نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327410
در نشست بحران و رکود مطرح شد
توکلی:دولت درباره بسته خروج از رکود گزارش دهد/ نادران:حکم پرونده کرسنت آماده اجراست
بخش خبری الف؛ 6بهمن 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۳
نشست خبری الیاس نادران و احمد توکلی با عنوان «بحران رکود و اشتغال» در خبرگزاری فارس آغاز شد.

احمد توکلی امروز در نشست «بحران و رکود اقتصاد»اظهار داشت: وقتی بحث از سیاست‌‌های اقتصادی و تأثیر آن می‌شود بستر این سیاست‌ها در رسیدن به اهداف نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

وی گفت: مثلاً محیط کسب و کار از این مسائل است که در کارکرد اقتصاد تأثیر بسزایی دارد. اگر به نمادهای دیگر مؤثر در این امر دقت کنیم این دایره گسترده‌تر می‌شود.

توکلی به الزامات و بسترهای لازم برای تعیین بسته‌های سیاستی اقتصادی اشاره کرد و گفت: وقتی بهترین بسته سیاستی توسط عده‌ای اقتصاددان برای خروج از رکود مطرح شود اما به مالکیت احترام نگذاریم، در دادگاه با پرداخت رشوه حکم علیه رقیب بگیریم، دولتی ناتوان روی کار باشد و به قانون احترام نگذارد و سیستم اداری سازمانی مناسبی نداشته باشیم این بسته هیچگاه به نتیجه نمی‌انجامد.

این نماینده مجلس ادامه داد: وقتی مسئولان به وعده خود عمل نکنند و وعده‌های بدون پشتوانه بدهند، مردم سیاست‌پذیر نباشند، تعهد متقابل در قرارداد درج نشود، مردم پارتی‌بازی و قانون‌شکنی را برای خود مفید بدانند و شایسته‌سالاری در مدیریت‌ها مدنظر نباشد این سیاست‌ها هیچگاه نتیجه نخواهد داد.

توکلی تأکید کرد: اگر بخواهیم راه حلی برای مشکلات پیدا کنیم باید به جنبه‌های غیر اقتصادی محیطی که نتیجه تعیین‌کننده‌ای در سرانجام سیاست‌های اقتصادی دارد توجه کنیم و بدانیم منابع مالی و سیاست‌های درست در این عرصه حرف اول را نمی‌زند کما اینکه در دوره دولت احمدی‌نژاد ۶۳۷ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که چندین برابر درآمدهای نفتی دولت قبل از آن بود. اما چند برابر این پروژه‌ها کار شد؟

وی تأکید کرد: این دولت هم اگر بخواهد به این روش‌های خود ادامه دهد زحماتش برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد کشور کم اثر می‌شود و نباید چاره کار را فقط در تنظیم چند الگوی بسته سیاستی دید.

تشکیل کمیته مشترک با نفت برای بررسی قراردادهای جدید نفتی


احمد توکلی در پاسخ به پرسش فارس درباره الگوی جدید قراردادهای نفتی اظهار داشت: سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت کار کارشناسی جدی روی این الگوی جدید انجام داد و اشکالات قانونی آن در وهله اول تذکر داده شد.

وی افزود: وزارت نفت مؤظف است در چارچوب قوانین بالادستی کشور قرارداد ببندد و اینگونه نیست که دست آنها به صورت موثق در نادیده گرفتن قانون باز باشد،باید بگویم که الگوی جدید قراردادهای نفتی با قانون اساسی متعارض است.

توکلی ادامه داد: در ملاقاتی که به اتفاق تعدادی از نمایندگان مجلس با آقای زنگنه داشتیم ایشان پیشنهاد کرد ما ایرادات خود را مطرح کنیم تا این ایرادات با حضور مدیران نفت مشترکاً بررسی و اصلاح شود، چون بنا داریم به دولت خدمت کنیم تا دولت هم به مردم خدمت کند همین پیشنهاد آقای زنگنه را با جدیت پیگیری خواهیم کرد. چنانچه قول داده‌اند به زودی جلسات مشترکی بدون محدودیت در این باره تشکیل شده که نتایج آن را به مردم اعلام می‌کنیم.

وی افزود: هیأت تطبیق قوانین مجلس به احتمال زیاد استدلال‌های ما را پذیرفته و به زودی این مسئله را به آقای لاریجانی اعلام خواهد کرد و این ایرادات باید در مصوبه دولت اصلاح شود.

نماینده مردم تهران در مجلس در توضیح اهمیت و حساسیت الگوی جدید قراردادهای نفتی گفت: هر قدر دولت در سیاست برای برجام اهمیت قائل است باید در اقتصاد برای این الگو اهمیت قائل باشد چرا که قراردادهای جدید لااقل برای ۳۲ سال دولت‌های بعدی را متعهد خواهد کرد.

توکلی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل اهمیت این الگو این است که نفت در اقتصاد ایران بسیار مهم است و یکی از عیوب قراردادهای جدید این است که نفت خام را همچنان مهم‌ نگه می‌دارد.

وی تصریح کرد: از یاد نبریم که در ایران یک بار یک دولت ملی توسط یک شرکت مشترک نفتی ایرانی - انگلیسی از طریق کودتا سرنگون شد و ۲۵ سال پهلوی دوم با همه خباثتش بر کشور حاکم شد و آزادیخواهان را سرکوب کردند.

این نماینده مجلس افزود: همچنین فراموش نکنیم که ۳۵ یا ۳۶ سال گذشته نفت به وسیله مهندسین ایرانی نفت اداره شده است

وی تأکید کرد: مخالف استفاده از ظرفیت‌های جهانی برای توسعه صنعت نفت ایران نیستیم به شرط اینکه حاکمیت ملی نقض نشود، ظرفیت گسترده داخلی مضمحل نشود و فساد از طریق ساختارهای نیمه‌رسمی شبه‌ ان‌جی‌او گسترش نیابد و تطهیر نشود.

*
توکلی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت از ظرفیت‌های سپاه و بسیج استفاده می‌کند، یا خیر پاسخ داد: بله، در حال حاضر بسیاری از فازهای پارس جنوبی منطقه عسلویه توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه انجام می‌شود و اینکه گفته شود از ظرفیت‌های این مجموعه استفاده نشده درست نیست.

وی در مورد کاهش بودجه مجموعه‌های مختلف نیز تصریح کرد: دولت با بودجه سنگین روبه‌رو است و باید واقع‌بینانه با مسئله کاهش بودجه برخورد کرد، اکنون متوسط درآمدهای کشور از ۸۴ میلیارد دلار در سال به ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار کاهش یافته و اداره کشور در این شرایط کار سختی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سؤال دولت برای تحریک تقاضا و خروج از رکود بسته رونق ارائه کرد، گفت: بسته‌ای که در تیرماه امسال اجرایی شد باید مشخص شود که چه میزان از آن اجرا شده و چقدر موفق بوده و نتیجه گزارش چه بوده است تا بتوان برای آینده راه را ترسیم کرد، چون این کار صورت نگرفته دولت دست به یک اقدام زد و بسته نبود و اجرای معدودی هم داشت و نمی‌دانیم به کجا رسید، بنابراین هر بسته سیاستی باید با توجه به جنبه‌های نهادی تهیه شود.

توکلی ادامه داد: اینکه برای خروج از رکود و تحریک تقاضا چه کاری انجام شود بحث مفصلی است و باید به جنبه‌های نهادی اقتصاد توجه کرد. در بحث سرمایه‌گذاری اکنون شرکت‌هایی هستند که از لحاظ قابلیت سرمایه‌گذاری کشورها را درجه‌بندی و ارزیابی می‌کند، شاخص‌ها را براساس ریسک سیاسی و اقتصادی به دست می‌آورند و اطلاعات آن را به سرمایه‌گذار می‌فروشند.

سهم ۴۳ درصدی فساد و ریسک بالا مانع جذب سرمایه‌گذار خارجی است


وی یادآور شد: سهم همه اقلام در ارزیابی قابلیت سرمایه‌گذاری از جمله ثبات، مالکیت و فساد مشخص بوده و رتبه‌بندی می‌شود، سهم فساد ۴۳ درصد بوده و در شاخص ریسک سرمایه‌گذاری با این حالت‌ آیا سرمایه‌گذار رغبت خواهد داشت.

این نماینده مجلس در مورد تعیین تکلیف برنامه ششم توسعه و ایراداتی که برخی نمایندگان به آن وارد کرده‌اند، تصریح کرد:‌ طبق قانون برنامه پنج ساله تعریفی دارد که برنامه جامعی بوده با اهداف و سیاست‌های توسعه‌ اقتصادی، اجتماعی که منابع مالی دولت و شرکت‌ها و بخش خصوصی صرف طرح‌های عمرانی شده و پیش‌بینی مجموعه‌ای از اهداف و گام‌های معین است. اکنون لایحه‌ای که دولت داده تعریف علمی و قانونی ندارد بلکه به گفته خود مسئولان دولتی مجموعه احکام لازم برای برنامه ششم بوده و یکسری حکم قانونی پیشنهاد شده است.

توکلی با تأکید براینکه در سال‌‌های اخیر روند به گونه‌ای بوده که نیازی به برنامه احساس نشده است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر برنامه مجموعه‌‌ای از آرزوها بوده که با احکام نیز تطبیق ندارد و چند دوره است که عملاً برنامه نداریم، اما برخی می‌گویند این برنامه‌ها از هیچی بهتر است. توصیه می‌کنم برنامه پنجم یک سال دیگر تمدید شود و مقدمات مفاهمه میان دولت و مجلس برای تدوین برنامه ششم صورت بگیرد.


توکلی: سپرده‌گذاری در بانک یعنی خودت را باد بزن، استراحت کن و سود بگیر

در ادامه این نشست احمد توکلی یکی از عوامل تشدید رکود در اقتصاد را بالا بودن هزینه‌های تأمین مالی و نرخ سود بانکی اعلام کرد و گفت: بانک مرکزی در حالی اعلام می‌کند که نرخ سود بانکی باید متناسب با نرخ تورم تعیین شود که هیچکس از آن تبعیت نمی‌کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سودآورترین تجارت در کشور ما سپرده‌گذاری در بانک‌ها است، گفت: هیچ تجارت خوبی به همراه با استراحت و بادزدن خودت باشد و سود هم بگیری بغیر از بانک در کشور ما وجود ندارد.

وی افزود: تولیدکنندگان از روی ناچاری از بانک‌ها استقراض می‌کنند تا ورشکست نشوند در حالیکه با قبول تعهدات بانک شرایط بدتری پیدا خواهند کرد.

توکلی تاکید کرد: در این شرایط که سهم سرمایه در تولید ۳۴.۵ درصد و سرمایه‌گذاری صاحب سرمایه به عنوان هزینه فرصت را هم ۲۵ درصد درنظر بگیریم باز هم تولید با نرخ‌های سود نجومی صرفه اقتصادی نخواهد داشت، در این شرایط می‌شود که واردات افزایش پیدا می‌کند.

توکلی در برابر این پرسش که آخرین اقدام‌های انجام شده درباره شکایت از فرایند قیمت‌گذاری و واگذاری شرکت آلومینیوم الحمدی و طرح هرمزال به کجا انجامیده، عنوان کرد: مسیرهای مختلفی برای پیگیری این موضوع طی شده و در آخرین گام‌ها از طریق مجموعه مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت عدالت، شکایتی به هیأت داوری واگذاری‌ها ارجاع شده است.

المهدی در انتظار رای هیات داوری واگذاری ها

وی ادامه داد: پنجشنبه هفته گذشته آخرین جلسه این هیأت بوده و در پنج‌شنبه هفته آینده، هیأت داوری واگذاری‌ها نسبت به موضوع آلومینیوم المهدی اعلام رأی خواهد کرد.

توکلی با ابراز امیدواری نسبت به فسخ واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال از سوی هیأت داوری عنوان کرد: چنانچه این واگذاری ابطال نشود، از طریق سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت عدالت مبارزه خود را از طریق شکایت در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و نیز از طریق قوه قضائیه ادامه خواهیم داد. فضای فساد وقتی سیستماتیک باشد، موانع بسیاری در پیش پا گذاشته می‌شود و این در حالی است که ما از ادامه مبارزه خسته نمی‌شویم.

درخواست نعمت زاده رد شد/ جلوگیری از خروج ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول به جیب های گشاد

توکلی در عین حال درباره اصرار نعمت‌زاده بر سر خروج نیمی از محصولات پتروشیمی از بورس کالا، پاسخ داد: به همت تنی چند از نمایندگان دلسوز مجلس، سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت عدالت به محض تشکیل، اقدام به نامه‌نگاری با شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در خصوص هشدار نسبت به خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا و لزوم دقت و پیگیری این موضوع بود. اینکه چرا وزیر صنعت نسبت به این نامه با عناوینی تحت عنوان سوسیالیزم و درخواست‌های نامشروع یاد می‌کند، شاید ناشی از این باشد که با توجه به رد شدن درخواست‌های پی‌درپی وی بر سر خروج پتروشیمی از بورس کالا، از انتقال سالانه یک‌هزار میلیارد تومان پول از جیب‌های کوچک به جیب‌های گشاد جلوگیری شده است.

توکلی عنوان کرد: هم‌اکنون با رد شدن پیشنهاد نعمت‌زاده بر تداوم عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا تأکید شده است، باید دانست بورس مظهر سوسیالیزم نیست، بلکه بر حسب اتفاق مظهر کاپیتالیسم عاقل است و باید اجازه داد تا دیگران نیز پا به پای بزرگان بازار رقابت کنند.

بورس جایی است که عرضه و تقاضا در ساختاری شفاف و متشکل به تعادل می‌رسد.


وعده ۱۵ روزه زنگنه برای رفع‌ و رجوع فساد کرسنت عملی نشد

الیاس نادران در نشست «بحران و رکود اقتصادی» که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: نگاه سیستمی به مشکلات اقتصادی و اجتماعی ایجاب می‌کند که وقتی پدید‌ه‌های نامطلوب اتفاق می‌افتد با آنها برخورد همه‌جانبه داشته باشیم.

وی افزود: توجه به مسائل محیطی بخشی از مسئله است اما توجه به جنبه‌های دیگر نظام تصمیم‌گیری که می‌تواند ما به را به نقطه امیدبخش علاج مشکلات برساند از اهمیت زیادی برخوردار است،چنانچه باید در ابتدا از مشکل درک درستی داشته باشیم، دوم اینکه سیاست‌گذاران قادر به پیگیری راهبرد مشخص و هدف‌گذاری درست باشند، سوم اینکه اراده لازم برای تحقق مجموعه تصمیمات وجود داشته باشد و در نهایت توانمندی و ظرفیت کافی در مدیریت‌های دولتی و غیر دولتی فراهم شود.

نادران ادامه داد:‌ در دولت فعلی رئیس جمهور آن تازه بعد از ۲.۵ سال حاضر است اقرار کند که در کشور رکود و بیکاری وجود دارد، وضعیت معیشتی مردم مطلوب نیست و کمک‌ می‌طلبد حتماً مدیران ارشد دولتی هم با این باور نمی‌توانند کار را به جایی برسانند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در ۲ سال و نیم گذشته در مجلس و خارج از آن در نهادهای دانشگاهی و پژوهشی با آمار و ارقام بیان شده است که بیکاری چه آثار اجتماعی نامطلوبی گذاشته و منجر به از هم پاشیدگی‌ها خانوارها و عوارض اجتماعی شدید به خصوص در نسل جوان و تحصیلکرده شده است،اما دولت تاکنون با تکذیب این مسئله و نسبت دادن این پژوهش‌ها به رقبا کلاً چنین چیزی را انکار می‌کردند که امروز خوشبختانه به آن اقرار کردند.

وی اضافه کرد:‌ ما این اقرار را علی‌رغم تأخیر زیاد به فال نیک می‌گیریم، امیدواریم این تأخیر به نحوی جبران شود که به ساماندهی بهتر از آن منجر شود، امیدواریم رکود شدیدی که در کشور وجود دارد و براساس آمار رسمی دولت باعث می‌شود هر ماه به صورت خالص چندین هزار نفر به بیکاران کشور اضافه شوند با یک نگاه جامع و همراهی از بین برود.

نادران تأکید کرد: با ایجاد تنش و درگیری بین نهادها کار به سامان نمی‌رسد و باید مطالبه رهبری در عبور از بحران و رکود حاکم بر کشور در بازارهای کار، سرمایه، کالا و دیگر بازارهای اصلی جامعه با تمکین به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و بستن کمر همت برای رفع مشکل مردم عملیاتی شود.

این نماینده مجلس افزود: مجلس و دولت باید در ماه‌ها و سال‌های پیش‌رو تصمیمات اساسی اتخاذ کند تا کشور از این بحران عبور کند.

وی در پاسخ به پرسش فارس درباره نتیجه جلسه نمایندگان مجلس با وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت گفت: زمانی که آقای زنگنه قرار بود برای وزارت نفت معرفی شود یکی از مسائل اساسی و جدی دوستان در مجلس این بود که بخش قابل توجهی از مدیران نزدیک با ایشان از جمله متهمان کرسنت و فساد مالی مربوط به آن بودند.

نادران ادامه داد: ایرادات ما به ایشان منحصر به این مسئله نبود ولی یکی از دغدغه‌های جدی این بود که ما در داوری بین‌المللی به اعتبار اینکه ادعا شود نظام به وجود فساد در این پرونده با انتخاب آقای زنگنه رد کرده است، محکوم شویم.

وی افزود: اما ایشان قول داد ۱۵ روزه این مسئله را حل و فصل کند و همانطور که پیش‌بینی می‌شد این اتفاق نیفتاد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: آنچه در قوه قضاییه اتفاق افتاده و ما به عنوان یک مطالبه آن را تعقیب می‌کنیم آن است که در دادگاه فساد حاکم بر قرارداد تأیید شد، مجرمان دولتی و غیر دولتی مشخص شدند، احکام مربوط به این متهمان صادر شد اما دیوان عالی کشور چون این مسئله مشمول زمان شده بود اجرای حکم را متوقف کرد که رئیس دستگاه قضا از دیوان عالی کشور خواست دوباره پرونده را به جریان بیندازد.

نادران تصریح کرد: در حال حاضر حکم دادگاه تأیید شده و آماده اجرا است و ما از قوه قضاییه انتظار داریم با اجرای حکم اعتقاد نظام بر اینکه فساد مؤثر در قرارداد کرسنت اتفاق افتاده را تأیید کند.

وی اضافه کرد: در کنار آن وزارت نفت هم برای پیگیری پرونده تلاش می‌کند و ما هم آنچه در ذهن داشته باشیم برای کمک به این مسئله ارائه خواهیم کرد.

این نماینده مجلس افزود: حتی بنده پیشنهادی داشتم مبنی براینکه ما طرحی را در مجلس بگذارنیم که اساساً صادرات گاز ترش از کشور ممنوع شود چرا که با توجه به شیوه‌ای که در قرارداد کرسنت مورد استفاده قرار گرفته بهتر است ارزش افزوده مواد کانی به خصوص هیدروکربن‌های گاز و نفت در داخل کشور مورد استفاده قرار بگیرد چرا که هم باعث رسوب ارزش افزوده در اقتصاد ایران می‌شود و هم مشکل بیکاری در سطح متخصصین را که به سطح بالایی رسیده متوقف کند.

نادران گفت: پرونده کرسنت به شورای عالی امنیت ملی واگذار شده است و اگر شورا موافقت کند که مجلس نقش جدی‌تری درباره این پرونده داشته باشد مجلس نیز نقش جدی‌تری را ایفا خواهد کرد.

دولت راهبرد و فرماندهی واحد برای اقتصاد مقاومتی ندارد


نادران در پاسخ به این سؤال که شب گذشته در دیدار رئیس جمهور با رئیس جمهور ایتالیا عنوان شد که ایتالیا در رکود به سر می‌برد،انعقاد قرارداد باید به نفع کشور باشد، به نظر شما آیا قراردادها منجر به بهبود اقتصادی کشور ما نیز خواهد شد؟ گفت: تجارت بین‌الملل به نحوی می‌تواند صورت گیرد که دو کشور منتفع شوند. مانعی نیست کشوری که بخشی از نیازها را پوشش می‌دهد مکمل یکدیگر باشند و منافع آنها تأمین شود، مثلاً ایران بازار کار و نیروی متخصص و مواد اولیه خوبی داشته و طرف مقابل نیز می‌تواند به سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی مکمل این موضوع باشد. در قراردادها باید مراقبت کرد عقب‌ماندگی اقتصادی در سال‌های اخیر جبران شود و قرارداد خلاف منافع ملی منعقد نکنیم.

وی تأکید کرد: کشورهای اروپایی و آمریکایی اکنون از رکود رنج می‌برند و بازار مصرف ۸۰ میلیون نفر در کنار امکانات، مواد اولیه فوق‌العاده، نیروی متخصص و جویای کار فرصت خوبی است که در جهت منافع کشور اقدام کند.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵ مجلس درباره چگونگی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی دولت در آستانه ۲ سالگی ابلاغ آن عنوان کرد: مقام معظم رهبری قبل از ابلاغ این سیاست‌ها در نشست‌های عمومی و خصوصی بر حمایت از تولید ملی و سرمایه‌ و کار ایرانی تأکید داشتند. در این سیاست‌ها نیز محورهای استفاده از ظرفیت‌های داخلی، تنوع در صادرات، محور بودن تولید و جلوگیری از خام‌فروشی و مسائلی از این دست مستلزم اجرا است و باید عملیاتی می‌شد.

نادران تأکید کرد: دولت راهبرد و فرماندهی واحدی برای اداره این کار نداشت و اراده لازم در دولت نیز به وجود نیامد. گاهی گفته می‌شود مجموعه‌ای جلساتی که دولت در این رابطه گذاشته اگر در بیابان بود تاکنون چند صد هزار هکتار جنگل از آن بیرون می‌آمد، اما برای اقتصاد مقاومتی خروجی نداشت مجلس می‌تواند در این بحث به دولت کمک کند.کما اینکه قانون رفع موانع تولید را متحول و تصویب کرد که جزیی از اجراست، درست است که ریل‌گذاری باید صورت بگیرد اما قطار و لوکوموتیوران نیز باید توانمندی لازم برای حرکت داشته باشد.

عضو کمیسیون بودجه و برنامه مجلس عنوان کرد: علی‌القاعده تحریم‌ها بهانه اصلی عدم اجرای سیاست‌های اقتصادی و ارتقاء رفاه مردم بود حالا با رفع تحریم‌ها این موضوع باید اجرایی شود. مسئولان دولتی نیز باید به خودشان سخت بگیرند و نه به مردم، زیرا امروز صندوق‌های بازنشستگی ماه‌ها از دریافت حداقل مستمری محروم هستند اما اعضای همین هیأت مدیره‌ها چند ده میلیون حقوق به موقع می‌گیرند که اگر آنها هم مانند بازنشستگان حقوقی دریافت نکنند قطعاً فکر بهتری برای مشکلات می‌شود.

* نسبت نامعلوم تاخیر بودجه با رفع تحریم‌ها

نادران در ادامه از مواضع دولت نسبت به ارائه بودجه سال ۹۵ کشور گلایه کرد و افزود: با وجود آنکه ریاست جمهوری قبل از تقدیم بودجه در شهر ری نطق بودجه را انجام داده‌اند سخنگوی دولت چند هفته قبل مختصات اصلی بودجه را تشریح کرد.

وی گفت: با این وجود دولت اعلام کرد که به دلایل سیاسی قادر به ارائه بودجه در موعد قانونی نیست و در حالی که مختصات کامل آن پیش از تقدیم آن به مجلس اعلام شده بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این اقدام دولت درباره تاخیر در لایحه بودجه خاطر نشان کرد: ما نمایندگان مجلس نسبت به تاخیر ارائه بودجه با رفع تحریم‌ها را نفهمیدیم چرا که در هیچ کدام از ردیف‌ها نکته‌ای پیرامون ارتباط با رفع تحریم‌ها وجود نداشت.

* بودجه در بهترین حالت هفته آخر اسفند به صحن می‌رسد

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور با اعلام این خبر که در خوشبینانه‌ترین حالت لایحه بودجه دولت در هفته آخر اسفند ماه تقدیم صحن علنی می‌شود گفت: نمی‌توانیم از حقوق نمایندگان در خصوص ارائه راهکارها و نظراتشان درباره بودجه بگذریم. چرا که فرصت لازم برای بررسی آن تا پایان سال وجود ندارد.

نادران با تاکید بر اینکه بودجه ارائه شده بسیار بلند پروازانه و غیر واقعی تنظیم شده است، افزود: در بودجه نرخ متوسط فروش قیمت نفت ۴۰ دلار در هر بشکه پیش‌بینی شده که به هیچ عنوان مبنای کارشناسی ندارد.

وی افزود: در این لایحه فاینانس ۵۰ میلیارد دلاری علاوه بر فاینانس‌های سال‌های گذشته عدم تحقق آن را گوشزد می‌کنند علاوه بر آن بخش قابل توجهی از بودجه شامل اوراق مشارکت، اسناد خزانه اسلامی و اوراق شرکت‌های دولتی پیش‌بینی شده که با ساز و کارهای عادی کشور عملیاتی نخواهد شد مگر آنکه اتفاقات ویژه‌ای رخ دهد.

رشد ۵ درصدی با این بودجه محقق نمی‌شود

این نماینده مجلس همچنین رسیدن به رشد ۵ درصدی با لایحه ارائه شده را قابل تردید عنوان کرد و گفت: آنچه که برای نمایندگان مجلس دارای اهمیت بالایی است تصویب و ارسال بودجه‌ای با کمترین نقص و زیان برای کشور است چرا که بودجه سالانه مجموعه‌ای شاخص‌های در نظر گرفته شده که در همه متغیرهای اقتصادی اثرگذار خواهد بود.

وی گفت: هرآنچه که درآمدهای خارجی هم تلقی می‌شود بخش قابل توجهی مربوط به نفت است که به عنوان درآمدهای خارجی از آن یاد می‌شود.

نادران همچنین به پرداخت بدهی ۴۵۰ میلیون یورویی ایران از سوی دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: پرداخت این بدهی پس از گذشته ۴۰ سال با سود آن که چیزی هول و حوش ۱.۷ میلیارد دلار می‌شود مربوط به نفت است.

وی افزود: در حالی بودجه سال ۹۵ را با اتکای ۲۵ درصدی به درآمدهای نفتی ارائه شده که به لحاظ وابستگی مستقیم و غیر مستقیم با بودجه‌ سال گذشته تفاوت چندانی ندارد.

همچنین نادران به مصوبه‌ای در سال ۱۳۸۳ مجلس اشاره کرد و گفت: در سال ۸۳ براساس نظر کارشناسی نمایندگان مجلس در آن دوره برای کنترل قیمت‌ها و افزایش رونق اقتصادی و سرمایه‌گذاری در کشور تصویب شد که سالانه ۲ درصد از نرخ سود تسهیلات بانکی کاهش یابد.

بانک مرکزی به نمایندگی سایر بانکها تبدیل شده است

وی افزود: در این سال دولت مکلف شد تا ۲ درصد نرخ سود را کاهش دهد که سرمایه‌گذاری توسعه پیدا کند اما تنها در سال اول این موضوع عملیاتی شد و در ادامه به هر دلیلی مصوبه مغفول ماند.

نادران گفت: در آن دوره دولتی‌ها به این مصوبه حمله می‌کردند که چرا نرخ را کاهش دهیم؟ اما امروز خودشان دچار این مسئله شدند.

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی نه تنها در خصوص نرخ سود بانکی نتوانست موفق عمل کند بلکه به جای اعمال نظارت از سوی حاکمیت مدافع بانک‌ها شده است، افزود: بانک مرکزی بیش‌تر نمایندگی بانک‌های کشور را دارد تا جایگاه نظارتی خود از طرف حاکمیت.

باید هیات رییسه مجلس اجازه قرائت تفحص از بنیاد شهید می داد

الیاس نادران در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا علی‌رغم پایان موعد قرائت گزارش کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، اما این موضوع به حاشیه رانده شده است، پاسخ داد: در مورد تحقیق و تفحص در مجلس باید دانست که هیچ نهادی نباید خود را مصون از رصد و بازخواست بداند ولو اینکه بنیاد شهید و یا سایر نهادهای مقدس و انقلابی باشد.

وی افزود: اینکه نهادهای مقدسی همچون بنیاد شهید به ناچار به فعالیت‌های اقتصادی روی آورده‌اند، باید شفاف اعلام کنند که در راستای منافع جامعه هدف و در چارچوب قوانین کشور فعالیت‌های خود را انجام داده‌اند.

نادران افزود: سازمان اقتصادی کوثر و بنیاد شهید که در راستای منافع خانواده شهدا و ایثارگران جامعه فعالیت اقتصادی می‌کنند، باید پاسخگوی نهادهای نظارتی درباره عملکرد گذشته خود باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد: توقع نمایندگان این بود که هیأت رئیسه مجلس اجازه قرائت گزارش کمیته تحقیق و تفحص در صحن علنی را بدهد و کاستی‌هایی که در این زمینه وجود دارد مرتفع شود. هم اکنون در آیین‌نامه مجلس ظرفیت دست‌نخورده در ماده‌های ۴۹ و ۲۳۶ آیین‌نامه داخلی وجود دارد که براساس آن ۱۰ نفر از نمایندگان می‌توانند تقاضای قرائت گزارش‌ها در ظرف کمتر از یک ماه را برای صحن علنی مجلس درخواست کنند و در عین حال ۶ نفر از نمایندگان نیز می‌بایست درباره آن اظهار نظر کنند و هم‌زمان گزارش درخواستی به دستگاه قضایی نیز فرستاده شود. انتظار می‌رود با افق‌های پیش رو شاید بتوان از این ظرفیت‌ها در مجلس استفاده بیشتری شود.
 
کلمات کلیدی : رکود
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۳:۵۶
مشکلات اقتصادی کشور نسبت به قبل از برجام کمتر که نشده بیشتر هم شده است. پس چرا دولت به دروغ تمام مشکلات را به برجام یعنی مذاکره هسته‌ای گره زده بود. واقعا با چه رویی توی صورت مردم نگاه می‌کنند و فقط خواستار کاهش توقع آنها می‌شوند؟ (3498497) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۷:۲۸:۳۱
آقای توکلی : شما از معدود نمایندگانی هستید که بوی خیر از شما می آید. ولی با حرف تنها و جهت گیری سیاسی ،.... بی ثمر می شود. (3498843) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۹:۱۱:۵۵
تااونجا که من دقت کردم در دولت فقط دکترهاشمی وزیر بهداشت مودب بامردم صحبت میکنه وخود را خادم ملت میدونه و تقصیرات را متوجه مدیریت و کمبودها میداند بقیه وزرا اکثرا حالت طبلکارانه از ملت دارند و یه جوری حرف میزنند انگار لطف به ملت کرده اند مسولیت قبول کرده اند و اکثر مشکلات را با بازی با آمار وعدد ورقم متوجه ملت میکنند و هیچ اقدام مثبت خاصی به نفع مردم در جهت رفع مشکلات نکرده اند خوب معلومه نتیجه این تفکر این میشه... (3499088) (alef-11)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۲:۲۸:۳۱
شما از کجا می گویی که مشکلات بعد از اجرایی شدن برجام بیشتر شده ؟؟ هنوز ده روزبیشتر از اجرایی شدن برجام نگذشته انتظار معجزه داری از دولت ؟؟؟ دولتی که میراث دار کوهی از مشکلات دولت قبل است . لطفا منصف باشید (3499439) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۲۵:۴۵
میراث داری مشکلات بهانه برای سوء مدیریت دولت اقای روحانی نمیشه. اون نفر قبل هم نگفته مدینه ی فاضله تحویل اقای روحانی داده شده ولی اگه قرار بود با رئیس جمهور شدن ایشون تغییری ایجاد نشه (که نشده، فساد، مدیران ناکارامد، بیکاری و باندبازی، فامیل بازی، بی قانونی ... حداقل همون طور که قبلا بوده باقی مونده) چه فرقی بین ماها با ایشون می کرد. ماهم می تونستیم رئیس جمهور بشیم و دائم گله گنیم که شرایطمون بد بود. (3499522) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۰۰:۲۶:۲۴
آخه خوش انصاف امون بده هنوز یک ماه از برجام نگذشته. این جور ملتی داریم (3499632) (alef-11)
 
پسر مشهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۲۳:۲۴:۲۶
این کرسنت که میگن همه چیزش محرمانه ست چی چیه؟ چرا هیچکس درست و حسابی در موردش حرف نمیزنه؟ راسته میگن ده ها میلیارد دلار ضرر زدن به مردم؟ خو البته چیز جدیدیم نیست. خیلی وقته عادت دداریم به شنیدن این جور اخبار....لااقل حیف و میل نکنن دیگه... خدارو خوش نمیاد آخه! (3528211) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۴:۳۸
آقای رئيس‌جمهور توجه بفرمایند که الان ساعت حساب است نه انشاء. هیچ کدام از سخنرانی‌های ایشان نویدی برای آینده آب و نان مردم ندارد. متاسفم. (3498499) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۷:۲۹:۱۴
تیم اقتصادی ایران عملا در خدمت اتاق بازرگانی هست
جناب اقای سیف هم که یکی یکی نیروهای ... را به بانک مرکزی آورده و سمت های ریز و درشت عطا می کنند
... (3498844) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۷:۲۹:۳۷
دولت جدید رونق اقتصادی رو در گرو پیاده کردن سایستهای نخ نما و ویران کننده ی دوران هاشمی میداند این ساست چیزی جز این نیست که دولت پول رو بین ابر سرمایه دارها تقسیم میکنه تا اونها مثلا کار و اشتغال کنن ولی بالای 90 درصد این پولها به جای صنعت سر از بازارهایی مثل املاک و دلال بازی در میارن نتیجه میشه یک رونق کوتاه مدت و بلافاصله بعد از اون انفجار تورمی و رکود مضاعف این داستان اقتصاد ایرانه و متاسفانه همیشه تکرار شده. (3498846) (alef-11)
 
گ
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۹:۰۹
عالی بود ممنون (3499398) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۵:۴۷
با اجرایی شدن برجام قرار بود چرخ زندگی مردم ایران بچرخد اما این طور که در اخبار شنیدیم چرخ زندگی فرانسوی‌ها به سرعت شروع به چرخیدن کرده و قرار است. در یک قلم 114 هواپیمای ایرباس خریداری شود. شما 114 هواپیما سفارش دادید پس حتما پول دارید. آیا جوانان ما نیاز به شغل ندارند؟ خانواده‌ها نیاز به توجه و حمایت ندارند؟ خدا عاقبت‌مان را ختم به خیر کند. (3498503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۸:۲۶:۲۹
تا اخر ماه می شود( واریز یارانه) همه از وزیر نفت گرفته تا اقتصاد و جناب سخنگو شب خوابشان نمی برد ولی نوبت به سفر و گشت و گذار و همایش و خرید هواپیما، واردات سنگ و... می شود همه چی هست.... (3498983) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۰۳:۱۵
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام کرد که بیمه "ساچه" ایتالیا، پول خرید ایرباس‌های ایران را پرداخت کرده و ایران ۱۵ تا ۲۰ ساله اقساط آن را خواهد پرداخت.

به گزارش ایسنا، سیدکمال سیدعلی امروز - سه‌شنبه - در نشستی خبری با اشاره به جزئیاتی از خرید هواپیماهای ایرباس گفت: «ساچه» پول ایرباس‌های ایران را پرداخت کرده و ایران ۱۵ تا ۲۰ ساله اقساط آن را خواهد پرداخت. (3499319) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۹:۱۹
مگه اقساط 20 ساله بین المللی هم داریم ؟؟؟؟ (3499399) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۲:۴۲:۵۴
البته نه مثل ایران با اقساط 25 درصد بلکه با اقساط 2 درصد (3499459) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۲:۴۶:۳۱
لحسنت
درود بر روحانی و دکتر ظریف (3499464) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۲۶:۴۶
اول و اخرش از جیب ملت می ره. (3499523) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۱۳:۴۴
سلام
آیا میدونی صدر صد ناوگان هوایی ایران بعلت تحریم 3خ ساله صددرصد فرسوده است و امنیت جاانی افرادی که سوار می شوند یعنی چه واقعا متاسفم که تا نوک بینی خود را هم نمی بینی (3499506) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۲۳:۳۹:۲۲
چند درصد از هواپیما استفاده میکنن...!؟ آیا وضع حمل و نقل جاده ای بهتره؟ چرا پولها رو اینجا صرف نمیکنید که خیرش به همه برسه نه فقط کسانی که هر روز مسافرت هوایی دارن (3502076) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۶:۰۴
مسئولین دولتی که شعار اقتصاد مقاومتی می‌دهند نباید در عمل خلاف آن را اجرا کنند و برنامه‌ای تدوین کنند که در تعارض با اقتصاد مقاومتی است. (3498505) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۶:۲۶
آمریکایی‌ها خیلی راحت خسارت به گروگان گرفته شدن جاسوسان و دیپلمات‌های سفارت خود در ایران در آبان 1358 را بهانه قرار داده و از اموال بلوکه شده کشورمان برداشت می‌کنند ولی در ایران در مورد خون بهای شهدای هسته‌ای هیچ مطالبه‌ای از کشورهای قاتل نمی‌شود. چرا دیپلماسی ما تا این حد منفعل شده است؟ (3498506) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۳۲:۲۳
براي اينكه نمي توانيم ثابت كنيم ترورها كار چه كساني است (3498709) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۲:۲۰:۵۵
می تونید بگیرید منتها بایستی از اسرائیل شکایت کنید! ما که حرفی نداریم (3499428) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۰۸:۱۶
مگر رهبر معظم انقلاب در پاسخ رئيس‌جمهور در خصوص اجرای برجام نفرمودند نادیده گرفتن هزینه‌های سنگین برجام بی‌صداقتی با مردم است؟! اینکه یک مدیر بی‌تدبیر برجام را معجزه الهی قلمداد و مشمول طرح در کتاب درسی می‌داند چه معنا و مفهومی دارد؟ هر کس باید حد و اندازه خود را بداند و تملق را وارد امور مدیریتی و از آن مهم‌تر تعلیم و تربیت نظام نکند. (3498512) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۰۲:۴۸
هزینه های سنگین برجام در یک کلام بی عقلی مسئولین قبلی بوده ...
یه شیر پاک خورده ای فکر کرد که میتونه جلوی دنیا بابسته که آخرش ...!!! (3498646) (alef-11)
 
کیان دانشور
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۲۹:۱۹
امیدوارم این نماینده های دلسوز در مجلس آینده حضور داشته باشند. (3498562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۵:۵۴:۲۹
تاسف برای دولت به اصطلاح تدبیر و امید !!!!!!!!!!!! (3498623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۶:۱۵:۴۱
این مشگلات مال سالهست که انباشته شده. میخواهید تدبیر و امید و اصلاح طلبها برند و اقای احمدی نژاد و حامیانش برگردند (3498676) (alef-11)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۸:۱۳:۴۱
یادت به خیر احمدی نژاد ! می گفتند در زمان دولت شما چرخ مردم خوب نمی چرخید اما سانترفیوژها خوب می جرخیدند و شعار این بود در دولت تدبیر و امید چرخ مردم هم می چرخد ما بازنشستگان مهر 93 واقعیت این شعار را کاملا فهمیده ایم دولت رکورد زده و بعد از 18 ماه پاداش بازنشستگان را پرداخت نکرده است و تبعیض های مضاعف در راهند ! سانتریفوژها هم که خوابند. یادت بخیر من مخالف شما و طرفدار این دولت بودم مردم کم کم خواهند فهمید (3498945) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۹:۳۸:۲۶
متاسفم که یک فرهنگی اقتصاد کشور را با بقالی اشتباه می گیرد! فرهنگی باید نماد مطالعه کشور باشد نه حرف های صف نونوایی! اقتصاد ویران شده در بهترین حالت بعد از سرمایه گذاری خارجی نزدیک به یک دهه طول می کشد! همین زمام احمدی نژاد که دعای خیر می کنید به خاطر رشد مثبت پایداری بود که دولت اصلاحات ایجاد کرده بود ! حالا هم این دولت در چاه مشکلات دولت قبل دست و پا می زند !.. ... (3499157) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۹:۳۱
کدوم تبعیض ما که اصلا ندیدیم و نشنیدیم (3499400) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۲:۰۷:۴۷
دوست عزیز بنده اقتصاد را مطالعه کرده ام رکود چیزی نیست که یک شبه رخ دهد سال 90 91 و 92 ما رشد اقتصادی -6.8 و کمتر و بیشتر را تجربه کرده بودیم عملا از همون سالها رکود شروع شد و الان نتیجه اش دیده میشه نفت هم که 23 دلار فروش میره بسیار بی انصافی می کنید که واقعیت را کتمان میکنید دولت کنونی یک اقتصاد دچار تحریم که درش هدفمندی هم اجرا شده بود و دچار رکود بود را تحویل گرفته و از دست هیچ دولتی هم کاری بهتر از این ساخته نبود کاش احمدی نژاد باقی مانده بود تا واقعیت و مشکلات و گرفتاری ها رو مشاهده می کردید.
شما فرض کن یک بقالی داری دو سه سال سختی رو در رکود تحمل میکنی بعد تعطیل میکنی رشد اقتصادی چیزی نیست که ظرف دو سه سال رخ بدهد شما سال 84 را نگاه کن دذر اوج رشد اقتصادی دولت تحویل داده شده و رشد دو سه سال ادامه پیدا کرده ولی علی رغم وجود نفت 140 دلاری یا 100 دلاری رشد متوقف شده و اخر کار هم منفی شده این اظهار نظرهای شما ناشی از نااگاهی اقتصادی است شما که ماشاء الله فرهنگی هم هستید کتاب اقتصاد کلان رو بردارید مطالعه کنید مطالعه اش 2 ماه وقت میبره
بعضی چیزها به ظاهر زیبا هستند ولی اقتصاد رو فلج می کنن شما میفرمایید مسکن مهر میسازم خب این پول مفتی که صرف مسکن مهر شد رو دولت از کجا اورد؟ از چاپ پول خب این چاپ پول و افزایش اسکناس و..باعث چه شد؟ باعث تورم شد خب این تورم را چه کسانی تحمل کردند؟ کسانی که داشتند اجاره میدادند و مسکن مهر هم نداشتند مجبور بودند که هم هزینه تورم را بدذهند و هم اجاره خانه خود را . مردم واقعا فقیرتر شدند من واقعا از شما دوستان تعجب می کنم شما قیمت مواد غذایی 89 را با 91 مقایسه کن همه 3 تا 4 برابر شدند. ایا این کار مفید بود به نظر شما؟ هزینه خانه دار شدن یک عده را باید از کل مردم و با راه انداخختن تورم جمع کرد؟ مسکن در سال 86 چقدر بود در سال 92 چقدر؟ الان با چقدر میشه مسکن دار شد؟
واقعا حرفهایی دارم در فالب کلمات نمیگنجن بنده خواهش می کنم از شما که حتما مطالعه اقتصادی خودتون رو بالا ببرید ارقام و امار هم هست رشد اقتصادی اون دوره هست نرخ دلار هست نرخ بیکاری هست اینها که دیگه امار بنده نیست خود دولت اعلام کرده بود
یه مقدار منصف باشیم بخدا قسم این کارها اگر به قصد گشایش و بهتر شدن اقنصاد هست که ذره ای بهتون کمک نمیگنه ...اما بترسید از روزی که بحرانها رو نشه جمع کرد. این حرفهایی که میزنید والله همه ناشی از نااگاهی است از دولت فعلی طرفداری نمیکنم مشکلات زیادی داره ولی بحث دولت قبل رو که پیش میکشی واقعا ادم تنش میلرزه که چه بر سر اقتصاد ما امده ایا شما اختلاسهای فجیه اون دوره رو نمیبینی؟ حداقل حداقلش دیگه مواد غذایی که میخری؟ روغن یک لیتری از 1500 پرید روی 6000 برنج از کیلویی 1500 رسید به 12000 من یادمه برنج خارجی زیر 1000 تومن بود الان شما باید با 4000 و 5000 پیداش کنی تورم واقعا فجیع بود ایا در این دو ساله تورم به این شدت وجود داشته؟ انصاف و مروت خیلی خوب چیزیه (3499406) (alef-11)
 
بازنشسته فرهنکی با گروه 16
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۱۲:۱۹
همکار عزیز! بنده بازنشسته سال 86 هستم. پاداش بنده را دو لت آقای احمدی نژاد به صورت قطره چکانی در 18 ماه پرداخت کرد. زمانی که بهای نفت بالای 100 دلار بود. ضمناً حکم بنده که با گروه 16 بازنشسته شده ام دقیقاً 15321346 ریاله ، حکم شما چقدره؟ (3499501) (alef-11)
 
معلم
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۹:۵۲
تو فرهنگی نیستی!!
لطفا از ارگان خودت مایه بذار.
راستی چرا کسی در اینجا از ارگانهای خاص پیام نمی گذارد؟؟!!!! (3503534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۹:۱۲:۴۷
در کشور های اروپایی از سود بانکی مالیات میگیرند چون نوعی در آمد محسوب میشه.

در ایران هم بانکها می توانند پس از کسر مالیات سود پرداخت کنند. در این صورت سود سرمایه گذاری در تولید از سپرده گذاری در بانک بیشتر شده و سرمایه داران تشویق به سرمایه گذاری در تولید میشوند. (3499090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۱۹:۳۰:۳۱
اصولگرا ها به تکاپو افتاده اند تا موفقیت های دولت را تحت الشعاع قرار دهند. نعمت زاده و زنگنه دلسوز ترین های این کشورند (3499141) (alef-11)
 
هـ .ت
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۱:۱۳
راست میگی هم کرسنت هم وام25 میلیونی به خودرو سازها (3499390) (alef-11)
 
روح الله
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۰:۲۲:۱۵
سلام به نظراینجانب علت رکود هابه خاطر تورم دردولت قبلی است این دولت هم توانسته جلوی تورم رابگیرد (3499269) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۰:۴۵:۱۰
در ایران سود بانکی پرداخت نمیشه اون چیزی که پرداخت میشه مابه التفاوت نرخ تورمه . در 6 ماهه اول امسال طبق آمار رسمی 11.5 درصد نرخ رشد نقدینگی داشتیم در صورتی نرخ رشد اقتصادی در بهترین حالت ممکن 0 بوده. اگر در ۶ ماهه دوم سال هم بهمین طریق نرخ رشد نقدینگی داشته باشیم در بهترین حالت ممکن تا آخر سال حداقل 22 درصد نرخ تورم خواهیم داشت در صورتی که نرخ سود بانکی 20 درصده یعنی در حقیقت سودی که پرداخت نشده 2 درصد هم ضرر برای سرمایه گذار ایجاد شده . (3499296) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۱:۲۹:۱۹
کدام طرح..مملکت ممبکت .... (3499352) (alef-11)
 
محبوب
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۲۳:۲۶:۵۶
دوستان عزیز باید توجه داشته باشند مشکلات کشور یک شبه و در دوره یکساله به وجود نیامده است تمام دولتها در طول این سالها مقصر هستند به خصوص دولت نهم و دهم وقتی در کشور مسولی سر کار است و تخصص لازم را ندارد نه تنها به صلاح ان دستگاه نیست بلکه به ضرر ان دستگاه تمام می شود نمونه اش ساخت سد های متعدد از جمله سد گتوند جون ای اقایان یا تخصص لازم را نداشته اند و ...جوابگو هم نیستند .رکود و بیکاری که در کشور حاکم است در اثر این است که مجلس قدرتمند وجود ندارد ... بعضی از نمایندگان که می خواستند در کشور قانون حاکم باشد نه هرج و مرج اگر مجلس قد رتمند داشتیم هیچوقت دولت به خود اجازه نمی داد قانونگریز باشد و خود سرانه هر چه دلش خواست انجام دهد و الان هم ...خوب به تمام کارگزاران نظام ثابت شده است که دولت نهم که ادعای پاکدستی می کرد دولت اختلاس و رانت و غیره از اب درامد دستگاههای مسول چرا انها را به محاکمه نمی کشند تا در قبال بی قانونی ها پاسخگو باشند . در کشور مگر اقتصاد دان وجود ندارد چرا نمی توانند اقتصاد کشور را سر و سامان دهند چرا نمی توانند به بانکها سر و سامان دهند . تا کی باید ملت ایران تاوان ندانم کاری مسولان را تحمل کنند ایا کسی در این کشور نیست بگوید که چرا چابلوسی و تزویر و ریا و تملق در کشور حاکم شده است ... چرا باید عده ای خود را عین قانون می دانند و قانون را زیر پا می گذارند . (3499525) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۰۷:۴۳:۰۱
اقای نادران عزیز، شما چرا؟ مگر روحانی از همان اول نمی گفت رکود تورمی؟ (3499793) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۳:۰۴
آقای توکلی چرا جلوی تخلف وزیر راه و شهرسازی در خرید هواپیما از پولهای بلوکه شده را نمی گیرید ؟؟ مگر قرار نبود با آزادسازی قیمتهای سفرهای هوایی ، شرکتهای هواپیمایی نسبت به نوسازی سیستم هوایی خود اقدام کنند ؟؟ پس چرا هزینه را مردم می پردازند؟"؟ (3500141) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۲:۰۰:۰۰
سلام در رکود دولت می خواهد مالیات را افزایش دهد و مثل اروپا مالیات بگیرد ولی مثل افغانستان خرج کند من مالیاتم را درست پرداخت کردم ولی برای بیماریم تا حال سی میلیون زیر میزی به پزشکان دادهام و صد میلیون خرج دوا ودرمان کردم من سرطان کبد دارم و هیچ کس نیست از من که سی سال کارمند دولت بودهام و بیست وپنج سال است بعد از بازنشستگی با مدرک لیسانس کار ازاد می کنم حمایت کند بیمه اتیه سازان تکمیلی هم دردی را دوا نمی کند و ادم سالم را مریض می کند چه برسد من بیمار را در اخرین لحظه های عمرم برای من فرصتا نمانده شاید برای ایندگان و فرزندانمان تصمیم درستی بگیرید خدایا هیچ کس را محتاج دیگری نکن و ما را به پزشکان محترم محتاج نفرما هر چند وزیر محترم کار های خوبی کرده ولی خیلی فاصله تا نتیجه داریم سه نسل بعد از ما همین شرایط بهتر را ببینند (3500277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۴:۳۸:۳۵
آقای توکلی نماینده محترم و حق گو در خصوص خیلی از موارد نگرانی های بجایی دارند و این نگرانی ها را با شجاعت و با صدای رسا بیان می کند. ولی از ایشان انتظار می رود که همین نگرانی را در خصوص آزادی و دمکراسی و رعایت حق الناس در انتخابات داشته باشند که متاسفانه تابحال ایشان تحرک لازم را در این خصوص نداشته اند. ایشان اولین انتخاب من در انتخابات قبل بوده اند و برای ایشان آرزوی توفیق دارم. (3500757) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۲۱:۳۱:۴۷
از نمایندگان محترم تقضا داریم به بند 8 تبصره 24 برنامه ششم توسعه رای منفی دهند تا باز نشسته های سال 95 متضرر نگردند همکار بنده امسال باز نشسته شده حقوق بازنشستگی اش 2،100،000 تومان است من با همان مدرک اگه این بند تصویب بشه 1،600،000 تمان باز نشستگی خواهم گرفت واین یعنی بی عدالتی آشکار (3501824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۲۱:۳۹:۳۴
سلام قرادداد گازی کرسنت واقعا خیانت است میبایستی به اشد مجازات نفرات درگیر این قراداد را برخورد کرد (3501834) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.