نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 107721
مراقب جاسوسی با ایمیل باشید
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۵۶
احمد توکلی

 

دو روز پیش از یکی از به ظاهر شبکه های اجتماعی چند ایمیل دریافت کردم  که افرادی از هم وطنان برای دوستی با بنده  ابراز تمایل کرده بودند. من چون فرصت این کارها را ندارم,  برای ادای احترام, در پاسخ  چند خطی با متن مشابه برایشان نوشتم. یکی از آن ها این است :

 

"بسم الله     سلام آقاي سالاري

 

از لطف شما ممنونم. من شما و همه برادران ايماني را دوست دارم . ولي از دوستي به معنا ي مراوده به دليل كمبود وقت ناتوانم. اگر جنابعالي مطلبي داشتيد در خدمتم. عيد ميلاد امير مومنان مبارك باشد.  احمد توكلي"



امروز پاسخی از آقای سالاری دریافت کردم که چون حاوی اطلاعات پربهایی در باره جاسوسی اینترنتی است مناسب دیدم کاربران ارجمند الف را از آن آگاه سازم. گرچه ممکن است برای برخی از عزیزان تازگی نداشته باشد, تذکرش بی فایده نخواهد بود. متن پاسخ مزبور این است :



"سلام علیکم

با تشكر از لطف و توجه شما و همچنين تبريك عيد ميلاد مولود كعبه مولانا ابي الحسن علي اين ابي طالب



متاسفانه اين درخواست دوستي كه شما دريافت كرده‌ايد يك روبوت اينترنتي است كه از جانب دوستي به من رسيد و من فكر كردم يك شبكه اجتماعي است  و آن را قبول كردم.



اما اين روبوت با ربودن اطلاعات ايميل افراد يك نسخه درخواست دوستي از طرف همان فرد به همه كساني كه در ميل باكس او باشند ميفرستد و آنها هم به همين نحو و در حقيقت تمامي اطلاعات ميل باكس شما را ميدزدد كه با چه كساني مراوده داريد.

با چه كساني در چه زمينه هايي مراوده داريد, به چه موضوعاتي علاقه داريد وهمينطور همه اطرافيان شما و الي آخر.



از اينكه آن را اپلاي نكرديد خوشحالم و به همه دوستانتان خصوصا آنها كه مثل شما در مسئوليتهاي خطير هستند و در ايميلشان ممكن است اطلاعات مهمي داشته باشند لطفا اطلاع رساني كنيد.



من حدس ميزنم كه اين پروژه براي جمع آوري وطبقه بندي يكسري اطلاعات از شخصيتهاي اثرگذار جمهوري اسلامي باشد.



من در يكماهه اخير بسياري از بچه حزب اللهي ها را ديده ام كه با اين ايميل درگير شده اند. ممكن است تك تك اطلاعاتي كه دزديده ميشوند مهم به نظر نرسند اما تجميع و طبقه بندي اين اطلاعات ميتواند براي دشمن بسيار ارزشمند باشد كه طيف بندي نيروهاي موثر جمهوري اسلامي را در تمامي زيمنه ها مشخص كنند خصوصا الان كه مشخص شده حمله هاي سايبري يكي از اولويتهاي اصلي دشمن است.



با تشكر از محبت شما در پاسخ به اينجانب

محمد مهدي سالاري

هشیار باشیم.

 
 
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۰:۱۴:۲۵
مطالبی مرتبط جهت مطالعه علاقه‌مندان ارائه می‌گردد:

تجسس دولت آمریکا در جیمیل
http://alef.ir/1388/content/view/67725/

گوگل دسترسی به جیمیل را در اختیار دولت آمریکا گذارده است
http://www.1reza.net/1389/01/google-access-gmail-usgvn/

جاسوسی فیس بوک برای آمریکا
http://alef.ir/1388/content/view/103515/

باید در استفاده از سرویس‌های اینترنتی، به خصوص از شرکت‌های آمریکائی محتاط بود، چون تمام اطلاعاتی که در اختیار آن‌ها قرار می‌دهید، بدون کم و کاست در اختیار دولت آمریکا قرار می‌گیرد.
علاوه بر این، کلاه‌برداری اینترنتی هم این روزها بسیار گسترده شده است، بنابراین سعی کنید به ایمیل‌های ناشناس اعتنا نکنید، به آن‌ها پاسخ ندهید و روی لینک‌هائی که می‌فرستند کلیک نکنید، چون ممکن است دامی برای ربودن رمز عبور و اطلاعات شخصی شما باشد. (463988)
 
علی
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۴:۵۶:۰۲
1- فیس بوک برای آمریکا جاسوسی می‌کند.
2- فیس بوک در جنبش‌های مردمی کشورهای منطقه نقش وسیع و دامنه داری داشت.
3- پس انقلاب‌های منطقه آمریکایی است.

پس ما دیگه چی می‌گیم؟ (464115)
 
حسین نبی زاده
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۲۳:۲۵:۱۱
پس طبق گفته شما دوست عزیز
در باز است
باز پرنده است
پس
دز پرنده است
درسته؟ (464315)
 
علی
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۰:۳۲:۱۸
ای بابا اگر در گفتار ها و نوشته هایمان اصول فرهنگی . سیاسی . اجتماعی و امنیتی را رعایت می کردیم که الآن این وضعمان نبود . (463999)
 
محمد کریمی
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۹:۱۸:۰۸
سخت نگیرید ...
سرویس های ایمیل مثل یاهو ، جی میل و هات میل و ... از دل خود آمریکا هستند ، نیازی به جاسوسی از طریق روبوت ندارن ، به راحتی از محتوی ایمیل های همه ما مطلع هستند ...
این روبوت ها هم کار بچه مچه هاست که می خوان از طریق اینها اطلاعات کارت های اعتباری افراد رو بدست بیارن و از حساب بانکیشون سرقت کنند ، یا آماره بازدید واسه یه سایت ایجاد کنند و از طریق تبلیغات کسب درآمد کنند ...
که البته هیچ کدومش کاربردی نداره و ایرانی ها از کارت های بین المللی مثل مستر و ویزا و پی پال استفاده نمی کنند که خطری متوجهشون بشه ... این ویروس ها و روبوت ها هم از طریق اینترنت گریبانشون رو گرفته و بصورت هرمی تکثیر میشه بین افراد ...

بهتر هست با شیوه های مختلف رمزنگاری آشنا شده یا قوانین و پروتکل هایی رو برای مراودات محرمانه خود تعریف کنید تا اطلاعات شما براحتی در اختیار سرویس های جاسوسی قرار نگیره ...

البته برای من و امثالهم اهمیتی نداره چون ایمیل هامون محتویات خاصی نداره ...

و اما بهترین راهکار یه سرویس ایرانی ایمیل هست که باید در اختیار مقامات قرار بگیره تا مراوداتشون رو از اون طریق انجام بدند ، چه بسا حتی اطلاعات خانوداگی و عکس های خانوادگی که ممکنه از طریق ایمیل ارسال بشه می تونه باعث هتک حرمت و سند سازی برای شخصیت ها بشه ...

و اما یه راه دیگه اینه که در دنیای ارتباطات این مقامات مثل دکتر که طبیعتاً درآمد های بالایی هم دارند مشاور کامپیوتری استخدام کنند ، هم ارتباطاتشون رو از طریق این مشاور پیگیری کنند و هم ایجاد اشتغال ... (464243)
 
سخن تازه
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۰:۴۳:۱۷
سلام

من در چند تا از این سرویس هایی که می گوید ثبت نام کردم.

بعد از تمام شدن مراحل یا در میان آن از شما آدرس و رمز عبور ایمیل شما را می خواهد.

که از روی آن به دوستان شما ایمیل می زند. حال اگر نخواهید می توانید این ایمیل و رمز را ندهید(اگر فکر می کنید محرمانه است) و من هیچ وقت ندادم.

ممکن است از این اطلاعات سواستفاده شود. مخصوصا در کشور ما که امکان پیگیری قضایی وجود ندارد. پس بهتر است خودتان به صورت دستی کار روبات را انجام دهید.

والسلام (464007)
 
امیر
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۲:۱۳:۳۱
خودتان را تحویل می گیرید
شما ها چه اطلاعات مهمی دارید؟؟

اونا شرکت ها خصوصی ای هستند که دنبال درامد هستند و گرنه اگر دنبال اطلاعات بودند نیازی به این کارا نبود (464044)
 
بنده خدا
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۲:۲۵:۳۳
با سلام خدمت دوستان
در این مورد باید خدمت دوستان عرض کنم که انها (جاسوسان ) برای اینکه اطلاعات ما رو بدست بیارن از ما که اجازه نمیگیرن وقتی که تمام شبکه های اجتماعی دست خودشون هست . برای اطلاعات بیشتر خواش میکنم صحبتهای دکتر حسن عباسی رو درباره سازمان امنیت ملی امریکا nsa رو حتما گوش کنید
با تشکر (464053)
 
ابراهيم قنبري
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۷:۲۸
به نام خدا
پس از پشت سر نهادن مشكلات اوليه انقلاب و هم اكنون كه نظام دوران تثبيت خود را ميگذراند ، مسئله نشت اطلاعات و دسترسي بسياري از افراد در جايگاههاي گوناگون به اطلاعات طبقه بندي شده ، در حال تبديل به روندي خطرناك است ، بايد پذيرفت كه منشا بسياري از گردنكشي ها هم اكنون بازگشتي دارد به دسترسي غير مجاز به اين گونه اطلاعات ، اطلاعاتي كه با كمي تامل در سخنان بسياري از صاحبان تريبون ( عالما يا عامدا ) قابل درك و فهم است ، سخناني از باب انذار و تبشير كه به سادگي از لابلاي آنها رگه هاي اطلاعات طبقه بندي شده نمايان است و يا پالس هايي كه بعضي ها در مصاحبه هايشان ميفرستند و طي آن افرادي را از موضوعاتي خاص با خبر ميسازند ...
ان شاء الله كه همه اينها در حد تپق هاي مرسوم سخنرانان باشد. (464064)
 
شهریاران
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۳:۱۷:۱۵
خدمت جناب آقای توکلی عزیز عرض کنم برای طبقه بندی نوع افکار افراد جامعه ما سایت وزین شما بهترین منبع است . و قابلیت تحلیل محتوایی بالای دارد. اما کو گوش شنوا و چشم بینا .... (464080)
 
m
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۳:۳۴:۳۶
من هم فکر میکنم این سناریو ساده تر از این حرفاست و آمریکا نیازی به این روش های ساده برای جاسوسی نداره (وقتی اصل کاری دست خودشونه) این روش ها خیلی عادیه و برای من هم اتفاق افتاده.
بعد نکته دیگه اینکه اینی که میگید روبوت نیست و تا اونجایی که من میدونم بات (Bot) بش میگن که در واقع مثل ربات نرم افزاری میمونه. (464084)
 
مانی
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۳:۵۵:۱۵
هیچ ربطی به مسال امنیتی نداره این موضوع.... این سیستم خیلی وقت وجود داره. این صفجه با سیستم امنیتی کار می کنه و پا پروتکل رمزدار https باز میشه و به اطلاعات شخصی ایمیل دست رسی نداره... البته هیچ صفحه ی شخصی ایملی با رمز نوشته نشده ولی چون در سرور وجود داره و تنهای راهش از پروتکل امنیتی دسترسی بهش دو راه یا صفحه ی رمز یا سرور که در اختیار شرکت ارایه دهنده ی ایمیل... فقط در دو ضمینه باید به این صفحه ها شک کرد یک صفحه پروتکل https با ضربدری روی نوشته ظاهر بشه که نشان سبت نشدن صفحه ی رمزی داره که برای مشاهده ای نوع صفحه ها و آشنایی با اون ها میشه به صفحه های خرید اینترنتی با کارت اعتباری رفت که هیچکدوم به دلیل تحریم ها سبت نشدند و امن نیستند و دوم اینکه صفحه ی مورد نظر باید بر طبق قوانین باید به فرد اطلاع بده که به کدام قسمت از اطلاعات دست رسی داره که اصولا تو ایران چون انگلیسی مردم ضعیف یا بی اطلاع هستند زیاد به این موضوع اهمیت نمی دهند. برای جلوگیری از این اتفاق میشه صفحه ی مورد نظر رو رد کرد چون گزینه ای برای این امر در این صفحه ها سبت شده. در ضمن ایمیل برای ارسال اطلاعات مهم جای امنی نیست چون ایمیل ها به صورت رمزی انتقال پیدا نمی کنند. یعنی صفحه ی ایمیل به صورت https نیست و فقط صفحه ی ورود به ایمیل با این پروتوکل رمز شده. اگر اطلاعات مهمی رو با ایمیل انتقال نمی دید اینترنت خیلی جای امنی به دلیل همین پوروکل ها...
... (464063)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۴:۲۷:۵۰
اگر نمايندگان محترم بجاي راهنمايي دادن در خصوص مسائلي ابتدائي (شايد براي خودشان مهم) مانند چگونگي دزيده شدن اطلاعات از ايميل به فكر چاره انديشي در مورد اشتغال در جامعه و رفع فقر و (يا بقول آنها حس فقر)ميبودند شايد هرگز مسائلي مثل خميني شهر و .... نداشتيم و نميداشتيم شايد مشكلات مهم اقتصادي كشور چون توسط انها قابل حل نيست يك كارشناس مهم اقتصادي در خصوص اينترنت و ... دائما مقاله مطلب و ... ميدهند !!!!!!!!!!!!!! (464101)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۲۰:۱۶:۱۹
شما واقعاً فکر می‌کنید نمایندگان اصلاً به فکر این مسائل نیستند؟ شما رادیو مجلس را گوش می‌دهید؟ انصاف هم خوب چیزی است. (464259)
 
معلم
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۶:۰۵:۴۷
با اين مطلب مشخص شد كه خود شما هم به اين سايت مراجعه مي كنيد كه جاي تقدير دارد.
اما جانب وكيل اميدوارم كه تمامي مسئولين همانند ما كارمندان كه با اين تورم سرسام آور ريالي اضافه حقوق بعد از سه ماه دريافت نكرده اند كه ركورد جالبي است درمقابل زن وفرزند شرمنده باشند هرچند كه بعيد است چرا كه سواره كي خبر داره از پياده .اميدوارم كه بعد از باز كردن هداياي روز پدر وقت داشته باشيد كه مقاله ايي هم درباب تاخير دولت دراجراي مصوبه افزايش حقوق كارمندان بنگاريد با اين اوضاع ما كه دريغ از شاخه گلي هر سال جورابي مي دادند اما امسال به علت تقارن اين روز با اواخر ماه آن هم ميسر نشد.
جز توكل راهي نداريم كه طي كنيم پس توكل به خداوند منان نه اميد به خلق خداوند.بخصوص آقاي توكلي (464168)
 
هومن
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۱۹:۲۹:۱۲
متاسفانه هم وطنان ما گاهی شیفته داستانهای جاسوسی می شوند .این ادبیات مملو از جاسوس و دشمن ....اجازه بهبود روابط به ما در دنیا نمی دهد .
سریالی در ایران ساخته می شد که در ان فردی تصور داشت که انگلیسیها برای او جاسوس فرستاده اند . (464245)
 
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۲۱:۳۳:۱۲
صد البته که افرادی در موقعیت آقای توکلی باید کاملا مواظب میل باکس خود باشند و اگر هم عضو شبکه های اجتماعی می شوند رمز ایمیل خود را وارد نکنند، اما برای من تعجب آور این این که افرادی مثل خود من که شهروندان عادی هستند و نه اطلاعات محرمانه ای دارند و نه کار غیر قانونی می کنند هم مشابه ایشان استدلال می کنند و از شبکه های اجتماعی ترسانند. از این بدتر زمانی که کارت ملی برای نخستین بار صادر می شد برخی افراد ساده و درستکار برای گرفتن آن مراجعه نمی کردند و می گفتند اگر شماره ملی داشته باشیم دیگر دولت همه اطلاعات ما را خواهد داشت. به راستی که من نمی دانم چرا ما ایرانی ها خیلی جاها از در دروازه تو نمی رویم و خیلی جاها از سوراخ سوزن رد می شویم. (464276)
 
۱۳۹۰-۰۳-۲۸ ۲۲:۳۴:۴۱
اگر از سرور هایی مثل یاهو؛ جی میل یا هات میل استفاده می کنید، تمامی اطلاعاتتون در درسترس دولت های غربی هست و لی اگر از سرور های داخلی استفاده می کنید، می توان احتمال داد که هدف دزدیدن اطلاعات باشد. (464299)
 
m
۱۳۹۰-۰۳-۲۹ ۰۲:۳۸:۲۱
بابا دیگه شما هم در حق آقای توکلی بی انصافی نکنید!! من اصول گرا و حزب اللهی و ... نیستم ولی انصافا تو این مجلس دو سه تا نماینده مونده که میشه بشون نماینده گفت و یکیش ایشونه!! البته بهتره ایشون تو موضوعات سطح پایینی مثل این که تخصصشون نیست مقاله ندن ولی دیگه شما هم ... (464375)
 
۱۳۹۰-۰۳-۲۹ ۰۲:۴۶:۰۷
سلام/دست آقای توکلی و شما عزیزان در سایت الف درد نکند. (464378)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.