توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 35837
"همه مكاتب انحرافي دنيا در كشور طرفدار دارد"
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۷:۴۷
مديركل فرهنگي سازمان ملي جوانان گفت: متاسفانه واقعيت اين است كه در يك دوره و مقطع زماني به جاي كار كردن در حوزه جوانان، فقط شعار داده‌ايم.

مجيد اميدي در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين كه وجود فضاي باز اطلاعاتي در شرايط امروز، يكي از دلايل اصلي ترويج ولنگاري در كشور است، گفت: متاسفانه در حال حاضر خانواده‌، رقباي جدي زيادي در تربيت و پرورش فرزندان پيدا كرده است. رسانه‌ها، گروه‌هاي همسالان، فضاي مجازي و تبادلات آسان و بدون كنترل اطلاعاتي، از رقيبان جدي خانواده‌ براي ايجاد فرهنگ، تربيت و شخصيت در فرزندان است.

اگر جوان‌هايمان دچار آسيب شده‌اند، به خاطر آسيب در خانواده‌هاست

بسياري از جوانان امروز ديني فكر مي‌كنند، اما سكولار عمل مي‌كنند

وي تصريح كرد: اگر امروز مي‌بينيم كه برخي جوان‌هايمان دچار آسيب شده‌اند، به خاطر اين است كه خانواده‌هايمان دچار آسيب هستند و برخي جوان‌ها الفباي اعتقادي را از پايه و اساس بلد نيستند.

مدير كل فرهنگي سازمان ملي جوانان اعتقاد دارد كه بسياري از جوانان امروز دچار اين تضاد هستند كه آموزه‌هاي ديني كه از خانواده‌ و جامعه اسلامي دريافت كرده‌اند، درست است يا مدل‌هاي وارداتي با برچسب علمي كه براي مسايل فردي و اجتماعي راهكارهاي روانشناسي ارائه مي‌دهند.

وي اظهار كرد: جوانان ما در حل مسايل خود نمي‌دانند، دين درست مي‌گويد يا علوم غربي جديد. بسياري از جوانان امروز ديني فكر مي‌كنند، اما سكولار عمل مي‌كنند. در حالي كه در دين اسلام، اين نحوه اعمال است كه ارزش بالايي دارد.

وي با اعتقاد به اين كه در شرايط كنوني، خانواده‌ بهترين ابزار براي حفظ تعادل و آرامش در جامعه است، بيان كرد: شرايط امروز خانواده‌ با گذشته، تفاوت زيادي دارد. ديگر حرف اول و آخر را در خانواده‌ها، والدين نمي‌زنند. اگر فرزندان خانواده،‌ احترام زيادي براي والدين خود قايل باشند، در ظاهر خواسته آن‌ها را مي‌پذيرند، اما در پشت پرده، كار خود را انجام مي‌دهند. اين‌ها به اين دليل است كه گروه‌هاي دوستي و همسالان تاثير بيشتري از خانواده‌ها در جوانان مي‌گذارند. جوانان نمي‌خواهند توسط گروه‌هاي همسالان خود طرد شوند، نمي‌خواهند كم بياورند، اگر خانواده‌ها امروز از خواب بيدار نشوند و به ايفاي نقش خود نپردازند، مشكل جامعه از اين هم بيشتر خواهد شد.

اميدي تاكيد كرد: اگر خانواده‌ها از ابتدا زيربناي رفتاري و تربيتي درستي بنيانگذاري ‌كنند، ديگر فرزندان جوان آن‌ها بر اثر كمبود محبت و توجه، به راحتي و با هر چشم نامحرمي دزديده نمي‌شوند.

وي افزود: اين مسائل در جوامع غربي اصلا اهميت ندارد، چرا كه نهاد خانواده‌ در آنجا از دست رفته است، اما براي ما كه هنوز خانواده‌هاي خود را حفظ كرده‌ايم و مي‌خواهيم از اين نهاد ارزشمند دفاع كنيم، جايگاه و نقش آن را در اجتماع مهم است.

جوانان مظلوم‌ترين قشر جامعه هستند

وي با بيان اين كه مظلوم‌ترين قشر جامعه ما كه از هر جهت و مداوم بمباران مي‌شود، جوانان هستند، بر ايفاي نقش موثرتر خانواده‌ در اين زمينه تاكيد كرد و گفت: اگر خانواده‌ها هميشه توپ را به زمين دولت بيندازند و خود را از ايفاي نقش كنار بكشند، مشكلات پا برجا خواهند ماند.

مدير كل فرهنگي سازمان ملي جوانان اظهار كرد: برخي از جوانان ما هم در دنياي واقعي و هم دنياي مجازي دچار آسيب مي‌شوند و قبل از شناخت كافي افراد مقابل، عاشق مي‌شوند. پيشگيري از آسيب‌هاي اين گونه روابط تنها با تربيت صحيح و ارائه درك و آگاهي عميق از سوي خانواده‌ها امكان‌پذير است.

7 نوع مكتب انحرافي در بين جوانان كشور رايج است و طرفدار دارد

اميدي با اشاره به رواج پديده‌هايي مانند پيشگويي، انواع فال و طالع بيني در جامعه، آن را ناشي از تزريق يكسري اطلاعات سطحي به جامعه دانست كه مانند خوره، تمام اعتقادات و باورهاي ارزشي و ديني جوانان را نابود مي‌كند.

وي با بيان اين كه هفت نوع مكتب اصلي انحرافي در دنيا رواج دارد، تصريح كرد كه همه اين مكاتب انحرافي در جامعه كنوني ما رايج است و در بين جوانان طرفدار دارد.

مدير كل فرهنگي سازمان ملي جوانان يادآورشد: طبيعي است كه اين مكاتب و تفكرات انحرافي در جوامعي رايج مي‌شوند كه در آن كشش و طرفدار آن‌ها وجود داشته باشد، نمي‌توانيم سر خود را زير برف كنيم و بگوييم كه در كشور ما از اين چيزها، خبري نيست، در حالي كه ما بسياري از گوشزدهايي را كه بايد مي‌كرديم، انجام داده‌ايم.

اگرعوام‌فريبي كنيم، مي‌توانيم بگوييم كه هيچ‌كدام از جوانان ما دچار انحراف و لغزش نشده‌اند

وي با اشاره به تراكم بيش از 35 درصدي جوانان در قاعده هرم جمعيتي كشور، وقوع رويدادهاي مهم اجتماعي جامعه نظير ازدواج، اشتغال، تحصيل و غيره را در همين تركيب جمعيتي عنوان و خاطر نشان كرد: تجمع مطالبات و خواسته‌هاي جوانان در قاعده هرم جمعيتي، تمام انرژي كشور را گرفته و به يك مشكل بزرگ تبديل شده است.

اميدي اضافه كرد: مگر چند درصد جواناني كه تربيت كرده‌ايم، توانايي دارند تا در برابر هجمه‌هاي هم جانبه‌اي كه امروز به خانواده‌ و نيازهاي جوانان وارد مي‌شود، مقاومت كنند و تسليم نشوند؟ اگر بخواهيم عوام فريبي كنيم، مي‌توانيم بگوييم كه هيچ‌كدام از جوانان ما دچار انحراف و لغزش نشده‌اند و جامعه ما هيچ مشكلي ندارد. درست است كه طينت و فطرت جوانان ما پاك است و به يقين بهترين جوانان دنيا را داريم، ‌اما هجمه‌هاي فرهنگي امروز به قدري زياد است كه متاسفانه برخي از آن‌ها را بالاخره تسليم مي‌كند.

واقعيت اين است كه در يك دوره و مقطع زماني به جاي كار كردن در حوزه جوانان، فقط شعار داده‌ايم

مدير كل فرهنگي سازمان ملي جوانان، با طرح اين سوال كه چه زماني بايد نسبت به ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي پاسخگويي نيازها و مطالبات جوانان فكر مي‌شد؟ عنوان كرد: درست است كه برخي از ظرفيت‌هاي جامعه به علت جنگ و مسايلي كه براي نظام اسلامي ايجاد شد، از دست رفت، اما واقعيت اين است كه در يك دوره و مقطع زماني به جاي كار كردن در حوزه جوانان، فقط شعار داده‌ايم، در حالي كه اين فرصت زماني براي برنامه‌ريزي امور جوانان بسيار مهم بود، اما حالا مشكلات ناشي از اين بي‌توجهي توسط گروه‌هاي مختلف سياسي كه به دنبال استفاده ابزاري از شرايط موجود براي رسيدن به قدرت هستند، تبديل به پتكي شده‌ كه بر سر گروه رقيب وارد مي‌شود، تا از اين طريق براي خود راي جمع كنند.

شعارهاي عملي نشده، باعث بي‌اعتمادي جوانان شده است

وي افزود: متاسفانه در برنامه‌ريزي‌ها و سياستگذاري‌هاي كلان در حوزه جوانان، گاهي قول‌ها و شعارهايي داده‌ايم كه عملي نشده و اين امر باعث بي‌اعتمادي جوانان و بدتر شدن اوضاع آن‌ها شده است.

اميدي تصريح كرد: وقتي به عنوان مثال مجلسي در يك دوره، مي‌داند كه ظرفيت و امكانات اجرايي يك قانون در كشور وجود ندارد، چرا بايد با تصويب قانوني كه اجرا نخواهد شد، اميد مردم و جوانان را به ياس تبديل كند؟ وقتي مصوبات خوب و كارآمدي وجود دارند كه امكان اجرايي شدن آن‌ها به علت فراهم نبودن زمينه‌ها و امكانات وجود ندارد، از جيب مردم هزينه شده و بي‌اعتمادي ايجاد مي‌شود.

وي در پايان گفت: وقتي گروهي و بخشي نگاه كنيم و نظام را به دولت، مجلس و ساير ارگان‌ها تقسيم كنيم، آسيب مي‌بينيم. هدف همه ما حفظ نظام است، در صورتي كه حفظ كليت نظام و استقلال كشور را در نظر بگيريم، ديگر كاري انجام نمي‌دهيم كه عده‌اي از اعتماد به كشور و نظام مايوس شوند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.