نظر منتشر شده
۱۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 288578
فواد ایزدی به سوالات مخاطبان الف پاسخ داد؛
متن برجام مشکلات زیادی دارد/ گزینه سوم ایران در قبال برجام
بخش خارجی الف، 21 مرداد 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۹
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی و هسته ای و استاد دانشگاه تهران از ابتدای هفته گذشته به مدت سه روز به عنوان مهمان ویژه{اینجا}، به سوالات کاربران الف پاسخ گفت.

از میان چند ده سوال رسیده درباره توافق هسته ای که به آن "برجام" اطلاق می شود، سوالات دسته بندی شد و حدود 30 سوال برای ایشان ارسال شد که پاسخ برخی از آنها در میان پاسخ های دیگر آمده است.

«الف» همانطور که پیشتر هم به مخاطبان محترم وعده داده بود، تلاش می کند تا در روزهای آینده از دیگر کارشناسان مخالف و موافق «برجام» جهت پاسخگویی به سوالات شما عزیزان برای بررسی بیشتر و روشن تر شدن زوایای توافق هسته ای دعوت کند.

ضمن اینکه «الف» همزمان تلاش می کند تا از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای نیز به عنوان مهمان ویژه دعوت به عمل آورد.

*****************

مشروح جواب های ایشان به مخاطبین به شرح زیر است:

*آمریکایی‌ها در برجام راه فرار و عدم پایبندی را برای خود فراهم کرده‌اند

روند لغو تحریم‌ها بر اساس برجام چگونه است و چند سال طول می‌کشد و مکانیسم ماشه تا چه حدی نگران کننده است؟
همانطور که می دانید ما چهار نوع تحریم داریم، تحریم‌های مرتبط با کنگره آمریکا که ده مورد است، تحریم‌های رئیس جمهور آمریکا که ۱۸ مورد بوده و دیگری تحریم‌های اروپایی و سازمان ملل است.

بر اساس توافق برجام تحریم‌های کنگره آمریکا قرار است لغو شود که بحث تعلیق نیز مطرح است که این موضوع برای همه تحریم‌ها صدق نمی‌کند، بلکه شامل تحریم‌های مرتبط با هسته ای، تحریم‌های ثانویه و هم محدود به بانکی و نفتی است. در واقع تحریم‌های ثانویه تحریم‌هایی است که اتباع یا شرکت‌های غیر آمریکایی را هدف قرار می‌دهد و تحریم‌های اولیه نیز شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی را منع می‌کند، پس بحث تحریم‌های کنگره این است که تعلیق برخی از آن‌ها در روز اجرا است، روز اجرا روزی است که ایران به تعهدات خود عمل کند و آژانس با راستی آزمایی، گزارش مثبتی بدهد، بحث تعلیق برخی تحریم‌ها مطرح خواهد شد؛ اما اینکه تحریم‌ها کی لغو شود مشخص نیست. بعد از ۸ سال دولت آمریکا تعهد کرده است که از کنگره درخواست کند تا تحریم‌ها لغو شود و الزامی نیست که بعد از ۸ سال این کار را انجام دهد.


در واقع تحریم‌های اصلی متعلق به کنگره است و این حالت پا در هوایی نسبت به تحریم‌های کنگره است. اگر ایران همه این کارها و خواسته‌های آنها را انجام بدهد و آژانس هم نمره بیست به ایران می‌دهد و هیچ مشکلی هم به وجود نیاید، در نهایت مشخص نیست تحریم‌ها در کنگره چه زمانی لغو شود. در مورد دستورات رئیس جمهور آمریکا هم از ۱۸ تحریم، چهار تحریم لغو می‌شود که ۱۴ مورد دیگر هم تاثیرگذاری خاصی ندارد، چراکه تحریم‌های اصلی به صورت قانون در آمده است.

در مورد تحریم‌های اروپایی باید گفت که بحث تعلیق مطرح است و بحث لغو بعد از ۸ سال در صورتی انجام می‌شود که آژانس گزارش منفی ندهد و آژانس نیز قول داده چنین کاری را انجام دهد که همانند داستان کنگره نیست؛ اما تحریم‌های سازمان ملل کمابیش سرجای خودش باقی است.

ما لغو در روز اجرا را داریم، منتهی لغو قطع‌نامه خواهد بود نه لغو تحریم‌ها، قرار است قطع‌نامه‌های قبلی در ۲۲۳۱ تجمیع شود، لذا لغو تحریم به این معنا را نداریم. بعد هم بحث سیستم مکانیسم‌ ماشه مطرح است که اگر ایران یا 1+5 مشکلی با روند داشته باشند می‌توانند تذکری بدهند که بعد از ۳۰ روز رأی گیری می‌شود، اما سؤال اصلی این است که تعلیق قطع نامه‌ها را ادامه دهیم یا خیر؟ اگر هر کدام از کشورها موافقت نکنند، ادامه لغو و تعلیق‌ها به حالت اول باز می‌گردد که ایران می‌تواند به شورای امنیت شکایت کند.


در مورد پی‌ ام دی نیز اختلاف نظراتی وجود دارد که طرف ایرانی می‌گوید اگر پی‌ ام دی حل نشود باز هم ما به روز اجرا خواهیم رسید، اما طرف آمریکایی می‌گوید حتماً باید این موضوع حل شود تا به روز اجرا برسیم؛ اما مشکل اساسی که با تعلیق وجود دارد این است که هیچ ضمانتی نیست که طرف مقابل بخواهد حتی تعلیق کند، چرا که اصل «برجام» الزام حقوقی ایجاد نمی‌کند و در ابتدای متن برجام نوشته شده این متن داوطلبانه است و قرار نیست امضاء شود، نظر دولت آمریکا نیز همین است و وزیر خارجه آمریکا در اسفندماه سال گذشته مطرح کرد این متن تعهد حقوقی برای آمریکا بوجود نمی‌آورد، یعنی وکلای اوباما متن برجام را طوری طراحی کرده‌اند که راه فرار و عدم پایبندی به تعهدات، برای آمریکایی‌ها فراهم است. چون ایران به وظایف خود عمل می‌کند و آژانس راستی آزمایی اعلام می‌کند و ما تازه در آن زمان متوجه خواهیم شد که آیا آمریکایی‌ها به وظایف خود عمل می‌کنند یا خیر که در آن صورت ایران می‌تواند شکایت کند اما آمریکایی‌ها باز هم می‌توانند رأی منفی دهند.

رئیس جمهور آمریکا باید از کنگره درخواست کند که ما می‌خواهیم تحریم‌ها را تعلیق کنیم و به این دلیل که اوباما توافق را ایجاد کرده به نظر می‌رسد که نمی‌خواهد مشکلی بوجود آورد اما وی شش ماه فرصت تعلیق دارد و بعد از اتمام ریاست جمهوری اوباما، رئیس جمهور بعدی می‌تواند به کنگره نامه ننویسد و این الزام آور نیست. اکثر قریب به اتفاق کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا اعلام کرده‌اند زمانی که رئیس جمهور شوند این توافق را لغو می‌کنند. در واقع این مشکل تعلیق است چرا که وابسته به نامه رئیس جمهور است که بسیاری ازکاندیداها اعلام کرده‌اند که ما این بحث‌ها را قبول نداریم.

به طور کلی سه گروه مخالف توافق هستند: گروه اول جمهوری خواهان هستند که با متن کاری ندارند و دعوایشان سیاسی است که ادعا می‌کنند سیاست خارجی اوباما ضعیف بوده است. گروه بعدی اختلاف در سیاست گذاری دارند و معتقدند فشار بیشتر بر ایران با تحریم‌های جدید است و ادعا می‌کنند کاری که اوباما آغاز کرده خلاف فشار و تحریم بیشتر بر ایران است. اوباما هم حرفش این است که ما فشار و تحریم بیشتر را انجام دادیم اما ایران قدرتمندتر شد، ما با ایران مشکل داریم اما می‌خواهیم اهرم هسته ای را از ایران بگیریم و بعد مشکلات دیگر را حل کنیم.

گروه سوم لابی اسرائیل و نتانیاهو است که معتقدند فشار بیشتر بر ایران جواب خواهد داد و آن‌ها مشکلی با بازرسی‌های گسترده و محدودیت برنامه هسته ایران ندارند، منتهی خوف تعلیق برخی از تحریم‌ها را دارند و این گروه‌ها می‌خواهند فضا را طوری ایجاد کنند که کسی جرات تعلیق نداشته باشد. در واقع یک دعوای دیگری که نتانیاهو دارد این است که می‌خواهد به بهانه برجام از لابی آمریکا پول بگیرد و وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی را بهبود ببخشد.

*در برجام تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شده است
ما در برجام یک مورد تحریمی جدید هم داریم که قبلاً وجود نداشته است و آن بحث استفاده از کالاها و فناوری‌های و موادی که استفاده دوگانه دارند. شما می دانید که صنعت هسته ای؛ صنعت بسیار پیشرفته ای است چرا که کاربردها و علوم مختلف را شامل می‌شود. مثلاً آلیاژِ یا آلمنیومی که در سانتریفیوژ استفاده می‌شود، در صنعت دفاعی و هواپیمایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما گروهی از کشورهای صنعتی یک لیست دویست صفحه ای از اقلام دوگانه‌ بر اساس آزادی عمل تهیه کرده اند که بر اساس توافق هر کدام از این اقلام زمانیکه می‌خواهد وارد کشور شود باید مجوزی داشته باشد که ۱+۵ داده است، در گذشته همین محدودیت‌ها برای ما بود اما کشور نیاز خودش را از بازار آزاد تهیه می‌کرد، اما در قطعنامه جدید منع شده‌ایم که این اقلام نباید وارد کشور شود، این یعنی تحریم‌های جدید و ما اجازه ورود این اقلام را نداریم.

به طور مثال این اقلام شامل دوربین‌های سرعت بالا، پمپ‌های تخلیه و انواع فلزات است. به گفته برخی اساتید در حال حاضر این اقلام در آزمایشگاه‌های ما وجود دارد و اگر این اقلام را به ما ندهند، صنایع ما قفل می‌شود و اگر این اقلام به ما داده شود که فاجعه دیگری است چراکه گفته‌اند باید راستی‌آزمایی کنند و در واقع طبق متن باید آدرس و شماره تلفن فروشنده باید وجود داشته باشد. لذا آن‌ها می‌توانند اشراف کامل به اطلاعات ما داشته باشند که ما این اقلام را از چه کشورهایی خریداری و در کجا استفاده می‌کنیم. در این صورت اساتید دانشگاهی و دانشگاهای ما نیز در معرض استفاده اطلاعاتی قرار می‌گیرند. در واقع قرار بود تحریم‌ها لغو شود ولی تحریم‌های جدید نیز به ما اعمال شد.

* شرمن گفته بود ایرانی‌ها بسیار چانه می‌زنند اما در آخر کوتاه می‌آیند

نسبت قطعنامه و برجام چگونه است و ایران موظف به انجام کدامیک از این‌ها است؟ درصورت نقض قطعنامه آیا ایران برجام را نقض کرده است؟
اتفاقی در رابطه با قطعنامه افتاد این بود که آقای ظریف برای اولین بار در مصاحبه با مجله صدا اعلام کردند قرار است قطعنامه ای در سازمان ملل تصویب شود که ضمانت اجرایی ایجاد می‌کند برای اینکه دولت‌ها مجبور باشند توافق برجام را اجرا کنند؛ اما زمانی که برجام تصویب شد، مقامات دولت این را پیروزی بزرگی دانستند و نماینده ما آن را در سازمان ملل تبریک گفت و بعضی‌ها در داخل کشور رقص و پایکوبی کردند. منتهی بعد موارد قطعنامه منتشر شد مشاهده شد که تحریم‌های جدی در حوزه موشکی، تسلیحاتی و بازرسی وجود دارد و همه کشورها این قابلیت را پیدا می‌کنند که همه کشتی‌ها و هواپیماهایی که از کشور وارد و خارج می‌شوند را بازرسی کنند، به طور مثال کشورهای انگلیس و آمریکا این حق را دارند، کشورهای دیگر نیز این حق را دارند که در پیوست «ب» قطعنامه وجود دارد و در بخش «ب» بند هفتم قطعنامه لیست کرده‌اند که این‌ها ذیل ماده ۴۱ هستند و به این راحتی نمی‌توان به آن‌ها بی‌اعتنا بود؛ اما سئوال این است که چرا ما به اینجا رسیدیم!

قرار بود تحریم‌های هسته‌ای بر اساس ۱۹۲۹ برداشته شود و طبق گفته جان کری که در وین اعلام کرد که اگر ما می‌خواستیم ۱۹۲۹ را اجرا کنیم باید همه تحریم‌ها را لغو می‌کردیم چراکه طبق ۱۹۲۹ اگر ایران به پای میز مذاکره بیاید باید تمام تحریم‌ها لغو شود اما نه تنها ایران به میز مذاکره آمد بلکه توافق هسته ای را نیز پذیرفت چراکه تحریم‌های هسته ای مربوط به غنی سازی بود و الان بحث غنی سازی نیز حل شده است.

برجام بخشی از قطعنامه است و قطعنامه نیز بخشی از برجام است. متاسفانه دوستان نمی‌توانند این‌ها را از هم تفکیک کنند. سؤال این است که ما چرا به اینجا رسیدیم، چرا که قرار بود تحریم‌های مربوط به هسته ای لغو شود و روسیه و چین نیز همراه ایران بودند و اگر ایران اصرار می‌کرد باید همه تحریم‌ها لغو می‌شد و دوستان در واقع مشکل طراحی در مذاکرات داشتند. هدف از مذاکرات این بود که فقط به نتیجه برسند و طرف مقابل این موضوع را فهمیده بود. وندی شرمن در جایی گفته بود ایرانی‌ها در پای میز مذاکره بسیار چانه می‌زنند اما در شب آخر کوتاه می‌آیند. طراحی صحیح این بود ما اگر توافق نکنیم به این معنی نیست که طرف مقابل تحریم‌ها را ادامه دهد، اوباما نیز به چنین مساله ای اعتراف کرده بود. لذا ما زمانی که دیدیم تحریم‌ها لغو نمی‌شود و محدودیت‌های نظامی و غیر نظامی برای ما زیاد می‌شود باید از ۱۹۲۹ استفاده می‌کردیم و فرار می‌کردیم.

ظریف در شورای روابط خارجی گفت که ایران اولین کشوری است که زمانیکه قطعنامه را می‌خواستند صادرکنند با ما مشورت کردند، این چیز خوبی نیست چراکه ما هم قبلا این قطعنامه را داشتیم و نامه می‌نوشتیم که ما عضو سازمان ملل هستیم و اعتراض داریم و بند ۳۹ را اجرا نکردیم بدون این که نشان دهند ایران تهدیدی برای صلح جهانی است ما را ذیل بند ۴۱ بردند. پس این که ما قطعنامه ای را بپذیریم یا نپذیریم متفاوت است. ما الان می‌گوییم اسرائیل که دویست کلاهک دارید پس چرا به ما فشار وارد می‌کنید، اسرائیل می‌گوید ما ان پی تی را امضاء نکردیم، اما ما ان پی تی را امضا کردیم و قبلاً قطعنامه‌ها را قبول نداشتیم و اقلام مورد نیاز را از بازار سیاه خریداری می‌کردیم، اما در حال حاضر نمی‌توانیم اعتراض کنیم چرا که توافقنامه و بسیاری از بازرسی‌ها را پذیرفتیم.

قطعنامه سازمان ملل را زمانی که می‌خواهند برایش پشتیبان اجرایی ایجاد کنند باید ذیل فصل هفت ببرند که این موضوع با اهمیت تری است. زمانیکه می گویند فصل هفت هم بند ۴۱ و هم بند ۴۲ دارد و اگر شما از بند ۴۱ استفاده نکردید می‌توانند از بند ۴۲ و گزینه نظامی استفاده کنند بدون اینکه نیازی به قطعنامه جدیدی باشد ولی برخی اوقات نیز این کار را نمی‌کنند. قبلاً چین و روسیه فقط به بند ۴۱ رأی می‌دادند لذا ما هیچ وقت ذیل بند هفت نبودیم و بعد از ده سال اگر مشکلی پیش نیاید ما از این فصل بیرون خواهیم آمد.

با توجه به سرنوشت عراق و لیبی و در نظرگیری این امر که ابتدا آمریکا با مذاکره و تهدید اقدام به نابودی ذخایر و امکانات هسته ای و نظامی کشورهای هدف می‌نماید، احتمال رخ دادن این سناریو درمورد ما نیز وجود دارد؟
در واقع بحث لیبی متفاوت است، قذافی، مرسی، عرفات و نیز صدام تفکراتی داشتند، همه این افراد زمانیکه جوان تر بودند خود را انقلابی می‌دانستند اما دو سه دهه‌ی آخر عمرشان به این علت که می‌خواستند روابط خود را با آمریکا خوب کنند و نیز سفرهایی که اوباما و تونی بلر به لیبی داشتند سعی کردند روابط را بهبود بخشند اما درواقع چه اتفاقی افتاد؟ قذافی را زیر خاک کردند، مرسی را به زندان انداختند و عرفات را طبق گزارشات به دست آمده کشتند. این موارد نشان می‌دهد که سیاست خارجی «پسر خوب» در هیچ جایی حتی در داخل کشور ما جواب نمی‌دهد. زمانیکه قانون تحریم‌های ثانویه در حوزه نفتی ما تصویب شد آقای هاشمی احساس کرد که ما باید روابط خود با آمریکا را بهتر کنیم اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟ وی می‌گفت باید اجازه دهیم که شرکت‌های نفتی به خلیج فارس بروند و نمک گیر شوند. زمانیکه دولت آمریکا متوجه شد، قانون شرکت‌های نفتی را لغو کرد و اعلام کردند که همه شرکت‌های نفتی بیش از ۲۰ میلیون دلار بیشتر نمی‌توانند سرمایه گذاری کنند و وضعیت در حوزه نفتی بدتر شد که در دوران اصلاحات نیز وضع همینطور بود، کمک‌هایی که ایران به افغانستان کرد و بعد آمریکا به افغانستان حمله کرد که بعد از دو سه ماه به شورای امنیت رفتیم و تجربه بعدی ما تعلیق در حوزه هسته ای بود. سیاست خارجی «پسر خوب» جواب نمی‌دهد، این مقاومت ایران است که درمقابل ۳۴ سال زورگویی و مبارزه با امریکا جواب داده است. سیاست خارجی دوستان را در دولت ببنید که به جای مقابله، به دنبال دوستی هستند و کارهایی که نباید انجام بدهند را انجام می‌دهند. سیاست خارجی قذافی برای ما الگوی خوبی نیست، بلکه سیاست خارجی امام (ره) برای ما الگوی خوبی است که مقاومت کرد و پیروز شد.

سرنوشت بحث‌های موشکی در قطعنامه چگونه است؟
در حوزه موشکی بحث وجود دارد و ما هم نمی‌خواهیم به گونه ای صحبت کنیم که موضع دوستان وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده تضعيف شود؛ اما در قطعنامه محدودیت در حوزه موشکی برای ۸ سال هست ولی مشخص نیست دقیقاً موشک بالسیتک چیست؛ اما یکی متنی به اسم رژیم کنترل تکنولوژی موشکی Missile Technology Control Regime (MTCR) است که کشورهای غربی در حوزه موشکی به آن پیوسته‌اند و در آن هر موشکی که حداقل برد آن ۳۰۰ کیلومتر است و سر جنگی آن ۵۰۰ کیلوگرم است را بالستیک حساب کرده‌اند. ایران توضیح داده است موشک‌هایی که ما داریم برای سلاح‌های هسته ای طراحی نشده حال شما فرض کنید که اصلاً حرف ما را پذیرفت اما
طرف مقابل باید این موضوع را از نزدیک مشاهده کند و حرف ما را قبول نخواهد کرد. سؤال این است آیا کشور این آمادگی را دارد که موشک‌ها توسط طرف مقابل بازرسی شود این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که طرف مقابل توضیح و تعریف ما را از موشک بالستیک بپذیرد اما اگر نپذیرفت که موضوع کلاً تفاوت خواهد کرد.

بحث ارسال تسلیحات را نیز در قطعنامه داریم که قبلاً ایران به برخی گروه‌ها کمک نظامی می‌کرد اما در حال حاضر بر اساس قطعنامه نباید این کار را بکند اگر ایران اجرا نکند چه اتفاقی می‌افتد؟ طرف مقابل آن موقع خواهد گفت که ایران به قطعنامه عمل نکرده است چراکه قطعنامه و برجام بهم متصل است و شما به برجام عمل نکرده‌اید و مکانیسم ماشه فعال و وارد عمل شود و این سوال‌هایی است که دوستان باید پاسخ بدهند.

این سؤالات و مشکلات و درگیری‌ها الان نخواهد بود. این موارد زمانی خواهد بود که شما به تعهدات خود عمل کرده باشید یعنی ۱۰ هزار کیلو اورانیوم غنی شده را ۳۰۰ کیلو شده در قلب راکتور اراک بتن بریزیم نطنز را تبدیل به پارک علم و فناوری کنیم و ... آن وقت هم برجام و هم قطعنامه راه‌های متعددی را برای طرف مقابل باز گذاشته تا هم به تعهداتش عمل نکند و هم به ایران در حوزه‌های مختلف فراتر از هسته ای فشار بیاورد و مشکل ایجاد کند.

در مورد روند راستی آزمایی آژانس لطفا توضیح دهید؟
در خصوص نظارت چون قرار است پروتکل الحاقی را اجرا کنیم. بند ۵ پروتکل الحاقی اعلام می‌کند که آژانس باید از تعامل و همکاری شما راضی باشد. در بند ۷ بحث کامل بودن اطلاعات مطرح شده است. دوستان در این رابطه عنوان می‌کنند که ما روی وسایل پارچه می‌کشیم اما ممکن است نماینده آژانس بگوید این قسمت را می‌خواهم ببینم و اگر پارچه باشد باید بردارید و اگر برندارید دعوایی ندارد فقط در گزارش می‌نویسد که همکاری لازم صورت نگرفته است. این در حالی است که کل توافقنامه وابسته به گزارش آژانس است. دسترسی به پرسنل و سایت‌های غیرنظامی نیز در پروتکل الحاقی است.

*وضع تحریم‌ها در حوزه‌های حقوق بشری و تروریسم محدودیتی ندارد

 آیا ممكن است بر اساس موضوعات حقوق بشري و تروريسم ايران دوباره تحريم بشود و يا اينكه تحريم هاي هسته اي كه لغو مي شود دوباره وضع شود‬؟
بر اساس متن، وضع تحریم‌ها در حوزه‌های حقوق بشری و تروریسم محدودیتی ندارد حتی مانعی وجود ندارد که ایالت‌ها بیایند و ایران را دوباره تحریم کنند. این موضوع را از جان کری در جلسات کمیسیون سؤال می‌کنند او اعلام می‌کند محدودیتی در این باره وجود ندارد؛ یعنی در واقع راه فرار برای طرف مقابل بسیار زیاد وجود دارد.

*نباید عجله کرد/ گزینه سومی به غیر از تائید یا رد نیز وجود دارد
بهترین واکنش به برجام چیست؟
پیشنهاد اول در بررسی برجام این است که نباید عجله کرد. در حال حاضر کنگره ۶۰ روز فرصت دارد تا نظر بدهد که حدود دو هفته از آن گذشته است. زمانی که کنگره نظر داد تازه ما یک ماه دیگر هم فرصت داریم تا نظر بدهیم.

بنابراین نباید عجله کرد، همچنین من نمی‌گویم بپذیرید یا نپذیرید ولی باید دقیقاً متوجه شد که چه وضعیتی با رخ دادن هر کدام از این اتفاقات بوجود خواهد آمد. البته این احساس وجود که هم در مجلس و هم در شورای عالی امنیت ملی برجام پذیرفته خواهد شد.

منتهی این تفکر غلطی است که یا شما باید بپذیرید یا لغو کنید. گزینه سومی وجود دارد زمانی که ایران می‌خواهد نظر رسمی خود را اعلام کند حال چه مجلس (البته مجلس باید ورود کند و حداقل قانون قبلی خود را که درباره دفاع از دستاوردهای هسته ای بود لغو کند چون بسیاری از موارد برجام با آن در تضاد است) چه شورای امنیت ملی، باید بیانیه ای با جملات ایجابی بدهند که بر اساس بیانیه ژنو ایران فقط محدویت در حوزه هسته ای و لغو تحریم‌ها را می‌پذیرد؛ بنابراین محدودیت‌های موشکی و بازرسی‌های خلاف استقلال کشور را نمی‌پذیرد. طرف مقابل قاعدتاً در واکنش به این اتفاق سر وصداهایی خواهد کرد اما در عمل ما نمی‌توانیم این موضوعات را هم بپذیریم.

نکات مثبت برجام چه مواردی است؟
طرف مقابل زمانی می‌گفت که شما نباید غنی سازی و تحقیق و توسعه داشته باشیدکه خلاف NPT است و هیچ محدودیتی وجود ندارد تنها چیزی که بر اساس پروتکل خواسته شده این  که به سمت نظامی و تسلیحاتی نرویم یا بدترین ادعایشان این بوده که ابعاد احتمالی نظامی دارد؛ اما به گفته دکتر صالحی این موضوع در دولت قبل و در مذاکرات عمان پذیرفته شد اما در عمل یکی از دستاوردهای ما است اگر چه محدویتی هایی را هم به لحاظ کمی و کیفی در حوزه غنی سازی و تحقیق و توسعه پذیرفته‌ایم.

تخریب وجهه نتانیاهو و جنجال‌هایی که ایجاد کرده دستاورد دیگر توافقنامه است. در حوزه دیپلماسی عمومی می‌توان به کاهش ایران هراسی و شکسته شدن ادبیات ضد ایرانی اشاره کرد البته مشخص نیست در صورت اجرا نشدن قطعنامه چه اتفاقی ممکن است رخ دهد.

تصویب پروتکل الحاقی که به ۸ سال آینده موکول شده است نیز از نکات مثبت دیگر برجام است یعنی زمانی که مجلس آمریکا نیز تحریم‌ها را لغو نماید اما در طول این مدت ایران باید پروتکل را اجر کند.

* از چاله به چاه افتاده ایم
ارزیابی شما به طور کلی از توافق نامه چگونه است؟
در این که دوستان زحمت کشیدند شکی وجود ندارد که کار ساده ای نبود که هفت یا هشت نفر در مقابل صدها نفر کارشناس از کشورهای مختلف مذاکره می‌کردند و اگر توان داشتند حتماً امتیاز بیشتری می‌گرفتند اما بحث این است که ما الان از چاله درون چاه افتاده‌ایم و هر سه بند قانون مجلس به طور گسترده نقض شده است و مشکلاتی زیادی این متن دارد که از همان کلمات فاجعه و خیلی بد باید استفاده کرد اما این نکته را هم باید اضافه کرد که برخی وقت‌ها مصلحت کشور به گونه ای است که باید متن را بپذیریم از این رو هیچ جا اعلام نشدهکه متن رد شود چرا که تبعات بدی را به همراه دارد اما پیشنهاد این است که با جملات ایجابی محدودیت‌هایی را که قرار است اجرا کنیم بیان شود.

ارزیابی مدیریت پرونده هسته ای در طول ۱۲ سال گذشته چگونه بوده است؟
در دوره روحانی که فاجعه رخ داد و قرار بود ۶ ماه تعلیق باشیم که حدود دو سال و نیم این اتفاق رخ داد. در نهایت کار منفعتی نصیب ایران نشد و طرف مقابل را به زیاده خواهی عادت داد که وقتی بعدها ایران به سمت غنی سازی حرکت کرد موجی از تحریم‌ها ایجاد شد. موج دوم تحریم‌ها نیز بعد از سال ۸۸ اتفاق افتاد که طرف مقابل فکر می‌کرد با فشار آوردن می‌تواند به نتیجه برسد.

در دوره آقای لاریجانی نیز کار خاصی صورت نگرفت. مشکل دوران مدیریت آقای جلیلی این بود که یک سری دستاوردها وجود داشت اما نتوانست آن‌ها را تبدیل به توافق، نتیجه و امتیاز کند.

مشکل تیم فعلی نیز این بود که حریف متوجه شده بود تمام تخم مرغ‌ها در سبد هسته ای گذاشته شده و ایران فقط بدنبال توافق  است و از پای میز مذاکره بلند نخواهد شد. از این رو متنی که در نهایت تهیه شده مشکلات خیلی زیادی دارد.

در مجموع می‌توان گفت که در همه دوره‌ها بدلایل مختلف ضعیف عمل شده است. به نظر می‌رسد ما به فردی نیاز داشتیم که توانمندی مذاکراتی آقای ظریف و تفکر مقاومتی آقای جلیلی را داشت که نداشتیم.

*برجام بدتر از متن ژنو و لوزان است

توافق مطلوب از نظر شما چیست؟
اگر همان چیزی که در ژنو بود را می‌گرفتیم بهتر از وضعیت فعلی بود. مشکلی که ما داشتیم این بود که هر قدمی که ما جلو رفتیم آن‌ها پیشروی کردند و ما عقب نشستیم یعنی لوزان بدتر از ژنو بود و برجام بعدتر از لوزان است. در حال حاضر نیز وارد فاز اجرایی بشویم وضعیت بدتری پیدا خواهیم کرد و مطالعه این مرحله نیز بسیار مهم است چرا که در صورت ناآگاهی ممکن است طرف مقابل چند قدم دیگر جلو بیاید.

* مشخص نیست در نهایت غنی سازی صنعتی داشته باشیم
نهایت پرونده هسته ای بعد از ده یا ۱۵ سال را چگونه می‌بینید؟
این که ما در نهایت غنی سازی صنعتی داشته باشیم مشخص نیست. خیلی از موارد که غنی سازی صنعتی را تضمین می‌کند منوط به موافقت طرف مقابل است. همچنین در برجام ما محدویت در حوزه بازفرآوری را پذیرفته‌ایم که نباید این کار صورت می‌گرفت و سوخت نیز به خارج منتقل خواهد شد یعنی اتفاقی بدتر از قطعنامه ۱۹۲۹ رخ داده است.

دلیل مخالفت شما با برجام، سیاسی است؟
من عضو هئیت علمی دانشگاه تهران در دانشکده مطالعات جهان هستم. آدم جناحی نیستم و در هیچ میتینگ سیاسی تا به حال شرکت نکرده‌ام اما رسانه‌ها و نهادهای مختلف رجوع می‌کنند و من بر اساس تخصصی که دارم پیشنهاداتی ارائه می‌دهم و اگر دوستان به صحبت‌ها گوش می‌دادند الان وضعیت بهتری داشتیم.
 
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۵:۱۲
یعنی واقعا میشد که لیه تحریم ها طبق 1929 لغو بشه اما نشد؟! اینکه خیلی بده به ضرر ماست (3111218) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۵:۳۴:۴۱
این هم از اون حرفهاست!ایشون چه جور کارشناسیه که نمیدونه زمانیکه ما قطعنامه را اجرا کنیم حداقل 10 سال زمان می بره تا تحریمها لغو بشه.حالا ضمانت اجرا چیه؟گزارش آژانس!
به نطر من که آقای طریف و تیم مذاکره کننده بیخود حمایت رهبری رو نداشتن و ایرادات امثال این کارشناسان واقعا از ناپختگی و بی تجربگیشون در مباحث بین المللی می باشد. (3112713) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۵:۱۹:۱۱
اقای حمید عزیز
نا پختگی و بی تجربگی امقال اقای فواد ایزدی با چه سنگی محک میخورد ؟ با سنگ شما ؟
اگر اینگونه است لطفا خود را باذکر محورهای زیر معرفی فرمایید :
1- سطح تحصیلات مرتبط
2- سابقه کار مرتبط
3- تجربیات مرتبط
4- سن شما
بی زحمت یک رزومه خلاصه بفرستید . دوم اینکه همراه با این روزمه بفرمایید چرا اقای ایزدی خام صحبت می کنند . شاید نظر امثال ما هم عوض شود .
رونوشت : سایت محترم الف (3113568) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۶:۴۶:۲۵
لطفا شما اگر از آقاي ايزدي در مورد وقتي كه اينهمه قطعنامه بر عليه ما صادر كردند موضع گيري دارند به اطلاع ما برسانيد (3113746) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۷:۱۱:۴۵
این دیگه چه حرفیه طرف نظرش رو بیان کرده من ادم بیسوادی هستم ولی وقتی که جواب درستی برای سوالم نگیرم میتونم بفهمم طرف در چه وضعیتی قرار داره. خیلی مساله تخصصی انچنانی نیست که نیاز به دکترا و..داشته باشه یه توافقه طرف میتونه بخونه بفهمه چه خبره یه کم ممکن نیاز به اطلاعات هسته ای و دانش فیزیک داشته باشه (3113790) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۷:۲۰:۴۲
اگر تیم قبلی مذاکره میکرد تا حالا 60 تا قطعنامه گرفته بودیم و تحریمها هم سفت تر شده بود و مردم هم در وضعیت بی دارویی قرار گرفته بودن و دوستان هم میخواستند 100 سال دیگه مذاکره کنند بعد یهو خبر میرسید که در پی کهولت سن مذاکره کننده کشورمان به جای ایشون اقای...معرفی شدند برای مذاکره و.. و این داستان ادامه پیدا می کرد و سرکله گینس هم برا ثبت رکورد پیدا میشد. (3113800) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۷:۴۴:۳۸
اولا بنده خودم رو با ايشون مقايسه نکردم بلکه ايشون رو با تيم مذاکره کننده که همه سابقه و يد طولايي در حل بحرانهاي خودساخته اين کشور دارن مقايسه کردم.ثانيا هر چي فکر کردم نفهميدم چرا براي اينکه حرف من رو قبول يا رد کنيد به جاي منطقتان ميخواهيد به رزومه خلاصه ام مراجعه کنيد.
اما در مورد اينکه چرا خام صحبت مي کنند بخشي از جوابتان را در کامنت پايين در جواب آقاي هادي داده ام بخشي هم در همين کامنت است.اينکه شما بدون فکر کردن حرف کسي را به عنوان اينکه دکتر است و تحصيلات مرتبط دارد( هرچند در اين مورد اين هم درست نيست) قبول مي کنيد مشکل من نيست. (3113838) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۱:۱۲:۰۸
سایت محترم الف : با تشکر از چاپ کامنت قبلی خواهشمند است اخرین جواب بنده را در صورت امکان پخش نمایید . این اخرین جواب حقیر است و بیش از این مزاحم نخواهم شد .امیدوارم برخی از خوش بینی های بیش از اندازه تعدادی از هموطنان با توجه به برخی واقعیات تعدیل شود. موافقین و مخالفین این توافق بایستی همه چیز را باهم ببینند . انوقت شاخص نسبت هزینه به فایده درست استخراج خواهد شد.
با احترام و تشکر مجدد
--------------------------------

اقای حمید خان
مانند برخی از عزیزان موافق توافق ، شما دوباره این عادت نه چندان محترمانه را تکرار کردید که طرف مقابل بیسواد است و چشم بسته است .چون اقای ایزدی دکتر است پس من قبول کردم و ..... ؟؟!
اولا:
اگر قصد شما زخم زبان بی اساس به من نبوده نباشد !!!!! ان یکی ها هم دکترند و برخی از انها مانند اقای صالحی و ظریف تحصیلات مرتبط هم دارند . چرا از انها قبول نکردم ؟ایا از روی گفتار شما نبایستی نیت خوانی بکنم ؟

دوم :

الف - ما که کسی را به بیسوادی و کم تجربگی متهم نکردیم . شما کردید .اینکه کسی با نقص عمل کند که همه اش به بیسوادی ، کم سوادی و عدم تخصص بر نمی گردد . فاکتورهای دیگر ی هم همواره وجود دارند . من می گویم در حوزه های تخصصی وقتی که شما چنین ادعایی را می کنید بایستی صلاحیت این قضاوت را داشته باشید . اعلام نظر کردن در موضوعات مختلف یک چیز است و افراد متخصص را به ندانستن متهم کردن یک چیز دیگر .
ب - متودولوژی وزن دهی و تعیین ملاک سواد و تجربه خود داستانی دارد مجزا.دکتر ایزدی یک فرد است . اینها هم دوستانی دارند با گرایش های تخصصی متفاوت که به یکدیگر در حوزه ها ی مختلف کار ی مشورت می دهند و نتیجه ان می شود خروجی یک تفکر .اتفاقا کامنت دوم شما حرف خودتان را بیشتر نقض کرد . این چه روشی است که سابقه یک نفر را می گذارید کنار همه تیم هسته ای ، سپس خیلی ساده قضاوت می کنید این یکی نمی داند و تجربه ندارد و ان یکی ها می دانند و تجربه دارند . این قیاس به لحاظ روش بکارگرفته شده غلط است .
حال فرض کنیم روش شما در تعریف چهارچوب هایش درست که نیست ، با حفظ همین چهارچوب من حتی روی خروجی نرم افزاری که تعریف کرده اید هم حرف دارم و مطرح کردنش در اینجا میسور نیست .


سوم :
اقای محترم :
بکارگیری ادبیات "بحران های خود ساخته" می رسد به استفاده از الفاظ دلواپسان ، بیسوادان و از این دست و یا برخی کامنت های تهاجمی و توام با نگاه از بالا به پایین به دیگران که ذیل همین مقاله بکرات گذاشته اید .

چهارم :
ان بخشی را که دررد گفتار اقای ایزدی مدعی پاسخ به ان در این کامنت بودید که چیزی نبود و ما متوجه نشدیم مستندات شما چیست.
در ارتباط با بخشی که در جواب اقا هادی فرموده اید ، ان فرض شما هم غلط است . مگر از نظر غربی ها قطعنامه 1929 ( قبل از اجرای برجام ) منسوخ شده بود ؟ اگر شده بود که مفاد ان در حال اجرا نبود . تمامی مفاد ان و به اصطلاح تنبیهات در نظر گرفته شده در حال اجرا بودند . لذا اجابت و یا عد م اجابت ایران به مفاد ان تا ان لحظه تاثیری در مشروعیت قرارداد ( به مشروعیت حقیقی ان کاری نداریم ) نداشته است . با استناد به همین اصل بدیهی ایران میتوانست به ان بند استناد کند .ببینید در مورد یک مسئله بدیهیی چطور غلط استدلال کرده اید ؟ ضمنا شما بایستی به برجام بر اساس قطعنامه شورای امنیت و قطعنامه شورای امنیت بر اساس برجام نگاه کنید . چه چیزی واقعا لغو شد؟ چیزی که براحتی قابل برگشت به حالت اولش است بدون اینکه بار حقوقی برای امریکاییها ایجاد کند ؟ همه چیز را باهم ببینید .

البته میشود همینطوری چیزی گفت و خوشحال بود از اینکه بلاخره یک چیز ی گفته شده است . لیکن مقبولیت یک حرف به مستندات ، چگونگی کیفیت اصول حاکم بر ان بحث ، و جلوبردن استدلال ها بر اساس اصولی است که خود تعریف کرده اید .

خداحافظ (3116147) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۰:۵۴:۰۶
بنده لیسانس شیمی از لندن و لیسانس اقتصاد و فوق لیسانس MBAاز نیویورک دارم وبه مدت ده سال در ucfاصفهان عضو هیئت مدیره بودم
برجام را بهترین گزینه ممکن می دانم
اما نکته این جاست که رزومه خود را نه از آن روی گفتم که تفاخر کنم و بگویم(( به نظر من)) بلکه گفتم از آنروی که بگویم با همه این ها خودم را عقل کل نمی دانم و معتقدم در هر مسئله‌ای کار را باید به کاردان سپرد و فکر می کنم کاردان تر و در یک کلام شایسته تر از آقای ظریف در این مسئله نداشتیم و نداریم که هم در کار خود خبره باشد و هم مورد تایید و وثوق نظام رهبری و مردم باشد(انتخاب توسط رییس‌جمهور منتخب مردم و تایید توسط نمایندگان مردم)
در پایان به جناب آقای ایزدی و سایر منتقدین عرض می کنم :
> (3117310) (alef-13)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۱۳:۴۸
تا حالا کسی اینطوری نگفته بود که تحریم های جدید شدیم، اقای ایزدی خیلی موشکافی کردند توافق برجام (3111250) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۵:۴۶:۴۵
ایشان حرفهایی می زنند که به نطر منطقی می آید ولی در واقع غلط است چون فرض غلطی دارد!
ایشان می فرمایند ایران به استناد قطعنامه 1929 اعتراض میداد و سازمان ملل موظف به رسیدگی بود.برادر من آیا ایران قطعنامه 1929 را اجرا کرده است؟خیر!قطعنامه خواهان توقف کلیه فعالیتهای غنی سازی آن هم به صورت فوری در ایران بود!مذاکره عزتمندانه یعنی همین که بدون اینکه قطعنامه را اجرا کنیم آنها را لغو کردیم. (3112719) (alef-3)
 
آرش
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۰:۵۲:۲۴
من 1929 رو نخوندم اما خودشون (ظاهرا کری) گفته بود که بر اساس 1929 تنها اگر پای میز مذاکره میامدند ما باید تحریمها رو بر میداشتیم. شاید درست نگفته باشه یا درست ترجمه نکرده باشن!! (3118098) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۲:۰۷
((به نظر می‌رسد ما به فردی نیاز داشتیم که توانمندی مذاکراتی آقای ظریف و تفکر مقاومتی آقای جلیلی را داشت که ما نداشتیم)).
چون دولت مردان ما به همه به دید سیاسی نگاه می کنند حتی منافع ملی و برای همین است که تعامل وجود ندارد (3111393) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۶:۰۶:۲۴
"گزینه سومی وجود دارد زمانی که ایران می‌خواهد نظر رسمی خود را اعلام کند حال چه مجلس (البته مجلس باید ورود کند و حداقل قانون قبلی خود را که درباره دفاع از دستاوردهای هسته ای بود لغو کند چون بسیاری از موارد برجام با آن در تضاد است) چه شورای امنیت ملی، باید بیانیه ای با جملات ایجابی بدهند که بر اساس بیانیه ژنو ایران فقط محدویت در حوزه هسته ای و لغو تحریم‌ها را می‌پذیرد؛ بنابراین محدودیت‌های موشکی و بازرسی‌های خلاف استقلال کشور را نمی‌پذیرد. طرف مقابل قاعدتاً در واکنش به این اتفاق سر وصداهایی خواهد کرد اما در عمل ما نمی‌توانیم این موضوعات را هم بپذیریم."
اون کاغذ پاره ها ما رو به این روز انداخت ببین سر و صدا چه خواهد کرد! (3112721) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۳:۰۹:۲۶
آقایان بیایند تضمین بدهند تا آخرین قطره خون بر هدفشان که غنی سازی است پافشاری خواهند کرد و تحت هیچ شرایطی از تحریم تا جنگ از اصولشان کوتاه نخواهند آمد ما هم مردانه پشتشان هستیم نه اینکه چهار پنج سال بعد که فروش نفتمان را صفر کردند و تمام واردات صادرات مان را جلویش را گرفتند و به خاک سیاه نشستیم بعد بیاییم شرایطشان را قبول کنیم که دیگر آب یک چند کیلومتری از سرمان گذشته باشد و تا آخر الزمان هم دنبال مقصران دیر پذیرفتن قطع نامه هایشان یا پذیرفتن قطعنامه هایشان باشیم ! (3113365) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۶:۳۳:۴۲
حالا آقایان بیان به شما قول بدن، شما قبول می کنی؟ مگه دکتر صالحی تو صحن مجلس قسم نخورد که این توافق به مصلحت ماست! شما قبول کردی؟ ضمنا تا وقتی ما آنقدر ضعیفیم که هر لحظع هر کسی بتواند ما را تحریم کند، اوضاع بهتر نمی شود. بلکه انشاا... با این توافق آنقدر قدرت منطقه ای و روابط اقتصادی خارجی مان بهبود پیدا می کند، که تحریم ما به ضرر خود تحریم کنندگان باشد! مثل روسیه. (3113718) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۰۷:۲۰
منظور بنده خدای بالایی مخالفان توافق است زیاد بد هم نگفته دکتر صالحی که موافق توافق بود (3117332) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۵:۳۶:۰۸
"اگر همان چیزی که در ژنو بود را می‌گرفتیم بهتر از وضعیت فعلی بود"

این دیگه از اون حرفاست! شما و هم فکران شما بعد از توافق ژنو کلی جار و جنجال به راه انداختن و میتینگ سیاسی ما دلواپسیم راه انداختن بعد شما میگی توافق ژنو خوب بود؟؟ (3111538) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۱۸:۰۷
حرف واضحه. ایشون می‌گه مشکلات توافق وین بر مشکلات توافق ژنو اضافه شد. (3112027) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۱۸:۱۶
نگفتن خوب بود. گفته‎اند که بهتر از وضعیت فعلی بود. (3112029) (alef-2)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۱۹:۵۴
مشتی نگفته ژنو خوب بود میگه بهتر از برجام بود !!! (3112034) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۲۹:۵۶
بخدا قسم به جان خودم ژنو هم تصویب میشد باز همین بساط بود که توافق بدی شده و.. (3112055) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۱:۱۲:۳۹
چرا مسئله به این مهمی را سیاسی میکنی داره میگه هر وسیله ای را که جزء لیست 200 صفحه ای باشه مثل دوربین های سرعت بالا وبعضیاز مواد اگه وارد یران بشه باید هم فروشنده اون مشخص بشه هم دریافت کننده واین یعنی لو رفتن عظیم اطاعات
من نمیدان مسئله به این مهمی را چرا شوخی میگیرین وهمش با اگر مگر جواب میدین (3112641) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۸:۲۹:۳۶
عزیزم مساله کلا خودش سیاسیه (3113916) (alef-13)
 
جوان دلسوخته
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۵:۰۱:۱۶
این عزیزان احساس شکست دارند. نه گرسنگی کشیدن نه زیر فشار گرانی هستن و نه عواقب جنگ براشون مهمه. نقاط مثبت رو نمیگن. بهتره بفهمند نظام به طور کل تصمیم گیرنده است و مصالح ملی در این آشوب منطقه ای مهمتر از این حرفاست. مردم رو نادیده گرفتن و تریپ متخصص به همه امور به خودشون گرفتن. متاسفانه فرهنگ و سیاست از جمله حوزه هایی است که همه خودشون رو محق دخالت و اظهار نظر میدونند.
ممنون از الف به خاطر درجات همه نوع نظر (3112708) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۸:۲۱:۳۴
گرسنه بودن دلیل موجهی برای این نیست که خودت را در اختیار دیگران قرار دهی (3114535) (alef-3)
 
صفری
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۸:۳۵:۲۱
با سلام وخسته نباشید دوست عزیز ،نگفتند توافق ژنو خو ب بود وبا منافع ملی ما همسو بوده بلکه ژنو،لوران ووین را یاهم مقایسه کرده اند ونسبت خوب وبدی را نسبت به هم بررسی می کنند .امید است عقلای نظام اسلامی ایران فکری کنند واز این مشکل ساخته شده از روی بی تدبیری به خوبی خارج شویم انشا الله (3112796) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۹:۰۷:۵۷
جناب ایزدی واقعا خبر نداره دستور مذاکره با امریکا از قبل از این دولت و توسط مقام رهبری ابلاغ شده؟؟؟ واقعا خبر ندارن بخاطر افت قیمت نفت و درگیری غیر مستقیم در جنگ سه کشور یمن، سوریه و عراق بشدت تحت فشار بودیم؟؟؟ نمیدونن که ما مجبور بودیم حتی با بدتر از این هم توافق کنیم وگرنه عمر جمهوری اسلامی در حالت خوشبینانه تا حداکثر پنج سال به پایان میرسید؟؟؟
پس بهتره از همکارانشون متشکر باشن

امیدوارم منتشر بشه نظر مردم اگه محترمه!! (3115126) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۵:۴۱:۲۲
فرموده اند: " اگر دوستان به صحبت‌ها گوش می‌دادند الان وضعیت بهتری داشتیم" حال این سوال مطرح میشود که از کجا میدانید گوش نداده اند؟ به نظر شما مذاکره کار راحتیه که ما برویم بگوییم فلان چیز را می خواهم و انها هم ارائه بدهند؟ حتما تیم مذاکره کننده سعی خود را کرده اند اما نهایت به این صورت توافق کرده اند.
اینکه خارج گود بایستیم و بگیم لنگش کن کار درست و ایضا اخلاقی به عقیده بنده نیست. چاه را دوستانی کنده اند که خود الان بزرگترین منتقدان پر کردن آن هم هستند. (3111566) (alef-2)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۴۶:۰۸
این حرف شما به خاطر اینه که کلاً بنا رو بر این گذاشته بودید که باید توافق کرد ولو یک توافق بد!
در صورتی که خواسته مردم و رهبری توافق خوب بود فقط! قرار بود اگر نمیتونن به توافق خوب برسن دست خالی برگردن! اینکه توجیه کنید که اونها سعی کردن و اینطوری توافق کردن که نشد حرف! وگرنه من و شما هم میتونیم بریم سعی خودمون رو بکنیم و یه توافق بکنیم و برگردیم! (3112089) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۰:۴۹:۱۰
توافق وین یک توافق خوب هست. بهتر از این بدست نمیومد. (3112203) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۵۵:۲۴
مطمئن باش هیچ توافقی با آمریکا به نفع کشورهای جهان سوم (که ما جزوشون نیستیم ولی عمدا ما را در بینشون قرار می دن) نیست. این هم مستثنا نیست.
گذشت زمان همه چیز را بر ناآگاهان روشن خواهد کرد. (3117071) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۱:۱۷:۳۰
هنوزم دیر نشده ردش کنید بفرمایید توافق نمی کنیم یا برید توافق بهتر کنید شما که واردتر هستید. چیزی هنوز امضاء نشده (3112255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۲۳:۲۶:۵۸
متاسفانه نباید با عبور از خط قرمز به توافق می رسیدند الان اگر ایران بگوید برجام را قبول نداریم از نظر دنیا محکوم هستیم و همین اسراییلی که الان منزوی شده جاییش را به ایران خواهد داد (3114279) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۷:۵۲:۱۹
بهانه پشت بهانه (3115058) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۵:۰۷:۰۸
مهدی جان لطفا از طرف خودتون حرف بزنید نه تمام مردم (3113551) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۶:۰۷:۵۹
بستگی داره که کی از چه دیدگاهی به این توافق نگاه کنه. سعی کنه نقاط مثبت رو پر اهمیت جلوه بده یا منفی رو! با کمال احترام به دکتر ایزدی، با نیم نگاهی به سوابق و مطالعات ایشون، به راحتی میشه دید که اکثر مطالعات و سخنرانی های ایشون در دانشگاه امام صادق و بسیج دانشجویی و سخنرانی جلوی سفارت سوئیس در حمایت از جنبش فرگوسن بوده و در یک کلام دیدگاه غرب ستیزانه دارند. اینکه چرا الف ایشون رو به عنوان مرجع انتخاب کردن روشنه، ولی فکر می کنید اگر دکتر زیباکلام قرار بود پاسخ دهند جوابشان این ها بود؟ (3111648) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۹:۲۴:۳۵
در امور بین الملل سواد آقای زیبا کلام انقدر هست؟ بنده تاحالا ندیدم آقای زیبا کلام توافق برجام یا هر مطلبی را تحلیل فنی کنند ، بلکه همیشه تحلیل سیاسی و جناهی بیان می کنند که استدلال بخش بسیار کمش را تشکیل میده! (3112854) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۵:۰۰:۱۷
مشکل اون آقا اینه که نه در حرفهاش صادق هست و نه اینکه کلام زیبایی داره !!!
در جلسه تیم مذاکره کننده با اساتید دانشگاه که هم دکتر ایزدی حضور داشتن هم اون آقای مثلا صادق زیبا کلام ، ایشون جلوی دوربین و حضار مشغول آدامس جویدن بود !!!
مساله اینه که توافق و حرف حساب ، آدم حسابی میطلبه . قیاس مناسبی نیست ولی ما به یکی مثل دکتر مصدق احتیاج داشتیم که صنعت نفت رو ملی کرد ، نه این آقایون !!! (3113533) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۲۳:۲۸:۲۲
یک نقطه ضعف کوچک که به استقلال کشور لطمه بزند برای نابودی کشور کافی است (3114283) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۶:۱۵:۲۷
میشه از یک فرد و شخص جناح دیگه هم سوالات بپرسیم؟؟؟؟ این که نمیشه شما همش افرادی از طرف خودتو بندازی وسط. ما ملت غیور متخصص در همه اموریم. همه شدند متخصص روابط بین الملل و هسته ای (3111664) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۱۹:۲۳
راست ميگن به نظر من از دكتر عسكرخاني دعوت كنيد چون مثل دكتر ايزدي تو آمريكا تحصيلات داشته اند (3113471) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۷:۰۳:۱۶
ممنون از شما آقای ایزادی...
واقعا با منطق تحلیل میکنید (3111762) (alef-2)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۵:۳۷:۱۱
شوخی بود دیگه؟ (3112715) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۳۰:۰۸
اقا ما چقدر پول به حساب شما بریزیم دیگه از این مصاحبه ها و پاسخ به سوالات راه نندازین؟ چند ماه پیش هم دکتر سبحانی رو اوردین واقعا من از پاسخ های ایشون متحیر شدم! 90 درصد اطلاعت و حرفهای خوانندگان رو ایشون سانسور فرموده بودن اونم حرفهایی که منتشر و تایید شده بود اینجا هم سوالات ملت پاسخ داده نشده بیشتر سخنرانی بوده تا پاسخ به سوالات. (3113492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۰۹:۵۸:۴۱
خیلی ممنون جناب دکتر ایزدی عزیز...خیلی باهات حال کردیم (3115938) (alef-3)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۷:۱۷:۵۶
قابل توجه آقایانی که برای این توافق جشن گرفتند (3111797) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۷:۲۵:۳۵
پاسخهای متین و منطقی بود. خدا کند دولتمردان بر اساس احساسات و منافع حزبی کوتاه مدت تصمیم نگیرند. (3111816) (alef-2)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۷:۴۳:۳۹
توافق با این ایرادات قابل اصلاح نیست؟ (3111848) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۳۳:۴۵
مرد حسابی اصلاح چیه؟ اصلا محاله اصلاح بشه
اگر بخواهیم اصلاج کنیم طرف مقابل هم جاهای دیگه اش رو به نفع خودش اصلاح میکنه همین الان اونجا توی امریکا روش درگیرن
خود کرده را تدبیر هست ظاهرا (3112063) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۸:۴۲:۴۰
شما در متن میگید:
چرا که اصل «برجام» الزام حقوقی ایجاد نمی‌کند و در ابتدای متن برجام نوشته شده این متن داوطلبانه است و قرار نیست امضاء شود، نظر دولت آمریکا نیز همین است و وزیر خارجه آمریکا در اسفندماه سال گذشته مطرح کرد این متن تعهد حقوقی برای آمریکا بوجود نمی‌آورد، یعنی وکلای اوباما متن برجام را طوری طراحی کرده‌اند که راه فرار و عدم پایبندی به تعهدات، برای آمریکایی‌ها فراهم است
پس چرا اصرار دارید که مجلس اونرو تصویب کنه و به صورت قانون در بیاره؟
شما در دانشکده مطالعات جهان مشغول کار هستید ایا در زمینه حقوق بین الملل و دیپلماسی هم تخصصی دارید؟ بهتر نبود از دانشتون مبنی بر عاقبت کشورهایی که ذیل بند 7 قرار میگیرن و یا به صورت کلی تر کسانی که وارد شورای امنیت میشن استفاده مناسبی میکردین؟
شما الان تمام مخالفت ها تون در مورد تحریم هایی هست که اعمال شده. میشه بفرمایید اون زمانی که پرونده وارد شورای امنیت. قطعنامه های 1تا 6 بند 7 داشت تصویب میشد و رئیس دولت پیشین هل من مبارز میطلبید شما چه کردین؟
و در اخر ممنون از پاسخ به پرسشی که مطرح کرده بودم ولی لازم میدونم ازتون بپرسم مگر اون چیزی که در ژنو مطرح شد توافق بود؟ ژنو مسیر کلی بود که راه رو نشون میداد و این پاسخ شما با احترام غلط هستش مثل اینکه بگید چرا سوالات از کتاب درسی انتخاب شده و از همون سر فصل ابتدای دروس نیومده. ژنو سر فصل این مذاکرات بود و وین متن این کتاب. (3111969) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۸:۴۲:۴۸
علی رغم دفاع شما از برجام، خطرات و تهدیدات بالقوه و بالفعل این برجام سره جاشه و کشور رو به لحاظ دفاعی و امنیتی در وضع بسیار خطرناکی قرار میده و در مقابل چندتا قاقالیلی اقتصادی رو بعد از چندین سال، شاید، از دور بهمون نشون بدن! (3112808) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۸:۰۶:۱۵
سلام
تحدید بلقوه: اخرین مرحله قبل از حمله نظامی به یک کشور اجازه بازرسی از کشتی و هواپیما در اب های ازاد هست.
تحدید بالفعل: عدم اختصاص ارز به واردات دارو هواپیمای فرسوده خشکسالی
قاقالیلی اقتصادی: افزایش 500000 بشکه صادرات نفتی ازادی 29 میلیارد دلار
سوال: نسبت هزینه و فایده هسته ای برای ایران بعد از 12 سال؟
سوال: چرا ما هنوز نمیتونیم یه الیاژ الومینیوم درست کنیم؟
با احترام (3113875) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۰۵:۱۲
مجلس مجبور نیست حتما برجام را رد یا تصویب کنه! که نگران تعهدات بعدیش برای ایران باشیم. مجلس میتونه با بررسی برجام اجازه ی اجرای اون رو به دولت بده یا کلی یا جزئی و یا حتی مشروط. مثلا مشروط به گزارش سالانه دولت و بررسی نتایج در هر مقطع.
در واقع این مجوز اقدام دولت را در اجرای برجام مشروط و محدود میکنه. و گام بعدی بر عهده ی دولت است که آیا خوب به وظیفه ش بر اساس نظر مجلس عمل کرده یا نه. توضیح اینکه دولت خیلی از مصوبات قانونی مجلس رو هم خوب اجرا نمیکنه که به دعوای بین دولت و مجلس و تذکر و استیضاح و غیره منجر میشه. و این امور از ابزارهای دیپلماسی ما در قبال طرفهای خارجیمون هم محسوب میشه یعنی همون جنگ زرگری که بین کنگره و اوباما و نتانیاهو و غیره نمایش دارن میدن که ما رو به چیزی که خودشون طراحیش کردن بکشونن! (3118120) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۸:۵۵:۰۱
تحلیل جالبی بود
و البته بسیار آموزنده (3111988) (alef-2)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۹:۰۸:۵۷
متاسفانه پاسخها كاملا يكطرفه و سياسي بود.نقاط منفي خيلي پررنگ و مبسوط بيان شده و نقاط مثبت خيلي كم رنگ و با سرعت از ان عبور گشته.بدون اينكه راه حل جايگزيني ارائه شود. (3112005) (alef-2)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۰:۰۲:۰۷
تا دلتون بخواد نظرات موافقان برجام منتشر شده و حرف زده اند بگذارید نظرات منتقدان نیز شنیده شود (3112130) (alef-2)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۳:۱۹:۰۹
خیلی خوبست که نظرات منتقدان برجام هم شنیده شود.منتهی یادمان باشد که هر توافقی یک بده بستان است و مبتنی بر اینکه ما چه کارتهایی در دست داریم و طرف مقابل چه کارتهایی در دست دارد.
طرف مقابل ما کسانی بودند که بیش از 80% قدرت سیاسی ،اقتصادی و سیاسی را داشتند و ان 19% دیگر (غیر از 1% ایران) هم مطیع و گوش به فرمان انها هستند.
ایران در بین کشورها و دولتها منزوی و سیستم ارتباط بانکی قطع، و پولها بلوکه !
تهدید بالا سر بعدی هم این است که 100% فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران هم ممنوع شود....وطبعا هند و کره و ژاپن همچون اروپا مطیع خواهند بود.
با این وضعیت و فشار فصل 7 منشور،بگویید توافق خوب و مقدور چیست؟ (3112480) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۲۵:۳۱
از دید دوستان توافق خوب یعنی اینکه اون چند کشور بیایند 100 درصد امتیازات را به ما بدهند و بگویند غلط کردیم تازه به اینجا هم برسه باز میگن توافق خوبی نبوده ما توانایی اینرا داشتیم ضربه بزنیم به دشمن و... (3113482) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۸:۲۶:۴۱
مگر توافق معامله است که یک بده بستان باشد. توافق یعنی مذاکره و گفتگو برای رسیدن به تفاهم (3114537) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۰۵:۴۱
سفسطه جالبی بود خیلی خندیدم (3117330) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۲۶:۰۷
والا اینجا اکثرا مقالات مخالف برجام منتشر شده تقریبا 99 درصد مقالات و تحلیل ها مخالف برجامه (3113484) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۰:۱۲:۰۳
چه كارشناس بي طرفي رو هم دعوت كردين براي پرسش و پاسخ ، آقاي ايزدي كه جزو تيم قبلي هسته اي زمان برادر جليلي بودن ، انتظار دارين ٨ سال كار خودشون تو مذاكرات رو نديده بگيرن و از برجام تعريف كنند ؟! (3112141) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۳:۳۷:۲۹
بنده خدا خووبه الف اولش نوشته که از هر دو طیف سعی می کنه دعوت کنه تا امثال شما سوژه غر زدن نداشته باشن (3112506) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۵:۰۳:۳۴
ولی ایشون کار دوره آقای جلیلی رو هم نقد کردن و گفتن که اون آقا توانایی مذاکره بالایی نداشت (3113545) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۱:۵۳:۴۱
احسنت به الف بخاطر احترام به مخاطب و احسنت به ايزدى بخاطر پاسخ هاى دقيق و از روى متن ايشون
چيزى كه برام هميشه سواله اينه كه موافقان توافق هيچوقت نميان اين متن ررموشكافى كننو از متن به سوالاى آدم جواب بدن (3112301) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۲:۰۵:۰۹
یک سوال از شما جناب دکتر : به نظر شما اگر توافق نمیکردیم و در انتهای این چاهی که خودمون کندیم میموندیم چکار باید میکردیم ؟ سخنگوی دولت اعلام کرد که حدود ۵۰ درصد درامد بودجه در شیش ماهه نخست امسال محقق نشده ! اگه توافق نمیکردیم با این کسر بودجه وحشتناک چه میکردیم ؟ مشخصا در صورت عدم توافق میرفتیم به سمت تحریم بیشتر و حتی نفت در برابر غذا ، در اون صورت با این حجم بیکاری و کرفتاری مردم ، تکلیف چی بود ؟
الف لطفا این متن که درد من شهروند هست رو منتشر کن (3112322) (alef-13)
 
کامیار
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۳:۵۶:۰۴
یعنی شما فکر میکنید الان که توافق شده، همه بیکارها به سر کار میروند و سطح درآمد مردم افزایش پیدا میکنه و همه در کنار هم به خوبی و خوشی زندگی میکنیم ؟؟ بحران های مالی و افزایش بیکاری که در اروپا و سایر کشورها به وجود آمده پدیده ای جهانی است که یقه کشور ما رو هم گرفته است (3112533) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۸:۴۴:۵۶
بازهم طبق فرمایشات تیم اقتصادی دولت تویه همون چاهیم و نباید انتظارات مردم بالا بره! (3112811) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۰:۳۲:۳۵
شکی نیست ولی امید به آینده هست ، و اینکه شاید بشه از این چاه بیرون اومد ولی در صورت عدم توافق چی ؟ (3112966) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۹:۳۳:۵۲
آقای ایزدی نگفتن نباید توافق می کردیم گفتن با این توافق ممکن است هم چوب را بخوریم هم پیاز! (3112873) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۲۴:۱۱
ایشون روشون نمیشه بگه که اخی از چاه دراومدیم توافق خوبی بود راحت شدیم. یه مقداری تعارف می کنن. (3113479) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۸:۲۹:۱۴
بیشتر مشکلات اقتصادی کشور به خاطر سوء مدیریت ها به وجود آمده است (3114539) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۲:۲۶:۳۸
اقای ایزدی خب متن توافقنامه را می نوشتی و به ظریف میدادی تا کشورهای 5+1 انراامضائ میکردندو اینهمه طول نمی کشید !!!!!! پس برخی توافقات فعلی در دولت قبل بعمل امده ب.ود اما .... !!!! یکسره بگو دولت قبل و جلیلی .... (3112365) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۲۳:۳۵
اين هم جواب بعضي ها به نقد كارشناسي. وقتي دستتشون از حرف كارشناسي خالي مي مونه اينجوري مشن (3113477) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۲:۵۹:۵۴
واقعا ممنون دکتر ایزدی عزیز. (3112436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۳:۲۶:۵۰
من هم بعنوان یک ایرانی بسیار خوشحال میشم که برجام کاملا موشکافی بشه اما واقعا چرا هیچکدوم از این سوالها رو تو جلسه شورای راهبردی روابط خارجی با حضور شخص آقای ظریف مطرح نکردین تا جواب بدن؟ فقط سه تا سوال خیلی ساده و جسارتا بی محتوای تکراری پرسیدین؟ (3112492) (alef-13)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۲۳:۳۵:۵۰
این توافق و نتایج آیندش درس عبرت میتونه باشه به نظر من (3112502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۱:۱۵:۴۰
بله درس عبرتی که دیگه باد به قبقبمون ندازیم و بگینم ایقدر قطعنامه بدید تا ..... (3112648) (alef-3)
 
آریا
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۸:۳۸:۰۳
قسم میخورم اگر همین توافق در دوران جلیلی بدست میامد همین آقای ایزدی بشدت ازش دفاع میکرد (3112798) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۰:۲۳:۲۱
شاید کسی دیگه ای هم قسم بخوره اگه این توافق رو جلیلی بدست میاورد حتما شما هم جزء مخالفان بودی!!
کافر همه را به کیش خود پندارد! (3112950) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۲:۰۲:۵۸
قسم میخورم اگر این توافق رو جلیلی میکرد الآن با خاک یکسانش میکردید!! (3113216) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۲:۰۳:۱۸
مثل روز روشنه که 100 درصد ازش دفاع میکرد و برای نقاط ضعفش هم دلایلی میاورد که به ذهن هیچ بنی بشری نمی رسید. (3113217) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۳:۳۵:۳۴
جلیلی ! صد سال هم جلیلی مذاکره کنه توافق نمیتونه بکنه چون پشتیبانی مردمی نداره (3113404) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۵:۲۰:۳۹
قسم نخور عزیزم . ادم که باین راحتی قسم نمی خورد . (3113571) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۲:۵۰:۱۶
قسم می خورم که جلیلی هرگز سند تحقیر ملت ایران را امضا نمی کرد! (3118408) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۸:۳۸:۰۸
انقدر داده ها و ستانده ها نا برابر و شرایط ناعادلانه است که باورش برای انسان سخت است . (3112799) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۰:۳۷:۰۷
تاحالا به این موضوع فکر کردید اصلا چرا باید ۶ تا قدرت اول جهان بشینن ۲ سال با ایران مذاکرات کنند و امتیاز هم بدهند ؟ اصلا در تاریخ یک مورد مشابه نیست !!! (3112978) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۰:۴۲:۴۴
به نظر بیشتر مطالب و ایرادای گفته شده به دلیل اغراض شخصی بوده و اینکه اثبات کنند این دولت شکست خورده. اصلی ترین نکته مثبت برجام را پذیرش غنی سازی می دونن که تاکید می کنن اونم تو دولت قبلی اتفاق افتاده!!!!!!!کاش همه ی ما 159 صفحه ی برجام رو می خوندیم. برجام نباید بند به بند تحلیل شود زیرا همه ی بندها و پاراگراف ها به هم مرتبط اند. ممکن است صرف خوندن یه بند ظاهرا به ضرر ایران باشد ولی در ادامه تو بندهای دیگه این عیب کاملا پوشش داده شده. برجام یه فرموله،یه پازله.همه ی قطعاتش باید با هم در نظر گرفته شن نه مجزا. (3112992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۰۴:۰۶
جناب ناشناس.پاسخ شما کوتاه است.متون حقوقی بند بند تنظیم می شوند.مثل قانون اساسی.آیا کتاب قانون اساسی مثل یک پازل است؟ (3117082) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۱:۰۱:۰۸
به نظر من بهترين جمله در مورد برجام اينه كه نه راه پس داريم نه راه پيش .... به نوعي مجبوريم اين توافق رو بپذريم كاري هم از كسي ساخته نيست .... يعني شايد بتوان گفت كه ظريف كاري رو كرد كه نظام و دولت و مردم ايران مجبور بودند اون كار رو انجام بدن ... و اگه هم انجام نمي داد معلوم نبود چه عواقب عجيب و غريبي جلوي راه مردم ايران قرار ميگرفت ... به هر حال رهبري هم كل مذاكرات رو به صورت دقيق در جريان بوده اند و قطعا موافقت نهايي رو با اون چيزي كه ظريف امضا كرده داشته اند..... (3113057) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۱:۰۷:۰۵
نتیجه تفکر و نوع نگاه آقای ایزدی همان بود که زمان آقای جلیلی اجرا شد که نتیجه ان تحریم و قطع نامه مکرر بود. جالب اینکه هیچ وقت حتا همین الف متن تحریم های که بر علیه ایران بود را موشکافی نکردند. حتی خیلی از مردم از ابعاد تحریم ها خبر ندارند. اگر تفکر آقای ایزدی جواب میداد که خوب زمان آقای جلیلی نتیجه داده بود و الان هم آقای جلیلی رییس جمهور بودند. این همه تحریم سند شکست این تفکر و اثبات میدانی بطلان آن است. (3113080) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۹:۰۰
اصل 59قانون اساسی یعنی رفراندم البته 24خرداد92مردم به توافق رای دادند (3113170) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۱:۵۱:۱۱
متاسفانه ایشان برجام را مطابق سلیقه حامیانشان تحلیل می کنند. (3113190) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۲:۳۴:۲۵
جواب منطقی و علمی بدید....کلا بعد از توافق فقط از رو احساسات دفاع کردید (3113282) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۲:۴۷:۲۰
مگر نمی شد همان زمانی که مذاکره کنندگان ایرانی در حال بررسی متن بودن و قبل از امضائ توافقنامه همون متن درحال بررسی رو میفرستادن ایران تا کارشناسان داخل ایران همین ایراداتی که الان میگیرن و همون موقع میگرفتن ؟؟؟؟مگه توعهد دقیانوس هستیم ؟؟؟یه دقیقه فاکس می کردین.....یا ایمیل.. (3113315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۲:۵۱:۲۷
اگر هر توافقی با امریکا هیچ مشکلی نداشته باشد و هر کسی فرض کنیم سر امریکائی ها کلاه گذاشته باشد و0000 . یا کاملا برعکس باشد . ایا امریکا اگر بتواند به جائی حمله کند یا یکی را بکشد یا کشوری را تحریم یا محاصره کند از کسی اجازه می گیرد یا از کسی یا چیزی خجالت می کشد؟ (3113327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۳:۵۱:۱۰
من خیلی بابت پاسخهای آقای ایزدی متأسفم. نه چونکه با نظر من فرق میکند. بلکه چون ایشان برخی موارد را کتمان می کند و از این بابت احساس خوبی ندارم. دقت کنید:
1- در قطعنامه و برجام هیچ محدودیتی برای صنایع موشکی وجود ندارد. چون جمله مربوطه با عبارت "از ایران درخواست میشود" شروع شده و همه حقوقدانها میدانند که الزامات قانونی هرگز به صورت درخواست بیان نمیشود و رد درخواست نیز موجب به کار افتادن مکانیزم ماشه نیست چون این مکانیزم فقط براساس پیوست 11 فعال میشود.
2- در مورد بازرسی در مورد اقلامی که استفاده دوگانه دارند (اصطلاحاً Dual Use هستند) نیز صرفاً از کشورها درخواست شده که هوشیاری لازم را داشته باشند و بررسیهای مقتضی را انجام دهند. به هر حال این عبارت نیز به شکل درخواست بیان شده و ضوابط مطروحه بسیار کلی است و حداقل ما را در مورد بسیاری از پروژه های ملی که اساساً قصد پنهانکاری نداریم کمک می کند.
3- از همه مهمتر اینکه قرار نیست تحریمهای رنگ و وارنگ آمریکایی ها برداشته شود. این تحریمها 36 سال است که هست. اما آمریکا در قضیه هسته ای موفق شد اروپا و بلکه جهان را از طریق سازمان ملل و شورای امنیت با خود همراه کند. برجام این همراهی را بر هم می زند و مراودات ما را با کل جهان به سامان میرساند هر چند صد البته دشمنیهای آمریکا به بهانه های مختلف ادامه خواهد یافت.
یا علی (3113427) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۱۴:۲۱:۴۳
خلاصه بحث و تفکر این دوستان این است که چون ما در تیم مذاکره کننده نبوده ایم پس توافق بدی است بعد این دوستان اگر توافق را بپذیرند اون چند سال مذاکره بی نتیجه را چگونه باید توجیه کنند؟ چاره ای ندارند که انرا رد کنند (3113474) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۶:۲۶:۰۶
تا حالا یه دفاع منطقی و کارشناسی از قطعنامه دیدید؟ موافقان غیر از حرف های سیاسی و متهم کردن مخالفها کار دیگه ای کردن؟ اگه بوده آدرس بدید ما هم بدونیم (3114506) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۷:۱۴:۵۹
باسلام مي خواستم به عرض برسانم كه اين عين سادگي است كه فكر كنيم ما چهار نفر ادم رو با اختيار تمام و كمال فرستاديم پشت ميز مذاكره وگفتيم هركاري خواستيد بكنيد حتما پشت اين نفرات تيم هاي قوي وتفكرات مورد نظر رهبري وشوراي امنيت ملي وجود دارد تا خطوط قرمز رعايت شود حالا عده اي چون در اين تيم ها وجود ندارند يا تفكرات انها در اين تيم نيست شروع به مخالفت كرده اند همين اقاي ايزدي در جلسه اي كه به عنوان شوراي راهبردي وزارت امور خارجه تشكيل داده بود ودرواقع جلسه پرسش و پاسخ تيم مذاكره كننده با اساتيد وزارت خارجه واساتيد علوم سياسي بود شركت داشت و سوالات خود وهمفكرانش را پرسيد وجوابش هم از اقاي ظريف گرفت. اقاي ظريف در جواب اقاي ايزدي گفتند كه اين ترجمه از نظر سياسي وسازمان ملل غلط است وبار حقوقي دارد دوستان وعزيزان اين توافق همان طور كه ءقاي ظريف واقاي روحاني گفتند اينگونه نيست كه همه چيز به نفع ما است بلكه يك قدم روبه جلو در ارتباطات بين المللي وشكست پروژه ايران هراسي است نبايد به راحتي از اين مسئله عبور كنيم كه اقتدار رهبري نمي گذارد كسي ازخطوط مورد تائيد ايشان عبوركند در كامنتها ديده شده كه عده اي فكر مي كنند كه در طي بررسي فرجام در مجلس يا هرجاي ديگري مي توان بندي از توافق را حذف ويا بندي را به ان مي توان اضافه كرد واين نشان از عدم اگاهي است پس عزيزان در مواردي كه ما تخصص نداريم نبايددخالت كنيم وكار را به كاردان بسپاريم همانطور كه شما براي يك بيماري مثلا قلبي نبايد سوالات تخصصي رااز يك پزشك عمومي بپرسيد ازسايت الف مي خواهيم از يك متخصص اين كار استفاده كند نه اقاي ايزدي ودوستانشان كه در سالهاي گذشته با كاغذ پاره خواندن ڨطعنامه ها باعث بوجود امدن اين همه ظلم در حق مردم شدند . (3114520) (alef-13)
 
اسد
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۰۸:۴۲:۳۸
زیبا کلام بوسیله چه کس وارد دانشگاه شده است سرگذشت زندگی او چندان مثبت نیست و شستشوی مغزی شده او هر گز مورد اعتماد نیست که ذر مقابل استاد ایزدی اظهار نظر کنذ (3114542) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۲:۰۷:۳۰
مدیریت الف با سلام با توجه به اینکه حمله به زیباکلام را منتشر کرده اید پاسخ را هم منصفانه منتشر بفرمایید.
دوست عزیز در علم منطق و استدلال این حرف شما را مغالطه حمله به شخص می نامند یعنی اینکه طرف پاسخ سوالات را ندارد ارائه کند به جای پاسخ دادن به خود شخص حمله می کند و او را زیر سوال میبرد این مغالطات خیلی قدیمی و زشته راجع به سخن خود فرد حرف بزنیم نه اینکه خودش رو نقد کنیم
بله زیباکلام هم بدترین ادم دنیا است(همه 7 میلیارد ادم قبول دارن) ولی سخنش چی؟ حرفش شاید درست باشه اینکه یه ادم بدترین ادم دنیا است دلیل نمیشه که همه حرفاش غلط باشه اگر حرفش غلطه دلیل بیاورید اگر غلط نیست بپذیرید.
قرن 21 هستیم مغالطه حمله به شخص نکنیم یاد بگیریم سخن خود فرد را نقد کنیم نه خود شخص را ، خیلی بده ادم قرن 21 اینطور استدلال کنه
فرموده اید او هرگز مورد اعتماد نیست!! این باز خودش یه مغالطه است! حرفی زده جواب حرفش رو بده مگه باید مورد اعتماد باشه؟ شستشوی مغزی کجا داده شده؟ همین حرفها رو علیه خودت بزنن چی میگی؟ فرض شستشوی مغزی داده شده چه پاسخی به حرفاش داری؟به سرگذشت فرد چیکار داری؟ اگر جرم کرده حتما یا دستگاه قضا رسیدگی کرده و تبرئه شده یا زندانش رو رفته الان ببین حرفش چیه
بوسیله چه کس وارد دانشگاه شده دیگه از اون حرفها است! یعنی وارد دانشگاه شدن با پارتیه؟ ایشون ادم باسوادی هستند بوسیله سواد و لیاقتش وارد دانشگاه شده است.
وقتی طرف به مغالطه حمله به شخص رو می اورد یعنی حرفی و پاسخی ندارد.
بروید مطالعه کنید و خودتان را اصلاح بفرمایید. (3114744) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۲۴:۰۲
پیرو صحبت دوست عزیز که این نظر مفصل را در دفاع از آقای زیباکلام فرمودند به یک جمله از حضرت امیر بسنده می کنم :
{ لا تنظر الی من قال انظر الی ما قال }
نگاه نکن که چه کسی است که سخن می گوید بلکه ببین چه می گوید (3117354) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۰:۱۲:۳۰
مشكل اين بحث دراينه كه فكر ميكنيم در اين برجام دست دولت ها غربي بخصوص امريكا بسته شده واختيارات ان جناني ما كسب كرديم در اصل اصل اصل موضوع هيج فرقي نكرده فقط زماني به هر دو طرف داده شده كه باز هم كفه سنگين ان به طرف ايران است كه ان شعار با ما يا بر ما اكر تحقق نكرفت حد اقل شعار بر ما هم تحقق نگيرد واين براي دو طرف بايد صدق كند ودر گل اين يك توافق سياسي است خوب اكر دو طرف بتوانند به اين خواسته حد اقلي كه هيچ كدام نيت بر ما را نداشته باشند برجام به نتيجه خواهد رسيد والا غير ممكن است وترس اقاي ايزدي وساير مخالفان هم اينست كه تا بحال تاريخ نشان نداده امريكا به تعهدات خود پايبند باشد مخصوصا كه ما از نظر ايدولوزي هيج هم فكري با او نداريم اگر ما به اصول سي پنج ساله خود پابر جا باشيم وامريكا هم مي كويم همين حد اقل بر ما را نديده به گيرد بايد كفت معجزه رخ داده (3114605) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۰:۵۱:۴۱
آقای ایزدی محترم
آخرش حرف کی رو قبول کنی ظریف یا شمار رو
میفرمایید:
طرف مقابل آن موقع خواهد گفت که ایران به قطعنامه عمل نکرده است چراکه قطعنامه و برجام بهم متصل است و شما به برجام عمل نکرده‌اید و مکانیسم ماشه فعال و وارد عمل شود و این سوال‌هایی است که دوستان باید پاسخ بدهند.
آقای عراقچی و ظریف می فرمایند:
قطعنامه صرفا برجام را تصویب نموده است و موارد الزام آور دیگر موجود در قطنامه ارتباطی با برجام نداشته ( تحریم موشکی و ...)و بنا براین نقض آن نقض برجام نخواهد بود (3114636) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۱:۰۷:۵۴
دو سال پیش که روحانی فریاد می زد "ساختمان تحریم ها ترک برداشته "شما در برنامه ثریا حاضر شدید و این گفته رو با استدلالهای غلط به چالش کشیدید حال بعد از دو سال کری و اوباما همونایی که اینروزها به گفته هایشان استناد می کنید گفته روحانی رو تکرار می کنند بهتر نیست بجای تقابل با رو حانی به گفته ها و عملکردش بیشتر اعتماد کنید (3117653) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۵۲:۲۳
جواب رو جان کری داد و گفت نقض قطعنامه به معنای نقض برجام نیست.
حالا البته آقای ایزدی نظر خودشو داره. فقط نمیدونم اینا که الان اینقدر روی متن قطعنامه ها حساسند قبلا که شصت تا قطعنامه صادر میشد افاضه فضل نمی کردن؟؟ (3118260) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۱:۴۹:۱۶
با تشکر از پاسخ های دقیق آقای ایزدی .
من هم با نظر دوستمون با اینکه نه راه پیش داریم نه پس موافقم و فکر کنم بهترین نتیجه برای ایران موقعی حاصل میشود که کنکره آمریکا توافق را رد کند که در این صورت میتوان گفت بدون وجود تعهدی خاص برای ایران سازمان تحریم ها از هم میپاشد (3114723) (alef-13)
 
عتی
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۳:۲۳:۳۵
"در مجموع می‌توان گفت که در همه دوره‌ها بدلایل مختلف ضعیف عمل شده است. به نظر می‌رسد ما به فردی نیاز داشتیم که توانمندی مذاکراتی آقای ظریف و تفکر مقاومتی آقای جلیلی را داشت که نداشتیم"
با تحلیل هایی که ارایه فرمودید بنظر من جای شما و نظریات کار شناسانه جنابعالی در طول مذاکرات هسته ای جدا خالی بود .شما از همه زوایای مذاکرات و همه مذاکره کننده ها از راس تا ذیل ایراد و انتقاد نمودید . فکر نمیکنید قدری زیاده روی و یکطرفه اظهار نظر مینمایید . بنظر این حقیر شما در حضور نماینده تیم مذاکرکننده میتوانید بند های متفاوت این توافق نامه را مورد بررسی دقیق تر قرار داده و ما نیز از برکات این مباحث بهره مند شویم . (3114813) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۳:۳۲:۳۰
جناب ایزدی پای اصلی گفتگوهای پرس تی وی و از منتقدان مذاکرات هسته ای بوده و هستند و از ایشان انتظاری بیش از این نیست.
در هرمذاکره ای با داشته هایت امتیاز می گیری واقعا دیپلماتهای ما تا چه حد دستشان پربود که حالا از ایشان انتظار معجزه داریم؟
خوب است ار حریف مقابل یاد بگیریم که هشدار میدهد اگه توافق نشود مثلا دنیا دیگر به ما اعتماد نمی کند و به اعتبار دلار لطمه می خورد. اما ما چه حاضریم به خاطر موضوعی که به هیچ وجه اولویت امروز و فردای ما نیست همه را قربانی کنیم. حتی انقلابی را که حاصل دوقرن مبارزه با استبداد و استعمار است.
راستی اگه توافق نشود چه بر سر ما می آید ؟خوب است جناب ایزدی به این سوال هم پاسخ بدهند. (3114820) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۴:۰۴:۲۶
مهم اینه که الان یا باید توافق اجرا بشه یا جنگ! که احتمال زیاد توافق اجرا میشه! هر چقدر هم که شما خوشتون نیاد!! (3114852) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۴:۱۲:۰۳
به نظر میاد موضوع هسته ای یک مشکل سیاسی بود و هست نه تکنیکی! پس ما نباید اول مشکل سیاسی مدنظر قرار می دادیم ؟ (3114857) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۲۳:۰۷:۴۵
خیلی ساده انگارانه است اگر فکر کنید هسته ای فقط بحث های فنی است و چیزی فراتر از اون نیست!خوب معلومه که اول سیاسی است بعد فنی.نمیبینید بعد از توافق هی چپ و راست میگن حالا میتونیم با ایران بر سر مسائل دیگه هم گفتگو کنیم؟مسائل منطقه ای،حقوق بشر... (3115412) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۲:۲۸:۰۱
سلام 1-شرایط ما و دشمن باید درست تر ارزیابی می شد.(اذعان اوباما و کری به عدم توانایی ادامه تحریمها-تبدیل شدن تحریم ها به ضد خود بعد از چهار سال-وضعیت رشد اقتصادی اروپا و مرز ورشکستگی یونان اسپانیا ایتالیا ایرلند رشد صفر درصدی فرانسه-بردشتن عجولانه تحریم ها سویس-وضعیت جدید روسیه-) 2-تقکر تعامل در دور قبل زمان دبیری روحانی به ماجرای خاطرات جک استراو رسید و امروز به وین چه چیزی تغییر کرده است؟ 3-جایگاه قرارداد وین از نظر ادامه انقلاب در بعد داخلی و خارجی کجا قرار دارد؟(خطبه عیدفطر مقام رهبری )4-ایا تعامل ما باعث تعامل غرب با ما می شود و دست از تلاش برای تبدیل ما به سوریه و عراق و یمن خواهد برداشت؟5-اخر کلام وحدت در تحت قانون و رهبری را همه بپذیریم . (3118346) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۰۸:۴۰:۴۴
توی یکی از سالهایی که جام جهانی فوتبال برگزار می شد تیم ملی آلمان در آستانه حذف در مرحله گروهی قرار گرفت، بعد می دونید اونا چکار کردند؟
بجای اینکه مثل ماها توی تلویزیون چند تا کارشناس بیارن و مدام انتقاد کنند چندین مربی برجسته باشگاه های برتر رو آوردند و به کمک مربی تیم ملی فرستادند و در نهایت با کمک همدیگه تونستند صعود کنند.
به جای این دعواها باید هم فکری کرد و بسیاری از نخبگان برتر کشور از همه طیف ها و جناح ها و تخصص ها (اقتصادی، هسته ای ، نظامی، سیاسی و ...) رو دور هم جمع کرد و توی یک فضایی که این حس به آدم دست بده که همه توی یک قایق هستیم به جمع بندی برسیم.
متاسفانه تا زمانی که فکر بشه این توافق حاصل زحمات یک جناح یا یک سری اشخاص خاصی هست به افراد و جناح های منتقد برچسب مخالفت و سوءنیت زده میشه.


ما ایرانی ها کی میخواهیم از تاریخ معاصرمون درس بگیریم .... (3115762) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۱:۴۰:۲۳
شگفت آور است که اگر ایران از آمریکا شکایت کند، تحریم ها بر می گردد!


"جالب آنجاست طبق قطعنامه ۲۲۳۱ حتی اگر ایران هم از آمریکا شکایت کند، تحریم‌‌های ایران برمی‌گردد! ایران در اثنای شکایت اصرار کند که شکایتم را پس میگیرم بازهم فایده ندارد؛ تحریمها برمی‌گردد. این حقیقتاً شگفت‌انگیز است."
شگفت آور است که اگر ایران از آمریکا شکایت کند، تحریم ها بر می گردد!
به گزارش به نقل از تسنیم، رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با بیان اینکه درباره مسئله تحریم‌ها نیز در برجام نکات مهمی وجود دارد، اظهار داشت: خطری که وجود دارد این است که غرب یک در باغ سبزی نشان داده به همراه یک سراب بسیار بزرگ؛ به این معنا که اگر ما این راه را برویم به یک باره سرمایه و تکنولوژی غرب می‌آید و اقتصاد ما را شکوفه می‌‌کند؛ البته اگر این بشود خیلی خوب است اما به نظرم قرائن زیادی نشان می‌دهد که این قطعاً نمی‌شود. حداقل ما نباید اقتصادمان را به این سراب وصل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه از آنجا که مسئله برداشته شدن تحریمها «غرض محوری» مذاکرات دولت بوده، لذا من این بخش را با تفصیل بیشتری توضیح می‌دهم، خاطرنشان کرد: ممکن است برای عموم مردم مقداری خسته‌کننده باشد اما معتقدم برای مسئولان و فعالان سیاسی، مدیران و مردم تحصیل‌کرده و بخصوص دانشجویان و طلاب عزیز مفید است.

مطالب مهم درباره ایراد جدی قطعنامه ۲۲۳۱

مسئولان نکات قطعنامه را بدون مقدمه و موخره می‌گویند/این نکات توسط پیش‌شرطها فشرده شده و جای هرگونه خوشحالی را می‌گیرند
اگر این کامنت توسط الف عزیز چاپ شد که انشاا... می شود لطفا
گزارش مربوطه را از اینترنت مطالعه فرمایید . چو ن نمی دانستم معرفی لینک در اینجا مجاز است و یا خیر لذا لینکی را معرفی نکردم . (3116222) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۲:۳۲:۱۶
برخی از دوستان مدافع توافق یا نمی دانند و یا نمی دانم چه اسمی برای این بی توجهی بگذارم :

مطلب زیر بنقل از اقای دکتر جواد لاریجانی :

طبق قطعنامه، آمریکا به هر بهانه‌ای از ایران شکایت کند تحریم‌ها حداکثر طی ۳۰ روز علیه ایران برمی‌گردد

فرض کنید دولت آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل شکایت می‌کند که ایران تعهدات خود را انجام نداده و تخلف جدی دارد. شورای امنیت بر اساس بند ۴۱ فصل هفتم منشور، بر اساس پیشنهاد یکی از اعضای شورا و یا رأساً توسط رئیس شورا، قطعنامه‌ای را مطرح می‌کند که آیا توقف تحریمها که جایزه ایران بود ادامه یابد یا خیر؟ اگر تصویب شد که ادامه یابد و کسی وتو نکرد، البته توقف تحریمها ادامه می‌یابد. اما طبیعی است که شاکی که آمریکا بوده حتماً وتو می‌کند این مصوبه را و لذا مصوبه در این مرحله تصویب نمی‌شود. اما خوشحالی ایران دوامی ندارد، زیرا حالا نوبت مکانیزم ماشه است! بر اساس بند ۱۲، که آنهم مبتنی بر فصل هفتم منشور است، پس از ۳۰ روز که از اخطار شورای امنیت بگذرد، نیمه شب به وقت گرینویچ! همه تحریم‌ها خودبخود و اتوماتیک برمی‌گردد!

البته در قبال این اقدام چکشی و یک طرفه و تصمیم روشن و قاطع و فصل هفتمی شورا به نفع آمریکا، در بند ۱۳ یک "آخ" مظلومانه‌ای از ایران را هم آورده: شورا "توجه می‌کند" به اعلام نظر ایران که گفته بود اگر تحریم‌ها برگردد، ایران هیچ تعهدی در انجام موافقت‌نامه برای خود در نظر نمی‌گیرد.

شورای امنیت طبق قطعنامه ۲۲۳۱ فقط در حد یک "آخ" گفتن حرف ایران را می‌شنود/ همه تحریمها فقط با یک نامه "شکایت آمریکا" برمی‌گردد

ملاحظه کنید، این نهایت توهین به ایران است؛ یعنی فقط در حد یک "آخ" حرف ایران را می‌شنود و هیچ اعلام تصمیم نمی‌کند. در واقع شورا تصمیم قاطع گرفته است که تمام تحریم‌ها را برگرداند و بر اساس فصل هفتم هم این تصمیم را گرفته است. معنای عبارت "توجه می‌کند به نظر ایران" آن است که خوب ما شنیدیم اما هیچ تاییدی نداریم. حالا این ایران مظلوم است و اراک منهدم شده و انبار اورانیوم غنی‌شده اکسید شده-یعنی زباله شده- و فردو تعطیل و ....؛ و همه تحریمها هم برگشته. همه این امور فقط و فقط با یک نامه "شکایت آمریکا" می‌تواند تحقق پیدا کند!

جالب آنجاست که اگر ایران هم از آمریکا شکایت کند، تحریم‌ های ایران برمی‌گردد!!!/ ایران اصرار کند شکایتم را پس میگیرم بازهم فایده ندارد؛ تحریمها برمی‌گردد

حالا بیایید حالت دیگری را فرض کنیم: فرض کنید ایران طی نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل طرح شکایت کرد که آمریکا و دول غربی تعهدات خود را انجام نمی‌دهند. شورا می‌گوید قطعنامه ادامه لغو تحریمها را مطرح می‌کنیم. فرض کنید ایران آن را مطرح کند، معلوم نیست تصویب بشود. ولی فرض کنید در این مرحله به نفع ایران تصویب شد. آمریکا وتو می‌کند و سپس رئیس شورا خود مستقلاً قطعنامه را مطرح می‌کند و اگر تصویب شود آمریکا وتو می‌کند و بلافاصله پس از ۳۰ روز تحریم‌ها برمی‌گردد. یعنی شاکی مظلوم به خاطر شکایت خود تنبیه می‌شود! مقایسه کنید: اگر آمریکا شکایت کند ایران تنبیه می‌شود و اگر ایران شکایت کند، باز هم ایران تنبیه می‌شود!! حتی اگر در وسط کار ایران بگوید خیر شکایت را پس می‌‌گیرم اصلًا اسب ما از کره‌گی دم نداشت. لکن پروسه ول کن نیست و تا آخر می‌رود!

این بخش از قطعنامه ۲۲۳۱ واقعاً شگفت‌انگیز است/ جایزه‌ای که به ایران داده‌اند در واقع "سراب" است

بدون شک این یک مصوبه غیرقابل قبول است و شگفت‌انگیز است که چرا دولت ایران آن را قبول کرده است، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید تکلیف این وضعیت را روشن کند.

برخی بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ معنای سیاسی بسیار خطرناکی دارد؛ آنها می‌دانستند چه چیزی تصویب می‌کنند/ این بند یعنی ایران متهم و درحال تنبیه است و حق زبان‌درازی هم ندارد

غرض از تفصیل این بخش آن بود که نشان دهم دو جایزه بزرگ ایران عمدتاً سراب است و نباید فریب آن را بخوریم، تاکید کرد: حالا در این زمینه بحث فراوان است اما نکته مهم معنای سیاسی بسیار خطرناک این مصوبه است. شورای امنیت و اعضای آن می‌دانستند چه چیزی را تصویب می‌کنند. این مصوبه درجه اعلای استکبار و ادعای آقایی و رهبری و سیطره را برای آمریکا اعلام می‌دارد و پایین درجه تسلیم و گرفتاری را برای جمهوری اسلامی! معنای این مصوبه اینست که ایران اسلامی حد خود را بداند، ایران یک متهم و محکوم و در حال تنبیه است و آمریکا حاکم و قاضی و مسیطر. ایران باید تلاش کند نظر این "قدر قدرت" را به هر شکل تامین کند و الا فقط کافی است یک خط به شورای امنیت بنویسد که ایران تخلف کرده و کار ایران ساخته است. ضمناً ایران نباید از این وضعیت شکوائیه‌ای داشته باشد. حق ندارد. اگر هم زبان‌درازی کند باز هم تنبیه می‌شود! این مورد نمونه‌ای از نمونه‌های مختلف اشکالات اساسی سیاسی در توافقات است. (3116354) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۲:۵۱:۰۲
1- چیزی که برای آقای ایزدی و همفکرانشان اصلاَاهمیتی ندارد مشکلات مردم و زجر کشیدنشان است.حد مقاومت را کلیت جامعه تعیین میکند نه هیچکس دیگری.
2- مهمترین دستاورد این توافق برهم خوردن اجماع قدرتهای جهانی علیه ایران بود. بعنی آمریکا خلع سلاح شده و اینهمه تلاشی که دولتمردان آمریکا برای تصویب این توافق در کنگره دارند و مرتباَتکرار میکنند که عدم تصویب آن موجب انزوای آمریکا خواهد شد , موید همین نکته است. (3116401) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۰۲:۵۵
میشه اقای ایزدی یک مقدار از خاطراتش از امریکا بگه . (3116873) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۲۰:۰۳
سلام بردکترایزدی وهمه ی باغیرتای مملکت (3117192) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۰:۵۸:۴۸
آقای ایزدی فرمودند:قرار بود تحریم‌های هسته‌ای بر اساس ۱۹۲۹ برداشته شود و طبق گفته جان کری که در وین اعلام کرد که اگر ما می‌خواستیم ۱۹۲۹ را اجرا کنیم باید همه تحریم‌ها را لغو می‌کردیم چراکه طبق ۱۹۲۹ اگر ایران به پای میز مذاکره بیاید باید تمام تحریم‌ها لغو شود اما نه تنها ایران به میز مذاکره آمد بلکه توافق هسته ای را نیز پذیرفت چراکه تحریم‌های هسته ای مربوط به غنی سازی بود و الان بحث غنی سازی نیز حل شده است."
سوال من اینه که کجای قطعنامه 1929 توشته اگه ایران پای میز مذاکره بیادتحریم لغو میشه ثانیا آیا ما حاضر می شدیم این قطعنامه رو اجرا کنیم ثالثا احتمالا نه شما و نه کری 1929 رو نخوندید. فرایند لغو تحریم ها پس از تعلیق کلیه فعالیتهای هسته ای ایران تدریجی است
در مورد تعلیق82 هم که شما اونو فاجعه ای می دونید به گفتگوی انتخاباتی روحانی با شبکه 2 حوالتون می دم. تعلیق چیزی رو قبول کردیم که تقریبا وجود خارجی نداشته است.
در مورد دیدگاه سیاسی هم نظرات شما پیوسته در رجا نیوز منتشر می شه و در میز گردهای اون سخنرانی می کنید دم روباه رو باور کنیم یا قسم حضرت عباس رو
در انتها اینو بکم یه چیزایی دادیم وبعضی از حقوقمون و گرفتیم پس نمی تونه خیلی خوشحال کننده باشه اما با توجه به قطعنامه های قبلی پیروزی بزرگیه (3117641) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۵۱:۴۹
مشکل آقای ایزدی این است که ایشان با خودش مذاکره می کند نه با شش قدرت جهان و به همین دلیل نیز راحت نتیجه می گیرد که می شود بهتر عمل کرد. در واقع ایشان خودش می بره و خودش می دوزه. لطفا به واقعیتهای جهانی و ملی مثل یک سیاست مدار نگاه کنید. (3118256) (alef-13)
 
رسول بخشنده
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۷:۵۶:۴۴
آقای ایزدی ادعا می کنه مخالفت اش با برجام سیاسی نیست و اصولا آدم جناحی نیست و در هیچ میتینگ سیاسی تا به حال شرکت نکرده‌!
کاش عکس چهره ایشون رو میذاشتین تا مخاطبانی که اخبار سیاسی رو به طور مستمر دنبال نمیکنن ولی صحبت های ایشون رو در صدا و سیما شنیده اند در مورد ادعای غیر سیاسی بودن ایشون قضاوت کنند.
به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر جناب آقای ایزدی یه مناظره ای داشتن با محمدجواد حق‌شناس که پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر مطالعه بفرمائید. (3119234) (alef-13)
 
حسابی
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۰:۱۴:۰۱
من چند وقتیه تصمیم گرفتم موضوعات سیاسی را دنبال نکنم چراکه ته آن چیزی نیست/
اما برای موضوعات مطروحه چند عبارات دارم
1- اولاً همیشه ما راه حلی را رد می کنیم بایدراه بهتر را برای ارائه داشته باشیم .
2- کمتر دیدم و یا شاید اصلاً ندیدم در چند وقت اخیر که موضوعات هسته ای و توافق نامه مطرح است کسی به بررسی موضوع از نگاه اقشار ضعیف جامعه و امرار معاش و مشکلات آنها از خوراک گرفته تا دارو درمان در حالت تحریم بگوید موقع ای که یک بیمار سرطانی در حال مرگ نمی تواند دارو تامین کن و دارد خودش و خانواده اشش را از بین می برد .
3- اینکه ما عزت مان را حفظ کنیم خیلی خوب است و لی به چه قیمتی ، موقعی این حرفها اهمیت دارد که منی باشم بتوانم در نهایت به اهداف تعیین شده نظام اسلامی - توسعه انقلاب اسلامی و صادرکردن آن به سایر کشور ها- برسیم .
در خاتمه من کمی سخت باور می کنم موضوعات به این مهمی را از سوی نظام - رهبری ، و سایر عوامل اصلی خارج از دولت کنترل نکنند .پس اگر مطلبی در نهایت توافق شد بنظر می رسد حاصل تفکر کلی نظام بوده نه یک دولت و یا جناح خاص .
شاید بهتر باشد یکی بعنوان بزرگتر موضوع ای را گوشزد کند تا دیگران اینگونه بر اقدامات نظام نتازند. (3119503) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۷:۰۰:۳۱
ببینید اگر کل خاک امریکا رو هم طبق این توافق به ایران میدادن و یا امریکا طبق این توافق به 50 ایالت تجزیه میشد باز هم دوستان چاره ندارن که توافق رو زیر سوال ببرن چون نمیتوننن اون ده سال مذاکره بی نتیجه خودشون رو توجیه کنن اگه توافق رو قبول کنن
شما خودت رو جای این دوستان بذار کسی ازشون چند سال دیگه بپرسه که ده سال مذاکره کردین 6 قطعنامه گرفتین ولی ظریف دو سال مذاکره کرد و توافق کرد شما چی میگین؟ قطعا باید توافق رو زیر سوال ببرید بگید توافق بدی بوده منم میتونستم توافق کنم و...
لذا چه توافق خوب میشد چه بد موضع جناح مخالف دولت قطعا و بلاشک مخالفت با توافقه چون موافقش باشه خودش زیر سوال میره شک نکنید. (3123621) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.