نظر منتشر شده
۲۵۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246493
چرا سربازی "اجباری" است؟!
در دفاع از قانون سربازی در ایران
بخش تعاملی الف - سجاد بخشی، 2 آبان 93
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۹

پایگاه خبری الف نیز اخیراً مطلبی را در نقد سربازی طولانی مدت اجباری و ارائه راهکاری برای کاهش قابل توجه خدمت دوره ضرورت منتشر کرد که در ادامه این نوشتار تلاش خواهیم کرد تا به ابعاد دیگری از سربازی اجباری بپردازیم.

آن چه که در ابتدای نوشته "الگوی تلفیقی سربازی حرفه ای و اجباری کوتاه مدت" بیان شد، بخشی از سیر تاریخی تکوین خدمت دوره ضرورت از قرون ابتدایی تا سالیان اخیر بود. در نوشته مذکور اشاره شد که برای اولین بار در قرون وسطی و پس از آن به صورت مدرن در کشور فرانسه خدمت سربازی مقرر شد؛ همچنین گفته شد دوره خدمت وظیفه در ایران در زمان رضاشاه به اجرا در آمد؛ به لحاظ دینی نیز اینگونه القا شد که سربازی به طور کلی هیچ وجهه شرعی ندارد. در ادامه بحث لازم است مطالبی را در این باب متذکر شویم. به طور کلی قوانین موجود در کشور ما طی دو حالت به وجود آمده اند یا براساس دستورات صریح دینی به قانون تبدیل شده اند (مانند اصل ولایت فقیه) یا آن که با استفاده از تجربیات دیگر کشورها با بومی سازی آن در قانون گنجانده شده اند.

در مورد قانون نظام وظیفه باید گفت این قانون که زیربنای آن اصل ۱۵۱ قانون اساسی است، اتفاقاً یکی از اصولیست که در متن پیشنویس اولیه قانون اساسی به آن اشاره ای نشده بود و در مذکرات قانون اساسی توسط مرحوم آیت الله مشکینی پیشنهاد شد و در همان زمان نیز بحث هایی در این باره که آیا این اصل مطابق با شریعت هست یا خیر، صورت گرفت که نهایتاً خبرگان قانون اساسی که متشکل از بزرگان فقیهی هم چون آیات عظام حسینعلی منتظری، دکتر بهشتی، سید علی خامنه ای، جعفر سبحانی، مکارم شیرازی و ... بوده آن را مطابق با شریعت اسلامی تشخیص داده و به اتفاق آرا آن را تصویب کرده اند بنابراین نمی توان به صرف وجود یک نوشته که بحث اصلی آن آزادی در حکومت علوی است، اینگونه نتیجه گیری کرد که سربازی اجباری در اسلام وجود ندارد و این قانون یک قانون طاغوتی و یا غربی است.

اما به لحاظ عقلی نیز اینگونه استنباط شد که چون بسیاری از کشورها سربازی کمتر از ۱۸ ماه دارند بنابر این کشور ما نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد. در ادامه نوشته مذکور نیز براساس مطالب فوق به طرح مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش دوره خدمت ضرورت و ایجاد طرح سرباز حرفه ای اشاره و آن را راهکار حل معضل سربازی معرفی می کند.

بزرگترین ایرادی که به این استنباط وارد است، در نظر نگرفتن شرایط کشورها برای لغو یا برقراری قانون سربازی اجباری است. به عنوان مثال در کشور چین اگرچه قانون خدمت وظیفه وجود دارد اما به دلیل جمعیت بسیار زیاد هیچگاه نیازی نشده تا این قانون به صورت رسمی اجرا شود؛ همچنین در کشور کره جنوبی نیز بین ۲۴ تا ۲۷ ماه خدمت اجباری وجود دارد که می توان دلیل آن را وجود دائمی خطر حمله کره شمالی به این کشور قلمداد کرد. کشور کوبا و رژیم جعلی صهیونیستی با توجه به مشی سیاسیشان حتی زنان را موظف به سپری کردن دوره خدمت می کنند. در روسیه، برزیل و ترکیه نیز پسران ملزم به گذراندن دوره خدمت وظیفه بین ۱۲ تا ۱۸ ماه هستند. از سوی دیگر تراکم جمعیت کشورها نیز عامل مهمی در اجرای طرح سربازی اجباری است. به جز کره جنوبی که علیرغم تراکم بسیار بالای جمعیتی سربازی اجباری دارد در مابقی کشورهایی که طرح سرباز اجباری اجرا می شود، پهناوری کشور و تراکم جمعیت عامل بسیار مهمی است. کشور ایران نیز به لحاظ تراکم جمعیت در رتبه ۱۶۲ جهان قرار دارد و به تبع آن نیاز به نیروی رزمی بیشتری دارد.

کشور ایران علاوه بر این که واجد همه شرایط فوق یعنی مشی سیاسی مستقل، تراکم جمعیتی پایین و موقعیت جغرافیایی ویژه است در سالیان گذشته بخش عمده ای از نیازهای نیروهای مسلح خود را از قبال خدمات نسبتاً رایگان سربازان برطرف کرده؛ به نحوی که اگر قرار باشد برای کارهایی از قبیل تایپ نامه های اداری، حمل و نقل کارکنان، نظافت و... نیروی مستقل استخدام کند، نیاز به منابع مالی بسیار گسترده ای وجود دارد. اما بخش عمده نیروهای وظیفه در یگان های آمادگی رزمی مشغول به کار می شوند، که به نظر بسیاری باید برای این کار از سربازان حرفه ای استفاده شود؛ بدین معنی که افراد داوطلب به مدت چند سال رسماً در اختیار نیروهای مسلح باشند و در قبال آن حقوق دریافت کنند.

این طرح از چند جهت قابل نقد است؛ اولاً اگرچه در سال های اخیر آمار بیکاری در کشور به طور فزاینده ای رو به رشد بوده اما براساس چه تضمینی همواره نیروی کافی برای به کارگیری در طرح سرباز حرفه ای موجود است. آیا در آینده جوانان حاضر هستند بین فعالیت به عنوان سرباز حرفه ای و یا شغل دیگر هم درآمد با آن، به عنوان سرباز حرفه ای مشغول به کار شوند؟ ثانیاً اگر همین امروز طرح سربازی اجباری ملغی و سربازی حرفه ای وضع شود چه میزان بودجه باید صرف کرد؛ آیا تامین چنین هزینه ای به کشور به سود حکومت است؟ ثالثاً یکی از مهمترین عوامل تضمین امنیت کشور کثرت و زیادی نفرات در حال خدمت نظامی بدون توجه به کیفیت آن ها است، بدون شک طرح سرباز حرفه ای تعداد نیروهای نظامی کشور را به طور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد داد. دقیقاً مشابه اقدام دولت موقت در اوایل انقلاب که با کاهش مدت زمان سربازی از ۲ به یک سال طمع صدام حسین را برای حمله به ایران به شدت افزایش داد.

یکی از مزایای دیگری که برای طرح سرباز حرفه ای نسبت به سرباز اجباری بسیار مطرح می شود، کاهش سطح کیفی فعالیت های نظامی است. بر اساس مطالبی که گفته شد افزایش کیفیت نیروهای نظامی یکی از کم اهمیت ترین اهداف طرح سرباز اجباری است و اتفاقاً مسئولان نظامی برای این که کیفیت کار نیروهای نظامی کاهش پیدا نکند، طرح دیگری مبنی بر تربیت نیروهای داوطلب را پیگیری کرده و می کنند. بر همین اساس سالانه تعداد زیادی از نیروهای بسیجی بدون چشم داشت مالی آموزش های گسترده نظامی را پشت سر می گذارند و در طول سال نیز آمادگی رزمی و دفاعی خود را حفظ می کنند تا هر زمانی که نیاز بود به کمک نیروهای نظامی کشور بپیوندند.

اما جدی ترین انتقادی که درباره طرح سرباز اجباری بیان می شود، استفاده از سربازان نا آشنا به فنون دفاعی و رزمی در کارهای تخصصی از جمله مرزبانی است. خوشبختانه در ماه های اخیر و پس از اتفاقات تلخی که در برخی از مرزهای کشور به وقوع پیوست سپاه پاسداران با به دست گرفتن تامین امنیت مرزهای شرقی به جای استفاده از نیروهای سرباز رو به استفاده از نیروهای داوطلب آورد که این کار با استقبال ساکنان منطقه سیستان و بلوچستان مواجه شد. به طور حتم نیاز است تا در آینده تلاش شود تا برای کارهایی که علاوه بر آموزش های طولانی مدت نظامی به عشق و علاقه به کشور نیاز دارد، از نیروهای رسمی و یا داوطلبان استفاده شود.

نهایتاً باید گفت معادلات امنیتی کشور بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان براساس آمار و اطلاعات دایره المعارف ویکیپدیا دست به تصمیم گیری زد و نیاز است تا ابعاد مختلفی سنجیده شود. البته مسئولان نظامی نیز باید به این مسئله توجه کنند که بهتر است حتی الامکان سربازان در موقعیت هایی به کار گرفته شوند که به عنوان تجربه کاری برای آن ها قلمداد شود نه این که در پایان دو سال خدمت دوره ضرورت احساس کنند که دوسال از عمر خود را تباه کرده اند.

جوانان نیز باید بپذیرند خدمت به کشور حتی اگر برای آن ها هزینه بر هم باشد در مجموع به نفع این کشور خواهد بود؛ به طور حتم هیچ یک از مسئولان کشوری و لشگری عداوتی با جوانان ندارند و با توجه به جمیع جهات و نه تنها یک بعد قضیه، تصمیم می گیرند. قانون نظام وظیفه فعلی اگر چه نیاز به اصلاحاتی دارد اما تغییرات اساسی در این مقطع زمانی به سود کشور نخواهد بود.
 
کلمات کلیدی : سجاد بخشی
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۲۰:۳۵
پراه همیشه هست. مسئولین ما باید کمی فکر کنند و تصمیم بگیرند مثلا پول را از بچه پولداری که بعد از خدمت تضمینی هم نیست از کشور برای همیشه نرود بگیرید و معافش کنید و بدهید بچه شهرستانی که با علاقه خدمت کند و حقوق عالی هم بگیرد(همان پولی که بچه پولداره داده) و بعد از خدمت هم اندوخته ای داشته باشد که کاری را شروع کند.
از بچه پولدار 100 میلیون بگیرید و معافش کنید و بدهید جوان نیازمندی که از شهرستان های دور افتاده به خدمت اعزام شده. (2446483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۲۴:۳۷
بودن یا نبودن سربازی یک بحث تخصصی هست وبه خیلی چیزها بستگی دارد، مثل تحصیل می مونه، مثل در زمانی که بیکاری در ایران بی داد میکنه میتونه یک راه حل باشه!! هرچند که خود من به دلیل ناقص بودن قانون در ایران دوران سربازی برام دقیقا عین جهنم بود، طبق قانون اگر اگر پدر فوت کرده باشه و تک فرزند باشید معافیت کفالت می گیرید، ولی اگر هر دو فوت کرده باشند باید برید سربازی، در زمان من جمع حقوق ستوان سه ستاره (فوق لیسانس) 1500 تومان بود و از ساعت 7 صبح تا 4 هم باید پادگان می بودیم، و کار بعد از ساعت 4 هم به سختی گیر می امد و حتی اگر هم پیدا می شد در آمدش کفاف حتی رفت و آمد به پادگان رو نمی داد، فکر کنید 1500 که اون رو هم نمی دادند و روزی 300 تومان هزینه رفت و آ»د به پادگان، از طرفی هم لیسانس ها و فوق لیسانس ها طبق قانون حق شب در پادگان خوابیدن یا غذا در پادگان خوردن رو نداشتند...... سگ در شرایط بهتری زندگی می کرد در اون 2 سال نسبت من!!!
بعد از سربازی 2 سال دویدم شاید با نامه نگاری مسئولین رو قانع کنم تبصره به قانون اضافه کنم در نهایت هم عطا ایران رو به لقا ش بخشیدم و از ایران مهاجرت کردم، ولی هنوز اون دوسال زندگی وحشتناک رو فرا موش نکرم (2447233) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۶:۰۴:۳۵
عزیز دل انقدر بحث نداره از تعداد مثبت و منفی ها همه چی مشخصه به رای مردم کمی احترام بگذارید مسئولین عزیز (2447704) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۰:۴۱:۵۸
سربازی به سود کشور هست، ولی کشوری که هیچ سودی برای جوانش ندارد، تمام خدمات سربازی ما صرف مفت خوری دیگران می شود. (2450626) (alef-3)
 
امیرحسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۳۳:۱۸
خب دوست عزیز دوران شما بهشت بوده.
من دوسال قبل در فرماندهی آماد و پشتیبانی نیروی زمینی اقدسیه خدمت می کردم و همه دوست و آشنا به شانسم «حسودی» هم می کردند.
حقوق ما (لیسانس- ستوان سوم) 58 هزار تومان بود. من به دلیل تأمین نشدن آسایشگاه برای اهالی کرج روز حداقل 6 هزار تومن کرایه ماشین می دادم که می شد ماهی 180 تومن.
آدم بره سربازی و ماهی 120 تومنم ضرر بده و همه هم بهش حسودی کنن. ببین بقیه چی می کشن خلاصه (2448372) (alef-10)
 
بهنام موسوی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۵۵:۵۲
دوست عزیز نوک بینی خود رو نبینید ,زمانی رو یادم میاد خانواده ها زیر وام و بدهی میرفتن برای خرید خدمت! و انگار جزو هزینه های پیش رو و طبیعی لحاظ میشد

شخص بنده با بالا بردن کیفیت و مفید بودن اموزش نظامی و کوتاه بودن زمان اون موافقم مثل دوره آموزشی بین شش تا یک سال اموزش نظامی جهت زمان خطر, ضمنا تمامی کسانی که خدمت وظیفه انجام داده اند لذت سربازی رو توی همین دوره تجربه کردن , نه در زمان انجام خرده فرمایش یا خرید لوازم منزل یک مافوق جهت گرفتن یک تشویقی !

ولی چیزی که الان جوونای ما تجربه میکنن , یه مدل بیگاریه , اموزش زیر اب زدن از زیر کار در رفتن , فراموش کردن درسهایی که سالها برای اموختنشون تلاش کردن و دوسال هیچ ارتباط کاری یا فکری باهاش ندارن , جدا از شعار کسی برای خدمت زیر پرچم سینه سپر نمیکند , با اینکه تمام جوانان این مرز و بوم حاضر به فدا کردن جون خودشون هستن , ولی محیط حاکم واقعیت دیگه ای رو رقم میزنه
حتی نیروهای وظیفه در عمل راندمان نیروهای تخصصی و کادر رو پایین میاره و خطاهای انسانی رو بالا میبره بطور مثال حادثه شهادت شهید تهرانی مقدم
جدا از کاهش امار تخلفات و پرونده های سربازها در دوره خدمت وظیفه
سرباز حرفه ای کاربرد چند برابری و بالا رفتن کیفیت نیرو های نظامی داره (2447297) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۲:۰۰:۵۲
اقا صد ميليون؟؟؟ببينم الان حقوق سرباز ماهي چنده ؟من كه كار ميكنم پولدار نيستم برم خدمت كارم از دست ميره چي ؟٤سال درس خوندم كار كردم ليسانسم گرفتم دوسالم فوق خوندم كنارش كارم كردم با سختي و شاگردي حالا برا خودم كار ميكنم اگه ١٥ميليون باشه خوبه صد ميليون كه ديگه معافي نيست قيمت خون است!!تازه اصلا بايد استخدامي كنن با ماهي ٥٠٠تومن كه شغل محسوب شه !از طرفي صدام به خاطر كم شدن مدت خدمت حمله نكرد بخاطر نبود ارتش و تضعيف و يركناري خيلي از فرماندهان رژيم سابق حمله كرد روسيه ماهي٦٠حقوق ميده؟اگه خوبه خدمت المان چرا خدمت اجباريو برداشت؟راستي بوركينافاسوام خدمت داره نويسنده مقاله يادش رفته !ايراني غيرت داره هر وقت كسي ب كشورش چپ نگاه كنه ....پس دلايل منطقي بياريد وقتي پول تايپيست اداري نداريد كجايه دين گفته عمر جوانانو دو سال برايه نامه اداري بزاريد؟بله دفاع از كشور ،اموزش ...نامه اداري بود !بايد تشكر كنم از نويسنده مقاله كه به راستي اشاره كرد عمر جوانان داره هدر ميشه در راه تايپ نامه ،رانندگي .،خدمت در همايش ها... (2447388) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۵:۴۶:۲۱
عالی بود حیف هیچ وقت هیچ مسوولی این متن رو نمی خونه (2451424) (alef-10)
 
رحیمی
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۶:۳۸:۳۲
چرت نگو عزیزم!! کجاش عالی بود؟ دوستانی که میگن عالیه و خوبه خودشون حتما سربازی نرفتن! (2464471) (alef-10)
 
امیر شاهرخی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۲:۰۵:۴۱
در این کشور چرا همه صفر و یکی فکر می کنن؟ بهتر نیست مثلا بجای لغو کامل سربازی و یا وجود سربازی اجباری طولانی مثلا سربازی اجباری رو «کمی» کوتاه کنیم؟ و مثلا سرباز داوطلب رو کمی بیشتر؟ مثلا بعد از آموزشی بگیم شش ماه یا سه ماه یا یک سالش قابل خریدنه؟ یا بگیم اگر یگان خاصی به تخصص خاصی نیاز نداشت اون تخصص بقیه زمانش قابل خریدنه؟ یا اگر به تخصص خاصی نیاز داشت به اون تخصص پول بیشتر و سابقه بیمه بدیم؟ یا در زمان جنگ زمان سربازی بیشتر و در زمان صلح کمتر باشه؟ یا مثلا بگیم دو سال سربازی شامل یک سال در زمان صلح و یک سال در زمان جنگ احتمالیه و همه کسانی که یک سال سربازی رفتند در صورت وقوع جنگ باید یک سال دیگه برن سربازی؟ این بهتر از این نیست که الان هر دو سال «حق» میهن رو برای دفاع از بین ببریم و اگر خدای نکرده جنگ شد یه عالمه افراد با «پایان خدمت» داشته باشیم که دست کم نصف این مدت علافشون کردیم؟!؟
یا بگیم اگر دولت یا نیروهای مسلح نیرو خواستن به شرط این که کسی با هزینه شما جایگزینتون بشه شما معافین و هزار و یک روش دیگه!

من از مقامات مسوول عاجزانه می خوام یه کم بیشتر «فکر» کنن، شاید ایده بهتری هم به ذهن برسه! (2447396) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۹:۱۶:۴۴
داداش نفست از جای گرم درمیاد اونهایی که بچه پولدار نیستن ولی متخصص هستن و با سربازی آموخته ها راکد میمونه و از دنیای در حال تغییر عقب میمونه وقتی میاد بعد از دوسال شروع کنه میبینه به اندازه سالها از تکنولوژی و علم جدید عقب مونده چی ؟ اینهمه پولواز کجا بیارن که به کارشون برسن بنظر من دولت باید برای متخصصین همان دوره شش ماهه آموزشی رو بگذاره و بعد از شش ماه جوونها برگردن بیان سر کار و خدمت به جامعه اونهایی هم که درس نخوندن انگیزه کار کردن ندارن و برگردن موندن بدون کاروتازه یادشون میاد برن یه حرفه یاد بگیرن پس باید یه فرقی باشه بین اونهایی که شب نخوابیدن و درس خوندن و متخصص شدن با اونهایی که شبهار و گرفتن خوابیدن و خواب هفت پادشاه رو دیدن
مسئولین محترم بخاطر خدا توجه بفرمایین این جونهای متخصص دو سال هرز نرن (2447895) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۶:۴۶
مگه پول علف خرسه بعدشم مگه قرار ماهی 10 میلیون بهت بدن که ازجیب خلیفه می بخشی !؟ (2448202) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۲۹:۵۵
دریک جمله میشه گفت استاندارد دو گانه از قانون و شریعت (2448885) (alef-10)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۲۳:۰۰
اصلا همش بکنار
ما رفتیم بخاطر سربازی دانشگاه هم نتوستیم بریم چه فرقی ین ما و بچه های الان هست
حتی باید حق بیمه مون رو خودمون واریز کنیم.
جدا از اینکه این تبعیض بین زنان و مردان هست و یکی از مشکلات اشتغال ایران شده (2446484) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۲۳:۱۷
کسایی که مخالف متن بالا هستند لایک کنن


به نظر من نویسنده کاملا یک طرفه به قضیه نگاه کرده . (2446485) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۱:۱۸:۳۴
من رفتم خدمت برای یگان دو تا نرم افزار نوشتم اگر بیرون میدادند حداقل ۲۰ میلیون پولش میشد تازه اونم تو شرایط عادلانه، کلی کارشون کم شد امار شون دقیق شد، بعد به کادری می گیم مرخصی تشویقی بده میگه اصلا از این چیزها نمی خواهیم، ۴۵۰۰۰ حقوق می دادن نزدیک ۷۵۰۰۰ خرج رفت و امد بود خدمت مجانی کردیم از جیبمونم خرج کردیم برنامه مجانیم نوشیم من دیگه نمی دونم ما جوان ها دیگه باید چی کار می کردیم که نکردیم، اما مسئولین تو این ۳۵ سال به قولاشون عمل کردن فکری به حال ما کردن (2447631) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۲۸:۳۴
واقعا برای چنین افکاری متاسفم! وقتی یه جوون با مدرک فوق لیسانس مهندسی یا هر رشته ای، به جای اینکه پس از فارغ التحصیلی در تخصص خودش به کار گرفته بشه میره سربازی درست عیک قطع کردن یه درخت موقه میوه دادنش میمونه! (2446489) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۰:۰۴
حداقل حرفه ای کنید. طرف فوق لیسانس کامپیوتر چقدر هم ادم با سواد . 2 سال که دور شد . وقتی برگشت هیچی (2446490) (alef-10)
 
آقازاده
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۲:۰۶
من واقعا بابت این نوع نگاه امثال آقای "سجاد بخشی" متاسفم.....

این نوع نگاه "صرف امنیت گرای مبتنی بر کارایی" که صرفا به هر پدیده ای به صورت امنیتی نگاه کرده و فقط به کاهش هزینه فکر می کند دقیقا مغایر با رویکرد " رشد گرای اثربخش" خواهد بود....

آقای سجاد بخشی، هدف، هر وسیله ای رو توجیه نمی کنه!

لطفا کمی باز و کل نگرانه به مسایل نگاه کنید. مشکل نبود منابع مالی در خصوص بکارگیری نیروهای حرفه ای با تغییر ساختار سازمان های اجرایی و حذف غده های اقتصادی مثل ورزش حرفه ای بیت المالی! حل خواهد شد.... (2446493) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۲:۱۰
عمو جون در قانون هم آمده 60% حقوق یک نیروی رسمی را باید به سرباز بدهند آیا این قانون هم رعایت می شود ؟؟ (2446494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۳:۱۷
جالبه!!!!

1- نویسنده مقاله اعتراف میکنه که سربازی بیگاری و برده داری است (تایپ کردن، نظافت پادگان و ...) اما با توجه به منابع محدود مالی این ظلم و ستم در حق جوانان را مجاز قلمداد میکنه!!!

2- واقعن مقاله از لحاظ استدلال بسیار بسیار ضعیفه. بحثا جوری مطرح شدند که انگار ایران اولین کشوری است که به حذف سربازی اجباری فکر میکنه!

دوست عزیز، بسیاری از کشورها نرخ بیکاریشون از ایران کمتره اما چون مزایای سربازی بسیار زیاد است جوانان با علاقه و مسرت داوطلبانه در دوره ی سربازی شرکت میکنند. بسیاری از کشورها از نظر استراتژیک و امنیتی موقعیت هایی شبیه یا به مراتب پیچیده تر از کشور ما دارند اما باز هم سربازی اجباری ندارند.

اما آنچه به وضوح به نظر میرسد این است که شما آسمان و ریسمان رو به هم بافته اید که بیگاری کشیدن جوانان را توجیه کنید... (2446496) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۳:۲۱
سربازی بدون حقوق یعنی بردگی و اسیری حالا هر چی دوست داری برای خودت داستان بگو ! (2446497) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۳:۲۹
"جوانان نیز باید بپذیرند خدمت به کشور حتی اگر برای آن ها هزینه بر هم باشد در مجموع به نفع این کشور خواهد بود"
نویسنده محترم خیلی چیزها به نفع کشور است از جمله اقتصاد سالم وبدون دزدی و رانت و تلاش برای ایجاد اشتغال و ازدواج و مسکن جوانان اما متاسفانه ...........
جه راحت است که جوانان را به سربازی اعزام کنید اما دردان بیت المال را به بهانه های مختلف آزاد بگزارید (2446498) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۹ ۱۳:۵۳:۲۱
هرموقع مسؤولین قبول کردن با وجود ضررشون اما بخاطر سود مملکت رانت خواری و فساد نکنند جوونا هم همین کار رو میکنند. (2462249) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۳:۴۰
سربازی باعث پخته شدن جوانان میشه...حس مسئولیت پذیری به جوانان میآموزد...
من خودم قبل از رفتن به سربازی خیلی ناراحت بودم و مدام میگفتم عمرم حروم شد اما بعد از اتمام سربازی تبدیل به خاطره انگیزترین لحظات زندگی میشود... (2446499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۹:۲۹
دو سال علافی کشیدی که خاطرات خوب بدست بیاری؟ (2448451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۶:۱۲:۵۲
یه بازنگری تو زندگیت بکن دوست عزیز!!!باعث دلسوزی فراوان است که خاطره انگیزترین دورانت سربازیه؟؟؟ (2449008) (alef-10)
 
سیب گندیده
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۴:۵۹:۲۵
ولی کاش داداش من هم رفته بود سربازی تا قدری می فهمید دنیا سختی هم داره.چه فایده 28 سالشه هنوز نگاهش به کیف ننه بدبختمه (2451325) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۷:۳۷
کار مفت به قول خودتون می کشید کلی دارید سود می کنید! اما به اینجا توجه نمی کنید وقتی کسی که ارشد دکتری دارد در ان دو سال چه سود اوری برای کشور دارد !! مثلا به جای حقوق ماهی 500 تومن که برای کار های الکی در سربازی باید بپردازید ( 90% سربازا کلا علافی طی می کنند در طول خدمت ! ) یک کسی که توان ماهی حد اقل 1 تا دو میلیون سود اوری برای کشور را دارد استسمار می کنید !
تازه از سربازیم در میاد هر جا بخواد بره می گن سابقه کار ! حد اقل هر کس را با توجه به رشتش بفرستید به صورت نیمه رایگان کاری که متخصص است انجام دهد که حد اقل بعدش یک سابقه کاری هم داشته باشد ! (2446504) (alef-10)
 
SMAH1
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۸:۱۷
در این مطلب چند نکته است:
1) «برای کارهایی از قبیل تایپ نامه های اداری، حمل و نقل کارکنان، نظافت»
امروزه نرم افزار هایی است که برای شما تایپ می کند(قیمتش هم کمتر از حقوق سه ماه یک تاپیست است).فقط کافیست برای انها بخوانید.آیا یک نیروی کادر (که وقت خود را صرف نوشتن پیش نویس یا دیکته کردند می کند) نمی تواند متن را برای رایانه دیکته کند؟
الحمدالله به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی،همه دارای گواهی نامه اند.آیا یک نیروی کادر نمی تواند پشت فرمان بشیند و با دیگر همقطارانش به ماموریت برود؟
تظافت های درون سیستم نظامی هم بیشتر تصنعی است.بیشتر اوقات به خاطر پر کردن وقت سربازان است.به علاوه اینکه یک نیروی نظامی باید منظم تر و منظف تر از دیگران باید که نیاز به نظافت محیطی را به کمترین حد خود برساند.

2) کثرت نیرو فقط به نیروی «سرخدمت» نیست.بلکه نیرو های آماده هم جز انها است.

3) من هم مخالف حذف کامل آن هستم ولی باید آنقدر کم باشد که فقط نیروی انسانی ملزومات زندگی در شرایط نظامی و جنگی را یاد بگیرد (آن هم در دوران فراغت از تحصیل) و بیشتر به عنوان نیروی «آماده» باشمد و نه «سرخدمت». (2446506) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۸:۴۳
به نظر من استفاده از سرباز حرفه ای بیشتر از اینکه بار مالی برای مملکت داشته باشد . مدیریت و استراتــژی فرمانده های نظامی را زیر سوال میبرد
برای این حرف دلیل دارم
همین الان چند نفر از سربازهای ما در تخصص کاری خودشان مشغول خدمت هستند ؟
تا به حال با سربازانی که برای نیرو های کادری رانندگی میکنند و یا ماشین های انها را میشورند و یا اینکه منطقه ی بزرگی از پادگان را جارو میزنن ولی یک ساعت بعد همان اش و همان کاسه است ! یا برای خانه کادری ها خرید میکنن و حتی در اسباب کشی از سرباز ها سو استفاده میکنند را ندیده اید ؟؟؟

یک بار دیگه متن بالا رو بخونید
به نظر شما اگر این سرباز ها نبودند بار مالی به دوش چه کسانی می افتاد ؟ دولت یا نیرو های کادری ؟

مورد بعدی که خیلی مهمه اینه که سربازی برای دولت بار مالی ایجاد نکند . ولی سربازی که دو سال هیچ گونه درامدی ندارد اصلا جای نگرانی ندارد .
جالب اینجاست که نویسنده معتقده مسئولین با جوانان هیچ خصومتی ندارند .

اتفاقا ما هم با مسئولین هیچ خصومتی نداریم (2446509) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۹:۵۶
از سایت الف درخاست داریم که یک نظر سنجی در مورد سربازی حرفه ای بگذارد



موافقان لایک کنن (2446510) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۵:۴۱
هرچند که مواردی از مطالب فوق قابل قبول است ولی شخصی را با تخصص بالا برای مدت دوسال بدون حقوق و مزایا مجبور به خدمت کردن با برده داری چه فرقی دارد. چرا این نویسنده محترم راجع به حقوق نسبی این افراد حرفی نمی زند مگر در قانون نظام وظیفه عمومی صفحه 28 ماده 48 حقوق برای آنها در نظر گرفته نشده است چرا رعایت نمی شود. مگر در نظام گذشته به تحصیل کرده ها در زمان سربازی حقوق پرداخت نمی شد. فقط مردم باید متحمل شوند. چرا به این نکات اشاره نمی شود. (2446519) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۶:۳۱
من از کسانی که چند سال از عمر من را هدر دادن نخواهم گذشت و اون دنیا یقیه تک تک شما ها را خواهم گرفت تو این دنیا که زورمون به شما گردن کلفت ها نرسید (2446521) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۷:۰۳:۰۷
از خودت نگذر که بهترین سالهای عمرت در شبکه های اجتماعی و اس ام اس های بدون فایده و وایبر و مانند اینها گذشت (2447721) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۰:۳۹:۴۹
الان خودت اينجا چيكار ميكني پس؟ (2450620) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۷:۰۸
بهتر بود می نوشتی دفاع از بی قانونی سربازی ! (2446522) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۸:۱۲
اگر این خدمت شامل حال آقازاده ها هم می شد ما جوانان ایرانی حرفی نداشتیم اما ظاهرا خدمت به وطن فقط شامل حال افرادی نظیر من است و بس (2446524) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۸:۴۵
عداوت مسئولین با جوانان کشورمان بسیار ریشه دار و عمیق است (2446525) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۹:۱۰
سربازان بالاي ٣٠ سال از قاعده جدا هستنند،،، يك سرباز غاي بالاي ٣٠ سال متأهل را معاف كنيد (2446526) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۱:۰۶
كساني كه متولد ١٣٦٢ به قبل را كه خدمت سربازي را خريده اند،،،،وكساني كه متولد ١٣٥٥ تا ١٣٦٢ هستنند و خدمت را نخريدهاند، ان ها چكار كنند (2446531) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۱:۳۵
به نظر من سربازی باید برای بار اول دوسال مستمر باشد
و سپس هر سال یک ماه برای تمام عمر اجباری باشد
ا
خانمها نیز باید موظف باشند که یک ماه در سال آموزش نظامی ببینند

این کار دو خاصیت دارد
اولا آدما دیگه از چاقی و کم تحرکی نمی میرند
دوم اینکه کشوری قوی خواهیم داشت که همه مردمش کار با توپخانه و تانک را بلدند.

دنیای امروز دنیای آشفته ای است و اگر ایران عزیز مردان و زنانی قوی نداشته باشد معلوم نیست چه بر سر میهن عزیزمان خواهد آمد.

بچه ها ایران مادر ماست. برای دفاع از مام میهن باید قوی شویم.

اگر تمام عمرمان سرباز وطن نباشیم آیندگان ما را نخواهند بخشید. (2446533) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۳۹:۴۱
ماشالله به این استدلال ها و راه حل های شما!!!! (2447363) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۸:۰۰:۵۸
خوش به حالتون که دوسال مستمر با ماهی 70 هزار تومن زندگیتون میچرخه ، راستی محلتون کجاست ؟ (2447760) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۱:۴۴
مثل قیمت بنزین گاز برق که با کشور های دیگه مقایسه میکنت!!هر وقت چیزی به نفع دولته اون رو با بقیه کشور ها مقایسه میکنه،ولی وقتی به ضررشونه که اصلا مقایسه در کار نیست!همین پاکستان خدمت اجباری نداره چرا از عمده کشور های جهان که سرباز حرفه ایی میگیرن مثال نزدید؟؟؟؟ (2446534) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۲:۰۸
طبق قانون باید حقوق سرباز حداقل 60 % حقوق استخدام رسمی باشه, کو پس؟
در ضمن من از کشورم سودی نبردم که بخوام واسش کار مفت بکنم! (2446536) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۰:۰۰
به نظر من مسئولین نظام وظیفه دین ندارند،بالاتر از فرمایش امام (ع) فرمایش پیامبر(ص) است و بالاتر از فرمایش پیامبر(ص) کلام خداست.که در قرآن آمده است لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ،از اقوام ما کسانی هستند که بخاطر همین سربازی زندگیشون از هم پاشید یکیشون 15 سال پیش یکی هم 5 سال پیش،فکر نکنم خسارتی بالاتر از این باشه،نمیدونم اون دنیا چطور میخان پاسخگو باشند (2446885) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۵:۳۶
یادش به خیر سربازی در ارتش
24ماه مانند مرد خدمت کردم درهمون پادگانی که پدرم وقبل از اون پدر بزرگم خدمت کرد 04 بیرجند رو میگم
نمی دونم هنوز هم هست یانه
ولی دوست دارم تا موقع رسیدن سن پسرم محسن همچنان باشه یعنی17 سال دیگه (2446899) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۱۴:۱۴
به عنوان کسی که الان ستوانسوم وظیفه هستم و با 7 ماه خدمت در ناجا، با نظر اولت موافقم و با نظر دومت مخالف!
همه ما به کشورمون بدهکاریم و نه طلبکار.
در ضمن چون جمعه هست و خونه ام به اینترنت دسترسی دارم!!! (2446952) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۲۹:۴۳
اینکه حقوقش پایینه درست و قبول اما کار مفت برای سرزمینت؟ واقعا این حرفت سنگینه... منم مثل تو نه کار دولتی دارم 33 سالمه نوز ازدواجم نکردم به خاطر اوضاع مالیم ولی این چه ربطی به سرزمینمون داره... من یه ایرانیم و به ایرانی بودن خودمم افتخار می کنم و تا اخرین قطره خونمم فداش می کنم... ما باید برای این سرزمین کار کنیم و باعث افتخارش بشیم نه اون برای ما... (2446969) (alef-10)
 
سرباز ۲۰ ماه خدمت
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۵۹:۰۶
۲۰ ماه از خدمت من گذشته لیسانس الکترونیک دارم حالا که کارت پایان خدمت دستم رسیده انگار اصلا دانشگاه نرفتم همه چیز یادم رفته
چرا وقتی از هزینه زیاد خدمت حرفه ای حرف میزنن یادشون میره از هزینه های آموزشی کسانی مثل من بگن و ضرری که از تاخیر در ورود به بازار کار به کشور وارد میشه بگن
اصلا این هیچی،وقتی ۱۰۰٪ کسایی که میرن خدمت سربازی ناراضین استفاده از اصول فقه و کلام واسه توجیح خدمت اجباری چه معنی داره
یک جفت پوتین سربازای همون رژیم صهیونیستی یا ترکیه یا کره جنوبی به اندازه حقوق ۳-۴ ماه من می ارزه به خدا پاهام تو این پوتینا داغون شد
خدمت اجباری به نفع هست ولی به نفع کی؟
خدا از سر تقصیرات باعث و بانیش بگذره (2447007) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۲:۲۰:۵۹
برای من خیلی جالب که چیزی که تو تو یک 4 سال و یک 3 سال جمعا 7 سال در خوندن یاد گرفتی تو دو سال کلا از یادت بره واقعا نوبره و همونم بهتر که یادت رفته (2447665) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۴۳:۱۵
خودش كه هيچي اگه استاداشم دو سال نرن سمت اون درسا و تحقيق نكنن خيلياش يادشون مي ره. دبستان نيست كه يه چيزي بخوني تا آخرم يادت نره. يكي ديگه هم سن من تو يه كشور خارجي تو همين دو سال كلي جلو مي افته و كلي مقاله مي خونه و تحقيق مي كنه. ولي ما بايد بريم براي كفش واكس بزنيم (2448399) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۳۸:۰۵
اگر يه چيزي بلد بودي ميشد باهات بحث كرد كه چطوري تو دوسال ميشه اون چيز رو فراموش كرد ولي متاسفانه خيلي از موضوع پرتي. (2448901) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۳:۵۳
همین که با امنیت و خیال راحت تو خاورمیانه با این همه نا امنی تا اینجا بزرگ شدی به کشورت و نیروهای مسلحش دو سال خدمت بدهکاری . (2447042) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۲:۰۲:۵۰
خوبه هميشه سه چهار تا كشور درگيري داخلي و فرقه اي داشته باشند تا ما به امنيت خودمون بباليم. (2447654) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۰۹:۲۶
اون چیزی که شما میگی با سربازی اختیاری و حرفه ای منافات نداره. (2448114) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۶:۴۳
پس تا حالا تو کره ماه زندگی میکردی؟ (2447050) (alef-10)
 
ع د ا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۳۹:۳۶
الان من قانع شدم برم سربازی.
شما معلومه که خودت سربازی نرفتی. 21 ماه هیچ کار مفیدی نکردن اسمش دفاع از مملکته آقای نویسنده. (2447074) (alef-10)
 
سید صابر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۴۱:۵۳
ما که نمیریم (2447078) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۵۵:۳۱
شما چه کاری برای کشورت کردی که سودش رو هم طلب دارید ! (2447101) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۲:۳۲
سربازی خوب است.
الان در اسرائیل همه مردم کار با اسلحه را بلدند
اما در ایران فقط سربازها به خوبی اموزش می بینند (2446538) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۶:۳۲
کاش بعضی نور چشمی ها هم طعم خدمت لب مرز را می چشیدند (2446901) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۰۶:۴۲
دوست عزیز سربازها هم خوب یاد میگیرند.
خیلی هاشون حتی بستن یه ژ3 یا کلاشینکف رو بلد نیستند. (2446942) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۰۲:۰۸
درصدی بر روی تمام مالیاتها اضافه کنید و درامد آن را به تامین هزینه های سرباز حرفه ای اختصاص دهید

هم شغل ایجاد میشود

هم سربازی اجباری نشده و راحتترجوانان دنبال تحصیل وازدواج خود میروند

و همچنین کیفیت ارائه خدمات از خورد خوراک تا آموزش گرفته به سربازان بهتتر میشود وهمیشه یک سرباز آموزش دیده وحرفه ای در اختیار کشور خواهد داشت (2446543) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۰۲:۰۹
سربازی که با زور و بدون رضایت خودش به خدمت برده شود کارایی لازم را نشان نخواهد داد و از زیر بار هر کاری شانه خالی خواهد کرد. ای بسا که حتی درمقابل دشمن هم بدون هیچ مقاومتی تسلیم شود . (2446544) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۰۳:۴۶
نویسنده محترم شما سربازی رفته اید ؟
یا جز معافیت های خاص هستید؟
پادگان میدونی چیه؟
با لب مرز آشنایی داری؟
2سال میفهمی چقدره؟
حس حقارت و پوچی رو تجربه کردی؟
چی بگم من! (2446549) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۴:۵۷
احسنت

سربازی نابودی عمر جوان ایرانی هست

در ضمن مطابق متون دینی، ملتی که مالیات می پردازد را نمی توان به سربازی اجباری برد

هر لباسی هم به این طرح بپوشانید لباس دینی و اسلامی و شرعی نمی توانید

ظاهرا احکام شرعی و دینی در موارد خاصی باید به اجرا درآیند وگرنه اگر لازم بود غیرشرع را هم می توان لباس شرع پوشانید... (2446703) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۸:۵۳
من بعنوان كسي كه سربازي رفتم اونهم در نيروي انتظامي كه پر مشغله ترين هستش. ما در كلانتري 20 نفر سرباز وظيفه بوديم كه كار اين 20 نفر را 7 مامور دوره ديده به راحتي انجام مي دهند حالا با يك دودوتاي ساده مي فهمين كه همچين هزينه اي هم نداره خيلي ساده مي تونن از همين 17 نفر ماهي 100 تومن رو بگيرن بجاي سربازي بردن (كه تو توان هر كي كه بره كارگري كنه هم هست حالا دلش نمي خواد كارگري كنه بره سرباز) بعلاوه هزينه هايي كه خود حاكميت برا اين سربازا مي كنه بكن تا ببين حقوق اون هفت نفر كادر ميشه يا نه
فقط لطفا برا مافوق چايي بردن و خريد منزل كردن و شستن ماشين رو بي زحمت حساب نكن (2446709) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۶:۵۹
تمامي دوستان، آشنايان و كساني كه همسن من هستند و در بازار تهران كار مي كنند، هيچكدام سربازي نرفتند. همگي شبيه قضيه اخير بازيكنان فوتبال، كارت پايان خدمت جعلي دارند. بارها از كشور خارج شده اند و برگشته اند. مثل بازيكنان فوتبالي كه اخيرا موضوعشان مطرح بود.
متاسفانه پولدارها و افراد بانفوذ به هزارو يك طريق موجود به سربازي نمي روند. (2446751) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۶:۱۳
هادی عزیز بارها گفته ام و نوشته ام که:
سربازی بهترین دوره زمانی برای یک جوان میباشد فارغ از میزان تحصیلات و طبقه اجتماعی و وابستگی خانوادگی و... سربازی بهترین دوره میباشد.
در رابطه با زمان ان هم به نظر من بین 24 ماه تا 36 ماه بهترین میباشد.
و من الله توفیق (2446777) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۰۴:۴۳
شما از طرف خودت حرف میزنی...
2 سال هدر رفتن عمر برای هیچ و پوچ.شما الان جوابگوی فقر من هستی مومن.
نه کاری دارم نه آرامشی.
آره آقازاده. (2446857) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۱۴:۱۲
سربازی بهترین دوره برای کسانی است که در زندگی خود خوشی و تفریح و آرامش ندارند...
کسانی که در شهر و دیار خود نه کار دارند و نه زن و بچه. بله، برای آن ها سربازی سرشار از خاطره های شیرین است! (2446865) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۱۱:۵۴
بهترین زمان البته برای کار و کسب درآمد. یک جوون تازه فارغ التحصیل که کلی انرژی داره رو میفرستن به یه پادگان و عمرش رو تلف میکنند. جالب ترش اونایی هستند که با هزار منت امریه میشن و کارهایی رو که اصلا ربطی به نظامیگری نداره مجانی انجام میدن. مثلا طرف مهندسی عمران داره میره واسه پروژه راهسازی سپاه مجانی کار میکنه. (2446947) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۳۳:۴۹
برای من سن 32-33 سالگی با مدرک دکتری چه سالهای خوبیست ؟ که تمام علم واموخته هایم را فراموش کنم ؟! 35 سالگی تازه بیام بگم خوب من تازه می خوام کار کنم ؟ بله برای یک پسر بچه 17-18 ساله که درس نخونده شاید خیلی بد نباشد ! (2446974) (alef-3)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۵۲:۳۰
معلومه كه اصلا نمي دوني سربازي چيه سربازي جز بدبختي و دو سال از زندگي عقب افتادن جيزي نيست (2446998) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۸:۱۷
سربازی شما رو مرد بار میاره . به خدا توکل کن و برو خدمت . (2447054) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۱:۲۲
ما مرد هستيم. شما به فكر خودت باش (2448424) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۳:۰۲:۲۶
شما برو مرد شو. من میخوام انسان بمونم. (2448459) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۳:۳۱
اگه مردی ناتو گری و حقه بازی و از زیر کار در رفتنه که... بله، اینا رو تو خدمت میشه یاد گرفت (2450532) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۱۲:۲۱
برادر، 3 تا دلیل منطقی بیار (به کلمه منطقی بیشتر توجه کن) من کارت پایان خدمامو آتیش میزنم دوباره میرم سربازی. (2448124) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۲:۰۶
بله بهترین دوران عمر یک جوان همان دورانی است که به سربازی میبرنش و بهترین دوران عمرش رو تباه میکنن که غیر از یه سری خاطرات مسخره چیزی ازش نمیمونه! (2450529) (alef-10)
 
موسوی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۱:۵۷
طبق این مقاله به دلیل آشنایی با فقه چند سطری استدلال میکنم شاید ذهن خیلیها روشن بشود.اگر سربازی واجب شرعی و مطابق قانون باشد چرا روحانیون که فقه را به خوبی می دانند خود خلاف شرع عمل میکنند؟اگر واجب شرعی نیست چرا دیگران را مجبور میکنند؟از لحاظ قانونی هم نویسنده محترم هم توجه داشته باشند که قانون ما باید مطابق شرع باشد و در فقه آمده خلاف قانون خلاف شرع است،پس این قانون سربازی هم از لحاظ فقهی هم از لحاظ قانونی دچار ایراد است.درپایان خدمت شما عرض کنم به نظر می رسد در اینجا شرع را متناسب با نیاز خود تعریف کرده ایم و هر قانونی که با روح دین و نص قرآن که می فرماید لا اکراه فی الدین مخالف باشد حتما ناقص و آثار و تبعات خاص خود را دارد.باتشکر (2446785) (alef-13)
 
نجابت
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۱۷:۱۰
واقعا شما با فقه آشنایی داری؟؟؟؟ نه انصافا آشنایی داری؟؟؟؟
آخه این چر...و پر... ها چیه که افاضه کردید؟؟؟ اولا روحانیون تا زمانی که تحصیل می کنند مانند دانشجویان و دیگر محصلان از معافیت تحصیلی برخوردارند و برای هر گونه خروج از کشور و .... حتی برای کاروان زیارتی هم نیاز به مجوز دارند ؛ ثانیا قانون و واجب شرعی محدوده ندارد؟؟؟ یعنی اگر قانون عده ای را از سربازی معاف کرد( مثل همه آنهایی که معاف می شوند) این یعنی عمل به قانون دیگر واجب شرعی نیست؟؟؟؟ ثالثا فرض کنیم همه روحانیون خلاف قانون و خلاف شرع کنند این باعث می شود قانون از واجب بودن بیفتد و خلاف شرع باشد؟؟؟

بعد فرمودید که قانون باید مطابق شرع باشد و از نظر فقهی خلاف قانون خلاف شرع است ، از این مقدمات نتیجه گرفتید که سربازی هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون ..... ظاهرا جنابعالی از نظر اصولی قائل به ربط نیستید چون میان این مقدمات و نتیجه هیچ ربطی وجود ندارد و تنها حرف گویا بیت زیر است که
کلنگ از آسمان افتادو نشکست و گرنه من کجا و بی وفایی


در انتها هم لطف کردید و سربازی اجباری را چون مخالف لااکراه فی الدین هست خلاف روح دین و نص قرآن و دانستید .... واقعا در عجبم از این نبوغ ، خوب چرا فقط سربازی اجباری را مخالف این آیه دانستید تمام قوانین ( از چراغ قرمز گرفته تا مالیات و ....) همه مخالف دین و شرع هستند زیرا ما را به اکراه و اجبار وادار می کنند کاری را که نمی خواهیم انجام دهیم (2446870) (alef-10)
 
موسوی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۳۲:۲۱
1-مهم رفتن به سربازی است که مانند بقیه عدالت رعایت نمی شود2-کسی که معاف است از او کار ساقط می شود 3-خلاف شرع خلاف قانون است 4-چراغ قرمز بیجا و مالیات بیجا هم خلاف شرع است،صحبتهای شما یک نوع سفسطه ناقص و بی هدف بود که با لحنی توهین آمیز همراه بود (2447156) (alef-13)
 
استناد به نص قرآن
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۲۱:۲۶
خداوند می فرماید:لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ
اینو سردار کمالی یا صدرالسادات نمی فرماید این رو خداوند(جل جلاله) در سوره بقره آیه 256 میفرماید در دین اجباری نیست (2446826) (alef-13)
 
کاظم
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۳۳:۰۰
حالا ما که مثل شما نور چشمی نیستیم که نظرات شخصی و غیر کارشناسیمون رو متنتشر کنن چه برسه به اینکه مقاله بنویسیم. اما
به نظزت همه این چیزهایی که نوشتی از جایی غیر از ویکی پدیا کپی کردی؟
آیا غیر از این است که در مقاله قبلی به تمامی ابعاد ابن مسئله به صورت کاملا کارشناسی و دقیق پرداخته شده بود؟ دیگر چه نیازی به خودشیرینی شما بود؟ (2446835) (alef-13)
 
saeed
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۴۳:۲۵
الف فقط میخواست خودشو درست کنه که کرد!
جوونای مردم کیلویی چند؟!!!!
ما که فقط میتونیم بسپاریمتون دست خدا
ولی تو خلوتتون فکر نکنید آدم خوبی هستین چون خودتونو فقط گول میزنین (2446847) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۴۶:۲۷
اونوقت نویسنده محترم فکر می کنند این سربازان بی انگیزه چقدر حاضرند جلوی نیروی بیگانه مقاومت کنند ؟ (2446849) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۰۸:۲۲
شما خودت رفتی؟
ما رفتیم و به لطف خدا زنده موندیم و چیزیمون نشد، حالا نوبت شما شده قلقلکتون گرفته؟! (2446859) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۱۰:۵۲
سلام دوست عزیز جابه جایی وسایل را هم به لیستت اضافه کن بنده با مدرک لیسانس مثل یک کارگر باید برای جابه جایی وسایل مدام کامیون ها را پر و خالی کنم و اگر هم شکایتی کنم میگن وظیفته تو سربازی (2446863) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۸:۲۳
هادی حقیر شده
دستشویی شستی ببینی چه شکلیه!!!! (2446907) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۷:۴۴
اینایی که هنوز خدمت نرفتن و علیه سربازی کامنت میزارن فکر کردن اینجا سوییسه !!! نخیر دور تا دور مارو بحران احاطه کرده. (2447052) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۱۸:۳۱
بحران با شستن ماشين فرمانده و چايي آوردن براي اون و تايپ نامه رفع ميشه؟ كسي مخالف آموزش نظامي ديدن نيست، مخالف بيگاري و علافيه. ولي متاسفانه آموزش خرج داره!!!
تازه بايد خوشحال باشيد كه جوونهايي داريد كه مخالف بيكاري و علافي و هدر رفت عمرشون هستند. هرچند گويا تك و توك هستند آدمهايي كه دو سال تلف شدن عمرشون جزو بهترين سالهاي زندگيشون بوده چون ظاهرن كار بهتري براي انجام دادن نداشتند و توي پادگان خوشگذروني ميكردند. (2448016) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۰۹:۳۹
شما یه بار درددل اینهمه سربازی که اینجا کامنت گذاشتن رو بخون:
http://alef.ir/vdccmpqis2bq0e8.ala2.html?245671
به اعتقاد من این سبک و سیاق سربازی با توجه به همه جوانب یه ظلم بزرگه. (2446557) (alef-13)
 
saeed
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۱۳:۲۵
با سلام

من و امثال بنده دستمان از همه جا کوتاه است. و تنها کاری که میتوانیم بکنیم دعا به درگاه خدا و امید و توکل به اوست.

من از شما بسیار بسیار متشکرم و هر وقت که میبینم سایت الف به چنین موضوعی میپردازه و موضع گیری منطقی میکنه از ته دل دعاتون میکنم//اجرتون با اباعبدالله حسین.

شاید شما به صورت تیوری با این مسیله سربازی برخورد کنید ولی به شکل واقعی و عملی من توی دوستانم دارم این آفت رو میبینم که چطور این پدیده اون ها رو عقب میاندازه عمرشون رو تلف میکنه.

چیزهایی از این میراث رضا خان به ذهنم میرسه که :

1-عدم تمایل به ازدواج و فرزند آوری و افزایش سن تاهل
2-از دست دادن کار (موقت یا کامل و یا ساعتی)
3-ادامه تحصیل از ترس سربازی
4-نا امیدی از آینده
5-احساس اتلاف عمر و سرمایه جوانی
6-احساس نفرت نسبت به نظام دفاعی و امنیت کشور
7-بی تفاوتی به مسایل مهم مورد اهمیت حکومت و موضع لجوجانه نسبت به آنها
8-فرار از کشور (کار، ادامه تحصیل، غیر قانونی)
و ...


اگر کسی چیز دیگه ای از این مدل بردگی (بخوانید سربازی) داره بذاره تا یک مجموعه بشه و کمکی کنه به گردانندگان این سایت و سایر منابع خبری جهت رساندن حرف دل جوون ها


با تشکر (2446564) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۰:۳۱:۰۰
کافیه هزینه های ریالی شماره های 1 تا 8 رو جمع بزنید و در چند میلون سرباز سالیانه جمع کنید و ببینید ایا سربازی اجباری برای مملکت سود مالی داره یا ضرر (2447591) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۱۵:۴۶
سربازی = کار مفت + تو سری (2446566) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۱۸:۵۸
استدلال ارایه شده کاملا سطحی است. مگر الان نیروی انتظامی و سپاه و بسیج برای جذب نیروهای کادر و ویژه خود دچار کمبود است. خیلی ها پس از دوران تحصیل وارد دانشگاههای نظامی می شوند چون حداقل از آینده شغلی خود اطمینان دارند. من خودم خدمت رفته ام خیلی از نیروها صرفا به خاطر عدم مدیریت باید حظور داشته باشند. در صورتیکه با مدیریت نیرو به تعداد کمتری احتیاج است. در جنگ هشت ساله در صورت وجود فرصت آموزش نظامی تعداد بسیار بیشتری از بهترین جوانان آن دوران اکنون در حال خدمت به این مملکت بودند و ..... (2446569) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۰:۵۱
این روش موروثی سربازی که مربوط به حدود یک قرن پیش (ابتدای سالهای 1300) می باشد و برای آنروز بسیار مترقی و راهگشا و حتی جهانگشا !!!! تلقی میشد ، بر پایۀ "سرباز- محوری" شکل گرفته ، به نحوی که معدود دیپلمه !!!! های آنروز، افسر-وظیفه می شدند و ارتش حتی وسیلۀ نقلیۀ دولتی (اسب) ، سوخت آن(سهمیۀ کاه و یونجه) و رانندۀ آن (مهتر اسب) در اختیارشون قرار میداد!!!!!؛
ولی در دنیای پیشرفت لحظه ای الکترونیک امروز و ردیابی راداری و ردزنی ماهواره ای ، طبیعتا دیگر نیازی به "گوشت دم توپ" !!!!! نیست؛
.... و باید به جای آنکه یک نفر 24 ماه خدمت !!!!! کنه و یک افسر!!!! وظیفه طی ماه های متوالی بر دیگ و قابلمۀ پادگان نظارت کنه ، در خیابونها با موتوری در گیر بشه ، راه-بند های مسیر های ویژۀ خیابون رو برای اتوبوس ها باز و بسته بکنه ، و............ و عمر سازنده و بالندۀ خود را به بطالت بگذرونه ، 8 جوان ، هرکدوم 3 ماه آموزش واقعی ببینند تا در زمان ضرورت با جان و دل از مام میهن دفاع کنند ؛
یادمون باشه که داشتن یک ارتش قدرتمند و پاسخگوی "کیفی" ، همچون "نان شب" ضروریست و باید هزینه های مورد نیاز برای آنرا به هر صورتی که شده تأمین کرد ؛ (2446572) (alef-10)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۱:۰۷
کسی نمیگه نباشه!!! باشه، اما مدتشو کمتر کنن. مگه 18 ماه چه مشکلی داشت؟؟؟؟ بابا عجب حکایتی شده ها!!! (2446574) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۲:۰۰
شما به من بگید زندگی در این کشور چه امتیازی برای ما داشته که باید بهترین سال های عمرمون رو مجانی برای دولت خدمت کنیم ،مسئولان چه شق القمری برای جوانان کردند که این قدر از ماها طلب دارند
-لطفا چاپش کن اگر اینجا نظرم چاپ نشه پس باید برم فیس بوک نظر بزارم؟! (2446575) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۳:۰۴
چرا مدت سربازی یه دکتر با 30 سال سن با یه دیپلم با 18 سال سن باید برابر باشه؟! کجای دنیا این مدلیه؟ (2446576) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۸:۰۰
به نظر دوره ضرورت که همان سه ماهه باشد نیاز ضروری می باشد چرا که خاک کشور ما چشم های طمع زیادی را به دنبال خود دارد. اما جوان ها هم نیاز به اشتغال با درآمد دارند. با بیکاری که دست به گریبان جوانان هست به نظر 2 سال وقت گذاشتن برای سربازی و بعد هم بیکار بودن بعد سربازی نیاز به تامل بیشتری ندارد؟
با تامل بیشتر در این موضوع یک راهکار را در پیش پای ما قرار می گیرد
سرمایه گزاری نظامیان در بخش هایی که به تبع مرتبط باشد و استفاده از نیرو های نظامی وظیفه در این بخش ها مثل بخش های عمرانی و ... که نیرو های کارگر تا ماهر مورد نیاز است و در آمد زا شدن بخش نظامی و توانایی پرداخت حقوق به نیرو های وظیفه
و در کنار آن آموزش های تخصصی تر و عملی تر برای نیرو های وظیفه را در پی خواهد داشت و در کنار آن بعد از اتمام دوره سربازی هر کدام در بخشی تجربه هایی کسب نموده و از دوران سربازی نیز کمال استفاده را خواهند نمود . (2446585) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۸:۰۴
عزیزم اینکه تصویب شده، یعنی دستور شرعی صریحی بر ضدش نداریم، نه اینکه لزوما شرعی و اخلاقیه.
در ضمن، سربازی اجباری در ایران، شبیه اردوگاه کار اجباری، رایگانه. یعنی سربازان حتی در نهایت فقر هم خرجشون رو باید بندازن بر دوش خانوادشون. این نامشروع ترین و غیراخلاقی ترین شکل ممکنه، خودت رو با ماده قانون و این چیزا گول نزن.
در ضمن شما میدونید که مثلا سپاه پاسداران چه حجم عظیمی از پروژه های بزرگ ملی اقتصادی رو انجام میده، که نمیشه گفت کار غلطی میکنه. خوب چه ایرادی داره از منبع این درآمد عظیم خرج سربازان حرفه ای یا معمولی رو بده؟
رسانه وجدان جامعه باید باشه نه توجیه گر وضع موجود. اون دنیا شما رو در ترازوی حق بازخواست میکنند نه قوانین مصوب فلان نهاد و فلان ارگان. توصیه میکنم سایت نسبتا خوب شما، آخرت خودشو به دنیای دیگران نفروشه.
ممنون (2446586) (alef-10)
 
iman
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۴:۰۹
به نظر من اتفاقا سربازی خیلی‌ به پیشرفت جوونها کمک می‌کنه.

مثلا من خودم فقط از ترس سربازی لیسانس گرفتم بعدشم با وثیقه اومدم خارج از کشور فوق خوندم الانم مشغول به کارم و هیچوقت تا تکلیف سربازیم روشن نشه بر نمیگردم ایران.

خواستم از مسئولین تشکر کنم که باعث و بانیه پیشرفت بنده شدن ! (2446592) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۵:۴۱
ر همین اساس سالانه تعداد زیادی از نیروهای بسیجی بدون چشم داشت مالی آموزش های گسترده نظامی را پشت سر می گذارند و در طول سال نیز آمادگی رزمی و دفاعی خود را حفظ می کنند تا هر زمانی که نیاز بود به کمک نیروهای نظامی کشور بپیوندند.

پس این سهمیه های بسیج چیه ؟!! امتیاز برای ورود به دانشگاهها چی ؟! عزیز این سال وزمانه کسی برای رضای خدا کار نمی کنه ! (2446595) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۶:۰۴
جالب اینجاست که اکثریت جمعیت مردان کشور ما به سربازی رفته اند و میدانند که آن جا چه خبر است. شما سعی در توجیه چه چیزی را دارید؟! متن فوق بیشتر به گزراشی می ماند که برای ارائه به یک مدیر بالادستی آماده شده است که زیاد در جریان جزئیات سربازی و مشکلاتی که ایجاد کرده نیست و سعی دارد با جملات کلیشه ای تمام ایرادات به سربازی را رفع و رجوع کند و بگوید که منتقدان سربازی بهانه جویی می کنند!
اما اکثریت خوانندگان این متن در این سایت خود صابون سربازی به تنشان خورده. به همین دلیل پیش بینی می کنم نظر شما درباره سربازی با اقبال مواجه نشود (2446597) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۶:۴۸
نویسنده مطلب بگوید

چرا ایران تنها کشوریست که به سرباز حقوق نمیدهد؟!

آیا سربازی بردگی است؟!

آیا سرباز انسان نیست و خرج زندگی و معیشت ندارد؟!

من سربازم و مهندس مملکت اما حقوقی که همیشه هم عقب میافتد و یک ماه آن را نمیدهند حتی کرایه راهم تا محل خدمت نمیشود،آیا حمایت از این نوع سربازی شرم آور نیست؟؟؟!!!! (2446600) (alef-10)
 
ایلیا سالار
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۹:۰۴
با تشکر از آقای سجاد بخشی، لازم به ذکر است که هدف نوشته پیشین من، بوجود آمدن فضای گفتگو و ابراز نظرات مختلف در خصوص خدمت سربازی بود تا ابعاد مختلف آن بررسی شده و با آگاهی بیشتری بتوان در خصوص آن نظر داد.

و اما ایرادات وارده، ایشان گفته اند "نمی توان به صرف وجود یک نوشته که بحث اصلی آن آزادی در حکومت علوی است، اینگونه نتیجه گیری کرد که سربازی اجباری در اسلام وجود ندارد و این قانون یک قانون طاغوتی و یا غربی است."

اولا که جمله نقل شده صرفا یک نوشته نبوده و حدیثی از نهج البلاغه بوده با این مذمون که حتی در دوران جنگ هم اجبار حکومتی ای برای جنگ وجود ندارد (هرچند دفاع از میهن واجب شرعی باشد).
دوم اینکه نظر فقیهان در دوران اوایل انقلاب تا حد زیادی می تواند تحت تاثیر شرایط متلاتم آن روز بوده و دلیلی ندارد که تصمیمی که سی و سه سال پیش گرفته شده همچنان بدون بازنگری بماند.

نکته آخر اینکه بهتر بود اگر شواهد و دلایلی برای استنباط خدمت سربازی اجباری بخصوص در دوران صلح، در شریعت وجود داشت می آوردید تا با آن آشنا شده و عده زیادی را از سردگمی خارج نمایید.

در مورد کره جنوبی، همانطور که خودتان هم اشاره کردید وجود همسایه شمالی آن که مجهز به بمب هسته ای بوده و از حکومتی کاملا غیرمنطقی ای برخوردار می باشد این ضرورت را ایجاد می کند. شرایط کوبا و اسرائیل هم کاملا متفاوت می باشد.

اما در مورد سه کشور روسیه، برزیل و ترکیه که کشورهایی با حکومت تقریبا نرمال می باشند.

روسیه در سال 2006، مدت سربازی را از 24 ماه به 18 ماه و در سال 2008 به دوازده ماه کاهش داد. دانشجویان دوره دکتری هم از خدمت سربازی معاف هستند.
برزیل هم خدمت سربازی دوازده ماهه داشته و تعداد بیشماری استثنا برای معافیت وجود دارد تا حدی که بین 5 تا 10 درصد کسانی که معرفی می شوند واقعا به خدمت می روند و ارتش بیشتر از داوطلبان تشکیل شده است.
در خصوص ترکیه هم در سال 2003، خدمت نظام وظیفه از 15 ماه به 12 ماه کاهش داده شد (اختصاص خدمت 6 ماهه به کسانی که مدرک دانشگاهی دارند).

همانطور که مشاهده می شود مسیری که کشورهای فوق انتخاب کرده اند کاهش خدمت نظام وظیفه و نه افزایش آن می باشد.

در خصوص نقدهای اقتصادی نوشته فوق به طرح سرباز حرفه ای، این مثال فکر میکنم کافی باشد. پانزده سرباز بایستی هرکدام دوسال از بهترین سالهای عمرشان را گذاشته، از علم و زندگی و کار باز بمانند تا یک خودرو نیروی انتظامی راننده داشته باشد یا در ورودی کلانتری تحویل گیر موبایل وجود داشته باشد یا ... . حال فرض کنید یک راننده یا فرد دفتری برای این کارها استخدام شود، 15 جوان دوسال از زندگی اشان را بدست آورده و می توانند به کشور خدمتهای مفید تری ارائه دهند. آن یک نفر هم بر اساس توانایی هایش به سرکار رفته و اشتغال زایی شده است. در اقتصاد، تنها به پولی که میدهیم و میگیریم پرداخته نمی شود، بلکه در یک مطالعه کلان، به همه ابعاد از هدر رفت استعداد و مهارت ها گرفته تا دیر وارد شدن به بازار کار و بهتر بگوییم به کلیه هزینه های پیدا و پنهان (هزینه فرصت) نیز پرداخته می شود. در انتهای مقاله قبلی، مقاله ای گذاشته بودم که نشان می داد اتفاقا اقتصاددانان از مهم متخصصانی بودند که موجب برانداختن سربازی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته شدند.

در خصوص مسئله کیفیت نیروی نظامی، استدلال رایج این است که سرباز وظیفه با آموزش محدود خود کاربرد چندانی در میدان نبرد. چرا که سلاح های پیچیده امروزی نیاز به تخصص و مهارت بالا در بکارگیری آنها داشته و از اینرو یکی از استدلال های دفاع از طرح سرباز حرفه ای همین موضوع می باشد.

اما مسئله مهمی که نوشته فوق بدان اشاره نکرده، خلل های قانونی و بی عدالتی بزرگی است که مسئولین نظام وظیفه به آن اشاره کردند و آن اینکه 60 درصد مشمولین تهرانی به طریقی معاف می شوند. همچنین هرچه که از مرکز کشور دور می شویم، با سربازانی از اقشار ضعیف تر جامعه روبرو می شویم که پارتی، برای انتقالشان به مناطق بهتر را نداشتند.

با توجه به این موارد می توان نتیجه گرفت که اگر خدمت سربازی کاهش یافته و تقریبا تمام روش های معافیت غیرمنطقی حذف شود تا آن 60 درصد تهرانی و احتمالا چندین ده درصد استان های دیگر به سربازی روند، انتقاد مقاله فوق مبنی بر کاهش چشمگیر نیروی نظامی تا حد زیادی رفع می گردد. هرچه شرایط سربازی سهل تر گردد میل به دور زدن قانون برای معافیت هم کاهش می یابد.

بله! بنا به گفته نوشته فوق، درست است که مسئله سربازی و امنیت کشور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نمی توان تنها با استناد به دایره المعارف ویکیپدیا دست به تصمیم گیری زد و نیاز به بررسی بیشتر دارد. از اینرو انتظار می رود که بحث و بررسی تخصصی این موضوع مورد توجه هم دولت و هم متخصصان حوزه های مختلف و مرتبط قرار گیرد. جا دارد که متخصصان امور نظامی، روحانیون، متخصصان امور خانواده، اقتصاددانان و متخصصان علوم اجتماعی به این مسئله با جدیت زیاد بپردازند. (2446603) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۲:۱۷
اتفاقا چه خوب شد در مورد بودجه صحبت کردید. ... به نظر شما اگر به سربازان پول بیشتری بدن بیشتر به ضرر کشور است یا جوانان دو سال زودتر وارد بازار کسب کار شوند بیشتر به سود کشور است؟ بله مسلما اگر به سربازان وظیف حقوق کمتری دهند به نفع نهاد های نظامی است ،،، اما جوانی که دو سال از زندگی اش عقب می افتد ایا به سود زندگی فردی و اجتماعی و جامعه ای است که در ان زندگی میکند؟
این هنر دیپلمایک یک کشور هست که تنش های خارجی را کاهش دهد تا نیاز به استخدام سربازان کمتری پیدا کند.... اینکه هنر نیست جهان رو علیه خودمون کنیم بعد بگیم شرایط ما ایجاب میکند که سربازی اجباری داشته باشیم! شما چند کشور معدود رو منثال زدید که به قول خودتون شرایطشوت ایجاب میکنه که سربازی اجباری داشته باشند. چرا کشورهایی که سربازی حرفه ای و غیر اجباری دارند رو مثال نزدید و در مورد علل این تصمیمشون چیزی ننوشتید؟ (2446607) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۲:۲۴
اگر مسولان گذشته و حال نمی توانند جلوی بیکاری را بگیرند مقصرشان ما جوانها نیستیم که باید با2 سال سربازی رفتن با تاخیر به بازار کار برویم تا جمعیت بیکار بیشتر از این نشان داده نشود...

این سال ها طلایی است و نمیتوان آن را با سربازی هدر داد....

شما اگر سربازی می خواهید یاد دهید، 6 ماه هم کافی است اگر بیگاری و وقت تلف کردن های بیهوده را متوقف کنید.... (2446608) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۵:۲۳
در هیچ کدام از آن کشورها سن مشمولیت 50 سال نیست
مثلا در ترکیه سن مشمولیت 27 سال است
ولی در ایران مرد 38 ساله مشمول سربازی است.
به نظرم قانون فعلی نیاز به اصلاح دارد. در اکثر کشورهای دنیا که اجباری است به سربازان حقوق می دهند. در ایران نیز قانون حقوق سربازان تصویب شده ولی متاسفانه اجرا نمی شود (2446611) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۷:۵۱
یک قانون ظالمانه در شرایط فعلی (2446614) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۵:۳۰
این همه آدم رفته سربازی حالا که به تو رسیده شد ظالمانه ؟!!! (2447046) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۰:۳۵:۴۵
کاش لااقل سازمان نظام وظیفه یکی از همان سربازهای با مدرک دکترا را وادار به نوشتن متنی در دفاع از سربازی می کرد نه یک کادری بیسواد را تا اینگونه مقاله اش دستمایه تمسخر نگردد! (2447597) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۹:۱۶
اتفاقا در شرایط فعلی این بهترین قانون است . (2447055) (alef-10)
 
سید محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۵۶:۴۹
اصل 151 قانون اساسی بیان می کند: به حكم آيه كريمه "و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه و من رباطالخيل ترهبون به عدوالله و عدوكم و آخرين من دونهم لاتعلمونهم الله يعلمهم " دولت موظف است براي همه افراد كشور برنامه و امكانات آموزش نظامي را بر طبق موازين اسلامي فراهم نمايد ، به طوري كه همه افراد همواره توانايي دفاع مسلحانه از كشور و نظام جمهوري اسلامي ايران را داشته باشند ، ولي داشتن اسلحه بايد با اجازه مقامات رسمي باشد.
در اسلام به آموزش نظامی تاکید شده است. ولی در هیچ جا نگفته است در زمان صلح 24 ماه از جوان کشور بیگاری بکشند!
اگر قرار باشد ارتش حرفه ای تشکیل شود. باز هم باید حداقل 2 ماه آموزش نظامی عمومی برای کشور قرار دهند حتی برای زنان ایرانی

حمله نظامی صدام دلایل دیگری دارد. در زمان حل تعداد نفرات در بازدارندگی حمله نظامی تاثیری ندارد. بلکه الان زمان حنگ رسانه ای و جنگ نرم است.
کشوری مثل امریکا یا کانادا از ایران هم پهناور تراست ولی سربازی در انها حرفه ای است دائم هم در جنگ هستند کل دنیا را هم در دست دارند!

در مورد رژیم صهیونیستی هم ما انها را به عنوان کشور نمی شناسیم. (2446629) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۰:۱۶
دفاع از کشورش را قبول داریم. (2448420) (alef-10)
 
علی 12
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۵۸:۳۷
باز هم مقاله دیگری با عباراتی مثل" همانگونه که قبلا نیز بیان شد" و "چنانچه پیشتر نیز گفتیم" و "عقلا نیز میتوان اینگونه بیان نمود".
و بدین ترتیب نویسنده مقاله همه چیز را سریعا و قویا به اثبات رسانده است.

بیشتر کشته های نیروی انتظامی در مرزها سرباز وظیفه هستند. این هزینه بطور غیرمستقیم به کشور تحمیل میشه. و یا جوانی که بخاطر سربازی از کشور فرار میکنه آیا کشور رو متحمل هزینه نکرده؟

ایشان با چه دلیل و منطقی نیروهای بسیج را ""بی چشمداشت"" در پی آموزش نظامی دانسته اند؟
همین عزیزان با یک شب بستن یک جاده روستایی میتوانستند سه ماه کسر خدمت سربازی بگیرند.
میدونم منتشر نمیکنید ولی اینا عین حقیقته. (2446633) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۰۱:۱۴
استفاده از سربازان وظیفه ی تحصیل کرده به عنوان کارگر تالار های پذیرایی ارتش چی؟ سود داره؟ نیروهای مسلح به کارگر مجانی عادت کرده میدونین چقدر اشتغاال زایی می شد؟ (2446635) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۱۸:۰۷
جانا سخن از زبان ما میگویی...

تازه از بی احترامی ها و ... و... و... که تبدیل به عقده میشه برامون خبر ندارید که؟؟؟؟ (2446872) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۰۱:۳۷
یعنی چی که از نظر مالی به سود کشور نیست!! دو سال از زندگی یک نفر در پشت یک میز تلف می شود که به سود کشور باشه؟؟ این چه منطقیه آخه!!
سربازی فقط باید دوره آموزشی اجباری داشته باشه (حالا نه دو ماه بکننش 4 ماه) ولی دیگه بقیه اش واقعا تلف کردن نیروی کار جوان هست نه چیز دیگه (2446639) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۴:۰۵
موضوع: با چه دلیل سربازی باید اجباری باشد؟
---
برخورداری از هر حقی در عرف جوامع بشری در هر سطحی از فرهنگ و تمدن بر مبناي حكم عقل و فطرت بشر مقابلی دارد که شخص برخوردار می باید با تعهد و مسئولیت بصورتهای مختلف بلحاظ قانونی یا اخلاقی آن حق را جبران کند ؛ و ریشه های حق شناسی و حق نشناسی در عرف مذکور از همین جا نشأت می گیرند.
انسان عاقل و با اراده چون بتنهایی نمی تواند نیازهای خود را بر طرف سازد و نیازمند دیگران است که این نیازها را برای او تامین و تضمین نمایند می باید متقابلا با همنوعان خود با همکاری و همیاری الزامی نیازهای یکدیگر را مرتفع سازند.
برخورداری از حقوق و امتياؤات شهروندی که با امکانات و داراییهای جامعه فراهم می شود می باید بر مبنای عرف مذکور با نوعی از تعهد و مسئولیت قانوني يا اخلاقي از جانب هر فردی بنفع جامعه جبران شود و خدمت سربازی یکی از انواع این جبران است که فرد چناچه بخواهد از حقوق و امتیازات مذکور هميشه برخوردار باشد باید با تعهد و مسئولیت به انجام این خدمت تن دهد تا بتواند متقابلا نیازهای خود را بر طرف سازد. (2446647) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۱:۲۸
میشه بگی چه خدماتی رو رایگان دریافت کردیم و تاوان چی رو باید پس بدیم؟ (2446731) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۳:۵۰
خواهشا یه سر به کشور های پیشرفته بزن که به شهرونداشون کلی خدمت رایگان میدن ولی سربازی حرفه ای دارند نه اجباری (2446735) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۱۲:۳۹
٤ تا از اين امتياز ها رو نام ببر. كشور هاي ديگه كه بعضا فقير تر از ما هم هستن چند برابر امتياز و حقوق بدون هيچ چشم داشت غير معقولي در اختيار مردمشون مي ذارن. (2446822) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۴:۲۰
از کجا معلوم نویسنده مواجب بگیر سازمان نظام وظیفه نباشد؟؟؟ (2446649) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۴:۲۷
موضوع: با چه دلیل سربازی باید اجباری باشد؟
---
برخورداری از هر حقی در عرف جوامع بشری در هر سطحی از فرهنگ و تمدن بر مبناي حكم عقل و فطرت بشر مقابلی دارد که شخص برخوردار می باید با تعهد و مسئولیت بصورتهای مختلف بلحاظ قانونی یا اخلاقی آن حق را جبران کند ؛ و ریشه های حق شناسی و حق نشناسی در عرف مذکور از همین جا نشأت می گیرند.
انسان عاقل و با اراده چون بتنهایی نمی تواند نیازهای خود را بر طرف سازد و نیازمند دیگران است که این نیازها را برای او تامین و تضمین نمایند می باید متقابلا با همنوعان خود با همکاری و همیاری الزامی نیازهای یکدیگر را مرتفع سازند.
برخورداری از حقوق و امتياؤات شهروندی که با امکانات و داراییهای جامعه فراهم می شود می باید بر مبنای عرف مذکور با نوعی از تعهد و مسئولیت قانوني يا اخلاقي از جانب هر فردی بنفع جامعه جبران شود و خدمت سربازی یکی از انواع این جبران است که فرد چناچه بخواهد از حقوق و امتیازات مذکور هميشه برخوردار باشد باید با تعهد و مسئولیت به انجام این خدمت تن دهد تا بتواند متقابلا نیازهای خود را بر طرف سازد. (2446650) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۶:۱۴
شما فکر می کنی چون سربازی اجباری بود صدام نتوانست ایران را بگیرید؟
نه خیر دوست من ، کسی با زور نمی شود به جنگ برد. خطر همچین فردی از دشمن بیشتر است.
مردم و جوانان ایران با رشادت های خود خاک کشور را نگه داشتند. در دوران جنگ هیچ کس با زور به جنگ نبردند. تفکر شما اشتباه است. در مورد معادلات امنیتی کشور باید کارشناسان نظر دهند.
حتی در ان زمان مشمولان غایب زود زود مورد معافیت سنی قرار می گرفتند (2446653) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۸:۱۳
بابا چرا سربازي تو كره جنوبي را با ايران كه باما هي ٤٠ تومان حقوق بدون هيچ امكاناتي مقايسه ميكني (2446654) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۸:۲۹
این دو جمله رو از متن کنار هم اوردم. تا معنی خدمت به کشور مشخص بشه:

"سالیان گذشته بخش عمده ای از نیازهای نیروهای مسلح خود را از قبال خدمات نسبتاً رایگان سربازان برطرف کرده؛ به نحوی که اگر قرار باشد برای کارهایی از قبیل تایپ نامه های اداری، حمل و نقل کارکنان، نظافت و... نیروی مستقل استخدام کند، نیاز به منابع مالی بسیار گسترده ای وجود دارد."

"جوانان نیز باید بپذیرند خدمت به کشور حتی اگر برای آن ها هزینه بر هم باشد در مجموع به نفع این کشور خواهد بود؛" (2446655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۹:۴۷
من که سربازی رفتم اما میدونم که با توجه به عدم درایت بسیاری از مسئولین نه تنها نفعی برای شخص ندارد بلکه برای کشور نیز نفعی ندارد. من شخصا مسئول انجام کارهای شخصی مسئول بالاسرم بودم. وظایف کاری ایشان را هم من انجام میدادم. کارهایی که ایشان بخاطرش حقوق می گرفت. این معنی سربازی در ایرانه (2446656) (alef-13)
 
جوان پير
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۹:۴۸
اين مطلب كارشناسى نيست!
الف! چرا هر مطلب كارشناسى نشده را منتشر مى كنى؟
شايد تحت فشار مجبور شديد ان را منتشر كنيد. (2446657) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۹:۵۳
سربازان با سن بالاي ٣٣ سال ومتاهل بدرد سربازي نميخورندبايد معاف شوند (2446658) (alef-13)
 
صدرا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۱۲:۰۷
حالا چرا ٣٣ سال من ٣٠ سالم هست تازه آموزشيم تموم شده متاهل هستم تو گروهان ما كسي بود كه ٢٥ سالش بود ٢ تا بچه داشت يكي هم تو راهي آخر هفته ها كه مرخصي مي دادن خونه نمي رفت مي رفت قم دست فروشي كه پول بفرسته واسه زنش ... آخه اين چه خدمتيه زن و بچه اش چه گناهي كردن حالا هي بگيد زود ازدواج كنيد !!! (2446821) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۴۷:۲۲
این که بگیم هر کس متاهل شد معاف بشه عدالت نیست ! سربازی یا باید حرفه ای بشه یا حقوق ها زیاد بشه (2446923) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۰۲:۴۳
فقط آموزشی را باید بروی. (2447010) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۲۳:۴۶
در واقع یک سری به ظاهر مسئول دارن میگن جوانان ذکور باید 24 ماه از عمر خودشون رو بیان تا ما ازشون کار بکشیم . در اینجا مراد از کار الزاما کار کشیدن از افراد نیست که بگیم سخت باشه و چه بسا بسیاری از جوانان در دوره سربازیشان به بی کاری گذشته تا کار واقعی اما مراد اصلی اینجا از کار فقدان هدف در اعزام ها ، به بطالت گذشتن وقت و حدر رفت بی جهت منابع است . بدین معنا که در اعزام نیروها واقعا معوم نیست هدف چیست . اگر هدف آماده سازی نیروهای ذخیره برای تهدیدات احتمالیست که خود میدانیم برای نیروی وظیفه حداقل آموزش های نظامی در نظر گرفته می شود و شواهد و مدارک گواه است که بیشترین تعداد کشته های جنگ تحمیلی ارتش نیروهای وظیفه آن بودند که به سبب کمبود آموزش فاقد مهارت لازم برای حفظ جان خود صحنه نبرد بودند . اگر هدف به کارگیری نیروهای ارزان قیمت جهت حل مشکلات بودجه ای نهادهای دولتی است که در این صورت نیاز نیست نیروهای مسلح را به این شکل در گیر کرد اگر هدف آماده سازی اجتماعی نیروهای جوان جامعه است که با توجه به شبهات هایی که قرار گاه های نیروهای وظیفه به بندهای زندان شیوع انواع خلاف در آن ها بسیار رواج دارد ( سیگار ، مواد مخدر ، تهدیدات جنسی و ... ) و ... .
این یک واقعیت است که نیروی های وظیفه امروز به مانند مواد ذخیره برای شرایط بحرانی به صورت غالبا آتل و باطل در قرارگاه های خود ( پادگان ها ، کلانتری ها ، پاسگاه ها و ... ) میگردند و غالبا هم باید خرده فرمایشات نیروهای کادر را اجرا کنند ( از رانندگی شخصی و خرید منزل گرفته و یا در صورت داشتن مهارت تعمیر وسایل شخصی ایشان و ... ) .
این یعنی اتلاف منابع انسانی آن هم در طلایی ترین دوران زندگی ایشان .

بنده به شخصه با وجود دوره های خدمت اجباری مشکلی ندارم ولی حرم این است که باید ( و تاکید میکنم باید ) این دوره ها برای مشمولین آنها مفید باشد ، آن هم به صورت واقعی و نه شعار هایی که امروز فرماندهان نظامی و مسئولین ما سر میدهند .
به عنوان مثال از یکی از اقواممان که بازنشسته نیروی هوایی ارتش بوده و در سال 51 برای فراگیری دوره های خلبانی به امریکا اعزام شده بود شنیدم که میگفت در امریکا خدمت اجباری وجود نداشت ولی بسیاری از هم دوره ای های امریکایی ما افرادی بودند که به صورت داوطلب وارد ارتش شده بودند ( یعنی جزء کادر رسمی ارتش امریکا نبودند ) ، ایشان میگفتند :"وقتی متوجه این موضوع شدیم از آنها پرسیدیم که شما مگر دیوانه اید که به صورت داوطلبانه وارد ارتش میشوید ، اگر این قانون در کشورما بود هیچ کس سربازی نمیرفت . اما امریکایی ها در جواب میگفتند : ما به این دلیل داوطلبانه وارد ارتش میشویم که بتوانیم مثلا مهارت ها و مدارک و گواهینامه هایی مثل خلبانی ، تعمیرات ، مراقبت و ... را بگیریم . چرا که اگر بخواهیم چنین دوره هایی را به صورت شخصی بگذرانیم مجبوریم چندین هزار دلار هزینه کنیم ، اینطوری هم به کشورمون خدمت میکنیم و هم مدارک و مهارتهای مورد نیازمان را اخذ میکنیم .و به گفته فامیلمون این افراد کوچکترین وقت آموزشی خود را از دست نمیدادند و از انجام هیچ کاری در طول دوره داوطلبی خود ابایی نداشتند ولو نظافت سرویس بهداشتی و باربری چرا که میدیدند حکومت به آنها احترام گذاشته و چنین امکاناتی را برای آنها فراهم کرده است و آنها هم از جان و دل به کشورشان خدمت میکردند ."
من نمیگویم اموزش خلبانی و یا تعمیرات هواپیما اما برایم جای بسی تعمل است که آیا نمیشود در این دوسال سربازی به سربازان متناسب با مدرک تحصیلی و گرایششان مهارتی را آموخت ؟!
آیا نمیشود مثلا به یک دیپلمه وظیفه مهارتهایی مثل سیم کشی ساختمان ، تاسیسات ساختمانی ، مکانیکی و ... را آموزش داد و همینطور برای مقاطع بالاتر به تناسب نیازشان و در طی آموزش تا فراگیری کامل مهارت از مهارت فرد برای رفع نیاز بدنه حکومت استفاده کرد ؟! در آخر هم مدرکی مبنی بر 2 سال آموزش و کارآموزی به وی داد تا در اشتغال بعد از دوره سربازیش به کار آید ؟!
جواب نکته فوق این است که میشود ولی مسئولین همیشه تنها راه راحت برای خود و راه سخت مردم را انتخاب میکنند و از عواقب کارهایشان نیز یا فرار میکنند و یا به کل آنها را نادیده میگیرند . (2446662) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۲۴:۵۹
دوست گرامی مسئله این نیست که سربازی یک شبه حرفه ای شود مسئله این است که این روش فعلی ناکارآمد است. ضمنا در همان کشورهایی که مثال زدید از نظر سنی هر کسی تا حداکثر 30 سالگی مشمول است نا تا 50 سالگی در قانون فعلی. بحث تصمیم درست منطقی و غیر احساسی در چارچوب منافع ملی است نه لجبازی و تصمیمات احساسی. (2446663) (alef-13)
 
توحید
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۳۳:۱۱
واقعاً متاسفم براتون جناب
مسلماً نفستون از جای گرم بلند میشه،
راستی اینایی که خدمت رفتن، تا به حال فرزندان همین مسئولین کشوری و لشگری رو دیدن تو دوره خدمتشون ؟
من که چهار تا برادرم رفتن خدمت، از اینطور آدما ندیدن تو دوره خدمتشون، شما چطور ؟ (2446669) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۳۵:۳۸
مخالفم (2446673) (alef-13)
 
قرتاسی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۳۶:۱۰
آقا جان هزینه ی سربازی برای کشور خیلی زیاد هستش باید رو به سربازی حرفه ای بیاوریم و دانش آموزان در دبیرستان اصول نظامی یاد بگیرن . هیچ دلیلی وجود نداره همه بروند سربازی , خدای نکرده هنگام جنگ همه غیرت دارند و سریعا می شه مردم را جمع کرد. (2446674) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۱:۲۳
فقط چند سوال ساده از نویسنده محترم

آیا میتوان فردی را به کاری وادار کرد چون امثال شما به آن کار نیاز دارید؟
آیا ملاک قضاوت شما رژیم صهیونیستی یا کره جنوبی است؟
آیا نیروهای مسلح حاضرند طبق قانون شصت درصد افراد کادر رو آن هم سروقت به سربازان بدهند؟
آیا اینکه نیمی از جامعه را از 18سالگی در تنگتا و سختی قرار دهیم توعی تبعیض نیست؟
آیا تاخیر دوساله در ازدواج راه را برای فساد در کشور باز نمی کند؟
و.... (2446680) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۴:۴۶
مقامات و سران لشگری و کشوری لااقل بچه هاشونو بفرستن با لباس سربازی یک عکس یادگاری بگیرن و چندساعتی محض عوام فریبی تنشون باشه
بعد بیان از فواید سربازی اجباری بگن (2446688) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۶:۱۵
از الف عزیز خواهش داریم در هر مورد از کارشناس مربوطه و متخصص آن استفاده گردد.
کاملا پیداست که نویسنده مطلب فوق متخصص این کار نیست و بالطبع تحلیلشون مملو از اشتباه.
اگر به دنبال افزایش کیفیت امور نظامی هستیم بایستی از سربازی حرفه ای استفاده کرد.تنها دلیلی که مسئولان آن را نفی میکنند هزینه آن است.
با تشکر
یک فرد نظامی (2446692) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۸:۵۵
نوسته حاوی استدلال های بسبار ضعیف بود. استدلال هایی از جنس جمله معرف " هر که سربازی میره مرد میشه " (2446695) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۲:۰۴
احتمالا این نوشته یرو یکی از همان هایی نوشته که در این خصوص تصمیم گیره. اصلا نفهمیدم در طول نوشته چی میخواهد بگه فقط مدام میخواست بگه خدمت خوبه و جوانها حرفی نزنید! (2446699) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۴:۰۹
متاسفم برای خودم که وقت گذاشتم ببینم چه میخواهد بگه. فقط تیتر مقاله را به روش های مختلف تکرار کرده. (2446702) (alef-10)
 
کهنه سرباز
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۷:۲۶
بنام خدا
جناب آقای سجاد بخشی

می دانم شما هم از تحلیل هایی که ایران را بدون در نظر گرفتن شرایط کشور با جهان مقایسه می کنند ناراحتید ولی این مجوزی نمی شود تا تحلیلی به مراتب ساده انگارانه تر و بدون در نظر گرفتن منافع ملی و سلب حق مردم بر نقسشان ارائه دهید.
بادر محترم آنجایی که با کلام زیبایتان فرمودید (در سالیان گذشته بخش عمده ای از نیازهای نیروهای مسلح خود را از قبال خدمات نسبتاً رایگان سربازان برطرف کرده؛ به نحوی که اگر قرار باشد برای کارهایی از قبیل تایپ نامه های اداری، حمل و نقل کارکنان، نظافت و... نیروی مستقل استخدام کند، نیاز به منابع مالی بسیار گسترده ای وجود دارد.) واقعا متاسف شدم که کسی که ظاهرا از نظامیان نیست چنین تفکری دارد.
استفاده از یک مهندس، یک دکتر و متخصص در کسوت تایپیست! ماشین شور! جاروکش و . . .
بله شاید منظور نظر جنابعالی و صاحب منصبانی که قشر تحصیلکرده را به خدمت می گمارند چنین کارهایی نباشد ولیکن بنده پس از 20 ماه خدمت صادقانه تنها تعریفی که از این نوع خدمت می توانم ارانه کنم عبارت کوتاه و پر معنی (برده داری مدرن) است!
آقای بخشی محترم! درست دقت کنید! اینها تجربه شخصی بنده از به اصطلاح خذمتی است که از ابتدای پارسال تاکنون است، اطلاعات بنده مربوط به قبل از انقلاب، دوران دفاع مقدس و دوره اصلاحات و غیره نیست. رنجنامه ای به روز از سربازی است که با مدرک دکترای تخصصی ماهیانه در سن 35 سالگی 122 هزارتومان حقوق می گیرد!
شرح وظایف: در ابتدای خدمت امور نظافن نیز بود ولی به لطف سروران حرف شد و امروزه تنها در حد پذیرایی و تایپیستی است! بنده در کشوری زندگی می کنم که ستاد کل نیروهای مسلح سهمیه جذب دکترا به وزارت خانه مربوطه نمی دهد، سهمیه جذب اساتید برای خدمت نیز تنها به حدی محدود شده که کارکنان بورسیه را کفایت کند و نه هیات علمی سرباز! (2446706) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۹:۱۰
اين متن كاملا مشخص است به سفارش نظام وظيفه نوشته شده است (2446710) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۵۹:۴۹
مخالفم (2446712) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۰:۰۴
معافيت سني بايد هر چه سريع تر اعمال شود ، نظام وظيفه چه بخواهد يا نخواهد (2446713) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۰:۵۳
زمانی که قصد برداشتن برده‌داری رو هم داشتن همین موارد رو بیان می‌کردن که نیاز به منابع مالی زیادی هست اگه بخوایم به جای برده، آدم ها رو استخدام کنیم. (2446714) (alef-10)
 
Morteza
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۳:۱۴
در هيچ جاى دنيا شرايطى مانند ما وجود ندارد. اقاى نويسنده! ايا در اين كشورها كه نام برديد، جوانان با حقوق بسيار كم به اجبارى مى روند؟ ايا در اين كشورها سه ميليون غايب و محروم از خدمات اجتماعى وجود دارند؟ ايا وضعيت ازدواج جوانان در اين كشورها مانند كشور ماست؟ايا قويترين ارتشهاى دنيا بر اساس كثرت و زيادى نفرات شكل گرفته اند؟ ايا شما از طرف سازمان نظام وظيفه موظف به انتشار اين مقاله شديد؟
كسى كه اعتصاب غذا مى كند، مى خواهد صداى اعتراضش را به ديگران برساند. حدود سه ميليون نفر اعتصاب غذا كرده اند. (2446719) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۴:۲۳
1- اصل 151 ربطی به سربازی اجباری ندارد.
2- حتی اگر سربازی اجباری غیرشرعی نباشد پرداخت حقوق 50 هزار تومان در ماه که حتی هزینه رفت و آمد سرباز نیست، غیرشرعی است.
3- حتی اگر پرداخت حقوق پایین را هم با طرفه العینی شرعی کنید. مرخصی 1 روز در ماه در حالی که کادری‌ها 2.5 روز در ماه مرخصی می روند. غیرشرعی و غیرعقلی است.
4- بیگاری گرفتن جوانان در امور غیر نظامی در نهادهای نظامی مانند خدمتکاری در اماکن خدماتی رفاهی متعدد و سودآور نیروهای، خدمت در اماکن ورزشی باز متعدد و سودآور و .... کاملا غیرعقلی و غیرشرعی است.
5- قبلا در هر استان یک پادگان بود و همه نیروها متمرکز در آنجا بود. امروز در هر محله یک مرکز نظامی هست و چند سرباز موظف به نگهبانی از آن‌اند. اگر نیروی نظامی این قدر ارزان نبود. این توسعه نظامی بیهوده اتفاق نمی‌افتاد. این همه هزینه به کشور تحمیل نمی‌شد. (2446720) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۴:۴۶
البته استدلالهاي نويسنده ارمان كرايانه تر از ان كه بخواهيم با منطق به ان جواب بدهيم ولي فقط جند نكته ساده: ١ - نويسنده نكفته ايا اين همه كشوركه در طول اين سالها سربازي را از حالت اجباري به اختياري تبديل كرده اند يعني عقلشان به اندازه مسءولين ما نمي رسيده؟ ايا انها در اين سالها كه اين كار را كردند دجار مشكلي به نام امنيت ملي شدند؟ يا بالعكس بدليل استفاده از مزاياي ارتش حرفه اي تازه بر امنيتشان افزوده شد. ٢ - نويسنده از هزينه بالاي حذف سربازي مي كويد اين در حالي است كه يك محاسبه ساده بر اساس حقوق و مزاياي نيروهاي كادر فعلي نشان مي دهد كه اين هزينه در مقايسه با بعضيها هزينه هاي سرسام اور دولت مثل هزينه يارانه ها بسيار ناجيز است ضمن اينكه در بسياري هزينه ها نيز صرفه جويي خواهد شد و نهادهايي مانند نظام وظيفه محدود مي كردند. و نياز به اين همه هزينه براي جذب سالانه سرباز نيست ٣ - من نمي دانم دقيقا جرا ما بايد در كشورمان انقدر در يك مورد به مشكل بر بخوريم تا تازه به اين نتيجه برسيم كه بايد ان سياست را عوض كنيم در حالي كه در اين زمينه مي توان از تجربيات ديكران استفاده كرد و زودتر به نتيجه رسيد ٤ - نكارنده مي كويد كه تضميني وجود ندارد كه افراد بعد از اختياري كردن سربازي افراد به سربازي بروند حتي با حقوق . من مي كويم شما حقوق سرباز را زياد كن و انوقت ببين در اين بيكاري وحشتناك دم در نهادهاي نظامي جوانها صف مي بندد ٥ - در دنياي جديد الكوي توسعه بر مبناي توسعه انساني مي باشد يعني دولتها تمام تلاششان بر تربيت و تعالي شهروندان است جون تجربه قرن قبل نشان داد انقدر كه انسانهاي خلاق و تحصيلكرده مي توانند به توسعه يك كشور كمك كنند نفت و امكانات طبيعي و ثروت خدادادي نمي تواند تجربه المان و زابن بعد از جنك حتي اجازه داشتن ارتش را نداشتند مويد همين نظر است يعني يك نيروي تحصيلكرده فورا و بعضي موقع ها از اواخر دوره تحصيل جذب دنياي كار مي شود و انوقت در كشور ما اصرار عجيبي وجود دارد كه يك فوق ليسانس و دكترا حتما در زمينه ريختن جايي و نكهباني دادن به كشورش خدمت كند و بعد هم كه از خدمت بركشت با يك اعصاب نه جندان ارام و با تخليه اطلاعات دانشكاهيش به جامعه بر كردد مشكل كشور ما فقط اين است كه نظرات تخيلي و ارمان كرايانه بر نظرات كارشناسي ارجحيت دارد (2446721) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۳:۰۹:۲۹
جالبه که میگه اگر اختیاری بشه جوونا نمیرن اما نمیگه مثلاً آتش نشانی از کجا نیرو آورده که صبح تا شب گوش به زنگ باشن؟ چرا ملت اونجا میرن داوطلبانه هر روز هم ممکنه براشون حادثه پیش بیاد اما ارتش نمیرن که سال تا سال خبری توش نیست؟! (2447681) (alef-10)
 
شاهین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۰:۳۱
دوست عزیز نویسنده. هر مساله اجتماعی قطعا هم مزایایی داره و هم معایبی. اما الان تاثیرات منفی خدمت اجباری در زندگی جوانها بسیار زیاد شده و زمانه با گذشته فرق میکند.الان هزینه های زندگی بسیار سخت تر قابل تامین است و در دو سال سربازی معلوم نیست که چگونه باید امورات یک جوان بگذرد. فرصت های شغلی بعد از دانشگاه بسیار بیشتر از بعد از سربازی فراهم است چون اصولا بعد از 2 سال فرد به اندازه ای همه چیز از ذهنش رفته است که دیگر مدرکش بدردنخور است. به همین دلیل افرادی که بدلیلی معاف شده اند بسیار پیشرفت بیشتری کرده اند. آیا از بین بردن چشم انداز روشن زندگی یک جوان دانشجو در قبال استفاده دولت از نیروی تقریبا رایگان برای اموری نظیر نظافت ، تایپ ، رانندگی و ... درست است؟ آیا فکر نمیکنی هزینه ای که دولت برای آموزش یک جوان در دوره لیسانس و یا فوق لیسانس و ... کرده بسیار بیشتر از هزینه استخدام یک نظافت چی است. در مجموع متاسفم. (2446727) (alef-10)
 
امین سرباز
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۱:۱۹
خدمت دوستان عزیز
از یکی از شهرهای استان گلستان هستم و در سپاه پاسداران خدمت میکنم.
خانه ما دو کوچه پایین تر از پادگانم هست.لیسانس دارم.باورتون نمیشه من عاشق کار نظامی بودم اما الان ناراحت هستم.اصلا نیرو نداریم.یعنی ما باید 70 سرباز داشته باشیم که الان 24 تا هستیم.کاش میفتادم لب مرز دلم نمیسوخت.انقدر که نگاهشون به ما بد هست احساس پوچی میکنم.6 ماه دیگه از خدمتم مونده.تنها سربازی هستم که حتی یک تذکر شفاهی نگرفتم چون قانون مدارم.
ما که از خدمت میریم تموم میشه ولی نظامی های عزیز بدونن روزی میشه خودشون باید تو سرما وایستن نگهبانی بدن.ما که خسته شدیم.8 ساعت اداری بعدشم نگهبانی (2446730) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۴:۴۸
هر وقت بچه خودتو فرستادن لب مرز تا صبح بیدار بود تا نگهبانی بده و صبح بهش جارو دادن گفتن برو دستشویی و بشور اونوقت بیا از خدمت سربازی دفاع کن... (2446736) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۸:۱۰
متاسفم برای این جملاتی که خوندم نظیر نیاز دولت به نیروی مجانی برای نظافت، نیاز به اعلام کیلویی تعداد نفرات نظامی ، جمله بسیار سطحی طمع صدام برای حمله به ایران و ... . نویسنده با این نوشتارش بیشتر به سربازی اجباری صدمه زد . میترسم همین گونه استدلال ها منجر به تصمیماتی شده باشد که با زندگی و آینده جوانها بازی کرده. از مسوولین انتظار میرود کمیته ای مستقل از آدم های نظامی برای پیدا کردن راههای کاهش آثار منفی سربازی تشکیل دهند. (2446741) (alef-13)
 
هدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۵:۰۱
به نظر من هم مدت سربازی فعلی برای پسرها خیلی زیاده و هم اینکه حقوق پرداختی خنده دار هست. نامزد من سربازه و می بینم ه درگیری های روحی ای داره و چقدر از بابت شغل نگرانه . همین طور برادرم به خاطر سربازی چقدر از زندگیش عقب موند و تا بیاد و دانشگاه بره بهترین سال های عمرش هدر شده بود ، همه این ها به کنار اگر دوران سربازی از مهارت و نیروی جوان ها در راه درستی استفاده می شد و بیگاری نداشت شاید قابل تحمل بود . به هر صورت به نظر می رسه از هر نظر سربازی باید بازنگری بشه چون از لحاظ روانی فشار بسیار زیادی به پسرها وارد میشه . ای کاش سربازی حرفه یا بشه با حقوق خوب که کسانی که واقعا مشتاق هستند برن . (2446748) (alef-13)
 
محمد علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۵:۱۰
میخواهید تاثیرات سربازی رو بر زندگی ببینید کافی است اولین جمله ای که اخیرا دوچرخه سواری که در اینچءون طلا گرفت رو ببینید. طرف هنوز روی صندلی ننشسته میپرسید از سربازی معاف شدم یا نه؟ و یا باید بسکتبالیست ها رو مثال زد که میگفتندبه خاطر بد بازی کردن حدادی زندگیشون و آینده شان خراب شده چون باید سربازی بروند! به نظرتون دیدن حقایق سخت است . آیا همیشه میشود خود رو به ندیدن زد. (2446749) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۹:۵۶
.." به نحوی که اگر قرار باشد برای کارهایی از قبیل تایپ نامه های اداری، حمل و نقل کارکنان، نظافت و... نیروی مستقل استخدام کند، نیاز به منابع مالی بسیار گسترده ای وجود دارد.."
...اهمیت موضوع سربازی ازنظر نویسنده درهمین حد است..!! (2446754) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۲:۴۵:۰۵
دليلي توهين آميز...و نه منطقي (2447673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۳۴:۰۹
كارى ندارد اعلام كنند مزاىاي سربازى حرفه اى چيست و شرايط را ببينند چقدر متقاضى هست (2446762) (alef-13)
 
روح اللله
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۳۸:۴۳
استفاده درست از سربازان نیازمند یک برنامه ریزی خیلی دقیق و یک سازمان خیلی قوی میباشد و الا یک سرباز در طی این 24 ماه تنها 8 ماه کار مفید انجام میدهد.دو سال از عمر هر پسر سرمایه انسانی هنگفتی است که نباید به هدر برود (2446768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۰:۴۸
دوست عزیز اگر در قانون بحث سربازی هست یک ماده هم هست که میزان حقوق سربازان رو مشخص کرده. پس چرا این مورد قانون اجرایی نمیشه؟
دوم اینکه از نویسنده می خوام که متن خودشون و هدف از سربازی رو با برده داری مقایسه کنه. اینکه بدون جیره و مواجب و تنها با جای خواب و خوراک از سرباز کارهایی نظیر نظافت و حمل و نقل و اینها رو طلب کرد جز برده داری چه تعبیر دیگه ای می تونه داشته باشه؟
و بعد اینکه از سطح سواد نویسنده محترم اطلاعی ندارم اما برای اطلاع شما می گم که در خیلی از علوم روز دانش آموخته بعد از 1 سال باید اطلاعات خودش رو به روز کنه تا بتونه در جامعه مفید واقع بشن. اما سربازی ما چه کار می کنه؟ دانش آموخته هایی رو که مملکت و نظام کلی براشون سرمایه کردن تا فارغ التحصیل بشن رو دو سال از کار و تحقیق تخصصی باز می داره و عملا تحصیلشون رو بی نتیجه می کنه.
مورد بعدی دقیقا فرمایشات رهبری و مقامات در مدح ازدواج زود هنگام و فرزندآوری بیشتر است. ایا قوانین نظام وظیفه کنونی ازدواج جوانان رو آسون می کنه؟ یا برعکس داره اون رو سخت می کنه؟ یک جوون فقط لیسانس هم بخواد بگیره میشه 22 ساله. 2 سال سربازی بی جیره و مواجب می شه 24 سال بدون هیچ پس اندازی. بعد هم که از این سن تازه باید دنبال کار بگرده و با حقوق های امروز تا یک پس انداز برای کرایه خونه جمع کنه قبل از 28 سالگی می تونه ازدواج کنه؟
وقتی که تحصیلات بالاترهم بره اوضاع وخیم تر می شه.

به عنوان نتیجه به نظر من سربازی امروزی چیزی جز اتلاف هزینه های نظام برای تحصیلات دانش آموختگان نیست. هزینه های میلیاردی که برای حقوقهای چند صد هزار تومانی به هدر می رن و این یعنی اتلاف هزینه های نظام (2446770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۴:۳۶
میبینم که بیش از 90% مخالفن , آیا به مردم و نظرشون اهمیت میدین؟ (2446773) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۵:۵۰
اخه سربازی که شام شبش یک تخم مرغه میتونه از کیان یک کشور دفاع کنه حوزه نظام وظیفه سربازی را اجباری کرده اما امکاناتی که در دنیا برای سربازان اجباری فراهم میکنند را در اختیار ندارد سری به پادگانها بزنید با چندتا سر باز مصاحبه کنید خواهید دید این نوع سربازی نمی تواند از کشور دفاع کند ونمونه انهم هر چند وقت یک بار در مرزها پیش میاد اخه سربازی که همش بفکر معیشت خودش وخانواده اش است چگونه می تواند از کشورش دفاع کند با نان سیب زمینی چه قدرتی برای سرباز می ماند اکثر پادگانها در شهرها بخاطر نداشتن اذوقه سربازان بومی را به مرخصی اجباری می فرستن از نظر اموزشی که اصلا نباید حرفی زد فقط یک بار در طول خدمت به سرباز 4تاگلوله میدن شلیک کنند باید سربازارا طوری بار اورد که بعداز دوسال حداقل حرفه ای یاد گرفته باشند یا اگر روزی نیاز به منقضی خدمتها بود بتوانیم روی این افراد حساب باز کرد این درصورتیه که هیچکدام از سربازان امروزی اصلا از این نوع خدمت کردن راضی نیستن ومتاسفانه مسئولین هم می خواهند یه طوری این جوانان را را 2سال سرگرم کنند وهیچگونه برنامه ای برایشان ندارند (2446775) (alef-13)
 
پژمان
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۷:۴۲
پس معلوم شد جوونا به درد گوشت دم توپ میخورن!
جوونایی که در کشورهای دیگه به سربازی میرن امکاناتشون و حقوقشون اصلا قابل مقایسه با ایران نیست ثانیا از لحاظ شرعی این مسئله رو برای جوونا باز کنید تا ببینیم تا چه مبنای شرعی داره؟! (2446779) (alef-13)
 
یک سرباز
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۰:۰۸
شما رو نمیدونم
اما چیزی که سربازی رو برای منی که وارد هفتمین ماه خدمتم شدم سخت می کنه
بی عدالتی هست
چند تا مثال می زنم تا موضوع روشن تر بشه:
در راهور ناجا یک سرباز از 6 صبح تا 11 شب سرپا می ایسته و روزی 2 ساعت و هفته ای یک روز مرخصی میره تازه حرف میخوره و اخم و تخم کادر رو هم تحمل می کنه و دستشویی کادر رو هم میشوره ....اما کادر راهور یک روز در میون سرکار میره ...همون روزی هم که سرکار هست پشت فرمون الگانس میشینه و آخر ماه 10 الی 20 برابر سرباز حقوق میگیره
پلیس راه و کلانتری و سایر رسته ها هم همینطوره
اینه که آدم رو اذیت میکنه....کار زیاد و حرف خوردن
من شخصا حقوق نمی خوام ... شرایط کاری و مرخصیم با یک کادر برابر بشه اونوقت بجای 21 ماه من 24 ماه خدمت می کنم
در حال حاضر من این سربازی رو اصلا مقدس و کاری که بخوام به اون افتخار کنم نمی دونم بیشتر شبیه بردگیه

در ضمن یک پیشنهادی هم برای الف دارم...تحقیق کنید ببینید اکثر افرادی که در جاهای راحت خدمت میکنن چه کسانی هستند.... متوجه میشید که اکثرشون افراد خاص هستند (2446783) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۲:۳۳
سلام
مغالطه پاره حقیقت گویی که میگن یعنی همین.
اتفاقا اول انقلاب صحبت از لغو سربازی اجباری بود که داشت اجرایی هم میشد.
خدمت بیست و چهار ماهه رو کردن 18 ماه و بعد 12 ماه (چند ماه پیش از حمله صدام به خاک ایران).
جنگ که پیش اومد دوباره شد بیست و چهار ماه و تا بیست و دو سال بعد از اون هم مدت خدمت سربازی همون بیست و چهار ماه بود.
الان هم که به لطف دوستان شما دوباره داره بر میگرده به همون دو سال.
فقط امیدوارم ده ساله نشه. (2446786) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۳:۲۹
من مطمئنم نویسنده به خدمت مقدس سربازی نرفته است
ماشالله مسئولان نظام وظیفه هم فعال شده اند هر چی باشد نیروی رایگان است نباید به این راحتی ها از دست داد
برای همین که اکثر نظامی ها چاق شده اند. و حتی بعضی از انها حتی توان راه رفتن هم ندارند! از بس سربازان کار انها را انجام می دهند (2446787) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۳:۴۴
چه طرفدار سربازی باشی چه مخالف آخرش سربازی رو بر میدارن چون آنقدر وضعیت جمعیتی ایران خرابه که راهی نیست جز معافیت متاهین، ازدواج ؟هر سال داره کم میشه یه فکری برای ازدواج کن نه سربازی یه فکری کن ازدواج از بین نره نه سربازی (2446788) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۶:۲۶
اینکه سربازی حرفه ای شود خوبه چون ارتشهای جهان با پیشرفت تکنولوژی در بحث نظامی دیگر احتیاجی به سیاه لشگر ندارند و باید کیفیت بر کمیت اولویت داشته باشه ولی من به عنوان کسی که 2 سال در مرز کشور خدمت کردم این پیشنهاد به تمام جوانهای هم سن و سال خودم میکنم که سربازی آنقدر هم بد نیست چرا که شرایط سخت و خشک سربازی کمک میکنه تا دید و روش زندگی با قبل از خدمت کلی تغییر کنه و همچون فولاد آبدیده در برابر خیلی از مشکلات زندگی مقاوم تر باشیم و قدر داشته هامون بهتر بدانیم حتی اگر خدمت 3 الی 6 ماه باشه (2446793) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۵۸:۵۴
اصلا چه نیازی هست ما هزینه کنیم تا اشتباهاتمون رو درست کنیم
تا آخرالزمان همین راهو باید ادامه بدیم کی گفته تغییر؟ اصن تغییر به دردمون نمیخوره چرا خودمونو اذیت کنیم
برا مسئولین سخته که تغییر کنن (2446800) (alef-13)
 
hadi
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۱۹:۰۱
سربازی وظیفه هر مرد ایرانی" ایران بزرگ یادگار کوروش....وسلام (2446825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۵۷:۲۱
کوروش چیز های دیگه ای هم گفته چرا به اونا عمل نمیشه (2447006) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۲۱:۴۱
الف جان خودت ببین چند نفر با نظرت موافقن (2446827) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۳۵:۱۳
سربازی باید تخصصی بشه با حقوق مکفی و تمام جوانان چه زن چه مرد 6ماه برن زیر پرچم فقط اموزشی نه نظافت خودرو یا ابدارباشی مقامات (2446837) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۰۳:۱۰
عقده شده تو دلتون که خانوما اجباری نمیرن آره؟ فعلا بسوزین (2446856) (alef-10)
 
مادر مشمول
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۲:۵۵:۵۹
بي ادبي نكن خانم محترم. اگر شما هم روزي مادر يك يا دو پسر بشي و پسرانت رو به خدمت بي جيره و مواجب بفرستن وخانم ديگه اي كه فرزند ذكور نداره از اين امر مستثني بشه ،اونوقت شما هم بقدر مشمولين ميسوزين. (2447678) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۱۰:۲۱
اگر سرباز نیاز دارند طبق قانون خدمات کشوری حداقل حقوق را بدهند. (2447117) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۲۲:۲۲
من در نیروی زمینی ارتش در یکی از شهرهای مرکزی کشور خدمت را با درجه ستوان سومی از سال 91 تا 93 به پایان رساندم و برخلاف نویسنده این مطلب، چیزی که در نیروهای مسلح میگذرد را از نزدیک دیده و لمس کرده ام!
این موضوع که جایگزینی سربازان وظیفه مجانی با نیروهای کادری و دائمی برای کشور هزینه ساز است در صورتی درسته که فرض کنیم به جای هر سرباز وظیفه یک نیروی دائمی استخدام بشه در حالی که بحث بر سر اینه که اصلاً احتیاجی به این کار نیست و اساساً نیروهای مسلح کمبود نیروی مبرمی ندارند! این که شما از یک ارگان استعلام کنید که چندتا نیروی مجانی میخواهی و اون ارگان هم بگه مثلاً سالی ایکس هزارتا که دال بر این نیست که اون ارگان واقعاً به این تعداد نیرو احتیاج داره، شما به شهرداری و آموزش و پرورش و هر ارگان دیگه ای هم بگید که چندتا نیروی مجانی میخوای جواب میده هرچه بیشتر، بهتر!!!
بحث اصلی بر سر این موضوعه که نیروهای مسلح چون سالها به نیروی مجانی و کثیری دسترسی داشتند استفاده بهینه از نیروهای زیردستشون را یاد نگرفتند. این موضوع را با مثال روشن میکنم براتون. در پادگانی که من خدمت کردم، نیروی وظیفه برای نگهبانی، جابجایی اشیاء، نامه نگاری(تایپ یا نوشتن دستی) و رساندن نامه، کارهای خدماتی مثل آشپزی، رانندگی، نانپزی، تصفیه آب، عکاسی، آبدارچی (معروف به امربر!) و ... استفاده میشد، همین و بس! اما بحث بر سر اینه که با استفاده صحیح از نیروها میشه تمام این کارها را به حداقل رساند و نیروی وظیفه ای هم به کار نگرفت یا کمتر استفاده کرد. شما وقتی نیروی وظیفه نگیری 70 درصد از حجم کاری پادگانها کم میشه، مثلاً دیگه احتیاجی به آشپزی، نانوایی، و 90 درصد از نگهبانیها مثل نگهبان آسایشگاه، کولر، اسلحه خانه، پارک موتوری و ... نیست!!! مثلاً برای اسلحه خانه، پارک موتوری و ... نگهبان میگذاشتند، برای چی؟ برای این که این بخشها را از صدمات احتمالی سایر سربازها حفظ کنه!!! خب سرباز نگیرید دیگه چه احتایجی به نگهبان هست؟ بیش از 80 درصد نامه نگاریهای داخل پادگان به علت رتق و فتق امورات همین وظیفه هاست، با حذف وظیفه ها تعداد نامه نگاریهای داخلی پادگان به قدری کم میشه که کادریها از پس اون برمیان و نیازی هم به استخدام نیروی جدیدی نیست، یعنی الزاماً به جای حذف یک سرباز قرار نیست که یک کادری استخدام بشه!!! یا مثلاً ما سرهنگی داشتیم که هر روز صبح دو نفر باید با ماشین میرفتند دنبالش، یک نفر آبدارچیش بود، یک نفر هم کارهای نظافتی دفترش رو انجام میداد، درحالی که ایشون میتونستند مثل بقیه کادریها صبح سوار سرویس بشن یا خودشون به محل کار بیان و کمی از کارهای روزمرشون رو هم خودشون انجام بدن. نکته جالب این بود که این اواخر که سربازهای قدیمی ترخیص شدند و نیروی کمتری جایگزین شده بود و 4 تا نیروی زیر دستش شده بودند 2 تا مینالیدند که وامصیبتا، نیرو نداریم!!! در حالی که خودشون هم میتونستند برای خودشون چای بریزند یا میزشون رو مرتب کنند. در سایر اداره ها یک آبدارچی استخدام میشه و کار 50 نفر رو راه میندازه، در پادگانی که بنده بودم، برای یک سرهنگ که فرمانده یک گردان بود 4 نفر گذاشته بودند، حالا اون پادگان 4 گردان، 3 یگان، عقیدتی و حفاظت و مجموعه فرماندهی پادگان هم داشت که شیوه به کارگیری نیرو در اونجاها هم همینطوری بود، یعنی حدود 36 نفر درگیر ارائه خدمات به 10-9 تا فرمانده گردان و ... بودند که با فرض حذف این سربازها لازم نیست که الزاماً 36 تا کادری استخدام بشه، یک نفر هم کافیه!!! به همین سادگی.
نکته جالب اینه که کسانی که بیرون پادگانها هستند و از سربازی دفاع میکنند میگن که سربازی الزاما برای کسب مهارت نظامی شما نیست و اصل اینه که حذف سربازی هزینه سازه برای کشور و کشور توانایی مالی برای جایگزینی نیروی استخدامی به جای وظیفه ها رو نداره ولی وقتی ما داخل پادگانها از مدافعین قانون سربازی میپرسیم که با به کار نگرفتن نیروی وظیفه حجم کاری پادگان به قدری کم میشه که کادریها به تنهایی میتونن اون رو انجام بدن میگن که شما اینجا نیستید که فقط کارهای ما رو انجام بدید!!! شما اینجایید تا آمادگی نظامی کسب کنید!!!
شما باید مسئله استفاده از نیروی وظیفه در پادگانها را مصداقی باز و بررسی کنید، اینطور متوجه میشید که با حذف یک سرباز در یک پست خاص، نیازی به استخدام یک نفر دائمی هست یا نه.
ضمناً نویسنده مطلب به این نکته اشاره نکردند که نیروهای مسلح ماده 49 قانون خدمت وظیفه عمومی که حقوق سرباز وظیفه را 0.6 تا 0.9 حقوق کادر هم درجه تعیین کرده (بین 360 تا 540 هزارتومان) را اصلاً اجرا نمیکنه و به وضوح قانون شکنی انجام میده.
نیروی وظیفه بیشتر ----->افزایش حجم کاری نیروهای مسلح------> نیاز بیشتری به نیروی وظیفه!!! (2446875) (alef-10)
 
ایلیا سالار
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۶:۳۸
با تشکر از آقای سجاد بخشی، لازم به ذکر است که هدف نوشته پیشین من، بوجود آمدن فضای گفتگو و ابراز نظرات مختلف در خصوص خدمت سربازی بود تا ابعاد مختلف آن بررسی شده و با آگاهی بیشتری بتوان در خصوص آن نظر داد.

و اما ایرادات وارده، ایشان گفته اند "نمی توان به صرف وجود یک نوشته که بحث اصلی آن آزادی در حکومت علوی است، اینگونه نتیجه گیری کرد که سربازی اجباری در اسلام وجود ندارد و این قانون یک قانون طاغوتی و یا غربی است."

اولا که جمله نقل شده صرفا یک نوشته نبوده و حدیثی از نهج البلاغه بوده با این مذمون که حتی در دوران جنگ هم اجبار حکومتی ای برای جنگ وجود ندارد (هرچند دفاع از میهن واجب شرعی باشد).
دوم اینکه نظر فقیهان در دوران اوایل انقلاب تا حد زیادی می تواند تحت تاثیر شرایط متلاتم آن روز بوده و دلیلی ندارد که تصمیمی که سی و سه سال پیش گرفته شده همچنان بدون بازنگری بماند.

نکته آخر اینکه بهتر بود اگر شواهد و دلایلی برای استنباط خدمت سربازی اجباری بخصوص در دوران صلح، در شریعت وجود داشت می آوردید تا با آن آشنا شده و عده زیادی را از سردگمی خارج نمایید.

در مورد کره جنوبی، همانطور که خودتان هم اشاره کردید وجود همسایه شمالی آن که مجهز به بمب هسته ای بوده و از حکومتی کاملا غیرمنطقی ای برخوردار می باشد این ضرورت را ایجاد می کند. شرایط کوبا و اسرائیل هم کاملا متفاوت می باشد.

اما در مورد سه کشور روسیه، برزیل و ترکیه که کشورهایی با حکومت تقریبا نرمال می باشند.

روسیه در سال 2006، مدت سربازی را از 24 ماه به 18 ماه و در سال 2008 به دوازده ماه کاهش داد. دانشجویان دوره دکتری هم از خدمت سربازی معاف هستند.
برزیل هم خدمت سربازی دوازده ماهه داشته و تعداد بیشماری استثنا برای معافیت وجود دارد تا حدی که بین 5 تا 10 درصد کسانی که معرفی می شوند واقعا به خدمت می روند و ارتش بیشتر از داوطلبان تشکیل شده است.
در خصوص ترکیه هم در سال 2003، خدمت نظام وظیفه از 15 ماه به 12 ماه کاهش داده شد (اختصاص خدمت 6 ماهه به کسانی که مدرک دانشگاهی دارند).

همانطور که مشاهده می شود مسیری که کشورهای فوق انتخاب کرده اند کاهش خدمت نظام وظیفه و نه افزایش آن می باشد.

در خصوص نقدهای اقتصادی نوشته فوق به طرح سرباز حرفه ای، این مثال فکر میکنم کافی باشد. پانزده سرباز بایستی هرکدام دوسال از بهترین سالهای عمرشان را گذاشته، از علم و زندگی و کار باز بمانند تا یک خودرو نیروی انتظامی راننده داشته باشد یا در ورودی کلانتری تحویل گیر موبایل وجود داشته باشد یا ... . حال فرض کنید یک راننده یا فرد دفتری برای این کارها استخدام شود، 15 جوان دوسال از زندگی اشان را بدست آورده و می توانند به کشور خدمتهای مفید تری ارائه دهند. آن یک نفر هم بر اساس توانایی هایش به سرکار رفته و اشتغال زایی شده است. در اقتصاد، تنها به پولی که میدهیم و میگیریم پرداخته نمی شود، بلکه در یک مطالعه کلان، به همه ابعاد از هدر رفت استعداد و مهارت ها گرفته تا دیر وارد شدن به بازار کار و بهتر بگوییم به کلیه هزینه های پیدا و پنهان (هزینه فرصت) نیز پرداخته می شود. در انتهای مقاله قبلی، مقاله ای گذاشته بودم که نشان می داد اتفاقا اقتصاددانان از مهم متخصصانی بودند که موجب برانداختن سربازی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته شدند.

در خصوص مسئله کیفیت نیروی نظامی، استدلال رایج این است که سرباز وظیفه با آموزش محدود خود کاربرد چندانی در میدان نبرد. چرا که سلاح های پیچیده امروزی نیاز به تخصص و مهارت بالا در بکارگیری آنها داشته و از اینرو یکی از استدلال های دفاع از طرح سرباز حرفه ای همین موضوع می باشد.

اما مسئله مهمی که نوشته فوق بدان اشاره نکرده، خلل های قانونی و بی عدالتی بزرگی است که مسئولین نظام وظیفه به آن اشاره کردند و آن اینکه 60 درصد مشمولین تهرانی به طریقی معاف می شوند. همچنین هرچه که از مرکز کشور دور می شویم، با سربازانی از اقشار ضعیف تر جامعه روبرو می شویم که پارتی، برای انتقالشان به مناطق بهتر را نداشتند.

با توجه به این موارد می توان نتیجه گرفت که اگر خدمت سربازی کاهش یافته و تقریبا تمام روش های معافیت غیرمنطقی حذف شود تا آن 60 درصد تهرانی و احتمالا چندین ده درصد استان های دیگر به سربازی روند، انتقاد مقاله فوق مبنی بر کاهش چشمگیر نیروی نظامی تا حد زیادی رفع می گردد. هرچه شرایط سربازی سهل تر گردد میل به دور زدن قانون برای معافیت هم کاهش می یابد.

بله! بنا به گفته نوشته فوق، درست است که مسئله سربازی و امنیت کشور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نمی توان تنها با استناد به دایره المعارف ویکیپدیا دست به تصمیم گیری زد و نیاز به بررسی بیشتر دارد. از اینرو انتظار می رود که بحث و بررسی تخصصی این موضوع مورد توجه هم دولت و هم متخصصان حوزه های مختلف و مرتبط قرار گیرد. جا دارد که متخصصان امور نظامی، روحانیون، متخصصان امور خانواده، اقتصاددانان و متخصصان علوم اجتماعی به این مسئله با جدیت زیاد بپردازند. (2446902) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۲۱:۲۱
ایلیا عزیز مقاله شما عالی بود و واقعیت ها را بیان نموده بودید (2447132) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۸:۰۳
باید کیفیت دوره های آموزشی سربازی افزایش پیدا کند . (2446905) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۳۸:۱۹
راه حل مالی‌اش را من می‌دانم و خیلی هم آسان است: «مالیات دفاعی». از هر ۱۰ پسر ۹ تایشان انتخاب می‌کنند که سربازی نروند. مشکلی نیست. به مدت ۵ سال ماهیانه ۱۰۰ تومان مالیات دفاعی بپردازند. این میشود ماهی ۹۰۰ تومان ضربدر ۲.۵ به مدت دو سال برای آن یک پسری که از ۱۰ نفر انتخاب کرده سرباز شود و می‌شود یک حقوق حرفه‌ای و خوب. (2446906) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۴۵:۴۹
اگر مملکت محتاج این ماهی 600 - 500 هزار تومن که به یک سرباز رسمی معمولی بده مشکلی نیست اجازه بدهید هر کس می تواند این ماهی 500 تومن را بدهد به یک سرباز حرفه ای و خود بره سر کار خودش ! (2446916) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۱۱:۰۰
کدوم کار؟ (2447119) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۲:۱۰:۵۳
هر کس که کار داره، میره سر کار و پولش رو میده و اونهایی که معتقدند کار نیست، میان سربازی و مطمئن هستن که تا مدتی شغلی با حقوق دارن ... (2447403) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۵۰:۳۹
اگر فقط و فقط به مدت 2 سال هیج کسی خودش را برای خدمت معرفی نمی کرد .همه جوانان از این مصیبت نجات پیدا می کرند. (2446926) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۱۸:۵۳
خب خدا رو شکر فهمیدیم این آقا؛ ما جوان ها را فقط برای مفت بیگاری کشیدن میخواهند !
مگه عمر ما کیسه خلیفه است که ازش میبخشی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
منی که 16 سال درس خوندم و کلی مصیبت توی زندگیم دارم
هنوز پولی جمع نکردم برای ازدواج
26 سالمه ...ارشدم...... باید دو سال برم سر چار راه ها؟؟؟
کی ازدواج کنم؟
کی پول جمع کنم ؟؟؟ که خونه بخرم؟ کی بچه دار بشم؟
واقعا از ته دل مستحق نفرین هستی نویسنده ی متن (2446956) (alef-10)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۲۲:۴۴
من الان 12-13 ماهه سربازم
صبح میرم تا ساعت 2-3 کارایی رو که وظیفه کادره که انجام بده انجام میدم و سر برج کادر محترم حقوق دریافت میکنه.......

هر وقت هم دلش خواست اضافه کاری وایسته منو تا ساعت 6 -7 الاف میکنه تا حقوق سر ماهش بیشتر بشه.....

عین خیالش هم نیست که من متاهل باید بیرون کار کنم تا خرج خونه و زندگیم رو در بیارم

بعد شما اینجا فلسفه بافی میکنین؟؟؟
شما خودتون خدمت سربازی تشریف بردین؟؟؟ (2446959) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۲۳:۳۵
جهت تامین مالی سربازی را مانند قبل " بفروشند " و با درآمد آن کارگر برای تایپ نامه اداری و نظافت استخدام کنند و به سربازان حقوق بیشتری پرداخت کنند .

فروش سربازی توهین به لباس مقدس سربازی و تبعیض نیست .

تعداد سربازان غایب و فراری یا مشمول متولد 1375 - 1355 به بعد به قدری است که طرح فروش سربازی به ایشان باعث تامین مالی سازمان نظام وظیفه و تعیین تکلیف بسیاری از هموطنانمان خواهد شد.

بحث سربازی به ظاهر 2 سال است ولی برنامه های یک جوان را حداقل تا 6 الی 8 سال تحت تاثیر قرار می دهد .

آیا به معظلاتی مثل : ادامه تحصیل بیهوده ، دوری از اشتغال و ازدواج فکر شده است ؟ در حال حاضر هم هزینه ای حداقل برابر با 20 میلیون تومان صرف فرستادن فرزندان به دانشگاه های آزاد و ... شهر های مختلف برای تحصیل و تاخیر خدمت وظیفه می شود که گاهی این دوره تا تحصیلات تکمیلی بیهوده هم به طول می انجامد که همه به مضرات آن واقفیم .

من یک بسیجی هستم و در دوران نوجوانی بیش از 1 سال به صورت داوطلب و با علاقه در گردان های امام حسین آموزش ویژه نظامی دیده ام و چه بسا اگر شرایط اقتصادی مناسبی وجود می داشت نظامی گری را ادامه میدادم ولی در حال حاضر و در دوران جوانی که در حال پیشرفت اقتصادی هستم دیگر علاقه ای برای نزدیک 2 سال صرف زمان در پادگان ها برای تایپ نامه و ... را ندارم .


از مجلس محترم اسلامی هم درخواست میکنم در رابطه با این بحث به سرعت تدبیر کنند .

با تشکر از وب سایت الف و جناب دکتر توکلی جهت پیگیری این مسئله . (2446960) (alef-10)
 
مير اسدااله
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۳۰:۱۱
ضرورت دارد ستاد محترم نيروهاي مسلح و سردار كمالي در سن مشموليت بازنگري كنند و آنرا به زير 30 سال كاهش دهند. به چه دليل افراد بايد تا پنجاه سالگي برده شما باشند؟؟؟؟ از نظر جمعيتي، اجتماعي و اقتصادي بايد افراد بالاي سي سال معاف شوند. لطفا جدي بگيريد.
همچنين ضروري است براي احقاق حق آسيب ديدگان از قانون معافي دو برادري اين قانون معافي دو برادري براي افراد آسيب ديده اجرا شود. (2446970) (alef-10)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۳۶:۲۴
میشود با ارایه سازو کاری پول خدمت سربازی را از کسانی که به خدمت نمیرن اخذ و به سربازان حرفه ای داد (2446980) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۴۳:۲۳
اگه میخوایم ازدواج جوانها بیشتر بشه. اگه میخوایم فرزندآوری بیشتر بشه. اگه میخوایم صنعت رونق بگیره. اگه میخوایم مهاجرت غیرقانونی و پناهنده شدن کمتر بشه. اگه میخوایم دانشگاه رفتن بیهوده برای فرار از سربازی از بین بره. اگه میخوایم کسی بدون گواهینامه رانندگی نکنه و اگه میخوایم صدها اتفاق مثبت برای این کشور بیفته، باید همچون کشورهای پیشرفته و جهان اول، سربازی اختیاری بشه. باید سدی به نام سربازی اجباری از جلوی مسیر زندگی جوانها برداشته بشه." (2446984) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۷:۵۳:۵۵
همین که سربازی مفت هست ولی هزینه خوراک و پوشاک آنها را هم به حساب آورید شاید تفاوت فاحشی نباشد. یعنی هزینه خوراک 10 سرباز شاید بیشتر از حقوق یک سرباز حرفه ای باشد.
30 سال پیش که تو ایران جنگ شد چند نفر جمعیت کشور بود؟ 35 میلیون
حال شده 70 میلیون.
با فرض همه تحصیلات و... فکر نکنم تعداد سرباز از زمان جنگ کمتر شده باشد.
دلیل اینکه موالید کم شده و باید سربازی بشه 24 ماه، خب از حالا به بعد چه؟ تا کجا میخواهیم اینکار را ادامه دهیم؟ (2447001) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۰۴:۱۷
مثل اینکه نویسنده نمیدونن بیش از 120 کشور سربازی حرفه ای دارن که تعدادشون در اینده بیشتر هم میشه، یعنی ما از افغانستان هم کمتریم ،ایران تنها کشوری هست که هم سپاه،ارتش،بسیج داره (2447012) (alef-3)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۵:۱۶
تو این کشور، دائم داره از لزوم پیشرفت تو هر زمینه ای، چه علمی چه اقتصادی و... گفته میشه. مهمترین سد و مانعی که جلوی پای جوونهاست همین سربازیه که متاسفانه تا به امروز پابرجا مونده. اگر دغدغه ی پیشرفت رو داریم باید همه ی تلاشمون رو در جهت اختیاری کردن سربازی انجام بدیم. (2447045) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۳۵:۵۳
تازه هر كدوم باري خودشون كلي نيروي نظامي اشكالي نداره نسبت نيروي نظامي به جمعيت رو بگيريد ببينيد چه رقم جالبي ميشه در ايران (2447069) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۴۲:۲۴
نیروی انسانی مفت همون کاری رو با بدنه نیروهای مسلح کرده که پول نفت با بودجه ریزان و برنامه ریزان کشور ...
فارغ التحصیل کارشناسی دانشگاه سراسری رو نیروی انتظامی میزاره در باز کنه برا خط BRT ... این و با کدوم منطق شما توجیه میکنه .. تازه اسن خوبشه
طرح پژوهشی کاملا عملیاتی و کم هزینه بردیم مرکز پژوهشهای نیروهای مسلح برای مکانیزه کردن امور نظافتی محوطه ها و غیره ...
سرهنگ مملکت برمیگرده میگه : سرباز داریم دیگه میدیم اون جارو میکنه چه نیازی به تحقیق و پول خرج کردنه... حالا به این آدم بهره وری چی میشه فهموند (2447080) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۴۵:۲۲
سلام
دوستان. بسیاری از سرباز ها دارن کارهای اداری یا معمولی انجام می دهند که ربطی به مباحث امنیتی ندارن. عمر ارزش بسیار بالایی دارد مخصوصا سنین جوانی.
۲ سال در این بازه زمانی یک ارزش سنگین برای فرد و مملکت حساب می شود که نباید از بین برود.
مدیران وظیفه دارن با شیوه های مدیریتی صحیح نیروهایی مناسب و ساختار مناسبی را بچینند نه اینکه خیلی راحت احمال کاری های خودشون با خرج کردن مردم بپردازن. (2447090) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۵۳:۵۷
آخه کره جنوبی چه دخلی به ما داره....همه شرایط رو اگر تو سربازی وزندگی تو کره جنوبی باما مقایسه کردید آنموقع درست می گفتید.....ولی سربازی اجباری یک قانون قدیمی و بدون مطالعه است (2447098) (alef-10)
 
سربازغایب
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۱۶:۵۰
آقا اکثریت ملت مخاف سربازی اجباری هستن هر چقد هم که بعضیا بیان کامنت بزارن واقعیت رو عوض نمیکنه چون معلومه که قانون مال زمان قدیمه ولی بعضیا میخوان با سفسطه نظرات مردم رو جوره دیگه ای جلوه بدن درصورتیکه خودشون هم میدونن که مردم چی میخوان ،مهم اینه که کسی صدای ملت رو میشنوه که میگن سربازی اجباری نه،بابا حداقل معافیت سنی بدین من متولد65هستم انقدمحرومیت بسمه دیگه تا کی کی کی کی کی ؟؟؟؟؟؟؟؟ (2447127) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۸:۰۶:۵۵
خدمت رو اول و آخر باید بری . به امید این نباش که حذف بشه . (2447767) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۷:۳۲
شما برو اول و اخر، آخر و اول ، اصلن هی برو ، دوباره برو ، دوباره برو ، باز دوباره از آخر به اول ... (2448445) (alef-10)
 
سرباز وطن
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۳۲:۵۳
استدلال های این مقاله به حدی ضعیف هستند که ارزش صحبت کردن هم ندارند. به نظرم الف باید از مطالبی این چنین ضعیف خودداری کنه. (2447158) (alef-13)
 
مسلم
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۰۰:۵۴
کسی موافق سربازی احباری نیست نه به سربازی اجباری چقدربگیم، خواهشا متولدین55تا65رو معاف سنی کنید (2447198) (alef-13)
 
کسی صدامونو میشنوه؟؟؟؟
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۰۹:۰۴
آقای توکلی شما میدونید که مردم موافق سربازی اجباری نیستن اما نگارنده این مقاله نظرمردم واسش مهم نیست وبراساس منطقی اشتباه سعی در دفاع از قانون خدمت سربازی که در دوره رضا خان تدوین شده است دارندلطفا بلندگوی صدای مردم باشید سربازی اجباری نه ،وازتون استدعا دارم فکری به حال افرادی که بیش از یک دهه غیبت دارن وازهمه ی حقوق اجتماعی محرومندبکنید باتشکر (2447211) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۳۸:۳۵
اصلا فکر کردید چه قدر سرمایهای مملکت به هدر میدید برا این سربازی اجباری. کاش فقط حساب میکردید هزینه تحصیلی‌ که دولت برای کسانی‌ که برای فرار از سربازی درسشونو ادامه میدن تا متوجه بشید ضرر هنگفتی که داره کشور متقبل می‌شه. به این اضافه کنید مهاجرت جوانها، مشکلات مالی و روانی‌ از بی‌عدالتی در مورد سربازی، تاخیر در ازدواج و مفاسد اون ....‌ای کاش این حرفا درد رو دوا میکرد ... (2447267) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۴۲:۳۰
در 3-4 تا کشور اروپایی که سربازی اجباری وجود دارد سربازی خوش آیند است . یعنی اگر از مردم نظر سنجی کنند که قانون سربازی باشد یا نباشد خود مردم می گویند که باشد .در روسیه کسی که مدرک دکترا دارد را سربازی نمی فرستند !! حتی در رژیم صهیونیستی که در مطلب ذکر شده هم سربازی خوشایند است و فقط یهودی ها را می برند و ماهی حدود 1 میلیون و دویست به سرباز های خود حقوق می دهند و همه هزینه های آنها را تامین می کنند و بعد از تمام شدن سربازی سربازها با پول های بدست آمده به تفریح در کشورهای اروپایی و آمریکا می پردازند . اما سربازی طوری که در ایران اجرا می شود و 99 درصد مردم با آن مخاف هستند را می گویند سربازی اجباری که به بدترین شکل ممکن اجرا می شود به مدت خیلی طولانی و بدون حقوق و محروم کردن از خیلی حقوق دیگر در صورت نرفتن به سربازی فقط در ایران وجود دارد که در واقع برده داری در لباس سربازی قایم شده است. خیال نکنید سربازی اجباری در سایر کشور ها واقعا اجباری هست اونجا ها که اجباری هست معمولا یا خوش آیند است یا معاف شدن خیلی راحت است اما چون خوش آیند است همه میروند یه چیزی مثل مدرسه رفتن است . (2447277) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۰:۵۸:۱۱
من متولد 57 هستم نه کاردارم ونه ازدواج کردم چرا شرایط سنی 50 سال در نظر گرفتن آخه 50 سالمون بشه بدرد زندگی میخوریم.
به خدا دوست داریم زندگی کنیم کارکنیم ازدواج کنیم تاکی باید محروم باشیم. (2447306) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۱۲:۱۹
هر جا خبر از سربازی می زارین عکس چند نفر که اسلحه دارن هم میزارین تا القا کنین خدمت سربازی به دفاع از کشور ارتباط دارد ! من سرباز ها رو در ادارات مشغول چایی بردن یا سرچهار راه ها و دم در خانه نظامیان و جا های دیگه هم می بینم . مگه یک تیر اندازی به چند روز آموزش نیاز داره آخه ؟ بعد مگه ما جمهوری اسلامی نیستیم ؟ خوب چرا قانون رضا خان رو بعد از انقلاب حذف نکردیم ؟ ما که استقلال آزادی جمهوری اسلامی می خواستیم . استقلال و واردات جنس های چینی - آزادی و 2 سال سربازی اجباری - جمهوری و توجه نکردن به نظرات مردم با هم تناقض ندارد ؟ مگه جمهوری توجه به نظر حداکثر مردم نیست ؟ حداکثر مردم همین طور که در نظرات بالا می بینین دارن می گن که یا سربازی رو حذف کنین یا مدتش رو کمتر از یک سال کنین و به سربازان حقوق بدین و نخبه ها رو معاف کنین که از کشور فرار نکنن و کاری کنین کسی به خاطر سربازی حق حلالش یعنی ازدواج محروم نشه . بعدشم چجوری آمریکا بدون سربازی اجباری نیروهای نظامیش پیشرفته تره و اقتصادش این همه قویه ؟ بعد از 2 سال سربازی ایرانیا باید کماندو از پادگان میومدن بیرون !! اگر حداکثر مردم با حرف من موافقن با مثبت زدن تایید کنین لطفا . (2447320) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۱۵:۰۴
چیدن چند سرباز سر هر چهار راه خود نشانه ای از ناکارایی این سیستم دارد.چون دولت در این بخش حقوق آنچنانی پرداخت نمی کند بسیار ناکارامد از نیروی انسانی و سرمایه های کشور استفاده میکند. (2447326) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۳۷:۲۰
متن فوق توهینی به شعور تمامی سربازان تحصیل کرده ای بود که خدمت واقعا مقدس سربازی را انجام داده اند. توی خدمت حتی کوچکترین پارتی داشته باشی راحتی نداشته باشی دیگه وای به حالت (2447359) (alef-13)
 
کامران
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۴۳:۲۹
سربازی اگه تو ایران حرفای بشه با حقوق عالی همه ی جوونا به جای گارگری میرن سربازی دیگه تو مملکتمون کارگر هم پیدا نمیشه واسه همیناس که سربازی حرفه ای نمیشه چون واسه خیلیها حقوق خوب ملاکه نوع کارش زیاد مهم نیست (2447372) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۱:۵۳:۵۰
زمانه عوض شده. روشهای جنگ دیگر بر مبنای تعداد نفرات نیست. تجهیزات تاثیر بیشتری دارند تا سرباز. این تجهیزات جدید گران و پیچیده هستند و منطقی نیست که بخواهیم مهارتهای آن را که تدریس آن گران و زمان بر است به سربازی که بعد از آموزش نهایتا یک سال پشت تجهیزات خواهد نشست آموزش دهیم.
امروزه ارتشهای بزرگ دنیا از سربازان حرفه ای با آموزش مستمر به جهت افزایش مهارت در استفاده از تجهیزات نظامی مدرن استفاده می کنند. (2447382) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۲:۴۵:۴۹
سايت الف حرفهاي مردم را بهشون برس وتوجه كن
دلسوز مردم باش (2447453) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۳:۲۶:۳۳
برفرض که سربازی شرعی و قانونیه ، دادن ماهی پنجاه هزار تومن هم در ماه شرعیه؟ بالابردن سن ازدواج با سربازی هم شرعیه!! انصافتون کجا رفت (2447512) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۹:۴۴
نه شرعی است ، نه عاقلانه ، نه انسانی . (2448453) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۳:۵۹:۳۹
ما تنها کشور در جهان هستیم که دارای دو ارتش رسمی با نیروهای کادری فراوان و یک ارتش مردمی چندین میلیونی است و خدا را شکر، کلی هم در امور تجهیزات نظامی به خودکفایی رسیده ایم و هر چند وقت یکبار رونمایی می شوند، اما باز هم علاقه وافری در به بیگاری گرفتن از نیروهای جوان آن هم به مدت 24 ماه داریم. در حالی که با استفاده از علم بهره وری بسیاری از این افراد جوان به معنی واقعی نه تنها مازاد و بی فایده بلکه اصلا دست و پا گیر و هزینه بر هستند. رها کردن این نیروهای مازاد خدا می داند چقدر در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اخلاقی، خانوادگی، اقتصادی و خصوصا امنیتی ... برای کشور امتیاز و مزیت می آورد و چه نیروی عظیم و مثبتی را آزاد می کند. فقط چشم بصیرت بین به معنی واقعی می خواهد. و السلام علی من اتبع الهدی (و درود و سلام بر آن کس که از راه راست پیروی نماید. (2447555) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۰:۲۷:۳۲
فلسفه سربازی اجباری در ایران:
1- نظافت
2-نگهبانی
3-بیگاری
تا مبادا کادریها قند تو دلشون آب بشه. (2447585) (alef-10)
 
عمران
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۰:۵۲:۵۵
نویسنده ی این متن با موضوع تخصص کلا بیگانه است. وقتی یک متخصص که با کلی هزینه تربیت شده در دوره سربازی نامه تایپ میکنه، هزینه ای که از دوش کشور برمیداره درصدی از هزینه ای که کشور روی او سرمایه گذاری کرده هم نیست. نیروی انسانی با ارزش ترین منبع یک کشور است، نباید آنرا سوزاند. نیروی حرفه ای استخدام کنید، هزینه اش را به صورت مالیات از ملت بگیرید. (2447619) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۱:۳۰:۲۴
چرا درنامه نگاری پادگانها از اتوماسیون اداری استفاده نمی شود؟ (2447640) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۶:۲۳:۴۸
تو که از سربازی خوشت می یاد تو عمل ثابت کن
به جای 2 سال، 22 سال برو سربازی، اون 50 هزارم نگیر چون به نفع مملکته (2447709) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۸:۴۱:۲۱
من نمیگم نبرن سربازی، ولی طرفو بردن دوره کد تخصصی مخابرات، به جای بیسیم جارو وتی دادن دستش! این دو سال سربازی فقط و فقط وقت تلف کردنه، کاش حداقل جنگیدنو یاد میدادن که به آدم احساس بی مصرف بودن دست نده. (2447821) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۴۴:۱۲
در سربازی شما نوکری رو خوب یاد میگیری ! (2448753) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۱۳:۲۹
سربازی مجانی دقیقا برده داریه ! (2448128) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۱۸:۰۶
یک سرباز حرفه ای بهتر از 5 تا سرباز زورکیه. (2448142) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۰:۳۳
اصلا هر جور که صلاح میدانید، جوان های مملکت رو ببرید سربازی، هر مدت هم که دلتون می خواد نگهشون دارید ولی به امام حسین قسم عدالت را درست اجرا کنید. چرا بعضیا با پارتی و پول معافیت میگیرن؟ در حالی که یک جوون تحصیلکرده و بی پول که خیلی جاهای دیگه بهتر میشه ازش استفاده کرد باید بره تی بکشه ؟ چرا به هرکی که آشنا و پارتی داره در بهترین جا امریه میدن، بعدش یکی دیگه که از بهترین دانشگاه فارغ التحصیله، بهترین معدل رو هم داره باید دوسال دربان باشه؟ این ها چیزی هست که هیچ جوری نمیشه هضمش کرد، علاوه بر این، سربازی که توی این شرایط خدمت میکنه دیگه به کارش و به وظیفه اش هم اعتنایی نمی کنه، آخه اون مرزبانی که باید چهارچشمی، از مرز کشور پاسداری کنه، چه انگیزه ای براش میمونه؟ اون پاسداری کنه که آقازاده های پولدار و پارتی دار یک ذره هم سختی های اونو نکشن، فقط چون آقازاده تشریف دارن؟ (2448180) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۵:۰۹
از قدیم گفتن یه سوزن به خودت بزن، یه جوالدوز به بقیه.
سوال من این هست که این آقایونی که این قوانین رو تصویب می کنند، فرزندان خودشون کجا و با چه کیفیتی خدمت می کنند؟؟
چه خوب می شد همونجوری که خیلی از کشورها مسئولین باید دارایی خودشونو اعلام کنند، توی مملکت ما این رو هم اعلام می کردند. (2448196) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۵۷:۳۲
سجاد جون یعنی یکی نیست تو رو درک کنه ها! :)) (2448262) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۵۸:۲۹
ایا سربازی مطابق شرع است؟ (2448266) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۲۴:۰۷
فرض بر این که ما قانع شدیم سربازی اجباری از هر جهت لازم و وظیفه جوانان می باشد حال سوال این است که که آیا همه اقشار جامعه باید مشمول چنین وضعیتی شوند یا کسانی که چاره ای ندارند؟ مثلاً آیا آقازاده ها همه به سربازی می روند و آن هم با کیفیت یک جوان روستایی؟ چرا طلبه ها نباید به سربازی بروند؟ و ... (2448345) (alef-10)
 
123
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۲۶:۴۱
یک پیشنهاد
به نظر من بجای اینکه هی مدت خدمت را کم و زیاد کنند همه باید برند سربازی با مدت برابر. (بچه مایه دار ها،فقیر . تک فرزندها ،سه یرادری ها ،چهار برادری ها و.....کفالتی ها و ...کم توانهای جسمی و...)چرا که همه داریم در این مملکت زندگی می کنیم .ولی به تناسب کارهای غیر نظامی را به افراد ناتوان جسمی و کارهای سخت و نظامی را به افراد توانا بسپارند.مثلا من خودم جایی خدمت کردم که یک نفر کم بینا که معافیت گرفته هم می تونست ان کارها را انجام بدهد.حالا اون رفت دانشگاه درسشا خوند و الان شده مهندس مونم شد دو سال عمرمون به باد...... (2448349) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۳:۰۸:۴۱
فقط بیگاری و علافیست
همین (2448477) (alef-10)
 
زهراسادات
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۱۵:۰۲
با سلام
ما كه هر چي ميزنيم مدت سربازي زياده گوش شنوايي نيست چند سوال از مسيولين دارم چرا سربازي دلبخواهي است ان هايي كه نميروند ازاد گذاشتيد و كاري باهاشون نداريد،چرا حالا كه سربازي ميبريد و از كار كردن فقط توالت و حمام شستن ياد ميدين،حداقل غذاي كافي بدين چرا براي ١٢ نفر جوان ٤ تا نان ميدهند يعني هر نفر يك كف دست ايا با گرسنگي اين جوانان تحصيلكرده مرد ميشوند،ايا اسلام اين را ميگه با داده ملحفه كثيف اين بچه ها درس زندگي ميگيرن، خدا ازتون نگذره من به عنوان يك مادر مدام نفرينتون ميكنم از مادرم فاطمه زهرا ميخواهم همانجور كه بچه هاي ما را اذيت ميكنيد و بينشان با بچه پولدارها فرق ميگذاريد به حق امام حسين روز خوش نبينيد،كه دلم شديد به درد امده،خدا ازنون نميگذره،من ايمان دارم، (2448848) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۱۸:۵۷
اگر اینقدر خوب است چرا فرزندان شما نمیروند و هر کدام میچرخند و البته اگر بروند جای خوبی نصیبشان میشود و ده روز یکبار سر میزنند (2448854) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۹:۲۲:۲۴
تو بگو یه دقیقه ;) (2449423) (alef-10)
 
سرباز
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۸:۲۹:۳۹
من نميگم نبرن سربازي ولي حداقل به اندازه حقوق پايه وزارت کار بدون مزايا حقوق بدن تا خرج خود سرباز در بياد و مجبور نباشه با 26 سال سن کرايه اتوبوس اومدن به خونه رو از باباش بگيره (2450311) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۱۷:۲۳
فرض شرایط را همینگونه که شما می گویید تصور کنیم . اقدامات چندساله گذشته نظام وظیفه را چگونه توجیه می کنید؟ این سوالات را توجه کنید :
1- چرا قانون معافیت 3 برادری وضع و سپس بعد از استفاده عده ای لغو شد؟
2- چرا معافیت ایثارگری پدران مدتی فعال و سپس لغو شد؟
3- چگونه کارت های معافیت فوتبالیست ها سالهای قبل صادر شده بود؟

فکر نمی کنید مسئولین و تصمیم گیرندگان نظام وظیفه ، بر اساس استراتژی و هدف و .. تصمیم نمی گیرند و تصمیمات حاصل منافع شخصی است. کمی در معافیت های اشنایان و اقوام مسئولین نظام وظیفه از 2 سوال بالا جستجو کنید به واقعیت هایی خواهید رسید. (2450453) (alef-10)
 
جوان ايراني
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۳:۰۲
سلام انشاالله قانون سربازي حذف بشه و به جاش سربازي حرفه اي بياد و نيروي سرباز حرفه اي بگيرن و خوب آموزش بدن و خوب حقوق بدن تا براي کشور مفيد باشند به جاي اينکه همه برن سربازي و هيچ براي کشور مفيد نباشند . (2450531) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۱:۵۷:۱۰
كسي كه ٣٥سالشه چه به درد سربازي ميخوره.اينقدر كه ميگيد بچه دار شيد و....حداقل از ٣٠سال به بالا رو ببخشيد كه جوانها از يه مشغله فكري خلاص بشند (2450805) (alef-3)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۳:۰۸:۵۹
افرادی که بیش از ده سال غیبت دارن رو معافیت سنی بدید (2451045) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۴۶:۰۰
خدايي خود مان را گول نزنيم بيا ييد از كسانيكه نميخواهند سربازي انجام دهند پول بگيريد و حقوق خوب به كسانيكه مايل هستند سربازي انجام دهند بدهيد و باور نماييد كه عده اي باجان و دل ميايند سربازي (2455729) (alef-3)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۷:۳۶:۱۰
خدايا به دادمون برس......... (2451616) (alef-10)
 
م.
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۸:۲۴:۱۸
گیرم مباحث مطرح شده درست اما از یک زاویه به مطلب نگریسته شده. من چند سوال طرح میکنم تا حساب کار دست همه بیاد؛
1- افزایش تعداد سربازان برای امنیت ملی بهتر است یا افزایش جمعیت؟
2- امروزه از شرایط اساسی خانواده ها برای ازدواج گذراندن خدمت سربازی پسر میباشد، خود این مساله منجر به تاخیر در ازدواج می شود آن هم نه یک سال بلکه حتی بیشتر از ده سال! شما حسال کنید یک جوان دانشجو که برای فرار از خدمت الکی ادامه تحصیل میدهد لیسانس، فوق، دکتری و تازه بعدش سربازی و بعدش دنبال کار و بعدش ازدواج! و البته هرچه سن اینها بالاتر میرود میلشان به ازدواج کمتر میشود. یعنی حتی داریم جوانهای زیادی که به خاطر سربازی ازدواجشان به بعد 30 سال موکول شده. حالا مفسده های ممکن جای بحث دیگری می طلبد.
3- بر اساس همین بند کسی که دیر ازدواج میکند خیلی هنر کند یک فرزند بیاورد، این معضل بزرگتر است یا کاهش سرباز
4- سربازی مثل نفت می ماند برای نیروهای نظامی. کی شده است نیروهای نظامی بنشینند به این فکر کنند چگونه بهره وری و بازدهی را بالا برند! اصلا نیازی به این حس مکیکنند و این است که همین الان نصف کسانی که استخدام نظام هستند را هم حذف کنیم آبی از آب تکان نمیخورد! و با همین تعداد نیروی کادر هم در صورت افزایش بهره وری می توان بیش از 500 درصد بازدهی بیشتر کسب کرد. (این را با علم و تجربه می گویم)
5- بر اسا توضیحات بند 2 سربازی باعث شده کسی که می تواند از 18 سالگی (حالا نمی گم 15) برای این کشور ارزش آفرین باشد و بازدهی اقتصادی داشته باشد 15 سال الکی مصرف کننده باشد! حتی جوانها اگر خیالشان از سربازی راحت باشد در همان دوران دانشجویی یا بعد دیپلم یا حتی دبیرستان میتوانند به دنبال علایق و نیازهای واقعی بروند و با خیالی راحت استراتژی طولانی مدت داشته باشند. اما سربازی معضلی است که مثل یک بحران و شکاف دوساله می افتد وسط جاده رشد و پیشرفت جوانان. بنابر ین جوان تا قبل این شکاف نمیتواند جاده ممتدی را برای زندگی اش ترسیم کند. حالا هزینه این 15 سال بیشتر است یا آن دوسال کزایی!
6- سربازی خطر امنیت ملی دارد چرا که عموما افرادی از سربازی متنفرند و شما یک فرد متنفر را در ماموریتی نظامی وامنیتی قرار میدهید و دوسال بیشتر هم بر او کنترل نداردید. کافی است یک برگه نامه یا یک فایل اطلاعاتی را کپی بگیرد و به بیرون منتقل کند. یا اینکه بعد از خدمت سربازی یا حین خدمت خاطاتش را بگوید یا با سرویسی جاسوسی همکاری کند و... یک نظامی ارشد میگفت این سرباز هر آن اراده کند میتواند بحران بیافریند.
و دلایل دیگر که درین مقال نمیگنجد. (2451663) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۲۳:۵۰:۵۸
سربازی باید عادلانه باشد. من برای کشوری که در آن بچه پولدارها معاف باشند و فقرا مجبور شوند از ثروت اغنیا با جانشان دفاع کنند، جانم را به خطر نمی اندازم. در برابری و مساوات سربازی نکته مهمی نهفته است. (2452170) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.