
به بهانه مرگ 6 دانش آموز کرجی در دریای خزر،
سواحلی که جان ایرانیان را می گیرند
فرهاد سیف، 13 تیر 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۸
زل زده است به دريا و موج‌موج غم و نگراني دل و جانش را تکان مي‌دهد.
می گوید: پيدا شد؟
سال‌ها گذشت و پيدا نشد؛ جنازه‌اش با دريا رفت؛ دريايي که آرام بر بستر خود پيش مي‌آيد و پس مي‌رود. اين اتفاق براي بسياري افراد افتاده است و متاسفانه بهت و ناباوري هيچ‌گاه آنها را رها نکرده است که چرا و چه شد؟ این حکایت دل نگرانی هایی اولیای 6 دانش آموز کرجی  است که روز چهارشنبه به با خبر شدن غرق شدن فرزندانشان در دریای خزر به آن مبتلا شدند.

وضعيت آب و هوايي شمال كشور باعث شده كه هر ساله بسياري از ايرانيان براي تفريح و گذراندن تعطيلات خود به این مناطق سفر كنند. آنان مي خواهند در اين سفر خاطرات زيبايي را در ذهن حك كنند. اما دريا هميشه هم باعث شادي و مسرت نمي شود و برخي مواقع اين درياي زيباي آبي هموطنان را در خود فرو برده و حتي جسد بي جان آنان را هم به خانواده هاشان باز نمی گرداند. 

از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون بارها شاهد برپایی طرحهای سالم سازی درسواحل استان های شمالی بوده ایم، علیرغم همه تلاشها و هزینه های انجام شده، باز هم این خدمات نتوانسته مسافران را راضی به شهر خود بازگرداند و از سوی دیگر برخی آمارها حاکی از روند افزایش غرق شدگی در سواحل بوده است.

طبق آمار روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور طی سه ماهه بهار و 10 روز اول تیرماه امسال، 92 نفر در سواحل و آب های استان های مازندران(63 نفر) و گیلان(29 نفر) به علت غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
بر طبق آمار ارائه شده در سال گذشته نیز یک هزار و 74 مورد مرگ بر اثر غرق شدگی در کشور اتفاق افتاد.
در خبری تأسف بار که دیروز(چهارشنبه) در سواحل نور اتفاق افتاد نیز 6 دانش آموز که در قالب یک اردوی 90 نفره به سواحل خزر سفر کرده بودند دچار غرق شدگی شدند و جان خود را از دست دادند. با مرگ این دانش آموزان، آمار غرق شدگی امسال استان به 61 نفر رسید.

بررسی ها نشان می دهد که بیشترین شمار غرق شدگان در خارج از طرحهای سالم سازی است اما علت مراجعه مسافران و گردشگران به این مناطق در چیست؟

برخی از مسافران تمایل به شنا در مناطق حفاظت شده و محصور و جدا از خانواده را ندارند.
 
اما عده ای دیگر از مسافران و شناگران که مشخصا کفه ترازو به نفع تعداد آنان سنگینی می کند، کمبود امکانات رفاهی در مناطق طرح سالمسازی دریا را دلیل عدم استقبال از آن می دانند و معتقدند، که طرحهای دریای فعال به دلیل کمبود امکانات پاسخگوی نیازها نیست.
 
امکاناتی از قبیل آلاچیق، راههای دسترسی توفقگاه خودرو، کمپینگ و استراحتگاه مناسب، عدم کفایت و نیز عدم مطلوبیت امکانات و سرویس های بهداشتی ، دوش حمام، کمد لباس، کمپ، نمازخانه، نجات غریق کافی در تمام طول ساحل، ماموران کافی برای امنیت خانواده ها و گردشگران و... از جمله مواردی است که نبود و در برخی موارد کمبود آنها در سواحل به چشم می خورد.  ضمن آنکه مدت استفاده از این طرح ها دارای ساعت زمان بندی است که بعضی ها مایل نیستند در این ساعت از آن استفاده نمایند. در ساعت تعطیلی طرح، چادرها بالا کشیده می شود و هیچ غریق نجات یا پلیس ساحلی حضور ندارد.  در کنار این معایب، نبود ايستگاه اورژانس و پست‌هاي هلال‌احمر مستقر در سواحل که با تجهيزات بيشتر و تجربه بالاتر، به نجات غرق‌شدگان بپردازند بیشتر به بروز حوادث در سواحل دامن می زند. همین عوامل باعث می شود تا خانواده هایی با پرداخت هزینه های سلیقه ای به مراکز محافظت شده وارد می شوند، پس از یکبار مراجعه عطای آن را به لقایش بسپارند و از سواحل غیرمجاز و محافظت نشده دریایی استفاده کنند.

می توان گفت، به طور كلی متولی مشخصی در جامعه برای موضوع تفریح در سواحل و ایجاد بستری ایمن برای شناگران وجود ندارد. نیروهای موجود در سواحل بیشتر در مواقع خاص و برای امدادرسانی به كسانی كه دچار سوانح شده اند وارد عمل می شوند.در حالی كه ایمن سازی آب ها و سواحل تفریحی كه بیشتر مقصد گذران تعطیلات خانواده ها محسوب می شود برعهده نهادهای مختلف مانند ستاد تسهیلات سفر و استانداری آن منطقه است.

باید دانست که پرهیز دادن صرف از نرفتن مردم مشتاق به دریا به سمت سواحل ناایمن طرحی شکست خورده است که باید با طرح های کارشناسی شده جایگزین گردد. مشکل اصلی گردشگران در اجرای طرح ها نیست بلکه فضایی است که بدان اختصاص داده می شود. بیشتر طرحهای فعال سازی دریا در شمال مناسب نیستند و برای بهینه سازی آنها باید از تجربه طرحهای شهرهای موفق در دنیا استفاده شود. استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در کنار مقایسه صحیح بین سواحل موجود در کشورهای دیگر درموارد فنی و فیزیکی از جمله محوطه‌سازي، برق‌رساني مناسب، آبرساني، توسعه کمی و کیفی طرح های سواحل به لحاظ ایمنی و امکانات و تنوع و زیبایی و همچنین توسعه برنامه های ساحلی اعم از نمازهای جماعت، مجالس جشن و حزن مناسبتها  احداث دفاتر مدیریت، ‌امنیت، امداد و نجات، امکانات تفریحی مانند شناورها، محل ویژه اسکی و تفریحات و بازی‌های آبی ساحلی و...  جشنواره ها مواردی است که می توان با الگوبرداری مناسب از آنها به سمت توسعه سواحل ایمن و به موازات آن کاهش حوادث غرق شدگی به همراه داشت.

طرح سالم سازی دریا برای جذب گردشگران مسلمان و غیر مسلمان را به شرطی موثر می داند که امکانات مورد نیاز آن فراهم شود.مسئولان امر باید بدانند، مسافر تشنه تن زدن به آب دریاست، تشنه با دیدن آب دریای خروشان حوصله از کف می‌دهد و دلخوش به حضور گرم مسئولان تن به آب می‌زند. حق کسی که با عطش به دریا زد خفگی و نیستی نیست. 
 
رضا
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۱۷:۳۴
خدای بزرگ چند نفر دیگه باید غرق بشن تا یه فکری به حال امنیت مناطق ساحلی بشه؟؟؟ (1491225) (alef-1)
 
21
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۷:۴۳:۵۶
من خودم بچه مازندران هستم شنا هم تا حدودی بلد هستم اما هیچ وقت جرات نمی کنم حتی پاهامو درون آب دریا بگذارم . بابا جون این امنیت دیگه دست خودمونه . این بچه ها هم اگر خودشون نمی دونستن باید توسط پدر و مادرشون یا مربیانشون توجیه می شدن که شنا تو دریا فوق العاده خطرناکه .
نمیشه که قدم به قدم ساحل را حصار کشید یا مامور گذاشت که امنیت حاصل بشه این امنیت دیگه دست خود آدم و عقلشه که بدونه دریایی که هر ساله قاتل
جان چندصدنفر از هموطنان هست نباید ریسک کرد و با جان خودمون بازی کنیم
والسلام (1491704) (alef-13)
 
سام
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۱:۱۹:۴۸
پس چه جوره همه جای دنیا با اون سواحل شلوغشون میشه ایران نمیشه... پس پلیس راهنمایی رانندگی رو هم جمع کنن چون به هر حال ما تلفات میدیم. این چه جور استدلالیه؟؟؟ (1492006) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۲۹:۰۵
متاسفانه اينها بچه هاي يك هيئت در كرج بودند و احتمالا كمتر خانواده آنها امكان اين را داشته كه آنها را به دريا ببرد، جواناني 16 تا 17 سال، سني كه نوجوان احساس خطر چنداني نمي كند و اين مسئولان گروه هستند كه بايد به شدت مراقبت كنند و اگر نمي توانند مديريت كنند لازم نيست كه حتما اردو ببرند! آيا پرپر شدن اين تعداد نوجوان و ضربه روحي 6 خانواده كه هرگز از خاطرشان محو نخواهد شد، ارزش اين سستي ها و بي دقتي ها را دارد؟
البته ما در خيلي از كارها سستي مي كنيم و باري به هر جهت هستيم ولي جايي كه جان انسان در ميان است، جاي شوخي نيست، قرار نيست با حداقل امكانات و كمترين هزينه مثلا اردو بگذاريم و جوان جذب كنيم و بعد هم چنين افتضاحي به بار بيايد.
اميد كه خداوند متعال به خانواده بازماندگان صبر بدهد، واقعا كه چنين مصيبت هاي وحشتناك و غيرقابل توصيف است. (1492193) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۲:۴۵:۲۰
اصلا بحث سر این حرفا نیست... این حرف تو دوباره همون سیاست پیشگیرانه ی قبلیه که توی متن مقاله نقد شده... مسلما نمیشه تمام ساحلو حصار کشید ولی حرف سر اینه که چرا مردم جاهای حصار نکشیده رو انتخاب می کنند؟ یعنی آیا عقل تمامی کسایی که میرن قسمت های حفاظت نشده نمیتونه تشخیص بده که جاهای حفاظت شده امن تره؟ پس چرا باز هم میرن- این دقیقا سوالی که باید براش فکری کرد. (1492289) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۲:۰۳:۵۸
برادر عزیزیا شمال نرفتی یا اگر رفتی توجه نکرددید حجم مسافر و امکانات تدارک دیده شده با هم همخوانی ندارند این ساحل و هوا را به ترکیه بدهید ببینید به اندازه صادرات سه میلیون بشکه نفت درآمد ایجاد می کنه و دماغ کسی خون نمیاد همیشه هزینه بی کفایتی مسئولین را مردم بی گناه می پردازند
سواحل حفاظت شده آنقدر شلوغ است که فقط می توانید در اب بمانید و وضعیت بدتری از استخر دارند (1492599) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۱۱:۴۹:۲۹
مردم دوست دارن با خانواده خودشون كنار هم باشن. هم تو آب برن هم بيرون آب تو ساحل باشند. اينكه مثل استخر جدا باشن خوب معلومه كسي استقبال نمي كنه (1493967) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۲:۲۹:۵۹
همون قدر که جاده ها و ماشین ها درست شد دریا درست میشه (1492082) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۱:۱۰:۲۱
خداجون چرا دریا رو خلق کردی اصلا چرا آب رو خلق کردی اخه میدونی که ما ایرانیا هر مشکلی که پیش میاد همه توش مقصرن الا خودمون،

هر کسی که شنا بلد باشه میدونه که شنا کردن تو دریا خیلی سخت تر از شنا کردن تو اب استخره، کجای دنیا دید که ساحل رو حصار بکشن نکنه باید برای یه عده ایی علق هم درست کرد؟؟؟

برید جمع کنید این ایرادات بنی اسرائیلیی رو.. (1492236) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۱۱:۲۷:۰۳
از قبل باید تذکر داده بشه که دریا با استخر خیلی فرق داره (1493942) (alef-6)
 
دادجو
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۱۹:۴۹
بررسي ها نشان مي دهد سن بيشتر غرق شدگان درياي خزر به طور عمده در محدوده ۲۰ سالگي است به اين معني كه اگر قرار است كار فرهنگي درباره جماعت گردشگر و مسافران تابستاني استان هاي شمالي صورت گيرد بايد در مورد افرادي كه در اين محدوده سني قرار دارند شدت و عمق بيشتري داشته باشد (1491230) (alef-1)
 
عاشق پراید
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۳:۴۰:۵۲
دم پراید گرم که سن و سال و اینا هم حالیش نمیشه و کلا با همه سنین به صورت عادلانه برخورد میکنه و میفرستدشون سفر آخرت... (1492754) (alef-6)
 
فواد
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۱:۰۸
بسياري از گردشگران تابستاني از تعداد اندك مراكز اجراي طرح سالم سازي دريا در استان هاي شمالي انتقاد دارند. سواحل شلوغ و نامناسب بودن دليلي براي حضور نيافتن در اين اماكن است (1491233) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۲:۳۸
خدایا چرا جایی که میتونه آرامش و لبخند رو به مردم هدیه بدهد،به خاطر نبودن امکانات درست برای تفریح ،اینقدر میتونه خطر ساز باشه؟چرا مسئولان برنامه ای ندارند؟دل آدم به درد می آد. (1491237) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۳:۰۱
بدی ماجرا اینه که یه نفر داشته غرق میشده و 5 -6 نفر دیگه هم به کام مرگ کشیده شدن . این یعنی نجات غریق اونجا نبوده یا خیلی دیر رسیده. در استرالیا تمام ساحل های مجاز نجات غریق متبحر دارن که خیلی هم سختگیر هستن با اینحال یه سری استخرهایی هم دارن که به استخرهای اقیانوسی معروفه و در ساحل ساخته شده و خیلی از جوونترها یا بچه ها از اونا استفاده میکنن تا به فن شنا بیشتر آشنا بشن. خیلی هم پر زرق و برق نیست و اکثرا دیواره هاش سنگی هست و با آب اقیانوس پر میشه. ما هم در ایران میتونیم با توجه به شرایط و اقلیم و ساحل خودمون یه چیزهایی شبیه این استخرها راه بندازیم. (1491238) (alef-1)
 
mohammad
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۸:۳۰
سلام
من استرالیا هستم، اینجا وقتی یکی که مسول هست به مردم میگه اینکار را نکنید همه میگویند چشم
مشکل اینجاست که در ایران وقتی یک مسول میگوید یک کار را نکنید بیشتر مردم میریزند و همان کار را میکنند
اگر تونستیم این فرهنگ را جابندازیم آنوقت استخری که شما فرمودید کار ایی اش را پیدا میکنه ، در استرالیا هر منزل زباله هایشان را سه قسمت میکنند یکی کاغذ و شیشه و فلز، یکی زباله های که به طبیعت بر میگردند مثل مواد غذایی دیگری چمن و علف هایی که از باغچه ها حرس میشود و مردم با افتخار این کار را میکنند حالا ببین آیا در کشور ما این شدنی است؟
سواحل استرالی با سواحل ایران کاملا متفاوت هستند بدین معنی که به بسیاری از سواحل امکان دسترسی وجود ندارد. طبیعت سواحل اینجوری میباشند (1491437) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۵:۱۵
احسنت
خیلی عالی گفتی معلومه خوب ایرانی ها را میشناسی
واقعا دقت کردین مثلا تو ایران چراغ سبز یعنی برو
چزاغ زرد یعنی تند برو
چزاغ قرمز یعنی اگه ماشین نیست برو

ما ایرانی ها اگر گفتیم این کار را نکنید برعکس می کنن (1492539) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۳:۰۷:۵۹
دوست عزیز اینجا وحشی خونه استُ شهرداری چند وقت پیش چندین سطل گذاشت برای همین شیشه و پلاستیک و ... اما مردم خوردنش سطلها رو
به درهای چدنی فاضلابها هم رحم نمیکنن و میزدنیش ملت وحشی و گشنن (1492706) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۳:۳۵
سیستم ساحلی دریای خزر از زمان پیشروی آب دریا در سالهای نه چندان دور کاملاً تغییر کرده و به دلیل وجود عوارض طبیعی و مصنوعی در ساحال قدیم که الان در آب وجود دارد خیلی خطرناک است .باید مناطق برای شنا مشخص باشد چه دارای طرح و چه خارج طرح .ونکته دیگر که برمی گردد به آموزشها و مهارتهای فردی که افراد باید در این زمینه اینگونه مسائل را دست کم نگیرند.و نکته آخر اینکه معمولا از ساحل برای آفتاب گرفتن و شن داخ آن بیشتر استفاده می شود نه شنا آن هم تا تا فاصله های دور از ساحل. (1491240) (alef-1)
 
مهر
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۳:۴۷
انجام دادن تفریحات تو ایران واقعا استاندارد نیست همین 1 ماه پیش پسر داییم لب ساحل سوار پاراسل شد طرف نتونست کنترلش کنه از ارتفاع 12 متری زدش زمین بند خدا تازه شانس اورد 2 تا مهره کمرش خورد شد پلاتین براش کار گذاشتن تا 3 ماه دیگه هم باید تو رختخواب باشه. (1491241) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۴:۲۸
مرگ چاره کار نیست. کاش سواحل ما استاندار سازی شود همراه با نجات غریق که دیگر مرگی را شاهدنباشیم (1491243) (alef-1)
 
1234
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۴:۴۴
با نظرت موافقم ولي با توجه به طول سواحل درياي خزر اين كار خيلي سخته شايد بهتر بود دوستانمون به هشدار ها و علائم خطر توجه مي كردن اونم تو درياي مواج خزر .بهترين كار و اصولي ترين راه براي مقابله ، آموزش است .چ بهتر اين آموزش از دوران كودكي باشد. (1491245) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۵:۱۹
من موندم چندنفردیگه بایداینطوری بمیرن تادیگران به فکرباشن!!!!!! (1491249) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۵:۳۸
فرهنگمون همینه! و این داستان تا ابد در ایران ادامه دارد. . . (1491250) (alef-1)
 
11111111111
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۶:۳۵
اگه یه آماری رو از سایت های خارجی درخصوص غرق شدن در اروپا و آمریکا بگیرید تعجب خواهید کرد .. غرض شدن تو دریا تو کشورهای خارجی عددش خیلی زیاده (1491252) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۶ ۲۱:۲۱:۴۹
شما دوتا اقیانوسی که دور امریکاست رو باد یه دریاچه مقایسه نکن.اقیانوس موجش چندین متره ولی این دریاچه ی خزر که بهش میگیم دریا من هنوز ندیدم که خیلی بلند باشه (1496349) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۶:۴۶
روحشان شاد.تا کی میخوایم همچین اخبار دلخراشی بخونیم خدا عالمه؟یادمون نره قسمتی از سهل انگاری متوجه خود ما مردم ام هس. (1491253) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۸:۲۳
من میدونم تا چند وقت دیگه منقرض میشیم.ایرانی های خارج زاد ولدتون رو زیاد کنید چون تصادف .امراض عجیب غریب.اعتیاد. خودکشی.سوء تغذیه.شنا.خاله شادونه.هواپیما. داره منقرضمون میکنه الفاتحه (1491258) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۶:۵۳:۰۳
آلودگی هوا و بنزین بی کیفیت و استرس و... را هم اضافه کنید. (1492984) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۴:۰۴
اگر دولت کاری بکند که مردم براحتی از سواحل استفاده کنند مثلا گرفتن ورودیه به سواحل یکی از عواملی است که مردم از جاهایی که ایمن نیست وپول نمیدهند استفاده میکنند .نجات غریق هایی که انتخاب میکنند با آزمون باسد نه با پارتی بازی چون من خودم شاهد بودم در ساحل آستارا دختر خانمی بود با عنوان نجات غریق که شنا بلد نبود وبا یکی از ماموران آنجا ارتباط نزدیک داشت فقط با توهین وتشر با مردم برخورد میکرد که با اعتراض جمعی ما روبرو شد ،عاقبت کار را خدا داند .باتذکرات پوششی اگر اجازه دهند خانواده ها باهم از سواحل برای شنا استفاده کنند میزان خطر کمتر میشود .در مورد غرق شدن دانس آموزان کرجی ،مسولان برگزاری اردو باید کاملا مواظبت میکردند واز محلهایی که نجات غریق داشته وماموران ساحلی آنجا مستقر هستند استفاده میکردند برگزار کنندگان این اردو از مجوز اداره گرفته تا مسولان همگی مقصر هستند وباید جوابگوی خانواده ها باشند من بعنوان یک فرهنگی ویک مادر از این موضوع خیلی متاثر وناراحت هستم دوروزه بخدا لحظه ای فراموسم نشده ،از خداون بزرگ برای خانواده این طفلکی ها آرزوی صبر جمیل دارم ،روحشان شاد ومسببین این حادثه سرافکنده ملت باسند. (1491289) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۹:۳۵
سواحل این اول باید زاد سازی بشه بعد باید یک فرهنگ سازی بشه مردم در جاهای امن شنا کنن
بعد امکانات مانند دوش و رختکن مهیا بشه
مردم زباله نریزن داخل دریا
ساحل محل جولان ماشین شده
امکاناتی مانند جت اسکی و نجات غریق در جاهای که مردم شنا میکنن باید باشه
کشور همسایه ما ترکیه میشه یاد گرفت (1491299) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۸:۳۷
باورم نميشود ولي واقعيتي است تلخ
صبح روز چهارشنبه ٩٢/٤/١٢ ساعت ٧/٥ با ٥ماشين ٢٥ نفر براي جشن عروسي باشادماني عازم اصفهان شديم.
درراه صحبت عروسي وشادماني بود . لباسهاي عروسي درصندوق عقب ماشين اماده پوشيدن بود٠
اگركسي زنگ ميزد خبرعروسي وشاماني ميداديم.
ازاصفهان زنگ ميزدند ساعت چند ميرسيد ناهاربخوريم .زودتربياييد شب عروسي داريم.
همه فاميلهاي همراه شادبوديم برادرها وخواهرها وعمو وعمه وداييها.پسرخاله ام نيامده بود .شمال كار ميكرد.ساعت٨صبح زنگ زدبه خاله وگفت ساعت ٥ازكرج حركت كرديم الان رسيديم ميخواهيم بابرادرخانم برويم بگرديم.
ساعت ٩صبح براي صبحانه توقف كرديم وباخنده وشوخي صبحانه خورديم .وحركت كرديم ازاتوبان قم كاشان ميرفتيم اگراز ماشينهاي خودي سبقت ميگرفتيم بوق عروسي فراموش نميشد.
اهنگهاي شاد پخش صوت قطع نميشد. روزروزشادي وخوشي بود.
ساعت يك رسيده بوديم شاهين شهر نزديك اصفهان .
گوشي موبايل زنگ خورد وگويااب سرد ريختند روي بدنمان .
عروسيمان عزاشد.
پسرخاله دردرياغرق شده وهنوزمنتظر جنازه گمشده هستيم.
اخ كه ديگه طاقت ندارم باورم نميشه ولي حقيقت تلخ است.
تاكي شاهد اين غرق شدگي باشيم.
اگر نظم ونظامي دركارباشد ازاين نوع حوادث كاسته نميشود.
نجات غريق زنگ زده وگفته درهمين جايي كه غرق شده اند الان توي اين هواي طوفاني عده اي مشغول شنا هستند.
مكانهاي تميز ورايگان دراين درياي پهناور چه تعدادداريم؟
اين نعمت نقمت نشده؟
جواب مادري كه ميگويد پسرخوبم كجايي چيست؟!!!!! (1491317) (alef-13)
 
0111
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۰:۲۹
من خودم شمالیم ولی هیچوقت جرأت شنا تو دریا رو نکردم چون واقعأ وحشتناکه...ترجیح میدم تو ساحل بشینم و با دیدن مناظر زیبای ساحل و موج لذت ببرم چون برام ارامش بخشه و هیچ خطری وجود نداره
آخه شنا تو دریا اونم تو دریایی با این قدرت موج مگه اجباریه؟؟؟؟؟؟؟؟ (1491322) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۳:۱۲
از دوستان عزیز میخواهم که سری به ، به اصطلاح طرح سالم سازی دریا در یاحل گیسوم در تالش یا جفرود ورودی منطقه ویژه اقتصادی انزلی بزنند تا ببیند چقدر کثیفن و میکروب از سرو کله ی اونجا بالا میره خواهش میکنم اینقدر دم از طرح طرح نزنین طرحاتونم دیدیم . فکری به حال مردم باید بکنید تا قبل از دیر شدن . (1491329) (alef-13)
 
مردغارنشین
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۳:۵۹
وقتی یک قسمت خیلی از کم از ساحل رو برمیدارید و مثلا طرح سالم سازی میزنید همین هست.
باید اگر قراره طرحی هم باشه در مسافتی مثلا یک کیلومتری باشه که مردم توی هم نلولن و راحت باشن .
یادش بخیر سالیان گذشته ( بعد از انقلاب) ساحل بندر انزلی اسب سواری بود و خیلی از تفریحات دیگر و مردم راحت اوقاتشون رو سپری می کردند ولی الان دریای شمال فقط شده یکم شنا اونم در جاهایی که بخاطر وسعت کمش بسیار کثیف است. (1491332) (alef-13)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۱:۲۹
این از کوتاهی و قصور وزیر آموزش و پرورش است آقای حاجی بابایی به جای پرداختن به مسائل آموزش و پرورش به فکر راه اندازی دانشگاه فرهنگیان است کاری که اصلا وظیفه آموزش عالی است نه آموزش و پرورش از نمایندگان مجلس درخواست می شود دانشگاه داری را به آموزش عالی و مدرسه داری را به آموزش و پرورش گوشزد کند (1491443) (alef-13)
 
بي طرف
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۱:۰۷:۲۳
واقعا استادي ، چه ربطي به حاجي بابائي . من با خانواده چند روز پيش در سواحل گيسوم ، استارا ، بوديم جدا دستشون درد نكنه مسئولين طرح سالم سازي كنترل و نظارت خيلي خوب بود . آنها كه ايراد الكي ميگيرند نيت و هدف خاصي را دنبال ميكنند اگر شنا و تفريح ميخواهي طرحهاي سالم سازي بهترين مكان است و گرنه بايد تاوانش را بدهي. (1492529) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۷:۰۳
خدا داق عزیز نصیب کسی نکنه

دوستان عزیز لطفا یک کمی ایراد هم از خودمان بگیریم، بابا اینهای که غرق شدند فرزندان خود ما هستند
همین الان تو خلوت خودت ببین چه جوری رانندگی میکنی؟ ببین وقتی یکی بهت تلفن میزنه چقدر بهش کم و زیاد میگی، ببین زمستون که میشه فیتیله بخاری را تا کجا زیاد میکنی و با پیژامه و زیرپوش تو خونه راه میری و لای پنجره را هم باز میزاری که یک خورده هوا عوض بشه
این بچه ها تو همین خانواده ها بزرگ شدند
هزار تا نجات غریق هم باشه صد تا پرچم سیاه هم هوا کنند که دریا خطریه بازم میگن بریم حال کنیم (1491456) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۴:۵۸
مردم جان مردم مال مردم تو این مملکت یعنی کشک
یک نگاهی به سواحل دبی بندازید مثل بهشت خداست
ولی سواحل شمال تمام معتاد تزریقی وکثافت و ...
کاش کل سواحل و جزایر ما دست غریبه ها بود..... (1491477) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۶:۱۶:۵۱
اینها را از صمیم قلب گفتی یا واسه خنده؟
یک لبخند به امریکا و کلا غربی ها بزن سواحلت رو میکنند بهشت
این چیزهای که اینجا گفتی یادت باشه جای دیگه نگی دوست عزیز
میدونی چرا؟ برای اینکه همین شما وقتی میری دوبی ماشین کرایه میکنی کمربند ایمنی ات را میبندی و رانندگی میکنی ، وقتی که میخواهی از خیابان عبور کنی صبر میکنی تا چراغ سبز بشه سپس از خط عابر پیاده رد میشی، آیا تو ایران هم همین کار را میکنی؟
میدونی جمیت قطر یک میلیون و هفتصد هزار نفره که یک میلیون و پانصد هزار نفرش خارجی هستند و آنجا کار میکنند، میدونی دوبی هم مثل همینه، میدونی کسایی که سواحل دوبی میروند خارجی های مقیم دوبی هستند و خود اهالی امارات میران سواحل لندن و اروپا
از قدیم گفتند مرغ همساده غازه، یعنی هایم که شما فرمودید (1491579) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۱۵:۴۵
خوب اینها که شما گفتی یعنی چی؟ (1492180) (alef-10)
 
دادا
۱۳۹۲-۰۴-۱۶ ۱۲:۳۲:۰۸
آخه برادر من.کسی نمی گه ما به آمریکایی ها لبخند بزنیم.این بچه هایی که غرق شدند همه بچه هیاتی هایی بودند که محرم و دهه فاطمیه و ماه رمضون بساط هیات ها رو با حضورشون سبز می کردند.نقل تعامل با آمریکا نیست.نقل اینه که تو مملکت اسلامی انگار حق معنی نداره.یعنی ما حق نداریم از سواحل خودمون لذت ببریم.سواحل سالم دریا اینقدر بی سروسامان اداره میشه که هیچ عقل سلیمی پایش رو انجا نمی ذاره. این نه تنها در مورد سواحل شمال صدق میکنه بلکه خیلی جاهای تفزیحی دیگه هم اینجوری شده البته متاسفانه
فقط تو رو خدا به آمریکا و اسراییل وصلش نکنیم.این مردم اینقدر نجابت به خرج دادند و اعتراض نکردند که برای مسئولین سوءتفاهم شده که انگار مشکلی وجود نداره.
به امید فرداهایی بهتر. یاحق (1495237) (alef-1)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۴:۳۶
چرا مثل بقیه کشورها گارد نجات ساحلی نمیزارن؟؟؟ چرا برای جان مردم ارزش قائل نیستند؟؟!! این همه مسجد ساخته میشه آیا نمیتونن گارد ساحلی برای سواحل قرار بدند؟؟؟ (1491532) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۵۳:۰۹
گارد ساحلی؟ خیلی داری تند میری داداش.
بعدش هم مگه ساخت مسجد دست دولتهست؟ ما که ندیدیم دولت جایی مسجد بسازه. (1492219) (alef-10)
 
mohammad
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۲:۴۸
سلام
بنده استرالیا هستم، دانشجو هم هستم،
یک بار یک متر خارج از خط عابر پیاده از خیابان عبور کردم و ۳۰۰ دلار جریمه شدم، به همین آسانی
اگر در ایران هم عدم اجرای قوانین با جریمه سنگین همراه باشد خیلی از تلفات و تصادفات کم خواهد شد
سایت محترم الف برای تنویر افکار عمومی اگر نیاز باشد و خواستید منتشر نمایید حاضرم برگ جریمه را برایتان ارسال نمایم (1491588) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۱۳:۲۴
عزیزم لطفاً از امکانات استرالیا و فرهنگ سازی آنها نیز بگو، فقط از جریمه و قانون و دستور دادن صحبت نفرمایید. (1492178) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۹:۲۱:۵۴
امکانات را چی تعریف میکنی عزیز من
اتوبان، دانشگاه، مدرسه، مترو. فرودگاه، مرکز خرید،
وااای خدای من ای کاش امکان این بود که می آمدید اینجا میدید که ان چیزی که تو فیلم ها میبیند و ان چیزی که ما اینجا داریم میبینم فرق داره
خدا شاهد است که امکانات ما بسیار بیشتر از اینهاست، خدا شاهد است که ان چیزی که در منزل من و شما در ایران پیدا میشود در منزل اینها اصلا وجود ندارد
اگر سایت محترم الف بخواهد من حاضرم همکاری کنم برای تهیه گزارش
اینجا بلیت یک روزه مترو ۵۰ هزار تومن است، از بس که گران است هیچ ربطی هم به درآمد مردم ندارد، ما باید سوبسید بدیم، سوبسید در کشور های غربی معنی ندارد، قبض برق هر ۴۵ روز ۹۰۰ دولار، یک بطری آب کوچک ۴ دلار، یک بسته بابن تست ۵ دلار، یک اکت سیگار ۲۰ دلار میدونی اینها یعنی چی؟
اگر ما هم در ایران این مبلغ را میپرداختیم به علاوه یک کمی مدیریت صحیح میفهمیدید ایران چی میشد (1492378) (alef-13)
 
lمحمد
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۹:۳۷
بسمه تعالی
طرح سالم سازی خزر آباد ساری و خیلی جاها یک توالت بهداشتی نداره بهداشت صفر مطلقه برا همین میرن در ویلا ها شنا میکنن بعد دریا پیشروی کرده اسیر دام میشن شنا هم بلد باشی غرق میشی (1491598) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۸:۰۸
وقتی امروز دیدم دایی ها و پسر خاله های یکی از این عزیزان با اشک و ناله در حال زدن پیام های تسلیت به در دیوار هستند بغض تو گلوم جمع شد با خودم گفتم تا کی باید هر از چند گاهی اخبار غرق شدن جوانان و نوجوانان در دریا خزر را بشنویم
روحشان شاد و یادشان گرامی باد (1491633) (alef-13)
 
سام
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۷:۴۹:۲۹
بنده خودم ناجی هستم و البته هفته پیش شمال بودم. چه سالم سازی که 200 متر ساحل دست یک نفر ناجی باشد که تمام مدت حواسش به هرچیز یود به جز دریا و شناگران. نه تیمی وجود داشت نه سر ناجی و نه مسئولیت پذیری. زمانی که شما در یک استخر 25متری 4 ناجی نیاز دارید چگونه می توانی یک ساحل به طول حداقل 200 متر را با یک ناجی بی مسئولیت اداره کنید؟ (1491717) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۸:۱۴:۵۴
آقا جان از ماست که بر ماست چقدر تو تلویریون و رادیو و جاهای دیگه هشدار میدن که هر جایی شنا نکنید. خود کرده را تدبیر نیست (1491754) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۰:۰۸:۱۱
بجای نظر دادن و پیشنهاد سازنده خاهشادعوا نکنید همه ایرنی هستیم پس بخودمون توهین نکنید تو کشورهای خارجی هم این اتفاق میفته (1491917) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۸:۳۵:۱۴
کدام نجات غریق کدام امکانات
نجات غریقان ما قایق موتوری دارن ؟ نه ندارن
جت اسکی دارن؟ نه ندارن
جعبه کمکهای اولیه دارن؟ نه ندارن
کپسول اکسیژن دارن؟ نه ندارن
دوره های احیاء دیدن؟ نه ندیدن
در هر محدوده طرح سالمسازی چند نجات غریق هست ؟ 1 یا 2 تا
تیوپ مخصوص نجات غریق دارن ؟ نه ندارن
قایق پارویی چطور ؟ نه ندارن
چی دارن پس؟ فقط یه سوت دارن
پس اگر تلفات ندیم عجیبه (1491787) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۰:۲۶:۳۸
ولی در سال تعداد زیادی از هموطنان نیز بدست مردم شمال نجات پیدا می کنند و بوسیله این عزیزان آگاه سازی می شوند خواهر کوچک خودم یک بار بوسیله یک بانوی شمالی نجات پیدا کرد
محمد پسر شمالی دیگر را دیده ام که یک بار کودک 5 ساله و یک بار هم نوجوان 15 را نجات داد شاید بهترین گزینه برای سرمایه گذاری در بخش ایمن سازی سواحل همین هموطنان شمالی خودمان باشند ؟ (1491938) (alef-13)
 
یسنا
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۰:۵۷:۱۹
از ماست که بر........یعنی چی ؟؟؟///.واقعا شما که هنوز معنی ضرب المثل فارسی رو بلد نیستی چرا اظهار نظر میکنید؟.
برادر من 12سال پیش در یکی از طرحهای مطرح استان گیلان غرق شد به نام. طرح مروارید.بله اقا ویا خانم. مشکل از دریا نیست مشکل از مسئولین بی لیاقت ما هستش.همون سال وسالهای بعد غرق شدگان طرح مروارید بیشتر و بیشتر شد. ولی چه کسی تونست حق خودش و جوانان نازنین خودش رو بگیره.
از قرار معلوم عدم کفایت در نگهداری دریای خزر که همون پیشروی دریا اسمشو گذاشتن.
وجود چاههایی که به خاطر گردابهایی دریایی به وجود اومده ومتاسفانه در فصل شنا به وسیله کشتی های مخصوص درست ومسطح نمیشه. امار غرق شدگان رو هر سال داره افزایش میده. واقعا تا حالا شده مردم عزیز کشور ما کمی سیر و سیاحت کنن ببینن. تو کشورهای دیگر سواحل خزر هم همین قدر امار غرق شدگان زیاد هست یانه.؟؟؟؟/
پس خواهش میکنم از روی شکم سیری و بدون اطلاع اظهار نظر نفرمایید. (1491979) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۱:۳۰:۰۳
پس جشن گردشگردی برای چه بود؟ (1492012) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۲۳:۰۲:۴۸
من کسی بودم در آنجا حظور داشتم و به دریا زدم.ولی موج آنها را با خود برده بود.من به 5 نفر از دوستام افتخار می کنم که به خاطر دو نفر که سهل انگاری کردند دل به دریا زدند و برای نجات دادنشان به سمت اونها رفتند و خودشون جانشون رو از دست دادند.... (1492110) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۱۱:۵۸
شما الان برو بهترین هتل شمال کنار ساحل، به شما اجازه سنا در دریا نمی دهند، مگر چند متر دورتر از ساحل هتل تا مسئولیتی نداشته باشند. این تازه مال افرادی است که وضع مالی به آنها اجازه می دهد، بقیه اس که دیگه معلومه. خوب بابا آخر عقل هم خوب چیزیه، چرا نباید برای این امکانات طبیعی و خدادادی درست برنامه ریزی کرد تا مردم به نحو صحیح بتوانند استفاده کنند؟ کجای دنیا این شکلیه؟ تازه از محیط زیست هم که اصلاً نگو، انواع بطری و پلاستیک و ... در کنار سواحل ریخته شده و صحنه های زشت و آسیب به محیط زیست ایجاد کرده است. (1492175) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۱:۰۵:۰۷
سلام پیشنهاد میکنم هر وقت میرید شمال پلاستیک زباله بزرگ ببرید و دستکش و تا حدی که میتونید به صورت تفریحی زباله ها رو جمع کنید.من خودم این کار رو میکنم
در واقع به جای نق زدن یه کار مثبت انجام بدیم.جنبه اموزشی هم داره (1492527) (alef-6)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۳۰:۲۴
به نظر من بیشتر این اتفاقها به خاطر جدا بودن طرح سالمسازی خانهما و آقایون از همدیگه است خانواده ها که میرن شمال دوست دارن با همدیگه به دریا برن و به همین دلیل در جاهایی که خارج از محدوده طرح است شنا می کنن و به خطر می افتند وقتی میخوان همدیگرو نجات بدن همه با هم غرق میشن من خیلی شاهد این اتفاقها بودم متاسفانه جون آدمها بی ارزش شده (1492195) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۵۰:۵۰
قبرس یه جزیرست وسط اقیانوس دور تا دورش ابه سواحلش زیر سازی شده که یک نفر امار غرق شدن نداره (1492217) (alef-10)
 
ابی
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۰:۵۱:۱۸
وقتی نجات غریقها دراعتصاب باشند(بخاطردریافت نکردن حقوقشون)اینجوراتفاقها هم طبیعی میشه.
توجه داشته باشید که نجات غریقها ی دریای خزربدلیل دریافت نکردن حقوقشون 1 ماهه تواعتصاب هستن.
این علتی هستکه کسی درجریانش نیست.
خدا تمام درگذشتگان رورحمت کنه
اینها معصوم بودن و قربانی شدند
قربانی بازهم بی مبالاتی (1492218) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۱:۲۲:۳۰
من خودم بچه ی مازندرانم، مسئولینش کم کاری میکنند، کلا جون آدمها براون مهم نیست، تو خیلی از جاهای این مملکت همینطوریه، یعنی بعد ده بیست سال وغرق شدن این همه آدم و از دست دادن این همه عزیز، آقایون به جای خوردن و کار نکردن نمیتونن یه کمی به اینجاها برسن تا ملت جونشونو به راحتی از دست ندن.
این اتفاقات گریبان اونا رو هم میگیره. (1492243) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۱:۳۰:۵۰
چند سال پیش همراه خانواده برای تفریح به نوشهر رفتیم و به یکی از همین مکانهای ایمن شده یا پلاژ رفتیم اولاً که بسیار کثیف بود و اصلاً رسیدگی نمیشد ولی از آن مهمتر وقتی شما وارد ان محوطه میشدید انگار داخل یک پادگان نظامی شده بودید کنار ساحل پر از مامور بود که هر کدام یک باتوم داشتند یک خانمی میخواست همان لب دریا عکس بیاندازد پوشش کاملی هم داشت ایشان به اندازه کمتر از 10 سانتیمتر داخل آب رفتند تا عکس بیاندازند ولی ماموران بشدت با او برخورد کردند ،به چند جوان هم گیر دادند و گواهی نامه ماشینشان را گرفتند ، کلاً محیط به شدت امنیتی بود و آدم دچار استرس میشد ، آخر شب هم پول گرفتند، خوب حالا شما خودتان قضاوت بکنید آیا مردم نباید از چنین مکانهایی فرار بکنند و به مکانهای آزاد و غیر امنیتی و پادگانی بروند .
قضاوت با خودتان (1492250) (alef-13)
 
اريو
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۳:۳۵:۱۷
من سواحل بسيار زيادي رو در جاهاي مختلف دنيا ديده ام. در بيشتر اين ساحلها از نجات غريق خبري نيست. جز يك سري سواحل خيلي خاص و مشهور. مثل سواحل ريو ، ميامي و برخي ديگه. در بريتانيا با وجود داشتن هزاران مايل نوار ساحلي، جز در چند ساحل مشهور مثل ساحل بورموث و يا بلك پول ،كلا از امكانات ساحلي خبر زيادي نيست اما در تمام سواحل پرچمي هست كه هشدار مي دهد. اگر رنگ پرچم هشدار دهنده است ديگه شما هيچكسي رو نمي ببينيد كه در طوفان توي اب باشه. پس اولين مشكل فرهنگيه. ما براي خودمان ارزش قائل نيستيم.
حادثه دانش اموزان كرجي در درياي طوفاني اتفاق افتاده. فرض كنيم كه ما تمام سواحل مازندران و گيلان رو با امكانات مطلوب مجهز كنيم. در درياي طوفاني كه ديگه نجات غريق كار نمي كند. تلفات جاده أي در ايران گواه ديگر اين مدعاست. هر سال هزاران نفر تنها براي نبستن كمربند مي ميرند. مربي بچه هاي كرجي پيش از اينكه براي نجات اونها فداكارانه به دريا بزند و خود نيز كشته شود، نبايد به اونها اجازه شنا در هواي طوفاني را مي داد.
حرف اخر اينكه در مقايسه با بسياري از درياها و سواحل، درياي مازندران دريايي بسيار خطرناك و بي رحم است بستر ساحلي ان غير قابل پيش بيني و متغير است. استفاده صحيح از ان نيازمند اموزش و توصيه هاي ايمني بسيار است كه بر عهده دولت و صدا و سيما است (1492302) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۰۹:۵۰:۴۳
ما یه جا تو ویلای خصوصی که مجتمع بود و چندین خانواده اونجا بودن، یه بزم و جشن کوچولو راه انداختیم و خانواده ها خیلی شاد بودند ولی کمی سروصدامون لب ساحل زیاد بود ( شب بود) برادران نیروی انتظامی نگذاشتن شادی ما ادامه پیدا کنه،
لب ساحل هم پلیس به پوشش مردم کار داشت و این که خانوادگی شنا نکنید و خانوم ها و اقایان تو دریا از هم جدا باشن و امنیت در همین خلاصه میشه دیگه! (1492426) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۲:۱۷:۴۰
ضمن تسلیت به بازماندگان در این واقعه ناگوار علی رغم اینکه میتوان مقصرین زیادی برای آن ذکر کرد اما مقصر اصلی کسانی هستند که این دانش آموزان را به اردو برده اند اگر اینها به وظیفه خود عمل میکردند این اتفاق تلخ صورت نمیگرفت. حادثه آتش سوزی در مدرسه شین آباد و تصادف اتوبوس دانش آموزان راهیان نور را که فراموش نکرده اید ؟؟ !! اما من مطمئن هستم فرامش کردید . خانواده ها هم نباید سریع فرم رضایت نامه برای اردوی فرزندانشان امضا کنند. مقصر اصلی آموزش و پرورش است. (1492625) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۱۲:۲۱:۰۴
شنیدم چون دریا پیشروی کرده قدیم اونجا ویلا بوده با چاههای زیاد این بنده خدا ها هم میرن یه دفعه زیر پاشون تو دهنه های چاه خالی میشه (1492632) (alef-6)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۴-۱۴ ۲۳:۲۸:۲۹
من بچه رامسر هستم و مشکل عمده را خود جوونا میدونم. بچه ها بنا به دلایلی (اینکه میخوان خلوت باشه) میرن جاهایی که طرح نیست و اونجاها شنا میکنن غافل از اینکه شنا تو دریای مواجی که هر لحظه امکان داره زیر پات خالی بشه با شنا تو استخر فرق داره. در ضمن ساحل هم پر طرح شنا است که مردم میتونن برن اونجاها شنا کنن، چون هم ایمن سازی شده و هم غریق اونجا هست. اینکه چرا مردم نمیرن تو طرح شنا کنن یه مشکل دیگه است. (1493411) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۰۰:۰۵:۳۷
بنظر من مشکل اول سالم سازی سواحل است در کشوری که چاه توالت و کلا ساختمانها در اب فرو رفته اند و دریا پیشروی کرده به طرف ساحل دیگه نمی توان شنا کرد .
دلایل بسیاری وجود دارد که افراد ترجیح می دهند در مکانهای دیگر غیر از انهایی که وجود دارد اب تنی کنند
ا- کمبود جا
2- نداشتن امکانات درست
3- علامند به شنا در کنار اعضا خانواده
4 ساعت حضور در اب به دلبخواه
5 شلوغی زیاد در مکانهای عمومی
چرا سواحل ما مانند کشورهای دیگر نیست ؟
چرا مانند استامبول جاده در کنار دریا نیست
جرا تمام ساحل با ویلاهای شخصی گرفته شده
و خیلی جرا های دیگر
به خانواده های داغدار تسلیت می گویم (1493464) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۰۰:۲۱:۲۷
عزیز! الف!
عذرمیخوام نمیخوام سفسته کنم واقعا متاسفم همچین اتفاق ناگواری پیش اومده یکی از عزیزان من هم در دریا غرق شده
اما برادر دریای خزر نگو بگو دریای مازندران شوروی این دریا رو مال خودش میدونه شما به عنوان خبرگزاری مسئولین در قبال کشورمون (1493478) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۰۸:۲۹:۴۲
ایراد اول: یارو شنا بلد نیست برای اینکه کم نیاره کلی ادعاش میشه بدون اینکه چیزی از ایمنی و غیره بدونه. اصلا ایمنی کسر شان جاهله.

ایراد دوم: یارو شنا بلد نیست. در شمال رسمه کسانی که به اصطلاح سگ مله بلدند اعتقاد دارند که شنا بلدند. این تازه زمانیه که شمالی باشند و یک چیزکی بلد باشند.

من از 7 سالگی کلاس شنا رفتم و تجربه شنا در سراب های مختلف ایران، خلیج فارس و دریای خزر را دارم. وقتی بچه بودم و به شمال میرفتیم چند بار در هفته با پدرم و دوستان آنقدر از ساحل دور میشدیم که اندازه ویلاها از یک بند انگشت کوچکتر میشد. به پست توفانی هم خوردیم که با 40000 تومان سال 1370 کسی حاضر نشد با قایق بیاد دنبالمان ولی پس از مدتی تلاش بالاخره برگشتیم و مشکلی هم پیش نیامد.

اینها را نوشتم به دو دلیل:
1- فلانی شنا بلد نیست، میره دریا شنا کنه! لطفا به طنز جمله توجه کنید. این مشکل فرهنگی ماست و مربوط به خانواده ها میشه.
2- امکان شنا یاد گرفتن یا شایدم فرهنگ شنا یاد گرفتن در همه جا وجود نداره. این را باید آموزش و پرورش و تربیت بدنی یک فکری به حالش بکنند. (1493682) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۱۴:۲۸:۵۶
متاسفانه اكثر كساني كه غرق مي شوند افرادي هستند كه داراي مهارت شنا در استخر هستند و دريا را نيز به مثابه استخر مي نگرند به نظر من آموزش اين امر مهمترين عامل جلوگيري از بروز چنين وقايع ناگواري است (1494191) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۵ ۲۱:۵۴:۳۳
مهمترين سوال اين هست كه معلمين و مديران تور به چه حكمي اجازه دادن كه اين بچه ها برن دريا؟ مگر نظارت بر اين بچه ها با مسئولين اردو نبوده (1494632) (alef-6)
 
سيد داود
۱۳۹۲-۰۴-۱۷ ۱۸:۴۶:۲۲
باسلام به نظر من اين وضعيت مدتهاست كه ادامه داردو هر ساله تعدادي از هموطنان ما براي مسافرت و گردش تابستاني به كنار ساحل ميروند چنين اتفاق نا گواري برايشان رخ ميدهد . مسئولين بايد برنامه ريزي دقيق در اين مورد بكار ببرند تا ما شاهد چنين حوادثي نباشيم . من فكر ميكنم از لحاظ فرهنگي هم بايد در صدا وسيما فيلمهاي كوتاه و آموزنده انيميشني مثل داداش سيا كه هشدارميدهد را از سنين پايين شروع كنيم و آموزش درست واصولي شنا را در جامعه رواج دهيم فكر ميكنم در درازمدت آمار مرگ و مير از اين طريق را پايين بياوريم هر مشكلي يك راه حل دارد امنيت دريا وشنارا از طيق آموزش غريق نجات ميتوانيم تامين كنيم از ايدهاييكه مردم ميدند استفاده كنيم مثلا" توليد جليقه نجات خيلي هزينه دارد بيشتر از جان انسانهاست بايد ارزش آن طوري باشد كه همه بتوانند تهيه كنند يا كرايه كنند درمسير ورودي شهرهاي ساحلي مثل كمربند ايمني همه بايد داشته باشند پليس اين مورد را هم چك كند در مقابل مشكلات بعدي فكر نميكنم هزينه چنداني داشته باشد . باتشكر (1497962) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۲۱ ۱۳:۵۸:۵۸
من با این که دل خوشی از سایت شما ندارم اما واقعا از این که این مطبو نوشتید ممنون:
پارسال تو قزوین از طرف بسیج و سپاه چند تا از رفیقای 16 17 ساله ی ما رو بردن شمال اردو. آقا اینا 20 نفره رفتن 16 نفره برگشتن
4 نفر از رفیقای ما غرق شدن حتی یکیش هم پیدا نشده هنوز و بدتر از همه این که صداش حتی توی شبکه و روزنامه های قزوین هم نپیچید.
دو تا از این بچه ها به تیم ملی فوتبال نوجوانان دعوت شده بودن. که یکی شون هنوز پیدا نشده. حالا این شیش تا لااقل رسانه ای شده اون 4 تا چی پس. (1504385) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۰:۵۱
منم متاسفانه این اتفاق تلخ برام افتاده برادرم زمستون تو دریا غرق شد خیلی سخته .با خودم قرار گذاشتم دیگه پا توی دریا نذارم . از دریا متنفرم متنفر. (1910174) (alef-6)
 
ترانه
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۶:۰۶:۳۳
خیلی متاسفیم (2026202) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
سواحلی که جان ایرانیان را می گیرند