نظر منتشر شده
۹۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242578
گزارش به مردم 17- رد مالیات بر سوداگری مسکن؛
لابی سنگین سوداگران زمین و مسکن کارخودش را کرد
احمد توکلی، 31 شهریور 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۰
اواخر سال ۱۳۹۲ گزارش کمیسیون اقتصادی در صحن مطرح شد در بند ۱۷ آن که به مالیات بر سود عایدی سرمایه در بخش مسکن مربوط بود اشکالات اساسی وارد بود که با تذکر بنده و قبول رئیس محترم مجلس برای بازگشت به کمیسیون و اصلاح آن از مجلس رای گرفتند و مجلس موافقت کرد. در طول این مدت با استدلالات مفصل که شمه ای از آنها تقدیم میشود، کمیسیون اصل کار را پذیرفت ولی دوره وضع مالیات و نرخ ها را چنان قرار داد که موضوع کاملا بی خاصیت می شد. در روز ۵ شهریور همین گزارش را که ۷ اقتصاددان حاضر در آن جلسه امضاء کرده بودند در صحن توزیع کردم که در انتهای آن تقاضا شده بود به پیشنهاد چاپ شده اینجانب رأی داده شود. پیش از آن که نتیجه آرا و راه حل را عرض کنم، نظرتان را بع دلائل علمی موضوع جلب میکنم.

۱. مشکل جانکاه مسکن برای مردم، به ویژه برای زوج های جوان، یکی از دغدغه های شما نمایندگان مردم است. این مشکل در شهرها رنج آورتر شده است. سرشماری ها نشان می دهد که درصد خانوارهای دارای مسکن ملکی در شهرها به طور مداوم کم و کمتر می شود. به طوریکه در سال ۱۳۶۵ هفتاد درصد خانوارهای شهری مسکن ملکی داشتند اما این نسبت به ۵۶ درصد در سال ۱۳۹۰ کاهش می یابد.


عکس این پدیده ، با شدت بیشتری درباره اجاره نشینی صادق است. خانوار های جدیدی که متقاضی خانه اجاره ای بوده اند در دهه اول انقلاب ۸ درصد خانوارهای جدید را تشکیل می دادند، ولی با شیب تندی در دهه های بعدی افزایش یافت و در پنجساله ۸۵-۹۰ به ۵۰ درصد خانوارهای جدید رسید. یعنی با اطمینان می توان گفت که امروز جوانانی که با مقدمات سخت ازدواج می کنند، بیش از نیمی از زوج های جوان محتاج اجاره مسکن هستند.


افزایش تقاضای اجاره نشینی ، نه از سر انتخاب و مطلوبیت است. در بازار اجاره مسکن دو عامل بازدارنده برای اجاره نشینی وجود دارد. یکی مدت اجاره کوتاه است که جابجایی های مکرر را بر مستاجران تحمیل می کند و دیگری اجاره بهای سنگین که اغلب با کسب ودیعه بالا همراه است. این دو عامل به اضافه علاقه ایرانیان به مسکن ملکی علی القاعده باید تقاضای اجاره نشینی را کاهش دهد، ولی چنانکه ملاحظه فرمودید تقاضای اجاره نشینی رو به تزاید است. در واقع اجاره نشینی از سر اضطرار است. این که تبعات اجتماعی این عدم مطلوبیت و نارضایتی در بیش از نیمی از خانوارهای جدید چه بر سر سرمایه اجتماعی ما می آورد، بحث جداگانه می-خواهد.

۳- در بازار مسکن چه کسانی متقاضی هستند؟ دقت در دو رقم پاسخ این پرسش مهم را روشن می کند. در حالیکه طی ۲۵ سال گذشته یازده میلیون و هفتصد و سی هزار(۱۱،۷۳۰،۰۰۰) مسکن جدید ساخته شده است، تنها تعداد پنج میلیون و پانصد هزار(۵،۵۰۰،۰۰۰) خانوار بر دارنگان مسکن ملکی اضافه شده است، یعنی تنها ۴۸ درصد متقاضیان مسکن طی این مدت مسکن را برای استفاده شخص خواسته اند. پس بقیه یعنی ۵۲ درصد متقاضیانی که مسکن را به دست آورده اند، نگاه سرمایه ای به مسکن داشته اند، این دسته خود به دو دسته تفکیک می شوند: کسانی که مستغلات داری را راهی برای حفظ ارزش دارایی خود می-شمارند، ولی آن را اجاره می دهند این ها ، عرضه در بازار اجاره نشینی را تقویت می کنند. دسته دوم که به مسکن نگاه سرمایه ای دارند، سوداگرانی هستند که می خرند تا بفروشند و از اختلاف قیمت فروش با قیمت خرید ، سود ببرند. اینان میل به احتکار دارند چرا که تجربه به آنان ثابت کرده است که تاخیر در عرضه و فروش، قیمت دارایی آنان را سریعتر از افزایش سطح عمومی قیمت ها افزایش می دهد. به این نمودار توجه بفرمایید که همین پدیده را برای سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۰ نشان می دهد. طی این مدت شاخص قیمت مسکن ۸.۶۵ برابر شده است در حالیکه شاخص کل ۵.۹ برابر شده است.



علل این امر، تجدید ناپذیری زمین و هزینه صفر برای احتکار مسکن و مهمتر از همه تقاضای سوداگران در بازار مسکن است.
پدیده نا میمون سوداگری با سودآوری زیادی که دارد عامل اصلی افزایش هزینه تمام شده زمین و مسکن و از آن طریق افزایش اجاره بها و کاهش قدرت مردم برای تهیه مسکن ملکی است و به شکل خودافزایی سرمایه ها را از بخش کسب و کار (از جمله تولید و ساخت مسکن) به خود جلب می کند و چرخه باطل زیر را در پی دارد:


افزایش سوداگری افزایش قیمت زمین افزایش قیمت مسکن افزایش هزینه اجاره نشنی
و بازافزایش سوداگری، که در شکل نشان داده شده است.

۴- تلخی و رنج اجاره نشینی تنها یکی از تبعات سوداگری در بازار مسکن است، نتیجه تلخ دیگر این است که سود بادآورده آن، سرمایه در دسترس را در بخش های تولیدی کاهش می دهد.

وقتی سرمایه گذاری در کسب وکار با ریسک و نااطمینانی بالا و ده ها دردسر همراه است و حداقل ۲۵ درصد مالیات بر سود از آن گرفته می شود، چرا سرمایه به بازاری نرود که ریسک آن تقریبا صفر است، و مالیات نیز از سود آن گرفته نمی شود؟ البته اغلب اصحاب کسب وکار مانند سوداگران نیستند که بخواهند به هزینه رنج و گرفتاری مردم به سود های آلوده به اجحاف دست یابند. به قول جان مینارد کنیز، اقتصاددان معروف، سوداگری حاصل پیش بینی تحولات بازار است، ولی سود کسب وکار، حاصل پیش بینی بازدهی یک دارایی درگیر تولید در طول یک عمر است.

۵- به طور خلاصه سوداگری در بخش مسکن تبعات زیانباری دارد از جمله :
۱) کاهش سرمایه در بخش کسب کار که کاهش ایجاد شغل و افزایش قیمت محصولات حاصل از کسب وکار را در پی دارد.
۲) افزایش قیمت زمین مسکن و هزینه اجاره نشینی
۳) افزایش سطح عمومی قیمت ها (چون افزایش قیمت در این بخش بیش از سطح کل افزایش قیمت ها است)
۴) افزایش حرمان بین زوج های جوان و تبعات تلخ اجتماعی– سیاسی آن
۵) تشدید بی عدالتی و نابرابری درآمد ناشی از سودهای بادآورده
۶) کاهش سطح رفاه اکثریت مردمی که یا اجاره نشین اند یا با اقساط سنگين خانه دار می شوند به دلیل سهم بالای هزینه تامین مسکن در درامد محدودشان
۷) کاهش میل به سرمایه گذاری و تلاش در کسب وکار مولد و تخریب فرهنگ کار و ابتکار
بنابراین هر راه حلی که بتواند سوداگری در بخش مسكن را کاهش دهد، ضدرکود و ضدتورم خواهد بود.
۶-چه کنیم ؟

مطالعات علمی و تجربیات عینی راه حل را در وضع مالیات بر عایدی حاصل از سوداگری می دانند.
مالیات سه وظیفه مهم بر عهده دارد ۱) تخصیص بهینه منابع ۲) کاهش نابرابری ۳)کسب درآمد برای دولت.
وضع مالیات بر عایدی حاصل از سوداگری مسکن هرسه خاصیت مذکور را دارد و آن چرخه باطل پیش گفته را نیز می شکند.

خرید مسکن برای فروش معامله ای چرخشی است، نه توزیعی، به عبارت فنی ارزش افزوده واقعی ملی ندارد، اگر به طرز موثری سودآوری آن را کاهش دهیم، آن چرخه باطل را متوقف ساخته ایم. راه حل آن اعمال مالیات است ولی اعمال مالیات وقتی مؤثر است که سود سوداگری را به زیر سود کسب و کار مولد بکشاند. حتی اگر نرخ های مالیاتی جوری باشد که سود دو بخش برابر شود، باز تاثیر کافی ندارد. زیرا با زحمت و ریسک موجود در بخش کسب وکار، جاذبه معاملات بی ریسک و بی دردسر سوداگری مسکن بخشی از معاملات چرخشی سوداگرانه را باقی می گذارد. با وضع این مالیات کسب سود بی زحمت و بادآورده در کل اقتصاد کاهش می یابد و از این طریق نابرابری کم می شود و به عدالت نزدیک می شویم و درآمد دولت نیز افزایش می یابد که دولت می تواند منابع حاصل از این مالیات را صرف ساخت مسکن ارازن قیمت نماید.

البته دو نکته باید در نظر گرفته شود ۱) بین فروش مسکن برای تبدیل به احسن و مقاصد بهر ه مندی شخصی از مسکن و فروش به قصد سوداگری و کسب سود بی دردسر باید فرق گذاشت. ۲) وضع و اعمال این مالیات جدید نباید با سرعت و شدت باشد، تا مردم عادت کنند و زیر ساخت ها هم موجود باشد. در عین حال طولانی شدن زیاد باعث بی اثری راه حل خواهد شد.

پیشنهاد کمیسیون در ۱۳ سال نرخ مالیات بر عایدات ناشی از سوداگری را به ۳۰ درصد می رساند، یعنی هیچ! در حالی که پیشنهاد چاپ شده من رسیدن به این نرخ طی ۵ سال بود. در حالیکه نرخ مالیات بر سود تولید ۲۵ درصد است. البته نظر اصلی بنده ۳ سال بود ولی برای جلب رضایت و همراهی دوستان خیرخواه که احتیاط بیشتر را لازم می دیدند به ۵ سال راضی شدم. متاسفانه از همان شروع بحث، در کمیسیون در ایام پایانی سال قبل، لابی سنگین سوداگران قدرتمند آغاز شد و اعمال نفوذ و نگران سازی های بی اساس کار خود را کرد و دیروز که نظر کمیسیون در مجلس مطرح شد، حتی همان پیشنهاد کم خاصیت هم حذف شد! بنده هم به دلیل دستور پزشک در استراحت مطلق بودم و دوستان اقتصاددان دیگر نیز طبق آیین نامه نمی‌توانستند پیشنهاد مرا مطرح و از آن دفاع کنند. توجه می دهم که نرخ این مالیات در کشورهای دیگر ۴۰ تا ۶۰ درصد است.

راه حل جبران این تصمیم
با توجه به این که دولت محترم نیز وضع مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن را با نرخ های بالاتر در بسته سیاستی ضدرکود و ضدتورمی خویش آورده است، باید تلاش شود با گفتگو و پاسخ منطقی به القائات لابی گران و سودپرستان سوداگر زمین و مسکن، مجلس را متقاعد کرد که به این مالیات ضدرکود و ضدتورم رای دهد.
 
احدی از مالکین
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۰۶:۵۲
هر شناسنامه یک خانه به هر متراژ .. مازاد آن سالیانه نصف قیمت حقیقی آن ،مالیات اخذ شود ،،ظرف یک ماه محتکرین مالک نما میفروشند و مشکل مردم حل خواهد شد>>>>>>>> (2386461) (alef-10)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۱:۴۳
جناب آقای دکتر توکلی باسلام
آیا می توان دوباره با ابزارهای قانونی با صرف وقت به روش دیگر های دیگر در مجلس مطرح نمایید.؟ (2386654) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۱۴:۴۶
من ازهمه ملت غیور ایران استدعا میکنم در انتخابات پیشروی مجلس شرکت کنند تا یک مجلس قوی وپیگیر مطالبات مردم تشکیل بشود نه یک مجلس ضعیف که عملکرد افتضاحش دامن گیر همه می شود.. (2386679) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۳۴:۲۲
راه حل خوبیست ولی در آینده باعث میشود مستاجرین توی خیابان بخوابند چون دیگر کسی برای مسکن سرمایه گذاری نمیکند ولی همینکه فکر کردی ارزش قدر دانی داره (2386702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۵:۳۸:۰۶
مسکن مازاده تعداد خانواره ،، این پیشنهاد ،،باعث شد افت فشار پیدا کنی ؟؟ (2392767) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۰۵:۲۴
اگر هر نفر حداکثر یک خانه در کلانشهرها و حداکثر دو خانه در کل کشور داشته باشد، و برای بیشتر از این تعداد مالیات گرفته شود خیلی راهگشاست. الان برخی ها هستند که پاشاژ با صد تا مغازه و دهها خانه دارند و شغلشان این است که بگردند و کرایه ی اینها را جمع کنند.
راه دیگر این است که قیمت مسکن مجاز باشد حداکثر نصف تورم رشد سالیانه داشته باشد. (2386742) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۱۳:۳۲
عجب راهکاری حتما بعد از ان برای همیشه سرمایه گزاری در بخش مسکن تعطیل میشه حرف شما معقول نیست (2386756) (alef-13)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۰۵:۵۲
متاسفم برای این اتفاقات در کشور جمهوری اسلامی ایران که دم از عدالت علی (ع) میزند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

بساز و بندازها هر روز میلیاردر تر میشوند و مستاجرین هر روز فقیر تر. (2386839) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۳۴:۱۸
بعد میگن چرا ازدواج نمکنید!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2387013) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۴۱:۴۵
میفروشند و .... پول خود را به دلار و طلا میبرند (2387018) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۳۳:۰۵
بفروشند و عرضه را زیاد کنند تا قیمت پایین بیاید و از این پس به مسایل تولیدی بپردازند (2387437) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۷:۱۰:۰۵
بفرض برای مدت کوتاه قیمت پایین بیاید که نخواهد آمد بعد کسی دیگر مسکن نخواهد ساخت تقاضا بشدت بالا خواهد رفت و چون مسکن جدیدی ساخته نمی شود قیمتها یک شبه 5 تا 6 برابر خواهد شد ! (2389588) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۵:۳۶:۱۷
این پیشنهاد نگرانت کرد ؟؟؟ تعداد مسکن نسبت به خانوار مازاده (2392765) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۲:۲۵:۴۱
بعضی از نمایندگان محترم مجلس با اینکه سر صندلی خود در صحن مجلس حضور دارند ولی در رأی‌گیری‌ها شرکت نمی‌کنند و به اصطلاح در ردیف بدون رأی‌ها قرار می‌گیرند. این دسته از نمایندگان پاسخ بدهند برای چه این صندلی و مسئولیت را اشغال کرده و بابت آن حقوق می‌گیرند. (2387114) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۴۰:۰۳
----

الهی اسباب کشی داشته باشن این نمایندگاه . ما با این وضعمون از یارانه انصراف دادیم طرف تو یه خونه چند ماشین داره الان یارانه میگیره هر سال هم بدون زحمت قیمت املاکش چند برابر میشه (2387251) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۸:۱۷
اجاره بها در این مملکت کاملترین مصداق ربا است.
اجاره بها در نیمه شمالی تهران از اجاره بها در گرانترین شهر آلمان هم بیشتر!!!
در حالی که درآمد متعارف در آنجا دست کم در مقایسه با همین بخش تهران 5 برابر است. (2387268) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۰:۱۴
و دیگر کسی در خانه سازی سرمایه گذاری نخواهد کرد و به یک بازار دلالی دیگر خواهد رفت. تصحیح قوانین باید همه جانبه و کل نگر باشد. نه پرت کردن نانوای خطاکار در تنور! (2387291) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۱۶:۵۸
پس بهتره بگیم هر شناسنامه یک خانه و بقیه اجبارا بفروشند وگرنه تشریف میبرند اوین... (2387578) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۶:۴۲:۵۷
وقتی بدون مطالعه قلم فرسایی میکنین همین است وقتی امار ساخت وساز داده میشود بر فرض درست بودن به نکته مهم ان توجه نمیشود من خودم در کا رساخت هستم به طور مثال ملکی را با 6واحد تجمیع کردم که در ابتدا 7واحد ودر نهیت 6طبقه 9واحدی ساختم حال با حساب سر انگشتی میشود 33درصد واحد اضافه شده علاوه بر ان شما فقط واحد های ریزدانه که در طرح های کرباسچی وپروزه امام علی تخریب شد را هم در نظر بگیرید متوجه میشوید.تنها شغلی که تولید واقعی وبه طبع ان اشتغال زایی واقعی هست مسکن هست که در رکود کامل هست که داره تبدیل بهبحران میشود امار مجوز های شهرداری را مقایسه کنید متوجه عمق فاجعه خواهید شد.کشور تاقبل از مسکن مهر در حال باز سازی بود والبته 30 درصد اضافه شدن به واحد های موجود اگر امار ها رشد چشمگیری داشته متعلق به مسکن مهر بوده که از نظر اجرایی دقیق عمل نشد ودر اینده خود انان نیاز به باز سازی خواهند داشت فقط از نظر روحی روانی وزیر ساختی در زمان خود عالی بود .درضمن سرمایه گذار یابهقول شما محتکر سرمایه اش را در جایی که رکود است سرمایه گذاری نمیکند منتظر بود که با تایید مجلس بر مالیات بازار مسکن را متشنج کنند واز این اب گل الود نهنگ های فراوانی صید کنند که شانس تاکید میکنم شانس با انان یار نبود زیرا رای مجلس زیاد علمی نیست بلکه بیشتر دلی هست که اینبار هم دلشان نخواست (2388049) (alef-10)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۱۰:۰۴
جناب آقای دکتر توکلی با سلام وخداقوت
نان و آب دربخش مسکن است مردم عادی که ندارند ساخت ساز انجام دهند شما هم می خواهید نان بعضی از مسئولین فعال در این بخش راتخطئه نمایید خدا به شما صبر وتحمل بدهد. (2386469) (alef-10)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۵۹:۲۴
جناب آقای توکلی با سلام
لطفا یک نگاه به لیست اعضاء پروژه مسکن (کوثر، آقتاب وسوهانک و...) می انداختی حساب کار دست می آید چرا طرح درمجلس رای نیاورده است. (2386652) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۱۸:۳۴
جناب توکلی میخواهید مسکن ارزان شود حق انشعاب های مختلف از گاز و برق و فاضلاب و غیره را مجانی کنید و بعد جلوی شهرداری را بگیرید که چنین پول های هنگفت را از سازنده نگیرند ان وقت قیمت ها ارزان میشود رو چه حسابی شهرداری متری خدا تومان از سازنده میگیرد تا مجوز بدهد چرا ان جا را زیر سئوال نمی برید که این پول ها چگونه حیف ومیل میشود (2386765) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۱:۴۱
بهترین روش گرفتن این مالیات و پرداخت خسارت به خانواده هایی است که اجاره های گزاف پرداخت کرده اند. نه اینکه از سوداگر خرد به سوداگر کلان برسد. (2387261) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۱۳:۱۱
درود بر نمایندگان مجلس که دغدغه ای جز حمایت رعیت ندارند!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2386474) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۲۳:۴۵
چناب آقای توکلی عزیز وقتیکه بفرموده حضرتعالی القائات لابی گران و سودپرستان سوداگر زمین و مسکن به این آسانی می تواند همکاران متعهد و متخصص حضرتعالی در مجلس را تحت تاثیر قرار دهد!!! خواهید دید که به همان روش که سوداگران کالا و خدمات بار مالیات بر ارزش افزوده را بر دوش مصرف کننده نهایی یعنی مردم گذاشتند، در صورت تصویب سوداگران مسکن نیز بار این مالیات را بر دوش مصرف کننده نهایی خواهند گذاشت. پس از لطف شما سپاسگزاریم (2386481) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۲۰:۵۱
حق با شما هست عزيز
چرا در مورد ماليات بر ارزش افزوده مجلس جوابگو نيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2387239) (alef-10)
 
فرناز
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۳۰:۱۱
ضمن احترام به نظر دکتر توکلی به نظر من در صورت اخذ مالیات از مسکن کل سیستم مسکن کشور به یکباره با جهش فوق العاده مواجه خواهد شد که برگشت آن تقریبا" غیر ممکن خواهد بود. شبیه جهش قیمت مسکن در سال 1386 که به یکباره حدود 50% افزایش قیمت در مدت 2 ماه پیدا شد. (2386489) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۳۴:۵۵
مثل این که شما هم دستی در دلالی دارید (2386788) (alef-13)
 
شهروز
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۴۳:۴۱
بايد همه مردم قدر افرادي چون آقاي دكتر احمد توكلي را بيشتر بدانند چون اگر چنين اشخاص باوجداني در مجلس نبودند شكاف طبقاتي خيلي بيشتر از وضع موجود مي شد . واقعا خسته نباشيد جانانه به افرادي مثل : آقاي دكتر احمد توكلي - آقاي دكتر پورابراهيمي (2386514) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۴۸:۱۰
یک دلیل بیارید که نمایندگان محترم نفعی از عدم تصویب این طرح نمیبرن . این لابیهای سنگین از طرف چه کسانیست؟چه کسانی اینقدر قدرتمند هستند که به مجلس اعمال فشار میکنند . قطعا از بدنه همین دستگاههای دولتی و غیره هستند . نفعشون به بدبخت شدن مردم و جوونا ارجحیت داره . چرا ما مردم معمولی نباید فکر کنیم که در پشت قضیه زد و بندهای زیادی در جریانه ؟چرا این سوداگران قدرتند رو معرفی نمیکنید؟ چطور انتظار دارین مردم به شما اعتماد کنند در حالیکه از تصویب یک قانون مهم به نفع تامین مسکن اقشار کم درامد ناتوان هستید و لابیهای قدرتمند به شما فشار میارن؟نا امید هستم.خیلیها مثل من هستند . آرزوی خونه دار شدن رو باید به گور ببریم . (2386526) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۵۱:۲۷
درود بر شرف و غيرت هرچه نماينده باوجدان مثل اقاي توكلي كه دين خود را به دنيا نمي فروشد
از خداوند طلب صحت عاجل ان وجود نازنين و ارزشمند براي تداوم پيگري حقوق ملت را دارم امين يا رب العالمين (2386535) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۵۲:۰۹
قرار نیست برای زوج های جوانی که از شهرستان ها راهی تهران شده اند خانه ای ساخته شود همین جمعیت زوج های جوان یربار من تهرانی هستند
پدر من در صورتی به زوج های جوان خانه اجاره می دهد با قیمت کم که انها تهرانی باشند هم خودشان هم پدر و مادرشان (2386537) (alef-10)
 
هدایت
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۹:۲۶
بابا تهرانی !!!
خوبه پاریس زندگی نمیکنین ، اون شهر دود زده و شلوغ و پلوغ تون ارزونی خودتون

مطمئن باش اگه اوضاع کار و اشتغال کشور سر و سامان داشت هیچ کس به این تهران دودی شما نگاه هم نمیکرد چه اینکه بخواد بیاد توش زندگی کنه (2386670) (alef-13)
 
عالی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۱۶:۳۷
به اندازه کافی مردم با مخالفان این طرح اشنایی دارن نیازی نیست شما هم زحمت معرفی بیشترشون رو به عنوان انسانهای کوته بین و عقده ای رو به خودتون بدید!!!! اقا یا خانم کاملا اصالتا تهرانی!!!!!!!!! که فک می کنم این تنها داراییت واسه افتخار کردنته البته از نظر خوده حقیرت! (2386682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۲۸:۰۹
آفرین به تو و پدرت با این تفکراتتون. شما و امثال شما نمیخواد در حق ملت لطف کنید و خونه ارزون قیمت به جوونها بدید. دستتون رو از جیبشون بکشید بیرون، دعا به جونتون میکنند عزیزم. ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان... (2386864) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۳۰:۱۰
درامد ملی ایران در بخش های دیگری از ایران بدست می آید و در تهران صرف می شود. اگر عدالتی در شهرهای ایران بود هیچ دلیلی برای آمدن به پایتخت نبود. بالا رفتن قیمت مسکن در تهران محصول همین بی عدالتی در توزیع منابع و امکانات ملی است. قیمت مسکن در شمال شهر تهران بسیار نامتوازن بالا رفته و لازم است با مالیات این مسئله متعادل شود (2386866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۱۰:۲۴
پدر شما بدلیل پولدار بودن نمیتواند با نیازهای اساسی مردم تجارت کند ومنت بگذارد
اگر پدر شما و سایر پولدارها به جای خرید خانه و احتکار و درامدزایی مطمین از اجاره میرفتند در تولید اینقدر بین مردم تبعیض نمیشد
ثروت پدر شما مفت و بدون زحمت طی سالها چندین برابر شده بدلیل اقتصاد خراب کشور

من در درامدزایی اینگونه شبهه شرعی دارم
ضمن اینکه تمام اقتصاد کشور در تهران جمع شده انتظار داری مردم محروم کشور نیایند تهران؟
پدر شما از کجا به تهران امده و اجدادش از روستای تهران بودند یا با قاجارها امدید تهران؟ (2386901) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۲۰:۳۳
افرین قرار نیست دولت تسهیل کنه امدن شهرستانی ها رو به تهران که
بخدا جوان تهرانی در این اشفته بازار حجوم شهرستانی ها خودش نمی تواند خانه داشته باشد
مثل من بی خانه (2386908) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۶:۱۲:۵۰
ببخشید آنوقت تا چند نسل سوال می کنند که تهرانی بوده اند یا نه؟ (2387220) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۵۴:۱۲
آقای توکلی به نظر بنده شما اشتباه می کنید که تصور می کنید مشکل مسکن مردم دغدغه نمایندگان است باور کنید بخش اعظم نمایندگان فقط در زمان انتخابات یاد مردم می افتند (2386542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۳:۵۶:۴۸
كسي كه كارت هديه بگيره ، حتما" دلال مسكن و طلا و ماشين هم هست . (2386553) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۰۰:۳۷
شما از کسانی که صاحبان این مسکنهای خالی هستند انتظار دارید بر علیه خود رای دهند ؟!! (2386563) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۳۸:۰۰
تند نرو رفیق شما فکر کردی همین اعضای وزارت مسکن چکارند؟؟؟ از خود وزیر تا معاونن همگی داخل انبوه سازی وبرج سازی هستند بعد می خوای رای بیاره؟؟
بقول اخوندی:(( شما مردم هم مثل من با پس انداز خانه دار شوید)) (2386874) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۰۶:۰۸
گندش رو درآوردید///

مالیات در این حوزه کاملا میوفته رو دوش مصرف کننده، یعنی ما اجاره نشین‌ها... (2386575) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۰۱:۴۱
اصلا این طوری نیست ،هرکه بامش بیش برفش بیشتر ،، شما هم با این نظرت معلومه که جزو ما نیستی ،، (2386832) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۳۱:۵۴
مالیات خانه خالی چرا رو دوش مصرف کننده باشد؟ (2386870) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۱۸:۵۸
آقای دکتر توکلی خدا خیرتان بدهد که همواره دلسوزانه و به دور از منافع گروهی یا شخصی و با کارشناسی های علمی در وضع قوانین راهگشا پیش قدم بوده اید .ان شاء الله خداوند به جنابعالی سلامتی وسعه صدر و تاب و توان ادامه مسیر عدالت عنایت فرماید. (2386596) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۲۸:۵۳
دکتر توکلی جان
شما بهتر از همه میدونید که دلال جماعت، از در بیرون رود، از پنجره وارد می شود.
چون موضوع نظارت بر کار آنان هیچ و یا بسیار ضعیف است. کار بجایی رسیده که حتی سندیکا و اتحادیه برای خود تشکیل داده اند و برای شکایت تخلفاتشان باید به همین اتحادیه مراجعه کرد.

حالا حتی اگر این لایحه هم رای میاورد، در مرحله اجرا، بجز افراد معمولی خریدار و فروشنده ملک که همواره شهروند خوب هستند و تابع مقررات، دلالان حرفه ای به هر طریقی ابتکاری باعث می شوند تا مالیات اضافی بر عهده مصرف کننده بیافتد. چون در بازرسی و نظارت بسیار ضعف داریم. (2386606) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۱:۰۳:۴۳
با سلام هموطن گرامي هيچ ابتكاري نمي تواند باعث فرار از ماليات بر عايدي سرمايه شود چون منافع خريدار و فروشنده هر چند هردو دلال باشند در تضاد هم مي باشد و نمي توانند قانون را دور بزنند . (2387195) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۲۹:۴۷
در اینجا لابی بانک ها از لابی مردم قویتر است. (2386609) (alef-10)
 
مهدي زاده
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۵۱:۳۳
جناب آقاي دکتر توکلي
اميدواريم که با تلاش حضرتعالي، موضوع براي تصميم گيري مجددا به صحن علني مجلس برگردد. (2386644) (alef-10)
 
سادات
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۵۲:۴۱
تاکی ازاین خرفها باید شنید لابی یعنی چه شناسایی وبرابر قانون با انها برخورد شود درابن کشور هر وقت لابی و دلالی ذزذی بیت المال ازبین رفت این کشور ترقی خواهد کرد (2386646) (alef-10)
 
عالی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۲:۲۵
من همیشه تصورم از سریال کیف انگلیسی محدود میشه به زمان مشروطه! اما انگار این سریال کاملا در وصف نمایندگان نا شریف این دوره اخیره! (2386655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۵:۵۸
آقای توکلی!
این نمایندگان همان هایی هستند که به استیضاح وزیر علوم رأی دادند. اگر اینقدر تحت تأثیر دیگرانند در همه موارد شائبه لابی گری هست. (2386661) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۸:۴۷
ایا نمیتوانند این قانون را در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب برسانند ؟ (2386667) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۱۶:۳۳
مجلس و مجلسیان محترم
مرا بخیر تو امید نیست شر مرسان (2386681) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۳۴:۰۰
تراخدا 2 سال کار به اقتصاد نداشته باشید تا متخصص های این دسته گل 8 ساله شما ها را درست کنن تراخدا بخاطر بچه هاتون دست بردارید از کار شکنی شما اگه طرح داشتید تودولت اصولگراتون مطرح میکردید اقااااا (2386700) (alef-13)
 
طاها
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۳۹:۱۱
متاسفانه در تمام این طرح ها به مسءله تولید کننده مسکن که هم ایجاد اشتغال میکند و هم در چرخه گردش کلان مالی نقش دارد توجه نمیشود . جناب توکلی تفاوت است بین تولید کننده مسکن و سوداگر مسکن و این مالیات که میفرمایید در اولین نقل انتقال دریافت میشود . سوداگر مسکن در مرحله بعد است که به این ترتیب طرح شما گروه هدف را شامل نمیشود (2386712) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۵۰:۴۷
بعضی از لابی ها خود نمایندگان البته با چند واسطه هستند.وگرنه این همه پول رو از کجا میارند (2386723) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۱۶:۵۵
راه حل سودا گری و انقطاع این پازل برگشت به قوانین جهانی اجاره نشینی هستش که قبلا" در ایران هم در دهه شصت جاری بود.
قانونی که محدودیت پیش پرداخت برای مسکن قائل بود و در دهه هفتاد کنسل شد.
در تمام کشورهای پیشرفته دنیا حداکثر رهن برای اجاره خانه را دو ماه کرایه تعیین کرده اند و پرداخت بیش از این حد جرم و کلاه برداری قلمداد می شود و در صورتیکه مبلغ بیش از کل کرایه شود جرم اختلال در نظام اقتصادی قلمداد میشه و برخورد با متخلفین بسیار بیشتر از جریمه نقدی خواهد بود.

لذا پیشنهاد میشه برای شکستن این چرخه نادرست که مساوی با فقیرتر کردن غالبه مردم قانونی قبلی دوباره جاری بشه! زیرا که مستاجر بیش از مقدار متعارفی قادر به پرداخت اجاره نیست و خودبخود سود سوداگری را در بخش مسکن خواهد شکست! (2386762) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۲۲:۱۰
خريد و فروش آپارتمان و يا خانه و ويلا
اگر ملك خريدارى شده قبل از ٦. ماه معامله شد ٩٠ درصد ماليات از مابه اتفاوت فروش
١٢ ماه. ٨٠ درصد ماليات از مابه اتفاوت فروش
١٨ ماه. ٧٥ درصد.
٢٤ ماه. ٧٠ درصد
٣٦ ماه. ٦٠ درصد

از ٣٦ الى ٤٨ ماه مشمول ٥٠ درصد ماليات از مابه اتفاوت خريد و فروش ميشود
از ٤٨ تا ٦٠ ماه. مشمول ٤٠ درصد ماليات از مابه التفاوت خريد و فروش ميشود
و بعد از ٦٠ ماه مشمول ماليات سوداگرى مسكن نميشود .

سازنده مسكن بعد از دريافت پايان كار ملك را تا يكسال و الى دوسال بفروشد مشمول ماليات نميشود
بين فاصله ٢ تا ٣ سال بفروشد مشمول ٥٠ درصد ماليات نسبت به تفاوت نرخ ٢ سال قبل بشود
٣ تا ٤ سال بفروشد مشمول ٦٠ درصد ماليات نسبت به تفاوت نرخ ٣ سال قبل بشود
٤ تا ٥ سال بفروشد مشمول ٧٠ درصد ماليات نسبت به تفاوت نرخ ٤ سال قبل بشود
بين فاصله ٥ سال و به بعد بفروشد مشمول ٩٥ درصد ماليات بشود . (2386770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۲۹:۲۸
مگر واقعا شک و تردی داشتید انها می توانند چون یاد گرفته اند برای هر کاری چه باید بکنند و ..... مگر هدیه خودرو سازان برای اخذ گرانی خودرو که مردم باید تاوان انرا بدهند و حق اعتراض هم نداشته باشند را فراموش کرده اید (2386783) (alef-13)
 
م.پ
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۳۹:۴۲
انشاا... در انتخابهای آینده مجلس دقت کنیم تا آنهایی که شایسته ترو واقعا" برای خدمت به مردم فعال هستند انتخاب شوند و .... (2386796) (alef-13)
 
محمود-ک
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۰۹:۱۹
همه این گفته ها درست ولی شرایط امروزی را هم باید در نظر گرفت ابتدا باید مشکل عرضه مسکن حل شود تا جایی که به مسکن به عنوان کالای مصرفی نگاه شود.آمار 11 میلیون مسکن در 25 سال گویای این واقعیت است که ما هنوز مشکل عرضه مسکن داریم. همه کارشناسان و مردم عادی می دانند که همیشه سرمایه گذاری در ساخت مسکن پرسودترین سرمایه گذاری ها بوده ولی باز با این حال با بیشترین سرمایه گذاریها در بخش مسکن ما نتوانسته ایم پاسخگوی تقاضای مردم باشیم. تقاضایی که رشد بالایی دارد و اگر پاسخی به آن نداده شود تبعات منفی فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بالایی خواهد داشت. حال با این وضعیت اگر مالیات به درستی هم به آن اضافه شود قطعا پرداخت مالیات به صورت غیر مستقیم گریبانگیر مصرف کننده (متقاضی) خواهد شد.بهترین روش تشویق بخش خصوصی و پایین آوردن هزینه تولید مسکن با استفاده از تکنولوژیهای به روز می باشد. ضمن این نکته که تکنولوژی ساخت مسکن در کشور ما قدیمی بوده و نیاز به بررسی و بروز رسانی دارد. (هنوز کاشیکاری که در 50 سال پیش انجام میشد را در همه جا به کار می بندند و اصلا انگار قرار نیست که حتی روش دوغاب ریختن هم عوض شه). (2386844) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۲۶:۳۹
مالیات بر مسکن های خالی و افرادی که تعداد زیادی خانه دارند باید اجرایی شود لطفا از طریق رهبری پیگیری نمایید (2386861) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۲۹:۳۴
مسکن نباید تبدیل به سرمایه شود هر چه سریعتر باید مالیات ها از خانه ای خالی اجرایی شود (2386865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۳۱:۵۶
اینها نماینده مردم نیستند نماینده جیب خودشون هستند (2386871) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۵۱:۲۵
نیاز به حکم حکومتی

در شرایطی که رهبری نظام اقتصاد مقاومتی را به عنوان راهبرد اصلی اعلام کرده اند مالیات بر مسکن یعنی خروج سرمایه از زمین به کار و تولید و اقتصاد. مجلس اولین ضربه را به اقتصاد مقاومتی زده است و در این شرایط امنیت ملی را به خطر انداخته است. به جای باج دادن در مذاکره از سرمایه ملی که به علت قانون گذاری غلط تبدیل به آجر شده است استفاده کنیم و بتوانیم با عزت مذاکره کنیم. (2386885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۵۴:۳۸
بالاخره ما که نفهمیدیم آقای توکلی طرف دار چه نوع اقتصادی!

البته چند چیز اینجا با هم قاطی شده و و چون دوستان کسب و کار را "سوداگری" معرفی کردن بنده کمی گیج شدم. سوداگری در همه چیز وجود داره مگه قراره با هر کسب و کاری احساسی برخورد بشه؟

شما دو موضوع را بیان کردید یکی روند گرایش سرمایه به بازار مسکن و یکی عدالت در سیستم مالیاتی این بخش.

در مورد اول، چطور با "تبعیض" در مالیات "بردرآمد" این بخش جلوی این روند گرایش سرمایه باید گرفته بشه شاهکاری در علم اقتصاد خواهد بود! بنا به نظر شما ما باید دنبال سرمایه‌ها بدویم و هر وقت این سرمایه‌ها در جایی خواست متمرکز بشه (مثلا در زمان حاضر بخش مسکن شاید در زمانی دیگر بخش دیگری باشد) مالیات "بر درآمد" آن بخش باید "تبعیضانه" بالا بره؟! و با این کار میتوانیم سرمایه را به مسیر دلخواه ببریم؟!شما با پیشنهادی که میدهید میخواهید تبعیض در مالیات بر درآمد در امور خداماتی را اجرا کنید؟ (که این کسب و کار یا بقول شما سوداگری زیرمجموعه امور خدماتیست) البته من شنیده‌ام چیزی در اقتصاد وجود داره بنام "سیاستهای تشویقی و رقابتی" که در اکثر کشور‌ها برای تغییر مسیر سرمایه از یک بخش به بخش دیگر استفاده میشه.

در مورد دوم هم، ما بعد از ۳۶ سال هنوز نتوانستیم در "درآمدها" شفاف‌سازی کنیم و یک "سیستم مالیاتی" قوی را طراحی و اجرا کنیم. به نظر بنده عیب سیستم مالیاتی کشور با این وصله کاریها درست نمیشه آقای توکلی. در بازار مسکن ۴ نوع مالیات میتونه وجود داشته باشه:

۱ـ مالیات "بردرآمدی" که حاصل از فروش قطعه‌ای زمین یا خانه و آپارتمان است که هم صاحب آن و هم دلال آن (چه حقیقی و چه حقوقی) از این راه "درآمد" داشته‌اند. منتها شما در حال حاضر سیستم مالیاتی درست و حسابی تعریف نکردید که بتوانید این درآمدها را نظارت کنید و زورتان بیشتر به حقوق‌بگیر جماعت میرسه. شما درآمدها را شفاف کنید و "نسبت به درآمد" مالیات بگیرید این مسئله هم تا ۹۰٪ حل میشه.
۲ـ مالیات بر مالکیت یک قطعه زمین یا خانه و آپارتمان که هربار این جابجایی صورت بگیرد خریدار مبلغی را بابت بنام‌زدن پرداخت می‌کند. این هم در بیشتر کشورها وجود داره؛ منتها تقسیم میشه به ۲ تعرفه متفاوت. تعرفعه بسیار کم برای کسانی که برای استفاده شخصی میخرند و آن را حداقل تا ۱۰ سال نمی‌فروشند و تعرفه بیشتر برای کسانی که استفاده تجاری دارند مثل خرید و فروش .
۳ـ مالیات بر مالکیت بیشتر از یک ملک. که بیشتر مالکان خانه‌های اجاره ای از این نوع هستند آن مالیات هم نسبت به سیاست دولت برای تاثیرگذاری بر قیمت اجاره معمولا تعرفه کمی داره. البته دولتها برای تشویق مالکان برای اجاره‌دادن ملک و تاثیر در بازار اجاره‌ای میتوانند تعرفه بالاتری از مالکان خانه‌های خالی بگیرند.
۴ـ مالیات بر سرمایه که در تمام ۹۷ کشوری که بنده میشناسم، از پیشرفته گرفته تا در حال توسعه و فقیر، هیچ مالیاتی ندارد. و اصولا مالیات بر درآمد از این سرمایه طلب میشود

البته وقتی دقت بیشتری کنیم می‌بینیم فقط موارد ۲ و ۳ (مالیات بر مالکیت) مخصوص بازار مسکن هستش و میتونه اثرگذاری مستقیم بر این بازار داشته باشه. ولی نقص اصلی موارد ۱ و ۴ را شامل میشود. شما اگر به عدالت مالیاتی در "درآمد" انتقاد دارید، که بنده نیز معتقدم، این بی‌عدالتی در تمام امور وجود داره و به "سوداگری" مسکن ختم نمیشه. تا زمانی که شما در سیستم مالیاتی "شفاف‌سازی درآمدی" را پیاده نکنید همچین عدالتی بوجود نخواهدآمد. در این میان فقط حقوق‌بگیران هستند که شامل بی‌عدالتی خواهندشد. (2386888) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۱۸:۳۶
حامیان احمدی نژاد هم چنان مشغول زر اندوزی هستند و به چه قیمتی ؟ مگر نبود در زمان احمدی نژاد انفجار قیمت مسکن که برای خودشان ثروت و بی خانمانی ملت را سبب شد (2386907) (alef-13)
 
فرداد
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۲۶:۲۰
ها ها ها
واقعا به این تصمیمات مجلس فقط میشود خندید
---
تجربه نشون داده هر وقت این نماینده ها یا دولت هر قدر پا تو کفش صنف خاصی میکنند ، به نفع اونا میشه
مثلا اومدن تکلیف اجاره ها رو روشن کنند ، یه هو شد دوبرابر
----
الان هم معلومه آخرش چی میشه !
یک سازنده یا قیمت ساخت رو مبره بالا ، یا تو کارش کم میزاره ، خیلی خوشگل ( آره دقیقا خوشگل ) از جیب مصرف کننده میکشه بیرون.
یک ملاک هم همینطور ، یا چنان ملکش رو گرون میفروشه که تا هفت جد و آبادت بهت میگن مگه خونه رو از طلا ساخته که این قدر گرون فروخته ، یا میده اجاره و مالیات کل سال رو نقدی و غیر رسمی قلنمبه از مستاجر بی نوا میگیره.
-----------
ضمنا همه ی نمایندگان مجلس از بزرگترین ملاکان هستند، مگه میزارن سر خودشون هم بره زیر آب.
----
میخوای سانسور کنی ، سانسور کن ، همین یک نفر سانسورچی که مطلب منو بخونه من ادای تکلیف کردم.
-----
و من الله التوفیق - ما که رفتیم کانادا (داریم میریم ) (2386912) (alef-13)
 
کنکاش
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۲۷:۴۵
جناب آقای دکتر توکلی سلام و با تشکر از تلاش حضرتعالی در اینجا یک سئوال مطرح می شود که آیا بازهم باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنیم تا به حال اینکار صورت پذیرفته ولی در عمل مشاهده شده که این نمایندگان عزیز به محض اینکه وارد مجلس میشوند فراموش می کنند که نماینده مردم حوزه انتخابیه خود هستند و تمام و کمال به فکر مال اندوزی و ... هستند لطفا افرادی مانند بنده حقیر را از سرگردانی نجات دهید آیا باز هم باید فقط من و امثال من این وظیفه را داریم که به مسئولیت شرعی و ملی خود پای بند باشیم و در انتخابات شرکت کنیم یا این مسئولیت بعهده نمایندگان هم میباشد. تشکر میکنم اگر چاپ کنید (2386914) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۳۸:۰۹
بنظر میرسد مردم کاره ای نیستند نمایندگان دلسوز مردم نیز کاری از شان برنمی آید (2386920) (alef-13)
 
یاس
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۹:۰۳:۰۱
یعنی میشه!!؟ یا چند برابر این مالیات رو باز از خریدار بدبخت و نگون بخت میگیرن؟ برادر توکلی تنها امید ما خدا بود!! (2386934) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۹:۴۳:۳۲
اینجانب در سن میانسالی به علت گرانی نتوانسته‌ام مسکن تهیه و ازدواج کنم و با خودم قسم خورده‌ام که ایران را برای همیشه به مقصد جایی که بشود در آن به شکل معقول زندگی کرد ترک کنم. کاش زودتر تصمیم گرفته بودم.
قول می دهم که زبان و فرهنگ و تاریخ این کشور را هم فراموش کنم و به پشت سرم نگاه هم نخواهم کرد و هرگز حتی یک لحظه دیگر به این جا فکر نخواهم کرد. (2386969) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۳۷:۲۴
امروزه حتی کسبه جز و کوچک موظف به ارایه اظهار نامه و پرداخت مالیات شده اند و چنانچه کالای انان گران شود انان موظف به فروش ان به قیمت خذید هستند در غیر این صورت در صورت شناسایی جریمه و محازات مبشوند اما مجتکران مسکن ازادند که بهر قیمت بفروشند و یا نفروشند و سود حاصله از افزایش قیمت شامل مالیات نشود ایا این ظلم نیست؟ (2387015) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۳۸:۲۵
خدا امام زمان را برسان! از دست بر خي از مسئولين نميدانم چه بگويم (2387017) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۳۹:۱۹
مالیات راه حل مناسبی نیست چون به افزایش قیمت مسکن منجر خواهد شد ممنوعیت داشتن مسکن
بیشتر از تعدای خاص مثلا حداکثر دومورد
(البته با شرایط ومسائل مربوط به خودش ) با گذشت زمان دست دلالان بازار را کوتاه میکند البته بشرطی که قانون قانون باشد ودریبل نخورد کافیست در اینگونه موارد (وضع قانون ممنوعیت بیشتر از دوخانه داشتن ) از اطلاع رسانی مردم استفاده شود باور کنید بندرت افرادی میتوانند از چشم هوشیار مردم مخفی بمانند (2387059) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۶:۴۲:۴۵
کل افزایش قیمت ظرف 15 سال 28 درصد است

ظرف 15 سال گذشته در تهران 2000 درصد رشد کرده

این 2000 درصد را اگر به 1000 براسنی در 15 سال اینده این 28 درصد قبول

درعین حال این قانون استثنا زیاد داره قانون رابخوان شاید جز ان نباشی که بخواهی نگران باشی


املاک نوساز معاف

ملک اول معاف است (2390172) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۴۱:۰۰
خواستم یه چیزی بنویسم هم از زحمات آقای توکلی و هم از مشکلات مردم که هر کامنتی را خواندم احساس کردم خودم نوشتم و زمانش یادم نمیاید- ولی آقای توکلی این همه افکار مردم عدالت طلب را با خود همراه کرده اید لطفا کاری بکنید تا اندکی از رانت و پارتی بازی و لابیگری کم بشود من جائی کار میکنم و هرروز اوضاع بدتر میشود و مثل اراذل و اوباش علاوه بر گرفتن حق ما تهدید هم میکنند که شما در بروید وگرنه ضرر بیشتری میکنید! خدایا کمک کن توان و تحمل دیدن این همه رانتخواری و فامیل سالاری و پارتی بازی را ندارم. (2387063) (alef-10)
 
ن
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۵۴:۲۳
جناب آقای توکلی تا سرمایه به تولید باز نگردد همین است که هست سرمایه انباشته شده قدرت می آورد و قدرت لابی میکند برای قدرت بیشتر .سرمایه انباشته شده در تولید هم همینکار را می کند ولی خیرش به همه می رسد . (2387081) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۲۶:۴۵
نتنها سرمایه انباشته فساد می اورد بلکه تجمع قدرت سیاسی هم فساد می آورد!!! (2387598) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۵۸:۴۵
تحقیقاتی که صدا و سیما انجام داده نشون می ده که مردم کمترین اعتماد رو به بنگاه داران دارن. خودمن توی پایان نامه خودم که نشون دادم که از بین شصت شغل و صنف مردم کمترین اعتماد رو به بنگاه داران دارن (2387087) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۲:۵۸:۲۴
باید مخالفان این قانون دلالی شده موضوع را به صدا و سیما بکشانند و مثل قانونی که دانشگاه آزاد را وقف کرد و بعدا دوباره باطل شد آن را باطل کنند . این کار ممکن است . (2387129) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۳:۲۸:۳۹
واقعا اگراین مالیات گرفته شود تعداد مالکان بیشتر میشود یا تعداد مستاجران؟ایا مسکن ارزان میشود یا گران تر؟ (2387149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۰:۴۳:۵۰
کل این گزارش فقط به صورت مسئله می پردازد و طبیعی است راه حل آنهم بسیار سطحی است و فقط موجب می شود راههای جدید فرار از قانون بوجود بیاید. آیا مرم هستند که مسکن و زمین را به شکل کالای سرمایه ای و برای حفظ ارزش داریایی هایشان در آورده اند؟ یا دولتها که با بی کفایتی در امر اقتصاد نتوانسته اند یک اقتصاد سالم ایجاد کنند تا زمین و مسکن مانند بسیاری از کشورهای دنیا از حالت سرمایه ای درآید. آیا مردم تورم 30-40 درصدی را بوجود آورده اند یا دولتها؟ تازمانی که ریشه را حل نکنید مردم به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی های خود خواهند بود. بدیهی است در این وضعیت عده ای سوداگر هم پیدا می شوند و از این وضعیت نابسامان سودهای بادآورده می برند. ولی زمینه همان سوداگری را هم دولتها بوجود می آورند. آیا مردم هلند یا بلژیک پول دوست ندارند؟ یا عقل اقتصادی شان کمتر از مردم ایران است؟ علت اینکه آنجا ملک کالای سرمایه ای نیست به این علت است که زمینه برای آن وجود ندارد یعنی سیاست اقتصادی دولت اجازه نمی دهد این زمینه ایجاد شود. وسعت خاک هلند یک چهلم ایران است ولی جمعیت آن یک چهارم ایران است. با این فشردگی جمعیتی زمین باید در هلند حکم طلارا داشته باشد و بورس شدید زمین و مسکن در آنجا حاکم باشد. در حالیکه وضعیت درست عکس آن است و زمین ارزش آنچنانی ندارد و رشد آن گاه از رشد تورم هم کمتر است. این گونه راه حل های فیزیکی دردی را دوا نمی کند. اقتصاد را درست کنید. تنها نتیجه این قوانین این است که زمینه بورس بازی عوض می شود و به طلا و ارز و غیره مهاجرت می کند. (2387189) (alef-13)
 
ابی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۴۲:۳۴
با رای آوردن این مسئله: قیمت مسکن 200 درصد --- هزینه از جیب متقاضی به جیب دلالان زمین ومسکن شیرجه میرفت---- مالیات به جیب مسئولین برای سفرهای خارج ازکشور وبورسیه های آنچنانی---- هزینه به کشور های درحال جنگ وخونریزی جهت انقراض نسل انسان های بدرد نخور (2387254) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۶:۲۲
متاسفانه اينجور مسايل به اين مهمي اصلا دلواپسي نداره!!!!!!!!!!!!! (2387266) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۴۶:۱۸
این هم آمار خوبی. در دوره خاتمی با 4 درصد کاهش مسکن داران روبرو بودیم ولی در دوره احمدی نژاد با 13 درصد. (2387363) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۸:۳۲:۳۱
با 80 درصد مالیات پس تکلیف تعداد زیادی از مردم که از این طریق امرار معاش می کنند چه میشد؟ این یک طرح یک جانبه نگر بود ونه تنها مشکلی را حل نمی کرد بلکه به تعداد بیکاران نیز اضافه میکرد؟ (2390258) (alef-13)
 
محسن از مشهد
۱۳۹۳-۰۷-۱۶ ۰۷:۲۰:۱۶
بنام خدا وعرض سلام وخدا قوت _ جناب توکلی همگان میدانندکه شمابرای ادای تکلیف شرعی وقانونی خویش سالهاست که مشغول مبارزه بارانت و رانتخواری بوده و هستیدوباایمان واعتقادی که به شماودیگر سربازان باوفای امام راحل{ره} ومقام معظم رهبری درراه مبارزه باظلم دارید صمیمانه تشکرمینماییم باشدکه زحمات وخدمات شایسته شماودیگرهمرزمانتان راکه درحقیقت ایثارگرانه مشغول انجام وظیفه شرعی وقانونی خویش هستید موردقبول حضرت مهدی موعود{عج} وخالق هستی قرارگیرد. انشاالله _ جانبازجنگ تحمیلی وکهنه سربازامام راحل{ره}ازکناربارگاه ملکوتی حضرت رضا{ع (2413721) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.