نظر منتشر شده
۱۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 320887
پژواک حق طلبی کارآفرینان در الف؛
چه کسی باید در برابر بانکهای حرامخوار به داد کارآفرینان ورشکسته برسد ؟
نویسنده: دلسوز حق طلب/ چهارشنبه 9 دی 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۹
مقدمه: متن زیر را با توضیحی که ملاحظه میفرمایید دکتر توکلی صاحب امتیاز الف جهت انتشار برای الف فرستاده است:"دلسوزی و مردمگرایی از دردنامه منطقی زیر می جوشد. مهم نیست که نام نویسنده محترم را که آن را برایم ایمیل کرده نمی دانم بلکه مهم پژواک دادن به این ندای حق طلبی است که الف جای آن است"

برنامه "پایش" که یکشنبه شب گذشته از شبکه یک سیما پخش شد، یکی از غم انگیز ترین برنامه های تلویزیونی چند وقت اخیر بود. برنامه ای شوک آور، تکان دهنده و عجیب از سرنوشت آدم هایی که در گذشته ای نه چندان دور، ذیل عناوینی چون کارآفرین نمونه و تولیدکننده برتر جایزه گرفته بودند و حالا به سرنوشتی رقت بار و ناراحت کننده دچار شده بودند. اکیدا توصیه می کنم اگر فرصت برای دیدن تمام برنامه را ندارید، لااقل چهل دقیقه پایانی آن را ببینید تا با عمق فاجعه اقتصادی که در کشور ما در حال رخ دادن است بیشتر آشنا شوید.

در این تقریبا یک هفته، هرچقدر صبر کردم تا ببینم بازخوردی از این قسمت از برنامه در شبکه های اجتماعی یا رسانه ها ببینم خبری نشد. فلاکت و شکستی که جمعی از برترین کارآفرینان کشور بدان دچار شده بودند ظاهرا برای کسی جذابیت نداشت. همه کسانی که بدرستی نسبت به کشیدن بخیه از چانه کودکی که پدرش شاید کارگر بیکار شده یکی از همین تولیدکنندگان به گل نشسته بود و۱۵۰ هزار تومان پول برای بخیه زدن چانه دلبندش نداشت واکنش نشان داده بودند، حتی یک نفرشان ندید که فلان تولید کننده ای که سرمایه و زندگی اش را پای مجموعه تولیدی اش گذاشته بود حالا علنا اظهار می داشت که سرمایه و زندگی و سلامتی و زن و بچه اش را از دست داده، بانک همه چیزش را بالا کشیده و این روزها به "خودکشی" فکر می کند!

تصویر سورئال بغض کودکانه یک مرد میانسال کت شلواری، یک کارخانه دار که کنار یک عالمه دم و دستگاه ایستاده و آن ها را "حاصل عمر" خود دانسته که حالا تبدیل به لانه کبوترها شده، عمق بغض و نفرتش نسبت به بانکی که فلان مقدار به او وام داده و بخاطر شرایط وخیم اقتصادی و رکود موجود از عهده تعهداتش بر نیامده و حالا همان بانک نامرد ، بیش از سه برابر پولی که به او داده را از وی مطالبه می کند، بن بستی که در جمله جمله کلامش مشهود بود و مرور خاطرات بستری شدنش در بیمارستان و از دست دادن همه زندگی اش، بخاطر این مشکلات اقتصادی، دائم در جلوی چشمم رژه می روند.

کارگرانی که در کارخانه فلان خانم دکتر، کارآفرین نمونه فلان سال کار می کردند و بانک در کمال بی رحمی و وقاحت واحد آن ها را "تعطیل" کرده و بزودی تمام آن را بالا می کشد و آنها حالا باید بدنبال جور کردن لقمه ای نان برای زن و بچه شان و شاید پس اندازی برای بخیه زدن چانه دلبندشان هستند؛ کارآفرینی که بانک جلوی حج رفتن مادر پیرش را بخاطر بدهی فرزندش گرفته و بقول خودش "چادر از سر ننه" برمی دارد تا به چندبرابر پولی که قرض داده برسد...

غم انگیز تر از همه اینها آن است که در میان دوستان ظاهرا دلسوز و منتقدان پر مدعا، کسی به فکر حل مشکل کارآفرینی و تولید در کشور ما نیست. این فجایع هولناک حساسیت کسی را بر نمی انگیزد. حتی در همین فضای مجازی که در مقابل مواردی به مراتب کوچک تر و کم اهمیت تر آنهمه سر و صدا بلند می شود، خودکشی یک کارآفرین و آه و ناله و ضجه آن مرد کت و شلواری کسی را تکان نمی دهد.

اینهمه ادعای اسلام و دین و دینداری و شرع مقدس و ولایت و تشیع و انتظار ظهور و فلان و فلان و این سیستم بانکی؟! در نظام اسلامی از چه زمانی بانکها اینقدر "وقیح" شده اند؟ سودهای کلان نامشروع، ربای مرکب و مضاعفی که بدترین نوع رباست، دشمنی با خدا (همانگونه که خدای متعال در قرآن کریم بیان کرده) و افزایش دارایی های بانکها به قیمت بیچاره کردن و به خاک سیاه نشاندن تولیدکننده و کارآفرین و به گل نشستن کشتی اقتصاد کشور؛ "همه" بدبخت بشوند تا "بانک" ثروتمند بشود؟ چرا کسی زورش به بانک ها نمی رسد؟ دولت به دولت و مجلس به مجلس می آیند و می روند و بانک ها روز به روز فربه تر و سودهای کلان تر به جیب می زنند و در نهایت "تولید" به قهقرا می رود. سودی که بوضوح ربوی، نامشروع و نامتعارف است و از قدم زدن بانک بروی خون تولید کننده و کارآفرین بدست آمده و کسی جلودار آقایان نیست.

در حالی که در اقتصادهای بزرگ دنیا و در شرایط کسب و کار بمراتب بهتر و پویاتر از کشور ما، با بحران های مقطعی اقتصادی بانکها ممکن است "ورشکست" بشوند و به دردسر بیفتند، در کشور ما در عمیق ترین بحرانها نیز هیچ بانکی "ورشکست" نمی شود! چرا؟ چون دستش در جیب مردم است و هرکجا تحت فشار قرار بگیرد با همکاری دولت و قانونگذار و دادگاه، هزینه اش را از جیب تولید کننده بر می دارد، مردم را بدبخت می کند تا خودش سر پا بایستد. ظریفی می گفت اگر مشابه اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی در یکی از کشورهای خارجی رخ می داد حداقل نیمی از بانکهای درگیر در آن با کاهش اعتماد عمومی ورشکست می شدند اما در کشور ما بانکها روزبروز مثل قارچ سر بر می آورند و شعبه اضافه می کنند و شیره جان تولیدکنندگان را بالا می کشند و...
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۰۶:۳۴
در ایران همه بانکها مانند شرکت‌های مضاربه یی دهه هفتاد، با پول مشتریان به خود آنها سود میدهند، ولی‌ چون بانک مرکزی حمایت می‌کند و به آنها خط اعتباری به بهای فقیر شدن مردم ایران و افرزیش نقدینگی میدهد، همه سرپا و سود دٔه هستند و هیچ مدیری در این بانکها نگران ورشکسته شدن نیست.... در نتیجه همه جوره به ملت اجحاف میکنند، چون میدانند هرگز نظارت و بازخواستی نیست.... مگر نه چه تور میشود کشور در همه بخش‌ها به گفته خود امر بانک مرکزی، در رکود و کأهش تولید و ساختمان است، ولی‌ بانک سودده؟!!! (3424438) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۳۹:۰۵
وقتی بانک به جوونای عادی 2 میلیون وام قرض الحسنه نمیده چرا باید به سرمایه دار گردن کلفت وام مفتی بده؟؟؟؟

اون بابا اگه کارشو بلد نیست که نباید از کیسه ی مردم بهش وام مفتی بدن.

چرا اقای توکلی شور وام ازدواجو نمیزنه؟ (3424649) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۸:۵۸
میدونی مشکل ماها چیه اصل را فراموش می کنیم فرع را می چسبیم آخه بدون کار واشتغال ازدواج چه معنایی داره وقتی بدون شغل باشی درامد نداشته باشی که هزینه های اجاره مسکن خوراک پوشاک وحتی همین قسط وام ازدواج را بدهی شاید بدترازآن به طلاق هم برسی اول کار وقتی تولید نباشه.... (3424886) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۱۴:۴۵
وام تولیدی صرف تولید شده یا کار سفته بازی، از کشور خارج شده یا صرف خوشگذرانی؟... بعد هم می گویندنداریم پس نمی دهیم. در شرایط تورم، وام میلیاردی، غارت ثروت ملت است بدون نظارت که صرف چه چیزی شده. سالهاست به بهانه تولید، به مفت خوری عادت کرده اند و هیمشه طلبکارند... (3425549) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۷:۲۶:۲۴
بانکها مردم را بیچاره کردند کافی است روزنامه های کثیرالانتشار را بخوانید تا ببینید چقدر آگهی مزایده املاک مردم توسط بانکها منتشر می شود و با اخذ سودهای ۱۰۰ درصدی خانه و سرپناه مردم را حراج می کنند و مردم را در سرمای زمستان آواره خیابانها , ضامن های بیچاره بخاطر امر خیر ضمانت سر از زندانها در می آورند آخر چرا؟؟؟؟
چون : اکثر مدیران بانکهای دولتی و خصوصی در این رکود شدید به سپرده گزاران سودهای ۲۲% می دهند و ۳۰% با دیرکرد و جریمه ۳۰% از مشتری میگیرند , چون : به کارمندان بانک وام بدون سود چند صد میلیونی می دهند با اقساط حداکثر ۲۰۰ هزار تومانی , چون : اکثر مدیران میانی و بالایی بانکها هر ساله حتی با وجود رکود اقتصاد پاداش های میلیاردی سالانه و حقوق های سی چهل میلیونی ماهانه می گیرند ولی صدای مردم در نمی آید چرا ؟؟ چون بانک های مربوطه به مردم سود ۲۲ درصدی می دهد و مردم را در این غارت سهیم می کنند اگر پزشک بخیه کش هم به مردم سود ۲۲ درصدی می داد صدای این جماعت سودخور در نمی آمد. (3426106) (alef-11)
 
پیر مرد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۸:۵۰
الف جان امیدوارم با این تیتر جان سالم از طرف مافیای بانکی به در ببری ازما گفتن بود (3424694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۴۰:۵۳
بحران هویت در غرب!
بحران اقتصادی در غرب!
بحران انسانیت در غرب!

ای کاش یک بار هم که شده دست از سر غرب برداریم و به بررسی بحرانهاي جامعه خود می پرداختیم. (3424926) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۳۵:۳۹
وقتی بسیاری از بحران‌های جامعه خودمان ناشی از آویزان شدن به فرهنگ غرب است، برای بررسی بحرانهای جامعه خودمان هم باید غرب و چالش‌هایش را بشناسیم. (3425251) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۴۶:۲۹
بخدا در کره زمین هیچ بانکی پیدا نخواهید کرد که اندازه بانک های ایران به مردمش ظلم کند البته ۵۰ درصد مقصر خودمانیم اگه بانکهای ظالم را برای مدتی تحریم کنیم انوقت است که بانکها نوکرت و چاکرت میشوند . همین دفترچه های گه تو هر کدام ۱۰ یا ۲۰ هزار توش هست و اصلا نمی دانی کجا گذاشتیش بانکها با همان مقدار کم شما و امثال شما ها میلیاردر شدن و هر ساختمانش چندین میلیارد پولش هست پس تو ذهن همگی باشد که : خودم گردم که لعنت بر خودم باد. (3425280) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۵۰:۴۶
راضیم به هر چی بخواهید قسم بخورم که هیچکدام از بانکهای ایران حلال خور نیستند و هی تبلیغ میکنند بانکداری اسلامی همش دروغهههه‍ههههههههههههه . (3425289) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۳:۳۳:۰۰
اقتصاد كشور از پايه ويران است و بانك ها فقط قسمت كوچكي از اين اقتصاد هستند. در اين مورد هم مطمئنم علاوه بر عملكرد بانك ها وام گيرندگان هم چندان به دنبال كارافريني نيستند. وام هايي كه دولت قبل تحت عنوان وام به بنگاه هاي زودبازده به مردم پرداخت كرد خرج چي شد؟ (3426851) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۳:۰۷
بانکداری اسلامی!!!! با سود 24 درصد و جریمه تأخیر 6 درصد (3424446) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۵:۱۷
باسمه تعالي
چنانكه آقاي توكلي تصريح كرده‌است آنچه در دو قسمت اخير برنامه پايش پخش شده بهت‌آور و غيرقابل تصور است. اين نگراني وجود دارد لحن و شهامت برنامه متأثر از اصحاب قدرت و ثروت (دولتيان، بانك‌ها و ...) تغيير كرده و مشابه انبوه برنامه‌هاي صداوسيما شود.
نكته جالب قسمت‌هاي اخير پايش عدم حضور مسئولان دولتي در برنامه است ظاهراً آقايان مانند مسئولان دولت سابق دون از شأن خود مي‌دانند پاسخگوي سوالات مردم و توليد كنندگان باشند. (3424448) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۵:۲۲
احسنت
چرا جلوی پرداخت سود20% درصد گرفته نمی شود؟
کدام کار اقتصادی در کشور 20 درصد سود دارد ؟
این ربا همه چیز را نابود می کند (3424449) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۹:۲۱:۰۵
ببین کی داره از 20% سود میبره.این بانک به شرکت زیر مجموعه خودش وام 4%میده اون شرکت همون پولو میبره میزاره سپرده 20%سود میگره.حالا پیدا کن پرتغال فروش رو؟! (3426332) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۵:۴۰
بهترین راهکار برای پایان این سودهای (غیرحلال) بالا این است که یک صندوق سرمایه گذاری ملی تاسیس گردد و بانکها به سادگی پس اندازهای مشترین خود را به حسابهای متصل به این صندوق واریز کنند.
دارایی این صندوق میتواند در پروژهای مهم کشور و یا وامهای کوچک و کم بهره برای سرمایه گذاری های کوچک بکار برود.
لذا سود متغیر براساس درامد حاصل از سرمایه گذاری های خورد و کلان صنعتی, کشاورزی و... این صندوق ملی به صاحبان حساب ها برمی گردد.
ضرورت دارد تا برای مجبور ساختن مردم به قبول این سود متوسط و متغیر دیگر هیچ سود بانکی در شبکه بانکی کشور موجود نباشد. (3424450) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۰۷:۱۵
چه تضمینی است وامهای این صندوق گزینشی نباشد.و به افارد خواهد خاص تعلق نگیرد (3425521) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۹:۲۲
البته در این که بانکها کاملا بی‌ انصاف هستند شکی‌ نیست.... ولی‌ خوب است که یک آمار گیری از این کار آفرینان نمونه بشود تا مشخص شود بسیاری از این کار افرینن نمونه( تاکید می‌کنم ،نه همه) بیشتر موفقیت خود را مدیون رانتهای آن چنانی و زد و بندهای بانکی‌ هستند، مثلا چه تور یک کار آفرین نمونه، با گرفتن گندم سوبسیدی وارداتی‌، که تقریبا یک دهم قیمت جهانی‌ است، مثلأ کارخانه ماکارونی درست کرده و آن را در بسته بندی به کشورهای دیگر با قیمت جهانی‌ صادر می‌کند و خود را کار آفرین نمونه میدند و از همین پایش جایزه می‌گیرد( فراموش نکنیم بابک زنجانی یا پدیده یا کرم ابریشم یا ....هم جایزه و پشت سر هم تقیدر نامه میگرفتند)... در مورد سیمان و پتروشیمی و سنگ آهن و فولاد و دامداری‌های آنچنانی.... هم همین است.... مثلأ سیمان ایران با وام بانکی‌ درست می‌شه، تقریبا گاز ، برق و اهل و نقل مجانی‌ میگیره، به کارگر یک دهم کارگر خارجی‌ حقوق میده، ولی‌ هنوز نتوانسته قیمت قابل رقابت با مثلأ ترکیه داشته باشه که باید بنزین لیتری ۶ هزار تومن یا گاز متر مکعبی چند صد تومن و... به پردازه.... یا پتروشیمی، گاز تقریبا مجانی‌ میگیرند و همش هم نق میزنند.... فولاد، و همه بقیه هم همین جور است..... یاد ادعا‌های صنعت دارو سازی باید افتاد که تا قبل از تحریم می‌گفتند ۹۵ درصد داروی ایران را تامین می‌کنند. بعد از تحریم معلوم شد ۹۵ درصد مواد اولیه از خارج میاید (آن ۵ درصد همه احتمالا آب است!)...و در واقع این کارخانه‌های دارو سازی، چیز نیستند جز کارخانه‌های بسته بندی!!!!!! (3424455) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۱:۳۸
من هم جرو همین بدبختها شده ها هستم و اسلام را در بانکها دیدم و دیدم که مسئولین چطور از مقاومت و عزت حرف می زدند در حالیکه ما زیر با این مشکلات جان میدادیم. (3424460) (alef-11)
 
آزاد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۶:۵۷:۱۵
54 سالمه وحاصل تلاشم به توسط بانکها به یغما رفت که هیچ بلکه سلامتیم را از دست دادم که هیچ بلکه کانون خانوادم داره از هم می پاچه و بانی باعث آن بانکها بوده و من بانکها را به عنوان دشمن خود تلقی نموده و اگه قدرت داشم سیستم رباخوار بانکی ایران را از ریشه منهدم می کردم و..... (3426029) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۱:۴۷
دوست گرامی تا زمانی که روشنفکران غرب زده این کشور نسخه های اقتصادی و تکراری غربی که برگرفته از ایدولوژی های مبتنی بر سرمایه سالاری و کاپیتالیسم را در این کشور ترویج کنند و دولتمردان نیز در صدد اجرای این نسخه ها باشند هیچ امیدی به این سامان شدن امور نیست پس باید کار فکری بکنید و بکنیم (3424461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۰۵:۳۰
عزیزم شما بیا با نظریه های اسلامی و دینی درستش کن (3425330) (alef-11)
 
فامیل دور
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۴۳:۳۶
شما بفرمایید نسخه اسلامی اقتصاد چیه ؟! هرچی تاحالا از رسانه ملی دیدی و شنیدی در حد حرف است حرفی که سیاسیون می زنند چون کارشون همینه حرف زدن (3425462) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۵:۰۳:۳۴
آقا جان نرخ سود بانکی در غرب 4درصد است نه 24 درصد!!!
به بانکهای غربی میگیم ربا خوار وبه بانکهای خودمون میگیم اسلامی!!!!!!! (3425719) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۵:۲۹:۴۵
پدرجان مخالف سرمایه داری حرف بزنید متهم به مارکسیسم میشین مثل ان مسئول محترمی که برچسب مارکس میزد حتی الف نیز کامنت مخالف سرمایه داری را حذف میکند (3425807) (alef-11)
 
فرشید
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۲:۰۱
بانکداری اسلامی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3424462) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۲:۵۳
چقدر زود فهمیدید!!! بانکداری ما واقعا بدون رباست. این بساطی که ما به پا کرده ایم روی ربا خواری را سفید کرده. (3424465) (alef-11)
 
حسن نادری
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۴:۵۵
الف عزیز که ندای حق طلبی جای تو است، لطفا منتشر کن: یا علی.
چقدر دوست دارم فرهنگ غنی ایرانیان قدیم را که کتابها مطلب را در یک ضرب المثل خلاصه می کرند. ضرب المثل مرتبط با این مطلب: از ماست که برماست
دوست عزیز نگارنده به بانکها گیر نده به اکثر عموم مردم گیر بده که تمام پول خود را برای 20 درصد سود در بانک می گذارند تا بانک اینطور ..... شود.

باید که همه باهم از سود 20 درصدی کاذب صرف نظر کنیم تا زندگی نوین خود را شروع کنیم. بدانید عامل گران شدن املاک و همه چیز بانکها هستند تا بتوانند سود 20 شما را بدهند. وگرنه کارآفرینی و تولید و صنعت و فکر و... بانکها کجا می تواند سودی بیش از 20 درصد (آن هم برای هزاران میلیارد پس اندازهایی که در پیش خود دارند) بشود. تصور کنید یک بانک با میلیاردها پول که پیش خود دارد برای اینکه بتواند 20 درصد سود به مردم بدهد در کاری واقعی مثل کشاورزی سرمایه گذاری کند آیا می دانید چقدر تحول دراین بخش خواهیم داشت؟


سرکلاس به دانشجویان می گفتم پدران شما سرهم چقدر پول دارند. اگر به من بدهند در این اقتصاد نابسامان چقدر درامد خواهم داشت. حالا انها همه (بلکه اکثر ایرانیان) تمام پولهای خود را در تعداد معدود بانک قرار داده اند.

از یک یک ما که به اندازه نوک سوزنی پول برای سود در بانک می گذاریم، شمشیری خواهد شد بر سر افراد مظلومی که در بالا قید کردید.

هم وطنان ایرانی خوب من، تا وقتی که در همواره سود 20 درصد خود را چرتکه می اندازید، و بانکهای بدون خلاقیت برای دادن سود شما کارهایی انجام می دهند که ریشه اقتصاد کشور را می خشکاند، انتظار فرج نداشته باشید.

ولسلام (3424473) (alef-11)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۳۵:۱۹
آره بیارن بدن دست شما بالا بکشین یه آب هم روش.مشکل اینه که تو این مملکت همه خودشون رو استاد میدونن و همه میگن اگه من بودم ال میکردم و بل میکردم بعد هم که از ندانم کاریشون ورشکست میشن آه و ناله و زاری که ... (3424912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۵۴:۳۱
نمی دانم که چکار ه ای کارمندی یا صاحب کار اما مطمئن هستم که متاسفانه نمی دانی . اینقدر شرایط گوناگون در کار تولید وجود دارد که اگر دانشمند هم باشی یک اتفاق و شرایط غیر قابل پیش بینی میتواند نابودت کند . اما چیزی که مهم است پیشتیبانی بانک ها و دولت از کار آفرینان است که در ایران وجود ندارد. در اکثر دنیا سود وام بانکی برای تولید بسیار پایین است و این فقط برای حمایت از کار آفرینی است . (3425303) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۲۶:۲۸
در تمام ارکان زندگی جامعه اثر خود را کم کم. ربا نشان میدهد
افزایش طلاق ازدواجی که با پول ربای شکل بگیرد "وام ازدواج"
ورشکستگی کارخانه ها.کاری که اولش با وام بانکی با ربای24درصد شروع شود اخرش ورشکستگی میشود
کشته شدن در جاده ها .ماشینی که با ربای 14درصد بانکی سوار بشوی ارابه مرگ خواهد بود
وگو. (3425598) (alef-11)
 
اسی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۵:۱۴:۲۰
با سلام خدمت این دوست عزیز
شما به یک مطلب توجه نکردید و آن اینکه امروزه دوران چال کردن پول داخل باغچه گذشته است! به دلایل مختلف مردم مجبور هستند پول خود را در بانک ذخیره کنند و حال حتی اگر انتظار سودی هم از بانک نداشته باشند، باز هم بانک با سرمایه فرآهم آمده همان مسائل نامشروعی را که شرح دادید، انجام خواهد داد.
پس چاره اصلی در کنترل بانکها و سرمایه های آنها و نظارت بر عملکرد آنهاست وگرنه امکان اینکه مردم پولهای خود را در بانک نگذارند اصلا، وجود ندارد. و خود به خود با نظارت بر سرمایه گذاری های بانک ها و به تبع آن پایین آمدن سود سپرده ها، مبالغی که فقط به امید سود بانکی در بانک خوابیده است از آن خارج شده و فقط مبالغ جاری و لازم در سپرده ها خواهد ماند. (3425757) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۵:۲۴
آی گفتی آی گفتی ! ولی حیف دیر گفتی ..... (3424476) (alef-11)
 
یوسفی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۸:۱۱
جناب دکتر توکلی عزیز شما از معدود نمایندگانی هستید که همیشه جانب عدالت و آزادی را رعایت کرده اید بسیار نکته درست و بجایی اشاره کرده اید ولی سئوال اینست که چرا مجلس کاری نمیکند ؟ چرا حضرتعالی پیشگام ارئه طرحی برای حقوق مردم و تولید کننده بینوا نمیشوید ؟ (3424482) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۲۸:۲۳
افرادی که دغدغه اجرای احکام اسلام را دارند چرا سکوت کرده اند ؟ایا مشکل فقط رعایت حجاب بود ؟در مورد نزول خوری علنی بانک ها منفعل شدید؟
شرکتی که در ان کار می کنم از شعبه کیش بانک رفاه کارگران ارز می گیرد و وقتی به بانک اعلام می شود معادل ریالی ان از حساب شرکت برداشت شود بانک از این کار قانونی سرباز می زند و زمان می دهد تا اینکه دلار دو برابر نیم می شود !!!!ان موقع شرکت ناگزیر به فروش ساختمان و اموال خود و و اخراج کارگران و کارمندان خود می شود !!!!این است عملکرد بانکی که اسمش رفاه کارگران است .این تفاق در اواخر دوران دولت قبلی افتاد و هنوز پرونده ان مفتوح و بانک در حال دریافت غرامت !!!!خود است از بابت دیر کرد است ! (3424483) (alef-11)
 
مودی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۳۵:۲۰
الف جان :
دو نکته در رابطه با این درد نامه جانسوز میشه گفت :
اول اینکه کسی خوشش بیاد یا نه ؛ خلاصه این وضعیت همون حرفیه که محسن رضایی تو برنامه نگاه یک زد : جمهوری اسلامی وارد عرصه سیاست شد اما لیبرالها و تکنوکراتها تا این لحظه اجازه ندادند که وارد عرصه اقتصاد بشود.... معنی این حرف این است که سیستم سیاسی قدمهایی به سمت جمهوری اسلامی برداشته و موفقیت هایی هم کسب کرده است ....اما سیستم اقتصادی از روزی که از جنگ خارج شدیم دست عده ای تکنوکرات لیبرال افتاد که میگفتند سیستم لیبرال سرمایه داری غرب را با حذف اشکالاتش باید اجرا کنیم ؛ و سپس یک سیستم لیبرال شلخته بی حساب و کتاب زشت را بر اقتصاد کشور و بانکها تحمیل کردند که وضعیت کنونی کاملا حاصل آن است. اگر در غرب اقتصاد لیبرال سرمایه داری است حساب و کتابی دارد و سیستم حداقل آنجاهایی که خودش در معرض خطر قرار میگیرد با هیچکس حتی کلان ترین بانکها هم رودربایستی ندارد اما در این جا سیستمی بی حساب و کتاب و بی سروته درست کرده اند که گاهی وقتها خودشان هم نمیدانند باید با آن چه کنند.....اکنون تعداد بانکها و شعبه های آنها در کشور کم از تعداد سوپرمارکتها ندارد و در شهر ما هر چند که مرکز استان هست اما از کوچکترین آنهاست و از نظر اقتصادی شاید یکی از ضعیف ترین استانهای کشور هستیم ولی بانک .... با وجود داشتن ساختمان سرپرستی خوب و مناسب ؛ برجی را در یکی از گرانترین خیابانهای شهر احداث کرده که فقط سه طبقه آنرا استفاده میکند و برای مابقی طبقات آن برنامه ای ندارد. در همان خیابان بانک ....دقیقا صد متر پایین تر برای رو کم کنی به فاصله یکسال بعد ؛ دقیقا همچنین برجی را رونمایی کرد و این داستان ادامه دارد.... با خودم فکر میکنم اگر این استان ما با این حجم اقتصاد و صنعت مینیاتوری چنین ساختمانهای بانکی نیاز دارد پس لابد باید شعبه سرپرستی این بانک در تهران برجی باشد به اندازه برج الخلیفه دوبی ....!!!!
چه کسی این هزینه های کاملا زائد و بیربط را تصویب میکند ؟؟؟ مگر این بانکها دولتی نیستند ؟؟!!! حتی اگر بانک سوددهی زیادی هم داشته باشد ساختن چنین برجهای عجیب و غریب در شهری که بزرگترین و بلندترین ساختمان دولتی و خصوصی آن حداکثر هشت طبقه است چه دلیلی دارد؟؟؟ آن تولید کننده و کارآفرین بینوا هنگامی که در حال غرق شدن در زیر مشکلات تولید است و در حال ورشکستگی است با دیدن این نمایش تجمل و اسراف چه حالی پیدا میکند؟؟؟
یاد شعر معروف پروین اعتصامی افتادم که کودک یتیم هنگامی که آن تاج پادشاهی (برجهای بلند و بزرگ بانکها) را دیده و پرسیده بود که این گوهر درخشنده چیست ؟ جواب شنیده بود که این خون دل من(کار آفرین و تولیدکننده ) اشک دیده شماست (مردم بینوا )
اگر چنین نیست پس این همه ساختمانها و برجهای لوکس و تشریفاتی در تمام شهرهای کشور چیست ؟؟!!!! (3424495) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۳۸:۰۰
با سلام
من خود یکی از کسانی هستم که بانک کارخانه ام را با کمک شرکت شهرکهای صنعتی به نصف قیمت بالا کشیده و با اینکه شکایت کردم و تمام ادله و شرایط گویای تخلف بانک در ایفای تعهداتش هست و کارشناس رسمی دادگستری نیز قویا تخلف بانک را بیان کرده متاسفانه قاضی پرونده از صدور رای به نفع اینجانب خودداری میکنه و پرونده بلاتکلیف مانده است . به گفته وکیل اینجانب اگر یک درصد مدارک دلالت بر تخلف اینجانب بود ... .متاسفانه شرایط تاسفباری برای کارآفرینان رقم خورده و کار به جایی رسیده که اینجانب اذعان میکنم که غلط کردم کارخانه تاسیس کردم خواهشا لطف کنید حاصل سالها دسترنجم را چپاول نکنید من در بوجود آمدن شرایط اقتصادی فعلی هیچ تقصیری ندارم......... اما کو انسان آزاده ای که فریاد کمک خواهی امثال مرا جواب دهد و نصیحتم به تمام کسانی که قصد ورود به تولید و صنعت را دارند اینست که از تولید و کارآفرینی دوری کنید اگر میخواهید نابود نشوید. (3424501) (alef-11)
 
حسين
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۵:۴۲:۴۵
سلام من خودم توي شهرك صنعتي قاين توليدي دارم اينجا در كل 43 كارخونه هست كه فقط 7 تاي ان مشغول به كارند اونهم با وضعيتي بسيار تاسف بار و من به جرات ميتونم بگم 90در صدشو بانكها ور شكست كرند و اومدن درشونو قفل زدن واحد توليدي كناريم كه كلوچه توليد ميكرد از دست همين سود بانكي به حدي ورشكست شد كه 3ساله رفته تهران پيك موتوري كار ميكنه و حتي از دست طلبكاراش نميتونه بياد وسايل زندگيشو ببره به جان خودم از كارافرين ها كسي توي اين مملكت بدبخت تر نيست چون جوركردن مواد اوليه بصورت نقد هزينه كارگر . بيمه . حوادث.قبض هاي كمر شكن .فروش با سود بسيار كم و چكهاي برگشتي و از همه بدتر سرخم كردن پيش ادارات مختلف پوستي ميخواد به كلفتي پوست كرگدن پس اگر حتي يك مستخدم در اداره هستيد خوشحال باشيد چون شرف داريد بر يك توليد كننده!!!!!!!!!!! (3425834) (alef-11)
 
شکوهی
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۱:۳۰:۵۰
با سلام خدمت دوستان و رسانه محترم الف. چند سال پیش با سرمایه شخصیم و همچنین دریافت وام از یکی از بانکها مبادرت به تولید خط کش و لوازم التحریر نمودم و هدفم از این تولیدات خود کفائی و بالطبع سوداوری برای خودم و اشتغال تعدادی کارگر بود. اما همینکه شروع به تولید کردم مشابه تولیدات من از چین وارد شد و من به روز سیاه افتادم که نتیجه ان ازدست رفتن سرمایه ام و فروختن خانه ام جهت پرداخت وام و سود ان به بانک مربوطه بود............... (3427673) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۲۲:۴۶:۵۷
وقتی اسم صنعتگر را میذارن کارافرین زمینه این تعدی ها هم فراهم میشه بااین حساب بانکها هم کارافرین هستن!!! (3429060) (alef-11)
 
سعید تمر
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۴۳:۳۹
بسمه تعالی
با سلام
نکته
1) موافقم که به وجدان ها شوک وارد شود
2) متحیر شدم از صفت حرامخوار که به بانکها داده شد. هرچند چشم بسته هم نمی گویم که بانکها حرامخوار نیستند! اینکه تیتر شود شوک آور بود. در راستای همان بند یک تشکر می کنم از این همه شجاعت!
3) چشم بسته پرواز کردن خطرناک است! هم برای بانک و هم برای ما که منتقد بانکیم.
الف- بانک چشم بسته هم وام گیرنده دانه درشت را باید مجبور به تسویه کند ولو با مصادره کردن وثیقه هایی که ممکن است تولیدی باشند و هم کارآفرینی که جز همان وثیقه چیزی برایش نمانده! این خطرناک است. چاره چیست؟ هزار راه چاره وجود دارد ولی بانک که متولی تشخیص خوب و بد نیست! اینجاست که مساله روی می نمایند. متولی تشخیص وامهای فراری و کارآفرینان جبهه سخت رکود و تولید کیست؟ سیستم شناسایی ما چیست؟
امیدوارم دوستان خوبم در پایش برای این موضوع نیز برنامه ای ارائه کنند البته می دانم که دغدغه اش را دارند. بماند.

ب- برای ما نیز چشم بسته پرواز کردن خطرناک است. از سوی میگوییم چرا وامهای دانه درشتها را کسی پیگیر نیست؟ خب اداره مطالبات بانکها برای همین کار است. و از سوی دیگر می دانیم که تولید در بیشتر زمینه ها شیرمردهای عاشق تولید می طلبد که الان ایستاده اند ولی زیرپایشان با شرایط محیطی و البته وامهایی که باید کمک حال می بودند خالی شده است.
وظیفه چیست؟ جز مطالبه کردن کمی هوشمندی در دستگاه هایی ممیزی و نظارتی؟

حرف بسیار است. کاش میزگردی مجازی بود که حرفهای همگان را یکجا می شنیدیم.
4) ما نیازمند طراحی اقدام هستیم. اقدامهایی هوشمندانه که صادقان را تشویق و سودجویان را زمین گیر کند.
5) به سهم خودم شرمنده ام. باید بیشتر از اینها متمرکز می بودیم در گره اقتصادمان.

هموطنان عزیز باور کنیم که ایران میتواند اقتصادی شکوفا داشته باشد. متعجبم که در اسناد آمریکایی ها زمینه شکوفایی اقتصادی ایران منعکس است ولی ما اینقدر زمینگیر شده ایم.
6) کدام سند؟ در گلوبال ترند 2020 دیدم یا 2025. قول می دهم در این زمینه یک گزارش تهیه کنم.
7) راهی جز تلاش و پیشرفت با گام های کوچک نداریم. کمک هم باشیم.
سعید قاسمی زاده تمر (3424515) (alef-11)
 
omid
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۴۹:۱۸
من هم کار افرین بودم،تعاونی من هم 2 سال تعاونی برتر استانی بود،من هم ظرف مدت 10-12 سال چند بار از بانک وامهای از 10مبلیون تا این اخری 200میلیون گرفتم و همه" بجز اخری "را با اصل و سود وجریمه (بدون یک ریال تخفیف جریمه های مرکب البته خیلی زیاد نبود چون خیلی معوق نمیشد)تا ریال اخر بازپرداخت کردم وبا همین تسهیلات برا خودم و 6-7نفر دیگر شغل درست کردم اما حالا تمام زندگی من دست بانک هست،من هم خیلی فکر خود کشی بسرم زده ...
فقط قبل از مرگ یک آرزو دارم ازبانکهای تجاری و خصوصی توقعی نیست ولی دوست دارم از وزیر تعاون وکارورفاه یک سوال شود :
وجود 3بانک و موسسه یعنی بانک توسعه تعاون،بانک رفاه کارگران و صندوق مهر زیر نظر این وزارت خانه بغیر از حیف و میل اموال دولتی ورا ه انداختن شعبه های انچنانی و ظلم به مردم چکار در راه اشتغال و کمک به تعاونی ها و رفاه کارگران انجام داده،خیلی دوست دارم جناب توکلی (که خیلی پیگیر مسایل هستند)وزیر را به خانه ملت بخوانیدتا بیلان واقعی با سند نه عددوارقام ساختگی این سه موسسه را به مردم و نمایندگان مردم ارائه دهد....
ویک سوال هم جواب بدهند که بانک توسعه تعاون که بر خلاف قانون برنامه پنجم و سیاسنهای اصل 44در جهت حمایت از تعاونی ها تشکیل شد چرا اکنون دقیقابا این ادعا وبهانه"که ما بنگاه اقتصادی هستیم و باید سود اوری کنیم!!!"خون مردم را تو شیشه میکنن؟فلسفه وجودی این بانک فقط حمایتی بوده و اگر توان حمایت از تعاونی ها را ندارد دیگر دلیلی برای وجودش نیست که هر روز شعبه های آنچنانی در سطح شهر افتتاح کند،و بر خلاف اساسنامه و فلسفه وجودیش که قرار بوده 70-80درصد منابعش به تعاونی ها اختصاص یابد بیشتر به بخش غیر تعاونی اختصاص یافته
امید وارم نمایندگان ملت مخصوصا جناب توکلی پیگیر روشن شدن کارکرد و بیلان واقعی این موسسات در جهت فلسفه بودن و بوجود امدنشان باشند ووزیر محترم کار هم جوابی برای این سوالات داشته باشند. (3424527) (alef-11)
 
سعید تمر
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۵۱:۲۱
ادامه...
جناب آقای دکتر توکلی از مردان صادق و خوشنامی است که همه می شناسیم.
صداقت او در شوک دادن به جامعه تصمیم گیران موج می زند.
برایش چیزی جز سلامتی و سربلندی آرزو نمی کنم.
من از سال اول شروع به کار الف و به دلیل مخاطب محور بودن آن شیفته الف شده ام و گاه و بیگاه نوشته ای و کامنتی در الف منتشر کرده ام.

جناب آقای دکتر توکلی، الف را به جایگاه اصلی اش که مردمی ترین رسانه است رهنمون باشید مطمئن باشید مردم حرامخواران را محدود خواهند کرد.
به نظرم باید مخاطبان الف، در حمایت از رسانه شان شیوه ای جدید ابداع کنند.
ما راهی جز رسانه آزاد و مردمی نداریم.

باور کنید من توفیق دیدن آقای دکتر توکلی را از نزدیک نداشته ام ولی خود را مدیون رسانه اش می دانم.
راه مبارزه برای اصلاح جامعه همین رسانه است. رسانه ای با مخاطبان مسوول. (3424531) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۴۵:۵۷
دادگاه این بنده خدا را یادت رفته (3425469) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۵۵:۵۷
به خدای لا شریک له قسم بنده با چند نفر از دوستانم یک شرکت تعاونی راه اندازی کردیم با 4 میلیارد تومان سرمایه اولیه متاسفانه در مدت این سه ساله دولت روحانی ور شکست شدیم و سرمایه اولیه مان را نیز از دست دادیم این بانکها نه تنها کمکی به تولید و اقتصاد کشور نمی کنند بلکه باعث نابودی اقتصاد کشور نیز شده اند و هیچکس ( دولت و مجلس ) نیز به فکر این معضل و بلای خانمانسوز نیستند (3424540) (alef-11)
 
اميد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۵۶:۱۹
كاشكي در اين متن اين را نيز اضافه مي كرديد؛ اگر دولت همه بدهي خود را به بانك ها پرداخت كند، بانك ها حتما با بخشش سود و جرايم تسهيلات كارآفرينان و توليدكنندگان موافقت مي كنند! (3424543) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۵۹:۳۳
مجلس در راس امور است اگر مجلس قوی داشتیم کار به اینجا نمی رسید زیرا در برابر ظالمان می ایستاد. (3424550) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۰۲:۲۱
آخرین جملات یک تولید کننده!
همسر مهربانم، پسر قشنگم، من عذرخواهی می کنم که کارآفرینم. مادر صبورم، مرا ببخش که به جای دلالی، سعی کردم تولید کنم. چه شبها که با تنها گذاشتن شما سعی کردم انسان مفیدی برای جامعه باشم.
اعتراف من برای دوستان: شما هم عاقلتر و هم باهوشتر از من هستید. نزول خوری و گرفتن سود بانکی بهترین کار دنیا می باشد. هم دنیا دارد و هم آخرت!
کارگرانم خوبم! مرا ببخشید که دیگر چیزی نداشتم که به عنوان حقوق به شما بدهم!
تمام سعی من این خواهد بود که قبل از تملک تمام زندگیم توسط بانک ... رباخوار، لااقل حق بیمه شما و بدهی خودم به تامین اجتماعی (همراه با سود حلال متعلقه) را پرداخت کنم.
رییس شعبه رت، دیگر حرف تکراری برای شما دانشمد گرامی نمی زنم. باور کنید شما درست می گویید. نه 33 درصد ربا است و نه حرام!
ایران 1404!
ایران 1404!!
ایران 1404!!!!!!!!!!!! (3424555) (alef-11)
 
بی نام
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۰۳:۲۶
مطلبتان احساسی بود ان طرف قضیه هم هستند کسانی که با پول همین ملت که نزد بانک ها امانت سپرده شده دردولتهای قبلی که نرخ تورم بسیاربیشتر از نرخ سود وامها بود ثروتهای بیکران به جیب زدندمگر کسی دنبالشان رفت گفت بیا وام بگیر تولید باید ازوامها درجهت خودش استفاده کند نه دردلالی که متاسفانه استفاده شد متشکرم (3424559) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۰۵:۱۵
این که این همه بانک توی این کشور حتی یک ریال نان حلال در می آورند، خیال باطله! اینها موسسه رباخواری هستند. این کاری می کنند رباخواری است اما حالا اسمش را هر چی می خواهید بگذارید. حتی اسم بانک را مذهبی کنید. اما ماهیت همان است که بود.

اینها کار نمی کنند. کار نمی آفرینند و فقط ربا می‌خورند آن هم بیشتر از بدترین رباخوارهای ... نرخ بهره جهانی زیر 5 درصده و در ایران نزدیک 25 درصده!

...
هر که از بانک وام بگیره شریک این ... بدنامه و هر چی سرش بیاد حقشه! (3424563) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۰۱:۴۶
دوست عزیز من تولید کننده بدبخت چاره ای ندارم ، عدم وصول مطالبات و سررسید شدن تعهدات مجبور میکنه با وجود اطلاع از ربا بودن از سر ناچاری مجبور به گرفتن وام میشم ، خدا باعث و بانی این اوضاع رو لعنت کنه (3425514) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۰۶:۴۹
مگه احمدی نژاد همین حرفا رو نزد و نگفت بدون اصلاح بانک و گمرک اصلاح اقتصاد بی معناست اما ما به جای پشتیبانی از داخل و خارج به او حمله کردیم.
الان هم در فضای مجازی همچنان حمله ادامه داره (3424566) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۱۲:۳۷
منظور ایشون از اصلاح را می توانید با رجوع به پرونده هایی که پس از ایشان رسما اعلام شد مشاهده نمایید. (3425187) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۰۹:۱۲
من جز تاسف ... و تاسف از اینکه ایران با آن همه سابقه ی فرهنگی و خیر خواهی و نوعدوستی به چنین قهقرایی سقوط کرد ، چیزی ندارم که بگویم (3424569) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۱۶:۳۳
...
کارافرین که سود بالا برای وام دریافتی خود پرداخت می کند ربا است و اشتباه ! اما سودی که سپرده گذار برای سپرده خود می گیرد ربا نیست؟
برادر من ایراد از قانون بانکداری شما است! ایراد از انعقاد عقود اسلامی در قالب وام هست که هم اسم اسلامی را زیر سئوال می برد و هم کار غیر بانکی انجام می شود.
ایراد از اینجا است ... (3424588) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۴:۱۱
خدایا بالاخره کسی از ما مظلومان حمایت کرد.
شما فقط جواب این سوالات را بدید خودتان عمق فاجعه را میفهمید
1 کدام تولید میتواند 28 % یا ببالا در سال سود دهد پس از کسر حقوق و بیمه ومالیات وغیره
2 کدام عقل سالم در این اقتصاد خراب پول خود را در تولید میگذارد در حالیکه بدون مالیات و بیمه و غیره ماه به ماه پول مفت نصیبش میشود
3 این پول های حرام کار نکرده چه بلایی سر فرزندان ما میاورد و به انها جهت اینده این مملکت چه راهی از کار را نشان میدهد
4 با تعطیلی این همه کارخانه اینده کشور ما که تماما وابسته به درامد نفت و گاز است با پایان این منابع تمام شدنی چه خواهد شد
5 جواب من وشما به فرزندمان که چه کاری در اینده انتخاب کنم چه است
6 جواب کسانی که این بلا و ابروریزی را سر امثال من و مرحوم پدرم که جمعا 50سال در خدمت صنعت این مملکت بودیم و امروز باتعطیلی محل کار تنها داراییمان که خانه مسکونی ماست در حال حراج در ثبت است با همسر مریض و من شرمنده از یک عمر راه درست رفتن با چه کسی یا چه کسانی است
خدایا بدادم برس !!!! (3424606) (alef-11)
 
ایمان
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۹:۳۲
فکر میکنید برای چی برکت از این مملکت رفته؟ ربا و نزول که بانکهای به ظاهر اسلامی می گیرند و هیچ کس هم عین خیالش نیست. حالا مراجع عزیز.... برای ربا و نزول هر دو طرف چه گیرنده چه دهنده مقصرند. برای همین بنده تا بحال یک قران وام نگرفتم و اثرش رو تو زندگیم دیدم. با یاد اون دوران نهضت تنباکو و امثاهم بخیر. تو این مملکت خودرو می سازند از جنگ بیشتر تلفات میده، هوا آلوده میشه ، پارازیت مردم رو مریض میکنه علما ........من موندم جواب خدا رو چی می خوایم بدیم؟؟؟؟؟
(3424623) (alef-11)
 
باغستانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۲۹:۵۶
چه کسی به داد کارگران استعمار زده در طول این سالها رسیده است که زندگیشان بازیچه کارخانه دارها شده است؟حتی زمانی که فروششان خوب بوده واجناس انباری نمی شده است کارگر را آدم حساب نکرده اند. (3424624) (alef-11)
 
دکتر یاری
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۳۰:۴۷
افسوس و صد افسوس... (3424625) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۰:۳۰
همیشه و در همه کشوهای دنیا، وقتی‌ صحبت از وضعیت و بهبود وضع طبقه آسیب پذیر و کارگر و حقوق بگیر می‌رسه، چیزی که مهمترین است، نرخ رسمی‌ تورم سبد کّل کالاها نیست، بلکه نرخ تورم دسته مواد غذایی، خوراکی و اشامدینها و بعد از آن درمان، بهداشت و آموزش است که اه
میت فراوان دارد و طبق گفته خود بانک مرکزی این نرخ بالای ۲۰ درصد است..... مگر نه قیمت اتاق هتل ۵ ستاره یا ماشین وارداتی‌ و یا آیفون و تورهای سیاحتی خارجی‌ که معمولان در شرائط رکود رشد کمتری دارند و نرخ تورم کّل را به شدت کاهش میدهند، نمیتواند و نباید اساس کار برای تعیین دستمزد اقشار آسیب پذیر قرار گیرد!!! (3424673) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۵:۰۸
مشکل مملکت ما اینست که نظارتی وجود ندارد. کلا در هیچ سطحی نظارت نیست و هر کس که گردن کلفت شدهر کاری خواست میکند... (3424681) (alef-11)
 
علی محمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۶:۵۸
واقعا همینطور است: چه کسی می خواهد به داد کارآفرینان ورشکسته برسد.

سال 1386 شوهر خواهر بنده که دانشجوی دکتری علوم انسانی و استاد دانشگاه پیام نور بود دست به یک ریسک زد و در منطقه فردیس کرج با شراکت یکی از اقوامش دست به ساخت و ساز زد تا هم خود درآمدی کسب کند و هم مردم در یک منطقه به نسبت ارزان تر صاحب خانه شوند.

مبالغی را به عنوان ودیعه از بعضی از متقاضیان گرفت و اندوخته خود را هم اضافه کرد و متاسفانه از چند بانک حرامخوار هم وام جعاله ساخت انبوه با سود بالا گرفت.

اما شانس نیاورد در حالی که آپارتمان ها در شرف تکمیل بودند با رکود ارزان شدن بی سابقه مسکن سال 1387 روبرو شد و همه چیزش را از دست داد.

بقیه طلبکاران بالا خره با بخشش بخشی از طلبشان و دریافت مابقی آن رضایت دادند و رفتند. اما بانکهای حرامخوار نه تنها همه چیز وابستگانش را مصادره کرده و حراج کردند بلکه هنوز هم بابت بقیه جرایم و سود در سودشان ادعای طلبکاری دارند. (3424687) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۳:۳۳:۳۹
علی محمد جان شوهرخواهر محترم جنابعالی زده تو کار بساز بفروشی همراه با استادی دانشگاه ضرر کرده
بدین ترتیب این استاد محترم نه وقت تدریس در دانشگاه داشته و شاید خونه ها ی خوبی هم نساخته؛ (3426853) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۷:۲۴
مگر بانكداران .... چه كساني هستند همين نزول خوران بازاري ديروز كه امروز از ظاهر اسلامي دولت سوئ استفاده كرده و اسم خودشان را گذاشته اند مثلا ....و نظاير اينها ودارند كارخودشان را مي كنند چون مجبور هستند الگوي انها نظام سرمايه داري غرب هست واصلا بانك و بانكداري كار نظام سرمايه داري غرب هست ...وجدان داشته باشيد وگشتي در شهر تهران بزنيد ذره اي از اقتصاد اسلامي را مشاهده نمي كنيد اصلا كافي است به بزه هاي اجتماعي واسيب هاي اجتماعي نظري بيندازيد تا معلوم شود كه جامعه ما به چه سمتي مي رود مشكل اين است كه ما نظام سرمايه داري را بدرستي اجرا نمي كنيم وانرا بيمارگونه انجام مي دهيم ... (3424691) (alef-11)
 
بانکی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۱:۱۰
ای همه گرفتاری برای تولید حاصل دوران ... بار دولت نهم و دهم است. با بذل و بخش کیسه بانکها را خالی کرد.بانکها هرداشتند به اجبار وبدون ضابطه و همه شد مطالبات وقتی به دروازهای ورشکستگی رسید دولت برای نجات انها شروع به واگذاری کرد وبرای اینکه دوباره رمقی بگیرند دست انهارابازگداشت تاسقف سود تسهیلات خود را به 28 و 03 درصد برسانند. و مدت زمان پرداخت هم کوتاه و ازوامهای اقساطی وه مشارکتی با سود بالا و بازپرداخت زمان کم روی اوردند. در صورتیکه قبل از ان سود تسهیلات مضاربه حداکثر25 و فرو ش اقساطی در بخشهای مختلف کشاورزی و صنعت و صادرات 14 و حداکثر 16 درصد بود که بعد از خضوصی سازی دیگر خبری از این نرخها نیست.ج (3424699) (alef-11)
 
مانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۶:۰۰
با سلام
من هم کارگر یکی از همین کارخانجاتی هستم که بعلت رکود نتوانسته اقساط بانک و البته پول گاز و برق و مالیات و بیمه تامین اجتماعی را بدهد در نتیجه تعطیل شده !! چند روز پیش که جهت دریافت حقوق معوق به کارخانه مراجعه کردیم با مامور بیمه که یک پلاکارد که روی ان نوشته بود این کارخانه بدهکار هستو و...(نقل به مضموم) مواجه شدیم و صاحب کارخانه با خواهش از ایشان خواست که ابرو ریزی نکند او قبول دارد که بدهکار هست و بیمه هم که بروز روی بدهی سود میگیرد اگر 6 ماه دیگر هم پول بیمه را بدهد سود این مدت را هم میگیرد ولی مامور میگفت به ما انگ کم کاری میزنند . پارچه را چسباند وعکس گرفت ورفت. بعد صاحب کارخانه گفت حاشا بغیرت شما کارگران لااقل آبرو ریزی نمیکنید وصبرتان بیشتر از ارگانهای دولتیست.
جانب آقای توکلی من حدود 2 ماه هست که بطور مرتب سایت شما رو میبینم امید وارم که اینگونه مطالب همیشگی بوده باشد ....ولی من شما را در بین نمایندگان فردی با نفوذ و برش دار میبینم چرا در این همه مدت فکری بحال این اقتصاد نکردین ؟آن موقع که نفت 120 دلار میفروختیم ...حالا کار بجایی برسد که این بشود روزگار ما .
خدا رحمت کند درگذشتگان را پدرم میگفت روزی جلوی نفس کشیدنمان را هم گرفته می شود؟از روی بچه گی خنده ام گرفت ولی امروز نفس هم نمیتوانیم بکشیم. (3424711) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۹:۳۷
گدایی کنید و وام نگیرید و پولها رو هم از بانکها خارج کنید ببینید چه بلایی سرشون میاد (3424720) (alef-11)
 
0
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۱۶:۵۰
... . تاریخ به ما نشان میدهد که هر چه میشود مردم در آن دخالت دارن . به دست همین مردم این دولت تشکیل شده زیاده خواهی همین مردم باعث فربه شدن بانک ها میشه پس ای کسانی که مدعی این هستید که بانک ربا میخورن پس آنها رو تحریم کنید نه اینکه برای ماشین دار شدن برین وام 25 میلیونی بگیرین .... خدا خدا خدا خدا خدا خدا (3424780) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۰:۲۴
شرکت های بیمه ما هم دست کمی از بانکهایمان ندارند.

آنها هم چون حق بیمه را دریافت می کنند اما با زرنگی های خاصی از زیر بار تعهداتشان شانه خالی می کنند، هر روز پول دار تر می شوند و بر تعدادشان اضافه می شود.

در حالی که در لندن که مهد شرکتهای بیمه جهان است، هر هفته به دلیل اینکه کار بیمه کار ریسکی است و آنها کاملا به تعهدات خود عمل می کنند، چند شرکت بیمه اعلام ورشکستگی می کنند.

اما در مملکت گل و بلبل ، به دلایلی که در بالا گفته شد، خبری از ورشکستگی درپیتی ترین شرکتهای بیمه هم نیست. (3424813) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۱:۴۶
ممنون از آقاي دكتر توكلي ، من خودم از كار آفريناني هستم كه تمام سرمايه ام را پاي توليد گذاشتم ولي بانك محترم كه ادعاي وام ١٥٪‏ را داشت در مجموع بهره بالاي ٣٠٪‏ را از ما ميگيرد و حالا هم كه بدليل ركود بازار نميتوانيم اقساط را به موقع بدهيم ديركرد ٦ ، ١٢، ١٨ و ... را ميگيرد ، باور كنيد از نزول خوار پول ميگرفتيم بهتر با ما كنار مي آمد (3424821) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۲:۱۷
اولش بعنوان یک بانکدار از آغاز طرح بانکداری اسلامی من بااین بانکداری ضدمردمی مخالف بودم .
دومش کسیکه بدون امکان سنجی برنامه ای را اجرا میکند محکوم به شکست است .
سومش کارآفرینان وسرمایه گذاران ما به اصول اولیه سرمایه گذاری توجهی ندارند وبه محض اینکه ذیدند از یک فعالیت اقتصادی پول خوبی بدست میاورند خودرا علامه دهر اقتصادی میدانند ومانند احمدی نزاد فکر میکنند همه دنیا درپی بدست آوردن راز موفقیت آنهاست وباید به دنیا برنامه بدهند .
چهارمش سرمایه گذاری درهمه دنیا ریسک دارد .
پنجمش پدرکودک خمینی شهری راننده تاکسی بود یعنی اینکه بیکار نشده بود که نتونه هزینه را پرداخت کنه بلکه گرانی بیرویه هزینه و...پزشک موجب مشکل بوده . (3424825) (alef-11)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۸:۱۶
یعنی شما میفرمایید بانک پول مردم رو بده و دنبالش نره؟؟اونوقت فکر میکنید از کجا باید بیاره به اون پیرزن یا پیرمرد بازنشته یا بیکار که کل درامدش چندغاز سودیه که از بانک میگیره و گذران زندگی میکنه سر ماه پول بده؟؟ خودتون هم میدونید که چند درصد سود پایین تر دردی از این وام گیرندگان محترم دوا نمیکنه.کسانی که با ندانم کاری های خودشون باعث بوجود اومدن این وضع شدن.کسانی که بدون داشتن علم و دانش و تخصص کافی صرف این که تونستن وامی از بانک بگیرن کاری رو شروع کردن و قسمت عمده اون وام رو هم بردن تو دلالی ملک و ماشین و .. امروز چرا باید قیافه حق به جانب بگیرند و تصویر سورئال بیافرینند؟تو این مملکت سود بانکی بالاس قبول ولی در عوض سود تولید هم بالاس.هیچ جای دنیا تولید کننده نمیتونه محصولش رو با سود سی چهل درصدی به بازار بفرسته ولی تو ایران هیچ تولید کننده ای زیر این مبلغ راصیش نمیکنه. (3424878) (alef-11)
 
آریو سوئد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۳۰:۰۹
متاسفانه اقتصاد ما نه لیبرال است ونه اسلامی. چون هر کدام از اینها قواعد خود را دارد . اقتصاد ایران در این ۲۰۰ سال اخیر توسط دلالان و تجارت اداره شده و از قواعد و مدیریت حجره ای پیروی میکند. تا زمانیکه این افراد و گروهها در اقتصاد کلان کشور حرف آخر را میزنند هیچ بهبودی حاصل نمی شود. تا زمانیکه در سیستم اقتصاد کشور شفافیت حاکم نشود همین آش است و همین کاسه. عمل کرد بانکها در کشور هم نتیجه همین اقتصاد روش مدیریتی است. (3424897) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۰۴:۰۸
بانکها از خودشان چیزی ندارند بلکه امانتدار پول مردم هستند و از نیابت سپرده گذارانشان به عده ای وام میدهند و بدیهی است که اصل و سود وام خود را مطالبه کنند (3424992) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۲:۳۹
اگر درباره مطلبی اطلاعات کافی ندارید بهتر است ابتدا اطلاع کسب نمائید سپس اعلام نظر کنید .............اگر مطلب شما درسته پس چرا مردم روز به روز فقیرتر میشن ؟ مگه پولشان در بانکها نیست و بهشون سود خوبی پرداخت نمیشه؟ این عباراتی که شما و امثال شما مینویسین آدرس غلط دادن است ............ اگر بانک مرکزی شهامت داره اعلام کنه میزان سپرده ها نزد بانکها متعلق به چه کسانی هست که شما آنها را مردم میدانید .......اینکارو بانک مرکزی نمیکنه چون .....میاید سپرده گذار واقعی چه کسانی هستند و این بانکها کارمند چه افرادی هستند (3425078) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۳:۴۷:۳۷
دوست عزیز اطلاعات شما کافی نیست
سپرده گذاران بانکی همین مردم کم درامد هستند که اندک پس انداز زندگی خود را در بانک گذاشته اند
ولی وام گیرندگان کلان بانکی همان گردن کلفتهای رانت خوار هستند که بدون وثیقه مناسب با سفارش پارتی سپرده های مردم بیچاره را میگیرند و پس نمی دهند (3426887) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۱۱:۱۱
مطلبی که در گزارش آمد حقیقتا تکان دهنده بود و اقدامات بانکها هم قابل دفاع نیست اما بنده یک عرضی دارم آیا در این مملکت راهی برای کسب درآمد حلال و زیاد باز گذاشته شده است ؟ بعقیده من خیر , چون تمام راهها و روشهای کسب درامد فراوان و حلال توسط شرکتهای بزرگ دولتی و غیر دولتی و بانکها و افراد صاحب نفوذ بصورت انحصاری تصاحب شده و فقط خودشان باید بخورند و مردم بیچاره قشر فعال جامعه هم اسیر یک سری قوانین و انحصارات و سیاستهای اقتصادی غلط هستند و همگی نشسته ایم سر سفره 4 تا چاه نفت یا باید از یک جایی حقوق بگیر باشند یا نهایتا در یک شغل خدماتی یا ساخت و ساز و دلالی ملکی گذران زندگی کنند
مثال میزنم آیا در این مملکت ما چیزی بعنوان تجارت آزاد داریم ؟ یا باقی مانده هست ؟ خیر حال آنکه حضرت رسول الله ( صل اله علیه و آله و سلم ) خودشان تاجر بودند و تاکید حضرت آقا امام جعفر صادق ( علیه السلام ) این بود که اگر فقیر بودید به تجارت روی بیاورید بسیار خوب ایران از شمال و جنوب چندین هزار کیلومتر مرز دریایی با دهها کشور همسایه دارد از شرق و غرب همینگونه هست که اتفاقا همگی نیازمند کالاها ی یکدیگر هستند و اگر ایرانیان بتوانند همانند کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس وارد تجارت شوند و نقش پمپاژ کالا و خدمات را ایفا کنند از کنار درآمد آن خودشان بهترین امکانات رفاهی و زندگانی را برای خود فراهم خواهند کرد و دیگر هیچ نیازی به کمک دولت و یارانه و سوبسید و وام بانکی که ندارند هیچ بلکه هزاران برابر آنرا هم به دولت کمک خواهند کرد و با رونق اقتصادی دولت هم از قبل مردم منتفع خواهد بودبنظر شما چرا تمام دولتها یک گوشه چشمی به ایرانیان موفق مقیم خارج از کشور دارند چون آنها در محیط تجاری سالم رشد کرده اند و میتوانند با سرمایه خود به دولت کمک کنند حال آنکه در اثر سیاستهای غلط که بعضا ناشی از بی تدبیری و فقدان علم و دانش و شاید بخل و حسادت و انحصار باشد دور مملکتمان یک دیوار بلند کشیده ایم و با خود تحریمی اجازه کوچکترین مبادله تجاری راحت حتی با کشورهای دیگر را نداریم به این بهانه که نکند به تولید داخلی ضربه بخورد !!! یا قاچاقی صورت بگیرد و حقوق دولت داده نشود !!! اینگونه میشود که انگیزه ها از بین میرود مردم فقیر میشوند و الگوی زندگی آنها عوض میشود و بانکها میدان داری میکنند و اگر کسی مالی یا سرمایه ای داشت از ترس شکست در تولید و یا تجارت ترجیح میدهد تحویل بانک بدهد تا با آن کار کند و سود بدهد امیر منصور آریاها و بابک زنجانی ها و میدان داری میکنند و وضع همین میشود که هست و نه اثری از تولید هست و نه تجارت با انبوه بیکاری سوال بنده اینست مگر شهر دبی چه چیزی دارد ؟ مگر شهر باکو آذربایجان چه چیزی دارد ؟ مگر ترکیه چه منابع طبیعی داشت ؟ مگر عمان چه مزیتی نسبت به ایران دارد زمانی که ایران همه چیز داشت اینها هیچ چیز نداشتند اما حالا وضع وارونه شده چون آنها تجارت دارند چون قوانین سهل گیرانه و شفاف تجاری دارند , در امارات عربی فقط منطقه ابوظبی مقداری گاز و نفت دارد و باقی مناطق آن فاقد منابع طبیعی هست اما سواحل دریایی آن تبدیل به بزرگترین تاسیسات سوخترسانی بین المللی به کشتی های تجاری شده است ؟ امارات یک کارخانه مونتاژ خودرو ندارد اما سالانه چندین میلیون دستگاه خودرو آخرین سیستم وارد و به ایران و دهها کشور شمالی ایران صادر میشود و یک کارخانه تولید پوشاک یا اسباب بازی ندارند , یک مزرعه گندم یا حبوبات ندارند اما سالانه صدها هزار تن صادرات به ایران دارند و صدها مثال دیگر و جالب اینست کسی از آنها هم در اثر واردات بی رویه بیکار نشده بلکه حدود 3 برابر جمعیت بومی خود از کشورهای مجاور کارگر وارد کرده اند تا جوابگوی حجم فعالیت خود باشند اینها همه نتیجه یک فکر و ایده تجاری موفق هست ولی متاسفانه با وجودی که مملکت بسیار غنی و ثروتمندی داریم بخاطر فکر و ایده غلط اقتصادی دچار مشکلات فراوان مالی و اقتصادی شده ایم اما یک موضوعی را میخواهم به دولت مردان و مجلسی ها عرض کنم ما که بزرگتر و گردن کلفت تر از شوروی و چین که نمیشویم آنها هم بالاخره پس از 70 سال به اقتصاد باز روی آوردند و متوجه شدند تمام سیاستهای گذشته آنها غلط بوده و شرط موفقیت و رونق تولید و حل مشکل بیکاری ، توسعه و تسهیل در تجارت است امیدوارم جناب آقای توکلی و همکاران محترمشان بتوانند این کار عظیم را شروع کنند (3425018) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۲۳:۰۷:۱۶
موضوع به این سادگیها که توضیح دادین نیست چرا که نقش امپریالیسم اقتصادی را نادیده گرفتین از ایرادات علم اقتصاد رایج این است که چنین برداشت ایستا از جامعه دارد امیدوارم الف در اینده در نقد نطام سرمایه داری و اقتصاد بازار ازاد بیشتر بنویسد ؛ سرمایه داری امروز تجارت ازاد زمان صدر اسلام نیست بزرگوار!!! (3429098) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۷:۳۰:۵۶
بسیار صحیح و منطقی گفتید. متاسفانه اراده واقعی برای تصحیح مسیر اقتصاد نه تنها وجود ندارد بلکه برعکس (3436798) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۱۷:۴۹
فقط دلال ها سودای کاهش سود بانکی را دارند. (3425038) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۱:۴۰
همه علما متفقند سود بانک رباست
یعنی جنگ با خدا و پیامبر (3425055) (alef-11)
 
م.ص
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۲۹:۱۲
من و چند تا از دوستام تصمیم گرفتیم که پولهامون و زندگیمون را آلوده به ربای بانک ها نکنیم و لذا یک صندوق قرض الحسنه دوستانه تشکیل دادیم. از 6 سال پیش ماهی 5 هزارتومان به این صندوق واریز میکردیم. الان هر کداممون مشکل براش پیش بیاد، با مجودی فعلی تا 2 ملیون وام بهمون تعلق میگریه و الان هم اکثر اعضا تا حالا چندین بار وام گرفتند. حتی الامکان به غیر از مقدار اندک، نمیگذاریم که پول ساکن باشه و حتما باید دست اعضا باشه تا باهاش کار و تولید ثروت بشه.
نمیدونید که 1 ملیون تومان وام از این قرض الحسنه دارای برکتی است که حتی 100 ملیون تومان وام از این بانکهای رباخور نیز به پایش نمیرسند. با مبلغ بسیار اندک، گره ها راحت باز میشه. این بانکها برکت را از زندگی برده اند (3425235) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۶:۱۵:۳۷
اعتقاد خالی چه سود باید عمل کنند یاد میرزای شیرازی بزرگ به خیر عالم بودن خود را با حرف وعمل ثابت کرد. (3428419) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۳:۵۹
در اینکه بانکها و موسات مالی ما مشکل اساسی دارند (3425058) (alef-11)
 
rezagol
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۶:۴۰
....اینکه اقتصاد کشور در یک نظام سراشیب قرار دارد در ان شکی نیست .انچه بر سر این ملت ومملکت امده سومدیریت است ولا غیر وچاره کار اینست که هر کسی در جای خود بنشیند ومشکلی اقتصاد کشور حل نماید (3425063) (alef-11)
 
محقق
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۰:۲۰
ضمن تشکرازآقای دکترتوکلی که تصمیم به بازکردن یکی ازعوامل اصلی ایجادبی اعتمادی بین جامعه و مسئولان هرجامعه ای رامی رساند،پیشنهادمی شودفایل این بحث تاحصول نتیجه وخروج سیستم ربوی بازار پول وسرمایه بازبماندزیرا،ناگفته های زیادی درعلل وضع موجودوجودداردکه هم نیازجامعه است وهم نقشه راهی برای مسئولان . (3425071) (alef-11)
 
کارمند بانک
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۴۰:۳۱
خود مطلب و اکثر کامنتها نمود کاملی از یکطرفه به قاضی رفتن هستند .

اینکه ما بخواهیم بخشی از اقتصاد این مملکت مثل بانکداری را مقصر اصلی جلوه بدهیم کار خیلی راحتی برای فرافکنی مشکلات است .
من یک سوال اساسی تر میپرسم ؟؟؟؟؟

واقعاً کجای سیستم مدیریتی و اقتصادی این کشور در این سالیان با ظرفیتهای مادی و معنوی این مملکت همخوانی دارند که ما انتظار شق القمر از سیستم بانکی داریم ؟؟؟؟؟

کدامیک از بخشهای فرهنگی ، قانونی ، تولیدی ، بازرگانی، بانکی ، بیمه ای ، واردات و صادرات و گمرکی ، ورزشی و . . . . . . . با مشکلات عدیده مواجه نیستند .

پس هموطنان عزیز آیا این واقعیت نیست که ما همه چیزمان به همدیگر می آید ؟ (3425104) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۴۹:۵۶
سلام جناب دکتر توکلی خودشان اقتصاد دان هستند و دلسوز و خوب میدانند مشکل چیست و کافی نیست که دلسوز باشیم باید متخصص هم باشیم و مشکل را ریشه ای تحلیل و حل کنیم:1-ریشه مشکل تورم بالاست که در خاورمیانه در رتبه دوم هستیم مشخص است که اگر تورم زیر 3 درصد باشد بسیاری از مشکلات از جمله نرخ سود بالای بانکی خود به خود حل میشود2-بانکها اغلب روی پای خودشان هستند و به چاههای نفت وصل نیستند و بنابر این باید سود آور باشند چرا روی توسعه بانکداری الکترونیکی و کاهش شعبات و در نتیجه کاهش هزینه ها اقدامی نمیشود3-به راستی اگر جریمه دیر کرد اخذ نشود اقساط به موقع به بانک پرداحت خواهد شد و اگر اقساطی دریافت نشود بانک توانایی پرداخت وام جدید خواهد داشت4-اگر دریافت وام سود آور نیست و همه اش ضرر است چرا صف متقاضیان وام هر روز طولانی تر میشود بطوریکه 3برابر منابع بانکی درخواست تسهیلات وجود دارد5-آیا پس انداز کنندگان خرد این جامعه انسان نیستند و نباید سودی دریافت کنند که ارزش پولشان حفظ شود درپایان تقاضامندم عوض احساساتی شدن باید عاقلانه و علمی و صد البته دلسوزانه و به دور از رفتارهای پوپولیستی عمل کنیم (3425133) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۲:۲۵:۰۳
فضای کنونی جامعه برای کارافرینی تنظیم نشده و به دوستان هم توصیه می کنم دست به تولید نزنند. فضای کنونی با دلار 4000 تومنی تنظیم شده برای خام فروشی و خارج کردن مواد خام از کشور و بعد هم ژست صادر کننده گرفتن (3425218) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۰۷:۲۵
مشکل رو یه طرفه نبینین اینا همش به خاطر خود دولت اتفاق می افته. اگر دولت و قانون هوای بانکها را نداشتند وام 25 میلیونی واسه خودروسازها و فرار از مسئولیت دولت از کجا جور می شد؟
از طرف دیگه دیروز یه تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه و بانک رفاه امضا شد که طی اون بانک رفاه متعهد شد 20هزار میلیارد ریال اعتبار واسه بدهی های تامین اجتماعی به بیمارستان ها و بخش درمان بده.چرا؟چون خود تامین اجتماعی پولی نداره که بدهی هاشو پرداخت کنه.چرا؟چون دولت هزاران میلیارد ریال به تامین اجتماعی بابت بیمه کارمندان بدهکاره.خوب دولت هم که طبق معمول نداره بدهی شو بده.پس راه حل میشه اینکه بانک رفاه پرداخت کنه و از اون طرف قانون تصویب بشه که بانک هم بتونه درامدشو از مردم بیشتر کنه واسه این اعتبارات.....
چرخه ی واقعا جالبیه.... (3425337) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۱۶:۳۷
خدا رحمت کند مهندس رجبعلی طاهری را
سال 1372 که به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری رقیب هاشمی رفسنجانی بود، فریاد حرامخواری بانک ها را سر داد ولی جز تعداد اندکی از نخبگان کسی صدای به حقش را نشنید.
یادش گرامی (3425364) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۴۹:۳۶
آقای توکلی دوای این بانک ها یکی مثل احمدی نژاده که دستوری بهشون بگه چکار کنن (3425483) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۳:۵۲:۳۶
چه عجب یکی بزرگترین بحران کشور یادش افتاد ، مافیای بانک در ایران در آینده نه چندان دور تبدیل به بزرگترین بحران اقتصادی و امنیتی خواهد شد ، دولتمردان هنوز خوابند و زمانی بیدار خواهند شد که دیگه خیلی دیره (3425494) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۱۵:۰۴
جناب آقای توکلی
من فقط می گویم متشکریم (3425552) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۲۴:۲۲
همه جیز ازسال1386 اغازشد بنگاههای زودبازده اعتبارات رانتی راگرفتندوبجای سرمایه گذاری درتولید زمین وملک خریدندو مامهارانیز پرداخت نکردند درواقع انجه دربانکهااتفاق افتاد غارت بود نه اختلاس قیمت ملک حداقل 3برابرشد ومردم زیر بار تورم خرد شدند سپرده گذار اگر20درصد میگیرددرواقع فقط قدرت خرید خودرا تا حدودی حفظ میکند تصورکنید مردم سپرده هایشانرابرداشت کنند جه اتفاقی می افتد شما جواب یک موئسسه مالی اعتباری رانمیتوانید بدهید ورشکستگی بانکها یعنی ورشکستگی دولت و نابودی اقتصاد کمی منطقی باشیم واحساسی سخن نگوئیم (3425586) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۴:۲۵:۴۴
خیلی جالبه. بانکها پول مردم را میگیرند و با روشهای مختلف در ساخت و ساز می روند و مورد تایید بانک مرکزی هم قرار میگیرند و بانک مرکزی هم حتی نمیتواند جلوی بانک مقاومت کند وگرنه خود بانک مرکزی هم دچار مشکل میشود
و بعد از آن بانک دچار کسری منابع میگردد و بانک مرکزی با ارایه خط اعتباری اقدام به خلق پول مجدد کرده و جیب مردم خالیتر کرده و مردم فقیرتر می شوند و هیچ کس نمیپرسد که بانک مزبور پول راکجا خرج کرده. و قصه به همین راحتی ادامه دارد. (3425595) (alef-11)
 
داوود كرامتي
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۵:۳۱:۲۲
منهم خودم يكي از اين كارخانه دارها هستم . قطعه ساز خودرو بوديم. چند سال قبل برنده عنوان " بهترين سازنده ابزار كنترلي " در سمينار شركت سازه گستر شديم. بالغ بر ١٥٠ نفر بوديم حالا ١٠ نفريم. ما هم منتظريم بانك بياد كارخانه و تجهيزات و منازل شخصي من و شركام كه همه در رهن بانكها هستند را ببرد. مثل من زيادند. فعلا كسي به فكر توليد نيست. خدا عاقبت جوانهارا بخير كند. اونايي كه ميخوان بمونن تو ايران و كار كنند را ميگم. واقعا مسئولين به نسل اينده اصلا فكر ميكنند. بچه هاشون ميخوان بيرون از اين مملكت برن زندگي كنن؟
البته اميدي به مسئولي كه خودش تو اين هوا نفس ميكشه و كاري نميتونه بكنه هست ؟ كه بتونه اقتصاد را نجات بده!! (3425814) (alef-11)
 
مازیار
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۶:۳۶:۰۲
شما نمیخواد نگران بانکها باشید . اینها همه حاصل سو مدیریتی هست که مملکتو به اینجا رسونده . برای کمک به تولید فرایند تولید رو ساده کنید و حمایت رو ببرید بالا و کمتر دزدی بفرمایید تا 2 زار گیر تولید کننده واقعی بیاد . (3425985) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۷:۰۸:۲۵
مشکل از انتظار سود تورمی است. چمد کار لازمه تا این دور باطل بشکنه

۱ - گرانتر شدن ارز و نصرفیدن واردات و مبارزه شدید با قاچاق
۲ - غیر قانونی شدن کسب سود از دلالی زمین و مسکن و ...
۳ - کاهش سود بانکی به حدود ۴ الی ۶ درصد
۴ - راه اندازی اعتبار سنجی مشتریان به صورت کشوری
۵ - ممنوعیت کامل واردات لوازم مصرفی تا ۱۰ سال به همراه تضمین سرمایه خارجی
۶ - بیرون رفتن تدریجی دولت از اقتصاد (3426075) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۰۸:۵۹:۲۱
کاهش سود بانکی موجب کاهش سپرده های بانکی می شود و صاحبان سرمایه به فکر استفاده از سرمایه های خود می شوند که این موضوع باعث می شود این سرمایه ها در بازارهای دیگر غیر از بانکها برود و با توجه به شرایط رکود در بازارهای مسکن و طلا به صورت مقطعی ممکن است این بازارها دچار تلاطم شود ولی در نهایت این سرمایه ها به بازارهای سرمایه سرازیر می شود و مدیریت مردم بر سرمایه های خود بیشتر می شود و بانکها می توانند در سرمایه گذاریهای کوتاه مدت نقش موثرتری داشته باشند. (3434608) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۷:۴۱:۵۶
تشکر از اقای دکتر توکلی (3426137) (alef-11)
 
روحی
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۸:۵۰:۲۲
گوش اگر گوش منو ناله اگر ناله تو انکه البته بجایی نرسد فریاد است (3426277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۰:۲۸:۰۰
بانکها شدن همه کاره اینمملکت دولت نمیتونه کاری بکنه (3426457) (alef-11)
 
وحيد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۰:۵۷:۲۲
من هم شديدا متضرر شدم بوسيله اين سيستم بانكي و حاضرم هر نوع شهادت در هر محكمه اي بدهم (3426511) (alef-11)
 
وحيد
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۲۱:۰۶:۵۶
چند تا رييس بانك با يك وكيل همدست شدن تو شهر ما وقتي دو سه قسط وام يك بدبخت ميگذره و نمي تونه پرداخت كنه زود شكايت ميكنن و به محض ارسال اخطاريه اول كل حق الوكاله را گرفته و وام رو براي مدتي تمديد ميكنن بدون حتي يك جلسه دادگاه و البته سال بعد هم همين كار رو دوباره تكرار ميكنن والبته براي صدها آدم بدبخت بيچاره كه خبري از قوانين نداشته و دستشون به هيچ جايي بند نيست وهمگي پول لباس و پوشاك بچه هاشون به اينها ميدن و كيست كه در اين كشور اسلامي ما را ياري كند ... (3426540) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۰۰:۲۰:۰۲
بانکی رو که بنیادش رو یهود گذاشته و به سیستم اونا اداره میشه معلومه که چه بر سر جامعه اسلامی میاره ،مردم آنقدر گرفتار مشکلات زندگی شدن که مجبور میشن از این بانکهای حرامخوار وام بگیرند و به محض اینکه یک روز تاخیر کنیم باید به عوضش جریمه بدیم،ایها الناس این عین ربا نیست؟ چرا علما ساکت اند مگر اینکار جنگ با خدا نیست؟چرا دولت و مجلس هیچ کاری نمیکنه؟ (3426943) (alef-11)
 
دکتر فرد
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۰۰:۵۸:۳۵
واقعاً من ممنون این گروه نویسندگان هستم که وقایع را واضح می گویند، وقتی سه سال پیش بدنبال تعدادی از دوستان از خارج برگشتیم، از تعجب اینکه میزان کمی تحریم ملت عظیمی را نگران کرده بود باید بگم شاخ درآوردیم، بسیاری از مسافران که از کشورهای همپایهء ما می آمدند، می گفتند پس کو تحریم، زندگی مردم که در رفاه هست، اما جواب اینجاست که سالها باج به بخش نامولد و فسادگر جامعه، آزادی بی حد و حصر بخش نا مولد جامعه از هر تحریمی سخت تر بوده است. بیش از هر فشاری، محرومان، زحمت کشان را بیش از تحریم ها تحت فشار مضاعف گذاشته و همراه با فسادهای اجتماعی و سیاسی، کسانیکه در همین بانکها با دلالی و همراهی با بازاریان از خدا بی خبر و نوکیسه های زمین خوار و فرصت طلب در سایه حسن نیت مردم و با بی توجهی به فشار وارد به مردم، از شرایط سوء استفاده کرده و در همراهی با قشر فرهیخته و اینتلکچوال ساکت و خموش از گناهشان چشم پوشی شد، حالا مملکت را گرفتار شکست فراگیر اقتصادی کردند. کسانیکه در بنگاهها و احتکارخانه ها، با ساخت و پاخت با بانکها، موسسات مالی و صندوق های قرض الپسنده و دلالی ارز و پول و طلا بدون هیچ تولیدی و با هماهنگی با سرمایه های فراری از بانک و پولهای سیاه در فکر چاپیدن مردم هستند گناهی فراتر از هر رژیم خارجی تحریمی دارند، شاید امروز روزی باشد که همه این کفتارهای جامعه حداقل رسوا شوند، تا کژرفتاری اجتماعی و بی توجهی به بیت المال و فرصت طلبی ضد اجتماعی رسوا شود، نمونه واضح آن این بانکداری و نزول خوران هستند که نامهایی چون پارس... و ایران... و ائمه اطهار را بنام دارند ولی رسوایی شان بر عام و خاص هویدا است.ک. (3426979) (alef-11)
 
عزیز
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۳:۱۵:۱۰
فرض کنید، فردا قیمت دلار 10 برابر شود، تا به اصطلاح تولید رونق بگیرد،
باز هم فرض کنید سود بانکها 2 درصد شود تا همه بتوانند هرچقدر می خواهند وام بگیرند.
آیا اینکار منجر به تولید می شود؟
خیر چون باز هم باید دستمزدها را 10 برابر کرد تا بتوان جنسهایی که 10 برابر گران شده اند، را خرید کرد.
پس بر میگردیم به نقطه اول.
تا زمانیکه پول نفت این مملکت و هر گونه سرمایه ملی دیگر صرف تولید و ایجاد کالا و شغل نشود (در چیزهایی که قدرت رقابت داریم مثل پتروشیمی و معدن نه لزوما خودرو) مشکل مملکت با بالا پایین رفتن ارزش پول حل نمی شود.
چون باز هم کالای موردنیاز به صورت قاچاق وارد می شود.

و البته باید با این سرمایه مملکت وسایل و تکنولوژی روز را خرید.(که البته نیاز به ارتباط با دنیا دارد.) پس باید دولت که 70 درصد اقتصاد دستش هست، تولید کند،
و البته مدیریت دولتی قادر به اینکار نخواهد بود.

پس لازم است که به قول وزیر صنعت،مدیر وارد کنیم و یا اینکه اجازه دهیم افراد لایق و متخصص در مصدر کار باشند.پ (3427977) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۳:۳۶:۲۵
چرا فکر میکنید که اصولا تصمیمی برای کمک به کارآفرینی وجود دارد؟ چرا فکر میکنید عزم راسخی برای بیرون آمدن صنعت از بحران وجود دارد؟ چرا فکر میکنید که هدف قوانین فعلی ایجاد اشتغال و تولید میباشد؟

کار از کار کذشته و صنعت کاملا از بین رفته و اراده ای برای اصلاح وضع موجود وجود ندارد. (3428026) (alef-11)
 
حسين
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۰:۵۰:۰۱
مملكتي كه طبق امار چهار و نيم ميليون كارمند با كمترين ميزان بازدهي داره فقط بايد خواب پيشرفت رو ببينه چون اگر همه ملت شغل داشته باشن و ماليات هم بدن و روزي 3ميليون بشكه نفت هم صادر كنيم تازه فقط دولت خيلي هنر كنه ميتونه اين شكم چهار ميليونيشو پر كنه (3429551) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۲:۳۶:۱۸
با سلام جناب آقای دکتر توکلی و سایر عزیزان و مسئولین:
آیا در برابر ورشکسته شدن تولیدکنندگان و کار آفرینان و همچنین سود+جریمه بانک ها شما خود را مسئول نمی دانید. اگر تا حالا نمی دانستید حالا که می دانید لطفا با کمک گرفتن از مقام رهبری که قطعا مخالف ربا هستند اقدام فوری کنید. لیست بدهکاران بانکی را بگیرید. مشاهده می کنید مانده وام آنها چند برابر شده است. بعنوان نمونه بانک پارسیان را بررسی کنید. (3429668) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۰:۲۷:۲۵
یعنی چی پول بدیم یه عده کارخانه دار بشن یعنی ریخت و پاش هم ندارند بعد در کار خودشون شکست خوردند بگیم پول بیت المال مال خودت نمیخواد پس بدی بزار صد سال دیگه که ارزشش هیچ شد پرداخت کن. اینطوری که پسر خاله من هم میتونه کارآفرین بشه. (3430291) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.