نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 357021
بخشنامه هایی که اقتصاد مقاومتی را لوث می کند
شهاب طلایی شکری* /بخش اجتماعی الف،8 خرداد 95
تاریخ انتشار : شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
در تاریخ ۱۸/۰۲/۱۳۹۵ معاون اول رئیس جمهور تکالیف و پروژه‌های اولویت دار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برای تحقق اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرد
فهرست پروژه های اولویت دار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عبارتند از:


در ابلاغیه معاون اول، بر نکات و موارد ضروری که لازم است از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد توجه قرار گیرد به شرح ذیل تاکید شده است:
- پروژه‌های مصوب برای اجرا در سال ۱۳۹۵ می‌بایست توسط «دستگاه مجری» با اولویت و در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» اجرا و تکمیل شوند. بدیهی است کلیه مسئولیت‌ها از زمان ابلاغ تا اتمام پروژه بر عهده «دستگاه مجری» خواهد بود.
- «دستگاه مجری»، با قید فوریت حداکثر ظرف مدت دو روز برای تسریع در اجرای هر یک از آنها نسبت به صدور حکم برای معاون و یا معاونین ذیربط خود به عنوان مجری اقدام و به دبیرخانه ستاد معرفی نماید.
- مجری منصوب از سوی وزیر و یا بالاترین مقام «دستگاه مجری»، موظف است ظرف مدت یک هفته پس از ابلاغ این مصوبه برای هر یک از پروژه‌ها در چارچوب منشور پروژه مندرج در «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی»، «برنامه عملیاتی» تهیه و پس از تایید رییس دستگاه اجرایی به دبیرخانه ستاد ارائه نماید.
- تامین منابع مالی لازم برای اجرای هر یک از پروژه‌های مصوب بر عهده «دستگاه مجری» می‌باشد و مجری می‌بایست در چارچوب اعتبارات، وظایف و اختیارات دستگاه مجری، کلیه اقدامات لازم را برای تامین مالی پروژه به نحوی به عمل آورد که پروژه طبق زمانبندی مصوب اجرا شود.
- «دستگاه مجری» موظف است هر دو ‌هفته یکبار به طور مستمر، گزارش اقدامات به‌عمل‌آمده برای اجرای هر یک از پروژه‌ها و عملکرد را در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» و شاخص‌های مصوب ستاد به دبیرخانه ستاد گزارش نماید.
در ابتدا لازم است که به مفهوم سیاست و پروژه نگاهی بیاندازیم:
سیاست ها مجموعه ای از جهت گیری ها و راهبردهای کلان برای تحقق آرمان ها و اهداف هستند.
پروژه يك تلاش موقتي است كه در راستاي ايجاد يك محصول، خدمت يا نتيجه منحصر به فرد انجام مي شود. طبيعت موقتي پروژهها، نشان دهنده يك پايان و شروع مشخص است.
فرآيند مديريت پروژه شامل ۹ حوزه دانش مي شود كه عبارتند از :۱- مديريت يكپارچگي پروژه
 ۲-مديريت محدوده پروژه۳ - مديريت زمان پروژه ۴- مديريت هزينه پروژه۵- مديريت كيفيت پروژه ۶-مديريت منابع انساني پروژه ۷- مديريت ارتباطات پروژه ۸-مديريت ريسك پروژه ۹-مديريت تداركات پروژه
از این نظر می توان گفت آن چیزی که معاون اول محترم ابلاغ کرده اند به نوعی سیاست کلی محسوب می شوند نه پروژه، چرا که پروژه برای خود تعریف واحد و مجزایی از سیاست کلی دارد و تعیین و تعریف پروژه نیازمند در نظر داشتن تمامی ابعاد پروژه است که باید مشخص شوند.
از طرف دیگر سه عنوانی را که به نام پروژه ابلاغ کرده اند در واقع وظایف اصلی سازمان مذکور است و در واقع کارویژه های سازمان مذکور وظیفه پوشش دادن به همین عناوین را دارند و این برای آنها چیز غریب و خارج از روال کاری روز مره سازمان محسوب نمی شود و به نوعی این معاونت ها باید کارهایی که جزء وظیفه ماهوی انها محسوب می شود را به عنوان کاری در راستای اقتصاد مقاوتی ذکر کنند و تکلیف جدیدی محسوب نمی شود.
«نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» یا همان «نیپا» در واقع سازوکاری است در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قرار دارد و برای بسیاری از مسئولان اجرایی و به ویژه پژوهشگران نامفهوم است و لازم است که در خصوص نظام و سازوکار های آن شفافسازی صورت گیرد تا با اشراف بیشتری بتوان آن را بررسی کرد.
در بند دیگری که در این ابلاغیه حکم فوریت دو روزه برای تعیین مجری پروژه ها از سوی رئیس وزارت یا سازمان اعلام شده است. درحالی که بسیاری از وزارت خانه و سازمان ها از جمله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم این قید را رعایت نکرده اند و این به نوعی نشان از یک فوریت مصلحتی است که ضمانت اجرایی آن مشخص نشده است.
تعیین کردن مدت یک هفته ای برای تدوین برنامه عملیاتی و گزارش هر دو هفته یکبار از روند اجرایی پروژه ها هم از جنس سخت گیریهای مصلحتی است وگرنه مگر امکان دارد که یک سازمانی مثل سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری بتواند در مدت یک هفته یک برنامه عملیاتی جامع با رعایت ابعاد اقتصاد مقاومتی تدوین کند که این مسئله بر کسانی که ساختار و توانایی های این سازمان را می شناسند پوشیده نیست.
در نهایت می توان گفت با توجه به روند پیشرو و تحلیل ابلاغیه ی اخیر معاون اول در حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در بحث اقتصاد مقاومتی در سازمان فوق، کاری پیش نخواهد رفت چرا که تحقق ابعاد اقتصاد مقاومتی نیازمند باور به اصول آن و به نوعی یک فرآیند دوجانبه است که هم از بالا و هم از پایین ساختار اجرایی و اداری کشور به آن ایمان داشته باشند در غیر این صورت با تشکیل این ستاد ها و این شیوهی ابلاغ پروژه به سمت لوث شدن مفهوم اقتصاد مقاومتی گام بر می داریم.

* کارگروه سیاست پژوهی گردشگری- پژوهشکده حکمت
کلمات کلیدی : سازمان گردشگری اقتصاد مقاومتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۲:۴۰:۳۰
جانا سخن از زبان ما میگویی (3728323) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۳:۳۷:۰۴
بقیه پروژه های اقتصاد مقاومتی را به بحث و بررسی کارشناسان بگذارید تا معلوم شود این پروژه های اعلامی چه کمکی به کشور می کند. آیا این پروژه های میراث همان برنامه ها و فعالیت های معمول سازمان میراث فرهنگی نیست؟ (3728444) (alef-11)
 
اقتصاد مقاومتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۰۰:۵۵:۰۷
آیا یعنی صرفه جویی و قناعت؟
پس حقوق دو و سه ملیاردی به فوتبالیستها را چه کنیم قسم حضرت عباس را یا دم خروس را
پس حقوقهای ماعی 80 ملیونی را چه بگوییم
اشکال ندارد قناعت کنیم و مردمی که 40 تومان در ماه یارانه در زندگیشان انقدر مهم است که چند سال است مجلسیهای عظیم الفکر ما چونه مکیزنند قطع کنیم یا نکنیم چطور میشود در همچو کشوری حقوق 6 ملیارد تومان در سال با یک توپه باز (فوتبالیست) ببندیم
لا حول و لا قوة الا بالله از این همه عقل (3729900) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۹:۱۹
كدوم اقتصاد مقاومتي ؟؟؟؟؟؟؟؟ اينا همش حرفه
مثل بقيه حرفهاي آقايون
ما اومديم يه كار توليدي راه بندازيم چند نفر برن سركار يه بلايي به سرمون آوردن پشيمون شديم بروكراسي اداري بيچاره كرده از اين مجوز بگير از اون مجوز بگير و.... همش بحث اين بود كه رشوه بديم و سيبيل آقايون چرب كنيم مسخرشو در آوردين
همش حرف خجالت داره
اين مملكت آخر عاقبت خوشي در انتظارش نيست
الف خواهشا نظر ما رو بذار (3732861) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.