توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368326
گاردین: آیا آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نقش داشت؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۰
یک روزنامه انگلیسی در مطلبی به بررسی ادعای بی‌اساس بی‌بی‌سی درخصوص نقش دولت کارتر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداخته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت «گری سیک،» یکی از کارکنان دولت «جیمی کارتر» درخصوص گزارش اخیر بی‌بی‌سی فارسی و یا به اصطلاح افشاگری این شبکه ضدایرانی معتقد است اظهارات «کامبیز فتاحی» درخصوص اسناد طبقه‌بندی شده‌ای که مدعیست دولت وقت آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش داشت، موضوع تازه‌ای نیست و اطلاعات چندان جدیدی ارائه نمی‌دهد.

در ادامه گزارش آمده است مقامات ارشد ایران با جعلی خواند این اسناد، به شدت چنین ادعاهای [واهی و بی‌اساسی] را رد می‌کنند و آن را توطئه برنامه‌ریزی شده از سوی انگلیس برای خدشه وارد کردن به چهره انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی رحمت‌الله علیه، رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران، می‌دانند.

در ادامه گزارش از جنایت‌های اروپائیان در ایران و دخالت‌های سیاسی و نظامی قدرت‌های غربی در ایران در دوران جنگ سرد، از دلایل بدبینی مردم کشورمان به کشورهای غربی و سوءظن به طرح توطئه از سوی این کشورها، عنوان شده است.

در ادامه گزارش آمده است: آیا گزارش اخیز بی‌بی‌سی واقعاً شواهد جدیدی درخصوص نقش دولت کارتر در سرنگونی شاه معدوم و پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ارائه کرده است؟ نگارنده گزارش در پاسخ به این پرسش می‌نویسد: کارتر چنین طرحی را وتو کرده بود.

در ادامه گزارش آمده است: در آن زمان درخصوص چگونگی برخورد با این مسئله چنددستگی در دولت کارتر بوجود آمده بود. بسیاری خواهان حمایت از شاه معدوم بودند. از سوی دیگر، «ویلیام سولیوان،» سفیر وقت آمریکا، از موافقان توقف حمایت از محمدرضا پهلوی بود. مشاور امنیت ملی آن زمان کاخ‌سفید پیشنهاد اقدام نظامی را علیه انقلاب اسلامی ایران مطرح می‌کرد. وزیر امور خارجه آمریکا از طرفداران طراحی کودتا در ایران بود.

در ادامه گزارش با اشاره به حمایت و امید کارتر به در قدرت نگاه داشتن شاه معدوم، ادعا شده است پس از آنکه وی مطمئن شد تاریخ مصرف محمد رضا شاه در ایران به پایان رسیده، از حمایت وی دست برداشت.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید اما این دلیل نمی‌شود که دولت کارتر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش داشت. وی تنها طرح کودتا در ایران را در آن دوران اجرا نکرد. در این گزارش همچنین آمده است دولت کارتر در واکنش به تحولات ایران بسیار کند عمل کرد.


چندی پیش نیز مؤسسه آمریکایی «گیت استون» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود و با طرح ادعاهایی واهی و بی‌اساس نوشت: «طبق اسناد طبقه‌بندی شده و محرمانه، کارتر از وقوع کودتای نظامی که برای ممانعت از بازگشت «امام خمینی» [رحمت‌الله علیه] از فرانسه طراحی شده بود، جلوگیری کرد. وی تصور می‌کرد با [سرنگونی] محمدرضا شاه [معدوم] و پیروزی انقلاب اسلامی ایران منافع آمریکا در منطقه حفظ خواهد شد و متحدان واشینگتن در امنیت خواهند بود ... متأسفانه [جمهوری اسلامی ایران] به اقدامات تروریستی خود ادامه داد و دولت‌های پس از کارتر نیز برای متوقف کردن این کشور تلاشی نکردند.»
 
کلمات کلیدی : انقلاب اسلامی+آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.