نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258184
نگاهی به مطالب سیاسی روزنامه ها
منطقه در برابر تغییر استراتژیک
بخش داخلی الف، 9 بهمن 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۹
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان « منطقه در برابر تغییر استراتژیک» آورده است: «ما در حال حاضر در برابر یک خط مرزی بسیار طولانی به طول بیش از ١٥٠کیلومتر در جولان و در جنوب لبنان تا بندر «ناقوره» در ساحل مدیترانه قرار داریم که این خط به‌عنوان جبهه شمالی در برابر اسراییل گشوده شده است، در حالی که اسراییل پس از امضای موافقتنامه کمپ‌دیوید در سال١٩٧٨ همه توان خود را برای بستن این جبهه به‌کار برده بود ، اینک این جبهه نه‌تنها بسته نشده، بلکه به‌صورت بسیار فعال به مقاومت پرداخته است و این امر بعد از ٤٠سال، یک تحول مهم استراتژیک محسوب می‌شود. فعال‌شدن جبهه شمالی، چالش‌های بسیار بزرگی را در برابر اسراییل و غرب و برخی کشورهای منطقه‌ای که در پی ضربه‌زدن به محور مقاومت بودند، پدید آورده است. آنها در چهارسال اخیر بسیار کوشیدند با گسترش فکر تکفیری و اعزام نیروهای تکفیری به عراق، سوریه و لبنان، جبهه جدیدی بین خود ملت‌های منطقه پدید آورند تا محور اصلی کشمکش با اسراییل به فراموشی سپرده شود. عملا ما نیز در چندسال اخیر شاهد رشد سازمان‌های تکفیری اعم از «داعش» و «القاعده» و دیگر سازمان‌ها در کشورهای عراق، سوریه و لبنان بودیم که از کمک تعدادی از کشورهای عربی و منطقه‌ای برخوردار بودند و هدف آنها تضعیف محور مقاومت بوده است. اینک با گشوده‌شدن جبهه مقاومت در شمال فلسطین اشغالی، بی‌شک توجه ملت‌های منطقه به دشمن اصلی جهان اسلام و محور اصلی مقاومت در برابر اسراییل جذب خواهد شد و حنای داعش و کشورهای حامی داعش دیگر رنگی نخواهد داشت و این خود تحول بسیار مهمی است که آثار آن را در روزها و هفته‌های آینده به‌طور حتم مشاهده خواهیم کرد.

پاسداشت پاسپورت ایرانی! دولت باز هم عقب نشست
روزنامه ی کیهان به خبر معرفی نماینده ی جدید ایران در سازمان ملل پرداخته و با بیان عبارت معروف حسن روحانی که احترام را به پاسپورت ایرانی برمی گردانم، می نویسد: « برای اولین بار در تاریخ ۳۵ ساله انقلاب اسلامی، آمریکا در اقدامی غیرقانونی از ورود نماینده ایران در سازمان ملل جلوگیری کرد... روحانی هیچگاه فکر نمی‌کرد معرفی این گزینه آن هم در شرایطی که دولت همه توان خود را برای مذاکرات بسیج کرده و سعی در دوری از هرگونه تنش با شیطان بزرگ دارد، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دولت وی تبدیل شود. «نه دسته‌جمعی آمریکایی‌ها» به حسن روحانی برای معرفی ابوطالبی واکنشی غیرقابل پیش‌بینی برای دولت بود. ابوطالبی پیش از این و در سال ۱۳۷۲ یک بار سابقه اخذ روادید از آمریکا با هدف عضویت در هیئت نمایندگی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را داشت... آمریکایی‌ها اما به بهانه حضور ابوطالبی در زمان اشغال سفارت آمریکا در ایران صراحتا اعلام کردند برای ابوطالبی روادید صادر نمی‌کنند.

پس از این اقدام،«سیدعباس عراقچی» معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه گفت: هیچ گزینه جایگزینی برای «حمید ابوطالبی» نداریم و موضوع را از طریق مکانیزم‌های حقوقی پیش‌بینی شده سازمان ملل پیگیری می‌کنیم.

حال پس از ماه‌ها تعلل، دولت یازدهم در یک عقب نشینی آشکار، از معرفی حمید ابوطالبی انصراف داد و «غلامعلی خوشرو» سفیر کنونی ایران در سوئیس (برن) را به عنوان سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک منصوب کرد.»

روایت رویترز از نخستین اظهار نظر ملک سلمان درباره ایران
روزنامه ایران در خبری ویژه نوشت: «در پی سفر رئیس جمهوری امریکا به عربستان، خبرگزاری رویترز از نخستین موضعگیری پادشاه عربستان درباره ایران خبر داد و به نقل از یک مقام وزارت خارجه امریکا نوشت که ملک سلمان در این دیدار تأکید کرده است ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. به گفته این مقام امریکایی، پادشاه جدید عربستان در این دیدار که نخستین دیدارش با یک هیأت بلندپایه خارجی محسوب می‌شود شرط و شروطی برای مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ تعیین نکرده است. اظهار نظر ملک سلمان درباره موضوع هسته‌ای ایران در حالی بیان می‌شود که ایران همواره اعلام کرده کلیه فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است و سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی کشورمان جایی ندارد.»

استعفانامه ای در حد بیانیه
روزنامه ی جوان می نویسد: «طي روزهاي اخير آنچه به واسطه پرداختن به پرونده رحيمي كمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است، احياي فعاليت‌هاي حزب‌هاي تندرو و راديكالي جريان تجديدنظرطلب است. به گونه‌اي كه احزاب دوقلوي منحل شده مشاركت و مجاهدين به دنبال حيات‌بخشي به فعاليت‌هاي خود و گسترش اقدامات براندازانه هستند. يكي از سايت‌هاي خبري روز گذشته در اين باره نوشت: حزب اتحاد ملت كه توسط بازماندگان حزب منحله و ساختارشكن مشاركت در شرف راه‌اندازي و اخذ مجوز از وزارت كشور است، بدون داشتن پروانه فعاليت در حال يارگيري گسترده از ميان فعالان دانشجويي حامي فتنه است. اين سايت در ادامه مي‌نويسد: در جديدترين اقدام خود با هماهنگي مسئولان سازمان دانشجويي حزب كار و اقناع آنان به استعفاي جمعي از اين حزب، قصد جذب اين تشكل سياسي جوان به بدنه حزب اتحاد ملت را - كه ناظران آن را نسخه بدل حزب منحله مشاركت مي‌خوانند- دارند.

حزب اتحاد ملت ايران اسلامي حزبي اصلاح‌طلب است كه زمزمه تأسيس آن در دي ماه ۱۳۹۳ منتشر شد و رحماني‌فضلي وزير كشور، در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه به نظر مي‌رسد برخي احزاب منحله پس از اتفاقات سال ۸۸ درصدد گرفتن مجوز با نام و نشان جديدي هستند و آيا وزارت كشور اين مجوز را خواهد داد يا خير، تصريح كرده كه «ما در اين زمينه تابع قانون هستيم. اعضاي كميسيون ماده ۱۰ كه متشكل از نمايندگان مجلس، قوه قضائيه و دولت هستند متناسب با مقررات حاكم عمل مي‌كنند.»

اما موضوع ديگري كه در اين ميان مورد غفلت قرار گرفته است، شكاف روزافزون گروه‌هاي مختلف اصلاح‌طلبي از يكديگر است به گونه‌اي كه از يك سو همايش اصلاح‌طلبان در دي ماه با ركود و رخوت و عدم استقبال از سوي برخي چهره‌هاي خاص برگزار شد و از سوي ديگر برخي ديگر از دسته‌هاي اين جريان دچار تجزيه و چند پارگي شد‌ند. به عنوان نمونه شاخه جوانان حزب كار در بيانيه‌اي رسمي ساز جدايي كوك كرد و رسانه‌هاي تجديدنظرطلب تلاش كردند با برجسته‌سازي پرونده رحيمي، از كنار اين موضوع هم ساده بگذرند.

اما روزنامه آرمان يكي از معدود رسانه‌هاي اصلاح‌طلبان بود كه به اين مسئله پرداخت و نوشت: در روزهاي سرد زمستان ۸۹ جمعي از دانشجويان دانشگاه آزاد كه به تداوم اصلاحات در چارچوب قانون و حفظ مصالح ملي معتقد بودند گرد هم آمدند و تصميم گرفتند با پيوستن به حزب اسلامي كار، سازمان دانشجويي اين حزب را تشكيل دهند. اتفاقي كه در ارديبهشت ۹۰ رقم خورد و سپس با تصويب اساسنامه و برگزاري اولين مجمع در شهريور ماه سال ۹۰ رسميت يافت. اكنون اما در روزهاي نه چندان سرد زمستان ۹۳ بار ديگر حزب اسلامي كار و سازمان دانشجويي خبرساز شد. خبر اين بار رويه‌اي كاملاً برعكس دارد و اخبار حاكي از اين است كه جمعي از مسئولان سازمان دانشجويي حزب اسلامي كار در سراسر كشور با امضاي استعفانامه‌اي جدايي خود را از حزب اسلامي كار اعلام كردند. برخي اعضاي اين شاخه دانشجويي به ندا پيوستند و به عبارتي مي‌توان اولين انشقاق حاصل از ندا را در حزب اسلامي كار مشاهده كرد؛ انشقاقي كه پيش‌تر نسبت به آن هشدار داده شده بود. متن استعفاي اعضاي مستعفي تا حدي به يك بيانيه نزديك است.»
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۳:۳۰
وزنامه ایران در خبری ویژه نوشت: «در پی سفر رئیس جمهوری امریکا به عربستان، خبرگزاری رویترز از نخستین موضعگیری پادشاه عربستان درباره ایران خبر داد و به نقل از یک مقام وزارت خارجه امریکا نو (2650032) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.