نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 468299
حذف تدریجی کارتها ازشبکه بانکی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۳
اگرچه کارتهای بانکی سابقه خیلی زیادی در سیستم بانکی ایران ندارند، اما سرعت تحولات به نحوی است که آنها هم باید از گردونه پرداختها کنار رفته و جای خود را بهNFC ها و شیوه‌های نوین پرداخت بدهند.

به گزارش مهر، روش پرداخت الکترونیک NFC  مدت‌ها است در بسیاری از کشورهای دنیا متداول است و با وجود گستردگی و رواج استفاده از ابزارها و روش‌های پرداخت الکترونیک در کشور ما، جای این روش پرداخت مبتنی بر موبایل در ایران خالی بود. مزایای استفاده از این روش پرداخت به قدری بود که شبکه الکترونیکی پرداخت کارت(شاپرک) به عنوان متولی حوزه پرداخت الکترونیک در کشور، از مدت‌ها قبل امکانات زیرساختی ارائه این سرویس را فراهم آورده بود و پیش‌نویس مقررات ناظر بر ارائه و استفاده از آن را پس از جمع‌بندی نظرات کارشناسان و فعالان حوزه پرداخت، در اختیار بانک‌مرکزی قرار داده‌بود.

پس از بررسی‌های لازم، بانک‌مرکزی از این روش پرداخت به صورت رسمی رونمایی کرد. در این شیوه پرداخت، برای پرداخت وجه توسط دستگاه‌های کارتخوان، دیگر نیازی نیست از کارت بانکی برای انجام تراکنش استفاده شود. کافی است خریدار اپلیکیشن مربوط را در گوشی تلفن‌همراه خود نصب کرده‌ و اطلاعات کارت بانکی را در گوشی ذخیره کرده باشد.

زمانی‌که کارت بانکی در این نرم‌افزار تعریف ‌شود، از سوی بانکی کارت را صادر و پشتیبانی کرده، رمزگذاری و شماره کارت شبیه‌سازی می‌شود. هنگامی که برای پرداخت دستگاه‌های کارتخوان مراجعه می‌شود با فعال شدن این نرم‌افزار، گوشی تلفن‌همراه را به دستگاه نزدیک کرده و از طریق نشانه‌گذاری که قبلا انجام شده، پرداخت در پایانه فروش انجام خواهد شد و دیگر نیازی به استفاده از کارت نیست.

محسن‌قادری مدیرعامل شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت گفت: با هدف حرکت به سمت استانداردها، پیاده‌سازی و رعایت آن‌ها در حوزه پرداخت و همچنین افزایش امنیت، دستورالعمل‌های فنی پرداخت با فناوری NFC  بر اساس استاندارهای جهانی را از سوی این شرکت تدوین شده است.

وی افزود: مراحل تکمیلی این طرح در شاپرک دنبال و تست‌هایی نیز بر روی آن انجام شد که نتیجه آن در نمایشگاه کتاب امسال که پرداخت با NFC برای اولین بار در آن پیاده‌سازی و اجرایی شده، قابل‌مشاهده است؛ بر این اساس، هدف شرکت شاپرک در تدوین این طرح و دستورالعمل اجرایی آن، حرکت به سمت استانداردها،  پیاده‌سازی و رعایت آن‌ها در حوزه پرداخت و همچنین افزایش امنیت و ایجاد یک زیرساخت بدون ورود به فضای کسب‌وکار است.

همچنین حامد منصوری در این باره گفت: پس از آنکه استانداردهای پرداخت مبتنی بر NFC در اختیار شرکت‌های پی‌اس‌پی قرارداده‌شد، سرمایه‌گذاری و تلاش فراوانی برای یکسان‌سازی رویه‌ها انجام گرفت و نهایتا موفق شدیم محصول و عملیاتی را به نهادهای ناظر حاکمیتی ارائه و تأییدیه‌های لازم را دریافت کنیم.

وی ادامه‌داد: امسال هم مانند سه سال گذشته ارائه خدمات پرداخت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب برعهده شرکت آسان‌پرداخت است و از آنجایی که خواست رگولاتوری رونمایی رسمی از شیوه پرداخت  NFC پیش از نمایشگاه کتاب بود، ما آمادگی‌های لازم را از قبل انجام داده‌بودیم و هم اکنون بیش از ۳ هزار دستگاه کارتخوان مجهز به NFC در نمایشگاه کتاب تهران نصب شده و آماده استفاده است.

وی ادامه‌داد: تمام کارتخوان‌های نصب شده به دو شیوه کابل و بی‌سیم قادر به ارائه سرویس هستند و اگر گوشی تلفن‌همراه خریداران مجهز به NFC باشد براحتی می‌توانند از کارتخوان‌های نصب شده در نمایشگاه استفاده کنند. ضمن اینکه زمینه همکاری با تمام بانک‌ها را در قالب سامانه "مانا" فراهم شده‌است.

وی افزود: این فناوری از امنیت بسیار بالایی نسبت به کارت‌های بانکی برخوردار است. به‌طوری که اگر کارت‌های بانکی دارای یک رمز هستند استفاده از این فناوری سه لایه امنیتی را به همراه خواهند داشت به‌طوری که در جریان نشانه‌گذاری که براساس این نرم‌افزار انجام می‌شود اول باید طرف استفاده‌کننده رمز گوشی موبایل را باز کند، دوم رمز برنامه نشانه‌گذاری و سوم رمز کارت خواهد بود که خود امنیت آن را به شدت افزایش می‌دهد و حتی در هنگامی که گوشی موبایل مفقود شود نگرانی چندانی از بابت دسترسی به این نرم‌افزار و خالی شدن حساب بانکی وجود ندارد.
 
کلمات کلیدی : شبکه بانکی + کارتهای بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۵:۴۸:۱۷
من علاقه ای ندارم از گوشی هوشمند استفاده کنم حتی استفاده از تلفن همراه را هم فقط برای موارد ضروری درنظر گرفته ام. چرا بانکها می خواهند برای دسترسی من به حسابهای بانکی ام مرا مجبور به استفاده از موبایل بکنند؟ تکنولوژی باید در خدمت من باشد نه من درخدمت تکنولوژی! (4309472) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۶:۱۹:۲۴
دوست عزیز شما نیازی به بانک ندارید. میتونید پولاتونو تو بالشون قایم کنید. حتی شاید پول هم به کارتون نیاد و معامله پایاپای براتون مناسب تر باشه (4309562) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۴ ۰۴:۴۰:۲۸
سعي كن به خودت و نظر ديگران احترام قائل باشي
لزوما كسي كه از فناوري ان اف سي استفاده نمي كنه مجبور نيست از بالش استفاده كنه - سيستم ان اف سي آسيب پذير تر از كارت بانكي هست
تحميل عقيده خود نشانه ضعف فكري و عدم كفايت منطق و دلايل است. (4311014) (alef-11)
 
املی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۶:۴۲:۲۰
بانک مرکری دراینجا فکری بحال افراد مسن وبیسواد هم کرده است؟اگر گوشی هوشمند خراب ویاویروسی شد چی؟ اون لحظه هم به پول نیاز داردباید چیکارکند؟ (4309644) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۶:۴۶:۲۰
همه چیز زندگی ما داره بیش از حد موبایلی میشه (4309654) (alef-3)
 
حمید
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۲:۳۲
تو استفاده نکن از مبایل (4310545) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۲۱:۲۷:۴۸
من خودم مدرک کارشناسی رو از دانشگاه تهران گرفتم. با اینکه علاقه به تکنولوژی دارم, اما همون کارت رو بهتر میپسندم. و علاقه ای به اپلیکیشن ددارم. (4310340) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۱:۴۲
اینطو ری خیلی خوب میشه (4310544) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.