نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233127
عراقچی: اگر هر محدودیتی را بپذیریم موقتی است و هیچ چیزی برای ابد پذیرفته نمی‌شود
بخش داخلی الف، 13 تیر 93
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۲
سخنگوی گروه مذاکره کننده ، بحث های مطرح شده مبنی بر پذیرش محدودیتهای جدید از سوی هیات ایرانی در مذاکرات وین ۶، از جمله بحث کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال را گمانه زنی رسانه های معلوم الحال خواند که کاری جز برهم زدن فضای مثبت خواند.

سید عباس عراقچی پنج شنبه شب درنشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص اخبار منتشر شده مبنی بر پذیرش کاهش تعداد سانتریفیوژها از سوی هیات مذاکره کننده هسته ای ایران تاکید کرد: در رابطه با تعداد سانتریفیوژها نباید به گمانه زنی های رسانه ای توجه کرد.

عراقچی با تاکید بر اینکه محتوای مذاکرات فقط پشت میز مذاکرات مطرح می شود، افزود: تمام اعداد و ارقامی که در رابطه با سانتریفیوژها اعلام می شود ساخته و پرداخته ذهن برخی از رسانه های خارجی و افرادی است که با نیات خاص این کار را انجام می دهند و هدف آنها آلوده کردن فضای مذاکرات هسته ای و ایجاد اضطراب و تنش است که نباید به آن توجه شود.

معاون وزیر امور خارجه ایران درخصوص مذاکرات وین ۶ تاکید کرد: این مرحله از مذاکرات از روز گذشته ( چهارشنبه) با برگزاری جلسات متعدد دوجانبه، چندجانبه و جمعی در سطوح مختلف آغاز شده است و می توان گفت با گذشت دو روز، مذاکرات در حد ارزیابی از مواضع طرفین بوده و مروری بر آنچه تا امروز داشته ایم و در جریان آن، دو طرف برای درک دقیق تر مفاهیم و مواضع یکدیگر تلاش کرده اند. وی افزود: فکر می کنم از فردا صبح دوباره روند نگارش متن در سطح معاونان وزیر امور خارجه ایران و خانم اشتون آغاز شود.

پذیرش هر گونه محدودیت، موقتی خواهد بود
عراقچی در مورد اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه اگر محدودیت جدیدی در این مرحله از مذاکرات بپذیریم موقتی خواهد بود، گفت: آنچه من گفتم حرف جدیدی نیست ولی اینکه چه برداشتی از سخنان من شده، بحث دیگری است.

وی افزود: آنچه من گفتم حرف جدیدی نیست، بلکه بر مبنای توافق ژنو است زیرا آنجا توافق صورت گرفت که در توافق نهایی، ایران مجموعه اقداماتی را به منظور ایجاد اطمینان و اعتمادسازی نسبت به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود انجام خواهد داد.

عراقچی خاطرنشان کرد: مجموعه اقداماتی که برای اعتماد سازی انجام می دهیم حتما شامل یک سری محدویت هایی خواهد بود که در برنامه هسته ای خود می پذیریم. وی گفت: البته همانطور که در توافق ژنو اشاره شده است اصل غنی سازی ایران ادامه پیدا خواهد کرد ولی با یک سری محدودیت های مورد توافق دو جانبه و برای یک دوره زمانی مشخص.

عراقچی تصریح کرد: این کاملا قطعی است که اگر هر محدودیتی را در هر قسمتی از برنامه های خود به منظور اعتماد سازی قبول کنیم، یک محدودیت موقتی و دارای دوره زمانی مشخص خواهد بود و هیچ چیزی برای ابد پذیرفته نخواهد شد.

پرانتزها هنوز باقی است
خبرنگاری از معاون وزیر امور خارجه پرسید با توجه به وجود پرانتزهای متعدد در مقدمه نگارش شده از متن توافق جامع در مذاکرات وین ۵، وضعیت ادامه نگارش متن در این مرحله چگونه خواهد بود؟

عراقچی پاسخ داد: همه آن پرانتزها هنوز سر جای خود باقی است.

وی افزود: متنی برای نگارش آماده شده اما تقریبا در مورد تمام موارد مطروحه، اختلاف نظرهایی داریم و برای نزدیک شدن دیدگاه ها هنوز خیلی کار داریم و به جلسات متعددی نیاز است تا روی مفاهیم به توافق برسیم و بتوانیم آن را روی کاغذ بیاویم.

معاون وزیر خارجه ایران تصریح کرد: تلاش همه طرفین این است که از فرصت باقی مانده تا ۲۰ جولای - ۲۹ تیر- نهایت استفاده را ببریم و بعد تفاهم حاصل شده را روی کاغذ بیاوریم.

چشم انداز مذاکرات وین - ۶
عراقچی در پاسخ به اینکه آیا افق روشنی برای دستیابی به توافق جامع در مذاکرات وین ۶ می بینید؟،گفت: اگر افقی وجود نداشت که مذاکره انجام نمی شد اما هنوز زود است که بخواهیم درمورد دست یافتن به توافق جامع در این مرحله قضاوت کنیم.

وی ادامه داد: هر چند به مواضع طرف مقابل خوشبین نیستیم و مذاکرات همچنان در فضای بی اعتمادی انجام می شود اما ما همچنان امیدوار هستیم که تا ۲۰ جولای می توانیم به توافق دست یابیم و شاید در روزهای آینده که در مذاکرات جلوتر رفتیم بتوانیم اظهار نظر دقیق تری دراین مورد داشته باشیم.

از سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران در باره سخنان اخیر ˈجان کریˈ وزیر خارجه آمریکا که مدعی شده است درصورت شکست مذاکرات، مسئولیت بر عهده ایران خواهد بود، سوال شد. عراقچی در پاسخ گفت: به نظر ما در این صورت قضاوت با افکار عمومی جامعه بین المللی خواهد بود و این آنها هستند که نظر خواهند داد چه کسی موجب شکست مذاکرات بوده است.

وی با تاکید بر اینکه اطمینان دارم افکار عمومی بین المللی قضاوت درستی در این زمینه خواهد داشت، گفت: در صورتی که چنین اتفاقی (شکست مذاکرات) رخ دهد، ایده ها و نظرات مذاکره کنندگان در اختیار افکار عمومی بین المللی قرار خواهد گرفت و آن وقت آنها قضاوت خواهند کرد که چه کسی عامل شکست بوده است.

سخنگوی هیات مذاکره کننده هسته ای ایران خاطرنشان کرد: در این مرحله باید اجازه دهیم مذاکرات مسیر خود را دنبال کند و ما همچنان امیدوار هستیم به راه حل نهایی و جامع برسیم و دیگر لزومی نداشته باشد که بخواهیم به شناسایی عامل شکست مذاکرات فکر کنیم.

دستور العمل مذاکرات را از تهران می گیریم
عراقچی در پاسخ به سوالی در باره احتمال بازگشت روسای هیات های مذاکره کننده از جمله وزیر خارجه ایران به پایتخت ها برای مشورت و بازگشت دوباره به وین بعد از چند روز برای ادامه مذاکرات وین ۶ گفت: اگر هر زمانی احساس کنیم که نیاز است برای مشورت به تهران بازگردیم، قطعا این کار را انجام خواهیم داد و تصمیم گیری خواهیم کرد.

معاون وزیر خارجه ایران و عضو گروه مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد: ما طبق دستور العملی که از تهران صادر می شود مذاکره می کنیم و بر اساس چارچوب های تعیین شده به حرکت خود ادامه می دهیم. عراقچی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص احتمال تمدید مذاکرات بعد از پایان فرصت ۲۰ جولای - ۲۹ تیر- گفت: برای سخن گفتن در مورد تمدید مذاکرات با ۱+۵ هنوز زود است، روزهای آخر تا رسیدن به ۲۰ جولای در مذاکرات بسیار مهم و تعیین کننده است و آن زمان تصمیم خواهیم گرفت که مذاکرات برای مدتی دیگر تمدید شود، تنفس اعلام شود یا اینکه قطع مذاکرات را اعلام کنیم، همه این موارد در زمان خودش مشخص خواهد شد.

وی در پایان این نشست خبری با قدردانی از دولت و وزارت امورخارجه اتریش به عنوان میزبان مذاکرات هسته ای گفت: وزارت خارجه اتریش اعلام کرده است که مذاکرات تا هر زمانی ادامه داشته باشد، امکانات لازم را در اختیار هیات های مذاکره کننده قرار خواهد داد.
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۰:۱۳
آقا وقتی‌ آقای عراق چی‌ میگن ما میتوانیم به توافق در دقیقه ۹۰ برسیم یعنی‌ چه، مگه بازی، مگه آقای ظریف نگفت که توافق یک روند؟! از طرفی‌ یعنی‌ در دقیقه ۹۰ آمریکا، اروپا، روسیه، چین، عربستان، کنگره آمریکا، اسرائیل، همه به افتخار آقای ظریف کلاه از سر ٔبر خواهند داشت و به دلیل تاثیر تحریمهای ایران ٔبر روی آنها از مواضع خود عقب نشینی خواهند کرد و اظهار اشتباه و یا نه ٔبر عکس آن اتفاق خواهد افتاد؟!!!! ... بابا از خیر این غنی سازی بگذارید ولی‌ کشور را برای دهها سال اسیر این عهدنامه‌ها نکنید!.. داشتن چند صد یا چن هزار سانترفیوج آنهم از نوع تکنولوژی ۵۰ سال پیش مثل نداشتن آن است!! (2236426) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۶:۱۸
دقیقه 90 یعنی اگه زور پر زور بود دقیقه نود کوتاه میاییم! (2236612) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۷:۳۹:۱۶
امیدوارم این بار اون برگه های فکت شیت در مذاکرات با متن توافق یکی باشند. (2236751) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۰:۳۳:۱۷
انرزی هسته ای بهانه غربی ها هست اگر از انرژی هسته ای بگذریم باز هم مورد دیگری رو بهانه خواهند کرد برای اعمال فشار به کشور اصل خواسته غربی ها این هست که ما مطیع و فرمانبردار اون ها باشیم و طبق خواست اون ها رفتار کنیم اینقدر سطحی به مسائل نگاه نکنید (2236968) (alef-1)
 
بیگی
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۰۱:۱۷:۴۵
اگر قدری از تلاشی راکه برای خودکفایی سوخت هسته ای داریم جهت خود کفایی سایر نیاز ها بکار می بردیم اکنون با سنبه بسیار پر زور تری میتوانستیم مذاکره کنیم. و تحریم عملا کم اثر میشد. (2237176) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۰۱:۴۳:۱۷
عراقچی: اگر هر محدودیتی را بپذیریم موقتی است و هیچ چیزی برای ابد پذیرفته نمی‌شود
ما هم احمق هستیم،آره؟؟؟
یدلیل اگر توافق صورت نگیره دولت ضرر میکنه نه مردم (2237185) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۷:۴۸
محدودساختن مقدار غنی‌سازی به تأمین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر دست ما را برای نیروگاه‌های اتمی که در آینده خواهیم ساخت می‌بندد. مذاکره کنندگان نباید به چنین خواسته‌ای تن بدهند. (2236434) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۱:۰۳
تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان باید برای طولانی و کش‌دار نشدن مذاکرات فکر اساسی بکند والا غربی‌ها بنا دارند سالیان سال ما را با این مذاکرات بی‌نتیجه سرگرم سازند مسئولین هم باید مثل ما مردم به این باور برسند که راه حل عبور از تحریم‌ها مذاکرات نیست چون از این طریق آبی گرم نخواهد شد. (2236438) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۱:۴۸
با توجه به دشواری راه در ادامه مذاکرات هسته‌ای ضرورت دارد مجلس قانونی را تصویب کند که هیچ معاهده‌ای بدون موافقت نمایندگان مجلس به امضا نرسد. چون در غیر این صورت کار مشکل‌تر خواهد شد و هزینه زیادی خواهیم داد. (2236439) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۲:۱۷
به آقای ظریف عرض می‌کنم همانطور که خود می‌دانید آمریکا و اذنابش دست از دشمنی با اسلام و ایران و آسیا و آفریقا و حتی سرخپوست‌ها برنمی‌دارند و تا دین و منابع مادی ما را از بین نبرند و تصاحب نکنند از خصومت و دشمنی دست بر نخواهند داشت. مبادا فریب مشتهای چدنی پوسیده شده در دستکش مخملی آنها را بخورید. (2236440) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۶:۰۲
این ژست "به آقای فلانی عرض می کنم" خیلی کلیشه ای شده دیگه! (2236665) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۷:۴۴
کاهش غنی سازی و کم کردن تعداد سانتریفیوژ ها خیانت به ملتی است که قهرمانانه تمام ناملایمات را برای رسیدن به حق مسلم اتمی و موشکی تحمل کرده اند . (2236449) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۰:۳۲:۵۷
مردم با تورم بد بختی بیکاری دست و پنجه نرم می کنند لطفا از طرف مردم دور افشانی نفرمایید ! (2236967) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۶:۳۶
درست مثل پرتکل الحاقی (2236470) (alef-10)
 
پندار نيك، گفتار نيك، كردار نيك
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۵:۵۶
اميدوارم كه همه تيمهاي مذاكره كننده با در نظر گرفتن عقلانيت و تدبيري ويژه كه مختص اشرف مخلوقات است و فارغ از هرگونه كينه، دوستي ، صلح و پيشرفت و شادي را براي همه مردم دنيا بخصوص مردم عزيز ايران هرچه زودتر به ثمر رسانند و برگي زرين و افتخار آميز را براي جامعه جهاني ثبت نمايند. با سپاس فراوان (2236501) (alef-10)
 
بهلول
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۲:۱۰
در بهترین شرایط مذاکرات کش داده خواهد شد و وضعیت نه جنگ ، نه صلح استمرار خواهد داشت. (2236518) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۳۷:۰۱
با کش دادن موافقم .این وضعیت بهترین حالت برای پیشبرد عملیات اتمی و موشکی است در حالی که تحریمی هم در کار نخواهد بود .
بعد که به تمام اهداف موشکی و اتمی مان دست یافتیم در آن زمان با دست پر و از موضع قدرت سر میز مذاکره اصلی حاضر می شویم . (2236843) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۱:۳۷
هیچ محدودیتی قابل قبول نیست . هر محدودیتی به معنای شکست است . قطار هسته ای ایران ترمز ندارد و ترمز بریده است . (2236551) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۰۳:۵۶:۱۸
قطار هسته ای ایران چرخ دارد ایا؟ (2237244) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۶:۱۷
در اينكه بسياري از مشكلات كشور به خاطر تحريم است شكي وجود ندارد ، زيرا كه همه چيز زندگي مردم از واردات تامين مي شود و غربي ها هم نفت به عنوان منبع درامد كشور و هم بانكها به عنوان معبر ورود و خروج دلار و هم خريد كالا را تحريم كرده اند .

و به لطف عدم حمايت از صنايع داخلي و نخبگان ، كه منجر به خروج متخصصان از كشور و تعطيلي واحدهاي صنعتي و عقب ماندگي چند دهه اي از توليدات جهاني شده است امروز كشور ما توان توليد هيچ يك از مايحتاج خود را ندارد و آنچه هم كه توليد مي شود بي كيفيت و بلاي جان هزاران ايراني است .

حتي اگر بخواهيم توليد كشور هم رونق پيدا كند بايد اول تحريم ها برداشته شود تا بتوان مايحتاج مردم را تامين كرد و با بالا بردن سطح رفاه ، نخبگان را تشويق كرد كه در كشور باقي بمانند . (2236694) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۳۰:۲۷
یا خیلی بی انصافی یا خیلی جاهل که گمان می کنی کشور توان تولید هیچ یک از ما یحتاج خود را ندارد. به سخنرانی حضرت آقا در آغاز امسال در مشهد مراجعه کن تا کمی از پیشفت های کشور را بفهمی. (2236829) (alef-1)
 
یک دکتر جانباز رزمنده
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۷:۵۵:۱۱
فکر نکنید پذیرش صلح حدیبیه برای پیامبر و مسلمانان آسان بوده ولی سختی این پذیرش با صرف کردن عقل و تدبیر قابل تحمل می شود.

فرصت های زیادی برای ملت ما وجود دارد. این آرامش آتی باعث رشد جهشی کشور و قدرت واقعی و با پشتوانه ایران خواهد شد. (2236782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۴۳:۲۷
خوبی تیم مذاکره کننده اینه که اصطلاحات گنگ دیپلکماتیک را برای مردم ایران به کار می برند و در مقابل تیم غربی برای اونا همین کارو انجام میده!!
موقت!! نه ابدی!! (2236859) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۰۱:۳۴
آیا فرجه 20 ساله که امریکا خواهان آن است نیز موقتی محسوب خواهد شد. (2236788) (alef-13)
 
karbala183
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۱۴:۰۸
یعنی این موقت بودن مثل دوسال زمان اصلاحات بود که اخر رهبری خود دستور فک پلمب را دادند؟؟؟؟ (2236805) (alef-13)
 
ایران دوست
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۸:۲۲:۵۳
پذیرفتن محدودیت یعنی عقب نشینی تا آخر. از گذشته باید عبرت گرفت. غرب دنبال وقت کشی است تا نقشه های شومش رو در آینده نزدیک عملیاتی کنه نباید غفلت کرد (2236819) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۰:۲۷:۵۱
این زمان موقت به اندازه عمر من که نیست هشت سال هم یک عمر محسوب می شود اقا موقتی یعنی چه ؟ (2236962) (alef-1)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۲:۰۲:۲۴
قبلا همه چی توافق شده این ها ژست سیاسی است (2237027) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۳:۱۰:۰۷
آمریکا باید در این قضیه تحقیر شود و حق ایران را به رسمیت بشناسد . دنیا باید خفت آمریکا را در این قضیه ببیند و بفهمد که حتی اگر 10 سال هم طول بکشد فرزندان خمینی کبیر و جمهوری اسلامی اهل زانو زدن نیستند . انشاالله تحقیر آمریکا در این قضیه 10 ساله مقدمه اتفاقاتی خوبی خواهد شد که مهمترین آن تضعیف و سرخوردگی جریانات دلبسته به غرب در کشورهای منطقه خواهد بود .
امیدوارم الف از این متن بدش نیاید و انتشار دهد . (2237073) (alef-1)
 
mb
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۲۳:۵۰:۲۶
بنظر من باید واقع بینانه به مسائل نگاه کنیم. این تحریم ها دارند به ما ضربه های اقتصادی میزنند. نفتمان را با منت و با اجازه امریکا از ما میخرند. بعد هم تازه پولش را نمیتوانند به ما پرداخت کنند. سرمایه گذاری در صنعت نفت نداریم و تا چند سال دیگر تولیدمان برابر مصرف داخلی خواهد شد. و ده ها مساله دیگری که این تحریمهای ظالمانه برای ما ایرانیها پیش آورده و همه میدانیم . حالا که یک راهی نه چندان مقتدرانه ولی نه زبونانه هم , پیدا شده , بنظر من ایران باید یکجوری با طرف آمریکایی کنار بیاد. فراموش نکنیم زمان به ضرر ایران کار میکنه. از قدیم گفتند درختی که در مقابل طوفان خم میشه , نمیشکنه . درختهایی میشکنند که این قابلیت انعطاف را ندارند. (2237115) (alef-10)