توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269885
چرا نوجوانان بی‌انگیزه می‌شوند؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۰
‌یک دکترای روانشناسی کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه در بعضی نوجوانان افسردگی و اعتماد به نفس پایین عامل کاهش انگیزه است، گفت: این افراد چون توقع و انتظار کمی از خودشان دارند، برای کسب موفقیت، حتی تلاش هم نمی کنند. در حالی که موفقیت تحصیلی می‌تواند به آنها کمک کند تا اعتماد به نفس آسیب دیده خود را افزایش دهند.

دکتر محمد زارع نیستانک در گفت و گو با ایسنا، منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه فقدان انگیزه و علاقه، نوجوان را دچار ناامیدی و ناکامی می‌کند، گفت: مسائل و مشکلات زیادی وجود دارد که می‌تواند حواس نوجوان را پرت کند و مانع از آن شود که وی کارهای مدرسه را جدی بگیرد.

وی افزود: اگر نوجوان بی‌انگیزه است، از او بپرسید که در مدرسه چه مشکلی وجود دارد؟ به عنوان مثال ممکن است با دبیران یا همکلاسانش مشکلی داشته باشد.

زارع نیستانک یادآور شد: در بعضی نوجوانان، افسردگی و اعتماد به نفس پایین عامل کاهش انگیزه است. آنان چون توقع و انتظار کمی از خودشان دارند، برای کسب موفقیت، حتی تلاش هم نمی‌کنند. در حالی که موفقیت تحصیلی می‌تواند به آنها کمک کند تا اعتماد به نفس آسیب دیده خود را افزایش دهند، اما چون خودشان را لایق

نمی‌دانند، حتی تلاش نمی‌کنند آن را به دست آورند.

این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان گفت: با تدریس خصوصی در خارج از مدرسه می‌توان به نوجوان کمک کرد تا به درس‌هایی بپردازد که برایش مشکل تر است و از این طریق به موفقیت و در نهایت افزایش اعتماد به نفس برسد.

زارع نیستانک در پایان تاکید کرد: اگر نوجوان علاقه‌ای به صحبت کردن با شما نشان ندهد و برای ایجاد رابطه با والدینش هیچ تلاش و فعالیتی نکند، باید با تلاش مضاعف سعی کرد راه‌های ارتباطی را با وی باز نگه داشت و در مورد آنچه در ذهن و قلبش می‌گذرد با او صحبت کرد.