نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243892
بال یا وبال ازدواج؟!
بخش اجتماعی الف*، 10 مهر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۳
اول اشاره به چند واقعیت غیرقابل انکار و کتمان، همه می دانیم سن ازدواج بالا رفته، توقعات افزون شده، تشریفات و تجملات غوغا، چشم و هم چشمی بیداد می کند، میل به «تنها زیستی» و مجرد بودن افزایش پیدا کرده، برخی جوانان و خانواده هایشان به خاطر مشکلات گوناگون از جمله بیکاری، هزینه های سنگین زندگی، اجاره های کمرشکن، مقدمات و تشریفات ازدواج، مهریه های نجومی و جهیزیه های سنگین و توقعات آنچنانی و... جرأت طرح بحث ازدواج را به خود نمی دهند.

خطر جدی در کمین
کیست که نداند کاهش آمار ازدواج و تشکیل خانواده و افزایش سن ازدواج و میل به زیست مجردی و افزایش نگران کننده و تأمل برانگیز جمعیت چند میلیونی جوان آماده ازدواج که ازدواج نکرده اند چه مشکلات عدیده ای بر جسم و جان و روان افراد و جامعه تحمیل می کند و چه عواقب و تبعات زیانبار و جبران ناپذیری به دنبال دارد. اما با این همه امروز متأسفانه شاهد این واقعیت تلخ هستیم که علی رغم همه مشکلات اقتصادی که اکثر قریب به اتفاق مردم و مسئولان به آن اذعان دارند، اما روند نگران کننده، زیانبار و بدعاقبت تجمل گرایی و تشریفات و چشم و هم چشمی ها در بسیاری از امور زندگی مردم در سطوح مختلف جاری شده و این بلیه دامن ازدواج جوانان و تشکیل خانواده های جدید را نیز گرفته است و در حالی که از افراد جامعه ایرانی - اسلامی انتظار می رود که با درک عمیق تر اوضاع و مقتضیات برای آسان سازی ازدواج و تشکیل خانواده تلاش کنند اما متأسفانه نه تنها تلاش جدی در این زمینه محسوس نیست بلکه به دلایل مختلف که مجال بحث درباره آن ها نیست گویا آتش چشم و هم چشمی ها هر روز بیشتر زبانه می کشد و شرایط را برای ازدواج و تشکیل خانواده جوانان و سامان یابی زندگی این عزیزان سخت تر و پیچیده تر می کندکه اگر این واقعیت های تلخ وجود نداشت و بر بسیاری از خانواده ها حاکم نمی شد، امروز ما شاهد تجرد و آماده نبودن شرایط ازدواج برای ۱۱ میلیون و دویست هزار جوان قرار گرفته در سن ازدواج نبودیم. صحبت از چند هزار و چند صد هزار نیست بلکه صحبت از ۱۱ میلیون جوان است که در سن ازدواج قرار گرفته اند اما جامعه، وضعیت اقتصادی، توقعات بالا، تجملات، چشم و هم چشمی ها، هزینه های بالای زندگی و ارائه نشدن طرح ها و برنامه های مناسب و اجرایی توسط مسئولان و... شرایط ازدواج و تشکیل خانواده را برای آن ها سخت کرده است.

جهیزیه چرا؟
با این اوضاع آیا واقعاً تأسف بار نیست که بشنویم و ببینیم تعدادی از دختران و پسران جوان این مملکت با همه سختی هایی که وجود دارد مراسم عقد خود را برگزار کرده اند اما برخی از این عزیزان به خاطر تأمین نبودن «جهیزیه» که معلوم نیست این رسم از کدام قانون، شرع و عرفی نشأت می گیرد در آرزوی سر و سامان گرفتن و به خانه خود رفتن مانده اند. آیا «جهیزیه های امروزی» که مثل برخی از رسوم جاری در کشور ما «رسمی بی ریشه» است می تواند و باید با آینده جوانان و خانواده ها اینچنین بازی کند که گاه چند سال زوج جوانی در عقد بمانند تا پدر و مادر عروس با هر فشار و مصیبتی که شده وام بگیرند و قرض کنند تا جهیزیه آنچنانی را تهیه کنند یا این رسم بی ریشه آنچنان چنگال اختاپوسی خود را بر زندگی عده ای بفشارد که برخی خانواده ها به خاطر نداشتن توان تهیه جهیزیه از پذیرفتن خواستگار برای دخترشان اجتناب کنند؟! آن هم جهیزیه هایی که گاه برخی لوازم آن هر چند سال یک بار هم ممکن است به کار زوج های جوان نیاید، جهیزیه هایی که بسیاری از اقلام آن عمدتاً وارداتی است و پول هایش به کیسه خارجی ها خصوصاً چینی ها سرازیر می شود، جهیزیه هایی که گاه برای فخر فروشی و به رخ کشیدن و چشم و هم چشمی تهیه می شود.

جهیزیه هایی که گاه تمام ثمره یک عمر خدمت یک کارمند به عنوان پاداش بازنشستگی صرف آن می شود. جهیزیه هایی که پدرانی که حالا موهایشان سپید شده و گذر زمان فشارهای زیادی بر آنان تحمیل کرده مجبورند برای تهیه آن به این صندوق و آن موسسه اعتباری رو بیندازند آن هم در شرایطی که این بانک هایی که باید بخشی از همتشان مصروف کارگشایی برای تولید کنندگان و مردم باشد خیلی هاشان مشغول شرکت داری و بنگاه داری شده اند و برای پرداخت سه میلیون وام ازدواج جوانان یا پول و بودجه ندارند یا کلی تشریفات طلب می کنند! روشن است که در این شرایط اقتصادی و حاکمیت رکود تورمی بر اقتصاد کشور و... برای یک کارگر، کارمند ساده، بازنشسته و کاسب جزء تهیه جهیزیه های آنچنانی بسیار بسیار سخت است.

به جای جهیزیه
این درحالی است که به جای تحمل و تحمیل سختی تهیه جهیزیه و دیگر مخارج تشریفاتی ازدواج می توان با آسان سازی و ساده گرفتن و دوری از تجملات، بسیاری از هزینه ها از جمله هزینه تهیه جهیزیه را به حداقل رساند. پدران و مادران زوج های جوان بنا بر محبت و عاطفه سرشاری که دارند کمک به فرزندان خود را در هر شرایط و موقعیتی، وظیفه حتمی خود می دانند با کاستن از هزینه های زائد و ناکارآمد به سمت کمک های پایدار، موثر، کار راه انداز، آینده ساز و مفید گام بردارند و در کنار تربیت شایسته فرزندان در محیط گرم خانواده با پرورش جوانانی بااخلاق، اهل کار و دانش و مطالعه، باحیا و خوش خلق و غیرتمند، وفادار و فداکار و اهل مدارا و سازش با همسر با اهداف و ایده آل های متعالی به تلاش فایده مند و موثری در انتخاب آگاهانه همسر، تقویت مبانی ازدواج و زندگی پایدار همت گمارند و البته سهم موثر و مفیدی در شکل گیری اقتصاد زندگی جوانان ایفا کنند و در این راستا آیا نمی توان با آسان سازی ازدواج های آگاهانه و پایدار و حذف تشریفات و تجملات و هزینه های غیرضروری و ساده گرفتن مراسم و معقول کردن مهریه و دیگر توقعات، پدران و مادران برخی اقلام ضروری و لازم زندگی زوج های جوان را با همکاری هم تهیه کنند و از محل صرفه جویی ها و حذف تجملات و تشریفات و جهیزیه های آنچنانی سرمایه ای هر چند اندک برای شروع زندگی جوانان، کار و شغل و کسب و پیشه آنان و یا قرض الحسنه رهن منزل آنان فراهم کنند. فکر کردن و عمل به این گونه پیشنهادها نه تنها سخت و پیچیده نیست بلکه می تواند چاره ساز و فرهنگ ساز هم باشد.
*بازنشر از خراسان/کوروش شجاعی
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۱:۳۲:۰۹
این که همش شد جهیزیه
کار مسکن پوشاک خوراک تحصیل سربازی
هرار جور مشکل دیگه هم هست همش که جهیزیه ملاک نیست
بدبختی ما اینه که همه مشکلات فقط شعار داده میشه لااقل یه پیشنهاد کارشناسی هم بدید (2404532) (alef-10)
 
آرزو
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۷:۰۵:۴۵
در دنیامردم هیچ کشوری مثل ایران به جهزیه لوکس وتالار انچنانی ومهریه سنگین اهمیت نمیدن ؛نه که این چیزا مهم نباشه مهم هست ولی توقعات هم باید معقول باشه.اخه یه پسر تازه فارغ التحصیل که خیلی هنر کرده باشه خدمت هم رفته باشه چه پس اندازی داره که بتونه ازپس مخارج سنگین عروسی بربیاد ؟؟غیرازاینکه دستش رو بایدجلوی باباش دراز کنه یابه یکی روبندازه؛؟؟؟!!!!!!!بر عکسش هم هست پسرا هم نباید ظاهربین باشن وبه دخترا با چشم سرشون نگاه کنن بلکه باچشم عقلشون اونها رو ببینن تا انشاالله همه ی مجردها سرو سامون بگیرن. (2405091) (alef-3)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۳:۲۵:۰۷
در عصر ارتباطات و در روزگار مهاجرتها ، در زمانی که فاصله های میان روستا ها با شهر ها و شهر ها با کلانشهر ها بشدت کاهش یافته ، چگونه میتوان بر برخی آداب و رسوم و سنت هائی که زائیدۀ شرایط زمانی و مکانی خاصی و ویژه ای در دورانهای بسیار گذشته بوده و فلسفۀ وجودی خود را کاملا از دست داده ، با لجبازی و بی منطقی پا فشاری کرد ؟!؟!؟!؟!؟
آیا تا حالا به این فکر کردین که مثلا چرا اسمش قهوه-خونه است ولی همۀ چیز های دیگه بجز قهوه !!!!! ، از املت و نون و پنیر و کره و سرشیر و مربا گرفته تا قلیون و دیزی و....... البته همیشه همراه با چای !!!!! در اونجا عرضه میشه ؛
علتش اینه که درابتدای شکل-گیری آن مکان ، در آنجا فقط قهوه دم می کردند و در سالیان متمادی بعدی بمرور چای و سماور آنجا را به تصرف خود درآورده ولی هنوز سند شناسنامه ای ، نام نخستین مالک !!!! را یدک می کشد ؛
الزاماتی دست و پاگیر و انباشته از بوی ماندگی و کهنگی همچون شیربها ، مهریه ، جهیزیه و........ در جامعه ای که دخترانش پا بپای پسرانش (و اغلب حتی بیشتر از پسران!!!!) به دانش آموزی و سپس ثروت اندوزی مشغولند و آیندۀ دخترانش (برخلاف صد ها و دهها سال پیش) کمتر از آیندۀ پسرانش روشن نیست ، جز آنست که باید به هنگام و امروزی شود و فلسفۀ وجودی ازدواج امروزی را باز-تعریف نمایند ؟!؟!؟!؟!؟!؟ (2405448) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۳ ۱۰:۴۴:۴۸
آفرین
دختر و پسر با هم درس میخونن و پسر بعد تحصیل باید بره سربازی بعد که اومد باید به دختره که رفته پول درآورده مهریه بده خونه و ماشین هم داشته باشه درحالی که دختره اینا رو داره! این وضعیت مثله یه شوخیه! (2408653) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۲:۱۸:۲۷
پدر و مادر با اينكه هر دو شاغل هستند و يك خواهر و برادر بيشتر نيستيم باز هم از پس مخارج زندگي بر نميايند و هر وقت صحبت ازدواج ميشه اصلا نميتونم به اون فكر كنم چرا كه كل حقوقم كفاف اجاره خونه را نميده حالا خرج خونه و پس انداز پيشكش!
فقط خودما الاف دانشگاه و دلخوش يه ليسانس كردم اونم با چه بدبختي
پول شهريه را رديف كردن با هزار بدبختي و وام ...
ناز استادا را كشيدن ..
شبهاي امتحان ...
والان يه كار بخور و نمير كه هيچ ارتباطي هم به مدركم نداره و اونم از صدقه سري دوست پدرم .... (2404631) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۹:۲۲:۴۴
این حرف های پیرامون ازدواج مسئولین حرف مفته .
مسئولین اگر واقعا دغدغه ازدواج جوانا رو داشتن به جای حرافی عمل میکردن . مگر نه اینکه یکی مهمترین مسئله جوانان برای ازدواج مسکن است . حکومت می آمد بافتهای فرسوده کلان شهرها ( مثل تهران ) را تملک و تخریب میکرد و در انها مجتمع های مسکونی بزرگ مثل خانه های سازمانی درست میکرد و با امکانات اولیه داخلش مثل یخچال ، لباسشویی و غیره یا به صورت اجاره به شرط تملیک و یا به صورت اجاره های بلند مدت ( مثلا 10تا 15 ساله ) با اجاره بهای کم به زوج های جوان اجاره میداد تا چند سال ابتدایی زندگی را گذرانده و پول جمع کنند بتوانند زندگی خود را جمع و جور کنند .
ولی درمقابل چه شد ؟! آمدند قیمت زمین و مسکن را بالا بردند و طرح مشابه را با نام مسکن مهر در حاشیه تهران بنا کرده و تازه سر تخصیص آنها نیز به دلالی پرداختند و حالا هم از دادن کمترین امکانات به آنها امتناع میورزند . (2405213) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۱:۱۶
ازدواج تبديل به روياي دور از دست شده... (2404679) (alef-10)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۱:۲۰
مرد حسابي ، ميشه بدونه يخچال زندگي كرد؟ كولر چطور؟ گاز چطور؟ قالي براي زير پامون چي؟ حالا بگو ماشين لباسشوئي نمي خواهيم ، آخه آدم چشمشو روي چند تا چيز ببنده ؟ مگر ما عمر نوح داريم؟ نخير آقا جان بجاي هزينه براي هزاران جاي بيخود و الكي بخصوص كشورهاي اطراف بهتره كه به جوانان خودمون كمك بكنيم. آقا جان اشتباه دنبال مسير مي گردي ؟ بهتر عينكتو عوض بكني (2404680) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۳:۲۷:۴۵
چشم و هم چشمی در فامیل!وقتی به خاطر چشم و هم چشمی کل زن های فامیل دنبال گرفتن گواهینامه رانندگی هستن،این تهیه جهیزیه چیزی نیست!مثل برادر خودم که با صرف هزینه زیاد مبل خرید بعد چند سال به دلیل کوچیکی جا و بچه دار شدن مجبور شدن مبلمان رو بندازن بیرون!!!وقتی بخاطر تفکر مزخرف بزرگان فامیل،چشم و هم چشمی کل فامیل دعوت میکنن جهیزیه رو ببینن چه انتظاری میشه از جوون ها داشت!!! (2404777) (alef-10)
 
س
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۰۸:۳۳:۱۰
شاید قبولش برای خیلی ها سخت باشه اما به نظر من مقصر اصلی بخش عمده ی چشم و همچشی در جامعه ما خانمها هستند. در اداره محل خدمت بنده کافیه یکی از خانمها یک کار جدیدی انجام بده، مثلا ماشین جدید، موبایل جدید و یا حتی یک عمل جراحی زیبایی جدید انجام بده بعدش مثل یک اپیدمی خیلی سریع به سایر خانمها سرایت میکنه. (2406864) (alef-3)
 
حامی
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۳:۴۸:۴۶
مشکل ازدواج بیکاری وگرانی وتورم وسربازی است.هر نظر غیر این پاک کردن صورت مسئله است. (2404810) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۹:۲۵:۳۰
منظور از هر نظر نظرات دوستانی است که سخت گیر داده اند به ماهواره و غرب و...طرف خودش زنده است ازش میپرسند جوان مشکلت چیه؟ میگه مشکل اقتصادی دارم این قضیه مربوط به 2000 سال پیش هم نیست که نقل قول از این اون کنیم طرف الان در قید حیاته خودش داره میگه مشکلم اینها است باز یه عده میگن نه!!! تو نمیفهمی تو مشکلت چیز دیگه است مشکل ماهواره داری متوجه نیستی ما میفهمیم
مثل اینه که طرف بگه سرم درد میکنه بگن نه تو متوجه نیستی پات شکسته (2405219) (alef-10)
 
عليرضا
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۳:۵۲:۱۷
آقا همه اين موارد رو همه ميدونيم و هزاران بار خونديم و شنيديم،راهكار ارائه بدين،شما انتظار دارين اين فرهنگ تجمل گرايي و سختگيري در ازدواج كه طي ساليان نهادينه شده با اين حرفا از بين بره،عمل كنيد با حرف زدن درست نميشه. (2404814) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۴:۰۰:۱۴
نویسنده محترم جهیزیه را رسمی بی ریشه میخواند و انرا مانع ازدواج میداند . درصورتیکه مهریه بمراتب بی ریشه تر وبی توجیه تر است! شما فکر کنید دو انسان میخواهند در ادامه زندگی کنار هم باشند و مرد حاضر شده تمام مخارج زندگی یک زن را تا پایان عمر تامین کند ولی باید اضافه بران صدها سکه نیز به او بپردازد؟؟؟؟؟ (2404827) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۴:۴۸:۲۹
خوب خدا رو شکر فهمیدیم تنها مشکل ازدواج جهیزیس! (2404924) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۹:۲۶:۵۰
جهیزیه یه مشکل میتونه باشه مسکن و بیکاری و تورم و..هم اضافه میشه همه اینها دست به دست هم میدن یه مشکل فقط نیست اما اکثرا ماهیتشون اقتصادیه البته اگر نظر بنده رو بخاین که در 36 سالگی مجردم اگر نظر برادران رو بخاین میفرمایند نه مشکل از ماهواره است. (2405221) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۱۵:۱۹:۲۴
واقعیت موجود جامعه که غیر از این است . چنان نوشته اید مرد باید علاوه بر پرداخت هزینه های زن تا پایان عمر - چندین سکه هم به او بپردازد که گویی زنان در این زندگیها فقط در حال خوردن و خوابیدند . زن هم عموما همپای مرد کار می کند پول در می آورد و آنرا در زندگی خرج می کند . علاوه بر آن مسئولیت اداره امور منزل و فرزند یا فرزندان را هم دارد . لطفا کمی انصاف داشته باشید . فقط کمی (2407794) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۵:۳۳:۱۹
اصلا ميفهمين چي ميگين؟ اسان گيري يعني چي؟ ساده ترين جهيزيه چقدر در مياد؟ اجاره خونه و خرج خورد و خوراك رو حساب كردي؟ دو تا جوون اول زندگي به طور متوسط چقدر درامد دارن كه بتونن خرج و مخارج رو پوشش بدن و به فكر اينده هم باشن. عزيزم مشكل فقط اسان گيري نيست شما زيادي ساده انگاريد. (2404978) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۵:۴۵:۱۴
خواهشا بجای اینکه هی برای ازدواج تبلیغ کنید کمک کنید اونایی که ازدواج کردن سر از طلاق درنیارن ... (2404996) (alef-3)
 
1360
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۷:۵۶:۴۷
اینا همش حرفه رفتیم خواستگاری برا داداشم اولش دختره گفت با روزنامه میسازم با تنگ دستیت میسازم حالا میگه مبل میخوام عروسی میخوام خونه بالاشهر میخوام 100 تاسکه هم مهرشه بگو من چیکار کنم (2405149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۷:۵۹:۲۱
وسایل زندگی رو اول یا آخر که بالاخره باید 100% تهیه کرد حالا چه قبل از ازدواج و چه پس از ازدواج... (2405153) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۹:۴۱:۲۵
جهت اطلاع، سربازی رو کردند 24 ماه!! حتما بقیش هم درست میشه ... (2405231) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۹:۵۰:۴۶
من چند تا از پدر های محترم می شناسم که زیر بار تهیه جهیزیه دختران خود نمی روند. سن این دخترها روز به روز داره بالاتر می ره... (2405239) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۰:۲۷:۰۳
من بعد از یکسال تلاش برای ازدواج و ۱۵ مرتبه خواستگاری از ۳ مورد خوشم آمد که هر سه تاشون می خواستن ادامه تحصیل بدن و گفتن نه. میل به ادامه تحصیل بدون دغدغه و نگرانی در خانه پدر موج جدیدی که در دختران مد شده (2405268) (alef-10)
 
سلامی
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۰:۴۶:۵۳
ازدواج چیه ؟چرا خودم رو بدبخت کنم! با این حقوق اداره کاری خرج خودمو بزوز می تونم بدم چه برسه... (2405288) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۱:۱۹:۰۸
عزيز من جهيزىه لازمه ولى اتليه چند ميليونى ارايشگاه چند ميليونى لباس عروس چند ميلىونى برا يه شب و تالار و مهمونى چند ميليونى رو چه جورى مى شه توجيه کرد (2405316) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۱:۳۴:۲۷
همش جهيزيه؟ ديگه جهيزيه هم نيارن كه راحت تر هستند دو روز بعد طلاقو ميگيرن با پول مهريه ميخندند به داماد نكنه جهيزيم بايد پسر بده؟سربازيم بكنيد ٣٦ماه مرد تر شيم ٢٤ماه كمه !!! سربازي رو كه حرفه اي نمي كنيد دو سالم كه اونجا بيگاري ميكشيم جهيزيرم برداريد چند سالم زحمت بكشيم جهيزيه بخريم !!! (2405336) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۱:۵۸:۲۷
راه حل تأمين مسكن و ماشين و هزينه زندگي زوج توسط والدين دامادو عروس است كاري كه ما براي دو پسر فأميل انجام داديم اونها شاهكار كنند خرج غذائ خود را تأمين نمايند بچه هم بي بچه (2405364) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۲:۱۵:۰۲
مسئولین به جای وارد کردن لیموزین وهمایش های انچنانی و ............به فکر بدبختی مردم باشند به خدا من یکی نمی گذرم البته اگه بعضی از اینها به خدا اعتقاد داشته باشند (2405373) (alef-10)
 
مجرد
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۲:۱۸:۳۹
کار دارم با درآمد ماهی ۴ تومن. آپارتمان ۱۰۰ متری و ماشین هم دارم. ۲۸ سالمه. نه اهل دود و خلاف. مومن و امروزی. خوشتیپ. از نظر اخلاقی تو خانواده نمونه. خانواده خوب.
رفتم خواستگاری خانم ناز می کنن! من نمی دونم این دخترا چی می خوان؟
من فقط گفتم یکم کمتر آرایش کن. همین! (2405380) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۲۱:۰۸:۴۱
احتمال زیاد آقازاده هستی که تو این سن ۴ ت درمیاری من مهندس ۱۲ سال سابقه ام تو عسلویه۴ت نمیگیرم! (2406433) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۲۱:۰۹:۴۷
اینا حرفهاکثر جوونا دنبال ماهواره ان (2406435) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۳:۱۹:۱۷
راه حل اینه میخواهید حذف کنید میخواهید منتشر کنید
1- حذف مهریه و اعلام مایملک دوطرف و ثبت آن (افزایش مایملک بعد ازدواج متعلق به دوطرف و مرد مکلف به انتقال نیمی از آن به زن است)
2- حذف مراسم عروسی و هزینه آن برای کرایه یا رهن یا خرید مسکن
3- تامین لوازم معقول ومورد نیاز زندگی توسط دوطرف
سن ازدواج بالاست، افرادی هم که ازدواج میکنند اکثر نزدیک سن ناباروری هستند (اکثرا خانمها)، پدیده های شوم مثل ازدواج سپید در حال گسترش است، مشکلات روحی و روانی و ..... بواسطه احساس تنهایی در افراد مجرد بالاست
پس اگر این مقالات فقط شعار نیست بطور جدی آستینی بالا بزنید و مقدمات قانونی آنرا فراهم کنید
ختم کلام (2405438) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۳:۳۷:۳۷
كل ماجرا را رها كردي چسبيدي به جهيزيه؟؟!
ازدواج قبل از هرچيز شغل و درآمد با ثبات و امنيت و اطمينان شغلي و اقتصادي مي خواهد در كشور ما اگر شخصي يك ليسانس بگيره و بره خدمت و دو سال هم كار كنه تا شرايط ازدواج پيدا كنه سنش مي شه 25 سال اما مشكل اينجاست كه نه در دانشگاهها دروس كاربردي و مهارتي ياد مي گيرند(نگاهي بينداژزيد بهن واحدهاي درسي يك ليسانسه ) و نه اصولا كسي بعد از فارغ التحصيلي برايشان كاري فراهم كرده تا بخواهند شاغل شوند . مي دانيد چقدر فارغ التحصيل بيكار داريم؟ (2405460) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۳:۵۸:۵۵
من توی 27 سالگی باید برم سربازی چرا اینو نمیگید (2405473) (alef-10)
 
ایمان
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۰۰:۱۱:۵۰
شما مثل اینکه متوجه نیستی ؟؟!!!!! ریشه این مشکلات در خانواده ها نیست . بلکه در سیاستهای حاکمان است . چرا وقتی کم میارید میگید چشم و هم چشمی ریصه مشکلاته .؟!!! (2405487) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۰۱:۱۸:۵۰
اشتباه نکنید این فواره ازدواج باید به اوج برسد که سرنگون شود.تا مردم ایران به ازدواج ساده روی بیاورند.
خود جوانها باید پیشرو وسنت شکن شوند.که شاهد ان با ازدواجهای سفید هستیم ازدواج ساده وپایدار. (2405539) (alef-10)
 
من یه جوون پیرم
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۰۲:۴۶:۳۵
مشکل جوون ها بیکاریه. اگه کار و پول و درآمد باشه همه ازدواج میکنن. بچه دار میشن و جمعیت میره بالا. جوونی که بیکاره چطور زن بگیره. حالا مشکل جهیزیه حل بشه. یه خیر هم براش عروسی بگیره...خب بعدش چی؟!! یعنی اینقدر تو مشکلات غرق شدم که جز خود کشی به هیچ چیزی فکر نمیکنم. (2405560) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۰۸:۰۱:۵۴
نويسنده سوزنش رو جهيزيه كرده...جهيزيه واسه وقتيه كه پا پيش گذاشتي و ميخواي ازدواج كني...او نقد مشكلات هست كه كار به اونجا نميرسه (2405610) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۱۱:۵۸:۲۳
سربازي يه مانع جدي براي منه حالا هم كه ٢٤ ماهش كردن (2405770) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۲۰:۲۳:۵۴
مي دانيد چرا در گذشته زندگي ها ساده شروع مي شد ؟
چون اميد بود كه طي سالها خشت روي خشت گذاشته و اين جوانان يه تدريج زندگي مستفل خود را شكل دهند ، اما امروز چون اينكار غير ممكن است ، بايد جهيزيه و خانه را همان روز اول داشت تا بتوان شروع به زندگي كرد وگرنه ده سال طول مي كشد كه يك جوان بتواند هزينه رهن يك آپارتمان را با حقوق هفتصد هزار توماني پس انداز كند (2406353) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۲۲:۵۵:۴۴
به قول قیدیمیا حالا کجاشو دیدی سر گنده اش هنوز زیر لحافه چندسال دیگه بدتر هم میشه ... (2406585) (alef-10)
 
سهیل
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۰۸:۴۶:۴۸
حالا این وسط چه گیری دادین به چینی بودن وسایل منزل!
چینی نباشه حلله دیگه؟
یه بار قبل از این مطلب بذارین بدین یه ادم درست حسابی بخونه لطفن! (2406892) (alef-3)
 
حمید رضا سنندجی
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۱۳:۴۱:۰۴
سالهای سال است که در مورد ازدواج مطالب و اعتراضات زیادی بیان شده که متأسفانه راه به جایی نبرده و فقط در حد قلم مانده. (2407534) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۱۵:۱۰:۲۳
از سایت وزین الف خواهشمندیم که در مورد حذف مراسم ازدواج فرهنگ سازی کند. (2407772) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۱۹:۳۰:۴۷
من سه ماهه عروسی کردم
بابام برای جهیزیم قرض کرد حدودا 20 میلیون اونم با کار آزادکه یه روز درآمد کمه یه روز زیاد
وسایلای اضافی یه هفته بعد عادی میشه و از چشم میفته ولی تو هر روز داری سفید شدن موهای پدرتو میبینی خیییییلی درد داره
گاهی از خریت خودم بابت زیاده خواهی حرص میخورم و برای مضلومیت بابام بغضم میگیره

شما از این اشتباها نکنیدو آسون بگیرید اولش سخته ولی بعدش به اهمیت و زیبایی کارت پی میبری و با آرامش زندگی میکنی (2408155) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۲۲:۵۲:۴۵
با 27 سال سن وقتی از پایان نامه م دفاع کردم باید برم 24 ماه وایسم گوشه پادگان. یا در بهترین شرایط 24 ماه بشینم پشت میز مفتی برا یکی کار کنم.
اصن زندگی ما تا اینجا همه ش جون کندن بوده تا 30 سالگی هم همین وضعه. ازدواجم نخواستیم. باشه برای از ما بهترون (2408346) (alef-1)
 
اسد
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۲۳:۳۶:۳۰
انتظارات وتوقعات زیاد نباشه همه چی حله. (2408396) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۷-۱۳ ۱۱:۵۱:۱۷
ببخشید چرا توپ رو میندازید تو زمین مردم؟
امیدوارم سعی نکنید,فقط مردم که نیستن,این رسمیه که بوده چرا قبلا از این صحبتها نبوده,الان بیشتر از هر چیزی این متعادل نبودن دخل و خرج مردمه حالا خرید وسایل اساسی خونه به کنار (2408708) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۳ ۲۱:۲۲:۰۱
چرا ما عادت داریم همه چیزو گردن بقیه بندازیم
واقعیت اینه که با این وضع اقتصادی تهیه ی جهیزیه ی کامل و مراسمات پر خرج عروسی مشکله
کسی که مرتب دم از تغییر میزنه باید اول از خودش شروع کنه ما جوونا بجای افزودن به زرق و برق عروسی و جهیزیه باید ازدواج ساده و بدور از تجملاتو رواج بدیم
بعد از دولت و مسئولین انتظار داشته باشیم (2409179) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.