نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235521
میزگرد مسکن برنامه راز؛
بانکها درگیر زمین و مسکن/هیچ چیز مانند زمین و مسکن توان ایجاد بی‌عدالتی ندارد
بخش داخلی الف، 2 مرداد 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۲
برنامه تلویزیونی راز در مورد مسکن برگزار شد، در این برنامه نادر طالب‌زاده مسکن را یکی از مسائل اساسی انقلاب اسلامی دانست که حضرت امام به آن پرداختند و از اهمیت آن در آرمان‌های انقلاب گفت.

افشین پروین پور، کارشناس اقتصاد مسکن در ابتدا تعدادی سوال مطرح کرد.

چرا بعد از گذشت سال‌ها از انقلاب و بیان شعار مبارزه با بی عدالتی هنوز این شعار به عنوان یک مطالبه جدی وجود دارد؟

سوال دیگرش را به تولید اختصاص داد و گفت که چرا در کشور هنوز تولید پا نگرفته است و سود ندارد.

وی به صحبت های رهبری پیرامون تکیه بر تولید داخل در تعریف اقتصاد مقاوتی اشاره کرد و گفت: یک تناقض اساسی وجود دارد که سازو کارهای اقتصاد ما، در مقابل فعالیت های تولیدی مانع ایجاد می‌کند و تولید را آزار می‌دهد. اما فعالیت های غیر تولیدی را به هیچ وجه اذیت نمی‌کند و راه برای این نوع فعالیت هموار است.

این کارشناس هدف برنامه را پرداختن به راز مساله بی عدالتی در اقتصاد و به خصوص در تولید دانست و هدفش را فاش کردن ریشه این بی عدالتی عنوان کرد.

پروین‌پور گفت که معتقدیم که هیچ چیز شبیه زمین و مسکن توانایی ایجاد بی عدالتی را ندارد و از طرفی هیچ سازوکاری مانند سازوکارهای کنترل بازار زمین و مسکن توانایی محقق کردن عدالت اقتصادی را ندارد.

فرهاد بیضایی کارشناس اقتصاد زمین و مسکن، با اشاره به نکات پایانی صحبت‌های پروین پور ، گفت: اگر ریشه‌ای تر به مسائل اقتصادی نگاه کنیم ، یکی از مسائلی که در اقتصاد کشور وجود داشته، یک آدرس غلط است که راه حل اقتصاد کشور ( از دهه ۶۰ تا ۷۰ شروع شد ) این بود که متولی بخش اقتصاد کشور سیاستهای بخش خصوصی باشد، در حالی که اصل این سوال را در فضای دانشگاهی و علمی زیر سوال است و اشتباه می‌دانند.

در واقع اقتصاد باید در گام اول پاسخگوی این باشد که برنامه ریزی های ما، پاسخگوی نیاز عموم است و در حالی که سوال بالا می‌خواهد ضمن پاسخگویی به نیاز فردی، آن را بر عموم جامعه قالب کند.

مردم باید از ثمره برنامه ریزی اقتصادی دولت و دولت مردان باید این را احساس کنند که این جریان اقتصادی در حال تامین نیاز عموم مردم است اما این مساله اساسی است که به هیچ وجه به آن توجه نشده است که در بخش مسکن بسیار مشهود بوده است.

طالب زاده: شما بیشتر رصد کردید، به نظرم در مورد این مساله کم بحث شده است.

پروین پور : در برنامه راز یا در کل کشور؟

طالب : در کل فضای رسانه ای کشور

پروین پور: نمی‌توان گفت که صحبت نشده، کار شده است. اما شاخص ها می‌گوید که وضعیت خوب نیست و این نشان می‌دهد که رسانه وظیفه خود در حوزه زمین و مسکن به خوبی انجام نداده است. نتوانسته اثر بگذارد که فضا به سو بی عدالتی چرخش نکند.

به نظرم این مساله را با عملکرد و صحبت های امام بررسی کنیم. ابتدا نظر خودم را بگویم حضرت امام، نه تنها یک انقلاب سیاسی را ایجاد کرده بلکه ایشان به اندازه سیاسی برنامه ریزی دقیق داشته است، اما عمل نشده است یک نمونه را بگویم،ما مدعی هستیم که مسکن اولین نیاز اساسی کشور است. حضرت امام اولین پبام انقلابی را بعد از انقلاب با پیام پیرامون زمین و مسکن شروع کرده است.

پروین پور عباراتی را از پیام ۱۰۰ امام خواند ، ایشان عدالت اسلامی را به مسکن مردم گره زده است، ما در چندسال گذشته هرچه مباحث اقتصادی را زیر و رو کرده‌ایم به همین صحبت های امام رسیده‌ایم.

ایشان از زمین شروع کرده اند، ایشان ابتدا می‌گوید که مشکل زمین باید حل شود. سپس می‌گوید که مشکل مسکن مردم باید برطرف شود.

بیضایی : در رابطه با سوال شما، از این منظر نگاه می‌کنم، در ادبیات برنامه ریزی، گروه های ذی نفع وجود دارند. در مساله مسکن متاسفانه مشکل کسانی بوده است که اقشار پایین جامعه بود‌ه‌اند و در میان گروه های سیاسی و طبقات بالا، جایگاهی نداشته اند و این باعث شده است که صدای آن‌ها به گوش برنامه ریزان نرسد و در این راستا گامی برداشته نشود. زیرا این مساله، مساله مجلس و دولت نبوده است.

شاخص دسترسی ما از ۱۵ سال به ۲۰ سال رسید اما از هیچ کسی صدایی در نیامد. شاخص دسترسی یعنی اگر یک خانواده ۱۵ سال درآمدش را بدون هیچ گونه خرجی و هزینه ای، پس انداز کند، بعد از ۱۵ سال میتواند مسکن متناسب با نیاز خریدازی کند.

دولت هم در راستای کاهش قیمت زمین هیچ کاری نمیکند، همه دولت ها همین طور بوده اند. البته در زمینه خدمات شهری و روستای کارهای زیادی شده است. آب آشامیدنی ، برق و ... دسترسی های ما در بعضی شاخص ها بیشتر از حتی اتحادیه اروپا است. اما این نشان می‌‎دهد که این رشد کاریکاتوری بوده است . این باعث شده که منافع عده ای خاص تامین شود و منافع عموم ، تامین نشود و اگر نگاه کنید، می بینید، که شاخص های ما در حوزه مسکن از دهه ۷۰ به بعد، مدام بدتر میشوند. شاید مشکل جدی ما این باشد که مسئولین و رسانه ها دارای این مشکل نیستند. یکی از همین مسئولینی که در حوزه حقوق شهروندی فعالیت بسیاری دارد و چند وقتی است که خیلی هم در مورد این مساله صحبت میکند. این مساله خیلی خوب از است که از حق شهروندی صحبت میکنید اما حق شهروندی این نیست که این مسئول در ویلای ۵۰۰۰ هزار متری خود درلواسان زندگی کند و مردم با ۵ الی ۶ سر عائله به دنبال خانه ای کوچک برای اجاره باشند و هزینه آن را هم نداشته باشند. باید در حاشیه های شهر و غیره زندگی کنند. حقوق شهروندی یعنی این که حقوق مردم به به عدالت تقسیم شود که حقوق اقتصادی و منابع اقتصادی هم باید به صورت عادلانه توزیع شود و حتی در حوزه مسکن.

من در حوزه زمین و مسکن که در فضای مجازی جستجو می‌کنم ، یک سری مطالب می‌بینم، برای مثال به مصاحبه ای برخوردم که با یک قعال اقتصادی مصاحبه شده و میگویند شما چگونه میلیاردر شدی ، می‌گوید یک زمین در فلان منطقه داشته‌ایم قیمت مسکن رفت بالا و میلیاردر شدیم.

شما در صحیفه جلد ۸ یک استفتائی می‌بینید در مورد زمین های موات، که حضرت امام، کتبی می‌گویند، اگر آباد نشده باشد، باید در اختیار حکومت قرار گیرد تا حکومت در اختیار مردم محروم قرار دهد که از دهه ۷۰ به بعد به گفته خود امام به دیوار کوبیده شد.

این مسئله یک ریشه‌ای در زمان رضا خان دارد. رضاخان برای افرادش دید که هزینه ای که در دوران قاجار می‌شد را نمی‌تواند انجام دهد برای همین آمد و زمین به افرادش داد تا بروند و خرد کنند و بفروشند و هزینه کارهایش کنند. این مفهومی ایجاد میکند به نام عایدی gain که آقای پروین پور به آن می‌گویند ثروت های باد آورد می‌گویند. رهبری هم به این مساله اشاره می‌کند.

بعد از انقلاب جلوی آن ( سوداگری در بخش مسکن) گرفته شد، اما بعد از مدتی ، دوباره ادامه پیدا کرد.

در اینجای برنامه گزارش از وضعیت برخی محرومان پخش شد که در بدترین وضعیت و در کوچکترین فضا ها ۱۲ متر زندگی می‌کند و نیازمند نان شبشان هستند، در این کلیپ مصاحبه ای از برخی مشاوران املاک در رابطه با افزایش شدید قیمت مسکن پخش شد. و مقایسه ای بین مسکنی در حاشیه های تهران و مسکنی تجملی در نیاوران پخش شد.

بعد از کلیپ بیضایی حرف هایش را ادامه داد و گفت:این خاصه‌خواری ها بخشی از از ابتدای انقلاب به وجود آمد و و در ادامه در دهه ۷۰ به بعد این مساله تشدید شد.

در حال حاضر زمین در مانق خوب در اختیار چه نهاد هایی و چه افرادی است

منطقه ۲۲ مشرف به دریاچه در اختیار چه کسانی است؟ در حاشیه رودخانه ها، چه کسانی در حال ساخت و ساز هستند، مردم این وضعیت ها را می‌بینند و بعضا از سوی مسئولان می‌پندارند،

برای مثال، آقای ناطق نوری در خاطرات خودشان (صفحه ۵۱ جلد دوم خاطرات ناطق نوری) نقل می‌کند که ماجرای استیضاح شان به عنوان وزیر کشور نقل می‌کند و من میخواهم به شما بگویم که چرا بی توجهی به این مساله است. ایشان می‌گوید« حاکم شرع تهران، زمین ها اطراف تهران را به افراد بی بضاعت و نهاد ها اعطا می‌کرد.

این کار ایشان، اعتراض وزارت مسکن آن زمان را به دنبال داشت، آقای گنابادی وزیر وقت مسکن به خاطر این مساله در ساعت ۲ نصف شب از سوی نخست وزیر برکنار شد و هیچ کس هم صدایش در نیامد. مرتب به مجلسی ها می‌گفت که من این مساله را به وزیر کشور می‌گویم ولی گوش نمی‌دهد، مجلسی ها هم با امضای چند نماینده من را استیضاح کردند.

در روز استیضاح که به مجلس رفتم، رئیس مجلس خیلی نگران بود و گفت که نمایندگان به شدت سخت برخورد می‌کنند، لیست نمایندگانی که در خواست زمین داده بودند، را جمع آوری کردم که اکثریت نمایندگان در بر می‌گرفت که رئیس مجلس را هم در بر می‌گرفت. شروع کردم به خواندن اسامی، نمایندگان دیدند که دارم اسامی همه را می‌خوانم که اعتراض ها بلند شد و جاروجنجال زیادی به راه افتاد و در انتها رئیس مجلس گفت که دیگر نخوانید.»

وی گفت: این در زمانی اتفاق افتاد که در بحبوهه جنگ و نا امنی سیاسیی کشور در گیر بود. در آن زمان به مجلسی اولیه انقلاب گفته می شد فوق العاده انقلابی بوده است و مجلسی که در راس امور است، این گونه بوده است، دیگر فاتحه دیگر حوزه خوانده می‌شود.

سوال این است که جرا این دسترسی برای عده خاص به وجود آمد و برای همه به وجود نیامد، چرا یکی مسئول در خیابان سید الشهدا، خانه چند هزار متری دارد و چرا مسئول دیگری در جماران خانه بسیار بزرگی دارد.

شهردار منطقه یک گفته که ۶۰ درصد مسئولان ما در منطقه یک زندگی می‌کنند و آن هم در خانه‌های مجلل.

زمانی که مردم این موراد را می‌بینند، بی اعتماد می‌شوند.

هم مساله اجتماعی بوجود اورده و هم بحث اقتصادی که همدیگر را تشدید می‌کند، در حالی که اصلا اهداف انقلاب اسلامی نبوده است.

این کتاب مانیفست حزب جمهوری اسلامی است که مردم به خاطر این به انقلاب رای دادند که در این باره نوشته است «مسکن از نیازهای اساسی هر انسان و از شرایط اصلی تشکیل خانواده برای جوانان است. کمبود مسکن ا راه های فشار اقتضای به صاحبان مستغلات (دقیقا گروه هاخص) برمردم کم در آمد(یعنی ارجحیت منافع عمومی بر بخش خصوصی) حقوق بگیر و بجود آمدن یک قشر بسیا ز پز درآمد نیز هست، قانون اساسی فراهم آوردن مسکن برای هر فرد ا از وظایف دولت و مجلس می‌داند.»

در این کتاب نوشته است که در اعطای زمین چند نکته را می گوید که باید رعایت شود که من فقط ۲ تا را می‌گویم ،

۱ زمین به صورت رایگان،تامین مسکن برای افرادی که زمین شخصی هم ندارند.

آیا توزیع زمین این گونه بوده است ؟

بعضا افرادی بوده اند که به غیر از تمام خاندانشان، برای خودشان هم تعدادی زمین کنار گذارده اند.

۲ وام مسکن بدون هیچ بهره‌ای

ایا جمهوری اسلامی توانسته است اهداف انقلاب اسلامی را در حوزه مسکن تامین کند.

طالب زاده، این مساله را مهجور دانست و گفت که به این مساله کمتر پرداخته شده است و به همین دلیل شوک آور است. آقای پروین پور ادامه دهید.

وی گفت: ببینید راهکار این مساله خیلی هم ساده است. پیچیدگی مقوله مسکن به این خاطر است و برخی هم به دنبال سوداگری در آن هستند به خاطر این است که نهاده ای دارد به نام زمین، و دلیل آن هم این است که منابع ان هم محدود است و نمی توان جایگزین در آن کرد.

برای همین باید تخصیص عادلانه در ان صورت گیرد و وظیفه اش بر عهده دولت است. حالا اگر توزیع نشد در تمام مکاتب اقتصادی این کار به وسیله دولت انجام گرفته است و دلیلش این است که اگر کس دیگری به غیر از دولت این کار را انجام دهد، می‌شود وضعیت فعلی، که در دست بخش خصوصی افتاده است.

همین مساله را حضرت امام در پیام اولشان گفته اند که دولت باید برای هر فرد باید سرانه زمین را با هیچ پولی نگیرد. البته این سرانه ۳۵ متر است که استاندارد شورای عالی مسکن است. و حضرت امام می فرمایند که دولت باید در این زمین ها یک خانه بسازد و به مردم داده شود.

حال این سوال مطرح می‌شود که برخی از مسئولان می‌گویند که ما زمین نداریم و در همه جای دنیا روش این است که زمین های اضافی که در اختیار هر فردی هست با ابزار مالیات باید گرفته شود و به کسانی که مسکن ندارند داده شود. حتی کشورهای لیبرال این کار را به شدت انجام می دهند،

این کار باعث می‌شود که مردم هزینه ای که برای مسکن خودشان می‌کنند دیگر صرف این چاه بی پایان نکنند که باعث توانمندی خانوار ها می‌شود.

بیضایی : از ابتدای انقلاب برخی از سیاست ها با انکه در اجرا اگر مشکل ادشته است اما در راستای هدف انقلاب بوده اند وبه نفع عموم بوده اند.

در ابتدای انقلاب نیاز ما دربازار مسکن ۸۰ درصد مصرفی بود که برای تامین مسکن، مسکن را تهیه می کردند و فقط ۲۰ ذرصذد تقاضا سرمایه ای بوده‌اند.

سپس در اوایل انقلاب مالیات بر املاک در اصلاحیه قانون در سال ۶۶ مالیات بر املاک مالیات بر خانه های خالی، مالیات بر خانه های لوکس از قانون حذف شد و با ای استدلال که توانایی انجام ندارد.

البته در حال حاضر در مجلس در حال بررسی است و در کمیسیون رای اورده است.

الان در فضای قرار گرفتیم که تقاضای سرمایه ای در حال رشد است و هیچ کس مسئولیت این را بر عهده نمی گرفت، اوج این مساله در سال ۸۵ تا ۹۰ اتفاق افتاد که نزدیک به ۱ میلیون مسکن در سال تولید شد، اما به دست مصرف کننده نرسید.

پروین پور: چون قیمت در حال افزایش مصرف کننده‌های واقعی در حال حذف شدن بودند.

بیضایی : تا به حال جمهوری اسلامی اقدامی نکرده است . این حرکت از رزمانی اتفاق افتاد که قانون هی مالیاتی را حذف کردیم.

هم ئیس جمهور وقت و هم رئیس جمهور قبل، رئیس کل بانک مرکزی قبل و رئیس کل بانک مرکز وقت ، می‌گوید که بانک ها در حال ساختمان سازی هستند. اما هیچ برخوردی صروت نمی‌گیرد. در زمان بحران مسکن رئیس سازمان بازرسی می‌گوید که بانک ها در افزایش قمت زمین دست داشتند.

برای من جالب است که در خبرنامه بانکی می گوید که ساخت و سازی در زمینی در حدود ۴ هزار میلیار تومان، قیمت دارد که خودشان میگویند الان هم اگر در سایت شان بروید، بیشتر از این پروژه دارند نه تنها تنبیه نمی شود، بلکه تشویق هم می شود. بعد ما در جمهوری اسلامی یک تخلف ۳۰۰۰ میلیاردی را اعدام می‌کنیم، دعوا سر این است که چرا با این خلاف بانک ها برخورد نمی‌کنید البته بعد از این که بحث رسانه ای شد آن ریس بانک بر کنار شد، اما مشکل این است که تماما بانک ها در گیر این مساله هستند.

پروین : یعنی بزرگترین بازیگران عرصه سوداگری املاک و مستغلات بانک ها هستند و بیشترین نقش را در افزایش قیمت مسکن دارند، و هیچ برخوردی با این ها نمی‌شود.

۱۰۰ تا انبوه ساز به اندازه یک بانک هم نمی توانند اثر گذار باشند. در حال حاضر هیچ کس جلودار بانک ها نیست.

طالب زاده : یک گزار ش در مورد خانه های خالی پخش می کنیم

بعداز پخش طالب زاده سوالش را را پیرامون برنامه ها در سال های اخیر اختصاص داد که و گفت که چه برنامه هایی در حوزه زمین و مسکن انجام شده تا این مشکلات بر طرف شود.

بیضایی : در این حوزه برنامه ریزی مناسبی انجام نشده است. متاسفانه برنامه ریزی ها د حوزه افتصاد مسکن برنامه مناسبی نبوده است .. ما در دوره ای که رئیس دولت میگوید که در این حوزه می خواهم ورود کنم و جلوی این کار را بگیرم، می بینید که در همان دوره، این اتفاقات بیشرت می شود، ورود دلالان ، ورود بانک ها، تمام بانک ها.

اتفاقا باید آدرس غلط به مردم نداد و مسائل را ریشه ای نگاه کرد . در آن دوره تعداد زیادی مسکن تولید شد و اما درست توزیع نشد . اشکال کار اینجاست.

ببینید که در زمانی که ما دچار تکانه های بین المللی می شویم، می بینید، که ما دچار رخنه های جدی می شویم. ببینید رهبر انقلاب چه مقدار تاکید کردند در حوزه تولید، چه مقدار خون دل خوردند.

ما باید پایمان را در زمین و مسکن سفت کنیم تا بعد بتوان تولید را قدرتمند کرد.

می بینید که زمین برای تسویه حساب تیم ها فوتبال شده ست.

اتفاقا این کار در دوره های اتفاق اففتاده که ادعای عدالتخواهانه داشته اند اعدای ولایتمداری داشته اند.

احساس می کنم این مساله ای است که باید در حوزه زمین و مسکن به آن خیلی توجه شود، مساله سوداگری در بازار مسکن، جلوگیری از فعالیت های غیر مولد و سوق دادن سرمایه ها به سمت تولید. این از مهمترین دغدغه رهبر انقلاب است.

طالب زاده در اینجا از دستور رئیس جمهوردر این زمینه خبرداد.

پروین پور: این سوال ای که پرسیدید که در چندی سال اخیر چه اتفاقی افتاده است. در دولت نهم و دهم اقداماتی در حوزه عرضه مسن اتفاق افتاد. اما به جهت اینکه کنترل فعالیت های سوداگرانه صورت نگرفت مشاهده کردیم که وضعیت شاخص های حوزه مسکن بد تر شد. به جهت رانتی که وجود داشت و در حال حاضر هم هنوز وجود دارد جلویش گرفته نشده است . این نشان می دهد که عرضه به تنهایی کافی نیست، زیرا ما باید ضمن عرضه ، کنترل را هم در نظر داشته باشیم، اگر هم تولیدی صورت می گیرد به دست نیازمند آن برسد. اما در دولت فعلی، وعده های خوبی دادند. ایشان گفتند که در ۱۰۰ روز ما کار شفافیت اطلاعات را در حوزه های اقتصادی می خواهیم انجام بدهیم، هنوز انجام نشده است، اما دستورش صادر شده که این هم خوب است، اما متاسفانه انجام نشده است.

رئیس جنهور در روزهای اخیر دستوری دادند که بانک ها نباید در حوزه شرکت داری که اکثر هم ساخت و ساز است، ورود کنند که این خبر هم برای ما خوشحال کنند بود.

مجوز برخی از ساخت و ساز ها در مورد ساخت و ساز بود لغو شده که نوید آن را می دهد که مسئولان فهمیده‌اند که کجا را باید اصلاح کنند.

اما متاسفانه در دولت اقدادماتی در حالب انجام است که مناسب نیست.
سه سیاست اصلی در این حوزه از ابتدای تشکیل وزارت آبادانی و مسکن در سال ۱۳۴۲، سه عامل اصلی به افزایش قیمت در بازار مسکن دامن می زند. ما در دوره های رکود و رونق در حوزه مسکن، در هر دوره رونق تورمی داشته‌ایم.

سه عامل اصلی در این زمینه وجود دشته است

۱- عدم از کنترل سوداگری

هیچ زمانی کنترل سوداگری انجام نشده است.

۲- تحریک تقاضا با استفاده از روشهای مختلف

در هیچ دوره ای ممانعت از این کار نشد به غیر از مقعی در دولت نهم ودهم

۳- جلوگیری از افزایش عرضه

که ما در مقاطعی شاهد اجرای این سیاست بودیم.

این سه سیاست د دولت فعلی علیرغم کارهای خوبی که انجام شده است، به صورت جدی در حال پیگیری است. از افزایش عرضه جلوگیری شد. طرح مسکن مهر علی رغم اشکلاتی که داشت و توانست اصلاح شود اما جلوی آن گرفته شد و آمار ساخت به نصف رسیده است.

کنترل سوداگری به هیج وجه انجام نمی شود و قانونی که در این راستا در مجلس است، وزیر راه و شهرسازی به رئیس مجلس زده است و طرحی که در مجلس در زمینه اخذ مالیات از فعالیتهای سوداگرانه در حال پیشرفت بود نامه زده اند که متوقف شود و سوال ما این است که چرا این اتفاق افتاده است.

از همه ابزارهای تحریک تقاضا علیرغم جلوگیری از افزایش عرضه، توسط دولت در حال بکار گیری می‌کند که جای نگرانی دارد.

هرگاه این سه عملکرد در کنار هم قرار گرفته است منجربه افزایش قیمت جهشی در بازار مسکن شده است. بیشترین منفعت برندگان از این مساله سوداگرانی که زمین و مسکن خریده‌اند و منتظر افزایش قیمت هستند.

این اتفاق در دولت جدید در حال پیگیری است، متاسفانه این روند منجر به افزایش قیمت شدید بخش مسکن، می شود و باعث ناکارامدی دولت می‌شود.

بیضایی : به نظر من این نامه که ویزر راه و شهرسازی زده اند ، از سوی ایشان نیست، زیرا ایشان از همان ابتدا که بر مسند وزارت راه و شهر سازی رسیدند، بر اخذ مالیات از فعالیت های خرید و فروش مسکن تاکید کردند.

من احساس می کنم این نامه از طرف مشاوران ایشان، تهییه شده باشد که ممکن است در فضای اقتصادی گرایشهای خاصی داشته باشند.

طالب زاده در اینجا کلیپی را در مورد سیاست های بخش مسکن و صحبت های رحیم پور ازغدی پخش کرد.

طالب زاده: آنجایی که خلا وجود دارد بحث مالیات است. الان متمولان مالیات نمی دهند و این راه حل نهایی است.

پروین پور: این یک پیش فرض دارد که باید حاکمیت از اطلاعات واحدهای مسکونی و زمین ، خبر داشته باشد، که تا به حال ما چنین سامانه ای را در اختیار ندارد. در حال حاضر حاکمیت قدرت رصد بخش اقتصادی را در کشور ندارد ،از جمله بخش مسکن. در حال حاضر حاکمیت نمی داند که ما چه تعداد واحد مسکونی داریم و مالکان انها چه کسانی هستند و چه کسی در آن خانه هست. پیش شرط گرفتن هر نوع مالیات که راهکار اصلی کنترل بازار است، ایجاد سامانه های اطلاعاتی، برای رصد بازار و درنهایت استفاده از ابزار قدرتمند مالیاتی که بتواند تخصیص بهینه منبع را انجام دهد. مردم عزیز ما بدانند که به راحتی ظرف ۶ ماه با ایزار مالیاتی می توان تاثیر مطلوبی در بازار مسکن گذاشت.

بیضایی : در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران خالی از سکنه است که این تعداد واحد مسکونی بیشتر از واحد های مسکن مهر است که درحال ساخت و یا احداث شده در اطراف تهران است اگر دولت به این مساله توجه کرده بود، شاید وضعیت بهتری در مسکن تهران و بقه کلان شهر ها داشتیم.

طالب زاده :از هر دو تشکر می کنم، تا فردا شب شب شما بخیر.
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۱:۳۲:۱۱
امام (ره) فرمودند که زندگی مسئولین در سطح افراد ضعیف جامعه باشد . وقتی با بنز اختصاصی جابجا میشن چه میفهمن من برا خرید پراید چه زجری میکشم . وقتی خودشون تو ویلا زندگی میکنن چه خبر دارن من بعد از 20 سال هنوز یه آلونک ندارم یعنی چی . وقتی خودشون میلیارد میلیارد پول دارن چه میفهمن وقتی دخترم میگه فلان اسباب بازی رو میخوام ندارم بخرم یعنی چی . حاجی خیلی دلم گرفته (2270309) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۸:۵۰
متاسفانه مسئولین اصلی که به این نظرات کارشناسی توجه نمی کنند.

از دوره وزارت آقای عبدالعلی زاده (وزیر مسکن) موضوع بحران مسکن در کشور شکل گرفت. طوری که از صبح تا شب نرخ مسکن افزایش می یافت و مسئولین خوشحال بودند که بازاری بنام مسکن رونق گرفته!

اینروزها هم موضوع صندوق های مسکن در بورس Real State Funds را در حال طراحی هستند.
تصور کنین روزی را که مسکن مردم در بورس پر از رانت و دلالی و سفته بازی معامله شود.

مطمئن باشید جز دلالان عمده سهام، کسی از این عمل سودی نخواهد برد. همانطور که در حال حاضر اوراق مسکن بانک مسکن را در فرابورس به مردم میفروشند و شاهد حباب کاذب آن در بورس هستیم.

مسئولین نمی خواهند توجه کنند که بعضی طرحها برای نوع خاصی از اقتصاد تعریف شده. آنان نمی توانند صندوق های مسکن که اصالتا یک طرح از امریکا و متناسب با اقتصاد مدرن آنجا هست را در اقتصاد پر از فساد و دلالی و رانتی ایران اجرا کنند. (2270502) (alef-14)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۳:۰۲:۳۹
با یک نگاه به دور و برمون می بینیم که واقعا "ظاهر" جای "واقعیت" را گرفته ؛
"اتوبوس!!!!" نه که فقط در ایستگاه ، بلکه در همه جا می ایستد ، "تاکسی!!!!" نه که فقط یک نفر را از یک نقطه به هر نقطه ، بلکه 4 نفر را در یک مسیر مستقیم می برد ، "گارانتی!!!!" به هیچ عنوان آرمش خاطر و سرمایه را برای خریدار دربر ندارد و........... ، "بانک" هم بجای سرمایه گذاری در تولید ، به همه گونه کار "دلالی" دست می زند ، بجز کار"بانکی!!!!!" ؛ (2271440) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۳:۵۸:۵۷
هر شناسنامه یک مسکن، ، به هر متراژ ،، مازاد بر آن سالیانه نصف قیمت واقعی آن از طرف دولت مالیات اخذ شود ،، در این صورت هیچ شخصی نمیتواند در مناطق ۱ ،۲ ،۳، و۵ تهران ۱۲۰۰۰ واحد آپارتمان که نیاز مردم هست رو احتکار کنه !!!>>>>>>>> (2270511) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۱:۲۶:۵۶
فقط توی این مناطق مورد نیازه؟
اولا من بحثم این نیست که اوضاع مسکن خوبه ولی واقعا همه باید توی تهران باشند؟
به جای این حرف ها بهتره دولت مترو و قطار سریع بین شهر ها ایجاد کنه، زمین رایگان بده و مردم خودشون زمین رو بسازند.
اینطوری هم مشکل دسترسی حل میشه و هم دولت در مال مردم دخالت نمیکنه. مردمم باید بفهمند همه نمیشه توی منطقه یک تهران باشند. قرار نیست هر کس از هر شهری بیاد توی بالاترین منطقه تهران. بهتره شهرهای کوچک تقویت بشند و رفاه ساکنینش تامین بشه.
یک مطلبی هم هست ایا قانون از موجر حمایت میکنه؟ کی میاد از آپارتمان نوساز خودش بده دست مستاجری که خرابش میکنه؟ چقدر پای حرف دل موجر نشستید؟ یه مستجر که بره یک نقاشی ، یک تعمریات روی دست ماست.
قیمت ساخت یک واحد توی تهران دست کم 2 میلیون تومن بدون هزینه زمین هست آیا با مالیات و فشار هزینه ساخت کم میشه؟ یه خونه 100 متری میشه 200 میلیون تومن.
با مالیات اینو چند بکنند؟ اگر سود سرمایه رو هم حساب کنید باید بشه دوتا 22 درصد بانکی و یه چیزی روش، مثلا 200+44+44+42 مثلا 320 میلیون. چون اگر سازنده پولش رو بانک بزاره دوتا 44 میلیون سود پولشه . قطعا باید دردسرش سود بیشتری داشته باشه.
حالا شما بفرمایید چطوری این هزینه رو کم میکنید؟ تازه هزینه زمین نبود.
______________________________________________________
چرا کسی از قیمت آهن نمیگه؟ هزینه استخراج چقدره چرا جهانی محاسبه بشه؟ قیمت سیمان چی؟ گچ؟ بیمه و .... هزینه نقل انتقال؟ عوارض نوسازی و....
دولت میتونه این هزینه ها رو کم کنه.
دولت بهترین روش دادن زمین هست. زمین بدهند جای مناسب . به هر ایرانی بیش از 4000 متر زمین میرسه. 200 مترش جای خوش اب و هواست.بدن به مردم مردمم بسازند. (2271221) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۴:۵۶:۲۲
من توی کانادا یه چیزی دیدم که خیلی برام جالب بود.
هر کس اینجا یه شماره بیمه بسیار محرمانه داره که خیلی مهمه(شماره سین)! حالا چرا؟
من اومدم اینجا و دارم کار میکنم و مالیات میدم. این روی سین من وارد میشه.
یک کارت اعتباری دارم و مفتی ۳۰۰۰ دلار توشه ! یعنی روی سین من ۳۰۰۰ دلار بدهکارم.
برای ماشین مثل آب خوردن وام گرفتم(خود نمایندگی برام وام گرفت)- توی سین وارد شده که ماهی ۳۰۰ دلار قسط میدم.
موبایل همینطور ۱۵۰ دلار ماهانه بدهکارم.

حالا من خیلی ساده میتونم برم بگم وام ۳۰ ساله برای مسکن میخام به مبلغ ۱ میلیون دلار ! اونا هم میگن باشه و وام رو میدن و شما ماهی ۴۰۰۰ دلار بدهکار به سین میشید و دیگه از دولت نمیتونید وام بگیرید(چون کلی بدهکارید)- مگر اینگه درامدتون بره بالا که با اون مالیات هم خیلی میره بالا تر ...

اگر یک چک برگشتی یا تاخیر پرداخت قبوض(مثل برق) توی سین ثبت میشه و کلا بدبخت میشین - تا ۶ سال توی پرونده باقی میمونه و خونه هم اجاره نمیدن ...

اینجا هر کس با توجه به درامدی که اعلام میکنه میتونه وام و اینجور چیزا بگیره - و البته روی اون مالیات هم میده.

به همین سادگی... (2271312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۱:۰۰:۲۷
ايكاش يك جمعه ماه رمضان هم بگذارند براى اعلام مبارزه با شكاف طبقاتى در اين كشورمسلمان كه مدعى بهترين نوع و مدل مديريت و زندگى است . (2271006) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۱:۳۴:۴۹
من دیدم
این برنامه بسیار عالی بود (2270313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۰:۵۵:۲۳
حرف زياد است و عمل هيچ فقط صحبت از عدالت اجتماعى است اما در عمل - نتيجه شكاف طبقاتى است ...... من از اين مديريت كشورم نا اميد هستم و بسيار متاسف ..............! (2271003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۰۶:۴۹
فعلا کار در زمینه زمین و مسکن و به این مدل بساز و بفروشی بی کیفیت تخصص ناچیزی لازم دارد بنابراین عمده سردمداران بیسوادمان در این زمینه کاسبی می کنند. سواد اینها به تکنولوزی و صنعت نمی رسد که! (2270355) (alef-13)
 
بهلول
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۲۷:۲۹
تا زمانی که تغییر در نوع نگاه نسبت به مقوله ثروت ایجاد نگردد، هیچ کدام از مسایل توسعه ای کشور حل نخواهد شد . ثروت بدست آمده از راه های قانونی باید نه تنها محترم بلکه ارزشمند شمرده شود و آباد کردن این دنیا وظیفه دینی و حقوق انسانی مردم دانسته شود و آخرت مردم به خودشان واگذار گردد تنها در این شرایط شما جهت گیری توسعه ای کشور را اصلاح کرده و در مسیر توسعه قرار خواهید گرفت و بدنبال آن احتمالا بعد از دو الی سه دهه بخش بزرگی از مشکلات مادی که مردم ایران از دیرباز با آن دست به گریبان بوده اند ، مرتفع خواهد گردید. (2270377) (alef-13)
 
حاجی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۳۱:۲۳
من یکی میگم اگه مثلا ماهی یه تومن (خیلی زیاده!!!) بذارم کنار (یعنی تقریبا هر روز یه وعده غذای ساده بخوریم و احتیاج آنچنانی به پوشاک و از این قبیل چیزا نداشته باشیم) بعد از 30 سال میشه 360 میلیون. به نظرتون اون موقع با این پول میشه چه متراژ آپارتمانی خرید؟؟؟
خدا به مسیولین ما رحم کنه که چطور میخوان فردای قیامت پاسخ ما و امثال ماها رو بدن! (2270380) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۰:۲۵:۵۷
ببخشید اونموقع مسکن را می خواهید چی کار! (2271181) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۴:۲۶:۱۳
متاسفانه خیلی ها اعتقادی بر پاسخ دادن ندارند و اگر هم باشد در حد زبان است! کسی می تواند به خداوند اعتقاد داشته باشد و اینچنین بی مسئولیتی و منفعت طلبی شخصی یا گروهی در رفتار او باشد؟!! (2271299) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۴۶:۳۴
عجب حرفي زدي ،وقتي حواله ميدي به أون دنيا ، مطمئن باش أفراد سود جو خوش حال ميشوند ، مرد حسابي تمام اين بحثها و كنفرانس و مقالات واسه اينه كه نذاريم دزدي كنن أون وقت حواله أون دنيا شما ميدي؟؟؟؟؟ (2271435) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۷:۴۶:۲۴
اينا اينقدر پررو هستن اون دنيا هم بهت جواب دندان شكن ميدن ,‌ مثلا ميگن تحريم بوديم . (2277811) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۳۶:۳۹
تمام مشکلات ما برمیگرده به تورم اگر ما بتوانیم تورم را مهار کنیم و به 2 تا 4 درصد برسانیم دیگر بانکها این حرکاتو انجام نمیدن سرمایه هاشونو تبدیل به ساختمانو دلارو دیگر اجناس نمیکنن اشکال از تورمه (2270387) (alef-13)
 
ساغشکی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۴۴:۲۰
افسوس که صاحب نفسی پیدا نیست
فریاد که فریادرسی پیدا نیست
بس لابه نمودیم و کس آواز نداد
پیداست که در خانه کسی پیدا نیست

(ملک‌الشعرای بهار) (2270410) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۱:۰۲
برای رعایت حال افراد خانه به دوش به منظور پیشگیری از صدمه زیاد به وسایل زندگی‌شان پیشنهاد می‌کنیم با تصویب قانون، قرارداد اجاره مسکن سه ساله بشود. با این کار جلوی افزایش بی‌رویه نرخ اجاره‌ها هم گرفته خواهد شد. (2270424) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۲:۲۸
خدا یعنی تو این مملکت کسی نیست داد مردم رو از این بانک ها بویژه بانک های خصوصی بگیره؟

هر جا دست میذاری می بینی یک پای مساله اونهان.

به اسم خصوصی سازی اموال ملت و بیت المال رو تصاحب کردن و بنام خودشون کردن و حالا طلبکار مردم هم هستند (2270429) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۳:۲۴
برخی از شرکت‌های لیزینگ مسکن در بنگاه‌های املاک اطلاعیه‌هایی توزیع کرده‌اند. از آنجا که روش محاسبه بازپرداخت آنها پیچیده‌تر و با اجحاف بیشتر در مقایسه با بانک‌ها می‌باشد و با به وجود آمدن کوچک‌ترین مشکل، خانه را از دست متقاضی مسکن خارج می‌کنند باید به همه آگاهی داد که با دست خودشان داخل چاه نیفتند. (2270430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۴:۱۳
برخی از دلالان مسکن تصمیم دارند مسکن‌های خریداری شده را راکد نگه دارند تا در آینده به چند برابر قیمت بفروشند این افراد خیلی از واحدهای مسکونی مسکن مهر را نیز از طریق تسهیلات بانکی خریداری کرده‌اند و نمی‌فروشند. (2270433) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۵:۲۲
چرا دولت نباید برای مسکن در هر منطقه قیمت تعیین شده داشته باشد و با اعلام آن از طریق رسانه‌ها جلوی افزایش بی‌رویه نرخ مسکن را بگیرد؟ (2270436) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۶:۲۵
در پیگیری وام 25 میلیونی بانک مسکن متوجه شدم که با سود و کارمزدش از 48 میلیون بالا می‌زند. بنویسید کجای این کار تسهیلات و خدمات‌دهی است. بدتر از همه سر مردم منت هم می‌گذارند. (2270440) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۳:۵۸:۵۱
بله تازه باید هزینه های خرید اوراق نیز بپردازی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
عند سلامت بانکی (2270510) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۷:۴۲
وقتی شنیدم فردی که صاحب 30 شرکت می‌باشد مسئولیتی مهم در وزارت راه و شهرسازی را برعهده گرفته به طور کلی از بهبود وضعیت مسکن ناامید شدم. مگر با یک دست چند هندوانه را می‌توان از روی زمین برداشت. (2270442) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۵۰:۲۷
هه هه! چرا اینقدر راه دور میری عزیز من .

وزیر صنعت و تجارت که دیگه خودش آخر این کارهاست. از شرکت های متعدد و سهامدار بودن و ....

حالا میگی طرف مسوولیت در وزارت راه بهش داده شده!!! (2270691) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۵:۰۵
بزرگترین محرومین جامع ما مستاجرین هستند

این بی معنی است کسی زودتر دنیا امده یا پدر مادرش پولدارتر بوده اند یا خودش پولدار است هر چه زمین و مسکن میتواند بخرد بقیه محروم باشند

حق هر ایرانی از این خاک زمین است (2270464) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۴:۳۱:۳۸
کلن به نظرم بزرگترین مشکل مملکت خود جوان ها هستند. اصلن فکر میکنم اگر یکجا همگی بریم بمیریم راحت میشن همه! میگن ازدواج کنید میگیم باشه. میگیم خب وام بدید میگن بودجه نداریم. میگیم وام مسکن بدید بریم حد اقل یه جایی ساکن شیم. میگن اول 7.5 میلیون تومن بدید بعد برید تو نوبت بهتون 50 تومن وام بدیم و ازتون 12 سال 850 تومن ماهانه بگیریم(بازپرداخت 130 میلیون تومن بابت 42 میلیون وام). بعد میگیم با این گرونی با 42 تومن نمیشه پول پیش خونه هم داد تو تهران! چه برسه به خونه! میگن همینه که هست! قبلشم میگفتن خب درس بخونید و کشور به متخصص نیاز داره. ما هم خوندیم. بعد گفتن تخصص برای چی دارید؟ باید برید سربازی و دو سال به صورت مفت به بردگی گرفته بشید. مسئولین عزیز اگه مشکلتون کلن وجود ماست خجالت نکشید. بگید بریم بمیریم خیالتون راحت شه.
میدونم این چیزا رو منتشر نمیکنید. فکر میکنید سیاه نماییه. ولی بدید آقای توکلی بخونه. به خدا سیاه نمایی نیست. اینا فکرا و دغدغه های هر روزه ی ماست. میخواید قبول کنید، میخواید نکنید. (2270579) (alef-14)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۱۲:۵۰
انقدر قدرت مافیایی پشت این موضوع است با اینهم سروصدا اخر یک طرح ابکی برای خانه های خالی تصویب کردن که معلوم شد این مالیات بسیار کم هیچ اثری در عرضه تقاضای مسکن بوجود نخواهداورد ولی با اینحال این گروه نمی توانند پولشان که در این بخش گیرکرده بیرون بکشند (2270635) (alef-14)
 
محمد علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۹:۳۳
آقای توکلی
آقای توکلی
آقای توکلی

و آقایان نمایندگان دلسوز مردم که درگیر حزب بازی نیستید و به فکر مردم مستضعف هستید :

1- " مسکن بازار نیست " و یک نیاز اولیه و ابتدایی بشری است مانند غذا آب و... پس امثال نعمت زاده وزیر صنعت (وزیر تورم دوست دهه 70 کابینه) و وزیر مسکن و شهرسازی اینقدر سر مردم را با اظهارات و اقدامات نسنجیده خود درد نیاورند.

2- یکی از علل اصلی کاهش آمار ازدواج و رشد آمار طلاق همین مسئله احتکار مسکن توسط عده ایی فئودال می باشد چرا که هزینه اجاره چیزی حدود 180 درصد حداقل دستمزد ماهانه است.

3- بهتر است مانند کشورهای پیشرفته ، بر واحدهای مسکونی مازاد مالیاتهای سنگین بسته شود تا فئودال ها مجبور شوند یا املاک مازاد احتکار شده را بفروشند یا سالی 25 درصد مالیات (tax) پرداخت کنند.

4- انبوه سازانی که یکبار به برنامه شبکه خبر ، دعوت شده بودند کسی نبودند جز شرکتها و بنگاههای اقتصادی بانکها!!! آنها در این برنامه طوری داستان پردازی می کردند که انگار جمعیت کشور 300 میلیون است و به 300 میلیون واحد مسکونی هم نیاز است!! حال آنکه تنها در صورت اجرای مالیات بر املاک مازاد ، 100 درصد مشکل مسکن حل خواهد شد و نیازی به حمایت از این خالقان تورم در مسکن (انبوه سازان بانکی) نیست و نخواهد بود.

5- من در نزدیکان خود کسی را میشناسم که 8 واحد آپارتمان لوکس را تملک کرده و عملا فعالیت اقتصادی آن شخص هم در دلالی است و تاکنون 1 ریال هم مالیات نداده است و همواره به ریش مستضعفان ، کارمندان و کارگران می خندد.

6- مطابق آمار سایت www.numbeo.com ایران در بین 200 کشور جهان در سال 2013 از نظر" گرانی مسکن و اجاره بها " رتبه 13 را در جهان کسب نمود !!!!!!!!

7- اگر قانون مالیات بر املاک مازاد نباشد در صورت ساخت 1 میلیارد واحد مسکونی در کشور باز هم این فئودال ها و سرمایه داران هستند که با خرید انبوه و احتکار این واحدها ، دست قشر مستضعف را از مسکن (نیاز اولیه بشری) کوتاه خواهند کرد. """""""""""" فاین تذهبون؟؟؟؟ """""""""""""""" (2271429) (alef-13)
 
ناصري
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۳:۳۰:۱۷
البته در مورد زمينهاي خالي داخل شهرها هم همين موضوع صادق است. يعني اگر جلوي دلالي خانه و مسكن را بگيرند بازار به طرف زمين خواهد رفت. براي زمينها ي بلااستفاده بايد مدت مشخصي تعيين شود كه اگر ساخته نشد توسط دولت به نفع بيت المال ضبط گردد. (2271451) (alef-10)
 
ایلاتی-کارشناس اقتصاد مسکن
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۹:۲۲:۱۵
این نظرکاملا دقیق و کارشناسی است (2271665) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۲۴:۱۵
چند روز پیش آگهی یکی از این موسسات مالی اعتباری در روزنامه میدیدم که بالغ بر 25 میلیارد تومان برای 13 تا خانه ،مغازه ،آپارتمان و باغ قیمت پایه گذاشته بود وقتی مساحت این مستغلات با قیمت ها نگاه میکردی مخ آدم سوت میکشید وقتی موسسات بزرگ و دولتی گران فروشی میکنند همینه که میشه میبینیم معمولاً قیمت ملک براساس خرید فروشی که در آن منطقه صورت میگیره تعیین میشه (2270647) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۳۴:۵۵
خیابان شالیکوبی گرگان یکسره و چسپیده بهم از شعبات رنگارنگ بانکها و موسسات مالی و اعتباری پر شده این موضوع در اغلب شهرهای ایران نیز صدق می کند بانکداری در ایران (بهتر دلالی بنامیم)از پر سود ترین کاسبی هاست (2270661) (alef-14)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۸:۳۴:۰۳
برای فهم بیشتر خوانندگان عزیز :
کرکان مرکز استان گلستان و دومین شهر پرجمعیت شمال و شمال شرق کشور می باشد این خیابان هم ( هم نام خیابان ولی عصر تهران ) و البته گران ترین مرکز تجاری کل شمال می باشد . (2271351) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۷:۵۲:۳۱
يه هندي مهمون من بود , تو خيابون داشتيم راه ميرفتيم بهم گفت : تو ايران چقدر بانك هست ( با تعجب ) (2277812) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۳۶:۵۷
با یه جستجوی ساده تو اینترنت مخصوصا در سایت ویکی پدیا فارسی میتونید نام تمام بانکهای ایرانی را ببینید که با احتساب دو تا بانک قرضالحسنه جمعا 31 بانک داریم
از این 31 بانک 8 تا دولتی هستند وبقیه خصوصی
البته بانکهایی مثل صادرات ملت و.. هم الان تو لیست خصوصی هستند
از همه اینها که بگذریم حدود 17بانک خصوصی جدید داریم که بعضی از آنها وابسته به سازمانهایی مثل سپاه و ارتش و شهرداری و ... هستند که اینها بیشتر درگیر حقوق دستمزد کارکنان خود هستند
حالا سوال اینجاست که تو این وضعیت بد اقتصادی و عدم تولید در کشور این همه بانک از کجا سر در آوردند و منبع درآمدشون از کجاست؟
چرا با این همه مشکلات اقتصادی در کشور یکی از این بانکها حتی تا مرز ورشکستگی هم نرفت چه برسه که ورشکست شوند؟
تو هر جای دنیا هر جا یه بحران اقتصادی رخ میده اولین جایی که ضربه میخوره و ورشکست میشه بانکها هستند ولی در ایران بانکها روز بروز قوی تر میشن
تمام این مطالب نشون میده که اینها فقط یه پوشش در قالب اسم بانک هست که در پشت اون مشغول فعالیتهای اقتصادی تورم زا مثل دلالی زمین مسکن و خرید و فروش طلا و ارز پول شویی و هر کاری که فکر کنید هستند (2270664) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۹:۴۹:۳۹
من می توانم مشکل مسکن در ایران را فقط در یک روز حل کنم.
راه حل:
یک مجلس انقلابی و خدا ترس
قوانینی که باید تصویبب شود به صورت انقلابی هم اجرا شود:
1-هر خانواده ایرانی سرپرست خانواده فقط حق دارد مالک 1 واحد مسکونی (آپارتمان یا ویلایی)باشد.(خانواده یک نفره به بالا چه سرپرست مرد یا خانم)
2-هر مستاجری از امروز حق پرداخت اجاره نداردو سریعا برای اعلام آدرس وانتقال محل سکونت فعلی به پیشخوانهای دولت مراجعه کند.
3-تمامی واحدهای مسکونی خالی به تملک دولت در آمده وزیر نظر دادستان کشور بصورت قرعه کشی به خانواده های بی خانه ساکن همان شهر تحویل شود.
4-تمام زمین اطراف وداخل شهر ها به شعاع 20 کیلومتر فقط زراعی می باشند در صورت نیاز به تغییر کاربری به شهری به تملک دولت درامده , ارزش زمین کشاورزی به مالک ان پرداخت می گردد.دولت پس از خیابان کشی وتاسیسات ,رایگان در اختیار جوانان تازه ازدواج کرده بی خانه قراردهد.
5-زمین های ساخته نشده شهری (متعلق به شخص یا هر ارگان وسازمانی)
برای واگذاری در اختیار دادستان همان شهر قرار می گیرد.
از این به بعد گرفتن اجاره مسکن جرم کیفری می باشدو5 تا10 سال زندان دارد.
خالی گذاشتن واحتکار کردن زمین وخانه 5 تا10 سال زندان با اعمال شاقه دارد.
جایزه یک میلیون تومانی برای اطلاع دهنده خانه های خالی.

حالا اگر نماینده های محترم مجلس وشورای انقلابی نگهبان راست می گوینداین راه را انتخاب کنند تا یکبار برای همیشه مشکل مسکن درست شود.
ضمنا یادتان باشد مقام معظم رهبری فرمودند :من انقلابی هستند.
پس باید انقلابی رفتار کرد. (2270961) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۱:۵۲:۱۳
آفرین. نتعداد ساختمانهای بانک ها، قش نماهای گران قیمت این ساختمان ها در شهر بخصوص در محله هایی که دیوارهای آجری و گلی دارند کاملا نشون میده که اگه کشور رونق اقتصادی وجود نداره این بانک ها از کجا ارتزاق می کنند. تا کوخی نباشه این کاخ ها ساخته می شوند. (2271236) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۳۹:۴۴
اگر وام مسکن را یک میلیارد تومان هم بکنند با بهره 8درصد ودر مدت 20 ساله بهره ان بعلاوه اصل وام می شود دومیلیارد شصدمیلیون تومان که اقساط ان می شود ماهی ده میلیون هشتصد هزار تومان لطفا بفر مایید چه کسی در ایران می توان برای یک خانه 120 متری چنین اقساطی را بپردازدحقوق متوسط در ایران یک میلیون تومان می باشد پس خانه فقط می توانند در دست سفته بازها به این قیمتها خرید فروش شود نه مصرف کننده پس برای همین در130 کشور دنیا برای خانه های خالی مالیات های سنگین وضع می کنند تا مسکن بدست مصرف کننده برسد نه قمار بازان انها که پس از سالها یه عقب انداختن این طرح باعث این شده که جوان ها نتوانند ازدواج کنند و بگناه بیفتن و به دین و عقاید خود پایبند نباشند همه انها که باعث این موضوع شدن جایگاهی جز جهنم نخواهند داشت شک نکنید هر چنداعتقادی به مباحث ندارند وقتی پولهای باد اورده را که با رانت بدست اورده اند این حرفهارا قبول ندارد و فقط با تبلیغات می خواهند پول خودرا که در این یخش گیر کرده بیرون بکشند و با تبدیل ان به دلار با ان طرف اب خارج کنند این چیزی است که سی سال است اتفاق افتاده و بازهم اتفاق خواهد افتاد (2270671) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۵:۴۸:۴۶
شاخص دسترسی ما از ۱۵ سال به ۲۰ سال رسید!!!
چطور در 2 سال قیمت خانه 3 برابر شده و حقوق 1.5 برابر ولی شاخص فقط از 15 به 20 رسیده با حساب افزایش سایر قیمت ها باید به 30 یا بیشتر رسیده باشد یک حساب سر انگشتی هم ادعای ایشان را رد می کند (2270681) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۶:۱۵:۱۴
اراده لازم برای حل مشکل مسکن نیست چون اگر اراده بود میدانند که بانکهای کشور بنگاهداری می کنند و انها را از این کار منع قانونی می کردند که تورم هم معلول ان است از طرفی واحد های خالی که شاید بالغ بر یک میلیون واحد در تهران باشد با اخذ مالیات هم کمکی به دولت می کرد و هم باعث کاهش قیمت مسکن میشد نمی گذارند بلی نمی ..... (2270720) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۶:۵۷:۳۶
به نام خدا

تا وقتی که مفسدین فی الارض مجازات نشوند همین آش است و همین کاسه. فکر میکنید آمریکا چطور ابر قدرت جهان شده؟؟؟؟؟؟ (2270770) (alef-10)
 
ر
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۷:۴۵:۱۵
متاسفانه همانطور که در متن نیز گفته شده است دولتی و دولتمردان و حتی نمایندگان مجلس سود و منفعت فردی آنها در این است که سرمایه بی سامان باشد و مساله مسکن حل نشود. چون خود آنها از سرمایه گزاران در حوزه مسکن هستند. در این شرایط باید نهادهای مردمی چون بسیج دانشجویی به دولتمردان فشار بیاورند تا بر خلاف منافع فردی خود در جهت منافع عمومی تصمیم سازی کنند. هر چند یک دولت مرد- یک نماینده مجلس - یک مشاور شغلش این است که در جهت منافع عمومی تصمیم سازی کند ولی همانطور که در متن هم آمده این اتفاق بدون نظارت و پیگیری نهادها مردمی اتفاق نمی افتد. (2270830) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۸:۵۳:۴۰
تا زمانی که دلالی وسوداگری در مسکن وسایر نیازهای مردم یک کشور را کنترل

نمایید هیچ برنامه ای قابل اجرا نیست باید در امردلالی ویا به عبارت زیباتر سوداگری

یک مبارزه در سطح ملی انجام داد . (2270922) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۱:۴۴:۰۰
همانطور که در برنامه راز هم مطرح شد تا زمانی که دغدغه اصلی مسئولین مشکلات مردم و از جمله مسئله مسکن نباشد معظل مسکن حل نمی شود و گر نه راه حل دارد خیلی هم پیچیده نیست آن هم مالیات است .در همه جای دنیا از از کشورهای پیشرفته تا در حال توسعه و غیره هم جواب داده .بقیه راهها مقطعی و ناکارآمد است. (2271034) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۳:۵۴:۳۸
هیچ چیزی مثل تبعیض و فامیل سالاری در شرکتهای دولتی نمیتواند ایجاد حس بیعدالتی بکند!! مسکن در مرحله دوم است چون مستقیم دیده نمیشود- قبول ندارید سری به شرکتهای صنعتی خودروئی بزنید تا فوران بیعدالتی را در ذهن و دل کارگران و کارمندان ببینید.مخصوصا در گروه سایپا در این 7-8 ماهه که با داس قراربود نفرات دولت قبل را درو کنند ولی همه غیر خودیها را مزاحم کار آینده شان میبینند! (2271148) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۰:۴۰:۲۴
یه چرخ بزنین تو مناطق بالای شهر تهران متوجه میشین که قریب 70 درصد اونا خالی ان و زندگی ای توشون جریان نداره
اینا یعنی چی؟؟ یعنی اینکه مسکن و زمین تو اقتصاد فاسد این مملکت شده وسیله دلالی و خون مردمو تو شیشه کردن
همه هم مشغول ان، مخصوصا اون مسئولان باتقواتر!! بانکها همه مال این افراد و بنگاههاست و همه هم تو کار دلالی دلار و زمین
این همه سال صحبت روی مالیات بستن روی خانه های خالیه. چرا تصویب نمیشه؟؟ چرا به جایی نمیرسه؟ غیر از اینه که قانون گذار و مخاطب قانون در این مورد یکیه؟؟؟
خدا هر کسی رو به مردم ظلم میکنه به زمین بزنه ان شاا...
البته هدف متن تعمیم نیست. هستند مسئولان و افرادی که باید به پاک دستی و شرفشون قسم خورد اما کاش در اکثریت بودند
الف مرد باش و متن رو بذار (2271187) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۷:۰۸:۰۲
نه تنها براي خانه هاي خالي بلكه براي زمينهاي خالي و داخل شهري هم بايد مالياتهاي سنگين وضع شود تا هر چه سريعتر اين زمينها وارد چرخه ساخت و ساز گردد و سرمايه هاي مردم به بخش توليد مسكن تزريق شود. (2271333) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۸:۲۲:۰۳
الان سالها است حرف اخذ مالیات از مسکن های خالی زده می شود ولی بدلیل منافع شخصی بسیاری از مسئولین اجرا نمی شود خواهش می کنم رهبری وارد این موضوع شوند انشالله با ورود ایشان این مساله حل شود (2271348) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۹:۲۰
وقتی بانگهاوارگانهای نظامی در گیر معاملات زمین وساخت وسازوهاوبرجهای چند ده طبقه باشند وتمام دارائی های این ارگانها در زمین وبرج پس انداز شود انتظاری برای بهبود مسکن کشور متصور نیست (2271428) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۴:۳۴:۴۴
حد اقل نام چند بانک را می بردی مثلا در راس انها بانک مسکن که متولی مسکن برای افراد بی بضاعت است ولی میبینیم که بزرگترین دلال مسکن است و یا بانک های خصوصی ناگفته نماند در همین وسط بعضی بانک های دولتی هستند که در این حوزه هیچ فعالیتی ندارند (2271488) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۵:۲۱:۵۶
در بسیاری از کشورها مالیات سالانه بر مسکن وضع شده به طوری که مثلا در استرالیا 9% ارزش ملک ،مالک بایستی سالیانه مالیات بپردازد. بهتر است از تجارب جهانی استفاده شده و از این روش ها استفاده شود. افزایش قیمت مسکن و بهای ان و دلالی از انجاست که هیچ کنتور و هزینه ای ندارد. اگر مالک بداند برای خانه ی 1 میلیارد تومانی در سال حداقل 8% معادل 80 میلیون تومان مالیات سالانه بپردازد ، خودبخود قیمت کاهش یافته و مسکن ارزانتر می شود. متاسفانه رشد سرسام آور قیمت مسکن سبب حذب سرمایه از سایر بخش های اقتصادی بخصوص تولیدی شده و اقتصاد ملی را به شدت ضعیف کرده است. مجلس بایستی قوانین مالیاتی بر ملک ان هم سالیانه را وضع و تشدید نماید.البته به شرط این که منافع شخصی بگدارد.روی سخنم با اقای توکلی و نمایندگان همسو با ایشان است که از اهرم قانونی بایستی استفاده نمایند. وابستگی درامد شهرداری به پروانه ساختمان سبب رشد ساخت و ساز و دلالی شده و ناپایداری درامد شهرداری را به دنبال دارد. اما مالیات سالیانه درامد شهرداری را پایدار ساخته و منافع شهرداری را از منافع دلالان و برج سازان جدا می نماید. (2271504) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۵:۲۷:۲۳
تا زمانيكه وجدان پاك نباشد صداقت و انسانيت نباشد مردم گرفتار زندگي خواهند كرد.حالا مسكن يا خودرو يا بيكاري بهانه اي بيش نيستند جهت انحراف در شناخت عامل اصلي گرفتاري و پژمردگي مردم (2271511) (alef-10)
 
امیر اسد
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۰:۵۴:۰۱
اولا ، خدارو شکر که بالاخره مردم و مسئولین ما بعد از چندین سال که این بنده حقیر تک و تنها فریاد میزدم که این وضع در زمین و مسکن به فاجعه خواهد انجامید، به این مسئله دارند توجه می کنند.
ثانیا یک بار دیگر در ادامه این همه سال که گفتم، عرض میکنم که برای رونق اقتصای واقعی در بخشهای تولیدی که مخصوصا بتواند ارز آوری کند ، باید و حتما باید بخشهایی از اقتصاد ما را که مانند یک غده سرطانی اجازه نمی دهند خون اقتصادی که همان نقدینگی و سرمایه های بخش خصوصی است به آن سمت و سوی درست برود در رکود نگه داشت ، سرآمد این غده های سرطانی، مسکن و بطور کلی ملک است و ملک است و ملک. در رکود نگه داشتن یک پدیده خطرناک من دراوردی به نام "بازار مسکن"!!!! مانند همان محاصره کردن و عدم اجازه رسیدن خون به یک غده سرطانی است. ان شاالله. (2272155) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۱:۱۲:۲۴
آقای بیضایی!

عطف به ملاقات حضوری بنده و جنابعالی دو ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 و ارائه راهکار بنده بصورت خلاصه که مورد توجه قرار گرفت و قراربود که بنده مستندات را هم پس از هماهنگی های شما ارائه دهم، هنوز منتظر هماهنگی های شما هستم!!
و ایمان دارم که در شرایط فعلی راهکاری منطقی تر، با اصول عدالت همسازتر و کم هزینه تر ازآنچه خدمتتان ارائه دادم ، وجود ندارد. البته می دانم که کله گنده ها و سوداگران متضرر می شوند ، اما مردم سود خواهند برد (2272203) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۱:۰۴
به نظرم علاوه برمشکلات مطرح شده باید به نرخ گزاری کارشناسان املاک نیز اضافه گردد که هر روزه بدون هیچ محاسبه ای قیمت ملک را بالا می برند و حق کمیسیون خودشون را درصدی از آون قرار می دهند و مثل اکثر امور این مملکت هیچ نهادی هم جلودارشون نیست و چاره ای هم از دست مصرف کننده برنمی آید.
خدایا الغوث (2272220) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.