نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 157195
در نامه احمد توکلی به رئیس جمهور مطرح شد؛
لایحه دولت برای بودجه چه بود و مجلس چه کرد؟
بخش داخلی الف، 6 خرداد 91
تاریخ انتشار : شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۲
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر استحاله شدن لایحه بودجه 91 توسط مجلس، با رد این ادعا به رئیس جمهور یادآور شد که مجلس با تغییرات مهم در لایحه بودجه قوانینی که دولت مکررا نادیده گرفته بود را اصلاح کرد.

به گزارش الف، متن نامه به این شرح است:

برادر ارجمند جناب آقاي دكتر احمدي نژاد
رئيس جمهور محترم
سلام عليكم؛

جنابعالي وقتي پس از سه روز تاخير قانون بودجه را براي اجرا در اختيار مسئولان قرار داديد، در نامه به معاون خويش آورده‌ايد:
«لازم به يادآوري است كه تغييرات وسيعي كه از سوي مجلس شوراي اسلامي در لايحه بودجه به عمل آمده است، موجب استحاله آن شده و عملا لايحه مذكور به طرح نمايندگان تبديل گرديده است با توجه به مخالفت بندهايي از آن قانون با قانون اساسي، وجود تبعيض، اثر تورم‌زا و فزاينده معوقات بانكي در برخي از مفاد قانون مذكور و جهت گيري ايجاد محدوديت براي دولت و مخالفت با قوانين دايمي، لازم است تدبير كافي در اجرا لحاظ تا از بروز مشكلات و آسيب به اقتصاد كشور اجتناب شود».

به دلايل زير تاخير و اظهار نظر مذكور بر خلاف قانون اساسي و قوانين عادي، نادرست و فراافكني نا حق است:
1. اصل يكصدو بيست و سوم مقرر مي‌دارد «رئيس جمهور موظف است مصوبات مجلس را پس از طي مراحل قانوني و ابلاغ به وي، امضا كند و براي اجرا در اختيار مسئولان بگذارد.»

قانون بودجه را در 31/2/91 رئيس مجلس به شما ابلاغ كرد. چون اجازه قانوني و دخل و خرج دولت تنها تا پايان روز 31/2/91 بود، براي آنكه دولت گرفتار نشود، به پيشنهاد بنده، مجلس بندي را در انتهاي قانون اضافه كرد كه قانون از زمان تصويب قابل اجرا باشد. طبق اصل پنجاه و سوم كليه پرداخت‌هاي دولت بايد به موجب ارقام مصوب باشد. جنابعالي آخر وقت 3/3/91 بودجه را براي اجرا در اختيار معاون خويش قرار داديد. طي اين سه روز تاخير شما، هر هزينه‌اي دستگاههاي دولت كرده باشند، خلاف قانون اساسي و وزر و و‌بال آن به گردن جنابعالي است.
2. ادعا كرده‌ايد كه لايحه در مجلس استحاله شده است. ارزيابي اين دعوي از حيث كمي به اين نتيجه مي رسد.

رقم بودجه عمومي دولت، بودجه شركتها، بانكهاو موسسات دولتي در لايحه و قانون به شرح زير است

دولت با ناديده گرفتن قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، وظيفه خويش را در درج رقم مربوط به هدفمندي در لايحه ناديده گرفته بود. مجلس آن را 66 هزار ميليارد تومان تعيين كرد كه 10  هزارميليارد تومان آن در رديف‌هاي مختلف لايحه ذكر شده بود و 56 هزار تومان نيز به تصويب مجلس رسيد كه دولت بايد آن را از اصلاح قيمت‌هاي كالاهاي مشمول قانون به دست آورد. در نتيجه اگر اين مبلغ را از اعتبارات سازمان هدفمندي (كه ارقامش در بودجه شركتها درج مي‌شود) كم كنيم رقم مجلس همان رقم دولت مي‌شود. مصارف بودجه عمومي هم كه تقريبا بي تغيير بوده است.  پس بودجه عمومي و بودجه شركت ها،در مجلس تغييري نكرده است اين از نظر كمـّي؛ كه نه تنها استحاله‌اي در كار نبود، بلكه تقريبا هر چه دولت آورده، تصويب شده است.

3. ادعاي استحاله از جهت كيفي نيز نادرست است. تغييرات مهمي در كميسيون و صحن مجلس صورت گرفته تا قانون اساسي، قانون برنامه پنجم، قانون اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44، قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، قانون برنامه و بودجه، قانون محاسبات عمومي و ... كه مكرراً در لايحه دولت ناديده گرفته شده بود،رعايت شود و وضع تا اندازه‌اي اصلاح گردد. همچنين تلاش اين بود كه واقعيت‌هاي ملي، منطقه‌اي و بين المللي كه در تهيه و تنظيم لايحه  توجه كافي به آنها نشده بود،جبران گردد. اين مثال ها قابل توجه است:
٭ بي توجه به ظرفيت اقتصاد ملي دولت در لايحه جواز انتشار 55 هزار ميليارد تومان اوراق مشاركت را درخواست كرده بود در حاليكه در سال 90  پيش بيني عملكرد اين منبع به گفته مسئولان دولتي حدود 10 هزار ميليارد تومان بود. با توجه به اين واقعيت، لايحه را مجلس 55 هزار ميليارد تومان پيشنهادي لايحه را به 25 هزار ميليارد تومان  تقليل داد.

٭لايحه اجازه مي‌خواست كه به ميزان نامشخصي اوراقي تحت عنوان «اسناد خزانه اسلامي» منتشر سازد. در مباحثه معلوم شد كه اينها همان اوراق قرضه است كه اسمش عوض شده . نامشخص بودن ميزان، سازوكار و تعهدي كه براي دولت‌هاي آتي درست مي‌كرد با اصول پنجاه و دوم، پنجاه و پنجم و هشتادم قانون اساسي ناسازگار بود و حذف شد.

٭ در موارد متعددي لايحه دولت اجازه بي قيد شرط براي فروش سهام و سهم الشركه‌هاي دولتي، طرحهاي نيمه تمام ، تكميل شده ، آماده بهره برداري، اموال منقول و غير منقول، درخواست كرده بود و براي هزينه كرد درآمدهاي حاصله نيز قواعد تازه‌اي ارايه مي‌كرد. احكام و موضوعات اين بندهاي لايحه چنان بود كه مسئولان درجه اول دولت هر چه را مي‌خواستند مي‌توانستند بفروشند و درآمدش را تحت عناوين كلي خرج كنند. يعني نفي بودجه ريزي! اين احكام بدين شكل مغاير اصول پنجاه و دوم، پنجاه و سوم، پنجاه‌و پنجم و مغاير قانون برنامه پنجم، قانون اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 ،قانون مناقصات و قانون محاسبات عمومي بود و تمام قواعد علمي بودجه ريزي را نيز ناديده مي‌گرفت. علاوه بر اين به شكل حساب شده و دقيق، به طوري كه فساد آفرين نباشد، در مواد 220 و 224 قانون برنامه پنجم همين احكام وجود دارد. بنابر اين با وجود آن قانون مادر در برخي موارد با اجازه‌درخواستي موافقت نشد.

٭ لايحه بودجه اجازه مي‌داد دولت از صندوق توسعه ملي براي مخارج خويش استفاده كند. اين، با بند 2 اصل 110 قانون اساسي در تعارض بود. با مصالح ملي نيز ناسازگار بود. مگر خودتان نفرموديد حساب ذخيره ارزي صفر شده؟ حالا صندوق توسعه ملي كه با دستور رهبر معظم انقلاب براي سرمايه‌گذاري بخش غير دولتي جهت افزايش توليد و رفع مشكل حاد بيكاري در نظر گرفته شده، بايد به دست دولت خالي شود؟ اين احكام حذف يا اصلاح شد. براي استفاده از صندوق جهت اعتبارات ريالي نيز لايحه 40 درصد موجودي صندوق را توقع كرده بود كه با 20 درصد( كشاورزي، صنعت و معدن) و تنها براي بخش غير دولتي اجازه داده شد.

٭قانون هدفمند كردن يارانه ها با اهميت بسياري كه دارد و همت و جسارتي كه دولت در اجراي آن به خرج داده است، دولت را موظف مي‌كند سالانه درآمد حاصل از اجرا و مصارف مشخص شده را در رديف‌هاي لايحه بياورد، شما نياورديد، مجلس براي آنكه قانون مهم مزبور زمين نماند پس از مباحثات زياد رقم آنرا تعيين كرد.

٭تكيه بر نفت نيز در لايحه دولت بسيار شديد بود كه در كميسيون تلفيق اندكي از آن كاسته شد. مثلا بند 1-2 لايحه به دولت اختيار مي‌داد براي تامين هزينه‌هايش به ميزان نامعيني از دلارهاي نفتي استفاده كند . حالا ديگر بسياري از هموطنان غير متخصص نيز مي‌دانند تبديل بي‌حساب دلارهاي نفتي به ريال و هزينه كردن آن براي مخارج دولت بلاي تورم و ركود فعلي را تشديد مي‌كند. اين جواز بي حساب را كميسيون تصويب نكرد زيرا هم با سياستهاي كلي برنامه پنجم ابلاغي رهبري در تعارض بود(مغاير بند 2 اصل 110  قانون اساسي) هم با شرايط و مقتضيات بين المللي
از اين نمونه‌ها بسيار است. تغييرات ديگري نيز رخ داده كه تقريبا همه آنها يا پيشنهاد نماينده دولت در كميسيون بوده يا با موافقت وي انجام گرفته است.

وجود همين اشكالات بود كه شايد براي اولين بار كليات لايحه در كميسيون رد شد و پس از درخواست رئيس محترم مجلس و برخي نمايندگان (از جمله نامه كتبي اينجانب) با ملاحظه شرايط بيروني كشور، فقدان وقت براي تجديد نظر دولت در لايحه، تاخير بيش از اندازه و ابلاغ قانون بودجه، در حال پايان بودن مجلس هشتم و عدم امكان تصويب آن در ماههاي اول مجلس نهم، تجديد راي شد و با اغماض كميسيون به كليات لايحه راي داد و بعد اصلاحات را در آن اعمال كرد. طبق ماده 145 قانون آئين نامه داخلي مجلس،«رد، مسكوت ماندن، تصويب و تغيير يا تكميل»، لوايح نيز از اختيارات كميسيون‌ها و صحن علني مجلس است.

4. از توضيحات فوق معلوم مي‌شود اين لايحه بودجه بود كه در موارد متعدد مغاير قانون اساسي و قوانين دائمي بود. بنابراين ادعاي بعدي شما نيز خلاف واقعيت است، چرا كه روشن است مصوبه مجلس چون به تاييد شوراي نگهبان رسيده نمي‌تواند مغاير قانون اساسي باشد.

5. در نامه خودتان مجلس را متهم كرديد كه «جهت گيري ايجاد محدوديت براي دولت» دارد . آيا معتقديد مجلس بايد سوگند خود را بشكند و بر خلاف تعهد ديني و ملي‌اش اجازه دهد شما بدون رعايت قانون اساسي هر طور صلاح مي‌دانيد دخل و خرج كنيد؟ طبيعي است كه رعايت قانون اساسي محدوديت مي‌آورد، ولي اين هم بديهي است كه  عدم رعايت قانون اساسي به هرج و مرج مي‌كشد. و توسعه اقتصادي به تاخير مي‌افتد. يا اگر مجلس برخي از احكام پيشنهادي دولت را در لايحه حذف كند به اين دليل كه بهتر و حساب شده َتَرش در سند بالا دستي قانون برنامه پنجم وجود دارد و دولت مي‌تواند با اجراي آن هم به مقصودش برسد و هم زمينه فساد در دولت كاهش يابد، اين محدوديت است؟

6. اينكه جنابعالي در نامه مورد بحث نوشته‌ايد « با توجه به مخالفت بندهايي از قانون [قانون بودجه سال 91] با قانون اساسي...» جاي تاسف است. اولين بار نيست كه جنابعالي بعد از تاييد مصوبه مجلس در شوراي نگهبان كه مصوبه را قانون مي‌كند، خود را در مقام قضاوت قرار مي‌دهيد. مگر يادتان رفته كه به پاسداري از قانون اساسي سوگند خورده‌ايد، آنجا كه بر اساس اصل يكصدو بيست و يكم در پيشگاه قرآن كريم و ملت ايران به خداوند قسم ياد كرده‌ايد«پاسدار ... قانون اساسي كشور باشم و ... از هر گونه خودكامگي بپرهيزم.» اصل نود و يكم قانون اساسي، تشخيص مغايرت مصوبه مجلس با قانون اساسي را به شوراي نگهبان سپرده است و وقتي مصوبه تاييد شد قانون مي‌شود و شما فقط يك وظيفه داريد: امضاي آن و ارسال براي اجرا(اصل يكصدو بيست و سوم) فرا تر از قانون براي خود حق قائل بودن و مخالفت صريح يا تلويحي با قانون چه معنايي جز نقض سوگند فوق دارد؟ از گذشتگان عبرت بگيريد.

7. مدعي شده‌ايد كه قانون بودجه تورم زاست. درست گفته‌ايد. ولي لايحه بودجه به مراتب تورم زا تر بود. درست است كه درآمد 56 ميليارد توماني حاصل از اصلاح قيمت حاملهاي انرژي كه مصوب مجلس است تورم زاست اما ، اگر مجلس اصرار شما را مي‌پذيرفت و اجازه مي‌داد حاملهاي انرژي را  تقريبا سه برابر بيشتر گران كنيد تا 135 هزار ميليارد تومان درآمد كسب كنيد چه تورمي رخ مي داد؟ درست است كه اتكاي به نفت در قانون بودجه ذاتا شرايط را براي تورم مهيا مي‌كند ، اما ، اگر اجازه استفاده بدون سقف از درآمدهاي نفتي را مجلس به شما مي‌داد تورم تا كجا مي‌رفت؟ اين پرسش‌ها را مي‌توان ادامه داد.

8. انتقادهاي ذكر شده نسبت به لايحه به معناي دفاع از قانون بودجه نيست. تنها هدف اين بود كه معلوم شود كه استحاله‌اي رخ نداده، بلكه عمده اصلاحات مفيد و در جهت كاهش خطرات لايحه بودجه بوده است. البته به نظر من مجلس احكام و ارقامي هم بر لايحه افزوده است كه قابل دفاع نيست، ولي چون قانون شده احترامش واجب است. اين حقيقت نيز قابل انكار نيست  كه هيچ چيز تازه‌اي امسال رخ نداده و سالهاست كه بودجه ما گرفتار عيبهاي مشابه زيادي است.

9. آخرين نكته اين است كه چرا رئيس قوه مجريه با نقض قانون اساسي و شكستن سوگند خويش چنين مواضعي مي‌گيرد؟ آيا به اين دليل است كه مي‌داند روش او در مديريت اقتصادي كشور به شكل فعلي، نتايج نامقبولي از حيث تورم، و ركود در پي دارد و او مي‌خواهد، از همين حالا فرافكني ‌كند؟ آيا اين شگرد براي اين است كه خود را از بازخواست مصون بدارد و همه تقصيرها را به گردن مجلس بيندازد؟آيا تضعيف مجلس تضعيف دولت و نظام نيست؟ گيرم كه اينجا در كوتاه مدت از بازخواست رهيديم، آنجا هم چنين فرافكني‌اي مقدور است؟

                                                                                         احمد توكلي
                                                                  نماينده تهران، ري، شميرانات، و اسلامشهر
                                                                                در مجلس شوراي اسلامي
 
بهزاداول
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۶:۵۱:۰۲
جناب آقای توکلی
با سلام
یه سئوال دارم که احتمالاً سانسور میشه اما اگر نشد پاسخ دهید لطفاً
مجلسی که دنبال حقوق مادام العمر بود ( با این همه مسائلی که تو این کشور هست و ....... ) انصافاً نباید بهش بی حرمتی بشه ؟ تازه بازم دم این مردم گرم که تحمل میکنن یا به هر حالت دیگه تنها سکوت کردن ؛ حقتونه آقای محترم بیش از اینا حقتونه / اگه حقتون نیست و شان مجلس بیش از این است لطفاً اینجانب را قانع سازید و در غیر اینصورت بپذیرید که خودکرده را تدبیر نیست / به امید دیدار در قیامت برای حق الناس و موارد دیگر هم شما و هم همکارانتان/ این موارد در تایید عملکرد دولت نیست که اگر به آن بپردازیم شاهنامه هم کفایت نمیکنه اما قدری به خود بیایید
اللهم عجل لولیک الفرج/صلوات (804277) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۶:۵۳:۲۳
آقای دکتر توکلی
چرا کاندید ریاست مجلس نمی شوید؟ مشکل اصلی کشور وضعیت اقتصادی است. اقتصاددانی چون شما به مراتب بهتر می تواند به مشکلات رسیدگی کند تا افراد دیگر. (804284) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۲۵:۰۴
دوست عزيزجايگاه فعلي ايشان خيلي موثرتراز رييس مجلس شدن شان است.شايداگر نظرخودايشان را بخواهيد،بودن درمركز پژوش هارا مفيدتراز هرجاي ديگر مجلس مي دانند؛براي اينكه حالا وامدار كسي نيستند ونان وآب تخصص خودشان را مي خورندوتا آنجا كه به چشم مي آيد،حالا ايشان حلال ترين روزي را نصيب خود كرده اند چراكه پاسداري از بيت المال را اوجب واجبات خود قرارداده اند؛وانگهي مشكل اقتصادي دركشور ما به جز با همدلي حل نمي شود؛بايد مجلس ما عزم جزم خودرا روي اين بگذارد كه چه طرحي وبرنامه اي براي نجات اقتصاد كشور به وجود بياورد؟وقتي مردم برنامه هاي اقتصادي دولت دهم را ناموفق مي بينند مجلس بايد چاره اي بيانديشد؛وقتي مي گويند طرح مسكن مهر سبب گران شدن مسكن واجاره بها شد،بايدفكري به حال آن كرد؛زماني كه قانون هدفمندي يارانه ها موجب گراني هاي فراواني شد، مي بايد فكري به آن بكنند.نمي شود كه با تمجيد از كسي وبدگفتن از كس ديگر مشلات را حل كرد.عقل مي فرمايد دست اندركاران دلسوز نظام بنشينند وچاره ي دردهارا پيداكنند؛ فلاني اگر مسبب اين فجايع است ،جلويش را بگيرند ؛ مجلس يعني اينكه همه ي مردم در نقطه اي جمع شده اند تا مشكلات جمع را حل بكنند؛اما ظاهرا اين جمع درگير دولتي است كه ادعا دارد راي او از طرف مردم، خيلي بيشتر از راي مردم به نماينده است! اين ادبيات حاكم دركارگزاران ما موجب كاهش اثر خرد جمعي شده است .... (804489) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۱:۰۷:۱۴
ریاست مجلس بیشتر فرمایشی و سیاسی است. فکر می‌کنم ایشان در کمیسیون‌ها موثرتر باشند (804600) (moderator22)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۲:۱۶:۱۲
خدا خیرت بده آقای توکلی کاش همه مجلسی ها از شما یاد میگرفتن،خدا آخر و عاقبت مارو به خیر کنه با کارای






اقای احمدی نژاد (804868) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۶:۵۶:۱۳
جناب توکلی فقط یک حرف خلاف واقع شمارو ذکر میکنم این است که در قانون آمده که بعد از تصویب مجلس و شواری نهگبان و ابلاغ به رئیس جمهور رئیس جمهور 5 روز وقت دارد و بعد از آن میتواند رئیس مجلس آن را امضا کند
اگر به قول شما که رئیس جمهور امضا نکرد چرا لاریجانی امضا نکرد ؟؟!!
معلوم است چون طبق قانون نمیتونست امضا کنه تا 5 روز تموم بشه اگر هم اون رو تصویب کرده باید میشه خلاف قانون قبلی اگر اشکالی نداشته باشین ! که بنده هم بگم فلان جا اشکال دارد ! چون با قوانیین قبلی کاملا در ضد هست و....
این از بند اول سخن شما (804293) (moderator22)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۰:۵۳
چیزی مه معلوم هست فراکنی آقای احمدی نژاد و دوش از زیر بار مسئولیت خالی کردن است
بفرض،لایحه داده شده، بسیار تغییر کرده است
ولی آیا این تغییر توسط افراد غیر متخصص صورت گرفته است
آنها هم که از هم قطاران اصولگرای هستند
آقای احمدی نژاد، باور کنین اگر مسئولینی دلسوز مانند آقایان توکلی در مجلس نبودند، چه بسا با اجرای بعضی از سیاست های اشتباه شما، شاهد تورم چندصد درصدی در ایران بودیم و آن موقع بود که ستون های این انقلاب به لرزه می افتاد
تو این شرایط بد اقتصادی و استفاده عده ای سود جو برای پرکردن جیب خودشون، دوباره تجمع و راهپیمایی و تظاهرات واقعا که نوبره.... (804298) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۴۱:۲۲
کار همیشگی رییس جمهور محترمه (804510) (moderator22)
 
علي ياري
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۲:۱۰
بسمه تعالي
خداوند به شما خير دنيا و آخرت عطا فرمايد .
متأسفانه دولت با برنامه ريزي هاي غير منطبق با قانون مردم را دچار سردرگمي و مشكل كرده است واقعاً هيچكس نمي تواند براي فرداي خود برنامه ريزي كند .اگر دولت محترم به نصايح و رهنمودهاي مقام معظم رهبري توجه مي فرمودند و در لوايح تقديمي به مجلس و نيز تنظيم دستورالعملها و آئين نامه ها دقت ويژه را به خرج مي دادند ، مردم اينقدر دچار مشكل نبودند .
از شما وساير نمايندگان محترم انتظار دارد با نصب العين قراردادن رهنمودهاي مقام معظم رهبري و قانون اساسي و برنامه پنج ساله مردم و كشور را از اين تورم و گراني سرسام آور نجات دهد .
قدر متقن آنست كه دولت و مجلس نمايندگان مردم مي باشند و بيش از هرچيز بايد رضاي خدا و بهبود معيشت مردم و مصالح آنان كه مصالح عاليه نظام است را مدنظر داشته باشند .
ان شاء الله (804300) (moderator22)
 
ابوالحسن_ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۲:۲۵
جناب آقای توکلی خدا قوت.
وقتی انسان تمامیت خوا ه می شود. وبه تفکیک قوا اعتقادی ندارد.وقواعد بازی مملکت داری رارعایت نمی کند .می خواهد تمام قوا ی دیگر در اختیارش باشد. انتظاری غیر از این داشتن از ایشان زهی خیال باطل است.؟؟!!
لذا امروز آقای احمدی نژاد باید بازی فرار به جلو را انجام دهد و مشکلات راگردن مجلس بیاندازد. خود کرده را چاره نیست (804301) (moderator22)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۶:۰۲
بند 9 عالی بود (804306) (moderator22)
 
mehrdad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۳۸:۱۴
جناب آقی دکتر
با سلام بهتر بود این نامه را ریس مجلس ارسال می نمود یا حداقل بصورت بیانیه توسط جمعی از نمایندگان اعلام می گردید.
زیرا جواب نامه کاملا تخصصی و اصولی است اما خطاب قرار گرفتن ریس جمهور توسط یک نماینده آنهم در دفاع از یک مصوبه عرف نمی باشد.و نشان میدهد قانون بودجه توسط جنایعالی استحاله شده است (804354) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۰:۱۲:۱۳
عمل به وظیفه,آنهم با دشواری همراه کردن نمک گیر شده ها و مصلحت گراها و . . . این حرفها رو بر نمیداره. امروز من شهروند هم حق فریاد بر سر بی برنامه گیهای دولت را حق خودم میدانم چه رسد به نماینده مجلس که سوگند خورده. هر چند صدایم بسیار ضعیف و غریب است ولی با همه توان فریاد میزنم که آقای رئیس جمهور بسیاری از آبرومندان شریف و با عزت نفس را به استیصال کشانده اید. در آخرت چه جوابی برای خوابهای گرفته از چشم بسیاری از ملت خود دارید؟ (804778) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۰:۵۱:۲۴
چرا ما اجازه نداریم با تظاهرات کاملا مسالمت آمیز, بدون هیچگونه توهین و قانون شکنی, و از درون نظاممان, مخالفتمان را با سیاستهای اقتصادی دولت اعلام کنیم. میدانم روی کاغذ این حق وجود دارد ولی آیا واقعا امکانش هست؟ آیا ظرفیت نظام اسلامی ما کمتر از کشورهایی است که همیشه در اخبار صداوسیما میبینیم؟ دولت چگونه باید بپذیرد که اکثر مردم(حتی رای دهندگانش) از مشکلات معیشتی در رنج و عذابند و بسیار مضطرب از فردای نامشخص شان؟ (804808) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۳:۳۶:۴۰
آقای عزیز عرف با قانون فرق میکنه همین عرف بازی ها هست که قانون شده

مضحکه دست احمدی نژاد اگه عرف رواله پس چرا حاج محمود مثل رئیس جمهور

های کشورهای دیگه استعفا نمیده بره ؟ (805677) (moderator22)
 
رستم شجاعی
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۳۹:۱۷
جناب توکلی شما خودتان هم کم مقصر نیستید مصلحت اندیشی های شما و دیگر محافظه کاران و دوستان شما احمدی نژاد را تا این مرحله سوق داده است بنابراین شما هم به فکر چاره ای برای - آنجا- باشید (804356) (moderator22)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۴۲:۲۱
به نظر می رسد با توجه به نقاط ضعفی که آقای احمدی نژاد از نمایندگان دارد با بی اعتنایی به مواضع مجلس و نمایندگان در پیشبرد اهداف و برنامه های خود با قدرت به پیش می رود و نمایندگان مجلس نیز به علت مصلحتها و نقاط ضعف عملا در مقابل بی اعتنایی های آقای ریس جمهور مجبور به سکوت هستند . (804361) (moderator22)
 
رضا
Latvia
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۴۹:۲۹
جناب آقای توکلی نامه شما بسیار منطقی است ولی به نظر اینجانب به موارد زیر نیز باید توجه کرد:
1- رئیس جمهور به هیچکدام از وعده های انتخاباتی خود عمل نکردمنجمله :
- سود بانکی کاهش نیافته است .
- تورم افزایش چشمگیری داشته است .
- دایره مدیران محدودتر از قبل شده است و در عین پایین آمدن سطح مدیران ، تعداد اندکی ار آنها شغل های زیادی در دولت دارند.
- فساد اقتصادی و بانکی نه تنها کم نشد بلکه بدلیل یکدست شدن مجلس و دولت و محدود شدن مطبوعات به شکل خیره کننده ای افزایش یافته است .
- یکسان بودن افراد در مقابل قانون اجرایی نشد و ایشان خط قرمز هایی برای نزدیکان خود در برابر قانون قائل شد.
- طرح مسکن مهر نه تنها تورم مسکن را مهار نکر بلکه افزایش چشمگیر مسکن و اجاره بها را در شهر های بزرگ شاهدیم . در ضمن کیفیت و سلامت در ساخت و ساز به اذعان همه دست اندرکاران ساختمان فدا شده و فساد مالی عظیمی در واگذاری پروژه ها با نفوذ افرادی از بدنه دولت و ... ایجاد شده است .
-سیاست خارجی نه تنها برای کشور و امت شیعه عزت ایحاد نکرده است بلکه به جز چند کشور کوچک ، دنیا را علیه ایران متحد کرده ایت .
- احترام به اصول نه تنها حفظ نشد بلکه در سخنان و رفتار ایشان خدشه دار شد.
لذا با توجه به اینکه ایشان خود را ناتوان از عمل کردن به شعارها و وعده های خود می داند برای تبرئه کردن خود نیاز به فرافکنی و مقصر تراشی دارد. هر جند مردم هوشیار تر از این هستند تا این رفتار را باور کنند. (804365) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۰:۴۷:۵۰
بنام خدا

آقا رضا!

تقریبا به صورت کامل مسائل را مطرح نموده اید؛اما خوب است به بالا رفتن
وحشت ناک هزینه های زندگی بدون بالا رفتن در آمد که نتیجه سیاست غلط در حفظ ارزش پول است هم اشاره میکردید... (804807) (moderator22)
 
احمد از ياسوج
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۵۱:۰۹
حقيقت امر اين است كه مردم خداخدا ميكنند اين مدت 1/5 ساله دولت تموم بشه‏‏ واقعا گراني وبي كيفيتي كالاهاي داخلي به خاطر نبود نظارت وبي توجهي دولت كمر مردم بويژه حقوق بگيران را شكنده لطفا امثال آقاي مطهري وتوكلي را مجلس نهم حمايت كنند ونگذراند دولت افسار گسيخته هر كاري دلش خواست بكند البته اين حق اصلاح طلبانه كه آلان شوراي نگهبان به خاطر ردصلاحيتشون اينقدر مورد بي مهري رئيس جمهور قرار ميگيرند چون خيلي از اونارا بي دليل ردصلاحيت ميشدند (804368) (moderator22)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۱۲:۴۴
جواب سوالات بند 9 مطمئنا و قطا مثبته، وقتی دولت در حد اداره کشور تخصص و توان علمی کافی رو نداره و رئیس جمهور هم خودشو کارشناس ارشد در در تمام زمینه ها می دونه و از نظر صاحب نظران در بخشهای مختلف استفاده نمیکنه تنها راهی که میمونه همینه:تقصیر شماهاست. (804395) (moderator22)
 
مصطفی
Italy
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۲۴:۳۰
اقا جان به این میگویند تاکتیک فرار به جلو و مقصر جلوه دادن شخص دیگر البته مجلس محترم هم در این میان کم بی تقصیر نبوده اگر در همان سال اول مجلس با دیر ارجاع دادن لایحه بودجه از طرف دولت برخورد جدی میکرد دیگر دولت به این سمت نمیرفت که هر زمان و هرچه که خواست را از مجلس طلب کند و کار به اینجا برسد و به قول ان مثال خود کرده را تدبیر نیست و فقط این وسط مردمی میمانند که باید تاوان چیزهایی را بدهند که در وقوع انها هیچ نقشی نداشته و ندارند و تورم و بیکاری کمرشان را روز به روز بیشتر خرد کند و دولت و مجلس هم فقط گناه کم کاریها و ملاحظه کاری های حزبی خود را گردن هم بیاندازند (804414) (moderator22)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۳۹:۳۷
با سلام ؛ در اينجا بي اختيار به ياد حرفهاي امام راحل(ره) و تاکید ايشان بر قانون پذیری ولو اینکه قانونی بد باشد یا خلاف میل افراد و اشخاص باشد،افتادم:
:

«نمی شود از شما پذیرفت که قانون را قبول نداریم، غلط می کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد. اگر می خواهید از صحنه بیرونتان نکنند، پیرو قانون باشید.» (804439) (moderator22)
 
سید
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۴۹:۵۵
آقای توکلی مردم را نادان فرض کرده اید خودت گز میکنی و خودت میدوزی خودت نامه مینویسی و خودت برای خودت کف میزنی؟!!!! (804453) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۱۵:۲۷
وقتی نمایندگان مردم تصمیمی میگیرند که قانون نام دارد رییس قوه مجریه (رییس جمهور) ملزم به اجرای آن است و اگر نمیتواند باید استعفا دهد (البته اگر جانب تقوی را رعایت نماید).

والا اگر من هم هرکاری دلم بخواهد بکنم و به مجلس بگویم چون من این جور میخواهم یا میتوانم باید قانون تصویب کنی دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود.

و ای مجلس: ای کسانیکه به وکالت از مردم آنجا حضور دارید ملزم به نظارت حسن انجام قانون می باشد و خود نیز باید قانون را اجرا نمایید. (804475) (moderator22)
 
هاشم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۱۹:۳۶
همین طور که استاد بازی( م. الف) فرمودند این بودجه میزان تبعيض را در کشور افزایش میدهد و تورم و رکود را به اوج میرساند و شاهد رشد فزاينده معوقات بانكي خواهیم بود و قانون گریزی دولت را تشدید خواهد کرد و دعوای زرگری مجلس و دولت بیشتر خواهد شد.
و ملت شاهد فیلمی تکراری و حوصله سر بر خواهند بود. که از روی بیچارگی
و ترس و فشار ، شاید! ! تا آخر به تماشا بنشینند. (804479) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۱۵:۲۹
سلام
خوشحالم میبینم 1 نفر تو مجلس پیدا میشه حرف وردم رو بگه و واقعاً نماینده ملت باشه، نه نماینده...! (804543) (moderator22)
 
قلندر
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۳۰:۱۵
احمد آقاجان توكلي يا به اصطلاح سياسيون جناي آقاي دكتر توكلي
سلام برادر جان
من تعجب ميكنم از انساني با اين همه سابقه در قوه مقننه ؛ بازهم آب در هاون ميكوبد و از وزر و وبالي كه به گردن دولت مي ماند و از مغايرتهاي مشخص و متقن با قانون اساسي و ... سخن ميگويد. برادر عزيز من آخر كداميك از تذكرات شما در دوره هشتم اثر گذار بود كه شما وارد اين مقوله شديد بگذاريد دولت فعلا مشكل سه هزار ميليارد رو حل كنه و پاسخ قوه قضائيه رو بده تا بعد نوبت شما برسه برادرجان (804560) (moderator22)
 
جعفریان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۲۶:۰۶
این اصل قانون اساسی که میگوید: «پاسدار ... قانون اساسي كشور باشم و ... از هر گونه خودكامگي بپرهيزم.» واقعاً منطبق با حال فعلی آقای احمدی نژاد است؟ حال فعلی که هیچ، آیا منطبق با 6 سال پیش وی است؟ به نظر من که نیست. پس در این مدت چرا ایشان همچنان رییس جمهور است؟ خدا به سر شاهد است اگر قرار بود قانون اساسی اجرا شود، در اولین گام باید عذر آقای احمدی نژاد را می خواستند. اگر این اتفاق می افتاد، امروز نیاز به این همه نامه نگاری نداشت.
جناب اقای توکلی! جنابعالی خوب اطلاع دارید حجن نامه هایی که نمایندگان و... برای رییس جمهور فعلی فرستاده اند، در تمام تاریخ ایران بی سابقه است؟ این همه نامه نگاری بی نتیجه برای چیست برادر من؟
وقتی وضع بر این منوال است، شما نمایندگان محترم در قبال این همه قانون شکنی های دولت و تخلفات آن چه پاسخی به ملت دارید؟ اصلاً می دانید چرا حدود 190 نماینده مجلس هشتم رأی نیاوردند و به دوره نهم نرسیدند؟ این بدان معنی است که ملت گاگول نیست و می داند چه باید بکند. پس به احترام ملت، قانون اساسی را اجرا کنید و به قول طلاب، حدث ما حدث! به عبارتی یعنی تمام شد و رفت پی کارش. (804650) (moderator22)
 
الهم عجل لولیک الفرج
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۱۶:۱۵
سایت شما فقط آن نوشته هایی که به منافع شما خوش خدمتی کند درسایت میگذارد.وتحمل پاسخ مخالف را ندارد.امیدوارم آقای توکلی بداند چه کار میکند. (804713) (moderator22)
 
هادیزاده
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۲۶:۳۴
بنده عامی وبی سواد این را می دانم اگر آشپز دوتا بشود غذا یا شور می شود ویا....اینهم مسلم است در یک خانواده فقط یک نفر که معمولا پدر می باشد آخرین تصمیم را می گیرد . آشپز کشور در مسائل اقتصادی وسازندگی و..کیست ؟ اگر دولت است ، چرا باید مجلس دخالت کند ؟ چرا قوه قضائیه حتی در بودجه خودش حقی هم چون مجلس ندارد ؟ احتمالامشکل در قانون اساسی است که باید اصلاح شود ودولت مسئول بودجه وتعیین اولویت ها ومجلس ناظر وتصویب کننده قوانین مورد نیاز بشود و تا این درست نشود دعوای دولت و مجلس هیچ ربطی به احمدی نژاد وتوکلی وهاشمی وناطق نوری و.....ندارد همچنانکه سی سال است شاهد این دعواها هستیم . (804721) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۸:۵۷:۱۳
مملكت داري مثل آش درست كردن نيست كه يك نفره قابل انجام باشد! (805022) (moderator22)
 
جعفریان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۳:۱۷:۵۶
واقعاً یکبار دیگر این مطلب را بخوانید و بعد منفی بدهید! بیچاره مگر چه گفته است؟! (805640) (moderator22)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۵۶:۵۰
از نمايندگان محترم مجلس نهم مي خواهم كه قوانين مهمي چون قانون نفت و اساسنامه شركت نفت و همچنين لايحه جامع انرژي را به طور جد پيگيري كنند. همچنين طرح تعريف جرم سياسي. (804763) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۵۷:۴۳
تو رو به خدا براي متروي كلانشهرهايي مثل شيراز نيز بودجه مضاعفي در نظر بگيريد. سالهاست كه داريم خاك كارهاي عمراني مترو رو مي خوريم اما خبري نيست. (804764) (moderator22)
 
ایرج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۰:۰۷:۰۲
هزاران درود بر شرف جناب آقای دکتر توکلی. امیدوارم با همین قاطعیت بتوانید جلوی بسیاری از تخلفات دولت، مخصوصا انتصاب آقای مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی را نیز بگیرید. موفق و موید باشید. (804775) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۸:۰۴:۲۹
مشکل کلیه طرحها در این دولت کمبود بودجه نیست، کمبود مدیر پروژه و مدیریت کلان کشور است. چیزی که دودش به چشم همه ایرانیان عزیز رفته و میرود. (804952) (moderator22)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۰:۵۵:۰۳
مشکل آقای توکلی این است که فکر می‌کند احمدی نژاد برای کارهایش از روال‌های منطقی پیروی می‌کنید که می‌خواهد با استدلال ایشان را مجاب کند. این خبرها نیست، اگر عین بودجه مورد نظر هم نعل به نعل تصویب می‌شد با احمدی نژاد چیزی می‌گفت، فرضا دیر تصویب شد! (804812) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۱:۰۰:۱۲
از سبک مدیریت کوچه بازاری دولت بیشتر از این نباید انتظار داشت. (804816) (moderator22)
 
صا دق
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۱:۱۹:۴۰
در مجلسی که 90% انرژی ان توسط اشتباهات رئیس جمهور گرفته شود دیگر وقتی برای بحث توسعه و پیشرفت و ابادانی کشور نمی ماند. (804827) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۱:۲۶:۴۹
ای کاش آقای توکلی در رابطه با مسئله افزایش حقوق کارمندان که دولت باز هم مجلس را در کاستن ومحدود کردن بودجه اش مقصر قلمداد کرده، به صراحت اظهار نظر می فرمود . البته شاید موضوع "رقم بودجه عمومی دولت" اشاره به همین موضوع باشد. (804842) (moderator22)
 
سیف الله کبود وند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۳:۲۶:۱۰
بنام خدا
بودجه نویسی به صورت فعلی از غرب آمده و نمودی بارز از غرب زدگی است. نمودی است از دست آویز تفکیک قوا که نتیجه آن جلوگیری از پیشرفت های برق آسا میباشد. نمودی است از مجوز داشتن برای بستن دست رئیس جمهور منتخب. نمودی است از تضعیف هر روزه و هر ساعته رئیس جمهور مردمی و محبوب. نمودی است از کاستن سرعت. نمودی است از ترمز. نتیجه بودجه نویسی غرب زده را در خود غرب و در اروپای فلج و افلیج و درمانده و نا توان و بدهکار و نا کار آمد میتوان دید. با تکیه بر کهنه کاغذ های باطله بودجه نویسی غربی است که جوانان اسپانیا از بیکاری عمومی رنج میبرند. و یونان و ایطالیا و ... این کتاب ها را به دور باید ریخت. در رودخانه خروشان تاریخ باید شست و طرحی تازه باید آورد. طرحی بر منافع مردم. طرحی با مشخصه سرعت. طرحی فراگیر برای همه جهان. و نجات بخش. طرحی بر مبنای تقسیم عدالت در کوتاه ترین مدت. طرحی بر مبنای خود باوری. ایمان و اعتقاد و سرعت. طرحی با هدف ارتقای منزلت و شان فرودستان. مثالی می آورم. همین طرح هدفمندی یارانه ها. و اگر اجازه میدادند هدفمندی شاره دو و سه و چهار تا کنون اجرا شده بود و به قله رسیده بودیم و قله را پشت سر گذاشته بودیم و غربیان در صف بودند و التماس میکردند و ندبه میکردند تا به آنها پیشرفت برق آسا را بیاموزیم. راه نصر الهی مانند خورشید روشن است و روشن است که از طریق بودجه نویسی غرب زده به جائی نمیرسد. (804892) (moderator22)
 
خیرخواه
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۸:۳۱:۰۰
آقای کبودوند , شما در مورد برنامه و بودجه و جایگاه حساب و کتاب در زندگی احتیاج به مطالعه بیشتری در زمینه اقتصادخرد(کوچک) و کلان (بزرگ) دارید. این افزایش دانش زندگی شمارا دگرگون و سعادت برای شما و خانواده محترمتان درپی خواهد داشت. (809529) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۷:۰۲:۴۶
شما مجلس نشینان دلتان خوش است که حالا بودجه را بالا پائین کرده اید غافل از اینکه احمدی نژاد اصلا کاری به بودجه مصوب شما ندارد وگرنه الان میبایست در صندوق ذخیره ارزی ویا هرچه اسمش میگذارید صدها میلیارد دلار داشته باشیم ودر نهایت پی امد های مخرب سیاستهای اقتصادیش را گردن ممجلس خواهد گذاشت. همانگونه که سقوط ارزش ریال را به افراد نا معلوم فرا افکنی میکند. (804918) (moderator22)
 
جواد
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۷:۵۲:۱۳
متاسفانه آقای توکلی سالهاست که فقط منتقد است و همیشه ساز مخالف سر میدهد! به نظر من که در پست ریاست جمهوری اصلا جواب نمیده ! آخه ظرفیت انتقاد پذیریش صفره ! (804942) (moderator22)
 
حسن
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۹:۵۹:۳۰
واقعا این همه خسارات به اقتصاد و تولید مملکت و نابسامانی وضع معیشتی مردم که در زمان دولت فعلی پیش آمده و مجلس بیشترین تقصیر را در آن دارد چگونه در آینده جبران خواهد شد؟ آیا باید رییس جمهور هر جوری دلش خواست عمل کند و اقتصاد کشور را نابود و فقر و بیکاری را گسترش دهد و مجلس به جهت مصلحت اندیشی کاری نکند ؟ (805181) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۷:۲۹
الف جان تا حالا نزدیک به 10 تا کامنت گذاستم که توش انتقاد از مطهری و توکلی و دفاع از دولت بوده. حتی یکیش رو هم نذاشتی. چرا؟ من این کامنت ها رو ذخیره کرده ام و برای اینکه صداقت شما رو نشون بدم در اختیار یک سایت دیگر خواهم گذاشت. (805194) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۰:۵۸:۲۲
بی شزف ترین سایت دنیا رو دارید آقای توکلی شما قسم خوردید نماینده ملت باشید نه فقط نماینده ی مش دهنده ها به اجمدی نژاد این همه حقد و کینه ی شما و اطرافیانتون به رئیس جمهور عیان است حتی یک درنظر کوچک در حمایت از احمدی نژاد رو سانسور میکنید از سایت کثیف و دشمن خوشحال کنتون حالم به هم میخوره (805336) (moderator22)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۶:۳۴:۵۴
آفای توکلی به فریاد کارمندان برسید چند ماه از سال شده هنوز با این تورم بالا افزایش حقوق کار مندان مشخص نیست چرا مجلس نهم هم شروع بکار کرده تصمیم شجاعانه بگیرید مردم انتظار دارند از حضرتعالی تا کی مدار با این دولت مردم ایران خیلی با حیا هستند (806018) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۶:۵۵:۲۱
چرا یکی در مورد این موضوع که خلاف قانون برنامه چهارم و پنجم بودجه مصوب می نمایند پاسخ نمی دهد. این مجلس چرا بر خلاف قوانین حقوق کارمندان را که ضعیف ترین و صادق ترین قشر هستند افزایش نمی دهد. چرا وقتی قانون می گوید حداقل برابر تورم حقوق افزایش یابد این مجلس به آن اعتنا نمی کند و خلاف آن مصوب می نماید. تا کی کارمندان بیچاره بایستی از این ناعدالتی رنج ببرند (806058) (moderator22)
 
farhad
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۹:۰۳:۴۷
متأسفانه ما در این چهار سال با پدیده‌ای روبه‌رو هستیم که مستقیم در چشم مردم نگاه می‌کند و با اعتماد به نفس سیاه را سفید نشان می‌دهد.
این آقا می‌تواند به دوربین نگاه کند و 2 در 2 را بگوید که 4 تا نیست، 10 تا است. این را با اطمینان و با اعتماد به نفس هم می‌گوید و مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد (806241) (moderator22)
 
لقمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۴:۵۸
به نام خدا
کسی که فقط انتقاد می کنه معلومه که مغرض است من قبول دارم که دولت مشکلاتی داره امه آقای توکلی سالهاست که از اعمال خوب و بد دولت فقط انتقاد می کنه.هر فرد گروه و یا دولتی ضعف ها و قوت هایی دارد که به نظر من کسی قصد اصلاح دارد که هر دو را باهم ببیند شخصی مثل آقای توکلی که فقط انتقاد می کنه قصد اصلاح نداره یا این که اگر هم دارد این قصد او به نتیجه نمی رسه این چنین افرادی معمولا مغرض هستند و یا به سبب کینه و یا حسادتی که در وجودشان است اصلا چشمشان اجازه دیدن خوبی های فرد را نمی دهد.
حب و بغض چشم انسان را کور می کند.
والسلام (807306) (moderator22)
 
بازنشسته
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۷:۰۰:۴۱
بعضی از افراد , مانند بعضی از مسئولین شناخته شده مملکت , طوری راجع به مسائل فرهنگی, اجتماعی , اقتصادی و... اظهار نظر میکنند که گویا در این سرزمین کهن , فقط و فقط خودشان می فهمند و تمام ثروت ملی مال آنهاست و بس . آین مدعیان باید بدانند که مردم شریف ایران با حق و حقوق خود آشنائی لازم ( توام با نجابت) را دارندوآنها بهتراست قدری دور اندیش باشند وبه دیگران هم فکرکنند. (807781) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.