نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262198
اما و اگر واردات برنج
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۷
سال گذشته حدود ۲ میلیون تن واردات برنج صورت گرفت که ۵۰ درصد آن مازاد بود، همین امر بازار برنج را با مشکل مواجه کرد. البته دولت سریعا وارد عمل شد و این مشکل با خرید توافقی دولت و تجار رفع شد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مطمئنا واردات بی‌رویه در بخش کشاورزی و سایر بخش‌ها، خسارت فراوانی به بار می‌آورد، زیرا منجر به ضربه زدن به تولیدکنندگان می‌شود. واردات باید کنترل شده و ساماندهی شده باشد و آنچه را که نیاز واقعی است وارد شود و علاوه بر آن سعی شود کالاهای اساسی که مورد نیاز کشور است و در حال حاضر در داخل کشور قابل تامین نیست وارد شود.

او معتقد است، دولت با وضع تعرفه می‌تواند واردات را کنترل کند و از سوی دیگر در بخش کشاورزی نیاز کشور را برآورد کند و در مقابل کسری تولید، اجازه واردات داده شود.

سالهاست، برای تامین برنج مورد نیاز کشور، واردات صورت می‌گیرد و به طور متوسط ۳۰ درصد نیاز برنج کشور وارد می‌شود، زیرا برنج تولید داخل کفاف نیاز داخلی را نمی‌کند بنابراین واردات برنج اجتناب ناپذیر است و نباید همیشه به واردات به دید منفی نگریسته شود. در واقع در برخی مواقع، واردات در بخش‌های مختلف ضروری است، به عنوان مثال در بخش کشاورزی برای رونق اقتصادی و به دلیل وجود نداشتن برخی ماشین آلات با تکنولوژی جدید، نیاز به واردات وجود دارد.

اما چگونه می‌توانیم روی پای خود بایستیم و از واردات برنج بی‌نیاز شویم؟
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران معتقد است: باید از نظر واردات تکنولوژی و تولید به جایی برسیم که نیاز به واردات نداشته باشیم و روی پای خود بایستیم. باید با استفاده تکنولوژی روز دنیا، تجارب کشورهای پیشرفته و پایداری در کشت برنج، عملکرد در واحد سطح افزایش یابد، چرا که با افزایش عملکرد در واحد سطح بالاترین بهره وری از زمین و منابع آبی حاصل می‌شود.

به گزارش ایسنا، دلاور حیدرپور در جمع خبرنگاران تاکید کرد: باید حمایت از تولیدکنندگان بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی با تصریح بر اینکه کمبود آب در مازندران و گیلان در حد بحرانی نیست اما سایر استان‌ها به شدت دچار مشکل کمبود منابع آبی هستند، توضیح داد: برنج از جمله محصولات آب‌بر است و نگاه وزارت جهاد کشاورزی بر این است که با شرایط کنونی، کشت برنج در سایر استان‌ها انجام نشود چرا که غالب کشت استان‌های شمالی، برنج است. با شرایط کنونی و محدودیت منابع آب و خاک، کشت برنج در مناطقی به غیر از استان‌های شمالی صلاح نیست و سعی شود زمین‌های برنج کاری که از زمین‌های درجه یک کشور است را حفظ کنیم و از تغییر کاربری این زمین‌ها جلوگیری شود.
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۲:۳۳:۵۳
هر وقت نام برنج هندی و پاکستانی و سرطان می آید تنم به لرزه می افتد. چرا وقتی برنج پاک و سالم داخلی داریم این برنج ها را عده ای از خدا بی خبر وارد می کنند؟ (2719374) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۶:۳۵
نه عزیزم انقدا هم دلت خوش نباشه چون برنج ایران هم و حتی برنج شمال هم الوده به مواد شیمیایی است (2719423) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۳:۵۷
آلوده بودن یا نبودن برنج ها چه در داخل و چه در خارج،مربوط به مصرف بی رویه کودهای شیمیایی است که متاسفانه برخلاف باور عمومی،مصرف این کودها در برنج های ایرانی هم به شدت بالاست و هیچ کنترلی بر روی آن صورت نمی گیرد و چون اکثر برنج داخل،به صورت غیر حرفه ای عرضه می شود،امکان کنترل آن وجود ندارد و صنایعی که بسته بندی هم می کنند،صرفا فقط در مقوله ی بوجار،سرتینگ و بسته بندی فعالند و کنترل آزمایشگاهی درباره میزان مواد شیمیایی مستتر در برنج های داخلی ندارند.بنابراین،برنجهای داخلی هم متاسفانه ازین آلودگی ها مبرا نیستند فقط نظارت و کنترلی بر روی آن صورت نمی گیرد و آماری وجود ندارد.بهترین راه حل،کاهش مصرف برنج است. (2719924) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۱:۲۴:۰۲
البته برنج ایرانی هم سالم نیست ، (2720694) (alef-3)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۲:۵۸:۴۹
ایران با این پهنۀ گستردۀ شالیزاری (البته در گذشته !!!!) و سابقۀ کاشت ، داشت و برداشت (البته در گذشته !!!!) و مصرف بسیار بالای خود (البته در گذشته ولیکن در حال و حتما در آینده !!!!) ، به حق یکی از قطب ها ، صاحبنظران و استادان استاندارد-آفرینی در تولید و تسخیر صادرات و بازار برنج جهانی به حساب میومد ، که البته دیگه نمیاد !!! ؛
ولی درعوض هر تولید کنندۀ برنج کرۀ ارض ، از اوروگوئه ای و برزیلی و تایلندی گرفته تا هندی و پاکستانی و..... ، از اینکه بتونن دل واردکنندگان ایرانی رو به دست بیارن و سفرۀ 75 میلیون ایرانی رو (هر چند که نفت به سرش نیومد!!!!) به تصرف دیس های پلوی خودشون در بیارن ، قلبشون آنچنان شروع به تپش میکنه که حتی ایست قلبی !!!! هم دور از انتظار نیست و مورد پیش-بینی می باشد ؛ (2720955) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.