نظر منتشر شده
۱۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 198776
آیا عضویت در فیس بوک وشبکه های اجتماعی جرم است؟
رضا باقری اصل، 24 شهریور 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۶
چندی است که بحث عضویت برخی مقامات دولتی وحکومتی در فیس بوک طرح شده است پیش از این نیز در این خصوص و نیز جرم بودن استفاده از فیلتر شکن مطالبی توسط مسئولین ذیربط در رسانه ها طرح شده لیکن هنوز مباحث فنی وحقوقی این موضوع مرتفع نشده است.در این خصوص لازم است به چند نکته اشاره داشت.
بنابر بخش ماهوی  قانون جرایم رایانه ای نمی توان جرمی را با عضویت در شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک مطابقت داد. یعنی بر اساس قانون، عضویت در این شبکه های اجتماعی جرم نیست. در استفتائی هم که از مقام معظم رهبری در این خصوص به عمل آمد نیز ایشان موضوع را به رعایت قوانین کشور ارجاع فرموده اند . اما در این بین نکته ای دیگری مغفول واقع می شود و آن هم استفاده از نرم افزارها یا شیوه های فنی گذر از فیلترینگ موضوع ماده 22 قانون جرایم رایانه ای است. بنابر نظر کمیته تعیین مصادیق قانون جرایم رایانه ای، وبگاه فیسبوک فیلتر شده است و لذا برای  دسترسی«غیر مجاز» به این سایت از داخل کشور و برای عمده کاربرانی که اینترنت پالایش شده دارند، لازم است از ابزارهای عبور از سامانه فیلترینگ نظیر VPN یا تورها استفاده نمود.

اما در همین زمینه لازم به ذکر است گاهی برخی به واسطه برداشت هایی غیر حقوقی، بر جرم بودن استفاده از سامانه های فیلتر شکن یا VPN یا نظایر اینها اصرار دارند و در این زمینه به سه ماده قانون جرایم رایانه ای استناد می کنند. که مواد مورد استناد و شرح  رد این  نظرات در ذیل اشاره خواهد شد:
ماده(1)  هرکس به طور غیرمجاز به داده ‎ها یا سیستم های رایانه ‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

بر داشت ایشان از ماده 1 قانون این است که فعل دسترسی غیر مجاز به داده یا سیستم(نظیر سایت های فیلتر شده) حادث شده است و در ضمن سامانه پالایش هم که به وسیله تدابیر امنیتی محافظت شده است دور زده شده است اما نکته قابل توجه این است که منظور قانونگذار از این ماده شروع به جرم رایانه ای از طریق هک و نفوذ غیر مجاز  بوده است که با یک تدبیر حفاظتی نظیر رمز عبور حفاظت شده باشد .اما در خصوص  استفاده از فیلتر شکن اساساً چنین جرمی رخ نمی دهد به جهت اینکه به سامانه  پالایشی که با تدابیر امنیتی حفاظت میشود و وظیفه آن  مسدود سازی از سه طریق آدرس، کلمه جستجو و پروتکل است به هیچ وجه دسترسی غیر مجاز حادث نمی شود. بلکه از مسیر های مجاز به محتوای پالایش شده از طریق رمز نگاری وتونل زدن و نظایر اینها دسترسی حاصل میشود.یعنی مسیری که سامانه آنرا پیش بینی نکرده است . در ضمن به هیچ وجه تدابیر حفاظتی سامانه پالایش نیز نقض نشده وهیچ نفوذی به خود سامانه صورت نمی گیرد.

ماده(9) هرکس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل وارد کردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تخریب داده ها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری، سیستم های رایانه ای یا مخابراتی دیگری را از کار بیندازد یا کارکرد آنها را مختل کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

اما در این ماده نیز برخی این گونه نظر می دهند که استفاده از فیلتر شکن مصداق از کار انداختن سامانه  رایانه ای یا مخابراتی دیگری است. در این جا لازم به ذکر است  اولاً سامانه پالایش به هیچ وجه مختل و از کار انداخته نمیشود. چرا که تمام کسانی که از  فیلتر شکن ها استفاده نمی کنند توسط این سامانه دسترسی غیر مجاز ایشان به محتوای پالایش شده سلب میشود. همچنین اعمال یا ارکان وقوع جرم این ماده با هدف آن به هیچ وجه اتفاق نمی افتد نه داده وارد سامانه دیگری میشود !نه انتقال یا پخش می یابد! ونه حذف و دستکاری یا تخریب سامانه پالایش ! هیچ یک اتفاق نمی افتند.

ماده (25)هرکس مرتکب اعمال زیر شود، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:
الف) تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله داده ها یا نرم افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه ای به کار می روند.

اما بیشترین ماده ای که میتواند به موضوع استفاده از سامانه های فیلتر شکن برگردد، این ماده است. آنچه در این ماده و بند جرم انگاری شده، تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله داده یا نرم افزاری است که صرفاً به منظور ارتکاب جرایم رایانه ای به کار میرود. اما نکته قابل توجه این است که  اولاً دسترسی به محتوای پالایش شده اساساً جرم نیست دوم اینکه در این ماده قانونگذار هوشمندانه قید صرفاً را برای این ابزارها آورده است یعنی اگر کارکرد دوگانه و مثبت نیز داشته باشند نمیتوان آنها را مصداق جرم دانست نظیر VPN که پروتکلی برای ارتقای امنیت بیشتر کاربران است اما در ایران کارکرد دیگری نیز برای آن توسعه یافته است.

بنابر تحلیل سه ماده فوق و نیز بررسی سایر احکام قانون مجازات اسلامی باید گفت:
 اول اینکه دسترسی به محتوای غیر مجاز بر اساس قوانین فعلی جرم نیست(هرچند در دسترس دیگران قرار دادن یا انتشار یاتولید آنها بر اساس ماده 14 و 15 قانون جرایم رایانه ای جرم است).
 دوم اینکه استفاده از  سامانه های فیلترشکن و نیز روش های دور زدن سامانه پالایش محتوا نیز جرم تلقی نمی شود. 

هر چند اگر قید صرفاً بند الف ماده 25 حذف شود تولید و در دسترس دیگران قرار دادن آنها میتوانست به صراحت جرم تلقی شود و در حال حاضر نیز اگر این ابزارها صرفاً کاربرد فیلتر شکنی داشته باشند مقام قضایی میتواند در مقابل عمل انتشار یا تولید آن رأی بر مجرمانه بودن  و اعمال مجازات بدهد.

اما نکته آخر اینکه در حال حاضر طرحی در مجلس شورای اسلامی جهت  تغییر ماده 25 قانون جرایم رایانه ای در دستور کار کمیسیون ها است که در آن  در مقدمه توجیهی هدف جرم انگاری استفاده از فیلتر شکن قید شده است اما در متن بند الحاقی به این ماده تنها خرید وفروش و انتشار وتولید ابزار های فیلتر شکن وVPN مصداق جرم تلقی شده است.

 اما در این خصوص چند نکته باید ذکر شود:
1-    سالم سازی فضای سایبر تنها از طریق یک مدل سیستمی با تمرکز بر آگاهی رسانی وتولید محتوای سالم مؤثر است و با دقت در تجارب ممنوعیت ماهواره ونیز تجارب پالایش یکپارچه محتوای بدون دسته بندی مخاطبین و نیز محدودیت های دسترسی به محتوا  و وبگاه هایی که  نفع آنها بیشتر از ضرر آنها است دئر کنار ناکارامدی فناورانه سامانه های پالایش  میتوان نظر به مهندسی مجدد سیاست ها و سامانه های سالم سازی محتوا و پالایش محتوا داد.

2-    VPN مصداق ابزار دور زدن فیلترینگ نیست بلکه کارکرد های مثبتی و حتی الزامی نیز دارد که استفاده از آنها اجتناب ناپذیر است. مهمترین دلیل استفاده از VPN  در آینده نزدیک با مهاجرت به IP  نسخه 6 اتفاق خواهد افتاد که درآن زمان اتصال و رابط بین شبکه های نسخه 6 با نسخه فعلی  یعنی نسخه 4  تنها از طریق VPN  عملی خواهد بود  لذا جرم انگاری آن صحیح نیست. این به جز استفاده های رسمی از این پروتکل در بسیاری از کاربردهای امن سازی کسب وکارها در بستر شبکه است.

3-    طرح ثبت نام و ارائه VPN قانونی(که اطلاق قانونی بر آن محل ایراد است)تاکنون به جهت عدم همراهی مخاطبین با شکست مواجه شده است. لازم است این موضوع به عنوان یک تجربه ناموفق مورد کاوی شده و در سیاستگذاری های آینده مورد استفاده قرار گیرد.

4-    ذکر یک نکته حقوقی در اینجا لازم است. در اخبار آمده بود که دبیر کمیته تعیین مصادیق در دستور کار قرار گرفتن استفاده مقامات دولتی از فیسبوک را  اعلام داشته اند. اول اینکه بنابر مطالب فوق استفاده از فیلتر شکن یا دسترسی  وعضویت در فیسبوک  بر اساس قانون جرم تلقی نشده است.دوم اینکه کمیته تعیین مصادیق بر اساس تکلیفی که  در ماده 21 و22 قانون جرایم رایانه ای بدان اختصاص یافته صلاحیت بررسی  فعالیت اشخاص را در فضای مجازی ندارد و شأن نزول این کمیته یا کارگروه بررسی مصادیق و تشخیص وبگاه وابزار های فنی حوزه پالایش است. سوم اینکه فرقی نمیکند فیسبوک فیلتر باشد یا نباشد هر شخص که در صفحات مربوط  به خود(که باید ادله کافی برای احراز مالکیت وی فراهم باشد)محتوایی که مصداق جرم رایانه ای یا سایر جرایم محتوایی نظیر توهین به مقامات یا انتشار تصاویر مبتذل ونظایر اینها را داشته باشد باید مسئولیت اقدام خود را پذیرفته ومقام قضایی متناسب با محتوای مجرمانه حق تعقیب وی را بر اساس شکایت شاکی خصوصی یا صلاحیت عام خود دارد.

5-    با وجودی که عضویت در شبکه های اجتماعی جرم نیست ولی در بسیاری از کشورها حتی خود آمریکا کارکنان دولت تحت ضوابطی برای فعالیت های  سایبری خود هستند. در این خصوص دولت   میتواند به شرط عدم ایجاد محدودیت  در حقوق اجتماعی مصرح در قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه، ضوابطی برای پرسنل خود در این خصوص داشته باشد. این ضوابط میتواند به خصوص جهت رعایت مسایل حفاظتی باشد. حتی شرکت های خصوصی نیز میتوانند در قراردادهای خود با پرسنل چنین ضوابطی را داشته باشند.اما عدم رعایت اینها در نهایت میتواند یک تخلف باشد نه جرم!!!

6-    استفاده از ابزارهایی که میتوانند فیلترینگ را  اصطلاحاً دور بزنند جرم نیست اما بسیاری از این نرم افزار ها با خود مشکلات امنیتی  دارند که کاربر  در بسیاری از موارد به جهت نفع کوتاه مدت از آنها غافل میشود. جلوگیری از این ابزار ها نیز به جهت تغییرات سریع فناوری خیلی مؤثر نیست.کما اینکه در حال حاضر نیز این ابزار ها با وجود تمام تلاش های انجام گرفته  توسط مجری پالایش در حال کار هستند وتوسط کاربران برای  دسترسی به وبگاه های پالایش شده و گاهی نیز تحریم شده مورد استفاده قرار میگیرند.

7-    وقت آن رسیده که تجربه چند ساله پالایش محتوا در خدمت سیاست گذاران وقانونگذاران قرار گرفته تا نسبت به سالم سازی ونه اعمال محدودیت در فضای سایبر رویکرد هوشمندانه تری اتخاذ گردد. البته این رویکرد هوشمندانه ربطی به طرح هایی نظیر اینترنت حلال وپاک ندارد چرا که تهیه یک لیست سفید از آدرس سایتها وبستن همه امکانات را میتوان اینترنت پاک نامید. اما تضمینی برای پاک ماندن  وسالم وبی ضرر بودن آن وجود ندارد. موضوع  متناسب بودن دسترسی ها با نیازها وسطح کاربران است. در تمام دنیا پالایش محتوا کم و بیش وجود دارد . اما نباید تنها این راه حل در سبد سیاست های سالم سازی فضای سایبر  قرار گیرد.

8-    به نظر می رسد بسیاری از مقامات کشور نیز با همین ابزار های دور زدن فیلترینگ دسترسی به سایتهایی فراهم نموده اند که در کشور  وبر اساس اختیارات قانونی نهاد  قانونی فیلتر شده اند. آیا ایشان نیز قصد و نیت اعمال خلاف یا مجرمانه داشته اند(به نظر این طور نیست)؟ چند نفر دیگر از کاربران هستند که نیاز به دسترسی به محتوای سالم دارند ومجبورند از روشهای دور زدن فیلترینگ استفاده نمایند؟ آیا رفتار و سیاست های ما باعث نشده روشهای فنی دور زدن وVPN و ....  نزد کاربران عمومیت یابد و آش دسترسی به حدی شور شود که وزرای دولت نیز مجبور بدین کار شوند؟
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۴۷:۴۵
الان با فیلترینگ اینترنت سالم سازی شده!!! (1643785) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۳۶:۵۸
يه زماني ، شايد همين 7-8 سال پيش ،همين صدا و سيما اينترنت رو وسيله اي براي جووناي الاف (علاف؟) و بيكار و فاسد معرفي مي كرد كه هر كي مي رفت توش گول مي خورد! پدر و مادرهاي از همه جا بيخبر ما هم فكر مي كردن هر كي ميره توي نت يعني جوون لاابالي هستش! بيچاره و بدبخت ماها كه اول جوونيمون با همگاني شدن اينترنت بود!!! چقدر بدبختي مي كشيديم و مشقت داشتيم واسه نت اومدن! كم مونده بود تا آق والدين پيش بريم!!!
هميشه همين طوره ايران از همه كشورها حداقل 10-15 سال عقب تره! همين فيسبوك باعث بهار عربي شده! ولي واسه اونا خوبه واسه ما بده!
همين شبكه هاي اجتماعي و فيسبوك بود كه باعث شد بريم توي اين انتخابات شركت كنيم!‌ البته اينش بد بود چون اگه ما شركت نمي كرديم الان نامزد مورد نظر آقايون رييس جمهور شده بود!
(1643903) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۹:۳۹
کسانی که ادعای قانون گرایی دارند باید از قوانین پیروی کنند حتی اگر تصور می کنند که قانون اشکال دارد. یعنی اجرای قانون ولو نادرست بهتر از بی قانونی است. بنابراین برای استفاده از فیس بوک باید به قوانین احترام گذاشت.
مطلب دیگر اینکه بودن فیلترینگ بهتر از نبود فیلترینگ است. چه جرم و جنایت هایی که به خاطر وجود فیلترینگ از آن پیشگیری شده است. شما اگر به دادگاهها سری بزنید می بینید که صدها شکایت و طلاق و حتی قتل و جنایت به خاطر استفاده از فیسبوک رخ داده است. (1644704) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۵:۰۰
خیلی منطقی بود!!!!
خیلی از طلاقام به خاطر استفاده از تلفن بوده (1644909) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۷:۴۲:۳۹
قبل از فیسبوک هم همین ها بودند ولی خبرش به گوش شما نمیرسید. (1645894) (alef-10)
 
محمد جواد بابایوسف - وکیل دادگستری
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۱:۵۵:۵۵
سلام دوست عزیز و بزرگوار
من وکیل دادگستری هستم٬ و چندین ساله که به وکالت اشتغال دارم. والا تا الان پرونده ای ندیدم که علت تشکیلش فیس بوک باشه چه برسه به قتل و جرم و جنایت!
به هرحال برای به نظر من هیچ تفاوتی بین فیس بوک و ایمیل و تلفن و اس ام اس و پست و تلگراف نیست. آیا اگر مثلا کسی با ارسال نامه برای کس دیگر مشکلی ایجاد کند ما باید اداره پست را تعطیل کنیم ؟! آیا بهتر نیست که به ارتقای سطح فرهنگ خود بیاندیشیم تا از امکانات و تکنولوژی بهترین استفاده را بکنیم/
سپاس از همه دوستان (1646367) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۸:۴۰:۳۰
دروغ از این بزرگتر؟!
کنتور که نمیدازه... کی صدا و سیما چنین خبطی کرده؟ (1645130) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۹:۲۱:۲۳
خیلی بزرگ نمایی می کنید.
البته این عادت همه ماست.
تو اطراف خودم، بنده اصلا همچین چیزی مشاهده نکردم (مربوط به اینترنت). (1645197) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۶:۳۴:۰۲
دقیقآ همینطوره . به نظر من جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات جرمه!!. اگر هر نهاد یا گروه یا سبک فکری معتقد به حقانیت خودشه خوب چرا نمیاد از فیسبوک یا سایر ابزارهای ارتباطی نوین به نفع خودش استفاده کنه !! (1647114) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۱۰:۵۵:۵۹
به نظر من الان هم اينجور شبكه ها كار آدمهاي بيكار و بي هدف هست... (1648540) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۱:۴۶
فیس بوک می تواند اعتیادآور باشد. اگر عضو فیس بوک هستید، آیا می توانید برای مدت 24 ساعت صفحه خود را چک نکنید؟
اعتیاد به فیس بوک از اعتیاد به الکل یا سیگار بدتر است و حتی آن را نوعی اختلال روانی می دانند. کسی که دچار این اختلال شده باشد بیش از یک ساعت در روز را به فیس بوک اختصاص می دهد، به خواب یا کارش لطمه وارد می شود، و از تصور پاک کردن اکانت فیس بوک دچار ترس یا حتی گریه می شود. (1643996) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۲۵:۲۶
خوبه یک میلیارد نفری که عضون نفهمیدن ، فقط شما این ها رفهمیدید ! افرین بر شما شما استفاده نکن ، به بقیه هم این دلایل بسیار منطقی خود را توضیح دهید . ولی حق ندارید بگویید حق استفاده ندارید . خلاف ازادی های شهروندی است. سیگار کشیدن هم کار پر ضرریست ایا می توانید به کسی بگویید حق ندارد سیگار بکشد ؟
یک نکته دیگر مداد، قلم، خودکار، سواد، همین ویندوزی که شما استفاده می کنید ، مرور گر اینترنتان همه در حال جاسوسی از شما اند ، از سواد ،قلم و مداد هم می توان برای نوشتن کفر و اشکال موهون استفاده کرد ، چه طور است این ها هم ممنوع شود ؟ به کسی سواد نیاموزیم که نکند کسی چیز های نادرستی یاد بگیرد ؟ (1644745) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۰:۱۰:۲۷
واسه خاطر خودت گفت معتاد نشی اینقد مغرضانه جواب میدی!!!!!!!!!!!!!1 (1645729) (alef-10)
 
عبدالله مومن
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۸:۲۲:۲۵
اين كه دليل محكمي نيست.
الان معتادان به الكل و نوشندگان آن و معتادان به مواد مخدر نيز زياد اند.
پس اين دليل مي شود كه بگوئيم كه چون تعداد اينان زياد است . اين گروه بهتر از آناني كه از آن استفاده نمي كنند مي فهمند ؟! (1645964) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۱۱:۱۳
بازم در ضمن من هر روز چند بار سايت الف رو چك ميكنم. اگه ميشه فيلترش كنيد چون احساس ميكنم خمارم. يعني معتاد شدم؟!!!!!!! (1644866) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۰:۰۷
اعتیاد آور بودنشو کاملا قبول دارم ولی من توان چک نکردن روزانه صفحه فیسبوکمو دارم! (1644889) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۴۹:۳۶
بله، من عضو فیسبوک هستم و تقریبا یک هفته هست که چک نکردم. اگه شما مشکل داری و هر روز دو ساعت تو فیسبوکی دلیل نمیشه که دیگران استفاده نکنند... (1644974) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۲۱:۵۹:۴۱
خوب این ینی چی ؟ ینی باید نذاریم بره فیس بوک ؟
مردم خودشون عقل دارن و میتونن خودشون رو اداره کنن
نیاز نیست دولت همه چیز مردم رو کنترل کنه (1645490) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۲:۱۷:۲۵
ما همین الانشم که یه وبلاگ داریم و امار بازدیدشم روزی 12-13 نفره هر روز بهش سر میزنیم ببینیم چه خبره؟ (1645816) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۸:۴۹:۱۰
بله، من3سال است عضو فیسبوک هستم و شغلم با اینترنت و کامپیوتر ارتباط دارد و فقط هفته ای یکبار بمدت 2ساعت پیجم را چک میکنم. (1646028) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۰:۴۴:۳۹
من هر روز اينترنت ميرم و هر روز هم به سايت ها خاصي همانند الف، اتتخاب، تابناك ، سايت برخي روزنامه ها ميرم يعني الان من معتادم! بايد درمان بشم (1646203) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۰۹:۳۶:۳۰
من فیس بوک دارم اما فوقش هفته ای یکبار به مدت 5 دقیقه آن را چک می کنم!
در ضمن فکر نکنم وزرا و مسئولین از اینترنت داغون وسرعت پایین و فیلتر شده استفاده کنند! پس آنها از فیلترشکن استفاده نخواهند کرد (1648356) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۲۲:۵۳:۲۶
من فیسبوک عضوم و خیلی دیر به دیر هم صفحمو چک میکنم. شما خودت مشکل داری برو خودت رو درست کن (2348122) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۳:۰۶
فیس بوک به شما استرس وارد می کند. هدف اصلی فیس بوک برقراری ارتباط و دوستی با دیگرکاربران است، ولی گاهی درخواست های این افراد ما را دچار استرس می کند. کسانی که درخواستشان در فیس بوک رد می شود، همانقدر ناراحت و آزرده می شوند که رد شدن در زندگی واقعی آنها را ناراحت می کند. (1643997) (alef-6)
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۲۱:۴۰:۱۰
حیف که اتلاف وقت جرم حساب نمیشه! (1645458) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۸:۱۰:۳۵
(در پاسخ به کاربری که گفته فیس بوک به شما استرس وارد میکند)
آخی
بمیرم
یعنی حکومت فقط برای اینکه ما دچار استرس نشیم اونو فیلتر کرده !
چقدر به فکرمونه به خدا (1645941) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۹:۲۷
چرا فیس بوک باید فیلتر شود:

جنگ نرم، به دلیل ماهیت خود و عدم نیاز به ابزارهای فیزیکی، به دنبال آن است که در مسافت های دورتری از مراکز طراحی کننده، به اجرا درآید. جهانی و فرامرزی بودن فضای سایبر، امکان های موردنیاز را به آسانی در اختیار طراحان جنگ نرم قرار می دهد و با فراهم شدن بسترهای فکری و فرهنگی اهداف موردنظر، از سوی جریان های درون جامعه هدف دنبال می شود. میسر بودن ارتباط دو طرفه نیز ابزارهای عملیاتی را در خدمت طراحان و رهبران مراکز موردنظر درمی آورد و در موقعیت های حساس که امکان حضور و هدایت مستقیم میدانی حوادث، از براندازان سلب می شود؛ عناصر حاضر در صحنه نقش رسانه ای عملیات را بازی می کنند.

از سوی دیگر، جنگ نرم به عناصر و سربازان میدانی نیاز دارد که از جنس مخاطبان جامعه هدف باشند. این عناصر، باید برای خود هویتی خاص قایل باشند تا بتوانند هدایت روند درگیری را برعهده گیرند و در شرایط کنونی، امکان دسترسی به فضای مجازی به دلیل در اختیار گذاشتن لحظه ای حجم وسیعی از اخبار، اطلاعات و تسهیل ارتباط، چنین هویت کاذبی را به راحتی در میان بخشی از صحنه گردانان حوادث ایجاد می کند. نبود بسیاری قیود و محدودیت ها که برای سایر اقسام رسانه ای وجود دارد، در محیط مجازی، گستره فعالیت در این فضا را برای اهداف و انگیزه های امنیتی و سیاسی در جنگ نرم افزایش می دهد. مجموعه این شرایط است که امروزه، هوس بهره گیری از این فضا را برای غلبه بر دیگر ملت ها، در میان مراکز قدرت جهانی ایجاد می کند. (1644015) (alef-6)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۰۴:۳۶
فیلتر کردن فیسبوک توهین ب شعور مردمه!
ما خودمون تشخیص میدیم چی درسته چی غلط
مگه با بچه یک ساله طرفیک هرچی ک فکر میکنی غلطه از جلو چشمش برمیداری؟
فیلتر کردن فیسبوک توهین ب شعور ملته! ملت خودشون تشخیص و تحلیل دارن (1644846) (alef-6)
 
عبدالله مومن
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۸:۲۴:۳۲
فعلا"‌ چون اين شبكه فيلتر قانوني شده است پس هركسي حتي وزير يا وكيل هم نبايد از آن استفاده كنند .
يعني اين جماعت . درجه يك تشريف دارند و مردم درجه دو ؟!!! (1645967) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۰:۴۹:۱۳
اولا من كه دانشگاه بودم فيسبوك فيلتر نبود چه برسه به وزارتخونه ها. هيج جا هم نگفتن فيسبوك خودش جرمه پس اونا مجرم نيستن. مثل ماهواره، همه مقامات بالا به دلايل سياسي به احتمال زياد ماهواره ميبينن يا حداقل اطلاعت بسياري از اون رو بهشون ميدن، يعني همشون خلافكارن ديگه (1646211) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۲:۳۲
جولیان آسانژ موسس وب سایت ویکی لیکس می گوید:
"فیس بوک تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی است که تاکنون خلق شده است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس بوک اضافه می کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنها تکمیل می کند". (1644026) (alef-6)
 
مازیار
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۶:۴۲
عزیزم!
از چه چیز ما جاسوسی میکنند؟
از عکسهامون؟
از اطلاعات علمی بالا مون؟ (1644192) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۲۸:۵۸
از نحوه تأثیر پذیری شما.
برنامه ریزی اجتماعی یا به تعبیری مهندسی اجتماعی بر مبنای اطلاع از خواستها و علایق مخاطب شکل میگیرد. این اطلاعات به وفور و مجانی در این سایت موجود است. اگر کسی دانش و توان بالاتری داشته باشد، در مهندسی اجتماع دست بالاتری خواهد داشت. (1644487) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۵:۱۴:۰۶
جاسوسی که شما فرمودید اولا به هزار روش دیگر هم می شود انجام داد (سرویس های ایمیل که مال همون ها است، اطلاعات تمام وبلاگها که بطور آزاد برای همه در دسترس هست و ... )

دوما: ما هم می توانیم به همین روش که شما برای جاسوسی گفتید از اونها جاسوسی بفرماییم!

پس بهتره بجای اینکه در مقابل پیشرفت علم و تکنولوژی مقابله کنیم خودمان را کمی ارتقا دهیم و راه های چاره یهتری برای مقابله به مضراتش داشته باشیم. (1644590) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۹:۱۸:۳۰
اینهای که شما فرمودید ، جاسوسی که نیست.
این کار یه نوع بزینس و بازار یابی محسوب میشه و ما هم میتونیم از این فرصتها استفاده کنیم. (1645190) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۳:۰۱
وقتی حجم زیادی از اطلاعات کوچیک آدمها کنار هم جمع بشه میشه با داده کاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی رو ازشون استخراج کرد. برای همین هم هست که Facebook از ابتدای تاسیسش نگاه خاصی به Big Data داشته و رکورد بزرگترین کلاستر Hadoop رو هم به نام خودش ثبت کرده.
وقتی شما بتونید این همه اطلاعات کوچیک کوچیک و البته ساختاریافته رو کنار هم جمع کنید و قدرت پردازش اونها رو هم داشتیه باشید اونوقت میتونید به خیلی سوال ها جواب بدید:
- مردم کدوم کشور و منطقه یا شهر به چه چیزی علاقه دارن؟
- با چه چیزایی احساساتشون برانگیخته میشه؟
- از چه چیزی واهمه دارند؟
- نسبت محبوبیت شخصیت ها و تفکرات یا گروه ها چقدر هست؟
- چه عکس العملی در مقابل شایعات از خودشون نشون میدن؟
و خیلی سوالات دیگه. و البته به همه اینها اطلاعاتی از نواع سن و جنسیت و روابط دوستانه و خانوادگی رو هم اضافه کنید ببینید چی میشه!
الان وضعیت Facebook به شکلی شده که اگه من نوعی نخوام هم دوستان و خانواده و همکلاسی هام اطلاعات من رو در اختیار فیس بوک قرار میدن. خودتون ببینید برای همین هست که مدام در مورد محل زندگی و تحصیل و غیره اطرافیانتون ازتون سوال میکنه. (1644692) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۴۶:۰۶
چه جالب پس وزرا برن عضو فیس بوک بشن.مشکل عضویت ما مردم عادیه (1644967) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۳۲:۰۷
همانطور که در مطلب ارائه شده آمده سازمانها و افرادی که مشاغل حساس دارند حتی در آمریکا هم با شرایط خاصی اجازه عضویت افراد خود را در شبکه های اجتماعی صادر می کنند ولی افراد عادی که هدف آنها خلال در نظم عمومی کشور خود نیست و مشغول کارهای خلاف نیستند چه مشکلی می تواند برایشان پیش بیاید اگر مثلا در فیس بوک دوستان خود را معرفی نماید حالا اگر آن دوستان خلافی هم انجام دهند و شما به نوعی با آن مرتبط باشید که چه با فیس بوک و چه بدون آن مراجع قانونی سراغ شما خواهند آمد لازم به ذکر است فیس بوک فقط و فقط یکی از این ابزار ها ست و ده ها مورد دیگر هم در این زمینه وجود دارد پس راه حل بالا بردن آگاهی اجتماعی و وضع قوانین لازم در سازمانها و ارگانهای حساس است نه حذف صورت مسئله و اما در ارتباط با جاسوسی دولتی که به فیس بوک مرتبط است لازم به ذکر است دولتها اگر بخواهند آنچنان امکاناتی در اختیار دارند که بدون فیس بوک هم می توانند شما را کاملا تحت نظر بگیرند و این فرا فکنی است که مردم خود را از سر نا آگاهی سرگرم خطرات بعضا بزرگ شده این شبکه ها نماییم (1644300) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۵:۱۴:۳۲
ما که کلا میگیم آریکا هیچی نیست. بذار جاسوسی کنه. مگه نه اینکه مدعی قدرت اول دنیا هستیم. مگه نه اینکه میگیم آمریکا داره نابود میشه. پس ترس از چیه. یه بوم و دو هوا نمیشه. این حرف شما درسته. اما با ادعای مسئولین تناقض داره (1644593) (alef-6)
 
س
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۴۲:۱۱
امريكا ميخواد از مردم عادي چه جاسوسي بكنه اگر هم قرار باشه جاسوسي كنند از سران نظام و يا افراد مهمه . (1644793) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۰:۲۵:۳۳
شما که اینقد به روز از ارتباطات اجتماعی تو فیس بوک تعریف میکنید باد بدونید که الان مصادیق جاسوسی تو دنیا مثه همه چیزای دیگه فرق کرده و معنا و مفهوم خودشو داره تازه اگه خو دقت کنید می فهمید که جاسوسی از اطلاعات یک نفر خطرناک تره یا اطلاعات به ظاهر کاملا عادی و بی اهمیت مردم یک جامعه؟؟!! (1645741) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۰۸:۰۰
حالا چطوره که غربیها اطلاعاتشونو از سایتهای اجتماعی مجاز ما نمیگیرن مث سایت کلوب یا سایت گوگل پلاس !؟ تمام سرور های ارسال ایمیل هم دست اوناست به راحتی نمیتونن اونا رو باز کنن !؟همین فیس بوک و توییتر و یوتیوب باعث انقلابهای عربی شدن که ما اسمشو به نفع خودمون مصادره کردیم !! همین شبکه های اجتماعی اگه دیکتاتوری مثل مبارک یا بن علی رو بر کنار کنه خوبه اما اگه تو ایران کار کنه جرمه!!!؟ (1644852) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۳۴:۱۹
الف عندالله این کامنت رو چاپ کن:
من برای پروژه لیسانسم روی مدارهای سونار"sonar" کار میکردم سایت های خارجی یا فیلتر بودند یا به ip های ایرانی مقاله نمیدادند هرکسی هم تو این زمینه کار کرده بود راه ارتباطی مان فیس بوک بود. سه سال از اون موضوع میگذره و ما لیسانس و ارشد رو هم تموم کردیم اما یک موضوع هست که خیلی جالبه "کاربران اینترنت تو ایران زیر تیغ فیلترینگ داخلی و تیغ فیلترینگ خارجی گیر کرده اند". یه روزی و یک جایی به هر حال باید به این موضوع پایان دهید (1644064) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۳۶:۵۹
باید اینترنت ملی جایگزین اینترنت فعلی شده و اینترنت حلال در اختیار مردم قرار گیرد. در این صورت نیازی به فیلتر کردن و استفاده از فیلتر شکن نیست. (1644073) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۲۹:۴۶
نمی دونم بعضی ها چرا درک نمی کنند که کار علمی انجام دادن نیاز به دسترسی داشتن علم روز است .
یاد شب های برره می افتم وقتی این صحبت ها را می شنوم که بنا به اعتراض شیشه خانه خود را می شکستند !
به جای اموزش صحیح دادن ، تنها صورت مسئله را پاک می کنیم ! (1644492) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۴۸:۰۱
اینم حلال و حرام داره!!!!!!!!!!!!!!!!
تا کی می خواهیم وقت با ارزش را صرف کار های بیهوده کنیم
آزاد بزارین هر کس در شان شخصیت خودش از امکانات استفاده کنه (1644525) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۵۳:۲۵
اینترنت غذا نیست که با خوردن مارک حلال مسئله حل شود
شکاف دیجیتال و عقب ماندگی در این بخش ضرر های جبران ناپذیری به کشور میزند که بعدا قابل جبران نخواهد بود (1644542) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۵۴:۲۰
اولا اون اینترانت هست یعنی شبکه داخلی نه اینترنت دوما حلال بودن مسائل باید آموزش داده شود و خواسته عامه مردم باشد و زورکی از طریق محدود کردن نمیشه چون در اون صورت مردم راه دیگری برای این موضوع پیدا می کنند (1644547) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۴۴:۰۳
نه ولی کلی آدم بیکار را گذاشتن سرکار یکی فیلتر شکن می سازه یکی میفروشه یکی وی پی ان در ست میکنه یکی میفروشه یکی میخره کلا همه کاسب شدن (1644957) (alef-6)
 
فری
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۱۳:۲۳:۵۵
سالم شده اونم چه سلامتی !!!
همه دست به سینه وایسادند دارند میگن غلط کردیم عکس فلان بازیگر خانوم و بهمان گذاشتیم
به بهانه مستهجن و ..... از همه اطلاعات دنیا بی نصیب موندیم
اگر کسی بخاد دنبال فیلمهای پورنو بگرده که براحتی میتومنه دی وی دی
از بیرون بخره دلیلی نداره که بیاد از اینترنت با این سرعت کم دانلود کنه یا حتی عکسهاشو ببینه
خواهشا اینقدر بمردم و جوونا توهین نکنین
که : شماها اکثرا دنبال محتوای مجرمانه و مبتذل و مستهجن هستین به همین دلیل ما جلوی شما را میگیریم
این یعنی اکثر جوونا و اکثر مردم
دنبال محتوای مجرمانه (ضدنظام) و فیلمهای پورنو هستند !!!!
واقعا اینگونه هست ؟؟؟
پس این همه سازمانهای تبلیغاتی و فرهنگی و نهادها مذهبی و ..... توی این 35 ساله چکار کردند ؟ (1648946) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۴۸:۲۹
فیلتر کارایی لازم رو به نظر نداره... (1643787) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۴۹:۳۷
اینترنت با این وضع فیلرتینگ چند تا سایت باز هست که آنهم خبر های تکراری دارند همه چیز در حال بسته شدن وحل یزیکی است. شما برای هر کار ساده هم باید بروید از فیلتر شکن استفاده کنید (1644975) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۴۹:۴۹
می تونید با فیس بوک مکاتبه کنید که این شرکت خودش فیلترهای مورد نظر ما رو اعمال کنه؟ (1643790) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۵۴:۱۹
این ما که میگی کیه؟
فیلترهای مورد نظر آقایان در صداوسیما اعمال شده! نتیجه اش هم معلوم است! (1644135) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۴:۴۷
جناب شرکت های بزرگی که دست به این کار بزنند دارند با آبروی کاری خودشون بازی می کنند. (1644177) (alef-6)
 
سربداران
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۵۲:۱۵
یه روزی داشتن دستگاه ویدئو جرم بود.الان دیگه نیست.چرا؟چه اتفاقی افتاده؟ دستگاهه تغییرکرده؟یا مسئولین؟!تکنولوژی مثل سیلابی میمونه که همه را میگیرد حالا ممکنه مدتی به بلندی رفت اما بالاخره این اب بالا میاید و ادم را میگیرد.اونایی که به فکر فرار از این سیلاب هستند همیشه ضررها شو میبینند در صورتیکه سیلاب میتواند فوایدی هم داشته باشد که به چشم مسئولین ما نمیاد. (1643795) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۵۵:۱۶
داشتن اطلاعات از جهان و روشن شدن قضایا برای مردم بدون اجازه دولت جرم است چون بر خلاف نظرات و سیاست کلی نظام و مردم نباید همه چیز بفهمن و از قدرت اطلاعات آزاد استفاده کنند برای تعیین سرنوشت خود (1643802) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۰:۴۱
سلام. چرا تو لوگو به جای face book نوشتید fake book ؟ (1643817) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۵:۵۱
مملکتی که یه زمانی جوراب سفید ، کمربند سفید ، کفش سفید، نوار کاست ، شلوارجین و... جرم بود و حتی بازداشت و شلاق داشت حالا می خواهی عضویت در فیس بوک جرم نباشه؟؟؟ همیشه عده ای با تجدد و دنیای مدرن مشکل داشتند و دارند (1643829) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۵۷:۴۸
همیشه از زمان عقبن و برای همینه که همیشه تو حالت تدافعی هستند (1643960) (alef-6)
 
علی شیرازی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۶:۳۳
چرا فیلتر کنید که حالا توش بمونیدو هزار تا دلیل مسخره بیارید !!
اگه عضویتش جرم نیست پس چرا فیلترش کردید؟
اگه عبور از فیلترینگ جرمه پس چرا مسوولین ازش عبور میکنند و وترد میشن؟
اگه اونا از فیلترینگ رد نمیشن پس اینترنتشون واسه از ما بهترونه؟
اگه اینجوریه که عدالتتونو عشقه , اگه هم نیست که همشونو معرفی کنید دادگاه بگید فیلترینگو دور میزنند !!!

(1643831) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۳۴:۴۳
علی جون تو هم مطلب ونخوندی مثل خیلی ها که قانون را نخواندند.اگه با چیزی مخالفیم باید راه حل آنرا پیدا کنیم نه غر زدن الکی. (1643899) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۱۳:۴۵
چرا نوشتین فیک بوک حالا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1643851) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۱۹:۲۷
سلام
پس این همه مسئولین تناقض های عجیب وغریب در حر فهاشون دارند از چیه؟ یعنی تاحالا قانون را نخواندند. به نظر میرسه کسی تا حالا قانون جرایم رایانه ای ار دقیق نخوانده که این جوره شده . در ضمن از مجا معلوم این نویسنده محترم حرف هاش درست باشه آیا ایشان سابقه ای در این مو ضوع دارند؟ الف پاسخ دهید (1643868) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۰۴:۵۶
بابا تو رو خدا دست به هیچی نزنید همین جوری خوبه تازه عادت کردیم. (1643978) (alef-6)
 
solar
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۲:۵۱
تجربه نشون داده به هر موضوعی گیر بدن و محدودش کنند اشتیاق به استفاده نادرست از اون بیشتر میشه :مثل ماهواره مثل اینترنت و فیسبوک مثل مدل موهای فشن مثل ساپورت
حالا یه مدت بیخیال فیلترینگ فیسبوک شوند و ببینند چطور میشود مطمئنا از این که حالا هست بدتر نمیشود! (1643877) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۷:۱۹
خوبه دیگه . تا چند ماه پیش استفاده از فیلتر شکن جرم بود، حالا محض رضای وزرا و با استفاده از سیستم ماستمالیزیشن دیگه جرم نیست! (1643887) (alef-10)
 
1001
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۳۹:۵۴
ا اااااا
من تاحالا فکر میکردم یه مجرم هستم. خدا را شکر مجرم نیستم همش میرفتم توبه میکردم. همش خودمو مثله یه جانیه بالفطره تصور میکردم. خدا را شکر خدا را شکر. دیگه چه کار هایی جرم نیست و من فکر میکنم جرمه؟ (1643913) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۴۱:۴۵
آخه باید کسب وکار فیلرتینگ های شرکت زیر ساخت و پ وشاندن ضعف های ا وزارت ارتباطات تو زیر ساخت معلوم بشه بزارید همین جوری بمونه ما رضیم به رضای خدا (1643920) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۵۹:۱۴
خیر تخلف است.میان جرم و تخلف تفاوت زیادی است. (1643963) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۰۰:۱۱
ماراچه به تکنولوژی دیگران ! بهتره از همون اسباب وابزاری که بهمون استفاده از آنها توصیه شده بسنده کنیم ! مثل چارپا به جای هواپیما ! کبوتر به جای مسج ! چوبک به جای تاید ! و هزاران وسیله دیگه که می تونه ما را از تکنولوژی مسموم دیگران مصون بداره !! راستی درباب غذا هم از اشکنه می تونید به جای فست فوت استفاده کنید! (1643964) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۰:۲۶
وقتی یک موضوعی که بین مردم رواج داره جرم انگاری بشه فقط این قانونه که به سخره گرفته میشه.بدیهی ترین اصل قانونی اینه که باید با عرف جامعه همخونی داشته باشه و فیلترینگ به هیچ وجه با جامعه ما همگام نیست (1644018) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۵:۴۳
شما بفر مایی کدامین کار ها جرم نیست تا برای خوشایند شما اون کارهرو بکنیم اینطوری بهتره (1644036) (alef-6)
 
علی بوستانی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۶:۳۰
با سلام به تجربه ثابت شده که پلیس فتا توانائیهای زیادی دارد چرا فروشندگان فیلتر شکنها به این راحتی فیلتر شکن میفروشند و همه آنها و شماره تلفن آنها میشناسند و سرویسشان 24 ساعته میباشد ولی پلیس فتا سعی دارد آنها را نادیده بگیرد و؟ سایت الف هم همه موارد فضای مجازی را آسیب شناسی میکند ولی فیلتر شکن فروشان را در این جریان سهیم نمیکند وپیشان را نمیگیرد.
آیا پلیس فتا قادر به کشف این افراد نیست؟
آیا پلیس فتا اصولاً فروش فیلتر شکن را جرم نمیداند؟
آیا پلیس فتا در حال تصامح و تساهل است؟
آیا پلیس فتا چون نیازی به فیلتر شکن ندارد این افراد را نیشناسد؟
آیا اینهائیکه فیلتر شکن میفروشند مقامشان عجل بر پلیس فتاست؟
آیا آیا؟ (1644038) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۹:۱۶
فيس بوك براي ما حرامه ولي براي مقامات عزيز حلاله . واقعا كه ؟!؟!؟ (1644049) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۵۶:۲۳
اینترنت "حلال" یعنی چه؟! آدم یاد "ذبح حلال" می افته!!!!!! (1644140) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۵۶:۲۵
از اطلاعات ارزشمندی که در تفسیر این قانون ارائه فرمودین سپاسگزارم
برای وکلا و قضاتی که مایلند از متهم دفاع کنند ولی اطلاعات کامپیوتری کافی نداشتند بسیار مفید است. اگر حتی بتوانی یک نفر را نجات دهی - از دست ....!!- نیز بسیار ارزشمند است.
راستی یاد برنامه ی چند شب پیش رامبد جوان افتادم که با ماشین قدبلند! تویوتاش تو خیابونای تهران دنبال سرعت گیرای بزرگ بود و با سرعت و با لذت از بالای اونا می پرید و کلی حرفهای طنز زد... گاهی قوانین ما اینجوری می شوند. (1644141) (alef-6)
 
110
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۱۳:۰۹:۰۱
ماشین قد بلند چیه دیگه آبشن جدیده؟؟؟؟ شاید منظورش شاسی بلند بوده (1648899) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۵۹:۳۴
جلوي فناوري اطلاعات رو نميشه گرفت سد كردن خوب نيست راهنمايي خوبه ما همش عادت كرديم نقاط منفي يك فناوريو ميبينيم بدون توجه به نقطه مثبت (1644152) (alef-6)
 
قریشی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۱:۰۲
یادم میاد شطرنج بازی جرم بود ولی حالا فدراسیونشو داریم

یادم میاد استفاده از ویدئو جرم بود ولی الان....

شلوار سفید و.....

بالاخره مجبور میشن فیس بوک رو هم آزاد کنن چون دیگه نمیشه جلوی توسعه علم وتکنولوؤی رو با چماغ گرفت (1644159) (alef-6)
 
میر کل امور جزئی فیسبوک
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۲:۲۳
بسمی تعالی
با استناد به امارهای داخلی که امار بیکاری بالای جوانان را نشان میدهد و از انجائیکه جوانان کار دیگه ای ندارند بکنند پس جرم نیست (1644167) (alef-6)
 
مازیار
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۱۸:۰۳
همیشه همینطوری بوده
یه موقع ویدیو ممنوع بوده
یه موقع ماهواره
حالا هم بعضی سایتها
بخاطره اینه که vpn بفروشن و مفتی پول در بیارن. (1644236) (alef-6)
 
رنجکشیده
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۱۹:۰۸
برای مسئولین جرم نیست ولی برای مردم که جرمه
سال پیش بازرسان محل کار آمدند و بعد بررسی فراوان در رایانه ها و پیدانکردن مورد غیرقانونی ،به VPN گیردادند و صورتجلسه کردند هرچه توضیح دادم به دلیل تحریم IP ایران در بسیاری سایتها و نیاز ما به به روزرسانی نرم افزار کاری از VPN استفاده می نمائیم قبول نکردند و دستور پلمپ محل کارمان فقط بخاطر VPN نمودند
هرتوضیح دادم گفتند نه شما از Vpn برای فیسبوک استفاده می کنید و جرم است
هرچه قسمشان دادم بنده تابحال یکبار هم نه فیسبوک رفتم حتی صفحه فیسبوک را ندیدم ،قبول نکردند
هرچه از منظر قانونی مطالب بالا را توضیح هیچ اثری نداشت جالبه یک بو و دوهوای قانون
مگر قانون نسبت موقعیت افراد، متفاوت است
متاسفانه عملا متفاوت است (1644244) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۲۶:۰۱
من موندم یعنی هیچ مشکل مهم تر از عضویت در فیس بوک و استفاده از فیلترینگ توی این مملکت وجود نداره که شما دست از این موضوع خیلی کوچیک بر نمیدارین؟
خسته نشدین ، بس که این موضوع رو علم کردین و هی مقاله پشت مقاله دادین؟!
ای بابا بس کنید دیگه! (1644275) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۲۶:۲۱
مرور گرهایی وجود دارند که نیاز به فیلتر شکن ندارند مانند پافین.... در نتیجه استفاده از فیسبوک به معنی استفاده است فیلترشکن نیست. (1644276) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۳۳:۳۰
نکته اصلی بحث پرداختن به تفاوت بین جرم وتخلف است که در متن به خوبی پرداخته شده اما موضوع فیسبوک وسایر شبکه های اجتماعی موضوعی است که بهتر است دوباره مورد بررسی موشکافانه قرار گیرد.البته کسی نمیخواهد از این شبکه ها استفاده سوء داشته باشد یا ندانسته به موضعات بپردازد اما باید تعیین تکلیف شوند که در این مظلب نیست (1644306) (alef-6)
 
امير
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۵۷:۳۴
وقتي يه موضوعي مثله فيس بوك اينهمه طرفدار و عضو دارد ديگر در برابر آن ايستادن و ممنوع كردن خارج از موضوع مي باشد. من فكر ميكنم هميشه آسانترين راه حل پاك كردن صورت مساله است ولي بهتر است نگاه كارشناسانه به موارد مورد علاقه مردم داشت. (1644385) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۲۷:۰۷
خیلی جالبه رئیس قوه مقننه ، هیت ریسه ، نمایندگان ،رئیس قوه مجریه ، وزراءو تعداد کثیری از مسئولین مملکت توی فیس بوک صفحه دارن اما برای مرد عادی حرام و جرم داره (1644484) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۴:۲۳
جرم بودن یا نبودن آن باید حتما قانون محلس یا دولت باشد اینکه هر سازمانی برای خودش و حتی دولت نسخه بنویسد سنگ رو سنگ بند نمیشه باید شورای عالی مجازی و خیلی از شوراهای مشابه زیر نظر دولت در ایند (1644697) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۰:۳۰
دولت نه فقط مجلس بر اساس اصل قانونی بودن جرم ومجازات قانون اساسی.دولت یا شورای عالی فضای مجازی نمیتوانند و حق مصوبه جرم انگاری ومجازات ندارند. (1644891) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۱۲:۱۵
مملکتی که حرف اول سیاست مداراش بحث در مورد فیسبوک باشه .وای به حال و روزش.دلم واسه مردم میسوزه... (1644707) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۱۳:۱۲
واقعا گل گفتی. من که ساکن آلمانم و دوست دارم ار اخبار کشورم مطلع باشم ولی وقتی میبینم تیتر خبرگذاریها عضو بودن یا نبودن وزیر یا افراد دیگه ایه بیخیال خوندن میشم. اینهمه مردم ما با مشکلات نا عادلانه مواجه هستند اما!!! کشور عجیبی داریم و مردمانش عجیب تر. (1644875) (alef-10)
 
سيّد
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۲۵:۴۵
هر چه بگندد نمكش ميزنند
واى به روزى كه بگندد نمك!
النَّاسُ على دين ملوكهم. سيلى است كه سرازير شده ولى چرا مسؤلين ما ! مردم هاج و واج مانده اند. عيبى نداره اگر مسؤلين آدرس ايميلى داشته باشند و براى ارتباط با مردم از آن استفاده كنند. درست تر اين است كه اين درس ايميل را در اختيار مسؤل دفترشان قرار دهند تا از آن طريق هماهنگى ها صورت گيرد. در هر صورت عضو فيس بوك بودن خصوصاً براى مسؤلين جمهورى اسلامى در اين دنياى مجازي كثيف و وانفساى فساد قباحت دارد. والسلام (1644746) (alef-10)
 
saeed
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۰۴:۱۹
خوب میخوان 12 میلیون ایرانی عضو رو تو کدوم زندان جابدن!!!!؟ (1644845) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۳۷:۳۵
فیلترینگ بی حساب و کتاب باعث شکست خودش شده. چون همه را مجبور به استفاده از فیلترشکن کرده و در حقیقت بیشتر مردم اینترنت بدون فیلتر ولی کند شده دارند. این هم یعنی این همه آسیب فرهنگی به اضافه اعصابخوردی و ناراضی تراشی برای حکومت. (1644941) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۴۲:۱۸
آیا منشاأ ناهنجاری های فضای مجازی خود فضای مجازی است. یا علت اعمال قابل سرزنش بشری در فضای فیزیکی است. آیا اگر فضای مجازی ماکلاً بسته شود دیگر ناهنجاری نخواهیم داشت؟. آیا دیگر شاخص طلاق که یکی میگفت دلیل فیسبوک است پایین میاید؟. (1644952) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۸:۴۰:۵۷
شبکه‌های اجتماعی مهمترین مرکز جمع آوری اطلاعات کاربران از سراسر دنیا هستند و مطمئن باشید نمیشه از فضولی‌های اونها در امان موند.
مثلا همین گوگل پلاس + گوگل کروم یعنی دسترسی کامل به کامپیوتر شخصی شما و داشتن تمام جزئیات و اطلاعات شما، سیستم شما، ایمیل‌های شما و ....
پس عقل سلیم در اینه حریم خود کن بیمه و عضو این شبکه‌ها نشو...!!! (1645133) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۶:۲۲:۰۶
اینطوری که شما نظر دادید پس آقای توکلی هم باید سایت خودش را ببندد. (1647066) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۹:۲۰:۳۵
یک نکته بسیار مهم!
اگر فیسبوک فیلتر نبود، خیلی ها نیاز به فیلترشکن نداشتند. وقتی هم که فیلتر شکن دارند چرا سایت‏های غیر اخلاقی را باز نکنند؟ اگر خودشان نکردند بچه‏ها باز می‏کنند.من گمان می‏کنم فیلتر کردن فیسبوک بازار فیلترشکن را داغ کرد. (1645194) (alef-10)
 
سیدجواد
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۲۰:۳۵:۰۰
من عضو فیس بوک بودم ولی الان نیستم حدود یک سال ونیمه بستمش. ولی تو شهر ما نماینده فعلی مجلسمون قبل از انتخابات مجلس حدود 4 ماه قبلش صفحه فیس بوک داشت ولی بعد از انتخابات غیر فعالش کرد. نمی دونم کاندیدایی که حدود 25 سال سابقه نمایندگی داره والان هم تو هیئت رئیسه مجلس عضوه نمی دانست داشتن فیس بوک خلاف قانونه یا می دانست. فیس بوک وامثالهم را نه تنها نباید جرم دانست بلکه باید آنقدر از محتوای غنی اسلامی در آن تولید وبه تمام جهان ارسال شود که خ.ود تبدیل به بزرگترین ابزار تبلیغی شود مثل شمشیر دو لیه است هر جور استفاده کنید همون نوع نتیجه را برایتان به دنبال خواهد داشت ولی یک نکته اساسی این است که انسانها نسبت به آنچه از آن منع شوند حریصتر می شوند. پس دنبال فرهنگ سازی وشیوع کاربردها ودر نتیجه کارکردهای مثبت فیس بوک باشید وفیس بوک را اسلامی کنید (1645350) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۰:۰۱:۵۸
اگر چه هر پدیده ای حتی پدیده های جدید علمی بدون تاثیرات منفی و مثبت نیست اما غالبا هدف از ارائه یک فناوری جنبه های مثبت آن است متاسفانه مسئولین ما طی سالهای گذشته همواره جنبه های منفی آن اعم از تاثیرات اجتماعی و فرهنگی را دیده و غالبا نگاه امنیتی به این مقوله داشته اند در فضای مجازی جمع کثیری از کاربران حاصل تفکرات خود را که از نظر مادی ممکن است بسیار ارزشمند باشد به رایگان در اختیار دیگران قرار میدهند پزشک و معلم و کارمند و کارگر و... پاسخ سوالش را بسرعت و دقیق میتواند در این دنیا پیدا کند استاد دانشگاهی میتواند با همردیفش در دورترین دانشگاهها مبادله تحقیقات علمی داشته باشد شبکه های مجازی که پدیده ای جدید و چند ساله در دنیای مجازی است به این ارتباطات شتاب بیشتری داده بطوری که یک محقق با مطرح کردن یک سوال ،دهها و صدهها پاسخ را در مدت زمانی اندک دریافت می کند و میتواند در همان مدت کوتاه پیامش را در معرض دید هزاران پژوهشگر قرار دهد بطور کلی ذکر جنبه های مثبت این فضا آنقدر زیاد است که گفتن و نوشتن آن را مجالی نیست و اما جنبه های منفی تنها در استفاده ناصحیح برخی کاربران از این فضاست فرهنگ عمومی جامعه و آموزش های همگانی و رفع محدودیت های نسنجیده میتواند مشکلات بخش منفی این فضا را به حداقل ممکن کاهش دهد نگاه امنیتی به این فضا هم کاملا غیر معقول است چرا که اکثریت قریب به اتفاق کاربران را افرادی عادی تشکیل میدهند که اطلاعات کاربری آنها در هیچ دستگاه امنیتی کاربردی ندارد از طرفی شناخت مردم یک کشور و میزان علائق آنها و .. که با تجزیه و تحلیل داده ها دست یافتنی است نه تنها زیانبار نیست بلکه نتیجه آن برای همه کشورها از جمله مسئولین و برنامه ریزان ما هم می تواند مفید باشد . به نظر من تمامی تکنولوژی های جدید اعم از ماهواره و اینترنت و شبکه های مجازی نعماتی است که خدواند به بندگانش بخشیده که با استفاده درست و صحیح از آن خود را بیشتر بشناسیم (1645722) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۰:۴۴:۵۹
سلام
1.پیسنهاد مشخص به دولت برای فیسبوک.به هیچ وجه دنبال ایجاد فیسبوک ایرانی نرید .مثل خودروی ملی میمونه ناموفق و هزینه زا.2.بی خیال vpnشوید فایده نداره فناوری با سرعت تغییر میکنه.می یاد رو پورت های دیگر شما جا میمونید.3.کمی له مردم اعتماد کنید (1645756) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۱:۵۸:۲۳
همه این چیزایی که گفتید یعنی اینکه عبور از فیلترینگ خلاف قانون نیست!! خوب پس من یه سوالی دارم : اگر خلاف قانون نیست پس دیگه چرا اینقدر به خودشون دردسر میدهند و سایتهای مختلف را فیلتر می کنند؟؟!!
در ضمن امروزه همه خبرگزاریهای دنیا صفحه فیسبوک هم دارند. (1645807) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۳:۱۹:۱۹
حالا تمام اطلاعات ما رو هم درارند می خوان چکار؟ من حاضرم بطور داوطلب همه اطلاعات کامپیوترم رو به هر کی خواست بدم. مگه ما چی داریم؟ یه سری فایل های در هم ورهم که خودم هم سر در نمی ارم ازشون. اطلاعاتی که خیلی خصوصی هستند رو اصلا نباید تو کامپیوتر شخصی ریخت باید توی یک حافظه دیگه با پسورد در جای امن نگهداری کرد و اگر نه کامپیوتر هم می تونه دزدیده بشه. در ضمن مگه این مرورگرها جاسوسی نمی کنند خوب از اونها هم نباید استفاده کرد. (1645835) (alef-10)
 
عرفان
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۳:۲۷:۰۴
مسئله فیلتر کردن فیس بوک خیلی حالبه.
از طرفی فیس بوک رو فیلتر میکنن و از طرفی اجازه میدن مردم با VPN به فیس بوک یا سایت های دیگه برن و از طرفی VPN رو جرم اعلام میکنن. نتیجه این میشه که همه کسانی که برای هر منظوری در اینترنت از VPN استفاده میکنن مجرمن. و همه یک جورایی به حکومت مدیونن که با اینکه جرمی مرتکب شدند اما کسی کاری به کارشون نداره.
اتفاقا برای چنین قانون بدی اولین کسانی که باید فعالیت کنند و مشکل رو رفع کنند دولتمردانند. چون حساسیت این موضوع رو در جامعه بالا میبرند و باعث میشن سایت هایی مثل الف در این مورد بنویسند و اجازه بحث پیدا میشه. و شاید این قانون بد اصلاح بشه. (1645844) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۸:۲۲:۰۹
ببینیید اقایان وزیر چرا نمی ایند یک شبکه اجتماعی دولت درست کنند یا این که از یکی از شبکه های اجتماعی که در داخل کشور قابل دسترسی هست استفاده کنند ؟؟؟؟؟خون انطرف ابی ها رنگین تره یا انها تعدادشون بیشتره ؟؟؟



یک نکته مهم
ما 290 نماینده مجلس داریم حدود 50 نماینده از شهر های بزرگ انتخاب می شوند جالب اینجاست مردم در شهر های بزرگ واقعا افراد نمی شناسند تا بتوانند تحلیل کنند ایا ایشان شایستگی دارد یا خیر ...........به هرحال اعتماد می کنند به نام ها یا پست هاییی که ان ها داشته اند در شهر های کوچک هم که قبیله گرایی و............برای نمونه میتوانیید به شهرستان هایی که نماینده مشترک دارند نگاه کنیید و نحوه انتخاب شدنشان را مورد برسی قرار دهیید .............به هرحال .......مردم راهی برای شناخت نامزدهای انتخابات ندارند ...........از انطرف ........نامزدهای انتخاباتی هم راهی برای شناساندن خودشان ندارند ..........با این اوصاف اوضاع همین هست که می بینیم ...........................در جریان حوادث انتخابات 88 و حواشی تاسف بار ان باعث شد ابهت و مشروعیت نهاد های منتخب ملت در جهان زیر سوال بروند ............مجلس تا اسفند 90 مشروعیت خودش از دست داد و ریاست جمهوری هم تا سال 92 مشروعیت بین المللی خودش را از دست داد .............این همه تحریم هایی که به راحتی بر کشور ما وضع شد نتیجه گسستگی مردم بود ......چه کسی مقصر است .........وووووو (1645963) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۵:۱۴
ممنوعیت جواب نمیدهد. جذابیت این شبکه ها و برخی مزایای ارتباطی آنها کاربران را جذب می کند. به نظر می رسد باید آموزش لازم در خصوص تهدیدات را به انحائ مختلف به کاربران ارائه داد. مثلاً اینکه بدانند همه اطلاعات شخصیشان را به اشتراک نگذارند. مطمئن باشند سرویسهای اطلاعاتی کشورهای ... ممکن است از اطلاعات شان بهره برداری خاص بکنند و....
فکر کنم یک کارهای آموزشی توی مدارس و دانشگاهها و صدا و سیما باید انجام شود، یک نوآوریهائی هم باید توسط دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان خودمان انجام شود و مشابه داخلی این شبکه ها برای استفاده جوانان مهیا شود تا اطلاعاتشان را مجانی در اختیار کشورهای دیگر قرار ندهند. (1646064) (alef-10)
 
کورش
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۱:۰۳:۱۳
نقض قانونی که برخاسته از نظر مردم نباشد بلامانع است. (1646243) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۳:۲۵:۰۳
اصولا کشورهایی جهان سوم ابتدا با چیزهای نو مشکل پیدا می کنند. اما پس از مدتی خودشان به آن وفق پیدا می کنند. از آنجایی که فیس بوک یک شبکه اجتماعی است و می تواند بسیار مطلوب باشد (بدون در نظر گرفتن کارهای غیر مجازی که برخی کاربران می کنند) فیلتر آن بدون مفهوم است. زیرا زمانی که این شبکه اجتماعی از سوی حاکمیت فیلتر می شود انواع شیوه های ورود به آن توسط شرکت های ضد فیلترینگ ارایه می شود که این امر ناکامی هایی را برای دولت های در بر دارد. از سوی دیگر مقامات دولتی نیز می توانند از این ابزار خوب برای ارتباط کاربران استفاده کنند. پیشنهاد می شود که فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی از فیلترینگ خارج شود تا کاربران به راحتی به فیس بوک دسترسی پیدا کنند و کارهای کج کمتری انجام دهند
من خودم عضو این شبکه هستم هر از چندی سری به آن می زنم تا از اوضاع و احوال با خبر شوم (1646629) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۷:۵۱:۱۳
به نظر من فیسبوک یاید بیاد آمار ایرانی هاشو که به نظر خیلی بالا میاد منتشر کنه تا عزیزان مسئول یه تکونی بخورن و بفهمن که نمیشه اینهمه آدم رو یه جا محدود کرد! (1647263) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۲۱:۴۷:۳۳
هزار بار ريختند و هر از گاهي براي خوشايند عده اي از روحانيون و ... گشت ارشاد و جمع كردن ماهواره و ... اما نتيجه چنداني نگرفتند و سال به سال وضعيت بدتر هم شد و بدحجابيها و فحشا و ... علني تر از گذشته...!
آيا بايد براي هزار و يكمين بار هم اين روشهاي شكست خورده اجرا شود و هزينه روي دست نيروي انتظامي و دستگاهها گذاشته شود؟ تا كي بايد انرژي نيروهاي انتظامي صرف اين كارهاي بيهوده شود؟! (1647659) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۰۷:۰۶:۱۳
-اگر بعضی از مقامات کشور در فیس بوک حضور دارند علیرغم اینکه فیس بوک بلوکه هست معنی ان اینست که سایرین مردم کشور هم باید بتوانند در فیس بوک حضور داشته باشند و از امکانات ان استفاده کنند.فکر میکنم مردم ما عاقل و فهمیده و در سطح شعور خیلی بالا هستند خوب و بد را میتوانند تشخیص دهند لذا خودشان میتواننداستفاده خوب را از فیس بوک و یوتیوب داشته باشند.مثلا در یوتیوب خیلی از امکانات اموزشی و پژوهشی وجود دارد.عده ای از فیلتر شکن استفاده میکنند عده ای نمیخواهند پول دهند فیلتر شکن بخرند و ملاحظاتی هم دارند پیشنهاد میکنم اجازه دهند از فیس بوک و یوتیوب حد اقل ان قسمتهایی که سیاسی و بد اخلاقی نیست و جنبه های اموزشی،پژوهشی وعلمی دارند استفاده کنیم.
ضمنا فکر میکنم بانوان کشور ما بیشترین رعایت حجاب و ملاحظات لازم در جامعه در جهان را دارند لذا باید حرمت انها را رعایت کنیم . لازمست نگرش ها تغییر کند و واقعیت های روز دنیا در دنیای تکنولوژی اطلاعاتی و اینترنتی را در نظر داشته باشیم
Information Technology and Internet
بعضی وقت ها عده ا ی از مردم میگویند چرا این اقایان با خانواده ها و بستگان و دوستانشان به سفر های ماموریتی خارج از کشور رفته اند و میروند من پاسخ میدهم خوبست که بروند سایر کشور ها و مردم های دیگر جهان را ببینند زیرا در نگرش و رفتارشان خیلی خوبست. شما نگاه کنید ظاهر مقامات در طی سالهای انقلب خیلی بهتر شده است تا سالهای اولیه انقلاب .بطور مثال ظاهر مقامات دولت جدید را ببینید.افراد مرتب و ظاهر اراسته تری دارند. در ارتباطات بین المللی و همچنین در داخل کشور وضع ظاهر خیلی مهم هست. بهر حال ما باید با دنیای روز همگام باشیم و نگرش مثبت داشته باشیم و سعی شود نگرش و رفتار مثبت در کشور تقویت شود. یاد بگیریم صبور و با حوصله باشیم بهم در مناسبات احترام و صمیمیت داشته باشیم.خوش اخلاق باشیم.احترام هم را داشته باشیم.مقامات کشور باید خودشان در عمل الگو باشند.
با تشکر و دعای خیر (1648087) (alef-13)
 
علایی
۱۳۹۲-۰۶-۲۷ ۱۰:۱۲:۰۵
استفاده از فیسبوک اگر در جهت اشاعه فرهنگ غنی اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد فکر نمی کنم اشکالی داشته باشد باز نظر علما مهم است. (1650859) (alef-13)
 
گلنار
۱۳۹۲-۰۸-۰۸ ۱۷:۱۷:۳۹
باسلام

من مخالف فیلتر فیس بوکم

چون کار برها مجبور میشن از فیلترشکن استفاده کنن و هزینه زیادی هم ندارد با استفاده از فیلترشکن کاربران مجاز میشوند از همه سایت های غیر اخلاقی و سیاسی دیدن کنن فقط فیس بوک نیس این کار باعث فساد بیشتر میشود.

و ربطی هم به ظرفیت یا فرهنگ کار بران نداره بلکه این غریزه ذاتی انسان که به چیز های ممنوع گررایش بیشتری دارد و انسان دوست دارد همه چیز را بداند هرچیزی که باشد و چیزهای دست نیافتنی جذابیت بیشتر و کنجکاوی بیشتری را دارد..................... (1749783) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۱ ۰۰:۰۸:۴۹
سلام من ی سوال داشتم به نظر شما عضویت در فیس بوک برای کسانی ک می خواهند وارد شغل وکالت یا قضاوت بشن مشکل ساز هستش یا ن؟؟؟؟؟؟ممنون میشم اگه جواب بدید. (1966283) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.