نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 360918
پاسخ ناصر صبحی به سوالات کاربران الف؛
سبک زندگی جوانان تغییر کرده/ وام ازدواج جز اختیارات ما نیست/ وجود ازدواج سفید انکارنشدنی است/ جزئیات بزرگترین طرح تاریخ وزارتخانه
بخش اجتماعی الف، 23 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۵
دکتر ناصر صبحی مدیر کل ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان به سوالات کاربران الف پاسخ داد.

الف، از هفته گذشته از آقای صبحی دعوت کرده بود به سوالات بینندگان درباره موضوع جوانان، ازدواج و اقدامات وزارت ورزش و جوانان پاسخ بدهد. تنها پس از چندین ساعت از این اعلام تعداد سوالات زیادی به الف ارسال شد که پس از بازبینی سوالات از حیث تکراری نبودن و مرتبط بودن با حوزه فعالیت ایشان خبرنگار الف با حضور در ساختمان شماره دو وزارتخانه ورزش و جوانان از آقای دکتر صبحی جویای پاسخ های ایشان شد.

آنچه در ادامه می آید، سوالات بینندگان الف، از مدیرکل ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان بوده که دکتر صبحی به آنان پاسخ داده است.

***************************

الف: وزارت ورزش و جوانان تاکنون در مورد مشکلات ازدواج جوانان چه اقداماتی انجام داده است، چراکه ما شاهد اقدامات جدی در این وزارتخانه نبوده‌ایم؟
دکتر صبحی: بنده از بهمن ماه سال ۹۴ این پست را تحویل گرفتم و حدود یکسال بود که این قسمت بدون مدیریت اداره می‌شد که خود این موضوع موجب ضعف‌هایی در این حوزه شد لذا مسئولیت کارهای قبلی بر عهده بر من نیست، هنگام تحویل گرفتن پست سعی کردم در ابتدا وضعیت موجود را بررسی کنم، مطالعه کارهای انجام شده و شرح وظایفم و سیاست‌های و برنامه‌هایی که برای این قسمت در نظر گرفته شده بود را ارزیابی کنم.

این اقدامات نشان داد ضمن احترام به زحمات همکاران قبل، اما با حجم عظیمی از کارها در این حوزه مواجه هستیم و بسیاری از کارها عملیاتی نشده است چراکه این دفتر بیش از یکسال بود علی‌رغم مهم بودن این حوزه مدیریتی نداشته است، به همین خاطر بر اساس شرح وظایف در سطح ارتقا و توانمند سازی جوانان و تقریب آنها به ازدواج‌های موفق و همچنین سطح پیشگیری از انواع آسیب‌های خانوادگی برنامه ریزی‌های متنوعی در نظر گرفته ایم.

از اولین اقدامات این بود که محتوای آموزشی که در سراسر کشور برای آموزش‌های ازدواج و تعالی خانواده در نظر گرفته شده بود را آسیب‌شناسی و بروز رسانی کردیم و توانستیم آنها را از تظر محتوایی تغییر داده وغنی‌سازی کنیم، به طور مثال آموزش‌های قبلی صرفا در آموزش‌های پیش از ازدواج محدود شده بود، اما در حال حاضر آنها را به آموزش‎‌های پیش و پس از ازدواج گسترش دادیم. سیلابس‌های آموزش فعلی را تغییر داده و از طرف دیگر لیستی از اسامی مدرسان در کل کشور تهیه کردیم و پس از آسیب‌شناسی و تهیه بانک اطلاعاتی اساتید آنها را ساماندهی کردیم. چراکه شواهد نشان میداد که بسیاری از مدرسان توانایی‌ها و صلاحیت لازم را برای ورود به این دوره ها نداشتند لذا بر اساس تفاهم نامه‌ای که بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روان شناسی و مشاورین کشور وجود دارد، ما از روان شناسانی استفاده کردیم که دارای پروانه حرفه ای هستند.

موضوع آموزش های ازدواج کشوری است، این استادها باید در سراسر کشور آموزش‌های لازم را گذرانده و در ابتدا باید دوره های آموزشی را سپری کنند که این دوره های آموزشی تحت عنوان آموزش مدرسان یا TOT است همه باید با وحدت رویه به ارائه خدمات بپردازند که در حال حاضر نیز سرفصل های آموزشی و برنامه ریزی و تقویم آموزشی را تغییر دادیم.

الف: در مورد اقداماتی که وزارتخانه در مورد طرح ملی انجام داده است، توضیح بفرمایید؟
دکتر صبحی: از دیگر اقدامات این بود که برای اولین بار در کشور افتتاحیه اولین دوره آموزش های رایگان پیش از ازدواج در تهران و در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد که این طرح به صورت مقدماتی با حدود ۲۰۰۰ هزار جوان در سطح شهر تهران آغاز شد. در حال حاضر این طرح به خوبی در حال اجرا است که از طریق سمن‌ها و مراکز تحت پوشش وزارتخانه است که در نقاط مختلف شهر از جمله فرهنگسراها، مدارس و مساجد و هر محل مناسبی که مردم می توانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.

ادامه طرح ملی رایگان است که هزینه‌هاش را کلا وزاتخانه پرداخت میکند، ما قصد داریم که در سال ۹۵، حدود ۷۵۰ هزار زوج و حدود یک و نیم میلیون نفر جوان را تحت آموزش‌های رایگان قرار بدهیم. این طرح بزرگترین طرح ملی در طول تاریخ در این وزارتخانه و سایر وزارتخانه های است. بنده اعتقاد دارم که تداوم طرح ملی، تداوم دفاع مقدس است چراکه دفاع از کشور صرفا دفاع از مرزهای جغرافیایی نبود، بلکه دفاع از ارزش‌ها، حرمت‌ها و باورهاست. به همین خاطر وقتی ما با استفاده از این طرح، سلامت ازدواج‌ها را تامین کنیم، ازدواج ها آسانتر و دایمی تر خواهد بود چراکه از بروز آسیب‌های اجتماعی به ویژه طلاق، خشونت، بدرفتاری با فرزندان به موقع پیشگیری می‌شود.

الف: چه تعداد مجوز مشاره ازدواج داریم و چرا خدمات این مشاوره ها گران است؟
دکتر صبحی: در سطح کشور توسط اداره کل ورزش و جوانان و مساعدت نزدیک به ۲۰۰ مرکز خدمات تخصصی مشاوره و ازدواج و تعالی خانواده وجود دارد که نزدیک به هزار و دویست مرکز دیگر نیز ما تحت پوشش وزارتخانه راه اندازی خواهیم کرد. ما در این طرح حداقل ۵۰۰۰ هزار استاد و متخصص در زمینه آموزش نیاز داریم که برگزاری همان دوره TOT است که به صورت مجزا یک طرح ملی تلقی می‌شود.

در سال جدید تعداد ۵۴ مرکز خدمات تخصصی مشاوره ازدواج و تعالی خانواده را با توسعه در سراسر کشور به ویژه کلان شهرها و مناطق آسیب پذیر در سال ۹۵ به دویست مرکز خواهیم رساند. از زمان سازمان ملی جوانان وقت مجوز حدود دویست مرکز خدمات مشاوره ازدواج و خانواده صادر شده است که هر کدام از این دویست مرکز، حداقل یک تا چند نفر مشغول به کار هستند. همچین در حال حاضر ۵۴ مرکز تخصصی داریم که به صورت مشترک با سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور مجوز داده شده که در این مراکز متخصصان، روان شناسان و مشاورانی که حرفه ای هستند، کار می کنند.

همچنین ۶۰ مرکز هم آمادگی صدور مجوز از طریق سازمان نظام روان شناسی را داریم که تا پایان سال هم در هر استان که مجموعه آنها بیش از دویست مرکز تخصصی آماده به خدمت میشوند اما در خصوص قیمت هزینه این خدمات نه تنها گران نیست بلکه در مقایسه با سایر خدمات بسیار بسیار ارزان است، علت این بدفهمی مقایسه غلطی است که در جامعه صورت می گیرد، برای مثال یک پزشک عمومی برای هر چند دقیقه ویزیت بالای بیست تومن پول دریافت میکند در حالیکه پزشک متخصص بیشتر از این دریافت میکند اما یک متخصص مشاوره و روان شناسی بین ۴۵ دقیقه تا یکساعت فقط یک نفر را ویزیت میکند که این مبلغ پایینی است. همچنین خدمات مشاوره و روان شناسی تحت پوشش بیمه نیستند لذا مقایسه ما بسیار غلط است. متاسفانه مقایسه های ما غلط است زمانیکه باید برای مهم ترین تصمیمات زندگی مان هزینه کنیم این کار را انجام نمی دهیم.


الف: در مورد سایت‌های همسریابی چه اقداماتی شده است؟
دکتر صبحی: اقدامات دیگری که وزارت ورزش و جوانان انجام داده است، بررسی و تحقیق در مورد سایت‌های مختلف همسان یابی و همسریابی است که با دستگاههای زیرربط جلسات متعدد داشتیم و این سایت ها را آسیب شناسی کردیم و افراد غیر متخصص را شناسایی کرده و به اطلاع عموم مردم و نهادهای نظارتی رساندیم. از سوی دیگر شناسایی سایت‌هایی که مجاز هستند اما غیر تخصصی فعالیت میکنند که ما آنها را ساماندهی کردیم.

همچنین گروهها و کانال‌های مجازی را مورد بررسی و شناسایی قرار داده و خانواده ها و به ویژه جوانان را به موقع در خصوص عدم صلاحیت این گروهها آگاه سازی کردیم و همچنین اطلاع رسانی های لازم را به دستگاههای نظارتی ارائه دادیم.

الف: وزارت ورزش و جوانان چه بودجه ای برای حوزه ازدواج جوانان و تعالی خانواده هر سال در نظر دارد، چراکه بسیاری از کارشناسان معتقدند که بودجه ای که به وزارت ورزش و جوانان تعلق میگیرد، صرف کارهای جوانان نمی‌شود؟
دکتر صبحی: بودجه سالیانی که به معاونت ساماندهی امورجوانان تعلق میگیرد هیچ سنخیت و عقلانیتی با اهمیت، ضرورت و گستردگی و تعداد جوانان تحت پوشش ندارد و بودجه ابلاغی و اختصاصی هیچ سنخیتی با شان و منزلت این معاونت و وظایف محوله ندارد که حتی قابل قیاس با برخی از سازمان‌های جزیی وزارتخانه ندارد.

به طور کلی برای سال ۹۴، حدود حداکثر ۵ میلیارد بودجه در نظر گرفته شد که برای امسال هم متاسفانه این بودجه افزایش مناسب و درخوری ندارد و شاید بتوان گفت بزرگترین مانع در پیشبرد اهداف و برنامه‌های معاونت مشکل مالی و بودجه اختصاصی است.


الف: در مورد وام ازدواج جوانان چه اقداماتی صورت گرفته است؟ چرا پرداخت وام ازدواج به جوانان همواره با مشکل روبرو است؟
دکتر صبحی: وزارت ورزش و جوانان یک دستگاه سیاستگذاری و برنامه ریزی کلی است و وظیفه ما ورود به امور جزیی جوانان است و پرداخت وام جزء وظایف و اختیارات این وزارتخانه نیست. ما در کشور مسئول اشتغال و بانک نیستیم که بخواهیم وام به جوانان بدهیم اما به عنوان یک دستگاه نظارتی و پیگیری خودمان را موظف میدانیم این نوع مسائل و مشکلات جوانان را از دستگاههای زیربط پیگیری کنیم. به عنوان مثال نمایندگان مجلس شورای اسلامی وام سه میلیونی را به ده میلیون افزایش دادند اما آن طرف بانکهای عامل اعلام کردند که قادر به پرداخت این مبلغ وام نیستند و مسئله گره خورد و ما به عنوان دستگاههای نظارتی ورود پیدا کرده و پیگیری کردیم و پیشنهاداتی دادیم که در حال این مشکل حل شد، تنها کار ما پیگیری و همفکری و تاثیرگذاری است.

الف: بسیاری از جوانان تمام مشکلات را کم کاری وزارت ورزش و جوانان میدانند و همواره مطرح میکنند که چه اقداماتی انجام شده است؟
دکتر صبحی: وزارت ورزش و جوانان نه تنها انفعال ندارد بلکه به استناد شواهد و مدارک موجود، یکی از وزارتخانه‌های موفق در ماموریت‌های خود و هم سایر موارد مربوطه است. حضور فعال در همکاری و تعامل با سایر دستگاههاست. به طور مثال جایزه ملی محیط زیست به این وزارتخانه و یا تقدیر نامه ها از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارتخانه و سایر دستگاهها و سازمان ها نشانگر این موضوع است .

الف: چرا در کشور ما افرادی که دارای تخصص در زمینه ازدواج نیستند، اما اظهارات مختلفی در این مورد انجام میدهند؟
دکتر صبحی: چیدمان مدیریتی کل ایران به شکلی است که به تخصص‌ها زیاد بها داده نمی‌شود و افراد در مسند و اموری که هستند که تخصص لازم را ندارند اما در مورد همه چیز اظهارنظر میکنند، در کشور ما یک اپیدیمی است افرادی که در امری تخصص ندارند متاسفانه به اظهارنظرهای مختلف میپردازند.

الف: چرا تمایل جوانان به ازدواج کم شده است و سن ازدواج بالا رفته است؟
دکتر صبحی: در حال حاضر به دلیل تغییرات سبک زندگی و ضرورت داشتن تحصیلات عالیه، اشتغال مالی ما با عدم تمایل جوانان با ازدواج مواجه هستیم. در این دوره از زمان جوانان حمایت های اقوام و سایردوستان را ندارند و همواره سعی میکنند تا مستقل زندگی کنند. از سوی دیگر متاسفانه در مدارس و دانشگاهها آموزش های پیش از ازدواج و چالش های آن به درستی آموخته نمی‌شود لذا جوانان موقع ازدواج شناخت درستی از مفهوم ازدواج؛ ضرورت و اهداف و مراحل ازدواج ندارند، به همین خاطر اکثر ازدواج هایی که صورت میگیرد در همان سال اول زندگی دچار چالش های اساسی میشود چرا که طرفین درک متقابلی از یکدیگر ندارند.

بالارفتن سن، کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد چراکه سبک زندگی جوانان تغییر کرده است، و ملزومات زندگی کاملا عوض شده است و تا زمانیکه فرد آمادگی تشکیل خانواده را پیدا نکند، مسلما افزایش پیدا میکند. در گذشته فرد به دنبال شغل، تحصیلات عالیه نبوده و والدین فرزندان را مجبور به ازدواج می کردند، اما در حال حاضر جوانان دیگر این سبک زندگی را نمی‌پذیرند و انتظارات بالا رفته و افراد به دنبال فرد مورد دلخواه خود می گردند که این تغییرات به دنبال عوامل فرهنگی، تغییرات جهانی و ارزشی و سبک زندگی است.

الف: طرح ازدواج سبز به کجا رسید؟
دکتر صبحی: یک پیشنهاد و ایده خوبی است که در خصوص کم و کیف عملی و اجرایی شدن در حال مطاله هستیم تا این عملیاتی بشود، چراکه ازدواج سبز حمایت و حفاظت از محیط است و اقداماتی که زوجین باید انجام دهند نیاز به هماهنگی قبلی است، بعد از اینکه برخی از مشکلات برطرف شود ازدواج سبز عملیاتی خواهد شد.

الف: باتوجه به اینکه شاهد افزایش ازدواج سفید در جامعه هستیم، نظر شما در این خصوص چیست؟
دکتر صبحی: ازدواج سفید نتیجه شرایط زندگی فعلی، تغییرات اجتماعی و سبک زندگی جدید است، ما وجود این مسئله را نمی توانیم انکار کنیم، اما بر اساس گفته ها و شنیده های غیر مستند نیز نباید دچار استرس شده و تصمیمات عجولانه بگیریم. قبل از هرچیز میزان بروز شیوع و تاریخچه، کم وکیف و عوارض این مسئله باید توسط دانشگاهیان و متخصصان و با همکاری متولیان زیر ربط از جمله قوه قضائیه، پلیس فتا، وزارت اطلاعات، وزرش و جوانان و سایر دستگاهها این موضوع مورد مطاله قرار بگیرد. زمایکه شواهد تحقیقاتی کافی و مستند به دست آمد متناسب با آن سیاست گذاری و برنامه ریزی انجام گیرد.

ازدواج سفید در بعضی از خوابگاهها و پانسیون‌های اجتماعی، محیط کاری و کارگری و خبرهایی از زندگی مشترک دختران و پسران از سطح هم خانگی تا ازدواج سفید به گوش میرسد، اما تا زمانیکه آمار درست و پژوهش هایی مبتنی بر شواهد وجود نداشته باشد، هرگونه اقدام عجولانه مخصوصا اقدام های سلبی تاثیر منفی خواهد داشت.

الف: اگر فرزند شما در سن سی سالگی نه شغلی داشت و نه سرمایه ای، آیا او را تشویق به ازدواج می کردید؟
دکتر صبحی: زندگی فقط در ازدواج خلاصه نمی‌شود، ازدواج یکی از تصمیمات مهم زندگی است اما همه زندگی نیست، تلاش و کوشش ما باید در هر دوره سنی وجود داشته باشد و وظایف و تکالیف روان شناختی این سن را انجام دهیم. در دوره جوانی از لحاظ روان شناختی، دورانی در مقابل انزواست، که این دوره بسیار مهم است چراکه تعامل و زندگی مشترک با جنس مکمل صورت میگیرد. یعنی راه حل این بحران تشکیل خانواده و به آرامش رسیدن است اما در صورتیکه فرد تکالیف و مراحل قبل از ازدواج را انجام داده است. مسئولیت پذیری، خود آگاهی و خود مدیریتی و تعامل مناسب با دیگران و اموختن مهارت زندگی بسیار مهم است و تا زمانیکه فرد به این درجه نرسیده است، حتی در سن پنجاه سالگی آمادگی زندگی مشترک و ازدواج را ندارد.

الف: برخی اعقتاد دارند از جمله عوامل اقتصادی تعویق ازدواج، بیکاری پسرهای جوان است. بیکاری علل زیادی دارد که یکی از آنها خدمت سربازی اجباری دوساله است. این دوره دو ساله باعث تحمیل فشار زیادی بر خانواده‌هایی است که از نظر مالی در مضیقه هستند. جنابعالی برای حل این معضل بزرگ جوانان چه کارهایی انجام داده اید؟
دکتر صبحی: بحث سربازی مربوط به وزارت ورزش و جوانان نیست، بلکه این وزارتخانه همانطور که گفتیم پیشنهاد دهنده است. خدمت سربازی، مشکلات اقتصادی، عدم اشتغال، ضرورت اتمام تحصیلات و سایر موارد همه و همه از مجموعه تغییرات در ازدواج است، اما هیچ کدام از آنها به تنهایی عامل تاخیر در ازدواج نیست. برخی افراد مسائل اقتصادی را مطرح میکنند که اگر این درست باشد، پس طبقات مرفه باید بیش از دیگران ازدواج کنند، اما واقعیت این طور نیست.یا برعکس طبقات پایین جامعه که از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند نباید ازدواج کنند، باز هم شواهدی خلاف این موضوع را مطرح میکند. بر این عامل اصلی تغییر ازدواج در نظام باورها، ارزش ها و نگرش ها و رفتارهای فردی و اجتماعی یک جامعه است.

در سلامت جهانی سن زیستی و عقلانی مهم تر از سن صرفا تقویمی و شرعی و قانونی است و تا زمانیکه افراد به این درجه نرسیده اند، نباید اقدام به ازدواج کنند لذا بالارفتن سن ازدواج تا زمانیکه فرد به درجه ای از تشکیل خانواده نرسیده، درست نیست.
 
کلمات کلیدی : ناصر صبحی، وزارت ورزش و جوانان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۱:۳۴:۲۰
حقوق های میلیونی برای مدیران بی کفایت و حرف های قشنگ و تزئین شده برای جوان بیکار. (3754616) (alef-3)
 
ساسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۱۹:۱۸
خب الان به چه نتيجه اي رسيديم؟
طبق معمول گناه به گردن جوانهاي بيچاره افتاد و خلاص!
جوانهاي عزيز بلند شويد و خودتون كارآفريني كنيد.شركت توليدي،بنگاه زود بازده،كارخونه،كشاورزي و دامداري.خلاصه يك چيزي تاسيس كنيد.اگر هم پولتون به اندازه اي نيست كه اين چيزا رو راه بندازيد يك مغازه راه بندازيد مثل سوپر ماركت و خوراكي و اينها بريزيد يا ذرت مكزيكي بفروشيد توش و به زندگي با نشاطتون ادامه بديد! يك عده كار آفرين هم الان ميان تو سايت و راهنماييتون ميكنن.
با تشكر از الف (3754433) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۴ ۱۵:۳۵:۳۹
فقط در شمال شهر تهرانه که جوانان علیرغم وضع مالی خوب سراغ ازدواج نمیرن این ازدواج سفید و اینا هم بیشتر مال همین قشر شکم سیره.
اکثریت 99% جوانانی که ازدواج نمیکنند مشکل بیکاری (یا شغل کم درامد و نامتناسب) دارند. (3757195) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۶:۲۷
آخه جوان بدبختی که کار درست درمون نداره
ماهی یک میلیون در امد داره. (اگر هم تازه این قدر بگیره ) تازه من حالت خیلی خیلی خوب رو گفتم
چطور ازدواج کنه؟
کرایه منزل چقدر است؟
قبوض ماهی چقدر است؟
آیا انسان مریض نمیشود؟ آیا دندان درد نمی گیرد؟
آیا انسان نیاز به میوه و خوراک خوب ندارد؟
آیا انسان نیاز به پوشاک خوب ندارد؟
آیا نمیخواهد یک مهمانی برود؟ آیا مهمانی میتواند ندهد؟
و ......
حالا همه این حرف ها یک طرف.
بعد بیکار هم بشی وسط کار!
حالا کی جیگر میکنه بره ازدواج کنهه؟ (3754447) (alef-3)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۹:۱۷:۰۵
خیلی چیزها تو دنیا عوض شده از جمله درآمد و هزینه های زندگی که فردی شده اند تا خانوادگی وقتی حقوق را برای فرد و هزینه فردی تعریف می کنند تا خانواده نوع زندگی هم فردی می شود.
اما جوانان ایران هم می خواهند از استاندارد زندگی فردی در دنیا بهره مند شوند و هم حقوق و مزایای زندگی خانوادگی را داشته باشند.
در غرب یک فرد می داند با حقوق 1000 تا 1300 یورو در ماه هیچوقت زندگی خانوادگی نخواهد داشت. به همین دلیل زندگی فردی را اختیار می کند و دوستی را برای رابطه خود برای مدتی می یابد و هر دو در سوئیت (خانه) مجزا با حقوق خود زندگی می کنند. ( در ایران به ابن رابطه ازدواج سفید می گویند)
اگر کسی مخالف این رویه است باید فکری به حال تغییرات تدریجی حهانی بکند. (3755625) (alef-13)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۹:۳۸
یک تحول و پدیدۀ کاملا مشخص و تأثیر گذاری نسبت به قبل ، طیف طبقۀ جوان ایرانی امروز رو دربرگرفته و اونهم اینه که بر خلاف جوانان اوابل انقلاب در دهۀ 60 که برای بهره مندی از طرح کارشناسی نشدۀ !!!!! اعطای زمین و خونه به خانواده های پر جمعیت سریعا بچه دار شدند که متولدین دهۀ 60 با همۀ کاستی ها و دشواری هاش ثمرۀ اونه !!!! ، جوانان امروز حتی حاضرند بدلیل فراهم نبودن زمینه های لازم و ضروری ، ازدواج از نوع سفید !!!! را بپذیرند ولی زیر بار ازدواج سنتی و بویژه بچه دار شدن !!!! بدون آینده-نگری نروند ؛ (3754454) (alef-3)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۱:۱۹
بله.واقعا درد جوانها بيكاري و آينده نامشخصه . كه هيچ درماني هم نداره (3754811) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۱:۰۳:۲۶
چرا فکر می کنید عوامل اقتصادی در مراحل بعد قرار دارد اگز یک جوان کارمناسب داشته باشد که بتواند مسکن ومخارج زندگی خود را تامین کنند چرا تشکیل زندگی نمی دهد جوانی که از مخارج زندگی خود برنمی آید و اویزان پدر و مادر خود است چگونه زندگی جدید را شروع کندایا خانواده ای وجود دارد که فرزند بیکار نداشته باشد ؟؟؟ (3754541) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۱:۵۱:۰۴
اصلا جوانی که کار نداره و درامدی نداره وام ازدواج برای چی میخواد اگر کار داشته باشه اصلا به این گونه صدقات احتیاجی نداره (3754665) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۱:۰۲
ازدواج رسمی چنان بیکاری، فقر، مهریه، نفقه ... سخت کرده، ازدواج غیر رمسی باب شده است. با زور هم نمیشود جلوی غریزه گرفت. (3754689) (alef-3)
 
بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۱۸:۴۰
ازدواجی که در گرو وام باشه همون بهتر که سر نگیره.مردم کار می خواهند. (3754744) (alef-3)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۲:۴۸
من خودم به شخصه کلا بحث ازدواج رو بوسیدم گذاشتم کنار و تا اخر عمرم میرم دنبال زندگی خودم.
هرچی هم پول در اوردم خرج خودم میکنم گوشی، ماشین و ... عوض میکنم.
مسئولین کشور فکر کردند مشکل "ازدواج" و "بیکاری" حل نشه دارن به جوانها ظلم میکنند. این بی توجهی ها بزهکاری، فساد، اعتیاد و ... رو در کشور زیاد میکنه و یه جایی دودش تو چشم مسئولین هم میره. (3754822) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۳:۴۰:۵۶
بنده چند روز پیش ذیل مطلبی که برای سوالات گذاشته بودم گفتم که میان و تقصیرها رو میندازن گردن جوانها و میرن دوستان اصلا حرفی برای گفتن ندارن جز اینکه تقصیر جوانها است و مشکلات فرهنگی هست و...کدوم مدیر دولتی تا حالا اومده مشکلات رو قبول کرده؟ همش شده ابراز نگران. اگر ابراز نگرانی و یا گفتن اینکه مشکل حوانان فرهنگی است مشکلات رو حل میکنه دیگه چرا مدیر گرفتین؟ چرا وزارتخانه زدین؟ مگه نمیفرمایید مشکل از جوانان است؟ خب این که دیگه وزارتخانه نمیخاد.
تا حالا من از سوال و جوابهایی که الف میذاره خیری که ندیدم بلکه بیشتر فرافکنی و تغییر صورت مساله و پاک کردن صورت مساله دیدم دو سه مورد هم قبلا همینکارو کرده بودین که پاسخ های کارشناسان که دکتر سبحانی و جناب افروغ بودن حیرت اور بود. (3755007) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۴:۴۶:۱۰
اینجور فرمایشات یعنی پذیرش شکست همه جانبه در عرصه های فرهنگی.دست مریزاد (3755180) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۵:۰۴:۵۵
من 31 ساله هستم با مدرك ديپلم و توى يك مغازه پيش يك نفر كار مى كنم با حقوق فعلى 500 هزار تومان كه تازه به اين مبلغ رسيدم و قبلش ماهى 200 هزار تومان بود. قصد ازدواج با يك خانمى داشتم كه چند سال پيش از ايران خارج شدند و براى زندگى از ايران برم ولى براى ثبت ازدواج به مشكل برخوردم. توى كشور جمهورى اسلامى ايران براى ثبت ازدواج يك زوج مسلمان شيعه، شرايط سختى وجود داره. اگر خانم تابعيت ايران نباشه "بايد" براى زندگى دائم به ايران بياد و "بايد" تبعيت ايران رو بپذيره. چون جمهورى اسلامى ايران تابعيت قبل ايشون رو به رسميت نمى شناسه. ولى برعكسش اگر يك خانم ايرانى در يك كشور خارجى ازدواج كنه و تابعيت اونجا رو بگيره، تابعيت ايران رو از دست نمى ده. بعضى از قوانينمون كاملاً اشتباهه. (3755227) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۷:۰۰:۱۰
ازدواج رو دوستان تبدیل کردن به یک پروژه پرهزینه که بسیار ریسک بالایی هم داره (3755430) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۷:۰۴:۳۴
اینهمه خرج فوتبال کردید ومردم همیشه غمنامه باخت آنها را میخوانند ونیجه ای نداشته یکبار هم امتحان کنید خرج ازدواج کنید شاید مشکل جوانان کمتر شد (3755439) (alef-13)
 
هاشم از امریکا
United States
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۸:۵۰:۳۶
واقعا شرم آوره که ایشان هم از لفظ «ازدواج سفید» برای این امر زشت استفاده می‌کنند.

مثلا اگر کسی به مواد مخدر بگوید داروی بی‌خطر آیا ما باید همان را به کار ببریم؟ (3755601) (alef-13)
 
mehdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۲۰:۲۹:۱۲
کسی هست تو زندگیم که 8 ساله فقط داریم همدیگرو نگاه میکنیم.
هنوز نتونستیم حتی به ازدواج فکر کنیم
اینجوری که پیش میره فک کنم 8 ساله دیگه هم باید فقط به همدیگه نگاه کنیم. (3755688) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۲۲:۲۳:۳۹
اقايون از من به شما وصيت
تا از بعد مادي كامل نشديد سراغ ازدواج نريد خودتونو دختر مردم را بدبخت نكنيد (3755782) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.