نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 492373
ساسان شاه ویسی در گفتگو با الف عنوان کرد:
برخی بحران را باور نمی‌کنند و می‌گویند سیاه نمایی نکنید/ هنوز مانند 108 سال پیش فکر می‌کنیم/ امروز اقتصاد ایران در جنگ اقتصادی تمام‌عیار است
بخش اقتصادی الف؛ 28 تیر 96
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اقتصادی ایران به‌عنوان اقتصادی عقب‌مانده، شکننده، غیر مقاوم و کم برخوردار شناخته می‌شود، گفت: تیم اقتصادی دولت دوازدهم باید باور داشته باشد که اقتصاد ملی ما آسیب‌پذیر است و دولت دوازدهم مسیری سختی پیش رو دارد که بخشی از آن پوست‌اندازی از آنچه که در دولت یازدهم رخ‌داده، است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۲
به گزارش الف؛ اقتصادی قدرتمند است که بتوان بر سرپای خود بماند، به‌نوعی استقلال داشته باشد. اقتصادی قوی است که تاب‌آوری آن بالا باشد بتواند در مقابل تکانه‌ها، تحریم‌ها و فشارها مقاومت کند.

در کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته حمایت از تولید ملی حرف نخست را می‌زند؛ در این کشورها سیاست‌گذاری مبتنی بر حمایت از اقتصاد ملی انجام شود و سعی می‌کنند در مورد اتفاقاً در حوزه بین‌الملل برای حمایت از تولید خود برنامه داشته باشند.

اما خبرهای شنیده می‌شود مبنی بر اینکه احتمال وضع تعرفه صفر برای واردات دست‌کم ۵۳۰ قلم کالا بین ایران با ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال نهایی شدن است، البته هنوز مشخص نیست چه اقلام کالایی قرار است در این فهرست قرار گیرند؛ اما برای تولیدات ایرانی که هنوز قدرت رقابت با کالاهای مشابه را ندارند، اجرایی شدن این اقدام باعث نابودی آن‌ها خواهد شد و اقتصاد ملی تحت شعاع قرار می‌گیرد.

این در حالی است که بارهای برخی کارشناسان و حتی مسئولین اقتصاد ایران را با ونزوئلا، لیبی و... مقایسه می‌کنند، درحالی‌که خود این مسئولین سیاست‌گذار هستند، اما هیچ‌گاه به مسیری که کشورهای توسعه‌یافته طی کردند، نگاه نمی‌کنند.

در خبری اعلام شد، رشد تولید آلمان در ماه جون به علت افزایش چشمگیر سفارش‌ها، به بیشترین مقدار خود در بیش از ۶ سال رسید که این نشان می‌دهد کارخانه‌ها در توسعه ربع دوم سال مشارکت خواهند داشت؛ آلمانی که به دلیل دو جنگ جهانی، باید غرامت می‌داد امروز دارای قدرت اقتصادی است.

در این خصوص با ساسان شاه ویسی کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل گفتگوی انجام دادیم که بخشی کوتاهی از آن را در ادامه مشاهده می‌کنید و چند روز آینده متن کامل این مصاحبه تفصیلی منتشر خواهد شد.
 
ساسان شاه ویسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی الف، در موردحمایت از تولید ملی در ایران و کشورهای پیشرفته، اظهار کرد:  امروز یک سیاست بزرگ به نام جهانی‌شدن به وجود آمده که به‌شدت بارنگ‌های مختلف مانند اینکه اقتصادهای دولتی را به چالش می‌کشد و یا موانعی که آن دولت‌ها را به وجود می‌آورند، سعی کرده نخ‌نما کنند و می‌گوید این‌ موارد از توسعه‌یافتگی اقتصادی و بسترسازی برای همراهی کردن با اقتصادهای بین‌الملل جلوگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: اقتصادهایی که دوران اولیه پیدایش یا ساختاربندی یا ساماندهی خود را می‌گذرانند تا زمانی که به آن قدرت موردنظر نرسیده‌اند که در نظام بین‌المللی صاحب‌سهم، اندازه و قابلیت برای مدیریت و حفظ سهم خودشان از اقتصاد جهان داشته باشند، نگاه حمایتگرانِ مذمومی که در اقتصاد بین‌الملل مرجع است، ترجیح ندارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: تا زمانی که اقتصاد ملی جمهوری اسلامی ایران به آن سطح از قابلیت استغنا و ایجاد خلاقیت برای سهم پذیری معقول از اقتصاد بین‌الملل دست پیدا نکرده، به نظر می‌رسد که دفعی برخورد کردن باسیاست‌های حمایت گرایانه اقدام منطقی نیست.
 
وی اضافه کرد: بسیاری از اقتصادهای مدرن امروزی این پروسه را طی و اقتصادهایشان را پُرقدرت کرده‌ و بعد وارد نظامات جهانی شدند، زیرا در اقتصاد بین‌الملل دیگر عناصر، رقابت ساز است که ساختار و قاعده‌ها را می‌سازد و در این فضا سهم‌های بیش‌ازاندازه ملی خود را مطالبه می‌کنند؛ امروز نوپدیدها و نوظهورهای اقتصادی دنیا، نخست از اقتصادهای خود حمایت کرده‌، زیرساخت‌ها را ایجاد و دانش را به کار گرفته‌اند.

 اقتصاد ایران، عقب‌مانده، شکننده و غیر مقاوم شناخته می‌شود
این استاد دانشگاه تصریح کرد: 20 کشور (البته 19 کشور بعلاوه یک اتحادیه اقتصادی) 86 درصد اقتصاد جهان را در اختیاردارند و در طرف دیگر 177 کشور هستند که کمتر از 15 درصد اقتصاد دنیا را دارند؛ این نشان می‌دهد یک عده در محاق عدم‌حمایت از اقتصاد ملی شان گیر کرده اند.
 
شاه ویسی ادامه داد: اگر با این مضمون بپذیریم که اقتصاد ایران تا زمانی که از اقتصاد ملی حمایت نشود، قدرتمند نخواهد شد و تا زمانی که قدرتمند نشود، نمی‌تواند به سهم حداقلی اما واقعی خود در اقتصاد بین‌الملل برسد، لذا صرفاً به‌عنوان اقتصاد عقب‌مانده، شکننده و غیر مقاوم و درنهایت کم برخوردار شناخته می‌شود.

چرا آلمان، آلمان شد؟/ برابری قدرت اقتصادی در مقابل قدرت نظامی


وی با اشاره به آلمان و نقش این کشور در اقتصاد بین‌الملل، تأکید کرد: کشوری که در یک جنگ جهانی زیر و رو شد، امروز بزرگ‌ترین اقتصاد حوزه اروپا تلقی می‌شود و از لحاظ تولید ناخالص، چهارمین اقتصاد جهان و از لحاظ قدرت برابری، پنجمین اقتصاد جهان است.
 
 این کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل گفت: آلمان توانست به یک اقتصاد بزرگ و شاید بزرگ‌ترین صادرکننده در جهان، به عنوانیکی از تکنیکال ترین و منضبط‌ترین اقتصادها مطرح شود. امروزه اگر قدرت نظامی خود را در جنگ جهانی دوم ازدست‌داده، اما قدرت اقتصادی برابری باقدرت نظامی در جهان داشته؛ لذا حرفی برای گفتن دارد و حتی در سهم خواهی‌های جهانی به همین واسطه توانست است، قدرتمند قلمداد شود.
 
شاه ویسی افزود: آیا آلمان بدون حمایت از زیرساخت‌های اقتصادی و بدون اصلاح ساختارهای خود توانست به این جایگاه دست پیدا کند؟ دوره صنعتی شدن این کشور شاید حدود 100الی 110سال بعد از انگلیس و یا حتی فرانسه شکل گرفت؛ اما چه اتفاقی رخ داد که آلمان، آلمان شد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: آلمان‌ زیرساخت‌ها را ساخت و قابلیت‌های اقتصادی را تغییر داد؛ بعد یک سری از سیاست‌ها را زیرپا گذاشت؛ این کشور سیاست‌هایی تعریف کرده بود که عمدتاً این سیاست‌ها بخشی از تجارت، تولید، رفاه، اشتغال و از همه مهم‌تر اقتصاد ملی را تحت سیطره گرفت که نام آن را سیاست‌های جدید اقتصادی گذاشتند و نهایتاً باعث احیای اقتصاد آلمان شد.

به گفته وی؛ مهم‌ترین رکنی که در یک اقتصاد پویا موردنظر است رابطه بین رشد اقتصادی با عوامل رشد است که مهم‌ترین عامل رشد در اقتصاد ایران حداقل اکنون نفت است.
 
ان کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: آلمان‌ها در یک دوره چهل‌ساله توانستند زیرساخت‌های خود را بسازند، نه نفت داشتن برای فروش و نه هتلی که گردشگر جذب کنند؛ زیرساخت یعنی بایستی در تولیدات صنعتی حرف اول را بزنیم؛ امروز حرف اول را آلمان می‌زند؛ این کشور به جهان در موردبحث غرامت بدهکار بود، اما امروز یکی از بزرگ‌ترین گردش وجوه اقتصادی جهان با مرکزیت آلمان با ظرفیت‌های صنعتی، فناوری، پولی و گردشگری انجام می‌شود.
 
سهم 0.38 درصدی ایران از اقتصاد بین الملل/ وقتی اقتصاد ملی خط قرمز نیست
شاه ویسی در مورد سهم ایران در اقتصاد بین‌الملل گفت: ایران کمتر از نیم درصد و اگر اشتباه نکنم حدود 38 دهم درصد (0.38 درصد) را دارد؛ درحالی‌که حداقل بر اساس جمعیت که ایران بیش از یک درصد جمعیت جهان را دارد؛ بر اساس وسعت، کشور ما بیش از یک درصد وسعت جهان است و بر اساس قابلیت‌های اقتصادی، 3.5 الی 4 درصد سهم پذیری داشته باشد.
 
کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل در مورد اینکه خط قرمز اقتصاد هر کشور  اقتصاد و تولید ملی  محسوب می‌شود؛ در ایران چگونه است، گفت: باید این‌گونه باشد، اما متأسفانه هنوز در بعضی بخش‌ها شمایل آن پیدا نکرده است. باور برای بعضی مسئولین ما هنوز اجرایی و ایجاد نشده است.

او ادامه داد: برخی بحران را باور نمی‌کنند و می‌گویند سیاه نمایی نکنید، می‌گوییم این بحران تماماً ذاتی و به خاطر ما نیست؛ بخشی از آن به دلیل تحریم و بخشی به این دلیل است که جهان اقتصاد دچار بحران شد و بخشی دیگر به خاطر رکود و ناکارآمدی نظام اقتصاد لیبرال در جهان است که ما از آن متأثر می‌شویم؛ اما بخشی از آن مشکلات به زیرساخت‌های اقتصادی کشور مربوط است.
 
شاه ویسی تأکید کرد: اقتصاد ما، اقتصادی متزلزل، ضربه‌پذیر و آسیب‌پذیر است. تایوان، سنگاپور و ویتنام مگر با کشوری جنگ دارند، اما برای حمایت از تولید ملی خود و جلوگیری از آسیب‌پذیری برنامه داشته و اقدام می‌کنند، اما اقتصادهایی مانند ایران که از فشار بیرونی و تحریم‌ ظالمانه علیه آن انجام می‌شود، باید چه‌کار کند؟
 
اقتصاد ملی ما آسیب‌پذیر است/لبخند زدن بلایی بر سر قطر آورد
وی با بیان اینکه باید اقتصاد ایران مبتنی بر دانش شود، بیان کرد: منابع انسانی را باید شناسایی و فعال کرد و موردحمایت قرار دهد. حوزه‌های اقتصادی را قبل از اینکه بخواهد به تحریم و جنگ اقتصادی تمام‌عیار با آمریکایی‌ها بپردازد، دانشی و اقتصادتان برخوردار شود.
 
کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم با صرف لبخند زدن بلایی که بر سر قطر آوردند را بر سر ایران بیاورند. قطر سال‌ها خوش‌خدمتی کرد و دلارها و درامدهای نفتی را جای دیگری سرمایه‌گذاری کرد؛ اما همین امروز تحت تحریم کشورهایی است که محلی از اعراب ندارند و کشور برادر یاد می‌شوند؛ اگر کشوری مانند قطر نخواهد دچار این آسیب شود، باید اقتصاد خود را از حالت تک‌محصولی نجات دهد.
 


وی تصریح کرد: باید تیم اقتصادی دولت دوازدهم باور داشته باشد که اقتصاد ملی ما آسیب‌پذیر است و در برابر فشارها و اتفاقات بیرونی آسیب می‌بینید؛ امروز اقتصاد ایران در جنگ اقتصادی تمام‌عیار است، اگر مسئولان باور کردند، اولین موضوعی که به ذهنشان خواهد رسید این است که اقتصاد داخل و ملی را بتوانند تقویت و مقاوم کنند.
 
آیا امنیت اقتصادی، عدالت اقتصادی و شفافیت اقتصادی ایجادشد؟
شاه ویسی در مورد اینکه بعد از چهار سال ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ایران مقاوم شده است، پاسخ داد: به نظرم هنوز خیلی فاصله‌داریم با چیزی که بایستی اتفاق می‌افتاد. وقتی سیاست‌ها را بررسی می‌کنیم، باید پاسخ دهیم آیا امنیت اقتصادی، عدالت اقتصادی، سلامت و شفافیت اقتصادی ایجادشده است؟ آیا قدرت رقابت داریم؛ آیا اقتصاد ایران دانشی شده است و بهره‌وری اقتصاد ما قابل‌سنجش است؟ وقتی این موارد را کنار هم می‌گذاریم نشان می‌دهد که خیلی فاصله با اقتصاد مقاوم داریم.

دولت دوازدهم مسیری سختی پیش رو دارد/ هنوز مثل 108 سال پیش فکر می‌کنیم
این کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی گفت: رویکرد رشد اقتصادی ایران را اگر مبتنی بر اقتصاد درون‌زا تعریف کنیم، باید بر اساس قابلیت مند سازی سرمایه انسانی باشد؛ هنوز مانند 108 سال پیش فکر می‌کنیم که خدا نعمت نفت را از ما نگیرد و اگر کسی هم خواست بگیرد، به مدد شرکت‌های چندملیتی نگذاریم.
 
به اعتقاد وی، اقتصاد مقاومتی می‌گوید آن روزی خوشحال هستیم که اگر نفت و گازی هم است، اما در سطح راهبردی برای ما کارساز باشد؛ امروز آن‌قدر سطح و جایگاه سرمایه نفت نازل‌شده که کاربردی از آن‌هم استفاده نمی‌کنیم. هنوز با درآمدهای نفتی و درآمدهای نقد شونده آن مشکل‌داریم.
 
شاه ویسی تأکید کرد: دولت دوازدهم مسیری سختی پیش رو دارد؛ بخشی از آن پوست‌اندازی از اتفاقات اقتصادی است که در دولت یازدهم رخ‌داده است؛ درعین‌حال یک نوگرایی و نوآوری مبتنی بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به جهت مستحکم کردن بنیه اقتصادی کشور در چهار سال آینده است. امیدواریم دولت آینده بتواند این ظرفیت‌سازی و قابلیت سازی را با تیمی کارآمد، اندیشمند و دانشمند به مجلس پیشنهاد کند.
۱۳۹۶/۰۵/۲۳ ۱۵:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۲ ۱۲:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۶ ۱۹:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۰۷:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۹:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۷ ۰۸:۴۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۰۹:۵۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
 
کلمات کلیدی : ساسان شاه ویسی+اقتصاد ایران+تولید ملی+اقتصاد آلمان+اقتصاد مقاومتی+دولت دوازدهم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۸:۴۳:۴۴
تا پول مفت نفت هست ما اقتصادی نخواهیم داشت چون پول مفت به دست مدیران می رسد پس کار کردن برای آنها معنا ندارد پس با این حرفها اقتصادی درست نخواهد شد و در مورد اقتصاد آلمان هم که حرف زدید در آنجا کودکان افتخار می کنند که مثلا بابیشان کارگر کثلا کارخانه بنز هست واین در حالی هست که در کشور ما کارگر یعنی یک انسان بدبخت که از حداقلترینهای معمولی یک جامعه محروم هست و بقیه ............................... (4480506) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۹:۰۹:۳۷
در مورد ألمان و بحث غرامت اين كشور مورد بخشش قرار گرفت اين موضوع رو ميشه توي اينترنت سرچ كرد و در موردش مقاله هست و همچنين اين موضوع در زماني كه يونان بدهكار بود اين بحث از طرف چند نفر بيان شد... اگه لازم باشه لينكش رو هم ميدم (4480546) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۹:۱۱:۰۷
بعید میدونم اقتصاد ایران از بحران و رکود خارج بشه درسته تحریمها برداشته شده اما اعتبار تجاری هم مهمه و اگر از دست برود دیگر کسی با ما کار تجاری نمیکند ریسک کار با ایران زیاده و بعید میدونم به وضعیت سال 85 بتونیم برگردیم (4480549) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۹:۲۷:۲۶
اقاي شاه ويسي بعنوان يك اقتصاد دان كه توان تحليل اقتصاد از دريچه سياست را هم دارد توضيح نمي دهد كه ثبات مديريتي و امنيت سرمايه گذاري فقط در شرايط فارغ از بحرانهاي سياسي و درگيري هاست امروزه كه اقتصاد جهاني شده تنها گزينه اقتصاد پايدار تعامل با جهان است و مسلما اين تعامل با لبخند است و نه تهديد زيرا سرمايه ترسوترين و فرراترين عنصر است
سياست بايد در خدمت اقتصاد باشد نه بالعكس (4480571) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۹:۳۹:۲۷
باسلام
بزرگترین مشکل انقلاب اسلامی سوارشدن برسیستم بروکراسی قبل از انقلاب
وپرحجم کردن آن است ....راه حل این است که این سیستم را نابود کرد....
شاید اغراق نباشد اگر امروز دولتی نداشته باشیم .......بهترمان باشد (4480588) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۰۹:۴۸:۲۹
" این کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل گفت: آلمان توانست به یک اقتصاد بزرگ و شاید بزرگ‌ترین صادرکننده در جهان، به عنوانیکی از تکنیکال ترین و منضبط‌ترین اقتصادها مطرح شود. امروزه اگر قدرت نظامی خود را در جنگ جهانی دوم ازدست‌داده، اما قدرت اقتصادی برابری باقدرت نظامی در جهان داشته؛ لذا حرفی برای گفتن دارد و حتی در سهم خواهی‌های جهانی به همین واسطه توانست است، قدرتمند قلمداد شود."

با این قسمت خیلی‌ موافقم. قابل توجه بعضی‌ نهاد ها (4480600) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۰۸:۵۹
ما افغانستان نشیم آلمان پیش کش (4480619) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۱۰:۵۳
ما چون در اقتصاد با خودمان جنگ داخلی داریم هیچوقت به حدی نمیرسیم که با خارجی ها وارد جنگ اقتصادی شویم. (4480626) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۱۱:۱۴
حمایت از تولید ملی! یعنی یک چیزی مثل حمایت از خودروسازی داخلی و تولید پراید و عدم کیفیت و فقط پر شدن جیب چند نفر خاص! پس حقوق مصرف کننده چه می‌شود؟
حمایت از تولید ملی خوب است. اما باید با نظارت کافی بر افزایش کیفیتی در بازه زمانی سوددهی این حمایت باشد. اگر قرار باشد از تولید ملی حمایت کنید و نتیجه اش این بشود که چند مدیرعامل و نهادهای خاص پولدارتر شوند و نه اشتغال بیشتری حاصل شود و نه کیفیتی بیشتر شود و سر آخر معلوم شود که شرکت داشته مونتاژ میکرده و فقط در فکر سود خودش باشد این جواب نمی دهد. صنعت خودروسازی و حمایت 20 ساله این را به خوبی نشان داد و مردم هم دیگر اعتماد کافی ندارند.
پس باید فکر بزرگتری کرد. اگر کشورهای پیشرفته از تولید ملی حمایت می کنند همزمان هم از حقوق مصرف کننده حمایت می کنند و ملزم می کنند که میزانی از سود حاصل صرف افزایش کیفیت و اشتغال شود. نه این که برود در جیب چند نفر خاص.
این مطلب بالا تا حل نشود چیزی درست نمی شود.
بنده امسال در عید برای حمایت از تولید ملی یک کفش ایرانی خریدم تازه با قیمت نسبتا بالا. بعد متوجه شدم که هزار و یک ایراد دارد. در سرما پایم یخ می زند. بیش از اندازه سنگین است و غیره. با اجازه اتان دیگر ترجیح می دهم کمی بیشتر پول بدهم و یک جنس خارجی بخرم. هم بیشتر عمر می کند و هم کیفیت بالاتری دارد. مگر این که شرکت های تولید داخلی در قالب قراردادهایی به من مشتری این تضمین را بدهند که اگر محصولشان برای من خیلی خوب نیست ولی برای فرزندان من کیفیت محصول خوب خواهد شد. یعنی سود حاصل از حمایت من در نهایت به من و کشورم باز گردد نه فقط به چند مدیرعامل شرکت ها.
این یکی از مشکلات اساسی است. (4480629) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۱۴:۲۷
این دولت چنان رکودی به وجود آورد که تا سالها اقتصاد این کشور رو زمین گیر خواهد کرد (4480635) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۱:۲۷:۵۸
با انصاف! (4480707) (alef-11)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۱:۲۹:۰۰
این حرفو نزنین. مگه نمی بینین مارک دلواپسی و بی سوادی به آدم میزنن. بذارین همینطور جلو بریم به ته دره!!! (4480711) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۱:۵۳:۵۴
مثلا اقتصادي كه قيمت دلار لحظه به لحظه بالا مي رفت خوب است
مشكل بازار اين است كه بازاريان ما عادت به پول درآوردن راحت دارند ( تو حجره بشينند قيمتها روزانه بالا برود و آنها با منت به مردم جنس بفروشند)
اگر از مردم بپرسيد خيلي هم از وضعيت واضي هستند جنسها را با تخفيفهاي خوب مي توانتد بخزند
اميدوارم منتشر شود (4480753) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۲:۳۹:۰۴
این دولت یا دولت قبل (4480808) (alef-11)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۳:۳۷:۵۲
فرقی نداره!!!
مگه دولت قبل دست روحانی نبود؟ (4480907) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۹:۱۶:۱۶
يا معنی قبل رو نميدونی يا احمدی نژاد و روحانی را يکی گرفتهای!
نکته:هنوز دولت دوازدهم مستقر نشده است. (4481363) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۴:۱۶:۳۶
هر دو. دولت قبل ارزش پول رو از بین برد و کلا اقتصاد رو نابود کرد و دولت فعلی هم با تبعیض و عدم افزایش حقوق متناسب با تورم واقعی (نه تورم دروغین تک رقمی) و کاهش سود بانکی به جای افزایش اون باعث کاهش هر چه بیشتر قدرت خرید و رکود بیشتر می شه. (4480980) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۵:۲۹:۲۰
ما که از رکود خارج شدیم! (4481089) (alef-3)
 
ماری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۳۴:۴۸
ما نمی‌توانیم با صرف لبخند زدن بلایی که بر سر قطر آوردند را بر سر ایران بیاورند.

عجب عجب!!!
این همه قیاس و این همه گفتارتنها برای همین یکجمله بود؟ (4480656) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۷:۰۷
آقای روحانی فقط لبخند میزند همین (4480666) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۴:۲۵:۲۴
دولت در اقتصاد مانده کاری نمی تواند انجام دهد چون هیچ فکری برای این بخش نداره (4480999) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۹ ۰۶:۴۶:۱۰
رونق اقتصادی نیازمند آرامش است. بدون آرامش سرمایه وارد مملکت نمی شود که هیچ همین سرمایه داران داخلی هم جرات سرمایه گذاری نخواهند داشت. امنیت شغلی و پرداخت حقوق متناسب با حداقل مخارج زندگی لازمه دیگرست وگرنه کسی که قرارداد سه ماهه دارد و حقوقش کفاف هزینه یک نفر را نمی دهد بازدهی چندانی ندارد. ( این موضوع تدریجا باعث کاهش زادآوری و گسترش مهاجرت به خارج از کشور خواهد شد بطوری که تدریجا نیارمند وارد کردن کارگر خواهیم بود.) مدل کسب درآمد هم تغییر کرده. صنایعی که تولیداتشون برپایه دانش است می توانند پیشرو باشند. و .... خلاصه خودتون هم بهتر می دونید که با این شیوه رفتار با دنیای خارج و رفتار با مردم در داخل، مملکت روز به روز ضعیف تر و فقیر تر می شود. (4481738) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۱:۵۱:۲۸
عزيزم همه قبول دارمد اقتصاد مشكل دارد
ولي خوب راه حلهاي اين دولت ضعيف و راه حلهاي اصولگرايان نيز عهد قجري است (4480749) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۲:۱۵:۱۴
هرکدام بعلت ندانم کاری به نحوی به این کشور صدمه می زنند احمدی نژاد یک طور حالا روحانی طوری دیگر در این مملکت دلسوز سر کار نمی آید تا بوده همین بوده . (4480777) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۳:۲۹:۳۴
طبق گفته خودشان 25% نقدینگی در اختیار موسسات اعتباری بوده و دولت یازدهم این 25% مردم یعنی یک چهارم مردم ایران زمین را بیچاره کردند در کاسپین مردم مورد غارت قرار گرفتند و فریادرسی ندارند (4480897) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۳:۵۰:۱۵
این حرفها را باید به آن به اصطلاح آرمانگرایان زد تا بلکه دست از هزینه تراشی برای ملت بردارند! (4480932) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۴:۰۵:۳۲
ساسان شاه ویسی کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل:

"اقتصادی ایران به‌عنوان اقتصادی عقب‌مانده، شکننده، غیر مقاوم و کم برخوردار شناخته می‌شود." (4480953) (alef-11)
 
Denmark
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۵:۵۷:۲۲
به ما راحتی ورفاه نیامده تا بخواهد کشور درست . بشود امریکا مملکت را بهم میریزد (4481120) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.