نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346627
دندانپزشکی که مطبش را به خیابان آورد!
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۰
پس از ماجرای نسخه‌نویسی پزشک تبریزی، این بار شاهد یونیت دندانپزشکی و ویزیت آقای دکتر در میدان انقلاب هستیم؛ پزشکی جوان که معتمد و البته منتقد بیمه‌ها و بی‌توجهی به پیشگیری است.

دکتر شفیع جعفری جراح و دندانپزشک، فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران، کارشناس معتمد بیمه‌ها و البته بازرس انجمن دندانپزشکی ایران است که یونیت دندانپزشکی‌اش را به میدان انقلاب آورد و حدود سه ساعت قبل از ظهر را به ویزیت رهگذران و البته متقاضیان خدمات دندانپزشکی، مشغول شد تا بلکه باب آشتی مردم و همچنین مسوولان را با "پیشگیری" باز کند.

وی که خود را از منتقدان بی‌توجهی جامعه ایرانی به "چکاب" و "پیشگیری" می‌خواند در توضیح هدفش از بردن یونیت دندانپزشکی به یکی از میادین پرتردد شهر و تعطیلی چند ساعته مطبش می‌گوید: روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ معاینه دندانپزشکی انجام می‌دهم و سرم بسیار شلوغ است. بر همین اساس تجربه‌های زیادی از برخورد بیماران در حوزه دندانپزشکی دارم و اغلب شاهدم که متاسفانه بحث چکاب در کشورم و میان هموطنانم جدی گرفته نمی‌شود. نه بیماران و نه درمان‌گران این موضوع را جدی نگرفته‌اند.



وی می‌گوید: این حرکت سمبولیک را انجام دادم تا باب آشتی بیماران با بحث پیشگیری باز شود و افراد را به چکاب و پیشگیری دعوت کنیم تا به این ترتیب مشکلات دهان و دندان جدی گرفته شود.

جعفری ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بسیاری از بیماری‌های دیگر را مورد اشاره قرار می‌دهد و می‌گوید: بی‌توجهی به مشکلات دهان و دندان، درمان این بیماری‌ها را سنگین‌تر و از سوی دیگر هزینه‌های آن را نیز افزایش می‌دهد. البته با توجه به سهم مردم در پرداخت هزینه‌های خدمات دندانپزشکی، بی‌تردید مهم‌ترین مزیت توجه به پیشگیری در حوزه دهان و دندان، کاهش هزینه‌هاست.

وی می‌گوید: این حرکت سمبولیک را انجام دادم و خوشبختانه بازخوردهای خوبی هم گرفتم. همان‌طور که گفتم متاسفانه در جامعه ما چندان به چکاب توجه نمی‌شود و چیزی به نام پرونده سلامت و مراجعه بیمار قبل از بروز بیماری نداریم. این در حالی است که در مورد ۵۰ درصد از مشکلات دندان و دهان، فرد اصلا اطلاعی از بیماری خود ندارد و البته با چکاب‌های دوره‌ای می‌توان از این مشکلات جلوگیری کرد یا با شناسایی به موقع آنها با صرف هزینه‌های کمتری نسبت به درمان آنها اقدام کرد.


وی می‌افزاید: اخیرا وزارت بهداشت حرکتی را در قشر خاصی شروع کرده و به دنبال تشکیل پرونده سلامت است، اما این نگاه پیشگیرانه در بیمه‌های پایه و تجاری وجود ندارد و اغلب وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بزرگ دولتی و غیردولتی به دنبال بیمه مکمل درمان برای پرسنل‌شان هستند، اما متاسفانه هزینه‌های این حوزه در جایی که باید هزینه نمی‌شود. در صورتی که پرونده سلامت در سطح بیمه‌های پایه و تجاری اجرایی شود، بی‌تردید به نفع همگان خواهد بود.

جعفری، برخی مباحث در حین ویزیت بیماران دهان و دندان را مورد اشاره قرار داده و می‌گوید: در حین معاینه بیماران در بسیاری از موارد بیمار به دندانپزشک اجازه نمی‌دهد که دندان‌های دیگر وی را نیز معاینه کند و این موضوع را هزینه‌تراشی از سوی دندانپزشک می‌خوانند. همین امر باعث می‌شود که ما دندانپزشکان در معاینات‌مان با دو نوع برخورد روبرو شویم؛ یکی اینکه وقتی سراغ دندان‌های دیگر که از نظر بیمار سالم است، می‌رویم مورد اعتراض بیمار واقع می شویم و دیگر اینکه در صورت عدم معاینه دندان‌های دیگر، مورد شکایت بیمار قرار می‌گیریم که چرا وضعیت دهانی‌اش را به صورت کامل مورد بررسی قرار نداده‌ایم.

به اعتقاد وی، یکی از علت‌های این نگاه دوگانه عدم اعتمادی است که در برخوردهای بیماران نسبت به درمان‌گران وجود دارد. وقتی اعتماد نسبی میان بیمار و پزشک ایجاد شود، خود بیمار با فراغ بال از درمانگرش می‌خواهد که همه مشکلات دهانی‌اش را بررسی کند.


جعفری در پاسخ به سوال که در زمان حضور در میدان انقلاب چرا تنها به ویزیت مراجعین بسنده کردید و کار درمانی انجام نشد؟ می‌گوید: در آن شرایط امکان انجام درمان وجود نداشت. این حرکت، حرکتی سمبولیک بود تا این حساسیت میان مردم ایجاد شود که قبل از ایجاد مشکل، به پزشک مراجعه داشته باشند و به مقوله پیشگیری توجه کنند.

وی همچنین می‌گوید: یونیت دندانپزشکی را به میدان انقلاب که در مرکزیت شهر قرار دارد و افرادی با فرهنگ‌های مختلف از آنجا عبور می‌کنند، بردم تا ببینم بازخوردهای مردم چگونه است. حدود ۵۰ ویزیت انجام دادم و جالب آن است بسیاری از بیمارانی که در این روز مورد معاینه قرار گرفتند، توان پرداخت هزینه‌های درمانشان را داشتند یا از بیمه‌های مکمل برخوردار بودند، اما از آنجا که مراجعه‌ای به دندانپزشک نداشتند، مشکلات دهان و دندان‌شان مورد غفلت واقع شده بود.

وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: امیدوارم با این حرکت سمبولیک به تدریج دندانپزشکان کشورمان به سمتی حرکت کنند تا اهداف درمانی بیماران را در سطح کلان پیگیر باشند. این حرکت به ویژه باید در شرکت‌های بیمه‌ای و متولیان سلامت کشور شکل گیرد، چرا که بیمه‌ها بسیار می‌توانند در آشتی دادن مردم با مبحث پیشگیری نقش داشته باشند.
 
کلمات کلیدی : دندانپزشکی+سلامتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۶:۴۱
من چند سال میرفتم پیش یک دندانپزشک
متاسفانه به کارش وارد نبود با اینکه چند سال هم تجربه داشت و دندان های خراب من رو بهم نمیگفت.
تا رفتم پیش متخصص بیماری های دهان و دندان برای مشکل دیگر و اون هم دندان های خراب من رو نوشت که 12 تا بود!!!
راستش تعجب کردم و پیش دندانپزشک دیگری رفتم و تائید کرد که 12 تا خراب داری
درصورتی که این همه مدت دندانپزشک قبلی بهم نمیگفت یا وارد نبود... (3655015) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۲۵:۱۳
اینا همه ... براای لاپوشانی اون همه کارایی که کردن. طرف تعرفه ها رو 4 برابر کرده بعد میگه اگر بیمارتوان ن داشت بنده پرداخت می کنم! 4 براب کردن تعرفه ها هم برای زیر میزی نگرفتن دوستان بوده و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل (3655038) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۷:۰۰
پس دعا کنیم تعرفه ها رو 10 برابر کنن تا دیگه کسی توان پرداخت هزینه هاش رو نداشته باشه و خودشون زحمتش رو بکشن :) (3655110) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۱:۴۴
اخه مغز متفکر دندانپزشکی زیر میزی داره؟
اصن زیر میزی میدونی واسه چی بوده؟؟
واسه معدود جراحان.
حالا مگه همه رشته ها جراحی داره؟؟کلا 4 تا رشته جراحی دار هست. (3656199) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۲۵:۵۳
بازاریابی (3655040) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۴۴:۰۲
چقدر بهداشتی!!! فکر کنم وقتشه یه فکری برای دانشگاه تهران کرد با این فارغ التحصیلاش..... (3655079) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۸:۰۶:۱۹
باید یه فکری برای این ملت کم سواد که خودشون رو علامه دهر میدونن کرد که به خودش اجازه میده به پزشک فارغ التحصیل دانشگاه تهران مسائل پزشکی رو یاد بده!!! عموجون عقده هات رو جای دیگه خالی کن! ایشون با رعایت آنچه ک لازمه مریضها رو فقط معاینه میکنه! یه کم مطالعه کنی بد نیست! (3656030) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۸:۴۶:۱۹
چرا فکر میکنی هر کی ضد یک پزشک صحبت کنه عقده داره؟؟؟؟
درسته که پزشکان چندین برابر باقی تحصیل کردگان درامد دارند و گاهی ممکنه به ششصد برابر هم برسه ولی همه تهش توی گوریم و چیزی با خود نمیبریم. (3656127) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۳:۲۱
ببین دندونپزشکی تهران میدونی یعنی چی؟یعنی رتبه دو رقمی کنکور که شما تو خوابت هم ندیدی تا حالا (3656204) (alef-3)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۰:۲۲:۳۳
دوست گرامی من هم تو رشته خودم دوبار در آزون دکترا شرکت کردم و رتبه دو رقمی در کنکور دکترا اوردم و شاگرد اول دانشگاه هم بودم ولی اگه ما دکترا بخونیم به جایی نمی رسیم بنابراین نخوندم ولی ظاهرا اگه تو "کنکور دبیرستان" کسی رتبه دو رقمی بیاره باید پول پارو کنه..... (3656305) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۰:۳۶
تعرفه های دندان پزشکی واقعا بالاست و بیمه هاتقل نمی کنن
این باعث میشه که وقتی کار بیخ پیدا میکنه به دندان پزشک مراجعه کنیم (3655094) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۱:۲۴
متاسفانه یک دندانپزشک که سالها هم در این حرفه مشغول به کار بود، مثلا یک دندان بنده را درست کرد اما به دو ماه نکشید که دندان دوباره دچار مشکل شد. متاسفانه وجدان کاری در میان بسیاری از پزشکان و دندانپزشکان وجود ندارد. (3655120) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۸:۴۹:۲۴
تنها راهش پر کردن جامعه با پزشکه مثل اتفاقی که برای مهندسی افتاد. هم توقعاتشون پایین میاد هم مردم تو صف های طولانی نمی ایستن هم دیگه اخلاقشون خوب میشه و به راحتی برای خدمت به روستا ها هم میروند.
باید سالی بیست هزار پزشک بگیرن. (3656135) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۷:۲۱
خدا نکنه دندون درد بگیری! واقعا کشییدن یه دندون چرا ایقد گرونه؟ انگار طرف میخاد آپاندیس عمل کنه. (3655135) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۳۰:۵۱
اين كار در فضاي باز غير بهداشتي است و بيشتر جنبه تبليغاتي دارد (3655206) (alef-3)
 
هما
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۴۷:۰۰
تظاهر و ریا در کشور بیداد می کند و بخشی از فرهنگ عمومی ایرانیان شده است (3655253) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۳۲:۵۸
حرکت نمادین انجام داده برای توجه مردم به مشکلات دندان و خیلی از افراد هم در همان جا متوجه خرابی دندان خود شده اند کجای این تظاهر است؟ (3655503) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۵۲:۰۸
برخلاف پزشگ که درواقع باید بابت معاینه و تشخیص گهگاه بسیاردشوار و زمانبر خودش، ویزیت بگیره اصولا دندانپزشگ ها بابت معاینه و مشخص کردن تعداد دندانهای خراب بیمار، ویزیتی دریافت نمیکنند ؛
حالا اگر یک دندانپزشگی پیدا بشه که حتی درمان مجانی هم نکنه بلکه هزینۀ غیر سر گردنه ای !!!! از بیمار بگیره در آنصورته که واقعا لطف و محبت فراوان خودش رو به بیماران ارزانی داشته ؛ (3655265) (alef-11)
 
متخصص قلب و عروق
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۳:۰۷:۱۵
آقاي دكتر، خيابون جاي دندونپزشكي نيست. شما انصاف و اخلاق پزشكي رو در مطبتون رعايت كنيد، لطف كرديد. لطفا در دام كارهاي پوپوليستي نيفتيد،البته اگر فكر معروف شدن و بازاريابي نيستيد. در ضمن فكر عبور و مرور و ترافيك منطقه هم باشيد. ممنون (3655290) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۴۱:۳۷
همه به نظر من تبلیغه
شما به بیمارستانها سر بزنید وضع مردم را ببینید ازشون بپرسید
1- درامدتون چقدره؟
2-قبلا چقدر هزینه درمان میدادین الان چقدر؟
3- چند بار اومدین اینجا؟
4-نتیجه گرفتین یا نه (3655539) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۵۲:۳۴
با این کارها وجهه پزشکان پیش مردم اصلاح نمیشود... (3655582) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۶:۲۶:۲۲
مگه وجهه پزشکا چشه عزیز؟؟؟والا اونطور که من دارم میبینم همه مردم به پزشکا احترام میزان.من پزشک نیستم ولی برادرم پزشکه. اگه پزشکا بد هستن پس چرا همه میخوان بچشون دکتر بشه؟؟؟چرا کسی پیدا نمیشه به خواسنگار دکتر بگه نه؟؟؟من پرستار بیمارستان هستم ولی احترام و پرستیژی که پزشکا دارن رو هیچکس نداره.والا کاش منم پزشک بودم.اینا همش حرفه (3655811) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۱۶:۴۳
چون پول توشه همه میخان پول دربیارن (3655909) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۶:۳۴:۳۴
احسنت براووو (3655827) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۵:۱۰
افرین خوشم اومد
وجه ما دست خداست و پیش روی مریضهامون رو سفید باشیم
شما نگران وجه ما نباش (3656209) (alef-3)
 
پرتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۶:۱۲:۴۳
حرکت خوبی است. (3655766) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۶:۱۳:۳۹
از بچگی برای پولدار شدن نفحه پزشکی میزنند سایر ادعا ها برای کسب وجهه است امثال دکتر قریب بندرت بروز می کنند فقط طراحی نظام پایش ودرمان سلامت عمومی وتامیت مالی ارائه کنندگان خدمت کار ساز است فکر نمی کنید شعار کار بردی ندارد! (3655769) (alef-11)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۲۴:۱۲
من معلم هستم و واقعا با وجود نیاز به دندانپزشک اما به دلیل حقوق و درامد پایین و زیر خط فقر بودن پول ندارم که به دندانپزشک مراجعه کنم . (3655926) (alef-11)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۰:۳۲:۱۱
دندانپزشکان محترم حقیقت اظهار نظر این معلم شریف می باشد لطفأ دستمزدهای خود راکاهش دهید (3656318) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۲۴:۳۶
احتمالا یارانه اش را قطع کرده اند .
با این اقدام میخواهد جلب مشری و جبران نماید. (3655928) (alef-11)
 
ن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۴۵:۳۶
هزینه های دندانپزشکی واقعا گران است.هیچکس توان پرداخت ان را ندارد. باید فکری شود. (3655984) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۵۳:۳۷
دکتر جان کاشکی نظرات رو بخونی تا ببینی که اکثریت مردم ظرفیت این خدمات و دلسوزی ها رو ندارند. کارت رو توی مطب دقیق انجام بده پول خوب هم ازشون بگیر. این مردم درمانگاه دولتی نمیرن چون ارزونه یا پول نمیگیره!!! (3655999) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۷:۲۳
دقیقا
از قدیم گفتند کار که توش مهارت داری رو اگه مجانی انجامش بدی بی ارزش میشه.
دکتر جان ناراحت نشو ماهم هر وقت ازمایش یه مربض مجانی تو حیاط بیمارستان میبینیم ازین حرفها پشت سرمون میشنویم. (3656214) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۵۴:۱۸
قطعا پلیس برخورد میکند (3656001) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۸:۰۸:۳۴
حهزینه دندانپزشکی واقعا بالاست بیمه ها تقبل نمیکنند وگرنه مردم دوست دارند تا پیشگیری کنند بنظر میاد تمام مسایل به پول ختم میشه (3656039) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.