نظر منتشر شده
۹۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 55899
هدفمندکردن يارانه‌ها به زبان ساده
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۰۲
چند ماده از لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد. در ماده يك به دولت اجازه داده شد قيمت حامل‌‌هاي انرژي را افزايش دهد. هر چند در متن ماده مذكور از دولت خواسته شده تا در مدت 5 سال اين افزايش صورت گيرد اما نكته مهم اين ماده اين است كه دولت مكلف است قیمت های سال پایه اجرای این قانون را طوری تعیین نماید كه میزان درآمد حاصل از آن حداقل ده هزار میلیارد تومان و حداكثر بیست هزار میلیارد تومان باشد.
 


با فرض اينكه دولت تصميم بگيرد حداكثر اين منابع را بدست آورد، اجازه دارد قيمت‌هاي حامل‌هاي انرژي و آب را به گونه‌اي افزايش دهد كه ۲۰ هزار ميليارد تومان «درآمد جديد» كسب كند. براي كسب اين مبلغ تركيب مختلفي از قيمت حامل‌ها قابل تصور است. به نظر مي رسد براي اجرايي شدن اين قانون، قيمت حامل‌هاي انرژي در سال آينده (سال پايه) به شرح زير خواهد بود (تركيب‌هاي ديگري نيز ممكن است): بنزين 400 تومان، نفت‌گاز 60 تومان،‌ نفت‌كوره،‌ نفت سفيد و گاز مايع 45 تومان، گاز طبيعي 44 تومان، برق 50 تومان و آب 100 تومان
 


قيمت حامل‌هاي انرژي در سال 1388 و 1389

 






اقلام


قيمت سال ۸۸


قيمت سال ۸۹


مجموع درآمد سال ۸۸ (ميليارد ريال)


مجموع درآمد سال ۸۹ (ميليارد ريال)


درآمد جديد ناشي از افزايش قميت در سال ۸۹ (ميليارد ريال)




بنزين (ريال به ليتر)


1000


4000


29791


94900


65109




نفت گاز (ريال به ليتر)


165


600


5188


18865


13677




نفت كوره (ريال به ليتر)


94


450


1784


8541


6757




نفت سفيد (ريال به ليتر)


165


450


1084


2957


1872




گاز مايع


57


450


225


1779


1554




مجموع فراورده‌ها


 


 


38073


127041


88968




ميانگين گاز طبيعي  (ريال به متر مكعب)


138


440


19267


67206


47940




برق (ريال به كيلو وات ساعت)


167


500


28390


90000


61610




آب شرب (ريال به متر مكعب)


723


1000


2531


3700


1170




جمع كل (ميليارد ريال)


88260


287947


199688









اگر همه مصوبات كميسيون ويژه در صحن علني نيز تصويب شود، دولت مجاز است حداكثر تا پنجاه (%50) درصد خالص وجوه حاصل از اجراء این قانون را در قالب بندهای زیر هزینه نماید:



الف - پرداخت نقدی و یا غیرنقدی به پنج دهك در آغاز دوره اجرا و تغییر تدریجی آن به برقراری نظام جامع تامین اجتماعی



ب - اجراء نظام جامع تامین اجتماعی برای جامعه هدف از قبیل:

1- گسترش و تامین بیمه های اجتماعی ، خدمات درمانی ، تامین و ارتقاء سلامت جامعه و پوشش دارویی و درمانی بیماران خاص و صعب العلاج .

2- كمك به تامین هزینه مسكن ، مقاوم سازی مسكن و اشتغال .

3- توانمند سازی و اجراء برنامه های حمایت اجتماعی .



با فرض اينكه بتوان همه‌ي 20 هزار ميليارد تومان درآمد جديد بدست آمده را درآمد خالص دانست نصف اين مبلغ يعني 10 هزار ميليارد تومان در اختيار دولت است تا صرف امور مذكور شود.



مجددا فرض مي كنيم دولت تصميم بگيرد همه‌ي اين مبلغ را به صورت نقدي بين نصف خانوارها توزيع كند و ساير وظايف انجام شده در اين قانون براي گسترش بيمه‌هاي اجتماعي را انجام ندهد. اگر 10 هزار ميليارد تومان را بين 36 ميليون نفر تقسيم كنيم به هر نفر ماهانه در حدود 23 هزار تومان خواهد رسيد. البته اين مبلغ به سرپرستان خانوارها تعلق مي‌گيرد و در نتيجه به هر خانوار ۵ نفره كه تحت پوشش پرداخت يارانه نقدي قرار بگيرد، در حداکثر حالت ممکن چيزي حدود 116 هزار تومان در ماه مي‌رسد.





 
 
مهدي
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۱۹:۵۲
با سلام
هدفمند نمودن يارانه ها امري واجب و ضروري است ولي چگونگي انجام آن مهم است. اگر دولت‌هاي قبل آنرا اجرايي نكردند و آقاي احمدي نژاد به قول خودشان جرات نمودند به خاطر تبعات آن بوده و نه بخاطر كم كاري يا ناتوان بودن در تهيه قانون و لايحه. با توجه به محاسبات انجام شده در اين نوشته، كاملا مشخص است كه شوك تورمي ناشي از هدفمند كردن يارانه ها بسيار شديدتر از حد مورد انتظار دولت است و حتي در صورت پرداخت نقدي كه آن هم حداكثر و در بهترين حالت 100 هزار تومان در ماه است نمي توان اين شوك را تحمل نمود. اين مساله عواقب وخيمي در پي خواهد داشت. مثلا در يك آپارتمان 20 واحدي كه قبض آب يا برق آنها يكباره گران مي شود به افزايش قيمت شارژ مثلا از 30 هزار تومان به 100 هزار تومان خواهيم بود كه اين امر باعث هرج و مرج و عدم پرداخت شارژ و به تبع ان عدم پرداخت قبض خواهد شد. مسلما شركت هاي آب، برق، گاز و مخابرات با مشكلات زيادي در وصول قبض هايشان روبرو خواهند شد.
در نهايت اجراي اين قانون به ساختار به هم ريخته و بي برنامه فعلي كشور بسيار خطرناك خواهد بود. (244466)
 
کورش
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۰۵:۳۰
با سلام دوست گرامی
با تایید گفته های شما
2 نکته نیز مایلم اضافه کنم
1 الان بدترین شرایط برای آزادسازی قیمت هاست، اگر خاتمی این کار را مانند دکتر احمدی نژاد عجولانه انجام نداد به این دلیل بود که دولتی به تورم 17 درصد تحویل گرفته بود و در واقع پیش از آن که به دنبال افزایش درامدهای دولت باشه به فکر جیب مردم بود
تورم رو کاهش داد و در واقع تا مدتی بعد \"اگر\" آن روند ادامه پیدا می کرد زمینه های لازم برای اجرای ازادسازی قیمت ها ایجاد میشد که متاسفانه دکتر احمدی نژاد امدند و ...

2 در زمان جناب آقای خاتمی همین اقای توکلی و تنی چند از دیگر نمایندگان طرحی را در مجلس هفتم گذراندند که عنوان آن را می توان \"تثبیت قیمت ها\" گذاشت و این طرح کاملا برای مخالفت این بزرگواران با هدفمند کردن یارانه ها و در واقع جلوگیری از هدفمندسازی دولت بود

در کل اینکه جناب دکتر احمدی نژاد طبق عادت مالوف این عمل خود را قهرمانانه و شجاعانه و ... می نامند عجیب نیست
اینکه در پاسخ به مخالفان هم زیرکانه دست به فرافکنی و مظلوم نمایی و ... بزنند همینطور
و البته اینکه بعضا با تعاریف ساده و بعضا با تعاریف ثقیل قصد فریب دادن مردم را داشته باشند نیز;) (244582)
 
موسوي
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۶:۱۳:۵۹
من پيشنهاد مي كنم دولت محترم همونطور كه به دنبال واقعي كردن قيمتهاست حقوق كارگران و كارمندان رو هم واقعي كنه. بطور مثال به يك كارمند 2000 يورو حقوق بده . يا قيمت يك خودرو آشغال مثل پرايد رو هم به قيمت روز جهاني اون بفروشه مثلا 3000 دلار قيمت اين ماشينه و...
واحد پول رو هم از ريال به يورو تغيير بده. همه راحت مي شيم. هم ملت از زير بار ذلت اين يارانه ادعايي دولت كه با هزار منت به من و شما تعلق مي گيره هم درد تاثير تورم كمتر ميشه . فقط يه سري شركت اين وسط ورشكست مي شن كه با توجه به اينكه اكثرا دولتي هستند فداي سرت. (244611)
 
لرد
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۶:۱۲:۴۲
واقعا نکته خوبی هستش زمانی که قیمت ها می خواد واقعی سازی بشه چرا ما باید مجبور باشیم اجناس رو با کیفیت نامناسب(آشغال) تهیه کنیم....تازه آنهم با قیمت دوبله و سوبله..
آیا این انصافه که کارخانه های اتوموبیل سازی ماشین رو به سوریه بده 3،000،000 میلیون بعد برای جبران ضررش از مردم خودمون 8،000،000 میلیون بگیره؟ (245072)
 
امید
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۲۴:۵۳
بهتره راجب اثرات تورمی این طرح نیز بحث بشه و با وجود نکات مثبت این طرح نکات منفی آن نیز اطلاع رسانی بشه.
همچنین در صورت بهره مندی از تخصص، راهکاری برای کاهش یا حداقل کنترل آن ارائه بشه.
چون همه اقتصاد دانان از عواقب تورمی و افزایش افسار گسیخته اش می ترسن! (244467)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۳۰:۰۳
از اطلاع رساني ساده و دقيق شما سپاسگزاريم (244468)
 
اميد
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۴۰:۰۷
اينكه دولت هيچ كاري به جز پرداخت نقدي نكند به چه معنا است ؟ آيا مثل هميشه فرار از قانون ؟ مجلس هم كه خوشبختانه جزئي از هيئت دولت شده است . ضمنا\"با اين كار در ماه اول پرداختها (البته اگر صورت پذيرد ) جاي دهك 6و7 با 4و5 عوض خواهد شد. چه جالب ! تلاش و كار و تحصيل و... همه كشك .عدالت علوي...؟. تورا به خدا اسم عدالت را خراب نكنيد بگوييد طرح من درآوردي ماركسيستي.البته اگر توهين به چين و روسيه وكوباو.. نباشد چون آنها حداقل پولهايشان حساب و كتاب دارد. ضمنا\" لازم است به يك نكته اشاره كنم و آن هم اينست كه در محاسبه يارانه هاي پرداختي چرا پول نفت و گاز زير زمين را كه دولت توان صادرات آنرا هم ندارد به قيمت جهاني به پاي مردم مينويسد؟ و چرا خود دولت كه با انحصاري كردن خودرو سازي باعث افزايش مصرف و آلودگي محيط زيست است روشش نبايد عوض شود؟ پول اضافي پرداختي مردم به جيب چه كساني ميرود؟ قطعا\"با اجراي اين طرح قيمت خودرو داخلي نيز جهش خواهد داشت و مردم هم به ناچار بايد جيب سهامداران مربوطه راپرتر كنندتا...چرا در طرح فوق آزاد سازي واردات خودرو نبايد الزامي شود؟ گرچه نميتوان نام آنرا حمايت از توليدات داخلي ناميد و درست تر اين است كه حمايت از جيب ثروتمندان بناميم (244470)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۴۵:۲۲
اثر تورمی آن به نظر بسیار وحشتناک خواهد بود .
در زمان دولت آقای خاتمی وقتی دولت قیمت بنزین را سالی 15 تومان افزایش می داد اثر تورم آن در کالا های اولیه احساس می شد. (244471)
 
خوش مرام
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۴۸:۴۷
116 تومان با توجه به تورم سال آينده به قيمت امروز مي شود حدود 60 هزار تومان.
دولت و مجلس ،؛ لطفا يك كف مرتب براي خودتان بزنيد كه مشكل بي عدالتي را حل كرديد. (244472)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۴۹:۱۵
116 تومان با افزایش نجومی قیمت ها برای بدبخت کردن یک خانواده کافیه
تبریک! (244474)
 
سلطان محمدی
۱۳۸۸-۱۰-۳۰ ۰۴:۱۹:۳۴
باید دانست که پرداخت یارانه ها بصورت نقدی باعث افزایش نقدینگی و به طبع آن افزایش تورم در جامعه میشود.از طرف دیگر حذف یارانه ها باعث افزایش قیمت تمام شده ی کالا ها و خدمات میگردد. لذا پر واضح است که طرح هدفمند کردن یارانه ها دو سویه اثر تورمی دارد.
در کشور های پیشرفته، بجای این قبیل رفتار های سیاسی ،برای جمع کردن آرا مردم ،سعی مینمایند تا با اصلاح ساختار مدیریت ضعیف کشور،از منابع و توان ملی با بهره وری بهتراستفاده نمایند وقیمتها را پایین آورند.بدین ترتیب هم منابع هدر نمیرود و هم مردم قدرت خرید بالا تری بدست میاورند.منتها در کشور عزیز ما ...
بلحاظ اجتمایی هم پرداخت یارانه ها بصورت نقدی یک فاجعه است.کسی نیست به این آقایان بگوید که وقتی پول بی زحمت به کسی دادین به او خیانت کرده و او را از انگیزه ی تلاش بیشتر باز داشته اید.
چرا کسی نمپرسد این ابتکار بدوی را چرا هیچ کشوری تا کنون اجرا نکرده؟
شما با اینکار یک نسل را از بین میبرید. (278609)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۴:۵۱
این آغاز یک فاجعه ملی ست، باور کنید سیاسی حرف نمیزنم نگران زندگی خودم و همه مردمی هستم که جزء طبقه مرفه نیستیم تا از این طرح خانمان سوز جان سالم بدر ببریم (244476)
 
علی اکبر
۱۳۸۹-۰۷-۲۷ ۱۱:۳۴:۰۵
هــور رزاق باعرض تبریک بمناسبت سلروز ولادت باسعادت هشتمین ستاره تابناک آسمان امامت و ولایت ثامن الحجج علی ابن موسی رضـا (ع)
دوست عزیزمان از هول حلیم توی دیگ افتاده است . ایشان گرچه منصفانه اعلام کردن که سیاسی نیستند لاکن باید گفت که ایشان اقتصادی هم نیز نیستند . زیرا اگـر کمی تامل می نمودند تا چند صباحی از اجرای طـرح موفق هدفمند کردن یارانه ها می گذشت اگرجـزء طبقـه مرفـه نبودنـد از زحمت شبانه روزی تیم اقتصادی دولت که مدت مدیدی است بطور شبانه روزی کار میکنند اگر تشکر نمی کردند . لاقل طـرح را که با زحمات زیادی به اجرا نزدیک شــده خانمانسوز نمی خواندن . اشاا... که جانشان اگر آلوده به دود باب نیست بسـلامت باد (365605)
 
مهران ک
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۸:۰۱
ولی ما خوب می دانیم که افزایش هزینه ها صورت می گیرد و پرداختها به صورت ناقص و ناکافی به صورت کاملا غیر عادلانه به بعضی گروههای خاص پرداخت می شود و .....
ولی در خصوص مقاله فوق به عرض می رسانم
\" در اگر نتوان نشست \" (244477)
 
ايراني
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۱۱:۵۱
با سلام و تشكر از طرح بحث
همانگونه كه ميدانيد بسياري از مردم با اجراي اين طرح مخالفند. اين مخالفان به چند دسته تقسيم ميشوند. تعدادي صرفا براي ابراز مخالفت با دولت، برخي بدليل ناآگاهي از مشكلات ناشي از ادامه توزيع فله اي يارانه ها، برخي بدليل نا آشنايي با موضوع و صرفا پيروي از ديگران و... اما بخش قابل توجهي از مردم تحصيل كرده و دلسوز نظام با وجود موافقت با اصل بحث يعني لزوم جهاني سازي قيمت ها و توزيع هدفمند يارانه ها، اجراي آن را در شرايط فعلي نامناسب ميدانند.
اما شرايط فعلي چيست؟
- نبود سيستم هاي كارآمد اطلاعات درآمد.(مثال هاي فراوان وجود دارد كه خارج از حوصله اين نوشته است)
- اشكالات اساسي و رفع نشده سيستم هاي بيمه اي هم در افراد تحت پوشش(مانند كارگران روزمزد، برنامه اي، قراردادهاي بدون بيمه حتي در دستگاه هاي حكومتي و ...) و هم در خدمات (مانند خدمات دندان پزشكي، مطب پزشكان متخصص و ...)
- عدم توجه به تفاوت هاي مصرف كنندگان حامل هاي انرژي نظير شرايط بيماران، تعداد افراد خانوار، دماي ميانگين محل، شرايط استقرار(بعنوان مثال در ساختمان 5 طبقه ما در بسياري از روزهاي تابستان در طبقات پايين، بدليل سايه ساختمان هاي مجاور و يا مجاورت با ديوار هاي همسايه ها نياز به كولر نيست در حالي كه در همان ساعات ما كه بدليل ملاحظات مالي در طبقه پنجم هستيم بدليل سقف آفتاب خور و باز بودن ديوار هاي اطراف آپارتمان بايد كولر را تا آرين درجه و در ساعات طولاني روشن كنيم، در زمستان هم دقيقا موضوع به عكس است چون ما با توجه به وجود سقف و ديوار هاي آزاد بايد از حداكثر وسايل گرمايشي استفاده كنيم در حالي كه طبقات پايين و بخصوص مياني از گرمي سقف، كف و ديوار هاي مجاور هم استفاده مي كنند و قس علي هذا و ميدانيد كه همه ساختمان ها حداقل يك طبقه آخر دارند(!) و خلاصه يك نفر بايد در آن طبقه بنشيند و ناچارا مصرفش بيشتر باشد. بحث عايق بندي حرارتي هم كه به عمر بيش از 90% ساختمان هاي ما قد نمي دهد و...
- عدم توجه به تاثير افزايش قيمت حامل ها در افزايش قيمت تمام شده توليدات و خدمات كه همين حالا هم در مقايسه با توليدات بسياري كشور ها (از جمله چين) امكان رقابت ندارد و بالطبع عواقب قابل پيش بيني اين وضعيت.
- عدم وجود سيستم هاي حمل و نقل عمومي مناسب.(به مسئولين توصيه مي كنم تصميم بگيرند بصورت ناشناس در مسير هاي مختلف با اتوبوس و مترو به محل كار و قرار ها بروند تا خوب متوجه شوند)
- عدم رشد درآمد اقشار حقوق بگير (عدم جهاني سازي) متناسب با افزايش هزينه ها و بالطبع فشار هاي كمر شكن اقتصادي
- البته ممكن است برخي بگويند كه اين كار ها پول ميخواهد و پولش با حذف يارانه ها تامين مي شود.
- بايد گفت تحقق اين وعده را بايد در ميزان موفق بودن طرح هاي ديگر اعم از طرح به نسبت بسيار ساده تر سهام عدالت، طرح سوق دادن مردم خودرو هاي بنزين سوز به گاز سوز (با توجه به عدم تناسب ظرفيت تبديل با درخواست ها و صف هاي طولاني پمپ ها و ...) ، مشكلات اخير مترو و .... سنجيد. (244481)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۷:۱۰:۱۹
دوست عزیز فهمیدی چه سوتی باحالی دادی ؟

اول مخالفین را به سه دسته تقسیم کردی ؛
1 _ مخالفان دولت که مغرضند و فقط برایشان مخالفت با طرحهای دولت مهم است .
2 _ افراد نا آگاه وبیسواد که اثرات سوء توزیع یارانه را نمی فهمند .
3 _ اشخاص غیر حرفه ای که از دیگران فقط تقلید می کنند .

در ادامه مطلب نشان دادی خودت یکی از مخالفین جدی هستی ! حالا راستش بگو جزو کدام دسته ای ؟
نظر شخصی بنده اینست که جنابعالی جزو هیچکدام از دسته بندیهای فوق نیستی و اساساً تقسیم بندی مخالفین طرح بصورت فوق اشتباه است .
عزیزم مردم در حد خودشان می فهمند وحتی بیشتر ،جنابعالی هم همینطور ، واقعاً از مطلبت استفاده کردم . متشکرم (244624)
 
ايراني
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۳۰:۱۵
دوست عزيز ، جناب ناشناس
بر خلاف تصور شما اصلا هم سوتي نيست . من مخالفان را به دسته هاي مختلفي تقسيم كرده ام و دليلش هم چند نقطه است و خودم هم جزو دسته ي بعد از چند نقطه هستم. به نظرم با توجه به صحبتهايي كه با ديگران مي كنم اكثر ما جزو همين دسته باشيم، پس خوب است عجولانه اظهار نظر نكنيم. ضمنا از اظهار نظرت ممنون. (244727)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۸:۰۷:۰۶
برادر یا خواهر گرامی،

یک بار دیگر نظر دوستمان را بخوانید متوجه می شوید که ایشان مخالفان را به چهار دسته تقسیم کرده نه سه دسته. (244856)
 
اسد
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۱۳:۲۸
خدا عاقبت این برنامه را به خیر ببرد.من که نمی تونم قبول کنم که قیمت همه انرژی ها بالا بره ولی یه مغازه دار قیمت اجناس را به بهانه بالا رفتن قیمت انرژی افزایش ندهد.
آیا فکری برای جلوگیری از آن شده است.اگه نشده است پس باید از همن الان به حال آن گروه از مردم و خانواده های بی درآمد (منطقه غرب کشور -بخصوص مردم استان ایلام) گریست. (244483)
 
ايراني
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۱۴:۰۶
اين هم مانند مذاكرات هسته اي است. تعهدات مردم نقد و تعهدات دولت نسيه است. خدا به داد ما برسد. (244484)
 
ایرانی
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۱۴:۳۹
خدا ایران را از دست دوستان نادان و بی دانش و دشمنان دانا حفظ نمایید. (244485)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۲۳:۳۳
تمام مطالب با فرض عدم جانشینی در مصرف واسطه ای و نهایی کالاهاست. در صورت کاهش مصرف به تبع آن افزایش قیمت بیشتری رخ خواهد داد که عواقب آن از بعد تولید مبهم است. (244489)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۰:۲۴:۱۷
اينهمه اگه تراشيدي كه بگي به هر نفر چقد ميرسه. لطفا تورم رو حساب كن و همينطور اگه قرار ساله ديگه بنزين 400 تومان بشه لطفا محاسبه كن در طول 5 سال اينده ما بايد به چه قيمتي بنزين را از دولت كريمه بخريم؟ (244490)
 
احسان
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۱:۱۶:۰۳
يا با اين طرح وضع اون 7دهك روبراه خواهد شد يا وضعشون بدتر ميشه و به خاك سياه ميشينن. خدا خودش كمك كنه كه اگه قراره اجرايي بشه به نفع مردم بشه. (244500)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۱:۲۸:۲۶
بنام خدا
قیلا که گفته می شود سهم هر نفر فقط از یارانه انرژی ماهی هفتاد هزار تومان می شود لطفا این تغییرات غیر قابل درک را به زبان سلده توضیح دهید (244505)
 
كيا
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۲:۲۵:۱۶
تمام اين افزايشها درست . بياييد اين را مشخص كنيد كه مثلا من كه يك كارمند با درامد ثابت ميباشم و از اين در امد يك نفر دانشجوي دانشگاه ازاد و يكنفر دانشجوي دولتي ( كه در استان ديگري مشغول به تحصيل است ) و يك نفر دانش اموز دبيرستاني ( غير انتفاعي ) ويك نفر خانه دار و هزينه هاي مربوط به اياب و ذهاب خود به سر كار از ان استفاده ميكنم . و موفق به تكميل فرم مربوطه نشديم در اين قضيه در كجاي اين تقسيمات قرار داريم . در حال حاضر يكي از اضطراب هاي حاكم بر روح جامعه مربوط به همين موضوع است و به نظر ميرسد به طور خيلي اشكار دولت ميبايستي اساس تقسيمات تعيين دهك هاي جامعه را روشن نمايد تا تمامي خانوارها بدانند در كجاي اين دهك ها هستند . شايد اين روشنگري بتواند تا حدودي از التهاب هاي موجود در جامعه بكاهد . (244522)
 
علی
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۲:۲۹:۱۹
خوب حال به بفرمایید با حقوق حداکثر سیصدهزارتومان بعلاوه 116 هزارتومان یارانه نقدی و به بفرض پیدا کردن پرتغال فروش چندکیلو پرتغال میتوان خرید! البته اگر فرض کنیم قبوض 200 هزارتومانی برق و صدهزارتومانی گاز را به دلیل نداشتن پول پرداخت نکنیم و اتومبیل هم بجای بنزین ماهیانه صد هزارتومانی \"هوا\" بصور مجانی مصرف کند ! و....... (244523)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۵۷:۱۸
یعنی شما 200 هزار تومن قراره قبض پرداخت کنید. یعنی الان تقریبا 50 هزار تومن برق مصرف می کنید. چی تو خونتون دارید؟! ما خانواده سه نفری در ایران 4 هزار تومن پول برق می دیم.
بعد حقوقتون 300 هزار تومن هست؟
بعد به دولت ایراد می گیرید که چرا می خواد یارانه ها رو برداره؟
بعد یعنی شما 250 لیتر بنزین مصرف می کنید؟! چه ماشینی دارید؟!
بعد من فقط 80 لیتر مصرف می کنم.
بعد چرا به شما بیشتر یارانه بده. مگه ما دوتا کارمند نیستیم!؟ (244607)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۲:۴۳:۱۳
به این ترتیب اگر کمتر مصرف کنیم دولت دچار کسری بودجه می شود!؟

همان طور که یکی از دوستان در مورد مقاله مشابهی در 2 هفته قبل گفت هزینه خانوار قشر مرفه خیلی تحت تاثیر این مصوبه قرار نمیگیرد (بنزین ماشین های آنها همین الآن هم 400 تومانی است - مصرف برق بالای آنها باعث می شود به خاطر نرخ پلکانی با کیلو واتی حدود 750 ریال حساب شود - آب و برق هم کما بیش همین طور) ولی......

ولی درآمد این طبقه بیشتر تحت اختیار آنهاست و برای اینکه کوچکترین خللی در سطح زندگی شان وارد شود آنرا تنظیم می کنند, که الیته بخشی از آن واقعی است (مثلا حقوق پرسنل شرکت و مطب و دفترشان بیشتر می شود, هزینه کسب و کار کلا افزایش می یابد و امثل اینها) ولی در عمل درآمدشان را بیش از افزایش هزینه شان افزایش خواهند داد و از دست دولت هم کار چندانی بر نمی آید مگر آنکه اقتصاد را کمو نیستی کنیم و بگیر و ببند (که محال است!)

پس طبیعتا مرفه ها مرفه تر می شوند و فقرا و متوسط ها فقیر تر. ولی این حتی برای قشر مرفه هم خبر خوبی نیست چون نهیتا به ناامنی اجتماعی همه منتهی خواهد شد. چطور می توانند با ماشین های گران قیمت خود در شهری تردد کنند که مردم مشکل رفع احتیاجات روزمره شان را دارند.

دولت در این میان قیمت آب و برق و سوخت را بین المللی حساب می کند ولی هزینه پرسنلش کسری از هزینه جهانی نیز نخواهد بود. آیا به مهندس تازه استخدامی اش سالی 50 هزار دلار پرداخت خواهد نمود؟ یعنی ماهی 4.2 میلیون تومان به نرخ ارز امروز (که به زودی بسیار تغییر خواهد کرد!).

متاسفانه هر چه فکر می کنم ته کار در هر حال تاریک است. چه طرح را با لجاجت ادامه دهیم و چه وسط کار به دلایل اجتماعی و امنیتی متوقف کنیم.

بنظرم این کار درست را باید خیلی وقت قبل شروع می کردیم و الآن دیگر دیر شده. من اگر پس اندازی داشتم همه را در اسرع قت به طلا یا ارز (نه حتی ملک و مسکن) تبدیل میکردم تا ارزشش حفظ شود. در ضمن سیستم های امننیتی خانه و ماشینم را هم ارتقا می دادم. طوفانی در راه است و همه را درگیر میکند. (244527)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۵۱:۲۱
این آقایون اصلا معنی قشر مرفه رو متوجه نشدن . قشر مرفه که گوشت از تره بار یا قصاب سر کوچه نمی خره. قشر مرفه که میوه آشغال نمی خره. میوه هاشون وارداتیه گوشتهاشون وارداتیه (البته نه برزیلی). بنزین سوپر میزنن. برنج کیلویی 2500 رو همین الان 5000 یا 6000 تومان یا بالاتر میخرن چون حوصله مغازه جدید رو ندارن و ...
حالا شما بگو برای اینها چه فرقی می کنه؟ (244605)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۰۰:۲۰
این طرح با مقاومت مردم روبرو خواهد شد مگر اینکه بخشی از پول نفت به تساوی به همه مردم داده شودو خدمات درمانی هم رایگان باشد ولی اگر بخواهند 36 میلیون نفر را از یارانه محروم می کنند آنها اعتراض می کنندچون ما 5دهک یا حتی 3 دهک ثروتمند نداریم اکثر اینها جزء طبقه متوسط جامعه هستند که اعتراض خواهند کرد (244530)
 
شهريار
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۰۳:۴۴
آيا تورم ناشي از لايحه هدفمند کردن يارانه ها به هزينه هاي خود دولت ( صرف نظر از حقوق کارمندان )تاثيري نخواهد گذاشت ؟ (244532)
 
ايرج
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۱۶:۴۶
بهتر است تا قيمت قبر گران نشده اقشار مستضعف براي خود وخانوادشان تهيه كنند . البته پيشاپيش پول كفن و مرده شور بقيه مخارج را هم بپردازند (244535)
 
علي عبدالهي
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۲۲:۴۶
ارقامي را كه ذكر كرديد قابل قبول وتقريبا\" مورد پذيرش و قابل اجرا ارزيابي مي شود بنده معتقدم معدود افرادي كه هنوز دو دل هستند بايستي اين اگر و اماها را كنار بگذارند و با هدف سامان دادن به اين ناهنجاري مزمن كه ريشه بسياري از رانت خواري ها وبازار سياه ها وقا چاق و جرايم مرتبط با آن است سامان يابد در ضمن اگر معدودي افراد ميليونر هم خود را جزء كم درآمدها جا زدند و آن مبلغ يارانه راهم به ناحق دريافت كردند ما را چه باك كه جز خاك گور چشم افراد طماع پر نگردد. (244536)
 
deli
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۳۳:۰۱
مسلما نوشتن مقاله های گوناگون کمک به وضعیت موجود نخواهد کرد به همین دلیل از همه دانشجو های عزیز می خواهم کمی عمیق تر به اتفاقات اظراف خود بیندیشند از فکر کردن به لباس و مو و ارایش چیزی نصیبمان نمی شود . اگر کمی به قیمت قبض ها و اجاره خانه وخرج تحصیل و در حالت خوشبینانه هزینه خوابگاه فکر کنید به نتیجهای جز انصراف از تحصیل نمی رسید .پس خواهش می کنم برای نجات خود تصمیمی همگانی بگیرید من اماده همکاری مفید هستم. (244538)
 
علی -م
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۳:۵۸:۱۲
دهک شش و هفتی که تو کل زندگیشون زور زدن تا وضع اقتصادیشون بعد عمری معمولی بشه، باید روزهایی رو بیبینن که کل زحمتشون به خاطر بی توجهی یه عده به این دو دهک از بین میره. وقتی ما به دهک شش و هفت نمیایم هیچ یارانه ای بدیم، باید منتظر این باشیم که این دو دهک با تورمی 50% یا شایدم بیشتری که قراره شروع بشه،جاشونو به دهک یک و دو بدن! (244553)
 
سبز
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۴:۱۹:۵۲
با سلام خدمت همه ایرانی های عزیز
همانطور که همه میدانیم این طرح میباید خیلی زودتر از اینها اجرا میشد .
اما بدلایل مختلف اجرای این طرح عقب افتاد.
تورم بالای 60درصد برای این قضیه کاملا قابل پیش بینی است. مسلما تعدادکثیری از ما کارمندان و کارگران آسیب بسیار جدی خواهیم دید. خودرا باید برای یک مبارزه طولانی و نفس گیر با گرانی، تور م ، دزدی ، قاچاق و جنایت در سطح بسیار وسیع در جامعه آماده کنیم! (244559)
 
امیر دل
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۴:۴۴:۱۳
در کشور های اروپایی مردم هر گونه افزایش در هزینه ها را با ارایه خدمات دیگر در زندگیشان مشاهده میکنند مثلا\" اگر مالیات افزایش می یابد دولت خدمات به مردم را نیز افزایش میدهد
اما در ایران تاکنون فقط افزایش در هزینه ها مشاهده شده و لاغیر؟
به نظر من اجرای این طرح جز بدبخت شدن و به فلاکت کشیدن مردم هیچ لثر مثبتی ته همراه نخواهد داشت (244570)
 
حسين نظامي
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۴:۵۱:۴۵
بنظر مي آيد ادامه وضعيت فعلي عقلا\" و عملا\" غير ممكن باشد و خواهي نخواهي بايستي متوقف شود و كساني هم كه مخالفت مي كنند در دو دسته جاي دارند دسته اول كه از نظر تعداد اندك ولي داراي قدرت مافيايي هستند آنهايي هستند كه از ادامه وضعيت فعلي سود سرشاري مي برند(مرتبطين با رانت خواري و قاچاق وبازار سياه ) ولي دسته دوم كه اكثريت مخالفين هستند كساني ميباشند كه به نحوي از انحاء واهمه اجراي بد و عواقب گراني ها را دارند كه منطقي مي باشد ولي متاسفانه گروه اول با زيركي پشت سر گروه دوم سنگر گرفته اند و اميال خويش را ديكته مي كنند . پس مي بينيم اكثر مخالف ها در واقع مخالف هدفمند شدن يارانه هانيستند بلكه مخالف عواقب اجراي بد و گراني هاي بي دليل آن هستند از جمله گراني برق , كه متاسفانه نرخ تمام شده برق توليدي كشور به لطف مخارج بي حساب سازمان برق ( از جمله بهينه نبودن كارخانجات و هزينه هاي سرسام آور پرسنلي شامل هزينه هاي رفاهي ومسافرتهاي سالانه پرسنل و خانواده به مناطق مختلف كشور با بهترين امكانات رفاهي كه اين مخارج هم جزء هزينه توليد برق محسوب مي شود) بيش از دو برابر قيمت برق در ديگر كشورها تمام ميگردد موجب نگراني اكثر مخالفين طرح ميباشد . لذا با توجه به اينكه تصويب و اجراي طرح از طرف مجلس ودولت تقريبا\" حتمي مي باشد مردم مسرا\" تقاضاي اجراي صحيح و موشكافانه ونظارت پذير طرح بويژه در مورد برق وآب را خواستار مي باشند. (244573)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۰۲:۴۵
طرح هدفمند کردن یارانه های طرحی بسیار خوب و قابل دفاع است و ضرورت اجرای آن خیلی پیش از اینهااحساس می شد و کس جرات اجرا آن را نداشت . ولی چنانچه توان اجرای آن را دولت محترم نداشته باشد که خیلی از کارشناسان در اجرای صحیح ان خوش بین نیستند ، قشر آسیب پذیر جامعه بوِیژه کارمندان و کارگران توان تحمل فاجعه تورم ایجاد شده را نخواهد داشت . از دولت محترم تقاضا داریم در اجرای دقیق طرح از تمام توان کارشناسان امر کمک بگیرد . (244579)
 
محمدرضا مهران
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۰۵:۱۰
طرح هدفمند کردن یارانه ها را همه قبول داریم ولی این چیزی که اینا می گن رو کاغذ درسته ولی تو عمل اصلا جواب نمیده با دو یا سه جلسه بحث به اصطلاح کارشناسی که نمیشه مردم رو بدبخت کرد این کار نیاز به چندین سال تجربه داره که بحمدالله ما که نداریم به نظر اکثر کارشناسا باید این کار رو به مرور زمان و تدریجی انجام داد (244581)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۱۲:۰۱
من که نمی دونم دولت و مجلس می خواهند چه کار کنند فقط امید وارم خودشان بدانند (244587)
 
حیدر
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۵:۲۹:۳۶
دوستان هم میهنان عزیز هرچه نوشتهاید از درک مادی نشات گرفته
خداوند متعال خودش تکفل زندگی ما بشر را بعهده گرفته به دولت
و دشمنان وبد خواهان توجه نکنید زندگی خود را به خداوند متعال بسپارید
او روزی دهنده است و هیچ شخصی یا گروهی نمیتواند زندگی بشر
را خراب کند به خداوند متعال توکل کنید که او روزی رسان است
نه دانشگاهیان نه دولت ونه ... (244596)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۱:۰۱:۵۲
ببخشید بهتر نیست رشته اقتصاد رو از دانشگاها حذف کنیم، درب کارخانه ها رو ببندیم، کشاورزی رو رونق ندیم و همگی برویم به مسجد آنجا دعا کنیم که خدا روزی اش رو به ما برسونه !
این چه استدلالی ست که شما دارین ؟ (244650)
 
!
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۰:۰۶:۲۵
اخه تو این جو و در شرایط نابسامان کنونی! وقتی سر هر چیزی شاهد ناارامی در کشور هستیم!
واجب است ارائه و اجرای یک همچین طرح هایی؟!
چرا هر روز بیشتر تو دل مردم رو خالی می کنند؟! چرا نون باید اینقدر گران بشه؟! (244757)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۷:۴۶:۳۸
دوست گرانمایه ،
همان خداوندی که توکل همه به اوست _ برای روز مبادا به انسان چیزی به نام عقل داده _ که به جمادات نداده .
برای سپاسگزاری از خداوند هم که شده قدری ازآن استفاده کن و باور داشته باش دین واقعی با عقل وخرد هیچ منافات ودشمنی ندارد . (245095)
 
سید جلا
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۶:۰۹:۴۹
با سلام خدمت همه ایرانی های عزیز
همانطور که همه میدانیم این طرح میباید خیلی زودتر از اینها اجرا میشد .
اما بدلیل ترس دولت های اصلاحات! و سازندگی! اجرای این طرح عقب افتاد.
انقلاب به معنی تغییر مسیر فعلی در اقتصاد حتماً با عوارضی همراه است ولی بهتر نیست بجای تلاش در عدم انجام این طرح، هرچه اطلاعات داریم و عرضه عمل بخاطر مردم که از دوست داشتن آنها دم میزنیم مددی بدهیم و مشکلات را کمتر کنیم !؟ (244610)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۳:۳۱:۵۶
بابا نفستان از جای گرم در می آید ، بخدا عملکرد چهار سال گذشته دولت کریمه پدر ما را در آورده ، بخدا هستند کسانی که تو این مملکت مثل ما توی یک اتاق خانه پدرشان با چهار نفر عائله زندگی میکنند ، شما را بخدا همه چیز را سبز و زرد و قرمز و یا بهتر بگویم سیاسی نبینید بخدا هنوز هیچی نشده نان سنکک قابل خوردن به قیمت 750 تومان توزیع میگردد شما را به فاطمه الزهرا بس کنید! (244708)
 
ایران
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۶:۵۹:۲۷
با سلام به همه شما دوستان عزیز من کارگر که روزی 8000 هزار تومان درامد دارم ایا میتونم قبض های اینده را که بیاد تهمل کنم فکر کنم با این طرح همه چیز گرون بشه بر منه من مگه چقدر می خواهند بدند که تهمل این گرانی را بکنم من که هرچی درامد میکنم همان روز خرج زندگی میشه شما ها می خواهید به پول دارها ندین کمر ما رو میشکنید به خدا از این طرح می ترسم از بچه هام میترسم از گرانی میترسم اگر ما پول مفتی به ترکیه ندیم از این کارها لازم نیست ما به دولت رای دادیم که پول نفت رو سر سفره ما بیاره نه از ما بگیره خواهش می کنم زیاد فکر کنید مگر ما حقوق جهانی می گیریم که جهانی پول مخارج بدیم اروپایها ماهی چند میگیرند ما چند فکر کنید (244623)
 
سلحشور
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۷:۱۰:۳۳
حدوداً از دهه ۳۰ میلادی در قرن کذشته یعنی مصادف با رکود اقتصادی عظیم در آمریکا(مظهر اقتصاد آزاد) دولتهای این دست کشورها بدین نتیجه رسیدند که تئوری های اقتصادی پیشین آنگونه که تصور میشد بدون عیب و نقص عمل نمی کند و قانون -دست نامرئی بازار- آدام اسمیت، آنطور هم که پیش بینی شده بود راه صحیح را بصورت خودجوش و پویا پیدا نمی کند. بنابر این دولتها دریافتند که باید در اقتصاد بازار هم به نفع اقشار دخالت کرد و دیگر اقتصاد باز به معنی کامل آن وجود ندارد. اما حدود ۲۰ سالی هست که این تئوری مجدداً در کشور ما طرفدارانی پیدا کرده! و اصرار براین دارند که مسیر رفته شده دیگران را ما هم یکبار دیگر برویم شاید اینبار نتیجه داد و افتخاراتی که بانیان اصلی این نگرش به نادرست بودنش حدود ۸۰ سال پیش! پی بردند و صرف نظر کردند نصیب ما شود (244625)
 
علیرضا
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۹:۳۰:۴۷
به نظر من اجرای این طرح نه تنها به بهتر شدن وضع فقرا و ندارها می انجامد بلکه همان افرادی که در وضعیت مالی متوسط هستند هم به فقرا می پیوندند! (244637)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۹:۴۴:۵۵
من به عنوان یک ایرانی فقط دلم شور ایران می زنه ، ایران شهر من ، ایران زمین من ، ایران نازنینم ، دچار فقر، گرسنگی ، نفاق ، جدایی ، بابا یکی به این احمدی نزاد حالی کنه که کیان مملکت در خطر افتاده (244641)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۱۹:۵۱:۴۶
متاسفانه فایده این طرح افزایش حرام خواری است من که به حلال وحرام معتقدم از حالا به فکر برق دزدی افتاده ایم وپولهایمان را با توجه به تورم وسود کم بانکی میخواهیم در بازار ربا دهیم فکر میکنید این مال حرام چه تعداد از ادم ها را بدبخت خواهد کرد بی اخلاق بزرگترین جوامع را هم میتواند نابود کند اخرتمان که دیگر نپرس (244645)
 
با دقت
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۰:۴۰:۳۹
با سلام
خواهشاً در نوشتن مقاله دقت کنید چون 10 هزار میلیارد تومان تقسیم بر 36 میلیون نفر نمی شود نفری 23 هزار تومان بلکه این عدد می شود حدود 275 هزار تومان می شود که اگر دولت طبق اعلام قبلی به هر نفر 75 هزار تومان بدهد برای هر خوانواده پنج نفری می شود 375 هزار تومان . و ما بقی این پول را می توان در جاهایی مثل تامین اجتماعی و ... برای مردم هزینه کرد که به نظر می آید کار بسیار خوبی است . از سایت کارشناسی مثل الف انتظار می رود با دقت در محاسبات یک طرح خوب را حمایت کند نه زیر سئوال ببرد . (244647)
 
بيت اله
۱۳۸۸-۱۱-۰۳ ۱۲:۴۷:۵۰
عزيز دلم اي ده هزار ميليارد رو به 36 ميليون تقسيم و سپس عدد بدست آمده رو به 12 هم تقسيم كن تا ياد بگيري كه ماه با سالف فرق داره (279922)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۱:۳۹:۱۰
احتراما از اقای دکتر پژویان سوال کنید چگونه با فرض اینکه نفری بیست هرار تومان در ماه پرداخت شود و چندین برابر هزینه قبوض و بنزین و... پرداخت شود قرص نان خانوار بزرگتر میشود؟ (244655)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۱:۴۶:۲۹
آقای احمدی نژاد قبل از انتخابات در اسلامشهر و در میان مردم گفته بود به ه نفرتون 70 تا 80 هزار تومان می رسه و گفتن یهنی به یه خانواده 5 نفره 350 هزار تومان می رسه .
حال باید دید آیا این وعده احمدی نژاد هم مانند دیگر وعده های ایشان متناقض است. و یا اینکه آیا برای انتخابات بوده و یا اینکه کذب محس است. (244659)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۲:۰۴:۲۶
با توجه به اینکه امار طبقات با درامد پایین به مراتب بالا تر از امار طبقات با در آمد بالا میباشد پس ۵ دهک مردم نیز شامل نصف مردم نیست شاید این امار بسیار بالاتر از نصف مردم باشد.(جهت توجه نمایندگان محترم) (244663)
 
ali
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۲:۲۳:۱۹
سلام دوستان
به نظر من طرح آزاد سازی یارانه ها یکی از بزرگترین خیانت هایی هست که در حق ملت مظلوم ایران انجام می گیره و یک عده هم حتی خودشون هم نمی دونن چرا حمایت می کنن و فقط دو تا خبر تو اخبار راجع به قیمت انرژی تو غرب می شنون و شروع می کنن به فحش دادن به دولتهای گذشته که چرا انرژی رو حدر دادند و تعریف از شجاعت رییس فعلی دولت به خاطر این کار خطیر. دوستان من خودم سوئد زندگی می کنم اگه اینجا قیمت سوخت هست لیتری 1یورو در عوضش قیمت ماشینهای خوب و کم مصرف واقعا ارزون هست . سیستم حمل و نقل شهری و مترو اونقدر منسجم هست که شما نیازی به استفاده از اتومبیل شخصی ندارید سیستم پنجره های ساختمانی جوری عایق بندی هست که کمترین اتلاف انرژی بشه سطح حداقل حقوق تو جامعه ( کار تو رستوران ) حدود ماهی 15000kr هست که می شه حدود 1500 یورو قیمت گوشت و مرغ و برنج و میوه هم یا با ایران یکی هست یا کمتر از ایران سیستم درمان عمومی هم به این شکل هست که شما تا سالی 900kr هزینه های درمانی رو خودتون باید پرداخت کنین ولی اگر هزینه درمان شما بیشتر از 900 شد دیگه بعد اون هر چه باشه تا اخر اون سال رایگان هست و شما فقط کافیه قبظهای قبلیت رو به بیمارستان نشون بدی و .... که اگه بخوام بشمارم زیاد هست . و یادتون باشه این دولت نفت نداره و همه اینها از محل درامدهای مالیاتی هست . یادم هست زمانی که قرار بود بنزین سهمیه بندی بشه مدام می گفتن از دارمد محل سهمیه بندی قرار هست پالایشگاه ساخته بشه ، می شه حالا آقایون بگن کدوم پالایشگاه تو این سه سال ساخته شد؟ حالا چه تظمینی هست فردا بعد هدفمند کردن یارانه ها و پولدار شدن بیشتر دولت ، یاد مردم بیچاره هم بیفتن و این قولها عملی بشه ، اگه راست می گن از محل درامدهای نفتی اول بستر سازی کنن جاده راه حمل ونقل شهری بعد با آزاد سازی چند مرحله ای پول رو جایگزین کنن. مثال سادش اینه : شما وقتی بخوای تو خونت گاز کمتر مصرف کنن زن و بچت تو سرمای زمستون اول میری به هر شکلی که شده یه لباس گرم تهیه می کنی میگی بچه جون بیا اینو تنت کن بعد شعله رو کم می کنی نه که اول کم کنی بگی حالا تو بلرز تو سرما این ماه که قبض گازم کمتر شد از مابهالتفاوتش می رم برات لباس گرم می خرم وظیفه دولت هم به مردم مثل وظیفه پدر یک خانوادست. (244666)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۳:۰۰:۴۵
متاسفانه ما در حوزه ی اقتصاد اقتصاد دانان مطرح و باسوادی نداریم این هم به دلیل بی توجهی به این رشته علوم انسانیه .اقایون به اصطلاح اقتصاد دانی که میان از گریز ناپذیر بودن اجرای این طرح حرف میزنند آیا تا حالا محاسبه کردند که واقعا چقدر نیروگاههای کشور به دلیل فرسودگی یا عدم کارایی مشکل دورریز انرژی دارند؟مردم باید هزینه این جور مشکلات را بدهند؟آیا تا حالا به فکر حذف واسطه گری پیش از حذف یارانه ها افتادند؟
حالاگیریم که مقداری ازین یارانه به قشر کم درآمد جامعه تعلق بگیره آیا فکر کردن بقیه این پول که عملا در اختیار دولت قرار میگیره چطور هزینه میشه ؟تعارف که نداریم من مطمئنم این پول باعث بزرگتر شدن حجم دولت میشه مگر اینکه پیش از اقدام به اجرا اول تعیین تکلیف بشه تازه بازم فایده نداره بلای حساب ذخیره ارزی سرش میاد. (244668)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۳:۰۵:۴۰
پیامدهای اجتماعی این طرح بسیار شدیده .نزاع های اجتماعی بالاخص در ساختمان ها سر مشاعاتی مثل برق ،گاز .....چطور اینا قراره حل بشه؟ (244671)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۳:۲۴:۰۵
در محاسبه افزايش درآمد ناشی از حذف يارانه‌هاي انرژی، مقدار مصرف سال 89 با سال 88 يکی فرض شده است. درصورتی که:

الف ـ منطقی است با افزايش قيمت (مطلق / نسبی) بنزين، نفت سفيد، آب، برق و ...، مصرف آنها کاهش يابد.
ب ـ آيا رشد مصرف ساليانه هم در نظر گرفته شده است؟

به هرصورت اگر مقدار مصرف حاملهای انرژی کمتر از سال 88 باشد، درآمد اضافی پيش‌بينی شده (حدود 20 هزار ميليارد تومان) تحقق نخواهد يافت. (244673)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۴ ۲۳:۵۹:۵۵
بی شک واقعی کردن قیمت ها به بهبود مصرف و جلوگیری از هدرروی منابع می انجامد اما کمی واقعیت های اقتصادی ایران را هم باید درنظرگرفت اصولا خصوصی سازی و رقابت کما سایر امور تا یک باسماته شیک و قشنگ درآمده و شام ونهار هیچ چیست نمونه اش عرضه های بورس کالا علی الخصوص کالاهای پتروشیمی است که عملا با دخالتهای عریض و طویل شرکت بازرگانی پتروشیمی در بازار بورس کالا تنها محملی برای گرانفروشی این شرکت است که ظاهرا باید مسیری برای حمایت از تولیدکنندگان باشد و این سوال را به ذهن متبادر میکند که اگر بورس کالاست پس این شرکت چه می کند و اگر این شرکت عرضه کننده است پس دلیل لزوم عرضه در بورس چیست و چرا به همان روش سابق عمل نمی شود گاهی به بهانه تولید تعرفه های عجیب و غریب می بندیم در حالی که اصلا تولیدی وجود ندارد که بخواهد حمایت شود در حالیکه کارگاه های بسیاری بدلیل عرضه داخلی کم گوگرد کلوخه و صادرات بخش اعظم آن به خارج در شرف تعطیلی اند و در عوض کارگاه های هند (این یار شفیقی که در عرصه ان پی تی به ما از پشت خنجر زد)فعال و کوشا من نمی دانم آیا وضع تعرفه صادراتی روی گوگرد کلوخه برای حمایت از صنایع گوگرد میکرونیزه آسانتر از تعرفه موبایل نبود (244681)
 
کاظم
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۰:۰۸:۵۴
یک سوال من دارم در زمان حضرت علی (ع) به ثروتمند و فقیر به یک نسبت بیت المال تقسیم میشد و در عوض افراد ثروتمند در دادن عوارض یعنی زکات و خمس به تبع درامدشان سهم بیشتری می دادند حالا یک سوال من دارم در مملکت فعلی 10 % حقوق برای مالیات میرود هر که درامدش بیشتر مالیات بیشتر ولی چرا باید در سهم گیری از نفت یا ... که به یک نسبت مساوی تمام مردم ایران حق دارند حق یک نفر را ندهند و به یکی بد هند به نظرم این از عدالت به دور است دولت اگر راست میگوید برود مالیات را درست بگیرد از من کارمند ماهی 60 هزار تومان مالیات کم می کند می شود سالی 720 هزار تومان بعد از یک عمده فروش با درامدهای خالص بیش از 100 میلیون در سال 1 میلیون مالیات می گیرد (244682)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۱:۴۵:۳۳
بسم الله الرحمان الرحیم
امنیت حاصل توازن بین دو چیز است:
تهدید که بیرونی است
آسیب که درونی است
آسیب را چه چیز ایجاد میکند؟
نیاز پدر آسیب است.
مثال :
من به هوا احتیاج دارم برای تنفس.
این نیاز من است.
شما اگر هوارا با گازهای سمی آغشته کنید من خواهم مرد.
من برای ایجاد امنیت تنفسی مجبورم که ماسک تهیه کنم و سپس نفس راحتی بکشم.
من هزینه ای پرداخت میکنم تا نیاز من برای جان من آسیب ایجاد نکند و در برابر تهدید به امنیت دست پیدا کنم.
مثال دیگر :
من در برابر شما که اسلحه کمریتان را به سمت من نشانه گرفته اید ایستاده ام.
شما و اسلحه تان برای من یک تهدید هستید.من باید یک جلیقهء ضد گلوله تهیه کنم و کلاهخود بر سر بگذارم تا برای خود ایجاد امنیت کنم.
در اینجا شما اگر یک راکت انداز آرپیجی در دست بگیرید من دیگر در مقابل تهدید شما امنیت نخواهم داشت و باید به خودروهای زرهی پناه ببرم و ...
این طرح نیز یک طرح امنیت کشوری است که در حقیقت جلوی آسیب پذیریهای ما را میگیرد.چون در ضمن آن باید نیاز های خود را در داخل مرتفع کنیم پس باید به خودکفائی داخلی برسیم و این مولد و رونق دهندهء چرخ صنعت است.البته نباید اشتباه کنیم و در فکر کلان سازی صنعتی باشیم.در ایران این نوع کلان سازی با عامی سازی صنعتی همراه است و بر عکس همهء دنیاست.در همه جای دنیا اوج تکنولوژی را اول بر صنایع نظامی میگذارند و صغیر آن را تکنولوژی عامی میکنند و مصنوع مربوطه را برای خلق الله به بازار عرضه میکنند.
مثال :
اینتر نت اول برای پنتاگون ساخته شد و سپس پنجاه از صد این تکنولوژی را به دست مردم رساندند و اینی شد که میبینید. یا ویدئو باز هم اول در پنتاگون ساخته شد و کاربرد نظامی داشت و سپس صغیر اسن تکنولوژی را شرکت آیوا خرید و به بازار عرضه کرد.تکنولوژی هسته ای هم همینطور.اول بمبش تو سر ژاپنی ها خورد و سپس مصارف صلخ آمیز پیدا کرد.ما در ایران برعکسیم.کارخانه تراکتورسازی میزنیم و بعدش باید یک هزینه دوباره انجام دهیم تا بتوانیم تانک بسازیم.هواپیمای ایران 140 یا 130 (درست یادم نیست) میسازیم و وقتی که میخواهیم جنگنده بسازیم دوباره باید از اول هزینه ساخت بدیم.خب این از جیب کی میره؟ از جیب مردم دیگه.همهء صنعت ما همینجوری دوباره کاری داره و کاملا غیر عاقلانه و بدون صرفهء اقتصادیه.شما وقتی تانک رو بسازید مطمئن باشید تراکتور رو براحتی و با کیفیت بالاتر از الان میسازید.چون فسمت صد تکنولوژیش رو کار کردید و اصطلاحا دستتون روون شده.تا وقتی این مفهوم در صنایع کلان ما جا نیفتاده و سرمایه گذار داخلی و خارجی جمع نکردیم نباید کلان کاری صنعتی بکنیم.حقیقتا با اقتصاد تقریبا تک محصولیمون ما توان کلان کاری صنعتی رو نداریم.چون اصلا پولش رو نداریم.وضعیت صنایع و کارخانه ها بخاطر این دچار فشار شده.چون هی با چک و لقد خواستیم بگیم آقا ما از همه دنیا عقب نیستیم.ما کارخانه های کلان صنعتی داریم و ...
علت رویکرد دولت نهم به بنگاههای زودبازده هم همین بود.ما بیش از یک دهه سر خودمون رو گول مالیدیم و زیر بار نزولهای کلان آنچنانی رفتیم که آخر سر مجبور بشیم کنارشون بزاریم!این لایحه یک طرح امنیتی است که برای جلوگیری از باز سروع و اصلاح مدل زندگی ارائه شده است.اصلاح الگوی مصرف که توسط امام خامنه ای بیان شد اصلاح مدل زندگی از مصرف گرایی و بهره مآبی به صرفه گرائی و برکت محوریست.لازم است فرهنگیان انقلابی در مورد اصلاح مصرف عمر و دیگر جوانب زندگی که بشر خرج میکند و نمیبیند بسیار جدی مفهوم سازی کنند.مرگ اصلاح الگوی مصرف در اقتصاد ماندن آن است.شما برای این اصلاح باید نیروهائی را تربیت کنید که آنگونه که باید اصلاح بشود همه چیز را ببینند. (244693)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۲:۰۴:۳۳
آقایان محترم مجلس و دولت ترا به خدا اگر قصد خدمت دارید این کلی گوئیها و بازی کلمات و ارقام را کنار بگذارید و یکمرتبه رک و راحت که مردم گیج نشوند با این حرفها بگوئید که مثلا از امروز یا سال جدید قرار است همه چیز 5 برابر گران شود تا مردم در ذهن خودشان راحت حساب کنند این بازی با دهکها و هدفمند کردن یارانه ها و صغرا و کبرا گفتنها را کنار بگذارید چون این حرفها بیشتر از گرانیها اعصاب مردم را مگسی کرده است . (244696)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۷:۴۶:۴۶
حقوق حداقلي يک کارگر ساده در انتاريو کانادا حدود 8 دلار کانادا در ساعت،حدود 8000 تومان در ساعت در حدود حقوق حداقلي روزانه کارگر در ايران مي باشد،يعني کارگر ايراني يک هشتم حقوق کانادايي را مي گيرد، هزينه هر کيلو وات ساعت برق در انتاريو برابر 6 سنت تقريبا 60 تومان مي شود.مي توان با سود 25 درصدي در نظر گرفت که بهاي تمام شده برق برابر 45 تومان در هر کيلو وات ساعت مي باشد. ايراني بايد دو بار سوبسيد بدهد،يک زماني که هفت هشتم حقوقش را به دولت سوبسيد مي دهد و دو زمانيکه هزينه نارسايي و ما به التفاوت بهاي تمام شده واقعي برق با بهاي تمام شده اظهار شده که برابر 77 تومان هست را بپردازد،شايسته است براي رعايت عدالت،پرداخت اين دو سوبسيد هم در ازاي سوبسيد قطع شده دولت ،از دوش مردم برداشته شود.من از برادر ارزشی جناب آقای توکلی می خواهم،طرحی را دنبال نمایند که بهای آب و برق را طبق استاندارد تعریف شود و نه پرداخت آن به بهای تمام شده و در واقع اظهار شده انجام شود،در ضمن پرداخت یارانه های مردم به کارخانه های خودرو ساز نیز باید متوقف شود. (244718)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۰۷:۰۵
آیا قیمت های تمام شده برای حامل های انرژی مثل برق . چگونه بدست آمده ؟ آیا شرکت های دولتی تولید برق کار آمد هستند بعید می دانم هیچ سیستم دولتی کار آمد باشد که شرکت های تولید برق ما دومی آن باشند. و یا قیمت های عواملی که از خارج تهیه می شود با دلار آزاد حسا ب شده یا دولتی /؟ (244720)
 
امي ر
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۲۴:۱۲
نمي دانم چرا هيچ کارشناس اقتصادي به افزايش قيمت نسيروي کار ، هزينه هاي توليد، و.... توجه نمي کند يکي از بزرگترين ضربه هاي هدفمند کردن يارانه از بين بردن رقابت ، افزايش قيمت نيروي کار نتيچه ورشکست شدن صنعت و تبديل به وارد کننده محض شدن است. الان نمي توانيم با بسيارس از کشورها رقابت کنيم واي به انجام اين طرح.
بزرگترين مشخص ما در قوه مجريه نداشتن نگرش سيستمي و يکپارچه است. (244724)
 
كاوه
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۳۵:۴۱
به نظرم اين طرح بسيار طرح خوبي است ولي بايد در دو يا سه دولت انجام ميشد تا اين يارانه اي كه دو سه دهه پرداخت شده و مردم عادي به آن عادت كرده اند بشود در عمر سه دولت آن را به تدريج مستهلك كرد.من خودم با سياستهاي آقاي احمدي نژاد مخالفم ولي كشور ما هيچ گريزي از اين مسعله ندارد و بايد اقتصاد را جراحي كرد ولي همان طور كه گفتم نه ناگهاني و نه در عمر يك دولت. (244730)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۴۶:۰۴
اگر يارانه از بيت المال و پول نفت است بايد به همه پرداخت شود نه نصف مردم.
امام علي در زمان حكومت خود به فقير و غني يكسان بيت المال پرداخت مي كرد (244732)
 
سيد علي دوستي
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۸:۴۹:۰۰
به نام خدا
با سلام گردانندگان فني سايت الف فكري براي اين فيلدهاي مشاركت در بحث بفرمايند. اينكه در فيلدلاتين صفحه كليد خودش لاتين شود و در فارسي ها هم. اينكه كاري ندارد.
بنده در هر دودوره به اقاي احمدي نژاد راي داده ام. در شرايط مشابه بازهم به ايشان راي مي دهم. يعني اين حداقل كاري است كه در مقابله با عوامل داخلي استعمار از ما برمي آيد. مع الوصف قبول دارم هزينه سنگين اين كار تحمل اين قبيل ماجراجويي هاي ايشان هم هست كه تا مرز انهدام هم ممكن است پيش برود(كينه شتري مرا ببين!) و اين ايرادات كه مخصوصا در اين تاپيك آمده به ايشان وارد است.
بنده مي ترسم متخصصان طراحي طرح تحول امثال «دكتر» كردان و «دكتر» و حداكثر «مهندس» علي آبادي يا اصلا خود جناب رييس جمهور باشند.
درواقع اگر با خوشبيني هم به اين طرح نگاه كنيم تازه مي رسيم به اين سوال كه چرا چهارسال قبل روند تدريجي افزايش قيمت ها را با آن هياهو متوقف نمودند.
آخر دولت كه نمي تواند حقوق يك مغازه دار معمولي را حفظ نمايد و در عوض قادر به كنترل قيمت در هيچ بخشي (حتي در مدارس دولتي كه قاعدتا نبايد اصلا نرخي داشته باشند) نيست، با كدام ايزار و زمينه فرهنگي خواهد توانست يك چنين طرحي را اجرا نمايد؟
به عن.ان يك سرپرست خانواده با 54 سال سن و پنج سرعايله كه باداشتن ليسانس دست بالا شش ميليون ريال درآمد ماهانه از موسسه اي خصوصي دارم كه به احتمال زياد در اثر اين طرح ازبين خواهد رفت، عرض مي كنم كه بازهم وضع من خوب است. چون در همين محله محرومي كه زندگي مي كنم، با حدود دوهزار خانوار، تقريبا جزو متمولين(!؟) محسوب شده و براي خود خاني هستم!
آقاي توكلي، ما نابود خواهيم شد، ولي اگر امثال جنابعالي در مجلس به هرقيمت كاري نكنيد، احتمالا در مقابل رب العالمين پاسخي نخواهيد داشت. لذا بجاي عيب جويي هاي ژورناليستي كه گاه و بيگاه از زبان و قلم شما صادر مي شود و بوي قال غزالي آن سر آدم را به دوران مي اندازد، باري، كاري بكنيد.5/8/88 (244733)
 
آرمان
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۹:۱۸:۱۶
با سلام به همه الفی های عزیز و دوست داشتنی.

به کسانی که نگران پرداخت قبوض خود هستند پیشنهاد می کنم از روشهای زیر بهره ببرند:

-در همه مجتمع ها و منازل مسکونی چاه آب غیر مجاز حفر نمایند !

-از دینام دوچرخه برای تولید برق سود ببرند(مثلا در هنگام شب ، موقع شام خوردن ابتدا بچه ها رکاب بزنند تا پدر مادر شام بخورند و بعد مامان و بابا رکاب بزنند برای آنها ، این تازه ورزش هم محسوب میشه! و چون عرقشون در میاد نیاز به وسیله گرما زا نیست).

- بادبزن های قدیمی و دستی ،یادتون نره (بازگشت به چند قرن گذشته )کرسی ، آویزان و خشک کردن گوشت و میوه به سقف اتاق ها و دود اندود کردن ماهی ها و خوراکی ها، گذاشتن لباسها زیر تشک برای اتو و....

-ایجاد یخچال های قدیمی در هر محله در تابستان

-سماور ذغالی و بخاری کنده ای

-ییلاق و قشلاق.

-سر شب کله گذاشتن و اعلام خاموشی زود هنگام با شیپور.

_وکله سحر بیدار کردن اهل خانه و انجام تکالیف شب قبل

-استفاده از شهر فرنگ های قدیمی و یا تماشای نوبتی سریالها در هر شب و در یک خانه.

و...... البته هدفم از بیان این مطالب پاسداشت سنن و آداب و رسوم قدیمی است واندکی ادخال سرور در قلب هموطنان. به یاد داشته باشید که همه چی خوبه ! (244740)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۰۹:۵۶:۱۹
به نظر من هدفمند کردن یارانه ها ابزاری برای رانت خواری می شود. بهترین گزینه حذف یارانه ها و ایجاد تامین اجتماعی در حد استانداردهای بین المللی است. (244753)
 
عباس روحاني
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۰:۳۳:۲۹
هر اقدا مي كه تا كنون انجام شده در جهت بي ارزش كردن پول ملي بوده است بشما قول ميدهم در پايان برنامه ارزش دلار به دو هزار تومان بر سد وباز هم بگويند داريم يارانه ميدهيم (244764)
 
مراد احمدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۱:۲۵:۰۴
مقرر شده که مبنای پرداخت یارانه ها در امد خانوارها باشد سوال اینجاست اطلاعات درامد از کجا استخراج خواهد شد . درامد نتیجه کار و تلاش است همه که از راه حرام صاحب در امد نمیشوند پس منبعد کار و تلاش متوقف خواهد شد چرا که هرکس درامد مناسب ندارد از سوی دولت مثلا\" تامین هزینه میشود پس کار و تلاش چرا ؟ .مقرر شده دهکهای بالا درامدی بخشی از هزینه های دولت را با پرداخت مالیات عوارضهای مختلف و.. همچنین افزایش های ناشی از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها نظیر بهای برق . اب . گاز بنزین . گازوئیل سرویس ایاب و ذهاب کارکنان شرکت و صدها پرداخت دیگر تامین نمایند سئوال ؟ از محل درامد شرکت یا از محل پس انداز و ذخیره البته اگر شرکت درامد داشت اتفاق خاصی نخواهد افتاد اما در غیر این صورت سرمایه گذار ترجیح میدهد سرمایه اش را حفظ کند تا ان را بعنوان حقوق پرسنل . بهای گزاف اب . برق . گاز و ... از دست بدهد پس بیکاری کارکنان .توقف تولید ونتیحه اینکه وابستگی به خارج از کشور افزایش خواهد یافت و البته میلیونها ایراد اساسی دیگر به این طرح وارد است که اگر نظر کارشناسان و مردم برای نمایندگان و دولتمردان مهم باشد این طرح تصویب و اجرا نخواهد شد (244782)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۲:۵۸:۵۸
بنزین 400 تومنی اونم بدون جبرانی برای 36 میلیون نفر! حتی یک دهک ناراضی یعنی 7 میلیون ناراضی! نمی خواین بگین که مردم ساکت بشینن؟ (244803)
 
عزت
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۱۸:۴۹:۲۶
همانطور كه مستحضريديكي از شاخصهاي پيشرفت كشور ميزان مشاركت مردم در پرداخت ماليلت وپايبندي به ان و كسب درامد دولت وشفافيت هزينه شدن در محل ان ووجود قانون محكم و روشن و وجود ساختاري صحيح كه مودي و ميزان پرداخت ساليانه او و ميزان مشاركتش را از انكه در هر قشري كه از پرداخت ماليات فرار مي كند را مشخص نموده تا بر اساس ان شاخص هر پرداختي باشد و در اصل پرداخت نوعي تشويق باشد و اين باعث گردد فرهنگ پرداخت ماليات عمومي گردد كه اين شاخص نسبت به تنظيم فرم درامد خود اظهاري كه مشخص نمي باشد تا چه اندازه صحيح و واقعي مي باشد كه دهك بندي ها و پرداخت بر اثر ان مي خواهد شكل بگيرد ،منطقي تر و به عقل و عدالت نزديكتر است،و به اموزه هاي ديني ما نزدكتر و از گدا پروري نيز جلوگيري مي نمايد. (244859)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۴۰:۵۳
اگر حاصل جمع نوزده میلیارد دلار باشد تقریبا با عدد اقای احمدی نژاد برابر است یعنی بودجه عمرانی کشور دو برابر میشود . (244897)
 
سيدعلي دوستي
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۸:۲۸:۳۹
به نام خدا
طبق معمول تا اعتراضي به خودتان شد نظر ما را حذف كرديد! با اين طاقت و تحمل داريد مملكت را اداره مي كنيد و ما توقع داريم كه «بتوانيد»
راستي خوشتان نيامد كه شماراهم شزيك جرم تمام فلاكت ها و فجايع حتمي پيامد اين طرح دانستيم؟ هيهات
چه خوشتانبيايد و چه خوشتان نيايد، سي سال است از كيسه اين ملت خورده و خوابيده و زندگي كرده ايد. انگلستان درس خوانديد(من نمي دانم چرا به هركس كه در انگلستان در س خوانده بدبين هستم. مخصوصا هرچه اين تحصيلاتن عالي تر باشد بيشتر بدگمان مي شوم) خلاصه هر عشقي كه خواسته ايد كرده ايد، حالا پاي يك كار كه پيش آمده داريد فقط از خودتان سلب مسئوليت مي نماييد.
اين هم روي موارد ديگر. 6/8/88 (244920)
 
حمید
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۰۵:۴۲
اگر درست فهمیده باشم میگفتند چرا در این کشور مثلا کسی بتواند از خودرو استفاده کند و دولت هم به او یارانه سوخت بدهد ،ولی در همین کشور کسانی باشند که نه خودرو دارند و نه از یارانه استفاده می کنند ...
واین موضوع را به تمام مسائل تسری داده اند تا طرح هدفمند کردن یارانه ها را طر ح و تصویب واحتمالا\" در آینده اجرایی نمایند.
حالا سئوال من این است که شاید در مورد مصرف بی رویه سوخت در کشور این موضوع درست باشد(هر چند این موضوع تا به اندازه ای به عموم مردم مربوط است وقسمتی که به حکومت و دولت مربوط است ،مثل:
تولید بی کیفیت خودروها
تولید بی کیفیت لوازم خانگی
قاچاق سوخت حتی با سهمیه بندی توسط بعضی ها
و..............
همیشه نادیده گرفته می شود)اما آیا به ادعای خود این دولت در اکثریت نقاط کشور آب آشامیدنی و برق توزیع نگردیده است،و همه از آن بهره مند نیستند که دولت به بهانه طرح هدفمند کردن یارانه ها ،اینها را هم کران خواهد کرد؟
ضمنا\" با کدام قدرت نظارتی می خواهد قیمتها را حتی اگر مصوب باشد کنترل کند:
بنظر من که آزموده را آزمودن خطاست (244936)
 
اجاره نشين
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۵۴:۰۸
به نظر من بهتر است اين طرح ابتدا روي يك مورد يارانه آنهم بصورت آزمايشي انجام گيرد و پس از اينكه موفقيت آن به اثبات رسيد روي ساير يارانه ها گسترش يابد . (244950)
 
مهسا
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۱:۲۰:۳۷
چرا اين طرح به اين مهمي را به رفراندوم نمي گذارند تا مردم خودشان در مورد اين قضيه تصميم بگيرند. مگر اينكه به درايت و انتخاب مردم شك داشته باشند . (244963)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۷:۲۶:۳۸
نمایندگان مجلس عزیز
به راحتی میتوان پیش بینی کرد دولت از این امتیاز که شما به او اعطا کرده اید کمال استفاده را بکند و با حذف سوبسیدها بر درآمد خود یبافزاید.
ولی آیا فکر کرده اید اگر دولت این پول را به درستی در میان مردم توزیع نکند یا در مسایلی چون تامین اجتماعی سرمایه گذاری نکند یا عواقب این سیاست بسیار شدیدتر از چیزی باشد که پیش بینی میشد ،شمایی که بارها نشان داده اید توان نظارت و هدایت دولت را ندارید(به دلایل مختلف مانند چند دستگی درونی یا سیاست زدگی) جواب موکلین خود و خدای آنها را چه میدهید؟
این درد دلم بود و خودم جواب آن را میدانم لطفا زحمت پاسخ به آن را نکشید. (245091)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۷:۴۹:۵۰
من كه همين حالاش هم نميتونم پول قبض هام رو بدم . واي به روزي كه اين هزينه ها بيشتر هم بشن. در هر حال ..... (245946)
 
علی
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۷:۵۵:۴۸
دوستان توجه داشته باشند که این تحلیلها غلبا نیمه خالی لیوان رو در بر می گیره در حالی که به گواه بزرگان صنعت و اقتصاد وجود یارانه در بخشهای مختلف چیزی جز فساد و رانت ایجاد نخواهد کرد و عملا چیزی هم دست اقشار ضعیف رو نمی گیره ولی با اجرای این طرح حداقل چیزی که بدست میاد حذف رانت عظیم و قاچاق بی رویه ایست که توی این زمینه صورت می گیره. تازه اگر فرض کنیم همه این محاسبات دقیق و صحیح باشه با یه مراجعه به قبض آب و برق و تلفن میشه فهمید که بطور متوسط برای یک خانواده 5 نفره که مصرف خوبی نسبت به این موارد داشته باشه دولت ماهی 50 تا 70 هزار تومن بیشتر نمیده لذا بقیه اون پول ماهیانه هم میتونه صرف خرجای دیگه بشه . ضمنا مردم هم کم کم باید فرهنگ استفاده از وسائط نقلیه عمومی رو بطور جدی فرا بگیرن این خودش میتونه در صرفه جویی هزینه خانوار بسیار موثر باشه. در بسیاری از کشورهای اروپایی مناطقی هستند که هیچ اتومبیلی در اونها تردد نمی کنه و مردم فقط با اتوبوس و تراموا و مترو اونجاها رفت و آمد می کنن ولی اینجا مردم ما انتظار دارن حتی توی بازار و توپخونه هم با ماشین شخصیشون برن.
به هرحال به نظر من این طرح شاید با یک شوک همراه باشه ولی تنها راه موثر برای نجات اقتصاد بیمار ایران و برون رفت از وضعیت فعلی است. (244683)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۸-۱۵ ۱۶:۴۵:۳۴
سلام به همگی
نکته ای که اصلا نباید فراموش کرد شرایط سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و ... جامعه هنگام اجرای طرح های کلان و تاثیرگذار بر روی تمامی اقشار جامعه است .مطمئنا دولت دهم بعد از انتخابات از اون ثبات سیاسی لازم برخوردار نیست _ و حداقل از طرف بزرگترین جناح سیاسی رقیب و طرفداران بیشمار آنها مشروعیت نداره _ که تصمیم سازی و تصمیم گیری رو واسه ی اون با مشکل مواجهه کرده و اون اقتدار لازم رو در رفتارهای سیاسی دولت دیده نمیشه . در مورد شرایط اقتصادی هم میتوان گفت موقعی اجرای چنین طرحی با موفقیت نسبی همراه میشه که شرایط اقتصادی جامعه ، شامل : نرخ بیکاری پایین ، میزان تورم پایین ، ارزش بالای پول ملی ، عدم وجود سیاست های انبساط پولی ، وجود پوشش مناسب بیمه و ... وجود داشته باشه که عملا در جامعه ی ما عکس موارد فوق صادقه .
بطور خلاصه میتوان گفت که شرایط و زیرساخت های فعلی جامعه ی ما برای اجرای چنین مصوبه ی عظیمی که مطمئنا با نارسایی های متعددی همراست مهیا نیست .
نکته ی دیگه اینه که تا به اکنون چنین طرحی با این وسعت در هیچ کشوری از جهان اول تا سوم مصوب و اجرا نشده و اصلا اجرای چنین طرح هایی که خود میتواند منشا جدید فسادهای مالی ، رانت خواری و ... باشه در نزد بسیاری از کارشناسان و آگاهان اقتصادی محلی از اعراب ندارد . (248178)
 
ا . م
۱۳۸۸-۱۰-۲۹ ۱۰:۵۶:۳۴

خوب این باور کردنی نیست که هست ولی هرچه هست منجر به نیست خواهد شد البته من که هستم تو هم باشی که نمیشه ، به نظر شما میشه ؟
من فکر کنم شد ولی آخه چرا اینقدر تورم؟ فکر کنم استخوانش شکسته به خاطر همین ورمش زیاد شده و منجر به تورم
خدا خودش به من رحم کنه چی دارم میگم ؟ یکم بهم فشار اومده ببخشید (278228)
 
یه بد بخت
۱۳۸۸-۱۱-۰۳ ۱۰:۰۶:۲۰
در مملکتی که پرداخت مالیات برعهده کارکنان گرفتار دولت میباشد وفرار از پرداخت برعهده متمولان خوب معلومه اجرای این امر اثر مهمی در سطح زندگی مردم بیچاره داره (279841)
 
پارسا
۱۳۸۸-۱۱-۰۴ ۲۰:۱۸:۵۶
(280638)
 
یه خوشه سه ای سر در گه که نمی دونه چرا خوشه سه شده
۱۳۸۸-۱۱-۰۵ ۱۱:۲۶:۰۱
تو رو خدا یکی پیدا بشه راجع به این دهک های 9 گانه یکم توضیح بده چون هر چی serch کردم چیزی دستگیرم نشد. اصلاٌ بر چه اساسی میان خوشه بندی می کنن من که خوشه سه شدم جام توی کدوم دهک قرار می گیره ؟ (280867)
 
آسیب پذیر
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۱:۳۳:۴۱
خب خب . همه گفتند ماخواندیم. ما می نویسیم دیگران بخوانند. البته بهتره به جای یارانه بگیم طرح تأمین اجتماعی. اول همه به اون دسته از عزیزانی که تو جبهه مخالفم و مثل اون یارو تو گالیور که می گفت ما موفق نمیشیم، اکثریتتون آدمای هستین که چپتون پره. بالطبع از اینکه حقوق مظلومین بهشون داده بشه ناراضی هستین و علاقه شدید که خوردن حق اونان و لگد کردن اونا رو دارین ، اینجا که جنگل نیست، آقا شیره حرف اول رو بزنه. شرمنده. ناراحت گرانی هستی یا اینکه نمی تونی کمتر مصرف کنی به اندازه نیازت. مشکلی داری به فکر استفاده صحیح از منابع باش. مگه دیگران آدم نیستم. این درسته که من خودمو آدم حساب کنم و دیگران رو ... . خلاصه بگم که شما خیلی با حالین . اگه شما برای مملکت تعیین تکلیف کنیم باید بگم 60 میلیون از این جمعیت باید برن بمیرن. شما تو رفاه و دند داونایی که شب گشنه می خوابن نرم. چه طور تو کشورهای بزرگ این طرح تأمین اجتماعی هست همه راضی هستن ولی تو این باشه مردم ناراضی. عقل وجود داره یا غرور داره حرف می زنه. تا کی باید واقعیت پنهاه بشه. در ضمن من که بر فرض ماشین ندارم چرا باید از سهم یارانه من پول بنزین شما تأمین بشه. نه بابا این انصافه. شما راست می گین. ماها که آدم نیستیم. آدم به اونی میگن که پولدار باشه، از منابع دیگران به نام خودش استفاده کنه، کسی هم چیزی بهش نگه، و مهمتر ازهمه ... نمی گم چون تا همینجا آتیش گرفتین . مردم سرشون رو بلند کنن دودتون رو رو هوا می بینن. بابا به خودتون بیان. کشورهایی که دم ازشون می زنین ما باید مثل اونان باشین، شما نمی خوایین مثل اونا باشین. می دونین چرا چون اونا این طرحها رو دارن، موفقن ولی شما میگین نه این درست نیست. بالاخره ما نفهمیدیم شما چی دارین می گین. بذارین طرح اجرا بشه ، بعد بگین ، من می دونستم ما موفق نمیشیم.
پاینده باشید. باشد که ایران پایدنه باد. (281309)
 
۱۳۸۹-۰۵-۰۹ ۱۷:۴۸:۵۷
ما هنوز نتوانستیم ثبت نام کنیم تکلیف چیه (340929)
 
۱۳۸۹-۰۷-۲۷ ۱۱:۴۵:۵۲
بنام خدا
اگر به اخبار داخلی گوش می کردی سخنگوی اقتصادی دولت اعلام نمودند که در آذر ماه می توانید ثبت نام نمائید . (365611)
 
عدالت خواه
۱۳۸۹-۰۸-۱۳ ۱۸:۱۴:۱۹
سلام
تو این دوره زمونه ، آزادسازی قیمت ها امری ضروری به نظر می رسه . باید اجرا بشه . ای ول به دولت دهم که شهامت این کار را داشت!!!!!! (369207)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.