نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 488026
اطلاعیه وزارت علوم درخصوص رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۶
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی اطلاعیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایسنا، در متن اطلاعیه وزارت علوم آماده است: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت تنویر افکار عمومی و دانشگاهیان عزیز در پاسخ به شبهات مطرح شده و مطالب منتشره در رسانه در ارتباط با عدم تایید بعضی رشته محل‌های دانشگاه آزاد که طی آن ادعاهایی درباره عدم رعایت قانون، اعمال سلیقه و عدم کار کارشناسی به وزارت علوم نسبت داده شده بود، موارد ذیل را به اطلاع می رساند:

الف- از منظر حقوقی مطابق ماده 3 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی که در تاریخ 89/8/11 به تصویب رسیده، حدود فعالیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه از حیث مقطع و رشته تحصیلی و از حیث با توجه به مجوز شوراهای گسترش آموزش عالی وزارتین علوم و بهداشت تعیین می‌گردد؛ و براساس ماده 17 اساسنامه، ظرفیت پذیرش دانشجویان برای هر سال تحصیلی موضوع بند ماده 12 اساسنامه باید براساس نیازهای کشور و حسب مورد به تصویب نهایی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برسد.

بنابر بند 1 بخش ب ماده 2 قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب 83/5/18 پیشنهاد ضوابط و معیارهای کلی پذیرش دانشجو به مراجع ذی صلاح و سپس تعیین راهکارهای لازم، برنامه ریزی اجرایی، آموزشی، نظارت بر فعالیت‌های دانشگاهها، ارزیابی مستمر فعالیت هرگونه واحد آموزش عالی.... و جلوگیری از ادامه فعالیت...... از وظایف مصرح قانونی وزارت عتف است.

و براساس مصوبه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 93/10/3 نحوه تعیین و اعمال ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح زیر است:

تعیین ظرفیت سالانه پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی و دفترچه آزمون دانشگاه آزاد اسلامی باید حسب مورد به تایید وزرای علوم و بهداشت برسد؛ کد رشته محل‌هایی که مجوز شورای گسترش آموزش عالی را ندارند، باید حداکثر تا اردیبهشت 1394 تعیین تکلیف شوند و مسوولیت بررسی و اعلام انطباق یا عدم انطباق، حسب مورد با وزارتین می‌باشد.

همچنین براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مصوب 94/12/18 تنها جایی که نامی از دانشگاه آزاد اسلامی آمده است در بند 4 ماده 2 بوده که مربوط به عضویت در شورای سنجش آن هم بدون حق رای است. به این ترتیب عبارت رشته‌های مصوب پیش از سال 1394 مورد تایید است، در قانون سنجش پذیرش دانشجو به چشم نمی‌خورد.

بنابراین، با توجه به اینکه قانون مؤخر ناسخ قوانین قبلی است، کمیته سه نفره فاقد جایگاه قانونی است.

ب- از نظر روند بررسی رشته‌ها نیز مطابق با نص صریح قانون درخواست‌های دانشگاه آزاد در کمیسیون آموزش شورای گسترش مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. (لازم به ذکر است که به منظور تسریع در پاسخ به درخواست های دانشگاه آزاد کمیته ویژه ای با حضور نمایندگان دانشگاه آزاد در وزارت علوم تشکیل شده است)

شورای گسترش ضمن بررسی درخواست‌ها، در صورت داشتن حداقل شرایط، مجوزهای لازم را صادر کرده و به تناسب تصمیمات متخذه اطلاعات مربوط به رشته‌های مصوب روی سامانه معاونت آموزشی و دانشگاه قرار می‌ گرفته است.

نکته قابل توجه این است که در تمام دنیا مرجعی در نهادهای بالادستی تأیید مدارک را به عهده دارد و به طور طبیعی همین نهاد باید شاخصهای نظارتی خود را تعیین کند؛ لذا به طور منطقی یک زیر نظام نمی تواند جهت تایید مدارک خود احساس بی نیازی از نظارت و ارزیابی داشته باشد.

ج- درخصوص دانشگاههای غیرانتفاعی به صراحت اعلام می‌شود با همان فیلتر و شاخص‌هایی که دانشگاه‌های دولتی بررسی می‌شوند دانشگاههای غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد هم مورد بررسی قرار می‌گیرند.

د- وزارت علوم کماکان آماده پذیرش درخواستهای دانشگاه آزاد و بررسی آنها مطابق مقررات است کما اینکه امروز قرار بود طی جلسه‌ای این درخواست‌ها ارائه و بررسی شود که از سوی دانشگاه آزاد هیچ مراجعه‌ای به وزارت علوم نشده است و این امر را می توان ناشی از عدم تمایل به اجرای قانون تعبیر کرد.

ه- موضع وزارت علوم، همواره حفظ کیفیت آموزش عالی بوده و طبعاً در اجرای قانون تحت تاثیر القائات غیر واقعی قرار نخواهد گرفت.»
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۰۹:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۷:۲۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۶:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۵:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۹:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۸:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۸ ۰۹:۰۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۵ ۰۹:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۷ ۱۰:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۷ ۰۸:۳۶
 
 
کلمات کلیدی : وزارت علوم + حذف رشته + دانشگاه آزاد + مجلس
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۶:۲۰:۱۷
محض اطلاع الان تحصیلات تکمیلی سبب سرپابودن دانشگاه ازاد هست .خیلی از واحدهای دانشگاه ازاد دارای صندلی خالی در رشته ای کاردانی وکارشناسی هستند و برای زیان ده نبودن مجبورند کارشناسی ارشد و دکترا رو حالا با هر کیفیت داشته باشند.یادمان باشد ده سال پیش حتی برای دورافتاده ترین واحدهای دانشگاه ازاد سرودست میشکستند والان همان واحدها بدون کنکور دانشجو می پذیرند .ایکاش به جای توسعه کمی بیشتر به سمت توسعه کیفی حرکت میکردیم تا الان انقدر فارغ التحصیل بیکار وبیسواد نداشتیم. (4453917) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۷:۰۱:۱۲
حق با وزارت علومه (4453987) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۲۲:۳۸:۲۱
اینا همش بازی برای رونق بخشی به پردیس های دولتی است و نابودی دانشگاه آزاد چشم بزرگان رو دور دیدن ... (4454377) (alef-11)
 
مردم ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۷:۱۹:۲۱
پیشنهاد مردم ایران به وزارت علوم

حذف 3000 کد رشته محل کم بود.لطفا 5000 کد رشته محل بی کیفیت دیگه دانشگاه آزاد در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد و کارشناسی هم حذف کنید.استانداردها در دانشگاه آزاد اصلا رعایت نمیشه.

5000 کد رشته محل پیام نور و علمی کاربردی و غیر انتفاعی ها هم در همه مقاطع حذف کنید.اونها هم بی کیفیت هستند.

هر چه زودتر بساط مدرک فروشی و پایان نامه فروشی و مقاله فروشی هم جمع کنید.

برخی افراد فرصت طلب دانشگاه را با بنگاه و جمعه بازار اشتباه گرفتند. (4454014) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۹:۵۶:۰۵
وضعیت در پردیس های دانشگاه های دولتی بسیار بد است اما کارد دسته خود را نمی برد.وضعیت دانشگاه آزاد بد، قبول. دانشگاه دولتی چرا باید وارد رقابت با بخش خصوصی شود. در حقیقت وزارت علوم دغدغه آموزش ندارد بلکه دغدغه درآمد حاصل از دانشجویان شهریه ای را دارد که سال به سال کمتر می شوند. (4454198) (alef-11)
 
حامد ثقفیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۲۰:۳۵:۲۱
کاش وزارت علوم روی درخواستش محکم بایستد
دانشگاه آزاد امیدیه 10 تا استاد مرتبط با مهندسی نفت ندارد سالانه 500 دانشجوی مهندسی نفت فقط در ارشد می گیرد. بنده های خدا دانشجویان چند سال باید دنبال استاد راهنما بگردند تا بتوانند پایان نامه بگیرند (4454243) (alef-11)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۸:۳۸:۰۷
همه اين جنگولك بازي ها سر بازار دانشجويي است
اين همه دانشگاه دولتي،پرديس هاي پولي خودگردان(بدتر از دانشگاه آزاد)،دوره هاي مجازي ،شبانه،پيام نور ،غيرانتفاعي و... باعث شده رقابت جدي در جذب دانشجو پيش بياد چرا كه كلي از عوامل دانشگاه ها واساتيد بيكار ميشوند ومنبع مالي جهت ادامه حيات رو نخواهند داشت
لذا طبيعي است كه وزارت علوم بخواهد رغيب اصلي يعني دانشگاه آزاد رو جهت كسب بازار دانشجويي كه هر روز هم اشباع تر ميشود را كسب نمايد
فقط اين موضوع يكسري نارضايي وبلاتكليفي در سطح دانشجويان در كشور ايجاد كرده وزمينه مجدد حضور در دانشگاه هاي ساير كشورها رو مجددا" رونق خواهد بخشيد. (4454697) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.