نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449290
«ارج» ها چگونه ورشکست می‌شوند؟
محمد طالبی، ۸ اسفند ۹۵
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۷
ارج یکی از برندهایی است که برای اغلب افراد در جامعه ما با نوستالژی همراه است. پیرمردان همگی خانه‌هایی را با انواع محصولات ارج، شهاب، پارس و ... در یاد دارند و جوانان هم خانه‌های پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها را با محصولاتی از این دست در خاطر دارند. این که چطور می‌شود که به تدریج خبر ورشکستگی و تعطیلی این کارخانه‌ها را می‌شنویم جای تأسف و تأمل دارد.

اگر از هر فردی در جامعه علت این تعطیلی‌ها را بپرسید، در میان پاسخ‌های شاید متفاوت آن‌ها همواره ردپای کالاهای وارداتی را به وضوح خواهید دید. کالاهایی که در زندگی امروز ما جایگزین کالاهای ایرانی شده‌اند.

چندی پیش خبری منتشر شد از جریمه 3٠٠٠ میلیارد تومانی برند معروف کره‌ای توسط گمرک و در پی آن نامه وزیر صنعت معدن تجارت در دفاع از آن. اما شرکت کره‌ای چه کرده بود که از نظر گمرک مشمول این جریمه بود؟

در گزارشی که گمرک ایران، دو ماه گذشته درباره این موضوع منتشر کرد، آمده است: «موضوع تخلف این برند مشهور، به یک اصل بین‌المللی در روند انجام تشریفات گمرکی برمی‌گردد که از سوی سازمان جهانی گمرک در اصول و قواعد سیستم بین‌المللی طبقه بندی کالایی گنجانده شده و به قاعده 2الف معروف است.

موضوع از این قرار است که برند مذکور با کارت‌های بازرگانی گوناگون به اظهار و ترخیص قطعات لوازم خانگی اقدام کرده است. این شرکت گاهی به جهت سهولت در حمل و نقل، این قطعات را به صورت سر هم بندی شده با پیچ و مهره و پرچ ساده در کانتینرهای حمل بار قرار می‌دهد و پس از ترخیص و مونتاژ در ایران آن را وارد بازار می‌کند. در همه کشورها به منظور حمایت از تولیدکننده تعرفه مشخصی روی کالای کامل وارداتی اخذ می‌شود و از طرف دیگر برای مواد اولیه و اجزاء و قطعاتی که داخل کشور تولید نمی‌شود، تعرفه‌ای پایین‌تر وضع می‌شود تا کمکی به تولید داخلی باشد تا بتواند رقابت‌پذیری خود را در بازار جهانی افزایش دهد. همچنین این اختلاف تعرفه‌ها انگیزه‌ای برای سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی به وجود می‌آورد. بنابر قاعده 2 الف قواعد عمومی تفسیر سیستم طبقه بندی کالاها موسوم به HS سیستم یکپارچه سازی یا (THE HARMONIZED SYSTEM) در صورت مشاهده محموله‌ای که توصیفش گذشت گمرک می‌تواند طبق قوانین بین‌المللی با دریافت تعرفه محصول کامل اجازه ندهد تا یک شرکت از این اختلاف تعرفه به این شکل که تمامی قطعات را از یک برند مشخص وارد کرده و در داخل آن را سر هم و مونتاژ کند، استفاده کند. این شرکت‌ها باید حداقل بخشی از قطعات را در داخل تولید کنند.

گمرک پس از بررسی اطلاعات مربوط به پروانه‌های واردات لوازم خانگی با استفاده از سامانه‌ای موسوم به پنجره واحد تجارت فرامرزی که چندی است توسط گمرک اجرایی شده است و اطلاع از این که تمامی این قطعات توسط برند کره‌ای وارد شده است، به جریمه شرکت مذکور اقدام کرده است.

بدیهی است که سودهای کلان ناشی از واردات این محصولات که به جیب شرکت کره‌ای می‌رود، خود مانعی است برای فروش تولیدات داخلی که با مشکلات کمرشکن دست به گریبان است. جالب است بدانید که بنابر گزارش نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران 75درصد بازار لوازم خانگی در اختیار برندهای خارجی است یعنی سهم 15 هزار میلیاردتومانی از بازار 2٠ هزار میلیارد تومانی لوازم خانگی. هرچند نمی‌توان تمام مشکلات این بخش را به گردن واردات انداخت و این بخش به جد نیازمند تغییر نگرش در عملکرد خود، هم در باب تکنولوژی تولید و کیفیت محصولات و هم در باب توزیع و خدمات پس از فروش است ولی نیازی به گفتن نیست که بی شک سودهای کلان ناشی از واردات این گونه محصولات که در یک قلم آن پس از کشف 3٠٠٠ میلیارد تومان جریمه در نظر گرفته می‌شود، چه تأثیری می‌تواند بر تولید کننده‌های داخلی بگذارد .

جالب این که وزیر صنعت معدن تجارت در نامه‌ای به رییس کل گمرک خواستار لغو جریمه مورد نظر شد. در بخشی از این نامه آمده است: «این شرکت در راستای سیاست‌های وزارت متبوع، نسبت به تکمیل خطوط لباسشویی با فناوری روز دنیا اقدام نموده و در نظر دارد با سرمایه گذاری جدید و تولید انواع یخچال و یخچال‌فریزر نسبت به توسعه خطوط تولید و ساخت داخل محصولات مذکور اقدام نماید.»

جای تأسف دارد که وزارت صنعت معدن تجارت به جای سیاست گذاری برای شناسایی بازارهای صادراتی برای محصولات تولیدی برندهایی مثل ارج که تولید داخل به حساب می‌آیند و اشتغال نیروی کار ایرانی را فراهم می‌کنند، به حمایت از شرکت متخلف خارجی اقدام می‌کند.

این که چرا کارخانجاتی مثل ارج که با خطر ورشکستی مواجه هستند به اندازه کارخانه ایران خودرو برای وزیر صنعت ارزش وجودی ندارند تا کسانی که نمی‌خواهند ارج ایرانی را بخرند خائن و ضد انقلاب بنامد! نیز جای تأمل دارد.

جالب‌تر از آن نامه جناب وزیر به وزیر اقتصاد و امور دارایی است که خواستار توقف فعالیت سامانه جامع امور گمرکی شده است. این سامانه همانی است که گمرک در گزارش خود اعلام کرده که به وسیله آن توانسته است تخلف شرکت کره‌ای را شناسایی کند. گویا کشف تخلف مذکور به مذاق وزیر محترم خوش نیامده است که حال باید با توقف پنجره واحد تجارت فرامرزی و جایگزینی آن با سامانه جامع تجارت مدیریت آن را خود برعهده بگیرد.

گذشته از نامه‌های رد و بدل شده در این زمینه و کشمکش میان وزرا، که خود بحث دیگری می‌طلبد، نوع نگاه دولتمردان به ظرفیت‌های تولید داخل و واردات است که جای تأمل دارد. تا این نگاه بر دولتمردان ما حاکم است، انتظار نداشته باشید که کارخانه‌های ایرانی بتوانند به حیات خود ادامه دهند چه برسد به این که سود ده هم باشند. مگر آن که چون کارخانه ایران خودرو منافع دیگری در کار باشد! اشتباه نشود. سخن بنده حمایت بی چون و چرا از صنایع داخلی بدون توجه آن‌ها به کیفیت تولیداتشان نیست، بلکه سخن این است تصمیم گیری‌ها باید بر اساس منافع ملی و با علم و آگاهی انجام شود.
مرجع : صبح نو
کلمات کلیدی : برند معروف کره ای+جریمه میلیاردی+وارادت لوازم خانگی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۲:۳۷
با وجود مدیران نجومی ، تمام صنایع کشور بدبخت و ورشکست میشوند (4177247) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۷:۵۵:۲۰
يك آگهي تبليغاتي قبل از انقلاب رقابت بين ارج وآزمايش خيلي جالبه
آزمايش ثابت كرد كه ارج بهتره (4177563) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۲۱:۴۷:۵۷
سوای سوء مدیریت ها، تکنولوژی قدیمی و به روز نکردن محصولات و نیز فرهنگ چشم و هم چشم بازی هم بی تاثیر نبود. (4177915) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۰:۰۴:۰۷
با وجود مردمی که کشته مرده کالای خارجی هستند هم تولید داخلی هیچ وقت پا نمی گیرد .
یک سوزن به خودت , یک جوالدوز به دیگران .
چرا واردات اینقدر زیاد است ؟ چرا بازار قاچاق کالاهای خارجی رونق دارد ؟ چرا ال جی در گمرک تخلف می کند ؟
ساده است . چون بازار دارد . چون مشتری دارد . و تا کالای خارجی تقاضا دارد برای آنها صرف می کند که هر هزینه ای را بپردازند و هر کاری بکنند تا این کالا فقط وارد بازار شود زیرا مشتری ایرانی برای آن هر بهایی را می پردازد .
کمی هم به رفتار خود فکر کنیم . شما می گویید دولت بی تدبیری کرده ؟ تاجر سودجویی کرده ؟ و دهها دلیل دیگر ! خوب شما نخرید . به همین سادگی . کالا روی دستشان می ماند و تمام نقشه هایشان بی اثر می شود و رفتار خودشان را اصلاح می کنند . مثل سیاست مبارزه منفی گاندی .
اما تا وقتی که ما از نان شبمان هم می زنیم تا کلاس خود را حفظ کنیم و کالای خارجی و برند را چشم بسته بخریم وضع همین است و این راه ادامه دارد . (4178330) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۳:۳۰
از قدیم گفتن باد آورده را باد می بره
این صنایع که از طریق مصادره به دست این آقایان افتاد و زحمتی برای ایجاد آن نکشیده بودند همانطور هم براحتی از بین می رود تمام صنایع مثل یک مجود زنده احتیاج به بروزآوری و هزینه هستند وبایستی از محل سود های سالهای قبل برای شکوفای آن هزینه می شده که انجام نشده فقط و فقط این شرکتها رو دوشیده اند . (4177249) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۲۱:۲۳
کاملا موافقم. ضمن اینکه ما در کشور مشکل مدیریت داریم. چیزی که وزیر صنعت هم به آن اشاره کرد. (4177420) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۵۵:۵۵
اون قدیم هم این صنایع با دوشیدن ملت ایران گیر آقایون اومده بود که بعد از انقلاب مصادره شد. (4177481) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۸:۱۳:۰۹
خدا شما رو به راه راست هدایت کنه.هزاران نفر را نان میدادند و از سود محصولات کارخانه های دیگر درست میکردند. (4177585) (alef-3)
 
رجبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۳:۳۰
فکر کنم این سئوال رو از روحانی بپرسید بهتر پاسخگو باشه (4177250) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۳۳:۲۶
با عینک ببینید ! ارج ورشکست نشده ! (4177334) (alef-11)
 
غلامرضا اشتری شوشتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۴:۳۴
کیفیت ؛ تنها شرط ماندگاری است (4177254) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۴:۴۴
در اوج تحریم ، کار می کرد. در پسا برجام اعتدالی ها، تعطیل شد. (4177255) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۵:۱۹
ارج ها بدون کیفیت ، محکوم به فنا هستند . (4177257) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۷:۱۷:۳۸
ارج لااقل کیفیت داشت، ایرانخودرو و سایپا چی؟؟ (4177519) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۶:۴۹
اقای رییس جمهور! اگر خیلی به فکر نشاط مردمید ، این هاست که نشاط را از مردم گرفته. با سنتور و تار و تمپک ، نمی توان به مردم نشاط داد. (4177261) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۷:۳۵
بانک های نزول خور باعث ورشکست شدن صنایع (4177264) (alef-11)
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۵۳:۱۰
علت ورشکستگی کارخانه‌ها عملکرد خودشان است نه مردم خائن یا وزیر بی‌تفاوت.
کارخانه‌های ایرانی بیشتر قطعات مورد نیاز خود را از چین وارد می‌کنند و عملا در ایران کاری بیشتر از مونتاژ کردن انجام نمی‌دهند. (بگذریم از کارخانه‌هایی که جلو کانتینر برای گمراه کردن گمرک اجزا و قطعات قرار می‌دهند و در انتهای کانتینر محصول کامل شده).
بسیاری از کارخانه‌ها ارزشی برای تحقیق و توسعه و حتی به‌روزرسانی تجهیزات خود قائل نیستند. به همین از یک قالب تا دو برابر ظرفیت آن استفاده می‌کنند که این منجر به افت کیفیت حداقل ۵۰ درصد محصولات موجود در بازارشان می‌کند.
قیمت‌گذاری کارخانه‌ها نه برمبنای اصول اقتصادی که برمبنای این اصل است که دولت اجازه واردات بعضی محصولات را ندهد و روی محصولات دیگر تعرفه بالا قرار دهد سپس ما با مشاهده قیمت تمام‌شده جنس خارجی و مثلا ۲۰ درصد ارزان‌تر محصولمان را بفروشیم. این کار به همراه استراتژی‌هایی که قبلا گفتم باعث می‌شود در کوتاه‌مدت کارخانه سود بسیاری کند اما در دراز مدت مشتری که قبلا یک‌بار گرفتار کیفیت پایین محصول او شده دفعه بعد جنس کره‌ای را گران‌تر تهیه کند اما آسوده‌خیال باشد.
پشتیبانی، خدمات پس از فروش، ارتباط با مشتری و بسیاری مسائل مشابه هم باعث عدم رغبت مردم و درنهایت ورشکستگی کارخانه می‌شود.
گناه مردم چیست؟ (4177269) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۰۲:۵۹
بهتره اینجوری سئوال کنی :
چگونه « سامسونگ ها و شورلت ها و بنزها و BMW ها و چی کیتا ها و مایکروسافت ها و .... » ورشکست نمیشوند ؟ (4177279) (alef-13)
 
ثمری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۳۷:۴۸
اونا مدیر نجومی و ذخیره نظام ندارن ! (4177343) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۲۵:۰۷
با حمایت شدید دولت هاشون و سنگ ننداختن جلوی پاشون (4177430) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۰۵:۴۹
از مدیران « ارج ها » بپرسید (4177283) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۱۸:۲۹
یکی پس از دیگری (4177302) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۱۹:۴۲
هیچکس جنس بنجل و با طراحی قدیمی نمیخره حتی اگر نوستالژیک باشه !! (4177303) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۴۲:۲۱
قدیما بنجل نبودند خیلی با کیفیت بودند طوری که ما هنوز آبگرمکن ارج را حدود 30 سال هست که استفاده میکنیم و حاضر نیستیم با جدیدا عوض کنیم چون مخزن و بقیه قسمتهاش خیلی محکم و اساسی هستند فقط از نفتی تبدیل به گازی کردیم و تا حالا مشکلی نداشته خدا خیرشون بده. (4177354) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۷:۵۳:۵۱
ورشکست میشن به همین دلایل دیگه
سی سال یه ابگرمکن رُسِشو کشیدی خوب
خوب باید بخری که کارخونه بمونه دیگه بعد میگن دولته
خود ما چی ابگرمگن نفتی رو کرده گازی فردا سوخت عوض بشه میکنه اتمی
بعد هم ناله میکنیم که چرا ورشکست شد
شعار ندیم که چرا ورشکست شدن وقتی مخالف مصرف گرایی هستید
نخری حالا به هر علتی اعم از کیفیت اقتصاد ضعیف خانواده یا فرهنگ خوب کارخونه ورشکست میشه
تعامل هم که با دنیا ندارین که صادر بشه تازه اگه کیفیت داشته باشه (4177560) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۰۷:۵۴:۰۴
از آلمان این حرف ها رو می زنید؟ (4178187) (alef-11)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۲۱:۳۹
همه در یک کلمه خلاصه میشود " مدیریت " (4177306) (alef-13)
 
کارگر با حقوق 1 میلیون 600 هزار که در سال آینده نیز مشمول پرداخت مالیات !!! میشود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۲۲:۰۰
همانند شهاب ها ؛ بلرها ؛ قند ورامین ها ؛ آزمایش ها ؛ و .... (4177307) (alef-13)
 
الله کرم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۲۳:۵۹
الان تمام کارخانه ها در کشور با ورشکستگی دست و پنجه نرم میکنند .
ارج تنها مشتی است نشان خروار (4177311) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۲۵:۳۸
ارج ها ؛ ایستاده می میرند . (4177316) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۲۷:۱۸
همانگونه که دارایی وزرا روز به روز بیشتر میشود! (4177318) (alef-11)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۳۸:۴۶
عامل ورشکستگی ارجها و مملکت : مدیران رانتی و مختلس- دلالان و بساز و بندازها !! (4177345) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۴۹:۵۸
تجربه بسیاری از کشور ها حاکی از زیان ده بودن شرکت های دولتی و ورشکستگی آنان است .این تنها ارج نیست که ورشکست شده است تقریبا"همه بنگاه های تولیدی و یا خدماتی دولتی ورشکسته هستند .تغییر مدیریت در این بنگاه ها مشکل را حل نمی کند. تنها راه واگذاری آنان به بخش خصوصی از طریق بورس می باشد (4177367) (alef-11)
 
Alireza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۵۰:۴۱
با این کیفیت تولیدات داخلی، توقع بیجایی از مردم دارید (4177368) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۵:۵۹:۰۰
وقتی ادارات دولتی جنس خارجی مثل سامسونگ می خرند و وقتی برای خرید اجناس سامسونگ تسهیلاتی مثل اقساط بلند مدت برای کارمنمدان قایل می شوند باید در سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام به تعطیلی کارخانه های داخلی بکنند!!!! (4177379) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۵:۳۰:۳۳
همه مقصریم . سری به ایستگاههای مترو بزنید . هزاران تلویزیون و مانیتور در آنها برای نمایش اطلاعات حرکت قطارها وجود دارد اما یک عدد از آنها هم مارک پارس یا شهاب یا برندهای ایرانی نیست و همینطور در فرودگاهها و ادارات . آیا این اقتصاد مقاومتی است ؟ آیا تلویزیون هم یک تکنولوژی عجیب دارد که برندهای ایرانی قادر به تامین آن نیستند ؟ شنیده ام شرکت مترو تهران امسال 15/000 تلویزیون سامسونگ خریده است ! خدا کند دروغ باشد . اما فعلا" که همه ایستگاههای مترو تهران در تسخیر این برند کره ای است . (4178873) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۰۳:۳۳
چون نمیخواهنند با تکنولوژی روز پیش بروند چون میخواهند با ماشین الات قدیمی جنس بنجل تولید کنند و مردم هم بخرند مردم هم میخواهند جنس خوب بخرند کسی نمیخواهد جنس بنجل مال 70 سال پیش را بخرد بقول شما پیر مردها و پیر زنها مثل من هم دوست نداریم حتی یخچال ایرانی بخریم هر دوهفته یکبار برفک بزند باید خاموش کنیم ساعتها خاموش باشد تا برفک ان اب شود دوباره روز از نو روزی از نو دوباره بعد از دو هفته برفک زدن و خاموش کردن به خود بیایید واردات بد است اما جنس بنجل تحویل دادن و انتظار خرید از جانب مردم ... است توهم است یخجال ایرانی خریدم هر دوهفته یکبار باید خاموش میکردم با قیمت گزاف هم خریدم طی یکسال خسته شدم الان سه سال است یخچال کره ای خریدم که برفک نمیزند راحت شدم سالی دوبار ان هم برای ضد عفونی کردن و خانه تکانی عید خاموش میکنم باید یاد بگیرند که به روز پیش بروند تنها راه خرید جنس ایرانی عدم واردات نیست باید جنس از نظر کیفیت با اجناس خارجی برابری کند نه با قیمت خیلی خیلی گزاف بخریم بنجل هم باشد بابا پنکه دستی خریدیم از بس وقتی میچرخید تکان میخورد میترسیدیم از جا در برود مدام خاموش میکردیم بارها وبارها با سرعت کم هم کلا پرت میشد یک طرف نباید نزدیکش مینشستیم امکان داشت توی سرو کله مان بخورد (4177390) (alef-11)
 
عليرضا_100
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۱۰:۵۶
سلام، يكي از دلايل شكست مالي شركتهاي ايراني اين است كه متأسفانه ما ايراني‌ها معمولاً رغبتي براي خريد محصولات ايراني از خدو نشان نمي‌دهيم و به‌طور عجيب و غريبي از محصولات خارجي حمايت مي‌كنيم. البته ناگفته نماند كه شركت‌هاي ايراني نيز متاسفانه گام چنداني براي ارتقاء كيفيت محصولاتشان برنمي‌دارند. (4177401) (alef-11)
 
کاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۳۴:۴۵
راه حل آن ساده است البته این روش فقط در کشور ما کاربرد دارد و آن این است که مثل خودرو تعرفه ۲۰۰ درصد بر روی کالاهایی خانگی خارجی وضع شود و بعد با قیمت دلخواه تولید کننده داخلی و صد البته بی کیفیت و با خدمات پس از فروش بدتر از آن به مردم بگویند همینه که هست.مطمین باشید چنان استقبالی از تولید داخل میشود که سایپا و ایران خودرو حیرت خواهند کرد. (4177442) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۶:۵۷:۲۸
ببینید از زمانی که مردم ما تاجر شدند و برای پولدار شدن، تجارت رو انتخاب کردند... اونم با کیفیت و استانداردی که همه ما شاهدش هستیم وضع به این صورت در اومد
دیر زمانی پیش ما تمامی کالاهای مصرفی خودمون رو تولید میکردیم اما این تجارت نسنجیده، این همه گیری تجارت و اونهم متمرکز بر واردات این بلا رو به سر تولیدی های ما آورد
برای مثال تا چند سال قبل من میدیدم تو بازار برند "تیغ تیز" وجود داشت و اقدام به تولید تیغ اصلاح بهداشتی میکرد که هم کیفیت خوبی داشت و هم نوستالژیک بود... اما واردات گسترده جنس خارجی این تولیدی وطنی از چرخه خارج شد
پولی که میشد صرف بهتر شدن خط تولید، افزایش کیفیت، ساخت محصول جدید یا حتی کاهش قیمت تمام شده بشه صرف واردات کالای مشابه خارجی شد
پولی که صرف واردات این محصول خارجی شد میتونست شریک در تولید اون در داخل کشور باشه......... اما افسوس که همه از تجارت قسمت آسونش ینی واردات و پول رو پول گذاشتن رو یادگرفتن (4177485) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۷:۵۲:۳۲
شما جلوي واردات بي رويه و دخالت در امرو اين شركت ها را بگيريد ، همه چيز درست مي شود ،
كدام شركت را سراغ داريد كه بعد از مصادره ، ورشكست نشد ؟ (4177558) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۶:۴۷
در دهه پنجاه
این همه واردات بود چرا اون موقع ارج بجای ورشکستگی رشد هم میکرد؟ (4178691) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۸:۳۳:۱۵
من اگر جای دولت بودم این شرکتها را مجانی به شرکتهای خوشنام جهانی واگذار میکردم بشرط انتقال تکنولوژی و نیروی کار داخلی ... (4177616) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۲۲:۱۸:۴۹
اگر واردات موجب ورشکستگی است
سووال اینه که قبل انقلاب که واراات آزاد تر از الان بود و اقتصاد آزاد تر چرا ارج و آزمایش اون موقع ورشکسته نشدند و بهترین دوران اقتصادی خودشان را داشتند (4177954) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۲۳:۱۵:۲۴
1- افزایش قابل تأمل واردات به بهانه کنترل بازار
2- پایین نگه داشتن قابل تأمل کیفیت محصولات داخلی
3- پایین نگه داشتن قابل تأمل قیمت محصولات داخلی به بهانه حمایت از مصرف کننده
4- افزایش قابل تأمل حقوق کارگر به بهانه حمایت از کارگر
5- افزایش قابل تأمل مالیات های در و پیمان به بهانه خروج از اقتصاد مبتنی بر درآمد نفتی
و ....

یعنی ارج ها یکی پس از دیگری بسته خواهند شد به همین راحتی. (4178029) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۲۳:۱۵:۴۱
کیفیت و به روز بودن امروز حرف اول را میزند. با ایجاد مانع و گمرک و جلوگیری از قاچاق و ... نمیتوان کار از پیش برد.
وقتی کالای ایرانی در اصل منتاژ کالاهای چینی است با قیمت بالاتر چرا باید خریداری شود. روزی لاقل اگر قرار به مونتاژی بود مواد اولیه از کشورهاییی مثل ژاپن و آلمان وارد میشد و البته اگر قیمت بالاتری هم داشت ارزش خرید داشت و ا خرید کالای ملی جس خوبی به انسان دست میداد.
ولی امروز چی؟ کالا بی کیفیت و همچنین با امکانات و فناوری های غالبا قدیمی تر. چرا باید خریداری شود؟! (4178030) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۰۷:۲۵:۰۸
دلیل سقوط صنعتی و اقتصادی اتریش هم این بود كه تحت تاثیر آلمان، تمام منابع و اعتبارات خود را صرف ساختن توپ و تفنگ و ابزار جنگی نمودندو پس از جنگ با دستان خالی معطل ماندند. دوران پس از جنگ برای اتریشی‌ها دوران فقر، بدبختی، گرسنگی، بیكاری و ناامیدی بود. (4178160) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۰۸:۴۱:۴۵
حمایت تعرفه ای روی واردات کالا به هدف حمایت از صنعت داخلی هم بضرر مصرف کننده بوده و هم بضرر خود صنعت . گذشت دورانی که میشد در کشور را بر روی واردات بست و در صحنه اقتصاد جهان هم حضور داشت . همین محصول کشور کره را در نظر بگیرید سال به سال شما تغیر و بهبود در عملکردش را میبینید . (4178245) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۰۸:۵۹:۳۵
واقعيت در مورد شركتهاي قديمي ان است كه اين شركتها مصادره شده و مالك انها مي خواسته سالها بدون كمترين هزينه اي بيشترين سود را از انها استخراج كند بنابر اين اين شركتها طبيعتا ورشكست مي شوند . و جاي خود را به صاحبان رانتي صنايع جديد مي دهند (4178258) (alef-13)
 
بهروز
Belgium
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۳۱:۴۴
ما مردم باعث شدیم تا زمانی که درک نمیکنیم کره ای و چینی نخریم همینه. (4178786) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۶:۰۱
٣٠ ساله پرايد ميخريم چى شد؟؟ آيا پيشرفتى ديديم؟ همش پس رفت داشتن!! (4183105) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.