نظر منتشر شده
۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 169390
نقد 4 استدلال مدافعان سهمیه‌بندی جنسیتی
امیررضا خسروشاهی*7 آبان 91
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۸
معمولاً دلایل مختلفی در دفاع از سهمیه‌بندی جنسیتی دانشگاه‌ها مطرح می‌شود که در این نوشته تلاش می‌کنم این دلایل را از ضعیف به قوی مطرح کنم و آن‌ها را به چالش بکشم.

استدلال اول: دختران از نظر فیزیولوژیکی توانایی به عهده گرفتن برخی شغل‌ها را دارا نیستند و لذا نباید در آن رشته‌ها وارد شوند.اگر تناسب و توانایی فیزیولوژیک ملاک باشد، هیچ شاهدی وجود ندارد که بگوید همه مردان از همه زنان از نظر فیزیولوژیک برتر هستند، حتی اگر به طور میانگین چنین باشد. بلکه بسیاری از زنان از بسیاری از مردان از نظر فیزیولوژیک قوی‌ترند. حتی اگر تناسب فیزیولوژیک در پذیرش در رشته‌ای خاص ملاک باشد، این تناسب باید با انجام آزمون‌هایی تعیین شود و نه بر اساس جنسیت. چنان‌که در سخت‌ترین شغل‌ها مانند فضانوردی هم بانوانی موفق عمل کرده‌اند.

استدلال دوم: نسبت ورودی دختران به دانشگاه از پسران بیشتر است، و نباید چنین باشد.
اینکه دختران بیشتر پسران وارد دانشگاه می‌شوند دلایلی دارد که باید به آن دلایل پرداخت و اگر این برابر نبودن از مشکلی خبر بدهد باید آن مشکل را برطرف نمود نه اینکه نشانه‌های مشکل را با یک بخشنامه برطرف ساخت. اولاً شاید واقعاً مشکلی در کار نباشد. بلکه علت جلوتر بودن دختران از پسران جذاب نبودن گزینه دانشگاه برای بیش‌تر پسران باشد. از این نظر که وارد شدن به بسیاری رشته‌ها و صرف چندین سال در تحصیل آن رشته از نظر اقتصادی برای آن‌ها به‌صرفه نباشد و ترجیح بدهند کار آزاد داشته باشند. به همین دلیل به اندازه دختران برای ورود به هر رشته‌ای تلاش نمی‌کنند.

اما برای دختران، بُعد اقتصادی ممکن است کم‌رنگ‌تر باشد و بیش‌تر تحصیل در دانشگاه و گرفتن مدرک هدف باشد. اگر واقعاً چنین باشد، نسبت جنسیتی فعلی در دانشگاه‌ها، طبیعی و مبتنی بر انتخاب عقلانی و اقتصادی خواهد بود و اتفاقاً به هم زدن تعادل به نفع پسران، و تشویق پسران به ورود به رشته‌هایی که برایشان توجیه اقتصادی ندارد، دقیقاً تصمیمی غیراقتصادی خواهد بود. ضمن این که معلوم نیست این عدم تناسب در رشته‌های «بهتر» (رشته‌هایی که آینده اقتصادی روشن‌تری دارند) به نفع دختران برقرار باشد.

دلیل دیگر ممکن است درس‌خوان‌تر و شایسته‌تر بودن بیش‌تر دختران و در نتیجه موفقیت بیش‌تر آن‌ها در ورود به دانشگاه‌ها باشد. که در این صورت نیز باید اجازه داد ورود به دانشگاه بر اساس شایستگی و رقابت باشد نه بر اساس جنسیت که ارتباطی با شایستگی تحصیلی ندارد.اما دلیل سوم ممکن است مناسب نبودن آزمون‌ها برای سنجش شایستگی تحصیل در دانشگاه باشد. شاید سؤالات آزمون‌ها به نوعی طراحی می‌شوند که دختران مزیت بیش‌تری در حل آن‌ها داشته باشند. مثلاً ممکن است نوعا دختران در پاسخ به سوال‌های حفظی بهتر عمل کنند و اتفاقاً بیشتر سؤالات آزمون‌های ورود به دانشگاه حفظی باشند. اما در این صورت نیز راه حل، اصلاح شیوه آزمون‌هاست به نحوی که واقعاً شایستگی سنجیده شود و نه مانع شدن ورود یک جنسیت خاص به دانشگاه.

استدلال سوم: ورود بیش‌تر دختران به دانشگاه به معنای شاغل بودن بیش‌تر زنان نسبت به مردان است و این ازدواج را مشکل و بنیان خانواده‌ها را سست می‌کند.ابتدا باید پرسید آیا این عدم تناسب واقعاً وزنه را از نظر اقتصادی به نفع زنان سنگین می‌کند؟ بسیاری از پسرانی که وارد دانشگاه نمی‌شوند شغل‌های آزاد را انتخاب می‌کنند و به هر حال از نظر اقتصادی متوقف نمی‌شوند. این ادعا که تحصیلات بالاتر زنان از مردان باعث در‌آمد بالاتر آن‌ها هم می‌شود باید مبتنی بر آمار و ارقلم باشد که حداقل در جامعه ما چندان واضح نیست که تحصیلات با درآمد نسبت مستقیم داشته باشد.

دوم اینکه باید به تبعیض‌های موجود علیه پسران که آن‌ها را از نظر اقتصادی از دختران عقب می‌اندازد نیز، توجه کرد که مهم‌ترین آن خدمت نظام وظیفه است. خدمتی که حدود دو سال پسران از دختران در بازار کار عقب می‌اندازد. اما راه رفع یک تبعیض (خدمت وظیفه پسران) معرفی یک تبعیض جدید (سهمیه‌بندی جنسیتی) نیست، بلکه رفع آن تبعیض اولیه علیه پسران است.

سوم اینکه در این استدلال این فرض نهفته است که استقلال مالی زنان خطرناک است و اقتصاد خانواده باید به دوش مرد باشد. اما معلوم نیست چرا و به چه قیمت در این دیدگاه حق انتخاب افراد محدود می‌شود. ممکن است در خانواده‌ای درآمد زن خانواده از مرد بیش‌تر باشد و در عین حال مرد از این مسأله کاملاً راضی باشد. ممکن است دختری اساساً قصد تشکیل خانواده نداشته باشد و بخواهد تحصیلاتش را در رشته مورد علاقه‌اش ادامه دهد. چرا به جای سهمیه‌بندی، بر روی اصلاح این دیدگاه سنتی کار نشود؟
اگر واقعاً این‌طور باشد که افزایش درآمد زنان باعث افزایش طلاق می‌شود (که مطالعات دقیق علمی باید چنین ادعایی را اثبات کند) آیا این لزوماً نامطلوب است؟ و آیا نمی‌تواند به این معنا باشد که استقلال مالی زنان باعث می‌شود که مجبور نباشند شرایط ظالمانه حاکم در برخی خانواده را تحمل کنند و با طلاق از آن آسوده شوند؟ آیا این افزایش درآمد، علاوه بر رفاه مادی، از طریق طلاق‌های بجا باعث کاهش بسیاری از درد و رنج‌های غیرضروری نخواهد شد؟ و آیا در دل این دیدگاه سنتی یک نوع بدبینی بی‌پایه نسبت به جنس مونث وجود ندارد که تصور می‌کند زن موجودی بی‌وفاست که با به قدرت رسیدن خانواده‌اش را رها می‌کند؟

استدلال چهارم: ورود بیش‌تر دختران به دانشگاه، "ناکارا" است. چون بسیاری از زنان پس از فارغ‌التحصیلی مشغول به کار در رشته‌ خود نمی‌شوند.دوباره باید دید که – اگر واقعاً چنین باشد – چرا بسیاری از زنان در رشته‌هایی که در آن‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند شاغل نمی‌شوند. آیا خودشان تمایلی ندارند یا موانع خارجی برای اشتغال آن‌ها وجود دارد؟ اگر موانع خارجی (مانند مانع شدن شوهر یا عدم پذیرش زنان در شغل‌هایی خاص یا فراهم نبودن شرایط مناسب برای بانوان در برخی مشاغل) مانع اشتغال زنان شایسته در آن مشاغل می‌شود آیا راه حل رفع تدریجی آن موانع نیست؟
اگر بسیاری زنان خودشان تمایلی به کار کردن ندارند باز باید علت آن را جویا شد. اگر دلیل آن مناسب نبودن شرایط شغلی یا حساسیت‌های خانوادگی است باز باید سعی کرد ریشه مشکل را رفع کرد. اما اگر دلیل تمایل نداشتن زنان به کار کردن و صرفاً علاقه به داشتن مدرک است، یک روش پیشنهاد شده توسط یکی از صاحب‌نظران اقتصادی، اخذ هزینه تحصیل از کسانی است که پس از فارغ‌التحصیلی تمایلی به کار کردن ندارند، که این می‌تواند هم شامل مردان شود و هم زنان و مانع هدر رفتن منابع دولتی برای کسانی که نمی‌خواهند تحصیلاتشان را به کار بگیرند.

جمع‌بندی
به نظر می‌رسد رویکردی که به دفاع از سهمیه‌بندی جنسیتی دانشگاه‌ها می‌پردازد در دو زمینه ضعف عمده دارد: ۱- مسائلی را به عنوان «مشکل» مطرح می‌کند که ممکن است به خودی خود اساساً مشکل نباشند. مانند ورود بیش‌تر دختران به دانشگاه‌ها. ۲- حتی اگر مشکلی واقعی در کار باشد این رویکرد بیش‌تر بر روی رفع نشانه‌های مشکل تأکید می‌کند تا حل ریشه‌های آن. در حالی که در برخورد با مسائل پیچیده (از پزشکی گرفته تا اقتصاد) اکتفا به رفع نشانه‌ها یا برخورد دستوری و بخشنامه‌ای با مشکلات هیچ‌گاه باعث حل اساسی آن نشده و تنها حل آن را به تعویق می‌اندازد و چه بسا مشکل‌تر می‌کند. بنابراین به شایسته است که پیشنهاد دهندگان چنین طرح‌هایی سعی کنند با نگاه عمیق‌تر به مسائل و به کارگیری فکر و دانش راه‌حل‌هایی هوشمندانه‌تر و متناسب با مقتضیات جامعه ارائه نمایند.

* دانشجوی دکترای اقتصاد _ دانشگاه نورث وسترن / بازنشر از دنیای اقتصاد
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۰۹:۰۹:۰۸
"اگر واقعاً این‌طور باشد که افزایش درآمد زنان باعث افزایش طلاق می‌شود (که مطالعات دقیق علمی باید چنین ادعایی را اثبات کند) آیا این لزوماً نامطلوب است؟ و آیا نمی‌تواند به این معنا باشد که استقلال مالی زنان باعث می‌شود که مجبور نباشند شرایط ظالمانه حاکم در برخی خانواده را تحمل کنند و با طلاق از آن آسوده شوند؟ آیا این افزایش درآمد، علاوه بر رفاه مادی، از طریق طلاق‌های بجا باعث کاهش بسیاری از درد و رنج‌های غیرضروری نخواهد شد؟ و آیا در دل این دیدگاه سنتی یک نوع بدبینی بی‌پایه نسبت به جنس مونث وجود ندارد که تصور می‌کند زن موجودی بی‌وفاست که با به قدرت رسیدن خانواده‌اش را رها می‌کند؟"





معقول ترین سخنی بود که درباب طلاق شنیدم.

بعضی میگنن فلانی زیر کتک سیاه میشد اما طلاق نمیگرفت ! ( در قدیم )
تاحالا از خودشون نپرسیدن آیا اون کار درستی میکرد یا نه !! (1004550) (alef-4)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۲۳:۰۲
این مخاطب خیلی اغراق کرده و سعی م یکند از طلاق قبح زدایی کند!
به قدیم چکار دارید شما؟
به همین آمار طلاق امروزی نگاه کنید که 90 درصد طلاقها به خواست زنان است و 80 درصد آن بی مورد!
قدیم عصر قجر یا رضا خان را می گویید؟
خودتان هم خوب میدانید که دارید سفسطه می کنید! (1005062) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۳۰:۲۷
البته این رو هم اضافه کنید که با گرفتن یک مهریه چند میلیونی،دیگه چی میشه وضع این مملکت.

در کشوری زندگی میکنیم که مردان را خوار و خفیف بدبخت کرد. (1005072) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۰۹:۱۱:۵۲
واقعا مشکل امروز ما اینه؟!!!!!!!!!! (1004554) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۴۸:۳۷
یکی از مشکلات ودغدغه های مردم همین است. (1005089) (alef-4)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۰۹:۵۱:۵۳
دستتون درد نکنه. بعد از مدت ها یک مقاله ی منطقی در الف خوندیم. (1004603) (alef-4)
 
یه بنده خدا
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۰۸:۳۶
پر اساس تمامی استدلال های "کاملا منطقی" این مقاله، پیشنهاد میشه درخصوص خدمت سربازی هم عدالت برقرار شده و در این خصوص سهمیه بندی جنسیتی (آن هم سهمیه کامل برای فقط جنس مذکر)وجود نداشته باشد.

به عبارت دیگر دخترها هم 2 سال از بهترین سالهای عمرشان را به ارایه خدمات اجتماعی متناسب در روستاهای نزدیک شهرهای محل اقامتشان به آموزش و کارهای عام المنفعه بپردازند. و به این صورت دین خودشون را به مملکت و مردم خودشون ادا کنند. نه اینکه بلافاصله بعد از دانشگاه درحالی که پسران همسنشان باید به سربازی در اقصا نقاط کشور بروند، دختران اغلب موقعیت های شغلی موجود را بگیرند. این با هیچ کدام از استدلال های این نویسنده گرامی هم عادلانه نیست.

از درون یه دانشگاه غربی و بدون داشتن یک دید کل نگر که همه جزییات را در نظر نگیرد، نمی توان برای داخل کشور نسخه پیچید (1005266) (alef-4)
 
امید
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۲:۵۰:۳۱
مثل اینکه ناظر این پست در سایت الف از شانس اینجانب خانم هستن. چون نظر داده بودم بر پایه استدلالات این نوسینده محترم در خصوص رعایت همه جانبه عدالت جنسیتی خانم ها هم بعد از پایان تحصیلات به عنوان خدمت سربازی به روستاهای شهرهای نزدیک محل تحصیل یا مناطق محروم همان شهر خودشون برن و در مراکز آموزشی و خدمات عامل امنفعه دین خودشونو به کشور و مردمشون ادا کنند.
ولی همینجا نظرم به بن بست خورد و سانسور شد! (1005372) (alef-4)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۰۹:۵۸:۴۲
مقاله قابل تقدير است از سايت الف و آقاي خسروشاهي متشكريم.
مهمترين دليل كه موافقان اين طرح بيان ميكنند ورود بيشتر دختران به دانشگاه نسبت به پسران و تبعات منفي آن است،اما يك نكته اساسي در اين بين مغفول مي ماند و آن اين است كه موافقان طرح نيمه خالي ليوان را ميبينند و براي پر كردن نيمه پر آن كاري ميكنند كه اندك اندك نيمه پر هم خالي شود! بايد ديد چه عواملي باعث شده پسران از تحصيل باز بمانند و دختران از آنها جلو بيفتند اين جنابان به جاي رفع اين موانع كه مهمترينشان عدم اميد پسران به كسب درآمد از راه تحصيل است و سپس مسئله سربازي و...سعي ميكنند راه ورود دختران را هم بر دانشگاه مشكل تر كنند! اين حل مشكل نيست افزودن بر مشكلات است. (1004612) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۸:۱۴:۳۶
1- بلوغ دختران در سنین بسیار زودتر صورت گرفته و وقتی به دبیرستان می رسند اون دوران پرالتهاب را سپری کرده اند و اما پسران اکثرا در دوران دبیرستان به بلوغ می رسند و در این دوران تغییرات باید روزی 8 ساعت بنشینند و مطالعه کنند
شاهد این ادعا در دانشگاه است که وقتی سر کلاس ترم اولی ها تدریس می کنم پسرها مثل بچه ها می مانند شر و شوخ هر چند کنار جنس مخالف سر کلاس بودن برای انان جذاب است اما کاملا افکار و شخصیت شکل نگرفته ای داند
اما دختران کاملا شخصیت پایدار و جا افتاده ای دارند و به مسئله ازدواج به طور جدی فکر می کنند (1005189) (alef-4)
 
1201
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۰۰:۵۸
ميخواس ابرو رو ورداره زد چششم كور كرد. مثل اين مدافعين اين طرح همينه. (1004616) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۵۷:۱۵
خوب شما بیا ابرو رو ور دار! بگو ببینم استدلال جادوییت چیه؟ (1005099) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۰۶:۲۱
دوست عزیر
چرا چرا چرا ...
اگر از ابتدای کودکی بجای آنکه به دخترمان بگوییم برو با دخترا بازی کن و همین جور برعکس برای پسر ها
اگر اجازه دهیم با هم بزرگ شوند دیگر زمانی که بزرگ میشود برای هم معما و چیستان نمیشوند تا در دانشگاه بخواهند همدیگر را کشف کنند.
عزیزمن کجای قرآن برای طللب علم گفته شده افراد از هم فاصله بگیرند....
حتی رسول اکرم گفتند:اطلبوا العلم و لو بالصین خب ایشان آیا بهنظر شما علم آن را نداشتند که در مملکت غیر مسلمان هر اتفاقی ممکن است بیافتد...
پس استدعا دارم با دید بازتر به مسائل جامعه بنگرید. (1004621) (alef-4)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۱۴:۵۵
اساس نظام مديريت ما متأسفانه و باز هم متأسفانه سخت افزاري شده و از مسير ريشه يابي مشكل و حل آن بر اساس قواعد منطقي دور شده است،در فاجعه در تمام بخشهاي فرهنگي و اقتصادي سياسي و...غيره به وضوح قابل مشاهده است و نيازي به مصداق آوري نيست.اين علامت يك بيماري بزرگ و كشنده است كه درمان آن هر روز سخت تر از روز قبل مي شود.
اين مرض مرض مهلك عدم تخصص در مديران كشور است مديراني كه در حلقه حاكميت و تحت حمايت آن درآمده و در منصب مختلف به عنوان آچار فرانسه(البته از نوع ناكارآمد) به كار گرفته ميشوند و چون با زمينه كاري خود آشنا نيستند براي رفع مشكلات راه حلي از خود تراوش مي دهند كه پس از مدتي خود به مشكلي بزرگتر تيديل مي شود.چاره همه اين مصائب اين است كه هر كس در جاي خود باشد. (1004629) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۱۸:۰۲
موافقم بخصوص درمورد دانشجوها اين مورد صادق است براي خودشيريني هم كه شده حاضرند هركاري بكنند نه اين كه درانگلستان تحصيل نكرده اند و طعم خوش تفكيك جنسيتي را چشيده اند (1005529) (alef-4)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۴۳:۱۸
بابا عزیز دل من چرا آسمون ریسمون به هم می بافی داداشه من
مثلا رشته نفت دختر می خواد چی کار؟
کدوم دختری حاضری اغماری 14 روز تو بیابون باشه ؟
یا شیمی: کدوم دختری میتونه بره تو پتروشی که ادبیات سر کارش مثل ورزشگاه آزادیه کار کنه؟
کجای اسلام گفته زنی که کار می کند بهشتی است؟
زن رسالت بزرگی در تربیت نسل ها دارد که ما باید ارزش از یاد رفته اون رو به یاد زنانمون بیاریم که بزرگترین و سخت ترین کار دنیاست و فقط از عهده مادر بر میاد!
یا علی (1004668) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۵۶:۱۹
اگه یکسری به وزارت نفت بزنید خودتون میبینید! در ضمن این همه پالایشگاه تو شهرهای مختلف کشور هست! چرا می خواهید به زور برای دیگران نسخه بپیچید؟ وقتی زنی دوست داره درس بخونه و در رقابت منصفانه برنده میشه نو کنکور چرا حقش رو ضایع میکنید؟ آیا اسلام موافقه حق کشیه؟؟؟ (1005098) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۰۱:۵۷
برادر گرامی لطفا اجازه بدین در این باره قشری که مورد ظلم واقع شدن صحبت کنن فقط یک سوال به نظر شما یک خانم اجازه دارد در این شرایط عطای ازدواج را به لقایش ببخشد یا نه؟در ضمن اغماری یعنی چه؟شاید می خواستید بنویسید اقماری. (1005105) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۰۲:۴۸
اگه بچه داری بزرگترین کار دنیاست چرا شما خودت نمیشینی بچه داری کنی؟؟؟ چرا همیشه واسه دیگران نسخه میپیچید؟ همه ی زندگی ما باید توفیق اجباری باشه! (1005107) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۱۰:۰۹
اگر به یک نفر اجازه ندهند در رشته ای که افراد دیگر تحصیل می کنند وهیچ منافاتی با حیثیت ومسائل امنیتی ندارد درس بخواند نقض حقوق بشر نیست؟از دیدگاه دین اسلام ودیگر ادیان الهی ظلم نیست؟ (1005114) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۱۲:۰۵
بازم نسخه پیچیدن شروع شد! (1005117) (alef-4)
 
رضا
Netherlands
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۸:۱۹:۵۵
کلت رو کردی زیر برف دنیات شده همون زیر برف کم زنانی نیست تو محیط های سخت کار میکنند اونا هم انسانند حق انتخاب دارند که بخواهند نسل پرورش بدند یا نه تو نمیتونی برای همه تکلیف تعیین کنی. (1005195) (alef-4)
 
masood
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۳۱:۵۶
دوست داره رشته اشو بخونه... عشقش می کشه... به شما چه ربطی داره که از قبل براش تصمیم گیری کنید؟ مگه خودشون عقل ندارن؟ (1005288) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۳۹:۲۸
اولا اقماری درسته، نه اغماری!!!!!
بعدشم اون به خود شخص مربوطه که میخواد بره تو بیابون یا نمیخواد بره. مگه این همه آقایون که رشته نفت درس خوندن همشون دارن تو بیابون کار میکنن؟؟؟ (1005294) (alef-4)
 
مجد
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۷:۲۹:۲۸
من واقعا به شما متاسفم. تعجب میکنم که در جهان امروزی چنین فردی با چنین طرز فکری باشد.شما اگر در مراکز نفتی و اقماری کار کرده و اشنایی داشته باشید انوقت میبینید که چطور خانمها در کنار اقایون کار میکنند. البته اگر نییتتان خوش باشد؟ (1005468) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۷:۴۴:۱۵
اگه راست میگی دختر خودت رو نفرست مدرسه که بعدا مجبور نشی بفرستیش دانشگاه پسر خووب (1005471) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۳۳:۳۳
دوست من خداوند در قرآن فرموده انسانها نزد من برابرند نگفته زن یا مرد.
حالا قرار نیست برند کلنگ بزنند تحصیل کردند که کار کارشناسی انجام دهند نه کارگری... (1005542) (alef-4)
 
sahaa
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۴۴:۲۶
تحلیل کاملا منطقی و عاقلانه ای بود.کاش بعضی از مسئولین و تصمیم گیران هم شعور و قدرت تفکر داشتند. (1004672) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۵۲:۵۱
چند تا از پایسخها رو دیدم که به نظرم ضعیف بود (1004685) (alef-4)
 
احمد بي بصيرت
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۵۳:۲۹
اوائل انقلاب يه عده اي ميخواستن بين دختروپسر تو دانشگاه پرده بكشن،اين مطلب رو به حضرت امام گفتند كه ايشون به شدت مخالفت كرد،جالبه كه همون آدما امروز اومدن رأس كار و ميخوان كار ناتمومشونو تموم كنن.كاش نميزاشتيم انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفته.من به عنوان يه ايراني براي اين كج فهميها و مشكلات متعدد اجتماعي و اقتصادي و براي وضع بد معيشتي ولي نعمتهاي اين انقلاب كه همون مردم كوچه و بازارن از همه مردم خوب ايران عذر خواهي ميكنم و خوشحالم كه هيچ سمت دولتي ندارم و در آخرت كمترشرمنده امام و شهدا ميشم. (1004686) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۵۳:۴۱
سهمیه بندی جنسیتی و اصولا هر نوع سهمیه بندی در واقع ایجاد رانت برای دسته ای از افراد است. به عبارت دیگر ترویج بی عدالتی و تبعیض و پراکندن بذر بغض و کینه و بدبینی است. سهمیه بندی در گزینش دانشجو زشت ترین تبعیض است زیرا به دختر یا پسر جوانی که از لحاظ علمی و بالطبع از نظر استعدادهای خدادادی و تلاشگری شایسته تر است اجازه نمی دهیم که در جایگاه مناسب خودش قرار گیرد و این دقیقا ایستادن در برابر اراده و خواست و حکمت خداوند است. (1004687) (alef-4)
 
سعید
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۱۲:۴۹:۴۱
اون زمانی که سهمیه بندی کردن و دخترها رو مثل مور و ملخ ریختن تو دانشگاه شما نبودی که به به و چه چه میکردی و حق رو کاملا به دخترها میدادی؟
حالا که نوبت رسیدن حق به پسرها شد،، گربه گوشت گیرش نمیومد میگفت بو میده!!
سهمیه بندی تا دیروز حلالترین چیز روی زمین بود حالا که دانشگاه از سوسک ، سیاه شده دیگه کار خوبی نیست ،، پیف شده؟ (1005771) (alef-4)
 
سعید
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۱۲:۵۴:۴۶
من با کلمه کلمه این مقاله مشکل دارم و اصلا موافق نیستم. (1005774) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۱:۱۵:۰۴
سلام

مگه الان كي سزر كار رشته تحصيليش هست؟ (1004709) (alef-4)
 
سیدعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۱:۳۲:۴۹
تمام نقدهای مثبتی که به تفکیک جنسیتی وارد میشود صرفا از یک دیدگاه مردسالارانه برمیخیزد و در یک جامعه سنتی همچون جامعه ما هم طرح اینگونه مباحث (و حتی در مراحلی, اجرای آن) اصلا بعید و دور از ذهن نیست.
طنز:
پیشنهاد میشود کلا کشور را تفکیک جنسیتی کنند, یعنی اینکه دیواری مثل دیوار چین از شمال به جنوب کشیده شده و زنان و مردان را در قسمتهای مختلف آن اسکان بدهند!! این طرح چند فایده دارد: اول اینکه مباحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه و سایر اماکن بلافاصه حل میشود؛ ثانیاً مشکل رعایت حجاب و بدحجابی هم به یکمرتبه حل خواهد شد چون در محلی که همه خانم هستند, رعایت حجاب معنا ندارد؛ ثالثاً برای جلوگیری از انقراض نسل, درهایی درون این دیوار جنسیتی ایجاد گشته و در روزهای معینی از سال و در ساعات محدودی این درها باز شوند (البته با نظارت شدید مسئولان)؛ رابعاً بسیاری از مشکلات دیگر مثل مواردی که در نوشتار فوق ذکر گردیده نیز بطور خودکار حل خواهند شد؛ خامساً امنیت زیادی در جامعه ایجاد میگردد و خانمها و آقایان سرشان به کار خودشان گرم میشود و کمتر حواسشان پرت میگردد و بسیاری خواص دیگر این طرح نبوغ آمیز!!! (1004728) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۳۵:۴۴
البته دوست من جامعه ما باشعار مرد سالاری بشدت و بصورت مخفیانه دارد به زن و بچه سالار تبدیل میشود.
کمی به اطراف نگاه کنید... (1005547) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۱:۴۰:۴۲
مطلب خیلی خوبی بود. فقط دیر بود... فایده ای نداره
فقط یک مورد حل کردن مشکل دانشجویان پسر نیاز به فرهنگ سازی و پرداخت هزینه داره و سریع جواب می دهد. در صورتی که حذف دختر ها از دانشگاه کاریست کم هزینه و زمان بر... در کشور ما برای کار های دوام دار و عمری هزینه نمی کنند و بیشتر روی کار های موقتی هزینه میشه... (1004732) (alef-4)
 
مجتبی
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۲:۴۶:۰۹
ناظر به بحث شما در جمع بندی:
هیچگاه - بطور ویژه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی- هیچ چیز «به خود خودی» مطرح نیست، بلکه اگر موضوعی به عنوان مشکل مطرح می شود، خیلی اوقات موضوع و بستر مشکل است که تبعات مشکل زایی را می آفریند. یا نگاه شما نه باید به صادرات ایراد گرفت و نه به واردات و نه هیچ اقدام اقتصادی دیگری،چون اینها «به خودی خود » مشکل زا نیستند! در حالیکه یکجا واردات مشکل زا است و یکجا رافع مشکل است. یا مثلا بحث جمعیت ، آیا کاهش یا افزایش جمعیت به خودی خود مشکل زا ست؟ واقعیت این است که منهای تبعات هر کدام نمی توان در مورد آنها قضاوت کرد نه مشکل زاست و نه رافع آن. (1004808) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۰:۱۶
همین جوری هم پسر ها تن به ازدواج نمی دهند . دیگه اگر عشق دانشجویی هم نباشد. به کل ازدواج تعطیله. (1004879) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۰۰:۲۶
بابا چه ربطی به ازدواج داره؟ شما میخواین با سفر به چین روابط با بلغارستان رو تقویت کنید؟ چه ربطی داره نوکرتم؟ عشق دانشجویی دیگه چیه؟ چرا یکم دیدت رو علمی نمیکنی؟ فقط تحلیلاتون از نیازهای سرکوب شدتون ناشی میشه! (1005102) (alef-4)
 
قلی
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۰:۴۸
اگر این مقاله رو با مقاله ی دیروز مقایسه کنید میبینید این نویسنده بدون دروغ توهین تهمت و مهمتر از همه بر مبنای واقعیت و استدلال نظرش رو بیان کرده! به این میگن مقاله ی علمی در حوزه ی علوم انسانی! واقعا عالی بود! من هم کاملا با نظر شما موافقم! درسته که ماها و نظراتمون اصلا مهم نیست ولی شما خیلی زیبا ولی بی فایده واقعیت رو مطرح کردید! حالا کیه که بفهمه!؟ (1004881) (alef-4)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۸:۱۱:۴۸
این چه مقاله علمی است که در آن به هیچ منبع و آمار معتبری اشاره نشده است؟ (1005182) (alef-4)
 
احمدرضا
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۴:۱۷:۲۵
با این تحلیل مخالفم (1004908) (alef-4)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۵:۰۳:۲۳
استدلالات شما به صورت زیر رد می شود:

1- اکثریت موارد به جز موارد استثنا مردان از لحاظ فزیولوژی از زنان قوی ترند و برخی رشته ها با ذات و جسم و روح لطیف زن همخوانی ندارد. اینجا شما جزء را گرفته اید و استثناء را به کل ربط داده اید که غلط است.

2- بیشتر بودن تعداد دختران نسبت به پسران در دانشگاه بیشتر به دلیل مشکل سربازی است. پسرها بخاطر سربازی و کاری که انجام می دهند و اینکه طبق قانون و شرع مسئول تامین مخارج زندگی و بر عهده گرفتن عروسی هستند نه تنها در دانشگاه بلکه برای کار هم باید سهمیه داشته باشند. و اولویت با آنها باشد.

3- مساله فقط کفه ترازوی ثروت نیست بلکه تصاحب قدرت و جایگاه های اداری و دولتی و مدیریتی است.
چرا باید مردان در شرکت های دولتی مثل شهرداری و مخابرات و غیره پشت میز نشین باشند و پسر بدبخت بعد از مدتها خدمت سربازی نظافت چی ، پیک ، راننده یا دربان باشد؟ این تبعیض جنسیتی است. بخاطر برخی امتیازاتی که دختران دارند و پسران ندارند باید این خلاء ها جبران شود. چرا باید کار و پول و تحصیل در اختیار کسی باشد که مسئولیتی در زندگی ندارد و حتی نفقه بگیر و مهریه بگیر است؟ تازه طبق همین قانونی که مدام جوامع زنان تبلیغ می کنند آنها می توانند بابت کمک در کار منزل هم از مرد پول بگیرند!

4- دلیل اینکه زنان در رشته هایی مانند رشته های مکانیک یا وارد کار نمی شوند یا کارشان تناسب ندارد باز میگردد به همان حالات روحی و فیزیکی.
گاهی نمی توانند ادامه دهند، گاهی خشن می شوند و تغییر ماهیت می دهند و حالت منزوی پیدا می کنند. تقلید از غرب کار خوبی نیست.
المراه ریحانه ، زن لطیف است و کار در محیط های آلوده و مردانه پر از دود و گرد فلزات یا جاهای پر خظر و پر سانحه مناسب حالش نمی باشد. وقتی زن از چتر حمایتی مرد برخودرار است و اسلام برایش مرد را در نظر گرفته است چه نیازی است اینقدر او را در تب و تاب کار بیرون و تحصیلات افراطی و مدرک گرایی قرار دهیم؟!


در کل جمع بندی این است که سهمیه بندی جنسیتی بسیار کار مثبتی است به شرطی که کارشناسانه باشد. (1004977) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۰۶:۱۷
عزیزه من مشکل اینه که زنها خودشون میخوان درس بخونن و اون چتر مالی خیلی باحال که شما عرض کردید نمیتونه اونها رو از تحصیل منصرف کنه! شمایی که داری مردم رو مجبور میکنی اونجور که میخوای زندگی کنن! همه چی سهمیه بندی! انگار شماها عقل کل تشریف دارید و بقیه گوسفندن! این همه دختر یک سال زحمت کشیدن تا کنکور قبول شدن بعد شما میای از چتر مالی واسشون میگی؟ از نظر شماها تنها چیزی که تو اسلام عیب نداره ظلم و شکستن دل مردمه! این کجاش اسلامه؟؟؟ این ظلمه شماست! (1005110) (alef-4)
 
منتقد
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۴۴:۱۸
ای بابا مثل اینکه تو این جامعه زندگی نمی کنید اگه زنها نیمی از بار اقتصاد خانواده رو به دوش نکشند زندگی لنگ می مونه چه برسه بخوان که از شوهر نفقه و مهر هم بگیرند! (1005151) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۱۷:۱۶
میشه تو این نگاه جامعی که فرمودید بفرمائید که تکلیف خانم هایی که هیچ وقت نمی تونن ازدواج کنن و مجردن،خانم هایی که بیوه شدنو همسرشون هم شغل آزاد داشتهو هیچ درامدی ندارن،خانم هایی که طلاق گرفتن،خانم هایی که شوهرشون از کار افتاده شده یا معتادو بیکاره یا زندانه و خیلی موارد دیگه چی میشه؟آیا اون موقع هم جامعه میاد بگه شما ریحانه هستی بشین تو خونتو نرو کلفتی تو خونه ی اینو اون ما کاملاً تأمینت می کنیم؟آدم خوبه که وقتی به یه مسئله ی اجتماعی توجه میکنه فقط جلو پاشو نبینه و یه نگاه جامعی داشته باشه (1005274) (alef-4)
 
منطقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۲:۰۹:۴۶
استدلالات شما هم در بسیاری موارد نقص دارد:

1- اکثر رشته های دانشگاهی و در کل تحصیلات عالیه به سمتی می رود که زور بازو اصولاٌ نقشی در آن ایفا نمی کند و توانمندی ذهنی است که حرف اول را می زند. در موارد معدودی هم که این موضوع برقرار نیست اصولا دختران تمایلی به ورود نشان نمی دهند.

2- پسران برای شرکت مجدد در کنکور قبل از سربازی فرصت دارند و پسری که بعد از دو سال در دانشگاه قبول نشود صلاحیت اداره خانواده و رسیدن به مدارج علمی را ندارد!

3- در جامعه مرد سالار ما، تصاحب قدرت و جایگاه های اداری توسط دختران چندان هم ساده نیست. تنها مسئله پسران مشکل سربازی است اما شما مشکلات فراوانی که در راه دختران وجود دارد را در نظر نگرفته اید. مهریه و نفقه تنها دست آویز زنان است و اما مردان...

4- این توجیه شما هم کاملا احساسی است و مبنای علمی ندارد (کاملا مانند بقیه استدلالات شما!) بنابراین اصولا جای بحث ندارد.

در کل در این مسایل ارائه تحلیل سطحی و مبتنی بر عقاید تاریخ مصرف گذشته فایده ای ندارد و جز وخیم کردن اوضاع نتیجه ای به دست نمی دهد. این حرف هم تناقضی با دین داری و مذهب ندارد. هرچه باشد مراجع تقلید یک ضرورت در دین اند و اساس ماجرا هم بر این است که دین باید با شرایط روز مطابقت داده شود. چه بسا چیزی که شما سنگش را به سینه می زنید همان پوستین وارونه باشد. (1005344) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۳:۴۴:۲۸
خدمت سربازی، نظافت چی ، پیک ، راننده یا دربان ارزانی ما مردان اما بحث در کشتن حق دختر جوانی است که به علت نمره علمی بالاتر باید تقدم انتخاب رشته محل و دانشگاه داشته باشد در حالی که با این سهمیه بندی جنسیتی، جنس مذکری با نمره علمی پایین تر صرفا به علت آن که مذکر است، تقدم انتخاب رشته محل و دانشگاه خواهد داشت. با این تبعیض در بسیاری مواقع بسیاری از دختران علی رغم برتری نمره مجبورند در شهری غیر از شهر خود به تحصیل ادامه دهد. (1005403) (alef-4)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۴۴:۲۶
در مورد اول و چهارم واقعا نظری نمی توان داشت چون در دنیا موارد زیادی داریم که زنان در مشاغلی کار می کنند که در ایران فقط مردان در این ماغل دیده می شوند حتی کار هایی مثل تراشکاری یا مکانیکی ... و زن در همه دنیا زن است با همان وضع عمومی فیزیولوژیک و فقط بعلت مسائل فرهنگی این اجازه به خانوم ها داده نمی شود ولی این دلیل نمی شود که اجازه انتخاب از زنان گرفته شده و بزور ایشان را در رشته خانه داری مورد تحصیل قرار داد.
درمورد دوم با نظر شما موافقم تا حدودی اما این که سهمیه بندی واقعا چاره کار نیست... نمونش در سهمیه بندی اعتقادی در جامعه دیده می شه و کلا سهمیه عامل رانت میشه.
در مورد سوم که خیلی جالب بیان فرمودین... فقط این مساله : کی گفته مقام و قدرت باید در دست مردان باشد؟در قرآن و در احکام ( استدلال مستند بر روایات ) من ندیدم.خوشحال خواهم شد اگر لطف بفرمایید و نمونه ای بیاورید.
در قرآن هم آمده که این امتیازات در خانواده به مرد داده می شود چون نان آور خانوادست.اما اگر زن نان آور بود چه؟باز هم این امر هم باعث نمی شود از قدرت و مقام سیاسی یا اجتماعی زنان در جامعه کم کنیم چون در خانواده نان آور نیستند.... (1005556) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۵:۰۷:۳۴
بابا به خدا این دانشگاه ها همه باید تعطیل شوند فقط بار مالی خانواده ها رو زیاد میکنند و توقع را بالا می برند. دانشگاه های ایران چیزی تو مایه ی ورزش ایران یا اقتصاد، ایران خودرو سایپا و ....
پس هر چه زودتر تخته شوند بهتر. (1004990) (alef-4)
 
قلی
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۷:۱۱:۰۸
عزیزه من خیلی ایده آل به قضیه نگاه نکن! این همه رشد علمی کشور به خاطر همین دانشگاهاست که حالا یک عده با چماق افتادن به جونش! وگرنه تو این چند سال اگه رشد اقتصادی هم بوده به خاطر سرمایه انسانی همین مردم بوده و همین آدمهایی که درسته نمی تونن با خیلی ها رقابت کنن ولی دارن صبح تا شب زحمت میکشن! به خدا اگه دانشجوی آمریکایی به اندازه ی دانشجوی ایرانی درس میخوند آمریکا رشد اقتصادیش 100% بود. دلیل اینکه ما رشد اقتصادیمون کمه سرمایه انسانی نیست! من سر کلاسام استادای خارجیمون ایران رو مثال میزدند که سرمایه انسانی فوق العاده داره ولی سو مدیریت وحشتناک! باید صبر کرد نمیشه یک شبه ایرانو بهشت کرد! فعلا فقط من نگرانم یک عده ارزشی بزنن فاتحه ی دانشگاههای کشور رو بخونن تا خیالشون راحت شه! (1005115) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۵:۱۴:۲۹
این طرح کاملا درست است و باید دستاندرکارن هرچه سریعتر این طرح را که اول بار توسط آقای خاوری مطرح شد را به اجرا در آورند تا بساط فساد حداقل از دانشگاه های ما برچیده شود (1004999) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۱۸:۲۱
کدوم خاوری؟نکنه همون که ... !وای پناه بر خدا! (1005275) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۲۳:۴۶
به نظر من خیلی از مشکلات جامعه ی ما به خاطر مظلومیت علوم انسانی هست. اینکه هر مسئولی با هر تخصصی به خودش اجازه میده که تو حوزه ی علوم انسانی نظر بده می تونه علت بسیاری از مشکلات ناشی از سوء برنامه ریزیها تو حوزه ی علوم انسانی باشه.این مشکل هم تنها زمانی حل میشه که ما به این باور برسیم که علوم انسانی کاملاً تخصصی هستو نظر دادن تو این مورد نیاز به سالها مطالعه و تحصیل تو این حوزه ها داره و هر کسی حق ورود به این حوزه رو نباید داشته باشه (1005281) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۴۰:۵۷
منضور شما همان خاوری معروف که الان در کانادا بسر میبرند میباشد. اگر این گونه باشد که... (1005295) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۱۹:۴۰
متاسفم كه امثال شما فقط از جنبه جنسي به تمام مسائل اطراف خود مينگريد . (1005531) (alef-4)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۱۵:۲۷
حالا هر چی دختره میاد اینجا میگه تحلیل خوبی بود.
یک عده دختر هم با ایمیل و ایم پسر میان نظر میدن میگن خوب بود.
ولی واقعیت اینه که این مقاله اصلا خوب نبود و باید سهمیه جنسیتی اعمال بشه.
توی کل دنیا هم همینطوره و اگر دخترها بیش از این وارد عرصع های کار و تحصیل بشن این حضور افراطی نظم اجتماعی و سیاسی رو حسابی به هم میزنه!
حالا هم که می بینید بیشترین نظر دهندگان اینترنت همین دخترا هستند و بخاطر تعصب جنسیتی و فمینیستی که سالهای اخیر ذهنشون را شستشو داده میان و اینطور مقالات رو تایید می کنن و متوجه نیستن این وسط خودشون بیشتر ضرر میکنن!
و ضعیف شدن مردها چیزی نیست که به نفع هیچ زنی باشه! (1005057) (alef-4)
 
جعفر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۶:۳۶:۳۹
متاسفانه خانم ها که بیشترین مخاطبان اینترنت هستند ، می آیند اینجا و به اسم آقایان نظرات تایید کننده بر این نوشته می دهند.
تا اینطور مقالات در اینترنت قرار می گیرد عده ای خانم تیر می شوند و تایید می کنند و اگر چیزی باشد که ذره ای به سودشان نباشد (البته در ظاهر) به باد فحش و توهین و انگ کوته فکری می گیرند.
در صورتی که بیشترین آسیبها از همین سوار شدن خانم ها به کار و تحصیل ناشی می شود!
کم کم این مظلوم نمایی های زنان دارد رنگ می بازد و چهره های اینطوری دارد آشکار می شوند!
آقایان محترم آنموقع که گر و گر دختر روانه دانشگاه میکرید باید فکر امروز را میکردید.
حالا بیایید و جلوی دهانهای این ضعیفه هایی که به آنها رود دادید تا مثل مردگانی به آنها رو می دهند که کفنشان را خراب می کنند نشوند!
حالا بیایید و جمع کنید بساط طلاق و زندگی هایی را که در اثر اشتغال و تحصیل افراطی زنان اییجاد شده است را!
هی هم توجیهات درست و غلط می آورند.

ایها النــــــــــــــــــاس عامل طــــــــــــــلاق همین تحصیلات و کار زنان است.
و السلام

حالا هی واسه خودتون دلایل درست و غلط بیارید!

زنی که خودکفاست و نیازی به مرد ندارد و می تواند تنوع طلبی داشته باشد و در خانه نمی ماند نه فرزند می آورد و نه وفادار به زندگی خواهد بود!


این را به چشم دیدیم و خیلی عجیب است چیز واضحی که درست مقابل چشمان همه هست را با دلایل واهی تکذیب میکنید!

لعنت بر فمینیسم که ما را به این روز انداخته و زندگی ها در حال از هم پاشیدن است! (1005082) (alef-4)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۱۸:۰۹:۱۲
در مورد استدلال اول: چون میانگین توانایی فیزیکی زنان کمتر مردان است این به خودی خود دلیلی برای سهمیه بندی جنسیتی است. زیرا در اینجا مسئله استثنائات مطرح نیست. و این طور نیست که سهیمه زنان باید در مشاغلی مانند معدن صفر شود. بلکه صرفا درصد آن باید پائین بیاید. همان طور که در رشته مامایی این طور است. چرا رد رشته مامایی مردان حق ورود ندارند؟ آیا این یک تبیعض نیست. به این دلیل حضور زنان در رشته هایی مانند معدن باید کاهش یابد. پس شما نمی توانید با در نظر گرفتن درصد اندکی استثنا یک قائده را باطل کنید. بر این اساس ورود دختران به رشته های مردانه موجب هدر رفتن هزینه ها می گردد. بسیاری از دختران که وارد رشته های مردانه می شوند هیچ گاه وارد شغل مرتبط با رشته نمی شوند که یک اصراف منابع است. البته علاوه بر این با افزایش ورود دختران به دانشگاه ها فضای علمی کشور به شدت تحت تأثیر آن به سمت حفظی شدن می رود که به ضرر آموزش عالی و علم و تکنولوژِی کشور است. در هیچ جای جهان این گونه نیست. همه جای جهان دانشگاه ها بیشتر در دست مردان است. اما در ایران برعکس شده است.


در مورد استدلال دوم:شما در مورد دلیل افزایش ورود دختران به دانشگاه در اشتباه هستید. این دلایل باید بررسی شود اما یک حساب سرانگشتی نیز برای یافتن دلیل کافیست. یک سربازی. سربازی مانعی اساسی در برابر پسران بوده و نسبت ورود به دانشگاه را برای آنها کاهش می دهد. دو حفظی بودن کنکور: از آنجا که سیستم آموزشی ایران حفظی بوده و کنکور نیز چنین است احتمال ورود دختران به دانشگاه افزایش یافته است. و الا چرا ضریب موفقیت دختران در المپیاد های علمی (به خصوصی المپیاد های کاملا غیر حفظی مانند فیزیک و ریاضی) بسیار کمتر است؟ چون المپیاد ها جبنه حفظی اندکی دارند. چرا در میان نوبل علمی گیرندگان کمتر زنی پیدا می شود؟ زیرا نوبل به حفظیات داده نمی شود. اما در ایران کار برعکس شده است. دلیل آن نیز ضعف شدید روش گزینش کنکور است. دلایل افزایش نسبت حضور دختران در دانشگاه اینهاست. اما چقدر امکان اصلاح روش کنکور وجود دارد؟ صفر. زیرا بنیان آموزش کشور بر اساس حفظیات است و تغییر آن در کوتاه مدت یک مسئله خیال پردازانه است. اینجا یک مسئله نیز مطرح اس. چرا دختران به سربازی نروند؟ بر اساس استدال های شما نباید تبعیضی قائل باشیم. اما می بینیم که امکان سربازی برای دختران وجود ندارد. پس باید این تبعیض را در جایی تعدیل کنیم. یکی از آنها همین کنکور است. با اعمال سهمیه.

استدلال سوم: شما در این استدلال مطرح نموده اید که راه حل تبعیض سربازی حذف آن است که مسئله ای خیال پردازانه است. در آن صورت باید دیه زن و مرد نیز کیسان باشد. اما واقعیت آن است که در احکام دینی نیز تفاوت زن و مرد در نظر گرفته شده است و به معنای تبیعض نبوده و عین عدالت است. اشتغال زنان نیز به شدت علیه جامعه است. اشتغال زنان موجب کاهش اشتغال مردان می شود که ضربه ای بزرگ علیه پیکرده خوانده اسلامی است. با ورود دختران به بازار کار اشتغال مردان کاهش می یابد در حال که بار اقتصادی خانواده بر عهده مردان است. این مسئله موجب کاهش ازدواج و دیگر مشکلات می شود. شرکت ها نیز از آنجا که زنان نیروی کار ارزان و کم هزینه ای هستند تمایل دارند بیشتر از آنها استفاده کنند. اسلام بار اقتصادی خانواده را بر عهده مردان گذاشته است که بی شک دلایل منطقی بسیاری برای آن وجود دارد. در قوانین مدنی نیز به این مسئله توجه شده است. برای مثال نفقه بر عهده مرد است. حال شما چگونه این اصل مهم اسلامی را نادیده می گیرید؟

استدلال چهارم: دلیل عدم اشتغال زنان در شغل مرتبط با رشته آنها یک دلیل ذاتی است که قابل برطرف بودن نیست. این دلیل ذاتی به تفاوت فیزیکی و روحی و روانی بین زنان و مردان است. زنان در حالت کلی نمی توانند در هر شغلی وارد شوند. زیرا برای مثال وظیفه زن تربیت فرزند است. چگونه یک زن می تواند یک ماه روی یک کشتی به دور از بچه خود کار کند؟ بچه یک ساله، دو ساله، سه ساله؟ این نظام خانواده را دچار مشکل می کند. چرا به این نکته توجه نمی کنید؟

اصولا یکی از دلایل اصلی بی کفایتی آموزش عالی در ایران نیز همین مشکل است. بدون اعمال سهمیه بندی جنسی مناسب، 90 درصد فعالیت دانشگاه ها به هدر خواهد رفت و بازدهی نیز به همین نسبت کاهش خواهد یافت. وقتی زنان بتوانند به صورت ناعادلانه ای جایگاه مردان در دانشگاه ها را بگیرند به خودی خود توانایی علمی دانشگاه و فارغ التحصیلان کاهش یافته و ورود به رشته های مرتبط نیز به همان نسبت کاهش می یابد. بدون اعمال سهمیه بندی سن ازدواج همان طور که امروز این چنین است به شدت بالا خواهد رفت و دختران بسباری نخواهند توانست ازدواج کنند. (1005179) (alef-4)
 
مهدی حکیمی
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۰۹:۵۳
نویسنده گرامی دوست دارم
بچه شیرخواری که مادرش عازم سر کلاس درس است میدیدی که چه طور با دیدگانی اشکبار و نگران در انتظار غیبت چند ساعته مادر است
دوست دارم مردی رو که در انتظار نرمی و لطافت زن میدیدی که با سردی و خستگی ناشی از درس و کار مواجه میشه
دوست دارم جایگزین آغوش گرم مادر رو برای من پیدا کنی
و....
دوست عزیز دوست داشتم قبل از نوشتن این مقاله علاوه بر مطالعه در باره ویژگی های روانشناسی زن و همچنین نیازهای یک خانواده سالم و شاداب و اثرات آن بر فرزند یک تحقیق میدانی در این زمینه به عمل می آوردی!
و من ا... توفیق (1005267) (alef-4)
 
گمنام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۱۶:۰۹
به نظر من مشکل اصلی این نیست مشکل اصلی این تفکیک جنسیتی کلاس ها از دختر و پسر هستش که اول انقلاب امام ره فرمودند فضای دانشگاه رو با این جور مسائل پیش پا افتاده خراب نکنید و مختلط بودن کلاس ها هیچ مانعی ندارد . ولی متاسفانه جدیدا در دانشگاه آزاد بیشتر کلاس ها رو تفکیک جنسیتی کردن اونم از زمان آقای دانشجو واقعا نمیدونم هدفشون از این کار اونم توی این برهه از زمان چیه؟؟؟ (1005273) (alef-4)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۰:۲۹:۱۰
من به برابری زن و مرد اعتقاد دارم و اعتقادی هم به تفکیک رشته ندارم همه باید بتوانند هر رشته ای که می خواهند بخوانند ولی یه سوال برام پیش اومده نفقه و خرجی خونه با مرد هست مردها هم نفقه ندن زنها سریع پشت در دادگاه صف می کشن به نظر شما در شرایط بیکاری چطور خانمها می روند سر کار و اقایون بیکار هستند و نفقه هم از مرد خواسته میشود؟ به نظر شما ملت چگونه باید ازدواج کنند؟در این شرایط بیکاری کار خانمها چه توجیهی دارد؟
ایا منطقی است که خرجی را مرد بدهد اما در دادن فرصتهای شغلی اولویت با مردها نباشد؟
بالاخره یا نفقه را قانون باید بردارد یا اولویت را به مردها بدهد هر دو با هم کمی متضاد نیستن؟ (1005285) (alef-4)
 
ک م
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۲:۱۷:۰۴
وقتی چند باری به دانشگاه خواهرزادههایم(دختر) رفتم.متوجه شدم بعضا پسرهای همکلاسیشان بد نیستند.اما بعضی از دخترها متاسفانه نااهل! و بنطرم خطرناک برای ایجاد روابط. نظرم درمورد تفکیک جنسیتی عوض شد.
میخوام بگم تفکیک جنسیتی دردی دوا نمیکند.چه بسا عقده هم می اورد.
بهتر است کلاس آموزش (بصورت تفکیک) جهت بالا بردن عقل و فهم وآگاهی و... برای ارتباطات اجتماعی قرار داد .واز اساتید روانشناس دراین خصوص بهره گرفت.
و فرهنگ را بالا برد .و جدا از اساتیدی که مشکلات جنسی دارند(کم نیستند) پرهیز نمود (1005351) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۳:۲۹:۵۹
هر گونه تبعیضی با شایسته سالاری که اساس بیشتر مادی و صد البته معنوی آحاد یک ملت است، منافات دارد و دقیقا آب به آسیاب دشمنان ایران و سلام ریختن است. (1005393) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۰۷ ۲۳:۳۳:۵۷
از فضولی در نظام طبیعت و کار خداوند بردارید. معذرت می خواهد که عرض می کنم: لطفا اینقدر به انسان ها به صورت نر و ماده نگاه نکنید. (1005394) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۱:۱۹:۰۹
پسرها کمتر شرکت می کنند کمتر هم قبول میشوند به سربازی خیلی ربط ندارد پسرها به این نتیجه رسیده اند که درس خوندن بی فایده است
ضمنا من پسرم و این کار تبعیض گذاشتن کاملا اشتباهه همه باید با هم برابر باشند بدون محدودیت (1005437) (alef-4)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۰۹:۴۹:۰۳
میزان شرکت کنندگان دختر کنکور سراسری از پسران بیشتر است و میزان قبولی آن ها در آزمون هم بیشتر از پسران است. من یک پیشنهاد دارم ، سازمان سنجش آمار بدهد چند درصد از این دختران سال اولشان است که کنکور می دهند ( پشت کنکوری نیستند ) و چند درصد از پسران ؟!
دخترا 10 سال هم پشت کنکور بمانند مشکلی نیست اما پسرا یک سال که بگذره باید برن خدمت سربازی ، به فکر درآمد باشند و هزار مشکل و توقع دیگه ... .

نویسنده از خودش یک سری دلالیل مطرح کرده و البته هم در انتخاب دلایل و هم در بیان آن ها طوری عمل کرده که کوبیدنش راحت باشد .

من یک سوال دارم از شمای نویسنده و دوستان بیننده سایت که نظرتان را بگذارید :

به نظر شما چند درصد از دخترانی که در رشته های فنی و مهندسی در دانشگاه پذیرش می شوند ، بعد از فراغت از تحصیل مشغول به کاری مرتبط با رشته تحصیلی شان می شوند ؟! به نظر من درصدشان از پسران خیلی پایین تر است. یعنی کلی هزینه از جیب ملت خرج شده و بازگشت نداشته ... بگذریم از سر کار رفتن های دخترها که با حداقل دستمزد (پول توجیبی) حاضرند کار کنند و بازار کار را خراب می کنند . (1005564) (alef-4)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۸-۰۸ ۱۵:۰۵:۳۰
تعداد زیادی از خانم ها بعد از فارغ التحصیل شدن، کار نمی کنند. علت هم این نیست که شوهرشان دوست ندارد کار کنند یا کار مناسبی برایشان وجود ندارد بلکه در فرهنگ ما چنین جا افتاده که وقتی زنی شوهر می کند دیگر نیازی به کارکردن ندارد و تامین هزینه و تمام خواست های او بر عهده شوهر است. بنابراین مثلا در بخش مهندسی اگر نود درصد شاغلان مرد باشند و هفتاد درصد دانشجویان زن، این یعنی امکانات دانشگاه دارد هرز می رود.
اتفاقی که الان در عربستان هم افتاده است و زنانی که (البته بلاتشبیه به بانوان ما) حق تنها خارج شدن از خانه و رانندگی را ندارند هشتاد درصد ظرفیت دانشگاه های این کشور را اشغال نموده اند. (1005931) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.