نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271026
دلیل فرسایشی شدن جنگ عراق علیه داعش
بخش خارجی الف، 24 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۹
پیشروی های ارتش عراق علیه داعش نزدیک به یک ماه است متوقف شده و حتی ارتش عراق در طول این مدت متحمل خسارت های سنگینی از سوی داعش شده است. به گونه ای که پالایشگاه بیجی بارها هدف حملات داعش قرار گرفته است. پیش از این ارتش عراق مانع از ورود داعش به این پالایشگاه شده بود اما در روزهای اخیر حملات مکرر داعش که یک بار حتی موفق به تصرف موقتی ۸۰ درصد آن شد، سبب شده است تا خسارت های سنگینی به این پالایشگاه وارد آید.

 این درحالی است که طرح آمریکایی تسلیح جداگانه کردها و اهل سنت عراق در عین تحریک انگیزه های مذهبی و تنش های طایفه‌ای در عراق می خواهد این موضوع را تحکیم کند که دیگر زمان مستقل دیدن کرد و اهل سنت و شیعه در عراق فرارسیده است؛ امری که نگرانی ملت و مسئولان عراقی را برانگیخته و در همان خط گروه تروریستی داعش، وحدت عراق را به سود تجزیه نشانه رفته است.

این طرح که کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا آن را پیشنهاد داده است به مبارزان عراقی در برابر داعش ۷۱۵ میلیون دلار کمک نظامی اختصاص داده است اما این کمک ها مستقیما به دولت مرکزی تحویل داده نمی شود بلکه بالعکس ۲۵ درصد آن بدون واسطه به پیشمرگ های کرد داده می شود. مرحله دوم طرح بستگی به عملکرد دولت عراق دارد. در صورتی که دولت عراق نتواند به تعهدات خود برای به جاآوردن شرایط اعطای کمک ها (اهداف تعریف شده در متن قانون) بعد از سه ماه عمل کند ۷۵ درصد باقیمانده از کمک ها به حالت تعلیق در می آید و در عوض، ۶۰ درصد کمک ها مستقیما برای کردها و اهل سنت ارسال خواهد شد. از اینجا طرح تجزیه عراق به طور جدی با جدا کردن حساب های امنیتی کردها و سنی ها از کلیت عراقی شان کلید می خورد.

مجید صفاتاج کارشناس مسائل بین‌الملی در گفت و گویی با الف در خصوص فرسایشی شدن جنگ عراق علیه داعش معتقد است: فرسایشی شدن جنگ عراق علیه داعش اقدامی هماهنگ با اجرای طرح تجزیه کشورعراق است.

وی با تاکید بر صهیونیستی بودن طرح تجزیه عراق تصریح کرد: بحران در عراق که با اشغال این کشور توسط آمریکایی ها در سال ۲۰۰۳ آغاز شد در ابتدا یک هدف نهایی و غیر اعلام شده داشت و آن هدف چیزی نبود جز تصرف کامل عراق و بهره گیری از منابع نفتی این کشور در راستای تثبیت هژمونی آمریکا در خاورمیانه و همان طور که جیمز ولسلی رئیس اسبق سازمان سیا در سال ۲۰۰۳ اعلام کرد؛ آمریکا به دنبال آن بود که با تصرف کامل عراق و در دست گرفتن پالایشگاه های این کشور ضمن انحلال اوپک، عربستان و ایران را نیز به زانو در بیاورد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اما پس از ورود ایالات متحده به معادلات میدانی عراق بعد از سال ۲۰۰۳ ما شاهد بودیم که آمریکا به گفته روزنامه نگاران و نظزیه پردازان مستقل امریکایی علی رغم هزینه ۱۰۰۰ ملیارد دلاری در جنگ عراق تحولات میدانی را به نفع جمهوری اسلامی ایران واگذار کرده است و این موضوع باعث شد که ایالات متحده با توجه به تغییر معادلات منطقه ای در خارمیانه از قبیل تثبیت روز به روز نظام بشار اسد در سوریه، اقتدار محور مقاومت در لبنان و مبارزه فراگیر مردمی در عراق علیه داعش روی به طرح گذشته همکارن صهیونیسم خود بیاورد تا بتواند با طرح تجزیه عراق شکستهای خود از ایران را جبران نماید.

صفا تاج با تاکید بر شکستِ سیاستهای اولیه ایالات متحده در عراق اولین طرح تجزیه عراق را طرحی صهیونیستی عنوان کرد وافزود: طرح گلدا مایویچ مایر اولین نخست وزیر زن رژیم صهیونیستی اولین طرح تجزیه کشور عراق بود که پیش از جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۸ مطرح شد. این طرح معتقد است؛ کشورهای یکپارچه در خاورمیانه قدرتی بلامنازع برای موجودیت رژیم اشغالگر قدس محسوب می شوند فلذا با تجزیه برخی از کشورهای پیرامونی اسرئیل می توان از قدرت آنها کاست.

در این طرح کشور عراق به سه کشورسنی نشین،کرد نشین و شیعه نشین تقسیم می شد و در حال حاضر با توجه به معادلات جدید منطقه ای کنگره آمریکا با طرح مجدد آن در پی امنیت سازی بیشتر برای همکار صهیونیسم خود و همچنین جبران شکستهایش از ایران است.

این استاد دانشگاه فرسایشی شدن جنگ عراق و تکفیری ها در مناطق سنی نشین را از اهداف ایالات متحده به منظور پیاده سازی طرح تجزیه عراق ارزیابی وخاطرنشان کرد: آمریکا به بهانه های مختلف در روند مبارزه با داعش سنگ اندازی می کند و از هیچ اقدامی فروگذار نیست و هر بار با اهدافی معین به بهانه عملیات علیه داعش نیروهای عراقی را مورد هدف قرار می هد و بارها نیز شاهد بودیم که به نیروهای تکفیری سلاح داده و حتی به گفته منابع عراقی؛ نخست وزیر عراق در سفر اخیرش به واشنگتن به روشنی تحت فشار آمریکایی ها قرار گرفت و آنها به او شرط کردند تنها در صورتی حاضر به حمایت از ارتش عراق و دولت او و رساندن سلاح به آن در برابر داعش و فعالیت های تروریستی آن هستند که نیروهای داوطلب مردمی شیعی در جبهه های مبارزه با داعش به ویژه در استان الانبار حضور نداشته باشند. ایالات متحده نیروهای داوطلب مردمی را نیرویی تحت فرمان ایران می داند که به اعتقاد آن در حقیقت نقش حلقه تکمیل کننده نفوذ ایران در عراق را بازی می کنند.

وی فرسایشی شدن جنگ را عامل ناامنی پایدار درعراق و زمینه ای برای بروز قدرتهای نوظهور منطقه ای عنوان وتصریج کرد: در شرایط نا امنی و فرسایشی جنگ، قدرتهای منطقه ای مثل اقلیم کردستان به سرکردگی مسعود بارزانی از فرصت به دست آمده استفاده کرده تا رویای داشتن سرزمینی کردی را به واقعیت نزدیک کنند که در این زمینه می توان به رایزنی های دیپلماتیک اقلیم کردستان در تلاویو و واشنگتن اشاره نمود.

این کارشناس مسائل بین المللی خواسته مسعود بارزانی برای استقلال از قدرت مرکزی درعراق را مسبوق به سابقه دانست و گفت: این منطقه به دنبال نا آرامی های بعد از تصرف موصل توسط داعش، سیاست استقلال طلبانه خود را علنی کرد اما به نبال نفوذ داعش به این منطقه بارزانی به قدرت مرکزی احساس نیاز کرد و به طور موقت حس استقلال طلبی را به فراموشی سپرد. اما در ماه های اخیر تحرکاتی را از سوی این اقلیم شاهدیم که رنگ و بوی استقلال طلبی دارد.

وی جلوگیری از تشکیل یک قدرت منطقه ای مبتنی بر آراء مردمی و هویت اسلامی را اصلی ترین هدف رژیم صهیونیستی و آمریکا در عراق ارزیابی و تاکید کرد: به هیچ عنوان آمریکا از یک عراق امن و یگپارچه حمایت نخواهد کرد و طرح کنگره آمریکا برای تجزیه عراق نیز شاهدی بر این مدعاست.

صفا تاج با تاکید بر فرسایشِ مهندسی شده جنگ در عراق، ایالات متحده را عامل اصلی این رویدا معرفی و تصریح کرد: اقدامات ایذایی ایالات متحده در تحولات میدانی جنگ به قدری مشهود است که هر گونه شکی را در این مورد از بین می برد فلذا نیات ایالات متحده در خصوص مبارزه با داعش در عراق نخ نما شده است و آمریکا نشان داده با فرسایشی نمودن جنگ به دنبال آن است که ضمن پایان دادن به نفوذ ایران در عراق این کشور را تجزیه نماید.

این استاد دانشگاه در ادامه گفتگوی خود با الف با اشاره به سفر هفته آینده حیدر العبادی به روسیه اظهار کرد: روسیه بعد از ایالات متحده آمریکا متحدی استراتژیک از لحاظ نظامی و اقتصادی برای اعراب محسوب می شود و نخست وزیر عراق هفته آینده به مسکو می رود تا شاید بتواند روس ها را راضی کند که برای ارتش عراق سلاح بفرستند و نیاز تسلیحاتی آن را برآورده کنند. به ویژه که امریکایی ها حاضر به برآورده کردن نیازهای تسلیحاتی ارتش عراق نشده اند در حالی که نیروهای عراقی نیاز مبرم به سلاح های جدید دارند.

با این حال عبادی تلاش دارد از تاکتیک معروف ایجاد موازنه در روابط بغداد با روسیه و ایالات متحده امریکا استفاده کند تا در صورت امکان بتواند از سلاحهای روسی در مبارزه با داعش بهره مند شود و روسیه هم به خوبی می داند که هرگونه تغییر در جغرافیای سیاسی خاورمیانه که منجر به روی کارآمدن دولتهای همسو با نظام سلطه جهانی به سرکردگی آمریکا باشد برای امنیت ملی و منافع روسیه درد سر ساز خواهد شد فلذا طبیعی است که سیاست روسیه در شرایط کنونی حمایت از دولتها و کشورهایی است که توانایی ایجاد ثبات در منطقه را داشته باشند.

صفا تاج در خاتمه با تاکید بر خواست آمریکا به فرسایشی شدن جنگ در عراق، آینده جنگ در این کشور را در ید نیروهای مردمی عراق دانست و خاطر نشان کرد: شواهد امر نشان می دهد که آینده نبرد در عراق به سمت و سوی آن چیزی که آمریکا می خواهد نخواهد رفت زیرا درعراق یک نیرویی وجود دارد با عنوان نیروی مردمی که این نیرو به عنوان یک پارامتر در امنیت ملی کشورها بسیار تاثیر گذار است. همانطور که در دوران دفاع مقدس این نیروی مردمی بود که تحت رهبری حضرت امام توانست نیروهای بعثی عراق را از پای دربیاورد و هم اکنون نیز درعراق نیروهای مردمی با توسل به فرامین مرجعیت شیعه بسیج شده اند و آمریکاییها معضل شان همین است که نظام عراق از یک پشتوانه مردمی برخوردار است. با توجه به این شرایط به نظر می رسد که آینده عراق به سمت و سوی تثبیت موقعیت نظام سیاسی عراق پیش خواهد رفت.
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۳:۱۷:۱۰
من نمیفهمم چرا ما مخالف تجزیه عراق هستیم وجود یک کشور کوچک با اکثریت مطلق شیعه در کنار ما از نظر امنیتی و اقتصادی بسیار بهتر است تا عراقی که اگر هم تصور کنیم مردم موصل الان از داعش حمایت نمیکنند استانهای شرقی هیچگاه باایران نسبت اخوت احساس نخواهند کرد بخصوص که دفاع از مهمترین نقاط یعنی کربلا و نجف در یک کشور کوچک شیعه بسیار معقولتر و راحتتر است و ما را میتواند به سوی یک اتحاد دو ملت در قالب یک سرزمین پیش ببرد (2889460) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۹:۵۹
مردم و دولت عراق دوست ندارند با كشوري همسايه شوند كه زادگاه تروريست هاست و رهبرشان ابوبكر ملعون(بغدادي) است
فكر كن دولت داعش با يك كشور هم مرز شود. هيچ وقت نميتوني احساس امنيت بكني
خدا ريشه ظلم و وهابيت را بخشكاند (2892057) (alef-13)
 
ايران
۱۳۹۴-۰۲-۲۶ ۲۲:۵۳:۲۱
عزيزم نگراني از بابت بخش شيعه نشين نيست.نگراني از بابت كردستان عراق و بعضي رهبران نادان آن و تحريكات بعدي آنها در سالهاي آينده ميباشد. (2892563) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۹:۲۰
تجزیه کشورها خواست آمریکا است .آیا آمریکا دوست کشور تجزیه شونده اس؟
او دشمن دوستان خود نیز هست تا چه رسد به دشمنان .هیچ چیز برای او اهمیت ندارد.مگر منافع خود. (2893217) (alef-3)
 
نادر
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۳:۲۹:۴۹
دلیل بوجود اومدن این همه نا امنی در خاورمیانه وجود آمریکا و اسرائیل در منطقه است که باید اونها رو از این منطقه فراری داد فراری..... (2889483) (alef-5)
 
تد
۱۳۹۴-۰۲-۲۶ ۱۹:۳۳:۳۰
بخدا ربطی به امریکا و اسرائیل نداره ما مسلمونا نادانیم معلومه وقتی پیروان بهترین و کاملترین دین اسلام همش با همدیگه در حال جنگند اونا سوئ استفاده میکنن بهترین چیز همدلی و وحدت بین مسلمونا چه شیعه و چه سنی است یادتون باشه همه ما در دین سنی هستیم و در مذهب فقط با هم فرق میکنیم اصل و اساس مسلمونی دینه نه مذهب ولی اونا از جهل و نادانی و بی غیرتی مسلمونا سوئ استفاده میکنن و و متاسفانه عده زیادی در بیرون و عده قلیلی در درون اب به اسیابشون میریزن (2892297) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۳:۵۰:۵۶
بارزانی خیانت می کند و دنبال تجزیه است. افسران ارتش عراق می گویند که کردها شب قبل از تصرف موصل ما را خلع سلاح کرده بودند. (2889515) (alef-5)
 
جاوید
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۱۶:۲۲
عزیزم از سیاست چیزی نمیدونی نظر نده !شک نکن تقسیم عرق شدیدا به ضرر ماست توضیحش مفصله اینجا نمیگنجه و احتمالا شما متوجه نمیشی .فقط اینو بدونیین که عراق یکپارچه از هر لحاظ به نفع ایران هست . (2889726) (alef-5)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۲۰:۲۳
بعد از تجزیه عراق و سوریه نوبت تجزیه ایرانه برادر لطفا آگاهانه صحبت کنید (2889735) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۲۲:۵۹:۱۰
خوب شما کاره ای نیستید والا ایران را هم تجزیه می کردید تا بهتر شود! کمی تاریخ بخوانید و ببینید چطور سیاست دول غربی همواره بر تجزیه کشورهای اسلامی بوده است و برعکس بر اتحاد و یکپارچگی خودشان. امپراطوری عثمانی را تکه پاره کردند و افغانستان و بحرین را از ایران جدا کردند ولی خودشان اتحادیه اروپا تشکیل داده اند.
اگر تکه پاره شدن و تجزیه خوب بود که این همه برای اتحادیه تشکیل دادن (اروپا و ناتو و...) تقلا نمی کردند. (2890136) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۲۳:۳۹:۵۹
بعد اگر کردهای ایران هم متمایل بشن به کردستان عراق و بخوان مستقل بشن و بچسبن به کشور کردها چی میشه؟ (2890199) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۷:۲۷
استقلال نخستین کشور کردی در کنار ایلام و کرمانشاه و کردستان و آذربایجان غربی، شما را نگران موضوعی نمی کند!؟ (2890301) (alef-13)
 
طاهر
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۹:۱۶:۲۱
به هیچ وجه تجزیه عراق به نفع امنیت منطقه بخصوص ایران نیست .وجود یک دولت قدرتمند همسو با ایران در عراق بسیار بهتر از سه دولت کوچک بی ثبات و ضعیف است . (2890398) (alef-13)
 
zare
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۸:۰۶:۳۲
امام فرمودند امریکاشیطان بزرگ است لذا در دکترین امریکا انسانیت وحقوق بشر محلی از اعراب ندارد وبر مسولین نظام است که در دامهای شیاطین وبویژه امریکا گرفتار نشوند و در بعضی از بزرکنماییها از نقش ایران ممکن است دامی باشد از جانب امریکا تا ایران هراسی ایجاد کند وبه اهداف شیطانی خود برسد (2889875) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۸:۵۶:۳۵
دوست عزیز اصلا به این فکر کردی با ایجاد کشور کردنشین امنیت مناطق کردنشین ایران و ترکیه و سوریه به چه وضعی در میاد و این استقلال طلبی همیه کشورهای اطراف را فرا میگیرد اصولا هدف اصلی این طرحا ایران هست بس بهتر بیشتر به این مضوع فکر کنی (2889913) (alef-13)
 
یکان
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۵:۰۱
این کار برای غرب و هم پیمانان منطقه ای شان گران تمام خواهد شد.
کار به این سادگی ها هم نیست.
از طرفی خصومت عراق و کشورهای مشوق تجزیه به جایی ختم می شود که غرب بی تردید آنرا نمی پسندد.
نکته ی دیگر پس از تجزیه اینکه، ایرانی را تصور کنید که اگر چه اکنون تمامیت عراق متحد و گستردگی استراتژیک یک متحد هم مرز را از دست داده، اما بر زمین های باقی مانده تمرکز آسان تری خواهد داشت و برای پریشان کردن خواب رقبای منطقه ای پا به اتاق خواب آنها در بحرین، امارات، پاکستان و بسیاری نقاط حساس دیگر اراذل و اوباش بگذارد.
کمی گانگستری شد، اما گریز ناپذیر است.
بهمین سادگی، بهمین خوشمزگی !!!!!!!!! (2890298) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۳۷:۴۴
اما ما تحمل کشوری بنام داعش و نداریم (2890306) (alef-5)
 
مهدی حیدرزاد
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۳:۰۷:۳۷
به نظر من درست است که امریکا یها خواستار فرسایشی شدن جنگ نه تنها در عراق بلکه در سوریه و حتی یمن هستنداما انها تنها یک طرف بازی هستند دو طرف دیگر بازی نیز وجود دارد یکی ارتش و نیروهای مردمی عراق هستند و دیگری داعش و هم پیمانهای منطقه ای آن نظیر ترکیه و عربستان سعودی که فکر میکنم هردو فرسایشی شدن جنگ را مطلوب نظرشان نباشد چون برای هر دو کشور هزینه دار خواهد بود.

سوال اینجاست که چرا ارتش عراق و نیروهای مردمی عراق به موصل حمله نمی کنند و اینقدر دست روی دست گذاشته اند ؟

اگر موصل و استان صلاح الدین ازاد شود نه تنها روحیه نیروهای داعش در عراق خراب می شود بلکه روحیه نیروهای داعش در سوریه نیز خراب می شود. و ا ز طرف دیگر نیروی های سوری و عراقی روحیه می گیرند .

در ضمن خوب است عراق علاوه بر روسیه از چین نیز کمکهای دفاعی تقاضا نماید تا به امریکایی ها بفهمانند که دیگر شما تنها بازیگر و قدرت جهانی خاور میانه نیستید. (2890327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۴:۴۵:۳۹
می‌شه یک جوره دیگه به این مساله نگاه کرد. من اگر یک سنی عراقی بودم اگر هم می‌خواستم ضد داعش بجنگم، میدیدم که حکومت عراق که جنبه فرقه گرائی شیعه آن قویست تقویت میشود. لطفا بیطرف نگاه کنید اگر شما سنی بودید در کنار ارتش و قوای مسلح شیعه بر ضد داعش میجنگیدید؟ حالا می‌پرسید چرا ارتش عراق فلج شده؟ (2890339) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۶:۵۲:۳۷
حکومت عراق یکپارچه و بر مبنای تقسیم قدرت است و زیاده خواهی توجیه خوبی برای جدایی طلبی نیست
ثانیا ایا حکومت مرکزی در کمک به دیگر مناطق کوتاهی کرده یا اینکه خود کردها با کم محلی به کمکهای مرکزی خصوصا از نوع نیروهای مردمی شیهی دنبال زدن طبل جدایی و اختلاف هستند و نیز رابطه برخی از مسئولین کرد و حتی دولتی با عزت ابراهیم دوری از بازوهای نظامی داعش چطور قابل تحلیل است ؟ (2890903) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۷:۴۹:۳۱
پسرم اگه کردهای عراق جدا شوند نسبت به اراضی کردستان ایران ادعا خواهند داشت و نا امنی ایجاد می کنند
بعدش داعشی های مستقل هم برای سوریه مشکل درست می کنند هم برای لبنان
تجزیه عراق هم به ثبات ختم نمی شود و سه کشور در حال جنگ در کنار گوش ما ایجاد می کند
ثبات و یکپارچگی عراق به نفع ماست. (2890374) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۹:۲۱:۱۹
مگر صدام این ادعا را نداشت بدتر از این و حتی کردهای عراق به نوعی خود را جزیی از فرهنگ و تاریخ این کشور میدانند (2891043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۷:۵۱:۰۷
برای ما یک عراق بزرگ و ضعیف که درگیر مشکلات داخلی باشد بهتر است تا سه عراق کوچک و جسور که فقط یکی از آنها با ماست.
الان در اوج تحریمها عراق سیزده میلیارد با ما داد و ستد دارد. (2890375) (alef-13)
 
آریو سوئد
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۰:۰۸:۲۷
تجزیه عراق برای ایران بسیار خطرناک است. ایجاد یک کشور کردی زیر نظر مستقیم صهیونیستها و امریکا در مرزهای ایران و یک کشور بعثی سنی زیر نظر مستقیم امریکا، ترکیه و عربستان باعث میشود که جنگ و خون ریزی در منطقه ادامه پیدا کند. در ضمن این دو منطقه در آینده سدی میشود در مقابل کمک رسانی ایران به فلسطین، سوریه و لبنان. فراموش نشود که رهبران کرد و روشنفکران غرب نشین کرد ( منظور مردم کرد نیست) خود را از نظر نژادی به صهیونیستها گره زده اند و ایران را هم دشمن میدانند. تاریخ هم نشان داده که بخاطر وجود یک سیستم بسیار پیجیده قبیله گری در کردها ، مردم کرد نیز در دراز مدت دنباله روی رهبران فئودال خود بوده اند. (2890417) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۱:۳۹:۱۱
ترکیه اجازه تشکیل دولت کرد را نخواهد داد (2890491) (alef-13)
 
رسول جبروز
۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۲۱:۵۷:۴۴
بنام خداوند مهربان این طرح که از سوی کنگره امریکا طرح شد ه موضوعی است در اینده موجب بهم ریختن کل منطقه می شود که انشالا درحرف باقی بماند خدای ناکرده اگر این طرح به اجرا در اید 1 اول صدرصد به نفع رژیم صهیو نیستی است چون انقدر درمنطقه به خاطر منافع بین کشورهای به وجود امده درگیری هست که دیگر کسی به فکر دشمن واقعی نیست 2 کردهای ترکیه به دنبال جدا شدن از ترکیه می افتن 3 کردهای سوریه به دنبال تجزیه می افتن 4 با پیشرفت هر روز تکنولوژی کردهایاوایل انقلاب انقدر مصبب برای مردم مظلوم کردستان ایران بوجود اوردن ودست خود را به خون ملت ایران عاقشته کردن شروع به تبلیع وناامنی در منطقه می کنند پس مردم منطقه از عراق ایران ترکیه سوریه حتی اردن لبنان هشیارباشند که این طرح در منطقه باید در نطفه خفه کرد (2894095) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.