نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 215794
کوثری: ۱۰ ماه قبل از دولت جدید مجوز مذاکرات ایران و ۱+۵ صادر شده بود
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۱۵
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: مقام معظم رهبری ۱۰ ماه قبل از دولت جدید، مجوز مذاکرات را صادر کرده بودند و اینگونه نبوده که چون دولت آقای روحانی روی کار آمده، مجوز صادر شده است.

به گزارش ایسنا، اسماعیل کوثری در اولین کنفرانس حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی که صبح جمعه در سفارت سابق آمریکا برگزار شد، با اشاره به پرونده هسته‌ای کشور خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بحث هسته‌ای در کشور ما اینگونه آغاز به کار کرد که آمریکا و اروپا تصمیم گرفتند که برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور ایران قراردادهایی منعقد کنند.

وی ادامه داد: طبق این قراردادها کشور آلمان تولید ۲۰ هزار مگاوات برق در بوشهر را عهده‌دار شد. همچنین فرانسه نیز برای تولید مقداری برق در کنار رودخانه کارون و آمریکا برای ساخت یک راکتور تحقیقاتی در خیابان امیرآباد تهران قراردادهایی بستند. در این بین تنها آمریکا تعهد خود را انجام داد و به طور کامل راکتور هسته‌ای تهران را ساخت و دیگر کشورها با توجه به اینکه تمام هزینه‌های مربوط به تعهدات خود را در ابتدا دریافت کرده بودند همزمان با پیروزی انقلاب کار را نیمه کاره رها کردند و رفتند.

کوثری با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران اظهار کرد: در آن مقطع که ما نه به فناوری هسته‌ای دست پیدا کرده بودیم و نه پییشرفت آنچنانی داشتیم غرب و به پشتوانه آنها عراق با شناخت عمیقی که نسبت به بخش‌های کشوری و لشگری ما داشتند محاسبه کرده بودند که سه روزه می‌توانند خوزستان را بگیرند و هفت روزه نیز به تهران می‌رسند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان این‌که «آنها در محاسبات عمیق خود دو عامل رهبری و مردم را در نظر نگرفته بودند» ادامه داد: آنها گمان می‌کردند که پس از گذشت مدتی می‌توانند امام را نیز بخرند، اما مشاهده کردند که امام در دوران دفاع مقدس محکم‌تر و مصمم‌تر از گذشته بر مواضع خود ایستادگی کردند. امام با مدیریت خود مردم را سازماندهی کردند و به آنها امیدواری می‌دادند تا جایی که این سازماندهی به توانی بسیار عالی در مقابله با دشمن تبدیل شد.

وی با بیان این‌که «ما در آن زمان نه تنها در مباحث هسته‌ای و ساخت موشک حتی در بحث سدسازی نیز هیچ پیشرفتی نداشتیم» گفت: آنها به دلیل اینکه احساس می‌کردند یک انقلاب فرهنگی در کشور به وجود آمده است به ما حمله کردند و آمدند که مانع از تحقق حرکت امام خمینی(ره) شوند.

کوثری در ادامه خاطرنشان کرد: نهایتا پس از تمام شدن بحث دفاع مقدس آنها بحث پرونده هسته‌ای ایران را موردنظر قرار دادند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر این‌که «طی سال‌های ۸۰ تا ۸۲ ما توانستیم به نتایج خوبی در مورد مباحث آزمایشی دست پیدا کنیم و اورانیوم را در آزمایشگاه‌های خود غنی‌سازی کنیم» گفت: از آنجایی که ما در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عضویت داشتیم این پیشرفت خود را به آنها اعلام کردیم و گفتیم که ما می‌توانیم در داخل کشور غنی‌سازی انجام دهیم. پس از این اظهارات ما آنها در تلاش بودند که مانع از ادامه کار ما شوند که در نتیجه پس از ۲ و نیم سال و به صورت داوطلبانه غنی‌سازی خود را تعلیق کردیم.

وی با بیان این‌که «پس از روی کار آمدن دولت جدید در آن زمان مجددا کار آغاز شد و ما در بحث هسته‌ای به جایی رسیدیم که آنها شروع به مانع‌تراشی علیه ما می‌کردند» خاطرنشان کرد: ۲۰ سال قبل ما برای تامین سوخت ۲۰ درصدی راکتور امیرآباد درخواستی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کردیم و طی آن از آژانس خواستیم که سوخت مورد نیاز ما را تامین کند. آژانس نیز طی نامه‌ای از آرژانتین خواست که نیاز ما را برطرف کند، آرژانتین نیز سوخت مورد نیاز ما را تامین کرد.

کوثری تصریح کرد: چهار سال پیش بار دیگر ما برای تامین سوخت ۲۰ درصدی راکتور امیرآباد نامه‌ای به آژانس زدیم و درخواست خود را اعلام کردیم، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مجددا برای تامین درخواست ما به سه کشور آمریکا، روسیه و فرانسه نامه‌ای ارسال کرد اما این سه کشور پس از توافق میان خود شروطی برای تامین سوخت ما مطرح کردند. آنها می‌گفتند که ۱۷۵۶ کیلوگرم اورانیوم با غنای پایین خود را به آنها بدهیم تا آنها سوخت مورد نظر ما را تامین کنند.

نائیب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: پس از اینکه بحث‌هایی را مطرح کردیم مقرر شد به واسطه‌گری برزیل نهایتا حداکثر ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم در اختیار خود را در کشور ترکیه به آنها تحویل دهیم اما در این هنگام مقام معظم رهبری وارد شدند و فرمودند چنانچه ما این مقدار اورانیوم را به کشور ترکیه وارد کنیم و آنها سوخت موردنیاز ما را ندادند و همچنین اورانیوم با غنای پایین ما را به ما بازنگرداندند ما چه حرفی برای گفتن داریم. ایشان فرمودند که اگر آنها راست می‌گویند بیایند و در کشور خودمان این تبادل صورت بگیرد. در این شرایط زمانی که غرب متوجه شد که ما دستش برای ما رو شده است از انجام این کار سر باز زد و قبول نکرد که سوخت مورد نظر ما را تامین کند.

کوثری خاطرنشان کرد: در آن زمان دانشمندان هسته‌ای ما از جمله شهیدان علی‌محمدی و شهریاری به مقام معظم رهبری اعلام کردند که ما توانایی غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصد را داریم، در این هنگام مقام معظم رهبری نیز برای غرب فرصت دو ماهه تعیین کرد تا سوخت مورد نیاز ایران را تامین کند.

وی با بیان این‌که «آنها گمان می‌کردند که ما توان غنی‌سازی ۲۰ درصد را نداریم» گفت: پس از این دو ماه در داخل کشور اقدام به غنی‌سازی ۲۰ درصد کردیم که در این هنگام آنها به شدت عصبانی شدند و تحریم‌های جدیدی علیه کشور ما آغاز کردند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان این‌که «به واسطه این مسائل است که مقام معظم رهبری همواره مطرح می‌کنند که ما به غرب اطمینان نداریم» خاطرنشان کرد: در ماجرای تبادل گروگان میان ایران و آمریکا در بهمن سال ۵۹ نیز قرار بر این بود که زمانی که ما گروگان‌های خود را تحویل دادیم آنها نیز دارایی‌های بلوکه شده ما را به طورکامل به کشور بازگردانند که پس از تحویل گروگان‌ها ما مشاهده کردیم که آنها تنها مبلغی کمتر از ۲میلیارد دلار به ما بازگرداندند.

کوثری با بیان این‌که «ما به دنبال تولید سوخت ۲۰ درصد نبودیم» تصریح کرد: در نهایت ما توانستیم سوخت ۲۰ درصدی خود را تامین کنیم. در این زمان آنها بار دیگر گمان می‌کردند که توانایی تولید میله‌های سوختی و قرار دادن این میله‌ها در قلب راکتور را نداریم، ‌اما ما توانستیم پس از تولید سوخت ۲۰ درصد و تبدیل آن به میله‌های سوختی این سوخت را در قلب راکتورها قرار دهیم. در این زمان آنها که به شدت عصبانی بودند تحریم‌های گذشته را تشدید کرده و تحریم‌های جدیدتری علیه کشور ما اعمال کردند.

وی با اشاره به بازرسی‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای و فرآیند تولید سوخت و تبدیل آن به میله‌های سوختی با بیان این‌که «بازرسان حتی از مقدار گرم اورانیوم ما نیز مطلعند» اظهار کرد: ما هیچگاه نخواسته و نمی‌خواهیم که پنهان‌کاری داشته باشیم ما همواره با آنها با صداقت رفتار می‌کردیم اما این آنها بودند که صداقت ندارند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مذاکرات صورت گرفته میان ایران و گروه ۱+۵ در مورد پرونده هسته‌ای با بیان این‌که «مقام معظم رهبری ۱۰ ماه پیش از دولت جدید مجوز مذاکرات را داده‌ بودند» اظهار کرد: مقام معظم رهبری ۱۰ ماه پیش از دولت جدید مجوز مذاکرات را داده بودند و اینگونه نبوده که چون دولت آقای روحانی روی کار آمده است ایشان مجوز را گرفته‌اند. باید بگوییم که دولت آقای روحانی تنها بحث مذاکرات را علنی کردند.

کوثری در پایان گفت: در نهایت پس از آغاز مذاکرات میان ایران و ۱+۵ ما شاهد نتایجی هستیم که در حال حاضر به وقوع پیوسته است.
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۱۹:۲۵:۱۸
کلا چیزی نباید به نام این دولت تموم بشه. (1973466) (alef-10)
 
يه بابايي
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۱۴:۴۲:۰۰
اصلا اينجا حرف از دولت بود؟ حرف از نامردي وعهدشكني طرف مقابل بود.. يه بار ديگه بخون.. (1974639) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۱۹:۳۱:۴۸
تا الان که تو بوق و کرنا کرده بودند این مذاکرات عزت ما را زیر سوال برد و دستاوردی نداشت و خودشان را مبرای ازآن می دانستند . حالا که دستاوردهاش داره معلوم میشه که کشور داره چه جایگاهی تو دنیا پیدا می کنه مدعی اند از ده ماه قبل از این دولت تصمیمش گرفته شده بوده .
فقط یک سوال ساده چرا تا قبل از این مطلب را اعلام عمومی نکرده بودید ؟ (1973480) (alef-10)
 
ايران
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۱۴:۴۵:۰۰
دستاورد..؟ درستاورد ها ؟؟
شيش ماهه‌اي.. بذار شيش ماه توافق سر برسه، تموم بشه.. بعد غربيا دوباره تمديدش كنن..؛ بعد بشينيد دستاوردها رو براي ما تشريح كنيد ما هم بدونيم خوشحال شيم. (1974645) (alef-13)
 
sina
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۲۰:۱۸:۴۹
سلام
قبول دارم که اقای کوثری درست می گوید و مجوز مذاکره قبل ازدولت اقای روحانی صادر شده است . معنی اول این جمله می تواند این باشد که نظام در یک فرایند طولانی به نتیجه رسیده که باید در مذاکره به نتیجه برسد . و معنی دوم این جمله با توجه به تائید مقام معظم رهبری نسبت به نتایج مذاکرات می تواند این باشد که کار انجام شده در توافق ژنو نتیجه اقدام نظام است لذا با این نتیجه باید رفتار ملی داشت نه حزبی و جناحی و حتی دلسوزانه تر از رهبری معظم نظام . انشاء ا... . (1973555) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۲۰:۵۱:۴۸
نتيجه اين سخنان اين مي شود كه اصولا"‌ بحث هسته اي چيزي نيست كه مردم عادي و حتي سياستمداران سطح پايين دخالت كنند (1973600) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۲۲:۳۵:۰۱
بله هرچی داریم از دولت قبل داریم. تورم بیکاری فساد
دارندگی و برازندگی (1973718) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۰۰:۱۲:۰۸
این تاریخچه راانان که پیگیرمسائل هسته ای هستندکم وبیش می دانندو نکته ای که گفته نشده به بن بست کشیده شدن مذاکرات توسط تیم هسته ای دولت قبلی به دلیل ضعف درادله وگفتمان (1973833) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۰۰:۳۲:۲۱
بعله!! معما چون حل شود آسان شود. (1973841) (alef-6)
 
هم وطن111
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۰۰:۳۶:۲۸
آقای کوثری فرمایش شما با فرمایشات آقای آحمدی نژاد در تناقض است ایشان فرمودن بهترین زمان برای رابطه با آمریکا و گفتگو دوره ریاست آحمدی نژاد بود ولی در زمان ایشان نرمش قهرمانه صورت نکرفت و..............
حالا یا شما یا احمدی نژاد جسارتا دروغ میگوید یا با این حرفها کارهای بزرک دولت فعلی را برنمی تابید. (1973844) (alef-6)
 
حسن اقا
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۱۰:۱۹:۱۷
اگر برنامه توافق ژنو قبل از دولت يازدهم صورت گرفته بود و نظر مقام معظم رهبري هم بوده پس اين همه مخالفت براي چي بود و هست و خواهد بود (1974031) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۱۰:۴۸:۰۱
اقای کوثری کار را که کرد ان مرد عاقل که با عقلانیت تمام کرد (1974080) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.