نظر منتشر شده
۱۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270694
بالاخره قانون یا اسلام؟ رییس جمهور یا منتقدان؟
فروز رجایی فر، 22 اردیبهشت 94
نزدیک به دو هفته از اظهارات رییس جمهور محترم در جمع فرماندهان نیروی انتظامی و جنجال رسانه ای که فضای سیاسی کشور را در تب و تاب آورد، می‌گذرد. این نوشتار بنا دارد از منظری غیرسیاسی ماوقع را مرور و تحلیل نماید.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۳
منتقدان چه می گویند؟
اظهارات رییس جمهور با چنین واکنش‌هایی از سوی بعضی از علمای عظام، برخی رسانه‌ها، جمعی از نمایندگان مجلس و چهره‌های دیگر مواجه شده است:
* [ از اظهارات رییس جمهور] نخست این‌ معلوم مى‌شود که قوانین ما چیزى غیر از قوانین اسلامى است؛ در حالى که همه بر گرفته از اسلام است ...
* [اظهارات رییس جمهور] چراغ سبزى است که به افراد آلوده به انواع مفاسد اخلاقى و مجالس کثیف و مانند آن داده مى‌شود که از این به بعد آزاد هستید و پلیس کارى به شما ندارد ...
* این که گفته می‌شود وظیفه نیروی انتظامی اجرای احکام اسلامی نیست، یعنی در جامعه امر به معروف و نهی از منکر نشود ...
* این سخن که گفته شود نیروی انتظامی مسؤول اجرای احکام اسلامی نیست، سخنی نادرست است و مسؤولان با اظهارات خود نباید به گونه ای در جامعه القا کنند که اسلام و قانون دو مقوله متفاوت است ...
* توقع آن است که در هر محفل و جلسه‌ای از جمله در جمع فرماندهان نیروی انتظامی کشور از اسلام دفاع کنید٬ نه آن که برای نیرویی که حافظ امنیت مردم و مجری ماموریت‌های مصوب است٬ دستور بدهید موظف به اجرای اسلام نیست؟ پس چه کسی یا کسانی موظف به اجرای اسلام هستند؟ آیا فقط عده‌ای خاص همانند روحانیت (که شما هستید) یا مراجع تقلید عظام (که موضع‌گیری الهی کرده‌اند) و... وظیفه دارند؟
* آیا سخن شما بدان معنی نیست که دین از سیاست جدا است؟ آیا قوانین مصوب غیر اسلامی است؟ آیا این به معنی تعطیل شدن واجبات از جمله امر به معروف و نهی از منکر نیست؟
* نیروی انتظامی تنها نهادی است که طبق قانون مجاز به برخورد یدی در زمینة نهی از منکر است و در زمان حاکمیت نظام اسلامی مجری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. نیروی انتظامی اگر اسلام را اجرا نکند، قانونی نیست و در نظام اسلامی جایگاهی ندارد ...
* سخنان رئیس جمهور محترم در حالی است که اولاً براساس قانون اساسی قوانین عادی نمی‌تواند مخالف ضوابط شرعی واسلامی بوده و با آن منافاتی داشته باشد و لذا تفکیک بین وظایف قانونی پلیس با شرع مقدس اسلام عجیب و تأمل برانگیز است. از سوی دیگر نخستین انتظار هر مسلمان آگاه و دلسوزی از پلیس یک کشور اسلامی، اجرای احکام ومقررات اسلامی است. اگر پلیس جمهوری اسلامی هم مجری احکام شریعت مقدس نباشد، پلیس کدام کشور مجری حکم الله است؟!
* آقاي روحاني! حرف خود را پس بگیرید و در محضر الهی و شهدا استغفار و از علمای اسلام و ملت ایران عذرخواهی کنید.
* پلیس مسلمانی که با نیت خدمت به جامعه اسلامی این لباس را بر تن کرده، با شنیدن این سخن با خود می‌اندیشد که اگر موظف به اجرای اسلام نیستم، پس چه کار می‌کنم؟!
* رییس جمهور می‌گوید قوای امنیتی کشور مجری قانون اساسی هستند نه اسلام؛ آیا وی فکر می‌کند که اسلام از قانون اساسی جداست؟
* حوزه‌های علمیه باید به آحاد جامعه بفهمانند که روح سخنان مطرح شده توسط بعضی از مسؤولان با تعالیم اسلامی عجین نیست...
* این سخنان را نمی‌توان حمل بر صحت کرد؛ این افراد نغمات دشمنان را سر می‌دهند و جای هیچ مماشاتی با این افراد نیست؛ هر چند این افراد متوجه نباشند که با اجانب هم زبان شده‌اند باید با آن‌ها در این باره و ایراد سخنانی خلاف اسلام مقابله کرد...
* این آقای حقوقدان خودخوانده تا منافعش اقتضا نکند سرهنگ نمی‌شود!
* این طرز فکر آخوندهای تربیت شده قم است یا فارغ التحصیلان لندن؟!

مگر رییس جمهور چه گفته بود؟
اجازه بدهید از دو منبع خبری، یک بار بخش جنجال برانگیز اظهارات رییس جمهور را با هم مرور کنیم.
۱. از منبع فارس:
رئیس‌جمهور کشورمان گفت:‌ افتخار ما این است که اجرای قانون مصوب ما شرعاً لازم است و حکومت اسلامی یعنی حکومت قانون و این را ده‌ها بار امام (ره) در سخنرانی‌هایشان مطرح کردند. رئیس‌جمهور ادامه داد: ما باید قانون را با دقت اجرا کنیم و خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران شرع و قانون در کنار هم قرار می‌گیرند. وی افزود: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، هیچ پلیسی نمی‌تواند بگوید من این کار را کردم چون خدا گفته است، پلیس یک وظیفه بیشتر ندارد و آن هم اجرای قانون است.

روحانی یادآور شد: احکام شرع برخی در قانون وجود دارد و بخشی هم مجلس تصویب کرده که مخالف با شرع نبوده است؛ برخی احکام اسلام در قانون نیامده؛ آیا پلیس می‌تواند در آن دخالت کند؟‌ مثلاً هنگام نماز ظهر وارد یک بانک شود و به رئیس بانک بگوید وقت نماز است؟ وی تاکید کرد: احسان به والدین یکی از واجبات بزرگ ماست؛ ولی آیا می‌شود یک نفر را دستگیر کرد به خاطر این که در خیابان از پدرش جلوتر حرکت کرده است؟

۲. از منبع مهر:
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خودگفت: اساس حکومت اسلامی، یعنی حکومت قانون و این امام راحل در سخنرانی‌هایش نه یک بار که ده‌ها بار تذکر داده و فرموده است. حکومت اسلامی یعنی حکومت قانون و همه در برابر قانون مساوی هستند.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان این که در نظام اسلامی، شرع و قانون در کنار هم قرار گرفته‌اند، گفت: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست. هیچ پلیسی نمی‌تواند بگوید این کار را برای آن که خداوند و یا پیامبر (ص) در فلان روایت گفته است، انجام می‌دهم؛ این موضوع ربطی به پلیس ندارد. پلیس تنها یک وظیفه دارد و آن، اجرای قانون است.

وی با بیان این که احکام شرع در قانون نیز عیناً آمده است، گفت: وقتی نمایندگان مردم در چارچوب احکام شرعی، قانونی را تصویب می‌کنند؛ همین قانون کافی است و این قانون بر اساس شأن اسلام است. رئیس‌جمهور ادامه داد: بسیاری از مسائل شرعی به ایمان مردم مربوط است و عبادت فردی است. لذا تنها به خود فرد مربوط می‌شود؛ مانند احسان به والدین. حجت‌الاسلام روحانی تاکید کرد: اگر در قانون متنی بیاید، پلیس تنها در جایی می‌تواند وارد شود که اولاً مصوب قانون باشد و دوماً قانون، روشن و صریح باشد.

وی با بیان اینکه قانون باید صریح، شفاف و اعلان شده باشد، گفت: اگر می‌خواهیم قانون را اجرا کنیم، قانون باید شفاف و صریح باشد و در اصطلاح حقوقی «ابلاغ شده» باشد و آنجا پلیس باید وارد شود و قانون را اجرا کند.

به نظر می‌رسد لازم است یک بار به دور از جهت گیری‌ها و پیش داوری‌ها به این سخنان و پاسخ منتقدان پرداخته شود و با زبان ریاضی و منطق، مثال و نمودار، سخنان رییس جمهور محترم بازخوانی شود.

جای این توضیح همین جاست که بنده در کارنامه خود کمترین قرابت با و یا دفاعی از جریان‌های محافظه کار و میانه رو ندارم؛ با این حال وظیفه خود دیدم که با طرح ابعاد این مجادله، از منظر خودم به ادای وظیفه همدلی و همزبانی و نیز دفاع از حق برخاسته و به آیه ۱۵۲ سوره شریفه انعام «وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُواْ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَى» عمل کنم. بیانم هم علمی نیست؛ لکن به لحاظ ضرورت توضیح بعضی واضحات، مطلب طولانی شده که امیدوارم تحمل شود.

رابطه قانون و اسلام در جمهوری اسلامی ایران
اصول منطق و ریاضی را حکم قرار دهیم

سخنان دکتر روحانی در این عبارت ساده قابل تبیین و تلخیص است که: «وظیفه پلیس در چارچوب قانون و قانون در چارچوب اسلام است؛ پس عمل پلیس به قانون، به همان معنای عمل به اسلام است؛ منتها وظایف پلیس محدوده ای دارد که قانون معین کرده است و نباید از آن محدوده تجاوز کند.»
این معنا را در زبان ریاضی با توسل به حالات دو مجموعه نسبت به هم (متخارج، متقاطع، منطبق و متداخل) و در روش منطقی نیز با مبحث رابطه دو موضوع ـ که در ادامه آورده می‌شود ـ می‌توان بیان کرد.
ما در جمهوری اسلامی ایران به «تباین» و ارتباط نداشتن قانون و اسلام اعتقاد نداریم (متخارج بودن دو مجموعه، نمودار ۱).
این اصطلاحات به ظاهر پیچیده را ـ که برای علما و اهل فن بیّن و آشکار است ـ می‌توان بسادگی با نمودارهای زیر نشان داد:

نمودار ۱ ـ رابطه تباین بین قانون و اسلام (مردود)

همچنین رابطه «عموم و خصوص من وجه» را برای قانون و اسلام ـ به معنای اسلامی نبودن بخشی از قوانین و اسلامی بودن بخشی دیگر ـ نمی‌پذیریم (تقاطع دو مجموعه، نمودار ۲).

نمودار ۲ ـ رابطه عموم و خصوص من وجه (مردود)

روشن است که هنوز به مرحله تطابق کامل و همپوشانی دو مجموعه قانون و اسلام هم نرسیده‌ایم (نمودار ۳) و بر اساس روح اسلام و عبادات، قرار نیست به این همپوشانی برسیم که ضمن مثال‌هایی توضیح داده خواهد شد...

نمودار ۳ ـ رابطه تطابق مابین قانون و اسلام (مردود)

در نظام جمهوری اسلامی ایران رابطه اسلام و قانون «عموم و خصوص مطلق» است که به معنای احاطه کامل مجموعه بزرگ‌تر بر مجموعه دیگر است (تداخل دو مجموعه، نمودار ۴).

نمودار ۴ ـ رابطه عموم و خصوص مطلق بین اسلام و قانون
بر اساس نمودار ۴ دامنه و گستره اسلام بسیار فراتر از دامنه و گستره قوانین مصوب و لازم الاجرا در کشور است. لازم به تصریح است که در جمهوری اسلامی ایران، همان طور که در ابتدای دوره کارشناسی حقوق در تمامی دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود، تمامی قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی که به تأیید شورای محترم نگهبان هم رسیده است، شرعی تلقی می‌شود و تخلف از آن‌ها به مانند سایر احکام مشهور شرعی جایز نبوده و حرام است. به همین سبب تنها مدل تعریف و تبیین رابطه قانون و اسلام در کشور ما نمودار ۴ می‌باشد.

بنا بر این پیداست که مجموعه قوانین وضع شده در نهاد تقنینی کشور ـ که قطعاً اسلامی است و شبهه ای در باره تباین یا مغایرت آن با اسلام وجود ندارد ـ فقط بخش کوچکی از اسلام عزیز را در برمی گیرد؛ که بخشی از همین مقدار هم قوانینی منبعث از نیاز روز و پیشنهادهای بشری است که با تبعیت از اصول حاکم بر فقه، تدوین شده و بواسطه تصویب در نهادهای قانونگذار رسمی جمهوری اسلامی ایران، خصلت شرعی شدن یافته‌اند؛ مانند عدم اجازه عبور از چراغ راهنمایی قرمز رنگ و اجازه عبور از چراغ راهنمایی سبز رنگ. این توضیحات هم در این بخش از بیان رییس جمهور به روشنی وجود دارد: «در نظام اسلامی، شرع و قانون در کنار هم قرار گرفته‌اند... احکام شرع برخی در قانون وجود دارد و بخشی هم مجلس تصویب کرده که مخالف با شرع نبوده است؛ برخی احکام اسلام [هم] در قانون نیامده...»

مثال‌هایی برای رابطه قانون و اسلام
همان طور که رییس جمهور با ذکر مثال‌هایی گفته است، بخش بزرگی از احکام اسلام اکنون در مجموعه قوانین مصوب کشور داخل نشده است و چه بسا اصولاً نیازی نیست که در آینده هم وارد شود؛ مثال‌های روشن دیگری ما را در این خصوص مجاب می‌کند.

مثال ۱. «غیبت»؛
آیا در اسلام غیبت حرام نیست؟ آیا از عمل منافی عفت بدتر نیست؟ آیا از مصادیق منکر و تعلق نهی از منکر نیست؟ آیا عقل سلیم تمامی برآشفتگان از سخن رییس جمهور می‌پذیرد که پلیس مسلح به باتوم یا سلاح گرم، دو نفر را که در خیابان در حال غیبت از فرد سومی در حال عبور هستند، دستگیر کند؟! و اگر چنین کند، آنان را مشمول چه مجازاتی کند در حالی که نوع و اندازه مجازات تعیین نشده و در جایی تعریف و ثبت نشده است؟!

مثال ۲. «صله رحم»؛
آیا صله رحم واجب نیست؟ آیا ترک آن منکر نیست؟ آیا توصیه به آن از مصادیق امر به معروف نیست؟ آیا پلیس مقتدر و در صحنه می‌تواند کسی را مجبور کند که به دیدن خواهرش که شش ماه است با هم قهرند، برود؟! چرا این فرض حتی طنز به نظر می‌رسد؟ زیرا این اصل واجب اسلامی، در نهاد قانونگذاری به قانون تبدیل نشده و بالطبع مجازاتی هم برای آن وجود ندارد و برای اجرا به مراجع قضایی یا پلیس ابلاغ نشده است و قرار هم نیست که این حکم مهم اسلامی هیچگاه چنین فرآیندی را طی کند. صله رحم واجب است و قطع رحم، ترک واجب و گناه بزرگ؛ لکن در قوانین کشور «قطع رحم» «جرم» انگاشته نشده و امکان پیگرد قانونی ندارد.

مثال ۳: «خمس»، «زکات» و حتی «حج واجب»؛
آیا تا به حال شنیده‌اید که پلیس بتواند کسی را که استطاعت مالی دارد و حج بر او واجب شده است؛ اما علاقه یا قیدی به حاجی شدن ندارد، با ضرب و زور روانه خانه خدا بنماید؟! آیا این اقدام منطقی و یا عقلانی است؟ اگر احیاناً روزی نهادی به نام «سازمان اعزام اجباری به حج» ایجاد شود که از اختیارات و اهرم اعمال قدرت کافی هم برخوردار باشد و مردم را دسته دسته از سطح خیابان جمع کرده و به حج بفرستد، آیا خداوند متعال حج آن حاجیان مجبور را قبول خواهد کرد؟! کما هو درباره دو واجب شرعی خمس و زکات؛ با این که اگر مال انسان آگاهانه و عامدانه به آن‌ها آلوده باشد، تصرف در آن مال برای خودش هم حرام می‌شود، لکن جای دخالت پلیس نیست!

آیا اتفاق افتاده و علمای محترم سراغ دارند که شخصی را پلیس جلب کرده و برای پرداخت وجوهات شرعی به خدمتشان برده باشد؟! آیا اگر چنین شود، مراجع محترم آن وجوه غیراختیاری و اجباری را می‌پذیرند و ذمه شخص را بری می‌کنند؟! چرا در این ۹ دوره مجلس و ده دوره دولت با گرایش‌های مختلف، هیچ طرح یا لایحه ای برای قانونی کردن و الزام مردم به پرداخت خمس و زکات و استفاده از نیروی انتظامی برای تحصیل وجوهات شرعی پیشنهاد نشده است؟

پاسخ این است که بسیاری از امور در داخل شرع مقدس و اسلام عزیز وجود دارد که قابل فروکاستن به قالب قوانین مصوب و لازم الاجرا از سوی مراجع و ضابطان قضایی و انتظامی نیست؛ از جمله مثال‌هایی که رییس جمهور بیان داشت و اینجا عرض شد. بلی؛ دایره اسلام از دایره قانون بزرگ‌تر است و بر آن احاطه دارد؛ پس در جمهوری اسلامی ایران هیچ قانونی خارج از دایره اسلام نیست.

هم در حوزه حقوق عمومی و هم در ساحت حقوق خصوصی، قاعده «قبح عِقاب بلا بیان» حاکم است. با این معنا که بدون تبیین قبلی، نمی‌توان مردم را عقاب و مجازات کرد. هرگونه فعل و یا ترک فعلی زمانی قابلیت رسیدگی قضایی، انتظامی و تعقیب دارد که توسط قانونگذارِ دارای صلاحیت، «جرم انگاری» شود و تا اینگونه نشود، نمی‌توان انجام فعل یا ترک آن را از اعضای جامعه انتظار داشت و درصورت عدم توجه، آنان را مورد پیگرد و مجازات قرار داد.

رابطه قانون و وظایف پلیس در جمهوری اسلامی ایران
ثابت شد که دایره اسلام بسیار بزرگ‌تر از دایره محدود قوانین کشور است و نیازی به طرح مثال بیشتر نیست؛ و نیز این هم روشن است که متولیان اجرای قانون در کشور، فقط مراجع انتظامی نیستند. این که مردان موظف به پرداخت نفقه همسر خود می‌باشند، یک واجب شرعیست که در صورت اختلاف، برای پیگیری آن باید به دادگاه خانواده تقاضای دادرسی داد و در وهله اول امکان مراجعه به پلیس و باتوم نیست؛ و این که همسران موظف به تمکین‌اند نیز در اسلام هست؛ اما دخلی به وظایف نیروی انتظامی ندارد! صرف نظر از نسبت کمی و کیفی این رابطه به شکل زیر است.

نمودار ۵ ـ رابطه قانون و بخشی از قانون که اجرای آن به پلیس واگذار شده است
اگر برای رسیدگی به بعضی از تخلفات و جرائم، نهاد و دستگاهی غیر از نیروی انتظامی تعیین شده، ورود نیرو در آن موارد خلاف قانون است. پلیس آن جایی می‌تواند دخالت کند که قانون به صراحت مرجع مسؤول و موظف را نیروی انتظامی قرار داده باشد؛ حتی اگر این موارد از زمره انجام منکرات یا ترک واجبی مثل نماز یا خمس و انجام عملی حرام چون غیبت است.

این نکته همان سخن رییس جمهور است که «پلیس موظف به اجرای قانون است» و فقط درآن مواردی وظیفه دارد که قانون برای اجرا به پلیس محول و به این نهاد «ابلاغ» شده است. در این معنا، حتی اگر قانونی وضع شده که ضابط قانونی آن نیروی انتظامی است، لکن هنوز به قوای انتظامی ابلاغ نشده، به صرف اطلاع از تصویب چنین قانونی در مجلس، مجاز به مداخله نمی‌باشد و باید تا ابلاغ رسمی در آن خصوص اقدامی ننماید.

برای هر فرد منصفی بدیهی است که نهی پلیس از ورود به حوزه ای که در آن موظف نیست و متولی دیگری دارد، به معنای مخالفت با احکام اسلام و جدایی دین از سیاست، تعطیلی امر به معروف و نهی از منکر و اعطای جواز خلافکاری به خلافکاران ـ آنگونه که تعبیر شده است ـ نمی‌باشد.

مثال‌هایی از مراجع دیگر اجرای قانون
حال برای این فرض که قانونگذار برای اجرای قوانین وضع شده، مرجعی غیر از نیروی انتظامی را متولی نموده و قانون را برای اجرا به آن مرجع دیگر «ابلاغ» کرده اس، مثال‌هایی ارائه می‌شود.

مثال ۴. «تقلب در امتحانات رسمی»؛ همه می‌دانند که تقلب در امتحان از منظر شرع مقدس گناه و حرام و در قوانین کشور هم ممنوع است. آیا تا به حال اتفاق افتاده که وقتی یک متقلب در حین ارتکاب جرم در سر جلسه امتحان رصد می‌شود، معلمان و ناظران جلسه از نیروی انتظامی بخواهند که شخص خاطی را دستگیر و مجازات کند؟ معلمان و مدیران آموزش کشور برای تعیین وضعیت فرد متقلب، مکانیزمی دارند که مجازات پیش بینی شده در آیین نامه آموزشی را برای فرد خاطی اعمال کند. ممکن است مجازات این فرد، محرومیت از تحصیل یا امتحان مجدد یا هر امر تصریح شده در قانون باشد؛ لکن برخورد با این «خطا»، «جرم»، «گناه» یا هر چه که آن را بنامیم به نیروی انتظامی ارتباطی ندارد و به مرجع دیگری محول شده است.

مثال ۵. «عدم پرداخت مال الاجاره» یا هر بدهی دیگر؛ اگر مستأجری بر خلاف قرارداد اجاره عمل کند و مال الاجاره را در وقت معین نپردازد، در عرف متداول جامعه چه باید کرد؟ آیا به نیروی پلیس مراجعه کرده و تقاضای بگیر و ببند مستأجر را تا پرداخت دیون می‌نماییم؟ همه می دانیم که باید در مراجع قضایی طرح دعوی کنیم که اگر قاضی در نهایت به سود ما رأی بدهد، مرجعی چون پلیس قضایی یا نیروی انتظامی، مأمور و موظف می‌شود که حکم قاضی را ـ مثلاً با جلب بدهکار فراری ـ برای ما اجرا نماید. آیا هیچ پلیس یا مرجع انتظامی اجازه دارد بدون وجود حکم قضایی لازم با ما در این زمینه همکاری کند؟ اگر چنین کند، خلاف قانون و بنابراین خلاف اسلام رفتار کرده است!

رابطه وظایف قانونی پلیس با اسلام
برای بنده معلوم نیست که چرا تذکر به پلیس برای عدم تجاوز از حدود و وظایف قانونی خود اشکال شرعی دارد و چرا از «نغمات دشمن» است و چگونه سکولاریسم، ترک اسلام و حکم به عدم اجرای قوانین اسلام و آزاد شدن منکرات و دلسرد شدن پلیس از آن استنباط و اخراج می‌شود؟!

امروز پلیس هم «می‌تواند» و هم «باید» که در محدوده ای که قانون معین کرده، اوامر و نواهی اسلام را انجام دهد؛ و برای همه ما بدیهی است که بیشتر از آن «نه می‌تواند» و «نه باید» که کاری انجام دهد. گشت ارشاد وجود دارد؛ چون قانون الزام به حجاب وجود دارد و بر اساس همان قانون، گشت ارشاد بعنوان عامل اجرا تعیین شده است.

اما آیا پلیس می‌تواند خودسرانه «گشت مبارزه با ویزیت پزشکان» هم تأسیس کند؟! خیر؛ بدیهی است که خودسرانه نمی‌تواند؛ و بلی، می‌تواند؛ در صورتی که پس از صدور حکم از سوی یک مرجع موظف و قانونی، به عنوان عامل اجرا معین و مأمور شود.

لازم به توضیح مکرر نیست که کلیه قوانینی که پلیس موظف به اجرای آن است، همواره در دایره اسلام قرار دارد (نمودار ۶)؛ و دلیلی ندارد که نیروی مؤمن و آگاه پلیس ـ آن طور که ادعا شده است ـ احساس دلسردی کند که محدود کردن وظیفه‌اش به حوزه قانون، به معنای انجام وظیفه برای غیراسلام است!

نمودار ۶ ـ رابطه وظایف پلیس با قانون و اسلام
عجیب اینجاست که این برداشت ناصواب که جایی در بیانات رییس جمهور ندارد ـ و حتی ایشان در همان روز ضمن تجلیل از نیروی فداکار ناجا، صریحاً به افتخار باز بودن باب شهادت برای نیروی انتظامی اشاره نموده ـ با تفاسیر عجیب به ضدیت رییس جمهور با حاکمیت ارزش‌های اسلامی در قوای انتظامی کشور تعبیر شده است.

آن روی سکه؛ اگر پلیس موظف به اجرای اسلام باشد
بواقع منتقدان، به این نکته اندیشیده‌اند که اگر رییس جمهور می‌گفت: «نیروی انتظامی موظف به اجرای اسلام است»، آن گاه اداره کشور با چه مشکلات اساسی و بزرگی مواجه می‌شد؟ در این صورت، اولین سؤال این می‌بود که در نبود قانون وضع شده در مجلس، کدام حکم اسلام برای اجرا اولویت دارد و سؤال بعد این که فتوای کدام مرجع باید مبنا قرار بگیرد. البته این دغدغه هم وجود دارد که یک مأمور قانون، بدون احساس نیاز به مرجعیت، از پیش خود اجتهاد و اقدام به اجرا کند. در این عرصه هم رییس جمهور مدافع اجتهاد توسط علما و متخصصین است که می‌گوید در فقدان قانون، پلیس نمی‌تواند شخصاً به آیه و روایت استناد و عمل کند؛ چون تخصصی در این حوزه ندارد و شگفت این است که علمای دین از این سخنان آزرده شوند!

مثال ۶. «محاسن آقایان»؛ بعضی از مراجع عظام تراشیدن ریش را حرام می‌دانند و بعضی احتیاط واجب را در ترک این فعل؛ بعضی هم اجازه می‌دهند. حال برادری از نیروی انتظامی که به حق این موضوع را از جمله مسائل «داخل در حوزه اسلام» و با تشخیص خود دارای «اولویت» برای جامعه می‌داند ـ و در حالی که قانونی در این خصوص وضع و برای اجرا ابلاغ نشده است و او کماکان بر اجرای اسلام اصرار دارد ـ جهت اجرای اسلام باید فتوای کدام مرجع را مبنای عمل قرار دهد؟ دیری نخواهد گذشت که می‌شنویم در برخی از محله‌های شهر با گروهی از مردان به جرم نداشتن ریش برخورد شده؛ آن هم با مجازاتی که چون توسط قانون معین نشده، خودسرانه و بر اساس سلیقه پلیس فرضی ما ممکن است از جریمه نقدی تا حبس یا شلاق در نظر گرفته شود؛ در حالی که همزمان در گوشه دیگری از شهر، برادر فرضی دیگری در نیروی انتظامی با استناد به فتوای مرجعی دیگر، نه تنها مشکلی با ریش نداشتن آقایان در حوزه انتظامی خود نداشته؛ بلکه خودش هم ریش ندارد!

آیا چنین روند یک بام و دو هوایی عقلایی است؟! حتی اگر برای حل مشکل تزاحم فتاوی قرار شود که به فتوای یک مرجع و فی المثل مقام رهبری عمل شود، باز در همین اندازه هم الزام به آن چارچوب رفتاری معین، مستلزم وضع قانون، تصریح مورد فتوا و حکم و ابلاغ آن به مرجع عمل کننده است.

پلیس، جرم مشهود و تفسیر به رأی
مسأله مهم دیگر، موضوع «جرم مشهود» است که نیروی انتظامی اختیار و وظیفه دارد که به طور مستقیم و میدانی با آن برخورد نماید. پیداست که در این خصوص هم اگر در قانون، به عملی تحت عنوان «جرم مشهود» تصریح شده باشد، آنگاه اختیار مقابله با آن هم به نیروی انتظامی داده شده؛ و اگر چنین تصریحی وجود ندارد، هرگز یک مأمور قانون نمی‌تواند با تفسیر خود، اقدام به برخورد با فعلی نماید که بزعم و سلیقه شخص او جرم مشهود است. قانونگذار هرگز قدرت و اختیار تعریف و تعیین جرائم مشهود را به ضابط نیروی انتظامی تفویض نکرده است.

مقوله «صلاحیت ضابط قضایی» در حوزه حقوق عمومی موضوعیت و عینیت بیشتری پیدا می‌کند. تعریف «صلاحیت ضابطین» قانون و «جرم انگاری» افعال و رفتارها و همچنین تعریف و تحدید «مجازات» ها توسط قانونگذار به علت جلوگیری از تفسیرهای فردی، اعمال سلیقه‌های فرهنگی، سیاسی، گروهی، فکری و حتی ارزشی اعضای جامعه بویژه مجریان قانون و ضابطان قضایی است؛ چرا که این دسته از کارگزاران نظام ـ در صورت تمایل برای اعمال نظر، تشخیص و سلیقه خود ـ از امتیاز در اختیار داشتن قدرت سخت و سلاح گرم یا لوازم دیگر اعمال زور برخوردار می‌باشند.

تاریخ انقلاب اسلامی پس از استقرار کامل نظام سیاسی و حاکمیت قوانین منطبق با شرع انور و فقه جواهری، خاطره‌های تلخی از برخی رفتارهای خارج از قانون و خارج از صلاحیت برخی از افراد و جریان‌های حتی در ظاهر ارزشی و انقلابی در ذهن دارد که کام دوستداران نظام و دلدادگان حقیقی انقلاب را تلخ نموده است. از این خودصالح انگاری‌ها، احساس تکلیف کردن‌ها و اجتهاد کردن‌های غیرعالمانه هزینه‌های گزاف و بعضاً جبران ناپذیری به نظام اسلامی تحمیل گردیده است. چرا سخنان و هشدارهای صریح و هوشمندانه رییس جمهور در جمع فرماندهان نیروی انتظامی در راستای مهار خودسری‌های پرهزینه برای نظام و پر مشقت و مرارت برای ملت و با هدف پیشگیری از وقوع مجدد ارزیابی نشود؟ بعضی اقدامات غیرقانونی دستگاه‌های مختلف چون قتل‌های زنجیره ای، قضایای کهریزک، مورد مرحوم ستار بهشتی که حتی از سوی بعضی نمایندگان تندروی مجلس درس خوبی برای متخلفین تلقی شد، مثال‌هایی در عالم واقع و شاید سبب دلواپسی یک رییس جمهور است!

سابقه تفسیر رابطه قانون و اسلام در فضای سیاسی کشور
مجادله در موضوع اجرای حکم قانون و یا اجرای حکم اسلام، در سپهر سیاسی کشور و کشمکش جناح‌ها و اصحاب قدرت بی سابقه نیست.

مثال ۷. در ماجرای مدرک تحصیلی وزیر کشور اسبق، بسیاری از منتقدان فعلی سخنان رییس جمهور فعلی، با این استدلال که در قانون کشور، فعل «دروغ»، «عنوان مجرمانه» ندارد و «جرم انگاری» نشده، نگذاشتند فرد خاطی محاکمه و مجازات شود و با تمام قدرت و وجاهت خود از آن فرد حمایت کردند.
شگفت این که ذره ای از آن دفاع قدرتمند و توجیهاتی که حتی از بعضی تریبون‌های نماز جمعه از آن وزیر خاطی می‌شد و تلاش‌ها برای حفظ حرمت و جایگاه او، هرگز شامل این رییس جمهور «روحانی» نمی‌شود!
علی ایحال اکنون آیا همان طیف نیستند که به «نهی از منکر» و «امر به معروف» از طریق نیروهای مقتدر و مسلح انتظامی، آن هم فراتر از حیطه و محدوده وظایف قانونی آنان پافشاری می‌کنند، با این استدلال که پلیس باید «اسلام» را اجرا کند؟! آیا در آن پرونده مدرک تحصیلی، جعل مدرک یا صرف ادعای کذبِ داشتن آن، از منظر اسلام خطا، منکر و یا گناه نبود؟!
چرا آن زمان بر اجرای «قانون» تأکید می‌شد؛ و امروز بر اجرای «اسلام» تأکید می‌شود؟! متأسفانه همه علت را می دانیم!

آیا این منصفانه است که کسی که حتی تفاوت «قانون» اجرایی و «قانون اساسی» را نمی‌داند، بگوید: «این سخنان را نمی‌توان حمل بر صحت کرد؛ این افراد نغمات دشمنان را سر می‌دهند و جای هیچ مماشاتی با این افراد نیست؛ هر چند این افراد متوجه نباشند که با اجانب هم زبان شده‌اند باید با آن‌ها در این باره و ایراد سخنانی خلاف اسلام مقابله کرد»!؟

جای تأسف نیست که این سخنان در مورد رییس جمهوری گفته شود که روحانی، مجتهد و عضو خبرگان رهبری است؛ آیا او به شرع و احکام اسلام و حدود آن معتقد و آشنا نیست و ما هستیم؟
آیا یک فارغ التحصیل رشته حقوق، به مبانی نظری قوانین، مجازات‌ها و صلاحیت‌ها اشراف ندارد؟
فردی با سابقه چندین دوره نمایندگی مجلس، آیا فرایندهای قانونگذاری و اجرا و لوازم و ابزار آن را نمی‌شناسد؟
آیا شخصی که مسؤولیت‌های متعدد امنیتی داشته، پس از سال‌ها خدمت در بالاترین مرجع امنیتی کشور، از معضلات و نواقص موجود در نهادهای ضابط قانون (امنیتی، نظامی و انتظامی) اطلاع ندارد؟
آیا حضور چندین ساله او در شورای عالی امنیت ملی بعنوان نماینده ولی فقیه، نشان از آن ندارد که بر خلاف تصور بعضی، ضدانقلاب و ضد ولایت فقیه هم نیست؟!
آیا اجتماع این صفات، تجربیات و سوابق صلاحیت در یک شخص و داشتن مسؤولیت ریاست جمهوری برای این اندازه اظهارنظر درباره قانون، وظیفه و مأموریت نهادهای قانونی، مجریان قانون، ضابطان قضایی و تعیین حدود دخالت آنان در کار فقه و شرع انور کفایت نمی‌کند؟

شاید اکنون اندکی روشن شده باشد که این مقدار دل نگرانی برای اسلام و ایران، ممکن است پوششی برای انگیزه‌های دیگری چون جنگ قدرت و از پای درآوردن حریف باشد! ولی محل تأسف اینجاست که دلسوزانی در این فضای مسموم شده، قربانی می‌شوند و آب و آبروی خود را به آسیاب عاشقان «قدرت»، مخالفان «همدلی و همزبانی» و طرفداران «مجادله و جنجال سازی» می‌ریزند!

بواقع باید پرسید که مگر آقاي روحاني چه گفته است که گفته می‌شود: «حرف خود را پس بگیرید و در محضر الهی و شهدا استغفار و از علمای اسلام و ملت ایران عذرخواهی کنید»؟! کدام کلام کفرآمیز در بیان او بوده است که باید استغفار کند؟! حد و مرز تنازع قدرت و تخریب نیروی مقابل ما کجاست؟

آیا براستی وظیفه روحانیت آگاه این نیست که با روش علمی و بر مدار حزم و احتیاط، مغالطات و استنتاج‌های غیرمنطقی اینگونه جنجال آفرینی‌ها را افشا و از اشاعه تحلیل‌های ناصواب جلوگیری نماید؟
به خاطر دارم که زمانی نه چندان دور، یکی از مراجع عظام می‌فرمودند که اگر ما بگوییم «لا اله الا الله»؛ رسانه‌ها آن را دو بخش می‌کنند! یک روزنامه «لا اله» اش را می‌نویسد و دیگری «الا الله» اش را و این هر دو آن چیزی نیست که ما گفته بودیم! پس چگونه است که امروز به منابع بعضاً کم اطلاع و بعضاً بی اخلاق اعتماد می‌شود؟!
آیا در حوزه‌های علمیه روش علم «رجال» برای تشخیص راویان ثقه از غیرثقه در حفظ میراث علمی شیعه، روشی موفق و مطلوب نبوده است که امروز هم در کسب اخبار روز از منابع موجود و در دسترس به آن عمل شود؟
آیا در روز معاد مسؤول داوری خود در این گونه مجادلات و اعتماد مردم به ما و به راهی که با ما رهسپار می‌شوند، نیستیم؟!
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۰:۴۴:۲۵
البته که قانون ، و اونهم قانون برگرفته از اصولیترین و کارامدترین قوانین اثبات شده...
و الا اگه صرفا اسلامی باشه با توجه به برداشتهای متفاوتی که از دین میشه، مطمئنا به بیراهه میرویم
نمونشم به وفور اطرافمون میبینیم (2884166) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۲۹:۳۲
آقای رئیس جمهور به جای چاره‌اندیشی برای حل مشکلات اساسی مردم گفته است نیروی انتظامی موظف به اجرای قانون بوده و ملزم به اجرای اسلام نیست. یادآوری می‌شود در دوره اصلاحات هم یکی از فتنه‌گران گفته بود دولت اسلامی ملزم به حکومت بر مبنای دموکراسی است. چرا باید به افکار پوسیده‌ای که صاحبان آن سرانجام از پناهندگی به دشمنان سر درآوردند تمسک جست؟ (2884640) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۳۳:۵۲
آقای روحانی‌ما اطلاعاتی از نتایج و روند مذاکرات نداریم ولی به فرمایش حضرت آقا امیدی به این مذاکرات نیست، اسلام نیز انسان را از دوستی و معامله با شیطان پرهیز داده است و فردای قیامت برای عزت اسلام باید پاسخگو بود. (2884904) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۱۹:۲۴
روند مذاکرات کاملا مشخصه البته شما نمیفهمید قدرت فهمتون کمه چه ربطی به روحانی داره ! (2885061) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۵۴:۰۲
با تن‌پروری و باج‌دادن به شیطان‌های کوچک و بزرگ نمی‌توان احکام اسلام را پیاده و اجرا کرد. همه باید برای حفظ نظام اسلامی و پیاده کردن احکام اسلام جانفشانی کنیم و مسئولین باید در خط مقدم پیشتازان فدا شدن برای اسلام باشند. (2886110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۴:۱۰
برخي قوانين اسلامي در كشور به دلايل منطقي محدود شده است، مثلا مالك شدن زمين از طريق تحجير يا احياي موات. بنابراين پاسخ صحيح به پرسش شما اينست كه:
اجراي غيرقانوني اسلام ممنوع است. پس نيروي انتظامي اسلام را صرفا در چارچوب قانون اجرا مي كند. اگر قانون نقص دارد، نيرو مقصر نيست، بلكه وزارت كشور و مجلس بايد بجنبند. (2886815) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۳۶:۰۵
این همان تفاسیر شخصی از اسلام است. مگر پیامبر صلح حدیبیه را با کفار بت پرست امضا نکرد. مگر امام حسن (ع) با معاویه صلح نکرد. دعوت به تبعیت قانون یعنی اینکه وقتی دولت قانونی بالاترین مرجع اجرایی کشور است اگر از خط رهبری خارج شدند وظیفه رهبریست که جلوی آنها را بگیرد که ابزار قانونی در اختیار دارد نه وظیفه من و شما انتقاد جایز است ولی باید از دولت تبعیت کرد وگرنه سنگ روی سنگ بند نمیشود. (2886942) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۰:۱۵:۴۶
یعنی الان شما به حرفی که زدین ایمان دارین؟
رهبری بارها و بارها به دولت در مورد استفاده از فتنه گران تذکر دادن حالا واقعا چند مرتبه دولت اطلاعت امر کرده؟
بشمارید تعداد فتنه گرانی که در سطح اول دولت پست گرفتن
پس حرفی بزنید که قدرت عمل بهش رو داشته باشین (2889044) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۴۷:۰۱
افکار پوسیده ؟!!! بابا روشنفکر... عاقل.... (2884937) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۰۷:۲۰
چرا برخی از شخصیت‌های سیاسی که لباس مقدس روحانیت را برتن دارند به جای تشویق انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر به افرادی که این وظیفه را انجام می‌دهند حمله می‌کنند؟ این انصاف نیست. سخن در اهم و مهم کردن نیست. سخن در نفی مطلق قسمتی از امر به معروف و نهی ازمنکر است. (2885009) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۵:۴۹
اون ملعونی که نشست روی سینه امام حسین(ع) فقط بخاطر منافع شخصیش بود وگرنه خوب می دونست امام کیه و حق چیه و احکام دین چی می گن (2886767) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۰۸:۱۵
کارمند بانک میدونه بر اساس احکام اسلامی پرداخت سود بانکی حرام است . اما قانون بانکداری بهش میگه مانعی ندارد . حال باید کارمند بانک بگوید اسلام گفته است که حرام است و من سود بانکی پرداخت نمی کنم ؟ (2885318) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۸:۱۶:۴۱
سود بانکی حرام نیست . اول برو تعریف ربا را خوب مطالعه کن و نظرات مراجع را هم سوال کن بعد فتوا بده. (2888191) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۹:۱۹:۴۴
دوست عزيز، اگر کمی اقتصاد بخونید یا بانکداری را مطالعه بفرمایید ، درباره ارزش فعلی پول یا ارزش آتی تحقیق کنید ، متوجه دلیل سود تسهیلات و سود سپرده خواهید شد، ضمنا در زمان پیامبر کسی درباره مفهوم تورم و دلیل اون چیزی نمی قبول بفرمایید برای تطبیق دادن قوانین امروزی با شریعت بسیار باید بیطرف و دانشمند بود. (2888287) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۰۴:۲۸
نیروی انتظامی اگر اسلام را اجرا نکند، قانونی نیست. (2885519) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۰۶:۵۸
امروز دل و زبان ملت شهیدپرور و قهرمان ایران اسلامی به دنبال حاکمیت ارزش های اسلامی اعم از اصل و فرع در جامعه است و آقای روحانی به عنوان رییس جمهوری اسلامی که برای پاسداری از اسلام و ارزش های آن سوگند یاد کرده، شایسته است درسال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» همدل و همزبان با ملت شریف در جهت تقویت این دو فریضة الهی و حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حرکت نماید. (2885525) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۲:۵۵:۴۲
امروز دل و زبان مردم با "قانون طلبی" آقای روحانی است. (2887438) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۰۵:۴۱
درمورد نیروی انتظامی براساس نظر مبارک امام و مقام معظم رهبری، وظیفة اصلی آن حفظ ارزش های اسلامی و اجرای اسلام است. نیروی انتظامی تنها نهادی است که طبق قانون مجاز به برخورد یدی در زمینة نهی از منکر است و در زمان حاکمیت نظام اسلامی مجری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. نیروی انتظامی اگر اسلام را اجرا نکند، قانونی نیست و در نظام اسلامی جایگاهی ندارد. (2885523) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۷:۲۹:۴۹
روحــــانی و همه حرفاش مورد تایید اکثریت قریب به اتفاق مردم ایرانه! (2885718) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۸:۴۸:۳۱
به نظرم مقاله را نخوانده اي. (2885886) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۷:۵۰:۵۵
سلام
مقاله بسیار منطقی ومستدل و علمی بود لطفن نظر منطقی وبدون غوغا سالاری بدهید (2886632) (alef-2)
 
س
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۳۴:۱۳
سخن شما پاسخ درستی نبود. من هم با اصلاح طلبها بسیاریشان مشکل اعتقادی دارم ولی حرف رییس جمهور درست بوده است. نوعی سوء تفاهم شده است که حداقل در این سال که باید همدلی و حتی همزبانی باشد تمرین کنیم اشتباه قضاوت نکنیم. همه چیز را هم بهم ربط ندهیم! آخه فلان اصلاح طلب سابق یا گرانی یا ضعف سیاست خارجی یا هر انتقاد دیگر چه ربطی به این مساله دارد؟ چرا اینقدر بی اخلاق و بی انصافیم؟ (2886708) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۲۲:۱۱:۴۳
این افکار پوسیده ست؟!! پس میشه بگی افکار شما چیه؟!!
اصلاً حتی یه پاراگراف از مطلبو خوندی دوست عزیز؟!! (2888539) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۲:۱۰
آقای رئیس جمهور اگر یک بار به آنچه که در مجلس برای آن قسم یاد کرده‌اند مرور داشته باشند متوجه خواهند شد که تمام مسئولان و کارگزاران نظام در هر سطحی مسئول اجرای اسلام می‌باشند. (2884651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۳۹:۴۴
خود آقای روحانی به قانون اسلام یعنی تنفیذ رهبری سر کار هستند و اگر ایشان خود را از جرگه اسلام خارج می بیند باید در ابتدا به مشروعیت خود شک کند. آقای روحانی بدانند که مشروعیت ایشان به خاطر همین اسلام است. آقای روحانی رضایت خدا را به رضایت خلق خدا نفروش که در قیامت هیچ یک از اینها تاوان شفاعت تو را ندارند. (2885429) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۱۷:۲۱
مشروعیت آقای روحانی فقط و فقط به رای مردم است نه هیچ چیز دیگر. (2886681) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۱۹:۳۷
رای مردم و تنفیذ مقام معظم رهبری(طبق قانون) (2888010) (alef-2)
 
قزلباش
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۱۶:۱۷
ظاهرا بعضی از دوستان تعمدا خودرا به تجاهل و تغافل زده اند! اگر صحبتهای آقای روحانی را(در این خصوص) بطور کامل و با مداقه کافی مرور کنید متوجه خواهید شد که برداشت بعضی از آقایان(البته!تفسیر به رای بعضی از آقایان)بهیچوجه وجه منظبق با منظور و منطوق سخنان ایشان نیست. کاش قدری بدور از احساس و قشری نگری،مطلاب را پیگیری و قضاوت کنیم.آقای روحانی در آن سخنرانی درصدد تبیین تجلی قوانین مقدس و مترقی اسلام در قانون اساسی،قوانین موضوعه،قوانین عادی و....بوده اند.بنابراین اجرای قانونی که برگرفته از اسلام است فرض است نه تفسیر و اجرای جداگانه قوانین فقهی،چنانکه! اجتهاد فقها در موضوعات گوناگون متفاوت است. بنابراین! جهت وحدت رویه بخصوص در یک حکومت اسلامی تاسیس و حاکم کردن نهاد قانون برای جاری نمودن منویات اسلامی و به طریق اولی جهت وحدت ،نه تنها لازم که امری واجب است. اینکه بگوییم حجه الاسلام و المسلمین روحانی رضایت خدا را چنین و چنان نموده است نهایت بی انصافی (و بی ایمانی نسبت به دستورات و توصیه های دینی و شرعیست. همان شرع و دینی که سنگش را به سینه میزنیم!) (2888001) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۴۰:۴۳
«ماده ۳ قانون نیروی انتظامی مصوب ۱۳۶۹ - هدف از تشکیل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، استقرار نظم و امنیت و تأمین آسایشی عمومی و فردی و نگهبانی و پاسداری از‌دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهارچوب این قانون در قلمرو کشور جمهوری اسلامی ایران است.» روح و جسم قانون اساسی هم مطلقا مبتنی بر هدف پیاده سازی احکام اسلام است. (2885431) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۷:۴۷
احتمالا اقای روحانی این صفحه قانون رو مطالعه نکردن (2886772) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۰۸:۲۴
خب بعضی مواد قانون باید اصلاح شود.
وحی منزل که نیست! (2887484) (alef-2)
 
قزلباش
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۴۲:۲۴
احسنت برشما هموطن عزیز. اتفاقا این ماده،بر اجرای قانون صراحت دارد.میفرماید:پیاده سازی احکام اسلام در قالب قانون.یعنی تجلی دستورات مترقی اسلام در قانون. وقتی تمام قوانین ما بطور صریح یا ضمنی از شرع مقدس استنتاج شده معنی اش این است که اجرای قانون یعنی اجرای دستوراات برگرفته یا موافق اسلام.از طرفی وحدت و انسجام و عدم تفرق احکام و اجرای قوانین،از خصوصیات بارز هر حکومت اسلامیست و برای این منظور اجرای قانون وظیفه مجریان است وگرنه اجرای اسلام که توسط ولی امر مسلمین و ماذونین معظم له همچنین قانونگذاران در قالب قوانبن و دستورالعمل ها لحاظ میگردد. به نظر شما یک سرباز بهتر است وفق قانون عمل کند یا طبق برداشت و اجتهاد خود از اسلام!؟( جهت مزاح عرض کنم چنانکه این سرباز مجتهد یا عمل به احتیاط نباشد در اجرای احکام اسلامی در کوچه و خیابان باید از چه کسی تقلید کند!؟) (2888053) (alef-2)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۷:۴۰:۵۴
آيا من كارمند دولت مي تونم بهره بانكي نگيرم يا مي تونم كار كسي را بخاطر اينكه حج نرفته يا جهاد نكرده انجام ندهم دوست عزيز قوه قضائيه هم من را فقط بخاطر عمل نكردن به قوانين مجازات مي كنه پس نيروي انتظامي نيز از قاعده عمل به قانون مانند ساير افراد جامعه مبرا نيست (2885755) (alef-13)
 
س
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۹:۲۷:۱۵
خنده داره که یک حرف درست و ساده ای که تقریبا همه قبولش داریم رو چندتا رسانه میان یجور دیگه به خورد ملت میدند و روش ساعتها بحثه بیخود در میگیره، قانون تعریفش چیه؟ قانون خارجی که نیست قانون اساسی خودمون رو میگه و شرح وظایفی که در اون برای نیروی انتظامی هستش، قانون ما هم که منطبق بر اسلام نوشته شده مگه تضادی قانونمون با اسلام داره که اجرای قانون توسط نیروی انتظامی خطر باشه؟ اسلام یک چهارچوبه که تفسیر قوانینش نیاز به اجتهاد و فقیه داره و تفسیر به رای اونهم توسط نیروی نظامی ممکنه به هرج و مرج برسه و اگر نکته ای از مبانی اسلامی هست که در قوانین منظور نشده ابتدا باید به قانون اضافه بشه بعد مسئولین در عمل به اون به مردم فشار بیارن، جالب اینه که دعوای اینها روی حرف رئیس جمهور در جهت کمرنگ کردن حقوق ملت و افزایش حق حاکمیت نسبت به ملته و اگه روی حق ملت بر حاکمیت بین اسلام و قانون چونه میزدند مردم یکم امیدوار میشدند. التماس دعا (2885955) (alef-13)
 
پارسا ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۱۷:۴۶
اتفاقا برخلاف شما، بنظر من بحث خوبی است.
قانون و اسلام یکی نیستند و نباید باشند.
جاهایی برای اینکه نشان دهیم قانون ما اسلامی است از احکام اسلام بهره گرفته ایم و البته که باید از دستورهای محلی و احکام دینی که پتانسیل قانون شدن دارند، چه در اسلام و چه در دیگر ادیان بهره جست، اما به این معنی نیست که مطلقا احکام اسلام، قانون کشور است.
هدف از گفتگو پیرامون تابوهای اینچنین، افزایش درک عمومی از حقوق و نقش تاثیرگذار خواست مردم بر شکل گیری و اصلاح قوانین و تحریک کارشناسان و متخصصین به ورود در این زمینه است.
چرا که نه؟
آدمی برای نقد و بحث در هیچ زمینه ای محدود نشده و نباید هم بشود.
مگر اینکه عده ای تمامیت خواه قصد دیکته به مردم داشته باشند. (2887517) (alef-2)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۰۸:۱۱
پس طبق فتوی اکثر مراجع وامهای و سودهای پرداختی توسط بانکها جایز نبوده و بحث ربا داره پس برو بانکها رو آتیش بزن و احکام اسلام رو جاری کن !!! (2890284) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۲:۲۶
واقعاً اگر قرار بود پلیس مجری اسلام نباشد فداکاری و شهادت صدها هزار شهید و جانباز چه ضرورتی داشت؟ (2884656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۳:۰۴
من هم با قانون اسلامی موافق هستم ولی با قانون اسلامی که نمایندگان واقعی مردم آن را بنا نهاده باشند و در مورد تمامی افراد جامعه بطور یکسان اجرا شود نه اینکه اعمال قانون اسلامی فقط برای قسمتی از مردم باشد و برای قسمتی دیگر نباشد یعنی اینکه قانون شفاف و روشن باشد و هر چیزی غیر از این تبعیض بوجود می آورد و آن قانون مقبولیت خود را از دست می دهد (2886761) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۴:۰۲
سیاسیونی که پلیس کشور را فاقد وظیفه اجرای اسلام می‌خواهند، پاسخ بدهند وقتی پلیس جمهوری اسلامی نسبت به اعتقادات دینی بی‌تفاوت باشد با پلیس آمریکا چه تفاوتی دارد؟ (2884667) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۰:۲۹
پلیس آمریکا قانون آمریکا را اجرا میکنه اینجا قانون ایران را ! (2885067) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۸:۴۰
مگه قانون اینجا براساس تعلیمات بودا س که نباید پلیس قوانین اسلامی رو اجرا کنه؟ (2886775) (alef-2)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۲۹:۵۳
شما اصلاً مقاله و تمام سخنان آقای روحانی را خواندی یا خودتو زدی به اون راه؟ چرا خودتو پشت شهدا و جانبازان قایم کردی؟ وقتی ایشون میگوید:
اساس حکومت اسلامی، یعنی حکومت قانون و این امام راحل در سخنرانی‌هایش نه یک بار که ده‌ها بار تذکر داده و فرموده است. ...
این نق زدنها چه معنی دارد؟ (2885385) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۲۳:۱۹
قوانین کشور بر اساس اسلام تصویب شده پس قانون یعنی اسلام...ولی وقتی هر کی بخواد برداشت شخصی خودشو از اسلام رو جدا از قانون اجرا کنه میشه قتلهای زنجیره ای (2885584) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۲۲:۱۵:۰۷
کاش حداقل یه دور مطلبو میخوندی دوست عزیز!! اون وقت میفهمیدی که یا داری اشتباه میکنی، یا فریب خوردی، یا میدونی که حرفت اشتباس، اما... (2888544) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۴:۱۶
با این اظهاراتی که از آقای رئیس‌جمهور محترم می‌شنویم گویا پلیس کشور باید پاسخگوی مشکلات بی‌کاری، تورم، بی‌آبی و گرانی باشد و از وزارت اقتصاد، نیرو و کشاورزی به اجرا گذاشتن قوانین و شئونات اسلامی در معابر عمومی مطالبه شود! (2884670) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۴:۲۹
رئیس‌جمهور می‌گوید وظیفه پلیس اجرای قانون اساسی است نه اجرای اسلام! آیا معنای این سخن این است که قانون حاکم بر کشور جدای از احکام اسلام است؟ مگر غیر از این است که ریشه قوانین جاری، اسلام است؟ آیا قرار است در توافق هسته‌ای که نگارش آن شروع شده امتیازات بیشتری بدهیم که برای انحراف افکار عمومی از مذاکرات، حاشیه‌سازی می‌شود؟ (2884674) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۴:۴۴
هر سال که می‌گذرد طبق دیدگاه آقای رئیس‌جمهور یکی از دستگاه‌های نظام از حکم اجرای اسلام خارج می‌شود امسال هم نیروی انتظامی شامل چنین تشخیصی شده است. چند سال دیگر از جمهوری اسلامی فقط اسم آن باقی خواهد ماند. یک نفر پاسخ بدهد پس برای چه انقلاب کردیم؟! (2884675) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۲:۱۹
رئیس‌جمهور درست گفتند که مسئله امنیت فقط کار پلیس نیست یعنی وزیر ارشاد هم بیش از پیش از امنیت فرهنگی و اخلاقی مواظبت نماید. اما راستی آن را هم گفتند که ما مسئول بهشت رفتن مردم نیستیم! راست و حسینی بگویند که حرف آخرشان چیست؟ (2884711) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۲:۴۹
آقای روحانی ریاست محترم جمهوری یک حقوقدان هستند. ایشان با کدام توجیه در حکومت اسلامی بین اسلام و قوانین جاری کشور جدایی قائل هستند و می‌گویند پلیس کشور برای اجرای اسلام وظیفه‌ای ندارد! (2884715) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۴۵:۱۲
آدمهایی مثل شما که
سخنرانی ریس جمهور را نه کامل گوش داده ای
نه سخنرانی ایشان را خوانده ای ....


فقط بر اساس تفسیر دیگران رای میدهی...


ریس جمهور کاملا درست گفته اند.

باید جلوی بی حساب و کتابهایی مثل شما رو گرفت (2886852) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۷:۲۲
کاملا موافقم کسانی از سخنان رئیس جمهور برآشفته شدند که قوانین جمهوری اسلامی را مطابق اسلام نمیدانند والا وقتی رئیس جمهور از نیروی اجرایی مثل نیروهای نظامی و انتظامی خواست که به بدیهی ترین وظیفه خود یعنی اجرای قانون بپردازند و نه اینکه مفسر قانون باشند و تفسیر و تحلیل آن را به قانون گذاران واگذار کنند اینطور برافروخته نمیشدند اینان دوست دارند در هر لحظه هر چه کردند به حساب اسلام گذاشته شود برای همین قائل به حدود قانون نیستند (2884733) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۳۲:۳۰
به نظر میرسه این چند نظر بالا در پاسخ اولین کامنت توسط یک نفر نوشته شده (2884898) (alef-2)
 
کریم
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۲۳:۴۶:۰۵
دوستان از این حرفهای دو پهلو و قابل هر نوع تفسیری زدن ریشه اصلیش چیز دیگه است و اون منحرف کردن افکار مردم از موضوعات اصلی کشوره که یه جورایی همه رو بزارن سر کار ، و الا کیه که ندونه هر کلمه مقام اول یک کشور مورد توجه است و انوقت رئیس یک کشور که باید تمام هم و غمش ایجاد آرامش روانی مردم کشورش باشه بیاد با بیان یک کلمه مخلوط و مبهم عده ای از مردم رو نارحت و عده ای رو خوشحال کنه ، واقعا" این تدبیره ؟
اگر چه بعید میدونم این سایت مطلبم رو بذاره چون حتی تحمل چنین انتقاد ساده ای رو هم ندارن و فقط شعار این چیزا رو میدن ، این رو بر اساس تجربه گذشته ام میگم .ولی من معمولا" نظرم رو مینویسم که یه وقت فکر نکنن خیلی بلدند با ترفندهای بچه گانه خودشون همه رو سر کار بزارن . (2888651) (alef-2)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۰۲:۵۹
کجای حرفهای رئیس جمهور نامفهومه !!!!مگر قانون ما را خبرگان و صاحب نظران به حقوق و احکام اسلامی وضع نکردند مگر شورای نگهبان کارش این نیست قوانین را بسنجد تا بر خلاف شرع و احکام الهی وحقوقی مغایرت نداشته باشد /؟؟این رئیس جمهور مگر حرف خلافی گفته مگر غیر از اجرای قوانین حرف دیگری زده در کل این بنده خدا گفته آقایان از خودشان مرجع نباشند و فتوا صادر نکنند فقط برابر مقررات و قانون و حدود اختیار عمل کنند کجای این حرف ناثوابه چرا ابینقدر جناحی عمل میکنید بخدا مردم خسته شدند کارد به استخون رسیده جمع کنید این کاسه و کوزه تونو (2890278) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۰:۴۷:۳۳
یه افسر پلیس مگه می تونه اجنهاد کنه که بخواهد اسلام را اجر ا کنه و ضمنا همه قوانین اسلام در کشور ما به نحوی اجرا میشه که در قانون مدنی آمده ..
بنابراین حق با روحانی است (2884181) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۵۸:۲۵
حالا کی گفته بود اجتهاد کنه؟ روحانی جواب کی رو داد تو اون صحبت ها؟ (2884485) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۲:۳۴
وقتی بالاترین مقام اجرایی کشور در دیدار با کارکنان نیروی انتظامی اعلام می‌کند وظیفه پلیس اجرای اسلام نیست تاثیر این حرف غلط روی افرادی که نزده می‌‌رقصند چه خواهد بود؟ (2884713) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۳۹:۲۱
عزیزان ترمز کنید اول متن را بخوانید و بعد نظر دهید! (2886717) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۳:۰۳
هدف از استقرار حکومت اسلامی و تقدیم هزاران شهید گلگون‌کفن در این راه برای اجرای اوامر و قوانین الهی است. باعث تاسف است که از زبان بالاترین مسئول اجرایی کشور بشنویم پلیس ملزم به اجرای اسلام نیست. (2884718) (alef-2)
 
قلي
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۰:۲۰
به نظربنده نبايددوپهلو ودووجهي صحبت كرد كه باعث سوئ استفاده متخلف وقانون شكنان شدو تمام صحبتهاي فوق را همه ميدانند وبهتراست براي رضاي خدا سخن بگوييم نه خوشايند بندگان خدا. (2884235) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۱:۵۸:۴۷
سخنان روحاني دووجهي نبوده و خيلي روشن گفته تا چيزي تو قانون نياد، نيروي انتظامي نميتونه اعمال قدرت كنه (2886191) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۴:۴۲
شما رو باید سخنگو شخصی روحانی قرار بدن چون ظاهرا بهتر از خود ایشون مفهوم حرفاشون رو می فهمید (2886792) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۳۹:۲۶
ایشان بسیار روشن فرمودند، پلیس باید "قانون" را پیاده کند.
کجای این سخن دوپهلوست!؟
و نیز این را بگویم که رضای خدا از رضایت بندگان خدا جدا نیست. (2887587) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۳:۰۹
قانون مهمترین رکن اداره مملکت است. قانونی که پشتوانه آن رای ملت به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد.
لذا کار پلیس در یک کلام اجرای قوانین مرتبط با امنیت اجتماعی است، نه نفت فروشی، نه بانکداری و نه به زور بردن مردم به بهشت!! (2884243) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۳:۲۴
منتقدان نمی گویند رییس جمهور حرفش دو مقوله جدا نشان دادن اسلام و قانون بوده اما ایشان عمدا(پرت کردن حواس جامعه از فکت شیت ایرانی و ... ) یا سهوا جوری جمله را بیان کردند که برداشت نادرستی از این صحبتشان فهم شود...

آیا اگر ایشان این چنین می گفتند ایرادی داشت:
"پلیس وظیفه دارد فقط در چهارچوب قانون که برگرفته از اسلام است عمل نماید و از اقداماتی که بر اساس اجتهاد فردی یا در قالب دستور مافوق است جدا خودداری نماید."

بالاخره ایشان حقوقدان هستند و باید بدانند(که حتما می دانند) ایراد سخنان چندپهلو چه قدر می تواند تاثیر منفی داشته باشد...بنابراین اینکه جملات نامفهوم و چندپهلو ان هم در سطح رییس جمهور بیان شود جای تعجب است...هر وقت ایشان این طور صحبت می کنند و سیلی از ناآرامی ها در جامعه اتفاق می افتد یاد رفتارهای آقای احمدی نژاد می افتم و با خود می گویم آیا این وعده ای بود که آقای رییس جمهور زمان انتخابات به ما داد...آرامش روانی؟ تدبیر؟ امید؟ حل مشکلات تا 100 روز؟ (2884244) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۱۰:۰۱
احسنت. رییس جمهور از سخنان دو پهلو دنبال چه بود؟ چیزی که جامعه برداشت کرد این بود که پلیس به مفاسد اخلاقی نباید کاری داشته باشد اما ایشان نمی خواست به صراحت بگوید و سعی داشت با دو پهلو صحبت کردن زمینه را برای صریح سخن گفتن آماده کند ... این ره که ره تو می روی به ترکستان است. (2884540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۶:۵۲
متن سخنرانی رو کامل نوشتند. دیگه دو پهلو و چند پهلو چیه؟ بله خب از یه سخنرانی یه تیکه اش رو بردای همین میشه... این ها بازی سیاسی... یه سری مخالف ریس جمهور هستند. طبیعی باشند, اصلا وجود مخالف و منتقد لازم. ولی بازی با کلمات و طوری نشان دادن که مفهوم حرف عوض بشه کار اشتباهیه...
آیا کسانی که به روحانی ایراد گرفتن تمام سخنان روحانی رو گوش دادند؟ (2884688) (alef-2)
 
مهندس بیکار
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۵:۵۹
از مطالب این دوستان معلومه که حتی نصف مطلب بالا رو حوصله نداشتند بخوانند. فقط مخالفت و دلواپسی....موضوع مهم نیست چی باشه...مهم اینه که از طرف روحانی یا ظریف باشه.. من که از مطلب بالا واقعا لذت بردم...یک تحلیل کاملا علمی بود. از نویسنده تشکر میکنم. (2885092) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۵۵:۱۴
افزایش دقت در یک جمله می تواند تا بی نهایت ادامه داشته باشد اما گوینده فرض می کند که شنونده خودش عقل دارد و می فهمد. مثلا همین جمله شما هم ناقص است :
پلیس وظیفه دارد فقط در چهارچوب قانون که برگرفته از اسلام است عمل نماید و از اقداماتی که بر اساس اجتهاد فردی یا در قالب دستور مافوق است جدا خودداری نماید.
در واقع دقیق ترش این است :

پلیس فعلی ایران وظیفه دارد فقط در چهارچوب قانون جمهوری اسلامی ایران و ضوابط و قوانین داخلی نیروهای انتظامی که برگرفته از فقه جعفری و تشیع اثنی عشری است عمل نماید و از اقداماتی که بر اساس اجتهاد فردی یا در قالب دستور مافوق است و در این چهارچوب نمی گنجد جدا خودداری نماید مگر اینکه این کار را در موقعی خارج از ساعات اداری و به عنوان فردی غیر پلیس انجام دهد و البته تبعاتش را نیز تحمل نماید. (2885658) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۶:۳۶
فقط « قانون » . (2884253) (alef-13)
 
میرحسین
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۱۵:۳۶
عالی بود (2884283) (alef-3)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۲۸:۴۴
چرا این قدر این مسئله را پیگیری میکنید؟
حرف رئیس جمهور واضح بود! نیروی انتظامی اسلام شناس نیست و نمیتواند از سوی خودش اجتهاد کند و اسلام را اجرا کند پس باید قانون مدون کشور را اجرا کند. اینکه یدیگه اینقدر مقاله و مطلب نداره (2884337) (alef-2)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۱:۲۶
جامع کامل و دقیق بود . ممنون . ولی خیالات راحت باشه این افراد سرشون زیر برف هستش و نه چیزی می شنون و نه می بینن. فقط و فقط تنها ادامه قدرت براشون مهمه و نه چیزی دیگه ای (2884346) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۴:۵۹
بعضی ها یا نمیفهمند یا خودشون رو زدن به نفهمی رئیس جمهور گفت نباید هر کسی از طرف خودش اجتهاد کنه و باید تنها قانون رو اجرا کند که توسط حکومتی که خودش رو اسلامی میدونه وضع شده.....مسئله خیلی واضح و روشنه چرا اینقدر بحث به وجود اومده نمیدونم (2884362) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۹:۴۶
جامع و کامل و به دور از حب و بغض های رایج (2884384) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۴۲:۲۲
اخر کجا را ما سراغ داریم که پلیس با غیبت و ترک صله رحم و خمس یا نماز اول وقت با کسی برخورد کرده باشد که حالا لازم باشد ما پلیس را از آن نهی کنیم !!
مسلما این سخنان دو پهلو و قابل تفسیر از جانب دولت تنها به منظور سرگرم کردن منتقدان و غفلت از معایب اصلی دولت در عرصه داخلی و خارجی است و اصولا ارزش ندارد که اینهمه برای ان فلسفه بافی بشود! (2884402) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۴۳:۴۹
حتی برای شخصی مثل بنده که سواد دینی عمومی دارم سخنان رییس جمهور کاملا واضح بود. منظور این بوده که هر ماموری به بهانه تفسیر خود از اسلام دست به عملی غیر قانونی نزند که در اینصورت سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. موضوع عجیب در این قضیه عکس العمل برخی علما بود که ناشی از تفسیر ظاهری و سطحی است و به هیچ وجه از ایشان انتظار نمی رود (2884414) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۴۸:۱۶
آفرين بر شما. واقعا يك مقاله علمي و مبتني بر منطق ضمن روشن كردن موضوع در افزايش سطح فرهنگي جامعه هم نقش مهمي دارد. اميدوارم اين مقاله در سايتهاي مختلف منتشر شود و بازتاب زيادي داشته باشد. (2884437) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۴۸:۵۴
قضیه خیلی ساده است چرا اینقدر پیچیده اش می کنید اگر قانون به نیروی انتظامی اجازه امر به معروف و نهی از منکر می دهد خوب انجام بدهد منظور رییس جمهور این بود که مامور دولت بر اساس تشخیص فردی عمل نکتد رییس جمهور نگفت اصل امر به معروف و نهی از منکر توسط افراد در جامعه انجام نشود شما اگر به کسی نصیحتی بکنید که کسی جلوی شما را نمی گرد ولی در لباس مامور نیروی انتظامی باید در قالب قانونی عمل کرد (2884439) (alef-13)
 
کل رحمت
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۵۲:۲۳
تصور کلی نمودار ها در مورد مفهوم حرف رئیس جمهور اشتباهه ، به خاطر اینکه دو دایره " اسلام " و "قانون" را با هم مقایسه کرده وداخل وخارج هم قرار داده ، در حالیکه باید دو دایره "احکام " و " قانون "را باهم مقایسه میکرد و هردو دایره را در داخل دایره سوم و بزرگتر بنام اسلام قرار میداد. (2884456) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۱۷:۴۳
اینها مباحث منطق و کلامه دوست عزیز قرار نیست راجع به هر چیزی که نمیدونیم نظر بدیم (2885337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۰۸:۱۲
شمام اگه منطق بلدی به این ایراد که توش هم منطق و هم ریاضیات نهفته است جواب منطقی بده ، ایراد کلی گرفتن و دیگران را نشناخته قضاوت کردن کار .... است. (2889282) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۵۴:۴۶
مقاله خیلی خوبی بود٬ آفرین به نویسنده (2884468) (alef-3)
 
امیر علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۰۵:۰۶
نویسنده ی محترم اولا نوشتارت خیلی طولانی وسرگیجه آور است به همین دلیل هرکسی نمی تواند آن را بخوانند. بنا بر این چیزی دستگیرش نمی شود. ثانیا همه می دانند که قانون بشری دارای نقص واز قوانین در ادیان راستین الهی محدودتر است.ثالثا در نظام جمهوری اسلامی چه کسی می توند ادعا کند که همه ی قوانین اسلامی هستند؟ چه بسا در ادارات ما هنوز قوانین طاغوت اجراء می شود ( به عنوان مثال رابطه بین ارباب رجوع در ادارات کاملا اسلامی است ) ؟ یا قوانین بانک ها یا بسیاری از قوانین دیگر که مجال گفتن آن نیست. در ضمن همه می دانند که در برخی از موئسسات ، سازمان ها و ارگان های دولتی مثل بانک ها ، دادگستری ها یا وزارت خانه ها ،پلیس مشغول به انجام وظیفه است وطبق قانون باید از مافوق خود اطاعت کند ، حال اگر خدای نخواسته مافوق شخصی فاسد باشد وقصدی خلاف اجرای قوانین اسلامی داشته باشد مثل ارتشاء و.... پلیس طبق قانون باید از دستورات مافوق اطاعت کند یا قوانین شرعی را در نظر بگیرد ؟ (2884514) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۵۳:۲۱
سرگیجه آور نیست. احتمالا شما حوصله بحث مستدل ندارید. (2884956) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۰۵:۳۹
ممنون از نویسنده محترم و الف به خاطر این یادداشت تحلیلی
نوشته خوب و بدور از هیاهو و جنجالهای سیاسی و ژورنالیستی...

عالی بود.... (2884515) (alef-13)
 
دیپلمات
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۱۲:۴۳
به نظر من جناب اقای روحانی منطقی صحبت کردند ولی امان از دست این حاشیه سازان خدا رحم کندبه حال این ملت به امید پیروزی اسلام. (2884561) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۲۰:۰۳
نویسنده گفته : "جای تأسف نیست که این سخنان در مورد رییس جمهوری گفته شود که روحانی، مجتهد و عضو خبرگان رهبری است؛ آیا او به شرع و احکام اسلام و حدود آن معتقد و آشنا نیست و ما هستیم؟"

دوست گرامی، مراجع تقلید هم به این سخنان رئیس جمهور اشکال وارد دانسته اند!
رئیس جمهور مجتهد است؟ عضو خبرگان است؟ خب باشد؛ مراجع تقلید از ایشان بر دین و احکام دین اشراف بیشتری ندارند؟!
اجرای دین وظیفه حکومت است. (2884597) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۲۵:۰۴
برادر گرامی تمامی مطالبی که فرمودید کاملأ درست و منطقی است لیکن از شخصیتی فریخته و باسابقه مانند آقای روحانی انتظار ارائه راه حل برای مشکلات و معضلات فساد اخلاقی در کشور است که همه دلسوزان وجود آن را قبول دارند ،نهایتأ اگر پلیس و سایر افراد همین اقدامات بازدارنده را انجام ندهند جامعه به کدامین سمت خواهد رفت آیا تبدیل به مشکل امنیت ملی که جناب آقای روحانی متخصص در آن امور هستند نخواهد شد ؟ (2884618) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۰:۲۳
هر كس به حرفهاي آقاي روحاني ايراد ميگيره نشون داده اعتقاد به اين داره كه قانون اساسي ما اسلامي نيست. (2884641) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۱:۲۱
مطمئن باشید که همه علمای منتقد می دانستند منظور رئیس جمهور چیست و برای آنها این موضوع پر بدیهی است وگرنه باید به سوادشان شک کرد.
مگر می شود یک عالم دینی که این همه منطق خوانده و تصور و تصدیق مجادله کرده و عموم و خصوص را دوره کرده نفهمه که ارتباط میان اسلام و قانون و وظیفه پلیس چیست. منتها بی تقوایی متاسفانه گریبانگیر همه ما شده است و سیاست زدگی همه را گرفتار نموده که باید از آن به خداوند متعال پناه برد. (2884646) (alef-13)
 
طارمی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۵:۴۰
اجرای قانون تفسیر بردار نیست ولی اجرای اسلام تفسیر بردار است و قانون ما اسلام هم هست پس اجرای قانون درست میباشد (2884680) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۳۸:۱۵
خیلی ساده است اگر قانون حاکم نباشد داعش درست میشود خودشان اجتهاد میکنند و هر کسی هر برداشتی از دین داشت همان راعملی میکند (2884694) (alef-2)
 
نقی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۱:۳۶
قوانین ما اسلامی است. بنا بر این اجرای قانون منافاتی با اجرای اسلام ندارد. حرف رییس جمهور هم همین است. این قدر ایشان را در بوته نقد ظالمانه ننوازید. منظور رییس جمهور قانون است. خب قانون هم که اسلامی است. حالا چرا به ایشان این قدر حمله می شود نمی دانیم. (2884708) (alef-2)
 
ا
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۲:۴۲:۳۸
آقا چرا مغلطه می کنید
در اسلام قوانین اجتماعی وجود داره مثل امر به معروف ونهی ار منکر
تو اگر غیبت کنی یا صله رحم نکنی چه ضرری برا جامعه داره (2884714) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۱۱:۴۱
یعنی غیبت ضرری برای جامعه ندارد؟! (2886478) (alef-2)
 
س
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۴۵:۴۳
خیلی ضرر داره. همدلی و وحدت ملی رو از بین میبره. بی اخلاقی حاکم میشه. بدبینی و سوء ظن بوجود میاد! دستگاههای فرهنگی وظیفه دارند در این باره تلاش کنند. (2886726) (alef-2)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۰۰:۱۰
تمام قوانین را مجلس شورای اسلامی وضع میکند وبعد می رود شورای نگهبان تایید می شود وقانون لازم اجرا ء می شود. نظامیها فقط قانون را اجراء کنند کافیه مگر همشون مجتهد هستند! هرکسی براساس زاویه دید خودش اسلام را معرفی کند به ضرر اسلام است. هرکسی باید جایگاهش مشخص باشد. یک تفنگ بدست دستبند بدست مگر می تواند اسلام رحمانی اسلام تعامل دوستی را بر جامعه حاکم کند درود خدا بر اسلام شناس واقعی دکتر روحانی (2884786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۱۲:۴۸
یعنی واقعا مساله به این سادی را نمی فهمند؟؟؟ آیا قمه زنی حلال است یا حرام؟ پلیس باید به حرف کی گوش بده؟ بعضی از مراجع تبلیغش را هم می کنند و بعضی حرام می دونند!! پس مبنا قانون است و قانون میگه حکم رهبر را باید اجرا کرد که حرام کرده (2884838) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۱۷:۲۱
مطرح کردن تناقضی که وفاداری خودیها را به نظام اسلامی زیر سئوال می برد!!!
---
سخن از تمایز بظاهر متناقض میان قانون و اسلام در مقاله فوق خواه ناخواه در ج.ا.ا وجود تناقضی را در قوانین وانمود می کند که طبق قانون اساسی کشور در هیجوقت نباید تحقق یابد یا تحقق وجود آن باید جزو محالات تصور شود.
در واقع مطرح کردن چنین تمایزی ، قوانین کشور و تلاشهایی که در 36 سال از عمر نظام اسلامی توسط کلیه ی نهادهای قانونگزاری کشور برای اسلامی کردن قوانین انجام گرفته است زیر سئوال می برد.
طرفهایی که برای به دست گرفتن اداره کشور باهم رقابت می کنند با سوژه قرار دادن وجود چنین تمایز متناقض علیه یکدیگر دانسته یا ندانسته اصل نظام را که اسلام است نیز زیر سئوال می برند.
اصرار این رقبا بر ادامه رقابت روی چنین سوژه ای اصالت و حقیقت وفاداری آنان به نظام اسلامی و قانون اساسی را زیر سئوال می برد و آنان را خواسته یا ناخواسته بمانند قدرت طلبانی مطرح می سازد که در تلاش خود برای رسیدن به قدرت ، خدای نکرده ، فدا کردن والا ترین ارزشها را بلا مانع می بینند. (2884848) (alef-2)
 
ali
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۳۰:۱۱
یه سوال
کارمند بانک میدونه بر اساس احکام اسلامی پرداخت سود بانکی حرام است . اما قانون بانکداری بهش میگه مانعی ندارد . حال باید کارمند بانک بگوید اسلام گفته است که حرام است و من سود بانکی پرداخت نمی کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟ (2884889) (alef-2)
 
عبدالصمد حجازی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۴۳:۳۳
تجزیه و تحلیل جالبی را ارائه داده‌اید دستتان درد نکند سایت عزیز الف، بنده هم فکر می کنم سخنان آقای روحانی کاملا شفاف بود و نه دو پهلو و چیزی نبود که این‌همه واکنش را به دنبال داشته باشد و قطعا برخی از واکنش‌ها سیاسی بود نه علمی یا فقهی و حقوقی. روشن است که وظایف یک پلیس در چارچوب قاون قابل تعریف است نه هر آنچه که وی از اسلام و رساله‌های عملی و فهم خود از قرآن و روایات برداشت می‌کند. مثلا در خصوص هر یک از مصادیق منکرات، پلیس نمی‌تواند به صورت مستقیم وارد شده و احکام اسلام را جاری سازد و وظیفه وی یا مراکز پلیس صرفا تشکیل پرونده و ارجاع آن به مراجع قضایی است که در این خصوص نمونه‌های فراوانی وجود دارد. (2884928) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۴۷:۰۶
براساس قانو ن اساسی احکام اسلامی در ایران می بایست پیاده شود. (2884938) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۱:۲۹:۵۷
مگر این قوانینی که داریم توسط فقهای شواری نگهبان با متر اسلام سنجیده نشده است ؟ رئیس جمهور که حرف خلافی نزده است . گفته پلیس برابر قانون رفتار کند . و بیش از قوانین اجتهاد نکند زیرا هرکس را برای کاری گمارده اند . اگر نیازی به قانون نمی باشد پس چرا این همه نماینده مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت و ...... برای وضع قانون تشکیل شده است و چه بودجه کلانی از بابت انتخابات و حقوق این به افراد به مردم تحمیل می شود . (2886146) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۳:۵۴:۵۷
با مطالب ارائه شده توسط اکثر دوستان و تعداد کامنتها مشخص می شود اکثریت مردم سخن رییس جمهور را درک کرده اند و با همین توضیحات ساده مطلب قابل فهم است تعجب از کسانی است که چنین مقالات طولانی تنظیم میکنند و نشان می دهند که در عالم سیاست برای مخالفت کردن گاهی اوقات باید سطح دانایی خود را اینقدر پایین جلوه دهند (2884963) (alef-13)
 
رضایی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۰۰:۰۴
با سلام
با این حال که پلیس هم با سلیقه خود اسلام را اجرا کند بنابرین تمام مردم ار بقال ، روستای ، کشاورز ، کاسب ، کارمند ...... همه می شوند مجری احکام اسلام ، دیگر بین افراد عادی جامعه و روحانیون چه فرقی است ؟ (2884987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۰۹:۴۳
درود بر الف که بدور از باندبازی و جناح بازی واقعیات را بر اساس شرع و منطق بیان می کنند. (2885018) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۸:۰۲
به نظر می رسد که مخاطبین رییس جمهور از این بیانات کسانی هستند که به بهانه اسلام از قانون سر پیجی کرده اند. درست است که اسلام یعنی تسلیم در برابر قوانین خدا ... ولی این به این معنی نشود که به بهانه اجرای اسلام از قوانین سر باز زنیم. که این همان کاری است که افرادی انجام میدهند. (2885101) (alef-13)
 
سلماس -آذرغربی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۹:۲۶
من شخصا براین ایده آقای روحانی پایبندم.سالهاست دنبال همچو ایده ه ای بودم.ولی نمی توانستم در یک جمله آن را بیان کنم .آقای روحانی حرف اکثریت ملت را زد. (2885199) (alef-13)
 
اسمال
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۴۱:۳۷
به نام خدا
اگر این استدلال که پلیس جون مجتهد نیست پس نباید به منکرات اسلامی ورود کند مگر قانون شده باشد کمی مغالطه است!مجتهد فتوا می دهد و مکلفین عمل و اجرا می کنند. مجلس قانون تصویب می کند و بازهم مکلفین و موظفین اجرا می کنند. غیر از این است؟
اگر استدلال بالا را بپذیریم می توانیم بگوئیم که پلیس که قاضی نیست تا ببیند کسی مطابق قانون عمل کرده و یا عملش قانونی هست یا نه. عملا فقط قضات هستند که باید تشخیص دهند چه عملی قانونی با خلاف آن است.
چرا در این جا عمل و تشخیص پلیس نافذ است اما در آنجا که نص صریح اسلام و فقها و مجتهدین است نمی تواند نافذ باشد؟
آیا واقعا این مغالطه نیست؟
می پندارم دولت چون از انجام کارهای اساسی و مهم کم وییش ناتوان بوده نیاز به جو سازی برای انحراف افکار عمومی دارد و این هم شاید از همان مقوله است؟هر از گاهی سخنی برای انحراف افکار و سرپوش گذاشتن به ضعفها و ناتوانیها؟ (2885214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۴۷:۲۲
رئیس جمهورمحترم هم حقوقدان هستندوهم دروس علمیه رابه کفایت مسلط تذکرات ایشان مبتنی برموازین قانونی واسلامی بوده ومخالفان همواره مترصدبهانه اند (2885247) (alef-13)
 
seysd
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۰۹:۰۹
وقتی در یک کلام بیان میشود که وظیفه پلیس قانون است نه اجرای اسلام
این کلام دارای مغلطه است زیرا اراده خاص شده واز طرف دیگر نفی عام
جالب اینکه اینجا حرف از قانون می زنند ولی به بجث فرهنگ حجاب که می رسه آقایان فریادشان بلند میشود که از اسلام فقط چسبیدید به حجابش درحالی که همین جا هم مغلطه میکنند چون رعایت حجاب امری قانونی است نتیجه اینکه اگر دم از قانون میزنید به قانون فرهنگ حجاب وعفاف هم درعمل اجرایش کنید
همه ی این جنجال آفرینی ها برای مهمل گذاشتن همین امر قانونی است که دولت ها متاسفانه با طرح این شبهات از اجرای ان فرار میکنند
برخی هم بجای توجیه سخنان شبهه ناک و دوپهلو بهتر است توصیه کنند به پرهیز از شبهه آفرینی !
شبهه آفرین ها کم بودند دولت مردان هم اضافه شدن! (2885320) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۱۸:۳۵
مخالفت با روحانی سیاسی است فقط به طیف مخالفان و روزنامه هایشان نگاه کنید(البته غیر از مراجع) هر حرفی روحانی بزند جنجال بپا می کنند والا حرف او ساده است اجتهاد برای نیروهای امنیتی می شود سعید امامی. (2885341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۲۴:۴۲
مگر در جمهوری اسلامی که قوانینش از چند فیلتر میگذرد میتواند منافاتی با اسلام داشته باشد؟ مسلماً وقتی قانون رعایت شود یعنی اسلام رعایت شده است. (2885364) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۲۷:۴۱
ما به تعداد تفسیرهایی که از دین میتوانیم داشته باشیم مجتهد داریم. ولی فقط یک قانون اساسی داریم. پس اجرای قانون توسط نیروهای انتظامی یعنی همان اجرای اسلام (2885380) (alef-13)
 
سلمان
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۵:۳۷:۲۴
من واقعا دلیل مخالفت با این جمله کاملا واضح و منطقی آقای روحانی رو متوجه نمی شم، شما این حرف رو حتی به یک بچه راهنمایی بگید متوجه می شه که حرف درستیه.

من فکر می کنم این مخالفت ممکن دو تا دلیل داشته باشه:

1. مخالفین خودشون متوجه هستند که این یک حرف کاملا منطقیه و همان طور که نگارنده گفتند احتمالا قصد دارند با به بازی گرفتن احساسات بخشی از جامعه و با اتهام مخالفت با اسلام استفاده سیاسی از این قضیه داشته باشند.
2. اینقدر قدرت فهم و تحلیل ضعیفی داشته باشند که معنای این حرف رو متوجه نمی شن.


پلیس که یک بدنه واحد نیست،پلیس تشکیل شده از افرادی از بخش های مختلف جامعه با طرز فکر و سلایق مختلف و اون ها هم مردم این جامعه هستند. دوستان اگر هم انتقادی به قوانین دارند اون رو باید از مجاری که وظیفه قانون گذاری دارند پیگیری کنند و بعد از رسیدن به یک نتیجه مناسب و تصویب به صورت قانون اون رو به پلیس که وظیفه اون فقط اجرای قانون و نه قانون گذاری و تفسیر اون هست ابلاغ کنند. وقتی که برای حتی یک قانون که در شرع به اون اشاره شده باید ساعت ها و روزها در مورد اون بین علما،کارشناسان،نمایندگان مجلس و بعد از اون شورای نگهبان تبادل نظر صورت بگیره و بعد تصویب بشه آیا عاقلانه هست که ما این اجازه رو به هر کدام از مامورین نیروی انتظامی با سلایق مختلف بدیم که علاوه بر قانون، اسلام رو در جامعه اجرا کنند.واقعا چه اتفاقی خواهد افتاد؟
امیدوارم بعضی ها به جز منافع شخصی به فکر جامعه ای که افراد خانواده خودشون هم تو اون زندگی می کنند باشند. (2885420) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۰۲:۰۳
اگر قرار بر اینست که هر کس در هر سمتی اعم از پلیس و غیره بر اساس تشخیص خود و بدون استناد به قانون عمل کند پس برای جلوگیری از ریخت و پاش اضافی مجلس و سایر نهادهای قانونگزاری را تعطیل کنید (2885506) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۱۵:۳۳
عده اي بي منطق اينجا هم خودشون رو اثبات كردن تو نظرات و نشان دادند افكارشون رو
يك ساعت توضيح دادن قوانين ما چيزي جز اسلام نيست اما خيلي از شرعيات اسلامي هست كه تو قانون نيست مثل: نميتوانيم به جرم ندادن زكات طرف رو دستگير و زنداني كنيم چون قانون نگفته
اگه روزي مجلس تصويب كرد و لازم الاجرا شد اونوقت پليس وظيفه داره و لاغير
يه خورده از منطق استفاده كنيم. (2885557) (alef-13)
 
نادعلو
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۲۱:۴۸
مگرقوانین مدون کشور براساس احکام شرعی نیست؟ خوب مساءل شرعی به شرع شناسان ومسءل قانونی هم به مجریان قانون ربط دارند .واین دوموضوع هم خیلی ازهمدیگه جدانیستند .بنابراین آقای رییس جمهور دقیقادرست فرموده اند ومخالفین این موضوع یادقیقا این موضوع میدانند امابه این خوشندکه سروصداراه بیندازند یاواقعا نمیدانند که باید یاد بگیرند . (2885576) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۳۲:۳۱
این همه حرف یک مصداق هم ذکر کنید رفتار با مهاجرین افغانی قانونی است یا اسلامی است یا غیر اسلامی نیروی انتظامی چکار کند علماء در زمان ما عالم نیست از کجا خبر دارند آن ها چه می دانند آقا چه می کند سیاستهای ایران در خارج مرزها چی است ایران با کدام دسته تروریست همکاری می کند و....آن ها از آروزهای خود می گویند از همین عالمان بپرسید همین سوال من را که نیروز انتظامی چه رفتاری با افغانها بکنند به خاطر عرق ایرانی خود همه می گویند که باید قانونی رفتار شود هرگز اسلام به ذهنشان خطور نمی کند چون من اهل آن محافلم می دانم (2885613) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۴۹:۳۴
منظور رئیس جمهور این است که پلیس مجری قانون و مطیع محض قانون است و نباید به بهانه تکلیف اسلامی و غیره برخورد سلیقه ای و شخصی داشته باشد. (2885646) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۶:۵۱:۳۸
لطفا به اطلاع دکتر توکلی برسد:
با سلام
احتراما مدتیست که - را حذف نموده‌اید. هر چند دلیل آن را نیز مطالعه کرده و تا حدی پسندپذیر می‌نمود.
اما اگر به کامنتهای برخی مطالب سری بزنید؛ برخی منتقدین از نبود - سوء استفاده کرده مطلب خود را با ربط؛ یا بی‌ربط به موضوع اصلی؛ با حداقل موافق و غالبا تکراری و یا نامرتبط تایید و درج می‌گردد. گویی بسیاری از مخاطبان دقیقا همفکر یک نکته را با عددی نزدیک به 40 (حداکثر) بیان کرده‌اند. اما وقتی متن به پایین اسکرول می‌شود؛ مشاهده می‌شود بین 300 تا چندهزار موافق به زیر این ساختار رانده شده‌اند. طبیعتا نگاه ویراستاران شما موید نظر من خواهد بود.
لذا استدعا دارد که - بازگردانده شود تا فضای سودجویی یک طیف اندکی که قصد دیکته‌ی افکار خویش را به هر قیمتی به جامعه دارند؛ اندکی تلطیف گردد. (2885649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۷:۰۷:۵۱
به نظر من مساله آنقدر روشن است كه نيازي به اين همه حاشيه سازي ندارد و مطمئنا" آناني كه حاشيه سازي مي كنند مشمول 2 موضوع اند:1- مي دانند ولي به دنبال بهره برداري سياسي هستند و همانگونه كه تا به حال از هر مساله ايي حاشيه هاي فراواني ساخته اند از اين موضوع نيز مي خواهند در جهت بهره برداري از اعتقادات عوام در راستاي تخريب دولت سود ببرند 2- متاسفانه از قدرت درك مسايل كلان مديريتي بي بهره اند. به عنوان مثال عرض مي كنم وقتي در جامعه ايي چشم انداز و ماموريت و اهداف كلان تعيين مي گردد و سپس مقررات بر اساس چارچوب هاي تعيين شده نوشته مي شود آيا بايستي مجري فعاليت ها به دنبال اجراي اهداف كلان باشد يا به دنبال فعاليت هاي كه به عهده او گذاشته شده است؟ جواب خيلي واضح است .همه فعاليت ها منبعث از اهداف كلان و در راستاي ماموريت اصلي است. يعني هركسي در هر ارگاني فعاليتي را انجام مي دهد در راستاي اجراي ماموريت اصلي كه آن هم به نوعي پياده نمودن قوانين اسلام است حركت مي كند. در غير اينصورت اصلا" مقرراتي اجرا نمي شود و همه چيز سليقه ايي پيش مي رود كه ممكن است خوب باشد و ممكن است آسيب باشد چون به درك و برداشت مجري بستگي خواهد داشت. (2885678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۱:۵۲:۰۹
من فکر می کنم به این روشنی ها هم نباشد! برای یک جامعه ماشینی که افراد آن ربات گونه فعالیت می کنند حرف شما درست به نظر می رسد اما ...
ما انسانیم قبل از اینکه کارمند، کارگر یا پلیس و یا ... باشیم. اول انسان دوم کارمند ...
من فکر می کنم هر کسی باید در عین انجام وظیفه خود نیم نگاهی هم به اهداف کلان داشته باشد تا به این روش جلوی انحراف در جامعه از اهداف کلان گرفته شود مثلا من به عنوان یک کارمند وقتی می بینم نفر بالادستی ام به من دستوری می دهد که به ضرر خودم و جامعه است فرضا تضییع گسترده بیت المال را به همراه دارد آن کار را انجام نمی دهم! والسلام (2887214) (alef-2)
 
عباس بهزادی مقدم
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۷:۰۸:۰۹
سلام
فوق العاده عالی بود
از نویسنده محترم و از سایت الف متشکرم
خدا کند کسانی که ادعای دین داری دارند عقل مدار و انصاف مدار هم باشند (2885679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۰۷:۴۱
قانون. قانون.قانون ما اسلامی است پس باید قانون رو اجرا کنند (2886015) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۱۹:۰۸
اول واخر قانون مصوب جمهوری اسلامی ایران وهیچ کس حتی شخص رئیس جمهور هم باید تابع ومجری قانون باشد اگر ما به قانون بد عمل کنیم خیلی بهتر از ان است که قانون خوب واسلامی داشته باشیم وبه ان عمل نکنیم مسائل دینی وفکری واعتقادی هرکس وهر گرایشی مربوط به خودش است در جامعه جهت برقراری امنیت رفاه پیشرفت وتکامل وحفظ حقوق یکدیگر باید فقط وفقط به قانون عمل کردهر قانونی که مصوب است وهیچ چیزی بالاتر ان نیست (2886051) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۲:۲۷:۵۱
یک. اکثردوستانی که منتقد حرف رییس جمهور محترم هستند حتی حوصله خواندن این متن را هم ندارند و جای سوال است وقتی انسان برای قضاوت نیاز به دانستن تمام جوانب امر را دارد، این دوستان چگونه یک تنه قضاوت می کنند.
دو. چرا احکام ثانویه در بین مراجع عظام، تفسیر های متعددی دارد؟
سه. آیا هرکسی صلاحیت امربه معروف و نهر از منکر را دارد؟ قانونی در این امر به تصویب رسیده است. اما شرایط اینکه چه کسانی صلاحیت امربه معروف در جامعه دارند نیز روشن است؟ (2886254) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۰:۲۳:۴۶
به نظرمن مقاله منتشر شده دارای ایرادات اساسی حقوقی می باشد .ونظر ریس جمهور بعلت اشراف داشتن به مسایل بنیادین حقوقی صحیح است .اولا در خصوص رابطه منطقی قانون واسلام عموم وخصوص من وجه وجود دارد نه استدلال اشتباه شما.اینططور نیست که همه قوانین مصوب ،اسلامی هستند . مانند قانون مجازات اسلامی دربخش حد افساد فی الارض،بسیاری از حقوقدانان ومفسرین فقهی مانند آیت الله طباطبایی افساد را صفت محارب می دانند وبعنوان جرم مستقل قبول ندارندویا جرم قتل جنین در بخش تعزیرات که مغایر با اندیشه های فقهی است ویا قانون پزشکی قانونی در خصوص مجوز سقط جنین که کاملا مغایر با فتاوی فقهی از جمله امام خمینی می باشد.ویا قانون پولشویی که مغایر با اصل صحت وبرائت می باشد...
تبصره ماده 3 قانون آیین دادرسی مدنی را ملاحظه بفرمایید حتی قاضی مجتهد هم نمی تواند قانون را در صورتی که خلاف شرع هم بداند نباید رای دهد و به شعبه دیگری ارسال میکند. این نشانگر آن است که همه باید به قانون عمل کنیم اگر قرار باشد در امور اجرایی هر کس با فهم خود به اسلام عمل کند هرکس تفسیر خود را ارائه می دهد وبی نظمی حاکم می شود چرا که درک احکام اسلامی نیاز به تخصص دارد واین وظیفه بر عهده نهادی بنام شورای نگهبان است .
همه باید به قانون عمل کنیم.واگر به قانون عمل کنیم همه امور ختم به خیر می شود وبه اسلام نیز عمل می شود. (2886418) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۲۳:۵۷:۱۲
در دانشكده هاي حقوق اين طور تدريس مي شود كه همه قوانين حتي قوانين راهنمايي و رانندگي وقتي در درون نظام اسلامي وضع و براي اجرا ابلاغ شدند، ديگر تخلف از انها مثل تخلف از اسلام است
ببنابراين رد شدن از چراغ قرمز هم تخلف از قانون است و هم گناه است
عقيده نويسنده مقاله هم همين است كه فتواهاي علماي دين ممكن است در موردي مختلف باشد، اما ان كه به قانون تبديل شده فقط بايد ملاك اعمال قانون قرار بگيرد (2888657) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۷:۲۴:۳۴
نویسنده ی محترم لطف کنند دقیقا توضیح دهند که منظورشان از "اسلام" چیست. آنچه که در دنیا مشاهده می شود، این است که به تعداد مسلمانان، نسخه های مختلف از اسلام وجود دارد. ایشان اگر به دقت تبیین کنند که منظور ایشان از اسلام چیست و کدام قرائت است، آنگاه بحث را می توان پیش برد. در غیر اینصورت بحث ایشان بدون فایده خواهد بود. (2886600) (alef-2)
 
ایلیاشید
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۵۳:۵۹
برای شما متاسفم که حتی یک نظر به سادگی انتقاد مرا که مخالفتی بدیهی و منتقی بود نتوانستید بر تابید. از دو حال خارج نیست :
1- یا درست گفتم که میتوانستید انرا بیاورید و این همه کامنتهای تکراری با ادبیات شبیه هم میتوانستند برای ردّ عقیده بنده استدلال بیاورند و یا برای تایید آن + میدادند.
2- درست نگفته بودم هم آنرا رد میکردند (2886745) (alef-2)
 
ایلیاشید
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۰:۰۶
اگر بحث شما منطقی داشته باشد باید تفاوتهای اسلام و قانون را بتوانید در آن بیاورید. این راهی که شما توجیه آورده اید به سوی طالبانیزم شیعی میانجامد. کجای عقل و منطق و انسانیت و دین میگوید که هر قانونی که داریم عین اسلام است؟ آیا از دیوار خانه مردم بالا برویم و دیش ماهواره شان را بدزدیم قانون است؟ اسلام است؟ ...! اگر کشتن مخالفین هم اسلام باشد که خُب پس همه قاتلها مدعی مسلمان بودن خواهند شد؟!!!!!! نخواهند شد؟ اینکه قانون جامعه را برابر با فرامین خدا کنیم تالی فاسد زیاد ایجاد میکند! لطفا خودتان را به جای خدا نگذارید! (2886757) (alef-2)
 
ایلیاشید
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۶:۵۰
تعداد منتشر نشده ها نشان از واقعیتی روشن و بدیهی دارد! مخالفین این عقیده بسیار بیشتر از آن هستند که شما منتشر کرده اید تقریبا نیمی از عقاید را که منطقا این بحث را مردود میدانند سانسور کرده اید. قانون با اسلام نسبت عموم و خصوص مطلق ندارد. به هیچ وجه نمیتوانیم بگوییم اسلام قانون است و قانون بخش کوچکی از اسلام است. قانون چیزی است که باید برای برقراری نظم در جامعه اجرا شود. قانون گذار آنرا گذاشته است و اگر رعایت نکنیم باید همین دنیا جریمه اش را بدهیم. اما اصول و احکام اسلام قوانین الهی است که انجامش پاداش ندارد یا اگر دارد در دنیای دیگر است! عدم انجامش و یا تخلف از آن هم در این دنیا جزایی ندارد؛ اگر هم جزایی بخواهید بدهید ناحق است زیرا خود خدا میگوید نمیتوانید بدانید هر کدام چه میزان جزا دارد! ممکن است یک برابر یا چند برابر باشد! شما نمیتوانید خودتان را جای خدابگذارید شما خدا نیستید. همین (2886769) (alef-2)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۱:۴۲:۲۷
یک نکته ای که به نظر من اشتباه بیان شده است در این متن این است که اجرای اسلام توسط پلیس به معنی مثلا برخورد پلیس با سلاح گرم و باتوم! با غیبت در خیابان یا عدم رعایت وقت فضیلت نماز یا تراشیدن ریش در نظر گرفته شده است. به نظر نمی رسد که اسلام در برخورد با این موارد که حرام یا مکروه یا غیره هستند دستور برخورد عملی داده باشد که پلیس یا هر مسلمان دیگری بخواهد این کار را انجام دهد. بنابراین فکر می کنم زدن این امثال به نوعی انحراف بحث برای جلب همراهی مخاطب تلقی شود! (2887197) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۲۲:۳۰:۱۰
به نظر مي رسد مثالها براي روشن شدن ابعاد بحث، ساده و قابل فهم انتخاب شده اند (2888566) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۴۵:۴۴
به نظر من سخنان رییس جمهور کاملا گویا و روشن بود و کسانی که ایراد گرفتن، معلوم بود واسه چی ایراد می گیرن. (2887606) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۵:۱۸:۰۹
هفته قبل تو محله ما همسایه ها بر سر ماشین دعوا کردند بعد از یک ساعت نیروی انتظامی اومد گفتیم چرا دیر اومدین گفتند فقط اینجا نیست که
وظیفه نیروی انتظامی اینکه اگه کسی به 110 تماس گرفت بلافاصله اونجا حاضر بشه نه بعد از گذشت یک ساعت
اما الان هزاران نیروی پلیس انرژی خودشون رو صرف بازداشت دخترها و پسرها و گیر دادن به اینکه شما نسبتتون چی هست می کنند از این طرف هم وقتی یه دعوای شدید رخ میده میگند نیرو نداریم بیایم
اتفاقا روحانی خیلی خوب توصیف کرده وظیفه پلیس گیر دادن به نسبت زن و مردن و موی دخترها نیست وظیفه اش برخورد با اراذل و اوباش و قاچاقچی ها ی مواد مخدر و افراد مزاحم به نوامیس مردم هست
الان به اسم اسلام هر سو استفاده ای کردند و می کنند به اسم اسلام اسید پاشی کردند به اسم اسلام مردم رو بیخودی دستگیر کردند به اسم اسلام وارد خونه های مردم شدند به اسم اسلام به پشت بامها اومدند
مگه پلیس میتونه بیاد به ادارات بگه چرا کسی نماز نمیخونه این جمله کجاش بده که بیخودی مورد انتقاد شما قرار گرفته
البته دکتر احمدی نژاد هم دقیقا همین نظر رو داشت البته نظرات فرهنگی دو رئیس جمهور کاملا با هم یکسان هست فقط اینجاش با هم هم عقیده اند (2887871) (alef-2)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۴۲:۱۶
وظیفه نیروی انتظامی به طور طبیعی اجرای قانون است ولاغیر.مخالفین آقای روحانی از این بحث سوءاستفاده می کنند که کار پسندیده ای نیست . (2888051) (alef-2)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۸:۳۵:۱۵
با سلام
بنده ی حقیر نظرم این است که ترویج اسلام در یک کشور اسلامی کار یک نهاد یا سازما ویک تَشکل نیست وضمنا دین با زور و با زو نشر نمی یابد،اما در هر جامعه یک سری باید ها و نباید ها و هنجار و ناهنجری تعریف و مشخص شده که در جامعه ما پرتویی از نور و روح اسلام است نه همه ان که پلیس هم نقش خود را دارد و سازمانهای دیگر هم نقش خود را دارن هم نقش فرهنگی و هم جبری که اجتناب ناپذیرند.
اما جناب آقای رئیس جمهور از انجا که به هیچ یک از وعده هایی انتخاباتی که در ایام تبلیغات داده ان عمل نکرده اند،قصد دارن با این جملات فرافکنی کنند و ذهن ها را مشغول چیز دیگری کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی در14-خرداد92 خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم فرمودن بدین مضمون:وعده هایی به مردم ندهید که اگر سال بعد فیلم تبلیغات شما را گذاشتند جلوی مردم خجالت بکشید.... (2888227) (alef-2)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۰:۳۶:۵۲
سلام.دو سال پیش بود گفت :مردمو با تازیانه نباید بهشت برد . والان... (2889084) (alef-3)
 
حیات
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۱:۴۳:۲۱
اسلام به ما اجازه داده که اگر کسی غیبت کرد با باتوم برخورد کنیم؟ (2889216) (alef-3)
 
دزفولی
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۴:۱۸:۵۵
باید توجه داشت برخی از مسائل اسلام تبلیغی است و پلیس با اجبار و امر به معروف و نهی از منکر نمی تواند آن نا هنجاری را در جامعه بر طرف کند . مانند مسئله حجاب.....که دخالت پلیس باعث بهتر شدن جامعه نشده است. اینگونه مسائل متخصص می خواهدو پلیس برای اینگونه ناهنجاری ها آموزش ندیده است (2889560) (alef-13)
 
یک ایرانی آزاد
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۵:۳۳:۲۷
سخنان رییس جمهور محترم کاملا منطقی و واضح هست.ایشان هیچگاه اشاره نکردند که امر به معروف و نهی از منکر باید برداشته شود.اجرای قانون درست ترین راه اداره ی مملکت است.متاسفانه تو دوره زمونه ای هستیم که هزاران تفسیر از اسلام شده و هزاران نسخه ی مسلمان به وجود امده.پس در این زمانه که هزاران اسلام به وجود آمده منطقی تر اینه که اجرای قانون واحد مملکت رو در نظر بگیریم....به امید ایرانی سربلندو پیروز در همه ی عرصه ها...درود بر دکتر روحانی (2889670) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۹:۴۵:۵۵
مسوولین ما که مدعی اند قانون ما اسلامی است خوب اگر نیروی انتظامی ویا هر مجری دیگربه قانون عمل کند به اسلام عمل کرده مگر اینکه اعتقادی به اسلامی بودن قانون مان نداشته باشیم (2890407) (alef-13)
 
Ali
۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۱۰:۵۷:۲۶
باباجان چرا خودتان را به آن راه ميزنيد و اينقدر تحليل و تفسير ميكنيد كه اصلا ارتباطي به موضوع ندارد. اصلا بحث در رابطه با تطابق يا جدايي قانون از اسلام و اين حرفها نيست آقاي روحاني ميگويد كه وظيفه پليس عمل به قانون است نه تشخيص قانوني و اسلامي بودن يا نه.
پليس ضابط قوه قضاييه است و آنچه را كه از او خواستند بايد اجرا كند نه اينكه خودش بخواهد تشخيص دهد كه اين اسلامي يا قانوني هست يا نه و برآن اساس تصميم بگيرد و عمل كند.
در حيطه قانون مسايل يك مسير مشخصي دارد كه تصويب وتاييد وابلاغ شود ولي در حيطه اسلامي بودن بسيار قابل تفسير است زيرا همه چيز كه مثل قوانين ثبت و ابلاغ نشده است. من بعنوان يك مرجع ممكن است موسيقي را حرام بدانم و يك پليس بر اساس وظيفه شرعي اش بريزد و كنسرت مجوز دارد را تعطيل كند و همه را شلاغ بزند و يك پليس ديگر بر اساس نظر شماي مرجع تقليد آنرا حلال بداند و پليس ديگر بخواهد بر اين اساس امنيت حاضرين در اين كنسرت را تامين كند و در اينجا تقابل بين دو پليس پيش خواهد آمد.
لذا عزيز من وظيفه پليس تشخيص اسلامي و يا حتي قانوني بودن نيست بلكه پليس فقط بايد بعنوان ضابط قوه قضاييه به وظيفه قانوني خودو دستورات دريافتي از مقام بالاتر عمل نمايد (2892841) (alef-2)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.