نظر منتشر شده
۱۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280495
اندیشکده آمریکایی؛
بحران آب ایران تهدیدی خطرناک‌تر از دشمنان خارجی
بخش اقتصادی الف؛ 13تیر94
یک اندیشکده آمریکایی نسبت به عواقب فاجعه‌آمیز بحران قریب‌الوقوع زیست‌محیطی و تغییرات آب و هوایی ایران هشدار داد و مدعی شد که هزینه‌های معضلات زیست‌محیطی و تغییرات آب و هوایی برای نظام اقتصادی ایران، مهلک‌تر از دشمنان این کشور است.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۴
اندیشکده صلح ایالات متحده آمریکا در مقاله‌ای به قلم دیوید میشل، سرپرست برنامه امنیت زیست‌محیطی در اندیشکده مرکز استیمسون به بررسی معضلات زیست‌محیطی و تغییرات جوی و آب و هوایی ایران پرداخته و با اشاره به هزینه‌های تحمیل‌شده از سوی این معضلات بر نظام اقتصادی کشور، تأکید می‌کند که در حال حاضر خطری که از جانب بحران قریب‌الوقوع زیست‌محیطی و آب و هوایی ایران احساس می‌شود، به مراتب بیش از خطر دشمنان خارجی و منازعات سیاسی داخلی است.

 ایران تا ۳۰ سال دیگر به کشور ارواح تبدیل می‌شود

ایران اکنون با چالش‌های زیست‌محیطی فزاینده‌ای مواجه است که در حال حاضر برای ثبات این کشور در بلندمدت بسیار خطرناک‌تر از تهدید دشمنان خارجی یا منازعات سیاسی داخلی محسوب می‌شوند. طبق گزارش «سازمان جنگل‌ها، مراتع، و آبخیزداری ایران» که در اواسط سال ۲۰۱۳ منتشر شده بود، بیش از دو سوم خاک ایران -در حدود ۱۱۸ میلیون هکتار- به سرعت در حال تبدیل شدن به بیابان است. «عیسی کلانتری»، مشاور رئیس‌جمهور وقت در گفت‌وگویی با «قانون» هشدار داده بود که «مشکل اصلی‌ای که ما را تهدید می‌کند و از اسرائیل، و آمریکا و دعواهای سیاسی و… خطرناک‌تر است… این است که فلات ایران دارد غیرقابل سکونت می‌شود… اگر وضعیت اصلاح نشود، ایران ۳۰ سال دیگر کشور ارواح می‌شود.» وی در این مصاحبه به شرح آینده هشدارآمیز دریاچه‌های خشک‌شده و سفره‌های خالی آب‌های زیرزمینی می‌پردازد، که احتمالاً میلیون‌ها ایرانی را وادار به ترک محل سکونت خود خواهد کرد. طبق شاخص عملکرد زیست‌محیطی سال ۲۰۱۲ که از سوی دانشگاه‌های یِیل و کلمبیا انجام شده و ۲۲ فاکتور محیطی چون منابع آب، آلودگی هوا، تنوع زیستی، و تغییرات آب و هوایی را مورد بررسی قرار داده بود، ایران از میان ۱۳۲ کشور مورد مطالعه، در جایگاه ۱۱۴ ام قرار گرفت.

ذخایر آب ۱۲ استان ایران، در ۵۰ سال آینده به پایان خواهد رسید 

– آب
منابع آب شیرین ایران تحت‌فشار برداشت‌های غیرقابل تحملی قرار دارند. ۹۰ درصد خاک ایران را -که منطقه‌ای اندکی کوچک‌تر از ایالت آلاسکا [در آمریکا] را دربرمی‌گیرد- سرزمین‌های خشک یا نیمه خشک تشکیل می‌دهند و تقریباً دو سوم حجم بارندگی کشور پیش از آنکه بتواند رودها را پر آب کند، تبخیر می‌شود. در نتیجه، ایران بیش از نیمی از آب مورد نیاز خود را با برداشت از آبخوان‌ها تأمین می‌کند، و مصرف عمومی به سرعت در حال تحلیل بردن منابع زیرزمینی است. با نرخ کنونی مصرف بی‌رویه آب در ایران، ۱۲ استان از ۳۱ استان این کشور، ظرف ۵۰ سال آینده ذخایر آبی خود را به پایان خواهند رساند.

سیاست‌های اقتصادی ایران بر وخامت این مشکل افزوده‌اند. بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی برای مالکان چاه‌ها آزاد است و به علت وجود یارانه‌های دولتی، مصرف‌کنندگان تنها بخشی از هزینه‌های واقعی مصرف انرژی لازم برای پمپاژ آب به سطح را می‌پردازند. سالانه ۴ میلیارد مترمکعب از آب‌های زیرزمینی غیرقابل بازگشت ایران، به سطح زمین پمپاژ می‌شوند.

بزرگ‌ترین دریاچه خاورمیانه، ۶۰ درصد آب خود را از دست داده است

آب‌های سطحی ایران نیز با مشکل مشابهی مواجه‌اند. غالب رودخانه‌های ایران به لحاظ آب‌شناختی خشک شده یا در حال خشک شدن هستند، به این معنا که منابع تجدیدپذیر آب‌رسانی این رودخانه‌ها هم‌اینک نیز به پایان رسیده است. در نتیجه، این آب‌های سطحی، ظرفیت مازاد اندکی برای تأمین تقاضای جمعیت رو به رشد ایران در سال‌های خشک آینده دارند که به تناوب تکرار می‌شوند -دوره‌هایی که میزان بارش زیر حد میانگین است. مصرف نادرست آب در نزدیکی سرچشمه‌ها، بر امکان تأمین نیازهای آبی نواحی دوردست‌تر تأثیر نامطلوبی می‌گذارد. برای مثال در شمال غربی ایران، احداث سدها (مانند کارون ۳)، سیستم نادرست آبیاری، و خشکسالی منجر به کاهش حجم ۱۳ رودی شده است که دریاچه ارومیه را سیراب می‌کردند، و اکنون این دریاچه، که بزرگ‌ترین دریاچه خاورمیانه محسوب می‌شود بیش از ۶۰ درصد حجم خود را نسبت به سال ۱۹۹۵ از دست داده است. در منطقه جنوب غرب نیز دریاچه بختگان که زمانی دومین دریاچه بزرگ ایران بود، تحت تأثیر توأمان خشکسالی‌های طولانی‌مدت و احداث سد بر روی رود کر، اکنون کاملاً خشک شده است.

  امنیت غذایی ایران در خطر است 

– خطر کشاورزی
مشکلات آبی ایران در حال آسیب زدن به اقتصاد ملی این کشور است. ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران حاصل فعالیت بخش کشاورزی است که نزدیک به یک چهارم نیروی کار ایران را نیز در استخدام خود دارد. به علاوه فعالیت این بخش، از امنیت غذایی ملی نیز پشتیبانی می‌کند؛ فاکتوری که به سبب آرمان انقلاب ۱۹۷۹، برای دفاع از حق «مستضعفان»، اکنون از اولویت بالایی در سیاست‌های داخلی برخوردار است. در حقیقت نیز تهران با راهبردی دوگانه برای پیشبرد خودکفایی در تولید محصولات اساسی از طریق افزایش همزمان عرضه و تقاضا، اقدام به اختصاص یارانه‌ای مساوی به تولیدکننده و مصرف‌کننده کرده است.

با این حال، اکنون امنیت غذایی ایران در خطر است، زیرا بخش کشاورزی با اختصاص ۹۲ درصد از کل مصرف آب کشور به خود، تنها در حدود ۶۶ درصد نیاز غذایی ۷۹ میلیون نفر جمعیت ایران را تولید می‌کند. تهران ناچار از وارد کردن ۳۷ درصد باقیمانده است؛ و تشدید «تنش آب» خطر کاهش بیشتر توان تولید بخش کشاورزی را هشدار می‌دهد، که به نوبه خود منجر به افزایش هزینه واردات و وخیم‌تر کردن فشارهای مالی خواهد شد. در حقیقت، نیازهای بخش کشاورزی، اکنون حتی در حال صدمه زدن به امنیت غذایی کشور است. برای مثال خاک برخی مناطق، چون دشت مرکزی کاشان، به سبب برداشت بیش از اندازه از آب‌های زیرزمینی که منجر به تحلیل رفتن سفره‌های آب شده است، به شوره‌زاری بدل شده و امکان کشاورزی در این مناطق کاملاً از بین رفته است.



تنش آب، منجر به ایجاد درگیری‌های داخلی و خارجی شده است

– انتخابی دشوار
رقابت برای دستیابی به منابع محدود آب از همین حالا نیز منجر به بالا گرفتن تنش‌ها و درگیری‌ها، چه در داخل ایران و چه در مناطق مرزی و در مقابله با همسایگان این کشور شده است. در اوایل سال ۲۰۱۳، کشاورزان اصفهانی پمپی را که آب رودخانه محلی اصفهان [زاینده‌رود] را به شهر یزد در فاصله ۱۸۵ مایلی [۳۰۰ کیلومتری] می‌فرستاد، تخریب کردند. این مسئله در ادامه منجر به یک هفته تظاهرات و کمبود و جیره‌بندی آب در یزد شد. در سال ۲۰۱۱، مرزبانان ایرانی پس از عبور از مرز افغانستان و تلاش برای باز کردن یک کانال آب ۱۸ مایلی [۳۰ کیلومتری] از رود هلمند به ایران، با نیروهای افغان درگیر شدند. در دهه ۱۹۸۰، جرقه طولانی‌ترین جنگ تاریخ مدرن خاورمیانه، بر سر دو ادعای رقیب در خصوص کنترل آبراهه راهبردی شط‌العرب [اروند رود]، میان ایران و عراق، روشن شد.

افزایش فشارها بر منابع آبی ایران، انتخاب دشواری را در میان مصارف مختلف رقیب تعریف می‌کند. در حوضه کرخه، مدیریت منابع آبی باید تصمیم بگیرد که با کاهش جریان آب رودخانه چه کند -آیا این آب را در سد کرخه نگه داشته تا بتواند از آن برای تولید برق استفاده کند یا اینکه مسیر آب به نواحی پایین‌دست را باز کند تا بتواند منطقه‌ای را که به عنوان سبد غذایی ایران شناخته می‌شود، آبیاری کند.

  سه شهر از ۵ شهر آلوده جهان متعلق به ایران است 

– آلودگی
ایران با خطرات زیست‌محیطی جدی دیگری نیز مواجه است. طبق گفته «سازمان بهداشت جهانی»، سه شهر از پنج شهر نخست در فهرست آلوده‌ترین شهرهای جهان -اهواز، کرمانشاه، و سنندج- در ایران قرار دارند که میزان آلودگی هوا در این شهرها از چهار تا هفت برابر سطح قابل قبول سازمان بهداشت جهانی برآورد شده است. ایران به سبب کیفیت نامطلوب هوا در سرتاسر کشور، از میان ۹۱ کشور مورد بررسی، در جایگاه ۸۶ ام قرار گرفته است. آلاینده‌های هوا، تنها در تهران منجر به مرگ سالانه بیش از ۵، ۵۰۰ نفر بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی، و تنفسی می‌شوند.

تغییرات زیست‌محیطی تا سال ۲۰۵۰، سی درصد از حجم محصول غلات ایران را کاهش خواهد داد 

از سویی انتظار می‌رود که روند تغییرات آب و هوای جهانی نیز بر عمق معضلات زیست‌محیطی ایران بیفزاید. به گفته «سازمان حفاظت از محیط‌زیست» ایران، تغییرات دما و میزان بارش‌ها، امکان برخورداری از آب پاک، به ویژه در مناطق روستایی را کاهش خواهد داد و این نیز به نوبه خود منجر به گسترش بیماری‌های انتقالی از راه آب خواهد شد. دمای بالاتر و حجم پایین‌تر بارندگی می‌تواند تا سال ۲۰۵۰، تا ۳۰ درصد از محصول غلات بکاهد. طبق تحلیلی که از سوی هلند منتشر شده است، تغییرات آب و هوا می‌تواند تا سال‌های ۲۰۵۰-۲۰۴۰، ۱۵ تا ۱۹ درصد از مجموع منابع آب‌های تجدیدشونده ایران را کاهش دهد؛ و در آن زمان، میزان نیاز سالانه آب ایران، بیش از ۴۰ درصد فراتر از حجم منابع تجدیدشونده آب این کشور خواهد بود.

 هزینه تحریم‌ها ۴/۱ و هزینه تخریب محیط‌زیست ۵ تا ۱۰% تولید ناخالص داخلی بوده است 

– هزینه‌ها
میزان خسارات -ناشی از تنش آب، بیابان‌زایی، و آلودگی- می‌تواند در بلندمدت منجر به ایجاد مشکلات تضعیف‌کننده‌ای برای اقتصاد کشور شود. طبق برآورد «بانک جهانی»، هزینه سالانه تخریب محیط‌زیست در ایران، هم‌اینک نیز به میزان هولناک ۵ تا ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. در مقایسه، به گفته «اداره حسابرسی دولت آمریکا،» تحریم‌های طاقت‌فرسای واشنگتن و جامعه بین‌المللی، در سال ۲۰۱۲ تنها توانستند ۴/۱ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران را کاهش دهند. و با گذشت زمان، این منابع ارزشمند بیشتر تحلیل رفته، حاصلخیزی بیشتر کاهش یافته، و سلامت عمومی بیش از پیش آسیب خواهد دید.


یک سوم منابع آب شهرهای ایران، از طریق نشتی لوله‌ها به هدر می‌رود 

سوء مدیریت نیز سهم بسزایی در مشکلات زیست‌محیطی ایران دارد. شهرهای ایران یک سوم منابع آب خود را از طریق نشتی لوله‌های آب از دست می‌دهند. سیستم آبیاری این کشور نیز ناکارآمد بوده و از بازدهی بسیار پایینی برخوردار است. بیش از نیمی از حجم آب منابع تجدیدشونده ایران که در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، به هدر می‌رود. ایران برای عبور از چالش‌های زیست‌محیطی، به تنظیم مجدد سیاست‌ها و منابع خود نیاز دارد. به گفته کارشناسان، هزینه فناوری‌های جدید، بکارگیری شیوه‌های صرفه‌جویی، و دیگر اقداماتی که می‌تواند تأمین آب مورد نیاز ایران در سال ۲۰۵۰ را امکان‌پذیر سازد، حداکثر به ۳ میلیارد دلار در سال خواهد رسید.


توزیع هدفمند یارانه‌ها، مصرف‌کنندگان را به تغییر مطلوب شیوه‌های مصرف خود وادار می‌کند

ایران اخیراً گام‌های مثبت مهمی در جهت رفع این مشکلات برداشته است. طرح توزیع هدفمند یارانه‌ها که از سال ۲۰۱۰ آغاز شد، به تدریج مصرف‌کنندگان را وادار به پرداخت هزینه‌های واقعی آب‌رسانی کرده، و انگیزه آنان را برای صرفه‌جویی در مصرف، و افزایش بازده شیوه‌های مصرف خود سوق خواهد داد. قرار بود درآمدهای ذخیره‌شده حاصل از کاهش یارانه‌های انرژی، صرف پشتیبانی از طرح‌هایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا شود. اما اصلاح توزیع یارانه‌ها، پس از مرحله اول متوقف شد؛ و به علاوه به نظر نمی‌رسد که این اصلاحات در راستای مواجه با چالش‌های زیست‌محیطی طراحی شده یا مؤثر بوده باشند. بحران قریب‌الوقوع زیست‌محیطی ایران به انقلابی فراگیر در سیاست‌گذاری‌های ملی نیاز دارد.


امیدواریم مسئولان نظام، نهادهای ذی‌ربط، مجلس شورای اسلامی و رسانه‌های سراسر کشور با اهتمام و حساسیت بیشتری این تهدید حیاتی را در اولویت مسائل مهم و فوری کشور قرار دهند و مردم فهیم و عزیز ایران نیز با درک کامل این خطر و با احساس مسؤولیت اقدام به صرفه‌جویی در مصرف آب کنند و سهم تأثیرگذاری در جلوگیری از این فاجعه بزرگ داشته باشند.

منبع: اشراف
 
کلمات کلیدی : کم آبی
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۸:۰۱
متاسفانه کشور خاصی چه از لحاظ مردم چه دولت هامون هستیم، متوجه نمیشد که از صرفه جویی مهمتر ..بحث فاضلاب است، کشور ما که خشک و کم اب هست باید به سیستم فاضلاب پیشرفته مجهز بشه ، در خیلی از کشورها آبی که برای شستشو در دستشویی و حمام و... استفاده میشه با آب آشامیدنی فرق داره، هر چقدر هم مردم صرفه جویی کنن تکلیف آبی که مصرف میشه چی میشه یا آبی که بعد از باران در خیابان هست اینها همه بهانه واسه گرونی است جوری که خود ما هم قبول میکنیم واقعا برای خودمون متاسفم. (3014338) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۴:۳۳
خداوند بزرگ است و تقدیر همه ما در دست اوست. پیش بینی این مرکز آمریکایی هم وحی منزل نیست. کما اینکه الان 30 سال است که می گویند زلزله ای بزرگ تهران را خواهد لرزاند! (3014589) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۵:۱۴
کلن کار نکنیم دیگه!! حتما لازم نیست به این مرکز توجه کنیم خیلی ها در مورد اب هشدار دادند (3014688) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۰۱:۰۶
خداوند به بشر عقل و توانایی پیشبینی خطر را داده و همچنین قوانینی هم بر جهان حاکم کرده کسی که خانه در مسیر سیل بسازد عاقبتش معلوم است و تقدیر خدا شامل حماقت ها و جاهلیت های بشر نمی شود.بی برنامگی و فقدان مدیریت این کشور را قهقرا می برد. صدا و سیما کشور را ول کرده اخبار آمریکا پخش میکند خدا رو شکر که یه آمریکایی هم هست که صبح تا شب از او بد بگوییم و ذهن مردم را منحرف کنیم. (3015090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۱۲:۲۳
خوش خیال .این واقعیت را درک کن. (3015236) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۳۸:۲۷
تفکر آدمهایی مثل شما کشور را ویران کرده ا ست! تنبل و به امید خدا! (3015281) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۴۴:۲۰
این تاخیر اصلا نشانه خوبی نیست.
زلزله بزرگ مال 10 سال پیش بود! الان دیگه شده زلزله ویرانگر! (3015288) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۷:۴۸:۱۷
دوست عزیز چرا در ژاپن زلزله 8 ریشتری میآید تعدادی زخمی میشوند ولی در بم زلزله 6 ریشتری 400000 نفر میکشد و تعداد زیادی را زخمی میکند آیا باید بر عرضه گی خودمان را بر گردن خدا می اندازیم
آیا این ظلم به خدا نیست؟ (3015906) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۰۰:۳۳:۱۳
ببخشید در بزرگی خداوند شکی نیست اما خود خداوند انسان مصرف را برادر شیطان خطاب کرده.خداوند از جهل بیزاره لطفا ب جای حواله دادن همه چیز ب خدا کمی هم از خود مایه بگذارید.ب قول معروف: از تو حرکت؛از خدا برکت (3018411) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۶:۱۵
آقای توکلی : شهرداری مشهد و تهران را مجبور کنین تو خیابونها چمن نکارند , آخه چمن پرمصرفترین گیاهه از نظر آب , همون درخت تو خیابون می کاره شهرداری بسه , ازش متشکریم ولی کاشتن چمن که خیلی آب می خواهد دیگه اسرافه. (3014694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۲۲:۱۳
در تأیید فرمایش دوستی که فرمودند در خیابان چمن کاشته نشود باید اضافه کنم درختان حداقل در تصفیه هوا مؤثرند اما چمن ها هیچ نقشی در این رابطه ندارند در ضمن مصرف آب آنها خیلی بیشتر از درختان است (3015434) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۳۱:۳۰
بفرمایید دولت رو مجبور کنید مشکل فاضلاب و هدر رفت آب کشاورزی رو حل کنه وبهونه تحریم نیاره تا برسیم به این 4 تا چمنی که ظاهرا اگر خشک بشن مشکل آب ایران و خاورمیانه حل میشه که تا چیزی میشه پاشون میاد وسط (3015448) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۲۷:۲۸
آب مصرفی مجتمع‌های مسکونی به علت عدم رعایت عده‌ای به عنوان مشترکین پرمصرف مورد تهدید قطع آب توسط سازمان آبفا واقع شده است. به مسئولین این وزارت و سازمان عرض می‌کنم قبل از تهدید لازم است طرح تفکیک کنتور آب مجتمع‌ها اجرا شود تا به خاطر اسراف بیش از حد یک نفر، 10-20 خانواده چوب یک نفر را نخورند و عذاب نشوند. متاسفانه در برخی منازل و واحدها کولر 24 ساعته کار می‌کند و در برخی واحدها به خاطر مشکلات جسمی اصلا از کولر استفاده نمی‌کنند و این سزاوار نیست که هر دو به عنوان پرمصرف معرفی شوند! (3015262) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۱۸:۰۸
آخه چرا پروژه عظیم ایران رود(اتصال خزر به خلیج فارس) رو شروع نمی کنن به گفته یکی از کارشناسان اگه این طرح اجراش شروع بشه اکوسیستم ایران تغییر فوق العاده ای می کنه جوری که انقدر در مناطق ایران بارندگی میشه که... هزینه اون هم حدود 12 میلیارد دلار برآورد شده که البته بانک جهانی میتونه کمک کنه (البته مستلزم رفع تحریم هاست) ایشالا این طرح عملیاتی بشه. (3015754) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۴۱:۴۲
اتصال خزر به خلیج فارس؟! اینها یه لوله نتونستن از خزر به دریاچه ارومیه بکشن که فاصله چندانی از هم ندارن. اون وقت انتظار دارین از خزر تا خلیج فارس رو لوله کشی کنن؟! (3016078) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۵۵:۰۰
پس چرا روحانی می گفت که بحران اب بخاطر تحریم هاست. این مرکز امریکایی جالبه که هیچ اشاره ای نکرده به اثر تحریم ها!!!

البته کاملا هم مشخص بوده و هست که بحران به خاطر سومدیریت مدیرانه نه تحریم ها (3016095) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۲۷:۱۳
جالبه بر خلاف نظر رییس جمهور محترم!!! این موسسه آمریکایی هم سومدیریت رو عامل اصلی بحران آب میدونه نه تحریم ها!!!!




جناب روحانــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی!!! به انتقاد منتقدها که گوش نمی کنی و انتقادها رو با توهین جواب میدهید در جواب این موسسات آمریکایی دیگر چه می گویید؟؟؟؟؟؟؟؟؟



آیا سومدیریت مدیران رو باز هم درپشت پرده تحریم ها پنهان می کنید؟؟؟؟؟ (3016046) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۹:۱۴
چرا باید در آخر هر بحران و فاجعه ای ، مردم و جیب مردم و آسایش مردم پاسخگوی ناتوانی مدیران و مسوولان در دهه های گذشته تا به امروز باشند. (3014342) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۹:۴۲
فعلا بهترین کار در شرایط فعلی جایگزینی کولرهای گازی به جای آبی ست.این کار به شدت در مصرف آب جلوگیری می کند.البته دولت اگر دلش به حال این آب می سوزد باید حتما یک سری بن هایی به خانواده ها بدهد که خود خانواده ها هم با میل این کارو انجام بدن چون قیمتش واقعا بالاست.

۲.بالا بردن قیمت آب آشامیدنی.

۳. جریمه کردن ستگین خانوارهای پرمصرف.

۴.قطع کردن آب.مثلا سه چهار روزی به اندازه دو ساعت آب هر منطقه ای رو قطع کنیم.حسن این کار این است اگر زمانی همین خود ما آب مان قطع میشد زمانی که آبمان وصل میشد تا حداقل یکی دو روز قدر آب رو میدونستیم.

۵.تبلیغ برای جایگزینی شیرهای اهرمی به جای شیرهای سنتی. خواهشا این موارد رو برای مسئولین عنوان کنین (3014343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۶:۳۴
معلومه کلا از آمار مربوط به آب بی اطلاع هستید . مشکل اصلی هدر رفت آب در بخش کشاورزی است که 85 درصد از آب کشور را مصرف می کند . البته شکی نیست که الگوی مصرف در بخش خانگی هم باید اصلاح بشه اما مشکل عمده در مدیریت کلان آب ، سد سازی های بی رویه و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی است که عمدتا مدیریتشان از دست مردم خارج است (3014655) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۷:۰۷
تنها راهکار انجام برنامه ضربتی رفع تنش آبی هست:
1- ارایه برنامه پنج ساله توقف آبیاری غرقآبی در ایران
2-اصلاح الگوی کشت و حذف برخی محصولات آب بر در اکثر مناطق
3- گسترش کاشت گلخانه ای
4- بهینه سازی مصرف آب در ساختمان و صنعت (3014728) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۰۹:۱۸
50 درصد محصولات کشاورزی که آب فراوان هم میبره داره صادر میشه. ما از ترکیه خیلی کم آب تر هستیم ولی صادرات اول انواع میوه ها رو داریم که خیلیهاش هم به اسم ترکیه میره اروپا.
یکم با برنامه تر و با مطالعه کشاورزی و اشتغال رو مدیریت کنید (3015224) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۰۹:۱۶
اضافه می کنم هزاران هزار با غ و ویلای شخصی در سطح کشور که متعلق به اشخاص است و این استخرها معمولا بیش از 10000لیتر گنجایش دارند . بهترین کار این است که استخرهایی را که محض تفریح این مقدار وحشتاک از آب را هدر می دهند با قوه قهریه تعطیل کنند. (3015928) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۰:۱۲
متاسفانه اکثر مسائل اجتماعی نیز تاثیرپذیری شدید از اعمال سیاستگذاری حکومت دارد ودر این مورد نیز تا زمانیکه حاکمیت و دولت مسئله بحران آب و خشکسالی را جدی نگیرند چه انتظاری از مردم دارید،کافیست مصرف آب را در نهادهای دولتی ،نظامی،شهرداریها و... بررسی کنید. (3014347) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۰:۵۲
چرا همیشه مقصر مردمند ؟ پدر من یک کشاورز است در خراسان استانی که به داشتن قناتهای بزرگ معروف بود اما آقایان مسئول کشاورزی در ۳۰سال پیش در خراسان آمدند و اعلام کردند به هر ۷ نفر که یک تعاونی تشکیل دهد مجوز حفر چاه عمیق داده می شود در مناطقی نزدیک قناتهای چند صد یا چند ده ساله پس از ۴ الی ۵ سال کل قناتهای منطقه را خشک کردند و حالا آقایان مسئول که گند کارشان درآمده آمده اند و چاهها را از کشاورزان می خرند و چاهها را پلمپ می کنند نوشدارو پس از مرگ سهراب . کشاورزی که الان در ایران انجام می شود از شیوه آبیاری غرق آبی استفاده می شود یعنی کشاورزی اجداد ما در زمان کوروش کبیر. در خصوص مصارف خانگی هم باید به معماری ساختمان و کولرهایی که با تکنولوژی ۵۰ سال پیش ساخته می شوند توجه کرد (3014350) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۴:۴۹
لطفا بیایید ببینید در سازمانهای دولتی چگونه آب، هدر میرود. ببینید شهرداریها چطور با کاشت چمن آن هم در تهرانی که با کمبود شدید آب مواجه است، آب را هدر میدهند. بیایید ببینید آقای شهردار چگونه توانسته در تهران بی آب، دریاچه مصنوعی بسازد تا زمینها و ساختمانهای اطراف آن قیمتش نجومی شود و چند صباحی یک عده سود بادآورده برند و یک نسل از خشکسالی و بی آبی، در بحران و خطر باشد. وقتی دولت و مسئولین خودشان بی آبی را جدی نمیگیرند چرا از مردم انتظار جدی گرفتن را دارید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3014359) (alef-13)
 
محیط زیستی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۵:۵۴
اضافه کنید انواع فاضلابها( بهداشتی وصنعتی وکشاورزی) را که 99.9 درصد آن آب است و با تکنولوژی ساده تصفیه قابلیت شارژ آبهای زیر زمینی را دارد ویا قابل برگشت واستفاده مجدد به خط مصرف کشاورزی، صنایع وحتی شرب است اما متاسفانه تصفیه شده ونشده آن اکثراً دور ریزشده یادر معرض تبخیر قرار میگیرد. (3014722) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۵:۱۴
مصرف اصلی آب در بخش کشاورزی است بیش از 90 درصد
و راندمان این بخش در کمتر از 50 درصد است
پس باید بیشترین تلاش در کنترل این بخش باید صورت گیرد مثل:
1- تلاش جهت مکانیزه کردن آبیاری با روش های نوین
2- عدم کاشت محصولات پرمصرف به خصوص در مناطق کم آب
3- تعطیل کردن چاه های غیر مجاز
4- کشاورزانی که از منابع زیرزمینی آب برداشت میکنند باید بهای آن را نیز بپرازند چون آب های زیر زمینی اموال عمومی محسوب می شود و استفاده ی اختصاصی صحیح نیست
5- این همه بر طبل خودکفایی نزنیم
6- از همه مهمتر باید مدیریت آب به صورت محلی باشد. (3014364) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۲۰:۵۵
وقتي تو استان فارس برنج غرق آبي ميكارند...چرا درياچه پريشان نبايد خشك شود؟! تو خود بخوان.... (3015698) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۶:۱۵
طبق آمار شرکت آبفا 5 درصد آب کشور در بخش خانگی و 2 درصد در صنعت و 93 درصد در بخش کشاورزی استفاده میشه.و دولت به جای اصلاح روش کشاورزی زورش به مردم میرسه وگرنه مصرف خانگی تقریبا همیشه یکسان است اینطور نیست که مثلا کسی که هر دو روز یکبار استحمام میکنه بگه چون تورم رفته بالا پس من هر روز دوش میگیرم یا روزی دو بار دوش بگیرم.مدیریت ناصحیح و زد و بند در اعطای مجوز ساخت و ساز توسط ارگانهای خاص و... عامل اصلی مصرف زیاد است . (3014367) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۰:۳۰
ءآنچه سرزمين و مردم ايران را بيشتر از آمريكا و اسرائيل و هر دشمن خارجى ديگر تهديد مى كند مديران. بى مسئوليت و خودفروخته به پول و تجملات مادى كه خود نيز سر منشاء فساد ادارى هستند مى باشد اين مديران ملت را به بهاى ناچيزي به اربابان ثروت فروخت اند (3014386) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۳:۰۸
عالی بود . (3014767) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۴:۰۰
مردم تا کی صرفه جویی کنند بی کفایتی مسئولان رو مردم چرا جبران کنند در صورتی که بیش از 90 درصد آب مصرفی تو کشاورزی استفاده میشه مردم چقدر صرفه جویی کنند؟ (3014400) (alef-13)
 
کارگر
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۳۰:۱۵
بهای آب خیلی ارزونه . من با اینکه درآمد آنچنانی ندارم ولی حاضرم 2 برابر بهای فعلی پرداخت کنم . نمیدانم چرا وزارت نیرو و سازمان آب بهای آب را بالا نمیبرند . (3015041) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۵۲:۱۲
بی کفایتی مسئولان رافع مسئولیت مردم و توجیه بی مسئولیتی شهروندان نیست. شهروندی که در این وضع بی آبی دو ساعت شیر آب را برای شستن ماشینش باز می‌گذارد حق ندارد از بی کفایتی مسئولان گله کند! (3015474) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۵:۲۸
کاش مسئولین ما طی این سالها به اندازه این محقق آمریکایی در مورد مشکل آب ایران حساس و موشکافانه تحقیق می کردند !!! امان از بی سوادی امان !! (3014406) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۵:۴۶
خیلی خرابکاریها در آینده خوشونو در آینده نشون میدن (3014408) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۴:۲۱
کاش قبل از این که متنی را ارسال کنیم یک بار آن را بخوانیم. این بی ربط به موضوع مورد بحث نیست! (3014645) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۳:۵۹:۱۲
راهکارها ساده اند ولی کو گوش شنوا:
1. محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم را تولید کنیم (مثل پسته، بادام، زعفران)
2. به جای صادرات هندوانه و سیب زمینی گیاهان دارویی را که به صورت خودرو در طبیعت ایران وجود دارد به شکل منطقی (و البته بدون افراط در برداشت) صادر کنیم.
3. در شهرها سیستم آب آشامیدنی را از آب مصرفی جدا کنیم.
4. به جای برگزاری صدها همایش و کنفرانس بی خاصیت در مورد محیط زیست، بودجه های تحقیقاتی را به سمت تحقیقات کاربردی برای تصفیه آب دریاهایی که کم هم نداریم هدایت کنیم.
5. با هم کمی مهربانتر باشیم و کمتر سر هم کلاه بگذاریم. ضمنا جلوی اختلاس و ارتشاء و دزدی را هم با شدت بگیریم.
6. در مدیریت، شایسته سالاری را جایگزین پارتی بازی و آشناسالاری کنیم. (3014420) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۰:۲۱
واقعا برنامه ای داره دولت و مجلس برای این موضوع؟ (3014423) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۰:۵۷
همین الانم خیلی از شهرهای ما آب ندارن (3014427) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۱:۱۵
بی آبی یعنی زندگی گیم او ور (3014428) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۱:۲۹
تازه مسئولین به فکر افتادن؟؟؟؟ (3014429) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۲:۱۴
اندیشکده های خودمون پس چی کار دارن میکنن؟؟؟؟
که آمریکا باید بگه این موضوع رو (3014432) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۲:۴۰
جنگ بعدی جنگ آبه در خاور میانه ....که قیمتش برابر با نفت میشه... (3014433) (alef-2)
 
پارسا
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۳:۰۵
نبود برنامه ريزي بلند مدت و كم اهميتي به اولويت هاي مهم كشور چنين نتايج اسف باري را به بار خواهد آورد. در صورتي كه مي توان با آموزش آن هم از سنين پايين بسياري از مشكلات آينده را كاهش داد.مثلا به جاي برخي دروس كه هيچ فايده اي براي اكثر دانش آموزان و حتي دانشجويان ندارد مي توان دروسي در زمينه روش هاي مصرف بهينه آب و انرژي،انواع بيماري ها و روش هاي پيشگيري و نكات تغذيه اي،مسائل بهداشتي، محافظت از محيط زيست و ... قرار داد. (3014434) (alef-2)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۵۱:۴۳
بايد مقداري از بودجه هايي كه صرف باصطلاح نهادهاي فرهنگي ميشه كه تمام هم و غمشان حجاب و نرفتن زنان به ورزشگاه و برهم زدن كنسرت ها و همايش هاي بي نتيجه ميشه صرف احياي سفره هاي زيرزميني بشه.قبل از اينكه كل مملكت بدليل خالي شدن اين سفره ها نشست كنه. (3015770) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۳:۱۴
مشکل اصلى نبود اراده ست! متاسفانه هيچ دولتى نهواسته است برخى مسائل حساس و حياتى کشور را به صورت ريشه اى حل کند! (3014435) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۳:۴۲
من تا به حال نديدم تو سطح شهر ها تبليغات و اطلاع رسانى هاى وسيع و پايدار در مصرف درست آب گذاشته باشن و تو تلويزيون به بحث هاى جدى در اين مورد بپردازن. اين يعنى چى?يعنى موضوع بى اهميته از ديدگاه خيلى از آقايان! (3014436) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۴:۲۴
90 درصد هدر رفت ما در بخش کشاورزی است. داریم سر خودمون رو شیره میمالیم
بخش کشاورزی. (3014438) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۵:۵۲
سیستم فرسوده آبرسانی را ترمیم کنید و واقعا ارزش دارد اگر شیر های آب منازل واماکن عمومی به صورت الکتریکی ومجهز به سیستم کنترل هوشمند شوند ! (3014444) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۶:۲۳
تا وقتي قيمت آب اين حد ارزونه همينه .الان مردم به مصرف بنزين بيشتر توجه نشون ميدن يا آب؟خوب بنزين گرونتره دودوتا چهارتا مي كنن ميخوان مصرف كنن.اما آب چي؟ (3014446) (alef-2)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۷:۱۹
کو گوش شنوا برادر. بسیاری مسئولین کشور ما اصلاً به هشدارهای افراد آگاه و دلسوز همچون رهبر و محققین گوش نمی کنند و متأسفانه سرعت تخریب محیط زیست و مخصوصاً آب علی الخصوص در دوران 8 ساله ریاست جمهوری پاکدستان از دست رفته است. شما را به خدا جنگ های جناحی را کنار بگذارید و تا دیر نشده است اندکی خوب عمل کنید. (3014451) (alef-2)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۱:۳۸
تا وقتی قبول نکنیم کشور ما یک کشور خشک است و کشاورزی به این صورت موجود با استفاده از منابع زیر زمینی یک اشتباه جبران ناپذیر است واقعا آینده تیره و تاری در انتظار ما خواهد بود نیاز نیست تا سال 2050 صبر کنیم تا عواقب کارهایمان را ببینیم کافی است کمی در استانهای یزد و کرمان و خراسان و اصفهان و سمنان بگردید تا عمق فاجعه را دریابید چطور بعضی نمی بینند که همین الان به بسیاری از روستاها در این استانها با تانکر آبرسانی می شود در حالیکه بیست سال پیش از قناتها و چشمه های مناسبی برخوردار بودند ولی با حفر چاههای بی رویه نه تنها قنوات و چشمه ها خشکید بلکه چاهها نیز با کاهش شدید آبدهی مواجه شده است باید بپذیریم تولید گندم و جو و هندوانه و چقندر و خربزه در ایران با استفاده از آب چاه یک کار اشتباه است و خداوند به ما جایگزین عطا کرده و آن منابع عظیم نفت و گاز و معادن است چه اشکالی دارد حالا که آب نداریم گندم و جو و چقندر و ................... نکاریم در عوض از فروش نفت و گاز مان واردات داشته باشیم و این منابع آب محدود را بصورت بهینه و در حالت تعادل در زمینه های باغ داری و گلخانه و محصولات دیگر بکار گیریم اگر بناست خودکفایی به قیمت نابودی ایران عزیز در آینده تمام شود این دیگر خودکفایی نیست بلکه خودکشی است ! (3014467) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۹:۲۱
در اکثر آپارتمانها کنتور برق و گاز مجزا ولی متاسفانه کنتور آب مشترک است و همین امر باعث هدر رفت آب بعلت رعایت نکردن ساکنین میگگردد. (3014481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۲:۵۴
بیشتر از 80 درصد آبی که مصرف میشه در بخش کشاورزیه (3014493) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۶:۵۳
بعلت افت شدید و بحرانی منابع آبی موجود، آب برای ما عملا یه منبع تجدید ناپذیره در حالیکه برق یه منبع تجدید پذیره و به طرق مختلف قابل استحصاله. میمونیم ما و انتخابمون (3014505) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۷:۳۴
بی آبی رو واقعا باید جدی گرفت و هر نفری باید از خودش شرع کنه و صرفه جویی کنه.... (3014508) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۱:۲۵
اگر خداوند بخواهد هیچ اتفاقی نمی افتد
البته باید از اسراف پرهیز کرد
و اب را درست مدیریت نمود (3014522) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۴:۵۶
اصلا وقتی امام زمان هست غصه چی رو میخورید! (3014909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۱:۳۲
این اندیشکده میخواهد ما را بترساند تا شیعیان مقطوع النسل شوند. ما باید به شدت جمعیت خود را افزایش داده با غرب و اسراییل مبارزه نماییم (3014523) (alef-2)
 
برگ
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۴۸:۳۲
در قرن 21 مبارزه تن به تن نیست .عصر تکنولوژی است .تعداد اهمیت ندارد اندیشه و علم و دانش و تکنیک مهم است. (3015181) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۲:۰۶
بابا پر مصرفها رو جریمه کنید (3014526) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۲:۴۸
بحران نیست که فاجعه اسن بی آبی به کی باید گفت این موضوع رو؟؟؟؟ (3014531) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۳:۱۱
چرا اندیشکده آمریکایی باید هشدار بده؟؟/ (3014533) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۰:۴۲:۱۶
برای اینکه ما در یک کره مشترک زندگی می کنیم! اگر نابود شود همه انسانها نابود می شوند همینه کشورهای غربی دولت و مردمشان بشدت نسبت به تغییرات محیطی و جوی حساس هستند! (3015336) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۲۰:۴۲
وظیفه اندیشمندان هشدار دادن است. (3015697) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۴:۰۴
اونایی که کم آبی رو جدی نگرفتن مردم نیستند، مسئولین همیشه خواب هستند (3014540) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۴:۲۵
خوب یه کاری بکنید ؟؟؟
چرا مسئولین هیچی نمی گن؟؟؟/ (3014543) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۲:۳۳
آب نیست ولی واقعا فرهنگ هم نیست؟؟؟؟؟ خوب مردم درست استفاده کنن (3014580) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۸:۵۲
حتی اگه تمام مردم اب مصرف نکنن بازم مشکل کم ابی داریم (3014705) (alef-11)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۰:۰۹
کشت خیلی از محصولات کشاورزی که ضریب مصرف آب بالایی دارند باید متوقف بشه. برای باقی محصولات که نیاز آبی کمتری دارند کشاورزان رو باید ملزم کرد از شیوه های نوین آبیاری بکنند. در این راه کشاورزان به تنهایی از عهده تامین مخارج چنین تغییراتی بر نمیاند و حتما دولت باید با وام هایی با سود کم و یا حتی کمک های بلاعوض به کمک کشاورزان بیاد. سرمایه گذاری کلان در بخش کشاورزی جهت تغییر شیوه منسوخ آبیاری محصولات لازمه و حتی خود دولت هم به تنهایی نمیتونه این مهم رو انجام بده و نیاز شدید به سرمایه گذاری خارجی داره. تا دیر نشده باید فکر عاجلی برای کشاورزی کرد و اینکه در مطبوعات و صدا و سیما مکررا از مردم درخواست صرفه جویی بشه کمکی به وضع موجود نمی کنه و در واقع پاک کردن صورت مسئله است. (3014609) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۴:۰۱
بیشتر از ۹۰ درصد آب تهران را بالاشهرنشینان استفاده می کنند. من بارها دیدم که باغهای پر از درخت وخانه های پر از گل خودشون رو با آب تصفیه شده آبیاری می کنند و متاسفانه مسئولان شرکت آب و فاضلاب هم چون پول براشون از همه چیز مهمتره فقط شعار میدن که آب کمه اگه مردید جلوی اونها رو بگیرید. (3014622) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۴:۳۳
فقط وعده و عده و هشدار. ولی در عمل صفر.... (3014625) (alef-2)
 
شهرک نشین
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۶:۴۵
چرا آپارتمان هاکنتور آب وگاز شان مشترک است؟ مردم وقتی احساس کنندبایدبرای مصرف بیشترپول بیشتری بدهند بیشتررعایت می کننداما وقتی کنتور ندارندمتاسفانه هرچقدردلشان بخواهدآب مصرف می کنند ازهمین امروز برای دادن کنتوراقدام کنند ومطمئن باشندکه مصرف خانگی به نصف تقلیل پیدامی کند.ضمنن برای دادن کنتوررقم بالایی درخواست نکنندتامردم توان دادن انشعاب راداشته باشند.می گوینددرشهرک ها کارسختی است ولوله هابایدتعویض شودوهزینه اش زیاداست اما باید پدیرفت مرگ یک بارشیون یک بار.درشهرک ها مسئولین فازها اصلن راضی نیستندکه به آپارتمانها کنتورداده شودزیراپول شارژرامی گیرندوهی فریادمی زنندکه پول آب وگازگران شده وهرسال شارژرابالامی برندبه بهانه نگهداری موتورخانه باعث شده اندکه مصرف آب درشهرک هابالاباشدکارشهرک هارابه شهرداری بسپارند کنتوربدهند وبرای نگهداری موتورخانه مبلغی که هزینه داردبانظرکارشناس عادل مبلغی درنظرگرفته شودبه فکرآینده باشیم نه سودجویی امروزمان. چاپش کن الف .به خداشهروندان دلسوزهمیشه ازاین بابت رنج برده ومی برند. (3014657) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۰:۰۰
واقعا جای تاسف داره بیش از یک سوم اب ایران از طریق لوله های فرسوده شرکت اب هدر میره (3014666) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۰:۴۵
باید مدیران صنعت اب و کشاورزی گذشته ایران رو به دادگاه برد چرا باید انقدر سیستم اب رسانی ما مشکل داشته باشه (3014669) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۳:۲۴
مردم اینقدر گرفتاری مالی دارند که دیگه فکرشون به اب نمیرسه (3014680) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۴:۲۲
اب مایه حات است چرا نگران نباشیم به هر روشی که می شود باید جلوی هدر رفت داب را گرفت فرهنگ سازی گران کردن نجومی اب لیتری هزار جریمه دولت و مردم (3014683) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۸:۳۱
واقعا بی آبی فاجعه است همین ابی که داریم تا چند سال می مونه؟؟؟؟ (3014732) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۸:۴۹
خیلی خرابکاریها در آینده خوشونو در آینده نشون میدن (3014733) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۹:۳۶
معناکردن مصرف بهینه اب مخصوصادربخش گشاورزی راهبردی است دراینده هم جوابگوست (3014736) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۰:۰۹
اگر برای مسئولین مهمه چرا هیچ اقدامی نمی کنند؟ نتیجه می گیریم تغییر فرهنگ و نگرش مسئولین (3014737) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۱:۳۵
شما ببینید بیرون خود شهرداری کسانی که برای شهرداری کار میکنند چه آبی مصرف میکنند برای فضای سبز و ۹۵ هم برای بالای شهر هست. همش هم به مردم میگن کمتر مصرف کنید مصرف مردم باید کمتر بشه ولی مصرف مردم چند درصد مصرف کل رو تشکیل میده؟ (3014740) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۲:۰۵
آب ارزونه، خيلي هم ارزونه (3014743) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۲:۳۵
علت بی توجهی مردم به اخظار های مسئولین در همه زمینه ها را باید در عدم اعتماد جستجو کرد (3014744) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۲:۵۶
به نظر من صرفه جویی مردم کمک ناچیزی میتونه بکنه. باید تاسیسات آبرسانی و آبیاری و کشاورزی به روز و مدرن باشه. باید استفاده از سفره های زیرزمینی مدیریت بشه . دولت سعی داره بار همه ی اینها رو به دوش مردم بندازه مگه ما چقدر مصرف میکنیم؟ (3014746) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۳:۱۸
خیلی وقته یه عده دارند به انحای مختلف مثل کارخانه و معدن و پرورش آبزیان و... درآمد میلیاردی کسب میکنند،
ما که خودمون به خودمون رحم نمی کنیم باید بمیریم (3014768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۷:۵۸
بحران آب را باید اصولی حل کرد البته ایران هم از لحاظ زیست محیطی داره خشکتر میشه .... (3014781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۵۰:۱۰
بحران نه فاجعه کم آبی.... (3014784) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۵۱:۵۲
کشوری که 7000 سال تمدن داره ودوتا دریای بزرگ در شمال وجنوب واز همه مهمتر جوانان با ضریب هوشی بالا ,مطمئن باشید هیچ مشکلی نداره.
امریکاییها خیلی وقتها هالیوودی فکر می کنند.
کافی است ایرانرود اجرایی شود تا کویر ایران جنگل شود. (3014795) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۰:۴۴
با سلام. هر چی میکشیم از دست شماهاست که همه چیز رو سیاسی می بینید و هر حرفی زده میشه رو توطئه امریکا می دونید. مشکل به این راحتی ها که میگید حل نمیشه . آقای عزیز اون 7 هزار سالی که می فرمائید هیچ وقت تا این اندازه ما بی رویه آب به هدر نداده بودیم. (3014923) (alef-11)
 
الوند1111
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۷:۲۵:۵۸
شما تندروها در آن دنیا جواب خدا را چه خواهید داد؟؟! عوض تشکر که تلنگری را به دولت و ملت زده اند، این مقاله را توهم می پندارید؟آقای رئیس جمهور سابق هم چیزهایی را کاغذ پاره می پنداشت!!!! ولی قضایای کنونی را با چشم خود میبینید و باز همه چیز را...نگویم بهتر است! (3015885) (alef-11)
 
جعفرخان
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۶:۱۴
اول باید مردم ومسوولین به این نتیجه برسند که خشکسالی بادرمنطقه خشک قرار گرفتن کشور فرق داردواین خشکی کاریکی دوسال نیست وبرنامه ریزی بلند مدت میخواهد (3014836) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۲:۳۸
در صورت تکمیل شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب در تهران و سایر شهرهای بزرگ میتوان آب مصارف کشاورزی را تامین نمود و از لحاظ بهداشتی و محیط زیستی هم بهتر است. بنظر میرسد منابع آبی کفاف تامین آب شرب برای مصارف خانگی را خواهد داد ولی در بخش کشاورزی همین حالا دچار بحران هستیم (3014875) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۴:۳۲
در خوزستان یکی از بزرگترین مشکلات مربوط به سد گتوند است (3014879) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۲:۵۶
متاسفانه ما با وجود داشتن منابع انرژی زیاد همه اهتمام خود رو صرف کاهش مصرف انرژی کردیم. البته اصراف همه جا نکوهیده است ولی در این زمینه دنباله رو کشورهای غربی که منابع انرژی کم و منابع آب زیاد دارن بودیم. البته این قوت وزارتخانه های نفت و نیرو رو میرسونه و بالعکس ضعف شدید وزارت کشاورزی رو آشکار میکنه. (3014899) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۳:۲۴
خداییش مصرف بی رویه آب گناه کبیره است تو این شرایط چرا مردم قدر این نعمت خدا دادی رو نمیدونن؟؟؟؟ (3014903) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۳:۴۷
چقدر باید گفت آخه تو رو خدا درست مصرف کنید .... (3014904) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۶:۴۷
مصرف بی رویه واقعا بی انصافیه برید برخی از نقاط ایران رو ببینید ... واقعا خجالت بکشید... (3014913) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۳۹:۰۹
اگر اين بارونهايي كه مي ياد درمخازن عظيم زير زمين نگهداري بشه بي اب نمي شيم تو مملكت ما فقط فكري چاپيدن هستند و پول مملكت رو نابو د مي كنن (3014919) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۹:۱۷
آب واقعا مایع حیاته اگر نباشه ایرانی ها چی کار می خوان بکنن؟/
خوبه که سایت الف دغدغه این موضوع رو داره ممنونم (3014961) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۴۲:۴۵
اقازاده ها که قربونشون برم همه با مال ملت آخرش میرن اروپا ویا آمریکای جهانخوار ساکن میشن واین ملت مظلومند که باید تاوان ندانم کاری پدران اینها وخودشان را بدهند (3015172) (alef-11)
 
زاگرس 4444
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۵۵:۱۴
بنده فرزند یک کشاورز از استان آ.ذ.ش می باشم . لازم بذکر است تمامی چاههای عمیق با مجوز دولت حفر می شوند و در منطقه ما چاه غیر مجازی وجود ندارد هرچندکه دولت محترم جهت صرفه جویی آب در بخش کشاورزی هیچ اقدامی تاکنون انجام نداده است و آبیاری به روش غرق آبی حجم بسیار زیادی از آب را هدر میدهد. (3015194) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۱۴:۲۶
ادم فقط میمونه چی بگه؟؟خداروشکر رشد جمعیت درحال کاهش گذاشته...چرا مراجع و بزرگان به طور جدی بحران اب را مطرح می کنند؟؟چرا پلیس اب برای جلوگیری از اسراف اب تشکیل نمی شود؟؟چرا پرمصرفها با انشعاب کنتور کنترل و برخورد نمی شوند؟؟چرا هنوز در بساری از مرکز دولتی و پادگانها از اب چاه بی رویه برداشت می شود؟؟چرا ساخت و سازها و برداشتها بی رویه با مجوز شهرداری همچنان ادامه دارد؟؟چراوچرا.......
اگر امروز بحران اب و محیط زست را جدی نگیریم همین سال اینده سال 95و نه ده سال دیگر شاهد بحران خواهیم بود. (3015242) (alef-11)
 
سیدرضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۲۵:۳۱
این هشدار ها را قبلا هم داده اند اما متاسفانه گوش شنوا نیست تنها را باقیمانده در اسرع وقت :
1-استفاده از کارشناسان بین المللی وایرانی برای مقابله علمی با این مساله
2-تقلیل جمعیت به زیر 50 میلییون (3015256) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۳۱:۴۵
جاي تاسف است كه به اين موضوعات بسيار با اهميت كم توجهي مي شود (3015276) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۰:۰۱:۳۱
1-ابیاری کشاورزی را قطره ای کنید (93% اب در کشاورزی مصرف میشه)
2- بیش از 400 هزار چاه غیرمجاز وجود دارد این چاه ها را ببندید و برخورد شدید کنید
3-در مناطقی که بحران شدیدتره چاه ها را از کشاورزان بخرید و درب چاه ها را ببندید
4- سیستم فاضلاب را راه اندازی کنید و از اب ان برای کشاورزی استفاده کنید
5- محصولات پرمصرف ابی مانند هندوانه و گوجه و سیب زمینی را از خارج وارد کنید (3015310) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۰:۵۷:۴۹
بر پایه مطالعات هیدرولوژیکی جهانی بحران آب یک پدیده قطعی و اجتناب ناپذیره برای آینده کشور که مستلزم برنامه ریزی بسیار دقیقتری هست اما از این تهدید اکولوژیکی اضطراری تر بحران وقوع زلزله در تهرانه که بر پایه مستندات علمی و تاریخی در صورت وقوع فجایع انسانی وحشتناکی رو شامل میشه حتی از بعد امنیت ملی هم بسیار چالش برانگیز خواهد بود که متاسفانه و باز هم متاسفانه هیچ گونه امادگی برایش وجود نداره (3015354) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۱:۵۳:۲۲
یه نفر نیست به فکر فکر فقط اب و هوا این مردم باشه ...یه مدیر مرد پیدا بشه دنبال مسله اب و هوا بباشه ... (3015394) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۱:۵۷:۱۰
پس با این وضعیت کم ابی می خواستیم ازدیاد جمعیت داشته باشیم؟ (3015398) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۰۴:۳۰
روستاهای شهر میناب در نبود آب خشک ولی با آب میناب ساختمان های سربه فلک بندرعباس رشد کرد.زنده باد مسولیین که این همه باغ ونهالستان را فدای ساخت وساز مرکز استان کردند از مسولیین متشکریم که کشاورزی میناب را خشک کردند راه حل فردای آن ها ( وارد ات است وبس ) (3015411) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۰:۱۱:۱۰
مرتب ميگويند ٩٢% آب مصرفي صرف کشاورزي ميشود و ازطرف ديگراعلام ميکنند بيش از ٣٠٠ روستاي اطراف قزوين از سکنه خالي شده و بسياري روستاهاي ديگر که مهاجرت روستايئيان که بسمت شهرها هجوم آوردهاند وروستاهارا تخليه ميکنند . وازاينطرف يکعده اي نادانسته ميگويند هندوانه نکاريد , برنج نکاريد , گندم نکاريد و ....... نکاريد (3015586) (alef-11)
 
ابر
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۲۳:۲۵
هموطن تقریبا همه جا همین بساط است. (3015700) (alef-11)
 
kiano
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۳:۰۰:۴۱
البته که سطحی نگری در تکنولوژی هم کار دست یک نسل میده با احداث سدها در حالی که پیش بینی شده بود دمای متوسط اقلیم ایران افزایش پیدا میکنه بجای نفوذ اب به زمین موجبات تبخیر گسترده انرا فراهم کرده ایم ایا این مسعله از فوتبال و والیبال بی اهمیت تر است که در ان زمینه ها مزبی و مشاور خارجی استفاده میکنیم اما در خصوص مدیریت منابع اب انهم با این درجه اهمیت مشاور خارجی نمیگیریم تا کی میخواهیم تجربه شده ها را خود تجربه کنیم و همه این مسایل با این نکته هم در تناقض نیست که بدانیم سنگینترین پروژه سازمان سیا تاکنون استفاده از فاکتور تغیرات اقلیمی در تحولات سیاسی است که با پدیده هارپ با عدسی سازی یونوسفر انجام میشود (3015480) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۳:۰۲:۵۱
ضربه ای که در آینده به طبیعت ایران وارد خواهد شد برگشت ناپذیر خواهد بود پس از مسوولان خواهش میکنم تا دیر نشده است به خودشون بیان
جلوي کشاورزی را بگیرید چرا که بیش از 80درصد آبهای زیر زمینی در این بخش داره مصرف ميشه
همه ما شاهد خشک شدن رودخانه ها و طبیعت کوهها و دشتهاي کشور به دلیل برداشت از آبهای زیرزمینی توسط کشاورزان هستیم اما به این فاجعه اهمیت نمیدیم
همین الان هم دیر شده و طبیعت ایران در کما به سر میبره و چیزی به مرگ اون و تبدیل شدن ایران زیبا به عربستانی دیگر نمانده (3015482) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۳:۳۲:۱۱
هفته قبل ترکیه بودم. با این که این کشور بسیار پرآب است اما حتی در هیچ جا شیر آب خوردن رایگان نبود و باید دائم آب می خریدیم. ضمنا همه جا شیرهای آب دستشویی ها دارای چشم الکترونیکی بودند و هدر رفت آب وجود نداشت. آن وقت در کشور ما... (3015523) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۰:۰۴:۴۲
سومدیریت ودیگر هیچ.برای مثال همین فردا صبح سری به پارکی در خیابان ابوذر-خیابان علمی روبروی شیرخوارگاه شهید ترکمانی بزنید غرقابی چه عرض کنم اونقدر ابو ول میکنن که کلا کل خیابو نهای اطرافو اب میگره.فاجعه اونجاست که این پارک جز حیاط شهرداری منطقه است. بابا دشمنهای ما خارج مرز ها نیستند همین ..... (3015575) (alef-11)
 
پريسا
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۵۱:۲۵
لطفا بفرماييد چاره چيست نميتوان فقط نشست و دست روي دست گذاشت و ذكر مصيبت كرد عاشقان ايران عزيز چاره انديشي كنيد اين درد درمان دارد تا دير نشده كشورمان را نجات دهيد تمنا دارم (3015735) (alef-11)
 
معلم جغرافبا زنجان
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۴۱:۴۳
البته که وظیفه ما صرفه جویی و دوری از اسراف است. که وظیفه مسئولان نیز آموزش مردم می با شد ، اما خدا را چه دیدی ؟ امیدوارم چنان بارندگی در ایران براه افتد که دشت کویر و دشت لوت تبدیل به جلگه های سرسبز شوند . خدا یا معرفت استفاده از آب را برایمان بفهمان. (3015765) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۴۹:۳۶
تحریمیم میفهمی تحریمیم (3015768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۳:۱۸:۲۲
باید طرح ایران رود هرچه سریعتر اجرا بشه تا کشور دچار فاجعه نشه (3015782) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۷:۰۷:۱۰
این خبر را بگذارید کنار سخن برخی به اصطلاح کارشناس که میگن جمعیت ایران باید افزایش پیدا کنه و تا 150 میلیون نفر هم گنجایش داره!!! با کدوم منابع آب و حتی انرژی؟!!
راستی قرار بود آب دریا شیرین کنیم با انرژی هسته ای؟ (3015872) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۷:۴۳:۴۹
فقط نشونه مديريت بسيار ضعيف در جمع آوري بارشها و استفاده درست از آبهاي زير زميني و سطحي ميباشد.
بيشترين لطمه رو دولت احمدي نژاد به محيط زيست و اكوسيستم كل اين كشور و كشاورزي و .....زد. (3015900) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۰۱:۲۹
اگر کشاورزی متوقف شود به تدریج کیفیت خاک پائین می آید و همه جا بیابان می شود. به جای متوقف کردن کشاورزی در مناطق خشک تر باید محصولاتی که آب کمی مصرف می کنند کاشت شود. (3015919) (alef-11)
 
1
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۴۳:۵۷
در کشوری مثل ژاپن که چهار طرفش رو دریا و اقیانوس گرفته آب را (به صورت آب مجازی) وارد میکنند. مثلا گوشت و فراورده های گوشتی آب بر وارد میکنند اما در کشور ما در مناطق خشک و نیمه خشک، خون زمین برای سیراب کردن انواع محصولاتی که قاتل آب هستند بی حساب و کتاب در حال بهره برداری می باشد مثلا کشت هندوانه گوجه فرنگی -خیار- سیب زمینی- یونجه ذرت ... . (3016082) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۸:۴۴:۴۱
این گزارش قدیمی است. البته منظورم این نیست که مطالبش غلطه یا درسته. بلکه تاریخ انتشارش مربوط به چند سال قبل است. (3016085) (alef-11)
 
كيان
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۰:۱۲:۴۱
آيا فكر نمي كنيد مشكل با انجام و اسرار بر گناه مرتبط باشد؟ سوره نوح (ع): و گفتم از پروردگارتان آمرزش بخواهيد كه او همواره آمرزنده است (۱۰)
فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا ﴿۱۰﴾
[تا] بر شما از آسمان باران پى در پى فرستد (۱۱)

يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا ﴿۱۱﴾
و شما را به اموال و پسران يارى كند و برايتان باغها قرار دهد و نهرها براى شما پديد آورد (۱۲)

وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا ﴿۱۲﴾

شما را چه شده است كه از شكوه خدا بيم نداريد (۱۳) مَّا لَكُمْ لَا تَرْجُونَ لِلَّهِ وَقَارًا ﴿۱۳﴾ (3016222) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.