نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 228042
تخلفی که وضعیت بورسیه را تغییر داد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۳
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات تخلفات در اعطای بورس دانشجویی خارج از کشور و تبدیل قبولی‌های خارج در دانشگاه‌های معتبر داخلی را بیان کرد.

به گزارش شبکه خبر، دکتر مجتبی صدیقی در نشست خبری گفت: شماری از دانشجویانی که از سال ۸۵ تا ۹۲ به خارج اعزام شده‌اند، شرایط اعلام شده در فراخوان را نداشتند مثلا حداقل معدل کارشناسی باید ۱۴ و کارشناسی ارشد ۱۶ می‌بود که معدل ۷۳ نفر در مقطع کارشناسی زیر ۱۴ و ۷۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد زیر ۱۶ بوده است.

وی با اشاره به تخلفات انجام شده در تبدیل وضعیت دانشجویان بورس خارج به داخل از سال ۸۹ به علت مشکلات ارزی افزود: از بین ۱۸۸۴ نفر تبدیلی، ۲۲۸ نفر معدل کارشناسی زیر ۱۴ ( شامل ۷ نفر زیر ۱۲-۷۰ نفر ۱۲تا۱۳ - ۱۵۱ نفر ۱۳ تا ۱۴) و ۳۰۵ نفر معدل کارشناسی ارشد زیر ۱۶ (شامل ۱۴ نفر زیر ۱۴ - ۵۴ نفر ۱۴تا۱۵ - ۲۴۷ نفر ۱۵تا۱۶) داشتند و ۲۳۵ نفر هم اصلا معدل خود را اعلام نکرده‌ اند.

صدیقی گفت: شرط سنی برای تبدیل قبولی های خارج به داخل و پذیرش در دانشگاه های داخلی حداکثر ۳۳ سال پیش بینی شده بود که ۳۲۵ نفر موقع معرفی فاقد شرط سنی بودند و در پرونده‌های ۱۸۳ نفر نیز سند محضری برای خدمت سپرده نشده است.

وی دانشگاه علامه طباطبایی را با ۲۵۹ نفر بالاترین پذیرش (تبدیل) اعلام کرد و افزود: تقریبا در خصوص نیمی از این ۱۸۸۴ نفر هنوز نظر گزینش یا هیئت مرکزی جذب دانشجو را نداریم. رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه ۵۵۰ نفر از این افراد اکنون جایابی شده‌ اند و حکم بورس گرفته‌ اند، گفت: به ازای هر یک از رشته های علوم انسانی مبلغ ۳۰ میلیون تومان و غیر علوم انسانی ۴۰ میلیون تومان شهریه به دانشگاه ها پرداخت می شود که تا پایان ۹۲ را پرداخت کرده‌ ایم.

صدیقی افزود: در این مسیر حضور آقازاده ها و منسوبان هم دیده می شود و اسامی این عده هم وجود دارد. وی شمار مربیان استفاده کننده از شرایط بورس داخل را ۹۳۳ نفر اعلام کرد و گفت: در این حوزه خیلی شرایط کیفی پیش بینی نشده بود و مربیان با ارسال سابقه می‌توانستند به دانشگاه‌ها معرفی شوند.

وی با بیان این که با نظر وزیر علوم وارد بحث پرونده‌های گذشته نشده‌ ایم و برخلاف گفته یکی از روزنامه‌ها نبش قبری صورت نگرفته است گفت: در گزارشی که به کمیسیون علوم و تحقیقات مجلس داده شد اعضا تاکید بر برخورد داشتند.

صدیقی افزود: نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات از یکسال پیش با استقرار نماینده در سازمان امور دانشجویی به بررسی پرونده ها پرداخته و مواردی را اعلام کرده‌اند و منتظریم نظرشان را در ارتباط با موارد خلاف قانون و آیین نامه مشخص شود و تفسیرهای حقوقی هم معلوم شود. صدیقی در ادامه افزود: کار اعزام دانشجو به خارج بر اساس قانون ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن به سال ۱۳۶۸ و از طریق آزمون صورت می‌گرفت.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سالهای اخیر این بند بیشترین متقاضی را داشت گفت: داوطلبان علاوه بر شرکت در فراخوان باید از سوی معاون فرهنگی وزارت علوم یا تشکلی دانشجویی یا مدیرکل بورس و اعزام و یا روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی معرفی می‌شدند. صدیقی افزود: اگر داوطلب مستعدی در گوشه کشور بود ولی مورد شناسایی این چهار مرجع قرار نمی گرفت مورد پذیرش نهایی قرار نمی‌گرفت.

وی تعداد دانشجویان اعزامی به خارج از سال ۸۵ تا ۹۲ را ۷۲۹ نفر اعلام کرد. رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه امتیاز بورس خارج امتیاز بزرگی است افزود: برای هر بورس از ۶۰۰ میلیون یا یک میلیارد تومان هزینه می‌شود.

صدیقی گفت: از سال ۸۹ با توجه به مشکلات ارزی بحث تبدیل قبولی‌های خارج به داخل مطرح شد (دانشجویان اعزام نشده) که ۱۸۸۴ نفر تبدیل به داخل و به دانشگاه‌های داخل معرفی و با گرفتن پذیرش در مقطع دکترا مشغول به تحصیل شدند.

رئیس سازمان امور دانشجویان روند جدید برای تبدیل یا بورس خارج از کشور را همان دو مسیر آزمون و مربی اعلام کرد و افزود: ما اعلام کردیم دانشجویانی که خواستار اعزام به خارج هستند در آزمون دکترا شرکت کنند. صدیقی گفت: حدود ۱۱۰ ظرفیت بورس خارج برای سال ۹۳ در نظر گرفته‌ایم و به دانشگاه‌ها اعلام کرده‌ایم دو برابر آن یعنی ۲۲۰ نفر جذب داشته باشند تا پس از مصاحبه علمی و بررسی سوابق نیمی را انتخاب کنیم.

وی افزود: درباره قریب به اتفاق کشورها مشکل خاصی از جهت اعزام دانشجو نداریم. صدیقی گفت: در مورد بورس داخل هم که فراخوان جذب آن در اردیبهشت داده شده است ۲۰۰ نفر جذب خواهیم کرد و حداقل معدل تراز کارشناسی ۱۵ و کارشناسی ارشد ۱۷ است. وی افزود: اگر دانشجویان جزو ۲۰ درصد ممتاز دانشگاه های خودشان باشند می‌توانند تقاضای بورسیه دهند که این عدد قبلا ۱۰ درصد بود.

معاون وزیر علوم گفت: آئین‌نامه مربیان دانشگاه‌ها نیز بازنگری شده است و شرایط علمی و ۶۰ درصد نمره ارتقاء ضروری است و دانشگاه‌ها با داشتن سابقه خدمت و حداکثر سن و براساس ظرفیتی که تابستان اعلام خواهیم کرد جذب مربیان را انجام خواهند داد. صدیقی همچنین از اعزام ۴۰۰ نفر دانشجوی دکترا برای فرصت مطالعاتی در سال گذشته دو برابر آن برای امسال خبر داد.
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۰۹:۴۰:۰۶
مورد مهمی که معاون وزیر اشاره نکردند، بی ارتباطی رشته کارشناسی ارشد و مقطع دکتری بوده.
فردی که کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع (آنهم از دانشگاه آزاد) گرفته، چرا باید در مقطعه دکتری رشته مدیریت مالی (آنهم دانشگاه تهران) بدون آزمون پذیرفته شود؟

متاسفانه معاون وزیر به همه رانت اشاره نکرده و فقط بخش خاصی را مورد توجه قرار داده. رانت دکتری و همینطور کارشناسی ارشد، بسیار بزرگتر و فراگیر تر از آنچه هست که جناب معاون گفته.

جا دارد الف عزیز موضوع را کارشناسی کند. (2167001) (alef-13)
 
علی 12
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۰۹:۵۳:۱۶
تخلف بزرگی که در این زمینه وجود داره اینه که علیزغم داشتن آئین نامه جذب اعضای هیئت علمی، وزارتخونه اعلام کرده که باید همه متقاضیان جذب نامه ای مبنی بر موافقت گروه آموزشی بگیرن. این کار عملا پارتی بازی رو گسترش میده و باعث میشه کسانی که در سالهای قبل تمام شرایط رو داشتن، به صرف نداشتن پارتی نتونن وارد هیئت علمی دانشگاه های دولتی بشن.
همچنین تعیین کردن معدل کف برای بورس کاری است که خلاف آئین نامه جذب هیئت علمی است، چراکه همه چیز با معدل سنجیده نخواهد شد. (2167021) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۱:۳۶:۱۶
پس چرا بورس داخل امسالی مثل من بعد 3 سال با داشتن تمام شرایط جدیدی که برای بورس سال 93 اعلام شده حذف کردن. همه اینها بهانه است اگر راست بود آنها را بیرون می داختند. برای نور چشمی های خودشان است. وزیری که پسرش در خارج دکتری می گیرد از حال امسال من بی خبر است. توکل به خدا. (2167152) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۲:۱۵:۳۹
قبولی بیسوادها در مقطع ارشد و دکتری هم قوز بالای قوز است و کسی جلویش را نمی گیرد (2167188) (alef-13)
 
بورسيه دكتري
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۲:۳۹:۰۴
جناب آقاي دكتر صديقي، عضو هيأت علمي يك مؤسسه غير انتفاعي غير دولتي هستم، تنها مربي رشته مهندسي كامپيوتر در اين مؤسسه‌ام. مدرك تحصيلي من "كارشناسي ارشد" از دانشگاه علم و صنعت به صورت نيمه حضوري بوده‌است. مؤسسه محل كارم چون از نحوه تدريسم رضايت داشت در بهمن ماه ساه 92 بنده را براي بورسيه دكتري معرفي نمود متأسفانه دو خانمي كه در قسمت بورس دكتري اسامي را براي مصاحبه و ارايه رزومه كاري و مقالات اعلام مي نمايند بنده را به علت اين كه مدرك نيمه حضوري دارم به مصاحبه دعوت نكردند. سؤالم اين است كدام آيين نامه؟ كدام مصوبه؟ چنين چيزي نوشته شده كه وقتي يك دانشگاه يا مؤسسه آموزش عالي با رضايتمندي كتبي تقاضاي بورسيه شدن يكي از مربين خود را دارد، خانم‌ها"الف" و " ط" به طور شفايي بگويند ما شما را دعوت نمي كنيم. آيا اين عدالت است؟! (2167213) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۲:۵۲:۲۹
بسمه تعالی
جناب آقای دکترخواجه سروی

باسلام
احتراما،همانطور که استحضار دارید وزارت علوم در سال های گذشته با جذب "بورسیه" تعداد محدودی از نیروهای بسیجی و ولایتمدار سعی کرد تا بدنه دانشگاه که به طور حداکثری در اختیار نیروهای غیر متعهد بود اصلاح نماید، اگر چه این کار دیر هنگام شروع شد و اکثر این افراد هم اکنون درحال تحصیل هستند.
لذا وزارت علوم جدید تمام سعی خود را بر این گذاشته تا جلوی ورود این افراد را به بدنه دانشگاه ها بگیرد. اینان به خوبی می دانند که آخرین و مهم ترین سنگر اصلاح طلبان دانشگاه ها است و می خواهند به هر نحو ممکن نگذارند که این میدان به دست نیروهای انقلابی بیفتد.
اما با توجه به مصاحبه امروز 4 خرداد جناب صدیقی معاون وزیر علوم، مبنی بر حضور سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در این وزارتخانه و تهدیداتی که نسبت به این بورسیه شدگان داشته است، از جمله جلوگیری از تحصیل و یا هیئات علمی و یا جریمه ذکر موارد ذیل لازم می باشد:
1- اصلاح طلبان که خود نتوانستند با انجام عملیات روانی در مقابل این اقدام شایسته وزارت علوم دولت قبل بیایستند بدنبال طراحی پروژه ای افتادند که با وارد کردن سازمان بازرسی و دیوان محاسبات توپ را به زمین حریف بیاندازند. زیرا اقدامات انجام شده در رابطه با بورسیه شدگان، طبق اعترافات خود آقای صدیقی کاملا شکل قانونی دارد. لذا جای هوشیاری است.
2- عنوان شده این افراد آقازاده هستند در حالی که اکثر این افراد دانشجویان عضو بسیج دانشجویی بوده اند که در دوران اصلاحات همچون کوه از سنگر دانشگاه حفاظت کردند اگر چه شاید تعداد انگشت شماری آقازاده هم در میان آنها باشد. که اتفاقا مشکل وزارت علوم نه با این آقازادگان که با نیروهایی بسیجی است که خطری بزرگ برای آنها به حساب می آید.
لازم به ذکر است که اگر آقای صدیقی واقعا نگران است چرا آن موقع که در دولت اصلاحات بورسیه هایی خارج با هزینه سنگین به کشور برنگشتند اعلام نگرانی نکردند.
3- اقدامات اخیر وزارت علوم موجب شده که لطمات روحی به این عزیزان و خانواده آنان وارد شود و این افراد که مشغول به تحصیل هستند در شرایط بدی می باشند که به نظر می رسد یکی از اهداف اصلی وزارت علوم همین باشد.
4- علاوه بر آن بخشنامه بورس یک بخشنامه داخلی وزارت علوم است.
5- مطلب دیگر آنکه بسیاری از این افراد از شغل های رسمی خود بنا به نامه رسمی وزارت علوم استعفا داده اند وهر مشکلی که برای اینان به وجود بیاید به منزله عدم اشتغال مجدد در ادارات دولتی است. و این یعنی با یک تیر دو نشان را زدن.
6- از همه مهمتر جناب آقای صدیقی گفته اند که برای بورس داخل معدل دانشجویان در مقطع کارشناسی باید حداقل 14 و در مقطع کارشناسی ارشد 16باشد، که تعدادی از این افراد این شرایط را ندارند.این در حالی است که بنا به بخشنامه ای که هم اکنون نیز در سایت اداره کل بورس می باشد- به پیوست ارسال می شود- در بند 2 آمده است:
معدل کارشناسی حداقل 14 و معدل کارشناسی ارشد حداقل 16 (ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﻣﻌﺪﻝ ﺫﮐﺮ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺭﺩ .ﻣﺠﻤﻮﻉ ﻣﻌﺪﻝ ﺩﻭ ﻣﻘﻄﻊ ﻁﺒﻖ ﻓﺮﻣﻮﻝ ﻗﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺑﺰﺭگ ﺗﺮ ﺍﺯ70ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﺸﺮﻭﻁ ﺑﺮ ﺍﻧﮑﻪ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻌﺪﻝ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﯽ ﺍﺭﺷﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮ15 با شد.
70>2×معدل کارشناسی ارشد + 3 ×معدل کارشناسی)
که مطابق این بند تقریبا تمامی بورسیه شدگان به صورت قانونی پذیرفته شده اند. لذا به نظر می رسد ایشان قسمتی از حقیقت را کتمان کرده است تا بتواند بدین طریق عملکرد دولت گذشته را زیر سوال ببرد.که جا دارد کارشناسان سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و دیگر عزیزان در این مورد هم مطلع باشند و به قولی دور نخورند.
7- اما تمام این افراد بنا به اظهارات خود آقای صدیقی( در مصاحبه های قبلی) طی روندی قانونی جذب شده اند اما دو مطلب جالب! یکی اینکه چرا اینقدر روی 3000 نفر تا کید می کنند آن هم یک روز بعد از اجرای اعدام خاوری متهم 3000 میلیاردی و بدون هیچ توجیحی کنفرانس خبری گذاشته می شود. چون صدیقی عضو شورای مرکزی تحکیم وحدت و متخصص جنگ روانی به خوبی کار را بلد است اول ذهن ها را به سمت فساد رهنمون سازد و در ثانی کار قوه قضائیه را کاری ضعیف تلقی نماید و بگوید فساد در کشور ریشه دار است و در ثالث با القاء آقازادگی این افراد اینگونه تصویر سازی نماید که اگر حکومت می خواهد ادعای مبارزه با فساد داشته باشد با این افراد هم باید مبارزه شود. اصلاح طلبان در تلاش اند تا به هر نحو ممکن پایگاه دانشگاه را از دست ندهند.
8- مطلب آخر آنکه به نظر می رسد هدف این فشارها این باشد که به قولی " به مرگ بگیری تا به تب راضی شوی" می باشد و اینکه اینها می خواهند حال که دیدند نمی توانند به صورت قانونی جلوی تحصیل بورسیه شدگان را بگیرند لااقل از هیئات علمی شدن آنها جلوگیری نمایند و نگذارند که حزب للهی ها فضای دانشگاه را به دست بگیرند.
مطلب آخر اینکه خود دکتر توکلی هم بورسیه بودند.

با تشکر (2167226) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۱۲:۱۷
هر دم از این باغ بری میرسد........ (2167250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۱۸:۰۴
نبش قبر چیه! اینا اسمش ظلم و پارتی بازیه! وظیفه دارین رسیدگی کنیین. از حرف این و اون هم نباید بترسین! (2167263) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۳۵:۱۱
کلوی فساد را هر چه زودتر بگیرید منفعت است

این دلیل که آن رانت 3000 نفری در دولت پیش برای ایجاد پایگاه احمدی نژاد در سیستم، مصوب شده، دلیل موجهی نیست.

این افراد باید فوری تحصیلشان متوقف شود و پس از شرکت در آزمونی خاص، تکلیفشان مشخص شود.

به جامعه علمی و مدیریتی کشور خیانت نکنید. این افراد ر انتی فردا پس از فارغ التحصیلی ادعای حق می کنند و در منصب های مدیریتی و علمی جا میگیرند.

الف گرامی، لطفا کارشناسی فرمایید. (2167285) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۵۲:۳۹
چرا نباید جلوی ادامه تحصیل این افراد گرفته شود؟ چرا تخلف آنها در حال ادامه یافتن است؟؟؟ (2167311) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۵۹:۳۳
خوب ،اعتبارات بورسیه این افراد را قطع کنید، این که دیگه مشکلی نداره.
از پذیرفتن ایشان در دانشگاه های داخلی هم بدلیل عدم رعایت موازین مربوطه ، خودداری شود. (2167320) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۴:۵۳:۴۶
دکتر توکلی عزیز .. ارزش این پرونده از رانت 650 میلیون یوریی کمتر نیست.. این افراد به هیچ وجه نباید ادامه تحصیل بدهند چون شایستگی اش ندارند (2167416) (alef-13)