توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 419077
اندیشکده صهیونیستی: برجام، موضوع اصلی بحث‌های انتخاباتی ایران خواهد بود
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۰
اندیشکده مطالاعات امنیتی نوشت: موضوع بقای برجام در مرکز بحث و جدل بین «حسن روحانی» و مخالفان توافق در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ایران خواهد بود.

به گزارش فارس، اندیشکده صهیونیستی «مطالعات امنیتی راهبردی» در تازه‌ترین تحلیل از انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ایران نوشت: در حالی که قرار است انتخابات ریاست جمهوری ایران سال آینده برگزار شود جناح‌های درگیر از هم اکنون فعالیت خود را آغاز نموده‌اند.

این اندیشکده با اشاره به جو اردوگاه اصلاح طلب‌ها نوشت: «به نظر می‌رسد اردوگاه اصلاح طلب‌ها حول نامزدی «حسن روحانی» رییس جمهور کنونی متحد شده البته روحانی نماینده واقعی اصلاح طلب‌ها نیست. ناامیدی از فقدان موفقیت‌های مدنی بیشتر در دولت روحانی شدت یافته است اما اصلاح طلب‌ها با توجه به نبود نامزد مستحکم دیگر مایل به حمایت از او هستند. هنوز معین نیست که آیا نامزدهای دیگر اردوگاه میانه روها نیز آماده شرکت در انتخابات می‌شوند یا خیر، اما با فرض این مورد نیز نامزد مورد نظر احتمالا صحنه را برای حسن روحانی چون انتخابات قبلی ترک می‌کند. این در حالی است که همکاران حسن روحانی در 25 اکتبر 2016 از شرکت او در انتخابات آتی خبر دادند.»

در بخش دیگر این مطلب با اشاره به تلاش‌های روحانی در حمایت از توافق اتمی ایران با قدرت‌های جهانی آمده است: روحانی به سهم خود از هر فرصتی برای دفاع از این توافق استفاده کرده  و بر اهمیت آن بر اقتصاد ایران تاکید دارد. روحانی همراه با انتقاد از آمریکا در عدم اجرای تعهداتش به مردم ایران می‌گوید که ضرورت دارد تا حصول نتایج توافق صبر پیشه کنند.

از سوی دیگر فعالان ضد حسن روحانی نیز دولت او را به خاطر حقوق‌های بالای برخی مقام‌های ارشد دولتی زیر سئوال می‌برند. اکثر این انتقادها متمرکز بر شکست دولت روحانی در کاهش شکاف اجتماعی و از بین بردن فساد در ایران است.

همچنین عرصه فرهنگی نیز زمینه را برای تنش بین اصولگرایان و دیگران برای حمله به دولت روحانی فراهم آورده است. روحانی از آغاز زمان کارش  تلاش‌هایی را برای آزادی عمل شهروندان در حوزه های عمومی و گسترش آزادی‌های مدنی دنبال کرد. اما رویکرد نسبی لیبرال دولت او منجر به انتقادهای گسترده  از سوی نهادهای مذهبی  ایران شد که مخالف اهداف دولت و تغییرهای مد نظرش بودند.

این اندیشکده نوشت: در مجموع به نظر می آید که چهره‌های مختلف  در حال تلاش و فعالیت برای پیشبرد اهداف خود قبل از انتخابات فرارو هستند و رهبر ایران نیز تاکید بر بکارگیری رفتار مناسب در قبال مردم دارد. تاریخ نیز نشان می‌دهد که همواره رییس جمهور منتخب ایران برای دو دوره فعالیت می‌کند حتی اگر قدرت مانور او نیز کاهش یابد. بنابر این حسن روحانی فرصت خوبی برای انتخاب شدن مجدد دارد که البته این امر به هدف ثبات نظام ایران نیز هست.

این اندیشکده نوشت: در عرصه بین‌المللی بسیاری فرض  می‌کنند که روحانی برنده انتخابات خواهد بود. در این بین کنگره آمریکا در آینده نزدیک با این موضع و ادامه تحریم‌ها بر ایران مواجه می‌شود. البته هنوز مشخص نیست سنای آمریکا، که اکثریت آن‌را جمهوریخواهان شکل می‌دهند، از اعمال تحریم‌های سخت‌تر یا از تصمیم مجلس نمایندگان حمایت کند. رویکرد ترامپ و نحوه برخورد او با موضوع‌های مختلف مرتبط با توافق اتمی ایران نیز هنوز معین نیست.

البته او گفته که باب مذاکرات مجدد با ایران را در این زمینه باز کرده و یا آن‌را باطل می‌سازد. روحانی نیز در واکنش‌های اولیه به انتخاب ترامپ به وضوح اعلام کرد این توافق باطل شدنی نیست و بر اهمیت ادامه آن تاکید کرد.

در انتهای این تحلیل آمده است: بی‌شک این موضوع در مرکز بحث و جدل بین روحانی و مخالفان این توافق در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ایران خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری 96، برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.