نظر منتشر شده
۱۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 231372
احمد توکلی:
فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است
بخش داخلی الف، 31 خرداد 93
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۵
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر امید مردم مایوس شود، آنگاه سرمایه‌های اجتماعی نظام را از دست می‌دهیم.

احمد توکلی در سلسله نشست‌های بزم اندیشه با عنوان «زنگ خطرهایی برای دولتمردان» اظهار کرد: در دولت فعلی دو ماه‌ و نیم مکاتبه کردم تا مسئله فساد و رانت‌خواری حذف شود. معتقدم دولت یازدهم باید متوجه شود که چنین مسائلی نباید دست و پایش را بگیرد؛ البته آن‌چه به این دولت رسیده خرابتر از آن است که بتواند حریف مشکلاتش شود.

وی با بیان این‌که‌ «اگر بنده حرفی می‌زنم از سر دشمنی نیست؛ چراکه خیرخواه دولت‌ها بوده و هستم؛ هرچند ممکن است آنان اشتباهاتی نیز داشته باشد» خاطرنشان کرد: در حال حاضر فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است؛ این اتفاق به معنای آلودگی دستگاه‌های مبارزه با فساد است و در این نوع از فساد جرم یقه‌سفیدها بیشتر می‌شود.

وی افزود: یقه‌سفیدها اشخاص در ظاهر محترم هستند که در جامعه به شکل ویژه‌ای جرم مرتکب شده و پول مردم را می‌بلعند؛ در حقیقت بر خلاف یقه‌آبی‌ها. یقه‌سفیدها از مناسبات پیدا و پنهان خویش استفاده کرده و با پنبه سر می‌برند. اما جرم یقه سفیدها غارت بدون خشونت و سرقت خانه‌ها بدون ورود به منزل‌هاست.

این نماینده مجلس با بیان این‌که «فضای فساد در دولت گذشته گسترده و بی‌محابا بود» ابراز عقیده کرد: فاسد همانند خود را بر سر کار می‌آورد. در حال حاضر نیز به دلیل گسترده شدن فضای فساد مقابله با این امر قدری سخت و مشکل شده است.

وی یادآور شد: من در سال‌های ابتدایی فعالیت احمدی‌نژاد به او پیله نکردم، اما در دور دوم به کلی با او مخالف بودم. او در دور دوم مسیر را ترک کرد، مجلس نیز هرگز در برابر او سکوت نکرد.

توکلی هم‌چنین با بیان این‌که « من ریاست احمدی‌نژاد را قبول نداشتم، اما از روی اضطرار به او رای دادم» افزود: در زمان احمدی‌نژاد به عقل و مشورت اعتنایی نمی‌شد. در ز مان او تصمیمات در کشور به شکل استبدادی اتخاذ می‌شد؛ به عنوان نمونه پروژه مسکن مهر که معتقدم یکی از بهترین طرح‌ها بود به خاطر افزایش مقیاس و چاپ پول از سوی بانک مرکزی سبب تورم و رشد نقدینگی شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس احمدی‌نژاد را در عین حال، سیاستمداری باهوش توصیف کرد و گفت: او نتوانست از این هوش خود به درستی استفاده کند. در زمینه پروژه مسکن مهر به بانک مرکزی اعلام شد که ۴۳ هزار میلیارد تومان اسکناس چاپ شود و دلیل این امر این بود که افراد مطیع بر سر کار بودند نه افرادی عاقل و با درایت.

وی در ادامه با اشاره به این‌که «مجلس و دولت تاثیر متقابلی از هم می‌پذیرند»، تصریح کرد: دولت قدرت تمرکزیافته بیشتری نسبت به مجلس دارد، پارلمان دارای قدرت‌های متکثر است و نمی‌تواند تصمیم قاطعی بگیرد. در نتیجه فسادها بیشتر می‌شود، اما اگر دولت افراد درستی ر ا انتخاب کند قدرت مبارزه با فساد آسان‌تر خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که «در حال حاضر در زمینه مفاسد اقتصادی کار مجلس بسیار سخت شده است» ادامه داد: معتقدیم اگر دولت‌ها سالم باشند، مجلس را به سلامت می‌کشانند، ساختار انتخابات باید استانی شود؛ زیرا هم‌اکنون به دلیل عدم حضور احزاب برخی از نماینده‌ها از بی‌حمایتی می‌ترسند در نتیجه در مقابل خیلی از اتفاقات سکوت می‌کنند.
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۸:۳۹:۴۲
خدا به دادمان برسد. در چنین سرزمینی هرگز امام زمان ظهور نخواهد کرد. چون با فساد اقتصادی عدالت بین مردم نابود می شود. (2213860) (alef-10)
 
محمدشیر
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۹:۴۹
دوست عزیز خدای رب العالمین بد هیچ مخلوقی را که خودش لطف فرموده و خلقش کرده را نمی خواهد بخصوص انسان را که اشرف مخلوقات قرارداده است پس این ما هستیم که با انتخابهایمان بد را انتخاب می کنیم و آنگاه بد می بینیم
اما سؤال من از آقای توکلی اینه که شما به درستی به گوشه ای از بلا و خساراتی که دولتهای نهم و دهم بر سر این مردم آوردند اشاره کرده اید.
1- چرا مجلس سکوت کرد و صرفاً برای خالی نبودن به تذکر نطق قبل از دستور اکتفا می کردید
2- فرموده اید که دولت همکارانش ار از میان آدمهای خوب انتخاب کنه
اولاٌ مگه مجلس به وزرا رای اعتماد نمیده به آدمهای بد رای نمی دادید.
ثانیاً فرموده اید که انتخابات استانی بشود زیرا نمایندگان از دولت می ترسند در حالی که چنین نیست مدیران استانی و شهرستانی را همین نمایتدگان بر دولت تحمیل می کنند که اگه انتخابات استانی شود فساد غوغا میکند زیرا نمایندگان برای رای آنکر دگر می کنند
3- مجلس که وظیفه اش قانونگذاریه چرا قانونی تصویب نمی کند که هر فردی در نظام جمهوری اسلامی دزدی و یا اختلاس و یا رانتخواری کرد با مجازاتهای سنگینی روبرو بشود ما گرفتار این بلا شده ایم (روزی پسر قصابی با پسر نماینده ای دعوایش شد پسر قصاب زور بیشتری داشت پسر نماینده پسر قصاب را تهدید کرد که میخواهم بدهم به بابیم قانونی در مجلس تصویب کند که پدر تمام قصابها را در بیاورد. پسر قصاب در جوابش گفت میدم به بابایم 2 کیلو گوشت بده ؟؟؟؟؟ تا قانون بابایت را به کاغذ پاره تبدیل کند)
4- شما نیک میدانید دولت احمدی نژاد از لحاظ اقتصادی چه مشکلاتی را برای مردم فراهم کرده و این دولت که هیچ 2 دولت بعدی هم خرابکاریهایش را سامان نمیده چرا مشکلات دولت قبل را به این دولت نسبت میدهید
5- مسکن مهر نامش شیرین است ( اسم سنگین شهر ویران) که علاوه بر مشکلات اقتصادی که بوجود آورده در آینده از معضلات آن خواهی شبید از بی کیفیتی و راعایت نکردن اصول فنی تا مشکلات و معضلات فرهنگی
6- تخلف و بی انظباط مالی محرزتر از اینکه 43 هزار میلیارد تومان پول بدون پشتوان برای مسکن مهر چاپ و وارد بازار این یعنی نابود کردن اقتصاد خانوارها این یعنی غارت جیب مردم به بهانه خدمت مجلس چرا سکوت (2214026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۵۵:۲۸
برخورد با فساد و مفسدان اداری/مالی راه و روش مشخصی داره که کشورهای دیگر دهها سال پیش آنرا تجربه کرده اند و عملی است.

اگر اجرا نمی شود مشکل از قانون و قانونگذار نیست چون قوانین خوبی مثل قانون مبارزه با فساد اداری مالی داریم.

بلکه اجرای قانون ضعف داره که مفسدان با جسارت و پررویی کامل، حتی مخبرین فسادشان را تهدید می کنند.

شخصا از دغدغه های دکتر توکلی سپاسگزارم ولی امیدوارم زنده باشم و ببینم بر سر هر کوچه و خیابانی لیست اسامی مفسدین (از تخم مرغ دزد تا شتر دزد) نصب شده و دیگه از حروف الفبا خبری نیست.

از مجریان و ناظرین و بازرسین قانون مبارزه با فساد می خواهم به حرمت حفظ نام اسلام هم که شده کمی جدی تر باشند.

لطفا! (2214666) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۶:۰۴:۰۲
فساد سیستمی یعنی اینکه معاون اول رییس جمهور سابق که پرونده فساد مالی دارد بشود رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی!!!

فساد سیستمی یعنی اینکه افرادی که سهامدار برخی از بیمه های خصوصی (البته اغلب به نام همسر، بچه ها و فامیلهای نزدیک) هستند بشوند اعضای شورای سیاستگذاری بیمه!!! و خودشون برای خودشون قانون بنویسند و در جهت منافع خودشون سیاستگذاری کنند

و خیلی از موارد دیگر.... (2214996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۲۰:۱۵:۰۰
آقای توکلی این همه سهامدار را و بازار نبض اقتصاد کشور را فلج کرد.... (2217939) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۲۰:۱۵:۵۸
دوست عزیز محمد شیر درود بر شرفت (2217942) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۶:۲۱
من ازمیان این همه نماینده وجدان کاری وسلامت و پاکی آقای توکلی و آقای مطهری را دوست دارم چون واقعا معلومه دلسوزانه و ابوذر گونه انتقاد سازنده و درست میکنند و از مسیر حق دور نمی شوند. برای جلوگیری از فساد باید هم از بالا مدیران کاردان و سالم انتخاب شوند و هم بازرسی درست و به موقع انجام شود و هم کار فرهنگی انجام شود (2214075) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۴۸:۲۱
واقعا کشور احتیاج به مدیران انساندوست ، کاردان و سالم و صد البته به بازرس های با وجدان ، پیگیر و انسان دارد ؛
نگاهی به دور و برمون به خوبی گویای اینست که فریبکاری و سوء استفاده از ناآگاهی مخاطب ، قبح و بیشرمی خود را از دست داده و در همۀ جا ها از بالا تا پائین رسوخ کرده ؛ " دو " مثال ، نمونه ای از صد ها و هزاران ؛
- چند در صد مردمی که برای شرکت در قرعه کشی های جام جهانی فوتبال ، به تلویزیون تلفن می زنند ، از هزینه های سرسام آور شماره تلفن هائی که با 909 شروع می شود اطلاع دارند ؟!؟!؟!؟ آیا کسی این را به اونها گوشزد کرده ؟!؟!؟!؟ و یا ..... فیش بعدی " تلفن ثابت " شوکه شون خواهد کرد ؟!؟!؟!!؟
- چرا در فیش های فروشگاه های شهروند به جای عبارت همه- فهم " مالیات بر ارزش افزوده " که قبلا استفاده میشد ، حروف اجنبی VAT درج میشه ؟!؟!؟!؟!؟ آیا برای اینه که ......... ؟!؟!؟!؟!؟
-............. (2214272) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۵۰:۲۴
واقعا کشور احتیاج به مدیران انساندوست ، کاردان و سالم و صد البته به بازرس های با وجدان ، پیگیر و انسان دارد ؛
نگاهی به دور و برمون به خوبی گویای اینست که فریبکاری و سوء استفاده از ناآگاهی مخاطب ، قبح و بیشرمی خود را از دست داده و در همۀ جا ها از بالا تا پائین رسوخ کرده ؛ " دو " مثال ، نمونه ای از صد ها و هزاران ؛
- چند در صد مردمی که برای شرکت در قرعه کشی های جام جهانی فوتبال ، به تلویزیون تلفن می زنند ، از هزینه های سرسام آور شماره تلفن هائی که با 909 شروع می شود اطلاع دارند ؟!؟!؟!؟ آیا کسی این را به اونها گوشزد کرده ؟!؟!؟!؟ و یا ..... فیش بعدی " تلفن ثابت " شوکه شون خواهد کرد ؟!؟!؟!!؟
- چرا در فیش های فروشگاه های شهروند به جای عبارت همه- فهم " مالیات بر ارزش افزوده " که قبلا استفاده میشد ، حروف اجنبی ( وی . ای . تی) VAT درج میشه ؟!؟!؟!؟!؟ آیا برای اینه که ......... ؟!؟!؟!؟!؟
-............. (2214285) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۶:۵۷
در تمام دنیا پلیس و قوه قضائیه همیشه مورد نقد مردم ازادانه قرار میگیرد تا کم و کاستی ها رفع شود اینجا انتقاد از این دو نیرو شما را روانه زندان خواهد کرد تا برسد عملکرد قضات رهبر انقلاب در کیهان سال 76 ماه تیر دستور فرمودند سه قوه بخصوص دستگاه قضایی باید با شدت عمل برخورد قاطع با صاحبان ثروتهای باد اورده و از راه فساد را خواستار شدند ایا شما فکر میکنید عمل شد نظر شما چیست (2214080) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۷:۳۸
بنده فرق زيادى بين دور اول دوم رياست جمهورى آقاى احمدى نژاد نمى بينم و دور دوم رياست جمهورى ايشان هم ادامه رفتارهاى دور اول بود . تنها فرق آن اين است كه عواقب عملكرد ايشان در دور اول در دور دوم و دور اول رياست جمهورى آقاى روحانى پديدار گرديده است، فلذا افرادى صاحب منصب كه در دور اول حامى ايشان بودند و رفتارهاى عجيب ايشان نظير انحلال سازمان برنامه بودجه، نرخ دستورى سود بانكها، تهديد بى فايده غرب و رژيم اشغالگر قدس، كاغذپاره خواندن قطعنامه هاى سازمان ملل، سفرهاى استانى بي برنامه و تصويب صد تا دويست مصوبه در يك جلسه و و و و را ديدند و به خاطر منافع شخصى و يا منافع جناحى با ايشان مماشات كردند ، نمى توانند از خود در پيشگاه ملت رفع تكليف و مسئوليت كنند. (2214416) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۴:۲۸
اتفاقا زمان ظهور نزدیکتر شده است چون ظلم و فساد و بی اخلاقی در کشور گسترش یافته است
1- دروغ و غیبت و لهو و لعب جزء زندگی مردم شده است و در هر خانه ای تلویزیون هست
2- آقازاده های فرنگ رفته و شغل از قبل آماده آمده اند تا پست ها را اشغال کنند و اشغال کرده اند
3- رانت بیداد میکند
4- با پول ملت رانت و بخور بخور را قانون میکنند و ... برای مثال یکی از مسئولین رده بالا صبحانه خود را در یک مرکز تفریحی ورزشی دولتی میخورد ولی وقتی بعد از یک ماه برای صبحانه وی فیش صادر شد گفت مگر صبحانه جزء خدمات این مجموعه نبوده است ! و وقتی فهمید چنین چیزی نیست دیگر به آن مجموعه نیامد و جالب اینجاست که دستور داد در مجموعه دیگری این خدمات داده شود و البته هر روز صبح به آنجا میروند (پول بیت المال شده خدمات برای آنها)
5- تعرفه گمرک روی خودرو ها قرار میگیرد تا خودرو ساز داخلی یکه تازی و گرانفروشی کند البته او هم از این گرانفروشی سود کمی میبرد و هر ارگانی یک نقشی در گرانفروشی دارد و جالب اینجاست که این خودرو های ملی بی کیفیت و گران جان مردم را میگیرد و سبب آلودگی هوا و رنج مردم میشود و جالبتر اینکه ثروتمندان جامعه و البته مسئولین خودرو خارجی سوار میشوند
6- تورم و مهار آن شده است یک رویا - طوری برخورد شده است که مغازه داری که جنس دارد خدا خدا میکند اجناسش گران شود
7- راه های گریز از قانون پیچش قانون و یکسان نبودن قانون برای افراد جامعه و نبود عدالت یکی از رویه ها شده است برای مثال بیمه یک ایرانی عادی با بیمه یک ایرانی دیگر برابر نیست و درد و رنج آنها و پولی که برای مداوا پرداخت میکنند یکی نیست
8- پارتی و پارتی بازی و خویشاوند سالاری از جزء تا کل نظام را گرفته استو حتی عده ای فامیل میشوند که رشد کنند و عده ای فامیل هستند که کار بقیه را راه بیاندازند و از روابط برای انجام جاده صاف کنی قانونی استفاده کنند فقط با چند تماس ساده
9- فقرای جامعه، عدالت، آرمانها و اسلام و ... لقلقه زبان و برای سخن وری و سوء استفاده کلامی استفاده میشود
10- صدای مظلوم شنیده نمیشود همه میدانند بار کج به منزل نمیرسد همه میدانند مشکلاتی وجود دارد ولی همه فقط حرف میزنند و اراده ای از ریشه ها برای رفع نیست مشکلات رها شده اند و فقط هر وقت تیم قدرتی با تیم قدرتی دیگر اشتراک منافع نداشته باشد بعنوان باجگیری و تحقیر از فرصت بیان مشکلات و پیگیری استفاده میکند ولی مشکل همچنان حل نشده خواهد ماند و فقط مقصود سیاسی جلو میرود
11- عده ای دنبال مشکلی ریشه ای هستند تا مسئول روبرو از تیم مقابل را با سیاسی کاری به چالش بکشند
12- سیاسی ها عضو گیری میکنند و لشکر کشی میکنند و تیم ما و تیم آنها میکنند و مردم قربانی هستند و رسانه و اسلام وسیله
13- فساد سیستماتیک از چشمه ها به جویبارها جاری شده است و زلالیت را تیره و تار کرده است (2214436) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۴۷:۰۸
ممنون
شرح خوبی از اوضاع بود متاسفانه (2214644) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۱۶:۴۴
دوست عزیز ، معیار ظهور کشور ما نیست که اگر فساد در آن زیاد شد امام زمان ظهور کنند. (2214714) (alef-13)
 
مشفق
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۹:۲۵:۴۳
احسنت (2215425) (alef-13)
 
م ش ه د ی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۰۸:۱۹
همه جای جهان و هر چه به قدرت نزدیک می شویم، میبینیم:
فساد بیشتر است اما بررسی و رسیدگی کمتر می شود . باید رسانه ها را آزاد گذاشت وخبرنگاران شجاع را ستود تا شاید کشور از این بیماری نجات یابد. (2214536) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۹:۳۵:۱۸
یاد صحبتهای امام بخیر:
میگفت شنیدم بنیاد مستضعفین ظاهرا شده بنیاد مستکبرین.
ویا میفرمودند مسولین سوار بنز و... نشوند.
اگه الان بودن پورشه و مازراتی و لامبورگینی و ... میدیدن... چی میگفتن... (2216512) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۱۱:۵۰:۴۵
میگن 44درصد پول تاریخ مملکت صرف مسکن مهر شده به نظرمن با این پول میشد کل مملکت رو دو بار خراب کرد و از نو ساخت .حالا یه آمار بگیرید بینم با این حجم پول چند واحد مسکن مهر ساخته شده (2216896) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۵:۰۷
سلام آقاي توكلي:

1- مبارزه با فساد با شعار ، سمينار ، بيانيه و مقاله حل نمي شود.

2- فساد هوشمند شده و از مرحله سيستماتيك گذشته

3- شما كه در حال پيگيري موضوع مبازره با فساد هستيد وقتي به تعداد با نكهاي موجود دقت مي كنيم و سري به شهركهاي صنعتي و صنعت مي زنيم مي بينيم همه جا تعطيل است و آن عده واحد صنعتي مشغول به كار يا مبتلا هستند به توليدو يا رانت دارند پس اين همه بانك چه توجيهي دارد.

4- فكر كنم اگر ريشه يابي ، اقدام و حذف فساد در حد لازم صورت نگيرد ديگر سنگ بر روي سنگ قرار نگيرد. (2213892) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۱:۱۳
نظام قضایی باید با قاضی های شجاع و عادل احیا شود. من به شخصه قاضی می شناسم اشکار قانون را زیر پا می گذارد و از هیچکی نمی ترسد!!!!! (2214061) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۵:۰۹
از قدیم گفته اند از سر گنده می گردد (2213893) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۲۷:۰۲
اقای رییس جمهور امروز گفتند باید برا جذب سرمایه خارجی چنین کرد و چنان کرد
خدا پدر جنابعالی رو بیامرزه صدها میلیارد درامد نفت رو به هدر میدین و داده این بعد چشم میدوزیم به شندرغاز سرمایه خارجی؟! (2214589) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۶:۱۳
از سیستمی هم گذشته!! به دولتمردان باید گفت فقط با حرفهای قشنگ نمی توان با فساد مبارزه کرد. (2213894) (alef-10)
 
سعید تمر
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۰:۲۲
ازتیتر خیلی خوشم امد
فساد سیستمی یعنی اینکه همه چیدمانهای ضمنی دستگاه های اداری کشور، حول محور فساد نظم یافته اند و این ساختار خود حامی فساد و تباهی است و هر حرکت بر خلاف این محور را حذف می کند.

برای اینکه کشور را از فساد سیستمی نجات داد باید مکانیزمهای حیات بخش به سیستم را بازگرداند. یکی از این مکانیزمها، رسانه های آزاد هستند که البته اگر با بلوغ فکری جامعه همراه نشود ممکن است بسیار ناامید کننده و سیاه نمایی جلوه کند.
مورد دوم، فعال کردن مکانیزمهای اصلاح گر است به عبارتی گردش نخبگان

فساد سیستمی مملکت و مردم را بی حس کرده است. خطا عمدی در نرم افزار بورسی کشف می شود انگار نه انگار
...

نتیجه اینکه، ممنون از آقای دکتر توکلی که با مسائل کشور شوخی و تعارف ندارد.
بسم الله (2213898) (alef-10)
 
مشفق
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۹:۲۸:۳۶
رسانه های آزاد

رسانه های آزاد

رسانه های آزاد

بلوغ فکری (2215430) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۱:۴۶
سلام آقای توکلی از نظرات خوب شما استفاده کردم ولی لتزمست به فساد های مالی غیره مستقیم نمایندگان مجلس نیز توجه ویژه شود که بوسیله دلالان صورت میگیرد که مردم را بیش از پیش مایوس کرده اند. با تشگر (2213900) (alef-10)
 
ارجمند
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۲:۱۵
ولی بعضی ها هنوز به این مسئله باور ندارند و خود را به خواب زدند (2213901) (alef-10)
 
شهلا
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۵:۵۹
آقای توکلی برادر عزیز
با سلام و احترام - گرچه خیلی دلم میخواست بصورت مستقیم با جنابعالی امکان مکاتبه میداشتم ولی در عین حال وقتی دکترا پی به مرض می برند برای آن راهکاری ارائه می کنند. شما که به عنوان کسی که در بدنه نظام هستید بهتر دردها و مشکلات را می شناسید بنظر شما برای این معضل وحشتناک چه باید کرد اگر یکی مثل شما پاسخگو نباشد پس طبیعتا نباید انتظاری از عامه مردم داشت گرچه در نهایت رفتارهای شما را مردم به درستی قضاوت خواهند کرد.
بهر حال اگر راه حلی برای این موضوع نداشته باشید میتوان حدس زد که ما دچار سرطان شده ایم و به همین زودیها خواهیم مرد. گرچه بعضی از سرطانها خوش خیم هستند که بنده امیدوارم از نوع خوش خیم آن باشد تا بتوان برای آن کاری کرد.
با آرزوی بهترینها برای همه افرادی که برای این سرزمین دل می سوزانند.
ارادتمند- سرداری (2213907) (alef-10)
 
تیمور
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۱:۱۰
هموطن عزیز شهلا
راهکار که معلومه ،
باید کنار رفتن رودربایستی و باند بازی و انتصابات فامیلی و ایجاد سرعت در برخورد با مفاسد از سوی مردم بصورت اعتراضی مطالبه شود.
برخی تا از سوی مردم احساس خطر نکنند خودشان را نمی جنبانند وکار نمیکنند.
والسلام (2213946) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۵۸:۵۷
راهکار پایان حق ارتفاق دولت در همه جاست الان اصلا چیزی به نام قانون اساسی قانون مصوب مجلس نداریم هر کارمند دولتی خودش قانون وضع واجرا می کند وخودش هم نظارت می کند وبا هر متنقد به جرم مخالفت با نظام بر خورد می کند (2214503) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۲۶:۱۲
چیز تازه ای نیست،شما تازه متوجه شدید (2213916) (alef-10)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۰:۵۴
اگر امید مردم مایوس شود سرمایه ها اجتماعی نظام را از دست می دهیم!!!!! یعنی به نظر شما هنوز امیدی مانده؟ شما باید سعی کنید امید را به مردم برگردانید و تنها راه ان نیز محاکمه علنی تمام مفسدان در هر مقام بدون هیچگونه مصلحت اندیشی است (2213923) (alef-10)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۲۲:۲۰:۳۵
جناب حقیقت جو
خیر راه حل محاکمه علنی نیست. این خود بیشتر امید ها را از بین می برد.
راه حل سیستمی است.
در فساد سیستمی کسی ظاهرا گاهی جرمی مرتکب نشده است.
با فساد سیستمی باید از طریق اصلاحات سیستمی مبارزه کرد.
اینها در همه جای دنیا تجربه شده و در علوم اجتماعی آمده است.
ولی وقتی من علوم احتماعی را بعنوان یک علم قبول ندارم چه خواهی کرد؟
راه حل سیستمی آن جلو گیری از رانت و تقسیم قوا است.
یعنی قوه قضاییه در اجرا دخالت نکند.
نیروی مسلح در سیاست و اقتصاد دخالت نکند.
اقتصاد به بخش خصوصی به معنی واقعی واگذار شود. (واگذاری به شرکتهای سرمایه گذاری نهادهای انقلابی و..... بخش خصوصی نیست و کار را بد تر می کند.)
ساست و سیاستگذاری به دولت واگذار شود. و قوای قضاییه در آن دخالت نکنند. (اصلی است در قضا که اگر سیاست به قضا وارد شود عدالت از در دیگر خارج می شود.)
روزنامه ها و قلم ها آزاد باشند.
اینها همه اصول علم کشور داری است . هزاران سال تجربه شده. مثل فرمولهای مهندسی است. مثل دارو های گیاهی است. ما کدام را رعایت می کنیم ؟
این آقایانی که یک بچه را وزیر می کنند و می گویند مدیریت هنر است چرا نمی گویند پزشکی هنر است. ؟ چرا وقتی سرشان درد می گیرد زود خود را به خارج آنهم انگلیس می رسانند.؟
مطمئن باشید که مدیریت یک علم است.
من جدیدا شرح درسی را پیاده کردم که چگونه با علم می شود صحت آمار را بررسی کرد.
سیاست علم است. دیپلماسی علم است. چنانکه اجتهاد هم علم است.
برادر جان با کشتن و گرفتن فساد سیستمی حل نمی شود.
فساد سیستمی با اصلاح سیستم حل می شود.
وقتی شما مالیاتت رانتی است. ( بعضی شرکتهای وابسته به بعضی مالیات نمی دهند)
وقتی شما فروش ارز ت که از درآمد عمومی است رانتی است. (چند نرخ ارز داری)
وقتی شما استخدامت رانتی است.
وقتی قوا در کار یکدیگر دخالت می کنند. و قاضی خط مشی سیاست خارجی تائئین می کند ( مثل یک دیپلمات)
وقتی سرباز شما در سیاست و اقتصاد بر خلاف دستور موکد امام دخالت می کند. اینها همه قربان رانت می آورد و رانت فساد سیستماتیک.
جناب توکلی می دانم دلت برای زحماتی که کشیدی برای این انقلاب می سوزد. ما هم همینطور . خواهشا فیلتر نکن. 8 سال است مرا در این رابطه فیلتر می کنی.
اما باید جواب خدا را بدهی. مبارزه با فساد سیستمی است. با اعدام و بگیر و ببند چیزی درست نمی شود. (2215555) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۴:۱۹
اگر اعتراض به قاضي داري بايد پيش خود قاضي شكايتت ببري وقتي شكايت از رفتار شوراي نگهبان داري خود شوراي بابت رفتار خود بايد حكم صادر كنند وقتي به نيروي انتظامي رشوه دادي به خود نيروي انتظامي بايد گزارش بدي عجب مملكتي داريم (2213928) (alef-10)
 
اصفهاني
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۵:۰۸
با اجازه شما، فساد مرحله سيستماتيك رو رد كرده و به عرف تبديل شده (2213930) (alef-10)
 
تیمور
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۰:۱۰
سلام
اولا"
این فسادها و دست اندازیها به بیت المال و... از خیلی قبلترها بوده و صدای مردم همون زمانهای قدیم دراومد وکسی توجه نکرد واگر از همون اوایل که برخی بزرگان معتقد بودند باید دست مدیران باز باشد تا کارها پیش برود جلوی این تفکر و برخی سو استفاده ها گرفته میشد الان شاهد سیستمی شدن این فسادها نبودیم.
یادتون هست که واگذاری دوچرخه سازی قوچان را؟
دوما"
همین الان هم علاوه بر فساد گستره در دست اندازی به بیت المال و .../ ارگانها یی که تمام وظیفه یا قسمتی از وظیفه شان مبارزه با فساد هست و باید جلوی این کارها را بگیرند، خودشون هم درگیر ودار بده بستانهای اینروزه مشغولند و انتقاد هم نمیپذیرند و مردم راهم میترسانند که حرف نزنند وگرنه حسابشان با کرام الکاتبین است.
آقای دکتر بدرستی اشاره فرمودید.
والسلام. (2213934) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۰:۴۸
این همه بنیاد و ارگان که حداقل 40 درصد درآمد ناخالص ملی را در اختیار دارند و مالیات نمی دهند و هیچ نظارتی هم درکارشون نیست ، اونوقت میخواهید که فساد ریشه کن بشه ؟!! (2213935) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۹:۱۶
آقای توکلی از سر اظطرار به احمدی نزاد رآی دادم یعنی چه؟ (2213960) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۹:۳۴:۳۶
یعنی قبل از احمدی نژاد فقط گل و بلبل بود؟ (2215442) (alef-13)
 
فایق
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۰:۴۲
بهنرین روش جهت مبارزه بافساداول تعویض مدیرانی هست که ده هاسال هست که مدیرند (2213962) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۶:۳۰
طوری حرف نزنید که مسئله قابل حل نیست با کمتر از هزار نفر بر خورد شود مشکل حل میشود ا (2213972) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۸:۵۹
چه جوري حرف بزنيم مسئله قابل حل مي شود برادر عزيز ؟؟؟؟

داد بزنند مي گوييد چرا داد مي زنيد ؟

آرام بگويند مي گوييد چرا اينقدر بي تفاوتيد ؟

ديگر به چه زباني بايد گفت به داد اين انقلاب برسيد ؟ (2214109) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۷:۲۷
خدا خیر به دلسوزان ایت مملکت بدهد برای مبارزه با فساد باید بازرسعای ویژه داشته باشید که آنها دوباره از کار بازرسان نه از کار ادارات ونهادها بازرسی کنند وبطور جد وقاطعانه اگر با فساد برخورد شود قطعا در کنترل آن تاثیر گذار خواهد بود دولت چین طوری برخورد کرده که در بین 105میلیارد جمعیت آن 20در صد کشور ما اختلاس صورت نمیگیرد چه اشکالی دارد ما هم قاطع برخورد کنیم درست است بعضی ها نمیخواهند ریشه فساد خشکانده شود ولی بااین روند باید از خودمان خجالت بکشیم که نام اسلام را به یدک میکشیم (2213976) (alef-10)
 
کارمند
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۱:۳۷
باسلام خدمت دکتر توکلی
به قول دوستمان کار از سیستمی گذشته در همین معاونت نظارت راهبردی در دولت قبل فردی را که جلوی برخی مدیران مفسد قد علم کرد بر علیه شان پرونده سازی کردند و هم اکنون به گوشه ای رانده شده و با تخصص فراوانی که دارد بیکار و در انزوا روزگار می گذاراند و در کمال قباحت یکی از مدیران فاسد به وی گفت تو جلوی ما ایستادی ما هم له ات کردیم جناب دکتر در این جایگاه وقتی برخی افراد فاسد بااین قباحت سخن بگوییند و مدیرانی با آنها هماهنگ باشند چه کار می توان کرد همین فرد از کمیسیون اصل نود تا مدیران معاونت نامه های مکتوب بسیاری طی 4 سال گذشته ارسال کرده اما چه اتفاقی افتاده خود شما آیا تلاش نمودید دستگیری از این افراد بنمایید اگر این افراد حمایت نشوند همین تعدادی هم که شهامت ایستادن جلوی تخلف را دارند نیز حذف شده و همه چیز بروفق مراد برخی افراد فاسد خواهد بود (2213991) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۴:۴۸
سلام کاملا حق با شماست در سالهای قبل حقوق بگیران با حقوق دریافتی میتوانستند کج دار ومریز زندگانی خود را بچرخانند ولی در حال حاضر اینقدر دستمزدها نسبت به تورم موجود پایین است که عملا باید گفت قشر عظیمی در این مملکت با دریافت زیر میزی رشوه اختلاس کم کاری دزدی رانت گرانفروشی دلالی احتکار کم فروشی و غیره چرخ زندگی خود را میچرخانند آیا بهتر نبود در یک مملکت اسلامی دستمزدها واقعی میشد و به شدت با عوامل فساد اقتصادی مبارزه میشد ؟ آیا این مطلب که حقوق بگیر دولت علنا میگوید که اگر رشوه نگیرد شکم زن و بچه اش را نمیتواند سیر کند فاجعه نیست؟ واقعا گناه این فسادها بر عهده کیست ؟ دولت یا ملت؟؟؟ (2213994) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۸:۰۳
جناب آقای دکتر توکلی
سلام
اینکه جنابعالی پرچمدار مبارزه با فساد در کشور هستید شکی درش نیست. ولی این موضوع به این مهمی رو گذاشتید شب بازی ایران و آرژانتین مطرح میکنید و این یعنی کمترین میزان اثر گذاری . چونکه طرفدارتون هستم گفتم .
خدانگهدار (2213998) (alef-10)
 
lمهدي
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۸:۳۵
درد اين است که امثال توکلي در اين کشور در اقليت قرار دارند .

کشور طائفه اي شده و کم اند کساني مثل توکلي که

بدون ملاحظه طيف بندي سياسي روي اصول ايسناده و

حرف حق بزنند

و

درد بزرگتر اين است که مردم ما هم دارند طائفه اي مي شوند .

قرمز يا آبي مي انديشند .

مثل صدر اسلام .

وقتي اينگونه شدند حتي اگر داخل 6 قدم بزنند پاي طرف را قلم کنند !


مي گويند پنالتي نيست !!!!

اگر بگويي هست مي گويند خائن شدي !!

الناس علي دين ملوکهم (2214002) (alef-10)
 
کاظم المله
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۹:۰۸
بیایید ببینید فساد در شهرستانهای کوچک چه می کند؟ نهاد های نظارتی، خودشان آلوده شده اند و قورباغه ها دارند آواز ابوعطا می خوانند.

استانداریها و فرمانداریها وظیفه نظارتی خودشان را فراوش کرده اند

وای به امروز که نمکها هم گندیده شده اند و بی فایده (2214004) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۶:۴۳
از حکم معاون اول سابق چه خبر؟ اگر قوه قضائیه یادش رفته مردم نه (2214021) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۳۷:۲۹
تفاوت‌های طبقاتی عميقی که در جامعه ايجاد شده عده‌ای را محتاج نيازمندی‌های روزمره و عده‌ای را صاحب برج و اتومبيل‌های چند صد ميليون تومانی کرده است در حالی که تحت هيچ شرايطی مگر از طريق فساد و رانت‌خواری نمی‌توان چنين درآمدهايی را در مملکت به طور مشروع کسب کرد. (2214047) (alef-13)
 
کشک ساب
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۲:۲۴
سلام آقای توکلی بهتر نیست اول از خود شروع کنید؟از فساد غیر مستقیم نمایندگان مجلس که در حوزه ها انجام می دهند وهمه ی افراد دارند می بینند از پارتی بازی های نمایندگان مجلس وبه کار گماردن بستگان خود وافرادی که برای آنها رای جمع کردند ومعرفی نمایندگانی که در اختلاص بزرگ دست داشتند و.....حرفها قشنگ است ولی عمل صفر افراد قبلی را محکوم کردن که باری از سر ملت بر نمی دارد.شما عملا چکار می کنید برای حل مشکل تورم وبی کاری که از قبل هم بیشتر شده .......... (2214065) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۳:۲۲
مهمترین مشکل نحوه برخورد با فساد است مشکل اصلی سیستم قضائئ کشور است که در مفساد اقتصادی در انفعال کامل است فکر کنم باید ارتباط مفاسد اقتصادی را با سیستم قضائی قطع کرد (2214067) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۵:۳۸
سلام کجا بودی تو عزیز دل برادر (2214073) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۵:۵۰
وقتی لیاقت افراد در کارها درنظر گرفته نشود ورابطه جای ضابطه را بگیرید نتیجه میشود فساد وقتی شخصی از راه فعالیت درست وکاری به حق خود نمی رسد در بعضی مواقع از روی لج ولجبازی هم که شده شروع به کارهای خلاف می کند و این یعنی اینکه سیستم غلط است (2214074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۲:۵۱
به نظر شما با این قوه قضاییه میشه جلوی فساد رو گرفت یه سری به دادسراها کلانتری ها و ... بزنید جایی که خودش درگیر فساده چطوری می خواد گلوی فساد رو بگیره (2214087) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۷:۵۸
تنها راه مبارزه با فساد سیستمیک
برخورد شدید با بازرسان و مامورانی است که خود فاسدند.
مثلاً اگر رشوه گرفتن یک کارمند معمولی مجازاتی شامل اخراج دارد
رشوه گرفتن یک بازرس باید عواقب بسیار بیشتری برای او داشته باشد.
اصلا هم لازم نیست همه ماموران خلافکار شناسایی شوند چون امکان ندارد
فقط اگر چند نفر شناسایی و اعلام و مجازات شدید شوند مطمئن باشید که همه خلافکاران حساب کار خود را می کنند. (2214103) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۰۳:۵۴
مجلس وارد عمل شود و قانون ضد فساد تصویب کند.
زمان انقلاب اقتصادی فرا رسیده است. (2214124) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۰۷:۱۷
حرف آقای توکلی بسیار درست است.... یک نمونه بسیار ساده عرض میکنم و مطمئنم که تمام کسانی که به نحوی در دستگاه های اجرایی کار میکنند با نمونه مشابه آنچه من عرض میکنم مواجه شده اند: در سازمانی که بنده کار میکنم هر وقت تیم کاری از سوی ستاد می آید به خصوص اگر این تیم مسئولیتی در حوزه بازرسی ، نظارت، ارزیابی و یا تصمیم گیری برای دادن یا ندادن امتیاز یا بودجه و یا .... داشته باشد حتما (تاکید میکنم حتما) برای آ نان از محصولات و صنایع دستی و غیر دستی استان (زعفران زرشک اناب قالی و گلیم و ...)آن هم از نوع مرغوب و گران قیمت خریداری شده و تحت عنوان هدیه!!! داده میشود و حتی اگر مدیر مالی از این موضوع غفلت کند به نوعی مورد عتاب قرار گرفته و اینکار در اسرع وقت ضمن عذرخواهی از جنابان ستادنشین جبران میشود.... همه میدانیم که این کار رشوه دادن است و گذاشتن اسم هدیه بر آن یک سرپوش مسخره و کلاه شرعی زشت است. و البته همه هم میدانیم که اگر مدیری اینکار را نکند به احتمال بسیار زیاد کارش پیش نمیرود و در نهایت هم به عنوان مدیر نالایق و فاقد تدبیر و درایت یا عزل میشوید یا هم مجبور هستید استعفا دهید.... این مثال کوچک هر چه در سطوح مدیریتی بالاتر میرویم هم بزرگتر و هم البته پیچیده تر میشود .... تا حالا به چند بازرس یا تیم ستادی برخورده اید که این به اصطلاح هدایا را قبول نکنند؟!! خب فساد همینگونه شروع میشود... اینجا اولین مراحل بازرسی و ارزیابی و رفع نقایص و تخلفات و فسادهای احتمالی است که اگر دقیق تر و حساس تر عمل کنند مطمئنا بسیاری از تخلفات یا اصلا شکل نمیگیرند و یا هم درصورت شکل گیری خیلی زودتر کشف شده و ساده تر هم قابل رفع یا برخورد مناسب هستند اما همه چیز با تعارف و هدیه گرفتن و بده بستان های ناصحیح نادیده گرفته میشود و حتی سرپوش گذاشته میشود تا اینکه تبدیل به یک انحراف و فساد عظیم میشود که از جایی سرباز میکند مانند فساد سه هزار میلیاردی یا موضوع تامین اجتماعی و یا پرونده کرسنت و استات اویل و .... آنکاه همه چشم به نیروی انتظامی و نهادهای نظارتی و سرانجام قوه قضاییه میدوزند تا چه میکند.... البته این نهادها هم مانند هر نهادی میتواند مشکلات سیستمی یا افراد فاسد داشته باشد..... اینگونه است که حتی وقتی برخوردی صورت میگیرد افکار عمومی را اقناع نمیکند .... مصیبت بار تر از همه اینها برخورد سیاسی و کاسبکارانه جناح های مختلف در پرونده های فساد اقتصادی شکل گرفته است که همان حرکت ها و اقدامات مناسب برای برخورد با پرونده های فساد را با مشوش کردن افکارو فضای عمومی جامعه دچار مشکل میکنند و حتی اقدامات قوای نظارتی و قضایی را هم در نظر افکار عمومی جامعه مخدوش جلوه میدهند (2214131) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۰۹:۴۶
هر آنچیز که گندد نمکش می زنند وای به وقتی که بگندد نمک
فساد سیاسی ، اداری و اقتصادی مثل فساد هر چیز فاسد شدنی نه تنها خودش تباه می شود ، بلکه هر آنچه پیرامون آن است نیز تباه می کند و بوی فساد آن مشام هر رساکن و هگذری را می آزارد و دچار تهوع می کند. فساد سیستمی سیاسی و اداری و اقتصادی کشور را به مرز خطر نزدیک کرده است و من را به یاد اژیر قرمز زمان جنگ می اندازد که آژیرها به صدا در می آمد و هشدار می داد که : توجه، توجه، علامتی که هم اکنون می شنوید به معنی و مفهوم آن است که خطر حمله هوایی حتمی است، لطفاً به پناهگاه بروید. جناب آقای توکلی ، به خدا قسم آسیب به مردم و مملکت و دین مردم ناشی از فساد سیستمی هزاران بار بدتر از مخرب تر از آن حمله های هوایی است. جناب آقای توکلی ، کدام پناهگاه برای مردم برای پناه بردن به آن از آسیب ها برای مردم باقی مانده است یا احداث گردیده است. جناب آقای توکلی ، مردم بی پناه هستند، عملاً کاری بکنید. حرف زدن بیشتر شائبه ، تبلیغات انتخاباتی به ذهن می آورد تا ایجاد امید. دیکر از دهان بسیاری از دوستانم که زمانی برای دین و مملکتشان حاضر بودند همه چیز خود را قدا کنند ، به کرات می شنوم که می گویند، در دیگی که چیزی برای من نمی جوشد ، بگذار هر چه می خواهد بجوشد. و اگر این نحو تفکر فراگیر شود، باید پناه به خدا برد از روزی که نیاز به مردم پا برهنه برای جانفشانی باشد. (2214139) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۴۰:۰۱
والا اگه شما با همین فساد مبارزه کنید داعش و عربستان هیچ غلطی نمیتونه بکنه (2214247) (alef-10)
 
اقبال
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۱:۵۳:۲۶
چطور می شود این سیستم فاسد را درمان کرد؟ (2214293) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۱۵:۳۶:۳۷
تنها با داشتن قوه قضايیه و قضات مستقل و تحصیلکرده و تامین از نظر مالی٬ همانطور که در همه کشورهای پیشرفته -انگلستان ٬آمریکا٬فرانسه...- تجربه شده و به اثبات رسیده است. (2219273) (alef-10)
 
دوست
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۰۳:۳۳
مثل كشور كره شمالي عمل كنيم يعني فساد كننده عدام شود يعني عمل بكار آيد نه به حرف (2214327) (alef-10)
 
حسن حیدری
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۰۶:۴۶
یه کاری داشتم تو اداره گاز کرمون ..کارم را راه نینداختند تا 400000 تومان گرفتند ...فساد اداری بیشتره .. (2214337) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۰۷:۰۴
به نظر من تو مملكتي كه همه آدماش مهربون و خوش اخلاق !!!!! باشند يعني نه اينكه همه منطقي و باشخصيت هستند و هيچ مشكلي تو اون جامعه نيست مملكت خالي از منتقد مثل درياچه خالي از آبه .....هر وقت تو اين مملكت 2-3 تا مرد عصباني كه از شدت عصبانيت فرياد كشيدند پيدا شد مي شه به بهبود اوضاع اميدوار بود وگرنه ...... (2214339) (alef-10)
 
reza
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۱:۲۶
نمونه مبارزه با فساد از نوع ايراني ،هموطنان خبرداريد كه بانك مركزي اعلام كرده بانك هاي عامل نسبت به وصول وام معوق خود اقدام نمايند اما نكته در اين جاست چون از 80 نفري كه بالاي 50درصد معوق در دست آنهاست رودربايستي دارن ،بخشنامه كلي صادر كرده اند تا بانك با بهونه اي سراغ انها بروند اما صد افسوس كه بانك ها يقه كارمندان را گرفته اند كه براي چند ميليون تومتن ضامن مردم و نيازمندان بد بخت شده اند و گواهي كسر حقوق آنها را به امور مال مي فرستند كه ضامن شده اند تا از حقوقشان اقساط را كسر كنند واي بر اسلام و عدالت ان كه توسط مسولين دم از آن زده ميشود (2214387) (alef-10)
 
nasser
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۳:۰۱
"الناس علی دین ملوکهم "وقتی خبر نگار از مسئولی میپرسد "آیاشما مسئله 20میلیارد تومان را چکار کردید وپاسخ میگیرد 20 میلیارد هم پولیه که شماها چسبیدید وولش نمیکنید وبعدش هم پست های بالاتری میگیرد تعجب دارد که فساددر کشورسیستمی میشود. وخود شماهم از ترستان دور وبر همچون مسئولان را خط میکشید وکاری با کارشانهم ندارید .یا اراضی ورامین را غیر متخصص تصاحب میکند وشغل ان ام کشاورزی را راه می اندازد ویا .... وشماها می ایید چوب لای چرخ انهایی میگذارید که همه میتواند این عمل را انجام دهد اگر مردید وراست میگویید خودرا منزه کنید واینهارا بدنبالشان باشید .فساد درکشور از بالا شروع میشود. وانهایی میتوانند مبارزه کنند که خود سالم باشد.حدیث خرما خوردن رسول خدا(ص) ونصیحت به پسر بچه را که شنیده اید بفارس میگویند رطب خورده کی منع رطب کند. (2214429) (alef-13)
 
علیرضا سیاح زاده
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۳:۵۸
با سلام
در پاسخ به دوستانی که می نویسند از سیستماتیک گذشته عرض کنم که اولا:
متن نشاندهنده شجاعت و درک عمیق آقای توکلی از اوضاع است
ثانیا :
فساد سیستماتیک مقصد نهایی و شهر رویایی تمام اختلاص کنندگان است و بنظر من چیزی از آن بالاتر نیست .یعنی همه در یک سیستمی کار می کنند ولی به کام دیگران چه چیزی برای این برای این افراد .
آیا تا حالا شده از خود بپرسید فلانی که اهل دین و دیانت نیست و اختلاص هم تو وجودشه پول هم که فراوان داره پس چرا از این کشور نمیره در یک مملکت مدرن زندگی کنه .
پاسخ معلومه ایران تبدیل به بهشت چنین افرادی شده . (2214463) (alef-13)
 
nader
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۵:۲۸
اقای توکلی لطفا از مجلس شروع کنید وپولهایی که از متضوی گرفتند به خزانه بریزند یخه ابی ها عملکرد شماهارا رصد میکنند.کدام مسئول کشور دزدی کرده به مردم معرفی شده ؟داستان بیمه چه شد؟چکارش کردن؟ برای مطرح کردن خودت مارا گول نزن اگر راست میگی بزرگان رابچسب کوچک ها حساب دستشان می اید مثل مدیر سابق بانک صادرات (2214468) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۵۸:۳۰
بايد دست پاكي از بيرون سيستم بياد و اونرو اصلاح كنه اما... (2214501) (alef-13)
 
غلامی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۵۸:۳۵
فساد سیستمی را در سیستم بانکی جستجو بفرمایید که کماکان دولت مردان سابق به مهره چینی مشغولند. در دو بانک خصولتی .... چه تغییراتی صورت گرفته؟کی به نقش قایم مقام سابق بانک مرکزی یارو غار دولت مردان سابق بررسی میشود (2214502) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۵۶:۰۸
بااین نظر موافقم ، در همان دوره احمدی نژاد ، دربانک خصولتی (م) مدیرکلی بود که مخالف فساد بود و علاوه برمراعات بیت المال با کارهای خلاف مبارزه میکرد ، بنده خدا را از پست مدیریت کنار گذاشتند والان خدا میدونه کجاست ، در این دولت هم هنوز همان مدیران دوره احمدی نژاد در این بانک به ادامه کارشان مشغولند و همان قائم مقام سابق بانک مرکزی بانفوذی که در بان مرکزی دارد آنها را حمایت می کند ، یکی به داد بیت المال برسه لطفا !!! (2214973) (alef-13)
 
علیرضا سیاح زاده
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۵۹:۵۱
با سلام
درخصوص ترس نمایندگان که جناب آقای توکلی بخوبی اشاره کردند عرض کنم :
اگر ترس از اظهار نظر بخاطر از دست دادن موقعیت را تدبیر بدانیم ، بی تدبیر ترین انسان گاندی رهبر فقید هند است و اگر کسی بخاطر از دست دادن موقعیت بترسد و اظهار نظر نکند و این عدم اظهار نظر باعث بروز فساد در کشور شود ، من هیچ توجیهی در اشک ریختن برای سید الشهدا نمی بینم (2214505) (alef-13)
 
ور نوس
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۰۱:۴۹
اول انقلاب کشور با روند دوره شاه سیستم ان کار میکرد و با اعدامهای متعدد از مفسدین ترس در تمام سیستم اداری وجود داشت و فساد اداری بسیار کم بود بعد از فوت مرحوم خمینی متاسفانه با رئیس جمهوری رفسنجانی که فردی سازشکار و رونده بود ازادی رشوه با نام هدیه را عادی نمود بدین ترتیب دادگستری و دیگر ادارات رو به فساد تا جائی که در دادسرا و دادگستری هیچ گونه ترسی از خلاف قانون عمل کردن نبود و هر گاه کسی شکایتی از جنایات انها میکرد شکای را اطاق بغلی و دوستش باید رسیدگی میکرد یعنی شکایت یک دست را پیش دست دیگرت بردن شده بود و است الان فاجعه در ادارات و بخصوص دادگاهها مسقر است که در هیچ کشور و هیچ جای دنیا به این علنی فساد وجود ندارد و نه فریاد رسی و کسی اگرریز بینی کند روزی میلیاردها جابجای پول رشوه که دلال ان وکیلان میباند انجام میشود این بالاترین مرجع عدالت ایران یعنی دادگستری (2214510) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۰۹:۴۲
مدیر یه دستگاه نظارتی در اردبیل با زور تهدید بازرسی بیشتر از عملکرد جهاد استان کاربری یک قطعه زمین کشاورزی را تبدیل به کاربری عمومی در سرعین کرده وبر خلاف ماده 23 قانون مدیریت خدمات کشوری که خود باید حافظ قانون باشد در حال احداث 5طبقه مهمانسرا میباشد و در جلسه عمومی اظهار مینماید من مدیری متفاوت وتاثیر گذارم وای به روزی که تگندد نمک ؟ (2214539) (alef-13)
 
اسدالهی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۲۴:۱۶
با سلام ، آقای توکلی نماینده خوبی برای مردم می باشد خداوند از ایشان راضی باشد اما این بوی تعفنی که ایشان به عنوان فساد فرمودند بخاطر ضعف بررخی نمایندگان از اول انقلاب تا کنون بوده که موجب شده تانتوانند وظایفشان را بخوبی انجام دهند. به عنوان مثال وقتی دولتمردی به نماینده ای تحت عنوان رسیدگی به حوزه انتخاباتی مبلغ هنگفتی را می دهد و دست نماینده را باز می گذارد که هر طور صلاح دانستی خرج کن و آن نماینده از دولتمرد نمی پرسد این مبلغ بر چه اساسی و از کدام ردیف بودجه ای است که می پردازی؟ به اینجا می رسد که شما فریادش را می کشی. آری ضعف که همان هوای نفس، همان اخذ موافقتهای اصولی ، اخذ وامهای کذایی و .... موجب می شود فردا این نماینده در مقابل یقه سفید نتواند دم بزند و ایشان را به چالش بکشد. یادم می آید در دوره دوم یا سوم مجلس که آقای نبوی را داشتند استیضاح می کردند، آقای نبوی به بررخی از این نمایندگان که به عنوان استیضاح کننده بود گفت: فلانی شما دیگر چرا؟!! ، شما که از من موافقت اخذ چند خودرو نگرفته ای ، نامه برای تاسیس کارخانه به فلان بستگانت نگرفتی و.... خوب این طور نماینده می تواند جلو فساد دولتمردی را بگیرد؟ (2214577) (alef-13)
 
d; lfhvc fh tshn
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۳۷:۳۱
با سلام
حدود 6 ماه میشه که گزارشی از باندهای کلاهبرداری با زمینه ازدواج به دادستانی شهر... ارسال کردم متاسفانه هیچ اقدامی نشده. بابا به خدا اصلاح سیستم های فاسد از اینجا شروع میشه! مطمئنم که این باندها نیروهای حمایت کننده دارند. از آقای توکلی خواهشمندم درصورت امکان موضوع را پیگیری کنند. در صورت نیاز اطلاعات تکمیلی از طریق ایمیل ارسال میشود. (2214614) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۳:۴۸:۲۶
اگر جلوى تابعيت و اقامت دوم افراد در خارج از كشور گرفته شود بسيارى از اين فيادهاى اقتصادى در داخل مشخص و معلوم ميشود معمولا افرادى كه سوء استفاده هاى اقتصادى ميكنند انرا بخارج از كشور انتقال ميدهند بنظر ميايد بايد طبق قانون هركسى كه تابعيت كشور ديگرى را ميگيرد تابعيت ايرانى اش ابطال و حتى نتواند اموالش را كه قانونى نيز ميباشد از كشور خارج نمايد . چه برسد به اموال ناشى از مفسده هاى اقتصادى . (2214647) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۰۵:۴۵
از آقای توکلی تشکر میکنم که شجاعت طرح واقعیت فساد سیستماتیک را داشتند. هر چه دیر تر شود مبارزه دشوارتر میشود.
ما باید درک روشنی از عوامل بروز فساد سیستماتیک داشته باشیم. بسیاری از این عوامل بوسیله اشخاص پاک و صادق بوجود آمده. مثلا:

1. اعتقاد به خلاف شرع بودن خسارت تاخیر تادیه
2. بانکداری غیر شفاف و البته بنام بانکداری بدون ربا
3. حکم ندادن دادگاه ها به عدم النفع
4. سلب اعتبار سند رسمی در عمل
5. عدم شفافیت جدی در قواعد راجع به اراضی
6. التقاط در نظام حقوقی کشور
7. استثنائات قانونی بسیار که هر یک منشا فساد است.
8. در بسیاری موارد غلبه دادن جود بر عدل یعنی عکس فرمایش امام علی علیه السلام
9. عدم درک مسئله تورم به عنوان یک خلاف شرع بسیار بزرگ
10. ......
خلاصه اینکه برای مقابله با فساد سیستماتیک مشاهده عیوب خود مقدم بر برخورد با مفسدان است. (2214685) (alef-10)
 
مدير
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۱۰:۳۵
سلام
من يك مدير نظارتي هستم خدا پدر مادرت را رحمت كند اين حقيقتي است كه ما جرئت بيانش را نداشتيم فساد سازماندهي شده است كمي مقاومت كني كمرت را از وسط ميزنند اول هم آبرويت را ميبرند به تمام عرصه هاي وجوديت حمله ميكنند خانواده و دوستانت هم در امان نيستند در واحد هاي نظارت داخلي سازمانها و وزارت خانه ها ، مقدس ها يش مجبور به سكوتند چه بماند...اما راه حل چيست ؟راهنماي كنيد راهنماي كه شعار نباشد حمايتي صورت بپذيرد. (2214702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۲۱:۱۴
خلیی جالبه این همه غفلت و کم کاری از طرف مسئولان رو سالهاست می بینند و جالب تر اینکه می شنویم فساد به مرحله سیستمی رسیده است تا الان کجا تشریف داشتید (2214723) (alef-13)
 
كامران
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۳۵:۵۰
كم مشكل داريم شما هم روز به روز دل مردم رو خالى كنيد. متاسفم از سياه نمايى (2214763) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۳۶:۴۰
فساد و دزدی و ... در کشور نهادینه شده و از مرحله سیستمی هم گذشته . دلیل آن این است که قبح این گونه کارها از بین رفته و گاهی افرادی که مرتکب این اعمال میشوند احساس زرنگی و نابغه بودن و برتر از دیگران بودن در خود دارند و از عمل خود احساس شرمساری که نمیکنند هیچ ، احساس برنده شدن و بلند پایگی نیز دارند چون افراد ضعیف و دون پایه توانایی ارتکاب این کارها را نداشته و ندارند . (2214766) (alef-13)
 
دکتر جمشید وحیدا
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۳۹:۰۹
صحبت های آقای توکلی در بسیاری از موارد صحیح است و او تنها نماینده ایست که به صراحت در طول سالهاحرف خود را زده و واقعیت ها را گفته است ولی گوش شنوائی برای درک گفته های او نبوده تا اینکه امروز در وضعیتی قرار گرفته ایم که برون رفت از آن نه مشکل بلکه غیر ممکن مینمایدبرای تکمیل سخنان ایشان باید گفت که قدرت و حاکمیت از آن ملت و مردم است و لاغیر و نمایندگان و مجلسیان وکلای ملت و در برابر ملت مسئول میباشند زیرا همه چیز از ملت سرچشمه گرفته و از ملت ناشی میگردد در نتیجه مهمترین وظیفه مجلس و مجلسیان نظارت بر دولت و قوه مجریه و قوه قضائیه و دیگر ارگانهای دولتی است و در صورتیکه خلافی از آنها سرزند قوه مقننه باید در صدد رفع آن باشد .قوه مجریه اجرا کننده تصمیمات قوه مقننه است و نه بر عکس.در نتیجه اگر قوه مقننه در برابر کجروی ها و خلافکاریهای قوه مجریه سکوت نماید مسئول است. در ارتباط با فساد در جامعه باید گفت که فساد نه اینکه شایع شده بلکه بصورت فرهنگ در آمده که مبارزه با آن تنها در توان خداوند است. (2214772) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۳۹:۵۴
آقای توکلی شما گفتین:فضای فساد در دولت گذشته گسترده و بی‌محابا بود.
آقای توکلی:
چرا با کسانی که باعث فساد در دولت گذشته شدن برخوردی نمیشه؟مگه همه در برابر قانون یکی نیستن؟شما چطور توقع دارین مردم وقتی میبینن خطوط قرمز دولت گذشته سر جای خودش هست و کسی را یارای نزدیکی به آن نیست،حرف های شما را باور کنن؟بازم میپرسم آقای توکلی قانون برای همه یکی هست یا نه؟چرا رییس جمهوری که قوانین را گزینشی و دل بخواهی اجرا میکرد مورد بازخواست قرار نمیگیرد؟پس چرا شما بعنوان نماینده مجلس و نماینده ملت پیگیر مطالبات مردم نمیشوید؟مگر شما سوگند یاد نمیکنید که حافظ منافع ملت باشید؟مگر شما و سایر نمایندگان مجلس انتصاب آقای مرتضوی رو غیرقانونی نمیدانستید؟شما بعنوان نماینده ملت دربرابر کارهای غیر قانونی اقای احمدی نژاد چکار کردید؟ (2214773) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۴:۵۶:۵۶
راه حل:

خارج شدن از اقتصاد دولتي با يك مكانيزم عادلانه به اقتصاد مردمي
ايجاد ثبات اقتصادي و سياسي
برقراري روابط عادي با كليه كشورهاي مشروع جهان بر اساس احترام متقابل
پرداخت سوبسيد صرفا" به توليد
كاهش نرخ تورم با فزايش توليد ناخالص ملي
نظارت دقيق بر جريانهاي اقتصادي
مقيد شدن همه افراد جامعه به قانون
وضع و اجراي سخترين مجازات براي خاطيان (2214830) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۱۹:۲۰
چند روز پیش رئیس قوه قضائیه در تلوزیون در مورد اجرای اصل سوم قانون اساسی مبنی بر وظیفه حکومت اسلامی در کسترش نیکی ها صحبت میکردند.در توضیح این اصل اولین چیزی که به ذهنشان رسید حجاب خانم ها بود.نمیدانم اینهمه فساداقتصادی اصلا به ذهن ایشان خطور کرد یا به طور سیستماتیک از ذهن ایشان رفت. (2214887) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۳:۱۱
خیلی کامنت ها و مقاله ها جالبند . همه چیز کاملا مشخص است اشکالات معلوم و مقصر معلوم و راه کار ها معلوم و روش ها معلوم و راه های پیشگیری معلوم . پس اشکال کار کجاست ای ن مشکلات از کجا باید حل بشود؟ اون معلوم نیست . (2214907) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۴۰:۳۰
مبارزه با فساد خیلی سخت و پیچیده نیست الان کشورهای پیشرفته با کنترل حسابهای بانکی و مسدود شدن حسابهایی با تراکنش غیر معمول و توضیح خواستن از صاحب حساب جلوی خیلی از رشوه ها و رانتها رو گرفتن
ولی متاسفانه ریس جمهور به اسم مصلحت تمام قد جلوی این کار رو گرفته (2214928) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۵۶:۰۸
سلام ما انقلاب کردیم که ظلم و فساد از کشور ما برچیده شود و طاغوتیان و چپاولگران به سزای اعمالشان برسند و عدالت اسلامی در جامعه برقرار و مردم در زیر چتر عدالت به آرامش برسند ولی وقتی فکر میکنم بعضیها دارند همان راه گذشتگان را میروند و انگار انقلابی در کار نبوده و فساد و ظلم یک عده خاص که عدالت را در جامعه زیر سوال برده است و موجب فساد مالی و اقتصادی , اختلاس بانکها و بیمه ها , اختلاس های میلیاردی , حیف و میل بیت المال , قراردادهای میلیاردی از حیب بیت المال با بازیکنانان و سرمربی های ورزشی و ... , رشوه های کلان و پارتی بازی در سیستم اداری کشور , رواج بی بند و باری و دزدی و سرقت , ازدیاد و گسترش مواد مخدر و روان گردان که معتاد شدن جوانان پسر و دختر را در پی داشته است به همین خاطر تعداد مراکز بازپروری و ترک اعتیاد در کشور از تعداد سوپر مارکت هم بیشتر شده است و کاسبی خوبی را هم برای عده ای فراهم نموده است .مسئولین محترم باید یک شوک به خود بدهند و امروز فکری برای حل این معظلات بکنند چون فردا دیر است . (2214972) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۶:۰۱:۵۶
فرض کنید با تخلف 3 هزار میلیاردی برخورد شد با xوy برخورد بشه آیا فسادهای اقتصادی خشکانده میشه جواب نه! باید قوانین مناقصه ها، مزایده ها، گمرگ ،بانکها و رانت های اطلاعاتی اقتصادی و.... سخت باشه تا هزینه را برای متخلفان بالا بیاره وگرنه هنوز سیستم اقتصادی کشور مثل سابق هست و بازهم از این تخلفات دیده میشه و در آخر وای به حال مردم ما که آن دسته از تخلفات اقتصادی که دیده نمیشه (2214992) (alef-13)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۶:۲۹:۴۱
الف جان يكساعت نوشتم دلم پر بود تجربياتم را برايت نوشتم ولي رايانه من از ان نسل اولي است يكباره پريد خلاصه اش اين است 1- وزارتخانهاي صنعت ومعدن وتجارت ،مسكن وشهر سازي ،كشاورزي را ببنديد راه وجهاد را تجديد ساختار كنيد 50 درصد فساد كشور حل خواهد شد ، اقتصاد ودارايي، بهداشت ودرمان ووزارت علوم هركدام در وزارتخانه مركز نزديك 1500 نفر نيروي مازاد دارند وزارت بهداشت وعلوم هركدام دانشگاههاي خود را دارند كه هريك وزارتخانه اي است وزير 50 نفر بيشتر نيرو نميخواهد اقاي توكلي دراين وزارتخانه ها كه نام بردم كار كرده ام وحرفم برمبناي واقعيت است اقتصاد ودارايي سازمان مالياتش جداست كه بايد خاك زمينش را به عمق صد ساله وزارت عوض كرد ميماند وزارتخانه كه فقط معاونت هزينه فعال است ولي 1500 نفر نيرو هرروز وارد اين عمارت ميشود عرضم اين بود براي مبارزه با فساد دربها را كنترل ويا ببنديد درب اوليها را كه نام بردم ببنديد هيچ كمبود واتفاق بدي دركشور نخواهد افتاد حاضرم در مناظره اي اين را ثابت كنم مثلا صنايع را عرض ميكنم ويا كشاورزي ومسكن حرف براي گفتن من دارم نه انها كه مجال نيست وبعد بانكها كه غير بانك ملي بقيه را به بخش خصوصي واگذار كنيد كه بخش خصوصي درداخل هم رقابت كنند وهمديگر رانابود كنند كه دست از سر مردم بردارند وفسادرا هم با خودشان ببرند يك بانك دولتي كافي است وبانك مركزي كه اصولا بانك درتعريف بانكهاي ديگر نيست ناظر وسياستگذار وحاكميتي است وساختارش بايد اصلاح وفقط سياستگذار باشد فساد اينگونه كم خواهد شد ،ناظر درست كردن ونيروو سازمان جديد جز فساد نتيجه اي نخواهد داشت درب ها را ببنديد (2215084) (alef-13)
 
جعفر قاسمی بوسجین
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۶:۴۶:۱۶
درست است جناب توکلی ضمن اینکه این فساد در کشور نهادینه شده است و قبح مسئله هم از بین رفته است یواش یواش سیستم اقتصادی و مالی ما به شبکه مافیایی سیسیلی در حال تبدیل شدن است و حتی بانکها که اکثرا" دولتی هستند از سیاست های مالی دولت پیروی نمی کنند تبدیل به بنگاه شده اند و ساز خود را می زنند برای گرفتن وام توسط مردم محرم تا پول چایی داده نشود شخص موفق نمی شود برای بدهکاران چند قسط بانک مسکن در این زمان وانفسی نامه برای برخورد قانونی و مصادره دم در خانه ها می اید اما برای بدهکاران کلان کشور انواع روش های ارفاقی می گذارند و باز پرداخت نمی کنند و هیچ اسم برخورد قانونی نمی شود تازه بانکها به دولت اعلام می کنند که خود با انان کنار می ایند ایا این روش کشورداری و دیگاه مساوی در برابر قانون است (2215126) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۹:۲۰:۴۵
اقای توکلی با سلام من یک متخصص بیهوشی هستم و چون زیر میزی را حرام میدانم دراین سیستم فاسد در بیمارستان دولتی بایکوت شده ام زیرا همکاران بدون زیر میزی کار نمیکنند ودادرسی هم پیدا نمی کنی (2215417) (alef-13)
 
امان از طاغوت
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۲۲:۳۵:۰۶
دلم می سوزه برات توکلی که دست تنهایی. (2215571) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۲۲:۳۵:۳۵
حمایت ما از دولت مشروط به تعیین تکلیف جریان این رانته. (2215572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۲۳:۵۸:۵۰
جناب توکلی عزیز تشکر از بیان حقیقت ولی همه مردم می دانند علت گستردگی فساد سیستمی و اینکه کم کم تبدیل به عرف و اپیدمی شده چیست ؟ اگر واقعا بزرگان نظام دل در گرو انقلاب و خون شهدا و اسلام دارند اول باید قوه قضاییه را اصلاح ساختاری و اساسی کنند چون اگر در رسیدگی عادی به پرونده ها رشوه هم نخواهند بگیرند انهم از طریق وکالتشان متاسفانه نه سواد و نه اراده ای و هوش رسیدگی به موضوعات فساد را ندارند جرم کارمند یا مدیر دولتی در امر فساد بسیار سنگین تر از فاسد غیر دولتی است چون اولی خیانت در امانت مردم را انجام داده (2215839) (alef-13)
 
وبلاگ"راه حق روشن ترین راه است"
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۰:۱۵:۱۲
زنده و پاینده باد دکتر توکلی عزیز نماد و سمبل مبارزه با فساد و بی عدالتی. (2215865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۰:۳۷:۰۴
برای مقابله با این حجم از فساد حد وسط نداره یا بایستی کار رو سپرد به اشخاصی که در حد پایه 0اقتصادی چشم و دل سیرن یا این که می بایست به دنبال یارهای دبستانی گشت/. (2215905) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۷:۲۷:۲۰
این تعبیر بسیار عالمانه است : فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است . سیستم ، به عناصری ( اجزایی ) گفته میشود که جهت رسیدن به هدفی خاص با یکدیگر در تعامل میباشند . سیستم ، مرز و سطح دارد . اکنون سخن آقای توکلی را با این تعریف بسنجید تا به عمق صحبت ایشان پی ببرید ! (2216177) (alef-10)
 
خوش صحبتان
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۷:۵۳:۵۱
باسلام خدمت ملت شریف ایران وخدمت نمایندگان دلسوز ومردمی:
این یقه سفیدها درغالب دستگاه های اجرائی است دانشگاه فنی وحرفه وحرفه ای کشوربا170 دانشکده درسراسرکشوردرزمان سرپرست سابق گرفتاریقه سفیدها بوده است بطوریکه یکی ازآن یقه سفیدها هنوز باقی مانده وتوانسته یقه سفیدهای دستگاه های نظارتی را بخرد . استخدامهای بدون آزمون بستگان نسبی وسببی وحیف ومیل بیت المال به شیوه پرداخت های غیرقانونی به بادورزدن قانون برای خریدافراد دراین دانشگاه بیداد می کند. آقای دکترتوکلی دیوان محاسبات وبازرسی کل کشوروافرادمرتبط بادانشگاه فنی وحرفه ای را بپائید. البته رئیس فعلی این دانشگاه اقداماتی راکرده ولی نتوانسته است. ماکارکنان دانشگاه فنی وحرفه ای تقاضای تحقیق وتفحص مجلس را ازاین دانشگاه دردوره ریاست قبلی دانشگاه را می خواهیم که حتی متاسفانه برخی ازنمایندگان مجلس نیز ازاین دانشگاه باج خواهی کرده اند. (2216241) (alef-10)
 
امیدوار
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۹:۲۷:۰۸
خدایا تو خود می ذانی اگر در حد توان و لیاقتم برای بر پایی و حفظ نظام وبدون چشم داشتی تلاش کرده ا م فقط برای حفظ دینت واسایش مردم بود .....اگر ازجوانی وبیش از 32 سال است تحمل درد و جراحت جنگ را تحمل و با بیماری سرطان و ریه شیمیای دلخوشم .برای دینت بود ولی بخدا هیچگاه فکر نمی کردم اینجوری شود که هر روز .......................البته یک لحظه هم از گذشته ام پشیمان نیستم............ولی دلم برای افرادی می سوزد که نتوانستند از این ازمایش سر بلند بیرون بیایند ....با برخی هم رزم در مراحل مختلف بودیم ................برخی شهید.........برخی مانند من جا مانده از خیل شهدا .....و اندکی هم متاسفانه با دیدن متاع دنیا .مانند خ ر در گل مانده........ (2216495) (alef-10)
 
حسن بیگلری
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۹:۴۶:۴۲
درمورد نهادینه شدن فساد جانا سخن از زبان ما میگویی . اما درمورد اضطرار در رای دادن به احمدی نژاد باشما موافق نیستم . ایشان چه در شهرداری و چه در دور اول ریاست جمهوری نشان داد که به نظم و قانون اعتقادی ندارد ومیدانیم که بی نظمی و بی اعتنایی به قانون تاچه حد شرایط را برای رندان و فرصت طلبان مهیا میسازد. چناچه امام علی(ع) بعد از تقوا به نظم در امور توصیه میفرماید . بپذیریم که هیچ مصلحتی انتخاب ایشان را توجیه نمیکرد . (2216546) (alef-10)
 
عباس هشی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده حسابداری مدیریت و حسابدار رسمی.
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۱۴:۲۰:۰۷
اقای دکتر توکلی با سلام،
تا مادامیکه شناسائی جدی علتها و عزم ملی برای پاره جوئی نباشد اینگونه سخخنرانی ه و نگرانی ها بی فایده است. (علتها ناشی از: بی انظباطی مالی و نبود نظارت واقعی مالی و جسابرسی ، فزونی بیش از حد اقتصاد و تصدی گری دولتی انهم معایر با سیاستهای اصل 44،، عدم تمکین نمایندگان مجلس پایبند به اصل اسقلال و نبود دولت پاسخگو،نبود نظام کارآمد مالیاتی و عدم اتکا بودجه به مالیات)

متاسفانه در این سالها فقط معلول ها بزرک شده و تا بخواهید حرف و اقدام.
اقای توکلی همه خوب میدانیم که ،جناب آقای خامنه ای مقام معظم رهبری تنها فردی بوده اند که از سال 1374 همواره نگرانی خود را از فساد مالی و اقتصادی گفته اند. (1374 سال انظباط مالی سال 1380 منصوب نمودن سران 3 قوه و بالاخره حکم تدوین قانون در سال 1385 که با تاخیر 6 ساله در خرداد1390 محمع محترم تشخیص مصلحت انرا ابلاع و دولت محترم (به قول اکثر مردم)انون گریز؛ انراابلاع ننمود.و بالاخره روئیس محترم مجلس انرا در اذر 1390 به دولت ابلاع نمودند. فعلا هم سه سال از ان می گذرد و اجرائی نشده است. کسئولیت نمایندگی شما عزیزان پی گیری اجرای قانون است که تعداد کمی ازنمایندگان همچون شما پایبند ان هستید. در مقابل تا بخواهید سوال و تهدید به استیظاح داریم که تا توافقات جانبی انجام میشود اترا چس می گیرند.
عباس هشی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده حسابداری مدیریت و حسابدار رسمی. (2217324) (alef-10)
 
محمد محمدی
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۱۶:۳۹:۳۷
اقای توکلی از شما درخواست تحقیق از کمسیون اصل 90 دارم ، این کمسیون از یک طرف رییس راهبر را به خاطر اعلان مشکل اتوبوس اسکانیا به قوه قصاییه معرفی
می کند از طرف دیگر چند کارشناس را به جام جهانی برزیل می فرستد. (2217650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۲۱:۴۲:۲۳
خسته نباشید تازه فهمیدید؟ هر وقت یک برند خارجی بدون واسطه اینجا نمایندگی دایر کرد اون وقت میشه بگی اوضاع داره خوب میشه (2218039) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۲۳:۴۸:۱۰
اخیرا در کتاب استاد عشق میخواندم اقای پروفسور حسابی زمانیکه دستی در سیاست داشتند مسئول پیگیری آن موضوع سرکاری از کجا اورده‌ای بودند. حال چه بیجاره ادم‌هایی هستیم ما که بعد از هفتاد سال هنوز هم به نتیجه نرسیده است.!
آنوقت آقای دکتر توکلی میگویند فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است.خوب راست میگویید چند تا مرد پیدا شوند و فساد را ریشه کن کنند.مگر ندیدید امام چه کردند؟ (2218194) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۰۰:۱۳:۵۵
گندم از گندم بروید جو ز جو
ان دانه فسادی که دیروز کاشته شد حال ثمره اش همین است که میبینید (2218222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۰۸:۲۳:۱۰
وقتي يك برند ايراني با سلامت كار كرد اوضاع خوب ميشه (2218410) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۰۹:۵۸:۴۷
1- آقای توکلی فرمودند:
1-1فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است.
2-1دستگاه‌های مبارزه با فساد آلوده هستند.
3-1مدیریت فساد با یقه‌سفیدها است.
4-1دولت دارای قدرت متمرکز است.
5-1پارلمان دارای قدرت‌های متکثر و ناتوان از اتخاذ تصمیم قاطع است.
6-1فساد بیشتر می‌شود.
7-1اگر دولت افراد درستی ر ا انتخاب کند مبارزه با فساد ممکن یا آسان‌تر است.
2- انتخاب دولت به آراء مجلس است مجلسی که نمایندگانش با اخذ آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند انتخاباتی که علی الخصوص در خارج از چند کلان شهر از عوامل متعدد متکی بر توانمندی مالی و پشتوانه های مدیریتی افراد تأثیر می پذیرد. بنابراین علی الظاهر نباید و نمی توان به چنین مجلسی که بفرمایش جناب توکلی هم متکثر است و فاقد قدرت تصمیم گیری قاطع و هم متکی بر نمایندگان وامدار بسیاری در اصلاح امور و مبارزه با مفاسد اقتصادی امیدوار بود.
3- فساد اقتصادی کشور را بدلیل آلودگی دستگاهها و متولیان مبارزه با فساد سیستمی می دانند یعنی که جامعه نباید تا زمان وجود و بقاء دستگاههای متولی مبارزه با مفاسد اقتصادی انتظار سالم سازی را داشته باشند.
4- فساد ناشی از عملکرد دولت نهم و دهم را تا جایی عمیق و گسترده اعلام می فرمایند که بعید است دولت یازدهم توان عبور از مشکلات باقی مانده را داشته باشد.
5- دولت در کشورمان را بدلایلی مانند برخورداری از قدرت متمرکز سوار و مشرف بر مجلس می دانند دولتی که بطور طبیعی و با توجه به آلودگی دستگاههای نظارتی و مبارزه با مفاسد اقتصادی می تواند به بزرگترین منبع فساد لجام گسیخته تبدیل و تعریف گردد.
6- اقای توکلی با توجه به سالهای بسیار طولانی حضور در ارکان مدیریتی و مجلس و ارتباط با تمامی دستگاههای مرتبط با سه قوه تصور می کنید راهی برای برون رفت کشور از مدار در هم تنیده فساد پذیری وجود داشته باشد؟ تصور می کنید با چنین شرایطی مردم به چه چیزهایی باید امیدوار باشند؟ تصور می کنید تغییر شکل و سازمان حکومت بتواند به ساماندهی مبارزه ممکن و موثر با مفاسد اقتصادی سیستمی مورد نظرتان بیانجامد؟
7- تصور نمی کنید در جامعه مبتلا به فساد اقتصادی سیستمی و متکی بر مجلسی متکثر و ناتوان و دولتی متمرکز و بعضا سوق یافته به یاغی گری در برابر قانون و جولان یقه سفیدهای ظاهرالصلاح فریادتان بر سر برخی مصادیف فساد اقتصادی بدور از برخورد عادلانه نیست؟ گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنچه هست گیرند.
8- آقای توکلی اگر راهی برای مبارزه با فساد سیستمی و فراگیر وجود داشته باشد تصور می کنید با اتکا بر مجلس از کجا باید این مبارزه آغاز گردد. (2218513) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۱۶:۲۱:۲۱
رفع مشکل فساد سیستمی راه حل سیستمی می طلبد . آدرس غلط ندهیم و دنبال راه حل فوری هم نگردیم چون فقط اتلاف وقت و منابع است . اما راه حل که باید در بالاترین سطوح مملکت گرفته شده و به مرحله اجرا برود :

1- استقلال قوه قضاییه و بیطرفی سیاسی / گروهی آن
2- احیاء ارزش و منزلت اجتماعی علم حقوق و حقوقدانان تحصیلکرده
3- جانشینی تدریجی قضات و مدیران قوه قضاییه که بدون طی مدارج تحصیلی حقوق و طی مشاغل قضایی , و صرفا بر اساس دسته بندیهای سیاسی بکار گماشته شده اند.
4-تامین مالی قضات دادگاهها و شفاف سازی در عزل و نصب ها و ارتقاء درجه و حمایت از استقلال قضات در قبال اعمال نفوذ نیروهای نظامی و اطلاعاتی.

مرجع رسیدگی به تخلفات و شکایات در همه سطوح دادگستری/قوه قضاییه است و چنانچه این قوه سلامت و کار آمد باشد همه قوا و نهاد ها سالم مانده و چنانچه این قوه ناسالم و نا کارآمد باشد هیچ امکان اصلاح و مبارزه با فساد و غیره در سایر قوا ممکن نخواهد شد. (2219365) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۰۳ ۰۷:۰۲:۱۱
1- آقای توکلی فرمودند:
1-1فساد در کشور به مرحله سیستمی رسیده است.
2-1دستگاه‌های مبارزه با فساد آلوده هستند.
3-1مدیریت فساد با یقه‌سفیدها است.
4-1دولت دارای قدرت متمرکز است.
5-1پارلمان دارای قدرت‌های متکثر و ناتوان از اتخاذ تصمیم قاطع است.
6-1فساد بیشتر می‌شود.
7-1اگر دولت افراد درستی ر ا انتخاب کند مبارزه با فساد ممکن یا آسان‌تر است.
2- انتخاب دولت به آراء مجلس است مجلسی که نمایندگانش با اخذ آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند انتخاباتی که علی الخصوص در خارج از چند کلان شهر از عوامل متعدد متکی بر توانمندی مالی و پشتوانه های مدیریتی افراد تأثیر می پذیرد. بنابراین علی الظاهر نباید و نمی توان به چنین مجلسی که بفرمایش جناب توکلی هم متکثر است و فاقد قدرت تصمیم گیری قاطع و هم متکی بر نمایندگان وامدار بسیاری در اصلاح امور و مبارزه با مفاسد اقتصادی امیدوار بود.
3- فساد اقتصادی کشور را بدلیل آلودگی دستگاهها و متولیان مبارزه با فساد سیستمی می دانند یعنی که جامعه نباید تا زمان وجود و بقاء دستگاههای متولی مبارزه با مفاسد اقتصادی انتظار سالم سازی را داشته باشند.
4- فساد ناشی از عملکرد دولت نهم و دهم را تا جایی عمیق و گسترده اعلام می فرمایند که بعید است دولت یازدهم توان عبور از مشکلات باقی مانده را داشته باشد.
5- دولت در کشورمان را بدلایلی مانند برخورداری از قدرت متمرکز سوار و مشرف بر مجلس می دانند دولتی که بطور طبیعی و با توجه به آلودگی دستگاههای نظارتی و مبارزه با مفاسد اقتصادی می تواند به بزرگترین منبع فساد لجام گسیخته تبدیل و تعریف گردد.
6- اقای توکلی با توجه به سالهای بسیار طولانی حضور در ارکان مدیریتی و مجلس و ارتباط با تمامی دستگاههای مرتبط با سه قوه تصور می کنید راهی برای برون رفت کشور از مدار در هم تنیده فساد پذیری وجود داشته باشد؟ تصور می کنید با چنین شرایطی مردم به چه چیزهایی باید امیدوار باشند؟ تصور می کنید تغییر شکل و سازمان حکومت بتواند به ساماندهی مبارزه ممکن و موثر با مفاسد اقتصادی سیستمی مورد نظرتان بیانجامد؟
7- تصور نمی کنید در جامعه مبتلا به فساد اقتصادی سیستمی و متکی بر مجلسی متکثر و ناتوان و دولتی متمرکز و بعضا سوق یافته به یاغی گری در برابر قانون و جولان یقه سفیدهای ظاهرالصلاح فریادتان بر سر برخی مصادیف فساد اقتصادی بدور از برخورد عادلانه نیست؟ گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنچه هست گیرند.
8- آقای توکلی عزیز طی هفته جاری جناب جهانگیری معاون از وجود فساد اقتصادی سیستمی در ایران سخن گفتند ابته بنده نیز سالها است عرض می کنم فساد اقتصاد ایران تا مغز استخوان رسیده است حالا با این اوصاف و وضعیت بسیار اسفبار فساد پذیری اقتصادی که همگان به وجودش اذعان دارند اگر راهی برای مبارزه با فساد سیستمی و فراگیر وجود داشته باشد تصور می کنید با اتکا بر مجلس از کجا باید این مبارزه آغاز گردد. (2220136) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۶ ۰۰:۳۳:۵۳
سلام
همشهری عزیز بزرگوار
مثل معروف اگر بینی کوری بچاه هست سکوت بنشینی گناه هست خودت بهتر میدونی شعر کامل نتوانستم بگم ولی متوجه شدی چه میخواستم بگم (2225624) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۰۹:۴۱:۵۹
ایران 1%جمعیت دنیارادرخودجای داده است و7%منابع ومعادن دنیا را باعنایت پروردگار دارامیباشد.این همه نابسامانی اجتماعی نتیجه گفتار بی کرداراست. فقر فحشا بیکاری دروغ ارتشا اعتیاد دزدی و..........حاصل عدم برخوردو مسامحه بامتخلفان ریز و درشت است.شایدهم ترازو خراب است!!!اقای توکلی فقط گفتن کفایت نمی کند.ازانسانهای پاک نهاد یارگیری کنیدوباتخلفات سیستمی برخورد سیستمی داشته باشید.(البته اگرمردعمل هستیدنه صرفا" سخن)خداوندکریم عنایت میکنند. (2228246) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.