نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 163719
ایجاد انگیزه، حلقه مفقوده رفتار اجتماعی در ایران
علیرضا بازارگان*، 21 مرداد 91
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۳۸
امروزه رعایت کردن مقررات اجتماعی و حقوق مدنی دیگران یکی از اصول زندگی در کشورهای پیشرفته ی دنیا است. به عنوان مثال در کشورهای اروپای غربی، ایستادن در صف آن قدر عادی است که برای بسیاری از مردم نایستادن در صف مطلبی عجیب به نظر می رسد. در کشورهای پیشرفته ی شرقی مانند ژاپن و کره ی جنوبی هم وضعیت به همین شکل است. رعایت کردن مقررات اجتماعی و اصول مدنی راهکاری برای پیشبرد نظم اجتماعی و توزیع هر چه بهتر امکانات در میان مردم است. وقتی شهروندی حقوق دیگران را رعایت می کند، می تواند خیالش راحت باشد که دیگران هم حقوق او را رعایت خواهند کرد؛ و این، چرخه ی سازنده و مفیدی خواهد بود که تسریع کارها، فراغ بال، و آسودگی خاطر را برای همگی به ارمغان خواهد آورد.

متاسفانه در ایران، هنوز این نوع اصول جامعه ی مدنی به خوبی جا نیفتاده است و دیده می شود که شهروندان  بعضا هیچ احترامی به حقوق دیگران نمی گذارند. در این حالت آشفته امکان دارد یک یا دو نفر کارشان زودتر راه بیفتد ولی کل مجموعه دچار مشکل شده و منجر به تنش عصبی و اضطراب جمعی می شود. به عنوان مثال دیده می شود که در رانندگی هیچ احترامی برای ایستادن در صف وجود ندارد که رانندگان سعی دارند از هر گوشه و کنار از دیگران "جلو" بزنند. حتی اگر این جلو زدن مستلزم رانندگی در خلاف جهت باشد و یا مجبور باشند در آخرین لحظه از منتهی الیه چپ به منتهی الیه راست بیایند و سر ماشین را دزدانه وارد یک روزنه ی خروجی اتوبان کنند.

چند روز پیش برای انجام کارهای اداری به وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران رفتم و متاسفانه در آن جا نیز این وضع نابسامان را کمابیش مشاهده کردم. متاسفانه مراجعین بخشی که به آن سر زدم –که اغلب دانشجویان تحصیلات تکمیلی بودند- بعضی از اصول اولیه ی جامعه ی مدنی را رعایت نمی کردند. از همه واضح تر، ایستادن در صف بود. شاید ازدحام مراجعه کنندگان موجب این گونه رفتار ناشایست باشد. شاید هم لزوم بالا و پایین رفتن در طبقات اداره و سوال و پاسخ های نصفه و نیمه ی کارکنان موجب این آشفتگی باشد. شاید هم ترکیبی از همه اینها. ولی دلیلش هر چه که باشد، در جای جای جامعه این گونه رفتارهای غیر متمدنانه متداولا مشاهده می شود.

توقع می رفت که حداقل مکانی مانند وزارت علوم که مملو از افراد تحصیل کرده است، با دیگر مکان های جامعه فرق چشمگیری کند. چرا که همین دانشجویان و دانش آموختگان هستند که فردا قرار است مسئولین کشور شده و یا در صنایع و دانشگاه های ما مشغول به کار شوند. این ها -به نوعی- قرار است فرهنگ سازان آینده ی ما شوند. پس چگونه از عده ای که خود اصول مدنی را رعایت نمی کنند می توان توقع داشت که الگوهای خوبی برای جامعه باشند؟

پس از وزارت علوم، به اداره ی گذرنامه رفتم آنجا مشاهده ای کردم که گفتنی است. در این اداره برای نظم بخشیدن به مراجعین، مانند بعضی از بانک ها شماره داده می شد و توقع می رفت که افراد طبق این شماره ها به باجه مراجعه کنند. ولی حتی با وجود شماره ها هم دیده می شد که مردم از تلاشهای گوناگون برای "جلو" زدن و رعایت نکردن حقوق دیگران دریغ نمی کردند. بسیاری از اوقات با بهانه ای مانند "من فقط یک سوال دارم" ده ها نفر را جا گذاشته و احساس "زرنگی" می کردند.  

تکان دهنده ترین مشاهده ی روز برای بنده این بود که خانمی میانسال با یک ظاهر آنچنانی وارد سالن شد و صاف بدون این که اصلا توجه کند که نوبت بنده است و بنده مدتی است در صف ایستاده ام تا به باجه رسیده ام، از کنار دست، نیمی از بدن خود را به جلوی باجه کشید. بنده متحیر مانده بودم که دارد چه می کند. بعد گفت: "بنده ایرانی ام ولی به دلیل زندگی در خارج از کشور پاسپورتم را از ایران نگرفته ام. می شود فلان کار را برای من بکنید..." الی آخر! و به همین سادگی آن همه آدم هایی که در صف ایستاده بودند را بیکار فرض کرده و کار خودش را راه انداخت.
نکته ی ناراحت کننده این است که بسیاری از همین افراد وقتی به خارج از کشور می روند، اصول مدنی را بسیار بهتر رعایت می کنند. همین فردی که در ایران در صف نمی ایستد و حقوق دیگران را پایمال می کند، وقتی به اروپا می رود این مسائل را بیشتر ملاحظه می کند. همین افرادی که در ایران صف را یک مساله ی بی اهمیت فرض می کنند، به خوبی می دانند که رفتار صحیح اجتماعی چیست. دقت بفرمایید که مشکل ما این نیست که مردم "یاد نگرفته اند" ایستادن در صف کار صحیحی است. مشکل ما این نیست که مردم "نمی دانند" باید حقوق همدیگر را رعایت کنند. مشکل این نیست که مردم ما "نمی فهمند" که قوانین راهنمایی و رانندگی چیست. همه ی این آموزه ها را می دانند. ولی ظاهرا میان دانستن و عمل کردن به این مساله فاصله ی زیادی است. مشکل جدی ما این است که افراد در خودشان انگیزه و رغبتی برای رعایت کردن این مسائل در کشور ندارند.

امروزه در بعضی از مکان های ایران اگر کسی صف را رعایت کند، کلاهش پس معرکه است و کارش راه نخواهد افتاد. به همین دلیل شاید انگیزه ی رعایت حقوق مدنی دیگران را از دست خواهد داد و احساس خواهد کرد که "مجبور" است این گونه غیر متمدنانه رفتار کند. اگر به تعداد کافی از مردم این مسائل را رعایت کنند، لاجرم نظم برقرار خواهد شد. ولی در این شرایط با یک گل بهار نمی شود و روز از نو روزی از نو.

حال شاید سوال کلیدی این باشد: چگونه می توان در یک ملتی که در تئوری درست و غلط مدنی را از هم تشخیص می دهند ولی انگیزه ای برای رعایت آن ندارند، رغبت ایجاد کرد تا مسائل مدنی را در کشور خودشان رعایت کنند؟
 
*دانشجوی دکتری مهندسی و فعال فرهنگی
 
بنده خداوند یگانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۱۵:۱۴
یه سئوال دارم :
آخه بی انگیزگی چرا ؟
وقتی این همه به تلاش اندک ما در این جامعه بها میدهند
وقتی تخصص اندک کسب شده ما را هم به بازی میگیرند
وقتی با این رشد آهسته تورم از پس موارد اقتصادی زندگی به سادگی برمیایم
وقتی در شادترین کشور جهان هستیم
وقتی پلیس این کشور مایه امنیت هستش و نه مایه ترس
وقتی امنیت در نصف شب و در همه جای کشور وجود داره
وقتی مسئولان هم پای مردم هستند
وقتی هر نظری میدیم بررسی میشه
وقتی افرای یک شبه نمیان راه بیست سال خاک خوردنتو برن
وقتی رانت وجود نداره
وقتی با اختلاس برخورد واقعی میشه
وقتی پارتی بازی وجود نداره
وقتی...........
پس چرا بی انگیزه باشیم ؟
اما یک نکته:
ما منتظر موعود خداوند هستیم تا تقاصمان را از شما بگیرد
اللهم عجل لولیک الفرج
صلوات (908520) (moderator22)
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۱:۵۷:۵۶
دوست عزیز سلام
قبول کنیم در حال گذر ازکشور جهان سوم هستیم و نیاز به زمان دارد
همانطوری یکی ازسیاست مداران به حاشیه راند شده گفت عیب امروز کشور ما، در زمینه ساختار این است
یک: دموکراسی را آورده ایم اما ابزار دموکراسی را وارد نکرده ایم. .
دو: قاعده بازی را بلد نیستیم (908770) (moderator16)
 
م. مردم
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۳:۱۱:۰۵
این بی انگیزگی و منفی نگری شدید شما، بنده رو یاد داستان "جزیره سبز و گاو همیشه نگران" مولوی انداخت.
مولوی نفس انسان(بخونید فرهنگ سرمایه داری) رو به گاوی تشبیه میکنه که در دشت پر از رزق و روزی، از صبح تا شب میخوره و چاق و زفت میشه، ولی شب که میشه از شدت نگرانی در مورد روزی فردا، دوباره لاغر میشه و چنانکه قبلا هم عرض کردم، سالها "این داستان تکرار میشود ....":

یک جزیره سبز هست اندر جهان
اندر او گاوی ست تنها، خوش‌دهان
جمله صحرا را چرد او تا به شب
تا شود زفت و عظیم و منتجب
شب ز اندیشه که فردا چه خورم
گردد او چون تار مو لاغر ز غم!

چون بر آید صبح، گردد سبز، دشت
تا میان رشته، قصیل سبز و کشت
اندر افتد گاو با جوع البقر
تا به شب آن را چرد او سر به سر
باز زفت و فربه و لمتر شود
آن تنش از پیّ و قوت پر شود

باز شب اندر تب افتد از خزع
تا شود لاغر ز خوف منتجع (خوف منتجع=ترس گرسنگی)
که چه خواهم خورد فردا وقت خور؟
سال ها این است کار آن بقر

هیچ نندیشد که چندین سال من
می خورم زین سبزه زار و این چمن
هیچ روزی کم نیامد روزی ام
چیست این ترس و غم و دلسوزی ام؟

باز چون شب می شود، آن گاو زفت
می شود لاغر که آوَه، رزق رفت!
نفس، آن گاو است و آن دشت این جهان
کاو همی لاغر شود از خوف نان

احتمالا تا مدتی (حداقل 2 ماه) در خدمت دوستان نخواهم بود و از دست بنده راحتید (جدیه و تصمیم خودمه نه کاربران سایت الف. مگراینکه حضورم واجب عینی بشه! امیدوارم کسی به جای حقیر نظر نده و فحش نخوره. اگر اومدم، حتما قبلش یادداشت سیاسی یا اجتماعی مناسبی در الف خواهم داشت).

قصد بنده عمدتا:
1- افزایش روحیه پذیرش وحدت عمل در عین تکثر نظر و آزادی بیان
2- تقویت فرهنگ مباحثه در خودم و دوستان
3- بیان و دفاع از نظرات و طرز فکر اقشاری که در الف و وب حضور کمتری دارن (ولو مخالف نظر و طرز فکر بنده باشه)
4- تبیین بیطرفانه و نقد عالمانه و "بدون حب و بغضِ" "محتوا"ی گفتار و عملکرد مسئولین
5- و اندکی دفاع از دولت در مقابل جنجالهای رسانه ای جریانهای قدرت بود که متاسفانه حقیقت انکارناپذیریه و گرچه مشکلات اقتصادی زیادی داشتیم و داریم، لکن ایجاد روحیه نگرانی و ترس و تحریص و منفی نگری، عمدتا ناشی از القائات این جریانات با هدف هدایت دولتها در راستای خواست ها و اهدافشونه.

درهرحال بدی یا جسارتی دیدید حلال کنید.
شب عفو است ومحتاج دعایم
زعمق دل دعایی کن برایم
اگر امشب به معبودت رسیدی
خدا را در میان اشک دیدی
کمی هم نزد او یادی ز ما کن
کمی هم جای ما او را صدا کن
بگو یا رب فلانی رو سیاه است
دودستش خالی و غرق گناه است
بگو یارب تویی دریای جوشان
در این شب، رحمتت بر وی بنوشان (908890) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۳:۳۹:۵۰
سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند (908933) (moderator16)
 
منتظر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۹:۵۰
یکی از عوامل بی نظمی پاداشی است که جامعه به بی نظمی میدهد.
وقتی کسی بد رانندگی می کند، منطقا همه کنار میکشند تا آدم ناآرام رد شود. اما اگر پلیس به موقع وی را جریمه یا متوقف کند، این رفتار پرخطر ادامه نخواهد داشت.

در مثال توی صف زدن هم همینگونه است. فقط پلیسش خود مردم داخل صف هستند. اگر مثل این دوستمان مردم منتظر ظهور امام زمان روحی فداه باشند تا بیاید تقاصشان را از آنها که توی صف زده اند بگیرند و خودشان علیه آن فرد اقدام نکنند (یعنی منفعل باشند، به تعبیری قاعد باشند بجای مجاهد)، روز بروز بر تعداد افرادی که خارج از صف اقدام می کنند، افزوده میشود.

این سنت الهی است:
ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم (909074) (moderator16)
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۲۰:۲۳
داداش سلام
چه کسی گفته یک تحصیل کرده قرار است فردا مسئول شود .این بند خدا باید اول یاد بگیرد بامن بودند را مانند یاران 84 آقای (م-ا) کل کشور را گرفته اند (908526) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۲۳:۱۲
لطفا این مطلب را منتشر کنید.

ملی گرایی و وطن دوستی عاملی است برای وحدت و گذشت در راه منافع میهن. نمونه آن می توان در واکنش مردم ایران به پیروزیهای چند روز اخیر ورزشکاران مشاهده کرد. حس وطن پرستی به دور از هرگونه ایدئولوژی که ممکن است موافق و مخالف داشته باشد و خود عامل تفرقه باشد، حسی است مشترک و خوشایند.
نفی این حس و سرکوب آن، مشارکت مدنی و شرکت مردم در راه سازندگی کشور را به شدت کاهش می دهد. این کار حتی در اعتقادات مذهبی مردم هم تاثیر منفی دارد. (908530) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۴:۱۰:۰۹
مطلب هوشمندانه و درستی است. درود بر شما! (908996) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۲:۳۸
1- وقتی پای هزینه دادن وسط باشد، خودخواهی ما ایرانیها از وطن پرستیمان بیشتر است. خوشحالی برای المپیک یا فوتبال هزینه ندارد، فوقش یک جعبه شیرینی.
2- تنبلی ما (که ناشی از نوع خاصی از خودخواهی است) نیز بر بسیاری از صفات خوبمان غلبه دارد. (909061) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۳۰:۰۹
پس شما چند روز پیش خیلی ناراحت شدینا . (908536) (moderator22)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۳۴:۰۴
خودتون به یک مورد جالب اشاره کردین:« بسیاری از همین افراد وقتی به خارج از کشور می روند، اصول مدنی را بسیار بهتر رعایت می کنند. همین فردی که در ایران در صف نمی ایستد و حقوق دیگران را پایمال می کنند» بله واقعیت هم همینه مشکل از مردم نیست مشکل از سیتم هست که مردم رو متجاوز به حقوق هم بار میاره اما چرا؟ وقتی دزدی و اختلاس و یک شبه پول دار شدن ارزش و به اصطلاح زرنگی باشه پس تعرض به حقوق دیگران و جلو زدن از صف بقیه هم ارزش و زرنگی خواهد بود. (908538) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۵:۵۷
در رابطه با رعایت نکردن صف،کتاب بنویسید مقاله بدهید کنفرانس بدهید سمینار بدهید و ان را به سیستم نسبت دهید ذره المثقالی این حرفها ارزش ندارد.در صف ایستادن مساله ای جهانشمول است و به دولت هم ارتباط ندارد حرفهای شما به نظر بنده ذره ای ارزش ندارد این حضرات که خارج هم می روند خبر موثقشان را دارم دنبال به هم زدن صف هستند لطفا سفسطه نفرمایید به اندازه یک پر کاه این حرفها و توجیه کردنها نه ارزش دارد نه مساله را حل می کند جوک نفرمایید.مشکل مشکل فرهنگی خود ما است.صف که دیگه چیزی نیست نیاز به امکانات داشته باشه همه مشکل دارند در صف ایستاده اند حالا حضرتعالی یا مغروری یا یاد نگرفته ای باید به حقوق دیگران احترام بگذاری
حرکت بین خطوط هم مشکل سیستمه؟این وضعیت رانندگی که طرف از این خط میپره رو اون خط چی؟
صادق باشیم دست از این توجیهات و بهانه های بنی اسرائیلی برداریم یه چند دقیقه بشینیم فکر کنیم (908983) (moderator1)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۶:۳۴:۵۵
با سلام خدمت هموطن عصبانی
در رابطه با پسخ شما چند نکته قابل بیان هست
1-شما که تکلیفت معلومه چون گوشها و چشماتو بستی[...ذره المثقالی این حرفها ارزش ندارد]نخونده و ندیده حکمت رو صادر کردی1
2-در صف ایستادن مسئله ای جهانشمول هست اما حد و اندازه آن در دنیا حد استاندارد ندارد هر چیز که از حد بگذرد...
3-به فرض همه مشکل از آن فرهنگ من وشما نوعی باشد چرا؟این همه کم فرهنگی محصول چیست؟ارگان یا سازمان مسئول فرهنگسازی کیست و کجاست؟این ملت که از ابتدای تاریخ کم فرهنگ نبود.
3-وقتی مسئولی حرف درست رو با عمل نادرستش صادر میکنه و مردم این وضع را مشاهده میکنن جای ارزشها و ضد ارزشها کم کم عوض میشه و در صف ایستادن سخت و وقت تلف کردن!
4- ... (909231) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۷:۲۷:۰۵
عرض به حضور شما من کامل نظر رو خواندم و سپس نظرم رو نوشتم نمیدونم شما چطور تکلیف ما را مشخص کردی و حکم صادر کردی مشکل این دوست ما و دوستان دیگه اینه که همه به دنبال این هستند تمام مشکلات کشور رو به دولت نسبت بدهند صف و رعایت صف چیزی است که به دولت ارتباطی ندارد ملت خودشان باید رعایت کنند اینکه بگوییم اقا ما خسته شده ایم و مشکل داریم و می خواهیم صف را با این بهانه ها به هم بزنیم خنده داره چون همه مشکل دارند دلیل نمی شود که بیاییم صف را به هم بزنیم صف یک مساله کاملا استاندارد در سراسر دنیا است و چند تا قانون ساده دارد تفاوتها جزئی است بنده اتفاقا گوشها و چشمهام کاملا بازه وقتی میگم این توجیه کردنها ذره المثقالی ارزش نداره یعنی اینکه شما بیا بگو اقای مسئول مردم میگن تقصیر شما است که ما صف رو رعایت نمی کنیم یه کاری بکن تا ما صف رو رعایت کنیم و...اینها وظیفه دولت نیست دولت فوقش میتونه یه اموزش کوچیک تو مدرسه بده وظیفه اصلی وظیفه مادرها است که در صف ایستادن و رعایت حقوق اجتماع رو به بچه یاد بدهد ولی متاسفانه مستقیم و غیر مستقیم به بچه یاد می دهیم که زرنگ باش جامعه رو قورت بده
برای همین می گویم این بهانه ها اصلا ارزشی نداره حتی ضد فرهنگ هم هست هزار سال هم بگویید تقصیر حکومته هیچ اتفاقی نمیفته
مساله مشخصه
1-صف باید رعایت بشه
2-ما باید بفهمیم که رعایت صف خیلی مهمه
3-دولت کار زیادی نمیتونه بکنه خانواده باید بچه رو اموزش بده
4-توجیه کردن و انداختن مساله گردن دولت اصلا راه حل مشکل نیست
هیچ جامعه ای مثل حامعه ما اینقدر بی ملاحظه نیست حتی افریقا هم فکر نکنم اینطور باشه
شما نوشته اید وقتی مسئولی میاد کار اشتباه میکنه مردم الگو می گیرن من فکر نکنم عملکرد مسئولان تاثیری روی این قضیه داشته باشه بارها بنده در صف با این مشکل برخورد کرده ام و تذکرات لازم را به مردم داده ام اکثرا به دنبال این هستند که دیگران را نادیده بگیرند غرور و اینکه من از تو مهمترم پس زودتر باید برم کارمن خیلی واجبه و...
اینها از خانواده شروع میشه برادر من به مسئولان چه ربطی داره؟بنده منتقد دولت هستم اما انصافا دیگه نمیشه این کارها رو به دولت نسبت داد ما ایرانی ها خارج هم که می رویم دائم دنبال این هستیم یه جوری از شر صف خلاص بشیم ایا یه ایرونی کسی پیدا میشه کمکمون کنه؟خدایا چیکار کنیم گیر کردیم تو این صف تو ولایت غریب و..
به مسئولان ربطی نداره توجیه نکنید برادر من اخه این توجیه کردن شما قضیه رو به مراتب زشت تر میکنه
اکثر افرادی که صف را رعایت نمی کنند ادمهای بی مسئولیت و بی ملاحظه جامعه هستند و چیزی برایشان اهمیت ندارد. (909290) (moderator16)
 
علی
۱۳۹۱-۰۵-۲۲ ۰۱:۵۲:۱۲
بیشتر حرفهای شما را قبول دارم ولی فکر نمی کنم هیچ جای دنیا به اندازه ایران صف داشته باشه.
ضمناً اگر مردم خودشون را درست کنند دولت هم درست می شه. (909657) (moderator22)
 
1201
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۴۵:۳۴
میدونی چرا اینجوریه
شما چند تا چیز رو فراموش کردی
1-در صف ایستادن حد و اندازه ای دارد که در ایران از حد اشباع هم گذشته مردم چقد باید تو صف بایستن آخه؟
2-در صف ایستادن و تجاوز نکردن به حقوق دیگران حوصله و خیالی اسوده و فکری ارام میخواد کی تو ایران اینارو داره که درست تو صف وایسه؟
3-یه جوری شده جلو زدن تو صف و خیابون و... زرنگی حساب میشه، بفرما بفرمای جلو در هم تعرفات ناب ایرانی!از هر دو سمت بام سقوط کردیم. (908561) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۴۵:۵۶
در جامعی که بعضی از مسئولانش فکر منافع خود و یا هم دسته هایشان می باشند، مردم هم به فکر منافع خو دشان خواهند بود و هر کس می خواهد گلیم خودش را از آب بالا بکشد. غوطه ورانی در آب که هر کس سعی در نجات خود دارد حتی به قیمت زیر آب کردن دیگری. (908562) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۴:۲۸:۰۶
رعایت صف چیزی نیست که به مسئولان یک کشور ارتباط داشته باشد اگر عملکرد مسئولان بد است برای همه بد است شما میتوانی بروی صفی را به هم بزنی و بعد بگویید "تقصیر مسئولان است؟"نه عزیز من اگر مشکل هست برای همه هست صف یکی از اصول اولیه زندگی است هر کسی باید صف رو رعایت کنه به مسولان و اینها هم ارتباطی نداره لطفا به دنبال توجیه این رفتار زشت نباشید مشکل از مردم ما است از شیوه تربیت فرزنده
همه مسائل کشور را نمیشه گردن مسئولان انداخت این طور برخورد کردن با مساله راه حل مساله نیست.
یه عده سر صف هستند وظیفه بنده و شما این است که برویم اخر صف مثل بقیه منتظر بمانیم دیگه این بهانه ها چیه که تقصیر مسئولا است که ما داریم حق همدیگه رو می خوریم این یه چیز کاملا انسانیه به درک فرد ارتباط داره (909022) (moderator16)
 
سیاوش
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۰۹:۵۹:۳۶
دغدغه شما قابل تحسینه راه کار فقط کار فرهنگیه باید ثابت کنیم که رعایت حقوق دیگران در واقع رعایت حقوق خودمونه و احترامیست که به خودمون میذاریم. (908580) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۰۷:۵۷
مطلب خوبی بود.
یکی دیگر از مشکلات در رعایت نظم اجتماعی رعایت صف زنان و مردان است که متأسفانه هیچ قانونی ندارد و گاه صف ها از هم جدا و گاه با هم است. گویا این قضیه بستگی به زرنگی و قدرت تقابل طرفین بستگی دارد.
نکته بعدی عدم رعایت نوبت علیرغم وجود دستگاه های نوبت دهی است آن هم به واسطه آشنایی و .... این مسئله نه فقط از سوی مردم (در صف) بلکه از سوی متصدیان امور نیز روی می دهد. (908589) (moderator22)
 
سرافراز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۱۴:۵۴
برای نظم بخشیدن به هر محیطی چند شرط لازم است.
1-آموزش
2- اعتماد فی مابین ناظم و نظم پذیر
3- ایجاد انگیزه
ما در آموزش نسبتا" موفق عمل کرده ایم که به فرموده شما اگر در یک جامعه قانونمدار زندگی کنیم بدرستی تمام اصول اجتماعی آن جامعه را رعایت می کنیم . اما در آموزشهای عملی و الگوسازی بسیار ضعیف بوده ایم . به عنوان مثال خود من حداقل 5 بار شاهد عدم رعایت قوانین راهنمایی رانندگی از سوی پلیس بوده ام.
شما فردی قانونمدار هستید. تصور کنید وارد اداره دولتی شده اید. نوبت می گیرید و منتظر می مانید. انتظار شما از دقیقه به ساعت می رسد. می بینید کسی تازه وارد شد و مستقیم به سمت باجه مورد نظر رفته و با استقبالی گرم از طرف کارمند محترم روبرو شد. کارش راه افتاد و رفت . برمی خیزید به سمت باجه مورد نظر می روید و اعتراض می کنید. پاسخی نمی شنوید. سعی می کنید بر اعصاب خود مسلط شوید و اعتراضتان را تکرار می کنید. با پرخاشگری پاسختان را می دهد ضمنا" اشاره ای هم به کاغذی که پشت باجه چسبانده می کند و عواقب بی احترامی به خودش را به شما یادآوری می کند. شما خود را پیش رئیس می رسانید و اعتراضتان را به ایشان می گویید و جز پوز خند چیزی عایدتان نمی شود. بر می گردید منتظر می مانید تا شماره تان خوانده شود.
"حال شما چند درصد نسبت به قبل از این اتفاق قانونمند هستید"
از این دست اتفاقها روزانه بسیار می افتد(چه بین افراد جامعه چه بین ادارات و مردم و......) و هر بار اعتمادها کمتر و کمتر.......... (908598) (moderator22)
 
صمصام
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۱۸:۵۸
جناب آقای بازارگان اتفاقا" دست رو نکته بسیار مهمی گذاشتید ،این معضلی که فکر شما رو مشغول کرده به دلایل بسیار زیادی متاسفانه از ذهن مردم ما غافل مانده است . متاسفانه مهمترین دلیل این مساله اینه که مردم وقتی میبینند از راه اصولی و بهتر بگیم قانونی به حقشون نمیرسند مجبورند قانون رو دور بزنند . این معضل وقتی بدتر میشه که بدونیم یکی ازمکانهایی که این معضل در آنجا مشهود است ادارات و موسسات دولتیه ... با این وجود هنوز و بعد از گذشت بیش از 3دهه بعد از انقلاب مردم هنوز با موضوع صف وحق همنوع بیگانه اند چرا برخی این حق رو به خود میدن تا حق دیگران ضایع بشه ؟؟!!! به نظر من علت اصلی این مشکل به خاطر اینه که مردم ما هنوز نظام مند ومرتب نشدن ....... من چند سال پیش به واسط یک ماموریت خارج از کشور میهمان یک شرکت اروپایی بودم ،اونجا ماجرایی رو دیدم که نشان از اوج تفاوت فرهنگ ما با آنها میداد !!!!! صبح ها وقتی اتومبیل ما عازم شرکت میشد، خیلی زود به مقصد میرسید و معمولا 50الی 100متر دورتر پارک میکرد در حالی که جای پارک بود ، این موضوع تا چند روز شدیا" فکر من رو مشغول کرده بود و علت اون رو نمیدونستم تا روز اخر وخداحافظی ... دیگه تاب نیاوردم واز این رابط ایرانیمون علت رو پرسیدم جوابی به من داد که درواقع علت پیشرفت اروپاییها وکلا تفاوت ما و کشورهای پیشرفته رو نشون میده ...گفت چون اتومبیل زود رسیده وما وقت برای طی مسیر پیاده 50تا 100متری تا در ورودی شرکت رو داریم دورتر پارک میکنه تا جای پارک برای کسانی که به دلیل ترافیک یا هر دلیل دیگه دیر تر میرسند موجود باشه !!!!!!!!!!! شما ملاحضه کنید که چه حس احترام به حقوق دیگران در اونجا موج میزنه اما متاسانه در کشور ما برای جای پارک چه صحنه هایی از برخورد لفظی وفیزیکی که ایجاد میشه .... اینها فقط به فرهنگ مردم ما برمیگرده ... مردم ما از بچگی متاسفانه بی احترامی به حق همدیگر رو یاد میگیرن .... نمونه های بسیاری در کشور ما وجود داره که ذکر اونها از حوصله این گفتار خارج است ... اما امیدوارم مردم ما روزی احساس کنند که احترام به حقوق همنوع در واقع نشان از شعور و فرهنگ خانوادگی افراد میده . (908604) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۱۹:۰۲
در خارج کشور هم ایرانی ها وقتی در صف خاصی هستند مدام اینطرف انطرف را نگاه می کنند ببینند ایرانی دیگری ،کسی نیست پارتی شان شود کارشان را زودتر انجام دهندو صف را به بزنند یا نه
مشکل بسیار عمیق تر از این حرفها است
من دانشجوی یکی از دانشگاه های مطرح هستم در ارایشگاه هم که همه دانشجو هستند دوستان نوبت را رعایت نمی کنند وقتی که قشر دانشجو و نخبه مملکت این عمل بسیار زشت را انجام می دهد دیگر هیچ انتظاری از سایر مردم نمیشود داشت
صف و سر صف ایستادن به نظر من جزود پایه ای ترین کارهایی است که باید رعایت شود وقتی در جامعه ای افراد این حق را رعایت نمی کنند نشانه های بدی را مدام به اطراف خود ارسال می کنند و به دیگر افراد هم قانون شکنی را یاد می دهند ،دیگران را هم مجبور می کنند که همین کار را تکرار کنند
در مترو و اتوبوس هم ملت با حالت عجیبی بدون اینکه اجازه دهند مسافران پیاده شوند به داخل هجوم می برند
کسی که صف را رعایت نمی کند به نظر من محال است به قوانین دیگر احترام بگذارد و اگر کوچکترین فرصتی ببیند قانون را دور می زند زیرا در داخل صف صاحبان حق حضور دارند و فرد شرم نمی کند در جای دیگری که صاحبان حق خود حضور ندارند دیگر براحتی مکی توان رفتار این عده را حدس زد.
جالب اینجا است که این افراد درک نمی کنند این رفتار انها را هم افراد دیگری تقلید می کنند و خودشان هم جای دیگری قربانی می شوند.
بهترین کار به نظر من برخورد با این افراد و متذکر شدن حقوق دیگران است در صورت امکان باید با انها صحبت کرد دلیل کارشان را پرسید و به انها فهماند که ادامه این اعمال سلامت جامعه را به خطر می اندازد (908605) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۲۶:۰۰
در جوامع پیشرفته هم اینگونه که شما می گویید نیست! آنجا فرهنگ رعایت صف و قوانین مدنی دلایل زیادی برای اجرا دارد. از همه مهمتر نوع برخورد قانونی با کسانی است که نظم عمومی را به هم می ریزند. یعنی بازدارندگی قانونی و محرومیت های اجتماعی و جرایم نقدی. در کشور ما مهمترین عامل بازدارنگی مسئله حق الناس است. که الحمدالله اکثریت جامعه به آن پایبندند. تعدادی افراد متخلف ملاک کلی جامعه نیستند. ولی متاسفانه مانند یک لکه سیاه روی پیراهن سفید کاملا به چشم می آیند.
اولین و بهترین روش در برخورد با این پدیده عدم پاسخگویی کارمندان به اینگونه افراد است. دومین روش اعتراض دسته جمعی کسانی است که در صف ایستاده اند. و سومین روش هم وضع قوانینی است که فرد متخلف را از برخی از خدمات در همان اداره مورد نظر تا مدتی محروم کنند. (908617) (moderator22)
 
کنجکاو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۴۴:۰۸
برادر عزیز قوانین در همه دنیا هست چرا در یک کشور رعایت میشود ودر جای دیگرخیر باید در جواب بگویم ابتدا خود قانون گذاران باید به ان احترام بگذارند رفتار اجتماعی هر ملت از رفتار حاکمان ان کشور تاثیر می گیرد قبل از انکه شبیه رفتار والدینشان شود و چقدر خوب است حرمت امام زاده را ........ (908652) (moderator22)
 
آ.عظيم
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۴۴:۲۳
از همينجا ميشه فهميد احترام و اعتقاد به حق الناس و بيت المال و... در ميان عامه مردم در چه وضعيتي قراردارد؟!! (908653) (moderator22)
 
آمين
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۰:۵۹:۰۷
به نظر مي رسد كه علت اين امر را بايد در عملكرد ضعيف نهادهاي مدني در ايران و نگرش غلط سياسي كه در حوزه فرهنگ در ساختار ساسي ايران وجود دارد پيدا كرد مگر چه فرقي بين مردم ايران و ژاپن وجود دارد آيا ژاپني ها با شعور ترند ؟ خير اين طور نيست در ‍ كشور هاي پيشرفته اي كه نخبگان ساسي با هوش تري دارند به جامعه اجازه داده اند تا خودشان ضرورت حفظ رعايت رفتار هاي مدني را درك كنند و ناظر بر عملكرد شان باشند ، بدون آقا بالا سر هم قاون مند باشند ولي سياسيت هاي اعمال شده در بستر اجتماعي ايران طوري بوده كه از جامعه سلب مسوليت شده و حكومت تمامي مسوليت هاي اخلاقي مردم را به دوش مي كشد به مردم مي گويد چه بخورند بهتر است چه بپوشند بهتر است وچه بگويند بهتر مي شه و.. در اين صورت چگونه انتظار داريد ملت ايران به يك بلوغ اجتماعي وسياسي برسد در حالي كه با مردم مثل يك كودك نادان برخورد مي كنيم ؟ (908670) (moderator22)
 
ن
United States
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۷:۲۲
چندی قبل عازم مسافرتی به اروپا بودم در جلوی در سفارت یک کشور اروپایی ایرانیان محترم با کت وکراوات !رفتاری می کردند که از خجالت مردم !ولی همانها در خارج کاملا مبادی آداب بودند اشکال از کجاست نمیدانم ؟ (908688) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۱:۲۱:۴۹
شاید اگر به موارد زیر توجه شود کمی در رفتار اجتماعی ما در رعایت حق تقدم بهبود وتغییر حاصل گردد : 1- انتخاب زمان مناسب جهت حضور مردم در صف : خیلی ازمردم خود کارمندیا کارگر و یا جای دیگر مشغول به کارندومجبورند برای حضور در صف مرخصی ساعتی بگیرندیا از کار خود بزنند چه خوب است ساعت تشکیل صف ها مخالف ساعات اداری انتخاب شود تا این افراد با فراغت بال بیشتری در صف حاضر شوند. 2 - اختصاص زمان کافی برای رسیدگی به کاری که مردم برایش صف خواهند بست : این زمان را افزایش دهند تا مراجعین با خیال راحت بهترین وقت را که در آن دغدغه کمتری دارند برای حضور در صف انتخاب کنند. 3- افزایش تعداد صف ها وپاسخگویان به مراجعین 4 - انتخاب پاسخگویانی که به کار خود واردند وسرعت عمل لازم را دارند 5 - اطلاع رسانی درست وبه موقع در باره روز وساعتی که مردم باید مراجعه کنند . 6 - دادن شماره به هر مراجعه کننده برای نظم دهی بیشتر به صف ورعایت نوبت . وراه های دیگری که به ذهن بنده نرسیده . (908711) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۱:۳۵:۱۶
جان برادر اصلاح این امور با آموزش انجام میشود.ولی درایران دستانی درکاراست که این امور اصلاح نشود.
انگارهرج ومرج به نفع آنهاست . (908734) (moderator16)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۱:۳۶:۳۱
سلام به دلیل ضعف فرهنگی و نبود هیچ بازخوردی از جامعه و با توجه به اینکه

من تحصیل کرده اگه بخواهم قوانین زندگی متمدن را رعایت در ایران زیر دست و

پا عزیزان له خواهم شد. (908738) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۲:۵۸:۴۹
در تونل رسالت حد اكثر سرعت شصت كيلومتر تعين شده عبور از حاشيه سمت راست ممنوع است و رعايت ميشود بستن كمر بند اجباري واستفاده از موبايل ممنوع است و عمدتا رعايت ميشود چرا كه در اين موارد ماموران جدي هستند ولي صف شكني را خلاف نمي دانند و يا جدي نميگيرند بنا بر اين كسانيكه خود را زرنگ ميپندارند براحتي حق ديگران را پايمال ميكنند (908867) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۶:۳۰:۲۸
میخای برای هر صفی یه مامور بذاریم؟سرباز زیاده تعارف نکن؟
اخه عزیز من این چه حرفیه شما میزنی؟خود مردم باید رعایت کنن خود مردم باید به کسی که صف رو رعایت نمیکنه تذکر بدهند اینها به مامور دولت چه ربطی داره؟چرا دائم دنبال این هستید بی فرهنگی مان را توجیه کنید؟
اصلا فرض کن هیچ حکومتی در کل دنیا وجود نداره ،وقتی صفی میبینی و حکومتی هم وجود نداره باید بری جلو بزنی؟صف چیزیه که به حکومت وابسته نیست هر کسی باید درک کنه به نظر من پایینترین سطح شعور هم می فهمه که چرا باید در صف ایستاد
متاسفانه من تازه دارم می فهمم چه خبره
ملت اکثرا اینطوری توجیه کردن که چون جریمه ای نیست باید در صف جلو زد
واقعا ادم شاخ درمیاره
صف شکستن مهمترین حق خوری اجتماعیه باید کسانی که روی صف هستند تذکر بدهند واقعا عجیبه همه اومدن به دنبال توجیه (909218) (moderator16)
 
جسن
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۳:۲۱:۵۲
حقیقت این هست که ما خود را با تمدن چند هزار ساله گول میزنیم در حالی که ار لحاظ اجتماعی بی فرهنگ ترین و بی تمدن ترین مردم جهانیم. دیروز در اهواز به شخصی که وسط خیابان سمت چپ خیابان ماشینش را پارک کرده بود مودبانه اعتراض کردم جوابش این بود مگه بچه ناف لس آنجلس هستی چون سمت چپ سایه هست دلم میخواد پارک کنم بتوچه جالب اینه در اون خیابان ار هر 10 ماشین 6 تاش اینجوری پارک کرده بودند پلیس هم که یا نیست یا براش مهم نیست رسیدگی کند (908904) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۳:۳۲:۱۸
دوستان یک بهانه هایی برای توجیه در نظرات اورده اند که بنده هیچ وقت به عقلم نمی رسید اخه برادر من صف که دیگه چیزی نیست که بشه ماله کشی اش کرد همه خسته هستند همه کار دارند همه مشکل دارند
در ارایشگاه دیگر چرا صف را رعایت نمی کنید؟اون که ماهی یکباره
من واقعا تعجب می کنم نوشته اند مشکل از نهادهای داخل است و...
نوشته اند ایرانیان خارج رعایت می کنند ،بنده از یک فرد که کاملا بهش اطمینان دارم شنیده ام که در خارج هم ایرانیان در صف ها مترصد تقلب کردن هستند
اتوبوس هنوز به ایستگاه نرسیده خانمه میگه اقا نگه دار!!
هنوز به ایستگاه نرسیده ایم خانمه میگه اقا در رو بزن
اخه وقتی که زنان ما قانون شکنی می کنند دیگه از بچه چه توقعی میشه داشت؟مدام ما داریم به بچه یاد میدیم که به فکر خودت باش نه جامعه!اول به منافع خودت فکر کن منافع جامعه اهمیتی نداره
اینها این کارها باید از بچگی به فرد اموزش داده بشه اینها که وظیفه حکومت نیست وظیفه هیچ حکومتی در دنیا نیست
متاسفانه مادرهای ما مشکل دارند بعد هم یک عده می ایند می نویسند که نه شما میدونی اخه فلانه و چنانه
این ماله کشی ها چیه می کنید؟اخه صف که اساسی ترین و ساده ترین قانون بشره
این رو که دیگه اینجوری میخای توجیه کنی وای به حال قوانین دیگه
نزنید این حرفها رو یه دقیقه فکر کنید چه کامنتهایی دارید می نویسید این مساله اصلا به هیچ وجه با بهانه های حکومت و...توجیه چذیر نیست.
صف در یک جامعه ای که هیچ حکومتی نداره یک جامعه کاملا اولیه هم رعایت میشه اصلا من حالا می فهمم با چه ادمهایی طرف هستیم
صف رو هم میخان ربط بدن به مسائل سیاسی
امریکا که میری دیگه چرا صف رو رعایت نمیکنی؟اونجا دیگه چرا اینطرف و اونطرف رو داری نگاه میکنی که بلکه راهی پیدا کنی از صف خلاص بشی؟
به خدا قسم اگر از اول تا اخر زندگی شماها یک صف وجود داشته باشه تو اون هم جلو میزنی
واقعا خجالت اوره واقعا خجالت اوره
توجیه رعایت نکردن صف تنها چیزی بود که تو عمرمون ندیده بودیم که این رو هم دیدیم
اگر اینطوریه هر کسی که از راه میرسه ما باید حرفهاش رو گوش بدیم و جامون رو تو صف بهش بدیم
اصلا و ابدا صف چیزی نیست که بهانه بردار و توجیه کردنی باشه
اقا ژاپن زلزله 9 ریشتری اومده اوضاع به هم ریخته سرپناه نیست اما همه مرتب و منظم می ایستند
این چه رفتار زشتیه که ما به بهانه های مختلف اون رو توجیه می کنیم؟خیلی خجالت اوره
واقعا متاسفم بهانه اوردن برای توجیه رعایت نکردن صف .اینها که تو صف ایستادن که برادرها و خواهرهای خودت هستن که -از مریخ کسی اومده مشکل نداره؟
اگر اینطو ریه که سرقت رو هم بیاییم توجیه کنیم دیگه؟
طرف تو بهترین کشور دنیا دست به سرقت میزنه دست به قتل میزنه بعد یه عده بیان بگن اخه میدونی چیه این بنده خدا فلان بود و چنان بود و حکومت اینطوری بود خب اگر اینها بهانه میشه که همه باید دست به سرقت بزنیم؟
اصلا با توجه به مشکلاتی که هست چطوره از فردا قانون صف رو بی خیال بشیم هر کی زورش بیشتر بود به صورت هجومی؟
ها؟شما که توجیه داری می کنی خب بیاییم کلا صف رو بیخیال بشیم بگیم اقا یه عده گفتن در جامعه مشکلاتی هست گفتن صف رو بیخیال بشید
عزیز من صف و در صف ایستادن مثل حق نفس کشیدن می مونه نمیتونی توجیه اش بکنی با هیچ ماله ای نمیشه ماله کشی اش کرد.
اصولا ماله بردار نیست
حالا هی بیا توجیه کن این توجیهات ذره المثقالی ارزش نداره صف چیزی است که یک عده ادم محترم اونجا ایستادن شما هم باید بری وایسی
اقا من مشکل دارم و اقا فلانه و...ما اصلا نداریم
از مغلوستان تا استرالیا از ژاپن تا شیلی همه ادمها بدون اینکه بحث کنند به صف احترام می گذارند
به جای اینکه بیایند بگویند اقا ما خودمون مشکل داریم دارند باز میگردند که ببینند کسی رو پیدا میکنند بندازن گردنش؟دولتی؟مسئولی؟
صف دو نفره اقا صف دو نفره دیگه چیه تو داروخانه طرف میخاد جلو بزنه اخه توجیه تا کی برادر من تا کی میخای برای مشکلات شخصی بهانه بیاری
شماها که خط عابر پیاده که میرسید سرعت رو بیشتر می کنید اون هم دولت مقصره؟شما مگه امتحان رانندگی ندادی مگه قانون رو نخوندی مگه قبول نکردی که با این قانون رانندگی کنی؟
نخیر باید در سر هر خط عابر پیاده یک افسر بایستد مشکل از ما نیست تقصیر حکومت می باشد انها باید افسر بگذارند تا ما رعایت کنیم ما خسته هستیم ما مشکل داریم
بهانه نیارید به خدا قسم این رفتارها شرم اوره ننویسید این کامنتهای جوک تاسف بار رو
ببینید تمدن و فرهنگ ما به کجا رسیده صف رو هم میان توجیه می کنن (908916) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۳:۵۲:۲۰
صف رو به هم می زنید و توجیه اش می کنید اخه صف که از دل قانون اساسی بیرون نمیاد صف و سر صف ایستادن یک اصل پذیرفته شده است در همه جای دنیا با بهانه های بنی اسرائیلی دنبال توجیه کردن این رفتار زشت هستید بعد می گویید چرا اختلاس شده؟
خب اختلاس هم از همین بی ملاحظه گی ها شروع می شود.
شما قبل اینکه بروید رای بدهید سر صف می ایستید در فلان کشور برای رای به قانون اساسی همه سرصف می ایستند صف به تصویب قانون اساسی وابسته نیست که عزیز من صف چیزی نیست که بشه با دلیل و بهانه به هم زدنش رو توجیه کرد موظف هستی صف رو رعایت کنی
بهانه هایی که در کامنتهای قبل اورده بودید واقعا برای من ضمن اینکه تاسف اور بود خنده دار هم بود. (908959) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۱۷:۰۳:۳۹
به نظر شما چند نفر از آن مخلان صف و نوبت شانس این را دارند که این مطلب یا مطالب مشابه را ببینند و بخوانند؟ ضمن اینکه اگر مثلا یکبار ببینند به نظر شما کافی است و دیگر دنبال میانبر و زرنگ بازی نیستند؟ از تعداد کامنت ها و مثبت و منفی ها می توان حدس زد که تعداد زیادی از هموطنان ما در ترافیک و غوغای زندگی هرگز شانس برخورد، تامل و تدبر در این مطالب را ندارند؟
از کجا بشنوند یا بخوانند؟ از تلویزیونی که دغدغه اش ایرانسل و شارز همراه اول است و معضلات بی شمار حوزه یورو؟ اگر هم به فرض یکبار گذرا در قالب نصیحت تذکری داده بشه به نظر شما منجر به تغییر رفتار پایا و ماندگار خواهد شد؟ از خود ما تحصیلکرده ها که فرصت بیشتری برای تامل و نگریستن به این موضوعات را داریم آیا با چند بار شنیدن و خواندن به رعایت صف و قانون و حقوق همنوعان برای همیشه پایبند می مانیم؟
همه میدانیم که برای آموزش نسخه مشترکی وجود ندارد، اشخاص، اقوام، گروه های سنی، زنان، مردان، .... ترجیحات و علایق خاص خود را دارند. پس یک رسانه ملی یا بین المللی توان برآوردن نیازهای همه را ندارد. باید رسانه های مختلف مناسب مذاق های مختلف باشد تا این مسایل فراگیر شوند. به نظر شما چند درصد افراد این جامعه شانس برخورد با این مطلب را در سایت الف دارند؟
ما به رسانه های متعدد با رویکردها و وسعت های مختلف نیازمندیم. فرض کنید اگر امکانش بود که همین مطلب به صور مختلف (تصویر ، فیلم، انیمیشن، نوشتار، طنز، و غیره) در مقیاس یک شهر کوچک در دسترس همه قرار می گرفت، تاثیر آن من فکر می کنم چشمگیر می بود. اما رسانه های ما غالبا دولتی و در راستای برآورده کردن منافع احزاب و گروه های خاص هستند و چندان درد مسایل اجتماعی و معضلات فرهنگی ندارند.
نکته آخر اینکه ما هنوز مایلیم فکر کنیم که همین که فردی یکبار مطلبی را شنید منجر به عمل و تغییر در رفتارش می شود، چنین نیست و به همین دلیل است که رویکرد نصیحت و وعظ تاکنون نتوانسته تغییرات مطلوب را در جامعه ایجاد کند. آخرین دیدگاهها و نظریه های یادگیری (socio-cultural theory ) خلاف این را می گویند.
امید که در صف نظم بمانیم تا در زجر بی نظمی نمانیم (909261) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۲۱ ۲۰:۰۵:۲۳
این وظیفه کسانی است که بچه ها را بزرگ می کنن چه اموزش مستقیم و چه رفتارهعی پدر ها و بویژه مادرها اینها هست که اثر گذاره به طور غیر مستقیم باید به بچه فهماند که رعایت قوانین صف خیلی مهمه ولی مادری که خودش قاون شکنی میکنه نمیتونه بچه درستی پرورش بده دولت هم هر کاری بکنه باز اینقدر در جامعه ما بویژه زنها تمایل دارند که خلاف های کوچک مرتکب شوند که تاثیر اموزشهای دولت از بین می رود
بیشترین افرادی که دوست دارند اتوبوس خارج ایستگاه ترمز کند خانمها هستند باز کردن در اتوبوس در ترافیک من اینها را با چشم خودم دیده ام که زنها بسیار بی نظم هستند و جامعه ای که به این نقطه برسد دیگر نخواهد توانست که قانون را رعایت کند چون پرورش دهنده بچه خودش بزرگترین قانون شکن شده
زنان ژاپن منظم و مرتب هستند و جامعه شان را اباد کرده اند ولی متاسفانه در جامعه ما اکثر زنها توجه چندانی به قانون و رعایتش ندارند و در نتیجه بچه هایی پرورش می دهند که کوچکترین توجهی به قانون نداره و میخاد مثل مادرش رفتار کنه
رفتار ادمها رو به هنگام گذر از خط عابر پیاده در نظر بگیرید به خوبی میتونید اون جامعه رو بشناسید ،طرف به خط عابر پیاده میرسه تازه سرعتش رو هم بیشتر میکنه هیچ اهمیتی هم نمیده اینها همه از تربیت خانوادگی منشا میگیره دولت هم کاری نمیتونه بکنه (909439) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.