توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223910
آنچه که باید مدیران دولت تدبیر انجام دهند
بخش تعاملی الف - عبدالسلام معروفي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۶
چند سالی است عادت کرده ایم بنویسیم و بگوییم سالی که گذشت سال سخت و پر از سنگلاخی برای کشور و استان بوده است و البته چیزی به گزاف نگفته ایم؛ چرا که هر سال که می گذرد هم زندگی و هم شرایط برای مدیریت و زندگی کردن سخت می شود، هر چند این سختی فقط مختص استان ما، ایران ما، قاره ما نیست ؛ چه بسا همه دنیا و جهان در یک دوران سختی بسر می برند؛ حال این سختی برای برخی ها مثل کشوری نوپا مثل ایران عزیز کمی سخت و برای بسیاری دیگر سخت تر و برخی هم سهل و آسان تر است.

به هرحال سال ۹۲ شمسی با همه خوبی ها و بدی هایش به اتمام رسید و در حالی سال ۹۳ را آغاز می کنیم و استارت ثیت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه ها زده شده که امسال به مراتب در شرایط سخت تر بایستی گذران عمر کنیم و البته مدیران و متصدیان امر مدیریت کرده و اوضاع را آرام بخشند.

البته به اذعان نگارنده بدترین مشکل در کشورما در حال حاضر در کنار فشار تحریم ها، جنجال های داخلی و فضای غبارآلود و مسمومی است که توسط عده ای از رهبران فکری و سیاسی برای عده ای دیگر بخصوص دولت پدیدار می شود و از بس کشور را با بحران روبرو می سازیم که کم از فشار تحریم نیست که در چند سال اخیر به نام های مختلف انحرافی، افراطی، جبهه مخالف و غیره نام گرفته است.

هر سال رهبری فرزانه به دلایل مختلف و به تبع شرایط موجود ٰ، فرامین را در قالب نامگذاری سال و یا دستورات و ابلاغیه هایی صادر می فرمایند همه این ها بهانه ای برای پیشرفت و اعتلای کشور و عبور از موانع متعددی است که توسط اجانب خارجی و بی شک اخلال گران ومفسدان داخلی پدید می آید ، می باشند.

حال این شرایط برای آذربایجان غربی هم بسیار سخت می آید؛ از یک طرف متاثر از شرایط کشور و مشکلات داخلی و خارجی سیر می کند، از سوی دیگر با معضلات داخلی درگیر است. اصلی ترین فعالیت مدیران استانی احیاء و حفظ دریاچه نیلگون ارومیه و زیست بوم آذربایجان غربی است؛ هر چند استان با ۱۷ هزار میلیارد ریال بدهی عمرانی و صدها پروژه قد و نیم قد دست و پنجه نرم می کند ولی برخی از مشکلات دیگر در حوزه های زیرساختی از جمله راه آهن و راه بعنوان شریان اصلی تردد در این استان هنوز نوپا است، بطوری که با مشکلات عدیده ای در این بخش سر درگم هستیم.

بعد از تغییر دولت در سال ۹۲ و جابجایی مدیریت ارشد دنبال تغییرات اساسی در بدنه اجرایی استان خواهیم بود، هر چند حدود ۹ ماه ازفعالیت دولت تدبیر درکشور و ۵ ماه دراستان می گذرد ولی تغییر محسوسی در بدنه اجرایی و سیستم مدیریتی شاهد نبودیم، بطوری که از بیش از ۱۰۰ دستگاه و نهاد درکمتر از ۳۰ مورد آن تغییرات مدیریتی و ستادی صورت گرفته و با این روند شاهد تغییرات گسترده در سال ۹۳ خواهیم بود.

هر چند مدیریت جدید ارشد استان شیخ الرئیس استان و شیخ الشیوخ استانداران دنبال قلع و قمع در استان و تغییرات چکشی نیست و با آرامش روان این کاروان را هدایت می کند ولی چه بسا پیش بینی می شود در سال آتی اکثر این تغییرات و درخواست اصلی مردم مبنی بر تغییر به سرانجام برسد و مدیران آتی در این شرایط بحرانی و سخت با یک مدیریت مدبرانه و کارآمد و بقول آقای سعادت مدیریت بدون پول در راستای تقویت شاخصه های اقتصادی و حوزه اشتغال و سرمایه گذاری و اجتماعی و فرهنگی باشید. و وی که با شعار اقتصادی به استان باز گشته بایستی مدیران آینده دولت تدبیر وامید با آسیب شناسی اوضاع پیش رو و تدوین یک برنامه مناسب کاری برای چند سال عمر باقی مانده دولت و حل مشکلات استانی بدون هدر رفت وقت گام بردارند و براساس مزیت های منطقه ای در حوزه تجارت مرزی، کشاورزی و دامپروری و صنایع تبدیلی و مرزهای مشترک و بلا صاحب، نیروی جوان و ماهر و فشار بر سیستم کارشناسی اداری و سازمانی و حل بیکاری استان و فعال سازی واحدهای تولید و حوزه اشتغال و…. بتوانیم مسیر پر از سنگلاخ را هموارتر کرده و فارغ از گرایشات سیاسی و جناحی و بدون پرداختن به حاشیه ها و جو سازی ها کمک کنیم تا استان به جایگاه واقعی خود دست یابد.

و اولویت های توسعه ای منطقه ای که شامل احیای دریاچه ارومیه و توسعه بخش کشاورزی و حوزه تجارت خارجی در مرزها و فعال سازی بازارچه های مرزی و جذب سرمایه گذاری ،اتمام پروژه های زیر ساختی راه آهن و راه ، ایجاد صنایع های تک و اشتغال زایی بر محوریت خود اشتغالی و مشاغل خانگی و… بتوانیم آینده نوید بخشی را برای فرزندان این سرزمین بوجود آوریم…
 
کلمات کلیدی : عبدالسلام معروفي