نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 334783
بازتاب انتخابات در رسانه‌های خارجی
بخش خارجی الف، 7 اسفند 94
تاریخ انتشار : جمعه ۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۵
امروز انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری در حالی آغاز شد که با توجه به وضعیت خاص منطقه و مسائل داخلی و بین‌المللی، این دور از انتخابات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همان اندازه که در عرصه داخلی، رقابت‌های انتخاباتی میان دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب بسیار داغ و پرچالش بود، در عرصه بین‌المللی نیز تمامی این رویدادها به دقت و از نزدیک رصد می‌شد.

خبرگزاری رویترز، آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، شبکه سی‌ان‌ان، شبکه ان‌بی‌سی و بسیاری دیگر از رسانه‌های بین‌المللی، آغاز رأی‌گیری در ایران را به عنوان خبری فوری منتشر کرده‌اند.

همزمان با شروع رای‌گیری در سراسر ایران، رسانه‌های خارجی هر یک فراخور رویکرد و دیدگاه خود نسبت به جمهوری اسلامی و با توجه به منافع کشورهای متبوعشان، به انعکاس اخبار مربوط به این روز پرداخته‌اند.

به عنوان مثال، پایگاه خبری «تایمز اسرائیل» در مطلبی تحت عنوان «رای‌گیری در اولین انتخابات بعد از توافق هسته‌ای ایران آغاز شد»، نوشت، این رای‌گیری رفراندومی برای حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران بعد از توافق هسته‌ای تاریخی است.

این رسانه صهیونیستی نوشته، اصلاح‌طلبان به دنبال «تغییرات دموکراتیک» بیشتر هستند و حامیان میانه‌رو روحانی اصولگرایان را به چالش می‌طلبند آنهم اصولگرایانی که مخالف توافق هسته‌ای و رابطه با غرب هستند.

«تایمز اسرائیل» همچنین نوشت، روحانی این رای‌گیری را برای جلوگیری از تسلط محافظه‌کاران در مجلس و سرعت بخشیدن به اصلاحات داخلی حیاتی تلقی کرده است.

روزنامه «جروزالم‌پست» نیز در گزارشی تحت عنوان «اولین رای‌گیری بعد از رفع تحریم‌ها می‌تواند آینده جمهوری اسلامی را شکل دهد» نوشت: این دور از انتخابات که اولین انتخابات بعد از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهان است، می‌تواند تعیین کند آیا جمهوری اسلامی بعد از سال‌ها تحریم، به خروج از انزوا ادامه می‌دهد یا نه.

در این گزارش آمده، حامیان حسن روحانی شدیدا محافظه‌کارانی را که مخالف تنش‌زدایی با غرب هستند را به چالش کشیده‌اند.

این روزنامه صهیونیستی سپس نوشت، پیش‌بینی نتیجه این انتخابات دشوار است زیرا محافظه‌کاران معمولا در مناطق روستایی بهتر عمل می‌کنند و جوانان شهری نیز بیشتر به کاندیداهای اصلاح‌طلب اقبال دارند.

خبرگزاری آلمان نیز با همان محور «اولین انتخابات بعد از توافق هسته‌ای» نوشت، انتخابات امروز اولین آزمون برای فضای سیاسی ایران بعد از توافق هسته‌ای است.

پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ» نیز در گزارشی نوشت، حسن روحانی به دنبال افزایش حمایت از پارلمان از خود است. در صورتی که مجلسی همسو با روحانی شکل نگیرد، ممکن است که انتخاب وی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری در معرض تهدید قرار گیرد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» هم با انعکاس خبر برگزاری انتخابات در ایران نوشت، روحانی امیدوار است با استفاده از اعتباری که با برجام به دست آورده، حمایت‌ها از او در مجلس بیشتر شود تا او بتواند وعده آزادی‌های اجتماعی‌اش را پیش ببرد.

شبکه «آی‌تی‌وی» انگلیس که خبرنگار خود را به تهران اعزام کرده و برای انتخابات صفحه‌ ویژه‌ای باز کرده، نیز نوشته است: انتخابات امروز تا حد زیادی یک رفراندوم برای حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران است.

روزنامه «گاردین» نیز در مطلبی آورده، هیچ نشانه‌ای دال بر تحریم سازماندهی‌شده انتخابات وجود ندارد.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» هم نوشته، «انتخابات حساس امروز مشخص می‌کند که حسن روحانی می‌تواند اصلاحات مد نظر خود را پیش ببرد یا این مسیر مسدود می‌شود. تبلیغات انتخاباتی در تهران بسیار فشرده بوده و طرفداران هر دو طیف به خیابان‌ها آمده بودند».

خبرگزاری فرانسه نوشت: مردم ایران از ساعات اولیه روز جمعه در سراسر این کشور رای گیری را آغاز کردند تا اعضای مجلس شورای اسلامی را برای دوره‌ای چهارساله و اعضای مجلس خبرگان را نیز برای یک دوره هشت ساله انتخاب کنند. آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران دقایقی پس از آغاز برگزاری انتخابات از ساعت ۸ صبح به پای صندوق رای آمد و پس از انداختن آرای خود از همگان خواست تا هرچه فوری در این انتخابات شرکت کنند؛ چراکه این وظیفه و حق آنان است.

این خبرگزاری با اشاره به این‌که «انتخابات، راهنمایی تعیین کننده برای مسیری است که ایرانی‌ها برای آینده کشورشان می‌خواهند» به نقل از یک رای دهنده گزارش داد: مردم ایران انتظار دارند که وضعیت این کشور از طریق اصلاحات روز به روز بهبود یابد.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری راس ساعت ۸ صبح روز جمعه به وقت محلی در سراسر ایران آغاز شد و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری ایران دقایقی پس از آغاز برگزاری انتخابات طی سخنانی هنگام انداختن آرای خود به صندوق، حضور گسترده رای دهندگان ایرانی در دو انتخابات مهم این کشور را خواستار شد و تاکید کرد که حضور قدرتمندانه مردم در انتخابات دشمنان ایران را مایوس خواهد کرد.

همچنین روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست نوشت: مردم ایران رای‌گیری را برای انتخاب اعضای مجلس شورای اسلامی و خبرگان از ساعت ابتدایی روز جمعه آغاز کردند. رهبری ایران از مردم کشورش خواست تا هرچه فوری و به طور گسترده در این انتخابات حائز اهمیت و بزرگ شرکت کنند. رهبری ایران، آرای خود را صبح امروز به صندوق انداخت و گفت که حضور گسترده مردم ایران در این دو انتخابات دشمن را ناامید و مایوس می‌کند.

واشنگتن پست:
این انتخابات رفراندمی درباره سیاست‌های روحانی است/ بعید به نظر می‌رسد که نتیجه انتخابات حتی اگر روی کار آمدن اصلاح طلبان و یا اعتدال گرایان باشد، سیاست‌های کلان ایران را تغییر دهد. اگر مشارکت مردم در این انتخابات گسترده باشد، می‌تواند به بازگشت اصلاح‌طلب‌ها و اعتدالگرایان به عرصه سیاسی بیانجامد.

سی ان ان:
انتخابات امروز در ایران حیاتی است چرا که مشخص می‌کند آیا اصلاحاتی که حسن روحانی آن را آغاز کرده به‌‌ همان شکل ادامه خواهد یافت یا اینکه با برنده شدن محافظه کاران مخالف، برنامه‌های وی متوقف خواهد شد.

الجزیره:

انتخابات ایران تنها یک ماه بعد از لغو سال‌ها تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور، در حال برگزاری است. بررسی‌ها نشان از این است که این دوره از انتخابات نسبت به دوره قبل انتخابات مجلس در چهارسال از مشارکت بالاتری برخوردار است، اما نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳ حضور، کمتر است.

این انتخابات آزمونی برای حسن روحانی در توافق هسته‌ای با غرب و لغو تحریم هاست، همه برای تجارت با ایران اماده‌اند که این به خاطر اثرات روحانی و سیاست‌های میانه وی است، سیاست‌های اصلاح طلبانه‌ای که می‌خواست علیه تمایلات محافظه کاران اعمال کند.

رویترز:
این انتخابات سرنوشت ایران پسا تحریم را مشخص می‌کند/ رقابت میان حامیان روحانی و توافق هسته‌ای و محافظه کارانی است که با آشتی با قدرت‌های غربی مخالفند.

گاردین:
ائتلاف «لیست امید» با همراهی اعتدالیون در تلاش است تا «افراطیون» را از دور خارج کند و از فرصتی که ریاست جمهوری روحانی رقم زده بهره ببرد/ اصلاح طلبان در صدد هستند یک دهه کنترل اصولگرایان بر نهادهای قدرت را پایان دهند.

بی‌بی‌سی:
اصلاح طلبان و میانه روهایی که حامی حسن روحانی هستند «لیست امید» را تشکیل داده‌اند که هدف از آن کاهش تعداد افراطیون (اصولگرایان) در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است.
 
چرتکه مدرن
۱۳۹۴-۱۲-۰۷ ۱۵:۰۴:۲۱
همه جای دنیا انتخابات دو یا چند قطبیه . انتظار دارین از بین یه نفر ده نفرو انتخاب کنن ؟!!!!! (3568402) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.