نظر منتشر شده
۱۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 305983
آیا بهانه های سازمان سنجش برای اجرانکردن دومین قانون حذف کنکور پایانی دارد ؟
احمد حج فروش، 9 آبان 94
تاریخ انتشار : شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۱
پیشینه پژوهشی در زمینه «کنکور»، نشان می‌دهد: این آزمون (که هر سال یکبار و در مدت حدود ۴ ساعت برگزار می‌شود) آسیب‌های زیادی در ابعاد: روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، علمی– آموزشی و فنی– روشی بر جوانان، خانواده آنان، نظام تعلیم و تربیت و بر «علم» در کشور وارد ساخته است که نه تنها سبب نارضایتی عمومی گردیده، بلکه رضایت بسیاری از راه یافتگان به دانشگاه‌های دولتی را نیز فراهم نکرده است (هر یک از آسیب‌های مذکور بارها توسط خانه ریاضیات اصفهان، ۸۴-۱۳۸۱، مرکز پژوهش‌های مجلس، ۱۳۸۶-۱۳۸۱، يار محمديان، احمد؛ سهرابي، نادره؛ عريضي ساماني، سيد محمد رضا، بهار و تابستان ۱۳۸۴، قانعی راد، امین، ۱۳۹۱، نوید ادهم، مهدی، ۹۴-۱۳۹۰، امانی تهرانی، محمود، ۱۳۹۰، حج فروش، احمد، ۹۴-۱۳۸۱ و ... منتشر شده است).

نتیجه بررسی‌های انجام شده در باره آسیب‌های کنکور طی سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، درخواست‌های مکرر پژوهشگران و کارشناسان آموزشی و مهم تر از همه خواست عمومی بسیاری از مردم و بحث‌های زیادی که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی (به ویژه در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم) داشتند، سرانجام سبب تصویب قانون پذیرش دانشجو (مشهور به قانون حذف کنکور) در سال ۱۳۸۶ در مجلس گردید.

این قانون با اینکه متکی به یافته‌های پژوهشی در زمینه کنکور و با رویکرد عدالت محور تدوین و تصویب شد؛ در دولت‌های نهم و دهم (به ویژه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده آن: سازمان سنجش) با مخالفت مواجه گردید و مجری قانون طی مدت ۶ سال از اجرای آن تمرد کرد.

محمد مهدی زاهدی وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم و نیز رئیس سازمان سنجش (مجری اصلی قانون)؛ در توجیه مخالفت خود با اجرای قانون؛ آماده نبودن زیرساخت‌ها در آموزش و پرورش را مطرح کردند، درحالی که مجلس با تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال به آموزش و پرورش این بهانه را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش سلب کرد؛ اما چون دولت‌های نهم و دهم با اتکا به توجیهات سازمان سنجش عزم اجرای قانون را نداشتند، مبلغ اختصاص یافته را به آموزش و پرورش ندادند و علی رغم آنکه آموزش و پرورش بارها موافقت وآمادگی خود را برای اجرای قانون اعلام کرد ولی سازمان سنجش به بهانه‌های گوناگون از اجرای قانون خود داری کرد و همواره خود را مجری تصمیمات شورای سنجش وپذیرش دانشجو اعلام می‌کرد و هنوزهم حاضر نیست مسئولیت عدم اجرای قانون را به عهده بگیرد. درحالی که آن شورا نیز با هر ترکیبی حق ندارد قانون را زیرپا گذارد.

سازمان سنجش با کمک زاهدی (وزیراسبق علوم، تحقیقات و فناوری که درمدت چهارسال وزارت خود دردولت نهم از اجرای قانون حذف کنکور خود داری کرده بود و حالا رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شده است) فرصت‌هایی را در اختیار گرفت و توانست نظر اکثریت اعضای کمیسیون را نسبت به عملی بودن قانون قبلی (قانونی که از نظر پژوهشگران حوزه کنکور، قانونی پویا و کاملاً عملی بود) دچارتردید کند و قانون دوم را درسال ۱۳۹۲ جایگزین نماید؛ اما با گذشت بیش ازدو سال از ابلاغ قانون دوم که بر اساس خواسته‌های آن سازمان تنظیم و تصویب شده بود، باز هم با همان بهانه‌های قبلی از اجرای آن نیز خود داری کرده است.

پس از آنکه معلوم شد بهانه «فراوانی چند هزار معدل ۲۰ و عدم امکان تفکیک و تمیز نمرات درسابقه تحصیلی داوطلبان»، شایعه ای کذب بوده و تعداد معدل‌های ۲۰ از حد اکثر ۷۷ عدد تجاوز نکرده است، این بار «ناکافی خواندن ۱۵ درس که در پایه سوم و پیش دانشگاهی مشمول امتحانات نهایی می‌شود» بهانه جدید سازمان سنجش در اجرا نکردن دومین قانون حذف کنکور اعلام شده است. در حالی که ۱۵ درس از ۳۰ درس یعنی نیمی از دروس سه پایه آخر تحت پوشش امتحانات نهایی بوده است و سازمان سنجش می‌بایست از سال تصویب قانون اعلام می‌کرد که از سال ۱۳۹۳ (سال لازم الاجرا شدن قانون) سهم سابقه تحصیلی ۵۰ درصد است. چون با احتساب ۴ درس دوره پیش دانشگاهی و ۱۱ درس پایه سوم نیمی از حدود ۳۰ درس سه سال آخر متوسطه تحت پوشش امتحانات نهایی است.

سازمان سنجش همواره از ضعف آموزش و پرورش (به ویژه عملکرد ضعیف مرکز سنجش این وزارتخانه) نسبت به مطالبه حقوق قانونی جوانان در احتساب سهم واقعی سابقه تحصیلی و سستی در افزایش دروس امتحانات نهایی، نیز استفاده کرده به مصداق «الغریق یتشبث بکل حشیش»، به هر بهانه ای متوسل می‌شود؛ تا از اجرای قانون فرار کند. لذا ازهم اکنون در سایت خود اعلام کرده سهم سابقه تحصیلی نه تنها در سال ۹۵ بلکه در سال ۹۶ نیز از ۲۵ درصد فراتر نخواهد رفت.

سازمان سنجش حتی به ماده ۷ آئین نامه اجرایی قانون (مصوب مورخ ۲۵/۴/۱۳۹۳ هیئت وزیران) در باره «میزان تأثیر سوابق تحصیلی سالانه موضوع تبصره (۴) ماده (۵) قانون متناسب با میزان تحت پوشش قرار گرفتن دروس سال‌های تحصیلی مختلف» که خود تهیه و تدوین و به تصویب رسانده عمل نکرده است.

وقتی ازسازمان سنجش سئوال می‌شود چرا به قانون و آئین نامه اجرائی عمل نمی‌کنید؟ مطابق معمول پاسخ می‌دهد: «سازمان سنجش مجری تصمیمات شورای سنجش و پذیرش دانشجو (که در قانون آمده) است. در حالی که همه دستور کارها و توضیحات و توجیهات و تصمیم سازی ها توسط دبیر شورا (رئیس سازمان سنجش) انجام می‌شود.

لازم به ذکر است ارزش و اعتبار سئوالات تشریحی (از ۱۵ عنوان درس دو پایه آخر تحصیل) که در امتحانات نهایی آموزش و پرورش استفاده می‌شود و انواع سطوح یادگیری دانش آموزان را در بر می‌گیرد، طی دو سال، ظرف یکماه و جمعاً در مدت زمان حدود ۳۰ ساعت برگزار می‌شود به مراتب بالاتر از ارزش و اعتبار کنکور است که از ۳۰ عنوان درس متکی به سئوالات چهارگزینه‌ای (تستی) در سه پایه تحصیلی و در قالب ۲۵۰ سئوال، یک روز در سال و در مدت ۴ ساعت (هر سئوال کمتر از یک دقیقه) از سطوح پائین یادگیری (دانش حفظ کردنی و ترفندهای تست زنی) برگزار می‌شود و به قول یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، کنکور در کشور ما اقیانوسی است از تکه تکه‌های دانش سطحی یکبار مصرف به عمق یک میلیمتر.

مطابق آنچه که در یافته‌های پژوهشی آمده است، «عقیم شدن اهداف کلی و برنامه‌های درسی دوره متوسطه، ناکارآمد کردن نظام تعلیم و تربیت و ناممکن ساختن اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» بخشی از آسیب‌های جبران ناپذیری است که کنکور برجامعه تحمیل کرده است.

بدون تردید جایگزینی سابقه تحصیلی (که تشخیص نمایندگان دو دوره مجلس شورای اسلامی بوده و منجر به تصویب دو قانون در زمینه حذف کنکور شده است) بجای کنکور هرچند ممکن است در سال‌هایی که سهم سابقه تحصیلی بیشتر از سهم کنکور می‌شود با مشکلاتی همراه باشد، اما دست آوردهای آن در دراز مدت کشور را از ناهنجاری‌های بزرگ نجات خواهد داد.

البته آموزش و پرورش می تواندبا بکارگیری فناوری اطلاعات و روش‌های جدیددرنمره گذاری وتصحیح اوراق امتحانات نهایی از تجارب بیش از ۷۰ درصد کشورهای جهان (که سابقه تحصیلی را محور پذیرش دانشجو قرار داده‌اند) نیز استفاده نماید.

از زمان تصویب اولین قانون حذف کنکور (سال ۱۳۸۶) تا پایان یافتن زمان دومین قانون حذف کنکور (سال ۱۳۹۶)، ۱۰ سال است که سازمان سنجش مفاد دو قانون را پایمال کرده است و هیچ مرجعی در کشور جلودار آن نیست؛ بنابراین آیا نا رواست که بسیاری از محققان، نویسندگان و مسئولان دردمند، کنکور را با واژه‌های مافیا، هیولا، غول و سندرم توصیف می‌کنند؟

خدایی در برنامه رادیو گفتگو (سه‌شنبه ۱۳۹۴/۶/۳ ساعت ۰۹: ۲۱ کد خبر: ۷۶۹۲۸۵) اعلام کرد: این سازمان به صورت متوسط برای پنج میلیون و پانصد هزار الی شش میلیون نفر آزمون در سال برگزار می‌کند که بیش از سه میلیون و دویست هزارآن مربوط به ورودی دانشگاه‌ها است و مابقی مربوط به آزمون‌های حرفه ای و استخدامی است. وی همچنین اظهار داشت حدود ۱۶۷ آزمون در سال به طور متوسط از سوی این سازمان برگزار می‌شود.
توضیح: اگر حد اقل میانگین دریافتی از هر نفر را ۳۰۰۰۰ تومان فرض کنیم، در آمد سازمان از محل برگزاری آزمون‌های رسمی برای ۶ میلیون نفر در سال ۱۸۰ میلیارد تومان است؛ اما رئیس سازمان سنجش در باره آمارهای مر بوط به کنکورهای آزمایشی و آمادگی (تسلط) که در مقاطع مختلف تحصیلی توسط شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش برگزار می‌شود و شهریه آن چند برابر آزمون‌های رسمی است، سخنی نگفته است، اطلاعیه‌های سایت شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش با آدرس: http://sanjeshserv.ir شما را به سوی انواع اطلاعات در این زمینه (که بخشی از آن به شرح زیر است)؛ هدایت خواهد کرد:

۱- اجرای بیش از ۲۰ کنکور آزمایشی برای دانش آموزان پایه‌های سوم وچهارم (پیش دانشگاهی) که هرساله از همه استان‌های کشور بطورغیر رسمی توسط شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش برگزار می شودو شهریه آن‌ها تا ۵/۱ میلیون ریال ویا بیشتراست.

۲- درآمد حاصل ازفروش کتاب‌های کمک آموزشی (محتوای تست‌های طبقه بندی شده سال‌های قبل) ازطریق فروشگاه‌های وابسته در سراسرکشور.

۳- اجرای انواع آزمون‌های آمادگی (تسلط) کنکورکارشناسی ارشد برای دانشجویان ولیسانسیه ها که هرساله بطور غیر رسمی توسط شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش برگزار می‌شود و شهریه آن‌ها تا ۳ میلیون ریال است.
بنظر شما آیا درآمدهای چند ۱۰۰ میلیارد تومانی در اجرا نکردن قانون حذف کنکور بی تأثیر است؟!
–پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت
 
کلمات کلیدی : کنکور
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۰۹:۲۹:۵۷
حذف کنکور ممکن نیست
یک دلیل ساده اگر کسی کنکور امسال را خراب کرد
سال دیگه میتونه دوباره کنکور بده
اما اگر کسی حتی یک امتحان نهایی
حتی یکی را خراب کنه تا آخر عمر فرصت جبران بهش داده نمیشه و همان یکی باعث تلف شدن استعداد و تواناییش میشه (3289292) (alef-11)
 
علیرضا مفخم
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۰۵:۵۱
احتمالا شما از رأی اخیر شورای عالی آموزش و پرورش با خبر نیستید . نه تنها تک درس ،بلکه همه دروس دیپلمه های سابق قابل جبران و ترمیم است . (3289817) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۷:۴۹:۱۴
مطمئن باشید اگر کنکور برداشته بشه، در گام بعدی اکثر دانشگاههای دولتی خودگردان و پولی خواهد شد
اینموضوع زمینه سازی برای آن مرحله است (3290610) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۲۱:۴۶
مشکل از قانون کارشناسی نشده هست و نه کنکور. (3289862) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۶:۵۰:۱۱
اگر اهل مطالعه هستید لطفا به همان چند منبع از ده ها منبع علمی - پژوهشی و گزارش های کارشناسی متعددی که نویسنده یادداشت به آن اشاره کرده و پشتوانه دو قانون حذف کنکور بوده است مراجعه کنید . پس از مطالعه این شایعه را باور نمی کنید که قانون کارشناسی نشده بوده است . مشابه این قانون در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای پیشرفته جهان و حتی کشورهای درحال توسعه در حال اجراست . (3290477) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۸:۵۰:۱۴
در تمام کشورهایی که سطح علمی خوبی دارند البته در اسیا .همه کنکور دارند .چین ژاپن ترکیه کره. (3299829) (alef-3)
 
کارشناس آموزش
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۹:۴۸:۱۰
اتفاقا در چهار کشور سابقه تحصیلی محور اصلی ورود به دانشگاه است و امتحان مکملی که می گیرند مانند امتحانات نهایی آموزش و پرورش با سئوالات تشریحی برگزار می شود . در هیچ جای دنیا کنکور به سبک کشور ما در 4 ساعت و تستی که محور اصلی برای ورود به دانشگاه باشد و نظام تعلیم و تربیت کشورشان را ناکارآمد کند وجود ندارد.
در ژاپن علاوه بر سابقه تحصیلی حتی نظر معلمان در کارنامه هر داوطلب منعکس می شود و در پذیرش او در دانشگاه مؤثر است .
در چین حدود 6 میلیون نفر در آزمون پایانی برای پذیرش 2 میلیون نفر در دانشگاه ها شرکت می کنند و 80 درصد سئوالاتشان تشریحی است . اخیرا کارشناسان و مردم چین درخواست کرده اند که آن 20 درصد سئوالات تستی نیز حذف شود و 100درصد سئوالات تشریحی باشد .
در ترکیه و کره نیز سابقه تحصیلی محور پذیرش است و آزمون های ورودی نقش مکمل را دارد . (3302841) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۱۵:۰۴
اکثر قریب به اتفاق کشور هاکه یعنی افغانستان پاکستان تاجیکستان ارمنستان.عراق.ازبکستان.قرقیزستان...در اسیا وهمه کشورهای افریقایی.و ان کشورهای معدودی که کنکور دارند شامل ژاپن چین کره جنوبی فرانسه و... (3301487) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۳۸:۳۴
کنکور را حذف نمیکنند چون بهترین منبع درآمدزایی براشونه از هر نفر چند میگیرن ... (3289923) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۷:۰۶
فک کن اگه کنکور رو بردارن .برای هر امتحان می خوان چند بگیرن .... (3301479) (alef-3)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۷:۱۳:۲۶
جناب کارشناس عزیز

بدانید که در کشور ما که در آزمون ها شفافیت وجود ندارد اگر کنکور نبود معلوم

نبود که آیا یک بچه دهاتی خواهد توانست به دانشگاه معتبر وارد شود یا نه

باز هم همین کنکور به ظاهر پر از مشکل در جای خودش هزاران حسن دارد

1- اگر منظورت این است که مثل برخی کشور ها دانش آموزان بدون کنکور و فقط بر اساس سابقه وارد دانشگاه بشوند اولا در کشورهای خارجی بسیاری از دانش آموزان بعد از تحصیلات عمومی وارد بازار کار می شوند و داوطلب ادامه تحصیلی درصد کمتری نسبت به کشور ما وجود دارد - در حالی که در کشور ما کار وجود ندارد و دانش آموزان به امید اینکه در بازار کاریابی بتوانند با توجه به تحصیلات و مدرک رقابت بهتری داشته باشند مجبورند درس بخوانند

2- اگر دانشگاه ها بخواهند دانشجویان خود را بدون کنکور انتخاب کنند که مصیبت عظمی رخ می دهد چون آنقدر سفارش شده و آقازاده و بچه پولدار و فلان و بهمان هست که تا هزار سال دیگر هم نوبت به بچه کسی امثابل ما که در هفت آسمان ستاره ای ندارد نخواهد رسید

3- همین اکنون که کنکور است برخی از رشته های پر طرفدار پذیرش آنها دو برابر تعداد عادی است و آن همه اضافات از طریق هیئت علمی و سفارش های دیگر اضافه شده اند وای بروزی که این پذیرش صد درصد آزاد شود

4- اگر نگران موسسه های کنکور هستی که آنها بازار تجارت هزار ملیاردی دارند خوب آنها که هرگز بازارشان را از دست نخواهند داد بلکه از روش دیگر و برای سالهای دبیرستان مصیبت درست می کنند و بلایی بر سر آموزش و پرورش خواهند آمورد که هر امتحان ساده مدرسه ای برای بچه ها استرس کنکور داشته باشد و کنکور مصیبتی بشود 4 ساله و توزیع شده

5- شما انگار از وضع آموزش و پرورش اطلاع ندارید
الان که آزمون در یک روز است و وزارت اطلاعات و پلیس و هزار جور امکان امنیتی وجود دارد به سختی می شود به کنکور صد در صد اعتماد کرد در حالی که اگر قرار باشد صد در صد کنکور را آزمون های آموزش و پرورش رقم بزند حدود هزاران حوزه اجرا و صدها حوزه تصحیح آن هم در مدت یک ماه سوراخ هایی خواهند شد که کلا امنیتی و اعتمادی به نمرات بدست آمده باقی نخواهد گذاشت و من که سی سال در آموزش و پرورش این حوزه ها را از نزدیک لمس کرده ام می دانم که در این حوزه ها چه خبر است و هر معلمی و هر مسئولی سوراخی در این آزمون ایجاد می کند

6- شما اسم کسانی را آورده اید و گفته اید که اینها محصول آموزش بدون کنکور هستند- مغلطه هم حدی دارد - خوب در نظام کنکور هم ما صد ها هزار نابغه تربیت کرده ایم که اکنون سراسر دنیا در کشور های مرفه و در کشور خودمان مشغول کار هستند آیا آنها را نمی بینید - فی الواقع بدانید که موفقیت یک نفر زیاد هم به روش آزمون و گزینش ربط ندارد و با هر روشی اگه عادلانه باشد معمولا حق به حقدار می رسد

7-به نظر می رسد قسمتی از مخالفان کنکور کسانی هیتند که به خاطر خود و یا فرزندان شان کینه کنکور را بدل گرفته اند و فکر می کنند با حذف آن شاهکار بزرگی انجام می دهند


خلاصه عرض کنم که کنکور هزار و یک عیب دارد البته این را بگویم که اگر کنکور نبود از یک روستای سمنان 180 نفر در یک سال در دانشگاه دولتی هرگز قبول نمی شد و از لردگان چهار محال و بختیاری صدها نفر به دانشگاه های برتر تهران راه نمی یافتند
اگر کنکور نبود بچه های ما بیچاره ها که دست مان به جایی بند نبود باید در دانشگاه های آقایان غیر انتفاعی با التماس پذیرش می گرفتند و ما باید مزرعه و گاو و گوسفندمان را می فروختیم و به از ما بهتران غیر انتفاعی دار صلح می کردیم

شما هم بهتر است نظامی را به جای کنکور توصیه کنید که بار اضافی و دردسر اضافی نشود وگرنه ما خودمان آموزش و پرورشی ها می دانیم که اعتمادی به آزمون های آموزش و پرورش نیست (3290521) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۹:۰۱:۴۹
اتفاقا دقیقا هدف طرح از بین بردن نظام نظارتی متمرکز است تا هر که را خواستند راهی دانشگاه کنند!! (3292781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۶:۰۷:۱۸
سلام عالی بود نظر شما درست فرمودی اما گوش شنوا کو (3293421) (alef-11)
 
كارشناس آموزشي
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۵:۰۳:۳۶
...
يك كارشناس آموزش

جناب آقاي گنجي عزيز
جنابعالي با علاقه زياد وقت گذاشتيد و كامنت جامعي نظير آنچه كه مسئولان سازمان سنجش در مصاحبه ها و در پاسخ انتقادات به كنكور مطرح كرده و مي كنند را مرقوم فرموديد . هر چند محقق محترمي به بخشي از نظرات شما پاسخ داده ، با اين حال جنابعالي مرا نيز ترغيب كرديد وقت بگذارم و نظرات خود را در پاسخ بندهاي 7گانه شما تنظيم و در صورت صلاحديد مسئولان پايگاه خبري الف به اشتراك مخاطبان سايت بگذارم .
الف- پاسخ مطلب مقدماتي شما : برخلاف نظر شما بنده مطمئن هستم اگر كنكور حذف شود از شمار فرزندان ثروتمندان در دانشگاه ها كاسته و به شمار فرزندان مستعد به قول شما بچه دهاتي اضافه خواهد شد . ضمنا شفافيت در آزمون هاي تشريحي ( كه ترفند ناپذيرند و معلمان امين و درستكار آموزش و پرورش بيش از 150 سال است دست اندركار آنند) از كنكور پر از ابهامي كه چند بار لو رفتن سئوالات آن مدتي نقل محافل خبري بود و اعمال سهميه هاي رانتي مخفي كه حق فرزندان مستعد مردمي كه دستشان از هر گونه رانت و سهميه كوتاه است ؛ بيشتر است . متأسفانه علت اصلي طولاني شدن نتيجه كنكور ، اعمال همان رانت هاي نا عادلانه است بايد يكي يكي پاسخنامه هايشان از استانها و مناطق مختلف و از درون پاكت هاي متعدد برداشته و امتيازات رانتي در آن اعمال شود (كه ظاهرا محمل قانوني هم براي اين رانت ها پيش بيني شده است ) .
ب- پاسخ به 7 بند انتقادات شما به يادداشت نويسنده :
1- علاوه بر كشورهاي زيادي كه در آمريكا و اروپا و آسيا و آفريقا و استراليا تنها معيارشان براي پذيرش در دانشگاه سابقه تحصيلي است و محدوديت ظرفيت هاي دانشگاهي آنها بيشتر از كشور ماست ، چگونه است كه بقول آقاي حج فروش كشورهايي كه مثل ما كنكور دارند ، نظير چين با 5 ميليون شركت كننده و موزامبيك و عراق و غنا با انبوه شركت كنندگاني كه حد اكثر براي 20 درصد آنها ظرفيت در دانشگاه هايشان وجود دارد ، اكثر سئوالاتشان تشريحي است ؟! از طرفي مگر اخبار افزايش بيكاري در اكثر كشورهاي دنيا را نشنيديد كه نوشته ايد دانش آموزان پس از تحصيلات عمومي وارد بازار كار مي شوند . البته منهم با شما موافقم كه ميل به ادامه تحصيل در كشور ما نسبت به كشورهاي ديگر بيشتر است واين يك فرصت براي سياستگذاران است كه متأسفانه تهديد تلقي شده است .
2- مصيبت عظما 45 سال است كه از طريق كنكور نصيب نظام تعليم و تربيت كشور شده و مسبب استفاده بيشتر بچه پولدارها مورد نظر شما و دانشگاهيان از امكانات دولتي شده است . اين دومين دليلي است كه وزارت علوم 8 سال است در برابر قانون حذف كنكور ايستاده است . دليل اول را هم كه ريشه اقتصادي دارد شما بخوبي مي دانيد .
3- اتفاقا تا كنكور هست رانت ها در قالب سهميه هاي قانوني هست . كنكور كه حذف شود دليلي ندارد كه رانت ها ادامه يابد .
4- با بخش اول مطلب شما در بند 4 موافقم بازار آموزشگاه هاي آزاد گرمتر مي شود . اما وقتي كنكور حذف شود تنها يك تفاوت اساسي در اين زمينه بوجود مي آيد ، رويكرد و جهت گيري آموزشگاه ها از تأكيد بر حفظ تست هاي سطحي و آموزش ترفندهاي تست زني كه غير سازنده بوده و هست به سمت آموختن مفاهيم يادگيري سطوح پيشرفته در سئوالات تشريحي كه بسيار سازنده است تغيير خواهد كرد . در چنين شرايطي حتي سئوالات المپيادي در رقابت آموزشگاه ها مطرح مي شود و آموزش و پرورش ناچار مي شود هر سال سطح سئوالات امتحانات نهايي را بالا ببرد .
در باره استرس امتحانات نهايي ، اتفاقا به عكس هيچ استرسي ، به پاي استرس كنكور كه يكبار درعمرجوان برگزار مي شود و سرنوشت او را در 4 ساعت رقم مي زند نمي رسد . نويسنده محترم يادداشت اصلي مرقوم فرموده اند كه امتحانات نهايي هم اكنون در 11 درس پايه سوم و 4 درس پايه چهارم در مدت سه هفته برگزار مي شود و نظير امتحانات با سئوالات تشريحي معلم ساخته است كه دانش آموزان در طول 12 سال تحصيل هفتگي ، ماهانه ، هر ترم و هرسال ( بيش از 200 بار ) تجربه كرده اند و اگر در يك درس نتيجه خوبي نگيرند اين اميد را دارند دو روز بعد در امتحان درس بعدي و درس بعدي و . . . جبران خواهند كرد و بهيجوجه استرس آزمون يك درس ( كه خيلي تعيين كننده نيست ) به اندازه كنكور نيست . ضمنا ا پس از برگزاري چند امتحان ، دانش آموز تكليف خود را مي داند كه بايد چه مسيري را براي آينده اش ترسيم كند ، در كدام رشته علاقه و استعداد ادامه تحصيل دارد ويا آماده ورود به بازار كار است .
5- بنده حدود 30 سال عمرم را در تدريس و مسئوليت هاي مختلف آوپ و دانشگاه گذرانده ام و از تاريخ و عملكرد آوپ 160 ساله اطلاعات كافي دارم و همه موارد امنيتي كنكور در امتحانات نهايي . هرچند در طول تاريخ آموزش و پرورش موارد خلاف كه در هر آزموني بطور طبيعي اتفاق مي افتد ، افتاده است ، اما هرچه سهم سابقه تحصيلي افزايش مي يابد ، اين امتحانات از حساسيت بيشتري برخوردار مي شود و آموزش و پرورش بايستي تمهيدات امنيتي را افزايش دهد و اين تمهيدات نا ممكن نيست . ضمنا روش هاي جديد تصحيح اوراق امتحاني با استفاده از فناوري اطلاعات كه آوپ در دو آزمون بين المللي تيمز و پرلز تجارب مفيدي كسب كرده مي تواند راهنماي برگزاري سالم امتحانات نهايي حساس آينده باشد .
6- با توجه به توسعه حيرت آور علم و فناوري در جهان ، هرچند ما امروز دانشمندان زيادي داريم اما بطور نسبي و متناسب با رشد و توسعه كشورهاي مختلف و مقايسه تحولات علمي گذشته و امروز ، هنوز نمي توانيم ادعا كنيم ما امروز معادل افراد نامبرده در يادداشت آقاي حج فروش داريم .
7- جناب آقاي گنجي متهم كردن منتقدان كنكور به شكست خود و فرزندانشان در كنكور و كينه توزقلمداد كردن آنها در شأن شما نيست . مي توانم ده ها استاد تمام دانشگاه نام ببرم كه خود و فرزندانشان افراد موفقي هستند و منتقد كنكور به سبك موجود در كشور هستند . بسياري از آنان نظراتشان را در گزارش هاي تحقيق ، مقالات علمي و ترويجي و مطبوعات و سايت هاي خبري منتشر كرده اند . يك نمونه آن كه با همكاري اعضاي هيئت علمي ، پژوهشگران و كارشناسان خبره انجام شد گزارش تحقيق جامع مركز پژوهش هاي مجلس در سال 84 است ، مجموعه مقالات منتشر شده خانه رياضيات اصفهان در همان سال ها در باره كنكور ، تحقيقات متعدد آقاي حج فروش در باره آسيب شناسي كنكوركه مقالات آن در مجلات علمي – پژوهشي و حتي در كنفرانس بين المللي در ژاپن چاپ شده است . نظرات منتقدانه استاد جامعه شناسي آقاي دكتر قانعي راد در باره كنكور بسيار هشدار دهنده و نافذ است ، آيا همه آنها كينه شكست در كنكور را دارند ؟!
در پايان مطمئن باشيد وقتي كنكور حذف شود و امتحانات نهايي به نحو مطلوب برگزار شود ، افراد با استعداد بيشتري از هر قشري ( اعم از فقير و غني ) به دانشگاه راه خواهند يافت . هم اكنون حق بسياري از افراد مستعد پايمال مي شود . (3294665) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۰۰:۴۲
اگر امتحان نهایی به نحوطلوبی هم برگزار شود که هرگز نخواهد شد.چنانکه تابه حال نشده.باز هم حذف کنکور بار منفی زیادی دارد .استرس هر روزه وهرساله.رشوه خواری هاوفساد در اموزش وپرورش .حبران ناپذیری نمرات کم.صرف انرژی زیاد برای برگزاری امتحانات مطمین..باامنیت بالا (3299855) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۰۴:۱۳
من نمی دونم چرا شما اموزش پرورشی ها اصرار به حذف کنکور دارید .حتمما می خواهید راهی برای رشوه وپول در اوردن پیدا کنید .یا بچه های خودتان راحتتر برن دانشگاه .مردم عادی رو دور بزنید. (3299863) (alef-3)
 
محقق دانشگاه
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۵:۰۵:۱۹
متأسفانه همیشه با همین استدلال ها بوده که کنکور 45 سال نظام آموزشی ما را در مدرسه و دانشگاه ناکارآمد کرده است .
من به نویسنده مقاله تبریک می گم ، بسیار خوب و علمی مافیای کنکور را نقد کرده ، البته در باره اسامی مطرح شده منهم با شما هم عقیده ام ، اما واقعیت 71 ساله را هم نمی توان منکر شد . سواد و توانایی های گذشتگان را نسبت به سوادو توانایی های همتاهایشان در این روزگار را نمی توان منکر شد . با توجه به پیشرفتهای علم و فناوری و به لحاظ توسعه اقتصادی - اجتماعی چرا ما از بسیاری از کشورهای منطقه ( نه جهان) که در گذشته 10 تا 30 رتبه بالاتر بودیم حالا به همان اندازه و یا بیشتر عقب افتادیم . آیا بخاطر ناکارآمدی نظام آموزشی ما نیست و اگر ده ها تحقیق در آسیب شناسی کنکور را مطالعه کنید ملاحظه خواهید کرد بخش عمده عقب افتادگی ما را روش کنونی سنجش و پذیرش دانشجو ، یعنی کنکور و سئوالات تستی باعث شده است ، شما گزارش تحقیق بسیار ارزشمند سال 84 مرکز پژوهش های مجلس را مطالعه کنید و استاد محترم جامعه شناسی ( دکتر قانعی راد رئیس انجمن این جامعه ) را مطالعه کنید ببینید کنکور چه آسیب های وحشتناکی به جامعه جوان کشور و خانو.اده های آن ، به علم ، به نظام آموزشی و همه سیاست ها و برنامه های کلان کشور وارد کرده است . از طرفی اگر شما منظورتان از اعمال نفوذ ها در نتیجه امتحانات است ، شما اگر در آموزش و پرورش کار کردید باید بدانید که امتحانات نهایی با امتحانات داخلی فرق دارد و نمی تواند آنگونه که بیان کردید در آن نفوذ کرد ؛ در این صورت در جلسات کنکور که سئوالات تستی است شائبه تقلب بیشتر و سهل تر می نماید و چون پاسخنامه بامداد تکمیل می شود ، هنگام ورود به کامپیوتر به راحتی می توان پاسخ های غلط را پاک کرد و خانه های صحیح را بجای آن پر کرد و به کامپیوتر داد . ما باید به قشر معلمان امین و درستکار که هم دست اندرکار کنکور هستند و هم دست اندرکار امتحانات نهایی هستند اعتماد کنیم و از سوی دیگر تنبیهات بسیار سخت گیرانه ای برای آنها که از راه صواب خارج می شوند منظور کنیم . بنظر من اگر سازمان سنجش بجای تست از سئوالات تشریحی استفاده کند ، بزرگترین خدمت را به مردم ، به علم و نظام آموزشی و توسعه اقتصادی - اجتماعی کشور می کند . حد اقل جامعه از آسیب های کنکور حافظه - محور و ترفند هایش در امان می مانند . (3294670) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۳:۰۳
شما محقق دانشگاه نیستید شما محقق اموزش و پرورش هستید!به عنوان یک دانشگاهی به شما اطمینان می دهم .فعلا کنکور تنها روش استاندارد گزینش دانشجوست. (3301472) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۵:۰۴
شما محقق هر دانشگاهی باشی اون دانشگاه از نظر سطح علمی تو جهان اخره (3301667) (alef-3)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۶:۱۲
سلام
ببخشيد من هم اگر مثل شما پول زيادي براي فروش كتاب كنكور وكلاس خصوصي نسيب من ميشد براي حذف نشدن كنكور تلاش مي كردم (3301531) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۸:۲۹:۱۸
متاسفانه همیشه یک سری بحث ها که قراره منافع عام رو تامین کنه هیچ وقت به نتیجه نمیرسه و نخواهد رسید مثل کنکور و مناسب شدن شرایط تحصیلی و کسب و کار و شرایط ازدواج و فرزند آوری و امنیت و رفاه و آزادی و توسعه اقتصادی و.... و همواره منافع سرمایه داران در اولویت هست مردم در اولویت های بعدی اند و گرنه با این همه صحبت و مذاکره و هزینه حتی اگر راه کاملا صحیحی رو نمیرفتیم باید نتیجه میگرفتیم. (3290672) (alef-11)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۲۳:۲۳:۲۹
اگر کنکور را بردارند پس تکلیف کسانی که سال 97 کنکور میدهند چه میشود .لطفا جواب ذهید (4146937) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۰۹:۴۹:۱۷
اگر آزمون مقطع پیش دانشگاهی بصورت سراسری و استادندارد باشد، دیگر نیازی به کنکور نیست
در حال حاضر هم وقتی در بخشهای کم بضاعت علمی مثلا خوراسگان! مقطع کارشناسی ارشد دایر شده، باید فاتحه نتیجه آموزش عالی را خواند. (3289322) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۵۰:۲۲
اگه کنکور برداشته بشه همه میخوان خانم دکتر و آقای دکتر بشن پس کی بره مهندس و معلم بشه ...و. (3289972) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۶:۵۶:۱۷
آخرین چیزی را که از عدالت آموزشی مصرح در قانون اساسی باقی مانده به خاطر آقازاده ها و ثروتمندان نابود نکنید. اتفاقا تنها جایی که بسیاری از دانش آموزان احساس میکنند در شرایط یکسان هستند همین کنکور است.
شرایط نمره دهی در مدارس ناعادلانه است.
کسانی که مدعی شرایط یکسان در امتحانات نهایی هستند چشم خود را به روی امکان تقلب در امتحان یا تغییر نمرات در حوزه های آموزش و پرورش می بندند، امری که به شخصه شاهد بودم برای فرزندان مدیران مدارس اتفاق می افتاد. (3290490) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۲:۱۶:۰۴
این پیام در شرایطی از قانون اساسی دم می زند که بر اساس قانون اساسی و اعلام نظر صریح حضرت امام ( ره ) ، رعایت قوانین کشور واجب شرعی است . پیام بالا روح یادداشت را که بر تخلف قانونی دلالت دارد رها کرده و به دنبال انگ زدن به کسانی است که بر اجرای قانون تأکید دارند .
به معلمان شریف و امین کشور تهمت تقلب می زند . تا کنکور را موجه جلوه دهد این مواضع مافیای کنکور است که اتکاء به سوابق تحصیلی را بدون دلیل و ذکر منبع و مستندات مشوه جلوه می دهد و همه این نوع اظهار نظرها حاکی ازترس و نگرانی از برچیده شدن مافیای کنکور است که باعث اتهام زنی به موافقان حذف کنکور و دست اندرکاران امتحانات نهایی شده است . (3291081) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۶:۱۲:۴۵
اصلا درست نیست اگه دبیرستان های دولتی خوب کار میکردن دیگه مدارس غیر دولتی بوجود نمی امد معلم سر کلاس خوب درس نمی دهد باید مجددا به مراکز اموزشی که همان معلما هستند باید هزینه کنی کلاس بری چی می فر مایید عزیز (3293423) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۲:۵۶:۲۹
کاملا درست (3291155) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۰:۰۴:۵۸
کنکور تنها شیوه عادلانه در کشور ماست که در اون طبقات پایین جامعه امثال من می تونیم وارد دانشگاه بشیم. همین الان تو مدارس غیر انتفاعی فروش نمره توسط دبیران بیداد میکته. در ثانی دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان به دلیل نوع امتحانات معدل پایین تری دارند با اونها چه باید کرد؟؟؟
مدارس دولتی پایین شهر به لحاظ معدل خیلی پایین تر از مدارس غیرانتفاعی هستند ولی در کنکور همه برابرند حتی در استرس و تنش. (3289353) (alef-11)
 
کارشناس آموزشی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۲۱:۱۵
بنظر شما آیا این عدالته که معدل 18 بخاطر اینکه پول نداشته از کلاس های آنچنانی استفاده کنه و ترفندهای کنکور را یادبگیره شهریه بده و وارد دانشگاه غیر دولتی بشه و بچه پولداری که از کلاس های مختلف استفاده کرده و ترفندهای کنکور را خریده با معدل 11 بدون شهریه وارد دانشگاه دولتی بشه ؟
در امتحانات نهایی سئوالات تشریحی علاوه بر سطح دانش ، سطوح پیشرفته یادگیری ( مثل درک مفهوم ، تحلیل ، کاربرد و ارزشیابی ) سنجش می شود ولی در کنکور سطح دانش حفظ کردنی و ترفندها سنجش می شود . بنابراین کسی که استعداد داشته باشه چه تو مدرسه تیزهوشان چه در مدارس دولتی پائین شهر در امتحانات نهایی معدل بالا کسب می کند ولی اونایی که میرن دنبال تست زنی و یادگرفتن ترفندها ، اغلب استعداد کسب معدل بالا در امتحانات نهایی را ندارند . البته کسانی هم هستند که ضمن داشتن استعداد برای هردو نوع آزمون ( امتحانات نهایی و کنکور ) زحمت زیاد و طاقت فرسا می کشند و در هردو نوع رتبه بالا کسب می کنند .
ضمنا بجز معدود مدارس غیر دولتی ، سطح آموزش بسیاری از آنها از بسیاری از مدارس دولتی پائین تر است . (3289860) (alef-11)
 
پزشک
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۲:۲۶
اتفاقا کنکور کاملا مفهمی است وبسیار دقیقارزیابی می کند برای همین از ده هزاز 20 ریاضی امتحان نهایی تعدادی انگشت شماری در همین درس 100 میزنند.کسانی که درسهایشان راحفظی می خواننددر تشریحی نمرات خوب می اورند ولی در کنکور نتیجه کارشان خوب نیست.دقیقا به همین علت. (3301448) (alef-3)
 
دانشجوی پزشکی
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۰:۰۰:۴۰
اگر مفهوم این نظر را معکوس کنیم به حقیقت و به نظر جامعه پزشکان تزدیک تر خواهد شد . (3302853) (alef-11)
 
معلم بازنشسته
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۳۶:۳۴
با سلام.در آزمون سراسری فقط نمرات نوبت دوم دروس نهایی در سوابق تحصیلی تاثیرگذار است و نمرات مستمر و نوبت اول تاثیری در آزمون سراسری ندارند و سوالات نهایی نیز برای تمام دانش آموزان استعدادهای درخشان، نمونه دولتی ، غیرانتفاعی ومدارس عادی یکسان است.ضمن اینکه قبول دارم که در بعضی موارد درتصحیح اوراق امتحانی نظر و سلیقه مصحّح نیز بی تاثیر نیست . به نظرم اگر آزمون سراسری برای تعدادی از داوطلبان که معدل بالاتری دارند و آنهم برای رشته های پرمتقاضی برگزار شود بهتر است. (3289912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۴۷:۴۵
من تو مدرسه دولتی درس میخوندم یعنی همه کلاسهاموتو مدرسه دولتی خوندم آخرین امتحانم که فیزیک بود شدیدا" مریض شدم نمره 4 گرفتم چون همه نمره هام 20-18 بود قبول خرداد شدم گفتند نمره زیر ده را 9 میدن نمراتت زیاد افت نمیکنه بدبختانه همون یک درس کل درسهاموپایین آورد و نمره کتبیم به افتضاح ترین وضع ممکن رسید خواستم بگم تجدیدم کنین برم شهریور امتحان بدم گفتن بمونی شهریور دانشگاه قبول شی قبولت نمی کنن سطح نمراتم انقدر خوب بود که قبول خرداد شدم الان دانشجوی دانشگاه دولتیم ولی هنوزم که هنوزه اثر اون نمره بد مغز منوخراب میکنه که چرا نباید به بقیه دروس توجه نشه و صرف بیماری یک نفر یه امتحانش خراب شد کل نمرات سطحش بیاد پایین همکلاسیهای دانشگامونیگا میکنم میبینم اونا با معدل پایین با من همکلاس شدن صرف بخاطر یه نمره بد من لطفا" آموزش و پرورش یه خورده انصاف داشته باشه وتو امتحانات نهایی نمرات زیر ده رو لااقل 9 وارد کنن مخصوصا" دانش آموزان ممتاز رو با این قانونی که برا شرط معدل گذاشتن (3289966) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۵:۱۷:۰۵
زمانی که خواهر من با معدل 18.5 صرفا به خاطر اینکه نتونسته در کلاس کنکور شرکت کنه از رشته های با کلاس پایین قبول میشه اونوقت بچه پولدار فامیل که براش استاد پروازی میاد و از داروسازی قبول میسه این عدالته ؟ (3290226) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۲:۱۷:۰۱
بنده کارشناسی ارشد خودم رو از دانشگاه تهران گرفتم، دوره راهنمایی و دبیرستان رو هم استعدادهای درخشان تو یه شهر کوچیک بودم. 1ريال هم بابت معلم خصوصی در زندگیم ندادم یعنی نداشتم که بدم!!! خیلی های دیگه رو هم میشناسم که اینجوری هستند و در صورتی که کنکور نبود امثال ما ها رنگ دانشگاه رو نمیدیدیم.
مملکتی که نخبه اش ب.ز باشه باید هم از ایجاد شرایط برابر (هر چند سخت و پر استرس) دوری کنه. بالاخره آقازاده و پولدار رو مسئول آموزش و پرورش میشناسه ولی کامپیوتر سازمان سنجش نه!! (3291082) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۵۷:۲۱
سلام والله من نمیدونم شما چطوری تو استعدادهای درخشان خوندین ویه شاهی ندادین خواهرزاده من پدر نداره توهمون استعدادهای درخشان درس میخونه هرسال کلی هزینه داره شهریه ثبت نام امسالش هشتصدوهشتادوجند هزارتومان بود یک قران هم تخفیف ندادن سالهای قبل رو بابا هزینه هاشو میداد امسال بابام مریضه و زمینگیر من که خالشم کلیه هزینه هاشو پرداخت کردم بچه ناراحت نشه و عقب نمونه اینهمه زحمت کشیده ماهم همراهیش کردیم ولی برا اینهمه زحمت دولت حتی یه فکر برا کنکورشون نکره نه یه سهمیه نهیه دانشگاه مخصوصی (3291904) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۴۵:۰۲
شما فکر کردید معدل 18 خیلی معدل بالایی است؟معدلی باشه همین که الان قبول شده قبول می شد. (3301428) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۱:۱۷:۱۶
دوست عزیز نویسنده !! نمیدانم شما تا چه حد با ساز و کار کنکور و امتحان نهایی آشنایی داری !! ولی مطمن باش کنکور عادلانه ترین راه در شرایط فعلی کشور میباشد!!!
فرض که کنکور برداشته شد !! بعدش چی؟؟؟ خیال کرده ای موسسات آموزشی حذف میشوند؟؟؟ خیر !! فقط عنوان تبلیغاتشان از موفقیت در کنکور به موفقیت در امتحانات نهایی تغییر خواهد کرد!!! و امتحان نهایی به دلیل نوع برگزاری و تصحیح سراسر ایراد و اشکال است !!! چون همه چیز به اختیار مصحح برگه بستکی داره!!
متاسفانه تمام نگاهها معطوف به کنکور است ولی مشکل اصلی جای دیگری است !! مشکل اصلی اینجاست که همه فکر میکنند کسی سرش به تنش میرزد که برود دانشگاه !!! برای فرار از بیکاری و سربازی رو به دانشگاه میاورند ملت!!!
در صورتی که اگر اقتصاد پویا میبود و پررونق ، و میشد با مهارت درست شغلی با آبرو دست و پا کرد اینهمه متقاضی ورود به دانشگاه نداشتیم!!!! دانشگاهها هم شده اند محلی برای مدرک فروشی و کسب درآمد !!!! بدا به حال جوانانی مثل من که عمر و جوانی خویش در این بازی سراسر باخت گذاشتند !!!
من الان دانشجوی مقطع ارشد در رشته مهندسی برق در یکی از بهترین دانشگاههای تهران هستم!!! (3289498) (alef-11)
 
علی بی آلایش
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۵۰:۳۹
دوست عزیز که کنکور را تنها روش عادلانه سنجش پیشرفت تحصیلی داوطلبان می دانی ( البته سالهاست سازمان سنجش این نظر غیر علمی را به جامعه القا کرده است ) ، بنظر می رسد اصل پیام نویسنده را بطور کامل دریافت نکردید.
اصل پیام این است که چرا سازمان سنجش قانون را اجرا نمی کند . فعلا که کنکور هست و قرار است سالها حد اقل با سهم 15 درصد باقی بماند . چرا مطابق قانون که بایستی هرسال سهم سابقه تحصیلی افزایش یابد ( حداقل متناسب با دروس تحت پوشش امتحانات نهایی در مقایسه با دروس تحت پوشش کنکور ) ، عمل نمی شود . آیا اهداف اقتصادی سازمان سنجش مانع اجرای قانون نیست ؟
اما در باره بخش دوم تردید شما ، می توان گفت : بی شک اگر روزی قدرتی (بدون وابستگی به وزارت علوم ) در کشور قادر شود از قانون حمایت کند ( نه از منافع وزارت علوم ) و کنکور حذف شود ، با شما هم عقیده هستم که آموزشگاه های کنکور و حتی کسب و کار شرکت تعاونی سازمان سنجش ( در صورت تغییر رویکرد ) از رونق نخواهند افتاد ، همگی به سمت طراحی و تدوین مجموعه سئوالات تشریحی می روند ، سئوالاتی که ماهیت آن ترفند ناپذیر است ، زیرا پاسخ آن آماده نیست ، بلکه بایستی توسط پاسخ دهنده خلق شود ، لذا هرچه سخت تر شود به توسعه بیشتر علم می انجامد . آموزشگاه ها و آموزش و پرورش حتی ناچار می شوند برای رقابت سالم از سئوالات مسابقات تیزهوشان و المپیادی استفاده کنند . بجای تأکید بر سئوالات تستی متکی به دانش حفظ کردنی و ترفندها ، ناچار می شوند سئوالات در سطوح پیشرفته یادگیری و حتی در سطوح خلاقیت و نوآوری طراحی و منتشر کنند که همه اینها سبب توسعه علم در کشور و بالارفتن سواد علمی و حرفه ای دیپلمه ها و لیسانسیه ها و فوق لیسانس ها و دکترها می شود و علاوه بر این صلاحیت های حرفه ای فارغ التحصیلان برای ورود به بازار کار و عبور از مدرک گرایی ( مثل همه کشورهای پیشرفته دنیا ) تحقق می یابد این چیزی است که سازمان سنجش را به زحمت می اندازد ، زیرا حذف کنکور به دوره های تحصیلات تکمیلی سرایت می کند و این سازمان باید از تخصص تست گرایی خود به سئوالات تشریحی تغییر رویکرد دارد و چون این سازمان به روش کنونی تبحر دارد و عادت کرده از تغییر رویکرد وحشت دارد . (3289974) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۷:۱۸
بعد با این تفاصیل شما معلمها سواد این توسعه علمی را دارند.ان وقت معلمهای با سواد که تعدادشان کم است میروند مدارس تیز هوشان یاغیر انتفاعی.باز سر بقیه بی کلاه میماند.کتاب مدرسه را نمی توانند درس بدهند چه رسد به تدریس کتابهای تیز هوشان والمپیاد.درخود مدارس سطح بالا هم معلم کلاسهای المپیادشان را از دانشگاه ها می اورند. (3301409) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۹:۵۴
موسسات کنکور اسمشان می شود موسسات معدل ساز ی (3301417) (alef-3)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۱:۲۸:۵۳
کنکور اری . سهمیه بندی نه
کنکور اکنون با زیاد شدن ظرفیت دانشگاهها فقط جای رقابت برای بهترین رشته و دانشگاه برای بهتری استعداد شده است ولی سهمیه بندی این رقابت را ناعادلانه میکند (3289522) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۱:۱۷
و در این رقابت ناعادلانه سهمیه ها، چه سرنوشت ها که از مردم عادی تغییر نکرده است و جه رنج ها که مردم بدون سهمیه نکشیده اند.
آقای توکلی عزیز کنکور را حذف نکنید سهمیه ها را حذف کنید. رقابت را سالم و عادلانه کنید (3289697) (alef-11)
 
قاسم عدالتخواه
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۹:۲۵:۵۷
سهمیه ها که عددی نیست ، رانت دانشگاهی ها الآن چند برابر سهمیه ها مانع قبول شدن افراد عادی با استعداد در دانشگاه های دولتی شده . شما حساب کن اگه سالی 20 درصد از فرزندان حدود 300 هزار دانشگاهی بخوان با رانت دانشگاهی بودن که غیر قانونی است ، از دانشگاه های غیر دولتی و رشته های بی کیفیت به دانشگاه های دولتی و رشته های پر داوطلب منتقل شوند ، عدد میشه 60 هزار نفر یعنی حدود نیمی از ظرفیت دانشگاه های دولتی مال ایناست و تنها نیم دیگر یعنی 60 هزار ظرفیت دولتی میمونه برای 700 هزار داوطلب عادی که بسیاری از آنها با استعدادتر و دارای معدل و نمره کنکور بالاتر هستند . اما اگر سابقه تحصیلی محور سنجش و پذیرش دانشجو باشه دیگه آموزش و پرورش با کمک مردم میتونه جلوی این رانت ها رو بگیره . چون معدل ها و نمره های درس های تراز شده و سورت شده و رتبه بندی شده را منتشر می کنه و نمیذاره سازمان سنجش اینهمه وقت صرف اعمال رانتها بکنه . (3290794) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۷:۴۸:۴۹
اتفاقا سهميه ها هم عددي حدود 40 تا 50 هزار نفر را شامل مي شه ، بنابراين با در نظر گرفتن رانت فرزندان دانشگاهيان فقط 10 هزار صندلي دولتي براي 700 هزار داوطلب عادي مي ماند . ماشالله بر اين عدالت آموزشي و اجتماعي كه ما در كشورمان ساخته ايم .
اگر برداشتن كنكور حداقل منجر به برداشتن رانت دانشگاهيان بشه خدمت بزرگي به عدالت خواهد شد . (3293476) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۲۵:۳۹
کنکور را هم بر دارند رانت دانشگاهیها هست .که هیچ رانت اموزش وپرورش هم اضافه می شه. (3299927) (alef-3)
 
متنفر از کنکور
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۲:۳۹:۳۷
جناب عدالتخواه محاسبات شما ناقص مطرح شد . به 60 هزار نفر فرزندان دانشگاهی و صاحب منصبان مراکز خاص که غیر قانونی و رانتی امتیاز داده می شود باید حداقل 30 تا 40 هزار نفر سهمیه های قانونی ( خانواده های شهدا ، رزمندگان ، جانبازان ، ایثارگران و ... ) را هم باید افزود . در حقیقت حدود 30 هزار صندلی دانشگاه های دولتی برای 800 هزار داوطلب عادی باقی می ماند. یعنی 3/7 درصد شانس قبولی در دانشگاه دولتی . بنابراین نباید گول تبلیغات « کنکور عملا حذف شد » را خورد . کنکور بیش از هر زمان دیگر عامل بی عدالتی و تبعیض در پذیرش دانشجویان دانشگاه هاست .
الف لطفا چاپ کن بزار سیاهی کنکور ( که اینهمه سازمان سنجشی بسیج شدند که در این نظر سنجی شما ، مخالفان قانون را زیاد نشون بدن ) به همه نشون داده بشه .
پسر من خیلی زحمت کشید و درس خوند و با معدل 18/76 دیپلم گرفته بود ولی در روز کنکور با استرس مواجه شد و نتونست رتبه خوبی در کنکور بیاره و ناچار به ثبت نام در دانشگاه آزاد شد. در حالی که اگر ضریب سابقه تحصیلی 50 درصد بود (ضریب واقعی سابقه تحصیلی که نویسنده محترم اشاره کرده اند) بود . در رشته مورد علاقه اش در دانشگاه دولتی قبول می شد . (3303121) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۲:۰۱
مشکل کنکور نیست
مشکل سهمیه ها در کنکور است (3289699) (alef-11)
 
احمد داوطلب کنکور
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۱:۳۹:۱۷
نمیشه برا رشته ای پزشکی دندان و دارو حذف کرد اونوقت حتما راهی برا پارتی بازی پیدا میکنن بعضیا (3289551) (alef-11)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۳۰:۵۱
قبلا هم گفتم اگه کنکور نبود آدم بدون پارتی مثل من نزدیک دانشگاه گیلان هم نمی تونست بشه (3289894) (alef-11)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۶:۵۴:۲۶
اگه کنکور نبود مطمئنا جای بهتر از گیلان قبول می شدی . (3290486) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۶:۵۸:۳۸
دقیقا آخرین مانعی رو که با پارتی بازی نتونستن فتح کنند دارن نابود میکنند (3290496) (alef-11)
 
سحر
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۸:۵۵:۳۸
همین الان که کنکور هست چه کارا که نمیکنن وای به وقتی که نباشه (3290735) (alef-11)
 
مطیع قانون
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۲:۵۵:۴۱
شهروند مطلوب و ارزشمند در هر کشور کسی است که قانون گرا و مطیع و حامی قانون است و آنها که قانون گریزی و قانون ستیزی را پیشه می کنند ، آنارشی گرا و ضد اجتماعی معرفی می کنند .
جالب است که برخی از پیام ها قانون گریزی و قانون ستیزی را تشویق و کنکور را منجی و ملکه و سابقه تحصیلی را دام و مفسده نشان می دهند . تلاشی که مافیای کنکور در این ده ساله بکار برد تا قانون گریزی اش را توجیه کند . (3291153) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۳۷:۱۸
کلی سهمیه ورانت وارد دانشگاه میشه .بعد دنبال این می گردید چرا سطح علمی دانشگاه پایینه.بعد فکر می کنید به خاطر مساله کنکوره.چرا قبلا سصح علمی انقدر پایین نبود.سهمیه ای می شناسم دانشحوی پزشکی اصلا درس نمی خونه . (3299949) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۴۰:۵۵
معدل 19 دخترم چرا تاثیر منفی خورد؟ بحث معدل را راه انداختید تا پارتی بازی رابیشتر وموجه تر جلوه دهید (3299959) (alef-3)
 
امیر م
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۱:۳۹:۴۸
پژوهشگر گرامی

مطلب شما نظر کارشناسی حضرت عالی درباره کنکور است. بعضی نکته ها که به ذهن بنده می رسد یادداشت می کنم:

شکی نیست که برگزاری کنکور به این شکل (سالی یک بار و در یک آزمون طولانی) مشکلات بسیاری دارد و به هیج عنوان تضمین کننده بهترین انتخاب از بین دانش آموزان برای بهترین رشته/دانشگاه ها نیست اما طرح جایگزین معایب بسیار جدی تری دارد.

آزمون های امتحان نهایی آزمون های تشریحی هستند که در مقیاس میلیونی برگزار می شوند. در تصحیح آزمون تشریحی (بر خلاف آزمون چهار گزینه ای) نظر و سلیقه مصحح بسیار تاثیرگذار است. به همین دلیل در آزمون های subjective آموزش های زیادی به مصححان داده می شود تا reliability آزمون حفظ شود. با فرض اینکه امکان تقلب و تبانی وجود نداشته باشد فقط آموزش به این تعداد مصحح برای ۱۵ آزمون نهایی هزینه بسیار زیادی خواهد داشت. به همین دلیل است که آزمون های بین المللی قیمت بالاتری دارند (۷۰۰ هزار تومان در مقابل ۳۰ هزار تومان). البته راه دیگر آن است که زحمت زیادی نکشیم و با همین رویه نمرات امتحان نهایی را ملاک پذیرش دانشگاه کنیم و از چاله به چاه بیافتیم.

صرف آنکه کنکور اشکالات بسیاری دارد توجیه نمی کند که آن را با سیستمی به شدت ناعادلانه تر و ناکارآمدتر عوض کنیم. چون قسمت نظرات جای اطاله کلام نیست و حوصله خوانندگان سر می رود، سخن را کوتاه می کنم اما حرف در این باره زیاد است. (3289553) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۴:۱۸:۱۹
یادم میاد از همین نویسنده ( آقای حج فروش ) حدود یکماه قبل هم مقاله ای در الف دیدم که بخوبی مزایا و معایب سئوالات چند گزینه ای و تشریحی را توضیح داده بود . بنظر می رسد آسیب های کنکور که فراتر از ابعاد گفته شده ، حتی سبب ضربه زدن به علم و فناوری و سواد علمی و فناوری فارغ التحصیلان در همه سطوح شده است و همین امر باعث شده که توسعه اقتصادی - اجتماعی ما تنها از دو سه کشور مثل افغانستان و عراق و آذربایجان بالاتر باشد ، نه تنها از کشورهای عربی و اسلامی جهان ، بلکه در منطقه ( حتی از بحرین و یمن ) رتبه پائین تری داشته باشیم . این نظام حافظه - محور کنکور است که بیش از 40 سال است فارغ التحصیلان ناکارآمد را از مدرسه و دانشگاه تحویل جامعه می دهد . بنابراین ارزش های حذف این هیولای مخرب بسیار بالاتر از تحمل خسارت های موقتی ناشی از اتکا به سئوالات تشریحی است . ضمن اینکه اکنون روش های نوین در تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی داوطلبان ( که با کمترین دخالت مصححین انجام می شود ) وجود دارد .
از همه مهم تر اینکه بالاخره نمایندگان مردم تشخیص دادند که باید غول کنکور حذف شود و دو قانون در این زمینه تصویب کردند . مگر نباید از قانون تصویب شده کشور حمایت شود . چرا سازمان سنجش برای قوانین کشور پشیزی قائل نیست ؟ و اگر آنها که مسئولیت اجرا و نظارت را به عهده دارند ( هر کدام به علت نوعی وابستگی ) بی تفاوت از قانون شکنی ها عبور کنند و رسانه ها و مردم ( من و شما ) هم مدافع اجرای قانون نباشند و ساکت بمانند ، پس چه کسی باید از منافع مردم و قانون اساسی کشور حمایت کند ؟ (3290072) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۱۰:۱۸
کنکور رو نمیشه برا برخی رشته ها حذف کرد یه ده تا پانزده رشته هستند باید کنکور داشته باشند بقیه هم با معدل وارد دانشگاه بشوند. در این صورت یک رقابت 100 تا 200 هزار نفری خواهد شد.
حمله به سازمان سنجش عادلانه نیست چون سنجش فقط مجری است. (3289640) (alef-11)
 
کارشناس ارشد سنجش و اندازه گیری
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۷:۳۲:۰۷
این سخن سازمان سنجش است که همیشه تکرار می شود ، اما فاقد اعتبار علمی است . قبلا شایع کرده بودند بیش از 20 هزار معدل 20 وجود دارد ولی مرکز سنجش آموزش و پرورش گزارش کرد از سال تحصیلی 84 تا 91 به ترتیب درسال 84 ،6 نفر ، 85 - 3 نفر86- 2نفر 87 ، 19 نفر ، 88 ، 8 نفر ، 89 ، 47 نفر و سال 90 که حد اکثر معدل 20 بوده 77 نفر در شهرها و رشته های مختلف بودند ، بنابراین ، در حال حاضر هم با توجه به اینکه نمرات امتحانات نهایی حتی اگر قابل تفکیک نباشند ( هرچند بجز چند معدل 20 بقیه از 19.99تا 10 نمرات آنان در درس های مختلف که دانشگاه ها ضرائب مختلفی دارند متفاوت اند ) پس از همترازی وقتی با نمرات کنکور ( که سازمان سنجش مدعی است تفکیک شده و قابل تمیز و رتبه بندی شده است ) جمع می شوند ، نتیجه قابل تفکیک خواهد بود . بنابر این تا زمانی که کنکور ( اگر سازمان سنجش اجازه دهد و روزی به حد اقل 15 درصد کاهش یابد ) بازهم نتیجه جمع نمرات امتحانات نهائی همتراز شده با نمرات کنکور قابل تفکیک و رتبه بندی خواهد بود . تنها زمانی که سهم کنکور به صفر برسد ( که بعید است مافیای کنکور اجازه چنین فرصتی را به مردم کشورمان بدهد ) ، ممکن است مشکلی برای تفکیک در انتخاب رشته های پرداوطلب تصور شود که تا آن زمان رقابت در طراحی سئوالات تشریحی آنقدر طیف متفاوتی را خواهد داشت که بعید است حتی یک نفر در کشور یافت شود که حتی نمره 19 کسب کند چه رسد به 20 .
حتی می توان نظام نمره دهی سئوالات امتحانات نهایی را بجای 0 تا 20 ، تا 100 تغییر داد و سئوالات را در سطوح مختلف از المپیادی تا دانش آموز متوسطه متنوع و متفاوت طراحی کرد که نمرات داوطلبان براحتی تفکیک شوند و به هیچ کنکوری نیاز نباشد . (3290559) (alef-11)
 
کمال
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۳:۳۴:۰۰
اونایی که میگن کنکور رو نمیشه برای خیلی از رشته ها حذف کرد ناتوانی خود را ملاک قرار می دهند . سابقه تحصیلی می تواند تفکیک شده و قابل تمیز برای کلیه رشته ها تهیه و تدوین شود .
یادداشت ناظربه پرهیز از ادامه خطای سازمان سنجش است.وقتی این سازمان با قانون گریزی به خودش حمله کرده است بنابراین نیازی به حمله دیگران نیست. (3291221) (alef-11)
 
لیلا
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۱۷:۰۵
مگه الآن برای خیلیا پارتی بازی نمیشه . مگه بچه دانشگاهیا خونشون رنگین تر از بقیه س که خیلی راحت از شهرستانها میان دانشگاه های دولتی مرکز استانها من که هیج جای مقررات ندیدم که این رانت دانشگاهیا رو قانونی نشون بده . اگه کسی بخواد بی عدالتی و بی صداقتی کنه در کنکور راحت تر می تونه باز آموزش و پرورشی ها صادق ترن . (3289662) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۲۳:۲۲
خانوم لیلامعلم مدرسه.اموزش وپرورشی ها صادق ترند ؟؟؟؟؟؟؟؟!تاحالا هر چی پول غیر قانونی .کادو زورکی روز معلم .رشوه.و...ازمردم گرفتند کوفتشون بشه.درس نمی دهند که خودشان را به عنوان معلم خصوصی بگیرند.یا سوال به بعضی بفروشند.دردومرض بشه به جون بچه هاشون. (3301376) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۲۲:۲۲
اکنون که کنکور برقرار است چند صف برای ورد به دانشگاه ایجاد کرده اند و مردم عادی که سهمیه ای نیستند عموما در انتهای صف قرار می گیرند.
اگر کنکور را بردارند علاوه بر صفوف فوق ممکن است صف توصیه شده ها، صف پواداران، صف آقازاده ها نیز ایجاد شوند.
تنها راه سالم برای ورود به دانشگاه ها بویژه دانشگاه های برتر و رشته های پر متقاضی رقابت سالم علمی است و همه باید بر اساس توان علمی و تلاش خود در این صف قرار گیرند. (3289671) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۸:۰۱:۳۵
مگر من و شما دیپلم خود مونو با پارتی بازی گرفتیم ، یا پدران ما در زمانی که کنکور وجود نداشت و همه با سابقه تحصیلی شان وارد دانشگاه میشدن ، همه با پارتی و پول وارد دانشگاه می شدن ، ممکنه در امتحانات داخلی از ابتدائی تا قبل از امتحانات نهایی سوم متوسطه کسانی باشند که با اعمال نفوذ و پول و روابط و وجود افراد غیر متعهد بتونن نمره بگیرن ولی در امتحانات نهایی که سربرگ ورقه ها جدا میشه و از یک منطقه به منطقه دیگه فرستاده می شه که حتی فرستنده هم نمی دونه ورقه های چه کسی به کجا فرستاده شده و مصحح نمی دونه ورقه چه کسی را از کدام مدرسه و یا کدام منطقه تصحیح می کنه و در آینده ورقه ها قبل از تصحیح اسکن میشه و میتوان اونا رو بطور گروهی مصححین بطور الکترونیکی و باز و با کد گذاری بجای نمره دهی تصحیح کنن ، و همه تدابیر امنیتی را بکار ببرند آیا بازهم انگ پارتی بازی و صف آقازاده ها و ... را میشه وارد کرد . در این صورت به کنکور که سئوالاتش تستی است و به راحتی سر جلسه امتحان میشه بسادگی پاسخ های صحیح را منتقل کرد و یا در آخر در سازمان سنجش وقتی می خوان پاسخ نامه را برای محاسبه به رایانه بدن ، با یک پاک کن پاسخ های غلط را پاک کنن و پاسخ های صحیح را با مداد ناقابل وارد کنن . در کنکور که از این کارها خیلی راحت تر میشه انجام داد . ولی بهتره به مجریان هردو نوع آزمون اعتماد کنیم و برای از میدان خارج کردن حریف از بهانه های واهی و تهمت های ناروا استفاده نکنیم . (3290624) (alef-11)
 
عدالتخواه
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۳:۴۳:۵۴
احتمال ورود پولداران و آقازاده ها به دانشگاه از طریق کنکور به مراتب بیشتر و سهل تر از امتحانات نهائی است . زیرا آنها با امکانات مالی که دارند می توانند در مدارس غیر دولتی و کلاس های آنچنانی کنکور ثبت نام کنند ، در انواع کنکورهای آزمایشی شرکت کنند و ترفندهای کنکور را با هر قیمتی خریداری نمایند . اما از طریق سابقه تحصیلی هیچیک از مزایای مذکور دست یافتنی نیست . (3291231) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۴:۵۹
جفرسون ؛ رئیس جمهور آمریکا گفته :
هیچ چیز نابرابر تر از رفتار برابر با افراد نابرابر نیست.
پایان نامه ارشد بنده روی همین موضوع متمرکز بوده است، مشکل اصلی حذف کنکور و تاثیر سوابق امتحانات نهایی هماهنگ در کنکور به نا برابری زمینه ای دانش آموزان در سراسر کشور ربط پیدا می کند.یعنی از همه دانش آموزان از روستاهای دور افتاده تا دانش آموزان پایتخت نشین، به طور یکسان امتحان گرفته می شود، حال آنکه فردی که در دبیرستان البرز درس می خواند با فردی که در محروم ترین استان درس می خواند، هیچ وضعیت درسی، امکاناتی و....مشابه ندارند.

بنظر بنده برای حذف کنکور باید با توجه به سهمیه مناطق ، امتحان نهایی هماهنگ گرفته بشود.
افرادی که منطقه یک هستند یک نمونه سوال
منطقه دو: یک نمونه سوال
و....
در غیر اینصورت کنکور با توجه به طبقه بندی سوالات آن که به سه دسته سخت، متوسط و آسان تقسیم شده، بهترین گزینه می باشد. (3289707) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۴:۴۲:۴۹
به آقای جفرسون بگوئید حدود 120 سال است که امتحانات نهایی آموزش و پرورش با سئوالات تشریحی یکسان در سرتاسر کشور برگزار می شود و بسیار سازمان یافته تر و امن تر و عادلانه تر از کنکور است .
اگر یکسانی سئوالات امتحانات نهایی بنظر شما عیب و ایراد است ، آیا برای سئوالات یکسان کنکور که همه مناطق کشور را شامل می شود عیب و ایراد نیست .
اتفاقا پیشنهاد شما ( که معتقدید برای هر منطقه سئوال جداگانه در نظر گرفته شود ) غیر عادلانه است . (3290134) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۴۵:۳۳
این طرح در نهایت منجر به رانت جدید برای پولدارها و آقازاده ها میشه که با استعداد کمتر وارد دانشگاه های معتبر بشد و سطح علمی اونها رو هم پایین بیارن (3289753) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۰۲:۲۲
بسم اللّه
حذف کنکور درست نیست وقتی اینهمه سلیقه شخصی وخطای انسانی در تصحیح کردن ورقه های نهایی هست، لطفا یه فکری بحال دانشگاهای بین الملل کنین که پولدارها میتونن برن با پول پزشکی و این بی عدالتیه محضه.. (3289809) (alef-11)
 
درد دل یک پدر
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۹:۱۲:۰۹
واقعا کنکور از زمان پیدایش تا حالا که میگن 45 ساله همه را بدبخت کرده و باعث بیسوادی جامعه شده . کاری کرده که بچه های ما فقط برای کنکور مطالب را حفظ کنن و چطوری حقه های تست زنی رو یاد بگیرن و درس های دبیرستان و پیش دانشگاهی را رها کنند . میگم پس این کتابهایی که آموزش و پرورش داده چرا اینقدر نو مونده و اونا رو نمی خونی میگه کنکور ضریبش 75 و کتابهای آموزش و پرورش ضریبش 25 ، برای چی وقتمو تلف کنم و اون کتابا رو بخونم . تست ها رو میزنم و حفظ می کنم ، خیلی هاشو بدون اینکه سئوالو بخونم می تونم پاسخ صحیح رو انتخاب کنم . گفتم وای بر این تعلیم و تربیت وای براین علم و سواد .
بیخود نیست که ما نمی تونیم اقتصاد مقاومتی رو اجرا کنیم . با کدوم متخصص ها با کدوم تکنسین ها با کدوم کارگرها ؟ (3290768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۱۷:۴۵
راست میگین ،،،!کنکور رو بردارین تا مثل بورسیه های خودتان راحت و بی زحمت برین دانشگاه،،دکتر مهندس بشین بچه های درسخوان ما هم برن معتاد بشن ، شما نورچشمیها بورسیه بشین میلیاردر بشین پورشه سوار بشین و مردم به درک!!، (3289853) (alef-11)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۹:۴۴:۱۹
بنظر شما کسی که در امتحانات نهایی و پیش دانشگاهی معدل 18 آورده بی زحمت این نمرات را کسب کرده و اون کسی که با معدل 10 و 11 و 12 ، رفته به آموزشگاه های کنکور پول فراون داده و ترفند تست زنی بدون خواندن سئوالات یادگرفته و با رتبه بالا وارد دانشگاه دولتی شده با زحمت به موفقیت رسیده ؟!!
ولی اون دارای معدل 18 فقط چون در آموزشگاه کنکور ثبت نام نکرده و ترفند کنکور را یاد نداشته تو دانشگاه غیر دولتی قبول شده .
فعلا کنکور باعث شده بسیاری را که حقشان نیست در آینده بر مردم مسلط کند . (3290819) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۲۴:۰۳
معدل قطعا برای تفکیک داوطلبان کافی نیست. اگر معدل را با دو رقم اعشار بین 10 تا 20 درنظر بگیریم دقیقا 1000 عدد متمایز داریم که اگر به طور تصادفی بین مثلا یک میلیون داوطلب تقسیم کنیم می شود هر 1000 نفر معدل کاملا مساوی با دقت دو رقم اعشار دارند. البته توزیع معدلها تصادفی نیست بلکه نرمال است در نتیجه در معدلهای بالا و پایین تعداد کم و در معدلهای متوسط تراکم زیاد است مثلا اگر 77 نفر معدل بیست دارند باید بیش از 10000 نفر معدل مثلا 17/46 داشته باشند. البته این مشکل در کنکور هم وجود دارد که با نمره تراز تاحدودی آن را حل می کنند. به عبارت دیگر ریز نمرات هم مهم است و تنها با معدل نمی توان بین داوطلبان تفکیک قائل شد. (3289867) (alef-11)
 
کارشناس سنجش و اندازه گیری
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۸:۵۵:۴۳
آفرین برشما ، پس از معدل های 20 ( که حد اکثر آن 77 تا اعلام شده و این 77 نفر در رشته ها و شهرها و تمایلات مختلف هستند و همه شون می تونن به رشته های دلخواهشون برسن ) بقیه ( ازنمره 19/99 تا 10 ) هر هزار تا قابل تفکیک هستند ولی همانطور که فرمودی ملاک معدل نیست ، ریز نمرات مهم است چون تفاوت ها در درس های مختلف خودشو نشون میده ، از طرفی می دانیم هردانشگاهی در هر رشته ای ضرائبی خاص را به هر درس اختصاص داده و به سازمان سنجش اعلام کرده و همین ضرائب هستند که باعث تفکیک بیشتر نمرات میشن . البته اگر آموزش و پرورش مقیاس نمره شو از 20 به 100 و یا بیشتر تغییر بده ، در طرح سئوالات از سطوح بالاتر یادگیری بیشتر استفاده کنه و نمرات آزمایشگاهی ، مهارتی ، هنری ، ورزشی و خلاقیت و نوآوری را هم بصورت نهایی و متمرکز برگزار کنه و در هررشته در مجموعه نمرات ارائه شده به سازمان سنجش قرار بده و این نمرات با ضرائب ویژه ای مرتبط به رشته های دانشگاهی شوند ( مثلا نمره ورزش در انتخاب رشته تربیت بدنی و نمره مهارت مکانیک در انتخاب رشته مکانیک و نمره هنر در انتخاب رشته های هنری مربوطه و خلاقیت در هر موضوع در انتخاب رشته مرتبط به آن موضوع نقش داشته باشد ... ضریب ویژه اعمال شود ) در این صورت شمار نمرات یکسان در سابقه تحصیلی حتی از شمار نمرات یکسان کنکور کمتر خواهد شد . در چنین شرایطی وقتی نمرات سابقه تحصیلی بصورت تراز در میان دیگه فرقی با نمرات کنکور ندارن و می توان کنکور را با خیال راحت حذف کرد . (3304305) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۳۴:۵۷
کنکور بد نیست سهمیه بندی کمر ما را شکسته است من لیسانس عمران دارم ضعیفترین دانشجوی گروه ما فوق لیسانس قبول شد ولی همه ما باز ماندیم چرا چون ایشان از سهمیه های خاص استفاده کرده بود... (3289904) (alef-11)
 
هومن
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۴۲:۳۵
یعنی داغ دل ما والدین را تازه کردید.

شهریه مدرسه به صورت رسمی شش و نیم میلیون تومنه، به صورت غیر رسمی نزدیک به سیزده میلیون تومان. میگیم چرا؟ میگن چون داریم کنکوری کار میکنیم. میگیم نمیخواهیم. میگن نمیشه.

تقریبا تمام مدارسی که دسترس هستند هم همین شکلیه به غیر از مدرسه دولتی که متاسفانه استاندارد آنجا هم خوب نیست.

تامین هزینه کمرشن یک دردسریه، صدمه ایی که بچه با این فشار داره بهش وارد میشه چیزیه که جبران ناپذیره.

نتیجه هم اینه که چند وقت پیش با شش نفر از دوستان و کارشناسان ارشد رشته کامپیوتر جلسه داشتم و همه به شدت تحت فشار و ناراضی بودند که دسترسی به کارشناسان زبده در این رشته ندارند. چرا؟ چون تمام وقت دانش آموختگان در دوران تحصیلی صرف حفظ کردن مزخرفاتی شده که غالبا کاربرد نداره.

میتوانید نمونه آن را در کتاب شیمی سال دوم دبیرستان - بخش اول - مبحث ساختار اتم - اوربیتالها و نحوه پر شدن آنها با استفاده از اعداد کوانتومی، مشاهده کنید. خوانندگان این نظر که مهندس شیمی هستند میتوانند نظر بدهند که چقدر از چهارمین عدد کوانتومی و اصل طرد پاولی استفاده میکنند؟!
دانستن این مطلب به چه درد یک بچه فلک زده که معلوم نیست چه رشته ایی را انتخاب میکند، میخورد؟ من که مطمعناً با خواندن این بخش از کتاب از شیمی متنفر میشوم. (3289940) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۴۵:۰۶
برداشتن کنکور یعنی ایجاد رانت برای آقایانی که پولهای میلیاردی دارند و بچه هایی درس نخون که براحتی مدرک دارشون هم بکنن ،،راه ورود آقازادگان و ازما بهتران به دانشگاه برداشتن کنکوره اره کنکور رو بردارین و دانشگاه رو پرکنین از بچه های خودتان ،، (3289951) (alef-11)
 
معلم و مصحح امتحانات نهایی آموزش و پرورش
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۰:۲۵:۵۹
این نظر عوام فریبانه که بدون استدلال منطقی و علمی چند بار تکرار شده ، چنین به ذهن متبادر می شود که از سوی مافیای کنکور است که از کساد شدن کسب و کارش در آینده وحشت کرده و اینجوری می خواد به معلمان درستکار آموزش و پرورش ( که در دو نظر سنجی ملی در 20 سال گذشته تاکنون رتبه اول اطمینان مردم را کسب کردند) انگ خیانت و رشوه خواری بزند .
باید به این مخاطب محترم پیام داده شود نگران نباشد ، کسب و کار شما با قوت بیشتر حفظ خواهد شد مشروط به آنکه زحمت بیشتری بکشید ، چون سئوالات تشریحی بدون پاسخ است ، دیگر ترفندها کارآئی ندارند ، باید انواع بانک سئوال تشریحی با درجات دشواری متفاوت تشکیل دهید و داوطلبان را با مفاهیم واقعی علوم در رشته های گوناگون آشنا کنید و تلاش های زیادی انجام دهید تا از معلمان در مدارس و آموزشگاه های دیگر عقب نمانید . بدیهی است این رقابت نه تنها مثل گذشته آلوده وناسالم نیست ، بلکه محور قرار گرفتن سابقه تحصیلی متکی به سئوالات تشریحی بجای کنکور سبب می شود رقابت سالم و سازنده
علمی در کشور زمینه ساز توسعه اقتصادی و اجتماعی در کشورمان شود . (3290908) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۵:۰۲:۲۱
چه آسیب روانی اجتماعی؟؟؟؟ اقایون دانشگاه های کیلویی را تا سطح فوق دکترا برای پشت کنکوری ها که خدایی نکرده دستشون بمدارک عالی نرسه، پیش بینی کردن. (3290196) (alef-11)
 
روان شناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۳:۵۵
متأسفانه آسیب روانی پایانی ندارد . از دو سال قبل از کنکور شروع می شود و در زمان 4 ساعته کنکور به اوج می رسد ، در مدت انتظار برای اعلام نتایج اولیه آسیب های روانی و دغدغه های پاسخ گویی به آشنایان و دوستان و معلمان و ... ادامه دارد تا روزی که قرار است نتایج اولیه اعلام شود . در این روز بار دیگر به اوج می رسد . وقتی نمرات اعلام و معلوم می شود نمی تواند دانشگاه های دولتی را انتخاب کند ممکن است دچار شوک شود زیرا می داند که خانواده اش نمی توانند پول شهریه دانشگاه غیر دولتی را پرداخت کنند. این آسیب ها تا اعلام نتایج نهایی و پس از آن تا سالیان سال همراه داوطلب کنکور است . البته طیفی از افراد هم بی خیال هرگونه استرس و آسیب روانی اند . (3291878) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۵:۱۰:۳۶
سهمیه ها جگر بچه های مردم و والدین آنها را آتش آتش آتش زده الان بیشتر پزشکان سهمیه ای واقعا از نظر پزشکی بیسواد هستند این چه عدالتی هست ؟؟؟؟؟ آیا سهمیه برای کنکور درست است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!! (3290212) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۵:۵۶:۱۷
تنها راهی که باعث میشه بین پسر آبدارچی یک شرکت و پسر رییس جمهور هیچ تفاوتی قایل نشوند کنکور است...
واقعا نباید حذف بشه... کشور پر از بی عدالتی ما، یه جا دست صاحبان زر و زور بسته است. بازش نکنید با دست خودتون... (3290345) (alef-11)
 
مدیر مدرسه
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۱:۰۷:۱۴
نویسنده پیام بالا این شبهه را ایجاد کرده که گوئی سئوالات امتحانات نهایی بین زیردست و بالادست یا فقیر و غنی تفاوت قائل می شود ؟ مگر 70 سالی که کشور از گزند هیولای کنکور مصون بوده صاحبان زر و زور نقش داشته اند و کشور ما و اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان ( که سابقه تحصیلی معیار پذیرش دانشجوست ) پر از بی عدالتی بوده و هست . بنظر می رسد این هم یک ادعای زیرکانه و نوعی عوام فریبی است .
متأسفانه رد پای مافیا که در کشور علیه قانون حذف کنکور جریان سازی می کند و 10 سال است با سابقه تحصیلی هراسی مانع اجرای قانون حذف کنکور بوده است ، در چند کامنت بالا خود نمایی می کند .
چرا باید در باره اجرای دو قانون عدالت محور ( که سبب کاهش انواع آسیب ها به مردم می شود و می خواهد جوانانی را که سواد علمی لازم برای ادامه تحصیل در رشته هایی که استعداد و علاقه دارند هدایت کند ) اینهمه مقاومت ایجاد می شود . آیا با محور قرار گرفتن سابقه تحصیلی منافع گروهی وابسته به مافیای کنکور بخطر نمی افتد ؟
آیا در طول تاریخ کشورمان سابقه داشته در موضوعی دو قانون تصویب و ابلاغ شود و به مدت 10 سال مجری به بهانه های مختلف از اجرای آن تمرد کند ؟
در کشوری که قانون مهم ترین عامل پاسخ گوئی است ، آیا جز این است که مافیای پر قدرتی پشتیبان این تخلف بزرگ است ؟ (3290964) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۷:۴۶:۲۳
با شرایطی که آموزش و پرورش و آموزش عالی در کشور ما دارند حذف کنکور منجر به ظلم ها و بی عدالتیهای بسیار گسترده تر خاهد شد . خیلی گسترده تر از انچه امروز شاهد ان هستیم. (3290604) (alef-11)
 
کارشناس امتحانات آموزش و پرورش
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۰:۳۵:۵۴
هرچند این ادعا : « حذف کنکور منجر به ظلم ها و بی عدالتیهای بسیار گسترده تر خاهد شد » تند و افراطی و از تعابیر مافیای کنکور است اما ممکن است در سال های اولیه حذف کنکور درجاتی از این مشکلات پدید آید ، که تحمل پذیر است زیرا آثار کنکور آنقدر مخرب ، ویرانگر و آسیب زاست و مزایای حذف کنکور آنقدر زیاد و نجات بخش جوانان ، نظام تعلیم و تربیت و پیشرفت علم وفناوری در کشور است که ارزش پذیرفتن برخی ضعف ها رادارد . بدیهی است به مرور ( مثل همه کشورهای دنیا که سابقه تحصیلی در پذیرش دانشجو نقش دارد ) در زمانی که تنها سابقه تحصیلی معیار پذیرش دانشجو قرار می گیرد ، ابزار و امکانات ایمن سازی فرآیند امتحانات نهایی نیز رشد خواهد کرد . زیرا آموزش و پرورش در برگزاری امتحانات نهایی ایمن و سالم مشهور است و سابقه دیرینه بیش از 100 سال دارد . در شرایط جدید اگرسازمان سنجش رویکرد خود را از آزمون های چهارگزینه ای به تشریحی ، تغییر دهد ، آموزش و پرورش از همکاری این سازمان استقبال خواهد کرد. (3291707) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۰:۰۵:۵۵
عزیز دردانه های رانتخوار نمی تونستند وارد دانشگاه بشوند حالا با پولی شدن کامل همه دانشگاههای کشور این عزیزان هم هر جا بخواهند می روند
کنکور رو هم بردارید تا تنها کورسوی امید بچه های بی پول و زحمت کش هم به باس تبدیل بشه
البته من موندم دانشگاه برای چی می خواهند بروند بجز برخی رشته های پزشکی و فرار از این کشور برای برخی رشته های مهندسی بقیه بیکار هستند (3290864) (alef-11)
 
مخالف مافیای کنکور
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۰۰:۰۹
اتفاقا تا کنکور هست بچه پولدارهای بی استعداد و کم استعداد دانشگاه های دولتی رو اشغال می کنن و بچه های بی پول و زحمت کش چون پول شهریه دانشگاه های غیر دولتی را ندارن میرن سربازی .
برای همینه که 517هزار صندلی خالی تو دانشگاه های غیر دولتی منتظر خانواده های متوسطه که با وام بتونن قسمتی از شهریه شونو پرداخت کنن ، اما بعید بنظ میرسه که حتی 20 درصد اون صندلی ها پر بشه . (3291756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۱:۲۱:۳۳
دلم از سهمیه بندی خونه خووووووون
همش پارتی و باندبازی همششششش (3290987) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۱:۵۰:۰۷
خواهش می کنم این کنکور را دست نزنید. تمامی تصمیماتی این اقایان غیر کارشناس می گیرند در نهایت نتایج خوبی را در پی نداشته است. تنها قانون درست آموزشی همین کنکور سراسری است . کنکور که تنها جایی است که پر ادعاها دست تسلیم بالا می برند. حذف کنکور یعنی گم شدن استعداد های ناب کشور و راهی است برای بی سوادهای پر ادعا که امورات حساس بدست گرفته و تا صدها سال صمات جبران ناپذیر به کشور وارد کنند. اول مشکل آب و نان را حل کنید ما از شما سپاس گذاریم. (3291028) (alef-11)
 
حقوقدان
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۲۷:۰۳
ازنویسنده محترم و سایت الف بسیار متشکرم که بار دیگر این پرونده را گشودید . تا اینجا که مطالعه کردم ، اکثر موافقان حذف کنکور نظرات مستند ، علمی و سازنده را مطرح می کردند و مخالفان حذف کنکور غالبا نظرات و ادعا های سطحی بدون دلیل علمی و منطقی و همراه تهمت و افترا از خود بجا گذاشته اند . هیچکدام از مخالفان قانون نتوانستند دلیل روشنی برای تخلف قانونی سازمان سنجش ارائه دهند .
پیشنهاد می کنم دو مقاله آقای حج فروش همراه نظرات بینندگان سایت برای وزیرعلوم و سایر اعضای شورای تصمیم گیری کنکور و همینطور برای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و شورای انقلاب فرهنگی ارسال شود تا در باره سهم سابقه تحصیلی در سال های 95 و 96 هرچه زودتر تصمیم بگیرند .
نتیجه تصمیماتی که آن شورا تا کنون گرفته نشان می دهد اشتباه محض و فاحش بوده است .
ضمنا لازم است مراجع نظارتی مثل بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل نود مجلس در باره تخطی 8 ساله شورا (و به ویژه سازمان سنجش) از قانون
موضوع تحت پیگرد قانونی قرار گیرد . زیرا شورا میبایست تمهیدات اجرای قانون را فراهم می کرد و مجریان را وادار به اجرای قانون می نمود ، نه آنکه تمهیدات گریز از قانون را راهنمای سازمان سنجش و آموزش و پرورش قرار می داد . (3291836) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۱:۱۵
مخالفان حذف کنکور هر دلیل منطقی هم بیاوردند از نظر شما غیر منطقی است .چون نمی خواهید بشنوید .حرف حرف خودتان است.دید خود را باز کنید وکمی منصف باشید.لطفا (3301313) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۲۳:۰۷:۱۰
ای بابا، ما بدون هیچ رانتی همیشه جزو بهترینها بودین الان اواره دورترین نقاط دنیاییم.
حتی اگه امثال من بهترین جاها هم درس بخونن وقتی رانتی نداری که پشتت باشه تا یه جا کرا پیدا کنی بری بمیری بهتره. (3291179) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۴:۱۶:۰۵
در رشته تجربی تعداد افرادی که در کل کشور معدل بیست در امتحانات نهایی کسب کرده اند از کل ظرفیت دانشگاههای پزشکی بیشتر است.معدل 19 و خورده ای ها به کنار .کنکور برداشته بشه هیچ معدل 18 تجربی هم شانس پزشکی قبول شدن را ندارد که منطقی نیست (3291338) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۲:۴۷:۲۲
بنظر می رسد علی آقا تحت تأثیر همان شایعات بی اساس مافیای کنکور قرار گرفته است ، چون وزارت بهداشت اعلام کرده در سال جاری حدود 7 هزار و 450 نفر ظرفیت پذیرش در 3 رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دارد
با توجه به اینکه رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش اعلام کرده در جمع کل رشته ها و در سراسر کشور تعداد نمره 20 از 77 تجاوز نکرده ، حالا چطور می شه بدون مدرک ومنبع موثق باور کرد فقط در رشته علوم تجربی تعداد معدل های 20 از 5450 تا بیشتره ؟!! (3292005) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۹:۴۸:۴۸
معدل 15 با سهمیه وارد کنکور شده.ولی سهمیه ازاد با 19 هم نمیشه (3299972) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۵:۵۵:۵۲
با کنکور یا بی کنکور سطح کیفی آموزش کشور باید افزایش یابد. از همان دبستان تا بالاترین مقطع چه آزاد یا دولتی. اگر سطح کیفی بالا بود هر یک از 100 نفر دانشگاهی باید خوش کار آفرین میشد و چرخ اقتصاد و تکنولوژی کشور لنگ نبود. (3291347) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۸:۰۶:۴۸
استرسهای کنکور نه بخاطر خود کنکور و آن 4 ساعت است بلکه بخاطر فراوانی بیکاری است. جوانان برای چه تمایل دارند به دانشگاه بروند؟
چون با داشتن دیپلم شانس کمی برای اشتغال دارند
اگر مانند بسیاری از کشورها جوانان دیپلمه میتوانستند کاری مناسب و با درآمد خوب داشته باشند دیگر نیازی به دانشگاه و کنکور نداشتند
الان اکثر ادارات و سازمانها حتی برای کارهای غیرتخصصی هم کارشناس و تکنسین استخدام میکنند
راه حل نه حذف کنکور بلکه ایجاد شغل است
که حذف کنکور تنها به ایجاد هر چه بیشتر مدارک بی ارزش و مدرک داران کم سواد منجر خواهد شد که این هم مشکلی بر مشکلات جامعه خواهد افزود (3291495) (alef-11)
 
کارشناس آموزش
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۳:۲۱
واقعا فکر می کنید سئوالات تستی سواد علمی داوطلبان را می سنجد و سئوال تشریحی در امتحانات نهایی بی سواد ها را قبول می کند ؟
پیشنهاد می کنم مقاله قبلی همین نویسنده را که در بخش اجتماعی موجود است بخوانید . در آن مقاله مزایا ومعایب هردو نوع آزمون ( چهار گزینه ای و تشریحی ) توضیح داده شده است . (3301497) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۹:۵۶:۴۱
حالا این چه کاری هست که مثلا پایه ششم را حذف می کنند بعد از آن یک نسل که سوخته شد دوباره پایه ششم ابتدایی می آرند رو کار حالا که مساله کنکور هست می خواهند یه نسل به پای یه عده بسوزند بعد که دیدند که یک نسل سوخته شد بعد دوباره بر می گردند سر جای اولشون اگه میشه کنکور باشه تا قشر ضعیف هم بتونه دانشگاه بره اینها فقط برای مرفهینه خواهشن بایستی اطلاع رسانی بشه که کنکور برای جمعیت زیادی از کشور که بنیه اقتصادی ضعیفی دارند مناسبه از تمامی مسئولین التماس این باشد که قشر فقیر را به پای پولدارها نسوزانید خواهشن همه می توانند فریاد بزنند که قشر ضعیف هم باید وارد دانشگاه بشه ولی ایده فریاد ها دست پولدارهاست همه پولدارها چون نمی خواهند زحمت و تلاش جهت موفقیت در کنکور داشته باشند این مسائل را مطرح می کنند . (3291651) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۳۵:۴۸
سلام . چند سؤال :
۱ - آیا سؤالات امتحانات نهایی هر ساله در یک سطح است ؟
تا تفاوتی بین معدل دانش آموزان سالهای مختلف نباشد .
۲ - آیا شرایط فیزیکی برگزاری امتحان در تمام حوزه ها یکسان است ؟
۳ - آیا شرایط تصحیح اوراق در تمام کشور ، استانها ، شهرها ، ناحیه ها و تصحیح کننده اوراق یکسان است ؟ (3291855) (alef-11)
 
کارشناس امتحانات
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۷:۳۳:۳۳
آقا یا خانم محترم که سه تا سئوال مطرح کردید :
پاسخ سئوال های 1و2 شما در باره کنکور هم مطرح است و میشه نه
پاسخ سئوال 3 شما هم نه است اما چون سئوالات یکسان است و کلید پاسخ ها یکسان است ، همه مصحح ها آموزش دیده و مجرب هستند و نمی دونن ورقه ای که تصحیح می کنن مال کیه و از کدوم منطقه اومده ، ضمنا نفر دوم هم تصحیح نفر اول را بازبینی می کنه و نفر سومی هم وجود داره که ناظر دو مصحح دیگه است و اونم ورقه را تصحیح می کنه ، به ندرت اتفاق افتاده که اختلاف نمرات این سه نفر از 25 صدم و یا حد اکثر نیم بیشتر باشه و نهایتا اگر اختلاف مصححین حل نشه میانگین سه نمره ، نمره نهایی دانش آموز اعلام میشه . لذا احتمال خطا و اعمال سلیقه خیلی کم است .
البته اخیرا استفاده از فناوری اطلاعات کار مصححان را آسان کرده و ورقه های اسکن شده بصورت الکترونیکی و گروهی از طریق ویدئو - کنفرانس تصحیح میشه که ضریب خطا را به حد اقل میرساند . (3292630) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۲:۰۵:۳۲
خير
خير
خير
فاتحه دانشگاهها خوانده شد (3294004) (alef-11)
 
اصغر
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۳:۰۶:۳۶
می دونید چرا سازمان سنجش آمار وضعیت شغلی اولیای قبول شدگان کنکور در دانشگاه های دولتی و معدل دیپلم آنها را منتشر نمی کنه ، البته لازم نیست اسم کسی رو اعلام کنه فقط کافیه فراوانی / درصد این آمارها را اعلام کنه ولی این کار را نمی کنه . چون همه مردم بیشتر از این از کنکور متنفر می شن .
تو اصفهان ما هرچی مدرسه بالاشهره و مربوط به خانواده های مرفه است بیشترین قبولی رو تو دانشگاه های دولتی دارن ، تازه معدل دیپلمشون هم بالا نیست . فقط با پول تونستن تو کنکور تست بیشتر بزنن .
اما از مدرسه های پائین شهر و فقیر نشین به ندرت کسی به دانشگاه دولتی راه یافته .
بنابراین کنکور فقط به نفع بچه مرفه هاییه که اهل درس خوندن نیستن و با پول خرج کردن زیاد و دوپینگ تست و کنکورهای آزمایشی و ترفندها جای خودشونو تو دانشگاه های دولتی باز می کنن . اینا از حذف کنکور هراس دارن چون نمی تونن درسا رو عمیق برای بدست آوردن معدل بالا بخونن . (3292032) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۲۲:۲۴:۱۸
کنکور بسیار مفهومیه وبا تست زنی کسی قبول نشده اتفاقا از مناطق محروم رتبه تک رقمی همیشه داریم شما میخواهید رانت رو وارد کنکور کنین مثل بورسیه های قلابی (3293114) (alef-11)
 
شجاعی مقدم
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۴:۱۲:۴۰
کنکور باقی خواهد ماند: زیرا کنکور زمانی اجرایی شد که رقابت مطرح شد. اگر به ساختار کنکور بنگریم متوجه می شویم که کنکور غربال مناسبی نیست. در واقع در کنکور هدف حذف افراد است تا گزینش افراد. در کنکور رقابت اصلی برای کد رشته های دانشگاه های دولتی و آن هم در رشته محل های خاص است. فرض کنید کنکور حذف شود و معیار ما معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی باشد ( کتبی یا کلی بودن معدل مهم نیست) آیا با این معیار ظرفیت کافی برای معدل های برابر و جود دارد.
آیا دانشگاه ها ما از نظر امکانات و تجهیزات با یکدیگر برابرند. مسلما" جواب هر دو سوال منفی است. در کشورهای پیشرفته اگر چه دانشگاه ها از نظر رتبه با هم دیگر متفاوت هستند ولی اغلب دانشگاهها از نظر تجهیزات و امکانات با یکدیگر قابل قیاس هستند و حداقل امکاناتی در همه دانشگاه ها وجود دارد. ولی در کشور ما چنین نیست مثلا" دانشگاه های تهران و شهر های بزرگ را با دانشگاههای دولتی مراکز سایر استان ها مقایسه کنید.
از آنجا که ظرفیت رشته های پر طفدار و ظرفیت کلی در سایر رشته ها در دانشگاههای دولتی محدود است. (در حدود 10 تا 15 درصد کل داوطلبان)
پس در چنین آزمونی باید بیش از 80 درصد داوطلبین حذف شوند. مسلما" حذف 80 درصد راحتتر از گزینش 10 تا 15 درصد است- اگر نمی پذیرید از استادان دانشگاههای دولتی وضعیت سواد ورودی های ترم اول را جویا شوید- به همین خاطر کنکور حذف شدنی نیست.
مشکل دیگری که وجود دارد عدم توازن در درآمد مشاغل گوناگون است. مثلا" فاصله در آمدی بین یک پزشک متخصص و یک استاد دانشگاه را در نظر بگیرید. وقتی عدم توازن در آمدی پیش می آید تقاضا و رقابت در جوانان برای رشته های خاص تشدید می شود. یکی از لوازم حذف کنکور استقرار توازن در آمی در رشته های گوناگون است.
مشکل دیگر در کشور ما ساختار مریض اقتصادی است وقتی که بازار کار ما بر مبنای شایسته سالاری نیست و افراد صرفا" بر اساس یک مدرک تحصیلی به کار گماشته می شوند و کسی از توانایی مهارتی و علمی و عملی افراد برای قبول مسئولیت ها چیزی نمی پرسد و اساسا" افراد در قبال اعمال خود پاسخگو نیستند تب مدرک گرایی و ادامه تحصیل فله ای ادامه خواهد داشت. در چنین شرایطی مساله کنکور همچنان لاینحل باقی خواهد ماند. (3292154) (alef-11)
 
كارشناس برنامه ريزي آموزشي
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۸:۴۴:۲۱
آقاي شجاعي : در باره شكاف درآمدي مشاغل و نظام مدرك گراي كشورمان ترديدي وجود ندارد ولي اينكه وقتي كنكور حذف شود ديگر رقابت نيست و يا قبل از پيدايي كنكور رقابت نبوده و يا شمار زياد معدل هاي برابر چقدر صحت دارد ، با توجه به دلايل روشن با شما موافق نيستم . ضمنا با توجه به اينكه راه هاي زيادي براي تفكيك و تميز نمرات امتحاني دانش آموزان در ايجاد سابقه تحصيلي وجود دارد ، ضرورتي ندارد كه به دنبال حذف 80 درصد باشيم . زيرا
وقتي نمرات 30 درس همه دانش آموزان با روش هاي تراز كردن از يكديگر تفكيك شد ، با توجه به ضرائبي كه دانشگاه ها به دروس در رشته هاي مختلف اختصاص مي دهند همه به ترتيب رتبه سابقه تحصيلي انتخاب رشته خواهند كرد و بديهي است آنها كه رتبه سابقه تحصيلي بالاتري دارند رشته هاي برتر دانشگاه هاي دولتي را انتخاب خواهند كرد و بقيه رشته هاي عرضه شده در دانشگاه هاي غير دولتي نصيب رتبه هاي پايين تر سابقه تحصلي مي شود .
از همه اينها گذشته چرا سازمان سنجش از افزايش سالانه سهم قانوني سابقه تحصيلي هراس دارد در حالي كه تارسيدن اين سهم به 85 درصد ضرورتي به نابرابري معدل ها نيست چون با نمرات نابرابر كنكور جمع مي شود . شما مي توانيد به اين سئوال پاسخ دهيد ؟ (3293580) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۸:۱۳
شما برنامه ریزی مدارسو درست کن دانشگاه پیشکش (3301680) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۸:۲۲:۳۳
تصحیح اوراق پولی و مصحح برای پول بیشتر ورقه ها رو به سرعت نگاه می کنه و نظر خودش رو هم وارد پاسخها می کنه دختر خودم پس از اعتراض ورقه چندین نمره بهش اصافهدشد با کلی اعصاب خرد بدترین کار برداشتن کنکوره اگه کنکور رو بردارن 1...خطای مصحح2..تغییرات و روش امتحان...3 وجود معلمان باسواد در مناطق بزرگ و بی سواد در مناطق محروم4...وجود رابطه دوستی و آشنایی با برگذار کنندگان امتحان و نبود قرنطینه و لو رفتن سوالات..5 بی نظمی و بی عدالتی در مکانهای برگزاری و دهها مورد دیگر ...برداشتن کنکور خطای بزرگ برای سازمان سنجش و عقبگرد برای تحصیلات عالز بوده سرانجامی خسارتبار برای دانش آموزان درسخوان دارد (3292710) (alef-11)
 
منصوری
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۲:۳۱
باعٍث تعجب است که شما به معلم با کرامت بخاطر چندلغاز مبلغی که از تصحیح اوراق امتحانی می گیرد تهمت دست بردن در ورقه دانش آموزی می کنید که سربرگ ندارد و معلم نمی داند که مال کیست و از کدام مدرسه است . اتفاقا درآمدهای چند 100 میلیاردی سازمان سنجش که در مقاله آقای حج فروش به آن اشاره شده و کارکنان آن سازمان را به درآمدهای کلان رسانده بزرگترین مانع اجرای دو قانون حذف کنکور است ، اگر غیر از این است سازمان سنجش بیاد و نحوه هزینه در آمدشرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش و توزیع آن درآمدها بین کارکنان آن سازمان را بطور شفاف برای مردم توضیح بدهد . چرا این کار را نمی کند . تقلب بزرگ رانتی است که به فرزندان دانشگاهیان و افراد خاص که حدود نیمی از صندلی های دانشگاه های دولتی را شامل می شود بطور غیر قانونی می دهند و آنها را از هر نوع نظارت مصون می کند .
تغییر روش امتحان ، معلمان متفاوت و رابطه برگزار کنندگان بهانه های واهی سازمان سنجش است که همه آنها در کنکور هم مصداق دارد . تنها خطای تصحیح ایراد وارد است که راه های زیادی برای کاهش آن از طریق IT امکان پذیر است . با این حال حذف هیولای کنکور ( که سبب ناکارآمد کردن همه نظام های تعلیم و تربیت ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی کشور شده است ) ارزش های بسیاری همراه دارد که خسارت های جزئی آن قابل تحمل است . (3301553) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۲۰:۲۴:۲۹
به جای اینکه بچه هاتونو یا خودتونو بفرستید دانشگاه ، به فنی و حرفه ای بفرستید تا دوره آموزش رایگان ببیند و بفهمند که چقدر به دردبخوره (3292906) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۲:۰۱:۴۵
يه 23 سالم بود تو مملكت اونم دارن داغونش ميكنن از اين به بعد شاهد خواهيم بود كه چه رانتي در ورود به دانشگاهها ايجاد خواهد شد (3293992) (alef-11)
 
ابراهیمی
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۰۱:۱۱:۰۰
کی میگه که سوال های تستی حفظی هستند. اتفاقا اخیرا بسیاری یا تمام آن ها مفهومی شده اند. (3295586) (alef-11)
 
طراح سئوال کنکور
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۰:۱۰
آقای ابراهیمی اگه تونستی حتی یک سئوال تست (حتی از کنکور 94 که آخرین کنکور بوده و بعضی ها مدعی اند که سئوالات فراتر از دانش در آن مطرح شده ) مثال بزنی که متکی به دانش حفظ کردنی نباشه جایزه داری . (3301443) (alef-3)
 
parham
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۰:۲۶:۱۳
و همگان خواهند گفت :‌ ای کاش همه چی مث اول شه .
درسته که کنکور خیلی واسه مردم هزینه داره ... ولی با یه دو دوتا چار تا ی ساده میشه فهمید که با حذفش این هزینه ها برای یکی دو سال یه کاهش کوچیک پیدا میکنه و بعدش سر به فلک میکشه ....
به جای این قانونا بیاین یه قانون تصویب کنین واسه افزایش کارآمدی دانشگاهای شهرستانا ... یه نظارتی بزارین رو دانشگاهای غیردولتی کلی قانون میشه تصویب کرد که اساسی به نفع کشوره ...
آخه ما چیمون شبیه کشورای توسعه یافتس ؟ دانشگاهامون ؟ دانشمون؟اقتصادموون ؟فرهنگمون ؟‌
همین الانش هم اون ۳۰ درصد سوابق تحصیلی یه عامل نگه دارنده جامعه هس ... (3296050) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۶:۴۹:۱۳
من خودم یه معلمم همین 25 درصد هم برا تاثیر در کنکور زیادیه از تو حوز های امتحانی به خصوص شهرهای کوچک تقلب می شه وقتی کنکور با اون همه سخت گیری امنیتی سوالاتش لو رفت چگونه می خوان برا امتحانات نهایی لو نره تازه (3297135) (alef-3)
 
دبیر دبیرستان
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۱۱:۲۸
بنظر می رسه شما تنها معلم در کشور باشی که ندونی کنکور با نظام آموزشی ما چه کرده ؟ بقول آقای کارشناس آموزشی ، فراتر از روی آشکار تقلب های کنکور ، که فراتر از تقلب های امتحانات نهایی است ؛ روی پنهان تقلب در مرحله آخر و در سورس برنامه های پنهان ورود اطلاعات پاسخنامه ها به رایانه برای رانت خواران انبوه و تسهیل ورود آنان به دانشگاه دولتی اعمال می شود و باعث می شود هزاران داوطلب با معدل 17 و 18 و 19 یک صندلی خالی در دانشگاه دولتی نصیبشان نشود و با از دست دادن اعتماد به نفس و انواع بیماری های روانی به ویژه افسردگی مواجه شوند .
الف - همانگونه که نظرات در باره انواع انگ ها به آموزش و پرورش و اتهام به معلمان را نشان می دهید لطفا این نظر را نیز نشان دهید . (3301483) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۶:۵۵:۰۷
آقای دبیر ظاهرا شما خیلی وقت به سایت سازمان سنجش مراجعه نکرده اید
چرا که بعد ازکنکور پاسخنامه داوطلبان به همراه راهنمای تصحیح برروی این سایت قرار می گیرد و چیز پنهانی وجود ندارد و هر داوطلب با دانستن پاسخ های صحیح و غلط و سفید می تواند به نتیجه ای که سازمان رسیده برسد. (3305583) (alef-11)
 
دبیر دبیرستان
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۰:۲۶:۰۴
لابد انتظار داری کسی که با ضریب رانت رتبه اش بالاتر از انتظارش شده بیاد سازمان سنجش اعتراض کنه !!!!!!!!!!!! (3307153) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۵:۲۸:۲۸
نویسنده عزیز باید به اطلاع برسانم که جدا از اینکه مقوله حذف کنکور و مرتبط بودن آن به سرنوشت چند صدهزار داوطلب بحثی کاملا فنی می باشد که نیاز به تحقیقات بسیار به منظور انتخاب بهترین راه حل دارد ، این مساله چیزی نیست که جنابعالی با چند جمله و این که در برخی کشورها سابقه تحصیلی ملاک می باشد بتوان در مورد آن تصمیم گرفت.
اول آنکه آیا شرایط و زیرساخت های موجود برای برگزاری امتحانات با کیفیت و سراسری وسیستم تصحیح اوراق موجود در کشور ها یکسان است ؟

آیا امکانات آموزشی در استانهای مختلف یکسان است که امتحانات سراسری ملاک عمل باشد در حالی که در کنکور سازمان سنجش برای این مساله و هزاران مساله دیگر راهکار وجوددارد مانند بومی گزینی و ....

اقای گنجی اگه دانش اموز نظام قدیمی که در زمان خودش امتحانات سراسری وجود نداشته تصمیم به ادامه تحصیل بگیرد برای ایشان باید چه کارکرد؟
قطعا این سوالات و صدها سوال دیگر مطرح می شود که شاید تاکنون به ذهن شما هم نرسیده

بنده که خودم داوطلب آزمونهای سنجش بوده ام همیشه در بین داوطلبان و دانشجویان صحبت از قانونمند بودن سازمان سنجش آموزش کشور بوده و این است که خیال هزاران داوطلب کنکور را راحت کرده است.

ضمنا شما اشاره به مبالغ دریافتی سازما سنجش کردید که بنده که خود داوطلب کنکور بوده ام این ارقام را پرداخت نکرده ام و تعرفه های سازمان سنجش که مصوبه نیز دارد همیشه برروی سایت این سازمان وجودداشته است که بهتره جنابعالی یه نگاهی بیاندازید و در متن خود تجدید نظر کنید و اینکه شما که می خواهید راجع به حذف کنکور که بحث به این مهمی است اظهار نظرکنید هنوز مسائل خیلی ساده را از جمله این که سود حاصل عبارت است از درآمد منهای هزینه را مورد توجه قرار نمی دهید. حال اینکه برگزاری کنکوری به این بزرگی نیازمند طراحی ، اجرا ، امنیت و صدها فرآیند کاری است و درنهایت دولتی بودن سازمان سنجش است و این یعنی هر گونه درآمد آن به حساب خزانه کشورکه شماره حساب آن دردفترچه های کنکو ربه وضوح مشخص شده واریز می شود و چیزی نیست که نفع آن به اشخاصی برسد که جنابعالی قید میکنید به خاطر این ارقام است که اجازه حذف کنکورداده نمی شود.
حال باید سوال شود از حذف کنکور و این که بدون برنامه ریزی دقیق و راه کار جاگزین مطمئن این کار را کرد منافعی عاید افرادی می شود که این چنین ساده به مقوله حذف کنکور نگاه می کنند؟ (3299324) (alef-11)
 
شهروند مطیع قانون
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۴۶:۴۷
جناب ناشناس عزیز مدافع کنکور
گویا شما از دهها تحقیقی که در باره کنکور و آسیب هایش و بررسی های فنی آن خبر ندارید . چند تا رو استاد حج فروش در یادداشت خود نام بردهاند لطفا بهاونگزارش ها رجوع کنید تا اگر وابستگی به کنکور ندارید ذهنتان تغییر کند .
بنظر شما وقتی امکانات آموزشی در استانهای مختلف یکسان نیست آیا کنکور سراسری با سئوالات یکسان عیب ندارد ولی در امتحانات نهایی عیب دارد ؟!!
آیا نمی توان تسهیلات مناطق سه گانه و بومی گزینی را در امتحانات نهایی اعمال کرد ؟
مگر شما خبر ندارید که بنا بر رأی شورای عالی آموزش و پرورش دیپلمه های سابق می تونن نمراتشون رو ترمیم کنن ؟
یقینا فکر جستجو در باره این اطلاعات تا کنون به ذهن شما نرسیده است .
همه ملت می دانند که سازمان سنجش 8 سال است که دو قانون را زیر پا گذاشته است ، آنوقت شما از قانونمند بودن این سازمان دم می زنید ؟!!!!!
اگر به ارقام اعلام شده نویسنده شک دارید بهتر است سری به سایت شرکت تعاونی سازمان سنجش بزنید تا ببینید برای کنکورهای آزمایشی و آمادگی ( تسلط) چقدر از خانواده ها و جوانان پول می گیرند . آدرس در یادداشت استاد آمده است . راستشو بخواهید منهم باور نمی کردم . به سایت مراجعه کردم باورم شد . ضمنا تا اونجایی که من اطلاع دارم چون درآمدهای اون شرکت درآمد دولت محسوب نمیشه به خزانه واریز نمیشه .
امیدوارم در آینده با تحقیق بیشتر نظر دهید . (3304578) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۰۹:۰۹:۲۳
شهروند عزیز مدافع حذف کنکور
ظاهرا شما به مطالب بنده خوب توجه نکردید .بنده عرض کردم یکسان نبودن امکانات آموزشی به کمک بومی گزینی و سهمیه های اعمال شده برای مناطق محروم و تفکیک مناطق به مناطق سه گانه جبران می گردد و همین مورد نقش سوالات یکسان را کمرنگ می کند.
البته با شما موافقم که می توان این موارد را برای امتحانات نهایی اعمال کرد ولی مشکل اصلی این امتحانات نبودن سیستم مکانیزه تصحیح اوراق می باشد که چنانچه شما یک برگه امتحانی را به دواستاد مختلف بدهید قطعا نمرات یکسان به پاسخ های دانش آموز نخواهند داد حال آنکه در امتحان تستی به کمک نرم افزار های علامت خواه یا همان OMR برگه ها بدون دخالت انسان تصحیح می گردد و پاسخ برگ ها به همراه فرمول های نمره کل سازی برروی سایت سنجش ارائه می گردد که این خود مزیت سیستم مکانیزه نسبت به سیستم دستی تصحیح اوراق می باشد.
بنده خبردارم قرار است امکان ترمیم نمرات فراهم گردد و ظاهرا جنابعالی مطالب را سطحی مطالعه می کنید و خبر ندارید که هنوز این طرح اجرایی نشده و داوطلبانی بسیاری از بابت سوابق آموزشی که تاکنون هم فرصت جبران آن فراهم نشده لطمه می خورند .
در مورد قانونمند بودن و عدالت محوری سازمان سنجش باید داوطلبان کنکور نظر دهند که بنده در محیط دانشگاهی همه روزه با صدها نفر از این داوطلبان سرو کاردارم که اظهار می کنند سازمان سنجش یکی از پاکترین و قانونمند ترین سازمان های اجرایی کشور است.
ضمنا هنوز سوال بنده را پاسخ ندادید که اگر داوطلبان نظام قدیم که در زمان خودشان امتحانات سراسری برگزار نشده قصد ادامه تحصیل داشته باشند چه باید بکنند؟
ضمنا آقای حج فروش اگه از خود آموزش و پرورش استعلام بگیرند متوجه تعداد چند هزار نفری داوطلبان دارای معدل 20درهمین سال 94 خواهند شدحال آنکه همه این عزیزان هم احتمالا علاقه مند رشته های دانشگاه شریف هستند حال چه طور و با چه مکانیزمی باید اولویت بندی گردند مشخص نیست .

ضمنا اگر خدایی ناکرده مناطق مختلف آموزش و پرورش بخواهند درصد قبولی دانش اموزان خود در دانشگاه ها را با تصحیح دست باز اوراق امتحانی بالا ببرند با توجه به مکانیزه نبودن سیستم تصحیح اوراق ، چه باید کرد؟

درمورد سایت شرکت خدمات آموزشی کارکنان سازمان سنجش نیز بازهم همان بررسی سطحی جنابعالی باعث قضاوت ناعادلانه شما شد. چرا که این شرکت یک شرکت تعاونی زیر مجموعه وزارت تعاون بوده و تشکیلات کاملا مستقل از سازمان سنجش داشته و هیچ ارتباطی به سازمان سنجش ندارد، ضمنا مبالغ ثبت نامی این شرکت در قیاس با موسسات دیگر بسیار منصفانه می باشد و چنانچه جنابعالی تحقیق بیشتری نمایید و اطلاعیه های مندرج در سایت شرکت مذکور را مطالعه نمایید هدف وجودی این شرکت کمک به داوطلبان مناطق محروم درجهت شرکت در آزمونهای استاندار با کمترین مبالغ ثبت نامی است و هدف کسب در آمد نبوده بلکه هدف این است جلوی سودجویی موسساتی که بصورت غیر استاندارد باهدف سرکیسه کردن داوطلبان ، کنکور آزمایشی برگزار می کنند گرفته شود و این مورد نیز در نظر سنجی از مدارس کل کشور و داوطلبان کنکور محرض شده و اگه جنابعالی و استادتان یه زحمتی بکشید و به مدارس مختلف سر بزنید خود این مدارس که زیر مجموعه آموزش و پرورش هستند آزمونهای این شرکت را استاندارد و مبالغ ثبت نامی را بسیار منطقی قلمداد کرده و بعضا خود مدارس اقدام به ثبت نام دانش آموزانشان می نمایند .ولیکن به نظر می آید جنابعالی و استادتان اعتقادای به کار آماری و نظر سنجی نداریدو نظر دانش آموزان و داوطلبان کنکور برای شما اصلا مهم نیست! (3306955) (alef-11)
 
کارشناس امتحانات
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۲:۲۴:۵۶
...پاسخ دهم .
در مقایسه دو سبک سنجش و پذیرش دانشجو ( 1-کنکور سراسری با سئوالات چند گزینه ای 2- سابقه تحصیلی با استفاده از سئوالات تشریحی یکسان در امتحانات نهایی متمرکز و سراسری ) همه متخصصان ، محققان وکارشناسان آموزشی (حتی روءسای سازمان سازمان سنجش در ادوار گوناگون ) واقفند که و اذعان دارند که آسیب های سبک اول (کنکور ) نظام تعلیم و تربیت کشور را نا کارآمد کرده و به تبع آن بر سایر نظام های اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی کشور تأثیر سوء گذاشته است . لذا سبک دوم برآن ترجیح دارد .
بر همین اساس مجلس تحت تأثیر گزارش های پژوهشی متعدد و خواست عمومی مردم در دوره های هفتم ، هشتم و نهم با تصویب دو قانون در دو مقطع زمانی تصمیم گرفت طی 5 سال روش دوم را جایگزین روش اول نماید . اما مجری قانون به اهداف قانون توجه نکرد و خودسرانه آن را زیر پا گذاشت .
از بین اشکالات وارده به روش دوم ، دو مشکل عمده وارد و بجا است
1- مشکل تفکیک و تمیز نمرات در سابقه تحصیلی دانش آموزان
2- مشکل خطای مصححان در تصحیح اوراق امتحانی داوطلبان در استانهای مختلف .
1- مشکل اول تا زمانی که سهم کنکور ولو در حد 15 درصد باقی است قابل حل است زیرا اگر 100 هزار نمره 20 هم وجود داشته باشد ، پس از همترازی و جمع شدن با نمرات کنکور ( که نمرات کنکور قابل تفکیک است ) نتیجه قابل تفکیک خواهد بود . پس تا زمانی که سهم سابقه تحصیلی 100 و سهم کنکور صفر نشده ، این بهانه واهی است و جای طرح شدن ندارد . بدیهی است اگر قانون اجرا شود و طی دوسال آینده سهم سابقه تحصیلی به 85 درصد برسد ، آموزش و پرورش می تواند در این مدت تمهیداتی بکار ببرد که حتی یک نفر دارای معدل 20 در کشور وجود نداشته باشد . بدیهی است برای تفکیک نمرات کمتر از 20 چاره بسیار است .
2- مشکل دوم خطای مصححان را می توان با توجه به جدا بودن سربرگ ها و اسکن کردن اوراق امتحانی بدون سربرگ در مبدأ به حد اقل قابل قبول رساند ، اولا - بدین طریق از دست بردن در ورقه ممانعت می شود ، ثانیا - با توجه به آموزش هماهنگ مصححان و کلید پاسخ سئوالات و جابجا کردن اوراق امتحانی از استانی به استان دیگر که تنها یک نفر از امین ترین مسئولان آموزش و پرورش استان از مقصد ورقه ها آگاهی داشته باشد و تصحیح گروهی و الکترونیکی اوراق امتحانی ( به صورت نمونه قابل قبول ) اعمال تعصبات استانی منتفی خواهد شد . از طرفی وقتی مصحح دوم که معمولا مصحح اول را نمی شناسد و همچنین مصحح ناظر سوم وجود دارد ( و در صورت اختلاف که معمولا اختلاف از 25صدم و نیم فراتر نمی رود و معدل نمره سه مصحح ملاک قرار خواهد گرفت ) در این صورت خطای تصحیح می تواند به حداقل قابل قبول کاهش یابد .
آنچه واجد اهمیت است این است که اگر استفاده از سابقه تحصیلی همین دو عیب را دارد . کنکور 100 ها عیب دارد که یکی از آنها هم قابل رفع نیست . در این باره به گزارش های تحقیقی در زمینه آسیب شناسی کنکور که چند نمونه را استاد حج فروش مطرح کرده اند مراجعه نمائید .)
در باره در آمدهای سازمان سنجش اینجانب اطلاع چندانی ندارم . اما همینقدر می دانم که اگر داوطلبان کنکور در هیچیک از آموزشگاه ها مثل قلم چی و گاج و ... شرکت نکنند اما در کنکور های آزمایشی شرکت تعاونی سازمان سنجش شرکت می کنند و هرچقدر تعرفه این شرکت پائین باشد بخاطر انبوه ثبت نام کنندگان و فروش نشریات آن شرکت درآمد قابل توجهی حاصل خواهد شد .
امیدوارم الف این نظر را به سمع و نظر بینندگان سایت برساند . (3307526) (alef-11)
 
حسین لطفعلیان
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۲:۵۱:۰۴
بی خود نیست که میگن سازمان سنجشی ها برای اجرا نکردن کنکور بهونه های بنی اسرائیلی می گیرن . بیشتر از 20 ساله که امتحانات نهایی برگزار میشه حالا ایشون چسبیده به داوطلبایی که در نظام قدیم درس خوندن و در 40 سالگی هوس کردن برن دانشگاه ، اولا اونا هم ریز نمراتشونو دارن . اگه خوب نیست بیان با جوونای امروز امتحان بدن . مگه چند نفر بالای 40 سال میخوان تازه برن لیسانس بگیرن ؟ آقاجون گیر بیخود نده که باز بخوای کنکور را برای این افراد نبش قبر کنی . آخه شما سازمان سنجشی ها چرا اینقدر کنکورو دوست دارین و ولش نمی کنین . والله بی قانونی بسه دیگه . شما اقلا به خون شهدا احترام بذارین.
با اینکه همه مردم میدونن سازمان سنجش اینهمه از قانون تخلف کرده و با رانت های خاص عدالت از کنارش هم رد نمیشه عجیبه که در مورد قانونمند بودن و عدالت محوری سازمان سنجش حرف می زنی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3307637) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۵:۱۲:۵۹
پس قبول کردید که شما و استادتان سطحی مسائل رو بررسی می کنید چرا که برای یکی از صدهاسوال هم نتونستید جواب پیدا کنید
از نظر شما 40ساله ها حق ادامه تحصیل ندارن پس لابد به موارد دیگه هم همینجوری نگاه می کنید
بگذریم برای چند هزار معدل 20 که ازآموزش پرورش قابل استعلام است چه پاسخی دارید؟
برای سیستم دستی تصحیح اوراق چه پاسخی دارید؟
و...
اینکه همه میدونن را شما نباید بگی بلکه داوطلبان دانشگاهها باید بگویند که در نظرسنجی ها اینگونه گفته نشده و دقیقا عکس صحبت شما بیان شده
این که بدون برنامه ریزی با سرنوشت هزاران جوون که آینده ساز کشور هستند بازی کرد بی احترامی به خون شهداست
این که به جانبازان عزیز جنگ تحمیلی که مصداق کامل ایثار هستند و اکثرا داوطلبان نظام قدیم آموزشی هستند اجازه ادامه تحصیل ندهیم بی عدالتی است. (3308217) (alef-11)
 
کارشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۲۳:۰۰:۴۶
آقای ناشناس اگر نظرات را با دقت بیشتر بخونی خواهی دید که به همه سئوالات شما و بقیه حامیان کنکور پاسخ داده شده . (3312445) (alef-11)
 
حامی قانون و سرنوشت جوانان کشور
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۴۱:۴۰
الف - بنظر می رسه اعضای مافیای کنکور خیلی ترسیدن ، چون اعضاشونو بسیج کردن که با متهم کردن معلمان و انگ زدن به فرایند امتحانات نهایی به نفع کنکور و علیه سابقه تحصیلی جو سازی کنند تا شمار مخالفان حذف کنکور را زیاد نشون بدن . اما فایده نداره ، بزودی نهادهای نظارتی که رانتخوار نیستند بر سرشون می ریزند و خطاهای قانونی شونو رو می کنن و با جرائم سنگین از کار برکنار می شن و وادارشون میکنن که قانون را اجرا کنند . (3301420) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۰۹:۲۴:۰۲
نه اتفاقا بنظر میرسه مافیای حذف کنکور خیلی در تلاشند با اتهام زدن به سازمان سنجش وحذف کنکور منافع خود را مهیا کنند . (3307003) (alef-11)
 
مبارز راه نابودی مافیای کنکور
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۳:۰۳:۴۶
داداش قبول کن که ترسیدین . آخه چرا بلد نیستی یه چیز جدیدی خلق کنی و با تقلید راه رفتن دیگران راه رفتن خودتو فراموش کردی . همه میدونن کنکوره که مافیا داره . حذف کنکور که قانون داره نیاز به مافیا نداره . وقتی دو قانون در مدت 8 سال اجرا نمیشه باید دید چه کسانی از اجرای قانون ضرر میکنن و نمیخوان این قانون اجرا بشه . اینا مافیای کنکور رو تشکیل می دن . (3307684) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۷:۴۶:۲۸
کنکور واجب برای این مملکت بیخودی بحث نکنید (3302629) (alef-11)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۵:۳۳:۱۴
من متوجه نمیشم درآمد سنجش یعنی چی؟
مگه سنجش دولتی نیست و بودجه دولتی نداره
ضمنا این مبالغ ثبت نامی تنها برای پوشش دادن هزینه های برگزاری شامل حوزه امتحانی ، پذیرایی از داوطلب ، حفاظت آزمون ، چاپ سوال ، کاغذ ، شخصی سازی و موارد دیگر است
خواهشا بدون بررسی دقیق و احساسی نظرندیم. (3308271) (alef-11)
 
کارشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۲۳:۱۶:۰۱
آقا یا خانم دانشجو ، آن بخش از نظر شما که سازمان سنجش از دولت بودجه می گیره کاملا درست است ، علاوه بر این از مردم هم پول هزینه ها رو همراه با سودش می گیره ، گاهی گزارش کلی هم میده ، اما تا کنون از عملکرد و درآمدهای شرکت تعاونی آن سازمان که چند برابر در آمدهای آزمون های رسمی آن سازمان است و از طریق انواع کنکورهای آزمایشی و آمادگی (تسلط) و فروش نشریات کسب می شود و نحوه مصرف آن گزارشی ارائه نکرده است . (3312477) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۱۹:۴۷
آقا یا خانم کارشناس
شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش یک شرکت تعاونی زیر مجموعه وزارت تعاون هست با تشکلیات کاملا مستقل و درامدی هم اگر باشد که نیست چون هدف وجودی این شرکت انتفاع نبوده بلکه جلوگیری از سودجویی شرکت های برگزارکننده کنکور ازمایش غیر استاندارد می باشد و هیچ ارتباطی به سازمان سنجش نداره که بخواهد راجع به آن گزارش دهد.
ضمنا با توجیه جنابعالی این همه موسسه و آموزشکاه تقویتی برای دروس دوران متوسطه وجودداره لابد پس پول آنها به جیب آموزش پرورش میره و آموزش پرورش باید در مورد کسب درآمد آنها گزارش بده (3314102) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.