نظر منتشر شده
۱۰۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 320011
در سایه مدرک گرایی صرف جامعه؛
موج جدید بیکاران با مدارک فوق‌لیسانس و دکترا
بخش اقتصادی الف؛ 5 دی 94
تاریخ انتشار : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۴
دکترهای بیکار واژه‌ای بود که در طول چند هفته اخیر بارها از زبان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای به گوش رسید.صاحبان مدارک بالای تحصیلی که به دلیل نبود بازار کار مناسب، شغلی نداشته یا در مشاغل غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کارند.

 کم نیست تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی که با مدارک تحصیلی فوق لیسانس و دکترا به دلیل نبودن بازار کار مناسب جزو جمعیت بیکاران به حساب می‌آیند. اغلب ما در اطراف خود با چنین افرادی مواجه هستیم،‌گروهی که با جست‌وجوی بسیار هنوز موفق به یافتن کار نشده‌اند یا بالاجبار شغلی بی‌ارتباط با رشته تحصیلی خود را انتخاب کرده‌اند.

آنگونه که مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌گوید:‌هم اکنون ۸۰ درصد افراد جامعه تمایل به ادامه تحصیل دارند و همین موضوع باعث شده تا شاهد افرادی با مدرک دکترا اما بیکار باشیم.در حالیکه در کشورهای پیشرفته ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان پس از کسب نخستین مدرک دانشگاهی خود وارد بازار کار می‌شوند و پس از آن زندگی مشترک را شروع می‌کنند اما در ایران ۸۰ درصد افراد ادامه تحصیل می‌دهند و همین موضوع باعث شده تا شاهد افرادی با مدرک دکترا اما بیکار در جامعه باشیم.

حدود ۶هزار نفر با مدرک دکترای تخصصی (phd) در سطح کشور بیکار هستند و هم‌اکنون شاهد موج جدیدی از بیکاری آن هم در میان صاحبان مدارک بالای تحصیلی هستیم.

طبق آمارهای منتشر شده، تعداد دانشجویان موسسات آموزش عالی بر حسب گروه تحصیلی در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ به شرح ذیل است:

کارشناسی ارشد: مجموع دانشجویان در حال تحصیل ۵۸۰ هزار نفر.

علوم انسانی: ۲۹۴ هزارو ۲۰۳ نفر. علوم پایه: ۶۶ هزار و ۱۵۸. پزشکی:‌ ۱۶ هزار و ۲۱۷. فنی و مهندسی: ۱۳۳ هزار و ۷۶۹. کشاورزی و دامپزشکی: ۴۳ هزار و ۶۴۱. هنر:‌ ۲۶ هزار و ۱۲.

دکترای تخصصی مجموع دانشجویان در حال تحصیل۷۳ هزار و ۴۳۷ نفر.


علوم انسانی:‌ ۲۰ هزار و ۷۰۱ نفر. علوم پایه: ۱۲ هزار و ۳۲. پزشکی: ۱۸ هزار و ۹۴۵. فنی و مهندسی: ۱۳ هزار و ۱۱۶. کشاورزی و دامپزشکی: ۷ هزار و ۶۵۹. هنر:‌۹۸۴.

براساس این آمار طی سال‌های آینده حدود ۵۸۰ هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و ۷۳ هزار نفر با مدرک دکترای تخصصی به جمع فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار اضافه می‌‌شوند از سوی دیگر نبای غافل بود که یافتن مشاغل مناسب برای فارغ التحصیلان دکترا در بازار کار فعلی، دشوار است و بسیار مشاهده شده که فردی با داشتن مدرک دکترا موفق به یافتن شغل نشده است.

نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال حاضر ۱۸.۹ درصد است و از میان ۱۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی ۱۹ نفر بیکار هستند.آنگونه که کوروش پرند رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای می‌گوید:‌ نرخ بیکاری فارغ التحصیلان مرد ۱۲.۹ درصد و برای زنان ۳۱.۳ درصد گزارش شده است به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ مرد فارغ التحصیل ۱۳ نفر و از هر ۱۰۰ زن فارغ التحصیل ۳۱ نفر بیکار هستند.

طبق آخرین آمار منتشر شده بیشترین نرخ فارغ التحصیلان بیکار نیز در رشته‌های صنعت و فراوری ۴۱.۶ درصد، علوم کامپیوتر ۳۰.۴ و روزنامه نگاری و اطلاع رسانی ۳۰.۳ درصد قرار دارند.

آنگونه که احمد حسینی کارشناس آموزشی به تسنیم می‌گوید: امروز هدف اصلی دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه ادامه تحصیل و گرفتن مدرک است در حالیکه ادامه تحصیل باید همزمان با ورود به بازار کار باشد اما در ایران دانشجویان پس از دریافت مدرک لیسانس وقتی نمی‌توانند کاری پیدا کنند بازهم ادامه تحصیل می‌دهند.

وی می‌افزاید: شرایط ادامه تحصیل نباید به گونه ای باشد که همه به دنبال مدیریت یا استادی دانشگاه باشند. دانشگاه‌ها نیز در دامن زدن به روند بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مقصرند چرا که به دلیل عدم برقراری ارتباط بین دانشگاه و بازار کار، رشته‌های مورد نیاز بازار کار شناسایی نمی‌شود.

حسینی تأکید می‌کند:‌ نبود تناسب بین بازار کار، نیازهای جامعه و رشته‌های دانشگاهی از دلایل اصلی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه‌هاست.مراکز دانشگاهی به دنبال توسعه تحصیلات تکمیلی هستند بدون اینکه توجه شود به چه رشته‌هایی و چه تعداد فار‌غ‌التحصیل نیاز است.

طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش اغلب دانش آموزان فارغ التحصیل از هنرستان‌ها جذب بازار کار می‌شوند و آنگونه که مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اذعان دارد بیش از ۸۰ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه نیز جذب بازار کار می‌شوند.

چنین شرایطی حکایت از ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت رشته‌های مهارتی و تقاضا محور برای کاهش بیکاری در میان نسل جدید فارغ التحصیلان و ضرورت هدایت تحصیلی مناسب دانش‌آموزان برای ورود آسان به بازار کار دارد.

منبع:تسنیم
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۹:۵۲:۳۲
خدایا شکرت که ما اینجا به دنیا اومدیم،واقعا مواهب این کشور این قدر زیاده که حقشه ده سال براش بریم سربازی. (3416101) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۵۸:۱۵
من کارمند هستم و قبل از استخدام در دانشگاه دولتی مدرک فوق لیسانس گرفتم و کلی براش زحمت کشیدم
اما الان همکاران بنده با اینکه کارمند دولت هستند ولی در همان دانشگاه دولتی وروزانه در حال تحصسل و گرفتن فوق لیسانس و دکترا هستند درحالیکه اولا غیرقانونی است دوما اینها شاید فقط 2 روزدرماه سر کلاسهای درس حاضر میشن و نیز اکثرا تا عصر اصافه کاری برمیدارند و اصلا فرصتی برای درس خواندن و مطالعه نیست
چند نفر نیز به همین شیوه مدرک خودرا گرفته اند و همه انتظار ترفیع شغلی بسیار بالا دارند

به نظر من این مدارک که نه زحمتی برایش کشیده شده نه سوادی افزوده شده فقط ایجاد ادعا در این افراد میکند،10 سال قبل یک مهندس عمران کلی زحمت برای مهندس شدن میکشید اما الان انگار غیر حضوری و بدون زحمت میتوانی مهندس عمران شوی
همان کسانی که در مسابقه ثانیه ها همسایه های شمالی کشور ودریای خزر را ترکیه و عربستان گفتند همه دارای مدرک فوق لیسانس بودند (3416516) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۸:۱۷
خیر ادامه تحصیل برای کارمندان بالای 5 سال سابقه تا 22 سال سابقه طبق بخشنامه معاونت توسعه رییس جمهوری مجازه ولی فقط می تونن یک مقطع تحصیلی بخونن. (3416604) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۰:۱۹
دقیقا مشکل اصلی ادامه تحصیل و تقاضا کارمندان دولتی هستند.
بانی و باعث این کار مدیران دولتین حالا با منشی و کارشناس و خدماتی مواجهن که همه بعد از استخدام ارشد و دکترا گرفتن و توقع پست بالاتر دارن

سنگ روی سنگ بند نیست (3416608) (alef-11)
 
کارمند دانشجو
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۲:۴۷
کی گفته براش زحمت نکشیدن من خودم دانشجوی ارشدم اون زمون که من لیسانس گرفتم سال 73 رشته ما فقط تو تهران ارشد داشت به لطف دانشگاه آزاد دوسال پیش این رشته تو شهر ما نیز راه اند ازی شدمن قبلامجبورشدم چندین سال نرم سراغ درس چون متاهل بودم و رفتن به تهران برایه زن سخت بود حالا که هم کارمندم هم دانشجو کلی شب نخوابی دارم اساتیدمون برا اینکه سطح سوادمون بالاتر از دانشگاههای دولتی باشه کلی ازمون کار میخوان و زحمتی که ما برا گرفتن مدرک میکشیم چندین برابر شماست چون هم بچه داری میکنیم هم خانه داری هم کار اداره و هم تحصیل اونهم از نوع خوبش البته قبول دارم بعضی از دانشگاههای نیمه حضوری دیمی نمره میدن ولی ماواقعا زحمت میکشیم و آینده نزدیک نشان خواهد داد که مثل پیام نور سطح علمی دانشگاه آزاد چقدر بالاست
موفق باشید (3416618) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۳:۴۴
اصلا زن خانه دار رو چه به گرفتن مدرک! خانم بشین سر زندگیت! (3416994) (alef-11)
 
مهرداد
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۵:۴۹:۲۴
جناب کارمند دانشجو دقیقا مشکل همین جاست!! در هیچ کجای دنیا (جاهای معتبر) هیچ دانشجوی تحصیلات تکمیلی اجازه نداره که یک شغل کاملا غیر مرتبط و غیر دانشگاهی به طور رسمی داشته باشه و در کنار اون مثلا دانشجوی ارشد و یا دکتری هم باشه. تمام اون وقتی که شما صرف نگه داتشن بچه،خانه داری، کار اداری و... میکنید باید صرف تحصیل بشه و این مدرک گرفتن به درد خود شما میخوره فقط. کاش و ای کاش میتونستید سواد خودتون رو که فکر میکنید خیلی زحمت میکشید با یک دانشجوی تمام وقت در یکی از دانشگاه های خارجی معتبر مقایسه میکردین اونوقت میفهمیدین که چیزی که شما دارین میخونید اسمش رو نمیشه ارشد گرفتن و یا دکتری گرفتن گذاشت. همین داشتان واسه مقایسه دانشجو های تمام وقت خوب دانشگاه های خوب ایران هم صدق میکنه. هر کی میگه که داره هم زمان با کار اداری و اضافه کاری و بچه داری و خانه داری دکترا و ارشد میخونه داره به خودش یک دروغ بزرگ میکه که البته خودش هم ناخودآگاه وارد این بازیه مدرک گرفتن شده.
شما کل وقت خودتون رو هم صرف مقطع مثلا دکترا بکنید بازم کمه تا چه برسه به مواردی که خودتون میگین!!! تاحالا از خودتون پرسیدین که چرا تحصیلات تکمیلی میخونید؟ برای کار ادری داتشن فوق لیسانس به چه دردی میخوره؟ سریعتر تایپ میکنید؟ بهتر به نامه ها جواب میدین؟ تخصصی تر کار ارباب رجوع رو راه میندازین؟ تحصیلات تکمیلی به خصوص دوره ی دکترا برای این هست که شما با یک ایده نو چیزی به علم دنیا اضافه کنید!! آیا هدف شما و اکثر کسایی که دارن در فلان دانشگاه و فلان محل دکتری میخونن این هست؟ مسلما که این نیست و اگر فکر میکنید هم که این میتونه باشه کاملا در استباهید چون با این همه مشغله حتی به علم خودتون هم نمیتونید اضافه کنید تا چه برسه به علم دنیا!!!! بدجور جوان های عزیز ما گرفتار این مدرک تحصیلات تکمیلی شدن که در طول اون هیچی هم یاد نمیگیرن و فکر میکنن که دارن درس میخونن!!!1 دانشجوی تحصیلات تکمیلی که به وقت پایان نامه دنبال کسه دیگه میگرده که این کار رو براش بکنه واقعا هدفش علم و دانش هست و یا اینکه علم رو به سخره گرفته؟ (3417234) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۰:۰۳:۰۹
با سلام،
هر چند پاسخ شما کمی تند بود، ولی انصافا درست گفتید. مقطع تحصیلات تکمیلی و خصوصا دکتری برای پیشبرد علم هست. برای یک کارمند فقط لیسانس کافی است، حتی اگر کارمند داشگاه تهران یا انرژی اتمی باشد. فقط کسانی که به عنوان محقق شاغل در شرکتهای تحقیقاتی هستند، نیاز به مقطع تحصیلات تکمیلی دارند. (3417799) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۲:۱۷:۴۳
100 پلاس به نظر مهرداد (3418080) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۰۰:۱۱:۵۰
من با نظر شما موافقم. (3420993) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۰:۳۷:۰۲
احسنت آقا مهرداد (3424190) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۳:۳۰
اگر کلیه مدارک پرسنل دولتی که بعد از استخدام و حین کار گرفتن باطل بشه.
هم تقاضای ادامه تحصیل کم میشه
هم کلی پرداختی از بیت المال به این پرسنل صرفه جویی میشه.
طرف با دیپلم استخدام شده کارگر الان مهندسی مکانیک اورده انتظار ارتقا شغل داره همه منشیها کارگران و خدماتیها و کارشناسان شدن مهندس ارشد دکتری ادبیات تاریخ معارف حقوق ریاضی حسابداری (3416620) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۵:۳۸
من کسی را سراغ دادم مهندس برق با معدل 12 از ازاد بزور پارتیاستخدام شده بود بیسواد الان دکترای دانشگاه ازاد میخونه خدا را هم بنده نیست هنوزم یک انتگرال نمیتونه بگیره (3416629) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۱:۴۷
هدف همین بود بحمداله محقق شد! (3416987) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۵:۴۸:۱۳
الان فقط مشکل دانشگاه ازاد نیست .
فرزندمن لیسانس آمارداره وبیکاره
. هرچی امسال استخدامی ازطرف دولت بود درشهرما واکثر شهرها هم لیسانس وفوق امارنمیخواستن !
اونوقت امسال ارشد میخواد امتحان بده رفتیم حساب کردیم ازروی دفترچه انتخاب رشته ارشد پارسال همین رشته ای که نه تو شرکتهای خصوصی براش کارهست نه دولتی ٫ وهمکلاسیهاش وسال بالاتریاش همه بیکارن٫ وزارت علوم پارسال ۱۰۰۰نفر برای فوق لیسانس امار تو دانشگاهاش دانشجو جذب کرده . حالا دانشگاه ازادم به کنارکه چقدر فوق امار جذب کرده .
امار یه رشته ای هم نیست که خودش برای خودش کاربزنه ویا خودش بتونه کاری که درامد خوبی داشته باشه بااین رشته انجام بده .
حالا بچه چهارسال درس خونده خودشو الاف کرده میخواد دوباره کنکور تجربی بده بره پرستاری بخونه !
برای چی مردمو وبچه های مردمو الاف میکنن ؟! (3417228) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۶:۲۶:۵۹
بفرستش بره خارح (3417312) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۹:۴۸:۵۴
چرا بفرستمش بره خارج ؟! پیشرفت میکنه ؟ (3417771) (alef-11)
 
جواد از یزد و سرباز
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۱:۰۳:۱۲
منم لیسانس حسابداریم و.متولد 70 و سرباز امریه بنیاد شهید و دو ماه دیگه خدمتم تموم میشه و منم میخوام کنکور تجربی بدم و بروم پرستاری از بس میگن بازار کاریش خوبه و به همه شماها کاربران توصیه میکنم رشته تحصیلی فقط مرتبط باشه با وزارت بهداشت مثل پرستاری و... و بقیه رشته ها ول معطلن (3417926) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۲:۱۹:۱۲
شما هم باید اول فکر میکردید (3418083) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۰:۲۹
خوبه که حداقل دانشگاه دولتی درس می خونند. همکارای ما که دانشگاه آزاد واحد 9 آباد دارن فوق لیسانس می گیرن تا هم رده منی بشن که قبل از استخدام از دالنشگاه تهران فوق لیسانس گرفته ام (3416694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۱۰:۲۵:۴۹
دالنشگاه( ! ) تهران کجاست؟! (3423058) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۲۲:۲۷
شما که فوق لیسانسی و البته باسواد تشریف داری و ادعات هم میشه، تحصیل رو اشتباه نوشتی: تحصسل. (3417457) (alef-11)
 
پردیس
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۱۱:۰۸
به عقیده من هر رشته ای که محتاج دولت برا استخدام باشه تحصیل در هر مقطعی در آن اشتباه است و اگر دکتری نتواند خرج خود را بطور مستقل و در بخش خصوصی با مدرکش و تخصصش حداقل برای خود و خانوادهاش در آورد نشانه اینست که احتمالا تخصص بیفایده ای گرفته که جامعه محتاج آن نیست
از طرف دیگر به خاطر درامدهای نفتی و دولتهای پولدار چه قبل و چه بعد از انقلاب و استخدامهای فراوان در ادارات دولتی بی درو پیکر ،در جامعه هم ناشی از امتیازات فراوان در استخدامهای دولتی، کار فقط در استخدام در این ادارات معنی پیدا کرده و دانشجو اصلا با تفکر کاراموزی و مهارت اموزی تحصیل نمی کند و بیشتر دنبال کسب مدرک هستند چون توجیه نشده اند باید مهارت بیاموزند و یا اصلا در رشته ای تحصیل کنند که در جامعه به محصول و خدمات ان نیاز باشد و نه اینکه فقط به امید و محتاج استخدام دولتی باشند و در طول تحصیل حتی تا فوق لیسانس چیز زیادی که به درد جامعه بخورد یاد نمی گیرند (3416546) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۱۸:۵۱
نگران نباش عزیز. دوران پول نفت گذشت، دیگه مدرک بدون تخصص بدرد نمی خوره. دولت مجبور است این بازیها را تمام کند دولت آمریکا تولید نفتش رو از 2008 تا حالا از 4 به 11 میلیون بشکه رسونده. این یعنی اینکه دیگه نفت برای ما ثروت نخواهد بود. الان فقط تخصص. تمام کسانی که مدارک بیهوده و بالا می گیرند فقط اور کوالی فای خواهند شد و افسرده. (3416779) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۳۰:۲۰
من در اموزش و پرورش با بدترین شرایط و حقوق یک کارگر ساده معلم هستم. دو بار در آزمون دکترا شرکت کردم و هر دو بار قبول شدم اما نرفتم. الان هم یک پیشنهاد وسوسه انگیز بهم کردن اساتید دانشگاه و می گن تو بگو آره ما بورسیه ات کنیم برو انگلیس دکترات رو بگیر و برگرد (چون نخبه ام) ولی از استاد پرسیدم خب استاد نمی شه سه چهار سال از آموزش و پرورش مرخصی گرفت و برای این کار باید استعفا بدم. گفت خب استعفا بده ما هم اون زمون که از دکترا قبول شده بودیم همین کارو کردیم. گفتم خب فرضا دکترا رو گرفتم و برگشتم بعدش چی کار کنم؟ گفت هر کاری دوست داری!!! انگار که شغل ریخته باشن رو زمین. البته من قبول نکردم ولی پیشنهاد هنوز پابرجاست و من به حال خودم افسوس می خورم که چرا ده بیست سال زودتر دنیا نیومدم. واقعا ما دهه شصتی ها نسل سوخته ایم. (3417021) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۸:۲۴:۵۱
به غیر از چیزهایی که بقیه ی دوستان میگن و به جاش هم درست هست به این نکات هم باید توجه داشت: بعضی ها میگن اونهایی که درس خوندن توقعشون رفته بالا. من در پاسخ به شما میگم بیا شیراز اگر شغل ازاد بالای 400 یا 500 هزارتومان در ماه از طریق روزنامه ها وو دیگر طرق گیرتان امد هرچی خواستی به من بگو. افراد تحصیل کرده حقوق 10 میلیونی نمی خوان. به اونها کار بدید، کاری که دولتی هم نباشه و حقوقش ام مناسب باشه. دوم اینکه با پذیرش زیاد دانشجو در تحصیلات تکمیلی فقط به قشر بدون پارتی ضرر می رسد زیرا چه افرادی که به قول شماها درسشان قوی نبوده و برای مثال الان دانشگاه ازاد دارن دکتری می گیرن و چه افرادی که واقعا دانا و مفید هستند مدرک را می گیرند اما برای گرفتن شغل هر دو سرخورده می شوند و تنها کسی وارد دانشگاه یا هر محل کار دیگری در صنعت و خارج از ان می شود که اشنا داشته باشد. (3417616) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۰:۴۱:۲۵
من در یک شرکت خصوصی با حقوق کم و بدون بیمه و مزایا با مدرک فوق کار می کنم خیلی جالب بود برایم چندی پیش یک شخصی به شرکت ما مراجعه کرده بود و چون توانایی کار در رشته ما را نداشت قرار بر این شد مدتی کار اموزی کند بعد از گذشت سه ماه ایشان ادعا می کردن چون من مدرک دکتری دارم باید منو استخدام کنید با حقوق بالا رئیس ما هم اب پاکی رو دستش ریخت مدرک شما به درد ما نمیخورد شما توانایی کار ندارین اصلا کار بلد نیستید جالب برای اصلا چطوری با این کندی ذهن دانشگاه شما رو راه داده (3417874) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۳:۵۱:۵۱
اکثر بیکارها فارغ تحصیلها ی دانشگاه آزاد هستند ، کسانیکه از دانشگاه های ملی فارغ تحصیل میشوند بعید میدانم بیکار باشند (3418218) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۰۷:۲۷
این نتیجه توسعه کمی تحصیلات تکمیلی در دوره اقای احمدی نژاد است (3416157) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۲:۵۷
خیر نتیجه احداث دانشگاه ازاد و انواع و اقسام دانشگاه های مختلف توسط اقای هاشمی رفسنجانی است. فاتحه مدرک در دهه 80 خونده شده بود.شما تازه از خواب بیدار شدی. این دوستان در دهه 70 هم اقدام به خصوصی سازی کردن فاتحه اقتصاد رو هم خوندن.90 درصد مشکلات کنونی کشور ناشی از اقدامات اقای هاشمی رفسنجانی است.سال 84 هم اگر نمی امد احمدی نژاد برنده نمیشد. (3416591) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۵۳:۲۱
من خودم دانشجو دکتری هستم. نیست ما خیلی پیشرفته هستیم اصلا تکنسین نیازی نداریم و در جای جای کشور نیازمند دکتری و ارشد هستیم. صنعت ما از دنیا 60 سال جلوتره حداقل، خلاصه ما خیلی خوبیم. (3416910) (alef-11)
 
جمشيد
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۰۸:۴۹
امسال ٥٨ رشته محل دكترا فقط مربوط به حسابداري ، حدود ١٠٠٠ نفر رو دانشگاه آزاد جذب ميكنه و در بقيه رشته ها وضع از اين بدتر نباشه ، بهتر هم نيست، شما فكرش رو بكن سالي ١٠٠٠ نفر دانشگاه آزاد دانشجوي دكتراي حسابداري و يا ٧٠٠ نفر معماري و ... جذب ميكنه!! اونوقت در كل ايران چند استاد حسابداري داريم؟ اينها از معجزات اين كشور و مسؤولين محترم و دلسوزشه!! (3416163) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۱۹:۴۲
این مدارک مورد تایید وزارت علوم نیست به دوستان اطلاع رسانی کنید. (3416783) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۰۹:۰۶
سردبیر محترم

بیشتر ستارگان آسمان در برهه یی از زندگی‌ خود، به دلأئل داخلی‌ و یا خارجی‌ در مدت کمی‌ شروع به افزایش شدید و چند برابری فعالیت و در نتیجه افزایش حبابی حجم خود میکنند. این اضافه حجم ادامه پیدا می‌کند تا جائیکه دیگر آن ساختارها و زیرساختهای که برای مدت طولانی‌ شکل و هارمونی آنها را حفظ کرده بود به دلیل عدم امکان توسعه متناسب با گسترش سریع این حجم، دیگر توان نگاه داشتن این فرم و اندازه را ندارد و ستاره شروع به در خود فرو ریختن ناگهانی (فرود سخت) می‌کند و به دلیل این حجم آوار نه تنها به اندازه سابق خود بر نمی‌گردند بلکه بسیار کوچکتر و متراکم تر، اما سردتر و راکد تر میشوند(تقریبا از فعالیت باز می‌‌ایستند).

حالا اتفاقی‌ که برای اقتصاد ایران افتاده دقیقا به همین صورت است. اقتصادی که برای سالها توان جذب و اداره به طور متوسط ۲۰ میلیارد دلار درآمد نفتی‌ را داشت، ناگهان در طول ۸ سال دولت آ‌قای ا..د، به درآمد‌های نفتی‌ افسانه یی ۸۰، ۱۰۰ یا ۱۲۰ میلیارد دلار(۵ برابر)رسید. ولی‌ متاسفانه از آنجا که این تغییر درآمد منشأٔ خارجی‌ داشته و بسیار سریع اتفاق افتاد، ساختارها و تار و پود اقتصاد ایران مانند زیرساختها، توان مدیریت و.... توان تغییر و توسعه در جهت جذب این درآمد عظیم را نداشت و این عدم آمادگی با سیاستهای پوپولیستی و غیر کارشناسی همچون تثبیت مصنوعی‌ نرخ دلار (با توجه به تورم داخلی‌ بالا) و یا دادن یارانه به همه و یا کاهش دستوری نرخ سودو.... شدید ترشد و به شدت مانند حبابی همچون آن ستاره‌ها اقتصاد ایران را بزرگ کرد.

مثلأ به خاطر عدم وجود مدیریت کارامد، بیشتر این پول(۸۰۰ میلیارد دلار) یا به شکل رانت و فرار سرمایه به خارج از کشور منتقل شد، و یا به دلیل عدم وجود بازار سرمایه یا بخش تولید صنعتی قوی، در بازار ساختمان و مسکن( دارایی واقعی) رسوب کرد و مثلا خانه ویلایی در تهران که اوائل ده هشتاد حدود ۳۰۰ میلیون تومن (با دلار ۸۰۰ تومانی ، ۴۰۰ هزار دلار)بود، حالا به راحتی ۳۵ میلیارد تومن(با دلار ۳۵۰۰ تومن، ۱۰ میلیون دلار!) است، یعنی‌ یکی‌ از گرانترین بازارهای مسکن در دنیا حتی گرانتر از پاریس و توکیو که خود در دنیا معروف به داشتن حباب مسکن هستند!

اما،حالا چه اتفاقی‌ دارد می‌‌افتد. در آمد ۱۲۰ میلیارد دلاری نفتی‌ سال ۱۳۹۰ به ۲۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۴ کاهش یافته و مطمئنا تا حداقل ۵ تا ۱۰ سال آینده خبری از درآمد‌های ۱۰۰ میلیارد دلاری نیست. اما اقتصاد ایران و دولت کنونی و البته مردم حاضربه پذیرش این مطلب نیستند. مثلا هنوز صاحب آن خانه می‌خواهد همچنان ان را ۱۰ میلیون دلار یا بیشتر بفروشد و فرار سرمایه با همان نرخ ادامه یابد. از هر منطقی‌ به این مساله نگاه کنید، امکان ندارد, همانطور که برای آن ستارگان امکانی برای ادامه حجیم شدن و حجیم ماندن وجود ندارد. (البته همینجا لازم است به آندسته از سیاسیونی که فوری میخواهند با فرار از مسئولیت تقصیر وضعیت کنونی را گردن دولت کنونی بیندازند ....
در واقع وضعیت کنونی اقتصاد ایران نیز به سان تیری است که از دولت مدیر جهانی‌ شلیک شده و متاسفانه هیچ دولتی قادر به توقف آن نیست!) ولی‌دولت تدبیر باید قاعدتاً این مدیریت را داشته باشد تا حداقل از فرود سخت با تدبیر و برنامه ریزی، به فرود نرم برسد. اما متاسفانه بدترین سناریو این است که دولت به دلیل نگرانی سیاسی یا انتخاباتی حاضر به قبول این واقعیت نباشد و با تمام توان به دنبال ادامه این حجیم شدن و ادامه وضع موجود بر آید . این یعنی‌ با گذر هر روز و هفته ، به پرتگاه نزدیک تر شدن.

تا اینجا صورت مساله، اما حال راه حل. این فرود سخت اقتصاد( یا بیماری هلندی) فقط در کشورهای نفت خیز (ایران ، روسیه، ونزوئلا) اتفاق نیفتاده بلکه در تاریخ در آمریکا(۲۰۰۸) ژاپن(۱۹۹۲)کره جنوبی (۱۹۹۸) ایران(۱۳۵۶) و حتی چین(۲۰۱۵) اتفاق افتاده و باعث بحرانهای بسیار بزرگی شده ولی‌ در این میان فقط چین متفاوت است و در واقع راه حل ما!

از مدتها پیش و حدود ۲۰۱۰ ، کارشناسان اقتصاد جهانی‌ و خود چین پیش بینی‌ میکردند که ادامه حجیم شدن اقتصاد چین با نرخ رشد دو رقمی‌ (با اتکا‌ به بخش ساختمان و صادرات)، دیگر امکان ندارد و سقوط اقتصاد با آن نرخ رشد حتمی است. مسائلی‌ همچون محیط زیست، آلودگی‌ هوا، حباب مسکن و بانک‌های درگیر(در یک مورد فقط ۳۶ میلیون خانه در ۵ سال گذشته ساخته شده که خریدار ندارد)، تورم ۱۰ درصدی قیمت مواد غذایی، مدیریت از هم گسیخته و فساد دولتی، اختلاف طبقاتی و... همگی‌ زنگ‌های خطر را برای مسئولان چین به صدا دراورده بود. اما بزرگترین امتیاز این مسئولین (حتی در قیاس با مدیران ژاپنی، کره‌ای و آمریکایی‌ در اوج حباب مسکن)این بود که این واقعیت را قبول کردند و قبل از اینکه خیلی‌ دیر شود به پیشواز این مساله رفتند و همه تلاش خود را انجام میدهند، که این فرود ، نرم باشد. نتیجه اینکه در سال ۲۰۱۲ با انتخاب رهبر جدید چین، مسئولیت دولت جدید، نه ادامه رشد اقتصادی دو رقمی‌، بلکه اصلاح و توسعه زیرساختها و نرم افزارهای مربوطه است که می‌بینید با وجود کاهش و تثبیت مصرف مواد اولیه و کاهش واردات، همچنان رشد اقتصادی چین از طریق افزایش بهره وری به رقم ستایش انگیز ۶ تا ۷ درصد بالغ میشود.

کشور ما یا روسیه هم راهی‌ جز این ندارد، اما مهمترین نیاز چنین فرود نرمی، مانند چین، این است که عوض در گیر شدن در مسائل خارجی‌ و رقابت با این قدرت و یا آن قدرت، نیاز به آرامش در فضای خارجی‌ و داخلی‌ داریم، که متاسفانه به نظر می‌رسد چه در مورد ایران و چه در مورد روسیه یا ونزوئلا، هنوز به این جمعبندی نرسیدیم و زمان را به سرعت داریم از دست میدهیم. امید به تدبیری هست که چنین مباشد اما....! (3416164) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۱۸:۲۶
وقتی میلیونها کارمند دولتی مازاد با مدارک غیر مرتبط لیسانس ارشد دکتری دارند از نفت و مالیات مردم پشت میز حقوق مزایای کلان میگیرن

به چه حقی به بقیه که از اینها لایقترن میگین درس نخونین برین کارگری

یا برای همه یا هیچکس (3416194) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۰۰:۴۸
بخون و ادامه بده....میشه (3416523) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۲۱:۴۵
کار و تولید در مملکت نیست ربطی به مدرک گرایی نداره (3416205) (alef-11)
 
احسان
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۲۱:۵۲
در سایه رکود و بی کیفاتی مسولان فعلی و قبلی. (3416207) (alef-11)
 
سعيد
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۴۱:۴۹
خب وقتي كه انفجار جمعيت دهه 60 و بعد از اون شرايط تحريم و ركود براي كشور پيش اومد نميشه توقع بهتر از اين رو داشته باشيم.جوانها با شوق زياد ميرن ادامه تحصيل ميدن و بعد كه درسشون تموم ميشه ميان و ميبينن كه كار نيست و مسئولان هم كه فقط حرف ميزنن و وعده ميدن.
آخر سر بعد از زمان زيادي كه نا اميد از پيدا كردن شغل ميشن مجبور ميشن كه براي تامين مخارج دست به هر كاري بزنن.درسته كه باز يك عده از دوستان ميان و ميگن درس خونده ها فقط مدرك دارن و هيچ مهارتي ندارن.ولي مهارت چطور بدست مياد؟؟
بايد توليدي باشه،كارخونه و صنعتي باشه تا جوون بتونه وارد اونها بشه و حداقل مهارتي پيدا كنه.بحث خود اشتغالي و درامدي كه بشه واسه زندگي روش حساب كرد رو تا كجا ميشه ادامه داد؟آيا ميشه به اين همه بيكار بگيم بريد يك مغازه باز كنيد و يك چيزي بريزيد اونجا و بفروشيد.خب مشخصا اگه اين تعداد مغازه هم باشه بازار اشباع ميشه.
خلاصه اينكه بعيد هست تا چندين و چند سال بعد گره اي از مشكل اشتغال باز بشه و در كنار اون بحران تجرد رو هم براي جوونها به خصوص دهه شصتي ها شاهد هستيم.
با تشكر از سايت الف (3416268) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۵۹:۲۷
علت بروز و رشد غول-آسا و همه-گیری سونامی تحصیلکرده های بیکار ایرانی از اونجا ناشی شد که انگیزۀ دانشگاهها و اساسا آموزش عالی در کشور ما نه تنها دانشجو-پذیری با هدف همه-گیری و اعتلای علم و دانش نبود ، بلکه :
شرایط نا بسامان تبلیغاتی و شعاری !!! چند سال گذشته ، نیاز !!!! وزارتخانه ها به افزایش آمار های روی دیوار!!!! ، اشتهای سرمایه داران !!! به سود های هنگفت از فروش صندلی های دانشگاهی ، شیوع چشم- و- هم چشمی های اجتماعی ، تشدید پدیدۀ "جو گرفتگی" در میان جوانان ، بی برنامگی و بی هدفی جوانان برای آینده و .... ، باعث شده و میشه که جامعۀ ما شاهد خیل روز افزون جوانانی باشه که صندلیهای دانشگاهها رو با صرف هزینه های کلان پدری اشغال کرده اند تا با داشتن مدرکی از مدارک تحصیلات عالی در دست ، به دلیل بی برنامگی کلان کشوری و طبیعتا رکود اقتصادی و بی رونقی بازار کار ، ناخواستگی رشته مورد تحصیل در بازار کار و...... ، به چسبوندن فلایر های تبلیغاتی به در و دیوار خونه ها ، ساندویچ- پیچی ، پیتزا-رسانی و...... مشغول شوند و یا اگر وضع مالی " بابا جون " اجازه داد ، با خرید یک پراید دست دوم به مسافرکشی !!! روی آورند ؛ (3416322) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۰۰:۲۶
یکی از دلایل زیاد شدن دانشجویان این مقاطع
بحث خدمت سربازیه
و یکی از دلایل مهم بیکاری این افراد باز هم خدمت سربازیه !
با توجه به آمار 650 هزار دانشجو دکتری و ارشد وجود دارن.
حدودا نیمی از این تعداد دختر هستن
خیلیاشون قبلا خدمت کردن و یا معاف شدن
خیلیاشونم سنی کمتر از 27 سال دارند. بنابراین تعداد کمی باقی میمونن
که سنشون بالا رفته و انگیزه ای برای خدمت ندارند. (3416328) (alef-11)
 
abbas
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۰۱:۱۶
دانشگاههای ما شده اند تولید مدرک
ضمن اینکه کشور ما اینقدر افراد تحصیل کرده نیاز ندارد. کشور ما کلا نیاز به 15 دانشکده کشاورزی دارد اما ما در کشورمان بالای 50 دانشکده داریم (3416334) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۰۶:۳۵
چرا کسی به فکر نیست؟!
وقتی شخصی دکتری میگیرد به حق انتظاراتش هم بالاتر می رود و مسلما نمیتواند در شغلی که یک لیسانس کار میکند (حتی اگر همان شغل هم موجود باشد) کار کند. بنابراین اتفاقی که می افتد موج عظیم بیکاری است.
چرا جلوی رشد بی رویه پذیرش دکتری را نمی گیرید؟ مگر کشور چقدر دکتر می خواهد؟
ارشد گه از دست رفت لاقل فکری به حال اینقدر پذیرش دکتری بکنید (3416356) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۶:۱۶
دکترا هم ا بین رفته برادر, (3416599) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۰۹:۲۱:۴۶
اون موقع که میخواستی دکترا بخونی باید این فکرو میکردی سطح توقعتو بیار پایین وکار یه لیسانس یا فوق لیسانسو انجام بده از بیکاری بهتره (3423010) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۲۲:۵۸
مشکل اینجاست که دانشگاه آزاد با پذیرش دانشجوی زیاد بدون تناسب با نیاز جامعه، دانش و علم را هم به مانند وسیله کسب سود و درآمد برای عده ای خاص تبدیل کرد و بسیاری فارغ التحصیل بیکار و کم مهارت به جامعه تحمیل نمود که قادر به پیداکردن شغل نیستند.
کاش قانونی بود که اینها را ملزم میکرد اگر دانشجو بیش از نیاز جامعه پذیرفتند و مشکلات بسیاری بر فرد و اجتماع تحمیل نمودند پاسخگوی اقدام خود بوده و از این سودهای هنگفت خسارت پرداخت کنند ولی مناسفانه هنوز هم به دانش و هندوانه یک نگاه برای کسب سود و درآمد در برخی آقازادگان وجود دارد و مهم نیست چه بر سر این افراد فارغ التحصیل پس از اتمام تحصیلات غیرموثرشان می تید. مسکنی که تزریق کرده اند درد را در سالهای آینده با شدت به قلب جامعه تزریق خواهد کرد درد آن به مراتب بیش از بیکاران تحصیل نکرده همه را تحت تاثیررقرار خواهد داد (3416396) (alef-11)
 
راستگو
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۲۵:۱۳
وقتی در جامعه میزان تحصیل کردگان با بازار منطبق نباشد فاجعه ای پیش میاید که الان درگیر آن هستیم . جوان تا مقطع لیسانس درس خوانده چون بازار کار نیست میرود ادامه تحصیل با این فکر که دو سه سالی مشغول تحصیل میشود واز این دق دقه کار بیون میرود و از طرفی با توجه به گسترش بی رویه مراکز آموزش عالی (آنهم با کیفیت آموزشی پائین)به راحتی پذیرفته شده . وبه بازار که وارد میشود حالا انتظارها بالاتر رفته و کار مناسب هم که نیست در نتیجه سرخورده شده یا در فکر رفتن از کشور است ویا خدای ناکرده بیمار اعصاب وروان که برای کشور هزینه بر . تمام این بلا یا از روی بی تد بیری و اینده نگری بوده و هنوز هم به اینکار اسرار وجود دارد . به شهرستان آبیک بروید چند مرکز در این شهر وجو دارد . مراکز کاربردی (علمی پودمانی ) هم که هر اداره برای خودش باز کرده .ودر آخر بدون غرض بگوئیم سطح معلو مات هم که ؟؟؟؟ شخص پول داده اقتصاد خانواده را مشکل دار کرده وشخصی وارد بازار شده که از نظر علمی پائین ولی مدرک دارد.... (3416402) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۲۹:۱۹
خب مگر یک کشور چقدر فارغ التحصیل کامپیوتر و مدیریت و حقوق و اقتصاد میخواد. بجای اینکه تو این دانشگاهها وقت خودتونو تلف کنید برید دنبال یه کارو کاسبی تا بتونید گلیم خودتونو از آب بکشید بیرون نه اینکه تا 30 سالگی دستتون تو جیب مامان باباتون باشه.
البته در بوجود آمدن این شرایط دو عامل خیلی موثر بوده: یکی اهمال کاری مسولینی که فکر جیبشون بودند و بدون بررسی جامعه شناسانه دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی و علمی کاربردی و پیام نور و بین الملل .....بوجود آوردن و سطح افراد یک کشور توسعه نیافته رو اینقدر زیاد کردن که دیگه نمیشه جمعش کرد. دوم نگاه خانواده ها به مقوله دانشگاه و مدرک گرایی فرزندانشون که همه چیز رو تو قبولی دانشگاه و گرفتن مدرک از این دانشگاههای بی ارزش میدونند. پدر مادرها باید بدونند خوشبختی تو زندگی فقط قبولی تو دانشگاه و گرفتن یک مدرک نیست .اونها باید در جهت شکوفا شدن استعدادهای بچه هاشون گام برداند تا راه زندگیشونو پیدا کنند. (3416414) (alef-11)
 
احسان
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۶:۵۷:۱۸
ما هم درس خوب خوندیم...هم کاسبی با جدیت کردیم....هردوتاش هم به گل نشستیم..!مشکل جای دیگست برادر.... (3426031) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۲:۲۴
بنده ارشد دانشگاه تهران هستم اگر پول هم به من بدهند و بدون کتکور بگویند بیا دکترا بخوان حاضر نیستم در ایران دکترا بخوانم به دلایل زیر:
1-اساتید در انجام پایان نامه همکاری نمی کنند.
2-در انتشار مقاله کمک نمی کنند
3-درس را بصورت پرزنتیشن به دانشجو واگذار می کنند و معلوم نیست اصلا خروجی شان چیست
4-بعد از تمام شدن دکترا شغلی برای این مدرک وجود نداره
در خارج این کنکور مضحک دکترای ایران وجود نداره و دانشجوی دکترا بین 1600 تا 2000 دلار در ماه هم حقوق میگیره اساتید هم با جان و دل کمک می کنن
در کل کسی که در ایران دکترا بخواند عمر خود را تلف می کند. (3416427) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۷:۳۵
بدتر اینکه بری خارج دکترا بگیری با سواد بشی بخوای برگردی. این یعنی ورشکستگی کامل. چون صنعتی نیست نیازی هم نیست. لااقل آنکه دکترا داخل گرفته فقط یک مدرک گرفته هزینه نکرده سوادی هم نداره کاری هم براش نیست. (3416856) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۱۴:۱۵
کسی که با این مشکلات امتحان تافل و جی ار ئی بره خارج دیگه برنمیگرده همونجا افقامت میگیره ایستاد اونجا 10 هزار دلار در ماه میگیره چرا برگرده ایران؟ (3416969) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۹:۲۲
بنده دانشجوی دکتری ریاضی در یک دانشگاه خوب دولتی هستم. موارد 1،2 و 4 را تایید می کنم. خودم عینا لمس کرده ام. مورد سوم را البته خود استاد ما درس را ارائه میکرد. از یک کتاب قدیمی و نامعتبر. اون هم هر درس فقط 30 صفحه از کتاب. حالا هم ما موندیم خودمان تنها. البته با خدایی که بالای سر است و روزی باید این ها جواب بدهند که چرا بیخودی دانشجوی دکتری می گیرند در حالی که کارشان فقط کار اداری است و تدریس در چند تا درس پایه که الان من بهتر از اونها میتونم درسش بدم.
الان در کشور ما جز چند مورد استثناء واقعا دکترا خواندن تلف کردن عمر است. به دلایلی که شما دوست عزیز گفته اید بعلاوه موارد زیر:
1- از دست رفتن زندگی و فرصت ازدواج در سنینی که شادی و نشاط در شما هست.
2- از دست رفتن انگیزه جوانی به پای هیچ
3- قرار گرفتن در نقطه صفر مرزی حتی در صورت موفقیت در گذراندن دوره (که با توجه به بی سوادی مطلق برخی از اساتید و شرط داشتن مقاله ISI کمی هم سخت شده است)
کاش رسانه میلی کمی به فکر بود و این بحث ها را یک بار در رسانه ای که باید ملی باشد مطرح می کرد و به مردم و جوان ها و خانواده ها آگاهی می داد. اما فقط گاهی الف این کار را می کند که بی شک مخاطبش هر چقدر هم باشد به هزار نفر نمی رسد. (3417018) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۵:۴۹:۴۴
رشته ما مدیریت کارافرینی بود و درس رو بصورت پرزنتیشن میدادن دانشجو و بنده ذره المثقالی خروجی از اساتید ندیدم. (3417236) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۳۱:۴۷
من دانشجویی انصرافی دکترای اقتصاد هستم,واقعا یه روزی مسولین باید جواب بدن که چه به سر ما اوردن و چرا جوانی ما رو اینطور به باد دادند (3417480) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۰۸:۲۰:۴۲
هدف همین بوده برادر من. تلف کردن عمر ما دهه شصتی ها و خارج کردن از دور.
من سال آخر دکترا ایران هستم. چیزی جز افسوس ندارم که بگم. (3422985) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۶ ۱۲:۴۲:۴۴
اصلا تابلو نیس که پشت کنکوری هستی ها
برادر من کسایی که ای حرفا رو میزنن مطمئن باش اکثرشون از کنکور جا ماندن (4018660) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۸:۲۲
وزارت علوم و دانشگاه نیز در پیداش موج مدرک گرایی و بیکاری بعد از آن مقصر هستند! چرا وقتی کار نیست (مخصوصا برای مدرک دکتری که باید جذب هیات علمی بشوند که از اون هم خبری نیست!) ورودی های هر سال رو افزایش می دهند! وزارت علوم (و در صورت بی تفاوتی مثل همیشه مجلس محترم) باید دخیل شده و تعداد ورودی های هر سال به مقطع مخصوصا دکتری رو به شدت کاهش بده که بقیه افراد برند دنبال زندگیشون! افزایش تعداد دانشجوها مخصوصا در مقطع ارشد و دکتری باعث کاهش چشمگیر کیفیت آموزشی هم شده است. مسئولین باید از خواب بیدار شوند و جلوی رشد بی رویه تحصیلات تکمیلی رو بگیرند (3416442) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۶:۰۹:۵۲
شما عاقل باش نرو. مجبورتون کردن برید دانشگاه؟ (3417274) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۱:۰۳
خب کشورهای پیشرفته با اولین مدرک دانشگاهی کار مناسب هم پیدا میکنن، اما تو کشور ما وقتی کار پیدا نمیکنن ادامه تحصیل میدن به امید پیدا کردن کار که بازم کار پیدا نمیکنن و این روند تا دکتری ادامه پیدا میکنه....
مشکل اول و آخر کشور اشتغاله که دولت و مجلس به فکر نیست متاسفانه (3416452) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۴:۲۱
پیشنهاد: سربازی را بکنید 30 ماه.... انتظار خدمت ( یا سررسید اعزام) را هم بکنید 12 ماه.....
الان کمه چون خدمت 21 ماه و انتظار خدمت 9 ماه است که مجموع می شود 30 ماه (3416470) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۶:۰۴
وقتی درامد نباشه، اشتغال نباشه، تولید تعطیل باشه....
تورم تک رقمی بدرد ...شون می خوره، اخه این چه تدبیره؟
فهمیدیم شما توانایی کاهش تورم را دارید...دمتون گرم (3416476) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۷:۲۴
وقتی بیکاری و قدرت خرید جنس را در این ماه نداری چه فرقی می کند که در ماه دیگه جنسی را بادی بخری که 12 درصد گرانتر شده است....
پس کاهش تورم بدرد خودتون می خوره مدیران بدون تدبیر و کارگزاران (3416482) (alef-11)
 
ر ضا
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۵۴:۱۷
من بهتون اطمینان میدم نرخ بیکاری بین فارغ التحصیلان دانشگاه بالای 70 درصد هستش یا شما در ایران زندگی نمیکنید یا آمار رو بهتون اشتباهی دادن؟؟؟؟؟؟ (3416500) (alef-11)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۵۴:۲۸
ملت خودشان را بامدرک گرفتن سرگرم کرده اند چقدر هزینه های کلان می کنند تا مدرک دانشگاهی بگیذند بدون اینکه جامعه دچار رکود بتواند این فارغ التحصیلان را جذب کند .دانشگاه های متعدد به اسانی مدارک فوق لیسانس می دهند و فقط دنبال پول خستند به اساتید می گویند نمره بده تا دانشگاه ورشکست نشود و بیکار نشوی استاد هم گوش می دهد .یاد فیلم منشول باف مهران مدیر که چندسال پیش پخش می شد افتادم یک سیستم عریض و طویل با گردش مالی بسیار بالا برای هیچ .کاش این پول ها که صرف مدرک گرایی شده تو زمینه تولید و ایادانی توسط مردم خرج می شد الان زندگی های مردم خیلی بهتر بود. (3416501) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۰۱:۲۴
مشکل در افزایش ظرفیت دانشگاه هست، خیلی ها بی خودی و مثلا برای فرار از سربازی میان دانشگاه و حتی درس نمیخونن و به زور مدرک میگیرن و بعد توقع شغل اداری و دولتی دارند فرقی هم به نظرم نیست بین دانشگاه ازاد و غیر انتفاهی و پیام نور و دولتی (3416527) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۴:۳۵
من که تو بهترین دانشگاههای ایران درس خوندم و امثال من کم هم نیستظنش (3416623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۷:۰۱
من ک نمیگذم ازشون
خدا هم ازشون نگذره
همه عمرمون رو توی بهتین دانشگاههای این مملکت هدر کردیم
بعد هر کی از دانشگاه ازاد و ... بلند شده و رفته مدرک ارشد و دکتریشم پولی گرفته بهترین کارا رو هم دارن
خدا بذاره تو کاسه همه اشون (3416633) (alef-11)
 
کامران
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۵:۰۶
کار که نیست برای خودتون همین جوری ادامه تحصیل بدین ببینیم آخرش چی میشه حداقل حوصلتون سر نمیره (3416671) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۸:۱۷
بازنشسته سی و سه سال کار را آموزش وپرورش نگه داشته که چی بشه ما به تمامی این درس خوندها احتیاج داریم مدیریت در کشور نداریم.خدا خودش به داد تمام جوانها برسه. (3416686) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۳:۳۴
خودشون خواستند مدرک بگیرند و گرنه میدیدند ک کارشناسان قدیمی تر کلی بیکار هستند. (3416704) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۳۱:۴۳
در کشور ما اساسا کسی انتخاب نمی کند. رفتن به دانشگاه دیگر یک امر عادی است. کسی هم که دانشگاه نرفت کاری ندارد. الان دیپلمه ها هم کاری ندارند. تازه الان آمار بیکاری با احتساب این است که دانشجو را شاغل حساب می کنند. «آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت....» (3417028) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۱۶:۳۲
این روزا مدرک گرفتن از صف نانوایی و نان گرفتن راحتر شده (3416775) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۲۹:۳۷
اگر کار باشه تمام تحصل کرده ها هم جذب بازار کار می شوند چه در تخصصشان و چه در زمینه های دیگر ، بنابراین مشکل جایی دیگر است. (3416825) (alef-11)
 
کارمند باسابقه بالا
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۶:۰۴
نگران نباشید ما که نزدیک بازنشستگی بودیم با قانونی که عنقریب تصویب خواهد شد -یعنی برنامه ششم -به این زودی ها بازنشسته نمی شویم بنابرین جوانان فوق لیسانس بهتر است فست فود باز کنند وبه خورد خلق الله بدهند. (3416850) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۸:۰۱
مدرک گرایی در مدرسه شکل می گیرد. وقتی به جای اینکه زندگی کردن را یاد بگیریم در مدرسه فقط نمره گرفتن را می آموزیم، نتیجه همین می‌شود.
به جای اینکه به دانشگاه پیله کنیم، باید کوشش کنیم، مدرسه به جایی مبدل شود که کسی نیاز نداشته باشد به دانشگاه برود.
قوانین هم ایراد دارند. برای داشتن یک مجوز ساده، باید مدرک دانشگاهی نشان بدهی و اگر نداشته باشی، آن مجوز را به تو نمی دهند.
اگر آموزش در کشور، مدرسه محور شود،‌ این مشکل حل می شود. (3416862) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۹:۴۸
الان اینقدر فارغ التحصیل دکتری وجود داره که میشه فارغ التحصیلان دکتری دانشگاهی مثل شریف یا تهران رو جمع کرد و یک دانشگاه غیرانتفاعی به همون کیفیت شریف و تهران زد که اگر دانشگاه شریف و تهران هم قرار باشه دانشجو رو به صورت پولی بگیره نتونه با دانشگاه غیر انتفاعی تازه تاسیس رقابت کنه.

به نظر من باید دولت با غیر دولتی کردن همه دانشگاه ها (از لحاظ مالی) انحصار رو در بخش آموزش بشکنه و اجازه بده فارغ التحصیلان خوبه دانشگاه ها که دیگه در دانشگاه دولتی جایی برای استخدامشون نیست برن دانشگاه غیر انتفاعی بزنند و با دانشگاه ها دولتی کنونی رقابت کنند. درست مثل مدارس غیرانتفاعی که الان موفقتر از مدارس دولتی هستند.

دولت بهتره همه دانشگاه ها رو پولی کنه و از لحاظ مالی استقلال بده و یک آزمون برگزار کنه برای اعطای کمک هزینه تحصیلی به داوطلبان، و هر کسی کمک هزینه خودش رو بتونه ببره به هر دانشگاهی که خواست. اینطوری دانشگاه های غیرانتفاعی رونق می گیرند و در فضای رقابتی علم به طور صحیح رشد می کنه. (3416869) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۸:۰۰
ببخشید بعد منی که می خوام دکتری بگیرم... یعنی باید 80 میلیون بدم! خب اینجوری هم دانشگاهها تبدیل میشن به جایی برای افراد ثروتمند و قشر ضعیف به هیچ کلکی نمی تونه خودش رو بالا بکشه...فکر کن برادر من بعد نظر بده! (3417013) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۹:۵۱:۳۱
َشما می تونی، در آزمون بورسیه های مرتبط با صنعت دولتی شرکت کنی و در صورت قبولی از بورسیه تحصیلی و درآمد ماهانه مثل همه کشورهای دیگه استفاده کنی و با داشتن بورسیه برای هر دانشگاه داخلی که خواستی درخواست بدی. (3417778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۰۹:۳۱:۵۴
چي ميگي بابا؟ (3421313) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۴۳:۲۶
تحصیل در جامعه امروزی بنوعی شغل موقت تبدیل شده است گذشته از آنی که کلاس را بالا میبرد والا فلا (3416882) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۶:۳۵
سایت محترم الف؛

لطف کنید و بیشتر از این دست روی دل ما جوانان نگذارید. اگر زورتان میرسد بروید و مسئولان این نظام را بابت سربازی اجباری بازخواست کنید تا شاید این دیوار بتنی 2 ساله از جلوی ما جوانان برداشته شده و حداقل شغلی آزاد برای خودمان دست و پا کنیم. (3417008) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۳۴:۴۰
بابا تو شهر میگردی یه مکانیک درست حسابی پیدا نمیکنی همونی که هست اگه قبول کنه و بهت وقت بده یه نصف روز که کنارش وامیستی می بینی به اندازه یه دکتر درآمد داره یادمه اون زمون میگفتن اگه درس نخونی باید بری مکانیکی ای کاش درس نمیخوندم (3417038) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۵:۱۲:۱۴
مدرک فروختن هم شده یه کاسبی (3417145) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۵:۳۳:۴۲
به نظرم سهمی از مشکل را هم خود دانشجویان باید بپذیرند.
تازگیها مد شده همه از سال دوم دانشگاه دنبال شرایط فوق لیسانس اند.
از سال اول فوق هم دارن واسه دکترا برنامه ریزی می کنند!!!
آخه دوستان واقعا فکر کردید میخواهین برای چه دکترا بگیرید؟ برای هرکاری که دکترا لازم نیست، حرف لااقل پنج شش سال عمره، کلی هم سختی و استرس و در اکثر موارد، چه آزاد چه دولتی، شهریه هم باید بدهید. بعدش چی؟ سرخوردگی و عقب افتادن از زندگی؟؟
باور کنید این مدرک گرایی و پز دادن اگه نبود اینقدر رشته زیاد نمی شد. متقاضی هست که دانشگاهها ظرفیت میگذارن. اونا که از پول بدشون نمیاد.
بهتر نیست در اکثر موارد وارد کارآموزی یا کسب تجربه شد. اون پنج شش سالی که برای تخصیلات تکمیلی بی هدف بگذارین، مجانی کارآموزی کنید اگر تو رشته خودتون یه کار خوب پیدا نکردید؟
خلق را تقلیدشان بر باد داد. (3417196) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۳۱:۳۱
بهتره تیتر بزنین: افراد بیسواد دارای مدرک بسیار زیادن.... خیلی از دانشگاه ها ضلاحیت ندارن در مقطع دکترا و فوق لیسانس فعال باشن ولی هستن چون دانشگاه آزاد که از هیچ قانونی پیروی نمی کنه داره بدون هیچ دردسری مرک تحصیلات تکمیلی تولید میکنه. (3417479) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۴۰:۱۲
دانشگاه آزاد جلویش رو بگیرید این همه مدرک بیخودی در ندهد (3417508) (alef-11)
 
سعيد
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۵۵:۴۹
اي بابا چرا هي ميايد ميگيد يه كار آزادي براي خودتون دست و پا كنيد.مگه كار آزاد كردن الكيه؟؟
يعني همه سوپر ماركت بزنن.يا ساندويچي باز كنن.مگه توي يه شهر چنتا سوپر ماركت و ساندويچي و فلان و فلان لازمه.
دوستان مشكل جاي ديگه هست.
مشكل اشتغال بدتر از اين حرفاست.وقتي توليدي نيست و تعداد واحدها و كارخونه هاي توليدي به تناسب جمعيت جوياي كار نيست خب جوون كجا بره كارآموزي كنه.بعد كجا مشغول كار بشه؟؟
حالا باز بگيد بريد دنبال كار و كاسبي آزاد (3417549) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۰:۵۴:۴۰
آقا با یک حساب سرانگشتی می توانید بفهمید که با همین پولی که برای یارانه می دهند ( حدود 36 هزار میلیارد تومان در سال) می توان 3 میلیون شغل با حقوق ماهانه یک میلیون تومان ایجاد کرد. یعنی به جای یارانه دادن همین پول را صرف حقوق جوانان کنند. هیچ فشاری هم به بودجه نمی آید. مثلا سربازی را حرفه ای کنند و به جای بیگاری به داوطلبان سربازی حقوق بدهند. (3417902) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۱:۳۹:۵۷
با دانشگاه آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس، مجازی، شبانه، علمی کاربردی و ....
باید وضعیت اینطوری بشه. (3417995) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۲:۵۳:۰۶
اگه بررسی کنن خودت هم از اون دانشگاه مدرگ گرفتی (3418129) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۵:۰۲:۵۹
لطفا بدون تحقیق راجع به همه واحدها و همه رشته های دانشگاه آزاد حکم کلی صادر نفرمایین. من خودم یک خانم هستم که چون امکان رفتن به شهرستان برام وجود نداشت ارشد تهران مرکز ادبیات انگلیسی خوندم و الان دارم با جون و دل و علاقه پایان نامه ام را مینویسم و دانشگاه و استادها هم بسیار سخت گیر بودند و همینطوری به کسی نمره الکی نمیدادن. بنابر این اگر کسی خودش زحمت نمیکشه خوب درس بخونه به دانشگاه آزاد ربطی نداره.اگر هم مایل هستین یه سر به دانشکده ما بزنین و از بقیه دانشجویان ارشد و دکترای گروه ما بپرسین. (3419700) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۱۰:۲۳:۵۱
ارزش هرکس به میزان سواد ودانش او بستگی دارد نه محل دانش آموختگی . بسیاری از اساتید برجسته فعلی دانش آموخته خارج ایران هستند ولی نام دانشگاه باعث برجستگی آن ها نبوده بلکه سواد وفرهیختگی آن ها به عوامل بسیاری بستگی دارد. بنده در دانشگاه خوشنامی واقع در مشهد پذیرفته شدم ولی امکان تحصیل در آن خطه با تمام علاقه ای که به آستان مقدس موسی الرضا ع داشتم برای من فراهم نبود. حال که دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد هستم برای دوستان همکارم که در دانشگاه های دولتی درس خواند ه اند مرجع علمی به شمار می روم. (3423055) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۰۱:۵۶:۱۹
کاملا حق با شماست اسم دانشگاه ازاد بد در رفته واحدهای بی کیفیت زیادی داره ولی واحدهای خوبم داره ضمن اینکه‌همه دانشگاههای دولتی از کیفیت مطلوب برخودار نیستن وخیلی هایشان بیشتر دنبال سیاسی کاری هستند تا علم (3429254) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۰۹:۳۲:۰۰
این در حالی است که عده ای که بعضا" فقط سواد خواندن و نوشتن دارند در بنگاه های املاک روزانه میلیونی پول پارو می کنند. (3421314) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۹:۳۱:۵۳
بیکاری خودش کاره (3426352) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۱:۱۶
سلام
ليسانس حقوق دارم
فوق ليسانس حقوق دانشگاه اصفهان قبول شدم چون پول نداشتم نرفتم

وقتي شركتهاي خصوصي مدشده براي بازاريابي سفته 50ميليوني بگيرند باكلي شرايط سخت اين كار به چه درد مي خورد؟
يكسال برا شركتي بازاريابي مي كردم بخاطر سفته ها وقرار دادجعلي بسته بودند تمام حقوق ومزاياي بنده راخورده اند..
وخيلي وقته بيكارم چون سفته دادم
متعهل وبيكار گوشه خانه افتادم
مقصراصلي بيكاري جوانان دولتهاي قبلي ازبني صدر وهاشمي گرفته تا اقاي روحاني احمدين‍‍ژاد هستند..
هركاري رفتم چون قرارداي بود بيمه نداشت بيكارشدم
2سال خدمت سربازي عاقبت بيكارم بامدرك ليسانس
نااميدم اخرخطم (3633968) (alef-13)
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۵ ۱۹:۳۲:۲۵
خونه نشستن خیلی سخته (3904807) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۱۲:۵۳:۳۰
عزیزان تحصیل باید تا اخر عمر باشه نه کاری به کارمند داره نه کاسب هر کس باید هر چغدر خواست تحصیل کنه که خدارو شکر همین جوره مگه کارمند گناه کرده کارمند شده که نتونه هر علاقه ای داره تحصیل نکنه (3960527) (alef-11)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۳۰ ۰۱:۳۵:۳۸
یه روستا رو در نظر بگیرید
یه روز یه دانشگاه تو اون روستا تاسیس میکنن(در راه رضای خدا)
افراد این روستا با آموزش بسیار عالی فارغ اتحصیل میشن(تصور کن)
آیا شخصی که رشته اقتصاد خونده تو این دانشگاه میتونه تو این روستا کار پیدا کنه؟
این روستا فقط گاو داره گوسفند(تو کدوم شرکت ؟؟)
ببینید کشور ایران یک کشور صنعتی نیست جایی برای اشتغال و کار افراد متخصص وجود نداره بنابراین دو حالت داره
یک وارد کار آزاد بشین
دو با یک پارتی تو ارگان های دولتی کار پیدا کنید
سه اگر به عقب برگشتین هر دانشگاهی واسه تحصیل نرین فقط 3 دانشگاه اول کشور
چهار بزنید از ایران برین یه شهر
پنج بشینید غر بزنید و یا ادامه تحصیل بدین (4267786) (alef-3)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۷:۰۲:۰۹
سلام به همه

همین دیروز من به اداره ای دولتی رفتم که ببینم چرا کار من بجای 10 روز کاری بیش از یکماه طول کشیده!؟
رفتم خدمت فرد مسئول ایشون با قیافه ای حق به جانب فرمودند بنده 2 روز دانشگاه بودم و نرسیدم، اونقد کار اینجا سرمون ریخته با اینکه 2 نفر هستیم نمیرسیم و برای همین کارتون طولانی شده!!!!!!
شما باشید جواب یه همچین آدم به اصطلاح تحصیل کرده حین کارمندی و نفهم رو چی میدین؟؟؟؟؟ (4460062) (alef-11)
 
کامران
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۶ ۱۹:۳۴:۰۴
سلام
ارشد حسابداری دارم . اما متاسفانه هر چی استخدامی میاد تو شهرمون ارشد نمیخوان ـــــ. با این که مطمئن هستم تو آزمونهاش قبول میشم . اما نمیشه که ثبت نام کنم دارم کم کم خودمو میبازم .
از لیسانس به بعد خوندن کار اشتباهییه (4478523) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.