توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 367372
پشت پرده عادی سازی روابط ترکیه و اسراییل
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۴:۳۸
"یکی از دلایل انجام توافق عادی سازی روابط میان ترکیه و اسراییل، تسلیم شدن اردوغان و صرف نظر کردن از اجرای سومین پیش شرطش برای عادی سازی روابط، یعنی لغو کامل محاصره آبی نوار غزه بود."

به گزارش ایسنا، روزنامه جمهوریت، یکی از روزنامه‌های منتقد دولت ترکیه، در پی اعلام عادی سازی روابط ترکیه با اسراییل در تحلیلی نوشت: این مساله یکی از پیش شرطهای اصلی رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه بود. اکنون این توافق در حالی انجام می‌شود که این محاصره در اطراف غزه ادامه دارد. در واقع مقامات ترکیه خود به خوبی از ابتدای ماجرا می‌دانستند که این محاصره لغو نخواهد شد.

در واقع پس از آغاز تحولات در کشورهای عربی به خصوص در شمال آفریقا و خاورمیانه و مطرح شدن حکومت اسلام‌گرای ترکیه به عنوان الگو در منطقه، مقامات ترکیه رویاهای بسیاری در سر پروراندند. در چنین شرایطی، جلوه داده شدن ترکیه به عنوان یک کشور دوست اسراییل به نفع این کشور نبود. بر همین اساس پس از وقوع ماجرای حمله به کشتی مرمره و کشته شدن ۱۰ نفر از سرنشینان این کشور توسط نیروهای اسراییلی، اردوغان برداشته شدن محاصره آبی نوارغزه را به عنوان پیش شرط اصلی برای حل ماجری کشتی مرمره اعلام کرد.

پس از آن یکی از اهداف احمد داووداوغلو، نخست وزیر وقت و رجب طیب اردوغان، رییس جمهور کنونی ترکیه، حفظ فضای جنگ سرد در روابط دو طرف بود.

اما پس از به حکومت رسیدن السیسی در مصر و سقوط مرسی در سال ۲۰۱۳، رویای اردوغان مبنی بر رهبری جهان اسلام با خاک یکسان شد و در نهایت در سال ۲۰۱۵ با مداخله روسیه در جنگ سوریه، اردوغان در سیاست خود علیه دمشق با شکست مواجه شد. با توجه به شرایط موجود، دیگر تنش در روابط با اسراییل غیرضروری بود، بر همین اساس به سمت این رژیم سوق یافت.

تنها مساله در از سرگیری روابط، پیش شرط های تعیین شده از جمله لغو محاصره نوار غزه بود. برای حل این مساله گذر زمان نیاز بود. بر همین اساس با گذشت زمان در اظهارات مقامات ترکیه لغو محاصره به کاهش محاصره نوار غزه تبدیل شد و در نهایت بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه پس از اعلام خبر عادی سازی روابط اعلام کرد، ارسال کمک‌های ترکیه برای فلسطینی‌ها را آغاز خواهد کرد. هم چنین آنکارا برای تأمین آب آشامیدنی و برق نوار غزه و ایجاد شبکه‌های ضروری برای تأمین برق تلاش کرده و بیمارستانی بزرگ با ۲۰۰ تخت را در نوار غزه احداث خواهد کرد.

اما با توجه به اینکه این کمکهای ترکیه تحت نظارت کامل اسراییل انجام گرفته و در صورتیکه با امنیت این رژیم مغایرت داشته باشد، اسراییل می‌تواند تحت رژیم تحریمی خود از ارسال این کمکها جلوگیری کند، بنابراین این مساله نشان می‌دهد که هیچ مساله‌ای نسبت به وضعیت گذشته در نوار غزه تغییر نیافته و اظهارات ییلدریم در حال حاضر جز یک ادعا چیز دیگری نیست.
 
کلمات کلیدی : ترکیه+اسرائیل
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.