نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 301671
هفته آینده زمان آغاز اجرایی‌شدن برجام/ تا دو ماه آینده تحریم‌ها برداشته می‌شود/ اظهارنظر وزرا برای من تازگی نداشت
بخش خبری الف، 21 مهر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۰۲
رئیس‌جمهور با بیان اینکه هفته آینده پایان ۹۰ روز و آغاز اجرایی شدن برجام است، گفت: در این زمان نیز دو طرف باید اقدامات خود را آغاز کنند که تا نهایی شدن این تعهدات یکی دو ماه طول خواهد کشید که در نهایت تحریم‌ها برداشته می‌شود.

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان امشب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با اشاره به حادثه منا اظهارداشت: امسال مردم ما قبل از آغاز ماه محرم به دلیل فاجعه منا دلشان پر از غم و اندوه شد و این حادثه نشان دهنده بی‌تدبیری حاکمان کشور سعودی بود که متاسفانه هزاران نفر زن و مرد از سراسر دنیای اسلامی از جانباختگان این حادثه بودند.وی افزود: تاکنون پیکر ۴۰۰ نفر از جانباختگان ایرانی به کشور بازگردانده شده‌اند و به خانواده‌هایشان برای خاکسپاری تحویل داده شده است و تعدادی از پیکر جانباختگان به درخواست خانواده‌هایشان در عربستان دفن شدند و تعدادی هم در حال شناسایی هستند.

رئیس جمهور با تشکر از پیگیری‌های انجام شده در این ارتباط تاکید کرد: علت این حادثه باید برای همه مشخص شود و همچنین مردم باید از آینده برگزاری صحیح مناسک حج اطمینان حاصل پیدا کنند که دیگر چنین حوادثی رخ ندهد.

هفته آینده زمان آغاز اجرایی شدن برجام است/ تا دو ماه آینده تحریم‌ها برداشته می‌شود
رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه بنده از تمام کسانی که در تحقق برجام تلاش کردند تشکر می‌کنم، گفت: بنده از تمام ملت ایران که در این مسیر از حمایت و ایستادگی و مقاومتی که خصوصاً در دو سال اخیر و در طول دوران مذاکره داشتند تشکر می‌کنم.

روحانی با تشکر ویژه از هدایت‌های مقام معظم رهبری ادامه داد: بنده همچنین از مجلس شورای اسلامی از طرحی که تهیه کرده بودند که وظایفی را در اجرای برجام برای دولت در نظر گرفته شده است که به تصویب رسید تشکر می‌کنم و آنچه که در این مسیر باقی مانده نظر شورای نگهبان است و یکسری اقدامات باید انجام شود.وی تصریح کرد: هفته آینده پایان ۹۰ روز و آغاز اجرایی شدن برجام است که البته می‌توانست این اجرایی شدن برجام را زودتر آغاز کنیم در این زمان نیز دو طرف باید اقدامات خود را آغاز کنند که تا نهایی شدن این تعهدات و اقدامات یکی دو ماه طول خواهد کشید که در نهایت تحریم‌ها برداشته می‌شود و فضای جدیدی پیش روی ملت ایران قرار می‌گیرد.

روحانی در تشریح وضعیت اقتصادی پس از توافق هسته‌ای گفت: در توافق و مذاکرات هسته‌ای یکی از نکاتی که از آغاز مطرح بود و اهمیت داشت مسایل اقتصادی بود نه از دید آنکه اقتصاد چه روندی در کشور دارد بلکه به خاطر آنکه حربه‌ای که دشمن در اختیار گرفته بود و در زمینه فشار به مردم ایران از آن استفاده کرد حربه اقتصادی بود.

تحریم بانکی از ایران شروع شد
وی ادامه داد: تحریم تجاری در دنیا سابقه داشت، تحریم نفتی در عراق سابقه داشت، تحریم هوشمند در لیبی سابقه داشت اما تحریم بانکی از ایران شروع شد و این تجربه‌ای بود که قدرت‌های بزرگ انجام دادند و باید بر روی این نکته دقت کنیم که چرا آنان فکر کردند می‌توانند با فشار اقتصادی به اهدافشان برسند.

روحانی خاطر نشان کرد: سال‌هایی که وفور دلار نفتی بود، روند کشور در این مسیر بود که نفت را بفروشیم و با دلارهای آن اقتصاد را اداره کنیم و عمدتاً واردات را انجام دهیم و وقتی آنان دیدند که ما به فروش نفت متکی هستیم و از طرفی برای فروش نفت باید از تبادلات بانکی استفاده کنیم فشار را وارد کردند و در واقع شرایط اقتصادی کشور ما به آنان علامت داد که از این طریق می‌توانید به ما فشار وارد کنید چراکه نیازمندی ما بیشتر به نفت و دلارهای نفتی بود.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنان این کار را شروع کردند و فروش نفت را به مقدار زیاد کاهش دادند و مسیر بانکی را نیز با مشکلات زیادی مواجه کردند و تحریم بانکی را اعمال کردند.

روحانی ادامه داد: در آمدی که در سال ۹۰ از مسیر درآمدهای نفتی به دست می‌آوردیم حدود ۱۱۹ میلیارد دلار بود و پس از اعمال تحریم‌ها در سال ۹۱ این میزان به ۷۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. البته در سال ۹۰ و ۹۱ قیمت نفت به آن صورت کاهش پیدا نکرده بود و حتی در سال ۹۲ و اوایل ۹۳، ما نفت را بالای ۱۰۰ دلار و گاهی ۱۱۲ دلار می‌فروختیم اما مانع مقدار فروش شدند و در استفاده از درآمدها نیز سیستم بانکی دچار مشکل شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شاهد بودید کاهش درآمد نفتی چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد تصریح کرد: بر وضعیت رکود، تورم و رشد اقتصادی ما تاثیر داشت و در سال ۹۱ رشد اقتصادی به منفی ۶.۸ رسید و وقتی دولت می‌خواست کار خود را آغاز کند تورم در کشور ما با بالای ۴۰ درصد بود.

وی ادامه داد: اولین کاری که لازم بود انجام دهیم آن بود که از طریق اقتصادمان به دنیا پیامی را برخلاف پیامی که سال‌های قبل دریافت کرده بودند بدهیم و آن اینکه ما در شرایط تحریم و فشار شما می توانیم اقتصادمان را ساماندهی کنیم، تورم را کاهش دهیم و از رکود خارج شویم و آرامش را در بازار به جای تلاطم به وجود آوریم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: توفیق دولت در سال ۹۲ و ۹۳ آن بود که در قدم اول تورم کاهش پیدا کرد و این بیش از آن چیزی بود که دولت اعلام کرده بود برای مثال در سال ۹۲ گفتیم کاهش تورم به حدود ۳۵ درصد خواهد رسید و ۳۴.۷ درصد شد و در سال ۹۳ نیز گفتیم تورم به ۲۵ درصد می‌رسد که در پایان سال تقریبا به ۱۵ درصد رسیدیم واکنون نیز این روند ادامه دارد و مسیر ثابت دولت خواهد بود.

روحانی ادامه داد: در سال‌های بعد علی‌رغم همه مشکلات این مسیر را ادامه می‌دهیم و می‌دانیم در شهریور تورم نقطه به نقطه ما کاهش قابل توجهی داشت و حدود ۱۱ درصد، ۱۱.۷ درصد و از ۱۲ درصد کمتر بوده و احتمال دارد نرخ تورم نقطه به نقطه ما در ماه‌های اینده و تا پایان سال یک رقمی شود و در کل هم تورم رو به کاهش خواهد رفت.

در سال ۹۳ از رکود خارج شدیم
رئیس جمهور تصریح کرد: از طرف دیگر در زمینه رکود کاری کردیم که در سال ۹۳ از رکود خارج شدیم و در سال ۹۲ رشد ما منفی ۱.۹ بود اما در سه ماهه اول ۹۳ این احساس را داشتیم و پیش‌بینی‌ها خروج از رکود بود و آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار نیز همین را نشان می‌داد و در سال ۹۳ رشد ۳ درصد را تجربه کردیم که قدم مهمی بود که با کاهش تورم، رشد اقتصادی و ثبات بازار و همه شاخص‌های اقتصاد کلان را کنترل کرده و جلو می‌بردیم.

روحانی ادامه داد: در سال ۹۳ ما با دو مساله مواجه شدیم در سال ۹۳ علی‌رغم آنکه علامت مثبت به دنیا در زمینه اقتصاد دادیم، همین علامت مثبت در مذاکرات باعث شد که طرف مذاکره کننده ما احساس کند که حربه تحریم کارگر نیست و خود آنان نیز از سال ۹۳ در طی اظهاراتشان شاهد بودیم که ابتدا صاحبنظران و مسئولان اجرایی اعلام کردند که دیگر تحریم کارگر نیست و اقدامات دولت این پیام را به خوبی به آنان داد و آنها اعتراف کردند در سال ۹۳ که دیگر تحریم کارگر نیست.

وی ادامه داد: چرا که شاهد بودند در شرایط تحریم اقتصاد را سامان می‌دهیم و شرایط مناسبی برای اقتصاد در کشور به وجود آمده است که این در مذاکرات کمک کرد و ضرورتی در مذاکرات بود که به طرف اعلام کنیم دیگر تحریم کارگر نیست و باید آن را کنار بگذاریم.

روحانی ادامه داد: اگر درست در اقتصاد حرکت کنیم، تحریم دیگر برنمی‌گردد. آنها چرا تحریم را برداشتند، چون دیدند دیگر اثری ندارد، برای اینکه ما همیشه تحریم را از کشور دور کنیم باید همان که مقام معظم رهبری فرمودند، اقتصاد مقاومتی را به درستی ایجاد و دشمن را مأیوس کنیم، یعنی در اقتصاد کارمان بازدارنده باشد و طرف‌مان احساس کند تحریم تأثیرگذار نیست.

رئیس‌جمهور با اشاره به روند مقابله با تورم تصریح کرد: مسیری که ما داشتیم طی می‌کردیم با دو مسئله در سال ۹۳ مواجه شد، یعنی در تابستان ۹۳ با دو مشکل مواجه شدیم که البته آثار این مشکلات بیش‌تر اواخر سال ۹۳ و اوایل ۹۴ ظاهر شد.

وی افزود: اولین مشکل این بود که قیمت نفت پایین آمد، این طبیعی نبود و حساب‌شده به نظر می‌رسید. درست زمانی که داشتیم در ژنو به توافق نهایی می‌رسیدیم یک مرتبه با تحرکاتی که در منطقه رخ داد و برنامه‌ریزی که برای کاهش قیمت نفت شد، خواستند هم در مذاکرات تأثیر بگذارند و هم به روسیه فشار بیاورند.

روحانی خاطرنشان کرد: به همین دلیل در آذر ۹۳ به جای اینکه به توافق برسیم، مذاکرات ۷ ماه تمدید شد که این تمدید برای مردم خیلی خوشایند نبود. آنها این کار را کردند و قیمت نفت را کاهش دادند تا به ما فشار بیاورند که در مذاکرات بتوانند امتیاز بگیرند که البته هیچ امتیازی هم نتوانستند بگیرند.وی ادامه داد: توافق برجامی که الان پیش روی ماست را اگر با متن آن زمان تطبیق بدهیم، خواهیم دید که در این ۷ ماه چانه‌زنی‌ها و امتیازات خوبی را داشته و به‌دست آورده‌ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به کاهش قیمت نفت در این ۷ ماه، گفت: قیمت نفت در اقتصاد ما بسیار تأثیرگذار است و وقتی قیمت نفت کاهش پیدا می‌کند، صنایع وابسته به آن گاز، میعانات نفتی و حتی فولاد و دیگر صنایع هم قیمت‌شان پایین می‌آید.

روحانی گفت: کاهش قیمت نفت فشار اول بود و بهتر است مردم بدانند که ما در چه شرایطی کشور را اداره کردیم، البته در زمان مذاکرات خیلی مصلحت نبود که این موضوع را باز کنیم، اما الان که عبور کرده‌ایم و برجام در حال اجرایی شدن است می‌توانیم واضح‌تر و روشن‌تر برای مردم توضیح دهیم که چگونه اقتصاد مدیریت شد.وی اظهار داشت: در برخی کشورها با کاهش قیمت نفت ارزش پول ملی‌شان به نصف کاهش پیدا کرد و از ذخایر گذشته‌شان استفاده کردند و حتی مجبور شدند دستور اوراق قرضه بدهند، اما در ایران توانستیم به همان نسبت روند کاهنده تورم را ادامه دهیم و شرایط آرامش بازار را حفظ کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: مشکل دوم این بود که انتظار مردم در مسئله توافق هسته‌ای طولانی شد. مردم به درستی فکر می‌کردند که در آذر ۹۳ به توافق نهایی می‌رسیم که طرف مقابل پس زد و الا ما آماده بودیم. این ۷ ماه انتظار روی مردم تأثیرگذار بود.

روحانی اظهار داشت: وقتی مردم احساس می‌کنند که آینده بهتری پیش روی آنهاست و شرایط بهتر می‌شود، گاهی تأثیر منفی در اقتصاد آنها می‌گذارد و صبر و انتظار هم روی خرید مردم و هم روی تولید تأثیر منفی می‌گذارد. از طولانی‌شدن مذاکرات هسته‌ای و روندهای بعدی که تا یکی‌، دو ماه دیگر تحریم‌ها برداشته می‌شود و بعد از آن تا مدتی که کارها روی روال می‌افتد، یکی از مشکلات ما بود.

روحانی با بیان اینکه پیش‌بینی ما در مورد درآمد نفتی امسال ۲۵ میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ درآمد نفتی کشور ۱۱۹ میلیارد دلار بوده که این میزان در سال جاری به ۲۵ میلیارد دلار رسیده است، تقریباً کمترین درآمد نفتی از سال ۸۴ به بعد است و در طول ۱۰ سال گذشته این میزان پایین‌ترین قیمت نفت است.وی افزود: دولت با برنامه‌ریزی که در این مدت داشت با همکاری بسیار ارزشمند مردم شرایط جدیدی را پدید آورد که از ۶ ماهه دوم ۹۳ آغاز شد و ما امروز آثار آن را می‌بینیم.

رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی در مورد عبور از رکود در کشور که از رئیس جمهور نقل می‌شود، گفت:‌ رکود و رونق چارچوب خاص خود را دارد وقتی در کشور در دو مرحله ۳ ماهه به طور متوالی رشد اقتصادی داشته باشیم از آن به عنوان رونق اقتصادی یاد می‌شود و اگر این میزان در دو مرحله ۳ ماهه رشد منفی داشته باشد، رکود نامیده می‌شود.

مسیر رشد اقتصادی کشور ادامه خواهد داشت
روحانی خاطرنشان کرد: مسیر رشد اقتصادی کشور ادامه خواهد داشت ممکن است در یک فصل و به عنوان مثال در ۳ ماهه اول پیش‌بینی ما این است که رشد اقتصادی کمتر از سال قبل است و ۳ ماهه دوم نیز ممکن است اینچنین باشد اما در ۶ ماهه دوم ما می‌خواهیم وضع را تغییر دهیم که در پایان سال رشد مناسب داشته باشیم و البته ان‌شا‌ءالله در سال آینده ما وضع بسیار بهتری را خواهیم داشت هم به خاطر اینکه فروش نفت ما با محدودیت مواجه نخواهد بود و هم اینکه تحریم‌های بانکی و پولی کاملاً برداشته می‌شود.

وی افزود: ما شاهد سفر انبوه مسافران خارجی به کشورمان هستیم و همه آنها می‌دانند که اقتصاد ایران به خاطر امنیت در این کشور، به خاطر نیروی تحصیل کرده، به خاطر انرژی و همچنین شرایط منطقه‌ای که ایران از آن برخوردار است و اینکه اساساً ایران دارای مرکزیتی در سطح منطقه است به ایران روی آورده‌اند.رئیس‌جمهور اظهارداشت: شرایط اقتصادی ما در آینده کاملاً متفاوت خواهد بود پیام من امشب به ملت ایران این است که باید همه برای یک جهش در تولید و رشد اقتصادی و شکوفایی اقتصادی آماده شویم و این به خاطر شرایط جدیدی است که پیش‌روی ما قرار دارد.

روحانی اضافه کرد: این شکوفایی تنها به خاطر این نیست که تحریم‌ها برداشته می‌شود، نه به خاطر اینکه اقتصاد مقاومتی اجرا و پیاده می‌شود بلکه به خاطر امید و حضوری است که ملت ایران در اقتصاد دارد.وی افزود: تحولات اقتصادی ما عمدتاً توسط مردم، بخش خصوصی و بخش عمومی غیر دولتی خواهد بود و دولت هم تسهیلات لازم را در اختیار بخش خصوصی و مردم خواهد گذاشت.

رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه اگر تورم کاهش پیدا کند در سایه سیاست‌های انقباضی خواهد بود که منجر به رکود بیشتر خواهد شد؟ اظهار داشت: اگر سیاست‌های ما سیاست‌های انقباضی و رکودی بود می‌بایست در سال ۹۳ تورم‌ ما کاهش پیدا کند و همزمان رشد منفی اقتصادی داشته باشیم.

روحانی با بیان اینکه رشد اقتصادی ما در سال ۹۲، منفی ۱.۹ درصد و در سال ۹۳ مثبت ۳درصد بوده خاطرنشان کرد: اینکه ما توانسته‌ایم تورم را کاهش دهیم به خاطر انضباط مالی و پولی بوده و من حساسیت زیادی روی این انضباط دارم و همه مسئولان بانک مرکزی به خوبی می‌دانند که من با چه حساسیتی این انضباط را دنبال می‌کنم.

رشد پولی را مهار کردیم
وی افزود: ما رشد پایه پولی را که عامل اصلی به شمار می‌رفت را مهار کردیم البته امید، تحرک و حضور مردم در اقتصاد هم عامل بسیار مهمی به شمار می‌رود و ما در مسئله تورم همین روند کاهنده را ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: رشد پایه پولی ما زیاد نبوده البته رشد پولی را شاهد بوده‌ایم و این رشد را در زمینه نقدینگی شاهد بوده‌ایم. نقدینگی ما رشد داشته و این شتاب موجود امری متفاوت با پایه پولی است.

روحانی گفت: در بحث مربوط به پایه پولی روند کاملاً کنترل شده است و رشد پایه پولی رشد محدودی است و ما این مسئله را در ارتباط با پایه پولی ادامه خواهیم داد و باید مراقبت‌های لازم توسط بانک مرکزی صورت پذیرد.

وی افزود: موضوع ضریب فزاینده بحث دیگری است ضریب فزاینده نمی‌تواند عاملی برای تورم به شمار رود اما رشد پایه پولی بسیار حساس است و باید مراقبت شود.

روحانی در تشریح بسته سیاست‌های جدید اقتصادی دولت گفت: ما سیاست‌هایی که برای عبور از رکود در سال‌های ۹۲، ۹۳ و حتی سال جاری برای رشد و رونق اقتصادی دنبال کردیم ادامه خواهد داشت.

وی افزود: همچنین سیاست‌هایی که امسال در مجلس تصویب شد و آیین‌نامه آن هم در دولت به تصویب رسید و همچنین سیاست‌هایی که در این چارچوب در دولت به تصویب رسیده است همچنان ادامه خواهند داشت و و اجرای بسته سیاست‌های جدید اقتصادی دولت معنایش این نیست که سیاست‌های قبلی کنار گذاشته شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما اکنون به یک بسته سیاست جدید اقتصادی نیاز داریم که رونق ما را سرعت ببخشد اضافه کرد: ما برای این کار نیز سیاست‌های کوتاه مدت را در ۳۰ بند تدوین کردیم که هفته آینده تیم اقتصادی دولت جزییات آن را تشریح خواهد کرد.روحانی خاطر نشان کرد: با گذشته حدود ۳ ماه در سال جاری و تحلیل برخی آمار و ارقام به این نتیجه رسیدیم که برای رونق اقتصادی نیاز به برخی تغییر و تحول‌ها داریم که به تیم اقتصادی دستور دادم در این زمینه مطالعه کنند و بسته سیاست‌های اقتصادی جدیدی را آماده کنند.

وی با بیان اینکه در بخش‌های مختلف اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم از جمله بورس تصریح کرد: در همین ارتباط نیز تعدادی از وزرای کابینه من اظهار نگرانی کرده بودند البته چون برای رسانه ها و مردم تازگی داشت برایشان عجیب بود اما برای من که مشکلات را هم به صورت شفاهی در جلسات دولت و هم در جلسات اقتصادی این موضوع را مطرح می‌کردند اینطور نبود.

بورس در آینده شرایط بهتری خواهد داشت
روحانی بیان کرد: البته به طور کلی بورس در اختیار دولت نیست اما می‌توانیم در رونق بخشیدن به آن کمک کنیم وان‌شاءالله در آینده بورس شرایط بهتری خواهد داشت.

وی با اشاره به مشکل تولید کنندگان در دریافت تسهیلات بانکی گفت: بسیاری از تولید کنندگان به دلیل نبودن منابع لازم برای دریافت تسهیلات مشکل دارند همچنین نسبت به نرخ بالای سود تسهیلات گلایه‌مندند که ما در این بسته سیاست‌های اقتصادی جدید برای حل این مشکل می‌خواهیم دست بانک‌ها را برای ارایه تسهیلات بازتر کنیم تا بتوانند تسهیلات ارزان‌تری پرداخت کنند.

رئیس جمهور ادامه داد: همانطور که مطلع هستید بانک‌ها حدود ۱۳ درصد از منابع و پول‌هایی که از طریق پس‌انداز مردم و غیره دریافت می‌کنند را نزد بانک مرکزی بگذارند که ما به بانک مرکزی در این بسته سیاست‌های جدید اجازه داده‌ایم که نسبت به بانک‌‌هایی که از انضباط مالی بهتری برخوردارند به عنوان یک اقدام تشویقی ضریب پس‌انداز منابع این بانک‌ها را تا ۱۰ درصد کاهش دهند که عملی شدن این موضوع دست بانک‌ها را برای داشتن منابع بیشتر و ارایه تسهیلات ارزان‌تر بازتر کند.

روحانی با بیان اینکه علی‌رغم کاهش تورم نرخ سود بانکی نیز به طور محسوسی کاهش نیافت، گفت: همانطور که مطلع هستید نرخ سود بانکی باید از نرخ تورم تبعیت کند با این تفاسیر الان نرخ تورم ما ۱۵ درصد بوده اما سود بانکی نسبت به این نرخ زیاد است و باید کاهش یابد.

وی تاکید کرد: البته اگر هزینه بانک‌ها هم کاهش یابد می‌توان از این طریق سود بانکی را نیز کاهش داد.

رئیس جمهور با اشاره به این اختیار بانک مرکزی نسبت به کاهش ضریب ذخیره منابع بانک‌ها گفت: شرط عملی شدن این موضوع این است بانک مرکزی هفته به هفته شرایط تورم را بررسی کرده و تورم ماه به ماه ما حداکثر یک درصد باشد در حالی که اکنون تورم ماه به ماه ما حدود نیم درصد است و بررسی این موضوع هم به دلیل جلوگیری از افزایش پایه پولی، جلوگیری از رکود و سرعت بخشیدن به رونق است.

روحانی با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که در این بسته سیاست‌های جدید اقتصادی در نظر گرفته شده در خصوص بازار بین بانک‌ها است اظهار داشت: همانطور که اطلاع دارید بانک‌ها از یکدیگر تسهیلات دریافت می‌کنند که نرخ این تسهیلات حدود ۲۹ درصد بوده که با توجه به این بسته سیاست‌های جدید بانک مرکزی را وارد عمل کردیم که این نرخ سود بانکی به ۲۶ درصد رسیده است که تحقق این موضوع برای کاهش نرخ سود تسهیلات بسیار حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: از طرف دیگر در شرایط اقتصادی تولید کنندگان ما با انبارهای پر مواجه شدند در حالی که باید کالاهایشان بر اساس تقاضا به فروش برسد که ما باید در این مرحله تقاضا تحریک کرده و شرایط را فراهم کنیم که مشکلات مردم برای خرید این محصولا برطرف شود و به گونه‌ای بین عرضه و تقاضا هماهنگی ایجاد شود.

رئیس‌جمهور گفت: مشکلات مردم برای خرید از یک طرف و دولت نیز به‌عنوان مصرف‌کننده بزرگ است، بنابراین باید از یک طرف تقاضای دولت را زیاد مکنیم و ۷.۵ هزار میلیارد تومان در مدت زمان ۲ هفته آینده از طریق بودجه برای طرح‌های عمرانی زودبازده و در زمینه یارانه در برخی از بخش‌های تولیدی اعمال کنیم.

وی ادامه داد: این بیش‌تر برای صادرات غیرنفتی است؛ چراکه اگر می‌خواهیم انبارها خالی شود یک راه آن تسهیل صادرات و راه دیگر خرید کالاهای داخلی است که به مردم برای خرید کالاهای بادوام تسهیلاتی را ارائه دهیم و ۲۰ درصد منابع جدیدی که اکنون در حال به‌وجود آوردن آن هستیم به این امر اختصاص می‌دهیم تا مردم بتوانند کالاهایی را که می‌خواهند خریداری کنند و بانک‌ها به آنان تسهیلات دهند و شرایط ویژه‌ای برقرار می‌کنیم که اقساط آن طولانی می‌شود و باری بر دوش مردم نباشد و از طرف دیگر در زمینه تقاضا تحریکی را انجام ‌دهیم و در نهایت تولید داخلی حرکت کند.

رئیس‌جمهور اقتصاد مقاومتی را درون‌زا دانست و خاطرنشان کرد: ما باید در درون تولیدات داخلی خود حرکت داشته باشیم و ما این اقدامات را هم در زمینه تسهیلاتی که تولید می‌خواهد که باید این تسهیلات را ارزان‌تر و بیش‌تر در اختیار مردم و بانک‌ها قرار دهیم و از طرف دیگر تحریک در تقاضا که مردم بتوانند راحت‌تر جنس را دریافت کنند و دولت نیز بتواند وارد عمل شود و در طرح‌های عمرانی تقاضای بیش‌تر داشته باشد و همچنین در صادرات غیرنفتی باید اقدام کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما در این سه زمینه و فعال کردن آن اقدام می‌کنیم، تصریح کرد: این بسته که هفته آینده اعلام می‌شود در قسمت اول بانک مرکزی می‌تواند بلافاصله عمل کند و به بانک‌های خوش‌حساب که می‌تواند به آنها مشوق بدهد، اعلام کند و منابع را در اختیار بانک‌ها قرار دهد، البته چارچوبی در این زمینه مقرر شده که این منابع جدید در کجاها مصرف شود و این قدم اولی است که می‌تواند بلافاصله انجام شود.

وی ادامه داد: در زمینه تسهیلاتی که باید به مردم ارائه دهیم ممکن است تدوین آیین‌نامه‌ها دو هفته‌ای زمان ببرد و پس از آن اجرایی شود و عملیاتی می‌شود و ۷.۵ هزار میلیارد تومان دولت تا پایان هفته آینده می‌تواند به خزانه واریز کند و حرکتی ظرف دو، سه هفته آینده در بخش تولید احساس می‌شود و این تحرک می‌تواند رونق جدیدی را به بخش تولید کشورمان بدهد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مطالبات پیمانکاران تصریح کرد: پیمانکاران سال‌هاست برای دولت کار کردند و نتوانستند پول‌شان را از دولت دریافت کنند و از آغاز این دولت بخشی از بدهی پیمانکاران را پرداخت کردیم، اما با طلب آنها بسیار فاصله داریم و این بدهی دولت بخشی از آن پرداخت شده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از طرفی وقتی پیمانکاری از دولت طلب دارد و دولت پول وی را نمی‌دهد، پیمانکار باید برای اجرای پروژه از بانک‌ها پول بگیرد و این معوقه بانکی می‌شود و بانک‌ها نیز باید از بانک مرکزی پول بگیرند که همه بدهکار یکدیگر هستند و معضلی را ایجاد کرده است.

روحانی با بیان اینکه در ۴-۳ هفته متوالی برای شکستن سیکل بدهی و قفل ایجادشده، بحث‌های بسیاری را انجام داده‌اند، تصریح کرد: این کار آغاز می‌شود و با اوراق مشارکت و هم با سکون که برای اولین بار در دولت اقدام می‌شود، البته نهایی نشده است و در دولت درباره آن بحث می‌شود، اما در هفته‌های آینده اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: دولت درواقع بدهی خودش را به پیمانکاران پرداخت می‌کند و پیمانکار نیز می‌تواند اوراق را به بانک بدهد و بدهی خود را با بانک تسویه کند و بانک نیز می‌تواند آن اوراق را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد و بنابراین این سیکل شکسته می‌شود و این اقدام دیگری است که می‌تواند انجام گیرد و بدهی‌هایی که به‌صورت زنجیره درست شده است، در جایی شکسته خواهد شد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این موضوعات سرفصل‌هایی است که در این زمینه وجود دارد تا ما بتوانیم در ماه‌های آینده تحرکی را به رونق اقتصادی ببخشیم و بعد از آن به شرایط متفاوت با گذشته می‌رسیم که برای حل مسائل اقتصادی نیاز به برنامه بلندمدت داریم.روحانی تصریح کرد: خوشبختانه تمام وزارتخانه‌ها بدون استثنا از جمله وزارتخانه‌های اقتصادی طرح‌های خود را آماده کرده‌اند که در چه زمینه‌ای سرمایه‌گذاری شود و اولویت‌های آنان کدام است و با کمپانی‌ها و شرکت‌های خارجی صحبت می‌شود.

بخش خصوصی خود را برای شرایط جدید کشور آماده کند
وی ادامه داد: همچنین با بخش خصوصی داخلی نیز صحبت می‌شود که من امشب از همه بخش خصوصی تقاضا کنم که خودشان را برای شرایط جدید کشور آماده کنند و در این شرایط جدید باید حماسه جدید اقتصادی را بیافرینیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در شرایط آینده خطوط اعتباری برای سرمایه‌گذاری خارجی به‌وجود می‌آید و شرایط جدیدی خواهد بود که کارآفرینان ما می‌توانند بهتر به منابع داخلی و خارجی دسترسی داشته باشند و پول‌هایی که مطرح می‌شود که در خارج به‌طور ذخیره داریم و آزاد می‌شود، عمدتاً پول بانک مرکزی است و پول‌هایی است که ریال آن قبلاً خرج شده است، اما بخشی از آن مربوط به خزانه دولت است و باید تسهیلاتی را فراهم آورد که شرایط بهتری پیش روی‌ ما است، منتهی این بسته می‌تواند برای دوران گذار تحرکی را در اقتصاد کشور ما ایجاد کند.
 
کلمات کلیدی : روحانی+گفت وگوی زنده
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۳:۱۷:۰۸
خوشحالم يك رييس جمهور با تدبير عاقل و واقع كرا داريم موفق باشي اقاي روحاني عزيز (3259543) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۱:۴۸
دیروز مصوبه‌ای رقم خورد که بدون ارائه لایحه به مجلس بود و در تسهیل اجرای برجامی که طبق اظهارات رئیس‌جمهور نه ایشان آن را امضا کرده و نه تیم مذاکره کننده! مردم نیز همچنان منتظر و چشم به راه وعده‌های رونق کسب و کار و به تبع آن سفره قوت‌شان هستند. (3259856) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۳۹:۳۱
دو ماه هم صبر می کنیم همونطور که 100 روز رو صبر کردیم (3261081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۰۲:۱۸:۰۴
مرد م منتظر دلار با قیمت واقعی زیر 1000 تومان ان هستد (3261812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۲:۴۳
لغو تحریم صادرات نوشابه آمریکایی به ایران توهین بزرگی به دولت و مسئولان می‌باشد. معلوم نیست دولتمردان چرا این توهین‌ها را می‌شنوند و عکس‌العمل نشان نمی‌دهند؟ (3259857) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۳:۱۷
اجرای برجام درحالی که آمریکا هر از چندگاه صحبت از تشدید تحریم‌ها علیه ایران می‌کند منطقی نبود. هرگز گمان نمی‌کردیم نمایندگان به این نحوه کنترل بی‌خاصیت بر اجرای برجام رأی مثبت دهند. (3259860) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۴:۱۰
بابت تصویب توافق برجام در مجلس که با روش عجیب رئیس مجلس صورت گرفت سخت ناراحت هستم. خدا می‌داند از نگرانی نسبت به آینده این کشور شهید داده شب خوابم نبرد. در آینده تاریخ نسبت به نمایندگانی که به این طرح رأی دادند چگونه قضاوت خواهد کرد؟ (3259863) (alef-3)
 
رضایی از قم
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۴:۳۹
خداوند از تقصیر دولتی‌ها و مجلسی‌هایی که اقتصاد مقاومتی را رها کرده و حاضر شدند توان علمی و دفاعی کشور را به چند وعده و وعید نسیه آمریکایی‌ها در طرح برجام بفروشند، نخواهد گذشت. خدا می‌داند قلبم به درد آمده است. این چه کاری بود که کردند؟ (3259865) (alef-3)
 
کفن پوش
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۴۲:۵۵
منم همینطور
افسرده شده ام و احساس شکست
پس روحیه مبارزه طلبی انقلابی و حسینی چه می شود (3261091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۵۴:۱۳
آقای رئیس‌جمهور جواب نامه چهار وزیر در خصوص بحرانی بودن اقتصاد کشور و ادعای آمریکا مبنی بر برداشت غرامت از اموال بلوکه شده ایران را بدهند جواب دادن ایشان به انتقادهای منتقدین هسته‌ای پیش‌کش. (3259903) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۴۴:۱۷
متاسفانه راهی که دولت در زمینه اقتصادی پیش گرفته همان راه دولت قبل است، سیاست افزایش تعمدی نرخ ارز، کاهش دستوری نرخ سود و نیز افزایش نقدینگی جزو سیاستهای دولت آقای روحانی شده است. (3260003) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۱۱:۴۲
۱_تدبیر را تعریف کرده ؟؟با مثال .۲ نمره
پاسخ : تدبیر یعنی اینکه در شعار چیزی را بگویید و در عمل عکس انرا انجام دهید ... مثلا شخصی وعده ۱۰۰ روزه میدهد برای حل مشکلات اما از دولت قبل انتقاد میکند یا مثلا شخصی مورد تعرض قرار میگیرد اما به وزیر ان رژیم پیام تبریک میفرستند
۲_ایا کسی که در چاله است میتواند کسی که در چاه است را نجات دهد ؟ با مثال .
ظاهرا بله ... در واقع این نظریه جدید را ما در روابط برخی کشور ها ملاحظه میکنیم که یک کشور ورشکسته میخواد کشوری با این همه منابع زیر زمینی را شکوفا کند !!!! ۳_ایا انتقاد چیزه خوبیست ؟
ظاهرا بله نه.در واقع اگر به نفعتون بود بله اگر نبود نه .مثلا گروهی شعار من طرفدار ازادی بیان را میدهند و گروه دیگر را بد ترین صفات خطاب میکنند .
۴_ایا رفتن و له کردن چیزه خوبیست ؟
۱۰۰ در صد بله به طور مثال من سیستم اقتصادی رو قرار میدهم که در بین مردم بگویم چرخ های توسعه ده ای را له میکند و خانواده ام با. عیش و نوش زندگی میکنند بقیه مشکلی دارند به درک من میندیشم پس هستم بقیه برن فکنند چه کنند
با تشکر مهدی هستم از فاز ۴ اندیشه روبه روی بازار روز (3260210) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۷:۲۰
ما هم ناراحتیم از اوضاع وخیم اقتصادی و گرانی و عدم پرداخت اضافه کار. (3260398) (alef-13)
 
Milad
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۵۸:۱۸
اقای روحانی یه وعده 60روزه دیگه دادید که خیلی چیزا معلوم میشه!طرفداران شما هی اینور اونور میگفتن که در این زمانی که مجلس داشت برجام رو بررسی میکرد یه ابادان میشد ساخت.حالا هر چهل روز یه ابادان جدید میخوایم از شما! (3260575) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۲۱:۰۷:۲۵
بنده ترجیح دادم خندوانه نگاه کنم تا دروغ و وعده بشونم.
کشور را دوسال در رکود بردید تا دم انتخابات کشور را نجات دهید؟ مثال بورس (3261509) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۲۱:۰۸:۲۸
جناب روحانی یک سوال؟ چرا خارجی ها می توانند در ایران سرمایه گذاری کنند ولی ما مردم عادی نمی توانیم؟
مثال پدیده، مردم سرمایه دار بودند الان دارند دوتا ادم پولدار می شوند (3261511) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۳:۳۲:۵۲
من حامی دولت خاصی نیستم و بدون غرض میتوانم بگویم تنها کاری که این دولت انجام داد این بود که تمام منابع مالی را با شدیدترین وضع ممکن به کنترل خود در آورد و نه تنها ریالی برای اقتصاد هزینه نکرد بلکه با کاهش صدردرصدی قدرت خرید مردم با افتخار از مهار تورم سخن گفت مهاری که رکود بی سابقه ای بر بازار تحمیل کرد .

آخه برادر من وقتی من نمیتونم بخرم و فروشنده هم نمیتونه بفروشه خواهش میکنم تورم بشه صفر درصد . یادمه آقای روحانی در ابتدای انتخابشون گفتن :

چرخ سانتیریفیوژها باید بچرخه بشرط آنکه چرخ زندگی مردم هم بچرخه .

حال من به آقای روحانی میگویم :

آقای روحانی تورم باید مهار بشه بشرطی که این کار در اقتصاد در حال گردش اتفاق بیفته نه اینکه اقتصاد مردم رو بخوابونی بعد هم با افتخار آقای نوبخت بگن تورم مهار شده . تورم ثابت مونده اما بخاطر اینکه با سیاستهای ریاضتی شما مردم پولی ندارن تا خرج کنن تا تورمی هم بالا بره . شما چوب رو داخل چرخ اقتصاد کردی و حالا که نمیچرخه میگین تورم ثابت مونده.

پس خواهشا شما بنزین تو موتور ماشین اقتصاد بریزین بعد شما اگه تونستین این ماشینو در حال حرکت کنترل کنین اونوقت افتخارش مال شما . (3259555) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۵:۲۵
دوست من کاهش قدرت خرید تابعی از تورم است .
آمار بانک مرکزی نشون میده در 4سال اخیر قدرت خرید مردم 60 درصد کاهش یافته
به چه صورت مجموع تورم این 4 سال چیزی در حدود 100درصد است !این درحالی است که دستمزدها در این 4 سال 100 درصد افزایش پیدا نکرده
مابه تفاوت نرخ دستمزد و تورم را کاهش قدرت خرید میگند
پس شما بروید به آنهایی انتقاد کنید که تورم بالا را به ارمغان آوردند

حرف شما از مهار تورم همراه با رکود حرف خنده آوئری است . گزارش مرکز پژوهش های مجلس در سال 93 رشد مثبت 2 درصدی را ثبت کرده و مرکز امار و بانک مرکزری رشد 3 درصدی !
نکته ی بعدی شما دم از کاهش قدرت خرید میزنید ولی افزایشض 70 درصدی نقدینگی را در این 2 سال نمیبینید .
اصولا معنی نقدینگی یا همان Mبزرگ را نمیدانید !
((نقدینگی پول و اسکناس در دست مردم و سپرده های بانکی دیداری و مدت دار است ))
پس مردم پول دارند ((البته نه کل مردم !! ولی درمجموع پول وجود دارد من الان بیکارم ولی خداشاهده درمنزل 2 میلیون نقد و چیزی در حدود 17 میلیون در حساب بانکی هم دارم . (3259870) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۰۲:۲۸
استدلال شما فقط در این جمله پاسخ داده میشه

(( اگر حرف شما درست بود چرا در رکود 6/8- تورم 45درصد شد ؟)) (3259926) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۵۲:۵۸
برادر من زمانی که شما بعنوان پدر یک خانواده درامدت یکدفعه میشه یک چهارم مسلمه که خانوادت هم دچار مشکل اقتصادی میشن و نمیتونن مثل قبل خرج کنن . وضعیت دولت هم همینطوره . از سالی ۱۲۰ میلیارد دلار درامد نفتی رسیدیم به سالی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد ( نصف شدن بهای نفت +نصف شدن صادرات بعلت تحریم) خوب با این وضعیت دولت هم بودجه ای نداره که تزریق کنه تو جامعه تا رکود رو از بین ببره( اون زمونه که جیک جیک مستونمون بود و ۷۰۰ میلیارد دلار پول باد آورده رو دادیم سوزنو نخ دندون و .... خریدیم باید فکر الان رو میکردیم ) (3260026) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۳:۴۳
آقای رئیس جمهور وقتی گفته میشود تورم 15 درصد اما نرخ سود بانکهای محترم 24-30 درصد می شود ایا بهبودی اقتصاد و نرخ رشد اقتصادی همان بازار دلالی نور چشمی هااست و نجات بورس حاکمان و بار کردن ان روی دوش مردم
و افزایش دلارهای آنها به قیمت فقیر شدن قشر متوسط کارمند و معلم و........

میگویید از رکود خارج شدیم !!!
تمام تولیدات و صنایع تعطیل شده و هر روز مردم بیکار میشوند و به صف فقرا میپیوندند
بازی با مردم و با خدا تا کی تا چه حد

دیگه بازی تمام شد افلاتجاهلون (3260075) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۵:۵۹
یک حکایتی هست در باب جیک جیک مستون و فصل زمستون ، شنیده اید لابد.
فصل زمستونی که میگفتن همینه.هشت سال درآمد هنگفت و بی سابقه نفت که خرج مصرف و سرکوب تولید داخلی بشه عواقبی دارد که با دو سه سال تلاش با دست خالی حل نمیشود. صبر بفرمایید. (3260095) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۳:۳۶
از خیالات و اشعار شما از طرف آقای روحانی تشکر میشود.

نفت 140 دلاری در کشوری که اقتصاد کاملا دولتی دارد و همه مردمش منتظرند حقوق خود را سر برج دریافت نمایند به کمتر از 50 دلار رسیده ! علی رغم همه تلاش های موافقان و مخالفان برجام هنوز تحریم ها برجاست.
انشالله در صورت رفع تحریم ها و اصلاح ساختار اقتصادی کشور (که حداقل فعلا و در آینده نزدیک دور از دسترس بنظر میرسد ) آثار بهبود در اقتصاد نمایان خواهد شد. (3260113) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۳:۵۱:۳۹
جناب روحانی تشکر بابت همه زحمات و تحمل سختی ها
به خدا دعای مردم رو خواهید داشت اگر فقط یه مقداری از فشار اقتصادی کاسته بشه و مردم راحت تر زندگی کنند. (3259575) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۳:۵۹:۲۴
جناب رییس جمهور عزیز امشب صحبت های شما را که سراسر امید به اینده و بهتر شدن اوضاع میباشد را شنیدم اما نمیتوانم خوشحال باشم چون بعضی از افراد در زیر مجموعه دولت بخصوص در وزارت بهداشت کمر به نابودی بعضی از شرکت هایی زده اند که بعضی ها بیش از 30 سال سابقه درخشان در واردات جدیدترین وسایل پزشکی دنیا و سیستم های نوین و درجه یک دنیا و با قیمت های تثبیت شده که سالهاست مورد تایید بوده،بسته اند.نمیتوانم خوشحال باشم چون سایه اخراج به علت سلیقه دلبخواه کارشناس مربوطه که مشخص است از کجا و چگونه خط میگیرد تا شرکت های رقیب را از گردونه خارج کنند،بالای سرمان است.نمیتوانم خوشحال باشم چون کارشناس مربوطه میگوید قیمت وسایل شما و امثال شما باید از فلان کمپانی کمتر باشد!!!.ایا قیمت پرشیا و سمند و پراید و سوزوکی که همگی خودرو هستند،یکی است؟ایا حقوق استاد دانشگاه با حقوق کارمند دفتری یکی است؟وقتی در داخل کشورمان نمیتوانیم به تولید کننده های مختلف با کیفیت های مختلف قیمت ثابت و دستوری،تحمیل کنیم چگونه انتظار داریم کمپانی های بزرگ تولید کننده وسایل مدرن پزشکی دنیا تابع نظر کارمندی باشند که برایشان قیمت تعیین میکند؟این بدترین نوع بیرون کردن رقبا از بازار توسط کارمند دولتی میباشد که به نفع یک شرکت و به ضرر دیگر شرکت ها شمشیر را از رو بسته.هر روز هزینه ها را در همین اداره بالاتر میبرند و از شرکت ها اخذ میکنند و هر سال هم که مالیات ها را بالاتر میبرند و مرتب انتظار دارند که از قیمت تمام شده هم کمتر بفروشیم و ما مانده ایم و انبار ناقص و اجازه ندادن به ورود کالا و تکمیل انبار و خطر اخراج و .....جناب رییس جمهور نمیتوانم خوشحال باشم. (3259582) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۱۱:۱۷
چند نکته که امیدوارم به گوش آقای رئیس جمهور برسد

1- آیا میدانید سبد کالای تعیین نرخ تورم شامل چه اقلامی است>؟ کالاهایی نظیر چوب گلف، کفش اسکی، زین اسب، نرخ سونا و ... باعث شده تا بظاهر نرخ تورم کاهش یابد

اگر تورم سبد کالای خانوار معمولی (شامل گوشت، لباس، اجاره منزل، آبف برق، بنزین و ...) را محاسبه کنید خواهیددید تورم حداقل 2 برابر تورم اعلام شده است.


2- روحانی بیان کرد: البته به طور کلی بورس در اختیار دولت نیست اما می‌توانیم در رونق بخشیدن به آن کمک کنیم وان‌شاءالله در آینده بورس شرایط بهتری خواهد داشت.

طبق قوانین کشور ی ، بورس بخش عمومی غیر دولتی است به این معنی که چون میتواند باعث منفعت یا زیان اقشار جامعه شود، باید شدیدا کنترل شود.

آقای روحانی وزارت اقتصاد شما چه کنترلی بر روی عملکرد بورس داشته که در 5 ماه دوم سال 92 بیش از 30 درصد حباب توسط مدیرانش ساخته شد؟


3-سودسپرده های بانکی در نظام بانکداری خصوصی براساس رقابت بین بانکها باید تعیین شود . در غیر اینصورت چه نیازی به بانکهای خصوصی در کشور بوده؟ آیا بانک خصوصی نباید با پرداخت سود رقابتی ، جذب سرمایه بیشتر کند؟ (3259593) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۴۷:۱۲
عزیز من تورم را کلی مقایسه میکنند . همین کلی مقایسه کردن در سال 91 تورم 42درصد را ثبت کرد و همین کلی محاسبه کردن تورم 15 درصد را در 94 ثبت کرد
بنظر من انتقاد شما به جا نیست .
بعدا شما کالاهای پر اهمیت ودارای وزن زیاد را در نظر بگیرید قیمت مرغ و گوشت و برنج من به جرات میتونم بگم تورم در این سه کالا متوسط 6 درصدی را داشته در دولت روحانی
شما باید مسکن و زمین را در نظر بگیرید که کاهش 12 درصدی داشته
نرخ دلار 4000 تومنی را در نظر بگیرید که الان 3450 تومنه
سکه ی 1200000رادر نظر بگیرید که الان 930000تومنه !

شما شیر را در دولت قبل جهش 260درصدی داشته !
الان در لوازم خانگی و برقی ما کاهش تورم راداریم ولی در دولت قبل هروز افزایش تورم در این بخش را داریم
بله قیمت حامل های سوخت و انرژی گران شده برچه مبنی !؟ آیا غیر قانونی بوده ؟؟ آیا دولت نباید قانون هدفمندی را رعایت کنه ؟

در مورد بورس ! آیا اولین باری است که بورس نزولی میشود / شاخص بورس درسال 83 حدود 14000 واحد بود درسال 87 به 7000 واحد رسید ! این یعنی کاهش 50درصدی در شاخص ! در خرداد 92 شاخص 55000 تا بوده الان 61000 تا (3259888) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۴۱:۵۴
گوشت مرغ حدود دو سال است بیت 6400 تا 7000 تومن در نوسانه که نسبت به سال 92 که به حدود 8 تومن رسید هنوز کمتره!!
بابت اجاره بنده دانشجو کارشناسی ارشد در تهران هستم و خانه اجاره کردم سال 92 30 میلیون، سال 93 32 میلیون همان خانه را تمدید کردم و برای 94 که همین هفته پیش تمدید کردم 33 میلیون !
برای برنج، حبوبات ، پودر لباس شویی و خیلی چیز ها که دست بزارید از سال 92 تا امروز تورمی بیشتر از 10-15% نداشتیم( چون دانشجویی خودم خرید می کنم در جریان قیمت ها هستم)
کمتر دروغ بگیم در کل بهتره!
در مورد بورس، می فرمایید اگر ارزش سهامی بدون منطق زیاد شد و بعد سقوط کرد دولت باید به زور ارزش ان سهام را افزایش دهد ؟! یعنی الان سکه شد 1500 دولت باید به زور قیمت را 1500 نگه دارد که کسانی که سکه خریدند ضرر نکنند ؟!! (3260002) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۰۸:۰۲
چطور میگید تورم اقلام مصرفی دو برابره؟؟؟؟؟؟
یعتی گوشت 32 هزارتومنی پارسال الان 39 هزار تومن شده؟
یعتی مرغ 7 هزارتومنی پارسال الان 9 هزار تومن شده؟
یعتی میانگین اجاره پارسال الان 30 درصد رفته روش؟
عزیز من کسی منکر نیست که شرایط نامساعده ولی بهتره صورت مساله رو درست مطرح کنیم تا به زور بگیم تورم این نیست! (3260068) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۰۸:۱۵:۱۱
یعنی بنزین 400 تومانی نشده 1000 تومان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یعنی مصرف گاز در تابستان 1700 تومانی نشده 6000 تومان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یعنی کرایه ماشین 500 تومانی نشده 1000 تومان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یعنی هزینه دانشگاه آزاد ترمی 650 هزار تومان نشده 950 هزار تومان!!!!!!!!!!!!! (3265248) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۵:۳۰
در مورد مسکن حتما مخالف هستم قیمت نسبت به سال قبل افزایشی نداشته و اجاره هم در همان حدود 15% است. (3260116) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۵۸:۴۶
بحث سود در بانکها دو گونه است یکی انچه به سپرده گذار میدهندو یکی انچه که در قبال وام میگیرند.
رقابت آنها در قبال نقششان و فعالیتشان در بکار گیری سپرده گذاران تجلی پیدا میکند به این معنا که با فعالیت تیشنر در امد بیشنر کسب کنن و تحت عنوان سود یا بهنر که با اسم دیگری به مشتریانشان بدهند این میشود رقابت .

و اما در دادن وام باید حول وحوش تورم وام دهند تا تولید کنند هم بتواند جنسش را حول حوش تورم تولید و به دست مردم برساند .

و گرنه نقظ غرض است .

از این ور دولت تلاش کند نورم ( افزایش عمومی سطح قیمتها ) را پاائین آورد .
ولی با چه ابزاری .

ابزارها زیادند ولیکن یکی از انها همین است .
دیگر ابزار کاهش قیمت مواد اولیه وارداتی . کاهش قیمت اب و برق . کاهش قیمت سوخت . تخفیف مالیلتی . تخفیف سرانه بیمه و................
افزایش بهره وری با بکار گیری دسنگاه های تولید پیشرفته . (3260576) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۳:۰۰:۰۷
نمی دونم چوب گلف و اسکی رو از کجا اوردین؟! احتمالا خبری از گمرک در همین خبرها از واردات خوندین اما انصافا افزایش قیمتها نسبت به دوره قبل نا چیزه مشکل در اینه کشور در رکوده و داد و ستد کم. (3260581) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۱۱:۱۹
هفته آینده ؟ اگر شورای نگهبان ایرادی بر مصوبه مجلس وارد کرد چی ؟ (3259594) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۱۲:۳۶
روحانی مرد عمل است ونه شعار زنده باد دولت تدبیر وامید حامی منافع ملت (3259595) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۲۰:۴۶
اگر شما نابود کردید اونا دبه کردن چی؟ باید تدریجا با هم شروع می شد و ... (3259602) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۲۵:۳۶
ما منتظریم تا نتایج این بخشندگی بزرگ اقایان در مذارکرات را ببینیم
امیدورایم بعدا بهانه های واهی نباشد (3259606) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۳:۳۴
بنده خدا روحانی یک دولتی تحویل گرفته با کلی بدهی و خزانه خالی و هزار تا بدبختی

همه هم نشستن کنار گود و میگن لنگش کن . (3259837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۲۹:۲۶
جناب اقای رئیس جمهور
در مورد مسائل مربوط به حقوق شهروندی و ازادی های مدنی و غیره هیچ کار جدیدی صورت نگرفته است (3259609) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۳۰:۲۴
در چه موردی کار جدی صورت گرفته؟؟؟ (3261053) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۵۲:۳۹
آقایان دارند روزشماری میکنند و از مجلس و شورای نگهبان، شورای امنیت ملی‌ و... همه به دنبال رفع تحریمهای بی‌ اثر هستند.... حالا متوجه میشویم که نامه چهار وزیر تا چه حد جدی است که حتی منتظر گزارش امانو نیز نمیمانند و کار حداقل ششماهه را با روحیه سازندگی میخواهند در دو ماه انجام دهند و همه تعهدات را اجرا کنند بلکه برجام دست دولت را بگیرد و پولی‌ به جوی خشک درآمد دولتی سرازیر شود.... مگر مجبور بودیم که در وقت اضافه اهم چیز را قبول کنیم...اگر ۱۲ سال گذشته را به منزله بازی ۱۲۰ دقیقه فوتبال در نظر بگیریم از دقیقه ۱۱ این بازی یعنی‌ ۱۰ سال پیش برای آنها که احساسی‌ نبودند و به فکر منافع کشور بودند مشخص بود که سرنوشت کار به این جا می‌رسد.... امیدوار باشیم که امانو و اوباما گزارش مثبت به دهند!!!!! (3259622) (alef-1)
 
صمدی
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۱:۱۵:۴۸
درود بر روحانی عزیز خدایی کار بسیار بزرگی انجام دادید همین که کشور را با این شرایط تحویل گرفته و با کم شدن قیمت نفت اداره نمودید جای خدا قوت دارد۰ آرامش و امید و حل مشکلات دیگر ومسئله هسته‌ای و ۰۰۰ دیگر جای سپاس و تقدیر دارد۰ (3259632) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۲:۵۶:۲۹
گفتار درمانی (3259665) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۶:۲۲:۰۵
اونهایی که می گفتن که با تصویب برجام تحریم ها برداشته میشه کجان پس!!!

اینکه راستگویی دولت راستگویان مدت هاست ثابت شده شکی نیست که اخرین مورد اون همون نامه چهاروزیر به دروغ بودن شعار خارج از رکود بود. ولی حداقل وقتی کسی میگه که قرار نیست با تصویب برجام، تحریم ها برداشته بشه انگ و فحش و تهمت رو نثار منتقدین نکن رییس جمهور عزیز!!!!!!!!!!!! (3259720) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۷:۲۶:۴۰
آقای روحانی به داد کشور و اقتصاد کشور برسید با شعار و وعده نمیتوان کشور را از این شرایت رکود نجات داد تمام بنگاه های اقتصادی در مرحله ورشکستکی و تعطیلی هستند آیا سری به شهرکهای صنعتی زدید؟ آیا آمار واقعی بیکاری را دقیقا میدانید ؟خطر بیکاری و فساد ناشی از آن برای کشور از تحدیدهای نظامی خارجی خطر ناکتر است . (3259740) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۲:۰۲
تا وقتی تحریم ها برداشته نشود که دولت نمی تواند معجزه بکند . (3259835) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۷:۳۶:۳۱
بزک نمیر بهار میاد برجام با خیار میاد ! (3259746) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۷:۵۱:۲۲
جناب آقای رییس جمهور
تا زمانی که سیستم ربوی نظام بانکی تغییر ننماید اوضاع اقتصاد سامان پیدانمی کند . لطفا به جای اینکه داروی مسکن تزریق کنید علت درد را مداوا کنید (3259766) (alef-1)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۷:۵۷:۰۸
اين كه همش شد ان شاء الله و ما شاالله ! وعده سر خرمن بدرد مردم نمي خوره ! كاهش سود بانكي يعني منفعت بانكها چون به سپرده مردم سود كمتري ميدن ولي وامها را با سود بالا به مردم پرداخت مي كنن! اين دولت فقط در جهت منافع ثروتمندان و خودروسازان و اعيان و اشراف داره فعاليت مي كنه! (3259776) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۱:۱۸
دولت قبلی هم فقط در خدمت بساز بفروش ها و دلال ها و کاسبان تحریم و امثال بابک زنجانی بود . (3259832) (alef-1)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۳۳:۴۷
كلا دولتها در ايران فقط نامشون عوض ميشه همه مثل هم هستند دوست عزيز! زياد جوش نزن ! (3259862) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۸:۴۶
تو این کامنت حرفی از دولت قبل زدن نشد که شما واکنش نشون دادی . داره میگه چرا این دولت این کارها رو کرده جوابش این نیس که دولت قبل هم فلان کار کرده . با این استدلالی که شما داین پس هر دو دولت لنگه هم اند و هیچ فرقی باهم ندارن (3260130) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۵۱:۳۸
کاهش سود بانی برای پرداخت وام و افزایش زمان باز پرداخت یعنی منغعت بانک ها؟؟؟؟؟ ما با کیا شدیم 80میلیون (3259898) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۲۳:۰۲
وعده ها همه تو خالی بود (3259961) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۵:۵۱
عملکرد روحانی خیلی ضعیف بوده . ایشان امده است نرخ دلار دولتی را بالا برده و دم از کاهش قیمتها میزند . نرخ سود سپرده ها را کاهش داده و درامد مردم را را از این طریق کم کرده . یارانه ها را هم با تاخیر زیاد پرداخت میکند و میگوید خزانه خالی است . در داخل راکتورها هم سیمان ریخته است . (3259842) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۲۹:۵۳
مثلا وام چند درصد میدن و با چه اقسلط و مدت زمان ترا بخدا کارمندان را دریاب اقای رییس جمهور ! بیکارها و بازنشستگان زندگیشون نابودشد . من حتی ژیمانکاری را میشناسم که بدلیل پرداخت نشدن طلبش به گدایی افتاده عروساش طلاق گرفتند و زندگی خودش هم متلاشی شد (3259974) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۲۷:۴۷
جز تکرار چیز تازه ای نبود .ولی واقعیتی که الان در جامعه لمس می شود چیزی نیست که در واژگان رئیس جمهور بتوان آن را یافت. (3260269) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۴۲:۵۵
بنظر بنده حرف تازه ای از زبان رئیس جمهور شنیده نشد و تکرار مکررات بود
بسته خروج از رکودی هم که فرمودند قبلا هم مطرح شده بود که بی فایده است چون در این بسته بیشتر به پرداخت تسهیلات برای تولید کننده و مصرف کننده تاکید شده که این یعنی همه با هم بدهکار بانکها شوند که با این روش قدرت خرید مردم افزایش پیدا نکرده که هیچ بدهکار بانکها هم می‌شوند
وقتی بقول سایت باشگاه خبرنگاران جوان نان بربری 50 تومانی و گوشت گوساله 4500 تومانی سال 1384 الان بقیمت 700 تومان و 40000 تومان بدست مردم میرسد و بعضی از مردم تهران برای اولین بار پس از دوران قاجار نان روزانه خود را قسطی میخرند دیگر جایی برای خرید قسطی کالای بادوام باقی نمی‌ماند
همانطور که افزایش نرخ ارز و کالاها را به تحریمها و افزایش قیمتهای جهانی نسبت دادند با کاهش تحریمها و و قیمتهای جهانی باید نرخ ارز و کالاهای دیگر کاهش یابد و دستمزدها نیز منطقی افزایش یابد اینگونه است که قدرت خرید عموم جامعه افزایش یافته و اقتصاد از رکود خارج می‌شود نه با بدهکار کردن مردم و تولید کنندگان به بانکها. (3260317) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۲۸:۱۸
اخه چرا امارهای الکی میدی الان همه جوانها بیکارن شماهم هرروز میگی یا تورم صفرشد یا خیلی کم شده اینهاکه واسه مردم نون و اب ن میشه کمتر بصورت علنی دروع بگو کلی اختیارات هم که دادی به امریکا اینم دستاورد مداکرات هستش. (3260469) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۰:۴۱
آنوقت که جلیلی میرفت مذاکره با کوله باری از تحریم بر می گشت، همه ساکت شده بودند، حالا ماشالله همه زبانها باز شده و طلبکار دولت هستند. (3260482) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۴:۱۲:۰۴
به خدا ازدیروز تاحالا بهت زده ام از تصویب این برجام در مجلس اگر بخواهد یک جفت جوراب بخره بشتر ازاین وقت میگذاره تصویب برجام دربیست دقیقه اقلا مامورین گینس راخبر میکردن تا این رادرکتابشون چاپ کنند (3260813) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۲۸:۵۹
ان شالله عمر دولت کلید رو به پایان هست.و از شعار و تهمت و افترا راحت میشیم. به امید آن روز (3261049) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.