توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 314127
مرکل زیر فشار بحران‌های مختلف
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۱۲
یک هفته نامه آلمانی صدر اعظم آلمان را تحت فشار بحران‌های مختلف از جمله بحران پناهندگان، عملیات نظامی در سوریه و اختلافات در دولت ائتلافی ارزیابی کرد که خروجی این بحران‌ها نامعلوم است.

به گزارش تسنیم، هفته نامه "اشپیگل" در گزارشی "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان را تحت فشار بحران های مختلف از جمله بحران پناهندگان، عملیات نظامی در سوریه و اختلافات و عصبانیت ها در اتحادیه احزاب متحد مسیحی دانسته و این پرسش را مطرح کرد که آیا مرکل در چنین شرایطی باید سبک و روش سیاسی خود را تغییر دهد؟

برای "آنگلا مرکل" در این هفته مهم همه چیز به همه چیز ربط پیدا می کند. بحران پناهندگان، مذاکرات اتحادیه اروپا با ترکیه، درگیری های داخلی سوریه، مبارزه علیه داعش و همچنین ناآرامی های روزافزون در اتحادیه احزاب متحد مسیحی.

بحران و جنگ ها در خاورمیانه تاثیر مستقیمی روی آلمان و احتمالا صدر اعظمی مرکل دارد. به ندرت مواضع سیاسی برلین در عرصه سیاست داخلی و خارجی تا این حد مانند حالا اهمیت داشته است و این همچنین بدین مفهوم است که به ندرت یک صدر اعظم در آلمان ماند حالا تا این حد اقدامات نادرست می توانسته انجام دهد.

البته مرکل در اولین نگاه کاملا مجهز در برابر بحران ها به نظر می رسد؛ بالاخره وی تقریبا از شروع دوران صدر اعظمی خود صدر اعظم بحران ها بوده است، به دنبال بحران مالی بحران یورو سپس بحران یونان و در آخر بحران پناهندگان شکل گرفت.

تازه در نگاه دوم شرایط جدید فعلی نشان می دهد که همه این سال ها مرکل به صورت آرام و بی سرو صدا بر یک کشور راضی و آرام حکومت کرده که بیشتر به صورت تشریفاتی به بحران های اطراف خود می نگریسته است.

مرکل در این سال ها اموری را تنظیم می کرده است که از نظر آلمان ها زیبا بوده است. اما حالا بحران پناهندگان به گونه ای دیگر است و با انتظار کشیدن نمی توان با آن مقابله کرد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب این پرسش ها را مطرح کرد که آیا مرکل سبک سیاسی خود را با شرایط جدید منطبق می کند؟ یا بالاخره پایگاه قدرت وی در هم می شکند؟ این یک مبارزه در چندین جبهه برای صدر اعظم آلمان است که خروجی آن نامعلوم است.

اشپیگل در ادامه به توضیح برخی چالش های پیش روی مرکل در حال حاضر پرداخته و ابتدا به مسئله همکاری با ترکیه اشاره کرده و نوشت: مرکل باید مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را امن کند و به گونه ای دیگر غلبه بر بحران پناهندگان امکان پذیر نیست. حالا وی در این راستا بر کمک ترکیه تاکید دارد. ترک ها باید هجوم مهاجران به اروپا را کاهش دهند و در مقابل پول برای اردوگاه های پناهنگان خود، تسهیل ویزا برای شهروندان و انگیزه تازه برای مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا را دریافت کنند. این ابتکار مرکل است. بر اساس این تصمیم همچنین باید درباره تقسیم و سهمیه بندی پناهندگان در اتحادیه ارپا توافقی حاصل شود. مسئله این است که صدر اعظم آلمان در این راستا در مسیر وابستگی به ترکیه قدم می گذارد. این حاکم مستبد هم می داند که از ابزار پناهندگان می تواند به عنوان اهرم فشار بر اروپا استفاده کند.

از طرف دیگر طرح سهمیه بندی پناهندگان مرکل تنها در صورتی شکل می گیرد که دیگر کشورهای اروپایی نیز در این راستا همکاری کنند. اما بخصوص کشورهای اروپای شرقی از این امر اجتناب می کنند. احتمالا در پایان یک گروه معدودی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اتریش و سوئد این سهمیه بندی را بین خود انجام می دهند. صدر اعظم اتریش نیز در صورت چنین شرایطی کاهش بودجه برای کشورهای شرق اروپا را خواستار شده است. مسئله این است که مرکل به این ترتیب اروپا را در معرض خطر جدایی قرار می دهد. آلمان در معرض خطر انزوا قرار می گیرد و این همواره یک فاجعه برای اروپا بوده است.

اشپیگل در ادامه به مسئله مبارزه با داعش به عنوان یکی دیگر از بحران های پیش روی مرکل اشاره کرده و نوشت: مرکل در راستای اعلام همبستگی با رئیس جمهور فرانسه نقش فعالانه تر آلمان در درگیری های سوریه را اعلام کرده است. البته برنامه های برلین برای اعزام هواپیماهای شناسایی، یک کشتی و عملیات شناسایی ماهواره ای عمدتا سیاستی نمادین و نمایشی است. طبیعتا آلمان در یک مبارزه مشترک نباید در یک گوشه قرار گیرد. اما به نظر می رسد که مرکل به تاکتیک اولاند اعتقاد ندارد و هدف این عملیات مشخص نیست.

هفته نامه اشپیگل در ادامه به سیاست های مرکل در قبال بحران پناهندگان پرداخته و با تاکید بر اینکه مرکل از رویکرد خود مبنی بر اینکه ما از عهده این امر بر می آییم عقب نشینی نکرده است به نظر سنجی اخیر موسسه "امنید" اشاره کرد که در آن محبوبیت مرکل دربین شهروندان آلمانی به شدت کاهش پیدا کرده بود.

نتیجه این نظر سنجی نشان داد که ۴۷ درصد شهروندان آلمانی موضع مرکل در قبال بحران پناهندگان را نادرست می دانند و تنها ۴۰ درصد آن را درست ارزیابی می کنند. صدر اعظم آلمان می داند که پذیرش سیاست پناهندگان وی همچنین به این مسئله مرتبط است که هیچ ارتباط پوپولیستی بین ترور و مسئله پناهندگان ایجاد نشود. اگر اروپا بعد از حملات تروریستی پاریس مرزهای خود را ببندد این یک پیروزی برای تروریسم داعش محسوب می شود.

"اشپیگل" در بخش پایانی این مطلب به اختلافات در اتحادیه احزاب متحد مسیحی به عنوان یکی دیگر از بحران های این روزهای صدر اعظم آلمان اشاره کرد.
 
کلمات کلیدی : اشپیگل، مرکل
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.