نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223173
دکتر ظریف وزیر موفقی است اما
بخش تعاملی الف - امیرحسین نهبندانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۶
محمد جواد ظریف برای اهالی سیاست ناشناخته نبود ولی در میان عموم مردم به دلیل عدم حضور در عرصه ی اجرایی و سکوتی ۸ ساله به آن صورت مطرح نبوده است.

وی در یکی از مصاحبه هایش گفت: « سال گذشته این وقت‌ها دنبال این بودم که محل سکونتی در شمال درست کنیم و تقریبا تمام‌ وقت را برویم آنجا . . . » اما اکنون نام او به عنوان یکی از استراتژیست های نظام و دیپلماتی کار کشته مطرح می شود. کسی که «فرزند باهوش انقلاب» لقب گرفته است.

پس از ۸ سال «سیاست انزواطلبی» – که با توجه به تحولات قرون اخیر و مناسبات بین المللی ناکارآمدی آن ثابت شده است - حسن روحانی با شعار«اعتدال» وارد میدان شد و در میان وعده هایش، برای عرصه ی سیاست خارجه قول داد تا استراتژی «تعامل مثبت و سازنده با جهانیان» را در دستور کارش قرار دهد. او توانست در همان دور اول و با اختلاف رای بسیار بالا نسبت به سایر رقبا، در قامت رییس جمهور کشور ظاهر شود.

رییس جمهور اعتدال گرای ایران – که خود فردی آشنا به مذاکره و نتایج سیاست تنش زدایی است - بخشی از مسوولیت اجرای وعده ش را بر عهده ی جواد ظریف گذاشت. ظریفی که می گوید: «تا سه روز بعد از انتخابات هم فکر نمی‌کردم چنین چیزی باشد»

وی در ابتدای کار خود و در سفر به نیویورک، ده ها دیدار فشرده با دیپلمات ها و سیاست مداران جهان داشت تا جدیت خود و دولت جدید ایران را نشان دهد.

پس از بازگشت از نیویورک نیز بارها به «کشورهای کلیدی» منطقه سفر کرد تا اجماع منطقه ای علیه ایران - که تابع اجماع جهانی است – شکسته شود و در ادامه فعالیت های مستمرش، سطح تعاملاتش را با کشورهای اروپایی بالاتر برد تا نگرانی ها به وجود آمده ی آن ها را- چه درست چه نادرست- کاهش دهد.

مسوول ارشد سیاست خارجه ایران با زیرکی خاصی به مصاحبه و نشست های خبری پیاپی روی آورد تا علاوه بر دولت ها بتواند نظر مثبت «افکار عمومی» را نیز جلب کند. البته جنس تعامل او با مردم ایران از طریق فیس بوک صمیمی تر شد.

از نظر من او وزیر موفقی است چرا که که اگر یک دیپلمات بتواند نگرش دولت ها و مردم هایشان را ۱۸۰ درجه تغییر داده و نگرانی هایشان را کاهش دهد، قطعا موفق است. کاری که ظریف با ظرافت خاصی انجام می دهد و به پیش می برد.

با این همه هیچ کس بی اشکال نیست. دکتر ظریف برای موفقیتش نیاز دارد تا به سه گروه توجه ویژه کند:«سیاسیون داخلی»، «سیاسیون خارجی» و « توده مردم » که ایشان در ارتباط با گروه اول کمی دچار مشکل شده است.

شاید بتوانیم این خلا را خطرناک ترین نقطه ضعف دکتر بدانیم. وی «دقت» و «شناخت» چندانی به سیاست مداران داخل نداشته و یا در برخی موارد می توان گفت واقعا «غفلت» شده است.

به عنوان مثال ما از یک سری روزنامه ها مانند کیهان چیزی جز تخریب و افشای محرمانه ها توقع نداریم. رفتاری که نتیجه ش ضربه به وحدت ملی و تخریب شخصیت هاست. حال واکنش دکتر ظریف به انتشار دروغ برخی صحبت ها برایش چنان سنگین بود که کمر درد گرفت و ویلچرنشین شد. در حالی که اگر آن روزنامه روزی چنین کاری نکند ما تعجب می کنیم.

این اتفاق برای ایشان حیرت آور بود به طوری که حتی مخالفانش پس از دیدن تصاویر او بر روی ویلچر و مشکلات جسمیش با خود تصور کردند که «اشرافیتی» در کار است و باور نمی کردند وزیر خارجه از تیتر کیهان چنین شده است.

یا اگر به برخی صحبت های ایشان در پاسخ به منتقدان ژنو نگاه کنیم، متوجه الفاظی می شویم که صرفا بهانه به طرف های مخالف اوست. استفاده از لفظ «حرف مفت» هر چند شاید از لحاظ محتوا درست باشد ولی از جنبه ظاهر نمی تواند چندان پسندیده باشد. مخصوصا که می تواند یاداور ادبیات تند و زشت ۸ سال گذشته باشد. همینطور دکتر روحانی نیز از کلمه «کم سواد» استفاده کرد که تا مدت ها همین دو کلمه وسیله ی کوبیده شدن دولت را فراهم کرده بود.

درست است که وزیر محترم خارجه در میان نیروهای حاضر در حکومت طرفداران و حامیان قدرتمندی دارد ولی نباید فراموش کند بسیاری از مناصب قدرت در اختیار مخالفان اوست. آن ها تریبون ها، روزنامه ها، سایت ها، پول و امکانات گسترده ای دارند که کف تخریب دولت برای آن ها منفی نشان دادن توافق ژنو است در حالی که این «برنامه مشترک» مهم ترین حرکت دولت در عرصه دیپلماسی بوده است.

دکتر ظریف در جایی مخالفانش را «اقلیت باهش و پرهیاهو» دانسته است پس انتظار به جایی است که این بهانه دادن ها به مخالفان سرسخت داخلی کاهش پیدا کند و مسوولین دیپلماسی با سعه صدر بیشتری با منتقدان برخورد کنند.

از نظر من سال ۹۳، تاریخی ترین سال دوران زندگی سیاسی ظریف است. سالی که در آن وی هم میوه توافق ژنو را می چیند هم برای موفقیتش باید رفتار مخالفان خود را مدیریت کند.

در انتها برای این وزیر خوش سیرت و خوش سیما آرزوی موفقیت دارم که پیروزی او سعادت ملت است.

قال الامام علی علیه السلام:
رَأسُ السِّیاسَۀِ استِعمالُ الرِّفق
امام علی علیه السلام فرمودند:
پایه سیاست، مدارا کردن است
میزان الحکمه، ح ۹۰۱۹
 
کلمات کلیدی : امیرحسین نهبندانی
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۵۶:۳۷
کسانیکه با سیاست های خارجی بویزه و سیاستهای داخلی دولت تدبیر مخالفت میکنند هر چند که این سیاستها درحال حاضر نسبتا خوب و قابل قبول است باتوجه به دشمنی های سی ساله استکبار ولی از نظر بعضی تندروها ی داخلی که انها اساسا دچار کینه و حقد نسبت به دولت میباشند حتی اگر صدها برابر هم دولت موفق شود انها نخواهند پذیرفت چراکه
نیش عقرب نه از ره کین اسن
اقتضای طبیعتش این است (2086197) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۵۸:۰۷
با این جمله کاملا موافقم: "ولی نباید فراموش کند بسیاری از مناصب قدرت در اختیار مخالفان اوست. آن ها تریبون ها، روزنامه ها، سایت ها، پول و امکانات گسترده ای دارند که کف تخریب دولت برای آن ها منفی نشان دادن توافق ژنو است در حالی که این «برنامه مشترک» مهم ترین حرکت دولت در عرصه دیپلماسی بوده است."
متاسفانه این افراد شب را روز، روز را شب و ماست را سياه و زغال را سفید جلوه می دهند. در 8 سال گذشته در مقابل آنهمه قطعنامه سکوت کردند و بیان می نمودند که این قطعنامه ها در ایران هیچ اثری ندارد و حال به با یک قطعنامه واویلا و وا اسفایی راه انداخته اند که مثل اینکه تاکنون هیچ قطعنامه ای صادر نشده است.
کاش به سخن بزرگ شهیدان، شهید کربلا کمی توجه می نمودند که اگر دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید. (2086198) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۱۲:۲۲
ما هم همچنین:

برای این وزیر خوش سیرت و خوش سیما آرزوی موفقیت داریم که «پیروزی او سعادت ملت است» (2086211) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۴۰:۴۰
"یک سری روزنامه ها مانند کیهان چیزی جز تخریب و افشای محرمانه ها توقع نداریم" خود شما هم از ادبيات جالبي براي مخالفانت استفاده نكردي (2086446) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۴:۱۵:۵۶
سیاست انزواطلبی؟! (2086495) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۴:۵۳:۲۶
ظریف را مردم خیلی دوست دارند. محبوبترین وزیر کابینه اقای روحانی است (2086556) (alef-10)
 
Mostafa
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۶:۰۳:۵۹
خیلی متن ضعیفی بود. تناقضات توش فراوانند (2086647) (alef-6)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۶:۲۷:۴۸
نویسنده یک نکته را فراموش کرده که برای بهانه جویان کلماتی مانند "حرف مفت" و "کم سواد" چندان مهم نیست. اینان حتی "راستگویی" را مستمسک تخریب دولت میکنند! (2086684) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۰۷:۰۵
کدو م میوه توافق ژنو لطفا یکی رو بگید ما که تا حالا صد آفت دیدیم (2087166) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۳:۱۰:۵۵
کلمه کم سواد را خیلی موافقم. (2087259) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۰:۱۸:۴۹
متاسفم برای شما که به روزنامه کیهان که انتقادات بعضا درستی وارد می آید چنین القابی نسبت می دهید..
انگ زدن خیلی راحت است لطفا اثبات کنید. چون آقای ظریف ناراحت شدند کیهان بد شد...
لطفا روزنامه کیهان رو با بعضی از این روزنامه های زنجیره ای اصلاحات مقایسه نکنید.... (2087353) (alef-6)
 
ذاكر
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۸:۳۹:۲۹
با سلام . جناب آقاي نهبنداني از نگارنده اي در سطح سايت الف انتظار ميرود : 1) اصول نگارش متن را رعايت نمايد. يعني در عين رعايت اختصار از انسجام متني نوشته هايش غافل نگردد وجسته گريخته ننويسد ،بداند كه چه ميخواهد بگويد ، از كجا شروع كند و به كجا ختم نمايد.2) در تحليل هاي سياسي ضمن رعايت اصول امانت داري ،مستنداتي اولويت بندي شده از اهم به مهم ارائه نمايد و از تحليلهاي سياسي سطحي و قوام نيافته پرهيز كند 3) مخاطب خود را انسانهايي فرهيخته فرض كند واز سخنان عوام پسندانه دوري جويد. ........./ لطفا كمي دقتتان را بالاتر بريد تا انشاءالله شاهد متونيعالي از جنابعالي باشيم.والسلام (2087523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۸:۳۴:۳۲
اگر ظریف وزیر حرفه ای باشد و مهمترین کار او هم توافقنامه ژنو باشد بفرمائید چرا طرفداران آن از یک مناظره گریزانند ؟ چرا چند نفر پیدا نشدند که در یک جمع عمومی متن توافقنامه را پیش رویشان بگذارند و از روی آن بخوانند و فوایدش را جمله به جمله بیان کنند ؟ گیرم که کیهان متحد آمریکا باشد چرا به جملات خسارت بار متن توافقنامه ژنو که کیهان به آنها استناد میکند پاسخی از متن توافقنامه داده نمی شود ؟ چرا ملاک عملکرد خوب ظریف این است که 5+1 از ما راضی شده اند ؟ اگر همه کشورها در8سال گذشته علیه ما بودند چرا حقوق هسته ای ما فقط از طرف5+1 پایمال شد ؟ اگر بقیه کشورها از ترس آمریکا مراودات تجاری شان را با ما کم کردند اشکال احمدی نژاد است یا آمریکا یا ترسو بودن آن کشورها ؟
اگر باج دادن و دل همه را به دست آوردن خوب است چرا آمریکایی ها اینطور نیستند . بالام جان آمریکا در طول سالیان شد این آمریکا که باج نداد و تلاش کرد وگرنه هنوز مستعمره انگلیس میماند در قرن هجدهم . (2089936) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۸:۳۸:۰۴
نمیدانم چرا از ظریف اینقدر تعریف فانتزی می شود که چنین بوده و چنان کرده و کجا رفته و کی را دیده و چی گفته و . . . یکبار این متن توافقنامه را از رو بخوانیم در صدا و سیما . اشک با سواد و بی سواد از این همه خفت در می آید . دکتر ظریف اگر اهانتهای مستقیما گفته شده به خودش از طرف آمریکایی ها و اروپایی ها را بگوید دیگر واویلا می شود . علت محرمانه بودن مذاکرات یکی هم همین است . (2089942) (alef-10)
 
بس
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۸:۵۱:۱۵
این جمله در وصف رییس جمهور حسن روحانیه:
«او توانست در همان دور اول و با اختلاف رای بسیار بالا نسبت به سایر رقبا، در قامت رییس جمهور کشور ظاهر شود»
واقعاً این جور بود مهندس؟ (2089959) (alef-10)
 
وطن پرست
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۹:۰۱:۵۵
ای کاش این مخالفان ناشناخته به جای این همه حاشیه ها و مسائل پیش پا افتاده کمی هم به فکر این مملکت بودند و به ضررهای جبران ناپذیری که برسرمان فروریخته فکر می کردند.
حالا که یکی مثل ظریف و امثال او پیدا شده اند تا با سیاست خاص کمی اوضاع را بهبود بخشند همه مردم دلسوز باید دست به دست هم دهند و این افراد را یاری کنند تا کشور نجات یابد.......... (2089974) (alef-10)