نظر منتشر شده
۱۰۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 177813
دکتر سعید معیدفر در گفتگو با الف:
نابه سامانی های سیاسی و اقتصادی عامل افزایش جرائم هستند
بخش اجتماعی الف، 19 بهمن 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۷
یک جامعه شناس علت افزایش آمار جرائم طی یک سال گذشته را ناشی از نوعی ناهنجاری در جامعه تعریف کرد و گفت : خشونت و بزهکاری سازمان‌یافته مربوط به اقشار برخوردار جامعه است که تعدادشان هم زیاد نیست، اما اکنون شرایط به گونه‌اي شده که ۱۰هزارتومان پول نقد در جیب هم مي‌تواند با خطر زورگیری مواجه شود.

«سعید معیدفر» دانشیار سابق گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفتگو با الف گفت: افزایش جرائم و ناهنجاری های اجتماعی طی یک سال اخیر علت های متفاوتی می تواند داشته باشد، نکته ای که حائز اهمیت است این است که چه عواملی زمینه ساز گسترش آسیب ها و ناهنجارهای اجتماعی طی یکسال اخیر شده اند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی که تصور نظم و ثبات در یک جامعه ای تغییر پیدا می کند، این موضوع بر روی شرایط روانی انسان ها نیز تاثیر می گذارد و آنها را وادار به موضع گیری در برابر قانون و مسائل اجتماعی می کند. اکنون جامعه دچار بی‌هنجاری شده است.

این جامعه شناس گفت: مسلماً وقتی شرایط اجتماعی، یک شرایط منسجم و دارای همبستگی باشد و در آن شرایط افراد احساس خوبی از استقرار نظم و امنیت داشته باشند، احتمال خطا کردن پایین می آید. به عبارت دیگر چون شرایط روانی جامعه مثبت است میزان ناهنجاری ها نیز کاهش پیدا می کند. اما وقتی تصور انسان ها از شرایط اجتماعی تغییر می کند و احساس بی هنجاری، بی ثباتی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بکنند باعث بر هم ریختن شرایط روحی و روانی یک جامعه می شود و این مسبب افزایش جرائم در جامعه است.

سعید معید‌فر در مورد علل و عوامل رخداد این آسیب‌ها گفت: وقتی تلقی فرد از جامعه این باشد که هر چیزی حساب و کتاب خود را دارد و اگر بخواهد موفق شوند باید تن به مقررات و قوانین بدهند، اینجا فرد آمادگی تبعیت از نظم اجتماعی را دارد. اما اگر این معیارهای اجتماعی به هم بخورد و فرد بفهمد که با تبعیت از مقررات به جایی نمی رسد و قانون در تمام سطوح رعایت نمی شود باعث ایجاد هرج و مرج می شود.

این جامعه‌شناس تأکید کرد: در یک سال اخیر به دلیل دگرگونی در حوزه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شرایط خاصی بر جامعه حاکم شده است. به نوعی نگرانی اجتماعی و احساس بی نظمی در جامعه نسبت به گذشته بالاتر رفته است. در چنین شرایطی جامعه محیای بی نظمی می شود.

دکتر معید‌فر اشاره کرد: در هرجامعه ای، زمینه وقوع جرم همواره محیا است اما هنگامی که آمارجرائم در یک دوره افزایش پیدا می کند، این ناشی از شرایط نابه سامان سیاسی واقتصادی است. این یک هشدار و آلارم است و به اصطلاح جامعه شناسان جامعه در حال علامت دادن است که وضعیت اجتماع در حال به هم ریختن است. بنابراین باید آمادگی این را داشته باشیم که جرم و جنایت افزایش پیدا بکند.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی تأکید کرد: ممکن است در یک سال گذشته علت این جرائم، مسائل اقتصادی باشد اما به لحاظ جامعه شناسی این بحران اقتصادی نیز خود تابع بحران های اجتماعی و سیاسی است و مشکلات اقتصادی به یک باره به وجود نمی آید. ممکن است وضعیت اقتصادی جامعه زیاد به هم ریخته نباشد اما به دلیل نابه سامانی های اجتماعی و سیاسی، با یک سخنرانی، یک صحبت و حرکت نابخردانه شرایط جامعه زیر و رو می شود.

وی معتقد است: عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی با هم رابطه ای تنگاتنگ دارند و تغییر در یکی، تغیر در دو جزء دیگر را در پی خواهد داشت. ما در یک سال گذشته ناملایمات اقتصادی و سیاسی زیادی داشتیم اما این نابسامانی ها ناشی از مشکلاتی است که پیشتر در زمینه های اقتصادی و اجتماعی به وجود آمده بودند. من در سالهای گذشته با موضوع فروپاشی اجتماع مخالف بودم و همواره می گفتم در شرایط فروپاشی اجتماعی نیستیم چون پتانسیل هایی برای استقرار نظم را داریم.

معید‌فر وضعیت فعلی را نگران‌کننده دانست و افزود: اما این روزها به این نتیجه رسیده ام که بسیاری از این پتانسیل ها در حال تهی شدن است، علائم آن هم بحران های جدی است که در خانواده ایرانی در حال اتفاق است. خانواده ایرانی تنها نهادی است که توانسته است تاکنون در کشاکش بحران های بزرگ جامعه مانند ضربه گیر عمل کند، اما امروزه این فشارها آنقدر سهمگین شده که همانطور که ملاحظه می کنید خانواده هم دچار سختی هایی شده است.

به گفته این استاد دانشگاه، اکنون خانوده ایرانی یکی از کانون های خشونت شده است. آمارهایی که منتشر می شود نشان می دهد که بسیاری از قتل ها در محیط خانه و خانواده در حال وقوع است. درصد بالایی از قتل ها، قتل پدر و مادر، همسران و برداران به طرز فجیع در خانواده انجام می گیرد. اینها حاکی از این است که خانواده ای که تاکنون می توانست به عنوان ضربه گیر عمل کند و جلوی فروپاشی را بگیرد امروز به دلیل تلاطم های اقتصادی و اجتماعی قدرت خود را از دست داده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر بحران معیشتی را که در حال شدت گرفتن است اضافه کنیم، این تکمیل می شود. بنابراین یک علامت بسیار هشدار دهنده ای از روند فروپاشی اجتماعی را مشاهده می کنیم. دیگر علت بروز جرائم، به وضعیت ارزشها و هنجارهای اجتماعی درون جامعه ما بستگی دارد. آنچه یک جامعه را حفظ می کند ارزشهای یک جامعه و اعتمادی که نسبت به آن ارزشها در آن جامعه وجود دارد، است.

وی معتقد است: بر اساس آن ارزشها، هنجارهای اجتماعی و قواعدی که بین آدمها مورد احترام است تنظیم می شود. متاسفانه امروزه در جامعه به دلیل هدف گذاری ناصحیح به جای اینکه احترام زیادی به ارزشهای جامعه داشته باشیم آنها را رها کرده ایم. امروزه انسجامی که در بحث ارزشها که باید بین دولت و مردم وجود داشته باشد، دچار خدشه شده است. یعنی دولت که باید حافظ و کمک کننده ارزشهای موجود اجتماعی باشد عملاً خود را از این حوزه خارج کرده است و به ارزشهای دیگر می پردازد که اولویت کمتری دارند.

این جامعه شناس افزود: اکنون دو دسته ارزشهایی که یکی در متن اجتماعی و دیگری در دولت وجود دارد با هم در تزاحم قرار گرفته اند و همدیگر را طرد می کنند. تقابل میان این دو حوزه ارزشهای دولت و ارزشهای جامعه باعث انشقاق و حذف ارزشهای اجتماعی شده و از طرف دیگر هم دولت به نوعی با لجاجت، روبروی ارزشهای اجتماعی قرار گرفته است. نتیجه این قضیه نیز این است که مانع یک انسجام ارزشی می شود.

رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران گفت: این باعث ایجاد بحران مشروعیت می شود و وقتی که این اتفاق افتاد، خود به خود هنجاری که بر مبنای آن شکل گرفته نیز اعتبار خود را از دست می دهد. در چنین جامعه ای که یک نوع تضادی میان بدنه و سر ایجاد شده، موجب گشته که هم ارزشهای اجتماعی در چالش جدی قرار گیرند و هم هنجاری که مبتنی بر این ارزشها هستند.

معید‌فر در خاتمه افزود: با این اوضاع، نرخ رشد جرائم نیز بیشتر می شود، اگر اکنون کمی کنترل داریم نیز به دلیل وجود نیروهای انتظامی و امنیتی است. امروزه فشاری که بر روی نیروی انتظامی است باعث شده که این نیرو طاقت خود را از دست بدهد. قتل ستار بهشتی یکی از علائم بود، نیرویی که تجت فشار است دیگر نمی تواند ضابطه مند عمل کند.
 
مختار
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۹:۴۶:۵۵
آقایان اصولگرایی که به هر نحو ممکن فقط و فقط این دولت را دیدند و حمایت کردند باید پاسخگوی تمام اتفاقات روی داده و نداده باشید. این دولت محصول شماست . وقتی به سخنان دلسوزانی مانند توکلی ، مطهری و غیره گوش ندادید نتیجه همین است این شما و این هم میدانی که باید وارد شوید و به هزاران سوال جواب دهید. (1124374) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۱۵:۳۴:۴۴
البته قبول دارم که این آقایونی که اسم بردید منصف تر بودند ولی دیگه اینجوری کاملا تطهیرشون نکنید لطفا. (1126731) (alef-10)
 
ایمان
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۹:۴۷:۱۹
همه این مطالب رو میدونن.هم مردم، هم مسئولین...ولی چه فایده! (1124375) (alef-9)
 
Turkey
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۲۹:۴۸
نه آقا چه ربطی داره؟ اصلا مسایل اجتماعی و اقتصادی و اینها مهم نیستند! مشکل این بود که ما با مردم مثل غرب رفتار میکردیم! الان که دزدها رو تو خیابون جلو چشم مردم قطع دست(ید) میکنند دیگه هیچ دزدی وجود نداره! مشکل شما این است که وقتی با مشکلی روبرو میشوید همش دنبال راه حل منطقی هستید! اصلا راه حل منطقی و درست هیچوقت اجازه ی اجرا شدن ندارد! (1125100) (alef-6)
 
فری
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۹:۳۴:۲۹
کارشناس گرامی آقای ... فرمودند علت نابسامانی اقتصادی کم کاری و ....
این کارشناس عزیز توصیه فرمودند که .......
استاد دانشگاه آقای ... در زمینه مشکلات اجتماعی و دلایل آن گفت که ....
نماینده مجلس گفت که دولت بایستی .... کند
امام جمعه .... در زمینه رفع مشکلات مردم گفت که دولت بایستی برنامه هایی را در زمینه اجرا کند
وزیر ... گفت که تعامل دولت و مجلس در رابطه با نابسامانی های اقتصادی و اجتماعی میتواند مهم باشد

این همه تراوشات والای ذهنی از ذهن مسئولین ما مایه مسرت و خوشبختی است
جاهای دیگه پیدا نمیکنین این همه راهکار ها را !!!! (1126337) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۱۶:۳۱:۰۶
در اثر مساعدت پاكترين دولت براي فروش نفت وبالا بردن نرخ ارز براي كمك به افرادي مثل ب- ز اوضاع از اين هم بدتر خواهد شد وجالبتر سكوت دستگاه قضاييه كشور (1126819) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۹:۴۹:۵۲
حرفهاي حقتان را بايد ستود آقاي معيدفر
در ايران كسي دنبال حل مشكلات نيست بيشتر دولت مردان انگشتان اشاره شان به آن سوي مرزهاست، كه بله دشمن آنجاست مواظب باشيد به كشور آسيب نرسد
در حالي كه همين دولتمردان جلو پاي خود را نميبينند كه كشور از درون در حال آب شدن است درد اين مردم از بي كفايتي همين مسؤلاني است كه لياقت عذرخواهي از اين ملت را ندارند و اقتصاد و دين و دنياي يك ملت بزرگ و اصيل را به بهاي لجابازي با اين و ان و با خود، به حراج گذاشته اند. (1124379) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۹:۵۵:۳۵
این حرفها چیه شما چرا از دهان گشاد سورنا می زنید بابا به جای وضع قوانین بگیر و ببند شما ازادسازی سیستم نقد اقتصادی و شفاف سازی مالی بکنید و دست رسانه ها را باز بگذارید مشکلات حل می شود، مگر می شود فردی تا دیروز موتور سوار می شد الان پورشه یعنی سیستم بانکی مالی اقتصادی ما هزار سوراخ سنبه داره، راهش هم سخت نیست نمیخواد فکر کنید همین ایسلند کوچولو موچولو شما غیر از هزینه های خرده اسکناس اب بخوری و پول بگردونی سیستم بانکی میفهمه حق همه هم هست بدونند و همه کارها و گردش مالی هم توسط سیستم کارت بانک انجام میشه تا پول سیاه حذف نشه مشکل کشور حل نمیشه زیرساخت اقتصاد کشور غیر شفافه نه این دولت هر دولت بعدی بیاد همینه، تا دیروز تحریم نبودیم پول نفت می اومد همه بشکن می زدندف الان که پول نفت قطع شده مشکلات رو شده که این هم به نظرم اخرین هشدار و نعمت خداست که به خود بیاییم وگرنه باز همین اشه و همین کاسه، فکر میکنید همین حالا تحریم برداشته بشه همین احمدی نژاد با پول یامفت نفت دوروزه دلار را میاره 1000 تومان و باز همان قصه و همان اش (1124386) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۰۰:۵۲
اقای احمدی نزاد به مصربیشنهاد کمک داده (1124390) (alef-9)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۴:۵۵
پیشنهاد رشوه گناه است! (1125129) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۱۴:۵۴
كي ميخواد به ما كمك كنه ؟؟؟؟!!!!!
خدا ميدونه . (1125165) (alef-10)
 
سهيلا
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۰۹:۵۷
چند وقت پيش اماري در روزنامه همشهري ميخواندم كه قابل توجه بود
نرخ طلاق در كشور رو در دهه 80 بررسي كرده بود وقتي به سال 88 ميرسيديم به ناگاه نمودار اوج ميگرفت نگارنده مقاله سربسته نوشته بود كه بخاطر شرايط جامعه در سال 88 در اين سال نرخ طلاق روند صعودي بخود گرفته است.
بايد بدانيم در دهكده جهاني بافتهاي جامعه مثل يك شبكه در هم تنيده عمل ميكنند و كوچكترين مورد و مسئله اي در يك قسمت جامعه اعم از اقتصادي يا فرهنگي يا سياسي در همه بخشها بسرعت تأثيرگذار است با اين همه صدا و سيما در گزارشلتش بزرگترين عامل تعلل جوانان در امر ازدواج را چشم و هم چشمي خانواده ها و علت اصلي طلاق را نفوذ ماهواره و اينترنت در خانواده ها ميداند!
وقتي صدا و سيما كه به حق بايد دانشگاه عمومي باشد آدرس غلط مي دهد از برخي مسولين كج فهم وكج دست چه انتظاري مي توان داشت؟ (1124395) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۱۶:۰۸
بنده بارها در اين ياداشتها و در مقالات مرتبط گفته ام كه هر چند فاجعه اقتصادي به لطف مسولين بر سر اين مردم نازل شده است!! اما مشكلات فرهنگي و اجتماعي و تضعيف باورهاي ديني چيزي نيست كه با چند برنامه و پروژه حل شود و متاسفانه ما داريم بيشترين و مهلكترين ضربات را از اينجا ميخوريم كه صدايش مدتها بعد درخواهد امد. (1124401) (alef-9)
 
قربانعلی ترابی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۲۷:۵۲
اقای دکتر معیدی فر بنا بر این مقاله می توان نتیجه گیری کرد که
ما پیشرفت کردیم و رکورد زدیم در امسال:
1- اما اکنون شرایط به گونه‌اي شده که ۱۰هزارتومان پول نقد در جیب هم مي‌تواند با خطر زورگیری مواجه شود.
2- شرایط اقتصادی امروز بر شرایط روانی انسان ها نیز تاثیر می گذارد و آنها را وادار به موضع گیری در برابر قانون و مسائل اجتماعی می کند. اکنون جامعه دچار بی‌هنجاری شده است.
3- تغیر شرایط اجتماعی و فشار اقتصادی تغییر می کند و احساس بی هنجاری، بی ثباتی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بکنند باعث بر هم ریختن شرایط روحی و روانی یک جامعه می شود و این مسبب افزایش جرائم در جامعه است.
4- بحران معیشتی را که در حال شدت گرفتن یک علامت بسیار هشدار دهنده ای از روند فروپاشی اجتماعی را مشاهده می کنیم.
5-اکنون فشار اقتصادی سبب تبدیل خانوده ایرانی به یکی از کانون های خشونت شده است.
6- درصد بالایی از قتل ها، قتل پدر و مادر، همسران و برداران به طرز فجیع در خانواده انجام می گیرد
7- علامت بسیار هشدار دهنده ای از روند فروپاشی اجتماعی و اخلاقی
8- و سرانجام بحران مشروعیت و وقتی که این اتفاق افتاد، خود به خود هنجاری که بر مبنای آن شکل گرفته نیز اعتبار خود را از دست می دهد. در چنین جامعه ای که یک نوع تضادی میان بدنه و سر ایجاد شده، موجب گشته که هم ارزشهای اجتماعی در چالش جدی قرار گیرند و هم هنجاری که مبتنی بر این ارزشها هستند.

خوب گفتی اقای دکتر ممنون و تشکر از شما و مدیریت سایت الف
سایت الف امروز با این مقاله ثابت کردی که درد من ایرانی را میدونی
بسیار بسیار متشکرم (1124416) (alef-6)
 
الهام
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۱۸:۰۷:۵۴
ممنون از شما و کارشناس محترم .دقیقن و درست اشاره فرمودید.الان جامعه طوری شده برا کوچکترین چیز هر کسی و هر جایی نظر شخصی خودشو اعمال میکنه و برا هر چیزی که می خوای بدست بیاری باید با طرف مقابلت بحث کنی .فرق نمی کنه اداره باشه نانوایی باشه و .... واقعن ارامش روحی و روانط ازبین رفته .چنتا رو ادم گذشت کنه و بروی خودش نیاره و بحث نکنه.الان دیگه سر همه چیز باید بحث کرد (4548738) (alef-11)
 
مانلی پاکباز
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۳:۱۵
چه جالب،من نمیدونستم و فکر میکردم "دشمن"عامل افزایش جرائم هست. (1124420) (alef-9)
 
میم جان
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۰۰:۵۷:۵۷
اتفاقن منم همین فکر تو ذهنم بود...اینا راس میگن یا ما درست فکر میکردیم آیا؟؟؟ (1125439) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۶:۴۹
مجموعه مدیریت اجرایی چندان به عینیت پذیری و ارتباط پدیده های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آشنایی نداشته و نمی تواند نگاه جامعه شناختی امثال ما را در ریشه یابی مسایل مختلف اجتماعی داشته و راه حل های مناسب ارائه دهد. گاهی با طرح بومی سازی علوم انسانی سعی در فرار از رویارویی واقعی و نقادانه با مسایل اجتماعی جامعه بوده ، گاهی هم این گونه آسیب شناسی ها را نشانه بدبینی عده ای نظریه پرداز می داند.بهر حال بیشتر برنامه ریزان حوزه اجرایی به نظم و انسجام ظاهری و آرایشی اجتماعی قانع شده اند. و بی شک بسیاری شان از کارکردحوزه های علوم اجتماعی برای کاهش فشارهای اجتماعی بی حبرند. (1124428) (alef-9)
 
الهام
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۱۸:۱۶:۵۳
یکی از علل این نابسامانی ها نادیده گرفتن علوم انسانی هست.در اکثر کشور ها هنگام انتخاب رشته علوم انسانی بالاترین نمره را می خواهد ولی در این جا اینطور نیست.و علت دیگر نادیده گرفتن اموزش در دوران ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان است.برا از بین بردن یک جامعه کافیست اموزش نادیده گرفته شود پاسخ وزیر مربوطه به اینکه.علت اینکه چرا به اموزش و پرورش بودجه کمی می دهند و حقوق معلمان پایین است این بود که اموزش و پرورش درامد زا نیست.واقعا مضحک است.پس این همه مهندس و دکتر که اداره جات و کارخانجات و تولید کننده و کسبه و .... که الان برا کشور درامد میارن دانش خودشون رو از کجا کسب کردند خدادای و ذاتی بلد بودند .خب دوران تحصیل اموزش دیدند (4548750) (alef-11)
 
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۸:۳۷
آقای دکتر معیدفر از انسان های شریف و با سواد و مبارز قدیمی است اما انتظار می رفت تحلیل های شان عمیق تر باشد. البته محظورات ایشان قابل درک است. مثلا باید پرسید چرا ایشان اینقدر زود خود را از گروه جامعه شناسی که دکتر کچویان همه کاره آن بود بازنشسته کردند؟ (1124433) (alef-9)
 
یک دانشجو
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۲:۴۵:۵۹
سلام دوست عزیز
احتمالا شما خودتون هم دانشجو هستید . من افتخار شاگردی دکتر معیدفر رو دارم و دقیقا زمانی که ایشان بازنشسته شدند با ایشان کار می کردم به نظرم هر انسان شرافتمندی در شرایطی قرار بگیرد که ایشان بودند خود را بازنشسته می کند چون رقبای ایشان در حد و اندازه درگیر شدن هم نبودند. (1125302) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۱:۵۶:۰۱
بنده خدا!! تو مگه فضولی که این اقا چرا خودش رو بازنشست کرده. مطلب رو بچسب نه نویسنده رو (1126242) (alef-10)
 
علی
Canada
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۴۵:۰۸
دسته گل مجلس و دولت اصولگراست دیگه ! (1124440) (alef-9)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۰:۴۷:۳۱
حرف مفت زدن خیلی راحتتر از کار اجرایی است؟؟؟؟؟ (1124446) (alef-9)
 
یک دوست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۲:۱۱:۴۰
دوست عزیز یک جامعه شناس مسایل موجود را تحلیل می کنه دیگه کار اجرای که نمی تونه انجام بده بعدم این یک اظهار نظر روزنامه ای است نه یک مقاله علمی-پژوهشی،که شما بهش میگن حرف مفت....از بس به این حرف امثال شما به این اظهار نظر های عالمان اجتماعی گفتین حرف مفت که این شدیم................. (1125280) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۱:۲۹:۵۳
هرکاری با نظر و ایده ابتدایی شروع میشود (1125571) (alef-4)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۱۱:۲۱:۳۳
کسیکه مسئولیتی را میپذیرد باید بدون بهانه جویی وظیفه اش را انجام دهد و مشکلات حوزه مدیریتی خود را مرتفع سازد و در صورت قصور بازخواست شود. وگرنه چه نیازی به مسئول؟! (1126436) (alef-10)
 
مثی
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۰۴:۵۰
خدا رو شکر همه دارن به یک نتیجه می رسند اما افسوس که ... (1124462) (alef-9)
 
1201
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۰۵:۰۱
شايد شما علائم "بحرانهاي جدي" رو تو خونواده ها مشاهده كرده باشين
شايد شما خشونت رو تو خونواده ها ديده باشين
شليد شما به فروپاشي جامعه معتقد باشين
شايد شما ناملايمات سياسي و اقتصادي رو ديده باشين
......
اما اگه اخبار 20:30 رو ببيني كه چطور آقاي مراتي هر شب يه گزارش جانانه از يه استان پخش ميكنه كه مردم تو جشنهاي سالگرد انقلاب شركت كردن و خونواده ها در كنارهم شادي ميكنن همه باورهات رنگ مي بازه!!!!!!!!!!!!!!!!
استان به استان همشو ميخواد بره
گزارشات مرات پرس!!
ديشب تو زاهدان بود گفت بذارين دشمنا ببينن مردم چه قد تو سالگرد انقلابشون شادن!!!!!!!! (1124463) (alef-6)
 
امید
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۱۴:۰۳
عزیزم نابسامانی درسته نه نا به سامانی (1124475) (alef-9)
 
مرتضی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۳۶:۰۵
هرکس که در این شرایط اقتصادی پول های این مملکت را تا خوب شدن اوضاع اقتصادی به سایر کشور ها بدهد خائن محسوب می شود.
پیشنهاد اعطای وام احمدی نژاد به مصر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۳۰
رئیس جمهور ایران در سفر به مصر از آمادگی ایران برای کمک به اقتصاد بحران زده مصر و اعطای وام به این کشور خبر داد.
سرویس: اقتصادی تاریخ ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ ساعت ۱۲:۳۱ شناسه خبر: ۱۳۹۱۱۱۱۸۰۰۰۱۴۶
احمدی نژاد

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در جریان سفر محمود احمدی نژاد به مصر، ایران با وجود تحریم ها علیه خود پیشنهاد کرد برای کمک به اقتصاد بحران زده مصر به این کشور وام بدهد. (1124493) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۰۹:۴۷
احمدي نژاد
اگه راس ميگي يه وام 5/2 ميليوني ازدواج هم به من جوون ايراني بده تا بتونم در آستانه 34 سالگي زن بگيرم !!!!!!!
مطمئن باش جاي دوري نميره !!!!!!!! (1125157) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۴۲:۴۳
چرا سال 85 كه بدون مجوز مجلس كمك 270 ميليون دلاري به بوليوي كرد نگفتيد خائنه؟! البته مجلس هم چندان مخالفتي نكرد! غير از كواكبيان بيچاره و شجاع پوريان و چند تا نماينده اصلاح طلب ديگه . كسي دم نزد. سالهاست كه منافع ملي ما به خطر افتاده منابع ملي كه مال 75 ميليون ايرانيه حراج مي شه و كسي صداش در نمي آيد چون اصولگراها . دولت و مجلس و .. را بين خودشون تقسيم كردند و با همديگه خوش مي گذرونند و از اين خوان رنگارنگ بهره ها برده اند و هر مخالفي رو هم با يك انگي بر سر جايش نشانده اند و خانه نشين كرده اند. (1125616) (alef-6)
 
همشهری
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۳۸:۵۴
وقتی کودکی با بغض میگه من اصلا اسباب بازی ندارم . وقتی نو جوونی 12 ساله میگه تا به حال پیتزا و ساندویچ نخوردم . وقتی پدری خواسته های کوچیک فرزنداش رو نمیتونه براورده کنه . ایا از این جامعه میتوان توقع پایین بودن رشد جرایم رو داشت اقایون سیاستمدار خواهشا و لطفا در رفتارتون تامل بیشتری بفرمایید (1124496) (alef-9)
 
بهزاد
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۰۱:۵۹:۱۰
خدایا , هیچ مردی راشرمنده زن و بچه اش نکن . (1125471) (alef-10)
 
آذري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۹:۱۸:۱۰
الهي آمين (1126322) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۴۰:۱۰
سازمان حمایت از مصرف کننده= عامل جرم در جامعه (1124499) (alef-9)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۱:۴۰:۲۲
هر جا سازمانی برای مبارزه با فساد ایجاد شده، خودش غرق در فساد و رشوه گیری شد.

مبارزه با فساد، سازمان نمیخواد. برابری همه افراد در برابر قانون رو میخواد. همین

البته خیلی هم ساده نیست چون رانت خواری در این کشور نهادینه شده (1125253) (alef-6)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۱۱:۲۵:۳۵
از زمانی که این سازمان حمایت بی دریغ خود را از خودروسازان طماع ( که به افزایش قیمتهای جدید نیز معترضند!) اعمال کرده، نامش به سازمان حمایت تغییر یافته! (1126445) (alef-10)
 
زی زی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۵۱:۵۴
حالا خوبه یکی پیدا شد که اینو قبول کنه... بگذریم از خیلیاااااااااااااا... (1124512) (alef-9)
 
علي
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۵۵:۲۵
هرموقع فرزندانم از اينده شغلي خود احساس ناامني مي كردند پا درمياني مي كردم و مي گفتم بابا نگران نباشيد خودم در صورتي كه لازم باشد برايتان مثلا يك مغازه كوچك باز مي كنم و بي كار نمي مانيد و با اين حرفها كمي ارام مي شدند
ولي با اتفاقات اخير عملا با كاهش ارزش ريال توان مالي به قدري كاهش پيدا كرد كه ديگر نمي توانم اين پا درمياني را داشته باشم هنوز تا حالا نديده بودم واكنش به اين شديدي داشته باشند اشك يكي را ديدم بر گونه هايش سرازير شده هرچند خواست پنهان كند ولي نتوانست .... (1124517) (alef-9)
 
محمد حشمتی نیا
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۱:۵۷:۴۷
به نام خدا
ضمن احترام به نظرات دکتر معبد فر تاکید بر نکات ذبل نباید فراموش شود .
1- به نظر بنده مشکلی بسیار مهم که نادیده گرفته می شود موضوع نظریه پردازی فلسفی است . از آنجائیکه پاسخ به چرا ها های مهم اغلب در فلسفه مورد بحث قرار می گیرد نگاهی به فلسفه حاکمیت می تواند بسیار راهگشا باشد .
یعنی ما بررسی کنیم که هدف از سیستم حاکمیت یا نظام چیست ،اگر هدف آماده کردن جامعه برای ظهور است یک سری نتایج دارد اگر هدف اداره جامعه بر اساس دین است یک سری نتایج دارد و اگر هدف رفاه مادی و معنوی انسان است و حکومت تنها نقش یک هماهنگ کننده معقول را دارد یک نتایج خاص را دارد .
بنده اعتقاد دارم که مشکل اساسی ما ابهامی است که در نگاه فلسفی به حاکمیت داریم .
پاسخی دقیق و صریح به این وضوعات می تواند نتایج خوبی را در پی داشته باشد . مثلا چرا جرم خیزی ؟
یک سری علل نزدیک داریم که این علل نزدیک زایده وضعیت فعلی هساند و باید برای رهیابی به یک پاسخ دقیق آنقدر عقبه علتهای نزدیک مورد بررسی قرار گیرد که به علت های اصلی برسیم .
دکتر در یک پاراگراف به آخر ،تقریبا به همین علت اشاره دارند . که البته به نظر من این هم خود یک علت دارد . و بررسی آن علت نیاز مبرم به مبحثی فلسفی دارد .
به هر تقدیر به نظر من در جامعه ما رفتار صادقانه و بینشی عریان از هر نوع تظاهر بسیار کم رنگ و در جکم عدم است .
مسئولین محترم باید بینشی صادقانه نسبت به فلسفه حاکمیت ،دلیل حاکمیت،و نتایج این نوع حاکمیت داشته باشند .
وبه صورت صادقانه از تمام دانشمندان دعوتی فرگیر نمایند تا فکری اساسی به صورت جمعی داشته باشند .
نه اینکه نگاه مشورتی همان خواسته مقمات باشد که این امر مشکل اساسی و تاریخی مابوده است . (1124524) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۰۲:۲۸
پس طبق فرمایشات اقای محمد حشمتی نیا: انانی که در اداره ها تا خرخره می خورند . و با داشتن منزل شخصی و کرایه دادن آن می روند در خانه سازمانی زندگی می کنند و باز در انتهای اتوبان شهید همت برای انها خانه درست می کنند
در حالیکه همکاران آنها که 20 سال سابقه کار دارند و محروم از همه چیز شده اند و بخاطر این بی عدالتی ها و مشکلات زندگی فرزند خود را از دست می دهند طبق فرمایش شما به بهانه ظهور
اگر هدف آماده کردن جامعه برای ظهور است
دارند به بقیه ظلم می کنند
برای ظهور مبارک حضرت قائم(ع) دارند این کار ها را می کنند. عجب تحلیلی
امام زمان(ع) گردن کسانی را بزند که خود تمام ثروت های جامعه را در اختیار دارند
و بقیه را رنج و عذاب دهند تا امام زمان ظهور کند تحلیل جالبی است
اما یادت باش ائمه معصومین ع فرمایشان دیگری هم دارند.
اگر بوی غذا و کبابت به خانه همسایت برسد و در حالیکه میدانی همسایه ات در رنج و عذاب است مسلمان نیستی (1125149) (alef-6)
 
محمدی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۱۸:۱۷

متاسفانه امروز به دو مسئله مواجه هستیم ا- مسئله فشار از درون بر مردم 2- فشار از جانب کشور های غربی. این تعابیر که جنابعالی گفتید من فکر می کنم مسله بادکردن بر یک بادکنک است . بادکنک اقتصادی و معیشتی مردم دیگر دارد پر می شود. یکی از این اقایان محترم که سردار روز های جنگ بود می گوید : اقتصاد مقاومتی یا مقاومت اقتصادی . شما به کارگری که ماهی 400 هزار تومان حقوق می گیرد ایا می گوید که شیر خشک برای بچه اش نخرد. به نظر من اقتصاد مقاومتی یا همان مقاومت اقتصادی در برهه کنونی امروز دیگر محلی از اعراب ندارد. داشتن سابقه سیاسی الزاماٌ به معنای خوب عمل کردن نیست. من از بین این مردم کارمندان و معلمان بازنشسته و صاحب تجربه ای را می شناسم که اگر کار های بزرگ بدست انها سپرده شود می توانند به نحو احسن در پست راست جمهوری باشند.
در بعد سیاست خارجی هم باید یک دگرگونی صورت بگیرد، دگرگونی ارتباط با سایر ملل مد نظر قرار گیرد.
متاسفانه امروز در بعد تحریم ها خارجی فشار فوق العاده فراینده است و مسئولین علی رغم کتمان گذشته مسئله این روزها به این مسئله اذعان دارند.
مسئله نفت در برابر غذا دیر یا زود این حباب تحمل اقتصادی مردم را منفجر خواهد کرد.
متاسفانه همین امروز شاهد افزایش قیمت های خودرو از طرف شرکت های داخلی بودیم که این افزایش 70 درصدی را یک فشار فزاینده ای را بر جامعه تحمیل می کند.
و فردا روز افزایش قیمت های سوخت و بنزین
امروزه سبوی اقتصادی مردم دارد با فشار 25000 اتمسفر بصورت آنی پر می شود و همین روزها است که این سبوی زیر این همه باد اضافی چنان صدایی بدهد که گوش فلک را کر کند. (1125173) (alef-6)
 
تماشاچی
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۳:۲۰:۲۰
امروزه پول درجامعه ما تنها ارزش ومعیار ارزشهااست .پولهای باداورده که درپی رانتها

وبی نظمی اقتصادی نصیب عده ای شده نگاه توام باحسرت دیگر احاد جامعه رابه

دنبال دارد ارزشهای اخلاقی ومعنوی سیرنزولی ودیدگاه یک شبه ره صدساله طی

کردن رو به فزونی است .وقتی صاحبان ثروت ازراه دلالی وواسطه گری نوسانات

نرخ ارزوطلا واخیرا مافیای خودرو هر لحظه برثروت خودمی افزایندافرادمحروم وکم درامد

بادیدن خودروهای لوکس وزندگی های انچنانی باخود چه خواهندگفت اموزه های

دینی واعتقادات مذهبی عاملی بازدارنده به شمار می رفت لیکن با تضعیف این

عوامل ونبودن چشم اندازواطمینان ازارامش روانی اقتصاد در جامعه روندافزایش

جرائم اجتناب ناپذیر خواهد بود . (1124640) (alef-9)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۴۷:۰۴
يكي بگه اين محصولي اين ثروتش رو از كجا اورده؟ خاوري چرا فرار كرد؟ م ج چرا به دادگاه فرا خوانده نمي شه؟ بالاترين درآمدهاي نفتي تاريخ اين مملكت كجا رفت و كجاها خرج شد كه سودي به اقتصاد و مردم نبخشيد؟ چه كساني در اين مملكت خودروهاي لوكس مازراتي و .. سوار مي شوند در حاليكه خيليها در نان شبشان هم مشكل دارند؟ و خيلي سوالات ديگه. (1125626) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۳:۲۰:۲۶
مسلما ایجاد شرایط قابل قبول اقتصادی و اجتماعی برای یک فرد ،توسط حاکمیت امری بسیار دشوار و مستلزم زمان و هزینه بسیار است البته اگر اراده ای برای این کار وجود داشته باشد .بنابراین آنها ساده ترین راه را برگزیده اند یعنی برخورد آنهم خشن ترین نوعش. بعبارتی بازدارندگی را برهر عامل دیگری ترجیح می دهند. جان کلام النصر بالرعب. (1124641) (alef-9)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۴۸:۲۷
چرا بايد قاتل چند جوان در كهريزك نه تنها دادگاهي نشه بلكه پست رسمي در اين مملكت بگيره؟! آيا اين با عدالت اسلامي سازگاره؟ چرا بايد يك روز هم زنداني نشه و به واسطه شخصي كه از اقوامشه يك روز هم در زندان نمونه؟ آيا اين عدالته؟ عدالت بايد فقط در مورد انسانهاي عادي و ضعيف اجرا بشه؟ (1125627) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۳:۲۲:۲۰
خیلی سیاه نمایی شده (1124646) (alef-9)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۷:۳۸
پس منتظر باش تا بزودی شاهدش باشی! (1125134) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۴۹:۳۲
واقعيات عريان جامعه امروز ماست سياه نمايي نيست ..7 ساله كه هر چي دلسوزان و كارشناسان و منتقدين دلسوز هشدار مي هند مي گفتيد سياه نماييه و تخريب دولت خدمتگزار تا اينكه امروز به اين روزهاي تيره و تار رسيديم. (1125628) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۵:۲۲:۳۸
از کرامات شیخ ما این است سرکه را خورد و گفت ... (1124810) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۱۶:۵۸:۴۴
عزیزم سرکه نیست! شیره را خورد و گفت شیرین است! (1126854) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۶:۰۳:۴۳
ایشان باید کمی بی پرده سخن میگفت . وقتی که یک فرد نیازمند می بیند که رئیس جمهورش که وی نیز جمهور ان کشور هست ؛ می گوید که من قسمتهای قابل پخش نواری را پخش میکنم که برادر رئیس مجلس تبانی میکرد با رئیسی که من بر سرکار گذارده ام و بعد نوار محاکمات 3000 میلیاردی را از تلویزیون تماشا میکند و شگرد آنها را ، ناحودآگاه میل به جرم و هنجار شکنی در فرد تقویت میشود . حتی اگر پتانسیل ارتکاب جرم هم نداشته باشد ؛ با دیدن اینگونه مسائل این میل و پتانسیل در فرد بوجود میاید . پس مقصر اصلی عاملین ایجاد این پتانسیل هستند چون بجای ترغیب و تبلیغ اخلاقیات ؛ به تبلیغ بی اخلاقی می پردازند ؛ کجای دنیا دیده شده که رئیس جمهور کشوری نواری پخش کند که مراحل ساخت و پاخت .... که آنهم بطور غیر قانونی و بقول رئیس مجلس مافیاگونه ضبط شده است . (1124876) (alef-9)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۶:۲۲:۴۰
مقاله جالبی بود این یک هشدار است که وقوع یک زلزله اجتماعی را پیش بینی می کند من از آقای دکتر تقاضا میکنم راه حلی برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد کنند .
آیا به نظر شما با کشتن چند نفر در ملا عام جهت ترساندن بقیه مثمر ثمر است یا به خشونت دامن میزند و آن را نهادینه میکند؟ (1124898) (alef-9)
 
ابراهیم
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۶:۴۳:۲۶
"جرم جامعه، کیفر زندانی"

مهمترین مسئله در رابطه با موضوع زندان و زندانیان، شناسایی و تحلیل عوامل جرم خیزی جامعه و همچنین کشف فرمول و طراحی استراتژی جامع و موثر برای جرم و زندان زدایی است.

"جرم جامعه" منظور همه اشکالات سیستم اداری و مدیریتی و همه عقب ماندگی ها و معضلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که بر "زندگی و کار شهروندان" اثر مخرب می گذارد؛ و بطور خواسته و ناخواسته افراد جامعه را در شرایط تضاد منافع، ظلم و محرومیت، اختلاف و درگیری، قانون شکنی و جرم و جنایت نسبت به یکدیگر قرار می دهد.

اگر بپذیریم "جامعه مادر شهروندان" و "شهروندان تربیت یافتگان جامعه " هستند. به نسبتی که جامعه سامان یافته و آرمانی باشد. به همان نسبت "شهروندانی مسئول" و "مشکلات کمتری" در جامعه خواهیم داشت.

آیت الله شاهرودی (رییس سابق قوه قضاییه) در سال 87 : در جامعه 70 میلیونی ایران هر سال حدود 8 تا 9 میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی می شود، خاطر نشان کرد: این در حالی است که کشوری مانند هند با حدود یک میلیارد جمعیت سالانه چهار میلیون پرونده دارد.

وی وجود 8 میلیون پرونده قضایی در یک کشور 70 میلیونی را "نشانه یک آسیب اجتماعی و بیماری" دانست.

هاشمی شاهرودی با بیان این که در ایران به ازای هر 9 نفر یک پرونده حقوقی، مدنی خاص، جرم، کیفری و تخلف وجود دارد، افزود: اگر پرونده های تعزیرات، دیوان عدالت اداری و اصناف را در نظر بگیریم این تعداد به 20 میلیون پرونده می رسد.

وی تصریح کرد: چرا باید در یک کشور 70 میلیونی این همه اختلاف و تخلف و تقلب در اموال، املاک، اوقاف، بانک، بیمه، قاچاق و شهرداری ها، ادارات و حقوق افراد صورت بگیرد.

رییس قوه قضاییه گفت: اگر بهترین قوانین تصویب و ساختارها نیز ایجاد شود و سرمایه گذاری های سنگین صورت بگیرد و حتی با گسترش ستادهایی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز، مجازات ها را تشدید کنیم نمی توان مسائل را کم کرد.

لازم به ذکر است طبق گزارش حجت السلام پورمحمدی(رییس سازمان بازرسی کل کشور) تعداد پرونده های قضایی در سال 90 به بیش از 13 میلیون پرونده افزایش یافته است.

"جرم جامعه، کیفر زندانی" نگاهی تحلیلی به پشت صحنه جرم خیزی جامعه دارد. این نگاه به دنبال رفع مسئولیت از مجرمان نیست. اما "مسئولیت اصلی و موثر" را به عهده مدیران جامعه می داند که نتیجه عملکردشان "جامعه نابسامانی" است، که ظالمان (مجرمان)جامعه، در بسیاری موارد، در اثر محرومیت از حقوق فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به شکل های مختلف خود از جمله مظلومین (مورد ظلم واقع شده) جامعه محسوب می شوند.

مثال 1: بخشی از فرزندان طلاق و خانواده های معتاد که از نعمت خانواده سالم و حقوق مادی و معنوی محروم و مظلوم واقع شده اند. و طی سالیان طولانی تحت فشارهای خانوادگی و اجتماعی قرار دارند؛ و سیستم جامعه هم خلاء و نقص در خانواده آنان را پر و اصلاح نمی کند، وقتی در صد بالایی از آنان در بزرگسالی گرفتار شبکه های جرم و جنایت می شوند. و توسط قانون مجازات می شوند،

"در حقیقت این افراد 2 بار بخاطر "جرم و کوتاهی های جامعه" مجازات می شوند"

مثال 2 : یک فعال اقتصادی، یک جوان خلاق و کارآفرین که با "توصیه بزرگان جامعه با هدف رشد و پیشرفت جامعه وارد عرصه مجاهدت اقتصادی می شود"، وقتی در سیستم نابسامان اقتصادی از حمایت های مالی بانکها"(حقوق مادی شهروندی)" و دریافت تسهیلات بی بهره می ماند. در شرایطی که دلالها و قدرتمندان با زد و بند وام های میلیاردی می گیرند. مجبور می شود در جریان ریسک های تحمیلی در نابسامانی ها و رکود اقتصادی گرفتار چک های برگشتی، بدهکاری و زندانی شود.

"در حقیقت کیفر جرم جامعه نابسامان را تحمل می کند"

مثال 3 : وقتی در جامعه نابسامان اقتصادی، بیکاری، فقر و تورم، عدم فرهنگ سازی های اجتماعی و... سیستم و امکان "ازدواج به موقع و موفق" وجود ندارد؛ و جوانان از حقوق "اشتغال و ازدواج و خانواده موفق" به ناحق محروم می شوند. و تحت فشارهای سنگین روحی و جسمی و ناامیدی از حمایت و برنامه های اصلاحی جامعه، آلوده کارهای خلاف و اعتیاد و... می شوند، و توسط قانون کور و یک بعدی مجازات می شوند.

" در حقیقت جور جرم مدیران جامعه را تحمل می کنند که پناه سنگر قدرت مصون از پاسخگویی و مجازات هستند"

"جرم خیزی جامعه ریشه در عقب ماندگی های گذشته، بی برنامگی، بدعملی و کم کاری مدیران جامعه دارد." عدم تربیت و فرهنگ سازی در زمینه های مختلف، نبود بسترهای سالم و کامل فعالیت اقتصادی، اجتماعی، بروکراسی اداری، مفاسد سیاسی اقتصادی، رانت و ویژه خواری، بی توجهی به حقوق شهروندی و...بخشی از عواملی هستند که باعث "بی اعتمادی و بی اعتقادی" بین مردم و مسئولین می شوند. و شهروندان "ناامید از دریافت حقوق مشروع خود از طریق رفتار قانونی"، در تقابل و تضاد منافع موجود در "جامعه بی سروسامان" ، برای حفظ حقوق پایمال شده خود، گلادیاتور وار (بی توجه به قانون و حقوق دیگران) برای بقا منافع خود مرتکب جرم و جنایت می شوند.

مهمترین مسئله در رابطه با موضوع جرم و زندان زدایی از جامعه، شناسایی و تحلیل عوامل جرم خیزی جامعه و همچنین کشف فرمول و طراحی استراتژی جامع و موثر برای آن است.

"فرمول و استراتژی جامع و موثری" که توانایی ایجاد "ظرفیت ها و شرایط مهندسی و نوسازی(سالم سازی)" همه بخش های جامعه را بطور "همزمان و یکپارچه" داشته باشد. و بتواند با "تامین و تضمین" منافع همه بخش ها و گروه های سازنده جامعه، مشارکت و نظارت موثر 75 میلیونی را اجرایی نماید. (1124927) (alef-9)
 
ابراهیم
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۶:۰۴:۳۰
ایده یی برای کشف فرمول و طراحی استراتژی راه نجات


اصلاحات اصولی و منجی گرایانه

همه ادیان الهی و خصوصاً شیعه معتقدند. روزی منجی خواهد آمد؛ و جهان پر از عدل و داد خواهد شد. فقر. تبعیض و فساد از بین خواهد رفت.



سئوال مهمی که مطرح این است :



با ظهور حضرت مهدی (عج) چه تغییر و تحولی واقع می‌شود. که فقر و فساد و تبعیضی که در تار و پود جامعه جهانی امروز رسوخ و نهادینه و به تحمیل و توجیه و عادت تبدیل شده است. به یکباره یا در مدت کوتاهی دچار چنین تحول شگرفی می‌شود. که چنین جهان بحران زده ایی به جهانی پر از عدل و داد. پر از نعمت و فراوانی تبدیل می‌شود، قتل و غارت و جنگ‌ها کاهش پیدا می‌کنند. رذالت‌های اخلاقی که در مسیر همگیر شدن قرار دارند، به شدت کاهش یا از بین می‌روند و...

برای این تحول جهانی دو فرضیه متصور است :



1- تحول سخت افزاری : شتاب گرفتن روند توسعه، افزایش رحمت‌ها و نعمت‌های الهی، مسلط شدن انسان به علوم و فنون و گسترش علم و دانش بیشتر، استخراج معادن و بهره وری از منابع و ...

2- تحول نرم افزاری : بازنگری اعتقادی و تحول در بینش‌ها و نگرش‌ها، اثبات حقیقت‌ها با منطق‌های جهانی، آموزش و تربیت کامل‌تر. تغییر و تحول در فرمول‌ها و برنامه‌های اداره جوامع. تعیین و تقسیم منافع، ترویج گرایش به خوبی‌ها و تضمین منافع مشروع، اضمحلال زمینه‌ها و دلایل بدی‌ها و خودخواهی‌ها، و...



بنظر می‌رسد منشاء اصلی تحول در دوران حاکمیت منجی تحول نرم افزاری در تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی باشد. که بطور طبیعی فطرت گرایش به خوبی‌ و حق خواهی‌ها. طرد بدی‌ و بی عدالتی‌ها را در انسان‌ها بیدار و به سمت تحقق عینی بنی آدم اعضای یکدیگرند خواهد برد؛ و با اثبات حقانیت‌ها. کشف و اجرای فرمول‌های جامع و مؤثرتر. بطور طبیعی فعالیت‌ها منجر به تحول سخت افزاری و توسعه و تعالی جوامع و گسترش و حاکمیت حق و عدالت خواهد شد.



تحول نرم افزاری (طرح معادله‌های مشکلات، کشف فرمول‌ها و طراحی برنامه‌ها و استراتژی‌های جامع و موثر) با هزینه کم و در مدت کوتاه‌تری نسبت به تحول سخت افزاری قابل انجام است، در حالی که تحول سخت افزاری با وجود اشکالات اساسی در نرم افزارهای جامعه با موانع و بن بستهای بسیاری مواجه خواهد شد؛ و آزادی عملی که برای تحول نرم افزاری وجود دارد را نخواهد داشت؛ و بخاطر نقص در نرم افزارهای جوامع ملی و جهانی تضادها و تناقض در اصول زندگی بشر، تعیین حقوق و تکلیف‌ها، سهم منابع و منافع منشاء همه رقابت‌های منفی، تقابل و درگیری و جنگ‌های پایان ناپذیر و اتلاف عمر و سرمایه‌ها؛ و فرصت‌های تعالی و توسعه جامعه بشری خواهد بود.



اسلام نیز بر اساس تمرکز بر فطرت انسان‌ها و تحول نرم افزاری گسترش، عالم گیر و ماندگار شده است؛ و همه مکاتب و جوامعی که از تحول اصولی و نرم افزاری عاجز بوده‌اند، نیست و نابود شده‌اند و خواهند شد.



مدعیان منجی گرایی و منتظران ظهور معمار آخر زمان در این شرایط بحران زده چه وظایفی دارند؟ آیا بهترین کار پیروی و عمل به روش‌ها و عمل به صراط مستقیم مدیریت منجی گرایانه برای کشف فرمول‌ها و تحول نرم افزاری در همه موضوعات زندگی فردی و اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نیست؟

متأسفانه جامعه امروز ایران، جامعه سازمان یافته ایی نیست؛ و با کم توجهی به سازماندهی و تحول نرم افزاری بیشتر برنامه‌ها و مدیریت‌ها بدنبال تحول سخت افزاری جدای از تحول نرم افزاری که اتفاقاً سخت‌تر و پرهزینه‌تر است می‌روند، به گفتگو و تفاهم و روشن شدن حقایق توجه نشان نمی‌دهند، بدنبال طراحی معادله‌ها، کشف فرمول‌ها و استراتژی‌های جامع و موثر نیستند، بسیاری مدیریت را در سیاست بازی و زرنگی. پنهان کاری و دور زدن یکدیگر و مشکلات خلاصه کرده‌اند. تفکری بخشی، فصلی، صنفی و سطحی نگرانه دارند، توسعه‌های یک بعدی و جزیره ایی را دنبال می‌کنند؛ و ناچارند بخاطر عدم امکان سازماندهی و بهره وری. توسعه و تعالی جامعه را بصورت مرحله ایی، طولانی مدت، و عدم همراهی و انسجام کامل. با اتلاف منابع کلان ملی دنبال کنند. در حالی که برای هر کاری صراط مستقیمی وجود دارد. که اتفاقاً متناسب با حقوق و شرایط عادلانه اکثریت غالب جامعه است. که می‌تواند تحولی در حد معجزه بوجود آورد. چرا که بالاترین رضایتمندی. بهره وری و درآمدهای ملی. کمترین معضلات و هزینه‌ها را بهمراه خواهد داشت؛ و مگر ایده آل مدیریت اقتصادی. اجتماعی. سیاسی و فرهنگی غیر از این شرایط است؟



باید برای تحقق تعالی و توسعه ملی، نجات جهان از دست تهدیدات انسان‌های نادان و ظالم، فقر، فساد و تبعیض، بنا بر اعتقاد منجی گرایانه اسلامی. بدنبال اصلاحات اصولی و منجی گرایانه باشیم؛ و برای چنین اصلاحات بنیانی باید بدنبال تحول نرم افزاری و طرح معادله‌های مسائل و مشکلات، کشف فرمول‌ها، و طراحی برنامه‌ها و استراتژی‌های جامع و موثر اقدام کنیم.

....................................................................

اصلاحات اصولی و منجی گرایانه می تواند زمینه همگرایی و تفاهم و همکاری را بین تفکرات مختلف سیاسی درون جامعه ایران را ایجاد کند. بسیاری از تضا و اختلافات سیاسی ریشه در نواقص و ناکارآمدی ها، و محروم ماندن شهروندان از حقوق مشروع مادی و معنوی دارد. در صورت اتخاد فرمول و طراحی استراتژی اصلاحات اصولی و منجی گرایانه، و مشخص شن مسیر پر برکت رو به آینده. کارآمدی و گسترش و توسعه نعمت ها، اختلاف و تضادها که غالبا ریشه در ناتوانی در رفع سوء تفاهم ها دارد برطرف می شود. و در آنصورت وحدت کلمه واقعی با بلوغ فکری و سیاسی بوجود می آید. والا تضاد و جنگ در میدان جهل و بدفکری ها حاصلی جز زیان همگانی نخواهد داشت.
...............................................................

ایده "اصلاحات اصولی و منجی گرایانه" یک نگاه یک بعدی و شعاری و گروهی و متعصبانه به مدیریت جامعه نیست. این ایده تلفیق محسنات تفکرات مختلف عقلی و اعتقادی، واقع نگری و آرمانگرایانه، با هدف جلب مشارکت خوبیها و مشترکات حداکثری گروههای مختلف جامعه ایران و جهانی در سیستم و جامعه و فرهنگ سازی است.
................................................................

ایده "اصلاحات اصولی و منجی گرایانه" تاکید و ترکیب اصلاحات و اصولگرایی، با میزان و ملات تفکر منجی گرایانه (عج) (فکر و عمل برتر) است. صراط مستقیمی که اصلاحات و اصولگرایی را از زوائد آنها خلاص، و آنها را به روش ها و اهداف مشترک نزدیک کند. (1126270) (alef-6)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۲:۲۶:۴۲
عمو این نظره یا مقاله؟! (1137061) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۲:۳۵
من وقتي ميبينم كه مسئولين درخواست رشوه ميكنند ( زنده باد نوار صوتي ) اونموقع منم به هوس ميوفتم كه كلاه برداري كنم . (1124950) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۵:۳۷
دمت گرم ......
درود بر نوار صوتي و دوربين مخفي . (1125131) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۳:۴۱
پيگيري نوار صوتي به كجا انجاميد ؟ (1124955) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۷:۴۰
اين به اون در !!!!!!!!!
( كهريزك به نوار صوتي ) (1125135) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۲۰:۱۵
مگه « پيگيري » شروع شده ؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1125178) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۵:۲۰
باید قوانینی وضع نمود تا مسولان مفسدی که در نظام رخنه کرده اند مانند ان دو زورگیر سریعا بالای چوبه دار بروند شاید بخشی از فساد کم شود (1124957) (alef-9)
 
منتظر اجراي عدالت
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۶:۵۵
پيگيري « نــــــــــــــــــــــــــوار صوتِِِــــــــــــــــــــــــي »‌‌ حق مسلم ماست . (1124961) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۴:۳۴
مبارزه با رشوه خوار ؛ حق مسلم ماست . (1125127) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۹:۳۰
پيگيري مفاسد سياسي و اقتصادي را بايد از دانه درشت ها آغاز نمود . (1124965) (alef-9)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۵۴:۱۳
در قضيه فساد عظيم مالي هم آقاي محمد جهرمي و خاوري و معاون بانك مركزي و وزير اقتصاد و ... مصونيت دارند و عناصر درجه سه و چهار و ... محاكمه مي شوند و به عنوان متهم اصلي به مردم معرفي مي شوند! مثل قضيه اختلاس 123 ميليارد توماني بانك صادرات در دهه 70. با اين اوصاف مردم هم اعتمادشان به قوه قضاييه كمتر مي شود انگيزه كار در ايرانيان كاهش مي يابد و راههاي رسيدن به ثروت از طريق دلال بازي و كارهاي خلاف قانون اقتصادي افزايش مي يابد. (1125636) (alef-6)
 
جزئي از مردم
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۱۱:۵۰
دادگاه رسيدگي به نوار صوتي كي برگزار ميشود ؟؟؟!!!!
لطفا" دادگاه علني باشه .
مشتاقانه منتظر رسيدگي به اين پرونده هستيم . (1124969) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۱:۲۳
وقت گل ني . (1125120) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۱:۴۴
شايد وقتي ديگر (1125124) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۲:۵۰
كهريزك كه 3 سال طول كشيد ! به نظرم اين 30 سال طول بكشه !!!!! (1125125) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۱۳:۳۵
فقر اقتصادي ؛ ريشه همه مفاسد و جرائم است . (1124971) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۰:۵۵
كه متاسفانه فقر اقتصادي گريبان ما را گرفته است . (1125118) (alef-10)
 
بهزاد
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۰۲:۰۳:۵۹
ثروتی را انباشته ندیدم , مگر حق ضعیفی پایمال شده باشد (1125475) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۱۴:۵۹
مرديم از گشنگي . (1124972) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۰:۰۸
مگه برنج هندي كيلويي 4500 تومن رو ازت گرفتن ؟؟؟!!!
بخور تا سير شي !!! (1125116) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۱۶:۵۷
من اگه رئيس بودم هيچگاه درخواست رشوه نميكردم . (1124975) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۵۰:۴۶
من اگه رئيس بودم رشوه ميگرفتم منتها وسط بيابون :-) تا كسي ازم فيلم نگيره . (1125139) (alef-4)
 
مجتبي
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۷:۳۰:۱۰
به خاطر همين رييس نيستي !!! (1126279) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۱۷:۵۵
اين نوار صوتي ، عجب چيز خوبيه . (1124976) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۷:۲۹:۳۲
کاش مسئولین تاثیر گذار دراستانه دهه فجر به کارنامه خود مراجعه کنند و ببینند باتوجه به تعدا د جرائم جنائی وناهنجاری های اجتماعی وبد اخلاقی هافعلا در مقایسه با سال 57 چند برابر شده است ونسبت به عملکرد خود بیندیشند ودر اعمال وکردار خود تجدید نظر کنند واز همه مهمتر به کار نامه خود در روز جزا فکر کنند واندوهناک باشندونگران عذاب الهی در ان روز باشند (1124989) (alef-6)
 
آذرخش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۳۲:۲۸
مصیبت هایی به سرمان خواهد آمد که نه می شنا ختیم ونه تصور می کردیم ولی می تواند اتفاق بیفتد حالا در خوابیم . (1125102) (alef-6)
 
ستار
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۱۹:۳۲:۳۷
صدا و سیما هم با مظلوم نمایی به این مفاسد دامن میزند (1125103) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۱۷:۳۳
آقای توکلی
سازمان حمایت برای چیست
خودرو در سایت124.ir از آزاد گرانتر شده ! شما بعنوان نماینده چه کار دارید می کنید مثلا ؟ (1125168) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۰:۲۰:۰۷
تقصیر دشمنه (1125177) (alef-10)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۱:۲۳:۴۵
یک سوال دارم : آیا روزی میرسد افرادی که با استفاده از قدرت میلیاردی از جیب ملت بالا میکشند را مثل زورگیرها و آفتابه دزدها در ملاعام اعدام کنند ؟ اگر چنین روزی رسید مردم به اجرای عدالت امیدوار میشوند و خیلی از مسایل به دنبال آن حل خواهد شد ولی تا وقتی احساس شود قانون فقط برای ضعفا صریح است در کماکان بر همین پاشنه خواهد چرخید . (1125235) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۰۹:۳۵:۴۸
چه حرف شیرنی زدی من با 20 سال سابقه کار هزاران بار گلویم را پاره کرده ام و گفتم به کسی که خانه شخصی دارد خانه سازمانی چرا داه اید و چرا اسم آنها را در پروژه های باقری اسم نویس می کنید و وام مسکن هم می دهید. . چرا به بعضی که سوابق بیشتری دارند محروم از همه چیز هستند اما کو گوش شنوا. عزیزم این مورد مربوط به ما بود که گفتم (1127467) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۲۱:۳۶:۵۷
وقتي متن مقاله و نظرات هموطنان گرامي رو ميخونم ، نميدونم چرا وضعيت افغانستان به نظرم مياد و دلشوره ميگيرم. اگر بپذيريم كه در تمامي مباحث ، "مديريت" حرف اول و آخر را ميزنه ، پس اين جامعه نميتونه مدير تربيت كنه و وضعيت كنوني نتيجه مديريت غير علمي " مديران مسلط" است. (1125248) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۰۳:۱۴:۵۷
متاسفانه مقامات بصورت مستقیم و غیر مستقیم در عملکرد ،در صحبت و رفتار ضعیف بوده اند وباعث اینهمه مشکلات در کشور شده اند از جمله موضوع بد اخلاقی که استاد محترم اشاره داشته اند. (1125494) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۰۹:۳۵:۰۴
در عالم سیاست اگر رقیب شیرین بزند سیاستمدار چای بدون قند می خورد از خوشحالی حالا این دولت و مجلس انقدر سیاست زده شدند که حرفهای قشنگ و ظاهری فقط به خاطر اسلام و به قول اقای ازغدی موید باشید الفاظ دهن پر کن و نان اور دیگر یادشان رفته و اسلام و مذهب و همه چیز را فدای درگیری و انتقام گیری از همدیگر کردند اگر انقلاب مورد تایید ائمه ع و امام زمان عج است که مردم جانشان را برایش خواهند داد وگرنه این انقلاب سریع تر از انچه ادم فکرش را بکند از بین خواهد رفت هواپیمایی جنگی امریکایی صد متری ایرانیها در خلیج فارس شیرجه می زد ایرانیها با دست ادای ارپی جی در می اوردند تا به وی بفهمانند ما نمی ترسیم و با دست خالی و اگر اسلحه لیزری بود چه بهتر دنیایتان را نابود می کنیم ترس در ایرانی معنی دارد وقتی ایمان به هدف الهی داشته باشد یک معامله بزرگ است با خدا مثل زمان جنگ (1125544) (alef-6)
 
بنده خدا
Greece
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۰۱:۲۳
حدا وکیلی با این استاد دانشگاه !!!! در فضا زندگی می کند و یا وافعا برای مخالفت از هر دری بدون واگاوی اجتماعی و راست آزمائی ؛ یک کلام گفته و به قول مادر بزرگ مرحوممان با یم دگمه پیدا شده می خواهد برای این ملت کت درست کند !!!!
آقای معید فر ناهنجاری های اقتصادی همیشه در جوامع پاشنه آشیل ناهنچاریهای احتماعی ؛ فرهنگی و سیاسی می باشد . لذا شما بدون توجه به اینکه عده ای صاحب سرمایه و البته مخالف دولت و در نهایت رهبر عزیز و نظام راه افتاده با ماموریت ایجاد مشکل در معیشت مردم , با دستور از آن سوی مرزها می خواهند جامعه و مردم را در سردر گمی و در نهایت مخالفت با نظام در بیاورند !
متاسفانه با سناریوی چند روز پیش در مجلس به جای دزد ؛ افشا کننده دستگیر و نشان داد که کجلس هم سفت محکم بر این ماموریت پافشاری و علی رغم توصبه رهبری ماموریت حاشیه اخلال در خدمات رسانی دولت به ملت را دارد !
حالا شما فکر می کنید این مدیریتی که مجلس با راس امور بودند خود مدعیست تا جلوی هر کار دولت را گرفته و النهایه دولت را فشل نشان دهد ! عافبتش به جز دعوا در مجلس است !!!
لطفا با کسفت استادی , رانت خبری درست نکنید و بدانید به قول رهبر عزیز ما مردم بهترین جریان شناسی ها را در دنیا داشته و داریم و همیشه از خواس اعم از مجلس و دولت و سایر قوا در دفاع از نظام جلوتر بوده و هستیم ...
دست آخر به عرض می رسانیم ما مردم تمام نفشه ها و ترفندهای داخلی و حارجی را در 22 بهمن و انتخابات ریاست جمهوری با یم یا حسین دیگر در قفای رهبری , نقش بر آب نموده و بار دیگر نشان خواهیم داد که تا ولایت فقیه هست شما و دنیا هیچ غلطی نمی توانید بکنید .... (1125583) (alef-6)
 
کاوه اهنگر
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۳:۰۵:۱۱
بنده خدای عزیز تا حالا شده برای خرید ی جفت کفش شرمنده زن جوانت بشی و اون با کفش پاره وخجاالت زده کنارت راه بره تازه دوتایتون هم کار کنید فشار اقتصادی باعث افزایش جرایم میشود (1142224) (alef-7)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۲:۲۹:۰۸
من نمي دونم از اين روسهاي كثيف و پليد و گرگ صفت . چه سودي به ايران رسيده كه مسوولان كشور بر خلاف منافع ملي چسبيدند به اين روسهاي خائن ؟ صدها سال پيش . سرزمينهايمان را از ايران جدا كرده اند. قراردادهاي ننگين تركمنچاي و ... . سركوب نهضت جنگل ... . به يغما بردن منابع ملي مان. در عصر جديد و ده سال اخير هم به تعويق انداختن 10 ساله نيروگاه بوشهر. ندادن سامانه دفاعي اس 300 . موافقت با 4 قطعنامه شوراي امنيت ضد ايران. ...
حالا هم باز شايد به ظاهر ژست حمايت از ايران مي گيرند تا كلي باج بگيرند و ثروت ملت ايران رو به يغما ببرند و تحريمها كلي به نفعشون شده . هم از ايران مي برند هم از آمريكا امتيازاتي مي گيرند و با قطعنامه ها موافقت مي كنند.
اين وسط فقط ملت ايران هستند كه ضرر كرده اند و ارزش پول ملي شان به يك سوم رسيده . برادر من سه ساله كه استخدام رسمي آموزش و پرورش شده. با حقوق 650 هزار تومان در سال. نزديك 30 سالشه. مادر و خواهرم چند جا رفتند براش چند تا دختر ديدند اما اون حتي وحشت داره كه بره خونه دختر. مي گه به فرض هم كه بپسندم و ازدواج كنم با اين حقوق و گروني سرسام آور چه كنم؟! يه قلم يخچال فقط بالاي 2 ميليونه تازه ارزونترينش! (1125602) (alef-6)
 
mehdi
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۴:۱۰:۳۴
همه اش تقصیر میر حسین و کروبیه!!!!!!!! (1125695) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۰ ۱۵:۴۲:۴۹
اين درد دل مردم را مسئولان بايد بشنوند وخودرا اصلاح كنند واين اتمام حجتي است كه با ادامه اين روشهاي اداره كشور آخرت خودرا به دنيايشان فروخته اند وهيچ عذري از انان در روز جزامسموع نخواهد بود (1125765) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۰۹:۳۷:۱۶
آنها اگر واقعا معتقد به آخرت بودند الان چنین روزگاری نداشتیم . (1127468) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۸:۲۴:۳۱
آیا مسوولان ایران این وضعیت فلاکت بار را متوجه نیستند؟ مملکت به کجا دارد می رود؟ این چه نوع اداره کردن اقتصاد مملکت است؟ به چه کسی باید گفت و شکایت کرد؟ وای از سال آینده؟ هر سال یاید گفت دریغ از سال قبل؟ واقا که این نوع اداره کردن دست خوش دارد و باید الگوی جهان گردد! (1126302) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۰۹:۳۸:۵۷
به این میگن مدیریت جهانی که آقای احمدی نژاد می خواهد کل دنیا را اداره کند. ایشان برای کل دنیا بر نامه دارد . (1127469) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۱۰:۰۳:۴۵
با این برنامه های آقای احمدی نژاد روزی می رسد که مردم می ایند آشغال های مرفعین بی درد از خدا بی خبر را برای پیدا کردن یک تکه نان جستجو می کنند (1127478) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۱۰:۱۰:۳۲
آقای دکتر معیدی فر فکر می کنید با این کارهای آقای احمدی نژاد ما به اون افق چشم انداز 20 ساله نظام می گفتند در سال 1405 ال می شود و بل می شود و ایرانی پیشرفته و آباد برسیم ؟ (1127485) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۲ ۱۰:۱۵:۳۱
احمدی نژاد نمودار پیشرفت کشور را سیخکی نزول داد و در مقابل نمودار پس رفت کشور را سیخکی صعود داد.
یک سیلی هم زد تو گوش سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و گفت اصولا ما سازمان برنامه ریزی و مدیریت نمی خواهیم و گفت در این خصوص جهادی تصمیم می گیریم (1127487) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۸:۳۲:۲۷
دیروز جمعه برای خرید کیک تولد دخترم به یک قنادی دور از منزل و البته معروف رفتیم .
کیک را سفارش دادیم و نام دخترم را بر آن نوشتند ... مقداری وسایل دیگر هم سفارش دادیم که وقت ما و شیرینی فروش را گرفت .
موقع حساب کردن . کارت بانک اقتصاد نوین را که دیروز به اندازه ی کافی به آن پول واریز کرده بودم را به طرف دادم ... و با نهایت تعجب موجودی صفر بود ... بماند که چقدر خجالت کشیدم و خدا را شکر پول نقد همراه همسرم بود و حساب کردیم ... امروز به بانک زنگ زدم می گویند بابت پشتیبان از حساب شما کسر شده ... بدون اینکه در این زمینه کوچکترین اطلاعی داده باشند .
قبلا قرار بود بابت پشتیبان مبلغ 100000 تومان همیشه در حساب بماند
به تازگی این مبلغ را 500000 فرموده اند .
براستی چرا این همه قانونهای خلق الساعه در مملکت ما بدون در نظر گرفتن حقوق و آبروی افراد اجرا می شود ؟!
تا کی باید تاوان ایرانی بودنمان را پس بدهیم . (1126305) (alef-6)
 
بنده
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۰۹:۱۳:۳۲
نمیدونم چی بگم دکتر که ..... (1126319) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۱ ۲۲:۰۷:۰۵
لیست دهک ها که در سال آینده آقای احمدی نژاد در آن باز نگری خواهند فرمود و به مجلس محترم ارائه خواهند کرد. این لیست از دهک های زیر تشکیل شده است.
1- دهک اول : بی خوانمانان
2- دهک دوم: کارتون خواب ها
3- دهک سوم: مساکین و مفلسین
4- دهک چهارم: متکدیان
4- دهک پنجم : بهزیستی ها
5- دهک ششم : کمیته امدادی ها
6- دهک هفتم : طبقه متوسط بودند که ایشان آنها را در طبقه های قبلی جا دادند.
7- دهک هشتم : مرفعین بی درد و تلیاردر ها
8- دهک نهم: آقا زاده ها (1127176) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.