توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323785
نگاهی به ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی
بخش تعاملی الف - اصغر مناف زاده
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۴


بالاخره بعد از چند روز کش وقوس، ثبت نام نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی پایان یافت. در این مهلت قانونی شاهد برخی حواشی خاص ازسوی برخی از ثبت نام کنندگان و عدم مدیریت ازسوی برگزار کنندگان بودیم که در ادامه به چند مورد آن اشاره می گردد:

۱- حضور نامزد های نمایندگی مجلس شورای اسلامی در محل ثبت نام به همراه تعداد کثیری از همراهان وطرفداران خود که گاها تعداد آنها به بیش از صد تن نیز مي رسيد یکی از نوآوری های امسال دراین عرصه بود. این دوستان به نظر می آمد که روز ثبت نام را با روز اخذ رای اشتباه گرفته وحتی برخی از آقایان برای روز ثبت نام خود سین برنامه تهیه کرده بودند. ازجمله کسب رخصت ازمادر، رفتن به مزار شهدای گمنام و مصاحبه ی مطبوعاتی و انتشار تمامی موارد درسایت خبری که درنوع خود ایده پردازی وخلاقیت محسوب مي شد.

امید واریم دوستان بعد از وارد شدن به مجلس این نوع خلاقیت ها را درعرصه ي قانون گذاري نيز داشته باشند. این رفتارهای عجیب وغریب نامزدهای محترم باعث ایجاد ترافیک در خیابان های منتهی به فرمانداری شده بود وتا ساعاتی نظم اجتماعی آن محدوده مختل و رفت و آمد مردم عادی با مشکل انجام می گرفت و ناراحتی مردم را به همراه داشت. حال این نوع رفتارهای غیر متعارف نامزدها را چگونه می توان ارزیابی کرد. مگر نه اینکه فردی که خود را درحد و حدود نمایندگی مجلس میداند باید رفتار،کردار وسخنان او مطابق با قانون و قانون گرايي باشد.

۲- هرچند که افزایش ثبت نام کنندگان دراین دوره نسبت به دوره های قبل ازرشد چشمگیری برخوردار بود و باعث خوشحالی برخی از دوستان در وزارت کشور گردید ولي واقعیت این است که ثبت نام برخی افراد ازجمله زن خانه دار، راننده تاکسی ودیگر افرادی که هیچگونه اطلاعی از وظیفه ی مجلس شورای اسلامی نداشتند و این موضوع در گزارش خبرنگار صدا وسیما نيز به عینه واضح بود كه خوشحالی وافتخار ندارد. باید براي این وضعیت گریست که چطور شان و جایگاه مجلس که به فرموده حضرت امام خمینی (ره) در راس تمام اموراست، اینطور زیر سوال می رود. به احتمال قوی درصورت تکرار این وضعیت در سال هاي آينده همانند دانشگاه برای ورود به مجلس شورای اسلامی بايد کنکور برگزار گردد. چنانكه مشاهده شد برخی از نامزدها که درصف های طولانی ثبت نام قرار داشتند،علت حضور خود را احساس تکلیف عنوان میکردند.به نظر میآید،دیگر زمان گفتار های کلیشه ای واحساسی به سر آمده است.کشور ومجلس نیازمند افرادي بااراده،شجاع، نترس، کارشناس و عملگرا مي باشد که نمایندگی و نماینده بودن را به جای احساس، باور داشته باشند.

در این صورت است که میتوان شاهد مجلسي قوی وتاثیرگذار بود.مجلس نباید جای افرادی که با الفاظي مانند (احساس تکلیف کردم،به من الهام شد ودوستان اصرار کردند) به عرصه انتخابات وارد شده اند،باشد.

۳- دولت الکترونیک یکی از محورهای هفت گانه ي اصلاح ساختار اداری کشور میباشد وهمواره مورد تاکید مسئولین ذیربط نيز بوده و هست.درعرصه ی انتخابات نیز چند سالی است وزارت کشور تلاش می کند مرحله ی اخذ رای انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کند.ولی تاکنون این فرایند به طور رسمی در کل کشور وتمام شعبه های اخذ رای محقق نشده و هنوز هم هنوزه، شمارش آرا به صورت دستی ملاک عمل می باشد.

حال این سوال پیش می آید که چرا درکشور،مرحله ی ثبت نام نامزدها به صورت دستی، ولی مرحله اخذ رای برای انتخاب آن نامزد ها به صورت الکترونیکی (هرچند به صورت ناقص) انجام می پذیرد؟ بهتر نیست برای صرفه جویي در وقت، منابع انسانی ومالی کشور،مرحله ثبت نام نامزد های مجلس شورای اسلامی نیز به صورت الکترونیکی وبدون مراجعه به فرمانداری ها انجام گیرد. با شعار وگفتار، دولت الکترونیک در کشور پیاده سازی نخواهد شد ودولت باید در این امرخود پیش قدم باشد وگرنه تغییر خاصی اتفاق نخواهد افتادونباید نگران شور وشوق حضور باشیم، چرا که با دیگر مکانیسم ها نیز می توان این حضور را نشان داد. ۹۴-۲۶۶
 
کلمات کلیدی : اصغر مناف زاده
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.