نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 14984
اهداي نخستين مدال‏ جهانی‏ مولانا به دكتر احمد جلالي از ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۸۶ ساعت ۱۲:۴۳

  اهداي نخستين مدال‏ جهانی‏ يونسكو به ‏افتخار مولانا به دكتر احمدجلالي از ایران نخستين نشان مولانا جلال الدين بلخي رومي از سوي سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) هفته گذشته به دكتر احمد جلالي از ایران اهداء شد.

به گزارش الف، در سند توضيحي درباره تاسيس اين مدال آمده‌است: با ضرب مدال يونسكو به نام مولانا جلال‌الدين بلخي رومي، يكي از بزرگترين شاعران، فيلسوفان و بشردوستان را كه متعلق به كل بشريت بوده، ارج مي‌نهيم به اميد آنكه اين مدال در ارتباط با هشتصدمين سالگرد سالروز تولدش در سال ‪ ۲۰۰۷‬تشويقي باشد براي آنهايي كه به انتشار انديشه‌ها و آرمان‌هاي مولوي مي‌پردازند كه در واقع خود به نوعي انتشار ايده ‌هاي يونسكو خواهد بود.
  سند يونسكو مي‌افزايد: پيشواي معنوي،متفكر و شاعرنامي زبان فارسي، مولانا جلال‌الدين بلخي رومي يكي از بزرگترين انديشوران و دانشمندان تمدن اسلامي به شمار مي‌آيد كه بشريت را به مثابه يك كل مورد خطاب قرار مي‌دهد. همه آثار او به فارسي است و از اين زبان به بسياري ديگر زبانها ترجمه شده است.سند يونسكو اضافه مي‌كند: به دليل جذابيت صداقت و بيان عالي ،مكتوبات مولانا به شعاع مسير مستقيم به سوي خداوند تبديل گرديد و آثار،تفكر و تعاليمش از تمامي مرزهاي ملي،فرهنگي و تمدني فراتر رفت و شاخص عالي اسرار لطيف حقيقت الهي قلمداد شد.
 اين سند مي‌گويد كه جهان مولانا دنياي انحصاري نيست بلكه درك حالت برتر انسان است، نوع بشري كه تماما به مرحله كمال رسيده‌است . او هيچ فردي را مورد تهاجم قرار نمي‌دهد و به عنوان انسان كامل و جوياي عشق ،حقيقت و وحدت روح بشري ،خود را در معرض همگان قرار مي‌دهد.  

 كوئيچيرو ماتسواورا ، مدیر کل یونسکو در حکم اهدای این مدال خطاب به دکتر جلالی، نوشته است: مولوی شخصيتي به راستي جهاني است و قطعاً آرمان‌هاي او در نزديك كردن ملل دنيا به يكديگر و برداشتن ديوارهاي موهوم و ساختگي ميان آنان فوق العاده موثر خواهد بود. به علاوه، در دهسالي كه وجود شما فضاي يونسكو را مزين نموده بود، جنابعالي در معرفي آرمان‌هاي مولانا جلال‌الدين بلخي رومي به يونسكو كار بزرگي انجام داديد،

مدیر کل یونسکو خطاب به جلالی افزوده است : دوران زندگي كاري شما، طي ساليان متمادي، با دانش و بصيرت از يك سو و خدمات برجسته‌ي رسمي از سوی ديگر در سطح بين المللي اجين شده است. شما در هر دو زمينه سهمي به ياد ماندني براي تحقق آرمان‌هاي يونسكو، و بالاتر از همه آنها، تحقق وظيفه اصلي معنوي و روحاني اين سارمان در تحكيم "بنيانهاي صلح در اذهان بشر" و "همبستگي نظري و اخلاقي ميان آدميان" ايفا كرده ايد.

در نهادهاي حاكم در يونسكو، به ويژه با رياست بر سي‌ويكمين كنفرانس عمومي اين سازمان، نقش فوق‌العاده مؤثري در تكوين و تدوين قطعنامه‌ها و كنوانسيون هائی در يونسكو داشته‌ايد كه همه ي ما اميدواريم قرن بيست و يكم را متحول نماید.

ضرب و اهدای مدال جهانی یونسکو به افتخار مولانا  سال گذشته، و به همت دكتر جلالي ، مشتركا از سوي ايران و افغانستان و تركيه صورت پیشنهاد شده بود و با حمايت ديگر كشورها در سپتامبر 2006 طي قطعنامه شماره 56 یونسکو به تصويب رسيد.

   به هنگام طرح اين موضوع در شوراي اجرائي سفراي سه كشور فوق الذكر در اهميت ميراث جهانی مولانا سخن گفتند و نماينده مدير كل يونسكو نيز ضمن تاييد تصويب آن، اظهار داشت كه "يونسكو در سالهاي اخير از طريق سفير جلالي رئيس پيشين كنفرانس عمومي یونسکو با انديشه هاي مولانا بيشتر آشنا شد و از اين بابت  بايد سپاسگزار ايشان باشيم."

یونسکو سال 2007 را به عنوان هشتصدمین سال تولد مولوی گرامی داشته است.

دکتر احمد جلالي، از سال 1376 تا 1385سفير و نماينده دايم ايران در يونسكو بوده و در این مدت دو سال به ریاست کنفرانس عمومی این سازمان انتخاب شده است.

جلالی فارغ التحصیل فلسفه از آکسفورد و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی است و هم اکنون مشاور فرهنگي رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس كتابخانه  و مركز اسناد مجلس است.

یاد آوری می شود دکتر احمد جلالي در مهرماه 1376 به عنوان سفير و نماينده دائم كشورمان به يونسكو رفت. در 1378 جمهوري اسلامي ايران براي اولين بار پس از انقلاب با 142 راي از ا76 راي به عضويت شوراي اجرائي يونسكو در آمد و جلالي نمايندگي كشورمان در اين شورا را برعهده گرفت. پس از دوسال وي نامزد رياست كنفرانس عمومي يونسكو _ بالاترين مقام اين سازمان – شد و در 26 سپتامبر 2001 (15 روز پس از واقعه 11 سپتامبر) با وجود رقابتها و مخالفت ها با 36 راي از مجموع 58 راي شوراي اجرائي يونسكو به عنوان رئيس كنفرانس عمومي انتخاب شد. در دوران دوساله اين مسئوليت اعلاميه جهاني تنوع فرهنگي و كنوانسيون ميراث فرهنگي زير آب تصويب و كنوانسيون ميراث معنوي تدوين شد و موضوع گفتگوي تمدنها رسما در استراتژي يونسكو قرار گرفت و مصوب شد. در سال 2003 جلالي با اجماع به عنوان رئيس مجمع عمومي كنوانسيون ميراث جهاني يونسكو انتخاب شد.  همچنين در سال 2001 با حكم دبيركل سازمان ملل و مدير كل يونسكو به عضويت شوراي عالي دانشگاه سازمان ملل درآمد. ماموريت او به عنوان سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو در بهمن ماه 1385 پايان يافت.

در اين دوران حدودا ده ساله سفارت احمد جلالي در يونسكو اقدامات فراواني در ارتباط يونسكو با ايران صورت گرفت كه از ميان آنها عناوين زير را همگي مي دانيم: تاسيس دفتر منطقه اي يونسكو در تهران كه كشورهاي پاكستان و افغانستان و تركمنستان را نيز زير پوشش دارد، تاسيس همچنين مركر مطالعات آب شهري در تهران و مركز بين المللي قنات در يزد با همكاري يونسكو و وزارت نيرو،  و تثبيت تعلق تاريخي دانش و تجربه قنات به ايران در يونسكو.  تبث "تخت سليمان" ،"پاسارگاد و آرامگاه كورش" ، " ارگ بم و منظر تاريخي و فرهنگي بم" ، گنبد سلطانيه" و نهايتا "بيستون" در فهرست ميراث جهاني يونسكو، و تاسيس و تصويب جايزه جهاني اخلاق در علم در يونسكو به نام جايزه ابن سينا به ابتكار جمهوري اسلامي ايران و نيز تاسيس كرسي يونسكو در دانشگاه شهيد بهشتي در حقوق بشر و تاسيس كرسي يونسكو در آموزش بهداشت و در دانشگاه علوم پزشكي تهران.
  
 
۱۳۸۶-۰۶-۲۶ ۱۳:۴۷:۴۶
خبر خوبي بود. كشور ما هميشه كساني داشته است كه در سطح بين المللي بدرخشند ولي مي بايد بيش از اينها به آنها امكانات بدهيم. بايد بيشتر براي معرفي مفاخر فرهنگي به نسل جوان خود تلاش كنيم. تبريك ميگيويم اين موفقيت را (38616)
 
۱۳۸۶-۰۶-۲۷ ۱۱:۴۷:۵۸
مبارك باشد تو اين وانفساي گراني اقلا كمي دلخوشي بود. (38690)
 
حبيب بهزادي-سراوان رايانه
۱۳۸۶-۰۶-۲۷ ۱۱:۵۱:۱۲
از مكتوبات دكتر جلالي درباره مولانا چيزي سراغ داريد؟ لطفا راهنمايي كنيد . من گشتم ايشان ظاهرا سايتي هم ندارند. اگر منت بگذارند شركت محقر ما با افتخار برايشان يك سايت باشكوه درست مي كند تا افكار مولانا را در جهان منتشر كنند (38693)
 
nashenas
۱۳۸۶-۰۶-۲۷ ۱۹:۵۳:۱۸
kash mitunestim bishtar az az honarmanadan va alemine keshvaremun taghdir konim va cehreye uann ro be donya neshun bedim! (38767)
 
۱۳۸۶-۰۶-۲۸ ۱۲:۳۰:۳۲
در ماه مبارك خبر مباركي بما داديد. خوشحاليم كه همانطور كه آرزوي حضرت امام (ره) بود شايستگيهاي فرزندان انقلاب هر روز بارزتر شود. دولت محترم بايد همت كند و امكانات لازم را براي معرفي مفاخر فرهنگي ما در اختيار شخصيتهائي كه براي كشور ما مايه آْبرو هستند قرار دهد. از الف تقاضا ميكنم بخش فرهنگي خود را گسترش بدهد. كساني مثل دكتر توكلي مقالات خوبي در بخشهاي اقتصادي مي نويسند ولي در بخش فرهنگي مقالات خوب و آموزنده كم داريد. سال گذشته مقالاتي از آقاي جلالي در مورد مولانا در رسانه ها و در الف بود. بايد از ديگر اساتيد هم بخواهيد مشاركت كنند. پيشنهاد من اين است كه دولت بودجه لازم را بدهد تا در اين سال مولانا كتابهائي كه در ايران در مورد آثار مولانا نوشته شده ترجمه بكنند. آقاي جلالي هم بايد كمك بكند كه در سطح بين المللي كار حسابي بشود از طرف ايران. (38832)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.