توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 170983
انجمن مهندسی دریایی خطاب به رییس مجلس:
صندوق صنایع دریایی را مستقل کنید
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۵۷
رییس هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در نامه‏ ای به رییس مجلس شورای اسلامی خواستار اقدام نمایندگان برای تأمین استقلال صندوق توسعه صنایع دریایی شد.

در پی انتشار گزارش‏هایی مبنی بر تصمیم فراکسیون دریایی مجلس برای ارائه طرحی دوفوریتی برای مقابله با انحلال صندوق توسعه صنایع دریایی، حسن رضا صفری نیز در نامه‏ ای به دکتر علی لاریجانی خواستار اقدام مجلس شورای اسلامی در این زمینه شد.

در این نامه خطاب به لاریجانی آمده است: همانگونه که مستحضرید، مجلس هشتم در آخرین روزهای فعالیت خود در قالب ماده ۱۶ طرح یک فوریتی اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی، تشکیل «صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی» را تصویب کردند که چند صندوق موجود – از جمله صندوق توسعه صنایع دریایی- ذیل آن تعریف و تجمیع می‏شد. متأسفانه علیرغم اعتراض‏ها و مکاتباتی که همان زمان از سوی این انجمن با شورای نگهبان انجام شد؛ عملا امکانی برای لغو این مصوبه – به دلیل عدم مغایرت آن با شرع یا قانون اساسی- بوجود نیامد. اما از همان زمان مشخص بود که قرار گرفتن صندوق صنایع دریایی در ردیف صندوق‏هایی که از لحاظ حجم کار، گردش مالی و اهمیت راهبردی در اقتصاد کشور قابل مقایسه با آن نیستند؛ اقدامی نابجاست که در حقیقت، معنایی جز تعطیلی صندوق و از بین رفتن پشتوانه مالی-قانونی توسعه صنعت دریایی در کشور نخواهد داشت.

صفری تصریح کرده: این در حالی است که حجم گسترده تحریم‏ های بین‏ المللی علیه ایران که بخش مهمی از پیچیده‏ ترین اشکال آن متوجه صنایع دریایی و شقوق مختلف آن بوده و هست؛ وجود چنین صندوقی را بعنوان ملجاء و پناهگاه این صنعت راهبردی بیش از پیش ضروری ساخته است. لذا خواهشمند است به هر صورت ممکن، تمهیدات لازم جهت مستثنی سازی صندوق توسعه صنایع دریایی و فعالیت آن به صورت مستقل را فراهم آورید.

رییس انجمن مهندسی دریایی ایران می‏افزاید: یادآور می‏شود قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی محصول پیگیری‏ها و تلاش ده ساله فعالان و نخبگان جامعه دریایی کشور بوده است که نهایتا در سال ۱۳۸۷ به ثمر نشست و یکی از مهمترین دستاوردهای آن، تشکیل صندوق توسعه صنایع دریایی بوده است. بدیهی است در شرایطی که این صندوق گام‏های اولیه را در جهت تثبیت فعالیت‏های خود و تأمین منابع مالی برمی‏دارد؛ بازگرداندن جایگاه قانونی و حقوقی آن، حداقل انتظاری است که از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی می‏رود.

در پایان نامه آمده: امید است، با اقدام سریع نمایندگان محترم در این زمینه و در مرحله بعد، حمایت‏های لازم در جهت تخصیص بودجه، رفع موانع و برخی موازی‏کاری‏ها، طرح جدی‏تر مسایل مبتلابه جامعه دریایی در صحن و ارکان مختلف پارلمان و همکاری و تعامل با انجمن‏های تخصصی و کارشناسان و نخبگان این حوزه بتوان بستر لازم برای عبور از شرایط دشوار کنونی و دستیابی به توسعه‏ای پایدار با استفاده از ظرفیت‏ها و پتانسیل‏های دریایی کشور را فراهم ساخت.

رونوشت نامه برای دکتر سیدحسین دهدشتی، رییس فراکسیون دریایی مجلس شورای اسلامی، نیز ارسال شده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.