نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 363925
افشای مفاسد اقتصادی؛
خدا کند عادت نکنیم!
امیر معلمی، 30 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۰
وقتی که مسئولان با تذکر و اخطار برای حل مفاسد اقتصادی اقدام عملی نکرده و از خواب سنگینشان بیدار نمی‌شوند راهی جز افشاگری برای رسانه‌ها باقی نمی‌ماند. افشاء تلنگری است به جامعه برای فشار بر مدیرانی که یا از آلودگی دستگاهشان بی‌خبرند یا در قبال آن بی‌تفاوت.

به‌عبارتی درست‌تر، اطلاع‌رسانی و افشاء مفساد اقتصادی سیلی رسانه‌هاست در راستای بیداری مسئولانی که یا به خواب رفته‌اند یا خود را به خواب زده‌اند.

اما اولین سؤال مهمی‌که پیش می‌آید، این است که این روش تا کجا می‌تواند مؤثر باشد؟

توجه به کارکرد افشاء در مسیر مبارزه، می‌تواند میزان اثرگذاری آن را نیز مشخص کند. همانطور که بیان شد، افشاگری نقش تلنگر به جامعه و سیلی به مدیران را دارد تا در سایه آن، فشار افکار عمومی را بر مسئولان در پی داشته باشد. پس پرواضح است که تا وقتی چنین اثری بر جامعه و مسئولان داشته باشد، مؤثر است.

اما تکرار مرتب این روش اگر با اقدام عملی همراه نشود، می‌تواند حساسیت جامعه را نسبت به فاش کردن مفاسد از بین برده و تیغ تیز آن را کُند نماید و سیلی را تبدیل به دست نوازشگری کند که به جای بیداری، جامعه را به خواب عمیقی در مقابله با فساد فرو می‌برد.

سال‌ها پیش که تخلف ۴۸ میلیاردی شهرام جزایری کشف و رسانه‌ای شد، مثل یک بمب خبری به کل جامعه شوک، وارد کرد و از نوجوانان تا سالخوردگان را درگیر خود نمود؛ اما علنی شدن مفاسد پی‌درپی و البته با ارقام بزرگ‌تر مانند فساد سه‌هزار میلیاردی جامعه را نسبت به اعداد اینچنینی بی‌تفاوت کرد؛ به‌عنوان مثال، اگر امروز از کشف فساد هزار میلیاردی خبری منتشر شود، دیگر یک‌دهم شوکی که موضوع شهرام جزایری به جامعه وارد کرد را هم نمی‌تواند ایجاد کند. اینجاست که کم‌کم دست رسانه‌ها از ابزار مؤثری چون افشاگری خالی می‌شود؛ چرا که حساسیت جامعه را به علت استفاده نادرست از این ابزار کارآمد از بین برده‌ایم .

اما راهکار چیست و چه باید بکنیم که این حساسیت از بین نرود؟ 
مهم‌ترین عامل کُند شدن تیغ افشاء بی‌نتیجه بودن آن است؛ یعنی هنگامی‌که جامعه با افشاگری‌های بی‌فایده‌ای مواجه شود و مردم ببینند که این کشف‌ها به نتیجه ملموسی منتهی نمی‌شود، کم‌کم حساسیت خود را به چنین اقداماتی از دست داده و به زندگی همراه با فساد عادت می‌کنند که این عادت به فساد از خود وجود فساد به مراتب بدتر است؛ چرا که جامعه فاسد را می‌توان اصلاح کرد؛ اما جامعه بی‌تفاوت به فساد را خیر.

پس مهم‌ترین راهکار برای کُند نشدن این ابزار کارا، نتیجه‌بخش بودن آن است که در این جهت رسانه‌ها و مبارزین با فساد باید چند نکته را مد نظر قرار دهند:

۱- پی‌گیری نتیجه بعد هر افشاگری
هر افشاگری مفاسد اقتصادی باید با پی‌گیری تا رسیدن به نتیجه مطلوب همراه باشد؛ به‌عنوان مثال، در قضیه انتشار فیش‌های حقوقی مدیران، رسانه‌ها باید مرتب از وزیر و دستگاه‌های مرتبط درباره آخرین اقدامات انجام شده، سؤال و به صورت شفاف به اطلاع مردم برسانند که یقیناً عدم پی‌گیری نتیجه و محدود ماندن اقدامات رسانه‌ها فقط به افشاگری از مهم‌ترین عوامل بی‌تفاوتی افکار عمومی به امر فساد می‌باشد. اتفاقی که در این چند مورد اخیر تقریباً شاهد آن بوده‌ایم.

۲- مطالبه از نهادهای نظارتی و به‌خصوص قوه قضاییه

در امر جلوگیری و برخورد با فساد، نقش قوه مقننه و قضاییه اگر بیشتر از قوه مجریه نباشد، به‌یقین کمتر نخواهد بود. در امر جلوگیری، تدوین قوانین کارآمد و در بحث برخورد، قاطعیت قوه قضاییه، نقش مهمی را یقیناً خواهد داشت که متأسفانه به‌علت محافظه‌کاری و شاید ترس رسانه‌ها ، این امر به شدت مورد غفلت قرار گرفته و تمام حجم اطلاع‌رسانی به کوتاهی دستگاه‌های اجرایی معطوف شده است.

همچنین مطالبه از دستگاه‌های نظارتی دو قوه یعنی سازمان بازرسی کل کشور(قوه قضاییه) و دیوان محاسبات(قوه مقننه) می‌تواند نقش قابل‌توجهی را در مسیر مبارزه ایفا کند.

۳- پرهیز شدید از سیاسی کردن موضوع
سکوت بسیاری از رسانه‌های اصولگرا در مقابل مفاسد دولت قبلی و سروصدای بیش از حد این روزهای آنها می‌تواند باعث تشکیک در نیت افشاگری‌ها و از بین رفتن اعتماد مردم در امر مبارزه شود. بی‌اعتمادی که هم حق است و هم سم مهلک در مقابله با فساد.

به ‌یقین اینگونه افشاگری‌ها که فقط مختص به جناح مقابل باشد، بیش از آنکه هدف آن معطوف به حل ریشه‌ای مفاسد باشد، نوعی عقده‌گشایی سیاسی و یا شهوت قدرت است وگرنه بعضی از این رسانه‌ها که امروز اینچنین نگران عدالت و حقوق مردم شده‌اند، در هنگامه تخلفات دولت همسویشان مشغول چه امری بوده اند؟!

باید بپذیریم که مردم فقط نسبت به رسانه‌هایی اعتماد خواهند داشت که در هر دو جناح به اینگونه افشاگری‌ها پرداخته و هدفشان فارغ از مرزبندی‌های حزبی و گروهی، فقط حل ریشه‌ای و احقاق حقوق مردم باشد.
 
کلمات کلیدی : مفاسد اقتصادی
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۰۴:۴۲
خیلی‌ دیره، نوشته شما نوشدارو بعد از مرگ سهرابه! (3769506) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۵:۰۴
وقتی مردم ببینند که این کشف‌ها به نتیجه ملموسی منتهی نمی‌شود، کم‌کم حساسیت خود را به چنین اقداماتی از دست داده و به زندگی همراه با فساد عادت می‌کنند و حکومت پشتوانه مردمی رو خود را از دست خواهد داد و حتی ممکن است سرنگون شود.
مفاسد اقتصادی به مراتب از مشکل حجاب برای جامعه اسلامی خطرناک تره. تو حکومت امام علی و نهج البلاغه داریم این موضوع رو میبینیم و همه دولت مردان و بزرگان دین از کنارش رد میشن و فقط به شبکه های اجتماعی و بدحجابی و کنسرت و.... میچسبن.
حجاب هم باید درست بشه، اما الویت ها رو ببینیم. منابع و نیروی‌انسانی نامحدود نیست.
الف تو رو خدا منتشر کن، یکی باید اینا رو بگه دیگه (3769674) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۶:۰۰:۲۹
و زمین جز با تنگدستی ساکنان آن ویران نشود. مردم شهرها هنگامی تنگدست گردند که والیان روی به گرد آوردن مال آرند و از ماندن خود بر سر کار اطمینان ندارند.
نامه امام علی به مالک اشتر (3770395) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۹:۵۸
آقای وزیر بهداشت اگر راست میگن یکماه درآمدشون بدن به من! اونوقت میفهمن ملت که دارن پولشون به غارت میره چه حسی دارند!!! (3769845) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۱۷:۵۰
زهی خیال باطل (3770008) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۲:۱۲
امسال سال مقاومت اقتصادیه ولی نه برای مسئولین که برای مردم مستضعف هستش.........برای مسئولین یعنی تا میتونید مقاومت کنید و محکم ...
الف میدونم نمیخونی یا میخونی و نشر نمیدی.......بجهنم .......توهم مثل مسئولات محافظه کارت هستی ....هرچی بصلاحته منتشر میکنی (3770016) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۰۵:۱۶
این افشاگری ها تاثیرزیادی در زندگی ان مسوول ندارد!، تا حالا کدام یک از مسوولین متخلفی که این حقوق ها را گرفته محاکمه شده؟ درصورتی یک کارگر به دلیل اعتراض به کمبود حقوق شلاق میخورد! حتی مسوولین عذرخواهی هم نمیکنند و این حقوقها را حق خود میدانند و میگویند نباید این حقوق ها را رسانه کنند (3769509) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۲۵:۱۷
این افشاگریها شک مردم را به یقین تبدیل کرد, مردم می دانستند که فساد و غارت بیت المال وجود دارد, اما مسوولان به دروغ ان را انکار میکردند, پس از علنی شدن این دریافتیهای میلیاردی ان شک مردم به یقین تبدیل شد (3769703) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۱۳:۰۴
آقای وزیر گفته افشا نکنید و از خدا بترسید !!!!! (3769541) (alef-11)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۹:۳۱
وزیر بهداشت نه تنها موضوع دریافتی بیش از صد میلیونی پزشکان را تایید کرده بلکه افشای آن را عمل خلاف شرع دانسته!!! یعنی این کار را هم به دین ربط داده و هم اینکه شمشیر دو لبه برای ضربه به نظام دانسته که در واقع سیاسی کردن موضوع است.

بجای آنکه جلوی فساد را بگیرند به مردم و رسانه ها می گویند ساکت باشید که اسلام و نظام به خطر می افتد!!!

وزیر بهداشت باید استعفا دهد. (3769812) (alef-13)
 
کرمی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۱۵:۴۹
باید با صدای بلند آبروی مفسد را برد
هر چند اگر خوشایند وزیر نباشد (3769548) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۱۸:۳۶
مشکل ایران این است، که عده یی برای رسیدن به قدرت، با شعار‌های پوپولیسیتی بعد از انقلاب، همش ادعا ساده زیستی‌ میکردند و همه را اشرفی و ... میدنستند، می‌گفتند پنیر و سبزی می‌خوریم، ولی‌ در سفر نیو یورک در بهترین هتلها اقامت میکردند، که باید هم نماینده یک ملت در کشور خارجی‌ چینین باشد، ولی‌ ریا اینجا بود که این نماینده در داخل همه را محکوم به اشرف کاری میکرد.... ولی‌ مملکت داری لوازم خود را دارد، نمی‌شود یک رئیس بانک، که با شایسته سالری به ریاست رسیده باشد، و مسئولیت سنگین دارد، را ، انتظار داشت مانند یک کارمند درآمد داشته باشد.. ولی‌ اتفاقی‌ که افتاد، در این مملکت گفتیم همه آنها اشرفی هستند و باید ساده زیست بود، ولی‌ حالا که خود همان راه را می‌رویم، صحبت از پوشاندندگی، و احترام ابرو افراد در اسلام و... می‌کنیم... مشکل اینجاست (3769558) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۸:۲۴:۴۱
مشکل آنجاست که رییس بانک نه با لیاقت که با طد و بند رابطه بازی به آن مقام رسیده.اگر در جامعه ما شایسته سالاری بود که حال و روز ما این نبود (3771273) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۴:۳۶
مشکل اینجاست که فرق بین اشرافیت و حیف و میل بیت المال و بخوربخور حزبی رو نمیفهمی و ساده زیستی رو سریع میچسبونی به پوپولیزم و عوام فریبی و گدا پروری (3771336) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۴:۰۹
افشاء تلنگری است به جامعه برای فشار بر مدیرانی که یا از آلودگی دستگاهشان بی‌خبرند یا در قبال آن بی‌تفاوت
ویا خود بر آن دستی دارند (3769571) (alef-11)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۱:۲۴
خیلی خوشحالم که میبینم پیگیر مفاسد اقتصادی هستین ولی کاش وقتی در دولت قبل اون همه پول به باد رفت هم اینطور بودین (3769626) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۴:۵۰
بگذاذ تا بگریم چون ابر در بهاران کز سنگ ناله خیزد روز فساد یاران (3769631) (alef-11)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۲:۱۲
ببینید برای اصلاح مفاسد مشکلات زیادی هست و منافع شخصی گره کوری شده که نمی شود باز کرد، مثلا در وزارتخانه ما نماینده سازمان بازرسی کل کشور خود مدیر قبلی این وزارت است. در حالیکه قوه قضاییه باید یک قاضی و حقوقدان باشرف را در این جا بگذارد تا گره مفاسد باز شود و کارمندان بتوانند بدون دغدغه تماس بگیرند و مسایل را بگویند (3769667) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۸:۵۸
هر جا انگشت بگذارید و کمی دقیق شوید، انواع و اقسام فساد از اقتصادی بگیرید تا اخلاقی را خواهید دید و به نظر بنده مقصر دستگاههای نظارتی هستند که جلوی این ویژه خواریها و حرامخواریها را نمگیرند. (3769684) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۱:۰۸
خود اين واحدهاي نظارتي چقدر حقوق ميگيرند؟ (3770354) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۳۰:۵۶
اگه تو مملکت دیگه این اتفاق می افتاد ریس جمهور استعفا میداد ، اما ایران اب از اب تکون نخورد تازه مسولین از ان دفاع هم میکنند ، متاسفم برای این مملکت (3769726) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۴۴:۰۱
و اين تنها سه نفر از حقوق بگيران كلان اين كشورند كه حتما و حتما صدها بلكه هزاران نفر به اين صورت وجود دارند كه چند اوباما حقوق مي گيريند و نظارتي هم وجود ندارد كه روز به روز هم بيشتر مي شود كه روز به روز هم اختلاف طبقاتي بيشتر كه روز به روز هم فقر افزون تر كه روز به روز هم فساد مالي و اجتماعي بيشتر.
مي گويند هرچه بگندد نمكش مي زنند واي به روزي كه بگندد نمك. وا واقعا گله از مسئول نزد مسئول بردن كدام مشكل را حل مي كند! (3769764) (alef-13)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۴۵:۱۴
عادت کردیم در این شکی نیست . بدتر اینکه آنچنان گرفتار مشکلات خود هستیم که به چیز دیگر توجه نداریم . چیزهای بسیار اساسی (3769767) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۴۶:۱۲
برخورد سخت حضرت امیر با مسئولان فاسد در نامه 41 نهج البلاغه به یکی از کارگزارانش
در این غارتگرى آهسته بران!/ با شمشیرم گردنت را بزنم؛ شمشیرى که احدی را با آن نزدم، جز اینکه وارد جهنّم شد.به‌خدا قسم اگر حسن و حسینم آنچه را تو انجام دادی، انجام مى‌دادند، از من نرمشى نمى‌دیدند، و به مرادى نمى‌رسیدند، تا اینکه حق را از آنان بازستانم.دشمنت بى‌پدر باد؛ انگار میراث رسیده از پدر و مادرت را به‌جانب خانواده‌ات بردى.

فَسُبْحانَ اللّهِ! اَما تُؤْمِنُ بِالْمَعادِ؟ اَوَ ماتَخافُ نِقاشَ الْحِسابِ!

سبحان اللّه! آیا به قیامت ایمان ندارى؟ و از حسابرسى خدا نمى‌ترسى؟! (3769773) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۱:۳۰
حاسبوا انفسکم قبل ان تحاسبوا
---
آیا به رفتارهای خود اندیشیده ایم؟؟؟!!!
هر یک از ما اگر با خود خلوت کند و به تاریخچه ی رفتارهای خویش مرور نماید و با سرشت و وجدان خود این رفتارها را زیر و رو کند در خواهد یافت که خود چند یک از رفتارهای سرشت گریز زشت و آزار دهنده داشته و دارد.
اگر با عقل به رفتارهای نا شایست خود به اندیشه بنشیند بی تردید در خواهد یافت مسیری را که با این گونه رفتارها طی می کند در ست در تضاد با هدفهای سعادت بخش انسانی است که آفریدگار برای بهروزی زندگی او و هم نوعان او تعیین کرده است.
اگر انسان روشهای فکری فوق را برای سنجش رفتارهای خود پیشه کند با رو به رو شدن با رفتارهای زشت و احساس بقای این رفتارها که هم او و هم دیگران را بگونه های مختلف آزار می دهند تردیدی نیست که عذاب وجدان نگیرد و با اندیشه و عمل برای بهروزی خود و دیگران به زدایش رفتارهای زشت نپردازد.
آفت رواج و بقای رفتارهای زشت عادت شدن بی خیالی نسبت به این رفتارها و آثار شوم این رفتارها است که می باید همیشه در موقعیتهای مناسب بگونه ای آرام و خرد گرایی به انسان گوشزد شوند. (3769789) (alef-13)
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۶:۴۰
کدام مسوولی تا بحال محاکمه و مجازات شده؟ مردم حق پرسشگری دارند؟ (3769800) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۶:۵۱
یکی از برکات این دولت همین فضای بازی هست که ایجاد شده و میتوان در مورد همه اعضای کابینه و مدیران اظهار نظر کرد و هیچ کدام خط قرمز محسوب نمی شوند (3769801) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۷:۳۴
مسئله عادت کردن نیست. متاسفانه درصد بالایی از مردم مستقیم و یا غیرمستقیم آلوده شده اند. (3769803) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۳۲:۵۹
شما وقتی وارد برخی ادارات دولتی مثل شهرداری یا ثبت میشوید به وضوح میبینید که کارمندان دست در جیب شما کرده و رشوه را به زور میگیرند (3769896) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۳:۰۴
شهرداري و ثبت زير نظر دولت نيستند (3770358) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۸:۵۶
اگر افشاگری با دلیل و مدرک باشه خیلی هم خوبه،چون از یک طرف باعث میشه مسئولین حساب کار دستشون بیاد و کمتر تخلف کنند و از طرف دیگه مردم عادی شناخت بیشتری نسبت به مسئولین و مدیران پیدا کنند (3769843) (alef-11)
 
بینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۱۷:۰۳
فکر میکنم خیلی خیلی خیلی دیر شده چون این سرطان از مغز استخوان جامعه هم عبور کرده
مدتها پیش که این بیماری از طبقه مدیران و به اصطلاح نخبگان شروع شد باید درمان میشد نه الان که دیگه به پایین ترین سطح جامعه هم نفوذ کرده و تقریبا یک امر پذیرفته شده هست

سنگ بنای این دیواری که عنقریب بر سر همه خراب خواهد شد زمانی گذاشته شد که آبروی نداشته متخلفان را به آبروی نظام گره زدند و یا کلا سر پرونده را زیر اب کردند و یا نهایتا با برگزاری یک نمایش چند قسمتی تلویزیونی و با ذکر تعدادی حروف الفبا به موضوع خاتمه دادند
کسانی هم که داعیه مبارزه و دلسوزی و پاکدستی داشتند بجز ایراد چند نطق در مجلس و تریبون ها هیچ اقدام عملی انجام ندادند
مبارزه واقعی با مفاسد رو باید از چینیها آموخت که انقلابی و بیرحمانه با کمترین فساد مبارزه کردند که این رشد اقتصادی و صنعتی را هم باید نتیجه همون مبارزه با فساد و ایجاد یک سیستم اداری و سیاسی پاک دانست (3769865) (alef-13)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۴:۰۷:۳۱
فقط چینی ها هم نیستند تمام کشورهای توسعه یافته چنینند. در یکی از کشورهای اروپایی یک مغازه دار بود که گاهی از او خرید می کردیم بعدا گفتند به خاک سیاه نشسته، بعدا که او را در جایی دیدم و مشکل را پرسیدم گفت : حسابدارم مبلغ ناچیزی از حساب مالیاتی را دستکاری کرد و دادگاه تمام مغازه و زندگی ام را از من گرفت. منظورش این بود که در این خصوص هیچ نسبت معقولی میان ارزش مالی جرم ارتکابی و مجازات مالی دادگاه وجود ندارد (3770139) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۶:۴۰
البته این عادت نیست، بی تفاوتی است که ریشه وفاداری و اعتماد در جامعه را می سوزاند و بخصوص نسل جدید را عصیانگر و بیرحم می کند و در نهایت اگر فکری به حال آن نشود (که الان هم خیلی دیر شده) ، از یک ملت با فرهنگ کهن تبدیل به مجموعه ای از افراد آسیب پذیر می شویم. (3769960) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۱۷:۱۰
خدا کند عادت نکنیم!؟ حاجی دیگه چه باید بشه؟ عادت شده الان چندین ساله که عادت شده (3770005) (alef-11)
 
احمد
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۱۷:۱۶
در همین کشورهای غربی و توسعه یافته اگر یک روز قدرت قانون و اجرای آن نباشد همدیگر را می خورند. ضعف ما هم ضعف قوانین و اجرای آنهاست. می گویند در بحبوحه گزارشهایی که در اثنای جنگ جهانی دوم درباره ضعف دولت آلمان به چرچیل می دادند، مرتب این سوال را تکرار می کرد که آیا در قوه قضاییه آلمان نشانه های بی سر و سامانی پیدا شده ؟ (3770006) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۰:۴۵
در بخش پزشکی واقعا انجصار ایجاد شده و باید با افزایش ظرفیت و وارد کردن پزشک از نقاط دیگه و...این انحصار شکسته بشه تا مانع فساد بشه (3770014) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۳:۱۲
8 سال خوردندو عادت کردند .... (3770018) (alef-11)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۳:۰۰
برو بابا هی 8 سال 8 سال. ریشه این داستانها به دولت سازندگی بر می گرده. مصیبت از اون روز شروع شد که گفتن عده ای باید زیر چرخ توسعه له بشن و اینکه مدیری که کار بکنه اگه این وسط دزدی هم بکنه اشکال نداره. آره عزیزم ریشه ماجرا رو باید اونجا پیدا کنی.

الف هر چی درباره عملکرد بعضی ها گذاشتم منتشر نکردی این یکی رو حداقل حذف نکن. (3770342) (alef-11)
 
حسین
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۳۷:۴۵
وقتی به این کمپینی که الف به راه انداخته و این همه نظرات مردم نگاه می کنم اولا احساس غرور می کنم که چقدر مردم و مخاطبین بیدارند. و دوم اینکه در لابلای کلیات و نظراتی که گفته شده، آسیب ها و جزئیاتی وجود دارد که شاید در کشورهای دیگر هزینه زیادی برای شناخت این آسیبها می پردازند. این حرکت رسانه ای الف، کار اصلاح امور را خیلی راحت می کند و الان دیگر همت عالی مقامات تصمیم گیر است که خانه تکانی نمایند و به بستر جٌرم خیز کنونی عادت نکنند. (3770058) (alef-11)
 
ناصر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۵:۱۶
عادت نکنیم!!!! ملکه ذهن شده رفته (3770364) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۴:۳۳
از کی به کی شکایت کنیم؟ (3770452) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۷:۱۸:۲۸
عمق فساد آنچنان است که تنهاشیوه افشای عاملان فساد است (3770548) (alef-11)
 
امیر عباس
United States
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۵:۵۰
اگر اقدام عملی نشود باعث میشود که در لایه های پایینی جامعه در همه سازمانها قبح وزشتی این فسادها از بین بره ومردم به جان هم می افتند وکسی به کسی رحم نمیکنه ودیگه قابل کنترل نخواهد بود وقتی من جوان میبینم یک مدیر بازنشسته با نزدیک هفتاد سال عمر که پاش لب گور هست این طور برای خودش حق کمک هزینه سفر واوقات فراغت فرزند (که ازدواج کرده ومستقل شده ).کمک هزینه کتاب و......در نظر میگیره خوب من دیگه تکلیف خودم رو میدونم هر جا بتونم به بیت المال رحم نمیکنم برادر جان . حرف اخر شما که دست اندر کاری تواین مملکت هستید واین مطلب رو میخونید به خداوندی خدا ما مملکت خوبی داریم ما مردم شریفی داریم ما جوانان لایقی داریم حق ما در این دنیا بیشتر از این حرفهاست با وجود این همه دشمن خارجی ( مثل داعش که تا چهل کیلومتری مرز ما امدن )که اطراف ما هست به این مردم ومملکت رحم کنید واز داخل ضربه نزنید وروحیه مردم رو تضعیف نکنید از داخل به کشور ومردم خنجر نزنید . (3770563) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۷:۳۳:۱۴
ممکنه بفرمائید اگر عادت کنیم چطور میشود؟ نخست وزیر فلان کشور بعلت دو سه هزار یورو استفاده شخصی ، محاکمه و محکوم میشود. اما در ایران سالهاست هر از گاهی و این روزها تقریبآ هر روز گزارش شیرین کاری آقایان در میآد و هیچ و هیچ و هیچ اتفاقی هم نمیافته. اگر این عادت کردن نیست ، پس چیست؟ (3770577) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۸:۵۰:۲۲
من به دلیل تمرکز خوب سایت الف بر موضوع فساد و تبعیض اقتصادی عضو کانال تلگرام الف شدم
شخصا به ورزش علاقه مندم و جز برنامه هفتگی زندگیم ورزش را جدی میگیرم اما هیچ علاقه ای به ورزش حرفه ای و اخبارش ندارم و جز منتقدین پرداخت کلان به ورزشکاران یا حضورشون در سیاست هستم. آیا راهی هست که اخبار ورزشی از کانال تلگرام الف حذف بشود؟
ضمنا تمرکز بر اخبار نقل و انتقالات و بازی های بی ارزش با شعار عدالتخواهی و مبارزه با تبعیض سایت منافات دارد. (3770698) (alef-11)
 
محمد
United States
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۷:۵۰
با سلام افشاگریها خوبه ان شاالله هدف خدمت به مردمباشه اما در هشت سال احمدی نژاد شما رسانه نبودید وقتی به معاونین سکه ها طلا داد وقتی نشان لیاقت حتی به رحیمی داد وقتی رعایت قانون مجلس را برای بنزین کوپنی نکرد وقتی ساعت رسمی کشور را تغیر نداد وقتی سازمان برنامه را منحل کرد وقتی وزیرش بدونه مدرک کرسی استادی داشت ..... (3771045) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۰:۵۲:۲۵
الف جان نمیشه به جای اخراج و کم کردن مدیران زحمتکش حقوق باقی ملت را هم زیاد کنند . جان الف چرا نون مردم را اجر میکنی ؟یه نونی هم ما بخوریم به خدا نه حسودیم و نه بخیل بلکه نیازمند (3771062) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۴:۲۱:۱۵
عادت نکردیم از شمشیر هایی می ترسیم که در صفین از علی صلح طلبیدن هنوز نامه خاتمی برای تبریه کرباسچی را بخاطر داریم. (3771183) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۳ ۱۷:۲۶:۱۱
اقای توکلی عزیز کار بسیار خوبی را در سازمان دیدبان شفافیت شروع کرده اید خواهشمند است اتاق بازرگانی و صنایع وومعادنرا نیز مورد بررسی قرلر دهید که درآمد چند هزار میلیلرد تومانی این اتاق مصروف به چه میشود؟آیا آنچه که در قانون برای اتاق لحاظ شده رعایت می کند یا اینکه به حیاط خلوت عده ای خاص تبدیل شده است نحوه انعقاد قراردها در جهت برقراری عدالت چگونه است؟چه نهادی بر این نهاد درآمدا زا و رانت ساز نظارت می کند؟آیا یک چنین نهادی میتواند بدون نظارت باشد؟واقعا جای بررسی دارد..سپاس (3778888) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.