توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 43342
مقايسه سرانه مصرف شكر، روغن، برنج و نان در ايران و جهان
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۱۶
نگاهي به مصرف سرانه كالاهاي اساسي در كشور و مقايسه آن با دنيا نشان مي دهد، در مصرف سرانه شكر و روغن بالاتر از ميانگين جهاني هستيم و هر چند مصرف سرانه برنج در كشور ما كمتر متوسط دنيا است، عنوان بزرگترين مصرف كننده نان را در جهان به خود اختصاص داديم.

به گزارش فارس، در راستاي نامگذاري سال 88 به سال اصلاح الگوي مصرف توسط مقام معظم رهبري بر آن شديم تا سرانه مصرف 4 كالاي اساسي نان، برنج ، روغن و شكر را در داخل كشور بدست آورده و با مقايسه آن در سطح جهان رتبه ايران را بدست بياوريم تا بتوانيم در راستاي اين طرح ملي، فرهنگي و ديني اولين گام را از نگاه آماري پيش نهيم.

بنابر اين گزارش، ايران در مصرف سرانه شكر و روغن بالاتر از ميانگين جهاني ، در برنج چهاردهمين مصرف كننده بزرگ جهان و در نان بزرگترين مصرف كننده جهان است.

* مصرف سرانه شكر 3 كيلوگرم بالاتر از ميانگين جهاني است

مجيدپارسا نيا معاون وزير بازرگاني در پاسخ به سوال فارس در خصوص سال اصلاح الگوي مصرف و سرانه كالاهاي اساسي گفت: سرانه مصرف شكر در ايران حدود 30 كيلوگرم است و اين در حاليست كه اين ميزان در نواحي مختلف كشور متفاوت است .

به گزارش فارس، آمارهاي جهاني نشان مي‌دهد كه سرانه مصرف قند و شكر در ايران در سال 1987 حدود 26.9 كيلوگرم بوده كه اين مقدار در سال 2006 به 28.97 و در سال 2007 به حدود 33.26 كيلوگرم افزايش يافته است به طوري كه به گفته بسياري از كارشناسان جهاني، مصرف سرانه شكردر ايران 3 كيلوگرم بالاتر از ميانگين مصرف جهاني است.

اين در حالي است كه ايران بعد از روسيه، دومين واردكننده بزرگ شكر در جهان محسوب مي‌شود و كشورهاي اندونزي، آمريكا و امارات در رده هاي بعدي قرار دارند. همچنين آمريكاي جنوبي با مصرف سرانه 48.2 كيلوگرم شكر در سال عمده‌ترين مصرف‌كننده شكر در جهان است و اقيانوسيه، اروپاي شرقي، آمريكاي شمالي و مركزي، آسيا و آفريقا ( 15.48) رتبه‌هاي بعدي را به خود اختصاص داده‌اند و در اين بين هندوستان، چين و برزيل عمده مصرف‌كنندگان شكر در جهان هستند.

* مصرف سرانه روغن 4.5 كيلوگرم بالاتر از ميانگين جهاني است

مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران در خصوص سرانه مصرف روغن به فارس گفت: سرانه مصرف روغن در كشور حدود 17 كيلوگرم است.

به گزارش فارس، مقايسه مصرف سرانه روغن در ايران با ساير كشورها نشان مي دهد مصرف سرانه ما بسيار بالاتر از ميانگين جهاني است. مصرف سرانه ايران 17 كيلوگرم و مصرف سرانه دنيا 12.5 كيلوگرم است و اگر شيوه مصرف روغن در ايران با ساير كشورها را مورد بررسي قرار دهيم اين اختلاف آشكارتر مي شود.

بيش از 80 درصد نياز داخلي روغن درحال حاضر ازطريق واردات تأمين مي شود كه قبلاً حدود 95 درصد وارد مي شد و ايران در سال 2005 دهمين كشور واردكننده روغن در جهان بوده است ميزان واردات ساليانه حدود 1.5 ميليارد دلار روغن و كنجاله مي باشد.

* مصرف سرانه برنج 25 كيلوگرم پايين تر از ميانگين جهاني است

معاون وزير بازرگاني در خصوص سرانه مصرف برنج به فارس گفت: سرانه مصرف برنج در كشور حدود 40 كيلوگرم است.

به گزارش فارس، آمارو ارقام موجود نشانگر آن است كه در سالهاي قبل از انقلاب مصرف سرانه برنج حدود 15 تا20 كيلوگرم بوده در حاليكه طي چند ساله اخير اين ميزان به 39 تا 40 كيلوگرم افزايش يافته است.بر همين اساس مصرف سرانه برنج در سال 81 نيز 39 كيلوگرم گزارش شده است.

بر اساس آمار و اطلاعات و برآوردهاي علمي مصرف سرانه برنج در آسيا 85 و جهان 65 كيلوگرم است .

به گزارش فارس به نقل از وزارت كشاورزي آمريكا، در سال 2005 بيش از 3.15 ميليون تن برنج در سطح ايران مصرف شد و به عنوان چهاردهمين مصرف‌كننده بزرگ اين محصول در اين سال شناخته شده است.

در ادامه اين گزارش چين با مصرف 135 ميليون تن برنج در سال 2005 به عنوان بزرگترين مصرف‌كننده اين محصول در سال مذكور شناخته شده است. هند با مصرف 92 ميليون تن و اندونزي با 35 ميليون تن به ترتيب در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

مصرف برنج ژاپن در سال 2005 ، 8.2 ميليون تن، پاكستان 2.6 ميليون تن، آمريكا 4 ميليون تن و 25 كشور عضو اتحاديه اروپا 2.5 ميليون تن اعلام شده است.

* ايران بالاترين مصرف نان در جهان را دارد

معاون وزير بازرگاني با اعلام اينكه ايران بالاترين مصرف نان در جهان را دارد و سالانه سه ميليون تن گندم در كشور اتلاف مي شود، از برنامه‌هاي اين وزارتخانه براي ساماندهي و بهسازي واحد‌هاي سنتي نان خبر داد وگفت: سرانه مصرف نان در ايران حدود 160 كيلو است كه نسبت به كشورهاي اروپايي نظير فرانسه كه 56 كيلوگرم و در آلمان 70 كيلوگرم در سال است بيشتر است.

وي در پاسخ به اين سوال كه ميزان آرد مصرفي داخلي و ميزان ضايعات نان چقدر است؟ به فارس گفت : ميزان آرد مصرفي داخلي (آرد خبازي) حدود 8.5 ميليون تن در سال است و ميزان ضايعات نان در استان تهران بر طبق آمارهاي موجود 11 تا 13 درصد است.
 
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.