نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313470
توضیحات تعاون روستایی درباره سیب‌زمینی های امحاء شده
تاریخ انتشار : شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۴
رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی از آمادگی برای افزایش میزان خرید شیر خام خبر داد و گفت: دفن سیب‌زمینی در استان فارس به چهار ماه گذشته برمی‌گردد که اجازه توزیع آن را براساس قانون نداشتیم و ناگزیر به امحاء آن شدیم.

به گزارش ایسنا، حسین صفایی در نشست خبری امروز که مختص تشریح دلایل امحاء سیب‌زمینی در استان فارس بود، اظهار کرد: برخی رسانه‌ها پیرامون امحاء سیب‌زمینی در استان فارس اخباری را منتشر و برخی مسوولان نیز نسبت به این موضوع اظهاراتی را مطرح کردند که بر مبنای اطلاعات نادرست بود، چرا که امحاء این محصول به چهار ماه گذشته بر می‌گردد و هیچ ارتباطی به تنظیم بازار محصولات کشاورزی ندارد، یعنی این سازمان با هدف جلوگیری از کاهش قیمت و برای تنظیم بازار این کار را انجام نداده است.

وی افزود: اوایل تیرماه امسال به سازمان تعاون روستایی گزارش شد که قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی به کمتر از ۱۰۰ تومان رسیده است و با توجه به نرخ خرید تضمینی ۳۶۰ تومانی این محصول سازمان تعاونی روستایی براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی موظف به جمع‌آوری و خرید آن از کشاورزان در راستای حمایت از تولید داخلی شد.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: از همان ابتدای خرید تضمینی سیب‌زمینی از کشاورزان در استان فارس صورت جلسه‌ای تشکیل شد که در آن ذکر شده بود تاریخ مصرف و قابلیت نگهداری آن نهایتا تا یک ماه است، چرا که به دلیل نوع این سیب‌زمینی که از رقم بامبو و با رطوبت بالاست، نمی‌توان بیش از این آن را نگه داشت و در ادامه با توجه به این‌که براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی اجازه فروش و ورود محصول خریداری شده در زمان برداشت محصول به بازار وجود ندارد، ناگزیر به نگهداری آن شدیم.

صفایی اضافه کرد: پس از مدتی گزارش شد که سیب‌زمینی نگهداری شده که حدود ۱۷۰۰ تن بود در حال فساد‌پذیری و آفت‌زدگی است، بنابراین براساس صورت جلسات انجام شده حدود ۳۲۰ تن آن را به صورت رایگان در اختیار کمیته امداد و سازمان بهزیستی استان فارس قرار دادیم تا بتوانند در بین خانوار تحت حمایت خود به صورت مستقیم توزیع کنند و به بازار وارد نشود.

وی تصریح کرد: پس از این اقدام شاهد فاسد‌شدن سیب‌زمینی بودیم که با نظارت وزارت بهداشت و هماهنگی‌های انجام شده از طریق وزارت کشور، دادستانی و غیره، مجوز امحاء آن را گرفتیم.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: پس از چهار ماه از امحاء این محصول برخی واکنش و اظهار‌نظرها مبنی بر این بود که سازمان تعاونی روستایی از موضع تنظیم بازار محصول مازاد را جمع‌آوری و امحاء کرده تا سطح قیمت‌ها بیش از این کاهش نیابد، در حالی که این موضوع درست نیست و سیب‌زمینی امحاء شده به دلیل قابلیت ذخیره‌سازی و انبارداری پایین و نداشتن مجوز قانونی برای فروش یا عرضه در بازار فاسد شد و حتی قابلیت مصرف دامی هم نداشت.

صفایی اعلام کرد: مجموع صادرات ۳۲۰ هزار تنی، مصرف بذری حدود ۵۰۰ هزار تنی، مصرف صنعتی حدود ۸۰۰ هزار تنی و مصرف تازه‌خوری حدود ۲.۷ میلیون تنی سیب‌زمینی به حدود پنج میلیون تن تولید می‌رسند و این نشان‌دهنده برنامه‌ریزی و وجود الگوی کشت است که در هر کشوری احتمال دارد با حدود ۱۰ درصد نوسان مواجه شود.

وی با بیان این‌که ۱۰ تا ۱۲ درصد ضایعات انباری در زمینه‌ی تولید تا بازار سیب‌زمینی وجود دارد، ادامه داد: صادرات سیب‌زمینی حدود ۶۰ درصد در هفت ماهه گذشته افزایش یافته و این نشان می‌دهد برای جلوگیری از فساد‌پذیری و اتفاقاتی مانند امحاء این محصول که در مرداد‌ماه امسال رخ داد، تدابیری اندیشیده شده است اما بیش از این امکان برنامه‌ریزی وجود نداشت و فسادپذیری حدود ۱۴۰۰ تن سیب‌زمینی اجتناب‌ناپذیر بود.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی از برنامه‌ریزی برای ایجاد مشوق‌های صادرات سیب‌زمینی خبر داد و گفت: مشوق صادراتی برای هر کیلوگرم سیب‌زمینی به میزان حدود ۱۵۰ تن تصویب شد و هم‌اکنون در معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار در حال بررسی برای ابلاغ است.
کلمات کلیدی : سیب‌زمینی های امحاء شده
 
بیگی
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۵:۳۷:۰۰
برای عدم تکرارهر ساله آیا نمیتوان کشاورز را ترغیب به کشت نوع ماندگار تر و مرغوب تر از قبیل سیب زمینی و پیاز نمود؟البته من از کشاورزی چیز زیادی نمیدانم ولی فریاد سیب زمینی پیاز انباری هنوز در گوشم است. (3353058) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۸:۲۷:۴۰
متاسفانه در کشور ما مدیریتی وجود ندارد در کشورای دیگر جت جلوگری از تولید مازاد یا کاش تولید ارگانی مسئولیت توزیع کشت را دارد و با توجه ب نیاز بلیت میفروشند و کشاورزانی ک مثلا بلیت سیبزمینی یا مثلا هندوانه دریافت کرد اند حق کشت آن محصول را دارند و مابقی باید محصولات دیگر را که بلیت آن تمام نشده بکارند ، ولی در اینجا هرکس هر چقدر از هر محصول دلش خواست میکارد و آب هدر میدهد بعد روی دست خودش یا دولت میماند یا اینک تولید محصولی کم شده و گران میشود . (3353422) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۳۷:۲۱
هر محصولی در هر زمینی و شرایط آب و هوایی قابلیت کشت را ندارد و انتخاب محصول پردرآمد برای کشاورز در هر منطقه زیاد آسان نیست (3354553) (alef-1)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۶:۳۴:۱۱
اقلا میدادین گاو ها بخورند- اینم به عقلتون نرسید؟؟؟!!!! (3353191) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۷:۴۳:۵۵
اقا کاوه
معلومه متن رو نخوندی توضیح همین مطلب رو هم داده (3353339) (alef-11)
 
کاظم
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۸:۲۳:۳۹
آقای محترم سیب زمینی فاسد بوده و اگراینکارو میکردند گاوها تلف میشدند و ضررش بیشتر بود.در ضمن ممکن بود گوشت گاو هایی که این سیزمینی ها را خورده اند فروخته میشد و مردم را هم مبتلا میکرد.باید به اندازه میکاشتند که اضافی نیاید و فاسد نشود. (3353412) (alef-11)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۳:۵۷:۵۰
اینم پاسخه شما بمن میدی؟
اقایون نشستن دست رو دست گذاشتن سیب زمینی ها فاسد شده، بعد اومدن میگن به گاو و گوسفند هم نمی تونستیم بدیم سیب زمینیارو.
بخون متن رو.نوشتنه یگ ماه قابلیت نگه داری داشته . تو این یک ماه داشتن چمی کردن اقایون؟ نمی تونستن زودتر تصمیم بگیرن.همون وختی که ۳۲۰ تن رو دادن کنیته امداد بقیشو هم میدادن گاوا بخورن (3354029) (alef-1)
 
عادل
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۸:۲۸:۱۳
توشته که قابلیت مصرف دامی نداشت. یه عمره داریم میگیم تو امریکا و ژاپن دولت برا حمایت از کشاورز محصولاتشون رو میخره میریزه تو دریا حالا که دولت خودمون از کشاورزا حمایت کرده هم یعضی ها ایراد میگیرند حالا اگه نمیخرید و کشاورز ضرر میکرد خوب بود؟ باز نزدیک انتخابات شده و بعضیا دنبال مطرح شدن اسمشون به هر قیمتند. خدا به همه وجدان و انصاف بده (3353424) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۱:۱۲:۱۸
سیب زمینی که امحا شده پول بیت المال بوده بخاطر بی مسو لیتی یک نفر باید مقصر دادگاهی بشه (3353701) (alef-1)
 
اشکان
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۷:۳۶:۰۲
حداقل چیپس درست می کردید رایگان می دادید مردم (3353321) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۹:۱۴:۳۷
چیپس سیب زمینی مرغوب می خواد...در غیر اینصورت داخل بویلر می سوزه...و ماده ای سرطانی میشه (3353498) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۱:۰۷:۴۵
خوب اقای مسول همان موقع که مقداری از اونو به کمیته امداد دادی بقیه اونم بین مردم رایگان تقسیم میکردی دوم اینکه سیب زمینی خریداری شده با پول بیت المال بوده کسی که در این بین مقصر بوده باید در مقابل ملت جوابگو و دادگاهی شود اگر عدالتی وجود دارد (3353693) (alef-1)
 
محمد جواد
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۲:۲۰:۲۴
لازمه وقتی دولت میخواد تضمینی خرید کنه قبل از فصل کشت کشاورزا ثبت نام کنن با اعلان میزان سطح کشت و تولید حدودی. اونوقت هم دولت میتونه برنامه ریزی کنه و هم وقتی به سقف نیاز رسید میتونه اعلام کنه دیگه اون محصول کاشته نشه و بقیه محصول دیگه ای بکارن. بخدا میشه مدیریت کرد فقط یک بانک اطلاعات میخواد و کار مشترک بین سازمانی. یا علی (3353823) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۲:۴۲:۲۶
دلواپسان تهمت زن از مردم عذر خواهی کنند. (3353879) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۵۶:۳۸
چرا گذاشتن فاسد بشه بعد اونو امحا کنند قبل خرید و انبار کن باید فکر فروش و یا مصرفش رو هم میکردن
این گونه موارد نشون دهنده بی تدبیری و بی برنامگی مسعولین میباشد (3354598) (alef-1)
 
parsa
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۰:۰۰:۲۱
متاسفانه تمام مسوولین کشاورزی استان فارس سابقه مدیریتی ندارند. (3354603) (alef-1)
 
سید
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۰:۳۱:۱۳
گیرم که سیب زمینی ها کیفیت نداشتن و شما مجبور به امحا اونها شدین!!!! اولا شما که میدونستید چرا مقدار بیشتری به سازمانهای امدادی ندادین؟؟؟؟ دوم اینکه شما که میدونستید این نوع سیب زمینی مناسب نیست و قدرت ماندگاری نداره چرا اجازه کشت دادید؟؟؟ چرا اطلاع رسانی نکردید و به کشاورزان مشاوره ندادید؟؟؟؟ مگه این کارها جز وظایفتون نیست؟؟؟؟ (3354661) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۵:۰۶:۴۸
(با هدف جلوگيري از كاهش قيمت و تنظيم بازار اين كار را انجام نداده اند) شما ها گفتيد ملت هم باور كردند. من نمي دانم چرا هيچ دولتي هيچ دولتي روي كشاورزي تمركز و تقويت نمي كنه در صورتي كه تقويت اين كار با توجه به شرايط آب و هوايي ايران و اقليمي آن مي تواند مثمر ثمر باشد و هم براي توليد داخل و مردم خودمان و هم صادرات آن مفيد فايده باشد به اميد آن روز (3355422) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.